“Ένα Γύρο Χοιρινό… Απ’ Όλα!..”

Φίλοι μου / μας!

1. ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

    α. Και στο Καζακστάν, πάλι ο Σόρος; Δείτε, τί γράφουν οι Τούρκοι: 

Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

Ερώτημα: Έχασαν πλέον την… φαντασία τους και τις ικανότητές τους τα στελέχη των ΜΥ των Η.Π.Α. και δουλεύουν πάλι με τον… “Κωδικό” ΣΟΡΟΣ, όπως έκαναν και παλιότερα, επί “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” (Κλίντον και Ομπάμα); Ντροπή ρε σεις πια!.. Δηλαδή αλλιώς, δεν μπορείτε, ρε Αμερικανοί;

     β. Μπλίνκεν: “Άμα μπει στο σπίτι σας μια φορά η Ρωσία, πολύ δύσκολα μετά βγαίνει”!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Σχόλιο: Ορθόν! Έτσι ήταν και επί ΕΣΣΔ!.. / “Δεν έχουμε πέσει έξω”, (από των πρώτων του βημάτων ακόμα τα… χνάρια,  στο Α/Υπουργείο Των Εξωτερικών), για το επίπεδο ευφυίας του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

   γ. Πρόκειται για μια χώρα γεμάτη από ουράνιο (!) και πρώτες ύλες (ενεργειακές και άλλες), εκτός βεβαίως του γεγονότος ότι ευρίσκεται στην… κοιλιά της Ρωσίας, συνεπώς “μιλάμε” για μια χώρα… άκρως ενδιαφέρουσα !!!

   δ.  Αυτές ήσαν οι παλιές Σοβιετικές Κομμουνιστικές Δημοκρατίες, που μας είχαν πρήξει και συνεχίζουν να μας πρήζουν τα Κομμούνια ελληνικής καταγωγής. (Όχι Έλληνες)!

Τί ήταν;

Φτώχεια, Ανέχεια, Βία, Εξορίες, Δολοφονίες, Ρουφιανιλίκι, Ελιτισμός της “Νομενκλατούρας”, κάθε 15 ημέρες στην ουρά ο λαός για μια φρατζόλα ψωμί και λίγο κρέας και γενικώς μια ζωή… ΦΥ-ΛΑ-ΚΗ, αυτήν την φυλακή που θέλουν να μας επιβάλλουν εδώ οι Κουτσούμπες και Σία, οι ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ, και γενικώς όλοι αυτοί οι άθλιοι “ματσό”-πολιτικοί… τσοπάνηδες, με την τάχα μου… αλάνθαστη πολιτική… αγκλίτσα, που φοράνε αρώματα… “ΑΡΜΑΝΙ” και… “ΠΑΚΟ ΡΑΜΠΑΝ”, και ντύνονται με τα μισητά τους… αμερικανικά, αγγλικά και γαλλικά κοστούμια, αυτοί που αγοράζουν λαϊκές… βίλες, γιοτ, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Κάποιοι βεβαίως εξ αυτών είναι και πρακτοράκια των μισητών τους δυτικών… δυνάμεων! Πχ Τσιριμώκος παλιότερα, Τσακαλώτος, Κοτζιάς, Βαρουφάκης, σήμερα, και λοιποί / αρκετοί άλλοι! Καταλάβατε! )

     ε. Οι Τ/Αερογραμμές “έβγαλαν”, στις 08-01-2022, 75 Τούρκους από το Καζακστάν!

στ. Τέλος, δείτε και αυτό παρακάτω, το τ/πρωτοσέλιδο

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

2. Προς τον… διευρυθέντα “Όμιλο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ”, (ε/φ Εσπρέσσο, Εστία, Δημοκρατία, Μακελειό, Ρ/Σ “Ελλάδα FM”, κλπ, κλπ, κλπ).

Κανένας “EAST-MED” δεν τελείωσε ανόητοι και καμία υπόσχεση δεν έδωσε κανένας Μπάϊντεν ή άλλος Αμερικανός, σε κανέναν Τούρκο!

Ο “EAST-MED” έχει ψηφισθεί από τα Κοινοβούλια των εμπλεκομένων χωρών, μεταξύ των οποίων βεβαίως είναι και το ελληνικό, ενώ έχει πάρει έγκριση δια ψηφοφορίας και από το Α/Κογκρέσο (Γερουσία, κλπ)!..

Ποίων λοιπόν “λαγοί” είστε, ρε, που το μίσος σας για τον Μητσοτάκη, κοντεύει να σας κάνει… Ανθέλληνες;

Μήπως, επίσης, το γράψατε για την περίπτωση που, για κάποιον λόγο, δεν γίνει / δεν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό, όπως πχ μ’ έναν πόλεμο (τοπικός → παγκόσμιος) ή με μια… “Σούπερ” / “Απόλυτη” 100% (!) στροφή της “Διεθνούς Εξουσίας” προς την “Πράσινη – επανακάμψασα μετά την πτώση Τραμπ- ενέργεια” (ανεμογεννήτριες, κλπ), να “βγείτε” και να πείτε ότι δικαιωθήκατε και “δεν σας το λέγαμε”;

Η παραπάνω, είναι μια παλιά αλήτικη δημ/κή “του κόλου” πρακτική, ώστε αυτοί που γράφουν, αν “βγει” η παπαριά που γράφουν, να πουν μετά ότι δικαιώθηκαν και το γνωστό “σας το λέγαμε”!..

Για το μόνο που θλιβόμαστε είναι για το χάλι που έχει περιπέσει πια η ε/φ “ΕΣΤΙΑ”!.. (Οι άλλες είναι “κολοφυλλάδες” Γ’ κατηγορίας τσάτσων, ενώ η “ΕΣΤΙΑ” είναι μια ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ Ε/Φ και μάλιστα υψηλού ΕΠΙΠΕΔΟΥ, που δυστυχώς σήμερα, υπό το υφιστάμενο καθεστώς ιδιοκτησίας της νοσεί βαθύτατα)! Ψάχναμε, διαβάζοντάς την, να βρούμε την πηγή της πληροφορίας της, αλλά “εις μάτην”!.. Γειά σου ρε Κοττάκη, δημοσιογραφική οχιά και ύαινα μαζί!..

Προς Κοττάκη!

Έγραψες ότι “είναι επικίνδυνος ο θρησκευτικός αποχρωματισμός”, κλπ, και ορθώς! Για πες μας ρε ύπουλη μούρη, που θες και εσύ να το μας το “παίξεις” διανόηση: “Πόσο, από τότε που βγήκες εσύ προσωπικά στην δημοσιογραφία, δούλεψες, (μαζί και με εκείνον τον εκ Κοζάνης “Μπουχέσα” συνάδελφό σου, ο οποίος δεν μπορεί να πει το “ρ”, κατάλαβες… ), για αυτόν τον εθνικό μας αποχρωματισμό, για τον οποίον τώρα τάχα… κλαις”;

Εσύ δεν είσαι, ο τάχα διαμαρτυρόμενος για τον… θρησκευτικό μας -σταδιακό- αποχρωματισμό δημ/φος, που “βγαίνεις” σε εκπομπή στον “REAL FM” με τον άθεο Κομμουνιστή Μπογιόπουλο, που μπροστά σου προσπαθεί συνεχώς και προπαγανδίζοντας να αποδομεί, λόγω του μισελληνισμού όλων των “Κόκκινων Διεθνιστών” της χώρας μας, κάθε τι ελληνικό και ορθόδοξο;

“Στα ίσα” λοιπόν σου γράφουμε: “Δεν πας να… γαζωθείς, ρε ύπουλη σκατόφατσα”; [Να πας να σε δει κανείς Ψυχολόγος, διότι προβάλλεις, με την μούρη που έχεις, μια νέα εμφανισιακή… έκδοση “Δοσιλόγων”! Είσαι η εμφανισιακή… μετεξέλιξη του Αρτέμη Μάτσα και του Ανέστη Βλάχου, παλιοπαπάρα, που δήθεν πειράχτηκες με τον… θρησκευτικό αποχρωματισμό μας, εσύ που για χρόνια δούλευες και(!) γι’ αυτόν, αφού αλλιώς, αν δηλαδή δεν παρουσιαζόσουν ως αριστερός ή έστω ως έχων ιδέες πολύ… κοντινές αυτών των Κομμουνιστών, φανερών και κρυφών, κλπ, δεν θα καθιερωνόσουν ποτέ στο βρωμερό δημ/κό σύστημά σας / μας]!..

Εμείς, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, πιστεύουμε ότι ο ρόλος σου είναι ακόμα πιο βρώμικος, απ’ αυτόν που η ιδεολογική δημ/κή πορεία σου κατέγραψε όλα αυτά τα χρόνια!..

Και στο “φινάλε-φινάλε”, για πες μας, ρε… “διανοούμενε” (δεν ξέρω, “τσιμπούκι καπνίζεις”, ώστε να συμπληρώνεις την εικόνα του… κουλτουριάρη “του κόλου” ;), ποιός σου έδωσε αυτήν την… πληροφορία, δημ/κέ παλιοπαπάρα, που όλοι εκεί στον… “Όμιλο”, γίνατε η καλύτερη “5η Φάλαγγα” της Τουρκίας , της ΜΙΤ, μαζί φυσικά με τον “ΑΝΤΑΡ-CIA” και… “ΣΙΑ”, κλπ ;

3.  Μέσα σε 1΄ (87′ – 88΄), ο διαιτητής Φωτιάς, [στο ματς “Βάζελος” – “Σκουλήκια” 2-0 (δίκαιο!), και με το σκορ στο 2-0 υπέρ του “Βάζελου”], δεν έδωσε 2 πέναλτυ υπέρ των “Σκουληκιών”!.. Καμιά δημ/κή… εξυγιαντική κουφάλα δεν έγραψε κάτι σχετικά!..

Έτσι, σκέπτεστε να μας “παίξετε”, στις 16-01-2022, Κε Κλάτενμπεργκ, στο ματς με τον “Βάζελο”;

4. Ρωτάμε τον άριστο πράγματι διαιτητή Κο Τέϊλορ, που διαιτήτευσε το πρόσφατο ματς Τσέλσυ – Λίβερπουλ 2-2! Δεν ήταν “καθαρή” αποβολή το κτύπημα του Μάουντ, στον Τσιμίκα; Εσείς, πράγματι δεν το είδατε και αφήσατε την φάση στους… “VAR”-ίστες;

Αν έβγαινε με κόκκινη ο Μάουντ και η Τσέλσυ συνέχιζε με 10 παίκτες, είναι σίγουρο ότι θα έπαιρνε το “X”; Φυσικά ο Θεός ξέρει το τί θα γινόταν, αλλά έστω και αριθμητικά, ποιός θα ήταν, Κε Τέϊλορ, ο ισχυρότερος;

Γιατί, Κε Τέϊλορ, ενώ η πλειοψηφία των νέων σχετικά Άγγλων διαιτητών είστε πραγματικά υποδείγματα, μας δίνετε αφορμή για τέτοιου είδους σχόλια – παρατηρήσεις;

Και ρωτάμε τώρα και(!) την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία! Η Λίβερπουλ θα πάρει Πρωτάθλημα, και πάλι, μετά από 30 χρόνια; Γιατί, όπως φαίνεται, έχετε τόσο μίσος σ’ αυτήν την τεράστια Ομάδα και για εμάς ιστορικά Νο “1” στο νησί; Ντροπή ρε, ντροπή!..

YOU NEVER WALK ALONE“!..  

5. Ρε Τούρκοι, τί λέτε; Έχετε πλέον περιπέσει σε κατάσταση παρακρούσεως; (Διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι μπορεί μια τέτοια συμπεριφορά σας, σαν αυτή που εκδηλώνεται απέναντί μας, ιδίως όλα αυτά τα μόλις τελευταία χρόνια, ότι είναι… προϊόν κάποιου συγκεκριμένου, … προωθητικού των σχεδίων και… ονείρων σας, … σχεδιασμού)!..

Η παράκρουση είναι το επόμενο, της προφανούς εγκεφαλικής συγχύσεώς-σας, στάδιο και το έσχατο, προ αυτού της πολιτικής… τρέλας (τρέλα, η οποία “κολλάει” άριστα με την επικινδυνότητα του Υπουργείου των Εξωτερικών σας, που είχαμε γράψει… “προχθές”, στο άρθρο μας για τον… Παλιο-Δένδια, κλπ, θα το θυμάστε, ένα ΥΠΕΞ σας που το έχετε μετατρέψει, υποβιβάζοντάς το… τραγικά, σε κρατικό… Οργανισμό, από ιστορικό θεσμό… ), γεγονός που όταν επισυμβεί, … τρέλα δηλαδή, που όταν σας καταλάβει, θα μας οδηγήσει αναπόδραστα και στην τελική αναμεταξύ μας πολεμική σύγκρουση!.. (Δεν ξεχνώ ότι βασική σας επιδίωξη βεβαίως είναι να μας παρουσιάσετε εμάς ως τους επιτιθέμενους, “κάνοντας, για ακόμη μια φορά, την νύχτα ημέρα”)!..

Είπατε, πχ, πρόσφατα! “Αν υπάρχει απειλή, αυτή προέρχεται από την Ελλάδα”!..

Και ρωτάμε (Με βάση και την εισαγωγή μας στην παράγραφο)! Είστε σοβαροί; Πώς δηλαδή σας απειλούμε; Γιατί δεν γίνεστε συγκεκριμένοι; Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες αλήθειες! / “Gelin bakalım”!..

Στα νησιά μας (“Θέατρο Επχσεων” Αιγαίου ή… “Θάλασσας των Νήσων”, ρε… ξεφτίλες, που δεν αντέχετε ούτε την ιστορική ΑΛΗΘΕΙΑ), έχουμε ρε σημερινοί… Βασιβουζούκοι “της πλάκας”, άντε 50.000 προσωπικό, -ΠΡΟΣΟΧΗ- αθροιστικά ΚΑΙ σε ΘΑΛΑΣΣΙΟ, ουσιαστικά, “ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ”! (Σας το δίνουμε εμείς τον… αριθμό, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ώστε να μην το ψάχνετε, μέσω των “δικών” σας, στους “Εμπορικούς Συλλόγους” των νήσων μας παρά την Μ. Ασία, μέσω των όποιων σ’ αυτά Μασονικών μας Στοών, μέσω πληρωμένων Σύρων Οργάνων σας, μέσω Τουρκαλβανών μισελλήνων Οργάνων σας, μέσω ΜΚΟ, κλπ)!..

Πόση δύναμη έτοιμη, τώρα που “μιλάμε”, ρε βρωμεροί εμμονικοί διαστροφείς, έχετε απέναντι από τα δήθεν μη ελληνικά νησιά, βρε; Θα μας πείτε; Πόση δύναμη έχει σήμερα η “Στρατιά Αιγαίου”, μαζί με την τάχα μία Ταξ-χία Π/Ν του ΤΠΝ και μαζί με τις εφεδρείες σας, “καθαρές” ή ερχόμενες από την… εσωτερική “Στρατιά Ταχείας Αντιδράσεώς” σας; Το λιγότερο 150.000 μάχιμους, το λιγότερο! Δεν γράφω κάτι άλλο επιπρόσθετο, αφού τα… Μαθηματικά εδώ επιβάλλουν να “ασχοληθούμε” με την… ήσσονα των περιπτώσεων. Δηλαδή είμαστε 1:3, τουλάχιστον, υπέρ σας, σε προσωπικό! (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ “ΕΠΣ”)!..

Στο “Θέατρο Επχ-σεων” ΘΡΑΚΗΣ εμείς έχουμε άντε το πολύ 25.000 με 30.000 “κόσμο” και εσείς 120.000 – 150.000 μάχιμο “έτοιμο” προσωπικό τουλάχιστον, με μια πρώτη… ερασιτεχνική ανάγνωση του υφιστάμενου στρατιωτικού Χάρτη! Αυτό σημαίνει πως είμαστε τουλάχιστον 1:5 υπέρ σας, και πάλι, κλπ! Και πάλι, εσείς 120.000 άτομα, χωρίς ΕΠΣ!..

Τέλος, στην Κύπρο μας, ρε ρεζίλια, εσείς τώρα έχετε 60.000 έτοιμη δύναμη, “σάβουαρ” (χωρίς να σας δώσουμε τις ακριβείς πληροφορίες που οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” “βγάλαμε” με… ιδρώτα και αίμα), 60.000 αφού “κουβαλήσατε” στο νησί μας πολύ “κόσμο” τα τελευταία 2,5 χρόνια και εμείς άντε να έχουμε 30.000 άτομα! Δηλαδή και εδώ είστε μπροστά 2 – 1 τουλάχιστον! (Και εδώ, χωρίς ΕΠΣ, αν και η Κύπρος είναι… ιδιαίτερη)!..

Συνεπώς, και μετά τα παραπάνω, πώς μπορούμε να σας απειλήσουμε, αφού για να σας αντιμετωπίσουμε (διότι οι έμψυχοι πολεμάνε και όχι τα όποια… άψυχα), θα πρέπει να κάνουμε “ΕΠΣ”, ενώ εσείς “ΟΧΙ”, αφού και έτσι όπως είστε αριθμητικά τώρα, είστε ΟΚ;

Η αριθμητική μας σε προσωπικό διαφορά είναι ανάλογη εκείνης των… Κινέζων…!.. Τί εννοώ; Φανταστείτε (σε ένα εξωπραγματικό παράδειγμα), να πουν οι Κινέζοι του 1,5 δις πληθυσμού, και άοπλοι ακόμα, “πάμε να περπατήσουμε δυτικά”! Αυτοί θα έρχονται, οι όποιοι αντίπαλοί τους θα σκοτώνουν Κινέζους, θα ξανασκοτώνουν Κινέζους, κλπ, αλλά οι Κινέζοι θα φτάσουν στην… “Θάλασσα της… Μαλακίας σας”! Ή όχι;

Το παράδειγμα αυτό τέθηκε “καθ’ υπερβολήν”, καθ’ όσον σκεφτήκαμε ότι είστε λίγο δύσκολοι στην… αντίληψη και “με το συμπάθιο”!..

Άμυνα λοιπόν θα κάνουμε Τούρκοι, άμυνα (κανένα ΡΟΚΕ, κανένα διπλό ΡΟΚΕ, κλπ), καταλάβατε!.. Αν θα μας δοθεί ευκαιρία, τότε βεβαίως και θα σας έρθουμε στα εδάφη μας που τώρα “κρατάτε”, αναλόγως ασφαλώς πάντα της θετικής ή αρνητικής διαχειρίσεως, εκ μέρους σας, της σε προσωπικό υπεροπλίας σας! Το τί θα περιλαμβάνει τώρα αυτή η άμυνα “καθήστε και σκεφτείτε”, αφού μάλιστα ιστορικά φημίζεστε για τις δεξιότητές σας στην υπόψη “φάση του αγώνος”!

Σ’ αυτήν την αριθμητική συντριπτική υπεροπλία προσωπικού “πατάει” και ο Κος ΑΚΑΡ και εκτιμά ως σίγουρη την νίκη σας, παρά τους δικούς μας -όποιους- εξοπλισμούς, όπως τον ακούμε, σχεδόν συνεχώς, να λέγει!.. Ξεχνάει βεβαίως ότι απέναντί του είναι Έλληνες, έστω και… χρεοκοπημένοι από τους Σημιτο-Καραμανλήδες, έστω και… υποθηκευμένοι από το έμμεσο Όργανό σας “Σόρος-Τσίπρα”, έστω και… 300!.. Αυτήν  την παράμετρο να μην την ξεχνάτε στις συχνές, εσχάτως, στα Επιτελεία σας, αναλύσεις περί εχθρού και ορθότερα “εκτιμήσεις περί εχθρού”!..

Άρα για ποιά ακριβώς απειλή ή σε ποιά ακριβώς απειλή αναφέρεστε, ρε τουρκο-λαμόγια με στολή; Διότι όταν λέτε και γράφετε θέσεις, σαν την εδώ περιληπτικώς και ακριβέστερα ακροθιγώς… αναλυθείσα, μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστείτε!.. Ή όχι;

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η δύναμη σε προσωπικό είναι μόνον ένας από τους στρατιωτικούς παράγοντες, τους οποίους πρέπει ένας Εξουσιαστής να εξετάζει, προ της αποφάσεώς του για ανάληψη πολεμικών επχσεων, εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου, αλλά λίαν πιθανώς είναι ο σπουδαιότερος!.. Υπάρχουν πολλοί άλλοι στρατιωτικοί παράγοντες, όπως βεβαίως και πολιτικοί και οικονομικοί και κοινωνικοί, και, και, και, που θα πρέπει αναλυτικώς να εξετάζονται, όταν υπάρχουν, Τούρκοι, σκέψεις για πόλεμο του “Α” κατά του “Β”!

Τώρα θα μου πείτε ότι εσείς βρίσκεστε σε κατάσταση απελπισίας και άκρατης φοβίας, (“Μυστικά Πρωτόκολλα” “Λωζάννης”, κλπ), που ενδείξεις μάλιστα, από την στάση σας κυρίως, οδηγούν ευθέως στην παραδοχή ότι αυτή η κατάστασή σας θα μετατραπεί γρήγορα σε πανικό, κλπ! Συνεπώς είναι μια πιθανότητα, μία αλλά σοβαρή, να μην λειτουργήσετε ορθολογικά, (παρά τις Πρωσικές σας στρατιωτικές… καταβολές), αλλά σαν το… ξεψυχόν θηρίο, που έχουμε εδώ, στον “Ε.Θ.”, γράψει και αναλύσει!..

Συμπερασματικά λοιπόν Τούρκοι, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρέπει να φοβάστε ότι με τα δεδομένα αυτά μπορεί να έρθουμε απέναντι! Ευχαριστούμε που τόσο μας… ανεβάζετε στρατιωτικά, θα έλεγα πως το αξίζουμε συνολικά σαν ΕΕΔ, αλλά δεν το μπορούμε, όπως παραπάνω και από την εξέταση του πιο βασικού παράγοντα δείξαμε!..

“Tamam mı”?

6. Είπε ακόμα ο Κος ΑΚΑΡ: “Οι Έλληνες είναι λύκοι με προβιά”!.. Διαβάστε την απάντησή μας!

α. Ο Κος Ακάρ μας διαβάζει, όπως η άποψή του αυτή κατέδειξε, διότι είναι μια φράση που δεν ευρίσκεται στην τ/λαϊκή ρητορεία, αλλά είναι μια “καθαρά” ελληνική “έκφραση”, την οποίαν ευρέως έχουμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” χρησιμοποιήσει εδώ, αναφερόμενοι στους Κομμουνιστές και στον οιωνεί βρώμικο ρόλο τους στην ε/Ιστορία!.. Άρα ο Ακάρ την… έκλεψε από εμάς!

Τώρα! Αφ’ ενός τον ευχαριστούμε, αλλά και τον… συγχαίρουμε που μας διαβάζει και όπως μάλιστα έδειξε πολύ προσεκτικά! Αφ’ ετέρου, του(!) και σας(!) τονίζουμε πως σίγουρα από… λύκους θα ξέρει καλύτερα όχι μόνον ο Κος Ακάρ, αλλά και όλοι οι γνήσιοι(!!!) Τούρκοι!.. Θα συμφωνείτε Στρατηγέ Ακάρ και ΥΠΑΜ Ακάρ και ό,τι τυχόν άλλο σας “φυλάει” ο Αλλάχ, Κε Ακάρ, πως αυτό δεν χρειάζεται επεξήγηση!..

β.  Στην υποπαράγραφο αυτή “κρύβεται” η ουσία της απαντήσεώς μας! Προσοχή λοιπόν!

Εδώ στην μικρή, αλλά τεράστια Ελλάδα, Κε ΑΚΑΡ, λέμε: “Βγάλ’ την σκούφια σου και βάρα-με”!.. Βάλλε να στην εξηγήσουν!.. Λέμε ακούμε: “Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό Κεφάλα”!..

Πόση έλλειψη ντροπής πρέπει να έχεις Στρατηγέ, ώστε εσείς οι Τούρκοι (ευρύτερα), οι ΣΦΑΓΕΙΣ και ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, γνωστοί παγκοσμίως για το εγκληματικό και μαφιόζικο “ποιόν” σας, γνωστοί -ιστορικά- αιμοβόροι και αιμοσταγείς δολοφόνοι, να τολμάτε να κάνετε τέτοιες δηλώσεις; (Και άλλη φορά στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, σε καλούμε Κε Ακάρ, να αναζητήσεις τί έλεγαν για εσάς πχ οι Ευρωπαίοι τον 19ο αι. και μάλιστα όχι μόνον ο πνευματικός ευρωπαϊκός κόσμος, η τότε ευρωπαϊκή “ιντελιγκέντσια”, αλλά πολιτικοί, στρατιωτικοί, κλπ, κλπ, κλπ)!..

Από την άλλη εσείς δεν είστε, ρε Ακάρ, οι νομάδες λύκοι, που ξεκινήσατε από τα μέρη της λύκαινας “ΑΣΕΝΑ” και σκοτώνοντας και σκοτώνοντας και σκοτώνοντας, φτάσατε εδώ που σήμερα είστε; Ο Π-Θκός εταίρος Κος Μπαχτσελί δεν είναι ο σημερινός Αρχηγός των “Γκρίζων Λύκων”, που… αντανακλούν σ’ αυτούς της περιοχής της κάποτε “ΑΣΕΝΑ”, της περιοχής της “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ”; Μέχρι και “προχθές” δεν κυκλοφορήσατε “βίντεο” που έδειχνε τους μαθητές της Αστυνομικής σας Ακαδημίας, στο κλειστό γήπεδο της Σχολής τους, να τραγουδάνε και να κάνουν το σήμα των “Γκρίζων Λύκων”; Άρα τα περί λύκων, προβιών, κλπ, είναι σαν να βλέπεις την μούρη σου στον καθρέφτη, Ακάρ!..

ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ!..

ΠΟΤΕ, ΤΕΛΟΣ, ΡΕ ΑΚΑΡ, ΜΑΣ ΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΥΣΤΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΡΙΖΑ ΕΧΕΙ; (ΔΕΝ ΛΕΜΕ, “PUST GİBİ”, ΣΤΡΑΤΗΓΕ); ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ “ΠΌΤΕ” ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠ’ ΕΔΩ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ!..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, …

⇒”ΑΝΤΕ ΝΑ… ΚΟΥΡΕΥΕΣΑΙ”!.. (ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ… ΜΑΛΛΙΑ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ… ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΛΑΚΡΑ ΣΟΥ! ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΗΛΑΔΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ “ΦΩΤΟ” ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ή ΤΟ ΠΛΑΪ);

⇒ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ, “ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”, ΚΛΠ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ “ΠΑΙΖΕΙ” ORUSPU ΑΚΑΡ! ΕΚΤΟΣ!..

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ(!) ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΝΕΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ… ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ, ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΘΑ!.. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!.. ΑΚΑΡ! ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΩΣ ΧΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ 10ΕΤΙΩΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ Ε/ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΕ! ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΣΕΤΕ… ΓΕΝΙΚΩΣ!.. DİNLE BENİ, KOMUTANIM!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ Τ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ! ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΑΘΗΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΤΕ / ΞΕΨΑΧΝΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΤΕΔ!!!

Bakan Akar’dan Pakistan, Yunanistan, S-400 ve F-35 açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Akar, Pakistan’ın ATAK helikopteri almaktan vazgeçtiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Akar Yunanistan’a da çok sert tepki gösterdi.

08.01.2022 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in de bulunduğu gazetecilerle ile bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar - Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar – Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet.

Bakan Akar, Pakistan-Atak helikopteri iddiaları ve F-35 ve S-400’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AKAR’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Suriye’nin kuzeyi dahil, 24 Temmuz 2015’ten bu güne kadar 33 bin 275 terörist bugün itibariyle etkisiz hale getirilmiş bulunuyor. 1 Ocak 2021’den itibaren de bir yılda ise 2 bin 795 terörist etkisiz hale getirildi.” dedi.

Savunma ve güvenlik konuları günlük siyasetin dışında tutulması gerektiğini ve polemik konusu yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Akar, “Savunma güvenlik konusu 84 milyonun konusu. Bütün alanların, kesimlerin meselesi.” ifadesini kullandı.

Güvenlik ortamının ve güç dengelerinin yeniden şekillendiğini belirten Akar, milletin hak ve menfaatini korumak için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Akar, “Bir taraftan bazı doktrinler var bunları uygulayarak pratiği götürüyoruz, diğer taraftan da pratikte edindiğimiz izlenimleri vesaire doktrine dönüştürüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin konumu nedeniyle etrafta, uzakta yakında olan her şeyin kendilerini ilgilendirdiğini aktaran Akar, Türkiye’nin bu bölge halkıyla kültürel ve tarihi bağları olduğuna dikkati çekti.

Akar, şöyle devam etti:

“Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde içinde bulunduğumuz dönemde bu ortamda, artık uluslararası ilişkilerde artık özne haline gelmiş bulunuyor. Hem etki alanı hem ilgi alanı genişlemiş oluyor. Etki alanı 3 kıta, ilgi alanı da bütün dünya. Nerde ne olursa, şu veya bu şekilde bizi ilgilendiriyor. Bunun sonucunda da Devletimizin ve tabii devletin parçası silahlı kuvvetlerin, Savunma Bakanlığımızın da sorumlulukları, görevleri artmış bulunuyor. Bu manada görevlerimizi yerine getirebilmenin gayreti içindeyiz ve şu anda gerçekten silahlı kuvvetlerimiz cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Aşağı yukarı bütün unsurlarımız şu veya bu şekilde angaje olmuş durumda. Yurt içinde ve sınır ötesinde ve bunun yoğunluğunu yaşıyoruz hep beraber. Bu yoğunluğu olabildiğince kırmadan, dökmeden bizim vazifemiz neyse, hukuk çerçevesinde, şeffaf bir şekilde onu yerine getirmek için gayret gösteriyoruz.”

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede yeni bir güvenlik konseptinden bahsedilebileceğini dile getiren Akar, “Bu da teröristlerin ülkemize gelip herhangi bir şekilde eylemde bulunmaları değil. Onların gelmesini engelleyecek şekilde, kaynağında teröristleri kaynağında etkisiz hale getirmek, amacımız bu.” değerlendirmesini yaptı.

Tek amaçlarının teröristler olduğunu tekrarlayan Akar, şöyle devam etti:

“Teröristler neredeyse, hedefimiz orası. Bu konudaki amacımız da taarruzi bir anlayışla bunu yaparken, sınırlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun dışında hiçbir amacımız yok. Bu yaptıklarımızın hepsi meşru müdafaa kapsamında ilgili arkadaşlarımızla karşılıklı görüşerek yapılan icraatlardır. Komşularımızın özellikle, Suriye ve Irak başta olmak üzere hiçbir komşumuzun, sınırında, toprağında, hakkında hiçbir egemenliğinde gözümüzün olmadığını böyle bir niyetimizin olmadığını da herkesin bilmesi lazım. Biz komşularımızın toprak bütünlüğüne son derece saygılı davranıyoruz. Çok istismar edilen bir konu da bizim gerçekten din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmamız asla söz konusu değil. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde böyle bir şey yok. Bizim asker olarak yaptığımız bu operasyonlarda da tek hedefimiz teröristler bunun altını tekrar tekrar çiziyorum. Bunun dışında bizim hiçbir şekilde başka bir tarafa yönelmemiz söz konusu değil, böyle bir icraat asla söz konusu değil. Türkler, Kürtler, Araplar bizim kendi nüfusumuzda 84 milyon kardeştir ve bunun da en somut örneği şehitliklerdir. Şehitlikleri inceleyin orada bütün coğrafyadan Türk, Kürt, Arap karışık bir şekilde kardeşler yan yanı yatıyorlar. Bu da kardeşliğimizin en açık göstergesidir.”

Akar, TSK’nın yurt dışındaki operasyonları sırasında sivil hedefler başta olmak üzere, tarihi ve kültürel yerler konusunda aşırı hassas davrandığına değindi. Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine kimyasal silah olmadığını da tekrar tekrar vurguladı.

TSK’nin başta FETÖ olmak üzere, PKK-PYD, DEAŞ bunlara karşı mücadelesini sürdürdüğünü belirtirken, en son teröristin etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Mehmetçiğin yüksek bir moralle, kar kış demeden bu faaliyetlerini sürdürdüğüne değinen Akar, “Suriye’nin kuzeyi dahil, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 33 bin 275 terörist bugün itibariyle etkisiz hale getirilmiş bulunuyor. 1 Ocak 2021’den itibaren de bir yılda ise 2 bin 795 terörist etkisiz hale getirildi.” bilgisini paylaştı.

Bunları yaparken 84 büyük operasyon yapıldığını aktaran Akar, şöyle konuştu:

“Büyük operasyon demek, 3 tabur ve fazlası büyük operasyon oluyor. Ortak çaplı operasyonlar da bir tabur iki tabur şeklinde yapılanlar onlar da 286. Bu manada toplam 370 operasyon, bu operasyonlar sırasında 1455 mağara/sığınak imha edilmez kullanılamaz hale getirilmiştir. İçindeki teröristlerle beraber. Burada dikkati çekmek istediğim konu, son zamanlarda bu terörist elebaşları özellikle uluslararası basına konuşmaya başladılar. Çok değişik şeyler söylüyorlar. Yakın zamanda sözde ele başlardan birinin söylediği şey şu, TSK’nın etkisini itiraf ediyor; ‘TSK çok yönlü saldırıyor’ diyor. ‘Açıkça söylüyorlar tek bir kişi bırakmayacağız diyorlar. Saldırılar gerçekten çok ağır’. diyor. Diğer bir elebaşı da ‘PKK, YPG’ye dış destek devam ediyor.’ diyorlar. Bunların PKK’nın YPG’den gittiğini açık açık söylüyorlar. Bir başka elebaşı da ‘Avrupa ateşkes ilan etmeyeceksiniz, savaşı sürdüreceksiniz’ diyor.’ diyor. Bunları da bir tarafa koymak lazım. Sonuçta kim ne derse desin ne yaparsa yapsın 40 yıldan beri milletimizin başına bela olan bu terörü bitirmekte asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız.”

Akar, “Şu anda 395 üs bölgesinde, bazı üs bölgelerimizde eksi 30 derece, 3 metre kar var. Çığ tehlikesi dahil, karla mücadele dahil tüm zorlu arazi ve iklim şartlarına rağmen Mehmetçik fedakarca görev yapıyor.” dedi.

Diğer önemli bir konunun ise çok konuşulan hudutlar meseli olduğuna değinen Akar, hudutların güvenliğinin bir “namus meselesi” olduğunu söyledi.

Akar, “Hudut namustur diyoruz. Hudutlarımız şu anda en yoğun şekilde hem fiziki anlamda yapılan tesisle, tesisatla, hem de ilave gönderdiğimiz birliklerle olabildiğince yani gerçekten Cumhuriyet tarihimizin en yoğun günlerimizi yaşıyoruz. Hudutlarımız en etkili tedbirleri ile korunmaktadır.” diye konuştu.

Hudutlarda alınan duvar, tel örgü, hendekler gibi güvenlik tedbirlerinden bahseden Hulusi Akar, “Çok ciddi bir mücadele var, çok yoğun teknoloji kullanılıyor, onun getirdiği bir başarı var. Bu rakamlarda da açıkça görülüyor. 1 Ocak’tan itibaren geçmiş veya geçerken toplam 99 bin 602 kişi yakalandı. 314 bin 586 kişi de engellendi. Yakalananların içinde 495’i terörist. Bunların da 248’i FETÖ-PYD, 92’si PKK, 4’ü DHKPC, 3’ü MLKP, 68’ü DEAŞ ve 36’sı da HTŞ mensubu.” dedi.

Akar, bu kişilerle beraber çok miktarda kaçak sigara, uyuşturucu madde ve 1 milyon uyuşturucu hap ele geçirildiğini de bildirdi.

Suriye’nin kuzeyinde 2016’da başlayan ve başarı ile icra edilen Zeytin Dalı (2018), Barış Pınarı (2019) ve Bahar Kalkanı (2020) operasyonlarıyla terör koridorunun parçalandığına işaret eden Akar, “Oradaki kazdıkları kuyulara teröristler gömüldü.” vurgusunu yaptı.

Operasyonların ardından yaklaşık 1 milyon Suriyeli’nin kendi istekleriyle o bölgelere döndüklerini belirten Akar, bunların 470 bininin de İdlib bölgesine gittiklerini söyledi.

Hulusi Akar, o bölgelerde gerçekleştirilen alt yapı ve üst yapı çalışmalarından da bahsetti.

Zaman zaman orada Rusların yaptıkları saldırılar olduğunu belirten Hulusi Akar, “Geçenlerde bir su deposunu vurdular. Orada İdlib’teki halkın hayatını son derece zorlaştırdılar. Zaten zordu, daha da zorlaştırdı. Bunun dışında çeşitli havadan bomba attıkları oluyor. Bunlarla alakalı arkadaşlarımız kendi muhataplarıyla Türk-Rus görüşme konuşma suretiyle bu konuda dikte veriliyor. İkaz ediyoruz, diğer taraftan da 30 Eylül’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin’le yaptığı görüşmenin ardından ateşkes ihlallerinin ciddi şekilde azaldığını görüyoruz. Bizim temennimiz herkes yerinde dursun, ne zamana kadar anayasaya yapılıncaya kadar. Seçimler yapılıncaya kadar. Hem ABD ve hem Rusların daha önce yapılan mutabakatlara uymalarını bekliyoruz. Mutabakatın sürmesine, ateşkesin sürmesine istikrarın devamına katkı için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Çeşitli bölgelerden tacizler olduğuna dikkati çeken Bakan Hulusi Akar, bunlara karşı taviz verilmediğini misliyle mukabelede bulunulduğunu söyledi. Türkiye olarak kendilerinin istikrardan yana olduklarını vurgulayan Akar, ateşkesin de kalıcı hale dönüşmesini istediklerini bildirdi.

AZERBAYCAN BİZİM CAN KARDEŞİMİZ

Azerbaycan’daki gelişmelere değinen Milli Savunma Bakanı Akar, “Azerbaycan bizim can kardeşimiz. İki devlet tek devlet noktasından hareketle Azerbaycan’ın haklı davalarında onlarla beraberiz.” ifadesini kullandı.

Bunun ötesinde amaçlarının bütün Kafkasya’da kalıcı bir barışın olması ve istikrarın sağlanması olduğunu dile getiren Akar, “Sayın Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanımızın birlikte Ermenistan’a uzattıkları barış elinin bizim dileğimiz, temennimiz Ermenistan tarafından anlaşılması ve tutulması. Bu fırsattan istifade edilmesi. Sadece mesele Azerbaycan Ermenistan değil, tüm bölgede, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Türkiye, Rusya, İran bir bütün halinde oranın bir istikrar adası haline gelmesi.” diye konuştu.

Azerbaycan ile ortak askeri çalışmaların sürdüğünü belirten Akar, ateşkesin kontrolü için Ruslarla beraber 30 Ocak’tan bu yana ortak merkez kurulduğunu hatırlattı. Akar, orada ateşkes ihlallerinin kontrol edildiğini belirtirken, “Olaya iyimser bakıyoruz. Gittikçe ateşkes ihlalleri azalıyor. İstikrar daha böyle kapsamlı hale geliyor. Dileğimiz temennimiz önümüzdeki günlerde çok daha istikrarlı bir durum ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Buradaki çalışmaların Türk Rus iş birliğinin başarılı olduğunu, ateşkesin devamlılığına katkı sağlandığımızı görüyoruz.” dedi.

Mayın ve el yapımı patlayıcıların temizlenmesi noktasında Azerbaycan askeri ile birlikte çalıştıklarını aktaran Akar, buradaki barışın kalıcı hale dönüşmesinin hem Hazar’da, hem Karadeniz’de olumlu etkilerinin olacağını söyledi.

LİBYA’DAKİ GELİŞMELER

Libya’daki gelişmelere değinen Hulusi Akar, bölgenin uzak gibi görünmesine rağmen Türkiye’nin Libya ile 500 yıllık geçmişi, ortak tarihi olduğunu hatırlattı.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ!.. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΚΟΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, “Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ“!..

ΔΕΙΤΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!.. 

2019’un sonlarına doğru Trablus’un düşmek üzere olduğu zaman Libya’da meşru hükümetinin 5 ülkeye artık bir de NATO’ya mektup yazıldığını hatırlatan Akar, Serrac tarafından yazılan mektuba olumlu bir tek yanıtın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldiğini belirtti.

Libya’daki askeri eğitim iş birliği ve yardımlaşma konusunda çalışmaların devam ettiğini aktaran Akar, seçim olmasa dahi bu noktaya gelmenin dahi büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Bunun da Türkiye’nin destekleri ile olduğunun altını çizen Akar, “Bundan sonra da bizim temennimiz bir an önce çerçevenin çizilmesi ve seçimlerin yapılması. Birlik beraberlik içinde tek vatan olarak, Libya’nın mutlu yaşaması. ‘Libya Libyalılarındır’ diyoruz bunun için elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz. Türk askeri Libya’da kesinlikle yabancı güç değildir. Kimse yokken bizim orda olduğumuzun bilincinde oradaki Libyalı arkadaşlarımız.” diye konuştu.

Akar, Libya’daki Türk askerinin verdiği eğitim başta olmak üzere yaptığı askeri faaliyetlerden de bahsetti.

AFGANİSTAN KONUSU

Afganistan’daki gelişmelere de değinen Hulusi Akar, Türkiye’nin başından beri Afgan halkının rahatı huzuru ve güvenliği için yapılması gerekenler konusunda destek verdiğini aktardı.

İlk günden itibaren bugüne kadar 20 binden fazla TSK personelinin Afganistan’da görev yaptığını bildiren Akar, son 6 yılda da Uluslararası Hamit Karzai Havalimanını işletilmesinde görev aldıklarını hatırlattı.

Hızlı ve ani değişen şartlara rağmen en son dakikaya kadar kalmak suretiyle hiçbir şekilde görevlerini bırakmadıklarını belirten Akar, şartların görev yapılamayacak noktaya gelmesinin ardından da 48 saatten az bir süre içinde Mehmetçiği tahliye ettiklerini söyledi.

Türk askerinin tarihine yakışır şekilde yöre halkın gönlünü kazanarak dünya barışına hizmet etmenin gurur içinde evine döndüğünü belirten Akar, “Şu anda Afganistan’da Kabil Havaalanının ve onun dışında 4 havalimanı daha var onların işletilmesi konusunda teknik yardım konusunda, neler yapılabilir konusunu Katar ile müştereken çalışmak suretiyle ilişkimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunun adı konulacak. Bir mutabakat metni imzalandıktan sonra oradaki çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Havaalanlarının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Akar, havaalanlarının açık olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini göstermeye devam ettiklerini söyledi.

Yunanistan’la Akdeniz ve Kıbrıs’ta sorunlar olduğunu hatırlatan Hulusi Akar, bu sorunları barışçıl yöntemlerle ve diyalogla çözmek istediklerini söyledi.

Türkiye’nin burada yayılmacı gibi gösterilmeye çalışıldığını aktaran ve bunu bir paradoks olarak niteleyen Hulusi Akar, “Yemiyorlar içmiyorlar her gün bir şey söylüyorlar. Gerçekleri göstereceğiz. Biz güçlüyüz çünkü haklıyız.” dedi.

Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yayılmacı anlayışının devam ettiğine değinen Akar, iki ülke arasındaki sorunları ise “Karasularının genişliği, Hava sahası, FIR hattı, Arama Kurtarma Sahasına yönelik ihtilaflar, Gayri Askeri Statüdeki Adaların (GASA) silahsızlık statüsünün ihlali, Egemenliği Anlaşmalarla Yunanistan’a Devredilmemiş Ada, Adacık ve Kayalıklar (EGAYDAAK) konusu, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini göz ardı eden iddialar, provokatif silahlanma girişimleri ve diğer provokatif faaliyetler, Batı Trakya Türklerinin haklarını kısıtlayıcı uygulamalar.” olarak sıraladı.

Akar, şunları kaydetti:

“Biz tüm bunlara rağmen, tüm bu kışkırtmalara rağmen, biz ‘görüşelim’ diyoruz. Güven ve Güven Artırıcı Önlemler 4’üncü toplantı için Ankara’ya bekliyoruz açık davet ettik. Bekliyoruz. Toplantılarda meselelerin tartışılıp iyi komşuluk ilişkileri içinde çözüm bulmasını istiyoruz. Hep bunu söylüyoruz. Tüm barışçıl yaklaşımımıza rağmen ihlallere devam ediyorlar. Hava sahası, karasu ihlalleri yapılıyor. Gemilerin ihlali var, geçtiğimiz yıl içerisinde uluslararası anlaşmalara rağmen GASA’lara EGEAYDAKLARA toplam 90 üst düzel ziyaret yapıldı. Sürekli bir tahrik, provokasyon var. Özellikle bazı siyasilerin provokasyonları gereksiz NOTAM, NAVTEX’ler var. 1988’de mutabakat imzalanıyor. Mutabakatla ‘turizm mevsiminde dini ve milli bayramlarda tatbikat yapmayalım.’ deniliyor. Bunları çiğniyorlar. Devamlı bir tahrik.

En son Yunan Savunma Bakanı ile görüşmemizde ‘biz değil turizm bakanlarımız görüşsün.’ dedim. Turizm geliştirelim. Tatbikatları, gerginliği azaltalım bu konuları kendilerine söylüyoruz istenilen yanıtları, cevapları maalesef alamıyoruz. Bu kadar şeye rağmen niyetleri? Kendilerince bir takım böyle gayretlerle, ‘Türkiye dış tehdit.’ Bunu bir tehdit gibi göstererek durum üstünlüğü sağlamaya çalışıyorlar. Yunanistan’da ekonomik durum malum ciddi sıkıntıları var. Hal böyleyken son derece pahalı silah sistemlerini almaya hevesleniyorlar. Savunma bütçesini artırıyorlar. Biz NATO içinde Yunanistan ile müttefikiz. Yunanistan NATO içinde çeşitli ülkelerle ittifak anlaşmaları mutabakat muhtırası yapıyorlar. NATO varken bunlar niye? Silahlanma var bunlar kime karşı. Diyoruz ki bu silahlanma ne için? Normal savunma için çok fazla, Türkiye için çok az. Kendilerince boylarını aşan iddialar üzerinde yürümeye devam ediyorlar. İttifak içinde ittifak NATO’yu zayıflatır.”

SORU – CEVAP

Kazakistan’da yaşananlara ilişkin değerlendirmesi sorulan Akar, şunları söyledi:

“Dostumuz Kazakistan ile tarihi kültürel ilişkilerimiz, askeri, eğitim iş birliği dahil olumlu münasebetlerimiz var. Çalışmalarımız devam ediyor. Son gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kazakistan bizim önemli bir müttefikimiz. Bir an önce Kazakistan’a huzurun gelmesi, nizamın hakim olması. Bizim inancımız Kazakistan, oradaki kardeşlerimiz kendi imkan ve kabiliyetleriyle oradaki bütün zorlukları aşacaktır. Biz Kazakistan’ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımına hazırız şeklinde açıklamada bulundu. Bu bizim için talimattır. Herhangi bir talep geldiğinde, istek olduğunda, bize emir, talimat verildiğinde biz de Kazakistanlı kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaya, elimizden gelen desteği sağlamaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Mısır ve Suudi Arabistan’ın son dönemde Yunanistan ile yakınlaştığı belirtilerek değerlendirmesi sorulan Akar, “Gelişmeleri objektif ve soğukkanlı izlememiz, dikkatli, hassas olmamız lazım. Olayları kendi sınırları içinde tutmamız lazım. Ortaya bilinçli şekilde pompalanan bilgiler doğrultusunda baktığımızda olaylar bizi farklı yerlere götürüyor. Burada herhangi bir endişeye gerek yok. Bütün ilgili kurumlar, kuruluşlar, bakanlıklar çalışmalarını sürdürüyor. BAE ile geldiğimiz nokta belli. Önümüzdeki dönemde Suudi Arabistan, Mısır ne olur hep beraber göreceğiz. Dolayısıyla herkes yerini alacak” yanıtını verdi.

PAKİSTAN İDDİALARINA CEVAP

Pakistan’ın ATAK helikopteri almaktan vazgeçtiği iddiaları sorulan Akar, “Resmi makamlarla yaptığımız görüşmelerde bu iddiaların kesinlikle gerçek olmadığını belirttiler. Pakistan yetkilileri de haberin gerçeği yansıtmadığına ilişkin açıklama yaptı” dedi.

“Teenni ile hareket önemli”

NATO ve Rusya arasında yapılması planlanan toplantılara yönelik Türkiye’nin değerlendirmesi sorulan Akar, şunları kaydetti:

“Şu anda kriz biraz irtifa aldı, yükseldi ama bu konu yıllardan beri var. Burada bir Kırım var, Ukrayna var, Donbass var, bir işgal var. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere birçok kez Kırım’ın ilhakını tanımadığımızı belirttik. Donbass’a yönelik tartışmalar var. Biz dost ve müttefik ülkelerle, muhataplarımızla zaten bunları konuştuk görüşüyoruz. Başlangıçtan beri bizim ortaya koyduğumuz vizyon: Biz barıştan, görüşmeler yoluyla problemlerin çözümünden yanayız. Gerilimi artırmayalım, herhangi bir şekilde provokatif davranışlardan veya provokatif olarak anlaşılacak davranışlardan uzak duralım. Karadeniz’de bir statüko var, Montrö var bunu bozmayalım, bu konuda bir tarafta Karadeniz’de kıyısı olan ülkeleri sükunete davet ederken diğer taraftan da Montrö’ye uymaları konusunda NATO ülkeleri başta olmak üzere diğer dost ve müttefik ülkelerle biz gerekli görüşmeyi, konuşmayı yapıyoruz. Politikamız, açık ve net. Bu konuda samimiyiz. Herhangi ani bir hareket, rutin olmayan bir hareketle birlikte bazı olaylar zincirinin başlangıcı olabilir. Bu da bir takım sıkıntıya sebebiyet verebilir. O nedenle teenniyle hareket etmenin çok önemli olduğunu muhataplarımıza tekrar tekrar söylüyoruz. ”
Ukrayna’ya İHA/SİHA satışına yönelik soru üzerine de Akar, “Özel bir şirketin Ukrayna ile yaptığı çalışmalar” diye konuştu.

YUNANİSTAN AÇIKLAMASI

“Türkiye’ye 1950 metre mesafedeki Meis Adası’na ilişkin “Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin metre. Yani yüzerek giderler” ifadesini kullanmıştınız. Bu sözlerinin Yunanistan’da yankı uyandırdı, değerlendirmeniz nedir?” denilmesi üzerine Akar, şöyle konuştu:

“Bakanlık’ta kendi içimizdeki bir toplantıda 10 kilometrekarelik Meis’e, Yunanistan’a 600 kilometre, Türkiye’ye ise 1950 metre uzaklıkta. Buraya 40 bin kilometrekare deniz yetki alanı istiyorlar. Bizim Harp okulundaki yüzme standardımız 2 bin metre. Bu kadar yakın manasında bir ifade kullandık. Orada bir gerçeği ifade ettik.”

Yunanistan’ın 6 mil karasularını 12 mile çıkarma talebine değinen Akar, şunları söyledi:
“Bunu 12 mile çıkarırsanız biz buradan uluslararası sulara çıkarken izin isteyeceğiz yani? Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa. 6 mil yapmışsın öyle veya böyle, haline şükret otur oturduğun yerde. Bizim söylediğimiz şey barış, huzur olsun, bu şartlarda iki taraf zenginliklerden istifade etsin, Türk halkı da Yunan halkı da mutlu, müreffeh yaşasın. Bunu söylemek herhangi bir zafiyet olmadığı gibi, hakkımızı, hukukumuzu koruruz demek de bir tehdit değil. ‘12 milin zamanıdır’ gibi yanlış bir hesap yapmasınlar. Çünkü bu yanlış hesabı başkaları da yaptı, ‘15 Temmuz’dan sonra bu ordu bir şey yapamaz dediler’ bu ordu bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı’nı icra etti ve 4 bin DEAŞ mensubunu göğüs göğse mücadele ile etkisiz hale getirdi. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir şekilde bizi test etmesinler, böyle bir maceraya girişmesinler. Böyle bir hata yapmazlar inşallah.”

– “Yeri geldiğinde gereken yapılıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden görüşmesi sonrasında kurulması kararı verilen ortak mekanizmanın yapısına ilişkin sorusu üzerine Akar, Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlardan oluşacak.

Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldırıların devam etmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gereğinin yapılacağını’ söylemişti. Sınır ötesi operasyon gündemde mi? sorusuna yönelik Akar, “Gerek Irak gerek Suriye’de olsan bizim bir misyonumuz, vazifemiz var. Nedir o? Sınırlarımızın, vatandaşımızın güvenliği. Onun için yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da aynı esaslar dahilinde uluslararası hukuk çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz. Bunların yeri ve zamanı var, durum ve şartlar var. Bununla ilgili her şeyin bir zamanı var, yeri geldiğinde gerekli şey yapılıyor.”

Suriye ve Türkiye arasında bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediğine yönelik soruya Akar, “İlgili bakanlık ve kurumlarımız ülkemizin hak ve menfaatleri için yapılması gereken neyse bunları örtülü, açık yaptılar, yapacaklar. Tarihi, coğrafyası, milletiyle, ordusuyla ekonomisiyle Türkiye büyük bir millet, devlet. Bu manada devlet refleksi neyi gerektiriyorsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kerkük’teki gelişmelere ilişkin soruya Akar, “Kerkük konusu bizim için çok önemli. Yakından takip ediyoruz. Erbil ve Bağdat ile görüşerek orada kabul edilebilir davranış içinde olmaları konusunda taraflarla temaslarımızı, yakın ilgimizi sürdürüyoruz. Dolayısıyla Kerkük’teki kardeşlerimizin geleceği, güvenliği bakımından herhangi bir olumsuzluk oluşmaması için her türlü gayreti gösteriyoruz” dedi.

-“Yakından takip ediyoruz”

“Dedeağaç’a ABD yığınağı yapıldığına” yönelik haberlere ilişkin değerlendirmesi sorulan Akar, ABD’nin 2014’ten beri Avrupa güvenliğine katkı için tatbikatlar yaptığını belirtti. Akar, “Daha önce Baltık üzerinden intikaller yapılıyordu. Daha sonra tatbikatın yönünü bu tarafa kaydırdılar. Bu bir tatbikattan ibaret. Olayları yakından takip ediyoruz. Bu işin bilinen, açıklanan, objektif tarafı bu: tatbikat yapılıyor. Tatbikatın bir parçası olarak Dedeağaç’a birlik getiriyorlar. Bu tür gelişmeleri yakından takip edeceğiz ama her yapılan da bize karşı yapılıyor gibi bir endişeye kapılmayacağız” yanıtını verdi.

“S400 konusunun çözümü” nasıl olabilir sorusuna Akar, şu yanıtı verdi:

“Konuşalım, çözelim diyoruz. Biz S400’ü niye aldık, gelin size izah edelim diyoruz. S400 herhangi bir saldırı silahı değil, kimseye tehdit değil. F35’lerle beraber kullanıldığında birtakım sakıncalar doğuruyorsa gelin görüşelim, onu önleyelim. Gerekirse NATO’yu da çağırın. Bizim görüşlerimiz bu. Burada haklıyız. Biz 84 milyon ve 780 bin kilometrekare vatan topraklarının hava ve füze saldırılarına karşı korumak mecburiyetimiz var Gelin konuşalım, bu işi uzatmayalım asıl problem konumuz PKK/YPG diyoruz.”

γ. Α! ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ “AĞABEY” ΡΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ (ΠΒ), ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ… ΕΥΡΩΠΗ(SIC)!

ΕΠΕΙΔΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΦΥΓΩ” ΤΩΡΑ / “YAŞ΄A TAKILDIK KOMUTANIM”, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΩΣ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΟΥΡΒΑΝΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΜΕΧΜΕΤ ΤΟΝ Β’, ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΙΞΑΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ, (ΣΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ… “ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ”, ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ 2 ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ), ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ Ο “ΜΕΧΜΕΤ”… “ΠΟΡΘΗΤΗΣ”!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΚΑΡ ΕΙΧΑΝ (ΠΒ), ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΓΑΤΕ ΑΚΟΜΑ “ΠΑΤΣΈΣ” ΑΠΟ ΣΚΕΜΠΕΔΕΣ!.. ΑΝΤΕ ΧΟΥΛΟΥΣΙ, ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΠΑΡΑΓΑΜ………….!………..

7.  Τί έγινε ρε Τούρκοι; Κόπηκε το Πακιστανικό φτερό του… αετού και πέταξε το 1,5 δις $ Η.Π.Α., που θα παίρνατε από την πώληση των 30 ΕΕ/Π “ΑΤΑΚ”, κλπ;

Αστειευόμαστε βρε, αφού ξέρουμε το πόσο σας έχουν στηρίξει, το πόσο σας έχουν βοηθήσει οι Πακιστανοί και ως ΤΕΔ και ως ΜΙΤ!.. Άλλωστε ακούστηκε πως θα αγοράσουν από εσάς, (μετά από αυτήν την τελευταία εξέλιξη), SİHA “Bayraktar TB-2”!.. Άντε, πείτε “Allah’a şükür” που δεν χάσατε 100- 0, αλλά κάτι μπορέσατε να σώσετε… οικονομικά, αν τελικώς και αυτή η… φαινόμενη αγορά υλοποιηθεί!..

Πες-τε τους “χαιρετισμούς”, ότι αν πάρουν τα Κινεζικά που λένε, (σε μια υποθετική περίπτωση ασφαλώς), τότε θα έχουν σίγουρα χάσει από τους Ινδούς πανηγυρικά στον τομέα αυτόν, για τον οποίον θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο όπλο, διότι θα κάνουν κανέναν… αιώνα, αχαχαχαχαχαχαχα, για να το αντιληφθούν!..

“Περαστικά” και στους δυό σας!

8. Σε διαβάσαμε ΜΙΤ-Ατζέτ και σε / σας καταλάβαμε!

Σου αφιερώνουμε το τραγούδι του πολύ μεγάλου Γάλλου τραγουδιστή Τζο ΝΤΑΣΕΝ,  “Όνειρα, Πουλιά μου Ταξιδιάρικα”.

Διαβάστε αγαπητοί και αγαπητές, τί γράφει το Όργανο (δημ/κό), της ΜΙΤ και της… “Yeni Şafak”, του ΡΤΕ.

 

Batı Trakya Türkleri ve Sadık Ahmet’in mücadelesini hatırlama zamanı

08.01.2022

Daha önce Batı Trakya’ya, Gümülcine’ye yaptığım iki seyahatin ikisi de, güzel ama enteresan hatıralarla geçmişti.

Haziran 2017’de dönemin başbakanı Binali Yıldırım’la, 2020 Mayıs sonunda da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gümülcine’ye gidip oradaki programlara eşlik etmiştim.

Gazetecilik faaliyeti açısından bu seyahatlerin ikisi de, hem dolu dolu geçmiş, hem de göz açıcı mahiyette olmuştu.

2017 Haziranında gittiğimizde Atina’daki yönetimde, “Türkiye ile sorunlar bizi daha fazla ticaret, daha fazla yatırım yapma imkânı yerine daha fazla silahlanmaya yöneltiyor” yakınmasıyla, gerçekçi bir politika arayışı içinde olan Çipras ve partisi vardı.

O yüzden o gezi ılımlı bir atmosferde geçmişti.

Geçen yılın mayıs sonunda yaptığımız gezi ise, Yunanistan’ın artık paranoyaya dönüşen Türkiye fobisinin yansımalarıyla tamamlandı. (Τέτοια πράγματι… παράνοια, σαν να μην ήταν ο… γύφτουλας Τσαβούσογλου, αλλά ο… Αλέν Ντελόν)!..

Yunan medyasından kalabalık bir grup, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Batı Trakya gezisini tam bir ‘tarassut/gözetleme’ refleksiyle takip edip, bu paranoyayı haberlerine taşıdılar. (Εσείς είστε και πατριώτες και εκπαιδευμένοι ως… δημ/φοι! Οι δικοί μας είναι “δια το πέος”! Και υποτίθεται ότι… μας ξέρεις Μεμέτη! )!..

Meselâ, Çavuşoğlu Gümülcine sokaklarında yürürken Türk toplumundan yaşlı bir kadına Türkçe selam verip birkaç kelam edince, Yunanistan medyasından bir muhabir hemen atılmış, “Bakın işte Türkçe konuşuyorlar, acaba Çavuşoğlu bu kadına ne dedi, niye Türkçe konuştu” gibisinden anonslar yapmıştı. (Ναι, πράγματι είμαστε και μαλάκες! Αλλά εσύ πιο πολύ, αν πιστεύεις ότι περπατάγατε έχοντας “παρέα” μόνον -άντε να το δεχθώ- τέτοιους Έλληνες, που γράφεις! Αλήθεια! Εσύ μιλάς ελληνικά; Αν όχι, πώς τους κατάλαβες; Σε ενημέρωσαν ντόπιοι; Αχαχαχαχαχαχα)!..

Paranoya lafını gelişi güzel kullanıyor değilim.

2020 yılının yaz aylarında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi sırasında Yunanistan ordusu, Türkiye’nin karadan gelerek Batı Trakya’yı işgal edebilir korkusuyla Türk azınlığın yaşadığı köylerde askeri tatbikatlar yapmıştı. (Ναι, το βρήκες! Σας… φοβηθήκαμε τότε και είπαμε δεν πάμε μέχρι τους… Τούρκους της Δ. Θράκης μια βόλτα, για ασκήσεις);

BATI TRAKYA’DAKİ HAK İHLALLERİ HAFİFE ALINACAK GİBİ DEĞİL (Πολύ σωστά, διότι υποφέρουν)!..

Bu anlattıklarımızdan da anlaşılabileceği gibi Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilimler, Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlık üzerinde hemen etkisini gösterebiliyor.

Zaten öteden beri hak ihlallerinde, asimilasyon politikalarında istikrarlı bir kötüye gidiş durumu söz konusu.

Atina yönetimi Batı Trakya Türklerinin ‘Türk’ kimliğini bile tanımıyor. (Τί λέει γι΄αυτούς άραγε η Λωζάννη, που τόσο καλά υποτίθεται ότι την ξέρετε, σε ό,τι αφορά τα νησιά παρά την Μ. Ασία);

Düşünebiliyor musunuz?

Sırf politik gerekçeler ve Türkiye karşıtlığı nedeniyle “Ben Türküm” diyen insanlara “Hayır, sen Türk değilsin” diye dayatmada bulunuyorlar.

Batı Trakya’da yaşayan Türklerin Müslüman kimlikleri evet tanınıyor, hatta onlar için tanım olarak ‘Müslüman azınlık’ tabiri kullanılıyor ama bu demek değil ki, dini özgürlüklere dönük olarak da müdahaleler, asimilasyon politikaları izlenmiyor olsun.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2008 yılında Yunanistan aleyhine verdiği kararda, derneklerin isimlerinde Türk sözcüğünü taşıma hakları olduğunu hükme bağlamasına rağmen, Yunanistan yönetimi bu hakkı Batı Trakya Türklerine tanımama anlamında direncini koruyor.

YTB’DEN SADIK AHMET’İ ANMA PROGRAMI

Batı Trakya denince hemen akla gelen bir isim var.

Dr. Sadık Ahmet.

Ömrünü Batı Trakya Türklerinin hak mücadelesini adamış bir siyasetçi olarak Dr. Sadık Ahmet, 1995 yılında geçirdiği şüpheli bir trafik kazasında, tam da Lozan anlaşmasını yıl dönümü olan 24 Temmuz’da hayatını kaybetmişti.

Bu acı olay, Türkiye’de de hiçbir zaman unutulmadı.

Sokaklara, caddelere Sadık Ahmet’in ismi verildi.

Son dönemde Batı Trakya’daki hak ihlallerini yakından takip eden kurumlardan biri de, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı (YTB).

YTB, Türkiye’nin yumuşak gücünü etkili şekilde kullanan, yurtdışındaki Türkler ve diğer akraba toplulukların sorunlarıyla yakından ilgilenen, gönül coğrafyasıyla köprüler kuran başarılı bir kurum.

Kurumun başında ailesi, büyükleri ‘kimliksizleştirme’ politikaları nedeniyle Batı Trakya’dan, Türkiye’ye göç etmiş bir isim olan Abdullah Eren görev yapıyor.

Eren, hem görevinin bir parçası olduğu için hem de bu özel durumu nedeniyle doğal olarak Batı Trakya ile yakından ilgileniyor.

7 Ocak, Sadık Ahmet’in doğum günü imiş.

Bu vesile ile, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde YTB tarafından bir anma programı gerçekleştirildi.

Sadık Ahmet’in ailesinin özel davetli olarak katıldığı programda onun bıraktığı mirası gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla hazırlanan kitap tanıtıldı.

Dün, bu yazıyı tamamlamadan önce Abdullah Eren’i aradım, bu programı yaparken neyi amaçladınız diye sordum.

Şöyle söyledi:

“İki amacımız var: Birincisi, genç yaşta vefat eden Sadık Ahmet’e olan vefa borcumuzu yerine getirmek istedik. Bugüne kadar böyle bir anma programı yapılmadı ve kitap basılmadı. İkincisi bunu gençlere aktarmak ve Batı Trakya Türk/Müslüman azınlığın kendi haklarını daha iyi bilmesi için ve nasıl mücadele edilmesi gerektiğini Sadık Ahmet’ten öğrenmesi için bunu yapıyoruz.”

Ben de bu vesile ile Doktor Sadık Ahmet’i rahmetle anıyorum.

Son bir not:

Batı Trakya’daki Türk azınlığını günümüzdeki nüfusu 150 bin civarında.(Το 1923, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, πόσοι ήσαν, ρε Μεχμέτ);

Bir zamanlar toplam nüfusun yüzde 85’ini Türkler oluştururken, zaman içinde bu oran yüzde 30’lara kadar gerilemiş.

Gerekçelerini az çok tahmin etmiş olmalısınız.

YENİ ŞAFAK

9. Είπαν οι Αμερικανοί στον Αρχηγό του “Δημοκρατικού Κόμματος” στην Αλβανία να “τελειώνει” με τον Σαλί ΜΠΕΡΙΣΑ και η σπίθα που έκαιγε πολύ καιρό τώρα, έγινε πια εσωκομματική… πυρκαγιά!.. Σοβαρά επεισόδια είχαμε σήμερα (08-01-2022), στην Αλβανία, σε μια προσπάθεια οπαδών του ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ πράγματι, κάποτε Πολιτικού και Γιατρού ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ, ενός ΙΣΙΟΥ(!!!) και όχι “ΔΙΜΟΥΤΣΟΥΝΟΥ” πολιτικού (της κατηγορίας “οχιά”, όπως δηλαδή είναι ο ελληνικής καταγωγής Γενίτσαρος Ράμα)να καταλάβουν τα γραφεία του “Δ.Κ.”!

10.

Biden’s January 6 Anniversary Speech – and His Big Lies

To top it off, Kamala compares the Capitol riot to Pearl Harbor and 9/11.

 

Vice President Kamala Harris set the stage yesterday for the Left’s exploitation of the first anniversary of the Capitol riot one year ago with incendiary remarks that outrageously compared the events of January 6, 2021, with the Japanese attack on Pearl Harbor on Dec. 7, 1941 and the Islamist terrorist attacks on America’s homeland on Sept. 11, 2001. This morbid comparison dishonors the thousands of lives lost on both of those catastrophic days and is a declaration of war on the millions of Americans who reject her corrupt administration.

When Biden took his turn, the self-proclaimed unifier delivered an angry, divisive January 6 anniversary speech, falsely accusing former President Donald Trump and his supporters of placing “a dagger at the throat of American democracy” by questioning his legitimacy. Evidently, in Biden’s version of the Constitution, the right to protest is reserved for Antifa and Black Lives Matter, but not for Americans.

The only dagger at the throat of democracy is Biden’s renewed effort to take over and rig national elections under the false flag of voting rights and manufactured emergency because polls show there is no other conceivable way he could win the 2024 presidential election.

Biden asked: “Are we going to be a nation that accepts political violence as a norm? We cannot allow ourselves to be that kind of nation.”

When rioters were burning their way across the country, Kamala Harris and other future members of the Biden administration were raising bail money so they could go out and burn, loot, and beat more police officers.

After leftist radicals attempted to destroy a federal courthouse in Portland in July of that year, setting fires and breaching the courthouse doors, then-candidate Biden’s response to these clear acts of insurrection was to blame Trump, not the rioters.

“We have a president who is determined to sow chaos and division,” said Biden. “To make matters worse instead of better.”

Biden has refused to condemn either Antifa or Black Lives Matter by name. He will not condemn any of the Democrats, including his own vice president, who fundraised for the rioters. And he has met with Black Lives Matter leaders instead of prosecuting them for terrorism.

Kamala and Biden claim that they care about police officers. Where are they on the over 2,000 police officers injured in the summer riots?

Most Americans would agree that political violence is wrong. Yes, prosecute any Capitol rioters who actually engaged in criminal behavior, but what about the Black Lives Matter, Antifa, and other leftist rioters who so far have mostly escaped any consequences for their political violence across the country in the second half of 2020? Their anarchy resulted in immeasurably more destruction, fatalities, and injuries than occurred on January 6, 2021.

This is not to excuse the criminal behavior of those who entered the Capitol illegally and engaged in destructive acts, but only to highlight the clear double standard in how the Left views the January 6th riot versus the long hot summer of leftist riots in 2020.

Biden added: “We need a president who will bring us together instead of tear us apart, calm instead of inflame, and enforce the law faithfully rather than put his political interests first.”

He is certainly not that president.

Biden’s speech is the embodiment of tearing Americans apart, of inflaming tensions, and of putting his political agenda ahead of the law.

In his January 6th anniversary speech, Biden used Trump and his seventy-four million voters in the 2020 election as foils to divert attention from his own administration’s miserable failures at home and abroad during his first year in office. The COVID-19 pandemic, skyrocketing inflation, surging crime, and illegal immigrants flooding into the country in record numbers are crises still plaguing the country as 2022 begins.

There was no call in Biden’s speech for an end to political violence on the Left as well as on the Right. He made no effort to soothe the American people’s frayed nerves or look forward with a positive agenda to solve the problems his administration has created. Instead, the Divider-in-Chief chose to look backward and hype last year’s Capitol incident as a mortal threat to democracy and the rule of law.

Biden said repeatedly in his speech that he intended to separate the truth about what happened on January 6, 2021 from the “big lies” he claimed were being told by Trump and his supporters. “We must be absolutely clear about what is true and what is a lie,” Biden declared. But the President spouted at least three big lies of his own during his speech.

First, Biden falsely accused Trump of trying “to prevent the peaceful transfer of power.” Trump was certainly vocal about challenging the suspicious results of the 2020 election, but he did and said nothing to prevent the transfer of power. Biden assumed office peacefully on January 20, 2021.

Second, Biden claimed that Trump had “rallied the mob to attack.” False. During Trump’s January 6th speech at his peaceful “Save America” rally, Trump said to the attendees: “We have come to demand that Congress do the right thing and only count the electors who have been lawfully slated, lawfully slated. I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard.” (Emphasis added) Trump is not responsible for the violent actions of a fringe breakaway group.

Third, Biden exploited the first anniversary of the Capitol riot to promote the Democrats’ power-grab, voting “reform” legislation. He distorted what states are doing to protect the integrity of their election processes, claiming that “new laws are being written not to protect the vote, but to deny it. Not only to suppress the vote but to subvert it.”

Georgia’s new voting law, for example, has been a frequent target of Biden’s verbal attacks. But that law is actually more liberal in allowing no-excuse mail-in voting, as opposed to the more restrictive requirements of New York and Biden’s home state of Delaware where voters must have a valid reason for not voting in person.

Finally, to put things in perspective, it is worth remembering a far more dangerous attack on the Capitol and on members of Congress than the January 6th riot. On March 1, 1954, four Puerto Rican nationalist radicals invaded the Capitol and began spraying the place with bullets. They shot five congressmen, injuring at least one seriously. Former President Jimmy Carter commuted the sentences of the Puerto Rican terrorists well before the end of what would have been their full sentences.

Despite their hysterical claims of fearing for their lives at the hands of Trump supporters, no members of Congress were injured on January 6, 2021. The only violent fatality at all that day was that of an unarmed protester, Air Force veteran Ashli Babbitt, shot and killed at point-blank range by a Capitol police officer.

The January 6th breach of the Capitol was no Pearl Harbor. It was no 9/11. Such disgusting comparisons are a brazen appeal to raw emotions in a cynical attempt by Democrats, from the President on down, to push their plan to federalize elections for partisan gain and for permanent one-party control.

11. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ “MMU” ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΤΕ Α-ΠΑΙ-ΧΤΟΙ!!! ΜΠΡΑΒΟ!

ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ “ΚΛΑΣΕΙ ΜΕΝΤΕΣ”, ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ F-35 KAI ΣΕΙΣ “ΟΧΙ” ΚΑΙ ΤΩΡΑ “ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΤΕ”!.. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ “ΚΟΛΟΠΙΛΑΛΑ” ΣΤΗΝ ΤΠΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2016 ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο Κ. Κ. Μ. Π-Θ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ (ΚΑΙ) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, ΕΧΩΝ “ΕΥΗΚΟΟΝ ΟΥΣ” ΣΤΟΥΣ… “ΔΟΥΛΟΥΣ” ΤΩΝ ΕΕΔ!..

ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΨΗ Α/Φ ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΥΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΣΤΕΓΑ;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ… “ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ” (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ), ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ F-35 ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ (ΑΛΛΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΠΙΛΟΤΩΝ) ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΕΚΠ-ΣΗ!.. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ “ΡΑΦΑΛ” ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΤΑΡΙΑΝΑ ΣΤΗΝ … “ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ”!..

ΑΝΤΕ ΜΕΜΕΤΙΑ, ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΧΑΚΑΝ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!.. ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ 2029 ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΘΕΛΑΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ… ΑΔΟΚΙΜΟ ΤΡΟΠΟ!..

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ / ΜΗΧΑΝΗ, ΓΙΑ ΤΟ “ΜΜU” ΣΑΣ; ΑΠΟ ΤΗΝ Ν. ΚΟΡΕΑ ΜΗΠΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ “ΡΟΛΣ ΡΟΪΣ”, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ “ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΜΑ” ΣΑΣ; ΤΟ “ΑΛΤΑΫ” ΠΑΝΕ 12+ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟ Α/Φ ΣΑΣ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ!

ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΟΥΡΚΟΜΑΘΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ “MMU”;

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: MMU 2023’te hangardan çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Teknolojiler Tanıtım Töreni’nde açılışı yapılan tesis ve Türkiye’nin savunma sanayinde katettiği merhaleye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. MMU için de Erdoğan 2023 tarihini işaret etti.

06.01.2022 
Milli Teknoloji Hamlesi ile hız kazanan Türk savunma sanayii tarihi bir güne tanıklık etti. TUSAŞ‘ın Kahramankazan’daki ana yerleşkesinde, Milli Muharip Uçak Mühendislik Merkezi, Türkiye‘nin en büyük kompozit üretim binası, Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi gibi geleceğin milli teknolojileri için büyük önem taşıyan merkezler hizmete açıldı.

Başkan Erdoğan, TUSAŞ’ın yatırım ve toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“KALKINMA HAMLESİNDE SAVUNMA SANAYİİ ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

“Konuşmamın hemen başında, elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Osmanlı’da ilk yıllarından itibaren tersaneciliğini geliştirmiş, Avrupa ordularında henüz yokken barut ocakları kurmuştur. Asırlar boyunca dünyaya top, tüfek, gemi başta olmak üzere pek çok ürün ihracatı yapan Osmanlı, 18. yy’dan sonra bu alandaki öncülüğünü yitirmeye başlamıştır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlatılan kalkınma hamlesinde savunma sanayimiz önemli bir yere sahiptir. Bu dönemde Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Şakir Zümre gibi müteşebbislerin çabalarının maalesef iç ve dış engellemeler sebebiyle akamete uğradığını görüyoruz.

“FAALİYET GÖSTEREN FİRMALARIN SAYISI BİN 500’E ÇIKTI”

Rahmetli Turgut Özal döneminde de savunma sanayii müsteşarlığı kurulmuştur. Savunma Sanayiinde adımlar atmaya başladık. Savunma sanayii ülkemizin en önemli sektörlerinden bir ihaline geldi. Faaliyet gösteren firmaların sayısı bin 500’e çıktı. 20 yıl önce sadece 62 olan savunma projesi sayısı bu yıl 750’yi geçti.

“İHA, SİHA VE TİHA ÜRETİMİNDE İLK ÜÇ ÜLKE İÇERİSİNDEYİZ”

İHA’larda kullandığımız kameralara ambargo koydular, onu da kendimiz yaptık. Artık çıtayı daha yukarı çıkardık.

İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi içindeyiz. Artık çıtayı daha da yukarı çıkararak geleceğin harp ortamını da ülkemizi hazırlıyoruz. Sürü İHA’lar, deniz platformlarına, insansız araçlardan yapay zekaya, uydulara kadar savunma sanayiinde hangi alanda olmamız gerekiyorsa oradayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını gerçekleştirdiği tesiste bulunan yerli ve milli hava araçlarını inceledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını gerçekleştirdiği tesiste bulunan yerli ve milli hava araçlarını inceledi.

“YAKINDA SİPER VE DAHA ÖTESİNİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Şimdilik HİSAR’ları yaptık, yakında SİPER’i ve daha ötesini de tamamlayacağız. Gökbey helikopterini bu sene teslim etmeye başlıyoruz.

Kara ve deniz araçlarında sadece kendimizin değil, dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldik. Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz.

Türkiye, küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorluklara, maruz kaldığı gizli-açık tüm ambargolara, dışarıdan, içeriden yürütülen sabotajlara rağmen bu seviyeye gelmiştir. İnsansız hava aracı istedik, vermediler, biz de Bayraktar’ı, Anka’yı, Akıncı’yı, Aksungur’u yaptık. Mühimmat istedik vermediler. Biz de MAM’ı, SOM’u, TEBER’i yaptık. Füze istedik vermediler. Biz de BORA’yı, ATMACA’yı, BOZDOĞAN’ı yaptık. Hava savunma sistemi istedik vermediler. İlk etapta başka ülkeden aldık, şimdilik HİSAR’ları yaptık, yakında SİPER’i ve daha ötesini de tamamlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli hava araçlarını açılış töreni sonrası inceledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli hava araçlarını açılış töreni sonrası inceledi.

“GELECEĞİN HARP ORTAMINA ÜLKEMİZİ HAZIRLIYORUZ”

İHA’larda kullandığımız kameraya ambargo koydular. Sandılar ki böyle yapınca biz İHA’ları kullanamayacağız. Onu da kendimiz yaptık. Sınırlarımız içinde terörle mücadele operasyonlarını rahatça yürütebilmeyi, sınır ötesi barış harekatlarımızı istediğimiz gibi gerçekleştirebilmeyi işte bu başarılara borçluyuz. Artık çıtayı daha yukarıya çıkararak geleceğin harp ortamına da ülkemizi hazırlıyoruz.

“OLMAMIZ GEREKEN HANGİ TEKNOLOJİ VARSA HEPSİNDE VARIZ”

Araştırma-geliştirme yatırımlarımızı artırarak yüksek teknoloji gerektiren sistemleri birer birer hayata geçiriyoruz. Sürü İHA’lar ve deniz platformlarından savaş yönetim sistemine, insansız araçlardan yapay zekaya, elektromanyetik sistemlerden lazer silahına, uydulardan uzay sistemlerine kadar savunma sanayiinde olmamız gereken hangi teknoloji alanı varsa hepsine varız.

AĞIR SINIF TAARRUZ HELİKOPTERİ

Ülkemizin havacılık ve uzay sanayii çalışmalarındaki öncü kuruluşu olan TUSAŞ, geliştirdiği ve ürettiği ürünlerle hem kendi güvenlik güçlerimize hem de dost ve kardeş ülkelere önemli sistemler kazandırdı. Burada üretilen ve yeni elektronik harp sistemleriyle donatılan, Faz-2 versiyonun da güvenlik güçlerine teslim edildiği Atak helikopterimiz, terörle mücadele en önemli araçlarımızdan biri haline gelmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan HÜRJET'in Ön Gövde Kokpit Yan Kabuğu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan HÜRJET’in Ön Gövde Kokpit Yan Kabuğu.

ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΜΕΙΣΑΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ “ΦΩΤΟ”, ΤΟΝ “ΑΤΑΤΟΥΡΚ”, “ΑΤΑΤΟΥΡΚ” ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ!..

“GÖKBEY’İ BU SENE TESLİM ETMEYE BAŞLIYORUZ”

İhracına başladığımız Atak Taarruz Helikopterimizin bir üst versiyonu olan ağır sınıf taarruz helikopteri projemiz devam ediyor. Tamamen kendi mühendis ve teknisyenlerimizin alın teri ve akıl teri bu ürünler ile ilk özgün helikopterimiz Gökbey’i bu sene teslim etmeye başlıyoruz. Anka’nın daha üst modeli Aksungur silahlı insansız hava araçlarımız göklerdeki yerini aldı. Bayraktar TB2 ve Akıncı TİHA’larla beraber, silahlı insansız hava araçları alanında hem ürün zenginliğimiz artıyor hem de dünyadaki yerimiz güçleniyor.

MMU 2023'te hangardan çıkacak!MMU 2023’te hangardan çıkacak!

“MİLLİ MUHARİP UÇAK 2029’DA GÖKLERDE”

TUSAŞ’tan en büyük beklentimiz ise uçak teknolojisindebizi dünya ile rekabet edebilir bir seviyeye çıkarmasıdır. Eğitim uçağımız Hürkuş’un teslimatları sürerken ülkemizin ilk jet motorlu uçağı Hürjet’in de üretimi devam ediyor. Şimdi sıra ülkemizin en önemli savunma sanayii projelerimizden biri olan milli muharip uçağımızda. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz mühendislik merkezi, milli muharip uçak projemizin inşallah kalbi olacaktır. Projede görev alacak 2300 mühendisimiz çalışmalarını son teknolojik sistemlerle donatılan bu merkezde yürütecekler.

2025’te ilk uçuşunu yapacak Milli Muharip Uçağımız, Hava Kuvvetleri’mizin vurucu gücü olarak 2029’da göklerdeki yerini alacaktır.

Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım hızla devam ediyor. Ve 2025’te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan Milli Muharip uçağımız test süreçlerinin ardından Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029’da göklerdeki yerini alacaktır. Bu uçağı geliştirirken, onun alt sistemlerini, bileşenlerini ve malzemelerini yerli ve milli olarak üretecek hazırlıkları da ihmal etmiyoruz.

KAYNAK: AA
12. Ειλικρινή συλλυπητήρια υποβάλλουμε στις ΤΕΔ, για τους 3 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, που σκοτώθηκαν σήμερα στο Ακτσά Καλέ της Σανλι-Ούρφα! (Γι’ αυτούς δεν ήταν και τόσο… τυχερή η Ούρφα)!..

13. ΕΜΒΟΛΙΜΟ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!.. 

ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!

ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!
Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022

 

*** ΕΙΔΙΚΑ για τους φίλους αναγνώστες της στήλης οι ευχές μου για τον καινούργιο χρόνο * ΕΥΧΟΜΑΙ σε όλους ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ και ΠΟΛΛΗ ΤΥΧΗ * ΔΙΟΤΙ, όπως σημείωσε ένας καλός φίλος, υγεία είχαν και οι … επιβάτες του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ * ΑΠΟ … τύχη, όμως … ***

*** ΕΥΧΟΜΑΙ το 2022 να επιτευχθεί η επιζητούμενη από την Αεκ «προσέγγιση» με τον Ολυμπιακό ***

*** ΥΠ’ όψιν, όταν τη χάριζε ο Μελισσανίδης στον Πάοκ, τότε με τα δελτία, δεν υπήρχαν ούτε … χίλιοι «στο γήπεδο», ούτε καν … 10 % * ΤΟ πρωτάθλημα αλλοιώθηκε όσο ποτέ άλλοτε, χωρίς την παρουσία οπαδών ! * ΕΠΕΙΔΗ έτσι ήθελε ένας διοικητικός ηγέτης, επικεφαλής μιάς ολόκληρης στρατιάς τσάτσων * ΟΙ οποίοι τώρα επιπλήττουν την κυβέρνηση και την κατηγορούν για αλλοίωση του πρωταθλήματος, επειδή περιόρισε τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα ! ΟΥΑΙ υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί ***

ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΠΑΟ

ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΑ … 40000 ΑΓΑΛΜΑΤΑ !

*** ΚΑΛΗ χρονιά με υγεία και μπόλικη τύχη για τους φίλους της στήλης * ΚΑΛΗ χρονιά με υγεία και … καλά μυαλά, για τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες των εξυγιαντών * ΤΟ εύχομαι, αλλά δεν το βλέπω, αυτό το δεύτερο * ΤΑ μυαλά, βλέπετε, δεν προσφέρονται σε πέϊ ρολ της Επο, ούτε σε επιτροπές του Οπάπ

*** ΚΑΙ επειδή, όπως λέει η παροιμία, η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊ, από τις πρώτες μέρες του 2022 άρχισε η … επίδειξη σαχλαμάρας από τα ΑΡΔοΜέσα * ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ πού θα έχουν στο στόμα και θα πιπιλάνε αρκετές μέρες, ή και εβδομάδες ακόμα * ΚΑΙ με τι ακριβώς σαχλαμαρίζουν ; * ΜΕ την απόφαση, λένε, της κυβέρνησης για τους 1000 φιλάθλους σε κάθε ματς … «αλλοιώνεται το πρωτάθλημα» ! *** ΝΑΙ, όπως το γράφουμε * ΟΤΙ … αλλοιώνεται το πρωτάθλημα, υποστηρίζουν οι … θεματοφύλακες του πρωταθλήματος * ΚΑΙ για να μην τυχόν και βρεθεί κάποιος πού να μην καταλαβαίνει το … βαθύτερο νόημα της σαχλαμάρας, αναφέρουν τρείς αγώνες, για να … αποδείξουν την «αλλοίωση» :

*** ΤΟΝ αυριανό Παναθηναϊκός – Αρης, το Αεκ – Πάοκ της Κυριακής και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, της μεθεπόμενης αγωνιστικής * ΒΕΒΑΙΑ, για το τρίτο ματς δεν υπάρχει ακόμα βεβαιότητα ότι θα ισχύουν τα μέτρα, αφού στο μεταξύ θα ξανασυνεδριάσουν οι ειδικοί και μπορεί να τα πάρουν πίσω * ΑΛΛΑ πως θα γινόταν να μην το αναφέρουν οι ΑΡΔ το ντέρμπι των αιωνίων, όταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είναι πού τους ενδιαφέρει περισσότερο ;

*** ΜΙΛΑΜΕ δηλαδή για προχωρημένη κατάσταση * Η … «ΒΛΑΚΕΙΑ» τους έχει χτυπήσει μπιέλα * ΔΙΟΤΙ, αν μιλήσουμε μόνο για το ντέρμπι του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό, πού κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι «αφορά τον τίτλο», είναι εντελώς ηλίθιο να πιστεύει κανείς πως ο Ολυμπιακός θα κώλωνε με καμιά δεκαριά χιλιάδες μπογιατζήδες πού θα μαζεύονταν στη λεωφόρο

*** ΕΔΩ ρε δεν κώλωσε στα σαράντα χιλιάδες … αγάλματα πού πήγαν όλο τσαμπουκά στο ΟΑΚΑ να πανηγυρίσουν * ΤΗΝ είχαν στο τσεπάκι τους, νόμιζαν οι κόπανοι, τη νίκη της Αεκ επί του Ολυμπιακού * ΟΤΑΝ όμως τελείωσε το ματς και έφυγαν απ’ το ΟΑΚΑ με κατεβασμένα τ’ αυτιά, έψαξαν στα τσεπάκια τους και το μόνο πού βρήκαν ήταν ένα αμελέτητο για τον καθένα

*** ΕΤΣΙ είναι * ΣΑΡΑΝΤΑ χιλιάδες οπαδοί πήγαν, σαράντα χιλιάδες αμελέτητα βρέθηκαν στις τσέπες τους όταν έφυγαν * 2-3 έγραψε το κοντέρ και η διαφορά στη βαθμολογία έφτασε στους ένδεκα βαθμούς * ΚΑΙ τώρα, με καμιά δεκαριά χιλιάδες μπογιατζήδες στη λεωφόρο, πιστεύουν ότι θα κέρδιζε σίγουρα ο βάζελος τον Ολυμπιακό ! * ΓΙΑ να κάνει, τι ; * ΝΑ … μειώσει τη διαφορά βαθμών πού τους χωρίζει από … ΔΕΚΑΟΚΤΩ στους … ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ !

*** ΑΛΛΑ, τι λέω κι’ εγώ * ΜΙΛΗΣΑ για δέκα χιλιάδες πάνω – κάτω οπαδούς πού θα πήγαιναν στη Λεωφόρο, αν δεν ήταν τα μέτρα για τον κορωναϊό ; * ΛΑΘΟΣ, φίλοι μου * ΠΙΣΤΕΥΩ ότι αυτό δεν θα το επέτρεπε ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος ο ίδιος * ΔΙΟΤΙ ο Γιαννάκης έχει γίνει πιά γατόνι και έχει μάθει καλά το μάθημά του

*** ΝΑ τους κάνει τι τους δέκα χιλιάδες οπαδούς ;* ΝΑ το κάνει τι το γεμάτο γήπεδο ; * ΓΙΑ να κάνουνε κανένα ντου και να πληρώνει μετά ο ίδιος τα παραπέρα; * ΕΙΔΑΜΕ και τι έπαθε ο Μπάοκ, πού χαιρόντουσαν με την Τούμπα γεμάτη με τον Αρη * ΚΙ’ όταν τέλειωσε το ματς και έγινε το μεγάλο ντου, τραβάγανε όλοι τα μαλλιά τους * ΚΑΙ χάσανε και πληρώσανε και ακόμη πληρώνουνε οι Ρώσοι

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ !

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΑΠΟ «ΕΞΕΔΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

*** ΑΣ μείνουμε όμως στο πιο κοντινό, το ΠΑΟ – Αρης * ΕΙΤΕ με οπαδούς του ΠΑΟ στο γήπεδο, είτε χωρίς αυτούς, ο ΠΑΟ είναι δύσκολο να κερδίσει και ο Αρης ακόμα πιο δύσκολο να … χάσει ! * ΕΙΝΑΙ πολύ καλύτερη ομάδα από τον Πάο και πολύ πιο σκληροτράχηλη * ΜΕΣΑ στην Τούμπα πήγε και με ελλείψεις, μπροστά σε τριάντα χιλιάδες Ουγκ και τον γονάτισε τον Πάοκ

*** ΚΑΙ να σου πω κάτι, μάστορα ; * ΑΥΤΟ το παιχνίδι, το ντέρμπι Θεσσαλονίκης της 11ης αγωνιστικής, ήταν πού ΕΒΓΑΛΕ τον Πάοκ ΟΡΙΣΤΙΚΑ και τελεσίδικα από την κούρσα για τον τίτλο * ΜΕΤΑ απ’ αυτό – και με το ενδεχόμενο της επιστροφής στον Αρη των έξι βαθμών – το μόνο πού έχει μείνει να κυνηγάει η ομάδα των γερόντων είναι μια θέση στην τριάδα του … Πρεσκόνφερανς Λιγκ, της πιο παρακατιανής διοργάνωσης της Ουέφας

*** ΛΕΩ λοιπόν, για να τα σουμάρω, ότι η ΑΠΟΥΣΙΑ των οπαδών του ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό και για τους δύο αγώνες του πού θα ισχύουν τα μέτρα * ΚΑΙ επειδή είμαι βέβαιος ότι τα ίδια θα σκέπτεται ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος, πολύ … φοβάμαι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ τελικά να βρίσκονται στο γήπεδο ούτε καν οι … χίλιοι οπαδοί πού επιτρέπουν τα μέτρα * ΤΙ να τους κάνει, δηλαδή, για … μπελάδες ψάχνει ; * ΚΑΙ στο φινάλε, χωρίς φιλάθλους δεν πήγε να παίξει Κύπελλο στο Βώλο του Μπέου ; * ΜΙΑ χαρά δεν τα πήγε κι’ εκεί ;

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ – ΙΒΑΝ: «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ» ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

*** Α, μην ξεχάσω * ΟΙ ΑΡΔοΜΜΕμέδες βάζουν και το … Αεκ – Πάοκ στα παιχνίδια πού θα … «αλλοιώσουν» το πρωτάθλημα * ΕΝΤΑΞΕΙ, λέω εγώ, καλό το δούλεμα, αλλά άμα παραγίνεται, καταντάει βαρετό * ΠΩΣ θα αλλοιωθεί μωρέ το πρωτάθλημα από τους … μόνιμους «αλλοιωτές» του ; * ΠΕΡΥΣΙ δηλαδή πού «τη χάρισε» ο Μελισσανίδης στο φιλαράκι του τον Ιβάν, τι έγινε ; * ΔΕΝ είχαμε … αλλοίωση του πρωταθλήματος ;

*** Η ΜΗΠΩΣ το πρωτάθλημα είναι καμιά … προσωπική υπόθεση του διοικητικού ηγέτη της Κούλας και του Ρώσου συμμάχου του ; * ΑΦΗΣΤΕ λοιπόν τα ΣΑΠΙΑ, γιατί ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, όσοι διαβάζουν εφημερίδες και περιηγούνται στα site * ΚΑΘΕ χρόνο το «αλλοιώνουν» αυτοί οι δύο και όχι κατ’ ανάγκη … στους μεταξύ τους αγώνες * ΤΩΡΑ θα το … αλλοιώσουν, επειδή θα παίξουν με χίλιους φιλάθλους στις εξέδρες ;

*** ΟΣΟ για το ντέρμπι της εξυγίανσης, την Κυριακή, εντάξει, ηρεμήστε * ΟΥΤΩΣ ή άλλως ο … καλύτερος θα κερδίσει * ΑΥΤΗ είναι άλλωστε και η … «ομορφιά του ποδοσφαίρου» …

ΚΑΛΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, ΑΛΛΑ …

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗ ;

Πάλι από τον Γεραπετρίτη περιμένουν να καθαρίσει και για το Βοτανικό !

*** ΣΠΟΥΔΑΙΑ εξέλιξη, γράφουν οι γνωστοί εκθειαστές, για τον Παναθηναϊκό, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κάνει δεκτό ένα πάγιο αίτημα του ερασιτέχνη ΠΑΟ * ΔΗΛΑΔΗ, το να μεταφερθούν στον Βοτανικό τα δικαιώματα ( χαχαχαχχχ, εδώ αρχίζει το γέλιο ) που διατηρεί η ομάδα στη Λεωφόρο (15% επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων) για διάστημα 49 χρόνων και όχι για 15+15, όπως προβλέπει ο υπάρχων νόμος.

*** ΣΠΟΥΔΑΙΑ η εξέλιξη, γράφει ο ένας, σημαντική εξέλιξη, γράφει ο άλλος και το σανό, ρέει κατά ΤΟΝΝΟΥΣ στα ανοιχτά σαγόνια των αμνοεριφίων * ΚΙ’ εγώ λέω το ΑΛΛΟ, το ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟ αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ακόμα, αυτό πού ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες

*** ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ρε, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ; * ΤΟ ξαναγράφω, ΤΑ ΛΕΦΤΑ, τα εκατοντάδες εκατομμυρίων, ίσως και παραπάνω, πού θα απορροφήσει το project Βοτανικός, ΑΠΟ ΠΟΥ θα βγούν ; * ΕΙΠΕ τίποτα η Ευρωπαϊκή Ενωση ΓΙ’ ΑΥΤΟ το θέμα, ή πάνε να τη βγάλουν ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ; * ΤΙ τους είπε η Ούρσουλα, ότι μπορούν να κάνουν τραβηχτικές από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ;

*** ΑΥΤΑ πέστε μας, λαμόγια, όχι τα άλλα, πού είναι ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ μπροστά στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ του έργου και το άλλο, το ακόμα μεγαλύτερο, της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ μεγάλης αξίας ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε αθλητικό σύλλογο και τις εξ αυτού «παραχθείσες» ανώνυμες εταιρείες

*** ΔΙΑΒΑΣΑ ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο : * «ΑΠΟ την πλευρά της πολιτείας, μέσω του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίδη, υποστηρίζεται ότι υπάρχει ήδη η προφορική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εμπλέκεται σε ένα μέρος της χρηματοδότησης του πρότζεκτ, προκειμένου να αποτυπωθεί εγγράφως η συγκεκριμένη παράμετρος και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός περιμένει την επίσημη διευθέτηση του ζητήματος πριν από τις 10 Ιανουαρίου» !

*** ΠΑΛΙ … Γεραπετρίτης (!), πάλι «χρηματοδοτήσεις έργων», πάλι νταραβέρια * ΕΝ πάση περιπτώσει, ας περιμένουμε ΛΙΓΕΣ μέρες ακόμη ( μέχρι ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 του μηνός ) * ΝΑ δούμε τι γίνεται, ν’ ακούσουμε και τι θα πεί ο Μαλακατές * ΚΑΙ … εδώ είμαστε …
«ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΩΝ» ΠΟΙΟΣ … ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ;

ΚΑΙ ΠΟΥ … ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ;

*** ΤΟ απεκάλυψε ο Αυγενάκης : * «Ο ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ μου είπε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του» ! * ΣΥΓΝΩΜΗ, υφυπουργέ, αλλά για … είδηση μας το λέει ο Κλάτενμπεργκ ; * ΕΙΔΗΣΗ θα ήταν να … μη δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του !

*** ΚΑΙ μη μου πείτε ότι … δεν πάει ο νους σας για το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ πίσω απ’ τα τηλεφωνήματα και τις απειλές * ΣΤΟΥΣ δέκα φιλάθλους πού θα ρωτήσεις, οι … ΕΝΔΕΚΑ θα σου πούνε το ίδιο όνομα ! * AYTO πού τελειώνει σε «ίδης»

*** ΙΔΟΥ λοιπόν το απίθανο της ιστορίας, όπως κυκλοφορεί στους … στάβλους του Γουδή * ΕΚΕΙ δηλαδή πού βρίσκονται σήμερα τα γραφεία της Επο, στον ίδιο χώρο πού κάποτε ήταν οι βασιλικοί στάβλοι ! * ΒΕΒΑΙΩΣ και από … μόνο του το γεγονός δίνει πολλές απαντήσεις, αλλά πάμε στην ιστοριούλα μας

*** ΠΡΙΝ τα πεί στον Αυγενάκη, λοιπόν, ο Κλάτενμπεργκ τα είχε πεί σε ένα από τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ της Επο, στο οποίο, προφανώς, είχε εμπιστοσύνη * ΤΟΥ τα είχε πεί ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ και του είχε δείξει και ΤΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

*** «ΜΗΝ ανησυχείς, θα το διορθώσω», τον διαβεβαίωσε το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ και ο Κλάτενμπεργκ σηκώθηκε κι’ έφυγε βέβαιος, προφανώς, ότι κάτι θα γινόταν και η υπόθεση θα σταματούσε εκεί – ή κάπου εκεί

*** ΚΑΙ τι ακολούθησε ; * ΜΕ το πού βγήκε ο Κλάτενμπεργκ απ’ το γραφείο του, το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ της Επο ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ λεπτομερώς το πρόσωπο πού του είχε εκμυστηρευτεί ο αρχιδιαιτητής πως τον απειλούσε !!!

*** ΤΟ τι έγινε στη συνέχεια, δεν το γνωρίζω, αλλά με το να καταφύγει ο Κλάτενμπεργκ στον ΥΠΟΥΡΓΟ, σημαίνει πως οι απειλές συνεχίστηκαν και – ίσως και να – επιδεινώθηκαν κι’ όλας !

*** ΟΠΟΤΕ, τι απομένει ; * ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΜΕΣΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ! * ΝΑ ζητήσει πληροφορίες από τον Αυγενάκη και να καλέσει ΑΜΕΣΩΣ τον αρχιδιαιτητή να ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ * ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, να κατατεθούν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ σε Δεοντολογία και όπου αλλού, προκειμένου να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ( αν και, επαναλαμβάνω, ΟΛΟΙ γνωρίζουν ) η ταυτότητα του στυγνού εκβιαστή ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον σημερινό Κόκκινο Πρωταθλητή (4/1/2022) ***

14. Ο δημ/φος ΤΣΑΒΔΑΡΑΣ της “COSMOTE TV”, ένας εξ αυτών που μετέδιδε το “Κορωνο-μάτς” ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. είναι Έλληνας ή Σκοπιανός; Ρωτάμε, διότι αναφερόμενος στον νέο κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων Σκοπιανό ΓΙΑΚΟΥΜΟΦΣΚΙ, τον απεκάλεσε “ο Μακεδόνας ποδοσφαιριστής”! Ούτε καν το ισχύον πλέον “Βορειο-Μακεδόνα”! (Γειά σας Τσίπρα και Κοτζιά σύγχρονα μεγαλοκομμούνια , με… δυτικό βεβαίως πια, διεθνιστικό μανδύα)!..

Το ότι εκεί στο ιδιωτικό αυτό κανάλι των Ελλήνων… Γερμανών κάνετε και γαμώ τις αντι-Ολυμπιακές μεταδόσεις, το γνωρίζαμε! Το ότι όμως είστε πιθανώς και Φιλο-Σκοπιανοί, όχι! Πιστέψτε μας!..

15.  Για να πει, μεταξύ των άλλων, η Κα Πρόεδρος του “Συμβουλίου Της ΕΕ”, Κα Φον Ντερ Λάϊνεν, κλπ, κατά την τελετή αναλήψεως της Προεδρίας της Ενώσεως, από την Γαλλία, για το Α’ Εξάμηνο του 2022, τελετή η οποία έλαβε χώρα “προχθές” στο Παρίσι, πως η παρούσα “Διεθνής Οικονομική Κρίση” (αποτέλεσμα της ενεργειακής όμοιας), θα κρατήσει χρονικά περισσότερο από την “Πανδημία”, εκτιμούμε πως κάτι περισσότερο από εμάς… , αχαχαχαχαχαχα, θα ξέρει!.. Τί λέτε και εσείς;

Τέλος, η Γαλλία ανέλαβε, από 01-01-2022, και για 1 έτος, την Διοίκηση της Νατοϊκής “Highest Readiness Military Force” και συγκεκριμένα της “VJTF” (“Very High Reradiness Joint Task Force”), η οποία είχε συσταθεί το 2014, αμέσως μετά τα τότε μείζονα γεγονότα στην Μ. Ανατολή και στην Κριμαία!..

16. Και επειδή εμείς είμαστε έντιμοι, ο ΡΤΕ δεν είπε, όπως κάποιοι από ασχετοσύνη ή εσκεμμένως στην χώρα μας μετέδωσαν, πως η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο, κλπ, αλλά -ΠΡΟΣΟΧΗ(!)- πως “ετοιμάζουμε την χώρα μας, ώστε να είναι σε θέση να πολεμήσει στο νέο / σύγχρονο διεθνές περιβάλλον”! (Στρατιωτικό περιβάλλον)! Έχει τεράστια διαφορά! Δεν αναφερόταν δηλαδή στην Ελλάδα! “Τσίμπησε” προφανώς, στην ενημέρωση που του έγινε για το νέο τ/”Εθνικό Α/Φ”, πως αυτό θα ικανοποιεί τις ανάγκες του επιχειρησιακού περιβάλλοντος του μέλλοντος και έκανε την δήλωση αυτή!..  ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΑΜ – ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ Τ/ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ Τ/ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΛΑΚΚΕ-ΤΟΥ ΥΠΑΜ, ΚΛΠ!.. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Τ/ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΟ / “ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ” ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ!..

17. Πρόταση προς το Ε/ΓΕΕΔ!

Φίλοι!

Μην είστε τόσο λάλοι, για να μην πω τόσο φλύαροι στα όσα κάνετε σχετικά με τις προμήθειες του ΕΠΝ, αλλά και γενικώς! Αφήστε και τίποτα να βρίσκει μόνος του ο… Τούρκος!..

Να γνωρίζετε επίσης ότι ντόπιοι… “Πατριώτες”(sic)… , “ντίλερς” οπλικών συστημάτων, κλπ, που… ηττήθησαν, αφού εσείς δεν προτιμήσατε το προϊόν τους, είναι έτοιμοι, “να (σας) δώσουν” “ανοικτά” στους Τούρκους, για να σας εκδικηθούν, διότι έχασαν χοντρά προς αυτούς ταγμένα οικονομικά πακέτα!..

Όπως θα έλεγαν και οι ναυταίοι μας, κάντε και λίγο “κράτει”! Κρατείστε και λίγο την γλώσσα σας, έστω… αδρανή!

– ΜΕ –

ΤΙΜΗ

18. Όπως, προ καιρού, σας γράφαμε και εξηγούσαμε, το “HDP” πάει για “κλείσιμο”, με ό,τι αυτό θα σημάνει για τους μελλοντικούς εκλογικούς συσχετισμούς στην γείτονα..!…

Πιστεύουμε ότι δεν αφέθηκε τυχαίως τώρα ελεύθερος (μετά από 5 χρόνια), ο… ομόσταβλος, αχαχαχαχαχα, του Προέδρου του “HDP”, Σ. ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ, (στο ίδιο κελλί ήταν) στις Φυλακές της Αδριανουπόλεως, παλιός Κούρδος βουλευτής, Κος …

19.  Ρε σεις Τούρκοι! Να στείλουμε τον Αρμένη συγγραφέα Νισανγιάν πίσω στην Τουρκία; Τί λέτε, θα θέλατε; Και αφήστε την γυναίκα του Ήρα Τζούρου… να φωνάζει όσο θέλει!.. Θα δικαστεί στην Σύρο, μάλλον σύντομα!.. Περιμένουμε την απάντησή σας!..

20. Ευχόμαστε να είναι πια “Σιδερένιοι” ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας Κος Κος ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ο Α’, καθώς και ο Υπουργός μας των Οικονομικών, μετά από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας τους!..

21.

ABD-Rusya toplantısı öncesi çok konuşulacak ‘teklif’ iddiası!

Stratejik Diyalog toplantısının seyrine göre ABD yönetiminin Rusya’ya beklenmedik bir teklifte bulunacağı iddia edildi. ABD yönetiminin, Rusya’ya Doğu Avrupa’da askeri varlığını karşılıklı azaltmayı teklif edeceği öne sürüldü.

08.01.2022 

 ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, 10 Ocak’ta Cenevre’de Rusya ile ABD’nin Avrupa’daki nükleer silahlar dahil askeri varlığını ilgilendiren birçok güvenlik konusunu ABD-Rusya Stratejik Diyalog toplantısında masaya yatıracak.

Amerikan NBC televizyonu, eski ve görevdeki ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, yönetimin Moskova’nın müzakereler konusunda samimi olup olmadığından emin olmadığı iddia edildi.

Haberde, Rusya’nın samimiyetine göre Biden yönetiminin, iki ülkenin Doğu Avrupa’daki askeri varlığı ve tatbikatları azaltma teklifinde bulunacağı ileri sürüldü.

NBC’ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkililerden biri, “Yönetim, görüşmelerde Rusya’yla müzakere etmek üzere Avrupa’daki askeri konumlanmasında bazı değişiklikler için seçenek listesi hazırlıyor. Rusya bölgedeki varlığını azaltmaya istekli olursa ABD de bazı spesifik adımları atmaya hazır olacak.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin teklifinde, Amerikan ordusunun Baltık ülkelerinde ve Polonya’da konuşlu askerlerinin sayısı, iki ülkenin tatbikatları ve kuvvet intikalinde önceden bildirim ve Rusya’nın Kaliningrad’da konuşlu nükleer İskander füzelerinin masaya yatırılacağı ileri sürüldü.

DIŞİŞLERİ VE ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ AYNI CÜMLELERLE HABERİ YALANLADI

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Twitter hesabından NBC’nin haberini yalanladı.

Price, “NBC’ye bu haberi yazarken söylediğimiz gibi, yönetimin, Rusya ile önümüzdeki hafta yapılacak görüşmelere hazırlık olarak Doğu Avrupa’daki ABD güçlerini geri çekmek için seçenekler geliştirdiği doğru değil. Aslında, Rusya’nın Ukrayna’ya bir daha işgal etmesi durumunda, kendilerine karşı kutsal yükümlülüğümüz bulunan NATO’nun doğu kanadındaki ortaklarımızı, müttefikleri olarak, güçlendireceğimiz konusunda açık olduk ve özel olarak Rusya’ya karşı net olduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa bir süre sonra da Ulusal Güvenlik Konseyinden aynı cümlelerle yalanlama geldi.

ABD’nin Avrupa’da 70 bin civarında askeri bulunuyor ve bunların 6 bini Doğu Avrupa’da konuşlu. Diğer NATO ülkelerine bağlı da çoğunlukla geçici olmak üzere on binlerce asker bulunuyor.

KAYNAK: AA

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-