Αποπομπή Νταβούτογλου και Νέος Πρόεδρος “ΑΚΡ” – Νέος Τ/Π-Θ

Φίλοι μου!

– Γιατί φτάσαμε, ερωτούν πολλοί, στην αποπομπή του Τ/Π-Θ, καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου, από τον Τ/ΠτΔ, ΡΤΕ;

davoutoglou-630x400

– Ουσιαστικά πρόκειται για αποπομπή αγαπητοί αναγνώστες, αφού εκτιμάται ότι του ελέχθη, κατά το μάλλον ή ήττον, από τον ΡΤΕ, ή μένεις και εκτελείς ό,τι σου λέω, ή φεύγεις, παρ’ ότι ο φαινομενικά… ευγενής αυτός Μουσουλμάνος Π-Θ, με χαρακτήρα από μίξη Φαναριωτισμού ή Βυζαντινισμού, (όπως τον αποκαλούν το Φαναριωτισμό ευρύτερα οι Τούρκοι), και πονηρού, έως δόλιου, Μακιαβελισμού, ανέφερε στα Τ/ΜΜΕ ότι επρόκειτο περί “αναγκαιότητος, (ανέφερε τουλάχιστον… 100 φορές τη λέξη zaruret=αναγκαιότης), ενώ επίσης ανέφερε, δείχνοντας περισσότερο “υποταγή” στον ΡΤΕ, παρά… ευγένεια, προκειμένου προφανώς να “κρατηθεί” η ενότητα μέσα στο “ΑΚΡ”, η συνοχή στις μεγάλες μάζες των ψηφοφόρων, αλλά και η σταθερότητα στην χώρα, πως η Τιμή του ΡΤΕ είναι και δική μου (sic).

– Επιπροσθέτως φίλοι μου, με τη δήλωση αυτή, ο Νταβούτογλου δείχνει ότι δεν είναι αχάριστος προς εκείνον που τον “ανέβασε” τόσο ψηλά, (ουσιαστικά έτσι τον ευχαριστεί τον ΡΤΕ), δείχνοντας μια μορφή “πολιτικού πολιτισμού”, όπως λένε οι δικοί μας πολιτικοί και οι συνάδελφοί τους Δυτικοί, αφού τέτοια μορφή πολιτισμού δεν υφίσταται στην Τουρκία, όπου επανειλημμένως έχουμε περιστατικά με ξύλο μεταξύ βουλευτών, μέσα στην  Τ/Βουλή.

–  Εδώ, να σημειώσω ότι ο ΡΤΕ είπε, πως “…υπό αυτούς τους όρους, δεν μπορεί να συνεχίσει ο  αξιότιμος   Π-Θ, χωρίς όμως να αναφερθεί στις δηλώσεις του, (05/06-05-2016), για την αποχώρηση από τη θέση του Π-Θ, του Νταβούτογλου, στο ποιοί είναι αυτοί οι… όροι, τους οποίους ανέφερε και χωρίς ΟΥΔΕΙΣ επίσης, (ακόμα…  φοβερότερο) να τον ρωτήσει!..

Πάμε” λοιπόν να θυμηθούμε ορισμένα “πραγματάκια”, άλλωστε σας το είχα υποσχεθεί το θέμα!

– Ο Νταβούτογλου, ένας 57 ετών, πιστός Μουσουλμάνοςκαθηγητής των Πολιτικών Επιστημών και Ακαδημαϊκός από το 1999, με καταγωγή από μια περιοχή (ένα χωριό ουσιαστικά) του Ικονίου, Ικόνιο που εκφράζει την σύγχρονη κοιτίδα του Ισλαμισμού στην Τουρκία, αποτελεί τη μουσουλμανική έκφραση της γνωστής Χριστιανικής ρήσης, “Ουδείς Προφήτης, εν τη Ιδία Αυτού Πατρίδι”, αφού έγινε γνωστός και καθιερώθηκε” στις τ/συνειδήσεις, εκτός Τουρκίας, (κυρίως από την παρουσία του ως καθηγητής στη… Μαλαισία).

– Ο Νταβούτογλου έγινε μέλος και μετέπειτα βουλευτής και Υπουργός του “ΑΚΡ”, (ΥΠΕΞ μάλιστα, χωρίς να εκλεγεί από τον τ/λαό), μετά από εντολή του -τότε- Π-Θ, ΡΤΕ. (Υπήρξε αρχικά, θα το θυμάστε, εξωκοινοβουλευτική επιλογή του ΡΤΕ).

– Ο Νταβούτογλου ή “Δαβίδ”, όπως τον ανέφερε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣπρο της φυγής του στον… “7ο Ουρανό”, λόγω των ισχυρών ενδείξεων – “υπονοιών” περί πιθανής εβραϊκής καταγωγής του, προωθήθηκε ασφαλώς από τις Η.Π.Α. στην εσωτερική πολιτική σκηνή της γείτονος, από τα μέσα περίπου της περασμένης 10ετίας, (περί το 2005), στα πλαίσια του αμερικανικού σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής / Büyük Ortadoğu Projesi” (“BOP”), με… διαβατήριο το γνωστό του πόνημα, περί ανασυστάσεως (διότι περί αυτού πρόκειται) της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας“, (“Ο.Α.”). (“Στρατηγικό Βάθος: H Διεθνής Θέση της Τουρκίας” / “Stratejik Derinlik: Türkiye’nin Uluslararası Konumu” / 2001). 

– Η ανασύσταση αυτή της “Ο.Α.” είχε προκριθεί, από τις αρχές της 10ετίας του 1990, από τον αποκαλούμενο στο σάϊτ μας “Π-Θ της Παγκοσμίου Κυβερνήσεως”, Χένρυ Κίσσιντζερ, ώστε δια του “πολιορκητικού κριού”, της… “νεο-αυτοκρατορικής” δηλαδή Τουρκίας, αυτής της δυτικόστροφης, (και όχι δυτικής, κατά τον Έλληνα), δημοκρατικής και “ήπιας” θρησκευτικά,  μουσουλμανικής αυτής Δημοκρατίας, [Ήπιο ή Θεολογικό Ισλάμ” / “Light Islam” / “Ilımlı Islam, όρος που τότε “βγήκε” στις Η.Π.Α., στα… “Χαλκεία Σχεδιασμών”, (της “CIA κυρίως), και καθιερώθηκε στη συνέχεια παγκόσμια, από Αμερικανούς και μη, διανοούμενους πράκτορες και καθηγητές ομοίους τους], να κατορθώσουν οι Η.Π.Α. να διεισδύσουν “επιθετικά” σε όλες τις υπόλοιπες ομόδοξες της Τουρκίας θρησκευτικά χώρες, (στην Κ. – Α. και Ν. Ασία, όπως και στην Β. – Δ. και Α. Αφρική), πολύπλευρα να τις… “αλώσουν” και να κυριαρχήσουν σ’ αυτές !

Ο ΡΤΕ δέχθηκε ουσιαστικά την αμερικανική “πρόταση – θέληση”* σχετικά με τον… Κονιάρο, [άλλωστε δεν είχε και κανένα λόγο να λειτουργήσει διαφορετικά ο ΡΤΕ, τη στιγμή μάλιστα που οι Η.Π.Α., (που και τον ίδιο αυτές είχαν “ανεβάσει” στα τ/πολιτικά πράγματα και τον έλεγχαν απόλυτα με Ειδική Ομάδα Υποστήριξηςστην Τουρκία), είχαν προ ολίγου χρόνου ενδιαφερθεί και πετύχει την αποφυλάκισή του], δέχθηκε λοιπόν τον “Δαβίδ”, τον πρόβαλε και τον προώθησε μέσα στο Κόμμα του, κυρίως διότι τότε ακόμα ήταν “αδύναμος” πολιτικά, (ήταν η 1η περίοδος της εξουσίας του, Περίοδος που ήταν ΤσιράκιÇırak dönemi, κατά την τ/πολιτική αρθρογραφία), δεν είχε ακόμα συγκρουστεί, ελέγξει και κυριαρχήσει των ΤΕΔ, των μεγιστάνων των Τ/ΜΜΕ, του τ/”Οικονομικού Κατεστημένου”, και κυρίως δεν είχε ακόμα μπει βαθιά στις ψυχές της μεγάλης πλειοψηφίας του τ/λαού, ώστε να απασφαλίσει… πνευματικά και να αισθανθεί… [“Ω(!) της Πλάνης”], άτρωτος!..

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Νταβούτογλου, ότι ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Π-Θ της Τουρκίας!..

[ ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

α. Αυτή η τ/αναβάθμιση, σήμαινε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ(!) και την εθνική της Ελλάδος απόλυτη καταβαράθρωση, πολιτική, οικονομική, στρατιωτική, θρησκευτική και πολιτισμική, όπως αυτή βιώνεται μέχρι σήμερα και “Κύριος Οίδε” μέχρι πότε θα εξακολουθήσει να υφίσταται και ουσιαστικά φίλοι μου μέχρι πότε θα εφαρμόζεται από την “Παγκόσμια Εξουσία”!..

β. Θα δούμε ποιά τελικά θα είναι η έκβαση του BOP, το οποίο μοιάζει να έχει… εκτροχιαστεί και να έχει αναπροσαρμοστεί από τις Η.Π.Α. τα τελευταία χρόνια! Φυσικά εκείνο που “μετράει” γενικώς, σε εκείνον ή εκείνους που σχεδιάζουν, είναι –πάντα– η υλοποίηση του “END STATE” / “Τελική Επιθυμητή Κατάσταση”! (Του αρχικού ασφαλώς, αφού αν μιλάμε για νέο, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει πλήρως το αρχικό Σχέδιο).

Δεν είναι της παρούσης, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να εξετάσουμε αν οι Η.Π.Α., που αποτελούν τον ισχυρότερο εκτελεστικό βραχίονα της “Παγκοσμίου Κ-Β”, συνεχίζουν να “εργάζονται” πάνω στο BOP, ή έχουν αλλάξει… προσανατολισμούς! Προσωπικά εκτιμώ πως οι Αμερικανοί συνεχίζουν να “παλεύουν” για την ολοκλήρωση του ΒΟΡ” ].

Συνεχίζουμε “γερά”

– Εξ αρχής θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο ΡΤΕ είχε ψυχικό σύνδεσμο και εξακολουθεί να έχει, μόνον με τους πολιτικούς μέσα στο Κόμμα, οι οποίοι, είτε -κυρίως- διέθεταν την ίδια με αυτόν “αυστηρή” θρησκευτική παιδεία (απόφοιτοι Ιερατικών Σχολείων / “Ιμάμ Χατιπ-λέρ” – “Μεντρεσέδες”) και ήσαν γνωστοί του από παλιά, είτε είχαν μακροχρόνια κοινή πολιτική πορεία, είχαν δηλαδή γενικώς “ζυμωθεί” μαζί του από μακρού χρόνου και είχε αναπτυχθεί αλληλοεκτίμησηαμοιβαία εμπιστοσύνη και βαθιά φιλία!

– Για καθαρά τυπικούς λόγους, να αναφέρουμε ότι ο Νταβούτογλου, ο οποίος ανέλαβε Π-Θ της Τουρκίας (26ος), στις 28-08-2014, όταν ο ΡΤΕ έγινε ΠτΔ, ενημέρωσε τον τ/λαό για “τη φυγή του”, με ομιλία αρχικά στο Κόμμα του (“ΑΚΡ”), προς την κοινοβουλευτική του Ομάδα, την επομένη (05-05-2016), της έκτακτης συνάντησής του με τον ΡΤΕ, στην Άγκυρα, στο “Σαράϋ”, στο Μπεστεπέ (04-05-2016), και με “εν συνεχεία”, εκτενείς γενικά, δηλώσεις στα Τ/ΜΜΕ.

– Για την “Ιστορία”, όπως λέμε, ο ΡΤΕ μετά από το Συνέδριο του “ΑΚΡ”, στις 22-05-2016, και την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος, θα ορκίσει το νέο Πρόεδρο, ως το νέο Π-Θ της Τουρκίας. Αυτός στη συνέχεια θα ζητήσει “Ψήφο Εμπιστοσύνης” από την Βουλή (“ΤΒΜΜ”) και μετά από την αναμενόμενη λήψη της, θα συνεχίσει η χώρα την πορεία της, σαν να μην συνέβη τίποτα!.. Ο Νταβούτογλου θα παραδώσει την Κ-Β, έχοντας συμπληρώσει, ως Π-Θ, 21 μήνες θητεία.

–  Η ανάληψη της Π-Θγίας από τον Νταβούτογλου, τον Αύγουστο του 2014, μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι κάπου μετρίασε τις όποιες ίσως αμερικανικές αντιδράσεις, για την μετακίνηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας, του ΡΤΕ, (αφού οι Η.Π.Α. είχαν ήδη διαπιστώσει ότι ο Ερντογάν επεδείκνυε στην άσκηση της πολιτικής του σημάδια έντονου αυταρχισμού στο εσωτερικό της χώρας και μια μορφή απόπειρας ανεξαρτητοποίησης από την Υπερδύναμη, στην εξωτερική του πολιτική), γεγονός που ωφέλησε και πιθανώς στέριωσε τον Ερντογάν στη νέα του θέση.

–  Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Π-Θ ο “χαρισματικός” πράγματι Αχμέτ Νταβούτογλου υπήρχε οξύτητα στις σχέσεις του με τον ΡΤΕ, ακόμα δε και μετά από τη μεγαλειώδη νίκη του “ΑΚΡ”, στις εκλογές του Νοεμβρίου, της 01-11-2015, (σχεδόν 51%), οι σχέσεις του συνέχισαν να είναι προβληματικές με τον ΡΤΕ, (παρά το συνεχές χαμόγελο στο πρόσωπό του), ενώ και μέσα στο Κόμμα δεν είχε ποτέ τον απόλυτο έλεγχο, αφού δεν μπορούσε να ορίσει ούτε τα… μέλη του.

– Σε συνέχεια της αμέσως παραπάνω θέσης, προσθέτω ότι πολλοί Τούρκοι αναλυτές ισχυρίζονται πως ο Νταβούτογλου ήξερε για τις τριβές και τα προβλήματα που θα δημιουργούσε, μέσα στο Κόμμα (“ΑΚΡ”), αλλά και ευρύτερα στο “Τουρκικό Πολιτικό Σύστημα”, η ανάληψη της Πρωθυπουργίας εκ μέρους του.

–  Το “ΑΚΡ” φέρει τη σφραγίδα του ΡΤΕ, ήταν και παραμένει προσωποπαγές (Ερντογανικό) Κόμμα και οι οπαδοί του, εκτιμώ ότι ανέμεναν να δουν στην Π-Θγία, μια ανάλογη του ΡΤΕ προσωπικότητα, τουλάχιστον του style του ΡΤΕ, (τουρκιστί: Üslup), έναν πολιτικό δηλαδή δυναμικό, αυθόρμητο, συναισθηματικό, προκλητικό, τουλάχιστον όταν απευθυνόταν σ’ αυτούς, στο λαό. Ο Νταβούτογλου όμως δεν είναι / δεν ήταν τέτοιος! Είναι ο μειλίχιος, νουνεχής, μετριοπαθής και συγκρατημένος… καθηγητής (Hoca)!.. Καταλάβατε!

–  Έτσι, ήταν επόμενο να δημιουργηθούν 2 τάσεις μέσα στο “ΑΚΡ”. Η ήδη υπάρχουσα “σκληρή” και κυριαρχούσα του ΡΤΕ και η νέα, του “Δαβίδ”, την οποία θα μπορούσαμε βάσιμα να την χαρακτηρίσουμε, αν όχι “λίαν” ή “αρκούντως”, τουλάχιστον απλώς φιλοαμερικανική!

Με τον Τ/Π-Θ φαίνεται να συντάχθηκαν, (ας εκφράσω με αυτό το ρήμα την κοινή ιδεολογική και πολιτική συμπεριφορά, τακτική και σκέψη του Νταβούτογλου με μια Ομάδα ηπίων βουλευτών και μελών του “ΑΚΡ”), ο πρώην ΠτΔ Αμπντιουλλάχ Γκιούλ, με τον οποίον δεν δίστασε να έλθει σε ρήξη** ο ΡΤΕ, για διάφορα μείζονα πολιτικά θέματα και κυρίως για τη “διαχείριση” του Κουρδικού, ο πολύ γνωστός Μπουλέντ Αρίντς, (από την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του από τις ΤΕΔ και του “Kozmik Oda”), με τον οποίον ομοίως ήλθε σε ρήξη ο ΡΤΕ, κατηγορώντας τον μάλιστα, μέσω των φιλικών του ΜΜΕ, ότι διατηρεί σχέσεις με τον Φετχιουλλάχ Γκιουλέν και την… τρομοκρατική του Οργάνωση (“FETÖ”), (όπως πετυχημένα θα έλεγα ονόμασε η πρωθυπουργική προπαγάνδα το “Παράλληλο Κράτος”), έναν Αρίντς ο οποίος είχε στηρίξει, όσο κανείς άλλος, τον ΡΤΕ στις 2 πρώτες κυρίως θητείες του, ως Π-Θ, ο ευφυέστατος επίσης, πρώην Υπ. Οικονομικών Αλί Μπαμπατζάν, (ο οποίος στο παρελθόν “έπαιζε γερά” και για Π-Θ, αντί του “Δαβίδ”), τον οποίον ο ΡΤΕ ουσιαστικά τον “έσβησε” από τον τουρκικό πολιτικό Χάρτη, και άλλοι μικρότερου βεληνεκούς βουλευτές του “ΑΚΡ”!..

[Τώρα που στη νέα Κ-Β ο ΡΤΕ (δια του… “Δαβίδ”) τοποθέτησε Υπ. Ενέργειας, τον 1ο γαμπρό του Αλμπαϊράκ και φημολογείται ότι τον “πάει” στη νέα, μετά το 2ο έκτακτο Συνέδριο του “ΑΚΡ”, της 22-05-2016, Κ-Β, για τη θέση του Υπ. Οικονομικών, αφού ο Σιμσέκ δήλωσε πως η πολιτική του πορεία έφτασε στο… τέλος της, καταλαβαίνουμε τον κύριο λόγο, για τον οποίο “καθάρισε” τον Μπαμπατζάν ο ΡΤΕ. Δεν ήταν μόνον διότι ο Μπαμπατζάν ήταν “πολύ κοντά” στους Αμερικανούς]!..

** Προς επίρρωσιν: Tην παρούσα χρονική περίοδο σοβεί σύγκρουση (καθόλου τυχαίο και συγκυριακό), μεταξύ των 2 “Αρχισυμβούλων” (Başdanısmanlar) των 2 ανδρών, του ΡΤΕ και του Γκιούλ, και συγκεκριμένα μεταξύ του Μουσταφά Βαράνκ (ΡΤΕ) και του Αχμέτ Σεβέρ (Γκιούλ). 

– Στην πλειοψηφία της συντηρητικής Ερντογανικής “Πτέρυγας” μέσα στο Κόμμα, (για να την αντιδιαστείλω με τους ήπιους του “Δαβίδ”), ξεχωρίζουν ο Αντιπρόεδρος της Κ-Β και Αντιπρόεδρος του “ΑΚΡ”, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος προέρχεται από τους παλαιούς Ερμπακανικούς, (απ’ αυτούς προέρχεται και ο ίδιος ο ΡΤΕ), στο Κόμμα των οποίων μάλιστα διετέλεσε και Αρχηγός, μετά από το θάνατο του Ερμπακάν, ο πολύ φίλος του ΡΤΕ, Υπ. Υποδομών, Θαλασσών και Επικοινωνιών, Μπιναλί Γιλντιρίμ, για το γιο του οποίου, η Τουρκία των Ισλαμιστών του “ΑΚΡ”, αλλά και η υπόλοιπη, έμαθε πως χαρτόπαιζε σε Χαρτοπαικτική Λέσχη, στη Σιγκαπούρη (τον είδε και σε φωτογραφίες επίσης / γράψαμε γι’ αυτό εδώ στο σάϊτ μας), ο Υπ. Εσωτερικών Εφκ(ι)ά Αλά, ο Α/ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, (“παιδί” του ΡΤΕ, που προσπάθησε, χωρίς την έγκρισή του, να “βάλλει” για βουλευτής, με αποτέλεσμα να τσαντιστεί ο ΡΤΕ και τελικά να ανακαλέσει ο Φιντάν τη στάση του και να παραμείνει Α/ΜΙΤ), και άλλοι!..

– Στην παρούσα φάση, προσέξτε, παρουσιάζεται ως… κρυφός υποστηρικτήςτου ΡΤΕ και ο Κεμαλιστής Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, (άρα και οι ίδιες οι ΤΕΔ), ένας Ακάρ, ο οποίος μοιάζει να συνεχίζει, αλλά και να διευρύνει την προσεγγιστική πολιτική του προκατόχου του, Στρατηγού (ε.α) Νετζντέτ Οζέλ, προς τον ΡΤΕ και την Κ-Β!

Ακαρ στη Γερμανια

    O Τ/Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Ακάρ με τον Γερμανό Α/ΓΕΕΔ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Άγκυρα! Οι ιστορικά ισχυροί δεσμοί Τ. – Γερμανίας, ιδιαιτέρως στο στρατιωτικό τομέα, παραμένουν… αναλλοίωτοι!

– Ο Ακάρ, προς αποφυγήν παρερμηνειών, για όσους τυχόν “δεν νοιώθουν τί λέγω”, δεν είναι μέλος του “ΑΚΡ”. Ο Τ/Α/ΓΕΕΔ, σημειώστε το αυτό επίσης παρακαλώ, διότι “δικαιολογεί” τον χαρακτηρισμό που του έδωσα παραπάνω, ως “κρυφού υποστηρικτού” του ΡΤΕ, ο Ακάρ λοιπόν παρέστη ως “Μάρτυρας” στο γάμο, (14-05-2016), της κόρης του ΡΤΕ, Σουμεγιέ, μαζί με τους, (ΠΡΟΣΕΞΤΕ πάλι), Τ/Π-Θ ΔαβίδΑλβανό Π-Θ Έντι Ράμα, (τί σας έγραφα για τους Αλβανούς, μήπως θυμάστε, κάντε… υπομονή και θα δούμε αν θα επαληθευτώ), Πακιστανό Π-Θ Ζαρίφ, Πρόεδρο της “Β-Ε” Ιζετμπέκοβιτς, (πρόκειται για το γιο του αλήστου μνήμης Αλία Ιζετμπέκοβιτς) και… πρώην ΠτΔ Γκιούλ.

– Είναι φίλοι μου αυτό που λέγει πολύ χαρακτηριστικά ο λαός μας, η Πουτάνα θέλει να κρυφτεί, αλλά η Πουτανιά δεν την αφήνει, αν θα θέλαμε να κάνουμε ένα σχόλιο για τους “Μάρτυρες” = Κουμπάρους, που κάλεσε ο ΡΤΕ για το γάμο της αγαπημένης του κόρης Σουμεγιέ, την οποία, ως γνωστόν, αγαπάει περισσότερο από την άλλη κόρη του και θα ήθελε να τη δει τουλάχιστον Βουλευτή, αφού η επιθυμία του παραμένει και είναι η κόρη του αυτή να γίνει Πολιτικός, και να αποτελέσει μια πιθανή θηλυκή συνέχειά του!..

– Η Σουμεγιέ είναι η μικρότερη κόρη του, έχει σπουδάσει Ιστορία και Κοινωνιολογία στην Ινδιανάπολη των Η.Π.Α., ενώ είναι και απόφοιτος του “London School of Economics” και μάλλον εκεί… γνωρίστηκε με τον άνδρα της, τον Σελτσούκ, ο οποίος έχει αποφοιτήσει, αν δεν σφάλλω, από την ίδια Σχολή, τον εναπομείναντα γιο του “Πατέρα” των τ/ΜΕΑ, Οζντεμίρ Μπαϊρακτάρ (“‘Εμπορος Όπλων” είναι ο επίσημος τίτλος του). Θυμίζω τέλος ότι, ο ΡΤΕ την είχε πάρει μαζί του στην Κίνα, ενώ ήταν παρούσα παλαιότερα, στις συνομιλίες του πατέρα της, με τον σημερινό Ρ/Π-Θ Ντμίτρι Μεντβέντεφ!

Γάμος Σουμεγιέ Ερντογάν / Στην αρ. “Φωτο” φαίνεται και ένας εκ των Κουμπάρων, ο Αλβανός Π-Θ Έντι Ράμα και στη δεξιά “Φωτο” το ζεύγος Σουμεγιέ Ερντογάν (31 ετών) και Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ (36 ετών).

erd2 sumeyye-erdogan-14-mayis-ta-evleniyor-8394847_x_8843_300

–  Ποιά όμως μπορεί να ήταν τα συγκεκριμένα “θέματα σύγκρουσης” ή “διαφωνίας”, για να το “μαλακώσω” λίγο, μεταξύ του ΡΤΕ και του “Δαβίδ”, τα οποία οδήγησαν στη ρήξη;

– “Πάμε” να σκεφτούμε λίγο μόνοι μας, και να αναζητήσουμε τώρα, ενδεικτικώς(!) ασφαλώς, κάποιους από τους πιθανούς λόγους, που οδήγησαν στη ρήξη των ΡΤΕ – Νταβούτογλου και στην απομάκρυνση του τελευταίου, από τη θέση του Π-Θ της Τουρκίας και ασφαλώς και απ’ αυτήν του Προέδρου του “ΑΚΡ”, μόνοι μας, αφού μετά από τη φυγή του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, δεν έχουμε πλέον αποστολή πρακτόρων / κατασκόπων – Αγγέλων στη γείτονα!.. (Για τους… ανησυχούντες, υφίσταται βεβαίως επαφή με τα επιχειρησιακά μας στελέχη, Έλληνες, Τούρκους, Κούρδους και Αρμένηδες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση, “τη εντολή”)!..

  • Οι διευρυμένες αρμοδιότητες του ΠτΔ στο νέο Σύνταγμα, καθώς και οι αποστροφές του νυν Προέδρου, “της Επιτροπής, για την Αλλαγή του Συντάγματος”, Ισμαήλ Καχραμάν, (ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Βουλής, όντας παράλληλα “βαθύς” Ισλαμιστής και Αντι-Κομμουνιστής, ενώ φέρεται ότι είχε επίσης και πολύ… εξτρεμιστικά νεανικά / φοιτητικά χρόνια), αποστροφές λοιπόν του Καχραμάν περί αλλαγής των 4 πρώτων θεμελιωδών άρθρων και αναφοράς σ’ αυτά του… “Αλλάχ”, γεγονός που ξεσήκωσε τρομερή πολιτική θύελλα στην Τουρκία! (Αυτό το τελευταίο είναι, ως γνωστόν, και παχιά κόκκινη γραμμή για τους στρατιωτικούς και γενικώς για τους Τούρκους Κεμαλιστές / Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη του 2016).
  • Ο ΡΤΕ εκτιμάται ότι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από τον αψύ πολιτικό χειρισμό των 2 αυτών θεμάτων, από τον “Δαβίδ” και την Κ-Β του, ασχέτως της σύμφωνης / θετικής του γνώμης στα 2 αυτά θέματα, αφού διακυβεύτηκε η πολιτική ειρήνη και σταθερότητα στην Χώρα, αλλά και οι προσωπικές του σχέσεις με το Επιτελείο, σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο, κατά την οποία το Κράτος πολεμά με την Κουρδική… “τρομοκρατία” και ευρίσκεται σε επιφυλακή στα Τ-Σ σύνορα, υποτίθεται λόγω “ISIS”, αλλά στην πραγματικότητα για να μην κατακτηθεί από τους Κούρδους η περιοχή “Αζέζ – Τζεραμπλούς” και δημιουργηθεί έτσι “Κουρδικός Διάδρομος” στη Β. Συρία, και συνεχής έξοδος των Κούρδων στη Μεσόγειο Θάλασσα, (από την “Αυτόνομη Κουρδική Διοίκηση”, του Μεσούντ Μπαρζανί, μέχρι και το Κουρδικό Καντόνι του Αρφίν), γεγονός που θα σημάνει “περικύκλωση” της Τουρκίας από τους Κούρδους, (Κούρδοι που με τη σειρά τους, θα αρχίσουν έτσι, σιγά – σιγά ασφαλώς, να σχηματοποιούνται κρατικά), καθώς και -το πιο σημαντικό- οι Κούρδοι και οι όποιοι “σύμμαχοί” τους, (Η.Π.Α. – Ισραήλ), θα αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της εμπορίας – διακίνησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή.
  • ———————————————————————————————————————————–
  • Η Διαχείριση του Κουρδικού! (Σοβαρότατο και… Χρόνιο Θέμα τ/”Εθνικής Ασφαλείας”). Ο “Δαβίδ” εκτιμάται ότι ήθελε και θέλει τον τερματισμό των συγκρούσεων με τους Κούρδους, (συγκρούσεις που κρατούν από τον Ιούλιο του 2015, πάνε να “κλείσουν” 1 χρόνο, έχουν μετατρέψει σε σωρούς ερειπίων τη ΝΑ Τουρκία και έχουν επιφέρει, και συνεχίζουν να επιφέρουν, εκατοντάδες και χιλιάδες θύματα στις 2 αντιμαχόμενες πλευρές και κυρίως στους Κούρδους), συντασσόμενος ο Τ/Π-Θ με την άποψη των Η.Π.Α., σε αντίθεση με τον ΡΤΕ και το Τ/ΓΕΕΔ, οι οποίοι επιθυμούν “πλέον”, όπως λέγουν, την πολεμική συντριβή του “ΡΚΚ”, πιστεύοντας ότι μπορεί να την πετύχουν και να τερματίσουν έτσι το “Κουρδικό”! Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΤΕΔ, (αυτές ενδιαφέρουν), ως ΤΕΔ, που είναι ο θεμελιακός του Κράτους θεσμός, (και όχι ο Π-Θ ΡΤΕ, ως πρόσωπο, που θα παρέλθει κάποια στιγμή / για τώρα και αυτός ασφαλώς), “πλανώνται πλάνην οικτράν”, αλλά δεν είναι της παρούσης η ανάπτυξη και δικαιολόγηση του “γιατί”! (Θα το συνεχίσουμε το “Κουρδικό” στο μέλλον, που λόγω συνθηκών το αφήσαμε).
  • ———————————————————————————————————————————–
  • Το θέμα της Συρίας / “Συριακό”, στην τουρκική του διάσταση! (Διαφωνία και σ’ αυτό το σοβαρό Θέμα τ/”Εθνικής Ασφαλείας”). Ο Νταβούτογλου, σε συνέχεια της Κουρδικής του στάσεως, (Κουρδικό και Συριακό απολύτως συνυφαίνονται), φαίνεται ότι δεν επιθυμεί, σε αντίθεση με τον “σκληρό” ΡΤΕ και τις ΤΕΔ, μια πιθανή μαζική ή και μεμονωμένη ακόμα εισβολή τ/στρατευμάτων, με ή χωρίς την άδεια των Η.Π.Α. και της Ρωσίας, στο έδαφος της Συρίας, (πχ στην περιοχή “Αζέζ – Τζεραμπλούς”), ούτε και θέλει την είσοδο τ/στρατευμάτων, γενικώς στη Β. Συρία, έστω μαζί και με άλλα στρατεύματα, όπως αυτά του ΝΑΤΟ, όπως ήταν η αρχική, αλλά και τωρινή τ/επιδίωξη. Ο Νταβούτογλου θεωρεί ότι αυτή η στρατηγική κράτησε αρκετά, και πιστεύει πως αποδομήθηκε και κατέρρευσε, μετά από την… κάθοδο της Ρωσίας στη Συρία και κυρίως μετά από την κατάρριψη του ρωσικού α/φ και την ακολούθως διαμορφωθείσα κατάσταση στην περιοχή, ασχέτως αν αυτή η κατάρριψη, πιθανώς, όπως κάποιοι πιστεύουν, να “πυροδοτήθηκε” / να υποδαυλίστηκε από τις Η.Π.Α., οι οποίες ερμήνευσαν, και νομίζω όχι άδικα, ως τουρκική προς τη Ρωσία στροφή, τη στάση ορισμένων υψηλόβαθμων Τούρκων Επιτελών και γενικώς του Τ/ΓΕΕΔ, από τα τέλη του 2015 και μετά!
  • ———————————————————————————————————————————–
  •  Η άρνηση του Νταβούτογλου να συνεχίζει η Τουρκία να “παίζει” το παιχνίδι, που λέγεται “ISIS”
  • Συγκεκριμένα ο “Δαβίδ” φαίνεται ότι θέλησε την ειλικρινή και ευθεία, κατά των κτηνών του “ISIS”, “επίθεση”, σε όλα τα μέτωπα και τομείς, όπως λέμε, ώστε η Τουρκία να αποκτήσει… “Διεθνές Καθαρό Πρόσωπο”, αφού επανειλημμένως είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με τον “ISIS”, σε αντίθεση με τον ΡΤΕ, τις ΤΕΔ και τη ΜΙΤ, οι οποίοι όλοι μαζί επιθυμούσαν και επιθυμούν, για υψηλότατους λόγους στρατηγικής, (κρατικού συμφέροντος δηλαδή), όπως εκτιμάται ότι πιστεύουν, τη συνέχιση της σημερινής σχέσης της Τουρκίας με την υπόψη Οργάνωση – “υποχείριό” τους, δηλαδή “προς τα έξω” να φαίνεται ότι την πολεμούν, και “από κάτω από το τραπέζι” να συνεργάζονται σε όλα τα πεδία!!!
  • Δεν θα σας γράψω τίποτα άλλο σχετικό με το αυτοαποκαλούμενο “Ισλαμικό Κράτος”, καθόσον στο σάϊτ μας εδώ, έχουν γραφεί 1,2 άρθρα, (από την αρχή ακόμα), λίαν διαφωτιστικά, σχετικά με τις σχέσεις Τ. – “ISIS”.
  • Προς επίρρωσιν! Είδαμε αίφνης ότι καταδικάστηκε, μόλις προ 3 ημερών νομίζω, για εσχάτη προδοσία, σε καιρό ειρήνης, ο Ταξίαρχος της Σ-Χ, Τζελέπογλου, ο οποίος είχε διατάξει τον έλεγχο των “TIR”, που είχε μισθώσει η “ΜΙΤ” και μετέφεραν οπλισμό, πυρομαχικά και υλικά στους τρομοκράτες του “ISIS”, καθώς επίσης είχε διατάξει και τη σύλληψη των Οδηγών και των συνοδηγών, οι οποίοι μάλιστα είχαν επιδείξει στους Σ-Χ κες που τους ήλεγχαν τις ταυτότητές τους, στις οποίες φαινόταν ότι είναι στρατιωτικοί, στελέχη της “ΜΙΤ”! Δεν μπορεί, θα το θυμάστε το θέμα αυτό που συντάραξε την Τουρκία, στα τέλη του 2015, και δημιούργησε “φουρτούνες” σε δομικά θέματα “ασφαλείας και πληροφοριών” στο κράτος, πυροδοτώντας νέες συζητήσεις στο υπόψη αντικείμενο.
  • Σημειώστε, επίσης, ότι η είσοδος, προ ημερών, Τ/Ειδικών Δυνάμεων, ήτοι “Βordo Βereli” (“Β.Β.”), κανονικά με τη στολή τους, και με άδεια των 2 Υπερδυνάμεων, (Η.Π.Α. – Ρωσία), στη δυτική πλευρά της ζώνης Αζέζ – Τζεραμπλούς, σε βάθος περίπου 30 χλμ και η μετέπειτα αναφορά τους ότι σκότωσαν περί τους 300 άνδρες του “ISIS” ήταν… “μάσκα”, ήταν… “δήθεν”, υπό την έννοια ότι έγινε μεν, αλλά σε συνεννόηση με ανώτατους Αξιωματούχους της υπόψη Οργάνωσης.
  • Κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνει, και η σχεδιαζόμενη από τις ΤΕΔ, (όπως πληροφορίες αναφέρουν), επαναφορά του “σκηνώματος” του Σουλεϊμάν Σαχ, στην προτέρα του θέση, εντός της ζώνης που ελέγχει ο “ISIS” και επί του Συριακού εδάφους. Τέλος, έχουν βάλλει οι Τούρκοι τον “ISIS”, δια της “ΜΙΤ”, η οποία τον “διαχειρίζεται”, να προσβάλλει επίτηδες το Κιλίς, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη εκείνη νομιμοποιητική βάση, ώστε κάποια στιγμή, με άδεια ή χωρίς, να εισβάλλουν στη Συρία και να τελειώνουν με το θέμα που τους “καίει“! Γι’ αυτό και μάζεψαν τόσες ΤΘ-νες και Μ/Κ-τες Μονάδες στα Τ-Σ σύνορα, παρά τις εκτιμώμενες εκπεφρασθείσες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του “Δαβίδ”.
  • Τώρα φέρεται πάλι, ότι ετοιμάζονται οι “Β.Β.”, για ενέργεια με Ε/Π, στο ανατολικό κομμάτι της ζώνης, στο Τζεραμπλούς, πάλι “δήθεν” / “demek” κατά του… “ISIS”! Καταλάβατε!.. Δεν υπάρχει πιο δόλια φυλή από τους Μογγόλους φίλοι μου!.. Και όμως οι Η.Π.Α. τις υποστηρίζουν!.. Ε-ΛΕ-ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ βρε Αμερικανοί, βρε Ισραηλινοί, Έ-λε-οοοοοοοοοος!..
  • Να πω στο σημείο αυτό ότι, μια πιθανή είσοδος και παραμονή των Τούρκων στην επίμαχη περιοχή “Αζέζ – Τζεραμπλούς”, (αν αυτή επιτραπεί, που δεν πιστεύω, από τις Η.Π.Α. και τη Ρωσία), θα προσδώσει στρατηγικό πλεονέκτημα στους Τούρκους και στο ΚΥΠΡΙΑΚΟ, και συγκεκριμένα στις όποιες εκεί -προσέξτε- ενεργειακές διεκδικήσεις τους, κάτι που όμως δεν θα σημάνει μόνον μείωση των ελληνικών και Ε/Κ δυνατοτήτων, αλλά και μείωση των ομοίων του Ισραήλ! Για σκεφτείτε το λίγο και αυτό, αλλά θέλω μπροστά σας να έχετε πάντα Χάρτη!.. Είπαμε!.. 
  • Να ΜΗΝ(!) ξεχνάμε λοιπόν ΠΟΤΕ ότι, για την Τουρκία,ΠΡΟΣΕΞΤΕ(!)το “Κουρδικό” συνυφαίνεται (κάτι σαν ΝΤΟΜΙΝΟ θα υπεστήριζα), γεωπολιτικά, κατά το μάλλον ή ήττον, με το “Συριακό” και με το “Κυπριακό”, (ενώ προσφάτως συνδέθηκε και με τις Ρ-Τ σχέσεις), και γεωοικονομικά με το παγκόσμιο ενεργειακό “παιχνίδι”, εδώ, στην περιοχή μας, εδώ, στο Κέντρο της Γης!.. Αυτή είναι και η αντίστοιχη για εμάς τους Έλληνες σημασία του “ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ”, της συντήρησής του δηλαδή ως θέματος, αν με… “νοιώθετε“!..
  • Αυτή η μόλις γραφείσα παραπάνω παράγραφος είναι και το “ρεζουμέ” του άρθρου, το πλέον σημαντικό για εμάς τους Έλληνες κομμάτι του, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι είμαστε “τυχεροί, όπως εγώ πιστεύω και λέγω, που απομακρύνθηκε ο Νταβούτογλου, ο οποίος τί προσπάθησε στους 21 μήνες της “Βασιλείας” του; Προσπάθησε να “βγάλλει” την Τ. από την “εντατική”, να την κάνει…ΜΗ(!) ΞΕΨΥΧΟΝ ΘΗΡΙΟ“, απόΞΕΨΥΧΟΝ ΘΗΡΙΟπου είναι, (θυμηθείτε το σχετικό μας εδώ άρθρο, ένα από τα πρώτα στο σάϊτ μας), ακολουθώντας την ουτοπική πολιτική που έγραφε και υπεστήριζε στα βιβλία του και στις ομιλίες του, κυρίως τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας, αυτή των Μηδενικών Προβλημάτων, πρωτίστως με τους γείτονες της χώρας! 
  • Καλά θα μου πείτε! Ρε ΕΛΛΗΝΑ! Είμαστε “τυχεροί” που χάθηκε ένας -ουσιαστικά- φίλος της Ειρήνης, όπως περίπου μας τον περιγράφεις εδώ; Ναι, φίλοι μου, είμαστε “τυχεροί”, διότι πιστεύω ότι έρχεται Πόλεμος, κάτι που θεωρώ ότι είναι απλώς θέμα χρόνου, όχι διότι το λέγουν οι… Προφητείες, (τις οποίες θα πρέπει να εκτιμούμε και να μην γελάμε, όταν οι μεγαλύτερες ΜΥ του κόσμου έχουν μέχρι και… καφετζούδες και δεν είναι αστείο αυτό ή λεκτική υπερβολή), αλλά διότι το λέγουν τα καθημερινά γεγονότα, τοπικά και διεθνή-παγκόσμια, το λέγουν τα καθημερινά άσχημα πληροφοριακά δεδομένα, το λέγουν κείμενες συνθήκες, κλπ (Πχ Το 2023 πλησιάζει και η “Λωζάννη” θα αλλάξει, ή θα επιχειρηθεί απ’ όσους ωφελούνται να αλλάξει, το θέμα όμως είναι, αν θα αλλάξει ειρηνικά ή όχι, κάτι που δεν νομίζω, αφού πλέον μόνον ΤΥΦΛΟΙ δεν βλέπουν “ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ” που ήδη ξεκίνησε να παίζεται, μεταξύ Η.Π.Α. – Ρωσίας, ενώ και η Τουρκία δεν θα παραδώσει, στον όποιο “Μεγάλο” και “Ισχυρό” δρώντα, εδάφη της ή περιοχές της, χωρίς… αντίδρασ!..
  • Στο σάϊτ μας εδώ, θυμίζω, έχουμε ασχοληθεί με τα “Πρόσθετα Πρωτόκολλα”, της Συνθήκης της Λωζάννης, του 1923, και τις πρόνοιές τους, αλλά και με την “Πάλη των 2 Γιγάντων”, Ρωσίας – Η.Π.Α. και θα ξαναασχοληθούμε μελλοντικά! Προς το παρόν, καλόν είναι να δείτε, αμέσως παρακάτω, τους Χάρτες της Τουρκίας, που παρουσίασε πρόσφατα σε ένα από τα φύλλα της, η αμερικανική ε/φ “ΝΥ TIMES. (Αν θέλετε σκεφτείτε λίγο, παρακαλώ)!
  •                  Χάρτης Τουρκίας ΝΥ ΤΙΜΕS  Χαρτης σαικς πικο
  • Έτσι λοιπόν, εκτιμώ ως “φρόνιμον”, η Τουρκία να είναι και να παραμείνει… “Ξεψυχόν Θηρίο”, θεωρώ “ορθόν” να ευρίσκεται σε μια συνεχή νευρική – αγχωτική κατάσταση, θεωρώ σωστό και καλό για τον Ελληνισμό να είναι σε μια διαρκή ανησυχία, με βάση τα γνωστά της δεδομένα αρνητικά  σύνδρομα, προτιμώ να αναρωτιέται και να φοβάται για την ίδια της την Υ-ΠΟ-ΣΤΑ-ΣΗ! Έτσι θα είναι θέμα χρόνου το τέλος αυτού του “μεγαλομορφώματος”, αυτού του “μεγαλοεθνομωσαϊκού”, (που η ύπαρξή του συνεχίζει να μολύνει τον παγκόσμιο Πολιτισμό), ό,τι και πρόσκαιρα να πετύχει, τώρα που η δική μας Πατρίδα έχει οδηγηθεί, με βάση συγκεκριμένο σχεδιασμό των Κυβερνητών του Κόσμου, Εθνικιστών Εβραίων, (ήτοι των Σιωνιστών), στη δική της… “εντατική”! Άρα ΔΕΝ με συνέφερε ο… “ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΤΗΣ” Νταβούτογλου!
  • Αυτή είναι η απάντησή μου!!!
  • ———————————————————————————————————————————
  • Η Επιθυμία του Νταβούτογλου και της… Ομάδος του στο Κόμμα, να τα “ξαναβρεί” η Τουρκία με τη Ρωσία Άμεσα! (Ο Νταβούτογλου, ως “ΣΤΡΑΤΗΓΙΣΤΗΣ”, εκτός του ότι γνωρίζει “ΑΡΙΣΤΑ” Ιστορία, ξέρει τί σημαίνει ή τί θα σημάνει για την Τουρκία, η ρήξη της με την ρωσική… Αρκούδα).
  • Αυτός ο λόγος φίλοι μου είναι σε απόλυτη λογική ακολουθία με τον προηγούμενο, προβληματιστείτε και εσείς λίγο! Ίσως να ήταν και λόγος, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, να εκνευριστούν  οι Η.Π.Α. και να αποφασίσουν (αν και “τραβηγμένη” πιθανώς ως θέση), να “αλλάξουν” τον “Δαβίδ”.
  • ———————————————————————————————————————————-
  • Η Επιθυμία του “Δαβίδ” “να τα βρει” Άμεσα με τους Ισραηλινούς, Χωρίς Απαραίτητα την Υλοποίηση από την Ισραηλινή Πλευρά, των Όρων που Ζητούσε και Ζητά ο ΡΤΕ, με Σπουδαιότερο Όλων, την Παύση του Αποκλεισμού της Γάζας! (Είχαν υπάρξει “ένθεν – κακείθεν” δηλώσεις, ότι έχει επέλθει κατά 90% συμφωνία κλπ, λίγο πριν από τη συνάντηση στις 05-05-2016, ΡΤΕ – Νταβούτογλου και την είδηση της απομάκρυνσής του, από τη θέση του Π-Θ της Τ.).
  • ———————————————————————————————————————————–
  • Ο “Δαβίδ”, [όπως και πολλοί άλλοι μέσα στο Κόμμα, (πχ ο Αρίντς, ο Γκιούλ, κλπ), γνωστοί και άγνωστοι, (αλλά ευρύτερα και στην χώρα θα γράψω εγώ και όχι μόνον μέσα στο Κόμμα)], δεν ήθελε και δεν θέλει τη συνέχιση της σύγκρουσης του Κράτους με τον “Αρχι-Χότζα” Φετχιουλλάχ Γκιουλέν και τους Οπαδούς του, τη συνέχιση αυτής της σύγκρουσης με το… “Παράλληλο, όπως το ονόμασαν οι του ΡΤΕ, Κράτος”!
  • Ο Τ/Π-Θ ήθελε και θέλει το καταλάγιασμα του θέματος και την επανέναρξη της συμφιλίωσης των Ισλαμιστών, που η τεράστια πλειοψηφία τους εκφράζεται σήμερα από το “ΑΚΡ”. Ο Νταβούτογλου πιστεύει ότι η συμφιλίωση αυτή θα ενδυναμώσει την Τ. , σ’ αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα!
  • Αντίθετα, ο ΡΤΕ συνεχίζει να επιδιώκει την έκδοση στην Τ. του Γκιουλέν (προχθές, η Τ/Αστυνομία συνέλαβε έναν από τους ανηψιούς του Γκιουλέν), ώστε να τον δικάσει και να τον καταδικάσει σε ισόβια, αφού για τα όσα τον έχουν κατηγορήσει, η προσήκουσα ποινή είναι μόνον τα ισόβια! (Για ειρηνική περίοδο ασφαλώς)!
  • Στο σημείο αυτό, σημειώστε ότι ο Τ/Π-Θ είχε ευσχήμως αντιδράσει στην ανακοίνωση (πιο σωστά στις ανακοινώσεις) του Τ/ΓΕΕΔ, όταν ο ΡΤΕ είχε μεταβεί πρόσφατα στις Η.Π.Α., σχετικά με την μη εμπλοκή – επέμβαση των ΤΕΔ στα τ/πολιτικά πράγματα! Οι ΤΕΔ είχαν δηλώσει ότι δεν υφίστατο καμία -υποτιθέμενη – Ομάδα Ισλαμιστών στελεχών στο στράτευμα, η οποία να ήταν προσκείμενη στον Γκιουλέν και στο “Παράλληλο Κράτος” και η οποία να επεδίωκε την ένοπλη επέμβαση, την Χούντα, και την πτώση του ΡΤΕ, ενώ παράλληλα τόνισε πως αριθμός Ισλαμιστών στελεχών θα κριθεί (και προφανώς θα απομακρυνθεί των ΤΕΔ), στις επικείμενες κρίσεις του Αυγούστου, του 2016. Ερωτηθείς σχετικά ο ΡΤΕ στις Η.Π.Α., απάντησε πως του αρκούν οι δηλώσεις του Τ/ΓΕΕΔ! (Φίλοι μου! Και μόνον το γεγονός ότι απάντησε στις φήμες περί απόπειρας πραξικοπήματος, από μερίδα στελεχών μέσα στις ΤΕΔ, το Τ/ΓΕΕΔ, μας δείχνει ότι υπήρχε θέμα, όπως γράφαμε εδώ! Καταλάβατε)!..
  • ———————————————————————————————————————————–
  •  Το “Κυπριακό” και οι Σχέσεις της Τ. με το Ψευδοκράτος!
  • Να ένα ακόμα σημείο τριβής των 2 ανδρών! Ο Νταβούτογλου, σε ό,τι αφορά το “Κυπριακό”, ήταν και είναι πιο κοντά σε μια “λύση”, όπως αυτή προκρίνεται από τα λεγόμενα “Διεθνή Κέντρα Εξουσίας”, εμφανίζεται πιο “λάϊτ” στις όποιες προσεγγίσεις του και πιο διαλλακτικός, σε αντίθεση με τους “σκληρούς”, τον ΡΤΕ και τις ΤΕΔ / Ακάρ. [Αυτοί οι 2 έχουν πλέον πολιτικά ταυτιστεί, θεωρώντας και οι 2, πως… ο ένας έχει κερδίσει / έχει επιβληθεί στον άλλον (Λυκοφιλία ή Λυκοσυμμαχία)! “Σηκώνεται η τρίχα” σου, όταν αναλύεις το Στρατοκράτος που λέγεται Τουρκία, καλοί μου φίλοι].
  • Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τ. με την… “Yavru Vatan”, με το “Μωρό – Πατρίδα” (επί λέξει), με τους Τ/Κ, αυτές πήγαιναν και πάνε ακόμα, “από το κακό, στο χειρότερο” φίλοι μου! Θα δούμε ασφαλώς τί θα “βγάλουν” οι επόμενες εκλογές στο Ψευδοκράτος και θα τα ξαναπούμε! Να σας υπενθυμίσω, ως παράδειγμα, το γεγονός της παύσης της λειτουργίας του αγωγού, ο οποίος μεταφέρει νερό στα “Κατεχόμενα”, κλπ. Ο ΡΤΕ λοιπόν τις κακές ουσιαστικά σχέσεις Τ. – Τ/Κ τις “χρέωσε” / τις “χρεώνει” στον “Δαβίδ”!
  • Βέβαια, ποτέ να μην ξεχνάμε ότι στα “Κατεχόμενα”, όπως και στην “Α. Θράκη”, στη Δ. Μικρά Ασία και στη Ν. Τουρκία (Μεσογειακή τ/πλευρά), η πλειοψηφία των πληθυσμών είναι Κεμαλιστές, επομένως δύσκολα μπορεί να επικρατήσει εκεί το “ΑΚΡ” και οι θέσεις του, πόσο μάλλον όταν κάνουμε λόγο για τους Τ/Κ, οι οποίοι, πλην των εποίκων φυσικά, έχουν τελείως -σχεδόν- διαφορετική κουλτούρα, από τους Τούρκους! (Δεν θα το εξηγήσω τώρα και εδώ)!
  • ———————————————————————————————————————————–
  • Το θέμα “της Άρσης της Βίζας”, ως απόρροια της Συμφωνίας Τ. – ΕΕ, για το λεγόμενο “Προσφυγικό“! (Ένα από τα 72 προς υλοποίηση – εφαρμογή κριτήρια της ΕΕ προς την Τουρκία / Η Τ. υλοποίησε αρχικά τα 67 και μετά άλλα 4, πλην αυτού που αφορά σε αλλαγή του κείμενου τ/αντιτρομοκρατικού Νόμου)! 
  • Ο ΡΤΕ, εκτιμάται, ότι θεώρησε -προφανώς(!)- πως δεν το διαχειρίστηκε σωστά και το θέμα αυτό ο “Δαβίδ”, αφού το αποτέλεσμα ήταν η ΕΕ, δια του… πολύ γνωστού σε εμάς τους Έλληνες, Κου Σουλτς, αν δεν με απατά η μνήμη μου, να πει στην Τ. πως αν δεν αλλάξει ο αντι-τρομοκρατικός τ/Νόμος, δεν πρόκειται να αρθεί και η “βίζα”, ώστε έτσι να εισέρχονται ελεύθερα στην Ευρώπη οι Τ/πολίτες! Ο ΡΤΕ “τα πήρε στην… κρανούμπα”, όπως λένε και οι φερέλπιδες νέοι μας και όλοι γίναμε μάρτυρες του πολιτικού (ας το χαρακτηρίσω έτσι) υβρεολογίου του, προς την ΕΕ!
  • Προσέξτε! Ο Νόμος αυτός είναι πάρα πολύ σκληρός, αφού έχει συνταχθεί με τη λογική της εξαφάνισης των μελών του “ΡΚΚ”, και γενικώς της εξαφάνισης όσων Κούρδων αντιστέκονται στη βία του τ/Κράτους, αλλά το πιο εντυπωσιακό φίλοι μου είναι το γεγονός ότι ο Νόμος αυτός,ΠΡΟΣΕΞΤΕείναι πολύ “λάϊτ”, σε σχέση με τα όσα βιώνουν οι Κούρδοι μαχητές και μη, (οι πολίτες δηλαδή), στο Πεδίο, ή στις πόλεις και στα χωριά τους! Καταλάβατε νομίζω! Είναι πράγματι φοβερό!..
  • ———————————————————————————————————————————-
  • Το θέμα της “Ελευθερίας του Τύπου” στην Τουρκία, θέμα που την έκανε διεθνώς… “Ρόμπα”!
  • Είναι προφανές ότι η διαχείριση του θέματος από τον Νταβούτογλου, δεν άρεσε στον ΡΤΕ, ο οποίος, όπως και παντού αλλού, διεφάνη ξεκάθαρα πως ήταν “πίσω” από τις συλλήψεις των δημοσιογράφων της Ναυαρχίδος των Κεμαλιστών ε/φ “Cumhuriyet”, Ντιουντάρ και Εκρέμ, (καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε 5,5 και 5 χρόνια αντίστοιχα, ο καθένας), όπως και παλαιότερα ήταν και πάλι “πίσω” από το “κυνήγι” του Ντογάν και του “Ομίλου” του, “πίσω” από τα κλεισίματα του Διαδικτύου, κλπ, “πίσω” από την πρόσφατη σχετικά σύλληψη της Ολλανδής δημοσιογράφου, κλπ!
  • Βέβαια να ΜΗΝ(!) μας διαφεύγει φίλοι μου ότι, ο ΡΤΕ φίμωσε τους άλλους “ιδιόμορφους”, επίσης Φασίστες, τους Κεμαλιστές Φασίστες, τους Φασίστες “της άλλης (πολιτικής) όχθης”!
  • Δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” στην Τ. φίλοι μου, όπως την ξέρουμε και τη γνωρίσαμε στη Δύση! Αυτό πιθανώς να συμβεί, μόνον όταν “πέσει” ο Κεμαλισμός! (Έγραψα “πιθανώς”, διότι αν συμβεί αυτό, εκτιμάται, ως βέβαιον, ότι η Τ. θα διαλυθεί, οπότε θα απαιτηθεί ανάλυση των νέων δεδομένων, όπως αυτά θα έχουν τότε διαμορφωθεί)!
  • ———————————————————————————————————————————-
  • Τέλος, για να μην σας κουράζω άλλο, φτάσαμε και στην αφορμή της αποπομπής, όπως αυτή προέκυψε, μετά από  τη συνάντηση ΡΤΕ – Νταβούτογλου, και που ήταν, όπως εγώ πιστεύω, οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα πρωτοσέλιδα τουρκικών ε/φ με τον γιο του Μπιναλί Γιλντιρίμ, να χαρτοπαίζει στη Σιγκαπούρη! (Σας έγραψα εδώ και σας έκανα ανάλυση σκέψεών μου και προβληματισμών, στο προηγούμενο άρθρο! Ξαναδιαβάστε το, ήταν πιστεύω πολύ καλό άρθρο! Θα ωφεληθείτε)!
  • Ο ΡΤΕ “είδε”, πιθανώς, στο πρόσωπο του “Δαβίδ”, μετά από το γεγονός του Γιλντιρίμ του νεότερου, τον “άνθρωπο” των Η.Π.Α., τον φίλο -πιθανώς- του Γκιουλέν, (εδώ φίλοι μου, για να καταλάβετε, “έπαιξε” το “Παράλληλο Κράτος” μέχρι και στα προσφάτως διαδραματισθέντα στο “ΜΗΡ”), τον εβραϊκής -πιθανώς- καταγωγής Τ/πολιτικό, και σκέφτηκε ότι πιθανώς να κινδυνεύει και ο ίδιος ή πιθανώς να κινδυνέψει μελλοντικά, χωρίς να μπορεί επί του παρόντος να προσδιορίσει το “πώς”, με αποτέλεσμα να τον… “σουτάρει”!
  • Φυσικά θα μπορούσε να σκέφτηκε ο ΡΤΕ, όπως παρατηρεί τώρα ο ΙΩΝΑΣότι ο Νταβούτογλου θα μπορούσε να ήταν διεκδικητής, το 2019, της θέσεως του ΠτΔ και έτσι να έχανε ο ίδιος, ο ΡΤΕ δηλαδή, την ευκαιρία να ήταν / να είναι ΠτΔ, για 2η φορά, στα 100 χρόνια ζωής της Τουρκίας, το 2023, αναδεικνυόμενος, σίγουρα τότε, ως προσωπικότητα για την Τουρκία, ΙΣΟΤΙΜΗ αυτής του Κεμάλ!..
  • Τί νομίζετε φίλοι μου; Το Ισλαμικό… Σαράϋ, επί παρ/τι, (Ισλαμικό, σε αντιδιαστολή με το Κεμαλικό, στο λόφο του Τσάνκαγια, στην Άγκυρα, το παλαιό “Προεδρικό Μέγαρο”, όπως το λέμε εμείς), τυχαίο ήτανε; Κτίστηκε και αυτό πάνω σε λόφο, σε περίοπτη θέση, με την ίδια και περισσότερη χλιδή και φιλοξενεί επίσης μια ξεχωριστή, όπως και να το δει / σχολιάσει κανείς, πολιτική τ/προσωπικότητα, αυτήν τη φορά των Ισλαμιστών όμως!..
  • ———————————————————————————————————————————–

– Τέλος, προς ενημέρωσή σας ή για την “Ιστορία”, όπως λέμε, φίλοι μου, σας γράφω πως συγκροτήθηκε ήδη (17-05-2016) “Επιτροπή” 4 ατόμων, με Πρόεδρο τον Μουσταφά Ατάς, Αντιπρόεδρο τον Νουρεττίν Τζανκίλ, και με μέλη, εκπρόσωπο των γυναικών και εκπρόσωπο της Νεολαίας, του “ΑΚΡ”, η οποία “Επιτροπή” θα είναι υπεύθυνη για την ομαλή και εύρυθμο διεξαγωγή της ψηφοφορίας, για την εκλογή του νέου Προέδρου του “ΑΚΡ”, και μετέπειτα Π-Θ, στις 22-05-2016.

– Το αποτέλεσμα θα το ανακοινώσει είτε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, ή ο Αντιπρόεδρός του, Μεχμέτ Αλί Σαχίν.

– Στο Συνέδριο της 22-05-2016 θα εκφωνήσει αποχαιρετιστήριο ομιλία ο αποχωρών Π-Θ Αχμέτ Νταβούτογλου (πολύ κλάμα αναμένεται να… “ρίξει” η μαντηλοφορούσα σύζυγός του Σαρέ), καθώς και ο νέος Πρόεδρος και μέλλων Π-Θ.

– Τα ονόματα των υποψηφίων φέρεται ότι θα ανακοινωθούν στις 20-05-2016!

– Τέλος αγαπημένοι “οπαδοί” μας, τα ονόματα που “παίζουν” για την Προεδρία του Κόμματος και Π-Θγία είναι κυρίως αυτά των Νουμάν Κουρτουλμούς (του style RTE) και του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος είναι ο πιο “κοντινός” στον ΡΤΕ πολιτικός και πιθανώς και ο πιο αγαπητός του! Για τον 1ο γαμπρό του ΡΤΕ, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που και αυτού το όνομα “ακούστηκε”, σας έγραψα! Να αναλάβει ο ίδιος ο ΡΤΕ, όπως και αυτό κάποιοι είπαν, το βλέπω λίγο “δύσκολο”! Δεν υφίστανται / δεν συντρέχουν λόγοι, ενώ και ο ίδιος “παλεύει” να δείξει, με όλη του τη δύναμη, ότι τηρεί το υφιστάμενο Σύνταγμα, τους Νόμους, το καταστατικό του Κόμματος, κλπ! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα μιλάγαμε, χωρίς καθόλου πλέον σκέψη, για “ΧΟΥΝΤΑ” ΡΤΕ! Σε κάθε περίπτωση όμως από τις 22-05-2016 και μετά, εφ’ όσον ο ΡΤΕ θα είναι ζωντανός, θα είναι αυτός που θα ασκεί α-νε-μπό-δι-στα πλέον την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας! (Η 2η είναι αυτή που μας ενδιαφέρει περισσότερο)! Επίσης, εκτιμώ ως αδύναμη την πιθανότητα να αναλάβει Πρόεδρος στο “ΑΚΡ” και Π-Θ, κάποιο μη γνωστό όνομα από τον χώρο του Κόμματος ή εκτός αυτού, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική, κρίσιμη για την υπόσταση της Τουρκίας, περίοδο! Θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν συμβεί κάτι τέτοιο, και θα προσδιορίσει / καθορίσει “νέο στίγμα” για τον ΡΤΕ!

καραμανλης Το Ζεύγος Κ. Α. Καραμανλής και Νατάσα Παζαϊτη ήσαν “Μάρτυρες” / “Κουμπάροι” στο γάμο του Αλμπαϊράκ (φωτο), με την κόρη του ΡΤΕ.

αλμπαιρα΄κ

  Ο Αλμπαϊράκ (πάνω φωτο) χωρίς μουστάκι, με τη σύζυγο του, την ημέρα του γάμου του και στην κάτω φωτογραφία, με μουστάκι και μούσι!

berat-708

χχχχχχχχχχχχ

  Στη “Φωτο” ο Αλμπαϊράκ, με τη σύζυγό του, αμέσως δίπλα του (όταν ήταν έγκυος),και με τη Σουμεγιέ.

“Παίζουν” και άλλοι για τη θέση του Προέδρου του “ΑΚΡ” και Π-Θ της Τ., αλλά ο καθένας με ανάλογη μικρή ή μικρότερη, μεγάλη ή μεγαλύτερη πιθανότητα! Όταν “πέρασε” στην ΠτΔ, (Αυγ. 2014), ο ΡΤΕ, “έπαιζαν” τότε να γίνουν Π-Θγοί, κατά σειράν, οι: Αρίντς (30,5%), Γκιούλ (20,1%), Μπαμπατζάν (19,5%), Νταβούτογλου (6,9%), Γιλντιρίμ (4,6%), Ρετζέπ Ακντάγ (4,1%), Τζεμίλ Τσιτσέκ (3,4%), Μπεσίρ Αταλάϋ (2,9%), Ερτουγρούλ Γκιουνάϋ (1,2%), Φαρούκ και Τσελίκ Τσιτσέκ (1%), ο Σουάτ Κιλίτ (0,8%), ο Ομέρ Τσελίκ (0,7%), ο Μπεκίρ Μποζντάγ (0,7%), ο Μπουρχάν Κουζού (0,3%), ο Νιχάτ Εργκιούν (0,3 %), ο Μουσταφά Γιλντίζ (0,3%), ο Αχμέτ Ιγιμαγιά (0,3%), και ο Τανέρ Γιλντίζ (0,2%). Τελικά Π-Θ έγινε / ψηφίστηκε ο Νταβούτογλου, ο οποίος ήταν 4ος στην (παραπάνω) σειρά και με μεγάλη απόσταση σε ποσοστά, από τους 3 πρώτους, σύμφωνα με τις τότε δημοσκοπήσεις!..

– Είδατε λοιπόν φίλοι μου τί “χαμός” γίνεται ή έστω τί “χαμός” γινόταν και τί “παρασκήνιο” υφίστατο, μεταξύ 2 μόνον πολιτικών στελεχών του ιδίου Κόμματος, εν προκειμένω του “ΑΚΡ” και των 2 ισχυρότερων ανδρών της Τουρκίας. (Για λίγο ακόμα χρόνο θα ισχύει ο τίτλος αυτός, του 1 εκ των 2 δηλαδή ισχυροτέρων ηγετών της γείτονος, και συγκεκριμένα για τον “Δαβίδ”, ο οποίος εκτιμάται ότι θα μας πει στις 22-05-2016, με τί θα ασχοληθεί εφεξής)! Φανταστείτε λοιπόν τώρα αγαπημένοι φίλοι αναγνώστες, να θελήσουμε να εξετάσουμε σε βάθος και όχι επιφανειακά, τί διαμείβεται ξεχωριστά μέσα σε κάθε τουρκικό Κόμμα ή -πολύ περισσότερο- αν θελήσουμε να εξετάσουμε τις σχέσεις των τ/πολιτικών Κομμάτων μεταξύ τους!!! Σκέτη… τρέλα φίλοι μου, αλλά θα έλεγα ωραία… τρέλα, για όσους αρέσκονται ασφαλώς να ξεσκεπάζουν, “ακτινογραφώντας” την, αυτήν την Μογγολική παλιόφαρα!..

– Προσωπικά “βλέπω” Νουμάν Κουρτουλμούς για νέο Πρόεδρο του “ΑΚΡ” και Π-Θ της Τουρκίας, με ποσοστό 1,20. “Σπάω το κεφάλι μου” να θυμηθώ και δεν μπορώ, τί του είχε πει ο ΡΤΕ, όταν ο πολιτικός αυτός έγινε μέλος του Κόμματος, αν κάτι του είχε υποσχεθεί, κλπ, αφού δεν έχω πρόχειρο το… φτωχό μου αρχείο. Να πούμε τέλος, ότι ο Κουρτουλμούς έχει και την εμφάνιση και το “στυλ” του ΡΤΕ, που αναφέραμε στο παρόν άρθρο, όπως επίσης τις γνώσεις, αυτό που λέμε αναγκαίο μορφωτικό και  γνωστικό υπόβαθρο, αλλά και -κυρίως- τη δύναμη να “σταθεί”, ως Π-Θ, στη διεθνή – παγκόσμια πολιτική σκηνή!

                                                                              ΝΟΥΜΑΝ ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ

numan-kurtulmus-kili-d28630718528224af0de                                                                                                                 Ν. ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ – ΕΦΚΑ ΑΛΑ       deputy-prime-minister-turkey-numan-kurtulmus-newly-elected-president-kosovo-hashim-thaqi-prizren-mahir-jagcilar-kadri-70366740  ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ + ΘΑΤΣΙ!!!images

– Ο Γιλντιρίμ φίλοι μου είναι αυτό που λέμε Τσοπάνης ή Τυρής (δεν θα πω αυτό που μου λέγει αυτήν τη στιγμή ο ΙΩΝΑΣ, ότι δηλαδή πρόκειται περί “Βλάκα”) και εκτιμώ ότι δεν θα ψηφιστεί ως 1ος, ασχέτως του αν τα “γκάλοπ” τον φέρνουν να προηγείται! Δεν έχει πολιτικό ανάστημα και υφίσταται πολιτικά, διότι έχει… Torpil, δηλαδή Μέσον, τον “κολλητό” του, ΡΤΕ! Πάντως, επειδή στην πολιτική και ιδιαίτερα στην τουρκική της… έκδοση, ποτέ δεν ξέρεις, ας μην τον ξεχάσουμε και ας τον… εξετάσουμε! Έτσι, για μένα “φαντάζει” να είναι η 2η επιλογή, μετά από τον Κουρτουλμούς, με ποσοστό στοιχηματισμού 1,50 (“Βρετανικός Άξονας Πιθανοτήτων” και όχι… ποδοσφαιρικό στοίχημα ασφαλώς, αν και δεν διαφέρει και πολύ απ’ αυτό / Η απόδοση του 1,50 είναι “ρίσκο”, βγαίνει σπανίως, και δηλώνει ότι ναι μεν είναι φαβορί ο στοιχηματισθείς “παίκτης”, αλλά παράλληλα “δείχνει” ότι μπορεί εύκολα να “σπάσει” και να μην βγει η υπόψη επιλογή)! 

– Φίλοι μου! Αν βγει Π-Θ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο ΡΤΕ θα είναι πράγματι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, στα τ/πολιτικά δρώμενα, αφού δεν θα ακούγεται ούτε και η παραμικρή “άλλη φωνή”, δεν θα ακούγεται ούτε “κιχ”!.. Δεν ξέρω κατά πόσον μια τέτοια εξέλιξη στην Τ. , με εκλογή ως Π-Θ μιας μαριονέτας του ΡΤΕ, θα βοηθήσει, για παράδειγμα, στην ομαλοποίηση των Ε-Τ σχέσεων, κλπ (πολύ φοβούμαι πως “όχι”), πόσο θα βοηθηθεί γενικά η ειρήνη στην περιοχή, κλπ! 

ΜΠΙΝΕΣ

                                                                                     ΜΠΙΝΑΛΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

– Τέλος, δίνω ένα ποσοστό που αν “κάτσει”, “πληρώνει” πολλά, δίνω λοιπόν ένα 8,50 στην “έκπληξη”, στην περίπτωση που ο ΡΤΕ προωθήσει και “δώσει γραμμή” για ένα “τρίτο”, όπως λέμε, πρόσωπο”, για Π-Θ, (πχ για τον  Γκιούλ, ώστε να γίνει η Τουρκία, όπως η Ρωσία, όπου τα τελευταία χρόνια εναλλάσσονται, στην προεδρία και στην Π-Θ γία, οι Βλαδίμηρος Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάτι διόλου απίθανο για κάποιους, που όμως η ανάλυσή μας το… απέρριψε, ενώ δεν θα έπρεπε ούτε καν να ασχοληθούμε με την περίπτωση αυτή, αν σκεφτόμασταν ότι ο ΡΤΕ έχει διαγράψει(!) τον Γκιούλ, από συνιδρυτή του “ΑΚΡ”), και 12, 50  στην περίπτωση που υποβάλλει ο ίδιος ο ΡΤΕ υποψηφιότητα, “γκρεμίζοντας” όλα τα παγκόσμια πολιτικά… συγγράμματα, βιβλία και πονήματα!

– Καταληκτικά πιστοί μου φίλοι, νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με το θέμα και πως έχετε αρκετή και καλής ποιότητος “τροφή για σκέψη”!!!

Βρείτε επομένως τη δύναμη και ασχοληθείτε με το θέμα που σας ανέπτυξα και ΜΗΝ ξεχάσετε, οπωσδήποτε, να εκτιμήσετε, μετά από την εκλογή της ερχόμενης Κυριακής, (να εκτιμήσετε, να ερμηνεύσετε, όπως θέλετε πείτε το), το εκλογικό αποτέλεσμα, (ακόμα και αν αυτό θα είναι πιθανώς “καθ’ υπόδειξιν” του ΡΤΕ, ήτοι “μούφα”), ενέργεια επιβεβλημένη, ώστε να “δούμε” και τη “νέα” Τουρκία ασφαλώς, την Τουρκία με Π-Θ τον τάδε ή τον δείνα, αλλά και το πώς θα είναι απέναντι της Τουρκίας  και απέναντι του νέου Π-Θ, ή το πώς θα πρέπει να είναι απέναντί τους, (“τηρητέα στάση”), οι γείτονές της! Τότε, ναι(!), θα έχει αξία και η παρούσα εργασία!..

BINALI-YILDIRIM01-TURKEY-ERDOGAN-DAVUTOGOU

                                                                           Γιλντιρίμ – ΡΤΕ – Νταβούτογλου

                                                                                          ΧΑΙΡΕΤΕ“!!!

                                                                                          “ΕΛΛΗΝΑΣ

ΥΓ.

α. Αυτός ο… Βρετανός που λένε, (στο “Ε” TV και συγκεκριμένα στην εκπομπή της… Τατιάνας άκουσα ότι είναι Βρετανός), αυτός λοιπόν που γέμισε τις Αθηναϊκές κολώνες, μαζί με τους “δικούς” του, με φιλοσοφημένες… μαλακίες, μήπως είναι λίγο, “ψιλό” όπως λέμε, ΣΥΡΙΖΑ και μέλος κάποιας εκ των περίφημων… μαθηματικών… συνιστωσών του; Παρατήρησα σε κάποια κολώνα στην Παν-μίου, ότι πρόλαβε και είδε (και διετύπωσε μάλιστα αμέσως τη σκέψη του στο… χαρτόνι), ότι εκεί μπροστά από το Παν-μιο, κλπ, συνυπάρχουν / ζουν, παίζουν, κλπ μαζί, (κάτι τέτοιο τέλος πάντων είδε ότι κάνουν), παιδιά, προσέξτε(!), από την Ελλάδα, την Αλβανία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν!.. Μια ζωή οι ίδιοι οι Κομμουνιστές, ακόμα και αν δεχθούμε ότι είναι… Βρετανοί, όπως μας είπε, στην περίπτωσή μας, αυτή η ευτραφής Κα, βοηθός της Κυρά Τατιάνας!.. Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, αλλά ας σταθούμε μόνον σ’ αυτό φίλοι μου!

– Επίσης, για τους τυχόν επαγγελματίες φίλους μας! Πώς λέγεται η προπαγάνδα, της οποίας δεν αναφέρεται η “Πηγή”, για ψάξτε το, και πώς η προπαγάνδα της οποίας ως πηγή παρουσιάζεται άλλη, και όχι η πραγματική; Τις βάζω ως άσκηση αυτές τις 2 ερωτήσεις, για όποια από τα… πουλάκια του… Ιδρύματος, επιθυμούν να ασχοληθούν και να ακονίσουν τη σκέψη και το μυαλό τους!..

                                                                                                  – /  –

β.  Έβρεξε και “βγήκαν” τα σαλιγκάρια φίλοι μου, για να μην γράψω τίποτα άλλο! Τί έγινε ακριβώς; Έχασε ο ΘΡΥΛΟΣ το κύπελλο από την ΑΕΚ-ούλα, ή ΑΕΚ-σάρα, ή κοινώς ΑΕΞΑΡΑ, με 2-1 και έχουν όλοι οι ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ βγει, άλλος από το λαγούμι του, άλλος από την τρύπα του στην… έρημο του “ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, κλπ, και χύνουν πάσης φύσεως βρωμερή… χολή!

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Μπείτε και πάλι ρε κορόϊδα στις… φωλιές σας και γρήγορα! Και “πάμε”…  στα γρήγορα!

  • Για τους ΑΕΚ(ι) τζήδες! Μόνον ο Τζόλε ρε κορόϊδα έχει πιο πολλά πρωταθλήματα από εσάς! / Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι γυρίσατε από την Γ’ Εθνική, όπου σας έριξε ο… φτωχός… “Τίγρης”;  / Εσείς πήρατε τίτλο, μετά από τόσα χρόνια, και εμείς πηγαίναμε για το 18 Νταμπλ ρε… χαζοπούλια! Για σκεφτείτε το λίγο! / Ο Μανωλάς είναι αυτός του οποίου η αδελφή εργαζόταν (όλως τυχαίως) στις επιχειρήσεις του ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, και που “άνοιγε τα πόδια” του, όταν έπαιζε η ομάδα σας με το Βάζελο; (Όχι ο Κος Μελισσανίδης δεν τον ξέρει τον Κο Βαρδινογιάννη! Αχαχαχαχαχα! Τί διαπλοκή είναι αυτή ρεεεεεεεεε!..)! Ο Μανωλάς, ειρήσθω “εν παρόδω”, είναι εξάδελφος του πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγού Μανωλά!.. Σκεφτείτε το και αυτό, για το πώς πιθανώς, ξέχωρα από τα πληθωρικά του στρ/κά προσόντα, να έγινε Αρχηγός ο Κος Μανωλάς!.. / Πάντως πάλι καλά που μας κερδίσατε κιόλας, μετά από την -λόγω Κοντονή- αποχή μας από τα γήπεδα 1+ μηνός! Προς το τέλος, είχατε χεστεί λίγο, μήπως σας ισοφαρίζαμε, ε;
  • Πάντως ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ρε κορόϊδα, και σε σας και στον Πρόεδρό σας που σας αγαπάει πράγματι, αλλά είναι και αυτός, σαν τον “Βαζελό-Καπετάνιο”, ολίγον τι Συλλέκτης… Καβουριών, ή όχι, τί λέτε; Eμείς είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και δεν έχουμε “κολλήματα”!..
  • Για τους Βάζελους! Πέρυσι τη βάψατε τη Λεωφόρο, φέτος θα την… κτίσετε; Άντε και “καλή δύναμη”! Πόσα μαζέψατε στον έρανο, για τον φτωχό σας “Πρόεδρο-Ξεφτίλα”, ήθελα να πω στον έρανο για την πληρωμή σας, αφού εσείς θα το… κτίσετε το γήπεδο, πόσα ρε; Α ρε νούμερα και εσείς!.. / Μιλάτε και εσείς ρε καραγκιόζηδες! /  Σας κάνει πλάκα ο Ιταλός με την ωραία μούρη ρεεεεεεεεε!.. / Χαίρεστε, όταν χάνει καμιά φορά ο ΘΡΥΛΟΣ, διότι είσθε ανίκανοι, λόγω “ρόστερ” και νοοτροπίας, να χαρείτε με εσάς, με τυχόν δικές σας επιτυχίες!.. Ξεφτιλισμένοι!..
  • Για τα ΜΠΑΟΚ-ια!
  • Τί έγινε ρε, ηρεμήσατε; Έχασε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για 2η φορά φέτος, θα το μάθατε, δεν μπορεί! / Τί διάβασα; Στέλνει… επίσκεψη “μπράβους” ο Κος Ιβάν στα σπίτια, στις γυναίκες (ουστ ρε ξεφτίλες), στα παιδιά και στους άνδρες προπονητές, ποδοσφαιριστές κλπ, από τους οποίους χάσατε φέτος, ώστε να τους… συνετίσει; / Μετά υποτίθεται ότι θα φτιάξει εσάς, την πλέμπα; / Είναι αυτός, ένας απ’ αυτούς ορθότερα, Κε ΚΟΝΤΟΝΗ και Κε ΤΣΙΠΡΑ, που θέλουν την… κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα αρχίσει να ακούμε από τα “παπαγαλάκια” σας ότι έγινε / ότι ξαναγίνεται αρχικά “καλό”, (αφού θα το πλασάρουν “με το μαλακό” και θα “το πάνε λάου – λάου”), όταν θα χάνει ο ΘΡΥΛΟΣ τίτλους;
  • ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ!!! Μπράβο Κε Κοντονή, “Άξιος ο Μισθός σου“!!! Με την ευκαιρία, τη “Ζάκυνθο” την έσωσες Sior Διονύσιε, τί έγινε; 
  • ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

                                                                                              – /  –