Απαντήσεις… Γενικώς!..

“Inside Every Progressive Is A Totalitarian Screaming To Get Out”

 

1. Γι’ αυτό γράφαμε στον Μητσοτάκη, στο τελευταίο μας άρθρο (στο οποίο σας παρουσιάσαμε, για άλλη μια φορά, το “γιατί” ο ΡΤΕ έκανε την Αγία Σοφία τζαμί, όπως από πριν σας το είχαμε γράψει ότι θα το έκανε), ότι θα έπρεπε να μιλήσει “ΤΩΡΑ”, “ΑΝΟΙΚΤΑ” και “ΣΤΑ ΙΣΑ”, με συγκεκριμένες χώρες, τις οποίες ονομάσαμε, κλπ, (ενώ και γράψαμε ακόμα και το τί να τους πει / τονίζοντας το να μιλήσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με την Αγγλία, εξηγώντας το “γιατί”), αφού πολύ απλά, όταν κάποιου απειλείται η ζωή του “στο… μεϊντάνι” (σε ένα πχ “street fight”), φωνάζει για τους επικείμενους φονιάδες του, ζητάει ακόμα και βοήθεια από τυχόν παρισταμένους, ενώ -και κυρίως- ετοιμάζεται να τους αντιμετωπίσει και αν είναι να πεθάνει, να πεθάνει πολεμώντας!.. Δεν αποδέχεται ο μελλοθάνατος να συζητήσει με τον φονιά του και μάλιστα μυστικά, με ανένδοτο στόχο του φονιά, όχι μόνον να τον σκοτώσει, αλλά να τον κομματιάσει!.. Και πολύ πιο απλά, πλέον αγαπητοί, η κατάσταση για την Ελλάδα είναι ακριβώς αυτή και οι επιλογές της είναι μόνον 2! Ή προσκύνημα της Τουρκίας ή αντίσταση… τουλάχιστον!.. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή!..

Ο Κ. Κ. Μ. έκανε το αντίθετο και “έπεσε στην λούμπα”! Έκανε στην Γερμανία, με εντολή (!) της Γερμανίας και της Μέρκελ, μυστικές συνομιλίες με την Τουρκία, συνομιλίες τις οποίες “κάρφωσε” στο κοινό ο Τ/ΥΠΕΞ!

Αυτό τί μας έδειξε;

   α. Ότι ο Μητσοτάκης δεν ξέρει -δυστυχώς- να αναλύει τα θέματα και μάλιστα τα εθνικά ή ακόμα και πως δεν τα αναλύει καθόλου ο ίδιος, αλλά “πηγαίνει” πάντα… «by the… greek book which is called… “ethos”», δηλαδή με τα όσα προστάζουν την κάθε φορά ελληνική ηγεσία οι “διεθνείς αφέντες” της με τα Όργανά της και στην παρούσα περίπτωση η Κα Μέρκελ!..

   β. Ότι ο Μητσοτάκης ούτε καν σκέφτηκε, (αφού φάνηκε πως από Τουρκική εξωτερική πολιτική είναι “Πρέφουρας” ή  αλλιώς ότι είναι… “περίπου Τσίπρας, ώστε να μπορεί να ξέρει πώς θα ενεργεί κάθε φορά απέναντι στους Τούρκους), πως οι Τούρκοι “θα τις έδιναν” τις μυστικές αυτές συνομιλίες, όταν έτσι θα έκριναν και για τους λόγους τους!.. Ούτε τί είχε πει ο Κολοκοτρώνης ή και ο Ελ. Βενιζέλος για τους Τούρκους, δεν έχει ακούσει ο Κ. Κ. Μ.!..

  γ. Αποδείχθηκε ότι είναι πνευματικά “μπάζα”, την ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ, οι περίφημοι άτυποι Σύμβουλοι Ασφαλείας” του, αφού όντας γνώστες της Τουρκίας (“τί ώρα”;), δεν ενημέρωσαν τον Π-Θ για τους κινδύνους που ελλόχευαν, ώστε και αυτόν να προστατέψουν, αλλά και το “πρεστίζ” της χώρας, το οποίο προσέβαλαν!..

   δ. Έδωσε η Κ-Β την ευκαιρία στην Τουρκία, η οποία ξέρει ότι στην χώρα μας δυστυχώς υπάρχει “5η Φάλαγγα”, της οποίας (κρυφός) επικεφαλής είναι ο “Σόρος-Τσίπρας”, να την “ξυπνήσει” και πάλι, με στόχο τον διχασμό!..

   ε. Το σπουδαιότερο όμως που έδειξαν οι μυστικές αυτές συνομιλίες είναι αυτό που σας γράφαμε τόσο καιρό τώρα, για την Γερμανία και την Μέρκελ! Οι μισέλληνες αυτοί απόγονοι των ΝΑΖΙ, σημερινά Όργανα -“Πρώτα Ευρωπαϊκά Βιολιά” των “Διεθνών Εβραίων”, όπως ήταν “από πίσω” από την προδοτική και άρα ανθελληνική συμφωνία των… Πρεσπών και “back up” των Σλαβόγυφτων και λοιπών εθνο-στοιχείων των Σκοπίων, ήταν και είναι και “πίσω” από την Τουρκία και τους Τούρκους, στον στόχο τους να πάρουν αυτοί -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- Κύπρο, 1/2 Αιγαίο, Δ. Θράκη και 1/2 Κρήτη, με τα Νως αυτής ευρισκόμενα ενεργειακά… διαμάντια, πετράδια, κλπ!.. Γιατί; Διότι -λίαν πιθανώς- “παλεύει” ο νέος Φον Ντερ Γκολτς… Πασάς… Μέρκελ, να ανατρέψει τις… δολοφονικές για το Έθνος – Κράτος Τουρκία “Μυστικές Πρόνοιες” της Συνθήκης της Λωζάννης, … πολεμώντας ουσιαστικά έτσι (και) την Αγγλία!..

Κρίμα Κε Π-Θ!.. Πλέον… μόνον ο Θεός! Μην “μας κλείσεις”, μετά το Πάσχα, και το “15 Αυγουστο”!.. Κάποια στιγμή, ό,τι και να κάνατε ή και θα κάνετε, ο κόσμος θα “βγει” στους δρόμους κάνοντας λιτανείες, ζητώντας “ΣΩΤΗΡΙΑ” για τον ίδιο και την Πατρίδα μας, από την “Τριαδική Θεότητα”!.. (Σου θυμίζω Κυριάκε τί σου έχω γράψει γι’ αυτήν)!..

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ “ΓΝΩΣΤΟ”), ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!..

2. Κρίμα Κε Βαγγέλη ΒΕΝΙΖΕΛΕ! Να “βγαίνεις” εσύ “Ιντερνετικά” στον… “Κύκλο Ιδεών” με τον… Ζέπο, τον… Σταματόπουλο, τον… Τζογόπουλο και την… Ινώ την Αφεντούλη; Αυτοί είναι ένα άριστο μείγμα δικτυωμένων ανθελλήνων Σοριτών και βαθιά δικτυωμένων ανθελλήνων ΝΑΤΟΪΚΩΝ, που έκαναν τεράστιες περιουσίες “πουλώντας” ουσιαστικά την Πατρίδα!..

Εσένα ρε Βενιζέλε σε ξέραμε για Έλληνα! Τί δουλειά έχεις μ’ αυτά τα παλιά και νέα… φίδια;

Και για πες μας! Τί ακριβώς (μας) είπαν για το ΝΑΤΟ και την ΝΑ του πτέρυγα, ότι θα πρέπει να γίνει;

Τί ακριβώς (μας) είπαν για τις προκλήσεις της Τουρκίας, που τους ρώτησες; Ότι δεν θα πρέπει να κυττάμε μόνον το εθνικό μας συμφέρον;

Μόνον η Σώκου, που δικαίως την… γλυκοκύτταζες, ενθυμούμενος την παλαιά σου ιδιαίτερη… ροπή στο γυναικείο φύλο, απήντησε σε ό,τι ακριβώς ρωτήθηκε και φάνηκε πως -τουλάχιστον ακόμη- δεν ανήκει στο βρωμερό αυτό “κύκλωμα”!..

Η μεγαλύτερη οχιά ανάμεσά τους ήταν και είναι αυτή η Αφεντούλη και STOP εδώ!.. Ακούει Ελλάδα και παθαίνει αναφυλαξία η τάπα!.. Έγινε και υπεύθυνη… “δημόσιας διπλωματίας” του ΝΑΤΟ, αυτό το πρακτόρικο μπάζο, ένα ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ανέτρεψε την αρχαία ρήση… “ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΚΑΚΟΣ”!.. Όσοι Έλληνες πάνε να υπηρετήσουν στο ΝΑΤΟ γλείφουν την Αφεντούλη, για να… STOP!.. Δείτε το παράδειγμα του Στρατηγού Ζαχαριάδη, όπως και άλλα πολλά, στελεχών με “περιεχόμενο” (τουλάχιστον οι περισσότεροι) που ξέπεσαν στην… ποδιά της Ινούς!..

Είχαμε πρώτοι, πριν από τους Τραμπ και Μακρόν, γράψει για το ΝΑΤΟ Κε Υπουργέ, που παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να σ’ εκτιμούμε ως Έλληνα!.. Βρες εδώ στο “σάϊτ” μας το σχετικό μας άρθρο και θα καταλάβεις!..

ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΡΗΖΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ! ΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΖΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΔΕΣ, ΤΟΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ, ΧΕΣΤΑ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΟΣΤΑ!..

ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ “ΠΕΔΙΟΥ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ, ΠΡΟ ΤΟΥ 1990, ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ, ΩΣ ΑΛΛΕΣ ΥΑΙΝΕΣ, ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥΣ!..

3. Ρε βλαξ! Αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν, κατάλαβαν, όταν γράφαμε για τις 2… Σπυράκη! Η μία από τις 2 που έγραφα ήταν αυτή η… Αφεντούλη!..

4. Κε Χριστοδουλίδη! Είσαι ΥΠΕΞ της “Κυπριακής Δημοκρατίας”! Δεν μπορείς λοιπόν να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου στο “ΠΛΑΖΑ”, στα έξω τραπεζάκια του (στο πεζοδρόμιο), και η ασφάλεια σου (μη ασφάλεια) να είναι σχετικώς μακράν!.. Όποιος ήθελε προχθές (14-07-2020) σε “καθάριζε” και… εύκολα!..

Αλλά αν εσύ φταίς μιά φορά, η ασφάλεια σου και ο επικεφαλής της φταίνε 100, αν με καταλαβαίνεις!..

Να στο πω και λίγο πιο σκληρά, λίγο πιο… απάνθρωπα, πιο… ωμά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είμαστε άνθρωποι!.. Καταλαβαίνεις!.. Διάβασε λοιπόν! Στα παπάρια μας το να σε σκοτώσουν εσένα! Αν όμως εσύ πεθάνεις, τί θα πούνε μετά για τους Έλληνες, Ελλάδα και Κύπρο; “Είναι τόσο μαλάκες οι Έλληνες, που ούτε τα “άσετ” τους -ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΕΙΟΣ… ΜΕΓΑΡΗΣΗ- δεν μπορούν  να φυλάξουν! Μιλάμε για μεγάλη ξεφτίλα! Καλά αυτοί είναι τελείως χύμα”! Αυτά θα έλεγαν και άλλα πολλά Κε Χριστοδουλίδη!..

Τέλος, ο κοντός Κύπριος ασφαλίτης του Προέδρου Κου Ανα(ν)στασιάδη (προφανώς ο επικεφαλής της συνοδευτικής του ασφαλείας) πήγε και ρώτησε τον Λοχαγό Αστυνομικό (Τροχαίος) στην γωνία του Πλάζα, να επιβεβαιώσει αν ο δρομολόγιο του Προέδρου προς το Μαξίμου θα ήταν το “τάδε”!.. Αυτό δείχνει, με πολύ απλά λόγια, ότι και η ασφάλεια του Προέδρου της “Κυπριακής Δημοκρατίας” είναι για τα… σκυλιά!.. (Δεν θα το εξηγήσω)!.. Επίσης, πείτε στον “κοντό” αυτόν ότι δεν επιδεικνύει ποτέ ένας της Ασφαλείας τον οπλισμό που φέρει, τουλάχιστον χωρίς λόγο!..

Η “ΑΣΦΑΛΕΙΑ” γενικώς, πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ΜΥΑΛΟ και ακολούθως άριστοι σκοπευτές, “κορμιά”, “μπράτσα” και… “ντε φιλέ”!..

Και τα της παραγράφου 4 γραφέντα, εγράφησαν με ειλικρινή ΣΕΒΑΣΜΟ, προς όλους τους… αποδέκτες!..

Καλόν είναι να υπάρχει Κοι της ΕΥΠ και Κοι της “Αντι-τρομοκρατικής”, και κανένας “δικός” σας σε τέτοιες συναντήσεις και μάλιστα σε τόσο κρίσιμους ΕΘΝΙΚΑ καιρούς, όπου, όπως εκτιμούμε, … “Ψευδοπροφήτες” και… “Προβοκάτορες” ΕΧΘΡΟΙ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, σίγουρα θα εμφανιστούν!..

5. ΑΥΤΑ ΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΟΙ… ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ, ΟΙ ΠΑΝΤΑ… ΑΘΩΟΙ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ”, ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΠΙΟΥ Ε/ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΟ “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ”, ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ“!..

Ο,ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΣΑΪΤ” ΤΗΣ Ε/Φ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”!

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ Κε ΧΙΕ! ΕΥΓΕ!..

ΦΕΝΕΟΣ 1944: Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ – Εδώ μαρτύρησαν χιλιάδες Πατριώτες! Το μόνο τους «έγκλημα» ήταν ότι δεν θέλησαν να γίνουν κομμουνιστές και να προδώσουν την Ελλάδα και τη θρησκεία τους.

meligalas

 

Ο Φενεός είναι το θυσιαστήριο του Κόκκινου Θηρίου.

 

Εδώ, βρήκαν μαρτυρικό θάνατο χιλιάδες άνθρωποι που το μόνο τους «έγκλημα» ήταν οτι δεν θέλησαν να γίνουν κομμουνιστές και να προδώσουν την πατρίδα και τη θρησκεία τους.
Από όλη σχεδόν την Β.Πελοπόννησο, πήραν το δρόμο του μαρτυρίου προς τον Φενεό, όπου τα βασανισμένα σώματα τους ρίχτηκαν στο εκεί βάραθρο ή κατασπαράχτηκαν απο τα αγρίμια, στις πλαγιές και τις χαράδρες του Κακοβουνίου.
Ένα ασύλληπτο δράμα, μιά φρικτή γενοκτονία πού μόνο υπάνθρωποι γεμάτοι μίσος προς την ίδια τη Ζωή μπορούσαν να φανταστούν και να πραγματοποιήσουν.
Μαύρες ψυχές τεράτων, που στο όνομα «ενός καλύτερου κόσμου» βασάνισαν, βίασαν, κατακρεούργησαν άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη.
Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
Οι πρώτοι Εαμοελασίτες θα εμφανιστούν στο οροπέδιο του Φενεού, την άνοιξη του 1943.
Οι κάτοικοι στην αρχή θα τους υποδεχτούν πανηγυρικά, γρήγορα όμως θα καταλάβουν τις προθέσεις τους.
Βοσκοί και αγρότες, θα αρχίσουν να βλέπουν ανθρώπους, έλληνες, που οι Ελασίτες τους είχαν ως κρατουμένους, να δέρνονται άγρια και να σφαγιάζονται απάνθρωπα.
Και όταν κάποιοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, βρήκαν την ίδια τύχη.
Από τότε, τρόμος και απελπισία κυρίευσε τις καρδιές όλων.
Η ζωή και η περιουσία τους, ανήκε πλέον στις διαθέσεις του κάθε αγροίκου ελασίτη, του κάθε σαδιστή οπλατζή.
Καθημερινά, μπουλούκια ανθρώπων καταφθάνουν συνοδεία οπλοφόρων του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ.
Κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι, από πού έρχονται, ούτε για ποιό λόγο είναι κρατούμενοι.
Μεταφέρονται στη Μονή Αγ.Γεωργίου, η οποία αφού ήδη έχει «απελευθερωθεί» από τους μοναχούς- τους σφάγιασαν-, χρησιμοποιείται πλέον ως στρατόπεδο συγκεντρώσεως.
Στα ανήλια υπόγεια του μοναστηριού θα διαδραματιστούν αμέτρητες ιστορίες φρίκης.
Τα σώματα των μαρτύρων πετάγονται στις παρακείμενες χαράδρες όπου γίνονται βορά των αγριμιών.
Σκυλιά περιφέρονται έχοντας στα σαγόνια τους χέρια, πόδια, σπλάχνα ανθρώπων.
Όταν η δυσοσμία και η σήψη στην περιοχή θα γίνουν ανυπόφορες, τη λύση θα δώσει ο –καταραμένος- Παναγάκης Οικονομόπουλος, κάτοικος του χωριού Φονιάς, όταν θα ανακαλύψει κοντά στην κορυφή του Κακοβουνίου ένα πολύ βαθύ βάραθρο.
Από τότε, ο δρόμος απο τη Μονή ως το Βάραθρο θα γίνει ο Γολγοθάς αμέτρητων βασανισμένων ανθρώπων.
Βασανιστήρια, βιασμοί, σφαγές.
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ
Από τα κελλιά του μοναστηριού, κάθε βράδυ ξεκινάνε δεκάδες τυραννισμένοι άνθρωποι.
Δεν πρόκειται να επιστρέψουν.
Θα γυρίσουν μόνο τα ματωμένα ρούχα τους, για να τα πλύνουν οι επόμενοι μελλοθάνατοι.
Δαρμένοι, νηστικοί και διψασμένοι, με τα χέρια δεμένα πίσω απο τις πλάτες, βαδίζουν.
Άντρες, γυναίκες με τα μωρά στην αγκαλιά, γέροι, παιδάκια.
Προχωράνε προς τον Θάνατο.
Έναν θάνατο άδικο, παράλογο, ακατανόητο.
Γύρω τους, σαν λυσσασμένοι λύκοι, οι κομμουνιστές. Με βλοσυρές ματιές, με άγριες κουβέντες.
Με βλαστήμιες και απειλές.
Χτυπώντας τους με τους υποκόπανους των όπλων, τραβώντας και ξεριζώνοντας τους τα μαλλιά.
Όταν φτάνουν κοντά στο βάραθρο, σταματούν.
Τους λένε οτι θα τους πάνε για ανάκριση και τους παίρνουν ανά δύο.
Τους μεταφέρουν μπροστά στο φοβερό βάραθρο.
ΣΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ
Εκεί τους περιμένουν οι σφαγείς, κρατώντας τα σύνεργα τους.
Βρίζοντας, χλευάζοντας και ουρλιάζοντας, τους καρφώνουν πολλές φορές με τα μαχαίρια τα σώματα τους, τους κόβουν τους λαιμούς, τους χτυπάνε με τον κωδωνοκρούστη της καμπάνας του μοναστηριού. Έπειτα, αρπάζουν τα σφαδάζοντα κορμιά τους και τα πετάνε στην φοβερή τρύπα.
Αυτό γίνεται κάθε βράδυ, για μήνες.
Το αίμα στο χείλος του βάραθρου έχει πιάσει κρούστα, το ίδιο και οι πιτσιλιές στους γύρω βράχους.
Ο πυθμένας έχει γεμίσει με πτώματα.
Έτσι, όταν πέφτουν οι καινούργιοι σφαγμένοι, δεν σκοτώνονται απο την πρόσκρουση.
Συνέρχονται και βρίσκουν αργό, εφιαλτικό θάνατο ανάμεσα στα λείψανα και τους σκελετούς των προηγουμένων.
Οι κραυγές τους για σωτηρία δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αφού τα σκοινιά που ρίχνονται από κάποιους γενναίους χωρικούς, δεν μπορούν να τα πιάσουν με τα χέρια δεμένα.
Τα ουρλιαχτά και οι θρήνοι τους, στοιχειώνουν τον τόπο μέχρι σήμερα.
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Πόσοι άνθρωποι άραγε θανατώθηκαν στον Φενεό;
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Ολόκληρες οικογένειες, άγνωστοι άνθρωποι, θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους γύρω απο το βάραθρο και στις πλαγιές του Κακοβουνίου, ενώ πολλοί άλλοι σοροί θυμάτων φαγώθηκαν απο τα άγρια ζώα.
ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΟ
Τα ανθρωπόμορφα κτήνη, που βεβήλωσαν την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, ήταν:
Ιθύνων νους:
 
Ζέγγος Θεόδωρος και Ανδρεαδάκης Δημήτριος, υπεύθυνοι του ΚΚΕ για τους νομούς Κορινθίας-Αργολίδας.
Επιτροπή που αποφάσιζε τις εκτελέσεις:
Τζανέλος Όθων (*)
Λέκκας Νικήτας
Καραΐσκας Απόστολος
Αναγνωστόπουλος Δήμος
* Βρίσκεται εν ζωή και κατοικεί στην Αθήνα, περιοχή Ζωγράφου
ΣΦΑΓΕΙΣ
Πισογιαννάκης Γεώργιοςή Κρητικός, αρχισφαγέας.
Πρόβος Βλάσιος
Σερμπέτης Κωνσταντίνος
Σαμαρτζής Νικήτας (η απολογία του: http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/665993)
Φραγγοράφτης Ιωάννης
Τομαράς Αντώνιος
Γκιόκας Θύμιος
Οικονομόπουλος Βλάσιος
Ζιάγκος Παναγιώτης
Σταυρόπουλος Νικόλαος
Δασκαλόπουλος Νικόλαος
Αδαμόπουλος Γιάννης
Σίμος (από το Λουτράκι)
Καραΐσκος Απόστολος
———————————————–
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
Κάποιες από τις ιστορίες φρίκης του Φενεού, απο το βιβλίο του Γιάννη Μπαλαφούτα “ΦΕΝΕΟΣ 1943-44”!
Η ΒΑΣΙΛΩ ΣΤΑΪΚΟΥ με τα κορίτσια της, στο ΒΑΡΑΘΡΟ ΦΕΝΕΟΥ (17-18 Ἰουλίου 1944)
7.000 τα θύματα των κομμουνιστών στο βάραθρο του Φενεού
H Βασίλω Λουσογιώργη-Στάικου, το μωρό και τα κορίτσια της.
Ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα της παγκόσμιας Ιστορίας, μόλις λίγες δεκαετίες πριν, στο έδαφος της Ελλάδας.
Η φρίκη που κρύβει μέσα του αυτό το ον που ονομάζεται «άνθρωπος» αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όπου συντρίβονται όλες οι «ανθρωπιστικές-προοδευτικές» ιδεοληψίες.
Φρίκη και τρόμος που ξεσπούν επάνω στη Δημιουργία, από αυτούς που μίσησαν τον Δημιουργό.
Δεν έχουν υπάρξει χειρότεροι εγκληματίες από τους άθεους προσήλυτους του Μαρξισμού και μεταξύ αυτών, χείριστοι όλων, οι ντόπιοι.
Και δίπλα τους, εξίσου ένοχοι αυτοί που αποσιώπησαν αυτά τα εγκλήματα και έθεσαν τους επιγόνους των δολοφόνων ως τιμητές και βιαστές των ψυχών μας.
Κ. Σαραντόπουλος Βαλτέτσι 1944
Στο στρατόπεδο της Γκούρας 19 Βαλτετσιώτες: Η φρίκη και η κόλαση του Φενεού
Η πλέον άτυχη ομάδα ήταν εκείνη των 19 ομήρων, που τους έστειλαν στην ορεινή Κορινθία, περιοχή ευθύνης του 6ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ.
Μετά από επίπονες πορείες η ομάδα αυτή κατέληξε στην Γκούρα και κλείστηκε στο στρατόπεδο Φενεού, που είχε εγκατασταθεί στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Το Μοναστήρι είχε μετατραπεί από το 1943 σε στρατόπεδο με την ονομασία (Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Νεμέας) και αποτελούσε τον τελικό σταθμό εκείνων που είχαν χαρακτηρισθεί από τους Τοπικούς Υπευθύνους του ΕΑΜ ως αντιδραστικοί και ανεπιθύμητοι, που στην εαμική γλώσσα και λογική σήμαινε οτι έπρεπε να βγουν από τη μέση.
Όσοι συνεπώς κατέληγαν στο στρατόπεδο αυτό ήταν μελλοθάνατοι.
Υπολογίζεται από τα στοιχεία που βρέθηκαν στο Μοναστήρι οτι εκεί φυλακίστηκαν 3167 κρατούμενοι από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος, από τους οποίους ελάχιστοι διέφυγαν το θάνατο (όχι περισσότεροι των 10).
Ο συνήθης αριθμός των κρατουμένων παρέμενε σταθερός, γύρω στα 400 άτομα, καθόσον στη θέση αυτών που εκτελούνταν έφερναν άλλους.
Οι μοναχοί πολύ συμπαραστάθηκαν στους εγκλείστους προσπαθώντας ν’ απαλύνουν τον πόνο τους και να μετριάσουν τα βάσανα τους.
Ένα από τα καθημερινά μαρτύρια των φυλακισμένων ήταν και η πείνα.
Οι αγαθοί καλόγεροι για να βοηθήσουν τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους σοφίζονταν διάφορα τεχνάσματα.
Ένα από αυτά ήταν να γεμίζουν πολλές φορές την ημέρα τα καντήλια της εκκλησίας με λάδι για να το πίνουν οι κρατούμενοι ως τροφή.
Τη συμπαράσταση τους αυτή την πλήρωσαν με τη ζωή τους.
Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται ο Ηγούμενος και 4 μοναχοί, τα ονόματα των οποίων είναι γραμμένα σε πινακίδα μέσα στον I. Ναό του Αγ. Γεώργιου (Στο μοναστήρι τότε υπήρχαν 7-10 καλόγεροι.
Το φθινόπωρο του 1944 βρέθηκαν μόνο 2).
Η μόνη κατηγορία εναντίον των άκακων και αθώων αυτών καλογήρων ήταν οτι είχαν συμπαρασταθεί στους κρατουμένους και οτι είχαν ακούσει και είχαν δει πολλά.
Οι επιζήσαντες αναφέρουν οτι οι αφίξεις και οι «αναχωρήσεις» κρατουμένων ήταν συνεχείς. Συνήθως κατά τα μεσάνυχτα έπαιρναν για εκτέλεση μια ομάδα 20 περίπου ατόμων.
Οι κρατούμενοι είχαν αντιληφθεί οτι η ζωή τους είχε φτάσει στο τέλος και όταν τους δινόταν η ευκαιρία έψελναν οι ίδιοι με τη βοήθεια των μοναχών τη νεκρώσιμη ακολουθία τους, ενόσω ήταν ακόμη ζωντανοί.
Οι εκτελέσεις γίνονταν στην απέναντι απόκρημνη πλαγιά του βουνού (Κακοβούνι), μισή ώρα περίπου μακριά από το Μοναστήρι.
Εκεί οι αντάρτες είχαν ανακαλύψει ένα απότομο βάραθρο, δημιούργημα μιας κάθετης ρωγμής στη γη, ανάμεσα σε βράχους στο επικλινές έδαφος, που καλύπτεται από αναιμικά έλατα.
Το βάθος του βαράθρου δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί.
Σύμφωνα με την περιληπτική περιγραφή του Συνεργείου, που διερεύνησε το βάραθρο την Άνοιξη του 1945 και προέβη και στην μερική εκκένωση του από όσα πτώματα μπόρεσε, το στόμιο του έχει διαστάσεις 3,5×2 μ. και είναι αθέατο λόγω της βλαστήσεως.
Μετά τα 15-20 μέτρα κάθετης κατεύθυνσης το βάραθρο παρουσιάζει διαπλάτυνση και συνεχίζει σ’ αυτό το πλάτος να κατεβαίνει απότομα και κάθετα για 75 και πλέον μέτρα.
Στο σημείο αυτό σχηματίζεται ένα οριζόντιο πλάτωμα σαν ένα μεγάλο σκαλοπάτι και μετά προχωρεί το βάραθρο προς τα κάτω σε βάθος απροσδιόριστο.
Σ’ αυτό το βάραθρο έριχναν τούς κρατουμένους που τους έπαιρναν από το στρατόπεδο για εκτέλεση.
Πριν ανακαλύψουν το βάραθρο οι εκτελέσεις γίνονταν λίγο πιο έξω από το Μοναστήρι με μαχαίρι και τα πτώματα έμεναν άταφα στην ερημική και δασώδη αυτή περιοχή.
Γρήγορα όμως, λόγω της δυσοσμίας, οι κάτοικοι του Φενεου και της Γκούρας κατάλαβαν το έγκλημα που γινόταν στην περιοχή τους.
Η ανακάλυψη του βαράθρου και η ρίψη των εκτελουμένων εκεί συγκάλυψε τα εγκλήματα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Το βάραθρο υπέδειξε στους εκτελεστές της ΟΠΛΑ ο αγροφύλακας της περιοχής, που γνώριζε την ύπαρξη του.
Οι ντόπιοι αναφέρουν οτι ο « άνθρωπος» αυτός μπήκε στον ΕΛΑΣ και έγινε ένας από τους εκτελεστές εκεί.
Αναφέρουν επίσης οτι και τα πέντε παιδιά του παρουσίασαν διανοητικές και ψυχικές ανωμαλίες.
Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις πού έδωσαν μετά τη διάλυση του ΕΑΜ αντάρτες της περιοχής, οι όποιοι είχαν συνοδεύσει τα θύματα έως εκεί, οι μελλοθάνατοι μεταφέρονταν τη νύχτα καθ’ ομάδες.
Τους σταματούσαν 150- 200 μ. περίπου πριν από το βάραθρο, στο σημείο πού καταλήγει σήμερα ο στενός αυτοκινητόδρομος -τότε ήταν μονοπάτι- και έχει κτιστεί το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στη μνήμη των εκτελεσθέντων.
Από εκεί τους έφερναν ανά δύο στο στόμιο του βαράθρου, λέγοντας τους οτι τούς πηγαίνουν για ανάκριση.
Οι δήμιοι έβαζαν τα θύματα, που τους είχαν δέσει τα χέρια πισθάγκωνα, πάνω στην πέτρα πού είναι στο χείλος του βαράθρου και τα εκτελούσαν είτε με μαχαίρι είτε χτυπώντας τα στο κεφάλι με ένα γλωσσίδι καμπάνας, που το χρησιμοποιούσαν ως φονικό όργανο, και έπειτα τα έριχναν μέσα στο βάραθρο, χωρίς να είναι βέβαιο οτι είχαν ξεψυχήσει. Υπάρχουν περιπτώσεις πού ρίχνονταν και ζωντανοί, όπως έδειξε η ανάσυρση πτωμάτων που δεν έφεραν κακώσεις.
Πυροβόλο όπλο δεν χρησιμοποίησαν, διότι ήθελαν να μείνει μυστική η απαίσια εγκληματική τους πράξη.
Τρομαγμένοι από τις φωνές των εκτελουμένων οι υπόλοιποι, που περίμεναν τη σειρά τους, ρωτούσαν με αγωνία τους φρουρούς τους αντάρτες:
– Συναγωνιστή, τί συμβαίνει; Τούς σκοτώνουν;
– Όχι, ο ανακριτής είναι λίγο σκληρός και ρωτάει να του πουν τί ξέρουν.
Γι αυτό σεις να πείτε την αλήθεια και δεν θα σας πειράξουν.
Οι ανατριχιαστικές αυτές λεπτομέρειες επιβεβαιώνονται και από κατοίκους του χωρίου Φενεού, που είναι το πλησιέστερο, καθώς και από τους ελάχιστους τυχερούς που δραπέτευσαν την τελευταία στιγμή από τον τόπο της εκτέλεσης.
Μεταξύ αυτών είναι ο Βασίλης Δωρής από το Δούκα Αργολίδος και ο Χαράλαμπος Φλέκας από τη Συβίτσα Κορινθίας.
Τα ονόματα των δημίων ήταν γνωστά στους κατοίκους της περιοχής και έχουν καταγραφεί.
Οι μόνιμοι ήταν επτά και μερικοί ακόμη επικουρικοί.
Γενικά για τους εκτελεστές της ΟΠΛΑ από συρροή στοιχείων, που έχουν συγκεντρωθεί και από άλλες περιοχές, γνωρίζουμε οτι ήταν άτομα φανατισμένα, χαμηλής πνευματικής στάθμης και αδίστακτα, χωρίς ίχνος ανθρωπισμού, που εκτελούσαν τα θύματά τους με απίστευτη αγριότητα και συνήθως χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία.
Όταν μετά το μεγάλο ομαδικό έγκλημα του Ιουλίου οι Ελασίτες εγκατέλειψαν το στρατόπεδο, τσοπάνηδες της περιοχής, οι οποίοι πλησίασαν το βάραθρο, διηγούνται οτι άκουσαν τα βογγητά των ανθρώπων που είχαν ριχτεί εκεί ζωντανοί ή ημιθανείς.
Σε μια μάλιστα περίπτωση αναφέρουν οτι, υπακούοντας στις παρακλήσεις και τους θρήνους ενός ζωντανού ακόμη θύματος, που τους είπε οτι είναι από το Κουτσοπόδι Αργολίδας, έριξαν μέσα ένα χοντρό σχοινί για να τον ανασύρουν.
Δεν μπόρεσε όμως να προσδεθεί, διότι τα χέρια του ήταν δεμένα.
Ματαίως παρακαλούσε τους βοσκούς να κατέβουν για να τον σώσουν.
Ήταν εντελώς αδύνατο, λόγω ελλείψεως των απαραίτητων μέσων.
Έτσι ο άτυχος αυτός άνθρωπος είχε τη μοίρα όλων των άλλων.
Κατά το δεύτερο 15/ήμερο του Ιουλίου 1944 οι Γερμανοί πραγματοποίησαν έξοδο προς την ορεινή Κορινθία.
Οι Ελασίτες δεν πρόβαλαν καμιά αντίσταση, παρόλο πού ή περιοχή ήταν πρόσφορη για ανταρτοπόλεμο.
Απεναντίας έσπευσαν ν’ απομακρυνθούν.
Πριν φύγουν φρόντισαν να «εκκενώσουν» το στρατόπεδο συγκεντρώσεως από τους 400 κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και οι 19 Βαλτετσιώτες.
Τότε διέπραξαν το πιο απαίσιο και το πιο μεγάλο ομαδικό έγκλημα, που ξεπερνά όλα τα προηγούμενα.
Προτίμησαν να τους ρίψουν στο βάραθρο του Φενεού, παρά να τους αφήσουν στο Μοναστήρι και να τούς βρουν οι Γερμανοί, αν έφθαναν βέβαια έως εκεί.
Έτσι μέσα σε 2-3 ημέρες 400 και πλέον αιχμάλωτοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) οδηγήθηκαν στο Κακοβούνι και ρίχτηκαν στο βάραθρο χωρίς οίκτο.
Μετά το ομαδικό έγκλημα οι αντάρτες αποχώρησαν, χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό στους Γερμανούς.
Οι τελευταίοι, αφού παρέμειναν στην περιοχή 3-4 ημέρες έφυγαν χωρίς να ενοχλήσουν κανένα.
Τα ονόματα των 19 Βαλτετσιωτών που μαρτύρησαν στον Φενεό είναι τα εξής:
Καραμάνης Χρήστος, ετών 64,
Καραμάνης Γ. Πάνος, ετών 32,
Καραθάνου Α. Γεωργία, ετών 22,
Κοκκάλα Γεωργ. Μαρίτσα, ετών 25 έγκυος,
Κρουμπούζος Ν. Γεώργιος, ετών 18,
Μπαμή Γ. ‘Αγγελική, ετών 28 έγκυος,
Μπαμή Γ. Ελένη, ετών 18 προγονή της ‘Αγγελικής,
Μπόλλα Β. Ευαγγελία,
Παύλου Γ. Αντώνιος, ετών 16,
Πολλάλης I. Θοδωρής, ετών 19,
Ρούσσος ‘Αρ. Ιωάννης, ετών 58,
Σαραντόπουλος Ν. Γεώργιος, ετών 70,
Σουρούνης I. Γεώργιος, ετών 65,
Στάικου Γ. Βασίλω, ετών 34 έγκυος,
Στάικου Γ. Παναγιώτα, ετών 17 (προγονή της Βασίλως Στάικου),
Στάικου Γ. Γεωργία, ετών 15 κόρη της Βασίλως,
Στάικου Γ. Μαρία, ετών 13 κόρη της Βασίλως,
Στάικου Γ. Κων/να, ετών 11 κόρη της Βασίλως,
Τσούκας Αν. Νίκος, ετών 18.
Οι άτυχοι Βαλτετσιώτες ρίχτηκαν στο βάραθρο και πέθαναν κατά τον πιό φρικτό τρόπο κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μαρίνας.
Ήταν εννέα (9) άντρες και δέκα (10) γυναίκες και μικρά κορίτσια.
Δεν επέζησε κανένας.
Από όσα είναι γνωστά και από τις πληροφορίες που συγκέντρωσα το έτος 1995 που επισκέφθηκα το Μοναστήρι και τα χωριά της περιοχής προκύπτουν οι παρακάτω λεπτομέρειες από το δράμα των 19 αυτών Βαλτετσιωτών:
Ο Κώστας Ρουμελιώτης από τη Νεμέα, που ήταν κρατούμενος στο στρατόπεδο και επέζησε (η αδελφή του εκτελέστηκε), μας ξενάγησε στην αιματοβαμμένη περιοχή της ορεινής Κορινθίας.
Μαζί μας ήταν και ο Παναγιώτης Ρεκουνιώτης (ή Κυριακόπουλος) από τον Αρχαίο Φενεό και μια κυρία από το ίδιο χωριό.
Για την άφιξη των Βαλτετσιωτών στο στρατόπεδο μου είπαν τα εξής:
«Ήμασταν στον κάμπο εκείνη την καυτή ημέρα του Ιουνίου, όταν είδαμε να φέρνουν καμιά εικοσαριά Βαλτετσιώτες ομήρους προς το στρατόπεδο.
Ήταν ξυπόλυτοι, ημίγυμνοι, βασανισμένοι.
Στα πρόσωπά τους διακρίναμε τον πόνο και την απόγνωση.
Τους συνόδευαν μόνο τρεις ένοπλοι αντάρτες.
Μπροστά πήγαινε ένας ψηλός ηλικιωμένος άντρας που φορούσε πουκαμίσα (πιθανόν να πρόκειται για τον Γιώργη Σαραντόπουλο).
Ακολουθούσε ένας άλλος γηραλέος και αυτός πού φορούσε φουστανέλα.
Πιό πίσω ερχόταν ένας νεαρός ψηλός και μελαχρινός, που του είχαν δέσει τα χέρια.
Μάθαμε οτι είχε αποπειραθεί να δραπετεύσει, όπως είπαν οι συνοδοί του.
Μια γυναίκα φαινόταν έγκυος (πρόκειται για τη Βασιλική Γ. Στάικου). Είδαμε και 3-4 κοπέλες ηλικίας 10-17 ετών.
Ένας άλλος άντρας προχωρούσε κουτσαίνοντας.«
Η περίπτωση της Βασίλως Γ. Στάικου:
Από τις παντρεμένες Βαλτετσιώτισσες που κλείστηκαν στο στρατόπεδο οι τρεις ήταν έγκυοι (η Βασίλω Γ. Στάικου, η Αγγελική Γ. Μπαμή και η Μαρίτσα Γ. Κοκκάλα).
Η Βασίλω Στάικου, 34 ετών, γέννησε εκείνες τις ημέρες στο στρατόπεδο.
Όπως μας είπαν ο ξεναγός μας και ο καλόγερος, το βρέφος έκλαιγε συνεχώς, διότι η μητέρα του από τις στερήσεις και τις κακουχίες δεν είχε αρκετό γάλα για να χορτάσει.
Ενοχλημένος από το κλάμα ένας άγριος Ελασίτης το άρπαξε από την αγκαλιά της μάνας του, λέγοντας:
«Θα το ταΐσω εγώ».
Μάταια η Βασίλω προσπάθησε με κλάματα ν’ αντισταθεί σαν τις μάνες των πουλιών, όταν κάποιος τους παίρνει από τη φωλιά τα μικρά τους.
Εκείνος το εκσφενδόνισε έξω από τη μάντρα του Μοναστηριού, όπου βρήκε το θάνατο.
Κανένας δεν τόλμησε να το περισυλλέξει.
Αυτό το πλασματάκι υπήρξε το πρώτο θύμα των Βαλτετσιωτών στο Φενεό και προστέθηκε στους άλλους 19.
Το συνταρακτικό αυτό έγκλημα συγκλόνισε όλους τούς κρατουμένους.
Το έχει απαθανατίσει σε στίχους ο λαϊκός στιχουργός Σωκράτης Αγγελόπουλος από το Βρούστι της Αργολίδας, ο οποίος είχε την τύχη να διαφύγει την εκτέλεση.
Μερικούς από τους στίχους αυτούς παραθέτουμε στη συνέχεια:
Στη μάντρα του μοναστηρίου μας έχουν στοιβαγμένους άντρες, γυναίκες και παιδιά σαν να κοπάδι πρόβατα στη στρούγκα στριμωγμένους.
Γυναίκα Βαλτετσιώτισσα μαζί μ’ άλλους φερμένη από το δρόμο νηστική και ταλαιπωρημένη είναι σε ενδιαφέρουσα και τέκνο περιμένει,
Η ώρα ήρθε τον παιδιού, στον κόσμο αυτή το φέρνει.
Αρχίνησε τα κλάματα και τις φωνές του στέλνει κι η άχαρη ατμόσφαιρα άρχισε κι ομορφαίνει.
Το κλάμα του Αγγέλου αυτού δεν είναι θρήνος πια κακού ή συμφορά θανατικού.
Από τα δάκρυα του μωρού κανένας δεν πεθαίνει.
Η παγωμένη μας καρδιά άρχισε να ζεσταίνει, κι απ τη χαρά μας την πολλή ξεχάσαμε τη θλίψη μας
και πανηγύρι με χαρά νομίσαμε θα γένει.
Ελπίδα ήρθε με φτερά σαν μια λευκή περιστερά, κι έφερε μήνυμα ζωής: κανείς μας δεν πεθαίνει.
Η αγγελική φωνίτσα του όλους μας ξαποσταίνει.
Η μάνα δίνει στο παιδί να πιει για να σωπαίνει.
Η μάνα όμως είναι στεγνή, γάλα σταλιά δεν στάζει.
Η πείνα δέρνει το παιδί.
Και με βαρύ παράπονο κλαίει και αναστενάζει.
Ένας αντάρτης της ΟΠΛΑ απ’ το επάνω το κελλί με άγριο πρόσωπο τραχύ,
μια καταχθόνια μορφή με βλέμμα αποκρουστικό, κορώνα δεν έχει το σταυρό.
Δεν είν’ φαντάρος Έλληνας, στρατιώτης λευτεριάς. Δεν έχει πίστη και Θεό πατρίδα και θρησκεία.
Αιμοχαρής ο βάρβαρος τις σκάλες κατεβαίνει και σαν Ηρώδης βασιλιάς απ’ τη λεχώνα το παιδί με βία της το παίρνει.
Απ’ του παιδιού τα ουρλιαχτά της μάνας τ’ αναφιλητά τίποτα εκείνος δεν γροικά, ίχνος δεν έχει ανθρωπιά.
Μόνο τις σκάλες νευρικά εκείνος ανεβαίνει κι από τη μπαλκονόπορτα δυό-τρεις γύρους το φέρνει.
Και μ’ όλη του τη δύναμη στη ρεματιά το στέλνει!
Ακούστηκε στη ρεματιά ο πόνος της μικρής καρδιάς. Και πήρ’ αέρας την ψυχή, τον πόνο του και την κραυγή.
Την πήγε σ’ όλα τα βουνά, στα έλατα και στα κλαριά.
Η φύση διαμαρτύρεται, κλαίνε τ άγρια πουλιά, τα δάση τρίζουν και βογγάν.
Πηγαίνει κι έρχεται ξανά από την ίδια ρεματιά του τρόμου το απόηχο ουάααα…
Ραγίζουν πέτρες, τα βράχια σπάζουν στην πλαγιά. Μον’ τους αντάρτες της ΟΠΛΑ τίποτε δεν τους συγκινεί.
Μέσα τους πέθανε ο Θεός κι έμεινε αμέτρητο κενό, γεμάτο μίσος φοβερό.
Ο ήλιος βιάστηκε πολύ να πάει να βασιλέψει, γιατί το δράμα του παιδιού δεν μπόρεσε ν’ αντέξει.
Η νύχτα του καλοκαιριού, η νύχτα τ’ αλωνάρη ήτανε τόσο παγερή, τόσο κατεψυγμένη.
Νύχτ’ άχαρη και άραχλη, δεν είχε ξαναγένει.
Η Βασίλω ήταν η δεύτερη γυναίκα του Γιώργη Στάικου (από τον πρώτο του γάμο με την Πηνελόπη Ιωάν. Ρούσσου -πέθανε πολύ νέα- απέκτησε δύο αγόρια και μια κόρη, την Παναγιώτα.
Από τον δεύτερο γάμο του με την Βασίλω γεννήθηκαν η Γεωργία, η Μαρία, η Κωνσταντίνα και το βρέφος που είχε το φρικτό αυτό τέλος στο Φενεό.
Οι 4 κόρες της Βασίλως λένε οι συνομιλητές μου ήταν σαν τις Χάριτες των ζωγραφικών πινάκων, λεπτόσωμες, σχεδόν ξανθιές, χαρούμενα πλάσματα σαν τα κρύα νερά.
Την ήμερα της εκτελέσεως ή την προηγούμενη ένας αντάρτης ζήτησε την 17χρονη Παναγιώτα να την πάρει μαζί του.
Δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του.
Η Παναγιώτα και η μητριά της απέρριψαν την πρόταση.
Τότε ο αντάρτης θύμωσε και πήρε τη Βασίλω με τις 4 κόρες της, ηλικίας 11-17 ετών και τις έβαλε στην ομάδα για το βάραθρο.
Εκεί έδεσαν την Παναγιώτα με τη Βασίλω με ένα σύρμα και τις έριξαν στο χάσμα της γης μαζί με τα τρία μικρότερα κορίτσια.
Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε το Μάρτιο του 1945 κατά την μερική εκκένωση του βαράθρου, καθώς ανασύρθηκε το πτώμα γυναίκας δεμένο με σύρμα με το πτώμα ενός κοριτσιού.
Πηγή: Ελληνική Ιστορία 1940 -49
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΜΠΑΡΛΑ
«…Στις 23 Ιουνίου ένα μπουλούκι ΕΑΜ – ΕΛΑΣίτες ανεβαίνει στα μαντριά των αδερφών Μπάρλα κι αρχίζει τη λεηλασία.
Παίρνουν πεντακόσια γιδοπρόβατα, φορτώνουν τυριά, βούτυρα, στάρια, ρουχισμό και τσίγκους ακόμη που βρήκαν κι έφυγαν.
Μουδιασμένοι, αμίλητοι, παγωμένοι, παρακολουθούν οι ρακένδυτοι απλοί άνθρωποι της βιοπάλης τους ανθρώπους που φόραγαν τις μουτσούνες του λευτερωτή, που τους ρήμαξαν και τους άφησαν την απελπισία και την απόγνωση.
Είναι τα λύτρα της τόλμης του Αποστόλη που κατάφερε να γλυτώσει από τη σφαγή.
Κι ενώ πίστεψαν οι άμοιροι πως τέλειωσε η εχθρική τους διάθεση με την αντιπατριωτική τους συμπεριφορά στις 29 Ιουνίου ξαναχτύπησαν.
Βρήκαν την Παρασκευούλα τη γυναίκα του Αγγελή Μπάρλα με το αβάφτιστο μωρό της και τους ξεσήκωσαν.
Με φανερή την τρομάρα η γυναίκα της στάνης η απλή μητέρα της λαγκαδιάς, οδηγείται στη Φρουσούνα, στου Τάτσι, τη Σκοτεινή, τη Λαύκα, τη Γκιόζα και κλείνεται στο μοναστήρι τ’ Άι – Γιώργη κρατούμενη.
Σ’ όλη τη διαδρομή η χωριατοπούλα με την αθώα βουνίσια ψυχή με το λυγερό κι ανάλαφρο κορμί της που δεν λογάριαζε αποστάσεις, ζει την αυταρχικότητα και την εχθρική συμπεριφορά.
Αισθάνεται ψυχικό πόνο και στο κορμί της να χύνονται ατέλειωτοι καταρράκτες, σαν τους ακούει να μιλάνε για βασανισμούς και φόνους.
Νιώθει να βαθιωριζώνει η ταπείνωση κι η αποκτήνωση.
Η παραμονή της στο στρατόπεδο της μονής είναι γεμάτη πικρές μέρες κι ώρες ζόφου, αλληλοσπαραγμού και τρόμου.
Ζει σε μια ατμόσφαιρα φρικιαστικών μαρτυρίων και δολοφονιών.
Τους βλέπει που στρέφονται ενάντια στον συμπατριώτη αδερφό, στην πατρίδα, στο θεό και περιμένει την οργή που θα ξεσπάσει πάνω τους.
Η ελπίδα της ζωής που κρυβόταν μέσα της, κάθε μέρα μικραίνει από το καθημερινό κακό.
Η μικρομάνα με τις κτηνοτροφικές δουλειές χωμένη στα ολόπικρα βάσανα με τα φαρμακερά λόγια της ΚΚΕδικης κόλασης κάνει το μεγάλο αγώνα να θρέψει το μωράκι της.
Έφυγε το γέλιο της, η ζωή της.
Την τσακίζει η αγωνία που δεν φαίνεται πουθενά η ελπίδα ζωής.
Βλέπει το μαχαίρι του θανάτου χειροπιαστό πάνω στο παιδί της και νιώθει τα χτυπήματα της καρδιάς της κάθε μέρα να χτυπάνε για στερνή φορά.
Η αταίριαστη αυτή συμπεριφορά των αδερφοκτόνων την βαλαντώνει.
Ο θάνατος που ‘πεφτε πάνω στους αγνούς βιοπαλαιστές που χωρίς οίκτο τους ρίχνουν στο θυσιαστήριο με αιμοβόρα μανία, τη γεμίζει δάκρυα και λυγμούς με το βαρύ πόνο της αδικίας.
Ο γνωστός τσοπάνης Σαρανταυγάς που βρήκε τρόπο και το ‘σκασε από το μοναστήρι που ‘ταν κρατούμενος, είπε ότι την παραμονή της σφαγής της, ο ηγούμενος της μονής της είπε ιδιαίτερα, εμπιστευτικά να βαφτίσει το παιδί της, πως οι ώρες είναι κρίσιμες και κανείς δεν ξέρει αν θα ζήσει και πόσο.
Κι η Παρασκευούλα με ματωμένη την ψυχή άκουσε τα πατρικά λόγια και χωρίς καθυστέρηση έκανε το μυστήριο, χωρίς τον άντρα, χωρίς τους δικούς, χωρίς τραγούδια και χαρές.
Την άλλη μέρα τη φώναξαν αργά το βράδυ να ‘τοιμαστεί για κείνο το χωρίς γυρισμό ταξίδι για την ταξιαρχία.
Με πρόσωπο, χλωμό, κερωμένο, άκουσε πως ήρθε κι η δική της η σειρά και μούδιασε.
Μια μεγάλη πέτρα πλάκωσε τα στήθια της κι ακούει την καρδιά της να πηγαίνει να σπάσει.
Μέσα στην ταραχή και την αναστάτωση που την συγκλονίζει, αγωνίζεται να βρει δύναμη να πλύνει και να νεκροντύσει το σπλάχνο της.
Το αγκαλιάζει, το φιλεί τρυφερά, ακουμπάει τα μάγουλά της στο πρόσωπο του μωρού κι αφήνει τα δάκρυά της να κυλάνε.
Η αγνή τσοπανούλα δένει τη νάκα (δερμάτινη κούνια και μέσον μεταφοράς) με το μωρό της στη μέση της, στα στήθια της, και μπαίνει στην μακρόσυρτη ανθρώπινη φάλαγγα των μελλοθάνατων.
Βαδίζει στ’ άγνωστα σκοτάδια με έκφραση βαριά κι όψη θλιμμένη.
Σέρνει το κορμί της στους τάφους.
Με πληγωμένα τα σωθικά της ανεβαίνει την απότομη πλαγιά να συναντήσει τη φρικτή τραγωδία στο βάραθρο.
Πάνω στο μικρό λόφο έχει στηθεί το σκηνικό του θανάτου.
Είναι ο τόπος του μαρτυρίου με το αλυσοδεμένο ανθρώπινο καραβάνι που τρέφει το δέντρο του διχασμού.
Η μικρομάνα παραμένει σύμβολο αρετής, φύλακας άγρυπνος της αφοσιωμένης μητέρας και δεν επιτρέπει τη σφαγή του παιδιού της.
Οι στιγμές της ζωής τελειώνουν.
Ο ουρανός στέκεται πάνω από τους μελλοθάνατους και παρακολουθεί το χαλασμό.
Το αίμα κι οι βόγγοι κυλάνε στο απύθμενο βάραθρο.
Το βουνό που κρύβει τ’ άψυχα κορμιά στους κόρφους του, βαστάει την ανάσα του κι αφουγκράζεται το δράμα.
Τα χαμόκλαδα και τα ελάτια μένουν βουβά στην τρομαγμένη ερημιά που την περιζώνει ο χάρος.
Κι όταν ήρθαν οι λεύτερες μέρες κι οι συγγενείς των σφαγμένων έστησαν τις τροχαλίες κι έβγαζαν τα σαπουνοποιημένα πτώματα από το Βάραθρο στο Κακοβούνι, ανέβασαν την Παρασκευούλα του Αγγελή του Μπάρλα πάνω στη γη με τη νάκα πάνω της.
Τρανή βεβαίωση της βοσκοπούλας μάνας που δεν άφησε να μακελέψουν το μωρό της κι αγωνίστηκε να το προστατέψει και μέσα στον Άδη…»
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1941-1944 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 1944 ΦΕΝΕΟΣ – ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ 7μελους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΑΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ.
1943 -1944 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΦΕΝΕΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ 4μελους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ 6 και 4 Ετών.
ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΡ 22) ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ.
1943-1944 ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ, ΑΙΓΙΑΛΙΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΦΕΝΕΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ 4μελους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ 14 ΚΑΙ 11 Ετών.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 10-6-1945
Βάραθρο Φενεού, Ανάσυρση πτωμάτων ένα χρόνο μετά.
Αρ.16) 15χρονο παιδάκι.
Αρ. 22) και συγκρίνετε με τη σελίδα του βιβλίου 110 παραπάνω 6χρονο και 7χρονο αγγελούδι μαζί με τη μητέρα τους.
Αρ. 41) ακόμα και δυο μηνών αγγελούδι ανασύρθηκε νεκρό από την τρύπα!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 13-6-1945
ΦΕΝΕΟΣ, ΣΕ 400 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ – ΞΕΚΛHΡIΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ, ΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΔΕΡΦΟ ΑΕΡΟΠΟΡΟ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΠΟΥ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 12-6-1945
6. Μόλις γράψαμε ότι θα δώσουμε στους Τούρκους τον καταζητούμενο Τούρκο, της Ομάδος που θα σκότωνε τον ΡΤΕ το 2016, αρκεί να μην κάνουν τζαμί την Αγία ΣΟΦΙΑ, αμέσως, με το που μας διάβασαν, επανέφεραν το θέμα της επιστροφής των 8 Τ/στελεχών (στρατιωτικών), που είχαν καταφύγει στην χώρα μας το 2016, για να σώσουν το τομάρι τους!..
Καλά ρε Τούρκοι! Δεν σας φτάνουν αυτοί (“άλλοι”) που σας είχε γυρίσει ο “Σόρος – Τσίπρας” πιο μετά;
Τούρκοι:
   α. Για πνευματικά… “φθηνούς” μας έχετε, ώστε να πιστεύουμε ότι αν εσείς… “αυτό”, τότε εμείς το… “άλλο” και μάλιστα με τόσο τεράστιας, σε βάρος, διαφοράς των σταθμών, στα 2 τάσια του… ζυγού, όπως είναι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ από την μια και ο “δύστυχος” “δικός σας”, απ’ την άλλη; Χαβαλέ κάναμε βρε!.. ΧΑ-ΒΑ-ΛΕ!..
   – Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ξέρουμε πού είναι ο “αγαπημένος” σας! Αφήστε βρε και κανέναν Γκιουλενιστή να ζήσει! Τί… ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΜΟΣ είναι αυτός βρε… “Γιε Του Λοχία” Τ/ΥΠΕΞ! Αχαχαχαχαχαχα! Είδαμε με χαρά ότι ξεκίνησες να φτιάχνεις την μύτη σου, όπως οι… Κες πάνε στους διάφορους επιτήδειους και προσπαθούν να γυρίσουν τον χρόνο… πίσω!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
   β.  Σας είχαμε ενημερώσει πως οι 2 από τους 8 δεν είναι πια στην Ελλάδα! Γιατί επιμένετε να μιλάτε για 8; Πότε σας είπαμε ψέμματα απ’ εδώ βρε;
    Αυτήν την στιγμή δεν ξέρουμε να σας πούμε, αν και οι υπόλοιποι 6 είναι στην χώρα μας!
   γ. Επειδή έχετε φοβερή εξωτερική πολιτική και ζητάτε συνεχώς από την Ελλάδα, μια το ένα και μια το άλλο, (Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο, Α. Μεσόγειο, κλπ, κλπ, κλπ, σήμερα 15-07-2020 και τα 8 στελέχη σας), μήπως -αν έχετε την καλοσύνη(!)- μπορείτε να μας πείτε τί θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και εμείς από εσάς, διότι ψάχνει ο… “Σύμβουλος Ασφαλείας” μας Κος Ζιακόπουλος, ψάχνει και ο άλλος συνάδελφός του Κος Ντόκος, μαζί με όλο το Φιλελληνικό (sic) “ΕΛΙΑΜΕΠ”, της “CIA” των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, και δεν βρίσκουν;
7. ΑΝΤΕ ΛΙΜΆ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ! Η ΕΞΟΥΣΙΑ “ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ”! ΚΕ Π-Θ ΒΑΛΕ ΤΟΝ… ΝΤΟΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΔΙΟΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΙΑ!.. ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ”!..
Murat Bardakçı
Murat BARDAKÇI
Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΧΑΛΙΛ ΙΝΑΛΤΖΙΚ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΕ Ό,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ… ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΙΣΜΟΥ (SIC) ΚΑΙ ΔΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΩΣ!..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!.. 

DÜN, Lozan Anlaşması’nın imzalanmasının 89 yıldönümüydü.

Bu yıldönümü vesilesi ile size bu anlaşmanın gizli tutulan, dolayısı ile bilinmeyen bir başka özelliğinden bahsedeyim…

Lozan’ın, üzerinde “çok gizli” yazan 21 maddelik bir ek protokolü vardır ve 24 Nisan 1923 günü imzalanmış olan anlaşmanın asıl maddeleri, işte bu bölümdedir! Herkesin bildiği yayınlanmış maddelerin hükmünün sadece yüz seneliğine, yani geçici olduğu ifade edilir, son maddede de anlaşmanın asıl hükümlerinin, imzalanmasının 100. yıldönümünde, yani 24 Nisan 2023’te yürürlüğe gireceği vurgulanır.

Bendeniz, anlaşmaya taraf olan bir Avrupa ülkesinin devlet kasasında muhafaza edilen bu gizli protokolü yani Lozan’ın bilinmeyen maddelerini bundan senelerce önce çok güçlü bir dostumun vasıtası ile okuyup notlar alma bahtiyarlığına erişmiş nâdir kişilerden biriyim. Ama, yıllardır muhafaza ettiğim bu tarihî sır zamanla bana son derece ağır gelmeye başladı, taşıyamaz oldum ve bir başlangıç olarak, bazı maddeleri sizlerle paylaşmaya karar verdim… Bu kararı almamın ardında hem tarihe ve gerçeklere hizmet arzusu, hem de bir gazeteci sıfatıyla Lozan’ın aslını yayınlama önceliğine sahip bulunma hissi vardı…

BUYURUN, OKUYUN!

İşte, Lozan Anlaşması’nın gizli maddelerinden bazıları:

MADDE 2: Türkiye, Boğazlar üzerindeki hâkimiyetinden24 Nisan 2023’ü 25 Nisan 2023’e bağlayan geceyarısı tamamen vazgeçecek ve bölge, anlaşmada imzası bulunan diğer devletlerin hâkimiyeti altına girecektir.

MADDE 7: Türkiye 24 Nisan 2023 tarihi itibariyle bütün yeraltı servetlerini ve doğal kaynaklarını kullanma hakkından feragat edecek, bu hak anlaşmada imza sahibi olan diğer memleketlerin olacaktır. İşbu maddeye ormanlar, madenler ve bütün enerji kaynakları da istisnasız dahildir.

Κε Π-Θ μας!

ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ 9 ΚΑΙ 10 ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ “ΓΙΑΤΙ Ο ΡΤΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ”!.. ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ!..

MADDE 9: Türkiye, Fener Patrikhanesi‘nin ekümenik olduğunu kabul edecektir. Patrikhane 24 Nisan 2023’ten itibaren milletlerarası hükmî şahsiyete sahip olacak, Aya Yorgi Kilisesi merkez kabul edilerek 25 kilometre çapında ve Ayasofya’yı da içine alacak olan arazi bedelsiz olarak Patrikhane’ye devrolunacak ve burada daha sonra kurulacak olan Vatikan benzeri yeni devlet, geçmişin Bizans’ının hatırasını ihyâ edecektir.

MADDE 10: Ayasofya yeniden kilise hâline getirilecek ve Yeni Bizans Devleti’ne ait olacaktır.

MADDE 13: Hristiyan dünyasının organize edeceği her türlü misyonerlik faaliyeti serbest bırakılacak, Türkiye din değiştirmek isteyen vatandaşlarına her türlü desteği verecektir.

MADDE 17: Bu anlaşmanın imzalanmasından önce yürürlükte bulunan ama Türkler’in 1919 ile 1922 seneleri arasında sürdürdükleri silâhlı başkaldırı yüzünden uygulama imkânı kalmayan Sevr Anlaşması’nın bazı maddeleri de yine 24 Nisan 2023’ten başlamak üzere hayata geçirilecek, öncelik Ermenistan, Lâzistan ve Kürdistan projelerine verilecektir.

MADDE 21: İşbu anlaşma 24 Temmuz 1923 günü Lozan Palas Oteli’nin kömürlüğünde Türkiye Hariciye Vekili İsmet ile İstanbul’daki İngiliz Yüksek Komiseri Sir Horace George Montagu Rumbold tarafından gizli olarak imzalanmıştır.

YOKSA İNANDINIZ MI?

Lozan’ın nasıl kan ve gözyaşı ile dolu senelerin ardından ve hangi şartlar altında imzalandığını düşünmeyi bir türlü akıl edemeyip yıllardan buyana “Lozan’ı zafer falan zannetmeyin, apaçık bir yenilgidir”, “Bağımsızlık belgesi falan değil, Türkiye’yi ele geçirme planıdır”, “İmzalanmasının üzerinden hele bir asır geçsin, bilmemnemizi işte o zaman göreceğiz” diye geveleyenler var ya…

Aslı astarı olmayan hayâlî bir gizli protokolün maddeleri imişçesine yukarıda yazdığım maddeleri bu zavallıların verdiği ilhamla uydurdum…

Ama uydurduklarım da birşey mi?Bunlar “Lozan zafer değil, hezimettir” diye geveleyenlerin daldıkları ruyada saçmaladıklarının ve etraflarını sarmış birkaç zavallıyı da ikna ettikleri palavralarının yanında zemzemle yıkanmış gibi kalır!

“ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ”!

Gündem

Lozan’ın ‘gizli’ protokolü tehlikede mi?

Eygi, Gül ve Cumhurbaşkanlığı konusunda yaşanan fırtınaları da Lozan’ın Gizli Protokollerine bağlamıştı. İşte o yazı.

11 Mart 2009 02:00

M. Şevket Eygi, Abdullah Gül ve `Cumhurbaşkanlığı konusunda kopartılan yapay fırtınaların asıl sebebini `Lozan`ın Gizli Protokollerine bağladı ve bir uyarıda bulundu. İşte o yazı:

Cumhurbaşkanlığı konusunda kopartılan yapay fırtınaların asıl sebebi `Lozan`ın Gizli Protokollarının` ihlali meselesidir. Lozan’ın Gizli Protokolleri ne demektir? Açıklanmasa da bu protokoller yazılı mıdır, yahut şifahi/sözlü olarak mı yapılmıştır? Bunlar hala geçerli midir?
Lozan`ın Gizli Protokollarını ilk defa olarak, sanırım 1959`da merhum Üstad Necip Fazıl`ın Büyük Doğu`sunda okumuştum. Bundan, uzun yıllar sonra CHP devrinde Van milletvekilliği yapmış olan merhum İbrahim Arvas`Hatıralarında` bahseder. Onun hatıraları önce küçük bir kitap şeklinde basılmıştı, daha sonra bendenize bu hatıraların ikinci kısmını müsvedde şeklinde verdi, haftalık Yeni İstiklal`de tefrika ettik.
Lozan`ın Gizli Protokolleri kısmında İbrahim Bey birkaç madde halinde çok önemli ifşaatta bulunuyordu. Bunların yayınlandığı sırada durum müsait olmadığı için maalesef bu satırları basamamıştık. Sonra ihtilaller, darbeler, sıkıyönetimler, politikacıların ve gazetecilerin tutuklanması… Bir yığın hadise oldu. Yurtdışına çıkmak zorunda kaldım. (Kaçmadım, normal şekilde pasaportlu olarak Hacca gittim, bir daha dönemedim… Altı seneye yakın sürgün hayatı yaşadım.) İki günlük gazetem battı, evrakım, arşivim tarumar oldu. İbrahim Arvas Beyin hatıratının ikinci kısmının müsveddeleri ne oldu bilmiyorum.
Sanırım 1980`deydi, İstanbul Hukuk Fakültesi`nde okuyan bir öğrenci ziyaretime gelmişti, elinde bir kitap vardı. Bu bir medeni hukuk ders kitabıydı. Öğrenci bana sayfasını gösterdi, orada Lozan Antlaşması`nın bir vesile ile gizli maddelerinden bahsediliyordu.
Bir TV programında bir araya geldiğimiz Aytunç Altındal Beye`Reklamlar molasında` sormuştum: `Lozan`ın Gizli Protokolleri konusunda fikriniz nedir?` Şu cevabı vermişti: `Ben de böyle protokoller olduğunu duydum ama bu konuda herhangi bir bilgiye ve belgeye ulaşmış değilim…`
Geçenlerde yüksek rütbeli bir emekli subay `Cumhuriyetin bazı temel ilkeleri vardır, bunlar yazılı değildir ama bekçileri vardır…` şeklinde bir beyanda bulundu. Sayın emekli general acaba Lozan Protokollerini mi kastetmişti?
Lozan Antlaşması bir bütündür. Yazılı ve şifahi kısmıyla; açıklanmış veya gizli maddeleriyle…
Lozan`ın mimarı kimdir? Herkes bu mimarın İsmet Paşa olduğunu zanneder. Hayır, Lozan`ın mimarı Hahambaşı Hayim Nahum`dur.Dr. Rıza Nur Hatıralarında Hahambaşıdan pek de olumlu olmayan satırlarla bahseder,
Lozan müzakereleri ikiye ayrılır:
Birinci bölümde başta İsmet Paşa olmak üzere Türk delegasyonu sömürgeci ve emperyalist düvel-i muazzamaya İslam konusunda, milli kimlik konusunda fıkıh ve Şeriat konusunda taviz vermez. Lozan müzakerelerinin bu bölümünün bende Fransızca zabıtları var, İsmet Paşa Şeriatı, İslam hukukunu sadıkane bir şekilde müdafaa ediyor; ecnebilerin hakları ve güvenliği İslam hukuku tarafından garanti altına alınmıştır diyor. Sonra müzakereler neticeye ulaşmaz, delegasyon Türkiye`ye döner… Lozan`ın ikinci perdesi bundan sonra başlar. Hahambaşı Hayim Nahum devreye girer, büyük devletlerin başkentlerine gider, çok gizli müzakereler yapar… Türkiye`nin Lozan resmi heyetine üye olur ve neticede bildiğimiz Lozan muahedesi (ahitleşmesi) ortaya çıkar ve imzalanır. İmzalanır ama Amerika Birleşik Devletleri bunu tasdik etmez. 1923`ten bu yana 84 yıl geçmiştir ve ABD, Lozan`ı hala tanımamaktadır.
Lozan imzalandığında Türkiye`nin anayasasında (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu), `devletin dini, din-i İslam`dır` yazılıydı. Yine Türkiye`nin Dolmabahçe Sarayı`nda ikamet eden ve her hafta `Selamlık Resm-i Alisi` ile Cuma namazına giden bir Halifesi vardı. Medeni kanunu `Mecelle-i Ahkam-ı Adliyye` idi. Hafta tatili cumaydı. Ve saire ve saire…
Şimdi içteki Beyaz Türkler ve dıştaki sömürgeci ve emperyalist devletler Lozan`ın Gizli Protokollarının ihlal edileceğinden korkuyorlar.
Yüzde 50`ye yakın oy alan AKP onlara garanti veriyor: Laikliğe bağlıyız, Atatürk ilkelerine bağlıyız, din devleti taraftarı değiliz, bu beyanlarımız sözde değil özdedir, bize inanın ve güvenin, biz sizi kandırmıyoruz…
Beyazlar bu sözlere inanmıyorlar, takiyyedir diyorlar. Haklılar, çünkü yakın tarihimizde birtakım kişiler ve gruplar da buna benzer takiyyeler yapmışlardı.
Lozan hakkında birbirini tutmaz, birbirine zıt bir yığın görüş var. Kimisi ak diyor, kimisi kara. Kimisi zafer diyor, kimisi hezimet. İtiraz edilmeyecek tek husus şu: Lozan, Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası meşruiyet belgesidir.
Tekrarlamakta fayda var: ABD, Lozan`ı tasdik etmemiş. Unutmamak için elinize bir tesbih alınız, 117 defa bu cümleyi tekrar ediniz, ezberlersiniz.
Lozan konusunda Beyazların çok aykırı buldukları bir kitabı okumanızı tavsiye ederim: Kadir Mısıroğlu Beyin`Lozan, Zafer mi, Hezimet mi?` (iki cilttir.)
Halkımız maaşallah uykuya genellikle düşkündür; yatakta uyur, ayakta uyur… TV seyrederken uyur, gazete okurken uyur…
İslami kesimde binlerce profesör yetişti, `araştırıcı yazarlarımızın` sayısı da çok. Bunlardan biri yahut birkaçı himmet buyursalar da dünya arşivlerine girseler, senelerce polis hafiyesi gibi araştırsalar ve Lozan`ın Gizli Protokollerine ulaşsalar. Ne iyi olur…
“ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ”!..

Lozan’ın Gizli Protokolleri

LOZAN, zafer mi, hezimet mi?

Dönmeler, Kemalistler, İslam düşmanları, egemen azınlıklar, ateistler için zafer, Müslüman çoğunluk için hezimettir.

Lozan Türk delegasyonu başkanı İsmet Paşa’nın değil, BaşhahamHayimNahum’un işidir.

Param olsa, Lozan’ın gizli protokollerini bulup ortaya koyacak bir tarihçiye veya araştırıcıya bir milyon dolar ödül veririm.

Eski Van milletvekili merhum İbrahim Arvas bey anlatmıştı:

Lozanın gizli protokollerinde şu maddeler varmış:

1. Hilafet kaldırılacak.

2. Şeriat kaldırılacak.

3. Türkiye İslam’dan ve İslam dünyasından uzaklaşacak.

Lozan millî kimliğimize, kültürümüze, tarihî devamlılığımıza indirilmiş en büyük darbedir.

Türkiye, Ortadoğu’nun Japonya’sı olamadıysa bunun sebebi Lozan’dır.

Bir Dönmenin, bir paganın, bir İslam düşmanının Lozan’a bakışı ile, bir Müslümanın bakışı elbette bir olmaz.Advertisement

On İki Adaların, kıyılarımıza yakın adaların Lozan’da büsbütün elimizden çıkması önemli değildir. Lozan, bize Türkiye’nin bütününü, islamî kimliğimizi kaybettirmiştir.

Müslüman çoğunluğun Millî Mücadele, M. Kemal, Lozan, Dönmeler konusunda ciddî ve tutarlı ilmî araştırmalar yapamaması gerçekten çok büyük ve ölümcül bir noksanlık ve zafiyettir.

Hayim Nahum doktrini nedir?

Başhaham, Lozan’da nasıl bir rol oynamıştır?

Bir İslam Cumhuriyeti olan birinci Cumhuriyet nasıl kanla terörle, baskı ile İslam düşmanı bir rejim haline getirilmiştir?

Bu konularda çok ciddî, seviyeli tarihî ve ilmî araştırmalar yapılmalıdır.

Ayasofya camilikten çıkartılıp müze yapıldıysa bu Lozan ruhu ile yapılmıştır.

İslam medreselerinin, tasavvuf tekkelerinin kapatılması Lozan’ın gizli protokolleri ile mümkün olmuştur.

Ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması Lozan’ın gölgesinde yapılmıştır.

Almanya Versailles anlaşmasını yırttı ama Türkiye Lozan’ı yırtamadı.

Lozan egemen azınlık demektir.

Lozan, din inanç inandığı gibi yaşamak hürriyetinin ayaklar altına alınması demektir.

Lozan, üzerine hürriyet örtüsü örtülmüş esarettir, zillettir, kendini inkardır, yabancılaşmadır.

Hiçbir gerçek, şuurlu, haysiyetli, firasetli Müslüman böyle bir anlaşmayı kabullenemez.

Bütün askerî darbelerin arkasında Lozan ruhu vardır.

Kemalistler Lozan’a hayranmış. Bu tabiî bir şeydir.

Bendeniz bir Müslüman olarak Lozan’ı reddediyorum.

Bu konuda başka bir şey yapamam.

Evet onlar için Lozan bir zaferdir.

Benin gözümde bir hezimet.

(İkinci yazı)

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

* Birlikten kuvvet doğar… Niçin birleşmiyoruz?

* Efendi!.. İhtiyacın kadar yesen de hastalanmasan olmaz mı?

* Zilli pullu anlı şanlı rengarenk gökkuşağı davullu zurnalı göz kamaştırıcı şeytanî tesettüre bürünmüş kadına: Aynaya baksana!..

* Cep telefonu bağımlısı, hastası, fetişisti kimseye: Senden köy olmaz, kasaba olmaz.

* Müslüman bir toplum mâruf ile emr etmez, münkerleri engellemez ve yasaklamazsa; batmaya, zillete, esarete, sürünmeye mahkumdur.

* Durup dururken kendi kendine çöken dev binayı kim yapmış, ona kim ruhsat vermiş?..

* İmamı Rabbanî gibi büyük velilere saldırılan ve hakaret edilen bir ülkenin üzerine azab inmesinden korkulur. 

* Cahil bir suçlu ise, onu cahillikten kurtarmak için çalışmayan âlimler bin suçludur.

* Bu kaçıncı yazışım…) Din ve mukaddesat sömürücüleri insanların en alçaklarıdır.

ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ “ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ” ΤΗΣ ΥΠΟΨΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1923!.. “Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ“!..

7. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΝΟΗΣΕ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο Τ/ΥΠΑΜ ΚΑΙ ΑΤΥΠΟΣ Α/Τ/ΓΕΕΔ, ΟΙ ΤΕΔ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΤΗ!..

8. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ!

«Την τελευταία Κυριακή...»! Η Θύρα 7 για τη φιέστα! (photo)

2020: 45ος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

ΤΟΥ

ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΤΟ “ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΘΕΣΗ” ΤΗΣ ΦΑΙΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ (“ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ”)!

9.


Iranian Petrochemical Plant Set Ablaze After Latest Explosion

 


IDF readies for next battle: Six Day War and Yom Kippur War wrapped into one

By Paul Shindman, World Israel News

Since the 2006 Lebanon war with the Iran-backed Hezbollah terror group, the Israel Defense Forces has been revamping and revising and says it is ready for any future confrontation on its northern border, Makor Rishon reported Monday.

IDF Lt. Col. Yoav Schneider knows first-hand that Israel has to be more than ready to quickly defeat Hezbollah. In 2006 he was seriously wounded and his tank crew was killed by a Hezbollah rocket.

Schneider recovered, and the career soldier has channeled all his energy and the lessons learned along the way into being more than prepared as commander of the 82nd Battalion of the 7th Brigade of the Armored Corps.

In a behind-the-scenes interview, Schneider told Makor Rishon that one of the big changes was how the IDF handles field intelligence.

“In order to understand the picture, we need to see the forward command center located here in the Golan Heights,” Schneider said, explaining that soldiers from all units sit in one room with all data screens visible to everyone, resulting in “a tremendous brainstorming session.”

The nature of a future conflict with Hezbollah will be very different.

“This war will look more like the Yom Kippur War and the Six Day War together” in the intensity of the battle, casualties and “great chaos,” said one of his senior officers.

“It’s just that since the Six Day and Yom Kippur wars, the whole world has changed, and so has the IDF,” he noted.

Schneider pointed out that in the 2006 war “we had the intelligence, it just didn’t move into the field.”

Since then the IDF has developed a new system that connects all units and quickly transfers the relevant information down to fighters in the field.

The new method produces a “synergy between the land forces and the rest of the IDF in the air, at sea and even in space.”

Instead of reporting up and down through a command chain, the new system can connect a pilot with a tank commander on the ground deep in enemy territory.

“In the Second Lebanon War, a lot of events depended on the speed of the intelligence getting down to the [battle] field,” he said. “That is exactly why this [new] system was invented.”

Schneider, 35 and now married with three children, says his near-death experience in combat and his recovery and return to service “makes me get up every morning and prepare my battalion for the next war.”

“I chose to live and fight,” Shneider said. “I did not give up on myself… It was not for closing a circle, or for coming back to take revenge,” he explains. “It was mainly to recover.”

Schneider says the biggest goal in a future war is to damage Hezbollah, destroy the organization’s infrastructure, and eliminate its capabilities to target rockets at Israeli civilians – a standard Hezbollah practice that violates international law.

Hezbollah’s huge arsenal of rockets supplied by Iran has “no hermetic solution, but the threat has grown over the last 20 years and we need to address it.”

“Our capabilities are much higher,” he explained. “We are in a much better place.”

While Israeli air power will be needed, Schneider knows that “feet on the ground of the enemy” will be decisive.

“The IDF can defeat Hezbollah and it depends on battalions like me. It is a combination of many missions of all the battalions. And each battalion has its responsibility to meet this mission,” he said.

He admits that in the 2006 Lebanon War “the enemy knew how to leverage his small successes and say ‘I won,’” but Schneider says that if war breaks out, the IDF will move quickly to inflict heavy casualties on Hezbollah, destroy its infrastructure and give a very different outcome.

The next war will be very challenging and I think we are ready for it

10. ΝΤΡΟΠΗ!.. 

 

 

Polish President Rejects Calls for Holocaust Restitution

Polish president rejects calls for Holocaust restitution

In the midst of a hard-fought campaign and election, Polish President Andrzej Duda announced he had no intentions of providing compensation to “heir-less” property that belonged to Jews prior to the Holocaust.

11. 

Leftists’ War to Cancel American History

Pelosi excuses mob destruction of statues: “People will do what they do.”

House Speaker Nancy Pelosi last week reached a new low in recklessness, even for her. She dismissed as no big deal the toppling of a Christopher Columbus statue by a mob who then tossed it into a nearby harbor in her hometown of Baltimore. “People will do what they do,” Pelosi said. “I don’t care that much about the statues.” Pelosi evidently doesn’t care much about mob rule either.

Most Americans do care about preserving the statues and other monuments dedicated to our nation’s heroes. Most Americans certainly do not believe that mobs should decide who does or does not deserve to be honored as part of America’s heritage. But leftists don’t trust the American people. The cancel culture crowd think they are entitled to cancel the American story of great progress towards a more perfect union and replace it with their own alternative of dystopian fiction. According to CNN anchor Don Lemon, for example, young people “have asked for decades” for the removal of certain statues and now “the chickens are coming home to roost.” Lemon said that Americans for too long have been taught “propaganda” and added that “some things you have to un-learn so that you can become a better citizen.” That sounds like what the Chinese Communists were saying during their cultural revolution.

Christopher Columbus is on the left-wingers’ hit list. No longer are elementary school students introduced to the rhyme that generations of students before them had recited, “In fourteen hundred and ninety-two, Columbus sailed the ocean blue.” Leftists demand that school curricula portray Christopher Columbus’s forays to the “New World” as the original sin of colonialist exploitation of indigenous peoples living in a heretofore untouched ‘paradise.’ Leftists’ stereotyping of Columbus as an evil imperialist motivated solely by greed and lust for power over hapless indigenous people is the false mirror image of their outrageous attempt to delegitimize the United States itself as the embodiment of white supremacy.

Human bondage already existed on the islands that Columbus visited, as well as cannibalism – not exactly an indigenous peoples’ ‘paradise.’ Moreover, acknowledging Columbus’s far from spotless record in how he treated the people he encountered in the lands he explored does not negate the historic importance of what he accomplished. Columbus deserves to be honored as a courageous visionary who set in motion by his explorations a chain of events that would lead ultimately to the creation of the world’s leading beacon of hope, opportunity and freedom.

The iconoclasts of the far left also demonize our nation’s founding fathers – their reputations trashed, and statues toppled or defaced. They were just a bunch of slave-owning white supremacists who should be reviled, not revered, according to the far left narrative.

Like Christopher Columbus, our nation’s founding fathers were neither saints nor devils. They were complex human beings who were imperfect to be sure. However, the founding fathers were visionaries who put into practice the principles of the Age of Enlightenment based on reason and science rather than superstition and divine right of kings. They had the wisdom and foresight to design a flexible system of self-government that could progress over time and move closer towards full realization of the nation’s founding ideals of life, liberty and the pursuit of happiness.

Moreover, contrary to the far left narrative, not all the founding fathers were diehard slaveowners. John Adams, for instance, never owned any slaves. Benjamin Franklin’s two slaves were freed during his lifetime. He became the president of an abolitionist group called the Society for Promoting the Abolition of Slavery and the Relief of Negroes Unlawfully Held in Bondage.

George Washington remained a slaveowner during his lifetime but arranged in his will for his slaves to be freed after his death. Towards the end of his life, Washington wrote, “The unfortunate condition of the persons, whose labour in part I employed, has been the only unavoidable subject of regret.” He expressed some sympathy for the emerging abolitionist cause and indicated that he would support the elimination of slavery if done through the legislative process.

Alexander Hamilton supported the idea of freeing those slaves who joined the Continental Army. Having emigrated to America from a Caribbean island where he observed slavery firsthand, he would later write that there was no reason why “one man should exercise any power or pre-eminence over his fellow-creatures. . . unless they have voluntarily vested him with it.”  But leftists today do not think that is good enough. They have even recently demanded the cancellation of the highly acclaimed musical ‘Hamilton,’ which depicted the life of the immigrant Alexander Hamilton, after it was shown on Disney+. Leftist critics bemoaned the musical’s romanticizing of Hamilton and the other founding fathers, and its glossing over their association with slavery. Hamilton did not own any slaves himself. However, his “sins” apparently included working for a slave-trading firm as a teenager before he emigrated to America and the fact that he married into a prominent New York slaveholding family.

#CancelHamilton” trended on Twitter after the musical’s showing on Disney+. Even a musical honoring diversity and the contribution of immigrants to American history is suspect because it dared to also honor America itself and its founders. Instead of defending what he was trying to do and pushing back against the expanding cancel culture, the show’s creator, Lin Manuel-Miranda, apologized. “That we have not yet firmly spoken the inarguable truth that Black Lives Matter and denounced systematic racism and white supremacy from our official ‘Hamilton’ channels is a moral failure on our part,” Manuel-Miranda said in a groveling video. “As the writer of the show, I take responsibility and apologize for my part in this moral failure.”

Thomas Jefferson is the leftists’ favorite founding father punching bag, representing to them the preeminent white supremacist hypocrite among the founders. True, Jefferson did enslave more than six hundred people during his lifetime while publicly condemning slavery as contrary to the laws of nature that he espoused in the Declaration of Independence. Jefferson held on to his slaves for his personal benefit even as he tried in his first draft of the Declaration of Independence to incorporate a specific paragraph denouncing slavery introduced by the British to the American colonies. Jefferson was unsuccessful because the Southern colony delegates insisted on its removal as a condition for supporting the Declaration of Independence. Jefferson endorsed the principle of gradual emancipation without setting an example himself in his lifetime. All of that can be legitimately discussed, however, without throwing Jefferson’s positive legacy into the dustbin of history. Thomas Jefferson’s personal shortcomings do not erase the fact that his more noble self was able to set down the principle of equality and inalienable rights of life, liberty and the pursuit of happiness that remain our nation’s North Star. Martin Luther King recognized this when he said that the words of Jefferson and the other “architects of our republic” were a “promissory note to which every American was to fall heir.”

The cancel culture leftists want to destroy Americans’ liberties. In order to do so, they must delegitimize the America created by our founding fathers. They must destroy the symbols that generations of Americans have grown up revering. They seek to turn American history into the dark chronicle of horrors for which the ‘white supremacist oppressor’ class must be punished and atone. All freedom-loving Americans should stand up to these destructive mobs and cancel out their cancel culture hatred of the values we hold dear.

12.

Turkey’s New Mosque a Monument to Western Decline

We may think we’re exhibiting high-minded principles, but our enemies know the score.

Bruce Thornton is a Shillman Journalism Fellow at the David Horowitz Freedom Center.

Last week Turkey’s president Recep Tayyip Erdoğan announced that on July 24 Hagia Sophia, for a thousand years one of Christendom’s most storied and significant churches, will once again become a mosque. So far, the remnant of established Christianity has been silent. But this affront to the faith that is one of the pillars upon which the West was founded reveals how damaging has been the historical amnesia and appeasing double-standards that have compromised our response to the challenge of Islamic jihadism.

Until recently Turkey had been a poster-boy for the dubious globalist consensus that liberal democracy and free-market capitalism are the destiny of all humanity, including Muslims. In 1923 founder Kemal Atatürk created Turkey to be a modern Western nation-state, with religion separated from the secular government. He abolished the caliphate, closed Islamic courts, gave women equal rights in divorce and inheritance, allowed them to vote, restricted sharia to religion, and secularized education for females as well as males. In 1934 Hagia Sophia was turned into a museum, part of Atatürk’s program to recognize Turkey’s pre-Muslim history and strengthen Turkey’s modern global identity and prestige.

But over the years it took the military to maintain this modernizing, secular program in the face of the more traditional and conservative Muslim masses and their discontent. Starting as mayor of Istanbul in 1994, Erdoğan became their champion, and as president has abandoned Atatürk’s democratic, secular program: He has jailed more journalists than any other country, and built 17,000 new mosques. Nearly a century of efforts to reconcile Islam with liberal democracy are failing under Erdoğan’s incremental Islamization. Turning Hagia Sophia back into a mosque is an important sign of his success, and a gesture of defiance of the “rules-based international order.”

And it is a repudiation of the West’s belief that transforming Islamic majority states into secular liberal democracies, what we spent lives and resources futilely attempting to do in Iraq and Afghanistan, could defuse the materialist and political dysfunctions that the idealistic internationalists champions claimed created jihadist terrorism. This belief is a colossal failure of imagination, enabled by a refusal to take seriously the traditional doctrines, scriptures, jurisprudence, and behavior documented in 14 centuries of Islamic history.

One constant of that history is the totalizing role Islam plays in Muslim societies, and the depths of a religious fervor now nearly extinct in the Christian West, where Christianity has been driven from the public square, and relegated to private and, at holidays, commercial life. Contrary to our focus on material causes to account for historical and political change, as Bernard Lewis has written, Islam’s “most characteristic, significant and original political and intellectual responses [to Islam’s retreat before the West] have been Islamic. They have been concerned with the problems of the faith and the community overwhelmed by infidels.”

Given that religious focus, Lewis also writes, “In most Islamic countries, religion remains a major political factor,” for “most Muslim countries are still profoundly Muslim in a way and in a sense that most Christian countries are no longer Christian.” Given how secularized the West is, we discount faith and its doctrines and look for material, economic, political, or psychological causes of jihadist terrorism and violence, from the lack of economic development to justified anger over the West’s sins such as imperialism, colonialism and modern versions like globalism.

Moreover, our fashionable civilizational self-loathing leads us to accept these specious causes, even to the point of whitewashing Islam’s long history of violence in the name of Allah, and styling Islam, as presidents from both parties have done, as the “religion of peace.” This bad habit explains as well the relative indifference of Western politicians and clergy to Erdoğan’s announcement that one of the West’s most glorious and beautiful cultural treasures, already partially defaced by its first conquerors in 1453, will be turned into a venue for the faith that attacked, plundered, occupied, and enslaved Westerners for a thousand years, and continues today to slaughter and enslave Christians.

This dismissal of faith has also led to a double standard in the West’s responses to events. Addled by multiculturalism and its noble-savage fantasies of the exotic “other,” we strain out the Western mite and swallow whole herds of non-Western camels. Churches across Christendom are vandalized or demolished with scarcely a “tut-tut” from our political and ecclesiastical leaders. But let one mosque be defaced with graffiti, and passionate denunciations of “racism” and “Islamophobia” will fill the airwaves and bandwidth for days.

Similarly, scarcely a day passes when we don’t hear heated complaints about Israel’s “illegal occupation” of its traditional homeland as documented in historical writing, inscriptions, and archeological finds. But seldom, if ever, do we hear that for nearly 50 years Turkey has illegally occupied and colonized northern Cyprus, ethnically cleansing Greek Cypriots; destroying, looting, and vandalizing more than 550 churches; and refusing to this day to inform the Greeks about the fate of over 2000 of their compatriots who disappeared during the invasion.

Worst of all, we allow mosques to arise on Western lands and solicitously protect them, even as many are centers of jihadist recruitment and indoctrination. Germany alone has 2400, 900 of which are controlled by Turkey. Yet Saudi Arabia will not allow a single church on its territory, and punishes Christian evangelism with death. Other Muslim countries restrict, according to sharia law, the number and size of Christian churches, which are frequent targets of vandalism or destruction. Turkey continues to forbid new churches, though a few years ago it did allow a new church to be built––the first in 90 years.

Perhaps nothing illustrates this cringing double-standard as well as the continuing Arab control over the Temple Mount in Jerusalem. The holiest site of Judaism, it was strictly off-limits to Jews during Jordan’s occupation, as was the Old City. Forty to fifty thousand headstones from the Mount of Olives cemetery were desecrated, some being used to pave latrines, and 56 synagogues were destroyed.

Yet despite this record of destruction and contempt, after the 1967 Six Days War and Israel’s reconquest of Jerusalem, Israelis didn’t just let the two mosques on the Temple Mount survive, but allowed Arabs to maintain significant control over the Mount. Worse yet, in 1996 a new mosque and prayer hall was built below the Temple Mount on the remains of Solomon’s Stables, and during construction excavations thousands of precious artifacts from the as far back as the First Temple era were contemptuously dumped in the Kidron Valley along with excavation spoil. Israeli archaeologists for years had to sift from the mounds of dirt 1000 ancient objects like coins, inscriptions, building stones from the two temples, and tools.

Finally, this myopic and cringing double standard is manifested in the use of “imperialism” and “colonialism” as epithets to delegitimize the West and Israel, which in Arab propaganda is routinely characterized as a Western colonial and imperial outpost. This bad habit is particularly cringing, given Islam’s long record of imperial conquest, colonization, and occupation: At one point three quarters of the Roman Empire and over a third of what was then known as Christendom were occupied. From the beginning, as historian Efraim Karsh writes, Muslim armies “acted in a typically imperialist fashion . . . subjugating indigenous populations, colonizing their lands, and expropriating their wealth and labor.” And whereas Western imperial powers abandoned almost all their colonies and continue to aid those peoples in determine their own political destiny, the descendants of Muslim invaders, colonists, and occupiers continue to live and rule most of the territories they conquered centuries ago: all of North Africa, Syria, Egypt, Lebanon, Jordan, Iraq, Turkey, Iran––all except the last had been Greco-Roman and Judeo-Christian, i.e. proto-Western, for as long as nearly 3000 years before Islam even existed.

Which raises some questions: By what moral calculus do the imperialism and colonialism of the past in the West come in for constant condemnation and scapegoating for the rest of the world’s problems, while no one holds Islam and its colonial and imperialist sins to the same standards of judgment and accountability? Or why does the West’s history of brutal slavery remain an indelible stain on today’s Westerners, while Islam’s much longer and more brutal history of slavery, not just of Africans, but of millions of Europeans, is scarcely mentioned, though it continues to this day? Or why are the richest, freest women in the world defended by militant feminists against sexist “microagressions,” while in many Muslim countries, the misogynistic customs and laws, including polygamy, veils, genital mutilation, honor killings, and inequality before the law, are, when not just ignored, admired as exotic chic by ignorant Western activists?

Accepting a double-standard is always a sign of weakness, inferiority, and fear. We may think we’re just displaying our high-minded principles and cosmopolitanism, but our enemies know the score: We are displaying a civilizational failure of nerve, and a sordid materialism that will not let us risk our rich dolce vita lifestyle. Just like the current destruction of America’s history as expressed in statues and monuments, and just like the libelous revision of American history to legitimize an illiberal collectivist ideology and its impossible utopias, the shrugging off­­––with a few exceptions like Secretary of State Mike Pompeo­­––of Turkey’s conversion of Hagia Sophia into a mosque bespeaks a civilization that no longer is willing to defend and fight for its ideals, its history, its achievements, and its future.

The word for that condition is “decline.”

* * *

Photo credit: Rabe!

13. 

Leftist Masquerade

How the Democrats manipulate a pandemic for power and self-preservation.

 

When future historians analyze The Great Covid-19 Virus Pandemic of 2020, they might find it to be the most cynically-manipulated episode in American political history.

Despite a recent increase in cases, the death toll declined for nine successive weeks as of June 27. On July 3, the Centers for Disease Control announced it would stop classifying the outbreak as an epidemic if the death toll continues decreasing.

Nevertheless, the Democrats demand that every American wear a mask to decrease the risk of transmission. Governors, mostly Democrats, are mandating masks in public. Former Vice President Joe Biden, the party’s Presidential nominee, and Rep. Nancy Pelosi, the Speaker of the House, advocate making masks mandatory nationwide.

But medical experts not only believe masks are ineffective in containing the virus. They also assert that masks create worse problems in the long run.

In April, the Annals of Internal Medicine published a study showing that neither cloth nor medical masks can stop Covid-19 transmission. The virus is smaller than the particles that the masks can block. The editors demanded and received a retraction from the researchers but one commenter on the journal’s website expressed skepticism:

“In your retraction statement, (the researchers) said, ‘We proposed correcting the reported data with new experimental data from additional patients, but the editors requested retraction.’ This is concerning. The scientific and medical community should welcome corrected reporting and new data. That’s how we learn and grow and come closer to the truth. There is no downside to allowing you to public and updated/corrected study. This makes no sense and raises concerns about the motivations of the editors.”

In 2015, researchers published the first randomized control study about the effects of cloth masks on health-care workers as opposed to medical masks. That study in the British Medical Journal reported that workers wearing cloth masks were 13 times more likely to contract the flu than those wearing medical masks. Cloth masks allowed 97 percent of viruses to penetrate while medical masks allowed 44 percent.

“It’s basically like mosquitos going through a chain-link wire fence,” said Shiva Ayyadurai, who holds a doctorate in biological engineering from MIT.

The January edition of Respiratory Care included a study on N95 masks, reserved for medical workers, that determined the following:

— N95 masks, if worn for longer than one hour, increase the risk of headaches in people prone to headaches.

— N95 masks increase shortness of breath or other breathing discomfort in people with COPD

— N95 masks, after one hour, impede oxygen intake by an average of 37 percent in the elderly, pregnant women and people with breathing disorders or chronic lung disease.

In 2011, The Annals of Occupational Hygiene published a study showing that wearing masks adversely affects the body’s ability to control its own temperature by inhibiting respiration and the work of the skin’s thermal receptors. “Modifications in (face mask) structure, components and materials might allow for improved heat dissipation and enhanced compliance with use,” stated the abstract.

Even Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, admitted early in the pandemic that masks have extremely limited utility. “The masks are important for someone who’s infected to prevent them from infecting someone else,” Fauci said in March. “When you are in the middle of an outbreak, wearing a mask might make people feel better, and it might even block a droplet. But it’s not providing the perfect protection that people think that it is. Right now, in the United States people should not be walking around with masks.”

If that was true in March, why is it no longer true in July?

The Democrats’ fastidiousness concerning Covid-19 contrasts sharply with their apathy toward the potential for worse diseases coming from the large homeless population in cities, many of which Democrats govern. Rev. Andy Bales, CEO of the Union Rescue Mission on Los Angeles’ Skid Row, lost his lower left leg to a flesh-eating disease after stepping in human excrement while distributing bottled water.

“There’s a special type of (tuberculosis) found only in Skid Row and it’s a strong, powerful strain,” Bales said. “There’s the flesh-eating disease, like I had, which consists of E-Coli, strep and staph. I’ve seen it in other people on the streets. I’ve seen people with a black thumb, losing a leg. When it happened to me, people made a big deal. But it was happening to others long before my situation brought it to light.

“There’s also Hepatitis A. All my co-workers have to get vaccinated. It’s quite risky to work where we work. There’s typhus, which is carried by fleas on rats. Then the police at the station one block from us got typhoid fever. I’ve only seen that once in Haiti — a little boy in a makeshift house.”

California has the largest homeless population of any state. More homeless live in the city and county of Los Angeles than any other metropolitan area except New York. Mayor Eric Garcetti, the city attorney, controller and 14 of the 15 City Council members are Democrats.

So if masks are effectively useless against Covid-19, why do Democrats insist on them? Because they believe exaggerating the danger will provide political benefits.

First, the Democrats are using the pandemic to promote mail-in voting, which can invite fraud, as a study prepared by Caltech and MIT warned in 2001. Most of the figures involved in major recent electoral scandals are Democrats.

On Sept. 23, Sherikia Hawkins, the city clerk of Southfield, Mich., was charged with six felony counts associated with election fraud. Hawkins is accused of altering 193 absentee ballots during the 2018 midterm elections. Hawkins allegedly committed fraud by changing 193 voter files to show either invalid signatures or return dates and dumping the legitimate records in the trash.

Ironically, Hawkins received the Michigan Democratic Party’s highest award four months earlier.

In March, Domenick DeMuro, a former election judge in Philadelphia, pled guilty to multiple counts of election fraud in the 2014, 2015 and 2016 Democratic primaries. A political consultant bribed DeMuro to increase the vote totals for certain candidates.

“DeMuro fraudulently stuffed the ballot box over and over, as fast as he could, while he thought the coast was clear,” said United States Attorney William B. McSwain, who announced the conviction May 21. DeMuro issued his plea in a sealed procedure.

On June 25, four men were indicted for election fraud during a special election May 12 in Paterson, N.J., the state’s third largest city. Two belong to the City Council: Michael Jackson, the Council’s vice-president, and Councilman-Elect Alex Mendez. A third, Shelim Khalique, was running for a Council seat.

All four were charged with a combined 16 counts related to collecting mail-in ballots improperly through ballot harvesting. The charges included submitting fraudulently marked and improperly sealed ballots, possessing improperly obtained ballots and falsifying the identities of intermediaries who gave the ballots to the election board. Nearly 19 percent of all ballots had to be disqualified.

What happened to the legitimate ballots? Members of the United States Postal Inspection Service found hundreds of them in mailboxes in Paterson and a nearby borough.

As a result, the election remains contested. Paterson’s NAACP chapter wants the election invalidated.

Significantly, officials mandated mail-in voting for the special election because of the pandemic. The state also encouraged citizens to vote by mail for the July 7 primary.“These kinds of acts make people not want to vote anymore,” the Rev. Kenneth Clayton of Paterson’s NAACP chapter said about election fraud. “They feel disenfranchised, disconnected, that their votes don’t count, and that is not fair to people.”

Attorney General William Barr agreed. “When state governments start adopting these practices like mail-in ballots that open the floodgates of potential fraud, then people’s confidence in the outcome of the election is going to be undermined,” Barr said “That could take the country to a very dark place if we lose confidence in the outcomes of our elections.”

The Democrats also could use the pandemic as an excuse to impede John Durham’s criminal investigation into potential misconduct by the FBI and the Justice Department under President Barack Obama. Durham’s investigation concerns possible illegal surveillance of Donald Trump’s 2016 presidential campaign.

Covid-19 has hindered Durham’s work.

“There has been a delay because of the pandemic, yes,” Barr said. “It has been a fact that there have not been grand juries in virtually all districts for a long period of time. Also, people have been reluctant to travel for interviews. It has slowed things down. But he’s been working where he can on other matters that aren’t affected by the pandemic.”

Finally, and most importantly, the Democrats are conditioning Americans to accept authoritarianism blindly.

“Mandatory masks are a critical predicate conditioning us to accept abuses of our liberty,” said Molly McCann, who joined Sidney Powell in getting Gen. Michael Flynn’s perjury case dismissed. “Mandatory masking provides the foundation on which governments continue to justify emergency measures and rule by executive fiat, and it creates a national mood of consent that America will accept indefinite government expansion because we face a ‘new normal.’ “

Given their current behavior, the Democrats apparently want that “new normal” to be a one-party state that they and their left-wing allies control.

* * *

Photo credit: vpereman

14.

The Heads of an Islamic Hydra Rise in South Asia

Their malicious plot to destroy the West is far from over.

The so-called peace deal between the U.S. and Afghanistan never addressed an important fact: the powers-that-be ignored all the players in the game, somehow missing an endless supply of terrorists who are all heads connected to the same body.

In a post 9/11 interview, Osama bin Laden told Al-Jazeera television correspondent Tayseer Alouni that “all the Muslims are brothers.” Following this statement, he explained that a training camp established by Abu Ebeida El-Banashiri for mujahideen fighting against the former Soviet Union became known as al-Qaeda (the base). As far back as the late 1980s, these “sons of the nation” were considered “brothers in Islam from the Middle East, Philippines, Malaysia, India, Pakistan and as far as Mauritania,” he revealed. And it is this aged, subtle point which remains quite relevant — and often-overlooked — today.

The version of al-Qaeda dating back to the Soviet-Afghan War era is not the same al-Qaeda of today, as many have failed to recognize. In February 1998, the transnational Salafist organization was reformed at the World Islamic Front (WIF) by five prominent Islamic leaders: Osama bin Laden; Ayman al-Zawahiri, emir of the Jihad Group in Egypt; Ahmed Refai Taha of the Egyptian Islamic Group; Mir Hamzah, secretary of the Jamiat-ul-Ulema-e-Pakistan; and Fazlur Rahman, emir of the Jihad Movement in Bangladesh.

The WIF was comprised of at least 14 international pro-jihad organizations, including Abu Sayyaf in the Philippines, Chechen Jihad Group, the Islamic Jihad Group (Egypt), the Islamic Movement of Uzbekistan, Lashkar-e-Taiba, North Caucasian Jihad Group, the Turkistan Islamic Movement, the 055 Brigade (the Shadow Army), Harkat-ul-Jihad-al-Islami (Afghanistan), Harkat-ul-Mujahideen (Pakistan), Lashkar-e-Jhangvi (Afghanistan), Sipah-e-Sahaba (Pakistan), Uyghur Jihad Groups (Western China), and the Taliban.

To this day, according to the U.S. State Department’s Country Reports on Terrorism 2019, Pakistan is a “safe haven” for many “regionally focused terrorist groups.” These include, but are not limited to, the Taliban, al-Qaeda, Harakat ul-Jihad-i-Islami, Harakat-ul-Mujahideen, Hizbul Mujahideen, Jaish-e-Mohommad, Lashkar-e-Jhangvi, Lashkar-e-Taiba, and Tehreek-e-Nafaz-e-Shariat-e-Mohammadi.

The majority of WIF founders and the organizations above have something uniquely in common. Apart from Osama bin Laden and his successor, Ayman al-Zawahiri, the other three founders subscribed to the Asian branch of Islam. They are Deobandi. Furthermore, the latter seven of the 14 WIF organizations and at least half of the organizations operating safely out of Pakistan, today, also have something uniquely in common. They, too, are Deobandi.

The U.S. would be wise to make note of these ideological ties as it keeps a watchful eye on the future of Afghanistan amid the withdrawal of troops. The Taliban has a near-endless supply of Deobandi jihadists (including suicide bombers) coming from the east to join the effort to overthrow the Afghan government. Al-Qaeda and many others will continue to assist the effort to reestablish the Islamic Emirate of Afghanistan. Practicing the original form of Islam through a strict implementation of sharia is their desire.

Not recognizing these facts has had and will continue to have grave consequences. U.S. efforts to bring the Taliban to the negotiating table for peace in Afghanistan was an outright failure in foreign policy. The Deobandi influence to providing a near-endless supply of fighters to the region appears to have gone unnoticed. And without calling upon the Taliban to publicly denounce ties and visibly separate itself from the likes of al-Qaeda and their affiliates, for example, the plan for bringing peace to Afghanistan was doomed from the start.

Dozens of heads connected to the same body of an Islamic hydra have been operating in Afghanistan with the support of Pakistan for decades. “Brothers in Islam from the Middle East, Philippines, Malaysia, India, Pakistan and as far as Mauritania” will continue to be a substantial threat to the world — and their vicious plot to destroy the West is far from over. Osama bin Laden was only the beginning of a persistent global threat, which will continue to rear its ugly head out of South Asia. Heed this warning, America – be careful dealing with this powerful global Ummah who are, indeed, brothers in Islam. They will return to haunt future administrations soon enough.

Terry Bishop’s writings and interests focus on the strategic influence of terrorism and subversion, counter-terrorism and national security. His research includes armed conflict and violence in South Asia with a  focus on al-Qaeda in the Indian Subcontinent (AQS), the Taliban, and other Deobandi-linked terror groups. His writings have been published by American Thinker, Defence & Security Alert, and Indian Defence Review.

15. ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ “ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΕΚΝΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ;

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-