Έκτακτο “Α”!

Παρακολούθησα σήμερα το πρωϊ (20-09-2019), στον “ΣΚΑΪ”, την συζήτηση των 2 δημ/φων του “ΣΗΜΕΡΑ”, με τους Ναύαρχο  (Ε.Α.) Εγκολφόπουλο, δημ/φο, κλπ, Π. Καρβουνόπουλο και τον δημ/φο, κλπ, Κωστίδη!

– Κατ’ αυτήν, ο Ναύαρχος ανέφερε, μεταξύ των άλλων, πως η Στρατιά Αιγαίου έχει διαλυθεί, όπως και ότι στο Αιγαίο το ΕΠΝ “έχει το πάνω χέρι” (το νόημα) και ότι -“επί λέξει”- “το Αιγαίο οι Τούρκοι το έχουν ξεχάσει ήδη” και πως δεν μπορούν να ενεργήσουν απόβαση σε νησί μας (το νόημα), αναγνωρίζοντας το υπέρ μας… “Αιγαιακό” δεδομένο!

– Σ’ αυτές τις 3 αποστροφές του Ναυάρχου θέλω να σταθώ φίλοι απόψε, αφού προηγουμένως τονίσω ότι, κατ’ εμέ, γενικώς οι απόψεις του στελέχους μας αυτού στα Ε-Τ είναι γενικώς ορθές (εκτίμησή μου, απ’ όσες φορές έτυχε να τον ακούσω), ορθές πλην των σημερινών! Ίσως να φταίει η συχνή του(;) -δεν ξέρω- παρουσία στα κανάλια!..

“Πάμε λοιπόν”!

Η “Στρατιά Αιγαίου” όχι μόνον δεν έχει διαλυθεί, αλλ’ αντιθέτως έχει ενδυναμωθεί και μάλιστα πολλαπλώς! Τί να κάτσω να επιχειρηματολογήσω τώρα; Θα είναι σαν το πρωϊ να λέμε… Καλησπέρα “ένα πράγμα” και το βράδυ… “Καλημέρα”! Άλλωστε μας “βλέπουν” και στην ΜΙΤ και στο Τ/ΓΕΕΔ! Παρ’ όλα αυτά, όποιος μας παρακολουθούσε και μας παρακολουθεί, τόσο καιρό τώρα, (ακόμα διαβάζοντας και τα 3 τελευταία άρθρα μας), είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχω απολύτως δίκιο!

– Ας γράψω όμως (ας το δούμε και πραγματιστικά), -επειδή μιλάγανε για την Κύπρο στο… “πάνελ”- πως η υπόψη τ/Στρατιά είναι η “επίσημη” κεφαλή των ΤΕΔ στην Μεγαλόνησό μας Κύπρο και ιστορικά και ουσιαστικά! Η περίφημη… τ/Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου” (sic) ανήκει, μέχρι και σήμερα, στην Στρατιά Αιγαίου! Αν λοιπόν δεν υφίσταται “Στρατιά Αιγαίου”, ποιός είναι ο άμεσος προϊστάμενός της Σχηματισμός σήμερα;

– Για να μην μπερδεύεστε Κε Ναύαρχε και λοιποί φίλοι, οι ΤΕΔ έχουν -πράγματι- ορισμένα περίεργα! Πχ Το 4ο ΣΣ ανήκει στην 2α Στρατιά, αλλά δίνει Σχηματισμούς του,  επιχειρησιακά πάντα, στην Στρατιά Αιγαίου, όπως πχ την 28 Μ/Κ ΤΑΞ, δίνει σχηματισμούς του και αλλού, αν απαιτηθεί, όπως πχ τις 1η και 2α ΤΑΞ Κομάντος (Tulas και Bolu), κλπ, κλπ, κλπ!

Ας το αποδώσουμε το παραπάνω φαινόμενο στην μεγάλη έκταση του τ/εδάφους, γεγονός που ανάγκασε και αναγκάζει τις ΤΕΔ να έχουν αναπτύξει -και ορθώς(!)- ”Διοίκηση Δυνάμεων Ασφαλείας Ειδικών Καθηκόντων”!..

– “Πάμε παρακάτω”!

Από πού προκύπτει Κε Ναύαρχε ότι έχουμε την πρωτοβουλία στο Αιγαίο και πως οι Τούρκοι το έχουν αυτό κατά νου και πως έχουν ήδη ξεχάσει το Αρχιπέλαγός μας;

Από πού επίσης προκύπτει ότι δεν μπορούν να ενεργήσουν απόβαση σε μια ή και δύο εκ των νήσων μας του Α. Αιγαίου και όχι μόνον, θα προσέθετα;

– Δεν θα ήθελα, άλλωστε δεν μου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, να αναπτύξω επιχειρήματα, διότι είπαμε… ο Χακάν, ο Χουλουσί, κλπ, μας βλέπουν!..

– Ας το δούμε (και) ως ακολούθως! Κανένας εκ των 2 δεν έχει το “πάνω χέρι” στο Αιγαίο, αφού αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη, αν ποτέ (είθε όχι) απαιτηθεί! Πάντως οι ΤΕΔ, θυμίζω, πως -εξ αιτίας μας- έχουν την “πρωτοβουλία των κινήσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει!..

– Αυτά τα ολίγα παραπάνω και κάτι ακόμα (με βάση τα όσα άκουσα από εσάς… φίλοι του “πάνελ”) για την Κύπρο, αγαπητοί φίλοι και εσείς αγαπητέ Κε Ναύαρχε!..

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ… ΣΚΛΗΡΟΣ!..

– Την Α. Μεσόγειο ξεχάστε την! Ας ασχοληθούμε ως ΕΕΔ με το Αιγαίο και την Δ. Θράκη, αμυντικά!

Ό,τι και να αγοράσει το ΕΠΝ από ναυτικές Μονάδες (άλλωστε τώρα ο χρόνος μας πιέζει απελπιστικά ασφυκτικά, ενώ να πω ότι το ΤΠΝ υπερέχει πολύ αριθμητικά σε Μονάδες),  δεν μπορεί να αμυνθεί της Κύπρου στο θαλάσσιο Πεδίο αυτής και ευρύτερα της Α. Μεσογείου! (Τα περί ελλείψεως από πλευράς μας πολεμικών πλοίων και Α/Α ομπρέλας στην περιοχή αυτή, κλπ, κλπ, κλπ, του Κου Υποστολάκη, είναι εύσχημος αναφορά αυτού που σας γράφω εγώ τώρα εδώ “ανοικτά”). Γιατί;

– Διότι η Κύπρος αποκλείεται αμέσως και εύκολα από το ΤΠΝ από τα εγγύς τ/παράλια της Μεσογείου και από τις τ/ναυτικές δυνάμεις του Ακσάζ!

Η Κύπρος μπορούσε να είχε έναν αριθμό από κατάλληλα επιλεγέντα ελληνικά πολεμικά καράβια με… “ενοίκιο” ή όπως αλλιώς, στο νησί και σε ναυτική της Βάση, με συγκεκριμένες αποστολές (νομίζω ότι υπήρχε σχετικός σχεδιασμός ή όχι, εσείς που… ξέρετε), αλλά δυστυχώς δεν έχει, αφού η υπόψη… ιδέα (άλλη μία) έμεινε και αυτή τελικά στα χαρτιά και στο ράφι!..

– Ακόμα όμως και αυτό να συνέβαινε / να είχε συμβεί, δεν είμαι και πάλι σίγουρος αν θα μπορούσε η “Κυπριακή Δημοκρατία” να αμυνθεί της θαλασσίας επικράτειάς της!.. Ασφαλώς όμως, δεν θα υπήρχε η σημερινή Κυπριακή -στο θέμα αυτό-… γύμνια ενώ σίγουρα τα “πράγματα” θα ήταν καλύτερα για την άμυνά της, απέναντι στους Μογγόλους, οι οποίοι την απειλούν σήμερα με ένα νέο 1571!..

– Και διαβάστε τώρα και το… αστείο! Έρχονται “σήμερα” οι Τούρκοι και έχουν ήδη στα σκαριά ναυτική Βάση στο νησί, στην οποία θα στείλουν τα δικά τους παραπάνω αναφερθέντα… κατάλληλα επιλεγέντα πολεμικά σκάφη!..  (Έχουμε γράψει εδώ γι’ αυτήν την Βάση, για το επιλεγέν μέρος, την έκτασή της, το ποιός μετέβη και την επιθεώρησε, κλπ, τα πάντα)!..

– Επίσης, στο νησί θα έπρεπε να υφίστανται (ας έβρισκαν οι 2 Κ-Β μας, Ελλάδος και “Κυπριακής Δημοκρατίας”, τον τρόπο, το “πώς”), ελληνικά πολεμικά α/φ, Ο-ΠΩΣ-ΔΗ-ΠΟ-ΤΕ!!!

– Σας θυμίζω, στο σημείο αυτό, πως είχε δημιουργηθεί στην Πάφο, η αεροπορική Βάση Ανδρέας Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος μάλιστα περιελάμβανε σχεδιαστικά την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, αφού η Αεροπορία και το Ναυτικό πρέπει να επιχειρούν, 9 στα 10, μαζί, πρέπει να είναι επιχειρησιακά… “κόλος με βρακί”, … “Φίλιππος με Ναθαναήλ” και ό,τι άλλο σχετικό εσείς θα θέλατε να πείτε!

– Τί έγινε τελικά; Πολεμήθηκε αυτός ο σχεδιασμός -κυρίως- από το “Διεθνές Σύστημα”… , καθώς και με τα μίσθαρνα Όργανά του στην ημεδαπή (και ανώτατους στρατιωτικούς),… καταλάβατε, ένα “Σύστημα” που “το παίζει” ότι είναι τάχα με την Ελλάδα και την Κύπρο, πως είναι με το “Διεθνές Δίκαιο”, πως καταδικάζει τις τ/προκλήσεις, κλπ, κλπ, κλπ, αλλά όλα αυτά ήταν και είναι “του κόλου”, μεγαλόσχημες και πομπώδεις… παπαριές, αφού στο τέλος πάντα η Τουρκία “έβγαινε και βγαίνει από πάνω”! Ή όχι;

– Άρα (Κε… Ζιακόπουλε, Κε… “Σύμβουλε Ασφαλείας”):

– Άρα, η όποια αεροπορική και ναυτική δράση μας στην Κύπρο, αν αυτή ποτέ υπάρξει (σε μια λίαν πιθανή, μελλοντική Ε-Τ πολεμική σύγκρουση), θα είναι και μόνον “ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ”! Συνεπώς και “πάπαλα” τα περί “Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος” -προσοχή- στο αεροναυτικό Πεδίο, το οποίο βεβαίως και θα πρέπει να παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως, ώστε να σημειώνονται τα όποια εχθρικά, προς εκμετάλλευση, … κενά! Όμως!

– Όμως! Έδαφος δεν κατακτάται από κανένα ΠΝ στον κόσμο, (μην κανείς “έξυπνος” μας πει για τα “Αγήματα”, αφού… καταλαβαινόμαστε), ούτε από καμμία ΠΑ!!! Κατακτάται μόνον από ΣΞ! Τί σημαίνει αυτό;

– Σημαίνει πως, η Κυπριακή Εθνοφρουρά, οι όποιες λίγες Ε/Ε δυνάμεις στο νησί και γενικά όλος ο ελληνικός λαός της νήσου θα πρέπει να είναι έτοιμοι ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ στην ξηρά, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί και πιστεύω πως θα απαιτηθεί, ώστε ο Ελληνισμός να αναχαιτίσει αρχικά την τ/προέλαση προς το Νότο και ακολούθως να αντεπιτεθεί, κλπ! Και όλα αυτά με ΕΝΟΤΗΤΑ, περισσή επιχειρησιακή… σύνεση και κριτική σκέψη!.. Οι Τούρκοι αυτήν την φορά θα ηττηθούν, διότι απλώς δεν θα κάνουν, όπως το 1974, μια… προδομένη παρέλαση!..

– Πρέπει λοιπόν η σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα (τί να κάνουμε φίλοι μου, αυτή είναι η αλήθεια, μας βύθισαν για να μας πάρουν την ενέργειά μας και πάλι να τους χρωστάμε ακόμα / και όμως “Εθνικά -και όχι Ειδικά- Δικαστήρια” δεν στήθηκαν”) να συνδράμει στην ακριβώς παραπάνω κατεύθυνση την Κύπρο και το ΓΕΕΦ, καθιστώντας τα ελεύθερα εδάφη της “Κ.Δ.”… “έτοιμο θάνατο” για το προσωπικό των ΤΕΔ! STOP!!!

– Θεωρώ πως η Κυπριακή ηγεσία (ο πανέξυπνος τέως ΕΟΚΑ-τζής ΠτΔ Αναστασιάδης) είδε / έχει δει και αποδέχθηκε / έχει αποδεχθεί τις παραπάνω αλήθειες και γι’ αυτό η Κύπρος προέβη, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, στον εξαίρετο ενεργειακό στρατηγικό της σχεδιασμό, που παρακολουθούμε εντέχνως να αναπτύσσεται, στοχεύοντας (και!) στο να αμυνθεί του αεροναυτικού της χώρου ο “Διεθνής Παράγων”, ως ο στρ-κός “Μπράβος” των ενεργειακών εταιρειών – κολοσσών, κλπ!.. Καταλάβατε!..

– “Χαίρετε” λοιπόν Κε Ναύαρχε, όπως και “Χαίρετε” … Φ/Γ “Μπεχάρα”, … χαλιά “Μπουχάρα”, κλπ!..

Με τα Ε-Τ και με τον τουρκικό… λαβύρινθο ασχολούμαστε από το 1989 και ακόμα παλεύουμε να τον κατανοήσουμε… πλήρως, αν και έχουμε βρει και τον… μίτο της τ/Αριάδνης, όπως και την… άκρη του!.. Αν με καταλαβαίνετε Κε… Ναύαρχε και λοιποί φίλοι!..

Μία και μοναδική* ευκαιρία υπήρξε να είχαμε “τελειώσει” οριστικά με την Τουρκία –προσοχή– στην Κύπρο και ήταν το 1974, που στρατιωτικά είχαμε τα πάντα, είχαμε και τον… Μέσι και τον… Ρονάλντο, κλπ, στις ΕΕΔ, καταλαβαίνετε, αλλά ο συγχωρεμένος, θερμός μεν Πατριώτης, αλλά τελείως άνους δε, “Αόρατος” και αχάριστος προς τον ευεργέτη του Ταξίαρχος Ιωαννίδης “έπεσε” στην πανέξυπνα στημένη Σιωνιστική Παγίδα, (αφού τότε προείχε η ασφάλεια και η… θεμελίωση – … τσιμεντοποίηση του Κράτους του Ισραήλ), “σιωνιστική παγίδα” η οποία συνέθεσε αυτό που ονομάστηκε ΠΡΟΔΟΣΙΑ!..

– Δυστυχώς όμως το “Κείται Μακράν” για την Κύπρο, δεν το είπε 1ος ο Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, αλλά του το έδωσαν γραπτώς και με τις υπογραφάρες τους καμιά 20αριά, αν θυμάμαι καλά, στρ-κοί, της τότε στρ-κής ηγεσίας μας, μετά από την επιστροφή του στην Ελλάδα και σχετικό ερώτημά του προς αυτούς, αν θα μπορούσε να εμπλακεί στρατιωτικά η Ελλάδα, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ όμως, στο νησί, τότε!.. Τα πρωϊνά οι Κοι αυτοί τον… χαιρετούσαν και τα βράδια ο Κ.Γ.Κ. κρυβόταν “δώθε-κείθε” για να μην τον “φάνε” οι ανεγκέφαλοι του Ιωαννίδη!..

* Φυσικά υπήρξε και άλλη μία ευκαιρία να ακούγαμε για Τουρκία, μετά από 50, έως 100 χρόνια, αλλά στο Αιγαίο! Αναφέρομαι στα Ίμια, αλλά ας το αφήσουμε αυτό, για μία άλλη φορά, Κε… Κλίντον, που τάχα μας είχες ζητήσει συγγνώμη για την Χούντα και την Κύπρο, όταν επί Α.Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μας είχες επισκεφτεί!..

– Κε Ναύαρχε!

– ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι είναι -πιστεύουμε- τα πράγματα! Ας μην λοιπόν μας πιάνει υπέρμετρος πατριωτικός ενθουσιασμός και… οίστρος, διότι αυτός είναι ιστορικά και ΠΑΝΤΟΥ (!) “ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!..

– Με την ευκαιρία, Καρβουνόπουλε “μπες στην τρύπα σου ρε”! Αρκετά σ’ έφτιαξε ο Στρατός, η ΕΥΠ και οι πλούσιοι… ύποπτοι φίλοι σου! (Μείνε μακριά από τον Υ/ΓΕΣ)!..

– Συγχαρητήρια Κε Κωστίδη για το νέο σου σπίτι στην Πόλη! Καλορίζικο! Πού το πήρες βρε; Στο Σίσλι, στον Βόσπορο, ώστε να τον βλέπετε μετά της Κας… Προξένου συζύγου σου και να αναμιμνήσκεσθε… ελληνικών “ημερών αρχαίων”… ή κάπου αλλού, σε κάποια άλλη… αξιοπρεπή περιοχή της Πόλης; Να ζήσετε και να το χαρείτε!.. Να προσέχεις τους… ΜΙΤ-σήδες!..

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Κε Μητσοτάκη! Κε Π-Θγέ!

– Επειδή πας (και) στον ΤΡΑΜΠ! Προσπάθησε “να μπεις στο κόλπο” των F-35! Ξέρω τί ακριβώς γίνεται με το θέμα και τί όχι! Zήτα 20 τουλάχιστον “κομμάτια”! Ο “Ανδρέας του Λαού” (μακάρι να γίνεις και εσύ τέτοιος) μας ασφάλισε για 40 χρόνια με τα “F-16” και τα “Μιράζ” και τον έβριζαν και τον συκοφαντούσαν ΑΠΑΝΤΕΣ τότε και μάλιστα “εν χορώ”!.. Μ’ αυτά όμως θα πολεμήσουμε τώρα, αν οδηγηθούμε σε πολεμική σύρραξη με τους Μογγόλους! Ασφάλισε λοιπόν την Ελλάδα για τα επόμενα 40 χρόνια, αν φυσικά θα υπάρξει τοπική και διεθνής ειρήνη, και μείνε έτσι θετικά στην πολιτική Ιστορία μας!.. (Σου είχαμε γράψει, τί να χρωστάμε πχ 100 δρχ, τί 200, σ’ αυτά τα… επίπεδα, που μας έφεραν)!..

– Κατά τα λοιπά, ό,τι ζητήσεις από τον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ Κε Π-Θ γέ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ(!!!), ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ, και όχι για του “Αγίου…! Κατάλαβες!..

– Σεβαστέ Πρόεδρε!

Στρατιωτικά στην χώρα μας πλέον, με τα συγκεκριμένα τεράστια αρνητικά μας οικονομικά δεδομένα, θα πρέπει να ζητήσεις (και να ζητάς, όποτε δει) να σου προτείνουν οι δικοί μας έξυπνες και αποτελεσματικές στρ-κές λύσεις, ικανές να αναχαιτίσουν ή και να εκμηδενίσουν ακόμα την υπαρκτή τ/στρ-κή απειλή! Μίλα με τον Κο ΣΤΕΦΑΝΗ, πριν φύγεις για τις Η.Π.Α. Πρόεδρε! Είναι “λίρα 100!

– Τέλος, άκου με και “μην μασήσεις” με τον ΡΤΕ! Στο τέλος των όσων, τετριμμένων και μη, θα πείτε, να του θυμίσεις πως ο ήλιος και γενικά η ζωή είναι ωραία, σε σχέση με την κόλαση του… Πολέμου, που μας ετοιμάζει / – ζουν και έχουν αποφασίσει να τον “ανοίξουν” / να τον ξεκινήσουν οι Τούρκοι από την μαρτυρική Κύπρο μας! (Πες το στον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ! Είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν οι Α/ΜΥ τί έρχεται… πιθανώς)!

– Παρ’ όλα αυτά, σου θυμίζω, όπως βεβαίως περίπου την θυμάμαι, μια ρήση του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Διάβασέ την και… ρίγησε Πρόεδρε:

Οι Έλληνες ποτέ δεν θυσίασαν την ελευθερία τους για την ειρήνη, αφού όταν χρειάστηκε θυσίασαν την ειρήνη για την ελευθερία τους“!

– Α, να μην το ξεχάσω! Πες στον ΤΡΑΜΠ ή ακόμα καλύτερα σε κάποιον ισχυρό από το “Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο”, ή όπως αλλιώς το λένε, κλπ, να ζητήσουν από τον Σόρος να πει στον ΡΤΕ να σταματήσει τις μετ/κές ροές! Ξέρω τί λέω και πιθανώς να ξέρεις και εσύ! Για το θέμα αυτό ή καλύτερα και(!) για το θέμα αυτό, θα τα ξαναπούμε!.. Θα πρόσεξες βεβαίως ότι από την ημέρα που ανέλαβες ως “Εθνικός Κυβερνήτης”, σε “πλακώσανε” με φωτιές και λαθρομετανάστες, δύο βασικά θέματα με τα οποία πολέμησες φανατικά” προεκλογικά τα Τσιπρο-Σορος-παιδα και το Σορος-Κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ!.. Κατάλαβες!..

2. Τσίπρα! Το χέρι του “Ποντίφηκα” το φιλάμε, αν θέλουμε να ξαναβγούμε Π-Θ γοί!..

3. Αύριο, “Πρώτα ο Θεός”, ένα «Έκτακτο “Β”» σχετικά με τον Α/ΥΠΑΜ, Στρατηγό Α. ΣΤΕΦΑΝΗ! Κουράστηκα τώρα!..

4. Ελπίζουμε, Κε Αυγενάκη, να μην μας έχουν στημένους” και πάλι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο ματς με τον Βάζελο!..

5. Θυμίζω ότι τα κείμενα τα διαβάζουμε 2 φορές, κλπ! Εννοώ και μετά τον… έλεγχό τους από τον γράφοντα, έλεγχος που γίνεται, συνήθως, την επομένη της συγγραφής τους!..

-/-