Για… Εδώ!.. (Ανανεωμένο).

Φίλοι μου / μας!

1. Επιτέλους ο Π-Θ και(!) με άλλο κοστούμι! Ήταν γκρι και με ωραίο συνδυασμό πουκάμισου – γραβάτας!

Αυτός ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος σου, δεν σου λέει τίποτα για το… ντύσιμό σο, Κε Π-Θγέ;

Ούτε στο δακτυλάκι του, δεν έμοιασες Κυριάστο θέμα ντύσιμο, στον άρχοντα(!) εμφανισιακά πατέρα σου!.. (Εννοώ επιλογή κοστουμιών, πουκαμίσων και γραβατών και ΠΡΟΣΟΧΗ, εννοώ τον συνδυασμό τους)!..

2. Προς την δημοσιογραφική… μίξα του “ΣΚΑΪ” Αναστασοπούλου, η οποία με αφορμή τον “Κορωνοϊό” βγάζει τα βρώμικα εσώψυχά της κατά της Εκκλησίας: Έφτιαξες την μύτη σου και πλέον δεν τσιμπάς μ΄αυτήν ψωμάκια για σουβλάκια, αλλά πρόσεχε μην “βγαίνεις” στην “ΤV” με την ρόμπα που φοράς στο σπίτι σου, όπως τις προάλλες, που σε είδα!..

Μερικές φορές “βγάζετε”, (μαζί βεβαίως και με τον Πορτοσάλτε), περισσότερο μίσος και από τους ιδεολογικούς εχθρούς του Θείου και της Εκκλησίας, “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, που τόσο πολύ… νοιάζεται για την πανδημία και τις θανατηφόρες  επιπτώσεις της!.. Τί ώρα;

Έχετε άραγε ποτέ σκεφτεί ότι μια διαφορετική σας σχετική στάση θα είχε θετικότερα αποτελέσματα στο τόσο σοβαρό θέμα του εμβολιασμού, συνεισφέροντας έτσι και εσείς, με έναν άλλον όμως τρόπο, στην προσπάθεια αύξησης του σημερινού ποσοστού των “πλήρως εμβολιασθέντων” στην χώρα μας; (63%)

Και επειδή έχουμε και εμείς κάποια… μικρή σχετική εκπαίδευση,  μην “βγάζετε” εκεί στον “ΣΚΑΪ” “στημένα” ρεπορτάζ, σαν αυτό με τον τύπο στην Λέσβο, που αναφερόταν στον κορωνοκτυπημένο Παππά, κλπ!.. Μην υποτιμάτε τους τηλεθεατές σας και τελικά μην… Φασιστοποιηθείτε ως άτομα, αλλά και ως Κανάλι, παρασυρμένοι από το προφανές δίκιο σας, για την ανάγκη εμβολιασμού όλων μας!..

Και εσύ και ο Οικονόμου, αγαπημένη Μαρία, αν θέλετε ακούστε με! Κάντε μια προσπάθεια να γνωρίσετε την Ορθοδοξία και τότε θα νοιώσετε αληθινοί άνθρωποι!.. Αν όμως δεν μπορείτε ούτε και να… προσπαθήσετε, τουλάχιστον… προσπαθείστε να μην μισείτε και να βγάζετε το μίσος σας σαν τους… αστρίτες!.. Δεν μεγαλώνετε δημοσιογραφικά με το να στοχεύετε συνεχώς την ε/Ορθόδοξη εκκλησία, χωρίς να αντιλαμβάνεστε -αν φυσικά σας ενδιαφέρει- ότι ευθέως προσβάλετε την δύσμοιρη Ελλάδα!..

3. Ρε πολιτικά σιχαμένε Σόρος-Τσίπρα, από πότε οι πιστοί της ε/Ορθόδοξης Εκκλησίας έγιναν… “μειονότητα”, όπως δήλωσες, ρε πολιτικέ αληταρά;

4. Επιτέλους μας διάβασαν, αλλά πλέον και μας άκουσαν! Βγήκαν στην Αγγλία, έστω κάποιοι των “Εργατικών” και ανέφεραν το “PKK” ως πολιτικό Κουρδικό Κόμμα, ζητώντας ανθρώπινα δικαιώματα για τον αγωνιζόμενο αυτό δυστυχή λαό, αλλά δεν άκουσα να ζητούν με στεντόρεια φωνή την απελευθέρωση του συμβόλου του “Κουρδικού Αγώνα” Αμπντιουλλάχ ΟΤΖΑΛΑΝ!

Η αλήθεια φίλοι είναι πως, δεν ξέρουμε ακριβώς, εμείς οι… φτωχοί θνητοί, τί περιλάμβανε η ούσα προφανώς ακόμα σε ισχύ συμφωνία παράδοσης του Οτζαλάν στους Τούρκους, το 1999, συμφωνία που είχαν υπογράψει οι Κλίντον, Σημίτης, Ετζεβίτ!..

Ντροπή Κε Μπάϊντεν και κυρίως ντροπή Κε Μπλίνκεν, που έχετε πολλαπλάσια οξύτητα αντιλήψεως από τον νυν Α/Πρόεδρό σας! Ο Κος Τραμπ δεν μας άκουσε στο θέμα και προφανώς ούτε και ο Κος Πομπέο, μια προσωπικότητα αντάξιά σας! Δεν μας άκουσαν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι!.. Κάντε εσείς λοιπόν το μεγάλο… άλμα Κε Μπλίνκεν, ώστε να μην βγει νεκρός από το Ιμραλί ο Οτζαλάν, μια προσωπικότητα με τεράστιο πλέον κύρος σε όλη την Μ. Ανατολή! Με αντιλαμβάνεστε!..

Είναι δυνατόν, ειλικρινά σεβαστέ Κε Μπλίνκεν, να ενδιαφέρεστε για την απελευθέρωση του Οργάνου του πράκτορός σας Σόρος, Οσμάν ΚΑΒΑΛΆ, (γι’ αυτόν θα έπρεπε να νοιαστεί η “CIA”), και όχι για τον Οτζαλάν;

Εργαστείτε για την απελευθέρωσή του και αν την πετύχετε θα μείνετε στην Ιστορία, αποδεικνύοντας ότι και σήμερα οι Η.Π.Α. είναι ό,τι ήταν από συστάσεώς της, ήτοι αμύντορας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των πραγματικών (και όχι βεβαίως των μουσαντένιων)”Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”!

Επίσης!

Είναι δυνατόν να μιλάτε και να μιλάμε για “Ανθρώπινα Δικαιώματα” και να ανέχεστε τον 21ο αι. να βασανίζεται ένας λαός 30 εκ-ρίων, όπως είναι ο Κουρδικός; Το ενδιαφέρον σας εξαντλείται μόνον στην όποια εκ μέρους σας επιφανειακή Κουρδική υποστήριξη, σχετικά και μόνον σε ό,τι αφορά την άμυνα του… Ισραήλ;

Λογικό, αποδεκτό και βεβαίως απολύτως σεβαστό! Όμως μόνον γι’ αυτό, ρε Αμερικανοί;

5. Για να μην σας λένε παπαριές! Καμιά “Συμφωνία Πρεσπών” δεν ακυρώνεται και ας “έπεσε” (την “έκανε” μετά από την πανωλεθρία του στις πρόσφατες “Δημοτικές Εκλογές” στα “Σκόπια”), ο Ζάεφ!

Η “πΓΔΜ” λέγεται πια επισήμως “Β. Μακεδονία” στα κιτάπια του Ο.Η.Ε. και είναι μέλος του ΝΑΤΟ! Για να πάψει να ισχύει αυτό θα πρέπει να γίνει πόλεμος, είτε τοπικός (λέμε τώρα), είτε παγκόσμιος και ό,τι γίνει να επισημοποιηθεί με μια νέα… παγκόσμιο συνθήκη, όπως ήταν / είναι η Λωζάννη!..

Τους Τσίπρα και Ζάεφ τους έφερε με σχέδιο στην εξουσία ο Σόρος και η… “διεθνής”(!) παρέα του, ακριβώς για να γίνουν οι “Πρέσπες” και ο μεν Ζάεφ να γίνει… περίπου ήρωας στην χώρα του και το Χουντόπαιδο ο Τσίπρας να γίνει προδότης, κάτι που ως “Διεθνιστή” λίγο τον ενδιέφερε και ενδιαφέρει!..

Και μην(!) ξεχνάτε την ατάκα Τζανακόπουλου στην ε/Βουλή! “Την έχουμε δέσει τόσο καλά την συμφωνία, που να χτυπάτε τον κόλο σας κάτω δεν αλλάζει”!.. Το δήλωσε, διότι ήξερε τον ρόλο και κυρίως την απόφαση στο θέμα των απάτρηδων κεφαλαιοκρατών “Διεθνών Εβραίων”!..

6. Ε, εκεί στην ΜΙ6! Τί ήταν αυτό το πράσινο… ρόπαλο, το οποίο εμφανίστηκε “προχθές” πάνω από τους αγγλικούς ουρανούς;

7.  Ρε σεις Τούρκοι, τί ακριβώς φοβάστε από την Α/παρουσία στην Αλεξανδρούπολη; Να σας πω εγώ! Φοβάστε αμερικανική εισβολή στην κατεχόμενη Α. Θράκη και γενικώς στην χώρα σας! Είναι ένα σενάριο που “παίζει” από το 2000 και το έχουμε πει εδώ και γράψει σχεδόν στην ολότητά του, ένα σενάριο που, αν δεν σφάλλω, εξετάσατε στην φετινή σας άσκηση “Anatolian Eagle”!..

Αν θέλετε να μας ακούσετε, διαβάστε! Αφήστε πια την περπατησιά στις 2 βάρκες (Δύση – Ρωσία) και ενταχθείτε (διότι ουσιαστικά “τύποις” είστε), στην “Ατλαντική Συμμαχία”… Ο-ΛΟ-ΨΥ-ΧΩΣ!.. (Με ό,τι αυτό σημαίνει)!

Αν δεν το πράξετε τώρα αυτό, τότε αγαπητοί Τούρκοι θα υποχρεωθείτε(!) σε εισβολή στην Ελλάδα, σε μια κίνηση απολύτου απελπισίας σας, κίνηση που θα φέρει τους σημερινούς σας δήθεν φίλους, λέγε με Ρώσους, στα νώτα σας, μέσα στα σημερινά εδάφη σας!

Το μόνον, ανόητοι, που στην όλη αυτή “ιστορία” μπορείτε να πετύχετε, προ της βεβαίας σας Κ/Φ, αν δεν αλλάξετε θέσεις και απόψεις, είναι η ανάφλεξη ενός 3ου “Παγκοσμίου Πολέμου”! (Είτε με τον ΡΤΕ επικεφαλής, είτε με μια Κ-Β δήθεν συνασπισμού, στην οποία και πάλι, όπως συμβαίνει και σήμερα, θα είναι από πίσω οι ΤΕΔ)!..

Το πρόβλημα Τούρκοι, που πάντα θέλετε “μασημένη τροφή”, δεν είστε εσείς, αλλά οι Ρώσοι, οι οποίοι ανοήτως αφέθηκαν να αιφνιδιάσουν την Δύση με την Κριμαία το 2014, κάτι που εσείς είστε τόσο αφελείς να πιστεύετε πως δεν μπορούν και πάλι ξαφνικά να κάνουν, αλλ’ αυτήν την φορά με ευθύνη όχι ακεραία της Δύσεως, αλλά κατά 90%+ δική σας, ώστε να βρεθούν στα εδάφη σας, ως κατακτητές ή ως “περαστικοί”, στον δρόμο τους για τον στρατηγικό στόχο τους, ο οποίος είναι, κατά το μείζον, τα σύνορα του… Ισραήλ!..

Εσείς, επομένως, Τούρκοι, γίνεστε / καθίσταστε, συνημμένο πρόβλημα για την Δύση, συμπληρωματικό μεν, αλλά βεβαίως λίαν σημαντικό!..

Γι’ αυτό και οι δυτικές ασκήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, γι’ αυτό και η πρόσφατη περιοδεία του Α/ΥΠΑΜ Κου Όστιν σε χώρες της ίδιας περιοχής, γι’ αυτό και η… Αλεξανδρούπολη, αλλά και ό,τι άλλο θα ακολουθήσει!.. *

*

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Πάιατ η μεγαλύτερη αμερικανική «απόβαση» στα Βαλκάνια

pyatt-5_2

Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε παρατηρητήριο της περιοχής και «ενοχλεί» τον Ερντογάν – Τα μεταγωγικά πλοία θα ξεφορτώσουν πάνω από 120 ελικόπτερα συνολικά και 1.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Μία αποστολή την οποία αναμένεται να υποδεχθεί και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως μεταδίδει το evros-news.gr ο κ. Πάιατ θα βρεθεί στην περιοχή στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα εδραίωσης της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ειδικά και μετά την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που περιλαμβάνει και αναβάθμιση της βάσης της Αλεξανδρούπολης.

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδει το pameevro.gr στις 2 ή 3 Δεκεμβρίου, είχε αποκαλύψει την μεγαλύτερη άφιξη υλικού των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας του στο λιμάνι της πόλης, δηλώνοντας ότι: «Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης».

Έτσι, τα μεταγωγικά πλοία θα ξεφορτώσουν περί τα μέσα Νοεμβρίου πάνω από 120 ελικόπτερα συνολικά και 1.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου, τα οποία θα μεταφερθούν στη Ρουμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τρένα ή νταλίκες. Με την Αλεξανδρούπολη λοιπόν να μετατρέπεται σταδιακά σε παρατηρητήριο της ευρύτερης περιοχής και με την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της πόλης με αυτά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Μαύρη Θάλασσα παρακάμπτονται πλέον τα στενά του Βοσπόρου.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη και το θηριώδες καταμαράν «USNS Yuma» με τεράστιο αριθμό επιθετικών και άλλων ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης, λαστιχοφόρων τεθωρακισμένων, πυροβόλων, μαζί με χιλιάδες στρατιώτες (ανάμεσά τους και τους περιβόητους Seals). Αμέσως μετά έγινε η προώθηση οδικώς, σιδηροδρομικώς και αεροπορικώς στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κόσοβο κ.λπ.) και στην Κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία) φθάνοντας έως το… Ελσίνκι.

Το «Yuma» -ηλικίας μόλις 5 ετών- είναι ταχύπλοο πλοίο τύπου «Catamaran», υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600 τόνων φορτίου και 312 ανθρώπων. Έχει μήκος 103 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 43 κόμβων, αποτελώντας μια από τις αιχμές των επιχειρήσεων μεταφοράς αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό: «Καλωσόρισες USNS Yuma. Για μία ακόμη φορά, ένα υπερσύγχρονο catamaran υποστήριξης και ταχείας μεταφοράς 600tn φορτίου και 312 στρατιωτών και πολιτών του Αμερικανικού Ναυτικού στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης».


Η αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, άλλωστε, είχε από καιρό απασχολήσει και τον τουρκικό Τύπο. Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu το οποίο σημείωσε πως μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης, εκτοξευτήρων, πυροβόλων όπλων κ.α. θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, στο της αποστολής την οποία και χαρακτήριζε «πρωτοφανή».

Το δημοσίευμα αναφερόταν και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, που μίλησε για άφιξη αριθμού ρεκόρ αεροσκαφών και ελικοπτέρων φτάσει στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο. «Οι ΗΠΑ αποδίδουν μεγάλη σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επειδή θέλουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τις δικές τους στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα»  σημείωνε το το Anadolu , συμπληρώνοντας πως: «η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία».


anadolu-5

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών από τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε στο «Thessaloniki Summit 2021, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη.  «Βρισκόμαστε στην κορύφωση, αλλά όχι στην κορυφή» των σχέσεων σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας, τόνισε ο κ. Πάιατ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μια χώρα με την οποία μοιράζονται κοινά στρατηγικά συμφέροντα. 

Αυτή η εξέλιξη φαίνεται άλλωστε πως έχει ενοχλήσει την Τουρκία. Αυτή η ενόχληση μάλιστα εκφράστηκε και με τον πιο επίσημο τρόπο από τα χείλη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν έθιξε το θέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότι διαμαρτυρήθηκε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας ότι η εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα «αναστατώνει σοβαρά» την Άγκυρα. Μάλιστα, στον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος του είπε ότι η Αθήνα «έχει χρήματα», με τον ίδιο να του απαντά ότι «σε ξεγελάνε».

-/-

“Μην τραβάτε λοιπόν το σχοινί, διότι θα κοπεί” και θα χαθείτε, ενώ η μόνη σας χαρά, όσων βεβαίως εξ υμών θα επιζήσουν, θα είναι μια πιθανή Δυτική ήττα στην νέα παγκόσμια μάχη κατάκτησης του Κέντρου της Γης ή αλλιλώς της παγκοσμίου, πλην βεβαίως και ελληνικής, πρωτεύουσας Κωνσταντινουπόλεως, αν έτσι πιθανώς το θέλετε! Και γράφω “δυτική ήττα”, αφού η “Δύση”, όσο δυνατές και να είναι οι “παίκτες” της Η.Π.Α. και Αγγλία – Γαλλία, θα αγωνιστεί… εκτός έδρας!.. Τί εννοώ; Δείτε στον Χάρτη πχ πού είναι οι Η.Π.Α. και πού η Ρωσία, και πόσο απέχει η κάθε μία από τα στενά του Βοσπόρου!..

Τούρκοι!

Για άλλη μία φορά, σας καλούμε αντί να ασχολείστε με σχέδια για “Κανάλια της Πόλεως”, κλπ, τάχα ασχολούμενοι με την εκ Δυσμών άμυνά σας (διότι αυτή είναι η αλήθεια και όχι η κυκλοφοριακή ναυτική… συμφόρηση … και παπαριές, η οποία είναι ένας θεωρητικά προφανής υπαρκτός λόγος ), νοιώστε τί διαβάζετε και πάλι εδώ απόψε και “αλλάξτε μυαλά”, δενόμενοι και πάλι γερά στο άρμα της Δύσης!..

Κε Καλίν! Ψάχνοντας για… σοβαρούς στην Κ-Β σας, δεν βρήκα άλλον πλην εσού! Προβληματίσου λοιπόν σε ό,τι διαβάζεις, απόβαλε την περισσεύουσα στην πολιτική σας αλαζονεία, σκέψου, αποφάσισε και μίλα στον Πρόεδρό σας!..

Κάνε χρήση κυρίως του ρήματος “σκέπτομαι”, του ενός δηλαδή από τα 4 ρήματα που έγραψε ο Πρόεδρός σας στον πίνακα, προ καιρού, σ’ εκείνο το επαγγελματικό νομίζω Λύκειο της Πόλης που είχε επισκεφτεί,  ρήματα που έγραψε βεβαίως στην Προστακτική, αφού αποτελούσαν το δώρο – συμβουλή του προς τους… εκστασιασμένους μαθητές, εξηγώντας τους ακολούθως το νόημα της δικής του… σκέψης γι’ αυτά!..

Ο ΡΤΕ ΩΣ ΝΕΟΣ… ΚΕΜΑΛ

Mustafa Kemal Atatürk Kayseri’de kara tahta başında yeni harfleri vatandaşlara öğretirken. (20.09.1928)

Ο Μ. ΚΕΜΑΛ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΣΤΙΣ 20-09-1928, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ, ΕΝΩ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ / ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ).

Atatürk'ün Öğretmenlere Verdiği Önem | ATATÜRK ARŞİVİMİZ | KÜTÜPHANE | HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu

8.  Πώς να υπογράψει ο Κιλιτσντάρογλου το νέο “Tezkere”, για μία ακόμα χρονική επέκταση των επχ-σεων των ΤΕΔ στην Β. Συρία, που ενέκρινε πρόσφατα η τ/Βουλή, ΤΕΔ που στοχεύουν αυστηρά και μόνον στους εκεί Κούρδους, με τελικό στρατηγικό στόχο την  μη δημιουργία “ενεργειακού διαδρόμου” (από Ιράκ, δια Συρίας, στην Μεσόγειο, όπως έχουμε επίσης γράψει και αναλύσει στο παρόν “σάϊτ”), όταν αποβλέπει στην εκλογική συνεργασία του… φιλο-Κουρδικού “HDP”, προκειμένου να έχει ελπίδες επιτυχίας στις επόμενες τ/εκλογές (2023), μαζί φυσικά και με την εκλογική… συνδρομή και άλλων αντι-“ΑΚΡ” Κομμάτων;

9.  Ο Κος Μπουρλάς είπε πως μέσα στο 2022 θα βγουν φάρμακα (χάπια) για τον “COVID-19”, για τα οποία οι δοκιμές και γενικώς η έρευνα συνεχίζονται!..

Και ρωτάμε τους ειδικούς! Πόσο διαφορετικό είναι (ως προς το περιεχόμενο φυσικά) το εμβόλιο από τα χάπια, ώστε το εμβόλιο να μην θεωρείται πειραματικό, ενώ τα ρηθέντα χάπια να είναι ακόμα… πειραματικά, αφού οι δοκιμές ακόμα συνεχίζονται, “καθ’ α ο Κος Μπουρλάς έφα”;

Και κάτι ακόμα! Ρωτάω! Αν δεν έβγαινε αυτό το πολιτικό διεθνιστικό παχύδερμο, ο Σόρος-Φίλης και να αναφερόταν σε “τέλος χρονικής ισχύος” των πιστοποιητικών των δις εμβολιασθέντων, η Κ-Β δεν θα έκανε έναν “αρχικό λόγο” γι’ αυτόν;

Tελικώς αποδεικνύεται “μη συνωμοσιολογική” η εξ αρχής ακόμα της πανδημίας θέση κάποιων ότι θα εμβολιαζόμαστε υποχρεωτικά για κάποια χρόνια ακόμα συνεχώς!.. (Έως το 2030); / (Διαβάστε και πάλι στο “σάϊτ” μας το “πώς”, το “γιατί” και ποιοί άφησαν να “χυθεί” στον Πλανήτη μας το τόσο θανατηφόρο και απολύτως άμεσα δραστικό αυτό δηλητήριο)!..

Η ΕΕ (λέγε με “Διεθνείς Εβραίοι”) θα αποφασίσει κεντρικά και για όλα της τα μέλη και εμείς υποχρεωτικά θα εκτελέσουμε, σε ό,τι αφορά την ισχύ των πιστοποιητικών, κλπ, κλπ, κλπ!..

10. Ρε Ακάρ!

Όταν αναφέρεστε στα νησιά μας παρά την Μ. Ασία, που τάχα σας… απειλούν… , για το καθεστώς των νήσων Ίμβρου και Τενέδου γιατί κάνετε εσύ και “γιός του… Λοχία”… γαργάρα;

Τα νησιά αυτά είναι τουρκικά, με βάση την Λωζάννη, όπως εσείς τέτοια τα καταστήσατε;

Τα νησιά αυτά είναι στρατικοποιημένα; (Χαιρετισμούς στους… Κινέζους, για τους πυραύλους τους, που τους έχετε τοποθετήσει εκεί)!..

Αλήθεια! Εσείς, γιατί τα έχετε… στρατικοποιήσει, Χουλουσί;

Προς το ε/ΥΠΕΞ! Πότε θα αρχίσετε την προς την Τουρκία “εμφανή”(!) πολιτική αντεπίθεση; Πλέον δεν αρκεί η ασφαλώς άκρως “διεθνής πετυχημένη πολιτική αμύνης” της Ελλάδος  απέναντι στην Τουρκία και η έμμεση (!!!), δι΄αυτής, “αφανής”, αλλά σίγουρα διακριτή, … επιθετική πολιτική προς την Τουρκία απάντησή μας!..

11. Και μάθημα μέγιστης πολιτικής προώθησης στρατηγικού στόχου παρέδωσε “προχθές”, σε συνέντευξή του, ο Τσαβούσογλου, ο οποίος την διεκδίκηση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την Τουρκία (δηλαδή τα ε/”Χωρικά ‘Υδατα” και κυρίως το 1/2 Αιγαίο και συγκεκριμένα το Αιγαίο ακριβώς ανατολικώς  του 25ου Μεσημβρινού, που αν γίνει τουρκικό, τότε γίνεται τουρκική και η Α. Μεσόγειος και προοπτικά πάπαλα, ούτως ή άλλως, και η Κύπρος…), την μετέτρεψε λοιπόν αυτήν την επαίσχυντη διεκδίκηση σε τουρκική… υφαλοκρηπίδα (sic), περνώντας σε πιο… δύσκολο επίπεδο πολιτικής… πίστας!..

Οι Τούρκοι, ανατρέποντας την ίδια την… Γεωγραφία, “βρέθηκαν” με το… ευρηματικό Τ-Λιβυκό σύμφωνο στα ανατολικά της Κρήτης μας, όχι μόνον για τις κρίσιμες πολιτικές τους ανάγκες (προσβολή του “EAST-MED”, διεκδίκηση ολοκλήρου της ν. Κύπρου, κλπ), όχι μόνον στο πλαίσιο του νέου τους, μετά το 2016 ,”Εθνικού τους Δόγματος”, που επιβάλλει στην τ/εθνική άμυνα να αρχίζει από το κάθε εχθρικό έδαφος, αλλά και για να νοιώσουν οι Έλληνες, υποτίθεται πάντα, όπως νοιώθουν, υποτίθεται και πάλι, αυτοί, με τα ελληνικά, παρά την Μικρά Ασία νησιά μας, λέγε με φόβο και τα συναφή!.. (Εδώ και αν… υποτίθεται)!.. / (Να θυμίσω εδώ ότι, ο 25ος Μεσημβρινός, στον οποίον στοχεύει η Τουρκία εδώ και 10ετίες, “κόβει” σχεδόν στα 2 την ν. Κρήτη, μια ε/νήσο που επίσης την έχουν στην… καρδιά τους οι Μογγόλοι)..

12.

Şaka gibi! ABD’de Soros dahil 18 milyardere Kovid-19 yardım çeki gönderilmiş

ABD’de, aralarında iş insanı George Soros’un da bulunduğu en az 18 milyardere ve 270 multimilyonere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düşük gelirlilere yapılan para yardımlarından gönderildiği bildirildi.

Şaka gibi! ABD'de Soros dahil 18 milyardere Kovid-19 yardım çeki gönderilmiş
04.11.2021
ProPublica’nın ABD Vergi Dairesi kayıtlarına dayandırdığı habere göre, Soros’a, vergi sistemindeki boşluklardan kaynaklı nedenlerle yıllık kazancı en fazla 75 bin dolar olan kişilere yapılan 1200 dolarlık teşvik çeklerinden 2 veya 3 defa yollandığı tespit edildi.

Aynı kayıtlara göre, aralarında Irak’ta katliamlara karışmakla eleştirilen özel güvenlik şirketi Blackwater’ın eski CEO’su Erik Prince, Lehman Brothers’ın eski CEO’su Dick Fuld gibi kamuoyunda tanınan zenginlerin de bulunduğu 18 milyardere ve 270 multimilyonere söz konusu teşvik çeklerinden gönderildi.

Haberde, Soros’un net varlığının 9 milyar dolara yakın olduğu bilgisi paylaşıldı.

Soros’un sözcüsü, ortaya çıkan yardımlarla ilgili “George, teşvik çeklerini geri gönderdi. O kesinlikle böyle bir talepte bulunmadı.” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
13.

​Biden hangi partiye para gönderdi?

​Biden hangi partiye para gönderdi?

04.11.2021

İddia,

Türkiye Değişim Partisi’nin Eski CHP’li Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’den geldi.

Bu iddiayı geçtiğimiz günlerde katıldığı Ülke TV Canlı Yayını’nda “yine” dile getirdi Sarıgül.

“Biden’dan para alan muhalefet partisi bunu açıklamazsa, ben açıklayacağım!” dedi.

Şimdi…

Şöyle bir düşünelim:

Bir muhalefet lideri, özellikle de Ak Parti’den koptuktan sonra parti kuran muhalefet liderlerinden biri, Cumhur İttifakı partilerinden birinin ABD Başkanı Biden’dan “para” aldığını ve o partinin bunu açıklamaması halinde kendisinin açıklayacağını iddia etseydi neler olurdu?

Kolayca tahmin edebileceğiniz üzere, kızılca kıyamet kopardı.

İddia gündeme yerleşir, “Muhalefet Medyası”, özellikle de muhalefet sosyal medyası ayağa kalkar, memleketin her köşesinde Biden’dan para alan partinin Cumhur İttifakı’nın hangi partisi olduğu tartışılır ve büyük ihtimalle de  “İktidar Partisi” işaret edilirdi.

Cumhur İttifakı’nın ve özellikle de,  İktidar Partisi’nin yöneticileri, bu iddiaya cevap vermeye çalışır, onlara “destek veren” medya organları da bu konuyu gündemlerinin birinci sırasına yerleştirirdi.

Sağda solda, her tarafta, “Duydun mu, AK Parti Biden’den para almış!” yollu lâflar işitirdik!

*

Şimdi bakıyoruz da…

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yenilir, yutulur gibi olmayan iddiasının üzerinde duran yok gibi.

Müthiş iddia, bütün muhalefet partilerini töhmet altında bırakıyor ama içlerinden biri olsun, çıkıp da “Böyle bir iddiayı ortaya atıp da devamını getirmemek ne demektir! Kimsenin bütün muhalefet partilerini töhmet altında bırakmaya hakkı yoktur. İddia sahibi, elinde gerçekten bilgi, belge varsa bunları, kimseyi beklemeden kamuoyuyla ve yargıyla paylaşmalıdır! Yargı’da iddianın üzerine gitmelidir!” filan  demiyor.

Niçin?

Ben muhalefet genel başkanlarından biri olsaydım, ortalığı ayağa kaldırır…

Mustafa Sarıgül’ü söylediklerinin devamını getirmeye teşvik ederdim.

*

Meselenin çok daha tuhaf yanı…

Hayli zamandır ABD/Biden merkezli bir siyasi operasyonla karşı karşıya olduğunu, ülke ekonomisinin dışarıdan gelen müdahalelerle iyice zora sokulmak istendiğini iddia eden İktidar Partisi bu meseleye pek girmiyor.

Buralara “destek veren” ve bundan dolayı da topyekûn “Yandaş Medya” parantezine alınan gruplar da söylenenlerin üzerinde –nedense- pek durmuyor!

Yeni bölüm

Temelli Parti  Kapatma Sebebi!

Sayın Mustafa Sarıgül’ün iddiası  öyle bir iddia ki…

Anayasa’nın 69. Maddesi’nde, dış yardım almanın “temelli kapatılma” sebebi olduğu hükmü yer alıyor.

Buyurunuz, hep birlikte okuyalım:

Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partiler temelli olarak kapatılır. ”

Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün ortaya attığı iddia, bu kadar ciddi bir iddia.

İlgili Anayasa Hükmü’nde boşluk yok.

Ortada açık bir “suç” isnadı var.

Suçluyu bilip de “adres” vermemek olur mu?

Sayın Mustafa Sarıgül’ün yapması gereken, elinde bilgi ve belge varsa bunu “Yargı” ile paylaşmaktır.

Yargı’nın yapması gereken, Mustafa Sarıgül’den, bu konudaki bilgi ve belgeleri talep etmektir.

Öte yandan…

Ortada, Genel Başkan Mustafa Sarıgül açısından da son derece nazik bir durum vardır.

Akit  TV Canlı Yayını’nda konuyu gündeme taşımamız üzerine, düşüncelerini ifade eden Ak Partili Mehmet Metiner, “Kendisini takdir ederim de… Eğer arkasını getirmezse, kusura bakmasın ama sonrasında söyleyeceği sözlerin inandırıcılığı ciddi biçimde tartışılır!” dedi.

Öyle ya…
“Bir muhalefet partisi Biden’den para alıyor!” diyeceksiniz.

Yani…

Muhalefet partilerinden birinin, temelli kapatılmayı gerektiren bir ilişki içinde olduğunu iddia edeceksiniz…

“Parayı alan parti açıklamazsa, ben açıklayacağım!” mesajını vereceksiniz.

Ve sonra da…

O partiden açıklama gelmezse, konuyu orada bırakacaksınız.

Bu Sayın Sarıgül gibi ciddi bir siyaset adamına yakışmaz elbette.

Evet efendim….

CHP’nin içinden çıkmış, bu misyonun öncülerinden biri olarak uzun yıllar belediye başkanlığı yapmış, bu partinin başına geçmek için çetin mücadeleler vermiş bir Atatürkçü Genel Başkan’ın müthiş iddiası fazla ses getirmedi.

Dedik ya…

Ak Parti içinden çıkmış bir Genel Başkan, Cumhur İttifakı partilerinden birini “isim vermeksizin de olsa”  “Biden’dan para almakla” itham etseydi ortalık ayağa kalkardı.

*

“Kültürel İktidar” dedikleri, biraz da bu oluyor işte.

Milat Gazetesi

14. Από την ημέρα που οι Άγγλοι Πρέσβεις που είχαμε γράψει, κλπ, συγκέντρωσαν σε οικία στην Αθήνα δημοσιογράφους και τινές των πολιτικών μας και τους είπαν πως είναι μετρημένες οι μέρες του ΡΤΕ, ξεκίνησε μια φάμπρικα του να λένε όλοι αυτοί ή σχεδόν όλοι αυτοί, που έχουν “δημόσιο λόγο”, πως τώρα “πέφτει” ο ΡΤΕ, αύριο “πέφτει” ο ΡΤΕ, κλπ, καθιστάμενοι από ανόητοι, έως και γελοίοι!..

Οι… τύποι αυτοί έχουν κυρίως εστιαστεί

στην κακή σήμερα τ/Οικονομία, η οποία, όπως πολλάκις έχουμε εξηγήσει εδώ, ΟΥΔΟΛΩΣ(!) ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ την συγκεκριμένη κοινωνία και το συγκεκριμένο “Στρατο- Κράτος”,

στο θέμα των κακών σχέσεων που έχει πράγματι ο ΡΤΕ και η χώρα του σήμερα, με τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Δύσεως, με κυρίαρχη την κακή σχέση της Τουρκίας με τις Η.Π.Α.,  ξεχνώντας οι Κοι αυτοί, ότι η Τουρκία κατέχει το στρατηγικότερο μέρος του Πλανήτη, που δεν είναι άλλο από την Πόλη και την πέριξ αυτής περιοχή, γεγονός στο οποίο “πατούσε” και “πατάει” ακόμα η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική συμπεριφορά, προσδίδοντας σ’ αυτήν φήμη και δόξα που κατά το μείζον δεν της αναλογεί, δεν της αξίζει, ξεχνώντας δηλαδή ένα τεράστιο θέμα που απασχόλησε τους πολιτικούς της ισχυρής Δύσης, (αλλά και την Τσαρική, όπως και πιο μετά την Κομμουνιστική – Σοβιετική Ένωση, κλπ), όλους τους προηγούμενους αιώνες και κυρίως μετά από το 1500, (την Κίνα την αφήνω “απ’ έξω” και θα εξηγήσω στο μέλλον το “γιατί, αν απαιτηθεί”),

και τέλος στο υπαρκτό θέμα υγείας του Τ/Προέδρου, το οποίο χρησιμοποιούν, “εν πολλοίς”, αλήτικα εναντίον του, προσβάλλοντας την ανθρώπινη υπόστασή του, (όλοι αυτοί που τάχα είναι ανθρωπιστές και κόπτονται για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” στην Τουρκία, που πράγματι προσβάλλονται), ένα θέμα υγείας του ΡΤΕ που αυτοί δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν ορθά και πάντα πολιτικά, ώστε να έχει ίσως κάποια αποτελέσματα ο στόχος τους να “πέσει” ο ΡΤΕ, ξεχνώντας επίσης ότι και πάλι οι ΤΕΔ θα είναι ο πραγματικός Κυβερνήτης της χώρας, είτε εμφανώς, είτε αφανώς, όπως άλλωστε ισχύει και τώρα!..

15.

Οι… καμπάνες εξέθεσαν ΑΕΚ και προπαγάνδα!

5 Νοεμβρίου 2021

Αναλυτικά το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

A/ ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ΑΕΚ), Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Χ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/21/2278793 από 2/11/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή είκοσι τριών χιλιάδων πεντακοσίων (23.500,00) ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στους Δ. Μελισσανίδη και Ι. Παπαδόπουλο, την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου τους στο γήπεδο για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ σε έκαστο εξ αυτών.

Β/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην από 2/11/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: συνολική χρηματική ποινή, ποσού τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500,00) ευρώ.

Γ/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 30/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 30/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 3592/21/2268939 από 1/11/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: συνολική χρηματική ποινή, ποσού δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000,00) ευρώ.

Δ/ ΠΑΕ Λαμία: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/10/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 31/10/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη.

16. Και ενώ στην Ελλάδα η διαιτησία βρωμάει από την πολύ… εξυγίανση(!), σήμερα στο ντέρμπυ Μ. Γιουνάϊτεντ – Μ. Σίτυ, ο Όλιβερ έκανε μια υποδειγματική διαιτησία, επιβεβαιώνοντας ότι είναι λίαν πιθανώς το Νο “1” της διαιτησίας σήμερα στην Ευρώπη!..

17. Ρωτάμε! Τον Ρώσο διαιτητή στο ματς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ 1- 2, που δεν απέβαλε τον Γερμανό παίκτη στο κτύπημα στον Μολδαβό  αμυντικό μας Ρέαμπτσιουκ, αλλά και που δεν σφύριξε το φάουλ στον Λαλά, απ’ το οποίο ξεκίνησε το 2ο γκολ των Γερμανών, ποιός τον όρισε και κυρίως  ποιός τον… πλήρωσε;

Ο Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ο Θόδωρος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ή και οι 2… μαζί; Α, ρε ξεφτιλισμένοι!..

18.

Biden’s Woke Puppet Regime is Trying to Survive

Biden is a prisoner of his party’s radical demographics.

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical Left and Islamic terrorism.

Why is the Biden administration so radical?

It’s a question that came up at a recent conservative dinner party the way that it often does at conservative events. “Didn’t Biden run as a moderate,” people ask. “Why did he turn over the party to Bernie Sanders? And why is he doubling down even as his poll numbers are cratering?”

There are any number of answers. The Democrats have been radicalized as a political party. After eight years of Obama and two Hillary defeats, the party’s administration professionals are Obamaworld alumni. And much of the party’s funding comes from a handful of zip codes, especially in New York City and San Francisco, whose politics are radically leftward of America.

The popular explanation is that Biden’s out to lunch and Obama’s people are running him. There’s some partial truth to that, but it’s missing a big demographic truth that also helps us understand the epidemic of wokeness, the rise of critical race theory, and Black Lives Matter.

Why did so many major corporations embrace BLM and go woke? The same reason Biden did.

The Democrats like to talk about Two Americas, that of the rich and the poor, the black and the white, men and women, but there are really two Democrat parties. The split personality of the party used to be the rural and urban bases, but the rural base is vanishing or being ignored.

The 2020 Democrat presidential primaries provided a clear snapshot of its split personality. Beyond the shtick, there were two types of breakout candidates, those who targeted white lefty college graduates (Bernie Sanders, Elizabeth Warren) and those who went after black voters (Joe Biden). Candidates who tried to do both (Kamala Harris, Cory Booker) flamed out early.

(Why was it so hard to do both? Because despite the BLM rallies and Robin DiAngelo books the two groups don’t like each other. It’s why so much of wokeness is not really targeted at conservatives, but is aimed at convincing white lefties to submit to a minority establishment. And the minority establishment works for those donors and organizations that pay its bills.)

Candidates who tried targeting another minority group (Pete Buttigieg, Julian Castro) got more traction, but failed to make their mark, so did the attempts to chase Hillary New Age voters (Marianne Williamson, Tom Steyer), Midwesterners (Amy Klobuchar, Tim Ryan), not to mention Bloomberg’s billionaire parachute snap. Identity and class mattered more than anything else.

By rights, Bernie Sanders or Elizabeth Warren should have won primaries whose base tilted sharply leftward. And had white Democrats been the only ones voting, they would have. But black voters dragged Biden through the primaries with bloc voting. Especially in the South. While white college graduate lefties split their votes, black voters maximized their power.

Biden’s roll began by winning 61% of black voters in South Carolina, 72% in Alabama, 60% in Texas, 63% in Virginia. The reward for these wins was claimed by Congressional Black Caucus members, especially Rep. Jim Clyburn, and the old black Democrat establishment which pushed back against the Obama era and the new radicals to reclaim its traditional power.

Afterward the two halves of the party had to make their peace. The CBC took one half of Biden’s presidency and the Sandernistas took the other half. It’s why even beyond the Obama roots, the Biden administration is filled up with appointees handpicked by the CBC and by white radicals. With that kind of split, the only thing the Biden administration could be was radical.

But the party split has huge implications beyond the White House. The new corporate wokeness, like so much else, is the product of this same alliance between the two halves, wealthy white lefties and black activists. Black Lives Matter is another shotgun marriage of black nationalists and leftist foundations to seize political and cultural power through guilt and terror.

The cultural hegemony that gave us critical race theory in schools, corporations telling employees they’re racist, and the military brass embracing identity politics are all adaptations to the final form of the Democrats as an alliance between identity politics and the upscale Left.

The Biden administration is radical for the same reason that AT&T, Kellogg’s, and the Navy have been radicalized. Politics is about power and this is the power sharing arrangement of the elites.

But white lefties also don’t like Biden. They wanted Bernie or Elizabeth Warren. And their level of support for Biden remains weak. In a recent Marist poll conducted for PBS and NPR, only 28% of white college graduates who are or lean Democrat wanted another term of Biden. 45% thought another candidate would have a better shot. The only group where there was at least an even split over having Biden run again was non-whites. Black support for Biden has dropped significantly across the board, but it’s still well above the numbers among white voters.

The Biden administration’s political radicalism is a matter of political survival. As a weak candidate who barely survived the primaries and whom his own party would like to see step down even in his first year in office, he and his people can’t even afford to think about the general election, only their prospects for making it to and surviving the next primaries.

It’s an extraordinary situation that is virtually unprecedented in modern American history.

Biden has to frantically appease the Scylla and Charybdis of his party’s demographics, the old black leadership and the new white radicals, by promising them everything that they want. That leaves no room for the moderates, for rural voters, or for much of the country. And so the moderates decided to hold the Biden agenda hostage in order to force a compromise.

Why are Manchin and Sinema so confrontational? Because the administration shut them out.

This was a foreseen catastrophe that the Biden administration didn’t care about because it couldn’t afford to compromise and alienate its two core blocs until its hand was forced.

The same is true for virtually every administration policy and a future general election.

When people wonder why Biden is doing such a bad job of appealing to the country as a whole and why he isn’t hitting the reset button even as his poll numbers go red, it’s because he can’t afford to think about the country beyond the rote spin and talking points dispensed to the media.

Whatever else Biden is a prisoner of, he’s very much a prisoner of his party’s demographics.

Plan A was for the Biden administration to serve the policy demands of white lefty college grads and black activists while letting the media spin the outcome to the rest of the country. Even after that strategy fell apart with the humiliation in Afghanistan, and inflation, supply chain chaos, store shortages, and more economic turmoil at home, he can’t pull away from the blocs.

Biden isn’t worried about what the country thinks of him. He’s only worried about what the party thinks. And within the party, he’s only worried about what the two blocs think of him.

The 2020 primaries showed that having a concentrated bloc of voters in a fragmented party riven by identity politics and lacking any real convictions was the only way to win. Everything Biden has done, from picking Kamala to turning over his administration to Clyburn, Sanders, and Warren, is about protecting his pathway to a second term at any cost.

And really, isn’t that exactly what you would expect from a mediocre party hack who survived half a century in politics despite compulsive stupidity and creepiness because he knew how to play the game that really mattered? Whatever his mental state may be, he still knows the game.

Biden is a puppet. That’s the only thing an unpopular politician who is disliked even within his own party and whose reelection appears implausible could ever be. No matter how much power he officially wields, it’s all rented power, mortgaged to his backers who really call the shots.

The price of finally getting his dream job was eight years of humiliation under Obama followed by signing up to be the useful idiot for the coalition of lefty megadonors and CBC members who actually run the party and the presidency. Following their orders over whatever fossilized political instincts he still possesses has made Biden wildly unpopular with everyone.

Including the white lefties and black voters he was trying to appease.

Biden isn’t just a puppet: he’s an expendable puppet. Unlike Clinton or Obama, he was never billed as the new JFK. His identity isn’t tied to any larger worldview or ideology. And his fall wouldn’t mean the end of Camelot. No Democrat has been this expendable since Jimmy Carter.

Biden’s backers only need him long enough to ram through their various power and money grabs before he becomes completely unelectable either because of the polls or due to his mental condition. And that is ultimately why the Biden administration is so unambiguously radical. Normal administrations try to hold something back, but Biden is a fire-and-forget missile that is expected to burn out after hitting the target.

The radicalism of his administration is a kamikaze run by a hack too greedy for power to know that he’s really a suicide bomber and his backers are really his trainers and handlers.

Biden thinks he has a future. He’s too greedy or too far gone to realize that there’s no future.

The same is true of the various corporations and organizations going woke and being stripped for their institutional power, before going broke and otherwise being consumed in catastrophes.

In Year Zero when there is no past and everything old must be destroyed, Biden is no exception.

19. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!..

20. Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στα “Σκόπια”, είχε δίκιο ή όχι ο Ε/Π-Θ που δεν υπέγραφε και δεν έχει υπογράψει ακόμα αυτά τα περιβόητα πρωτόκολλα με τα Σκόπια, για τα οποία αρχικώς τον ειρωνευόταν ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και ακολούθως τον εμέμφετο και εξακολουθεί να τον μέμφεται ότι δεν τα υπογράφει;

Είπαμε φίλοι μου / μας! Ο Ε/Π-Θ είναι πολιτικός (!) και σπουδαίος, όπως διαφαίνεται πλέον καθαρά, “παίκτης”!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-