“ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ”! 05-06-1825: “Δολοφονία Οδυσσέως ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ “!.. + Ενδιαφέροντα Υστερόγραφα!..

123 (10)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ Γ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ 

– Ήταν από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ΗΓΕΤΕΣ(!) της Επανάστασης του 1821.
– Έπεσε θύμα των εμφυλίων διαμαχών κατά την διάρκεια του Αγώνα και σκοτώθηκε από χέρι ελληνικό.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1788 και ήταν ο μονάκριβος γιός του ξακουστού αρβανίτη αρματολού της Ρούμελης Αντρέα Βερούση ή Καπετάν Ανδρούτσου και της Ακριβής Τσαρλαμπά, κόρης προεστού της Πρέβεζας.
– Στο νησί του Οδυσσέα είχε καταφύγει η μητέρα του για να γλιτώσει από την καταδίωξη των Τούρκων, επειδή ο πατέρας του είχε ακολουθήσει τον θαλασσομάχο Λάμπρο Κατσώνη, στις ανά το Αιγαίο περιπέτειές του. (Μέχρι και τα Ορλωφικά και την Πύρρειο ελληνική νίκη, στην Ε-Τ Ναυμαχία, κοντά την Άνδρο)!..
– Εκεί βαφτίστηκε το 1792 από την γυναίκα του Κατσώνη Μαρουδιά, που για τον ίδιο λόγο είχε ζητήσει και αυτή άσυλο στο νησί.
– Προς τιμή του ομηρικού ήρωα του δόθηκε το όνομα Οδυσσέας.
– Ο ίδιος όμως πατρίδα του θεωρούσε την πατρίδα του πατέρα του, τις Λιβανάτες της Λοκρίδας.
– Ο πατέρας του Οδυσσέως, ο φοβερός καπετάνιος Ανδρούτσος Βερούσης ήταν από τις Λιβανάτες.
Είχε καθιερώσει τη μάχη “εκ του συστάδην” και όχι εξ αποστάσεως, με πυροβόλα όπλα!

 
Όταν ο Αλή Πασάς έμαθε πως ο φίλος του καπετάν Ανδρούτσος, που “εν τω μεταξύ” είχε αποκεφαλιστεί από τους Τούρκους το 1797, άφησε γιο, τον πήρε κοντά του, στην αυλή του στα Γιάννενα, που αποτελούσε τότε σπουδαίο στρατιωτικό σχολείο, στο οποίο μαθήτευσαν αρκετοί Έλληνες αγωνιστές του 1821.
– Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον μεγάλωσε ο μικρός Οδυσσέας.
– Εκεί έμαθε τα πρώτα γράμματα και να μιλάει ιταλικά και αρβανίτικα.
Η σωματική του δύναμη ήταν παροιμιώδης και διηγούνται αναρίθμητα κατορθώματά του.
– Κάποιος βιογράφος του γράφει, ότι «επήδα ως έλαφος, έτρεχεν ως ίππος και ίππευεν ως Κένταυρος».
Το 1816 ο Αλή Πασάς τον έστειλε αρματολό στην Λειβαδιά, αφού τον πάντρεψε πρώτα με την Ελένη Καρέλη. Εκεί έμεινε ως τις παραμονές του 1821.
– Έκανε έναν γιό, τον οποίον ονόμασε Λεωνίδα (!!!), ο οποίος δεν πρόλαβε να… μεγαλώσει! Το παιδί προσεβλήθη από φυματίωση και ο Οδυσσέας το έστειλε με την γυναίκα του στην Γερμανία, μήπως και σωνόταν, αλλά “εις μάτην”! Πέθανε 9 ετών και ετάφη στην Γερμανία / Μόναχο!..
– Τον Οκτώβριο του 1820, μετά από διαμάχη με τους τοπικούς άρχοντες έφυγε και την θέση του πήρε ο Αθανάσιος Διάκος.
Από το 1818 ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ένθερμος υποστηρικτής του Αγώνα.
– Μόλις ξέσπασε η Επανάσταση βρέθηκε αμέσως στις πρώτες γραμμές του Αγώνα και ανέλαβε να ξεσηκώσει τους Έλληνες της Ανατολικής Ρούμελης.
Στις 8 Μαΐου του 1821 κλείνεται με άλλους 117 πολεμιστές στο Χάνι της Γραβιάς και χαρίζει στον Αγώνα μία από τις πιο δοξασμένες μάχες, που τον επέβαλε ως τον στρατιωτικό αρχηγό της Ρούμελης.
– Η νίκη του Ανδρούτσου στην Γραβιά έσωσε την επανάσταση από βέβαιο κίνδυνο, καθώς ο Ομέρ Βρυώνης με 8.000 άνδρες βάδιζε ακάθεκτος προς την εξεγερμένη Πελοπόννησο.
Το 1822 φθάνει στην Αθήνα και αναλαμβάνει την διοίκηση του κάστρου της Ακρόπολης με φρούραρχο τον Γιάννη Γκούρα.
– Στην Ακρόπολη έκανε διάφορα οχυρωματικά έργα και την εξασφάλισε με νερό που δεν είχε.
– Στο μεταξύ νέα εχθρικά σώματα πλημμύρισαν την Ρούμελη. Ο Οδυσσέας επειδή δεν είχε αρκετές δυνάμεις να αντισταθεί, αναγκάσθηκε να συνθηκολογήσει μαζί τους.
Ήταν τα λεγόμενα «καπάκια» (προφορικές συμφωνίες), ένα τέχνασμα για κερδίσει χρόνο, το οποίο όμως παρεξηγήθηκε από τους εχθρούς του (κοτσαμπάσηδες της Ανατολικής Ρούμελης και Ιωάννης Κωλέττης), που δεν τον συμπαθούσαν, λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκούσε στο λαό.
Ο Ανδρούτσος οργισμένος από την συμπεριφορά των πολιτικών παραιτείται και η κυβέρνηση στέλνει τον Νούτσο και τον Παλάσκα να τον αντικαταστήσουν.
– Υποψιαζόμενος ότι οι δύο απεσταλμένοι της κυβέρνησης έρχονται να τον σκοτώσουν, χάνει την ψυχραιμία του και με την ανοχή του οι άνδρες του τους σκοτώνουν.
Ο Κωλέττης τον επικηρύσσει για 5.000 γρόσια και ο Υπουργός Εκκλησιαστικών, Επίσκοπος Ανδρούσης Ιωσήφ τον αφορίζει.
Η κάθοδος όμως του Δράμαλη αναγκάζει την κυβέρνηση να ανακαλέσει την επικήρυξη και τον αφορισμό του Ανδρούτσου, ο οποίος αναλαμβάνει ξανά δράση.
– Δεν κατορθώνει να εμποδίσει την κάθοδο του Οθωμανού πολέμαρχου στην Πελοπόννησο, αλλά δεν αφήνει να περάσουν εφοδιοπομπές και ενισχύσεις για την στρατιά του.
Μετά την καταστροφή του Δράμαλη, ο Ανδρούτσος επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε δύο σχολεία στην Αθήνα και κάλεσε τον Κοραή από την Ευρώπη και τον Βάμβα από την Κεφαλλονιά να έρθουν να διδάξουν, χωρίς να εισακουσθεί.
– Γρήγορα καινούργιες στρατιωτικές επιχειρήσεις τον έκαναν να φύγει από την Αθήνα για την Ανατολική Ρούμελη.
Τον Νοέμβριο του 1822 ηττάται από τον Κιοσέ Μεχμέτ στο Δαδί και παρά λίγο να αιχμαλωτισθεί, ενώ τον Ιούλιο του 1823 ανακόπτει στην Βοιωτία την εκστρατεία του Γιουσούφ Περκόφτσαλη Πασά.
Ο ηρωισμός του, το προοδευτικό του πνεύμα και το ομηρικό του όνομα, στάθηκε αφορμή να θέλουν να τον γνωρίσουν όλοι οι Ευρωπαϊοι φιλέλληνες που κατέβηκαν στην επαναστατημένη Ελλάδα.
– Με πολλούς από αυτούς συνεργάστηκε, για διάφορα κοινωφελή έργα και τον φίλο του λόρδου Βύρωνα, τον Άγγλο Έντουαρντ Τρελόνι, τον έκανε γαμπρό του, δίνοντάς του την ετεροθαλή αδελφή του Ταρσίτσα.
– Η διαμάχη του και ο παραγκωνισμός του από τους αντιπάλους του, ανάγκασαν τον πεισματάρη και οξύθυμο πολέμαρχο να πάρει τους άνδρες του και να έλθει στην Βοιωτία, στις αρχές του 1825.
–  Εκεί προέβη σε νέα «καπάκια» με τους Τούρκους με σκοπό να εκβιάσει την κυβέρνηση, χωρίς όμως να προδώσει την επανάσταση.
Οι εχθροί του (οι 9 στους 10 πολιτικοί) βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία να χαρακτηρίσουν την πράξη του αντεθνική και τον ίδιο προδότη.
– Η κυβέρνηση έστειλε εναντίον του ισχυρή στρατιωτική δύναμη με αρχηγό τον παλαιό του φίλο Γιάννη Γκούρα, που από καιρό είχε γίνει ο προσωπικός του εχθρός.
– Ο Οδυσσέας αποφεύγοντας συστηματικά κάθε συμπλοκή με τα κυβερνητικά σώματα, για να μη χυθεί πολύτιμο αδελφικό αίμα, αποτραβήχτηκε στις Λιβανάτες.
Ύστερα από μερικές μικροσυμπλοκές στις αρχές Απριλίου παραδόθηκε στον Γκούρα (7 Απριλίου 1825) με την ρητή υπόσχεση ότι θα τον έστελνε στην Πελοπόννησο για να δικαστεί από την Διοίκηση.
– Ο Γκούρας όμως δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Τον φυλάκισε στην Αθήνα, πάνω στην Ακρόπολη.
– Επειδή στο μεταξύ ξεσηκώθηκαν διάφοροι αγωνιστές με πρώτο τον Καραϊσκάκη για την άδικη κακομεταχείριση του Ανδρούτσου και επειδή ο ίδιος ζητούσε να περάσει το συντομότερο από δίκη, ο Γκούρας πρόσταξε να τον θανατώσουν στις 5 Ιουνίου του 1825.
Για να καλύψουν το έγκλημά τους πέταξαν το πτώμα του στο λιθόστρωτο του Ναού της Απτέρου Νίκης και διέδωσαν πως ο φυλακισμένος προσπάθησε να αποδράσει και σκοτώθηκε.
– Τον έθαψαν προσωρινά στην εκκλησία της Σωτήρας στο Ριζόκαστρο.
Η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί και η ιστορία τον αποκατέστησε ηθικά, τοποθετώντας τον ανάμεσα στους κορυφαίους ήρωες του Εικοσιένα.
– Το κράτος επίσης τον δικαίωσε.
Το 1865 έγινε με μεγάλη επισημότητα και στρατιωτικές τιμές η μετακομιδή των οστών του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου σήμερα υπάρχει ο τάφος του.

ΧΑΙΡΕΤΕ“!
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-
ΥΓ.
1. Σας έγραψα πως κανείς Στρ-κός, διαχρονικά και ανέκαθεν, δεν γλύτωσε από τη συκοφαντία! (Σίγουρα και μη στρ-κοί, αλλά πιθανώς κάποιοι απ’ αυτούς και να γλύτωσαν)! Για τη συκοφαντία ειδικά και τη… δύναμή της, σας έγραψα στο “σάϊτ” μας και καλόν είναι να πάτε να βρείτε το άρθρο και να το ξαναδιαβάσετε!
Η συκοφαντία έχει τη δύναμη… 100 45αριών ή 100 λεόντων!..
Αυτό συνέβη και με τον ΗΡΩΑ Οδυσσέα ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ! Οι τότε πολιτικοί, επειδή φοβόντουσαν τον Ανδρούτσο και είχαν προσπαθήσει, ανεπιτυχώς βεβαίως, επανειλημμένως να τον “βγάλλουν από την μέση”, σκαρφίστηκαν ένα… σατανικό σχέδιο! Ποιό; Διαβάστε παρακάτω!
Διέβαλλαν, με… κατάλληλο τρόπο, τον Ανδρούτσο, στο πρώην πρωτοπαλλίκαρό του Γκούρα, λέγοντάς του πως ο Ανδρούτσος είχε ερωτική σχέση με την γυναίκα  του!
– Ο ολιγόμυαλος Γκούρας πείστηκε δυστυχώς και έτσι έστειλε 3 άτομα να τον δολοφονήσουν με επικεφαλής τον Μαμούρη!
– Ο ήδη συλληφθείς Ανδρούτσος (είχε παραδοθεί, όπως διαβάσατε παραπάνω και βρισκόταν στην φυλακή του στην Ακρόπολη) ήταν δεμένος σαν το σαλάμι (σαλαμοποιημένος)!
– Όταν τους είδε κατάλαβε τί θα γινόταν και είπε στον Μαμούρη πως και το μικρό μου δακτυλάκι μόνον να μου είχατε αφήσει ελεύθερο, θα σας έκανα καλά!
– Οι δολοφόνοι, του έστριψαν τα γεννητικά όργανα (φρικτότατος θάνατος) και στη συνέχεια τον πέταξαν από τον Ιερό Βράχο, για να φανεί ως δυστύχημα, κατά την δήθεν προσπάθεια αποδράσεώς του!..
2. Τί θα έλεγαν οι Κόκκινοι Φασίστες των ΣΥΡΙΖΑ και των… συνιστωσών του, αν και στον ΕΣ υπήρχε κάτι παρόμοιο με το παρακάτω, όπως στον Αμερικανικό  Στρατό; Διαβάστε
I am an American Soldier
I am a Warrior and a member of a team. I serve the people of the United States and live the Army Values.
I will always place the mission first.
I will never accept defeat.
I will never quit.
I will never leave a fallen comrade.
I am disciplined, physically and mentally tough, trained and proficient in my warrior tasks and drills. I always maintain my arms, my equipment and myself.
I am an expert and I am a professional.
I stand ready to deploy, engage, and destroy the enemies of the United States of America in close combat.
I am a guardian of freedom and the American way of life.
I am an American Soldier.

Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα άρθρα!

3.  ISLAM’S IMPACT ON THE WEST’S IDENTITY

The ugly truth.

June 1, 2018

Raymond Ibrahim

Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center.

PJ Media.

What role if any did Islam play in shaping Europe’s identity, both in the past and the present?

Akbar Ahmed, Chair of Islamic Studies at American University, Washington, DC, and author of the new book, Journey into Europe: Islam, Immigration, and Identity, claims that Islam had a largely positive impact on Europe’s identity (including by invoking the Myth of the Andalusian Paradise).

Thus, any European suspicion or rejection of Muslim migrants is wholly unwarranted.  As Ahmed elaborates in a recent article:

To understand what is happening in European politics and society today, it is necessary to understand European identity, which can be interpreted in three distinct categories-primordial identity, predator identity, and pluralist identity.  Primordial identity emphasizes one’s unique culture and traditions, and predator identity indicates the aggressive, even militaristic lengths that people will resort to in order to protect their identity. Predator identity can be triggered due to perceived threats including globalization, unemployment, economic instability, and the greed and failure of elites. Add the presence of immigrants, and a society can move in extreme and bloody directions which challenge the very notion of a modern democracy.

Note that for Ahmed, Europe’s “predator identity” is only “triggered due to perceived threats”—as if Islam never posed any real threat.

As is often the case whenever the sophists apologize for Islam and blame the West, reality is the exact opposite.  Both past and present, Islam’s own well documented “predator identity”—which manifested itself in centuries of jihad and atrocities—was and is responsible for the “militaristic lengths that [non-Muslim] people will resort to in order to protect their identity.”

Hence the irony: yes, Europe’s identity is largely a byproduct of Islam—but hardly in the way the apologists claim: “If we … ask ourselves how and when the modern notion of Europe and the European identity was born,” writes historian Franco Cardini, “we realize the extent to which Islam was a factor (albeit a negative one) in its creation.  Repeated Muslim aggression against Europe between the seventh to eighth centuries, then between the fourteenth and the eighteenth centuries … was a ‘violent midwife’ to Europe.”

By way of examples, he cites “Turkish Sultan Mohammed II [r.1451-1481] and Suleiman the Magnificent [r.1520-1566],” under whose reigns hundreds of thousands of Europeans were slaughtered and much more enslaved, always in the name of jihad: they “forc[ed] the continent to defend itself and to find ways and means of concerted action, encouraged it towards a stronger sense of self—and strong sense of ‘the Other.’”

Similarly, after summarizing centuries of Islamic invasions, Bernard Lewis writes, “Thus, at both its eastern and southwestern extremities, the limits and in a sense even the identity of Europe were established through first the advance, and then the retreat, of Islam.”

It is, incidentally, for this reason that tiny Europe’s self-identity did not revolve around ethnicity or language—hence why such a small corner of the Eurasian landmass (Europe) still houses dozens of both, some widely divergent, while much larger landmasses are homogenous—but rather religion: it was the last and most redoubtable bastion of Christendom not to be conquered by Islam.

This becomes evident when one understands that the West is actually the westernmost remnant of what was a much more extensive civilizational block that Islam permanently severed.  As documented in my new book, Sword and Scimitar: Fourteen Centuries of War between Islam and the West, nonstop jihad and terror saw three-quarters of the post-Roman Christian world become Islamic, leaving the remaining quarter—Europe proper—in a permanent state of embattlement.

Moving to the present, the war has taken a different form—one partially built on presenting the antithesis of the true history between Islam and the West—that is, through dissembling.   While millions of Muslim migrants, many of whom exhibit that old Islamic hostility and contempt for the infidel, are brought into Europe, those Europeans who try to resist the takeover are counseled not to be “triggered due to perceived threats.”

Thus Ahmed’s article, “Italy must remember its pluralist past,” is dedicated to convincing Italians to be even more welcoming of Muslim migrants, “without reviving a predator identity that led to destruction on a catastrophic scale in the last century. They must act before it is too late.”

Whatever was “catastrophic” about the last century has no applicability to the question of welcoming a flood of hostile, unassimilable Muslim migrants.

If we’re going to evoke the past in the context of prompting Europeans to “act before it is too late,” the truth of what Muslims have done in and to Italy and the rest of Europe is what was and continues to be responsible for, to quote Ahmed’s own words, the “militaristic lengths that [Europeans] people will resort to in order to protect their identity”.

4. A CONSPIRACY THEORY ABOUT A CONSPIRACY THEORY

It’s a conspiracy theory if Trump says it, not if the media does.

May 31, 2018

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical left and Islamic terrorism.

“Paranoia predisposed him to believe in nefarious, hidden forces driving events,” the New York Times writes of Trump. “Political opportunism informed his promotion of conspiracy theories.”

But that could just as easily apply to the New York Times.

The Times is unaware of the sublime hypocrisy of accusing the President of the United States of “sowing widespread suspicions about the government” even as it is doing just that.

The paper of broken record specializes in spreading conspiracy theories claiming that President Trump didn’t actually win the 2016 election but that “nefarious, hidden forces” made it happen. Its promotion of conspiracy theories about the 2016 election is obviously informed by its “political opportunism.”

But so are most conspiracy theories.

A conspiracy theory is usually the conspiracy. Democrats spread claims that the JFK assassination was a right-wing conspiracy. That conveniently redirected blame from the Socialist who pulled the trigger and from the Democrats who benefited from it. 9/11 conspiracy theories likewise shift blame away from Muslim terrorists and the Democrats who champion open migration from terror states like theirs.

Before the Democrats used conspiracy theories to delegitimize Trump’s electoral victory, they used them to delegitimize Bush’s victory. You don’t need to be a deep thinker to spot the opportunism.

Or the classic nature of the conspiracy theory: an infinitely expanding plot whose gnostic pleasures come from studying the endless roster of conspirators, the promise of a final takedown never to be delivered, and the seductive appeal of overturning an unwelcome reality with an appealing lie.

Why don’t conspiracy theories ever prosper? Because if they appear in the New York Times, they aren’t conspiracies. What is the Timesian definition of a conspiracy theory? Anything favorable to Trump.

Really.

“The Conspiracy Theory That Says Trump Is a Genius,” is the actual title of a Times op-ed.

Suggesting that the nation’s first billionaire president is a genius is an opinion. Not a conspiracy theory. On the other hand, proposing that the New York Times is biased against Trump is an indisputable fact.

Conspiracy theories, fake news, lies, scandals, corruption and abuses of power are not defined objectively, but along party lines. Timesians are convinced that conspiracies are something that lower class and wrong party people irrationally believe in. Instead truly rational people believe that the 2016 election must be overturned and the winner locked up because of some inchoate string of sentences that begin with Moscow, end with Facebook and take scenic detours through more exotic international locations and random businesses than Anthony Bourdain and a year’s worth of Forbes issues combined.

Successive New York Times stories have spun a web of Trump conspiracies from the Ukraine to Russia, from the United Arab Emirates to Israel. Either Trump is the world’s greatest genius or the New York Times is using crazy conspiracy theories to help sell skin care products to wealthy Manhattanites.

The Times bemoans “baseless stories of secret plots” right before it scoops them up and sells them. The day before that accusation, it ran a story headlined, “Ivanka Trump Wins China Trademarks, Then Her Father Vows to Save ZTE.” The evidence for that secret plot is a string of conjectures and innuendo.

Or baseless.

But it’s not just the Russians, it’s also the Chinese. And the Germans. “Big German Bank, Key to Trump’s Finances, Faces New Scrutiny,” is another Times hit piece. As is, “Trump’s Business Ties in the Gulf Raise Questions” which brings in the Saudis. More Timesian conspiracism includes India, Israel and Uruguay.

The New York Times accuses President Trump of eroding trust in our institutions with conspiracy theories. But that’s exactly what the conspiracy theories it’s spreading are meant to do to elections. Spreading paranoia? That’s another conspiracy media special. The Russians are in your Facebook. Your friends are all fake. If your news isn’t certified by our fact checkers, you shouldn’t trust it.

After an election, the old battles are set aside and everyone agrees to work together. Instead we have an endless election because the media spread conspiracy theories to erode trust in those results.

And those conspiracy theories were based on opposition research from the losing campaign.

President Trump didn’t erode trust in institutions, institutions eroded trust in themselves by enlisting in a partisan campaign. The partisan agenda has always been plainly obvious because these investigations inevitably lead back to the Clinton campaign and its political allies. Unlike the media’s conspiracy theories about Trump conspiring with the Russians to win the election by posting ads on Facebook, the collusion between government agencies and the Democrats is an open book. Many of the media’s conspiracy theories about Trump, such as the Clinton-Steele dossier, the conspiracy’s founding text, originated from that collusion between political operatives and government officials.

Conspiracy theorists in the media left are accusing Trump of being a conspiracy theorist for questioning their conspiracy theory. But is a conspiracy theory about a conspiracy theory really a conspiracy theory?

Is accusing your opponents of spreading conspiracy theories about you really a conspiracy theory? Especially when they’re doing it on the front pages of every major newspaper in America? The media spreads conspiracy theories. Then it accuses anyone who questions its actions of conspiracy theorizing.

The dubious part of a conspiracy theory is not the ‘conspiracy’ part, but the ‘theory’ segment.

An actual conspiracy can be proven. A conspiracy theory however is just that. A theory. It never gains factual proofs. Instead it diverts attention from its failure to prove its central claim by expanding its sphere and scope, by personalizing, speculating and persecuting anyone it decides is a useful target.

And then, before you know it, you’ve spent a year blowing through millions of dollars, harassing people, breaking into their homes and accusing them of unrelated matters without ever proving collusion.

But don’t worry. The Mueller investigation is on track. That’s why it has to be classified. Like most conspiracy theories, the juiciest parts have to be kept secret because, well, don’t ask questions.

All will be revealed in time.

While Republican congressional investigations sought to declassify information, Mueller, the DOJ and the FBI have built a wall of secrecy. Every detail of the investigation, especially its origins, have had to be pried out from behind that wall. And those details, especially those involving the Steele dossier and how it made its rounds through the government, are damning, proven and germane to the conspiracy.

Unlike the media’s endless world tour of allegations, international conspiracies and vague insinuations, Spygate remains both specific and focused. And, unlike Russiagate, which has yet to even explain its central conspiracy theory of how the Russians actually rigged the election, the accusation is quite clear.

A conspiracy theory evolves into a conspiracy not through elite influencers, sheer volume of allegations or the creativity of their inventors… but through plausible means, motive and supporting facts.

Russiagate was always a toxic cocktail of pre-election dirty tricks and post-election sour grapes. Its central theory has never been adequately explained or justified because even its proponents are unable to explain just how the election was rigged or why Trump would turn to the Russians, instead of his own wildly successful messaging team, to run Facebook ads. If there’s one thing that everyone ought to be able to agree on, it’s that Trump has never lacked for marketing savvy. Meanwhile the most popular brand of Russian vodka is owned by the Brits and made in Illinois.

But the conspiracy to spread the conspiracy theory is real. And its roots have been tracked back through the media, the government and back to the Clinton campaign. While the Clinton-Steele dossier is a series of bizarre unfounded allegations, alternately described as non-credible or as so secret that the Russians would kill for it by its proponents, the conspiracy to seed it into an investigation and the media is not a theory. We know how it happened. We know how it was done. We know who paid for it, who the central players were and why they did it.

That’s not a theory. It’s a conspiracy.

 

5.  THE THREAT OF ERDOGAN

And what the U.S. must do about it.

May 29, 2018

Joseph Puder

Turkey’s Dictator Recep Tayyip Erdogan, assembled with great urgency Sunni-Muslim leaders from the Middle East, Asia, and Africa, as well as Iran’s Shiite President Hassan Rouhani.  The assembled representatives of the 57 member-states of the Organization of Islamic Cooperation (OIC) held this “emergency meeting” in Istanbul, Turkey, by virtue of Turkey’s holding the presidency of the OIC.  The ostensible reason for the meeting was the Gaza “March of the Return,” and the U.S. embassy relocation to Jerusalem.

According to Al-Jazeera, the Qatari based network also funded by the Qatari regime, Erdogan called on Muslim leaders to “unite and confront Israel.”  He mentioned “70 years of Israeli occupation,” wrongly charging that Israel, before 1967, “occupied” Palestinian lands.  Apparently, in the dictator’s mind, the UN never voted for partition of Palestine in 1947.  Erdogan, obfuscating the fact that the Arab community in Palestine rejected the UN partition plan, while the Jewish community in Palestine accepted it, fulminated against the Jewish state, distortimg history in his blind hatred.  He conveniently disregarded the fact that the Arab armies of Egypt, Jordan, Syria, Lebanon, Iraq, and contingents from the Islamic world along with the Arabs of Palestine attacked and sought to annihilate the newborn Jewish state.  Actually it was the Hashemite Kingdom of Jordan that occupied the lands allotted to the Arab-Palestinians by the UN, which they (the Palestinians) rejected in November, 1947.

Erdogan shamelessly compared Israeli treatment of Palestinians to the Nazi treatment of Jews during the Holocaust.  He spouted that, “The children of those who were subjected to all sorts of torture in concentration camps during WWII are now attacking Palestinians with methods that put the Nazis to shame.”  Once again Erdogan twisted reality that could only make neo-Nazis in Germany feel redeemed.  Jews in concentration camps could only wish to have had the opportunity to change places with the Palestinians.  Haj Amin al-Husseini, the Mufti of Jerusalem and leader of the Arab-Muslim community in Palestine, was in fact Hitler’s ally and urged the Nazis to expedite the murder of the Jews.

In his viciously anti-Israel and anti-Semitic incitement, Erdogan said that, “To take action for Palestinians massacred by Israeli bandits is to show the whole world that humanity is not dead.”  Naturally, he again disregarded the fact that the Hamas terrorists ruling Gaza, paid and organized for this attempt to breach the Israeli border with Gaza, using arms, fire bearing kites, and Molotov cocktails against Israeli soldiers, and if possible Israeli civilians.  Behind the “demonstrators” were Hamas terrorists with an attack plan to terrorize Israeli communities around Gaza.  Any democratic state charged with the safekeeping of its people and protecting its borders from an invasion would have acted with less restraint than Israel did.

Erdogan’s blatant hypocrisy is astonishing.  He has butchered thousands of innocent Kurds in Turkey, Iraq, and Syria under the pretext of fighting terrorism.  Yet, he has the audacity to preach “morality” to Israel.  The Hamas terrorists vow daily to destroy the Jewish state, while Kurdish citizens in Turkey seek only cultural autonomy and equal rights.

Just before the OIC gathering, Erdogan spoke at Istanbul’s Yanikapi fairgrounds to an estimated 10,000 people.  He charged that, “Since 1947, Israel has been free to do what it likes, but this reality can be undone…if we unite.” Turkey has subsequently recalled its envoy to Israel and the U.S. in protest over the Gaza situation and the relocation of the U.S. embassy to Jerusalem.

Erdogan’s unrestrained verbal attacks and threats against Israel, and his defense of the Hamas terrorists are aimed to portray himself as the defender of Islam and Muslims everywhere in preparation for a snap election he has called to be held next month (June 24, 2018).  In this pivotal election he seeks to abolish the prime minister’s role, and assert absolute presidential power by overturning the parliamentary rule.  Last year Erdogan narrowly won approval for a set of constitutional amendments that will transform Turkey from a parliamentary democracy into an executive presidential system.  A deteriorating economic outlook for Turkey prompted Erdogan to rush the elections.  Another reason is that the elections will take place during the “state of emergency” in which Erdogan purged his political opponents, cracked down on dissent, and eliminated independent news outlets.  He has made Turkey the world’s largest jailer of journalists.

Erdogan’s recent moves attest to his transforming Turkey from a previously secular republic in the Kemal Ataturk tradition with its pro-western orientation, to an Islamist, neo-Ottoman dictatorship, that is increasingly anti-western, and extremely anti-Israel.  The last decade has seen Erdogan’s Turkey (in power since 2002) develop close ties with the Islamic world while turning against Israel and Jews (with many recorded anti-Semitic outbursts) as part of his new foreign policy.  Under his leadership, Turkey has gradually experienced the islamization of the Turkish society.  He has set limits on the sale of alcohol, supported Islamic religious schools, and appointed individuals with an Islamist ideology (Muslim Brotherhood) in key positions in the private and public sector.

While professing to fight with the U.S. against the Islamic State (IS), Erdogan’s Turkey, a member of NATO, is cooperating with the IS.  Turkey has allowed IS fighters from abroad to cross its territory on their way to Iraq and Syria.  Erdogan provided IS fighters with logistical support as well as medical treatment in Turkish hospitals.  Erdogan instructed his troops near Kobani (on the Syrian-Turkish border) not to interfere in the IS forces siege and butchery of the Kurds defenders.  He has also refused to allow U.S. fighter planes to use the Incirlik Air Base to bomb IS bases in Syria and Iraq.

Erdogan’s Turkey has developed warm relations with its historical rival, the Islamic Republic of Iran (historically known as Persia).  In June, 2010, Turkey voted against the U.S initiative to increase sanctions on Iran. Turkey has aided and abetted the Ayatollahs regime to evade U.S. sanctions.  Under Erdogan, Turkey’s dangerous adventurism poses a threat to regional stability.  It is challenging Greece on agreed boundaries and has conquered a third of Cyprus’ territory.  In addition, Erdogan’s Turkey has a military presence in Iraq and Syria, and military bases in Qatar and Sudan.  There is also the “love triangle” of Russia, Iran, and Erdogan’s Turkey. Iran and Russia have given Ankara a green light to advance in Syria against the Kurds.  Turkey in return, supports Iran’s encroachment toward Israel’s Golan Heights.  Erdogan has moreover contracted with Moscow to receive the S-400 missile defense system.

It is therefore imperative that the U.S. Congress stop the sale of the most advanced F-35 fighter planes to Turkey.  The U.S. must deny Erdogan’s Turkey arms that will likely be used to fuel his adventurism in the Middle East, and aimed at U.S. allies such as the Kurds. Turkey, ruled by Erdogan’s Islamist Justice and Development Party (AKP), is no longer a reliable western ally, and should be removed from NATO.  Erdogan’s Turkey poses a serious threat to Israel and the moderate Arab states.

 

6. CIA OR CNN? THE MEDIA DEEP STATE’S ECHO CHAMBER

Will the media ever be held accountable for conspiring against America?

May 25, 2018

Daniel Greenfield

Spygate began with the Clinton campaign. It ended with informants and eavesdropping on the Trump campaign. Clinton opposition research morphed into an endless investigation of her opponent.

The Clinton campaign and its opposition research were the starting point of Spygate. And Mueller’s hound dog face scowling from a thousand CNN screens (roughly its viewership when you subtract airports, bars and Marin County) were the endpoint. But the media was Spygate’s interface.

Hillary’s Fusion GPS mercs used the media to spread their smear. Mother Jones’ David Corn was the first man on the ground. But there were plenty of others. And that’s only to be expected. Opposition research is useless if the media won’t pick it up. And the best opposition research looks like a story generated by a dedicated reporter, not some sleazebag employed by the other guy’s campaign.

In real life, those Pulitzer scandal scoops come from story-launderers who handfeed stories to reporters, sometimes even writing their hit pieces for them. What the media likes to pretend is journalism is really just a bunch of PR and shadier outfits like Fusion GPS waging a shadow war using corporate media.

But the media didn’t actually run the Clinton-Steele dossier. Until BuzzFeed slipped up, no one did. Instead the dossier was meant to serve as a primer for media hit pieces that would then be used to justify actions by the Obama administration. For example, the FISA warrant application cited a Yahoo News story by Michael Isikoff that had been based on the Clinton campaign’s opposition research.

Fusion GPS had introduced Isikoff to Steele while telling the reporter that the FBI was interested. In the next phase of Hillary’s human centipede, Isikoff wrote a story which was used by the FBI to support its claims. Clinton opposition research was the source for both the FBI investigation and the media hit pieces. But by concealing that fact, the media manufactured an echo chamber in which both its outlets and the “intel community” appeared to be deploying mutually reinforcing narratives about Trump.

Joe Biden claimed that he and Obama were briefed about the dossier by intelligence officials because they were afraid that the information would leak. But Obama’s Director of National Intelligence would leak it to CNN after Trump was briefed about it. And former FBI boss Comey claimed that he had to brief Trump because CNN had the dossier. CNN and government conspirators were reinforcing each other.

Former FBI deputy director Andrew McCabe informed Comey that CNN would use the existence of the briefing as the basis for its story. “The trigger for them is they know the material was discussed in the brief and presented in an attachment,” he wrote.

(Likewise, the FBI’s Peter Strzok appeared to have his own oddly close relationship with the media.)

How did McCabe know what CNN’s trigger for running the story would be? And why would he need to have that information and distribute it within the Bureau? The obvious explanation is coordination.

The media used the leaks about the briefing to justify reporting on the allegations. Obama officials used media interest to justify their own interest. And the media used the interest of Obama officials to justify their interest.

But that’s how echo chambers work.

Echo chambers blow up stories by spreading a single narrative into a broad stream of integrated loops that appear diverse when they’re actually the same. (That’s none too coincidentally how the left operates. Its diversity is just a series of front groups controlled by a small number of ideological bosses.)  What ordinary people see are a lot of experts, organizations and agencies all saying the same thing.

So there must be something to it.

But this time the media wasn’t just manufacturing a messaging consensus through its echo chamber. Instead it was directly involved in a conspiracy that eavesdropped on the political opposition and that is attempting to overturn the results of the 2016 election using not only dirty tricks, but the government.

Media smears are nothing new. Media coups are a whole other thing.

James Clapper, Obama’s Director of National Intelligence, allegedly coordinated with CNN. And then took a job at CNN. Clapper isn’t alone. Obama’s CIA boss, John Brennan, is over at NBC News. Josh Campbell, Comey’s assistant, is at CNN. The three arms of the Deep State offer interchangeable employment. Much as Fusion GPS was paying the wife of a top DOJ official to investigate Trump.

This is what organizational integration looks like. And that’s what a Deep State looks like.

CIA or CNN? Who can tell the difference?

The investigation of the investigation has made it very clear that top CIA and FBI people were coordinating with the media. When CNN knows what’s going on at the FBI, that’s a leak. But when the FBI knows what’s going on at CNN, that’s close coordination.

Spygate depended on close coordination between Clinton’s people, the media and Obama’s intel folks. But it was the media that lubricated the alliance of the Democrat Deep State behind the coup.

Hillary Clinton’s nasty little trolls were the least useful to the process. The media could have easily done its own dirty work. But it’s a testament to its laziness that it needed political operatives to write its story for it. Every time you read glowing media porn accounts of dedicated reporters holding Trump accountable, remember that the media couldn’t even be bothered to invent the hit piece it’s milking.

If CNN, the New York Times and the Washington Post were really full of brilliant investigators, Hillary Clinton wouldn’t be out six figures and they wouldn’t have needed Fusion GPS to do their job for them.

The intel and investigatory side had vast powers that were used to do what none of the other players could. But the only way to mask the police state abuses involved in spying on the political opposition was to have some padding between Clinton campaign operatives and Clinton allies in the DOJ.

The media was the peanut butter and jelly in a Clinton scandal sandwich. It covered up the Clinton origins of the conspiracy theory that fueled Spygate by claiming that it had to protect its sources in the same way that the FBI claimed that it had to protect its sources. They were protecting the same source.

Hillary Clinton.

But the term “source” is a misnomer. It implies that the media and Obama intel officials were gathering information when they were actually coordinating a plan of attack against Trump.

There were no sources here because nothing was being found out or discovered, only planted.

Sources come from outside your organization. Spygate ran by pretending that the media, the Clinton campaign and the FBI represented different organizations. Each one “discovered” material from another allied organization. Each discovery justified an organizational response and each organizational response then justified reciprocal responses by the other organizations creating the vicious cycle we’re living in.

The Clinton campaign “discovered” information which it passed along through the government and the media. The media had to report on this “discovery”. Intel officials also had to investigate it. The media had to report on their investigation. The intel officials had to take action based on that reporting.

And so on and so forth.

But collapse the organizational boundaries and there’s no discovery, just the Deep State.

The media acts as the interface between conspirators, the organizational mortar offering lucrative jobs for campaign and intel officials, and the lubricant for the organizational imperatives of its allies who can always justify further action because the media has made it a story by reporting on it.

The media Deep State enjoys the highest level of legal protection and the lowest level of accountability. That exposed it to the least risk in a conspiracy against America. It was not the most powerful player in Spygate. But it had the most range and the fewest limitations. FBI officials and Clinton campaign officials might face legal sanction, but the media figures that made the conspiracy possible never will.

And that’s why the media must be held accountable.

 

7. DEEP STATE ON THE DEFENSIVE

James Clapper and complicit media push the narrative that FBI spying on Trump was a “good thing.

May 24, 2018

Lloyd Billingsley

 

When candidate Donald Trump claimed his 2016 campaign had been the target of a spying campaign, the old-line establishment media reacted with derision.  Since Trump’s 2016 victory, it has become more apparent that the spying was real, and part of an intelligence operation to exonerate Trump’s opponent Hillary Clinton, frame the victorious president on fake charges of colluding with Russia, and ultimately drive him from office.

A key player for the previous administration is former Director of National Intelligence (DNI) James Clapper, who now holds forth on MSNBC. On Tuesday, Joy Behar asked Clapper if the FBI had been spying on the Trump campaign.

“No, they were not,” said Clapper, DNI from 2010-2017. “They were spying on, a term I don’t particularly like, but on what the Russians were doing. Trying to understand were the Russians infiltrating, trying to gain access, trying to gain leverage or influence — which is what they do.”

Clapper also said, “With the informant business, well, the point here is the Russians. Not spying on the campaign but what are the Russians doing? And in a sense, unfortunately, what they were trying to do is protect our political system and protect the campaign.”

“Well,” Behar wondered, “why doesn’t he like that? He should be happy.”

Clapper agreed that “he should be,” but the president didn’t think so.

“No, James Clapper, I am not happy,” tweeted President Trump, who has been citing “confidential informants” in his campaign and saying “this is bigger than Watergate.”

The notion that the spying was to “protect” Trump’s campaign and the nation was hardly the only whopper from Clapper. He was also a bust as Director of National Intelligence, an office with a short and curious history.

After 9/11 the first response should have been military but instead it was bureaucratic, bulking up an “intelligence community” already boasting 16 agencies.  In February 2005, President Bush nominated John D. Negroponte, ambassador to Iraq, as the first director of national intelligence, followed by John McConnell and Dennis Blair. What value the DNI might have contributed to the war on terror was not apparent. When Blaire stepped down POTUS 44 picked Clapper, a former Air Force general, but even liberal Democrats had reservations.

“I believe the best thing for the U.S. Intelligence Community is to have someone with a civilian background in charge,” said Sen. Dianne Feinstein told reporters. Clapper, a big supporter of drones, got the job anyway. He had previously headed the National Geospatial Intelligence Agency and the Defense Intelligence Agency, but as DNI he came across as agent 00$6.98.

In 2010, ABC’s Diane Sawyer asked Clapper about the arrest of 12 terrorist suspects in London. That drew a blank from the baffled Clapper, who knew nothing about the major anti-terrorist operation that nabbed suspects with ties to Pakistan and Bangladesh. John Brennan, then a homeland security advisor, twice said Clapper should have been briefed, but defended him as the “consummate DNI.”

The next year, Clapper told the House Intelligence Committee that Egypt’s Muslim Brotherhood is a “very heterogeneous group, largely secular.” The Brotherhood “has eschewed violence and has decried Al Qaeda as a perversion of Islam” and “have pursued social ends, a betterment of the political order in Egypt.” Clapper also said the Muslim Brotherhood has “no overarching agenda, particularly in pursuit of violence, at least internationally.” It was appalling nonsense that should have prompted Clapper’s dismissal, but the “consummate DNI” had not yet reached his peak performance.

 In 2013 Sen. Ron Wyden, Oregon Democrat, asked Clapper, “Does the NSA collect any type of data at all on millions or hundreds of millions of Americans?” Clapper replied “No, sir,” then added, “not wittingly.” So like the DNI his own self, the mighty NSA didn’t know what it was doing.

Clapper’s performance earned the DNI the ninth annual Rosemary Award, named for the Nixon secretary who erased some 18 minutes of a Watergate tape. The left-leaning National Security Archive at George Washington University gives the award for the worst open-government performance. To be fair, that year the award also acknowledged FBI boss Robert Mueller and the Justice Department’s national security division for wiretap issues, and POTUS 44 for repeated misrepresentations about the bulk collection program.

As DNI for seven years, Clapper knew full well what was going on but wasn’t exactly up front about it. His exchange with Wyden came up again on Tuesday, when Meghan McCain told Clapper “In 2013 when you were asked about it, you said ‘no,’ So that is a lie.”

“I made a mistake,” Clapper said. “I didn’t lie. I was thinking about something else, another program.” And after further obfuscation he repeated, “So I made a mistake, but I didn’t lie.”

Actually, Clapper did lie, and he lied about his lies. That should rank him with Hillary Clinton, John Brennan, James Comey, and all those highly paid prevaricators in the DOJ and FBI.

Donald Trump was right that his campaign had been targeted for spying. He is also right that this is a national disgrace, and a scandal bigger than Watergate. The president should do everything in his power to get out the full truth. Those who committed crimes should be prosecuted to the full extent of the law.

8. Τον λέμε Δικτάτορα τον ΡΤΕ, εδώ και τόσο καιρό τώρα, εξηγώντας το με επιχειρήματα, ενώ έχουμε τονίσει ότι αποκαλώντας τον Σουλτάνο, “του κάνουμε την χάρη”! (Ας μην ξαναγράψω τώρα πάλι)! Τώρα τον λένε Δικτάτορα όλοι στην Ευρώπη! (Εδώ, βλέπετε έκδοση του γαλλικού “Le Point”, η οποία αποτέλεσε αιτία έκρηξης  για τους Τούρκους της πόλης Αβινιόν)!..

 RTE DICTATOR

 

9.   SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS 

  • Τί χοντρή μαλακία είπε και πάλι ο Καμμένος από τα Ψαρά; Θα μεγαλώσει η χώρα, είπε, διότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα! Δηλαδή τί είπε; Είπε ότι τα 6 ΝΜ θα πάνε στα 12 και επομένως φίλοι μου θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αφού από το 1995, αυτό αποτελεί ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ για την Τουρκία, με απόφαση της Βουλής της (“ΤΒΜΜ”)!!!
  • Πρόκειται για έναν ηλίθιο, που προφανώς κατευθύνεται από ηλίθιους και πράκτορες ξένων ΜΥ! Προσέχετε πολύ, εκεί στα Επιτελεία!..
  • Ας πει κάποιος επιτέλους σ’ αυτόν τον η-λί-θι-ο (!) Δανδή(!), πως:
  • α. Δεν είναι Π-Θ και
  • β. (Αφού το θέμα το έκανε… πουτάνα ο Καμμένος). Η επέκταση των ΝΜ θα πρέπει να γίνει αμέσως μόλις η Τουρκία κηρύξει πόλεμο στη Ελλάδα και όχι προηγουμένως, για στρατηγικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους!.. Ηλίθιε! (Θα επανέλθουμε, αν μπορέσουμε… εκτάκτως στο θέμα)!
  • Κανένα από τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έδωσε, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, την δέουσα σημασία στις παραπάνω άστοχες δηλώσεις Καμμένου, ενώ η Τουρκία το άφησε προφανώς για… αύριο, λόγω του ότι στις 05-06-2018 είχε επικεντρωθεί στην απελευθέρωση των 8 Τούρκων Αξκών!
  • Ε! Κε Τσίπρα! “Μάζεψέ τον” επιτέλους! Πήρες χαμπάρι ότι σας τραγουδάνε το σύνθημα των γηπέδων, και για την εξωτερική σας πολιτική και συγκεκριμένα το ένα Μπουρδέλο είσαστε! Πού το πάτε ρε σεις τελικά;
  • ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!
  • ΡΙΞΤΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ

        -/- 

10. Φίλοι μου!

– Καμμιά διαπραγμάτευση δεν έκανε καμμία Ελλάδα, με καμμία πΓΔΜ, για το “Όνομα” τους! Τα έδωσαν όλα οι “ΣΑΝΕΛ” και δεν πήραμε τίποτα! Και το Όνομα και την Εθνότητα και την γλώσσα και τα πάντα, με εντολή ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΣΟΡΟΣ, κλπ, μέσω ΜΕΡΚΕΛ, για να μας δώσουν “κάτι λίγο” από το χρέος (λέγε με διευθέτηση), ενώ οι Η.Π.Α. / Δ.Ν.Τ. και κατ’ ουσίαν η Κ-Β Τραμπ, “παλεύουν” για μεγάλη μείωση του χρέους μας (100 δις Ευρώ+)! Αυτό όμως, όπως σας το έγραψα, δεν το λένε τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, διότι ο Τραμπ είναι ΕΧΘΡΟΣ της Παγκοσμιοποίησης!.. 

11. Αν η επίθεση στον Μπουτάρη ήταν… δολοφονική, όπως μας είπαν τα ΜΜΕ, που ο Τσίπρας πλέον κρατάει τα αρχ… των αφεντικών τους “για τα καλά”, αυτό που έγινε με την κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσ-νίκη, τί ήταν;

– Θες να μας πεις ρε Τόσκα, ρε πολιτικό σίχαμα; Θα συλλάβεις κανένα απ’ τα… μωρά αυτά ή όχι; Με τον Αρχι-μπουρδελιάρη μισέλληνα Μπουτάρη τα ΜΜΕ “έπαιζαν” το θέμα επί 10 ημέρες, ενώ ρε Τόσκα έδωσες εντολή και συνέλαβαν ακόμα και εκείνους που τον έλεγαν… μαλάκα!..

Ξεφτιλισμένε Τόσκα, με τα χιλιάδες ψυχολογικά πλέγματα και συμπλέγματα, που από Χουντικός κατέληξες ορντινάτσα των αναρχικών και των νεο-κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και που ούτε να μιλήσεις δεν ξέρεις!.. (Πρόσεξε Τόσκα: Υποκείμενο – Ρήμα – Αντικείμενο! Αυτή είναι η σειρά)!.. 

– Και κάτι ακόμα! Είναι εικόνα Κράτους ρε Τόσκα αυτά που είδαμε στην Άμφισσα; Μπορούν να κυκλοφορούν… πολίτες στους δρόμους των πόλεων ένοπλοι, να απειλούν τον κόσμο και η ΕΛΑΣ να παρακολουθεί;

– Δηλαδή Κε Τόσκα, το επεκτείνατε και στις κοινωνικές τάξεις και στις διάφορες πληθυσμιακές Ομάδες, τον κανόνα που εφαρμόζεται με τους… “Ρουβίκωνες” ή με όποιο άλλο όνομα αυτοί αναφέρονται, δηλαδή να κάνουν “τα μωρά” ό,τι γουστάρουν και η ΕΛΑΣ να μην επεμβαίνει;

12. Τελικά Κε Τσίπρα “δεν έχεις λόγο ανδρός”, όπως σε κατηγόρησαν οι Τούρκοι; (Ζεϊμπέκ Μποζντάγ, 05-0-2018, αναφερόμενος στην απελευθέρωση των 8 Τούρκων Αξκων)! Τί έγινε; Σε πήραν χαμπάρι ότι είσαι ψευταράς και οι Τούρκοι; Θα πεις κάτι ή όχι και θα αφήνεις να σε κάνουν ρόμπα τα Μογγόλια;

            ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

                                                                     -/-