Γιατί “ΟΧΙ” Στην Χάγη!..

Φίλοι μου!

Με την υπογραφή από την χώρα μας της συμφωνίας του Ελσίνκι (“Κείμενο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”, 10-12-1999), αποδεχθήκαμε την ύπαρξη εκκρεμών συνοριακών διαφορών (sic) με την Τουρκία, όπως και άλλων θεμάτων σχετικών με τη γείτονά μας Τουρκία. (“Σημεία” 4, 9 και 12 των “Συμπερασμάτων”).

Αυτά δεσμευτήκαμε να τα επιλύσουμε με διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και σε περίπτωση αποτυχίας αυτών, αποδεχθήκαμε την παραπομπή των… διαφορών μας (sic) στο “Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”, ακόμα -ΠΡΟΣΟΧΗ- και με πρωτοβουλία -ΜΟΝΟΝ(!)- του “Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”.

“Μιλάμε” φίλοι μου για το “Άκρον Άωτον” της ενδοτικότητος, για να μην γράψω της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ(!), μιας αφελούς απεμπολήσεως – παραχωρήσεως στους Τούρκους θεμελιωδών εθνικών μας συμφερόντων, αν δεν ήταν εσκεμμένη ενέργεια του Σημίτη, όπως εμείς πιστεύουμε!!!..

Δεν θα κάνουμε, “σήμερα” και εδώ, παρουσίαση της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ (που προϊόντος του χρόνου η υπόψη βλάβη μοιάζει -είθε όχι- να κατέστη πολιτικά ανήκεστος), “Εθνική Ζημία” που υπέστη η δύσμοιρη Ελλάς, από την Κ-Β Σημίτη! Άλλωστε, πολλές φορές, “μέσες – άκρες”, σας την παρουσιάσαμε, τονίζοντας ότι η εθνική πολιτική μας ΑΛΛΑΞΕ(!), από το 1996 και την “συμπεφωνημένη”… ενδο-ΠΑΣΟΚ-ικά άνοδο στον πρωθυπουργικό θώκο του Κου Σημίτη, ο οποίος παρέλαβε με συμβόλαιο το Κόμμα, εξέλιξη που δεν μπόρεσε να ανατρέψει ο Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ένας Σημίτης ο οποίος ξεκίνησε το γκρέμισμα, όλων όσων, πολλών και θετικών, “έκτισε” στα εθνικά θέματα η μεταπολιτευτική πολιτική κυβερνώσα την χώρα μας τάξη και κυρίως ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ “ΜΕΤΡ” Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που στέριωσε μια ΕΝΩΜΕΝΗ, ΑΚΜΑΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΑ, ΔΥΝΑΤΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ “ΚΑΘΑΡΗ” ΕΛΛΑΔΑ, μια ΕΛΛΑΔΑ, που σήμερα “πνέει -δυστυχώς- τα λοίσθια”, αναμένοντας το ΘΑΥΜΑ, την ΣΩΤΗΡΙΑ “ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ”!..

Η ήττα (!) μας στο Ελσίνκι, το 1999, από την Τουρκία ήταν, σε ποδοσφαιρικούς όρους, ήττα με 3-0 και συγκεκριμένα ήττα, η οποία επήλθε στους εξής παρακάτω 3 τομείς:

α. Η Τουρκία αναβαθμίστηκε σε υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα!

β. Η Ελλάδα εγκατέλειψε πάγιες θέσεις της εξωτερικής της πολιτικής, με το να αποδεχθεί, όσα στην 1η παράγραφο του παρόντος αναφέρουμε!

γ.  Η Ελλάδα αυτοευνουχίστηκε με το να αποδεχθεί την ανάθεση των Ε-Τ διαφορών (sic), σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, στο “Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”, γεγονός / εξέλιξη άκρως αρνητικό / – κή για τα εθνικά μας συμφέροντα!..

Αναλυτικότερα:

Οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι “Μεγάλοι” της ΕΕ, αλλά και οι Η.Π.Α. επιθυμούσαν για οικονομικούς κυρίως λόγους την απόλυτη εκμετάλλευση της μεγάλης τ/αγοράς, μιας αγοράς, η οποία σήμερα είναι σχεδόν μια αγορά 80 εκ-ρίων ανθρώπων. Ασφαλώς και “η Γεωγραφία της Τουρκίας”, αυτή που παραδοσιακά και διαχρονικά κάνει την τ/εξωτερική πολιτική να φαίνεται ως το… “Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο Εκμαθήσεως Εξωτερικής Πολιτικής”, “έπαιξε” τον βαρύνοντα ρόλο της!..

Η Ελλάδα, όπως πιστεύουμε, δεν είχε κανένα λόγο να δεχθεί, και μάλιστα πολύ εύκολα, “να κατεβάσει τα πολιτικά… βρακιά της, αποδεχόμενη την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, διευκολύνοντας έτσι το άριστα μελετημένο πολιτικό όραμα του Τουργκούτ Οζάλ, το… όνειρο δηλαδή της “Ειρηνικής Τουρκοποιήσεως” της χώρας μας και άρα της “Ειρηνικής της Κατακτήσεως”!..

Και για να μην λέτε, πιθανώς, ότι αερολογούμε! Από το 2015, κυρίως, έχει αρχίσει η σταδιακή Τουρκοποίηση της Ελλάδος, υπό το πρόσχημα των τ/εσωτερικών πολιτικών διαφορών, με αποτέλεσμα ικανός -αναλογικά πάντα των κειμένων τ/δεδομένων και τ/συνθηκών- αριθμός Τούρκων Γκιουλενιστών, αλλά και πρακτόρων της ΜΙΤ να έχουν εισρεύσει στην ελληνική επικράτεια, η οποία, λόγω της “πολιτικής μεταναστεύσεως” των ΣΟΡΟΣ και λοιπών, παρουσιαζομένων ως αριστερών, μισελλήνων “Διεθνών Εβραίων”, έχει “αλωθεί” από Αφρο-Ασιάτες κυρίως, ομοθρήσκους των Τούρκων Ισλαμιστές / Μουσουλμάνους, αλλά και Βαλκάνιους Τουρκόφιλους, οι οποίοι, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου του Οζαλικού οράματος τ/σχεδίου αλώσεως της Ελλάδος, τα “πιάνουν” “χοντρά” από την ΜΙΤ, έχοντας αναπτύξει μέσα στην Ελλάδα πολιτικο-οικονομικές συμμαχίες με ασιατικές κυρίως Φυλές (πχ Αλβανοί με Πακιστανούς και πάντα με… υποβολιμαία τ/παρότρυνση*), με κύριο απώτερο στόχο την οικονομική στην χώρα μας κυριαρχία, η οποία θα σημαίνει και το τέλος της θνήσκουσας Ελλάδος, της οποίας η 5η “Φάλαγγα”, η οποία έχει ενισχυθεί από ξένους δήθεν αναρχικούς, μισέλληνες, πράκτορες, φονιάδες, κλπ, κλπ, κλπ, προσπαθεί να γίνει πρώτη εκείνη που θα αφαιρέσει από το στόμα της σε κώμα ευρισκομένης Ελλάδος, τον αναπνευστικό σωλήνα!..

* Αν γράψουμε περισσότερο “ανοιχτά”, για το θέμα του πώς δουλεύει η τ/”μηχανή” “σήμερα”, για την εκ των έσω “άλωση” της χώρας μας, θα είναι, ουσιαστικά, σαν να εργαζόμαστε για την ΜΙΤ και τα τ/συμφέροντα!.. Δεν θα το κάνουμε λοιπόν!..

Αντί λοιπόν ο Σημίτης να επιδιώξει τότε να ΕΚΒΙΑΣΕΙ, όπως κάλλιστα μπορούσε, την Ευρώπη, ώστε αυτή να αναγκάσει την Τουρκία, έναντι -έστω- αυτής της περιφήμου ευρωπαϊκής υποσχέσεως περί εντάξεώς της στην ΕΕ, να αποχωρήσει από την Κύπρο (να αποσύρει τις ΤΕΔ), αλλά και να σταματήσει την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ άνομη, παράνομη και ΑΤΙΜΗ συμπεριφορά της, η οποία ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ “ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ”, αποδέχθηκε ύπαρξη Ε-Τ διαφορών, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Εμείς πιστεύουμε πως ήξερε τί έκανε ο Σημίτης, όντας Όργανο ξένων ισχυροτάτων “ΘΕΛΩ”)!..

Εμείς, τότε στο Ελσίνκι, δεν ζητήσαμε τίποτα από την Τουρκία, αλλά υπογράψαμε και στο να ενταχθεί στις υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες, μια Ευρώπη η οποία με το “ΣΗΜΕΙΟ 4”, προέτρεπε τα υποψήφια προς ένταξη Κράτη να επιλύσουν “όλες τις εκκρεμούσες συνοριακές διαφορές τους και άλλα σχετικά θέματα” (Εδάφιο 4)!.. Σημ. : Το “ΣΗΜΕΙΟ 4” αφορούσε -ΠΡΟΣΟΧΗ- μόνον τις Ε-Τ σχέσεις, αφού κανένα άλλο Κράτος της ηπείρου μας, δεν είχε διαφορές ή προβλήματα με γείτονές του!..

Φίλοι μου!

Συνεχίστε να διαβάζετε, ώστε να αντιληφθείτε καλύτερα τί υπογράψαμε τότε, ο… σοβαρός δηλαδή, όπως τότε τον παρουσίαζαν τα εξωνημένα και “πουλημένα” στους “Διεθνείς Εβραίους” ε/ΜΜΕ, Σημίτης, για… εμάς!..

Αποδεχόμενοι, με την υπογραφή μας και ουσιαστικά ΑΟΡΙΣΤΩΣ και ΠΛΗΡΩΣ ΑΣΑΦΩΣ, Ε-Τ “εκκρεμούσες συνοριακές διαφορές και εκκρεμούσες διαφορές σε λοιπά σχετικά Ε-Τ θέματα”, ουσιαστικά ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ(!) “ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ των ΕΘΝΙΚΩΝ μας ΣΥΝΟΡΩΝ”(!!!..), σύνορα τα οποία καθορίσθηκαν σαφώς με διεθνείς συνθήκες!..

Αποδεχόμενοι, και πάλι με την υπογραφή μας και μάλιστα ΜΕ ΡΗΤΡΑ(!), και(!) “εκκρεμή λοιπά σχετικά θέματα” [κάτι που το “έθαψαν άπαντες στην χώρα” μας ή – έστω- δεν το… επικοινώνησαν(sic) ευκρινώς… ], αποδεχθήκαμε και αποδεχόμαστε ουσιαστικά τις όποιες ήδη υπάρχουσες, αλλά και μελλοντικές τ/αιτιάσεις σε βάρος μας, όπως πχ την αναγνώριση ως τουρκικής, και παρά την απόφαση της Λωζάννης, το 1923, της Μουσουλμανικής μειονότητος στην Δ. Θράκη, την αποστρατικοποίηση των νήσων του Α. Αιγαίου, παρά την “ανοιχτά” και σε μόνιμη βάση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, διατυπωθείσα τ/απειλή περί κατακτήσεώς τους, από την Τουρκία, κλπ!.. (Η ιδρυθείσα το 1975 τ/”Στρατιά Αιγαίου” θα έχει τον “1ο… λόγο” στην όποια τυχόν απόπειρα υλοποιήσεως του τ/ονείρου, για τα νησιά μας)!..

Και αυτές τις δήθεν “εκκρεμούσες λοιπές διαφορές”, κλπ, δεσμευτήκαμε ενυπογράφως να συζητήσουμε στην Χάγη και στο εκεί “Διεθνές Δικαστήριο” και μάλιστα -ΠΡΟΣΟΧΗ- “σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά από την όποια τυχόν αποτυχία των (όποιων) Ε-Τ διαπραγματεύσεων”, (εδάφιο 5, “ΣΗΜΕΙΟΥ 4”), αφού προηγουμένως το “Ευρωπαϊκό Συμβούλιο” “ανασκοπήσει την κατάσταση σε σχέση με αυτές τις διαφορές, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις επί της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας και προκειμένου να προωθήσει την διευθέτησή τους μέχρι του “Διεθνούς Δικαστηρίου, το αργότερο έως το τέλος του… 2004”!.. (Εδάφιο 6, “ΣΗΜΕΙΟΥ 4”).

Για την αμέσως παραπάνω παράγραφο, στην οποία είναι φανερό ότι παραχωρήσαμε στο “Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”, το δικαίωμα να παραπέμπει στην Χάγη τις όποιες Ε-Τ διαφορές, κάποιος… αρμόδιος (προφανώς του ε/ΥΠΕΞ), θα πρέπει να μας πει τί είναι εισέτι σε ισχύ και τί όχι, όπως… εκτιμούμε!.. Τί λέτε και εσείς;

Τώρα, και πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ!

Για να “πάμε” στην Χάγη, πρέπει να το θέλουν και οι Τούρκοι, να το θέλει δηλαδή και το υποψήφιο προς ένταξη στην ΕΕ Κράτος, ήτοι η Τουρκία και για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να υπογραφεί συνυποσχετικό, αφού η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει την αρμοδιότητα του “Διεθνούς Δικαστηρίου”!..  Η Ελλάδα δηλαδή δεν μπορεί να σύρει την Τουρκία στο υπόψη Δικαστήριο! Ούτε αυτό έστω δεν σκέφτηκε να διεκδικήσει ο Σημίτης ή -για να μην τον… αδικώ- το σκέφτηκε, αλλά είχε άλλες και συγκεκριμένες εντολές, από τα… “Διεθνή Αφεντικά του”!..

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν συνθέτουν ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ απεμπόληση της “Εθνικής Κυριαρχίας” μας, από τον Σημίτη των “στημένων” Ιμίων και των “Γκρίζων Ζωνών” (ο Σημίτης το 1996, όταν επισκέφθηκε τις Η.Π.Α., είχε και για τα Ίμια αποδεχθεί την παραπομπή του θέματος στο “Διεθνές Δικαστήριο” της Χάγης, που του είχε προτείνει ο πολιτικός αριβίστας, Όργανο των “Διεθνών Εβραίων” και δεδηλωμένος -οικογενειακώς- Τουρκόφιλος Αμερικανός τότε Πρόεδρος Μπιλ ΚΛΙΝΤΟΝ), με ό,τι αυτές οι “Γκρίζες Ζώνες” ακολούθως συνεπάγοντο, αν όλα αυτά λοιπόν δεν συνθέτουν το σκηνικό μιας “Εθνικής Προδοσίας”, τότε δώστε εσείς αγαπητοί μας αναγνώστες, ο καθένας μόνος του, την δική του προσωπική εκδοχή των πραγμάτων!..

Εμείς απλώς ρωτάμε τώρα! Αν η Τουρκία ζητήσει αυτή να πάμε στην Χάγη, τότε πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να αρνηθεί κάτι τέτοιο, αφού έχει υπογράψει στο Ελσίνκι για ύπαρξη… διαφορών της με την γείτονα και όχι της μίας και μοναδικής, αυτήν του καθορισμού της υφαλοκρηπίδος (και της προκυψάσης πλέον ΑΟΖ), που μέχρι το 1999 και τον… “σοβαρό” Σημίτη όλες οι ε/Κ-Β με χαρακτηριστική εμμονή ετόνιζαν ως την μόνη Ε-Τ διαφορά; Λέει ο Κ.Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πως η μόνη διαφορά μας με τους Τούρκους είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδος, κλπ, αλλά αν του πουν οι Ευρωπαίοι, “Κυριάκε, εδώ άλλα έχετε υπογράψει, κλπ”, ο φέρελπις Π-Θ μας, τί θα τους απαντήσει τότε και κυρίως πώς θα αμυνθεί τότε των εθνικών μας συμφερόντων, αφού υπογραφή, και μάλιστα ολόκληρου Π-Θ, όπως αυτή του… Σημίτη, σημαίνει και “θεσμικά… δεσμά” της χώρας μας, σε διεθνή επίσημα… “φόρα”;

Στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε ότι, με το κοινό Ε-Τ ανακοινωθέν, στις 08-07-1997, στην Μαδρίτη, η Ελλάς ανεγνώρισε και ύπαρξη νομίμων ζωτικών τ/συμφερόντων στο Αιγαίο, ενώ επίσης και ταυτοχρόνως παραιτηθήκαμε τότε στην Ι/Πρωτεύουσα και  από κάθε μονομερή, χωρίς την συγκατάθεση της Τουρκίας, ενέργειά μας στο Αιγαίο!.. Ήταν το 2ο, μετά τα Ίμια, επίσημο ε/βήμα απεμπολήσεως των δικών μας ζωτικών εθνικών συμφερόντων!.. (Το Ελσίνκι ήταν το 3ο)!..

Συγκεκριμένα στην Μαδρίτη, το 1997, η Ελλάδα και η Τουρκία δεσμεύτηκαν αμοιβαίως(!) σε “σεβασμό στα νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους”. Στο “Διεθνές Δίκαιο” όμως, τα “νόμιμα ζωτικά** συμφέροντα ή ενδιαφέροντα” μιας χώρας ονομάζονται “δικαιώματα” και ασκούνται ως τέτοια, ανεξάρτητα από την όποια μικρή, μεγάλη ή μεγαλύτερη σημασία τους!.. Φυσικά για την Τουρκία, τέτοια δικαιώματα δεν υφίστανται από τις κείμενες ισχύουσες “Διεθνείς Συνθήκες”.

** Η επιλογή της λέξεως “ζωτικά” εκτιμάται ως καθαρά τ/επιλογή και θυμίζει “έντονα” την γερμανική επιρροή των Τούρκων, αφού το υπόψη επίθετο είναι -ιστορικά- κυρίαρχο στο πολιτικό γερμανικό λεξιλόγιο και μάλιστα… πλεονάζει σ’ αυτό της Χιτλερικής μάλιστα Γερμανίας!..

Η ίδια λοιπόν η Ελλάδα “άνοιξε” διάπλατα την πόρτα των συνεχών απαράδεκτων, ανυπόστατων, έως και… τρελών ακόμα τ/αξιώσεων, που ακούμε από το στόμα των Τούρκων πολιτικο-στρατιωτικών γραφειοκρατών τα τελευταία χρόνια, οι οποίες, προϊόντος του χρόνου, αυξάνονται πολλαπλασιαστικά και επικίνδυνα!..

Είναι πια ξεκάθαρο πως, ό,τι και να συμβεί στο μέλλον στις Ε-Τ σχέσεις, αν αυτές συνεχίσουν να έχουν την ίδια για εμάς τους Έλληνες κατιούσα  / φθίνουσα και συνεπώς αρνητική πορεία, πως δεν θα φταίει ο… σκορπιός (λέγε με Τουρκία στον υπόψη Αισώπειο μύθο), που θα δαγκώσει τελικά(!) τον κάβουρα (λέγε με Ελλάδα), ο οποίος κάβουρας ηλιθίως δέχθηκε, δέχεται και θα δέχεται, “καλή τη πίστει”(!) πάντα, όλες τις προτάσεις του σκορπιού να τον περάσει ή να τον περνάει, κάθε φορά, στην απέναντι όχθη του… ποταμού, αλλά ο κάβουρας και μόνον αυτός, ο οποίος αγνόησε, αγνοεί και θα συνεχίζει πιθανώς να αγνοεί την φύση του σκορπιού ή που πίστεψε, πιστεύει και θα συνεχίζει να πιστεύει ίσως, πως αυτή η φύση θα μπορούσε να είχε αλλάξει, πως θα αλλάξει ή και πως… άλλαξε!

Είναι βέβαιο πως η Ελλάδα (κάβουρας), αν συνεχίσει στην ίδια πολιτική προς την Τουρκία (σκορπιός) ρότα, θα ακούσει, λίγο πριν ξεψυχήσει, την Τουρκία, να της λέει πως για την αθέτηση της υποσχέσεώς της προς αυτήν και για το τελικό δηλητηριώδες δάγκωμά της σ’ αυτήν, (θα) φταίει η φύση της, κάτι που ακριβώς άκουσε και ο κάβουρας, όταν ρώτησε -στον μύθο- τον σκορπιό, “σκορπιέ γιατί με δάγκωσες, ενώ μου είχες πει πως δεν θα το έκανες”, κλπ, για να πάρει τότε την ειλικρινή απάντηση του σκορπιού, πως “για όλα φταίει η φύση μου κάβουρα”!.. Καταλαβαίνετε!..

Είναι φανερό πια φίλοι μου ότι, οι από ελληνικής πλευράς πολιτικές προσεγγίσεως της Τουρκίας, αποτελούν χίμαιρα και μάλιστα πολύ επικίνδυνη, αφού ενισχύουν “έτι περαιτέρω” την τ/επιθετικότητα, μιας και οι Τούρκοι εκλαμβάνουν μονίμως την ελληνική αυτή στάση, ως υψίστη “πολιτική πασιφισμού” και μάλιστα “αρνητικού πασιφισμού”, αν… “αρθρογραφική αδεία”, …διαστείλουμε λίγο την έννοια “Πασιφισμός”!.. Κάτι διπλωματίες της κουμπαριάς, διπλωματίες των σεισμών, του ποδοσφαίρου, κλπ, είναι “αυταπάτες, περί οάσεως, στην έρημο”, βασανισμένων σ’ αυτήν οδοιπόρων, που  πεθαίνουν για μια σταγόνα νερού, στα ξηραμένα χείλια τους!..

Προσέξτε τώρα γιατί η Ελλάδα σήμερα δεν ανακηρύσσει ίσως(!) -επίσημα- πχ ΑΟΖ, κλπ! (Τα ακολουθούντα που θα εκτεθούν είναι τυπικά μια εκδοχή, αν και όπως έχουμε πει και γράψει, εξηγώντας σας παράλληλα, το θέμα είναι βαθύτερο και άπτεται απ’ ευθείας των “θέλω”, των οιονεί Κοσμοκρατόρων “Διεθνών Εβραίων”)!..

Γιατί λοιπόν;

Διότι στο ίδιο “Εδάφιο 5”, του αυτού “Ανακοινωθέντος”, της Μαδρίτης, συμφωνήσαμε “στην αποφυγή μονομερών ενεργειών, στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση”, γεγονός που σημαίνει πως δεν έχουμε την δυνατότητα να μεριμνούμε μόνοι μας, χωρίς σχετική τ/άδεια, ούτε ακόμα πχ και για τα κρίσιμα θέματα οικονομικής εκμεταλλεύσεως, μέσα στα όρια της Επικρατείας μας, όπως πχ το να κάνουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο ή και για φυσικό αέριο στα νερά μας!..

Έτσι και παρά πχ την Σύμβαση της Θαλάσσης, του 1982, στο Μοντέγκο Μπέϊ, της Τζαμάϊκα, … αρνηθήκαμε, ουσιαστικά εμείς στους εαυτούς μας, ακόμα και την επέκταση, έστω και μονομερώς, των χωρικών μας υδάτων στα 12 ΝΜ στο Αιγαίο, κάτι που έπραξε η Τουρκία πχ στον Εύξεινο Πόντο, Τουρκία η οποία δεν είναι συμβεβλημένο μέλος της “Συμβάσεως της Θαλάσσης”, αφού αρνήθηκε τότε να παραστεί εκεί στο νησί των… “γρήγορων”, στο νησί των… “σπρίντερς”, όπου συζητήθηκε αυτή και τελικώς υπεγράφη!..

Φίλοι μου!

Στις προ “Κορωνοϊού” πολλές ημέρες μας, δαπανήθηκε πολύ μελάνι για το αν θα πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί την Χάγη ή όχι!

Οι “Οπαδοί” της… Χάγης (γνωστοί και με γνωστές πολιτικές θέσεις, οι οποίες δεν απέχουν πολύ του ενδοτισμού) ξαναπιπίλισαν και πάλι την ίδια… καραμέλα, όπως και τον Ιαν. του 1996, επί Σημίτη, αλλά και όπως κάθε αντίστοιχη φορά, μια καραμέλα της οποίας η κεντρική ιδέα, που παρουσιάζεται πάντα ως δήθεν εμβριθές και βαθιά… ανθρωπιστικό ερώτημα, ήταν και είναι της μορφής “δηλαδή τί θέλετε να κάναμε ή να κάνουμε, πόλεμο”;

Παράλληλα και παλιότερα, αλλά και στις ημέρες μας, σχεδόν χλευάστηκαν οι όποιοι διαφωνούντες με τους δήθεν βαθιά ανθρωπιστές, δήθεν ειρηνιστές και δήθεν προοδευτικούς, τάχα μου αντι-πολεμικούς έμμισθους “ΟΥΓΚΑΝΟΥΣ”, των γνωστών Αφεντικών της νέας “Νέας Τάξεως”! (Προσοχή, δύο φορές το “νέα”, δεν πρόκειται περί λάθους)!..

Χλευάστηκε βεβαίως και η πάγια ε/θέση, περί μιας και μόνης Ε-Τ διαφοράς στο Αιγαίο, κλπ, κλπ, κλπ, για να μην σας κουράζουμε, ενώ στα Κανάλια κυριαρχούσαν οι Κοι αυτοί, αφού το πρώην Κομμουνιστικό παρελθόν των Κων (και) των ε/”MEDIA”, “έκοβε” την αντίθετη άποψη ή την περιόριζε σε μέγεθος μικράς παραγράφου και αυτής ευσχήμως… συκοφαντημένης ή -κυρίως- σκοπίμως λοιδωρούμενης!..

Οι Κοι αυτοί θέλουν, με βάση τα όσα ακούστηκαν, να “πάνε” στην Χάγη και η επέκταση των χωρικών μας υδάτων, προφανώς παρανόμως, αφού αυτή καθορίζεται σαφώς από “Διεθνείς Συνθήκες” και άρα ερωτάται το πώς αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο διακρατικής δικαστικής διαμάχης, όπως και το αυτό για τα χωρικά ύδατα των νησιών μας, μαζί βεβαίως με την αποστρατικοποίησή τους, χωρίς μάλιστα να αναφέρουν οι Κοι αυτοί και οι Κες, αν πρόκειται για όλα τα νησιά του Αιγαίου ή μόνον για όσα είναι έναντι των Μ. Ασιατικών (για λίγο ακόμα τουρκικών) παραλίων!..

Είναι λοιπόν φίλοι μου φανερό ότι αυτοευνουχίστηκαμε, όπως ήδη παραπάνω αναφέρθηκε, με τα “στημένα” Ίμια το 1996 (είναι να γελάει και να κλαίει κανείς ταυτόχρονα, αν σκεφτεί ότι οι Τούρκοι τότε, που ήξεραν για το θέατρο των Ιμίων, ένα θέατρο που μερικώς βεβαίως… εξετράπη, με την εκτέλεση των 3 Ε/Ναυτικών Αεροπόρων μας, είχαν ως ΥΠΕΞ τους τον τεχνοκράτη Γκιονενσάϊ, ο οποίος γνώριζε άριστα τα των θαλασσίων ζωνών, κλπ, ώστε, όπως και έγινε τελικά, να ήταν αυτός που θα συζητούσε μετά το θέμα των σχηματισθέντων πλέον Αιγιακών “γκρίζων ζωνών” με τους Έλληνες / το συζήτησε με τον Πάγκαλο αμέσως μετά στο Βουκουρέστι και κατόπιν, όλως… περιέργως, αχαχαχαχαχαχα, … εξηφανίσθη του τ/πολιτικού Χάρτη) και κυρίως με τις συμφωνίες (ας τις πούμε έτσι… καφενειακά), των 2 ωραίων ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, το 1997 και το 1999 αντιστοίχως!..

Πιο ειδική εξήγηση, του γιατί αυτοευνουχιστήκαμε τότε, λίγο πριν εκπνεύσει ο 20ος αι., αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Τουρκία, είναι η παρακάτω:

α. Το “Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης” στερείται κανονικά δικαιοδοσίας στα όποια τυχόν Ε-Τ θέματα, διαφορές, κλπ, (ακόμα και αν δεχθούμε ότι υπάρχουν τέτοιες, για τις ανάγκες του άρθρου μας), αφού σύμφωνα με το άρθρο 36, παρ. 3, του “Καταστατικού Χάρτη”, του Ο.Η.Ε., αλλά και σύμφωνα με το άρθρο 36 και του “Καταστατικού”, του “Διεθνούς Δικαστηρίου”, αυτό επιλαμβάνεται της επιλύσεως μόνον ΝΟΜΙΚΩΝ διαφορών και ως τέτοια, ως “ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ” δηλαδή, ορίζεται σαφώς μόνον “η αμοιβαία αμφισβήτηση νομίμου δικαιώματος”, (Συνθήκες του Λοκάρνο, 1926), κάτι που δεν υπάρχει, ως γεγονός, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα!..

Η Τουρκία δεν αμφισβητεί κανένα “Νόμιμο Δικαίωμα” της χώρας μας, (ούτε εμείς εκείνης βεβαίως), αλλ’ αντιθέτως η Τουρκία, χρόνια τώρα, προτείνει στην Ελλάδα, την συνολική μαζί της συζήτηση του Αιγιακού δήθεν προβλήματος, διεκδικώντας νησιά και… βραχονησίδες, που τις έχει εντάξει στις περίφημες “Γκρίζες Ζώνες”, κάτι που ευθέως παραπέμπει σε πολιτικό χαρακτήρα, σε πολιτική μορφή και σχήμα, της υπόψη Ε-Τ διενέξεως!..

Έτσι, αναγνωρίζοντας εμείς στο “Δ.Δ.Χ.” δικαίωμα / δικαιώματα που δεν έχει, είναι σαν να αποδεχόμαστε και μάλιστα “στα ίσα”, την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, από την Τουρκία!

β. Τον πολιτικό αυτόν χαρακτήρα της Ε-Τ διενέξεως η Ελλάς μοιάζει, πράττουσα ακρίτως ασφαλώς, να τον εγκατέλειψε, με την… Σημιτική αυτοδέσμευσή της στο “Δ.Δ.Χ.”, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Ελλάς πια να αναφέρει, με στεντορεία μάλιστα την φωνή της, ότι η Τουρκία μάχεται συνεχώς το “Status Quo”, στην τόσο κρίσιμη για την Παγκόσμιο Κοινότητα ακόμα, και όχι μόνον για τις Ελλάδα και την Τουρκία, περιοχή μας, ενώ η Τουρκία θα επιδιώκει την ανατροπή των δεδομένων στην γειτονιά μας και σε βάρος μας, κάτι που λίαν πιθανώς, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, να επιδιώξει και πολεμικά!..

Από την άλλη πάλι, αν δει κανείς τα πράγματα… “ανάποδα”, δεδομένης κυρίως της διαφαινόμενης περί Χάγης “σημερινής” και πάλι ε/πολιτικής στάσης, εξόφθαλμα… ανθελληνικής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκφέρει πολιτική κρίση το “Δ.Δ.Χ.”(!), ήτοι “κρίση σκοπιμότητος” προφανώς, αφού κάτι τέτοιο ρητώς και εγγράφως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, όπως αναφέραμε, μια κρίση δηλαδή που θα του υπαγορεύσουν… τρίτοι!.. Και εδώ εστιάζεται ακόμα μεγαλύτερος για εμάς εθνικός κίνδυνος!..

γ. Μια τυχούσα πολιτική κρίση του “Δ.Δ.Χ.”, πέραν δηλαδή της νομίμου αποστολής του να εξετάζει αυστηρά θέματα νομικής φύσεως, εφ΄όσον τελικά καταλήξουμε, … συρόμενοι προφανώς εμείς(!), εκεί στην… Χάγη, θα σημάνει μείζονες εθνικούς κινδύνους, διότι:

  • Τέτοια απόφαση (πολιτική) θα εκδοθεί σίγουρα, σύμφωνα με τα “ΘΕΛΩ” των ισχυρών του Πλανήτη “Διεθνών Εβραίων” και θα είναι 100% ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ, όπως η Ιστορία διαχρονικά, αλλά και η πολύ… κοντινή μας Ιστορία έχει αποδείξει, με “σημαία” την μη υλοποίηση των αποφάσεων των Η.Ε. και του Σ.Α. για την Κύπρο, την καταπάτηση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων στην λεγόμενη Β. Ήπειρο και όχι Ήπειρο, (σημερινή εισέτι Ν. Αλβανία) και πιο πρόσφατα με το καταφανέστατο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΙΣΧΟΣ της αναγνωρίσεως των Σκοπίων, ως Β. Μακεδονίας, λόγω των σοβαροτάτων τάχα μου διακυβευομένων συμφερόντων της Δύσεως, κλπ, κλπ, κλπ!..
  • Η όποια απόφαση θα ληφθεί από τα 15 μέλη του Δικαστηρίου, τα οποία, ακριβώς επειδή η απόφαση θα είναι πολιτική (θα πρόκειται, το ξαναγράφουμε, για πολιτική διένεξη δικαστικής φύσεως), δεν υπάρχει περίπτωση να μην επηρεαστούν ή και να “πιαστούν” ακόμα, όχι μόνον από την Τουρκία, αλλά και από δυνάμεις είτε σύμμαχες σ’αυτήν και διαπλεκόμενες μαζί της ή κυρίως από δυνάμεις, οι οποίες έχουν μικρά, μεγάλα ή μεγαλύτερα συμφέροντα στο να υποστηριχθεί η Τουρκία!.. Σκεφτείτε πχ το “Κυπριακό” και τις εκατοντάδες ανεφάρμοστες, σε βάρος της Τουρκίας, αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και του Σ.Α. του! Φανταστείτε φίλοι μου την δύναμη των συμφερόντων, όπως βεβαίως και των σκοπιμοτήτων!.. Καταλαβαίνετε!..
  • Πρώτη και έως τώρα τελευταία φορά, μεταπολιτευτικά, που καταφύγαμε (με την Τουρκία πάντα ως… αντίδικο), στο “Δ.Δ.Χ.” ήταν το 1976 (11 Σεπ.), όταν αιτηθήκαμε “προσωρινά μέτρα” για την γείτονα, με το αιτιολογικό ότι επεχείρησε γεωλογικές έρευνες εντός της ε/υφαλοκρηπίδος. Το αίτημά μας απερρίφθη με το σκεπτικό / επιχείρημα ότι δεν πάθαμε “ανεπανόρθωτη βλάβη” και πως σε περίπτωση εθνικής μας ζημίας, θα είχαμε ακολούθως το δικαίωμα της επανορθώσεώς της και πάλι στο ίδιο Δικαστήριο, το οποίο όμως, όταν καταφύγαμε και πάλι σ’ αυτό, το 1978, ως συνέχεια του θέματος και όπως το ίδιο το Δικαστήριο είχε τοποθετηθεί το 1976, το Δικαστήριο ανέφερε τον εαυτό του ως… αναρμόδιο να κρίνει και να αποφασίσει επί της ουσίας της διαφοράς!!!.. Και ΠΡΟΣΟΧΗ φίλοι μου! Επρόκειτο για καθαρά “ΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ”!!!.. Καταλάβατε!
  • Για εμάς είναι “ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ” που η Τουρκία στην δεδομένη σημερινή χρονική συγκυρία, δεν επιζητεί την προσφυγή στην Χάγη!.. Ίσως φίλοι μου, διότι οι Τούρκοι χρειάζονται… “ριζικές λύσεις”, αφού κινδυνεύει η ίδια τους η εθνική επιβίωση! Είναι ακριβώς αυτή η στιγμή, που ζει τώρα, και μέχρι το 2023, η Τουρκία, μια Τουρκία που βλέπει την κύρια, στην γειτονιά της, αντίπαλό της χρεοκοπημένη Ελλάδα, να έχει καταστεί, από το 2010 και κυρίως από το 2015 και μετά (λόγω του στημένου” Διεθνιστή Τσίπρα και της πολιτικής του “παρέας-συμμορίας”), ακριβώς λόγω της στημένης χρεοκοπίας της, διεθνής… “πρωκτός υπηρεσίας”, οπότε γιατί να μην σκέφτεται το πώς θα… γευτεί και αυτή… , μια Τουρκία που σημειωτέον είναι και η δίδουσα τα πλέον έγκυρα παγκοσμίως… διδακτορικά στο αντικείμενο, λόγω του γνωστότατου… “Οθωμανικού”!..
  • Αν τα πράγματα, κάτι που δεν πιστεύουμε, οδηγηθούν τελικά στην Χάγη, τότε… “ΧΑΙΡΕΤΑΙ” για την Ελλάδα και “κρατείστε” στην μνήμη σας την σημερινή μας παρέμβαση, η οποία δεν έγινε τυχαία!..

ΧΑΙΡΕΤΑΙ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1. Θα έπρεπε το ακόλουθο “κειμενάκι” να γραφεί στις “απαντήσεις”, που δίνουμε κατά καιρούς, αλλά ο “φίλος”, μάλλον Αλβανός, … πιέζει πολύ ηλεκτρονικά, για μια μας απάντηση!.. Απαντούμε λοιπόν!

“Πρέπει να γνωρίζετε Έλληνες, ότι εγώ εμφορούμαι από τα πλέον φιλικότερα των αισθημάτων δια την Ελλάδα. Μην λησμονείτε δε, ότι ποτέ δεν ξεχνώ ότι το Βασίλειον της Αλβανίας είναι η εγγονή, ας το πούμε έτσι, της Ελλάδος.

Μας συνδέουν τόσοι δεσμοί ιστορικοί. Αλλά… Αλλά βεβαίως είναι αναγκαία προϋπόθεσις δια την διατήρησιν της φιλίας αυτής, ο αμοιβαίος σεβασμός ως προς την εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών μας, της Αλβανίας και της Ελλάδος. Ομολογώ ότι πράγματι, εις το Βασίλειον των Αλβανών υπάρχουν και μέρη ελληνικά, όπως η Κορυτσά, η Χειμάρρα, η Δρόβιανη, το Αργυρόκαστρον εν μέρει και μερικά άλλα ακόμη…

Αλλά οι διεθνείς συνθήκες καθόρισαν τα σύνορά μας, ώστε… όταν θα γυρίσω με το καλό, εάν έχωμεν υγείαν βεβαίως, θα προσπαθήσω να εγκαινιασθεί με την φίλην Πατρίδα σας μια νέα περίοδος σχέσεων καλής γειτονίας, επ’ αγαθώ αμφοτέρων των μερών”.

Πρόκειται για συνέντευξη του Αλβανού Βασιλέως ΖΩΓΟΥ, στην ε/φ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ”, στις 15-03-1931, με τίτλο: “Με τον Βασιλέα Ζώγου”! Ο υπότιτλος έλεγε: “Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις”! Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε και στην αλβανική ε/φ “Shekulli” (“Αιών”).

“Κοπρανεβού” “Φίλε” Αλβανέ;

2. Ό,τι ακριβώς σας είχαμε γράψει, σχετικά με την δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα! Τώρα το γράφει και η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” του… Μελισσανίδη, του Καλλιντερίδη και των Κρυφο-Χουντικών, του “Να Μαζευτούμε, Να… Πάτε”!..

Τα επεισόδια στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν οργανωθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών σε συνεργασία με ΜΚΟ!

Τα επεισόδια με τους λαθρομετανάστες που έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου στη Μόρια της Λέσβου είχαν οργανωθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ σε συνεργασία με συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία είναι σε γνώση των Αρχών Ασφαλείας.

Όλα όσα έλαβαν χώρα αποτελούν την εφαρμογή σε πρακτικό επίπεδο εκπονηθέντος σχεδίου από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που προβάρουν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με τη γείτονα. Συμμετείχαν άνω των 2.000 λαθραίων, κυρίως νεαρής ηλικίας, αφγανικής καταγωγής, με διάταξη παρόμοια με αυτή που εφαρμόζουν οι τρομοκράτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και κυρίως σε πυκνούς κατοικήσιμους ιστούς.

Η στρατιωτικού τύπου επιχείρηση των λαθραίων περιελάμβανε τρομοκράτηση των κατοίκων, περικύκλωση της πόλης από διαφορετικές κατευθύνσεις, φραγμούς συγκοινωνιακών αρτηριών και αποκλεισμό του κέντρου από το υπόλοιπο νησί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα επεισόδια κεντρικό ρόλο διαδραμάτισαν περίπου 70 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους διηύθυναν από 9 έως 12 άτομα – εκ των οποίων ορισμένοι είχαν ακροβολιστεί σε επίκαιρα σημεία απ’ όπου επόπτευαν και κατεύθυναν την όλη επιχείρηση, επικοινωνώντας με δορυφορικά κινητά. Από την πλευρά της ΜΙΤ οργανωτές του όλου ή τμήματος του σχεδίου (όχι μόνο στη Μόρια αλλά και για όλα τα νησιά στα οποία φιλοξενούνται λαθραίοι) φέρεται ότι είναι ο διευθυντής των ειδικών επιχειρήσεων Ιλχάν Καγιά και ο Μπαϊράκ Σερχάτ με εμπειρία στη Συρία.

Αυτοψία

Ο δεύτερος επισκέπτεται τα νησιά στα οποία λειτουργούν κέντρα κράτησης. Μεταξύ των διευθυνόντων την επιχείρηση πρόκλησης και κλιμάκωσης των επεισοδίων έλαβαν μέρος και δύο Τσετσένοι τζιχαντιστές, οι οποίοι φέρεται ότι ανήκουν στην εξτρεμιστική ισλαμική τσετσενική οργάνωση «Τάγμα Αναγνωρίσεων και Δολιοφθορών των Τσετσένων Μαρτύρων». Οι ανωτέρω έχουν έρθει στη χώρα μέσω Βουλγαρίας εφοδιασμένοι με αλβανικά διαβατήρια. Οι στόχοι της Τουρκίας είναι προφανείς. Πρώτα και κύρια, «προβάρει» όσα σκοπεύει να προκαλέσει στην Ελλάδα με τους αναρίθμητους πράκτορές της που έρχονται εδώ σαν πρόσφυγες που ζητούν άσυλο και εισπράττουν επιδόματα τα οποία πληρώνουν οι πενόμενοι Ελληνες. Επίσης, καταπονεί τις δομές του κράτους και εξαντλεί οικονομικά, ψυχολογικά και κοινωνικά τους κατοίκους των περιοχών που δέχονται τα κύματα του κατευθυνόμενου εποικισμού. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει σύντομα η πατρίδα μας θα είναι δύσκολες και οι πολιτικές ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων.

3.

Pompeo: ‘Enormous Evidence’ Coronavirus Originated in Chinese Lab

By Ken Bredemeier May 03, 2020

U.S. Secretary of State Mike Pompeo said Sunday there is “enormous evidence” that the coronavirus pandemic originated in a laboratory in Wuhan, China, not a nearby market, but declined to say whether the U.S. believes the virus was intentionally released.

U.S. intelligence officials said last week that it is investigating whether the initial COVID-19 outbreak was the result of exposure to wild animals or a laboratory accident at the Wuhan Institute of Virology.

“Remember, China has a history of infecting the world, and they have a history of running substandard laboratories,” Pompeo said on ABC News’s “This Week.” “These are not the first times that we’ve had a world exposed to viruses as the result of failures in a Chinese lab.”

The top U.S. diplomat said there is a “high degree of confidence” that the virus came from the Wuhan lab, which was studying the presence of the virus in bats.

“There’s enormous evidence that that’s where this began,” Pompeo said.

Pompeo said he has no reason to doubt the U.S. intelligence community’s consensus that the virus was “not manmade or genetically modified.”

But he blamed China for delays in informing the world of the emerging threat of Covid-19.

He said the worldwide number of cases – now more than 3.4 million, with a death toll of nearly 245,000 – would not have been so extensive had China not “attempted to conceal and hide and confuse. It employed the World Health Organization as a tool to do the same.

“We can confirm that the Chinese communist party did all that it could to make sure world didn’t learn in a timely fashion about was taking place,” he said. “There’s lots of evidence of that.”

Pompeo said that U.S. and international scientists have not been allowed to visit the Wuhan laboratory and that China has not provided a sample of the original virus.

“We have said from the beginning, that this was a virus that originated in Wuhan, China,” Pompeo said. “We took a lot of grief for that from the outset.”

Now, he said, China has embarked on a campaign to keep the world from further investigating its role in the pandemic’s origin.

“We’ve seen the fact they’ve kicked journalists out,” Pompeo said. “We saw the fact that those who were trying to report on this, medical professionals inside of China, were silenced.

“This is a classic communist disinformation effort that created enormous risk,” he said. “And now you can see hundreds of thousands of people around the world and tens of thousands in the U.S.” who have contracted the virus.

He said U.S. President Donald Trump is “very clear: we’re going to hold those responsible, accountable. We’ll do so on a timeline that is ours.”

4.

Top Jewish leader praises President Trump for commitment to fighting anti-Semitism amid Covid-19 crisis

By Benjamin Kerstein, Algemeiner

The head of a leading international Jewish group praised U.S. President Donald Trump over the weekend for a proclamation condemning anti-Semitism, saying, “I know personally that he is committed to eradicating the spread of anti-Semitism from our society.”

“President Trump has consistently stood by American Jewry and the State of Israel throughout his tenure,” said World Jewish Congress President Ronald Lauder. He added that Trump’s commitment applies “even in the midst of the present immense global uncertainty and concerns accompanying the COVID-19 crisis.”

“As the president emphasized … anti-Semitic discrimination, persecution, and violence continue to plague our Jewish communities,” Lauder noted, saying the president’s words “must be repeated, over and over again … until it is made absolutely clear that incitement, bigotry, hatred, and xenophobia will not be tolerated.”

“The World Jewish Congress deeply appreciates the U.S. administration’s ongoing efforts to combat the evil of anti-Jewish hatred, and its continuing support of American Jewry in its cherished traditions and innumerable contributions to society,” he added. “We look forward to the day when we will be able to say that antisemitism has truly been eradicated in America.”

Lauder’s comments came in response to a proclamation late last week marking Jewish American Heritage Month. In the statement Trump said, “Hatred is intolerable and has no place in our hearts or in our society. We must therefore vigorously confront anti-Semitic discrimination and violence against members of the Jewish community.”

“This month, we reaffirm our commitment to never compromise our steadfast support for the Jewish community, our rejection of anti-Semitic bigotry, and our disdain for malicious attacks of hatred,” the president added.

5.

Israel remembers Herzl on 160th anniversary of his birth

By David Isaac, World Israel News

The Herzl Institute held an all-day conference to commemorate the contributions of Zionism’s founder on the 160th anniversary of his birth. Theodor Benjamin Zeev Herzl (May 2, 1860 – July 3, 1904) founded the Zionist Congress and set the Jewish people on the path to statehood.

An Austro-Hungarian Jewish journalist and playwright, Herzl became obsessed with the “Jewish question.” Influenced by the trial of Alfred Dreyfus in Paris, a French military captain who was falsely accused of treason because he was a Jew, as well as the rise of anti-Semitism in his hometown of Vienna (eventually leading to the election of Mayor Karl Lueger), Herzl concluded that a Jewish state was the only solution.

Herzl recognized that the emancipation of Jews in Europe wasn’t enough. It needed to be followed by the legal recognition of the Jewish people and the founding of a Jewish State. There, all Jews could find a homeland, a life of freedom, labor and honor.

Herzl put his ideas into a book, The Jewish State, which was published in February 1896. The book, according to reports of the time, hit the Jewish people like a thunderbolt. Herzl found himself thrust to the forefront of a movement that had already begun to coalesce.

On August 29, 1897, the first Zionist Congress assembled in Basle, Switzerland, organized by Herzl. It became a kind of parliament-in-exile for the Jewish people.

In a quite remarkable prophecy, Herzl wrote in his diary on his return to Vienna following the Congress:

“If I were to sum up the Basle Congress in a single phrase – which I would not dare to make public – I would say: In Basle I created the Jewish State. If I said this out loud today I would be answered by universal laughter. Perhaps in five years, and certainly in 50 everyone will know it.”

It was 50 years and eight months after Herzl wrote these words, on May 14, 1948, that David Ben-Gurion announced the birth of the State of Israel. A picture of Herzl looked down at the proceedings.

6.

By Associated Press

Former Soviet dissident Natan Sharansky, winner of the 2020 Genesis Prize, announced Monday that he will donate the $1 million award to organizations fighting the coronavirus pandemic and assisting people most affected by the outbreak.

7.

Left takes Netanyahu annexation plan seriously: ‘He’s a different person now’

By Paul Shindman, World Israel NewsLeft-wing opponents of Prime Minister Benjamin Netanyahu are coming to grips with the concept that he may indeed annex parts of Judea and Samaria, Haaretz reported Monday.Except for asserting rule over Jerusalem, no Israeli government has taken the decision to impose Israeli sovereignty on lands captured from Jordan in the 1967 war even after the right-wing first came to power in 1977 under Menachem Begin.

It appears now that Netanyahu will finally act on previous promises to annex not all of Judea and Samaria, but the Israeli settlements there – roughly 30 percent of the territory.

“We are taking this very seriously because we understand that Bibi [Netanyahu] is a different person now,” Peace Now director Shaqued Morag told Haaretz.

“In the past, he might have considered annexation an irresponsible move and been more cautious – but not these days,” Morag said. “Today, what motivates him is his legal and political survival.”

Netanyahu’s insistence on adding a clause about the annexation into the coalition agreement proved it was more than just a campaign promise, she says.

“I’m convinced that if he believes there is a window of opportunity to do this now while Trump is still in power, he will go for it,” said Morag, whose organization supports a two-state solution.

Although successive Likud-led governments have always proclaimed Jewish rights in Judea and Samaria, they have until now stopped short of formally imposing sovereignty that could open up a diplomatic can of worms.

Over the weekend, Axios reported that the White House told Israel it will support the annexation of parts of Judea and Samaria if the Jewish state agrees to the Trump administration’s Mideast peace plan—the “Peace to Prosperity” vision, which includes the creation of a Palestinian state.

The chairman of the Yesha settlement council, David Elhayani, told Haaretz he is confident Netanyahu will stand by his promise.

“I think the chances are good – in fact, very good – that the prime minister will fulfill his commitments of the past year,” Elhayani said, adding he was reassured by comments from Secretary of State Mike Pompeo that annexing settlements was “ultimately Israel’s decision to make.”

Last month European Union Foreign Minister Josep Borrell warned Israel the EU did not want unilateral Israeli annexation under any circumstances.

“The European Union reiterates that any annexation would constitute a serious violation of international law,” Borrell said. “The European Union will continue to closely monitor the situation and its broader implications, and will act accordingly.”

The Institute for National Security Studies at Tel Aviv University said Sunday the response to annexation could go either way, especially with world attention diverted by the coronavirus pandemic.

“There are two contradictory assessments … of potential responses to Israel carrying out unilateral annexation. One holds that nothing dramatic will occur, just as the earth did not shake in response to the U.S. moving its embassy from Tel Aviv to Jerusalem – despite many fears and warnings of potential consequences,” INSS managing director Udi Dekel and research director Anat Kurtz wrote.

“The second assessment takes Palestinian spokespeople’s threats of a severe response seriously,” they said.

“It expects any act of annexation to generate a determined and violent Palestinian response, including terror attacks and riots and additional serious consequences,” such as damage to the peace treaties with Jordan and Egypt, international condemnation “and the potential imposition of sanctions and boycotts.”

8.
New York City Mayor Bill de Blasio
04-05-2020
Mayor Bill de Blasio would never point a finger at other minority groups for allegedly flouting corona restrictions, say members of New York’s Jewish community.
‪Last Tuesday, New York City Mayor Bill de Blasio tweeted a harsh rebuke to people who do not follow social distancing requirements to thwart the spread of the coronavirus. The mayor singled out the “Jewish community” for condemnation based on a funeral attended by orthodox Jews in Brooklyn.In light of the staggering number of violent anti-Semitic attacks perpetrated against orthodox Jews in New York, the community blasted de Blasio.Listen to the responses of these law-abiding members of the community, who refuse to permit the flames of anti-Semitism to be stoked amid the global health pandemic.
9.
Israeli fighter jet. (Flash90/Ofer Zidon)
Israeli fighter jet

“We have moved from blocking Iran’s entrenchment in Syria to forcing it out of there, and we will not stop,” commented Minister of Defense Naftali Bennett this week.

By Aryeh Savir, TPS

11.

Koronavirüs

Beş Göz İttifakı’ndan korona iddiası! Çin yalan söylüyor

ABD ve İngiltere’nin aralarında olduğu 5 ülkenin oluşturduğu Beş Göz İttifakı adlı istihbarat örgütünün hazırladığı korana raporu sızdı. Rapora göre, Çin virüs konusunda yalan söylüyor..

Beş Göz İttifakı'ndan korona iddiası! Çin yalan söylüyor...

Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD istihbarat teşkilatlarının Çin’in faaliyetlerini izlemeye yönelik oluşturdukları “Beş Göz İttifakı” koronavirüs raporu hazırladı.

The New York Post’un haberine göre, rapor, Çin’in virüsün insandan insana bulaştığı bilgisini sakladığını ve Batı’nın aşıyı bulamaması için virüs örneklerini vermeyi reddettiğini iddia ediyor.

15 sayfalık araştırma, virüsün Wuhan Viroloji Enstitü’sünden yayıldığına işaret ediyor. Başlangıçta komplo teorisi olarak reddedilen bu iddia, Çinli yetkililerin virüsün canlı hayvan pazarından yayıldığı konusunda yalan söylediğini öne sürüyor.

VİRÜS YANLIŞLIKLA DIŞARI ÇIKTI İDDİASI

Haberde, üst düzey bir istihbarat kaynağının Fox News’e yaptığı dikkat çekici açıklama şöyle verildi:

“İstihbarat teşkilatlarının bir çoğu, corona virüsünün Wuhan’daki laboratuvardan çıktığını düşünüyor, virüsün yanlışlıkla dışarıya taşındığına inanıyor.”

Aralık ayının başından itibaren virüsün insandan insana bulaştığına dair kanıtların yer aldığı iddia edilen raporda, Çin’in bu bilgiyi 20 Ocak’a kadar sakladığı ve inkâr ettiğinden söz ediliyor.

12. Harbi Gazetesi İlk Sayfası / 04-05-2020 / Διαβάστε το!
13.

Diyarbakır’da askeri helikopterlere hain tuzak!

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında, helikopter iniş sahasına tuzaklanan iki bomba tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığınca terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen Şehit Jandarma Er Kenan Büyükçalışkan Operasyonu sırasında söz konusu bombalar imha edildi.

04-05-2020
Diyarbakır'da askeri helikopterlere hain tuzak!

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ilçesinen Akçabudak ve Yalımlı köyleri kırsalında yürütülen “Şehit Jandarma Er Kenan Büyükçalışkan Operasyonu” başarıyla tamamlandı.

Operasyonda teröristlerce kış üstlenmesi amacıyla kullanılan, biri toprak altına kazılarak yapılmış, girişi jelikan bidon kapağı olan, tabanı tahta ve duvarları naylonla kaplı 30 metrekare genişliğinde 9 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Hain tuzak

Bölgede yapılan aramada biri helikopter iniş bölgesi olarak değerlendirilen bölgeye ve biri de sığınak girişine olmak üzere amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanan 2 el yapımı patlayıcı madde düzeneği tespit edildi.

Tespit edilen patlayıcı düzenekleri Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildi.

Söz konusu sığınaklarda ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde, iki zamanlı çanta tipi benzinli jeneratör, silah dürbünü, 3 büyük tüp, 2 küçük tüp, akü, 126 pil, 3’lü 2 pil bloğu, 6’lı 2 pil bloğu, 24 metre sanayi tipi kablo, 50 metre elektrik kablosu, 7 metre 3’lü priz, 8 kişilik portatif kamp çadırı, amonyum nitrat öğütmede kullanılan kıyma makinesi, 5 terörist kıyafeti, pusu kıyafeti, 300 kilogram gıda malzemesi ile çok sayıda yaşam, giysi, tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemelere el konuldu, diğer malzemeler yerinde imha edildi.

420 kilogram esrar, 12 bin 500 kök kenevir

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, iki farklı bölgede yapılan aramada 420 kilogram esrar, 12 bin 500 kök kenevir bitkisi ve kenevir tarlasını sulamak için kullanılan 2 bin 500 metre sulama hortumu bulundu.

Esrar muhafaza altına alındı, kenevir numune alınmasının ardından sulama hortumu ile yerinde imha edildi.

Valilik açıklamasında, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan azim ve kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

Siirt’te de teröristlere göz açtırılmıyor

Ayrıca Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda kaya bloğunda 2 el bombası ve mühimmat ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Yanıkses köyü Çaçi Dağı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik “Şehit Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın Operasyonu” gerçekleştirildi. Operasyonda kaya bloğuna gizlenmiş 2 el bombası, kütüklük, keskin nişancı tüfeğine ait 4 şarjör ve 25 mühimmat ele geçirildi. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza edildi, diğerleri olay yerinde imha edildi.

14.

Μαρκ Έσπερ: Τα Κινεζικά δίκτυα 5G στην Ευρώπη θα χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία των τηλεπικοινωνιών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι ορισμένες χώρες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την πανδημία ως μέσο για να επενδύσουν σε νευραλγικής σημασίας βιομηχανία και υποδομές, με επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας μακροπρόθεσμα», δηλώνει στην εφημερίδα La Stampa ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Κίνα και η Ρωσία θα προσπαθήσουν να κερδίσουν επιρροή στην Ιταλία με την αποστολή βοήθειας.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ανταγωνιστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα συμφέροντά τους, θα προτάξουν τα συμφέροντά τους για να δημιουργήσουν διχόνοια στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη», λέει. «Η Huawei και το 5G είναι σημαντικά παραδείγματα αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας της Κίνας».

15.
 2020-05-04

Türk doktor duyurdu: Bu ürün koronavirüsün ilacı

Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüse karşı tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen bileşenlerden oluşan formülasyon bir umut olarak ortaya çıktı. Şimdiye kadar koronavirüse yakalanan doktorların bu formülasyon ile virüsü yendiğini belirten Uzman Dr. Mehmet Akdemir, “Ben kendi bilgilerime dayanarak söyleyeyim, bu formül işe yarıyor. Adı Vacrol” dedi.