Εμπρός της ΑΕΚ «παλλικάρια»

Η ΑΕΚ δεν είναι γνωστή μόνο για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους από την ομάδα, με την απόφαση να υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική και να σβηστούν τα χρέη της. Αλλά είναι γνωστή και για τους προέδρους της… Τί εννοούμε με αυτό; Αν κοιτάξει κανείς τόσο στο παρελθόν της, όσο και στο «παρών» βέβαια, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν ένα… παρελθόν με διάφορες δικαστικές υποθέσεις!

Χαρακτηριστικά είναι τα πρόσωπα των Δημήτρη Μελισσανίδη, Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Καρρά και Μιχάλη Τροχανά, οι οποίοι είχαν αναλάβει την προεδρία της ΑΕΚ, ενώ είχαν ήδη γίνει γνωστοί για τα… θέματά τους με το νόμο…

Εμείς την αντέχουμε την αλήθεια και η έρευνα του gavros.gr συνεχίζεται για τους… αμαρτωλούς προέδρους. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι πρόεδροι του ΠΑΟ «μπλεγμένοι»

 

  1. Δημήτρης Μελισσανίδης

Είχε περάσει και την πύλη των φυλακών, για την υπόθεση λαθρεμπορίου στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το τότε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ανέφερε: «Τη σύλληψη και προφυλάκιση των επιχειρηματιών και πρώην μεγαλοπαραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Καρρά, καθώς και των τελωνειακών υπαλλήλων Γιώργου Αλεξανδρόπουλου και Μανώλη Μαρκουλίδη, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Πειραιά, με το υπ’ αριθμ. 298 βούλευμά του, αποδεχόμενο ότι υπάρχει ενοχή τους σε μεγάλη κομπίνα «τράνζιτ» πετρελαίου. Οι δύο πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ παραπέμφθηκαν στην εισαγγελική αρχή Πειραιά, κατηγορούμενοι ότι με τη συνεργασία των δύο τελωνειακών το πρώτο τρίμηνο του 1994 με λαθρεμπορικές πράξεις ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά 270.000.000 δραχμές. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι διέπραξαν 35 εικονικές παραδόσεις «τράνζιτ» πετρελαίου σε ποντοπόρα πλοία χωρίς να καταβάλουν ούτε δραχμή από τους αναλογούντες νόμιμους δασμούς.

Η υπόθεση της λαθρεμπορίας των δύο επιχειρηματιών άρχισε περίπου πριν από ένα χρόνο, όταν με ανώνυμες επιστολές, που έφτασαν στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών, καταγγέλθηκε ότι μέσω της εταιρείας τους «Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε.», που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά και διαθέτει μικρά δεξαμενόπλοια, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου σε ανύπαρκτα και υπαρκτά εμπορικά πλοία. Έτσι άρχισαν έρευνες από τους εισαγγελείς Γιάννη Λαμπρόπουλο και Κατερίνα Στουραΐτου, με τη συνεργασία υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάρτιο του 1994 διέπραξε εκτεταμένη λαθρεμπορία πετρελαίου. Συνένοχοι στην υπόθεση διαπιστώθηκε ότι ήταν και οι δύο τελωνειακοί, οι οποίοι το ίδιο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν στο ΙΒ΄ τελωνείο και είχαν υπογράψει «παραστατικά» παραλαβής και παράδοσης της εταιρείας των Μελισσανίδη-Καρρά.

Έτσι μετά τα στοιχεία που προέκυψαν με την ολοκλήρωση της έρευνας τότε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης την είχε χαρακτηρίσει «σκόπιμη και υποκινούμενη από ξένες εταιρείες πετρελαιοειδών» οι δύο εισαγγελείς του Πειραιά άσκησαν ποινική δίωξη για ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση και λαθρεμπορία, σε βάρος των δύο τελωνειακών και για ηθική αυτουργία στις ψευδείς βεβαιώσεις κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των δύο πρώην αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι και απολογήθηκαν στον Ε ανακριτή Γ. Βλαχόπουλο.

Επειδή όμως προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο χθες με το υπ’ αριθμ. 298 βούλευμά του διέταξε την προφυλάκιση των Μελισσανίδη-Καρρά, καθώς και των δύο τελωνειακών. Ο Δ. Μελισσανίδης από την Τρίτη το απόγευμα νοσηλεύεται με καρδιακό επεισόδιο στην εντατική μονάδα του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, ενώ ο Γιάννης Καρράς, νυν πρόεδρος της «Προοδευτικής», «απουσιάζει» στο εξωτερικό».

  1. Γιάννης Καρράς

Ήταν ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος κατηγορείτο, όπως αναφέρεται παραπάνω και στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», για την υπόθεση λαθρεμπορίας. Με την ιστοσελίδα directnews.gr να αναφέρει σε δημοσίευμά της το 2014 πως τόσο ο Καρράς, όσο και ο Μελισσανίδης τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για χρέη προς το δημόσιο «Σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο καθένας καταδικάστηκαν τη Δευτέρα, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και… ο Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Έστω και με καθυστέρηση 20 ετών(!!!) οι δύο επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Η υπόθεση αφορούσε εικονικούς εφοδιασμούς και παράνομη διακίνηση των καυσίμων στην εσωτερική αγορά κατά το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.

Για την ίδια υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες.

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματα, καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ’ Τελωνείο Πειραιά.

Η παρούσα δικογραφία παρέμενε επί σειρά ετών «ανενεργής», καθώς πτυχές της ίδιας υπόθεσης εκκρεμούσαν ενώπιον του  Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, το οποίο απήλλαξε τελικά την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και ως εκ τούτου τα χρέη παραμένουν για τις επτά πράξεις.

Με τη διαπίστωση αυτή ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, κ. Μύτης, πρότεινε στην αγόρευσή του την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Την πρόταση του Εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επιβάλοντας σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Έτσι, με βάση τη σημερινή καταδικαστική απόφαση, έγινε ένα πρώτο βήμα, ώστε το Δημόσιο να εισπράξει τα βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τους Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά έστω με καθυστέρηση 20 ετών».

  1. Μάκης Ψωμιάδης

Πριν μερικά χρόνια η εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» είχε ασχοληθεί με τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ. Μερικά από τα οποία είχαν αναφερθεί στην τηλεοπτική εκπομπή, είχαν δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα koutipandoras.gr: «Όταν ο Μάκης Ψωμιάδης έκλεισε τα 26 του χρόνια, πρωταγωνίστησε για ακόμα μία φορά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μαζί με άλλα 15 άτομα κατηγορείται για την απαγωγή του μικροεφοπλιστή Νίκου Σεχόπουλου. Ο Μάκης κατάφερε να αποσπάσει από τον Σεχόπουλο, λόγω χρεών που εμφάνισε, μια 6οροφη πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 122. Ο Σεχόπουλος με βάση το κατηγορητήριο της εποχής, κρατήθηκε όμηρος σε σπίτια στην Αθήνα, αλλά και στον Καναδά επί 3 μήνες. Ο Μάκης αυτή τη φορά μαζί με τους υπόλοιπους 15 αθωώθηκε.

               Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μάκη Ψωμιάδη

Το 1987 ο «Αγαπούλας» καταζητείται από την Interpol. Σύμφωνα με τον ανακριτή της Γενεύης Μπάρμπι Καπόλ, ο Ψωμιάδης αγόρασε από την εταιρεία DECAFIN 165 κιλά χρυσού, για τα οποία πλήρωσε με ακάλυπτες επιταγές.

               Γίνεται πρόεδρος της ΑΕΚ – Δέχεται επίθεση και πυροβολισμό

Δύο χρόνια μετά όμως από το διεθνές ένταλμα σύλληψής του, ο Ψωμιάδης αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας basket της ΑΕΚ. Την ίδια μέρα μάλιστα δέχεται επίθεση έξω από την Αίγλη Ζαππείου. Μεταφέρει σε μία τσάντα τις εισπράξεις από το εστιατόριο. Ένας από τους πολύ σκληρούς της νύχτας, ο «Ολλανδός», τον μαχαιρώνει στους γλουτούς. Ο σκληρός με τους άλλους, Μάκης Ψωμιάδης, εκλιπαρεί για τη ζωή του. Ο «Ολλανδός» τον πυροβολεί στα πόδια και φεύγει. Οδηγείται στην κλινική Απολλώνειο απ’ όπου και δραπετεύει για να μην συλληφθεί λόγω των ενταλμάτων που εκκρεμούν εις βάρος του.

                 Λαθρεμπόριο χρυσού ή δερμάτων αλεπούς

Την δεκαετία του ΄90 οι ερευνητές της «Ειδικής Υπηρεσίας Τελωνειακών Ερευνών», που αργότερα μετονομάστηκε σε ΣΔΟΕ, έχουν πληροφορίες πως μια ομάδα υπό τον Μάκη Ψωμιάδη , κάνει λαθρεμπόριο χρυσού. Η έρευνα για τον λαθραίο χρυσό οδηγεί στο όνομα του Μάκη Ψωμιάδη. Μετά από μια μυστική επιχείρηση, οι αρχές κάνουν έφοδο σε ένα διαμέρισμα του Ψωμιάδη στην Καλογρέζα. Δεν βρίσκουν χρυσό, αλλά μερικά λαθραία δέρματα αλεπούς. Σχηματίζεται δικογραφία, αλλά ο Ψωμιάδης δείχνει ελβετικό διαβατήριο, πληρώνει ένα πρόστιμο και απελευθερώνεται.

                 Βασανισμός ανθρώπου

Η έρευνα για το λαθρεμπόριο οδήγησε όμως στην αποκάλυψη και κατάσχεση μαγνητοταινιών, όπου ακούγεται ο Ψωμιάδης να ανακρίνει και να βασανίζει τον άλλοτε συνέταιρό του, (στο λαθρεμπόριο χρυσού), επειδή πληροφορήθηκε πως εισήγαγε φτηνότερο λαθραίο χρυσό. Στα κατασχεμένα ντοκουμέντα υπάρχει και μία κασέτα όπου ακούγεται ο Μάκης να συνομιλεί με αστυνομικούς και να κανονίζει τον χρηματισμό τους για να μπορέσει να βάλει λαθραίο χρυσό. Τα ντοκουμέντα δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

                  Η κόντρα με τον Λαλιώτη

Το 1995 ο Μάκης Ψωμιάδης γίνεται εκδότης. Εκδίδει την εφημερίδα «ΟΝΟΜΑ». Στις 15 Ιανουαρίου του 1996 ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορεί στην εφημερίδα του τον Κώστα Λαλιώτη, Υπουργό Περιβάλλοντος για χρηματισμό. Ο Κώστας Λαλιώτης μιλά για πληρωμένους δολοφόνους του υποκόσμου που στοχεύουν στην εξόντωσή του. Παρουσιάζει βεβαιώσεις της τράπεζας πως τα παραστατικά είναι πλαστά και μηνύει τον Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση, για ψευδή καταμήνυση και για πλαστογραφία κατά του Δημοσίου, αφού προκαλούσε ζημιά στο Δημόσιο. Οι δίκες τελεσιδίκησαν μετά από 6 χρόνια.

Ο Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 3 χρόνια για συκοφαντική δυσφήμιση και 3 για ψευδή καταμήνυση. Για την πλαστογραφία κατά του Δημοσίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Στο εφετείο όμως οι δικαστές αποφάσισαν πως δεν αναστοιχειοθετείτο κακουργηματική πλαστογραφία κατά του Δημοσίου αλλά πλημμεληματική κατά του Κώστα Λαλιώτη. Το πλημμέλημα λοιπόν είχε παραγραφεί και ο Ψωμιάδης για μία ακόμη φορά ήταν ελεύθερος, λόγω παραγραφής του αδικήματος

                   Πλαστές βεβαιώσεις από νοσοκομεία

Ο Ψωμιάδης ζητούσε αναβολές για λόγους υγείας σε κάθε δίκη που εκκρεμούσε εις βάρος του. Σε μία των περιπτώσεων, γιατρός του «Ωνασείου» έδωσε βεβαίωση εισαγωγής του Ψωμιάδη, λόγω καρδιακών προβλημάτων. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η βεβαίωση ήταν πλαστή. Ο γιατρός εκδιώχθηκε από το Ωνάσειο, διαγράφηκε από τον ιατρικό σύλλογο και τελικώς αυτοκτόνησε. Σε μία άλλη περίπτωση, με βεβαίωση από το «Σωτηρία», ο Ψωμιάδης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, προφασιζόμενος ότι έχει φυματίωση. Την ίδια μέρα αρκετοί τον είδαν να κυκλοφορεί με πούρο στο δρόμο. Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του. Ο γιατρός που έδωσε τη βεβαίωση δήλωσε πως την έδωσε γιατί είδε αίμα στο μαντήλι του.

                    Ακόμα μία απαγωγή

Το 2002 ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Ντάνι Βρέϊνς , έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «Salt Lake Tribune». Σε αυτή κατηγορούσε τον Ψωμιάδη ότι όταν είχε αρνηθεί να παίξει σε κάποιον αγώνα, απήγαγε τον φίλο του Κωνσταντίνο και απειλούσε πως θα τον κάνει κομμάτια. Οι ελληνικές αρχές δεν προσπάθησαν να διαλευκάνουν την υπόθεση γιατί ο αμερικανός παίκτης δεν έκανε ποτέ καταγγελία. Έτσι η φήμη του Ψωμιάδη τιμωρού έμεινε να πλανάται μέσα και έξω απ τα γήπεδα». [Προσθήκη του site: Του είχε βιάσει και την γυναίκα].

4. Μιχάλης Τροχανάς

Ήταν ο… εμπνευστής του συστήματος της «πυραμίδας» για να βγάλει λεφτά ο κόσμος! Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 1998, πάνω από 20.000 πολίτες είχαν εμπιστευτεί τα χρήματά τους στον Μιχάλη Τροχανά και τους συνεργάτες του: «Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα η πρωτότυπη μέθοδος πλουτισμού που είχε συλλάβει ο κ. Τροχανάς και οι στενοί του συνεργάτες. Ήταν ένα δημοσίευμα στο «Εψιλον» με τίτλο «Κέρδος χωρίς κεφάλαιο», τον Ιανουάριο του 1994. Μέχρι τότε, ο εμπνευστής, μεγαλομέτοχος και «γκουρού» του «SοΕ» είχε καταφέρει να πείσει περίπου 20.000 πολίτες να του εμπιστευθούν ποσά από 200.000 έως μερικά εκατομμύρια ο καθένας.

Ο τρόπος εξάπλωσης του «SοΕ» ήταν απλός. Βασιζόταν στη μέθοδο που έχει πάρει το όνομα «αεροπλανάκι», όταν αναφέρεται στο γνωστό τυχερό παιχνίδι, αλλά έχει γίνει και τραγικά επίκαιρη με τη μορφή της «πυραμίδας» σ’ όλες τις χώρες του τέως «υπαρκτού σοσιαλισμού». Κοινό στοιχείο, σ’ αυτές τις σύγχρονες μορφές συγκέντρωσης κεφαλαίου πολλών σε έναν, είναι ότι καθένας έχει συμφέρον να βάζει κι άλλους στο κόλπο. Το δικό του κέρδος εξαρτάται από την εισροή νέων κεφαλαίων από νέους «καταθέτες». Μόνο που κάποτε η δεξαμενή άντλησης νέων κεφαλαίων αδειάζει, και τότε το σύστημα καταρρέει. Όσοι έχουν προλάβει να επωφεληθούν (δηλαδή η κορυφή της πυραμίδας), εξαφανίζονται ή καταλήγουν στη φυλακή.

Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του «SοΕ» έγκειται κυρίως στα «ιδεολογικά» χαρακτηριστικά της επιχείρησης. Εμφανιζόταν ως αντίπαλο δέος των πολυεθνικών εταιρειών και υποσχόταν ιλιγγιώδεις αποδόσεις με εγγύηση την αξιοποίηση του «ανθρώπινου κεφαλαίου». Χάρη στην παρουσία ορισμένων στελεχών της Αριστεράς στον πρώτο πυρήνα συνεργατών του, ο κ. Τροχανάς εξασφάλισε την ανάπτυξη του δικτύου του σε όλη την Ελλάδα, σε συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις.

Από τότε μεσολάβησαν πολλά δημοσιεύματα στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Στην αποκάλυψη της υπόθεσης συνέβαλαν και άλλες εφημερίδες. Το υπουργείο Εμπορίου διέταξε έκτακτο έλεγχο. Ήταν τότε υπουργός ο κ. Σημίτης, υφυπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και γενικός γραμματέας ο Σωκράτης Κοσμίδης. Οι ελεγκτές του υπουργείου κατέθεσαν το πόρισμά τους στις αρχές του 1995, αποκαλύπτοντας το μηχανισμό, μέσω του οποίου τα ποσά των μικροκαταθετών περνούσαν στην ιδιοκτησία του στενού τροχανικού πυρήνα.

Όμως ο κ. Τροχανάς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Βασιζόταν στο γεγονός ότι τα μέλη – μέτοχοι του «SοΕ» αισθάνονταν σε ένα βαθμό συνυπεύθυνα, εφόσον είχαν συμβάλει κι αυτά στη στρατολόγηση και νέων μελών, συνήθως μάλιστα από τον κοντινό επαγγελματικό ή οικογενειακό τους περίγυρο. Ξεκίνησε, λοιπόν, ο κ. Τροχανάς έναν πρωτοφανή πόλεμο εναντίον της «Ελευθεροτυπίας», αλλά ακόμα και εναντίον των ελεγκτών του υπουργείου Εμπορίου, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και αγωγές.

Πρόφτασε, μάλιστα, να γράψει και άλλες 10.000 μέλη στο «SοΕ», πριν κλείσει οριστικά το «πελατολόγιό» του. Στράφηκε στο μεταξύ στην αγορά της ΑΕΚ, και μεταβλήθηκε αυθημερόν σε παράγοντα του δημόσιου βίου με διαρκή και ανοιχτή πρόσκληση όλων των καναλιών.

Οι δίκες, όμως, λειτούργησαν ως «μπούμερανγκ» για τον «SοΕ». Ερευνώντας οι δικαστές τις αιτιάσεις του «SοΕ», ανακάλυψαν τους μηχανισμούς απομύζησης κεφαλαίου που χρησιμοποιούσαν οι κύριοι μέτοχοι. Η «Ελευθεροτυπία» αθωώθηκε πανηγυρικά από όλες τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση, και την ίδια στιγμή οι εταιρείες του ομίλου βρέθηκαν υπό έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο.

Με την άσκηση της ποινικής δίωξης κλείνει ο πρώτος κύκλος αυτής της υπόθεσης. Η δικαιοσύνη καλείται να δώσει μια ολοκληρωμένη και σαφή απάντηση στην περίπλοκη και πρωτότυπη -για την Ελλάδα- υπόθεση, που αφορά τα χρήματα δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Ίσως, μάλιστα, γίνει αυτή η υπόθεση αφορμή για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής νομοθεσίας στο θέμα των επιχειρήσεων τύπου «πυραμίδας», όπως συνέβη τους τελευταίους μήνες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Δεν θα πρέπει να τους… ξεχνάμε!

Πέρα από τους παραπάνω, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και πόσοι άλλοι είχαν ποινές προφυλάκισης ή άλλης φύσεως, λόγω των χρεών της ΑΕΚ προς το Ελληνικό δημόσιο. Κατά καιρούς οι Ντέμης Νικολαΐδης, Γιώργος Κιντής, Νίκος Θανόπουλος, Σταύρος Αδαμίδης και Ανδρέας Δημητρέλος, είχαν «θέματα» για χρέη προς το δημόσιο ύψους 170.865.122,00 ευρώ(!), εκ των οποίων τα περισσότερα διεγράφησαν δια… μαγείας με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική…

 » ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»