Ενδιαφέρουσες ή και Χρήσιμες Δημοσιεύσεις!

1. «ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ» – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Ποιος έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή – Σε δίκη πράκτορας της CIA και πρώην βουλευτής

 17 Σεπτεμβρίου, 2017

Νέες εξελίξεις προκύπτουν για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γνωστό ως «σχέδιο Πυθία», καθώς με βούλευμα του «Συμβουλίου Πλημμελειοδικών» παραπέμπεται σε δίκη πράκτορας της CIA, που κατηγορείται ότι οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με βούλευμα που παρουσιάζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», ο William B. παραπέμπεται σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο  πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφαλείας, ενώ κατηγορούνται και μέλη της ΕΥΠ που του προμήθευαν τα έγγραφα.

Παράλληλα το βούλευμα, θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες», οι οποίοι συνέπραξαν με τον πράκτορα, φωτογραφίζει πως πίσω από τα όσα συνέβησαν στον Κώστα Καραμανλή είναι η CIA.

Πιέσεις λόγω Ρωσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού γνωστό ως «σχέδιο Πυθία» μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθεια άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
«Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία, που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως – ειδικότερα – της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών» ανέφερε το πόρισμα, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream.

Τα έγγραφα του Wikileaks

Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία θεωρούνται αυθεντικά και δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα Wikileaks, η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες από τις ΗΠΑ, ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς.

«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ (σσ αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία), ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Μάϊο του 2012, μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ.

Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία» αναφέρεται στο πόρισμα, για την υπόθεση.

Επιπλέον, στο σχέδιο «Πυθία» φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.

Τον παρακολουθούσαν περίπου 20 άτομα

Ομάδα περίπου 20 ατόμων φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια της τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν αυτό του πρώην πρωθυπουργού, όπου και αν ο Κώστας Καραμανλής πήγαινε. Από την Ραφήνα, μέχρι το γραφείο του και από την ΕΡΤ, μέχρι και στα σούπερ μάρκετ.
Μάλιστα, κάποια στιγμή, εντοπίστηκε το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που τον παρακολουθούσαν και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελληνικές πινακίδες. Τον Ιούνιο του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα τρία αυτά οχήματα συναντήθηκαν στην περιοχή του Χολαργού. Στα οχήματα επέβαιναν 7 άνδρες και 2 γυναίκες και στην συνάντηση τους συμμετείχαν δυο ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία εικάζεται πως είναι Βρετανοί.

Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η εμπλοκή στη Νέα Μάκρη

Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες, έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων.
Η εμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ του κλιμακίου της «Ομάδας Εργασίας» της FSB (Ρωσική ομάδα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Καραμανλή) και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης.

Τα άτομα του κλιμακίου της «Ομάδας Εργασίας» ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου «χώρου» ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

Μέσα στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείτο, κατά τη μετακίνηση του Κώστα Καραμανλή, από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευαν, οι μηχανές ασφαλείας, καθώς και:

  • Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης.
  • Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.
  • Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
  • Υλικά καμουφλάζ (καινούρια, αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
  • Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ, υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
  • Τηλεχειριστήριο.
  • Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
  • Σκηνές.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία, newsit.gr

2. Σχέδιο “Πυθία”: Το δικαστικό αφήγημα για την “πτώση” της κυβέρνησης Καραμανλή

του Παναγιώτη Στάθη

Ένα δικαστικό αφήγημα, που υιοθετεί πληροφορίες και σοβαρές ενδείξεις για προσπάθεια ανατροπής από εξωτερικούς παράγοντες της κυβέρνησης Καραμανλή, μέσω του αποκαλούμενου σχεδίου “Πυθία”, αποτελεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (3269/2017), με το οποίο κωδικοποιούνται οι κατηγορίες, για τις οποίες θα δικαστεί ένας Αμερικανός πρώην πράκτορας, για την υπόθεση των περίφημων τηλεφωνικών υποκλοπών της κυβέρνησης Καραμανλή. Το βούλευμα παραπέμπει σε δίκη για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, έναν Ελληνο-Αμερικανό πράκτορα της CIA, τον William Basil, o oποίος φέρεται να οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου.

© Παρέχεται από: capital.gr

Με το ίδιο βούλευμα :

-Παραπέμπεται να δικαστεί  ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης (για άλλο σκέλος της υπόθεσης), ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε διαβαθμισμένα έγγραφα εθνικής ασφάλειας

-Επίσης  μέλη της ΕΥΠ, τα οποία φέρονται να του έδιναν τα εν λόγω έγγραφα.

-Τίθεται στο αρχείο, λόγω αδυναμίας εντοπισμού των δραστών, το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, ήτοι της “συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού σε ενάσκηση εξουσίας από το Σύνταγμα”.

-Το βούλευμα αναφέρεται ακόμα στο ότι έγιναν όλες οι ενέργειες πλην όμως δεν εντοπίστηκαν οι δράστες,  οι οποίοι είχαν ως στόχο να υπονομευτεί το έργο κατασκευής του αγωγού «South Stream», με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή.

Να σημειωθεί πως το βούλευμα υιοθετεί ουσιαστικά το πόρισμα του ανακριτή Φούκα, ο οποίος είχε διενεργήσει επισταμένη έρευνα για το θέμα.

Σχέδιο δολοφονίας

Τα βασικά σημεία του βουλεύματος που υιοθετούν ξεκάθαρα υποψίες για “σχέδιο δολοφονίας και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή”, όπως τα δημοσίευσε η Κυριακάτικη Δημοκρατία“, έχουν ως εξής:

“Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και της προηγηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, και ειδικότερα από τις εκθέσεις ένορκης εξέτασης των μαρτύρων και τα έγγραφα της δικογραφίας, καθώς και τις ανωμοτί εξηγήσεις και απολογίες των κατηγορουμένων, αξιολογούμενα όλα τα ανωτέρω κατά την αρχή της ηθικής απόδειξης κατ’ άρθρο 177 ΚΠΔ, προέκυψαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) είχαν περιέλθει πληροφορίες για την ύπαρξη και την εφαρμογή “σχεδίου αποσταθεροποίησης της Χώρας”, κατά την περίοδο των ετών 2007 έως και 2009, με την εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, με σκοπό να καταστεί ευχερέστερη η εκ μέρους ξένων δυνάμεων άσκηση πολιτικής πίεσης στην Κυβέρνηση της Χώρας, επί ζητημάτων που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας. Περί του σχεδίου αυτού, το οποίο από τις ελληνικές υπηρεσίες έλαβε την κωδική ονομασία ΠΥΘΙΑ Ι“, συντάχθησαν τα με αριθμούς 53/13-1-2009, 213/5-2-2009 και 1782/19-8-2009 Άκρως Απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [χαρακτηριζόμενα ως “άκρως απόρρητα – προσωπικά ειδικού χειρισμού” (Ε.Χ.)], έλαβαν, δε, χώρα σχετικά δημοσιεύματα στα τεύχη 87 της 16/6/2011, 88 της 23/6/2011 και 90 της 7/7/2011 του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”.

Επί των ανωτέρω σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η με ΑΒM: Ω2011/6 δικογραφία, με παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά δε το πέρας της οποίας, με την από 2-3-2012 παραγγελία του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος αγνώστων δραστών, για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα (άρθρα 26 §1 εδ. Α’ 27, 135 §2 και §4 σε συνδ. Με 134 §2 εδ. β’ ΠΚ) και παραγγέλθηκε η διενέργεια κυρίας ανάκρισης προς τον Ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η “συνωμοσία” απέβλεπε στην υποκίνηση ενεργειών και στην εκτέλεση πράξεων, κάποιες εκ των οποίων στρέφονταν ευθέως ακόμη και κατά του προσώπου του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Καραμανλή, και οι οποίες αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς θέσεις της χώρας.

Σκοπός των αγνώστων δραστών φέρεται να ήταν η διακοπή της οικονομικής κυρίως προσέγγισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα είχε αρχίσει να εκδηλώνεται σε διαφόρους τομείς και ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.

Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο κρατών στον “ενεργειακό τομέα” ενισχύθηκε από τη σύναψη μεταξύ των δύο κρατών (Ελλάδας και Ρωσίας) των συμφωνιών για την κατασκευή, αφενός του πετρελαιαγωγού “Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη”, αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου “SOUTHSTREAM”, μέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Δυτική Ευρώπη. Επρόκειτο, δε, για έργα μείζονος ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία, λόγω της επίδρασής τους στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Χώρας, κατά την κατασκευή τους και κατά τη λειτουργία τους, διά της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της είσπραξης τελών διέλευσης από τον δεύτερο αγωγό, ήτοι έργα ικανά να ενισχύσουν το σύνολο των προϊόντων και αγαθών που παράγει η οικονομία της Χώρας, και ως εκ τούτου να ενισχύσουν το εισόδημα που αποκτούν οι πολίτες της Χώρας σε ετήσια βάση.

Οι αγωγές 

Παράλληλα, με την προώθηση του σχεδιαζόμενου αγωγού “I-TGI” εξασφαλιζόταν η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω διαφορετικών οδεύσεων και από διαφορετικές πηγές. Πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι ως άνω συμφωνίες επηρέαζαν ταυτόχρονα και τον συσχετισμό των οικονομικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου και του Καυκάσου, καθώς υποβάθμιζαν τη σημασία των σχεδιαζόμενων στον Ευρωπαϊκό χώρο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αγωγών “ΤΑΡ” και “NABUCCO”, σχέδια τα οποία απολάμβαναν της στήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Γερμανίας (και άλλων ευρωπαϊκών χωρών), αντιστοίχως.

Ιδίως δε, ο προαναφερθείς νότιος κλάδος του αγωγού “SOUTHSTREAM”, αναβάθμιζε τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, καθώς παρέκαμπτε τα εδάφη της Ουκρανίας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκτά ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία για την προώθηση του διακινουμένου προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη φυσικού αερίου, έναντι άλλων χωρών της περιοχής, ενώ η Χώρα αποκτούσε επιπλέον γεωπολιτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, από τη συμμετοχή της σε έναν αγωγό στον οποίο δεν θα συμμετείχε η γείτονα χώρα.

Όλα τα προαναφερόμενα προέκυψαν, ιδίως από τις ένορκες καταθέσεις του μάρτυρα Σεραφείμ Τσιτσιμπή, του Γεωργίου (που διετέλεσε Α’ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από τη 15-10-2004 έως την 14-10-2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου (ο οποίος διατέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Κ. Α (υπαλλήλου της Ε.Υ.Π.), και την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου (ο οποίος διατέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως και το έτος 2009).

WIKILEAKS

Μετά την άσκηση της ως άνω ποινικής δίωξης και διαρκούσης της κυρίας ανάκρισης, δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο “WIKILEAKS” (του ομώνυμου «Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας) μεγάλος αριθμός εγγράφων, φερομένων ως προερχομένων από διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, από πρεσβείες των ΗΠΑ σε διάφορα κράτη και απευθυνομένων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα οποία βάσιμα εκτιμάται ότι τυγχάνουν γνήσια προερχόμενα από τις ανωτέρω πηγές, για τους εξής κυρίως λόγους:

α) Άπαντα τα δημοσιευθέντα έγγραφα φέρονται να είναι εισερχόμενα προς την κεντρική υπηρεσία, ενώ δεν έχουν δημοσιευθεί αναλόγου είδους έγγραφα, τα οποία να φέρονται ως εξερχόμενα από την κεντρική υπηρεσία,

β)Τούτο προφανώς οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος επικοινωνιών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη δυνατότητα πρόσβασης του διαρρεύσαντος τα έγγραφα σε κάθε υποσύστημα (εισερχομένων και εξερχομένων),

γ) Τα έγγραφα αποτελούν υπηρεσιακές αναφορές που έχουν συνταχθεί με υποδειγματικό τρόπο, καθώς ουδείς λόγος γίνεται σε αυτά για τις δοθείσες οδηγίες, οι οποίες τυγχάνουν γνωστές στον αποδέκτη της αναφοράς,

δ) Μετά από έρευνα των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ αποδόθηκαν κατηγορίες στον υπαίτιο της διαρροής Bradley Manning, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας τριάντα (30) ετών από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ. Όπως προκύπτει από τα δημοσιευθέντα στον ιστότοπο “WIKILEAKS” τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τις καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων (και ιδίως των Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Σωτηρίου, Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου και Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου), δημιουργήθηκε έντονη δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ εξαιτίας των συναφθεισών μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας συμφωνιών, στην επίταση, δε του δημιουργηθέντος κλίματος δυσαρέσκειας συνέβαλε και η αρνητική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης της F.Y.R.O.M. στο Ν.Α.Τ.Ο., η οποία είχε εκδηλωθεί στη Σύνοδο του ως άνω Οργανισμού στο Βουκουρέστι με την άσκηση “βέτο” από τη Χώρα μας, αλλά και η κατ’ ουσίαν αρνητική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο “ΑΝΑΝ” για την Κύπρο, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποβλέπει στην ανατροπή των ανωτέρω συμφωνιών που είχαν συναφθεί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Αποσταθεροποίηση της χώρας

Ειδικότερα, αναφορικά με τις περιελθούσες στην Ε.Υ.Π. πληροφορίες σχετικά με περιστατικά που αποσκοπούσαν στην πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της Χώρας, όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου 53/13-1-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Ε.Υ.Π., σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αξιωματούχο της F.S.B.(ήτοι της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία δραστηριοποιείται σε θέματα ασφαλείας στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο εξωτερικό αυτής για θέματα Τρομοκρατίας):

α) Υπήρχε έντονος προβληματισμός ως προς τους υποκινητές των γεγονότων του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2008,

β) Η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχοντας καλύψεις και μεθόδους διαφυγής προς το εξωτερικό,

γ) Είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας και συνεργάτες του,

δ) Έχουν περιέλθει σε γνώση της ανωτέρω υπηρεσίας της αλλοδαπής σήματα κυβερνήσεων που συνεργάζονται μεταξύ τους και έχει λάβει χώρα εκτενής παρακολούθηση της διαδρομής μεταξύ οικίας και γραφείου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας,

ε) Έχουν περιέλθει στην κατοχή τους φωτογραφίες και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής, κρινόμενης απαραίτητης της χρήσης τηλεχειριστηρίου για ενδεχόμενη έκρηξη.

Περαιτέρω, στα πλαίσια του σχεδιασμού προς άσκηση πίεσης και εξαναγκασμού της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούν τις διεθνείς θέσεις της Χώρας, εντάσσονται και πράξεις και ενέργειες προσώπων, οι οποίες είχαν στόχο τον Πρωθυπουργό της Χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με αριθμό 213/5-2-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Ε.Υ.Π., στην ανωτέρω Υπηρεσία είχαν περιέλθει πληροφορίες από αξιωματούχο της F.S.B. (Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο είχε οργανωθεί από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή της ομόλογης Υπηρεσίας άλλου (μη Ευρωπαϊκού) κράτους, αντικειμενικός σκοπός του οποίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Πρωθυπουργού, με ειδικότερο επιδιωκόμενο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της Χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δοθείσες από τον ανωτέρω συνεργάτη / πληροφοριοδότη της Ε.Υ.Π. πληροφορίες, “Ομάδα Εργασίας” αποτελούμενη από δεκαεννέα (19) άτομα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας “F.S.B.”, η οποία δραστηριοποιούταν από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” τηλεφωνικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και του Vladimir Putin (Πρωθυπουργού της Ρωσίας κατά το χρονικό διάστημα από την 8-5-2008 έως την 7-5-2012) και του Giorgi Parvanov (Προέδρου της Βουλγαρίας κατά το χρονικό διάστημα από την 22-1-2002 έως την 22-1-2012). Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη της Ε.Υ.Π., διατυπώθηκαν τα κάτωθι:

Παρακολουθούσαν τη διαδρομή Καραμανλή

Κατά την ακολουθούμενη διαδρομή για τη μετακίνηση του Ελληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής μέχρι το Γραφείο του στην Αθήνα, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN μάρκας Toyota Hiace χρώματος μπεζ, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακρίβωσε η ανωτέρω ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας, και το οποίο εκινείτο συνεχώς, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης, κατά μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο, και στο οποίο επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα.

Η παρακολούθηση του Έλληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίσθηκε από την προαναφερόμενη ομάδα επαγγελματική και εντεινόμενη ήδη από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008. Από την ανωτέρω ομάδα εκτιμήθηκε ότι, τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς με άλλους συνεργάτες τους. Το ανωτέρω όχημα εντοπίσθηκε και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π. στοιχεία.

Ομοίως στο ίδιο σημείο (στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2008, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακριβώθηκε από την ανωτέρω Ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας. Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, κατεγράφησαν ως τέτοια σημεία, επίσης, τα εξής:

(α)Η περιοχή του super market με την επωνυμία “CARREFOUR” στον Γέρακα Αττικής,

(β) Η περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και

(γ) Η περιοχή του super market με την επωνυμία “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” στον Χολαργό Αττικής. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του super market με την επωνυμία “CARREFOUR” στον Γέρακα Αττικής σημείο, εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο έτους 1995 ή 1996, το οποίο έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Άγνωστοι δράστες

Στην περιοχή αυτή εντοπίσθηκε επίσης, και το όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στην περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και στην περιοχή του super market με την επωνυμία “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ” στον Χολαργό Αττικής εντοπίσθηκαν, επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN.

Επίσης, στην περιοχή Χολαργού, στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων. – Από την έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης της F.S.B.”, ως προς τους επιβάτες των ανωτέρω οχημάτων, προέκυψε ότι στο VAN μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων, τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN μάρκας FORD TRANSIT τρείς (3) άνδρες και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW δύο (2) γυναίκες.

Η ανωτέρω ομάδα “αντιπαρακολούθησης της F.S.B.” κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, πέραν των προαναφερθέντων ατόμων, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Έλληνα Πρωθυπουργού, λειτουργούσαν, συγχρόνως, ομάδες υποστήριξης και καταγραφής, σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης ανερχόταν σε είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία δεν ανήκαν στον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Από τηλεφωνική δε υποκλοπή, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων, πραγματοποιούταν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (περί τις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νεαρής ηλικίας), οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε, ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι. Σε χρόνο, ο οποίος δεν προορίζεται επακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ την 20ή και την 25η Απριλίου 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες, έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής, διαρκείας 30 δευτερολέπτων της ώρας (30 sec), μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της “F.S.B.” και ατόμων των προαναφερομένων ομάδων παρακολούθησης, λόγω ακριβώς του εντοπισμού του οχήματος τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ.

Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας εργασίας της F.S.B.”, τα οποία συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο (2), άοπλα γυμνασμένα και μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, διέφυγαν, δε, από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, η οποία δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, εγκαταλείποντας το προαναφερόμενο όχημα στον χώρο της εμπλοκής.

Εντός του οχήματος αυτού ευρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του ο Ελληνας Πρωθυπουργός (από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής έως το Γραφείο του στην Αθήνα), τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και χάρτες, στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Εντοπισμός

Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι, οι οποίοι αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του “CARREFOUR”, καθώς και το κατάστημα των “GOODY’S” επί της οδού Κηφισίας, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική οδό. Επί πλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα τηλεχειριστήριο, τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες) και σκηνές.

Όπως άλλωστε προκύπτει από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων Ιωάννη Κοραντή του Κωνσταντίνου (Διοικητή της Ε.Υ.Π κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2004 έως 14-7-2009), Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Γεωργίου (Α’ Υποδιοικητή της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από 15-10-2004 έως 14-10-2009), της Φιλιππιάδας Γιωμελάκη – Παλαιολόγου (Β’ Υποδιοικητή της Ε.Υ.Π., αρμόδιας για θέματα Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2008 έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2009) αλλά και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου (Υπουργού Εσωτερικών στο Ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2007 – Σεπτεμβρίου 2009 και νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας), η πηγή, η οποία έδωσε στην Ε.Υ.Π. τις παραπάνω πληροφορίες κρίθηκε διαχρονικώς αξιόπιστη και οι δοθείσες πληροφορίες άκρως σοβαρές.

Ωστόσο, ενώ κατά τα προαναφερόμενα, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα (άρθρα 26 §1 εδ. α’, 27, 135 §2 και §4 σε συνδυασμό με 134 §2 εδ. β’ ΠΚ), δεν κατέστη δυνατή η ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, και για το λόγο αυτό η δικογραφία, αποκλειστικά για την προαναφερθείσα αξιόποινη πράξη τέθηκε στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 308 §5 σε συνδυασμό με το άρθρο 245 §3 ΚΠΔ.

Ο Αμερικανός πράκτορας και οι υποκλοπές

Περαιτέρω, στα πλαίσια της διενεργούμενης κυρίας ανάκρισης, μεταξύ των πληροφοριών που συνέλεξε ο διενεργών αυτή Ανακριτής από πρόσωπα που ανήκαν ή κινούνταν στον χώρο των Υπηρεσιών Πληροφοριών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν πληροφορίες οι οποίες αφορούσαν τη φυσική παρουσία και δράση αλλοδαπού υπηκόου Η.Π.Α., φερόμενου ως στελέχους της “C.I.A.” με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, ελληνικής μάλιστα καταγωγής, στον οποίο οι πηγές πληροφόρησης απέδιδαν συμμετοχή σε κάποιες από τις υπό έρευνα ενέργειες, καθώς επίσης και στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της χρονικής περιόδου μεταξύ των ετών 2004 και 2005, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας “VODAFONE”, αλλά και στην υπόθεση που αφορούσε τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της Ε.Υ.Π. προς μη δικαιούμενα πρόσωπα, και με πιθανή τελική κατάληξη υπηρεσίες τρίτης χώρας.

Και ενώ εις χείρας του ιδίου Ανακριτή εκκρεμούσε ήδη άλλη ποινική δικογραφία με Α.Β.Μ. Ω2011/7 αφορώσα την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Ανακριτής του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το αριθμό πρωτοκόλλου 824/10-7-2013 έγγραφό του αιτήθηκε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τη συνένωση των δικογραφιών με Α.Β.Μ. Ω2011/6 και Ω2011/7, λόγω προφανούς συνάφειάς τους, η οποία και διατάχθηκε δυνάμει του με αριθμό 3494/2013 Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τη διενεργηθείσα περαιτέρω κυρία ανάκριση επί των συνενωθεισών ως άνω δικογραφιών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος William(ον) BASIL(επ) του George και της Madeline, υπήκοος Η.Π.Α., ελληνικής καταγωγής [ο οποίος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, εντοπίζεται στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα και κωδικές ονομασίες προς διευκόλυνση της δράσης του (και δη χρησιμοποιώντας τα ονόματα “Πέτρος” και “Μάρκος”, εναλλάξ, ενίοτε ως κύριο όνομα και ενίοτε ως επίθετο, έκαστο εξ αυτών σε διάφορους συνδυασμούς) ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της “C.I.A.”, συνεργαζόμενος με τις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετωπίσεως της τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση τη συμμετοχή του στην κατά το έτος 2003 επιχείρηση με την κωδική ονομασία “ΔΙΚΤΥ”, η οποία αφορούσε επέμβαση και απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα] στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο του έτους 2004 έως και τον μήνα Μάρτιο του έτους 2005, ενεργώντας από κοινού και με άλλα πρόσωπα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, επιχείρησε παρανόμως να περιέλθουν σε γνώση του “κρατικά μυστικά” και ειδήσεις από τις αναφερόμενες στο άρθρο 146 ΠΚ, ήτοι ειδήσεις που τα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας ή των συμμάχων αυτής επέβαλαν να τηρηθούν απόρρητες έναντι ξένων Κυβερνήσεων, αποσκοπούσε, δε, με τις πράξεις του αυτές να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου περαιτέρω να τις διαβιβάσει σε άλλον, κατά τρόπο ικανό να εκθέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους.

Συγκεκριμένα, προέβη σε παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως και υπηρεσιακών παραγόντων της Χώρας”.

-/-

Σχόλιο: Δηλαδή τώρα τί να κάνουμε; Να συγχαρούμε ομαδικά τον… “Ελληναρά” και… “Αντιστασιακό” Κο Κ. Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο οποίος, όταν μας κυβέρνησε, με την πολιτική του αντιδυτική γεωστρατηγική στάση, παρ’ ότι η χώρα μας ήταν και παραμένει μέλος της Δ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, όπως τεκμαίρεται και από τα παραπάνω δημ/τα, “γυρνώντας, ως μη όφειλε, το πεισματάρικο κεφάλι του, προς τη Ρωσία”, χωρίς να πει, ως όφειλε, στους Δυτικούς “αποχωρώ από τη Δύση”, κλπ, κλπ, κλπ, αλλά και χωρίς να μας πει ότιπήγαινε” την χώρα μας σε άλλο… αφεντικό”, ισχυρό και αντίπαλο του προηγούμενου, με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν, και παρά τις πολλές και πολλαπλές, παντιοτρόπως μάλιστα, προς αυτόν αμερικανικές προειδοποιήσεις, μας οδήγησε στην… Χρεοκοπία, και στα όσα “τραβάμε” μέχρι σήμερα, ως τιμωρία, από τον “διεθνή” “Αμερικανο-Ισραηλινό”… παράγοντα, που έκρινε ότι έτσι θα μας “έδενε” οριστικά πια και αμετάκλητα στο “άρμα του

Μας “πήγε” σε εκλογές, όταν, προκειμένου να τον “ρίξουν”, τον έφεραν” οι Δυτικοί στο σημείο να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, όπως μάλιστα ο ίδιος “βγήκε και μας το είπε” προεκλογικά τότε, ή όχι; Και μακάρι να ήταν μόνον αυτόν!

Θυμίζω ενδεικτικώς(!) τα παρακάτω!

Του… οργάνωσαν οι “Διεθνείς Εβραίοι”, αλλά και οι Ισραηλινοί, (των οποίων τα οικονομικά συμφέροντα ΕΥΘΕΩΣ(!) θίγονταν, όπως εδώ, στο “σάϊτ” μας, το έχουμε αυτό αναλύσει και εξηγήσει σε βάθος, τονίζοντας την ύπαρξη στρατηγικού Ι/Ενεργειακού Σχεδίου, που “μάχεται” στο Πεδίο πχ τη ρωσική ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης, κλπ, κλπ, κλπ) τα… “Δεκεμβριανά, με την ύποπτη δολοφονία ενός 16χρονου Ελληνο-Αρμένη “δόκιμου” αντιεξουσιαστή, του “βρώμισαν, (ως χαρακτήρα και ήθος), μέσω των ελεγχομένων και βρώμικων Ε/ΜΜΕ, τη σύζυγο, (μια εξαιρετική καθ’ όλα γυναίκα της Μακεδονίας μας), του “έφτιαξαν” το ανύπαρκτο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, έκαψαν την Πελοπόνησσο και σκότωσαν / έκαψαν 30+ Έλληνες πολίτες, (δίμετροι Αλβανο-Κοσοβάροι φονιάδες – “πράκτορες” που ήλθαν, ορισμένοι και με τις οικογένειές τους, για κάλυψη, σκότωσαν, κατέστρεψαν και έφυγαν ανενόχλητοι, μέσω Ιταλίας, (με τζιπ 3000 κυβικών  μάλιστα ορισμένοι), ανενόχλητοι, αφού τότε “βασίλευε” η… “Παυλοπούλειος Παθητική Άμυνα” ή -διαφορετικά- “η… Τσίρλειος Εξωτερική Πολιτική” του Αρχηγού του, που τότε έδειξε ακόμα, το πόσο “Χέστης” και “λίγος” ήταν / είναι, αφού όταν αρχίζεις κάτι και μάλιστα τόσο δύσκολο και… δήθεν πολιτικά καινοτόμο, “το πας μέχρι τέλους”), και άλλα πολλά, φίλοι μου, όπως πχ ότι πήγαν να του κάψουν το σπίτι του στη Ραφήνα, του “κτύπησαν” το “ίματζ”, αποκαλώντας τον “Χοντρό”, “Μπούλη”, κλπ, ή εκμεταλλεύτηκαν ανάλογα και αρνητικά πάντα για τον Κ.ΑΚ., λεγόμενά του, του “στυλ”, “είμαι κουρασμένος”, κλπ, κλπ, κλπ.

Ο Κ.Γ.Καραμανλής φίλοι μου, δεν είχε ακούσει το ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ, του 2ου “Εθνάρχη” Θείου του; Γιατί το έλεγε ο Θείος του, ήταν μαλάκας; 

Ο Κος Κ.Α.Καραμανλής δεν είχε ακούσει ότι το οικόπεδο ΕΛΛΑΣ, ανήκει, από το 1830, έως σήμερα, στα Αγγλο-Αμερικανικά “αδέλφια”;

Ο Καραμανλής Νο “2” νόμισε πως κυβερνούσε καμμία χώρα ¨Γίγαντα¨ και “τα έβαλλε”, με τις Η.Π.Α. και συναφώς με την Μ. Βρεττανία και κυρίως με το Ισραήλ; Τί δείχνει αυτό για τον “Άνδρα”;

Και κάτι εμβόλιμο! Οι Ελληνικές Υπηρεσίες ήσαν τόσο άχρηστες που έπρεπε Ρώσοι να ενεργούν / να επιχειρούν σε δυτικό έδαφος και μάλιστα δίνοντας η Ε/Κ-Β την εντύπωση, ότι προσέλαβε Ρώσους, για την… προστασία του Π-Θ της; Ο Ευρυτάν Κος Σεραφείμ ΤΣΙΤΣΙΜΠΗΣ, (Α’ Υδκτης / ΕΥΠ), υπεύθυνος τότε για τα επιχειρησιακά θέματα της Υπηρεσίας, ήταν ανίκανος;

Συνεχίζω:

Τη διδακτορική διατριβή του Κου Κ.Α.Καραμανλή, για τον Εθνάρχη ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ, άλλος του την είχε συντάξει; Και αν “ναι”, αυτός ούτε που την διάβασε;

Ο σημερινός ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑΣ, (από φόβο / “τσιρλίο” -και δικαίως- για τη ζωή του και την οικογένειά του), απεδείχθη ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ των περιστάσεων, και τελικώς ΑΝΑΞΙΟΣ στο να οδηγήσει το “τιμόνι” της Ελλάδος!

Όταν ένας Σημίτης, με ισχυρότατες διεθνείς “πλάτες”, λόγω της εβραϊκής καταγωγής του και των υψηλότατων διασυνδέσεών του με τους “Διεθνείς Εβραίους”, (αν υποχρεώθηκε ή όχι δεν το εξετάζω τώρα), έστειλε τον ελληνικό χρυσό, στους Ρότσιλντ, (στο Λονδίνο κυρίως, αλλά και στην Φραγκφούρτη, κλπ), γιατί το έκανε, ήταν μαλάκας, βλαξ, ιδιώτης ή προδότης; Ούτε αυτό δεν απασχόλησε τον Καραμανλή  Νο “2”, που αποκαλούσε τον Σημίτη, ΗΛΙΘΙΩΣ(!), “Αρχιερέα της Διαπλοκής“;

Όταν Κε Καραμανλή κατηγορούσες το Σημίτη για το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, κλπ, κλπ, κλπ, και δικαίως, δεν μπορούσες να… οραματιστείς το μέλλον σου και μέλλον μας, που ερχόταν με… φόρα και… μίσος; Όχι! Άρα δεν έκανες για Π-Θ και τη θέση την πήρες / την κατέλαβες, λόγω του ότι λεγόσουν και λέγεσαι Καραμανλής και όχι πχ Χλιμίτζουρας, Χεστόπουλος, ή ό,τι άλλο!.. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλύτερα να σε πουν, μετά συγχωρήσεως, “βλάκα”, ακόμα και “άνου”, όπως απεδείχθη ότι ήσουν / είσαι, παρά “προδότη“!.. 

Μείνε λοιπόν εκεί στη σιωπή σου και παραδέξου ότι το τρελό τόλμημά σου, (ισοδύναμο με “πήδημα στον γκρεμό” / μόνον που εμείς δεν σου φταίγαμε τίποτα, διότι εμείς, ο λαός, σήμερα υποφέρουμε τρώγοντας… φόλες, ενώ εσύ συνεχίζεις να τρως… μπριζόλες), ως όφειλες να το γνωρίζεις από την αρχή, θα οδηγούσε όχι μόνον εσένα στη σημερινή σου… σιωπή, αλλά και ολόκληρη την χώρα μας στην Κόλαση, όπως και έγινε, αφού “παιζόταν”, αφού διακυβεύονταν, με την… Ρωσοστροφή σου, η άμυνα και η συνοχή της Δύσης, εδώ στο Κέντρο της Γης, στο Κέντρο της… Σκακιέρας, του… Γηπέδου, κλπ, κλπ, κλπ, καθώς και κυρίως “παιζόταν” η τύχη του στρατηγικού σχεδίου για τη δημιουργία του ΙΣΡΑΗΛ – “ΓΙΓΑΝΤΑ”, κατ’ άλλους του “ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ή όπως θες πες το! [Είδες τί έκαναν οι ίδιοι… παράγοντες και στην Κύπρο, με το σαμποτάζ στο Μαρί, (ΜΙ6) κλπ, κλπ, κλπ, και πώς την έσυραν – έφεραν στα μέτρα τους την “Κυπριακή Δημοκρατία”)! Άρα Κε Καραμανλή, ούτε “Γενική Ιστορία”, δεν ξέρεις και… “Γαμώ τα ΤΑΦΤΣ” και όλα τα αμερικανικά Παν-μια, που τυχόν… τελείωσες!..

Έτσι, ας είσαι λίγο πιο σεμνός και πιο ταπεινός, όπως έλεγες μάλιστα, ως σύνθημα, παλαιότερα, όταν πχ αναφέρεσαι δια των “δικών σου” πάντα, αφού εσύ δεν μιλάς (και ορθώς), στον ΓΑΠ!

Ο ΓΑΠ, έχοντας αμερικανική κυρίως Παιδεία και νομίζοντας ότι οι Έλληνες είναι Αμερικανοί, νόμισε πως θα μπορούσε “να σταθεί”, ως Π-Θ, με αντίστοιχη αμερικανική, προς το λαό μας, πολιτική στάση.

Δεν έκανε, όπως επιβαλλόταν, δημοψήφισμα, με το ερώτημα “ναι ή όχι” στους… Δανειστές, όταν διαπίστωσε πως τα είχες κάνει “σκατά” (την 1η φορά), ενώ τη 2η φορά ΕΥΤΥΧΩΣ(!) πρόλαβαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος (αυτοί ουσιαστικά) και τον “έρριξαν”, διότι σε άλλη περίπτωση, οι Αμερικανο-… τέτοιοι, θα ξαναέβγαζαν ενώπιόν μας απειλητικά και πάλι, το βαρύ, μακρύ, σκληρό και δυνατό… πέος τους!.. (Θυμάμαι την αγαπημένη μου Αμερικανίδα πολιτικό / ωραία γυναίκα πράγματι, Κα ΝΟΥΛΑΝΤ, στην Αθήνα και τις τότε επαφές της! Εσύ); Ασφαλώς ο ΓΑΠ, πολιτικο-πνευματικά και όχι μόνον, δεν ήταν, σε σχέση με τον τεράστιο πατέρα του, ούτε ένας εκ των διδύμων του όρχεων, και σε σχέση με τον επίσης πολύ Μεγάλο Παππού του, ούτε τρίχα εκ των επίσης ισχυροτάτων όρχεων του “Γέρου της Δημοκρατίας”!..

Οι Σαμαράς – Βενιζέλος (ναι, αυτός “του Σημίτη”, διότι με τον δυνατό πας πάντα Κε Κ.Α.Κ., για να είσαι και εσύ κερδισμένος / ναι ο Βενιζέλος, αυτός που πολέμησε σφόδρα, μέσα στο Κόμμα, τον ΓΑΠ) έδειξαν τουλάχιστον ότι ξέρουν Ιστορία! (Και αυτοί φυσικά, μόλις πήγαν να καταφέρουν κάτι, “ενόχλησαν”, αφού θα πρέπει να παραμείνουμε σκλάβοι, τουλάχιστον έως το 2060, και “με… χρόνο – καβάντζα”, μέχρι το 2115, (όπως… έγραψε στο Best-Seller του, “Τσίπρας και 100 Χρόνια Ελληνικής Σκλαβιάς”, ο νυν Π-Θ μας, νεο-κομμουνιστής Τσίπρας, ο υπογράψας το “Υπερ-Ταμείο”), 2060, όταν τότε εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το διεθνές Εβραϊκό Ενεργειακό Σχέδιο, που θα κάνει το Κράτος του Ισραήλ, πλην των άλλων, και  Νο “1” Οικονομική Δύναμη, όχι μόνον στην περιοχή μας, αλλά στον κόσμο, όπως είναι ο 1ος, βασικός και κύριος στόχος των Ισραηλινών!

Χωρίς την γνώση της Ιστορίας, (όπως και χωρίς… “πνευματικά πετάγματα”, στο ιστορικο-πολιτικό παρελθόν, αλλά και στο μέλλον του τόπου σου, αλλά και χωρίς αντίστοιχα… “πνευματικά πετάγματα” στον Πλανήτη Γη, όπου κάθε φορά “στοχεύεις”), λέμε στις “Πληροφορίες”, πως “δεν πας πουθενά στο αντικείμενο”! Πόσο μάλλον στην πολιτική! Θα συμφωνείς φαντάζομαι Κε Κ.Α.Κ. ! (Γι’ αυτό, παρεπιπτόντως, μου άρεσε η χθεσινή δήλωση Κοτζιά, από τη Ν.Υ., ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει μαθήματα Ιστορίας, σε κάποιους, αναφερόμενος νομίζω στους “Ταυτοτητο-Κλέφτες” Σκοπιανούς)! Άρα και εδώ Κε Κ.Α.Κ. “εζυγίσθης και ευρέθης”… ελλειπής!

Για τον Κο Τσίπρα -κυρίως- και για τον ερχομό του “στα -ελληνικά- πράγματα”, (όπως και για τους “Χρήσιμους Ηλίθιους”, των δήθεν “ΑΝ.ΕΛ”), θα αναφερθώ εκτενώς απ’ εδώ, (αν και έχω γράψει και εξηγήσει πολλές φορές), όταν θα γράψω για «τα “PLAY MOBIL” και η Ψυχοθεραπευτική τους Επίδραση Στους Ηλίθιους»!

Με λίγα λόγια, ο Κος ΤΣΙΠΡΑΣ είναι το “Νο 9”, των “Διεθνών Εβραίων”, το δυνατό “Center-Forward”, με το οποίο η Ελλάδα, όπως έχει σχεδιαστεί, θα μετατραπεί από χώρα, σε… χώρο, (άρχισε ήδη η διαδικασία), με ό,τι αυτό σημαίνει, είναι αυτός που “πέτυχε” ήδη να μας “φεσώσει” άλλα 100 δις, (δηλώσεις Ρένκλιν-γκ / βεβαίως δεν περιμέναμε τον Κο αυτόν να μας το πει, αφού εμείς σας το είχαμε πει απ’ εδώ, προ αρκετού χρόνου), να μας σκλαβώσει για 99 χρόνια στους Δανειστές και… Λυτρωτές μας, “πέτυχε” αυτό που ήθελε, ήτοι με την αβάσταχτη Φορολογία, (που “την πήγε” από το 30% των προηγούμενων Κυβερνητών μας, στο 75%), πέτυχε” λοιπόν, ως γνήσιος Κομμουνιστής να φτωχοποιήσει την ελληνική “Μεσαία Τάξη, [οι Κομμουνιστές -ειδικά στην Ελλάδα- θεωρούν τη “Μεσαία Τάξη”, ως τη βασική αιτία, ένεκα της οποίας δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν το 1944 – 1949, (“Γ’ Γύρος”) και τώρα “παίρνουν εκδίκηση”], όπως με δικαίωσε ο Κος Ντομπρόφσκις, [ο οποίος είπε ότι η επιβολή αβάστακτης Φορολογίας στους Έλληνες, ήταν πρόταση της ελληνικής Κ-Β των ΣΑΝΕΛ προς τους δανειστές / βλέπε σχετική του δήλωση στην συνέντευξή του, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, (17-09-2017)], ενώ ακόμα ο Κος Τσίπρας έχει ξεκινήσει, με τη μέθοδο κυρίως του βρασίματος του βατράχου, να… αφοδεύει ως γνήσιος Κομμουνιστής (μασκωτός βεβαίως), πάνω στις παραδοσιακές ΑΞΙΕΣ και στις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ της αιώνιας Φυλής μας, όπως τον έχουν διατάξει οι ισχυροί “Διεθνείς Εβραίοι” εντολείς του!

[Το κύριο μέλημα της Κ-Β “Τσίπρα – Καμμένου” είναι το πώς να αφελληνίσουν και να αποχριστιανοποιήσουν την Ελλάδα, να της… αλλάξουν ίσως και το όνομα μελλοντικά, δημιουργώντας από τώρα τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, (αφού οι Έλληνες θα γίνουν μειονότητα στον τόπο τους, αν δεν είναι… ήδη), εστιασμένοι, στην παρούσα φάση, στο να περάσουν Νόμο, ώστε “να μπορείς, αν θες – άπαξ – να αλλάξεις φύλο”!..

Μιλάμε για την απόλυτη ΞΕ-ΦΤΙ-ΛΑ, που την λένε τάχα μου… “Ανθρώπινα Δικαιώματα! Βεβαίως οι άνθρωποι είναι Άθεοι, Αντί-Χριστοι, κλπ, επομένως δεν δέχονται ότι υπάρχει ΘΕΟΣ, ο οποίος έπλασε “Άρρεν και Θήλυ”! Άρα δεν έχει νόημα να προσπαθήσει κάποιος να τους εξηγήσει, διότι απλά… γνωρίζουν!.. Βεβαίως δεν είναι μόνον αυτοί, εννοώ οι ΣΑΝΕΛ, αλλά γι’ αυτούς (τους νεοκομμουνιστές δηλαδή) μιλάω/ – με τώρα]!..

Επανερχόμενος και κλείνοντας, ορθώς φίλοι μου έπραξαν οι Η.Π.Α και οι όποιοι άλλοι μαζί τους και πολέμησαν για τα συμφέροντά τους, ενώ πάρα πολύ κακώς επανέρχεται (αποδεσμευόμενο επίσης κακώς) ένα θέμα κρατικής / εθνικής ασφαλείας, που κατέστρεψε την χώρα και το οποίο θα έπρεπε να αναδυθεί, μόνον αν θα γινόταν ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, (του Αγίου Ποτέ, με το υπάρχον πολιτικό σύστημα), το οποίο θα εξέταζε τις ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών, για την τρέχουσα ΕΘΝΙΚΗ μας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, από το 2000, μέχρι και σήμερα!..

-/-

3. starpress

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ!

4.  Adapting NATO intelligence in support of “One NATO

 08/09/2017

Early this year, NATO stood up its new «Joint Intelligence and Security Division» (JISD). This is the most significant reform in the history of Allied intelligence. In response to the challenging threat environment posed by an assertive Russia and the rise of terrorism and instability in the south, the Allies are fundamentally adapting how NATO organizes and analyses intelligence.

In today’s globalized, hyper-connected, multipolar world, NATO must simultaneously monitor and assess a multitude of different threats: conventional military, proliferation of weapons of mass destruction, hybrid warfare, cyber attacks and international terrorism to name but a few of the most difficult. Geographically, NATO has begun to look more broadly, from central Africa to North Korea and from the Arctic to the Middle East. The provision of relevant intelligence must match the frantic pace of change.

A more assertive Russia and aggravated hybrid threats part of a wide range of factors in today’s challenging threat environment, which must be matched by the provision of relevant intelligence.

Moreover, the lines between civilian and military, between war and peace are increasingly blurred. This also makes it necessary to better integrate civilian and military intelligence at NATO in a single efficient structure, which can provide a coherent intelligence picture to the North Atlantic Council and NATO’s Military Committee.

These considerations led Allied leaders to launch a fundamental reform of NATO intelligence at their summit meeting in Warsaw in July 2016. A key element of this reform is the creation of a new division at NATO Headquarters, consisting of two pillars: intelligence (with the merged strands of military and civilian intelligence) and security (the NATO Office of Security).

Building up the new division

When I assumed the position of Assistant Secretary General for Intelligence and Security in December 2016, my first priority was to make the new division operational as quickly as possible. Reorganising 270 people from different countries and work cultures has not been easy, especially for a newcomer to NATO Headquarters. But I remained optimistic, drawing on my experience of working at the German Bundes Νachrichten Dienst (BND, the national foreign intelligence service) a decade ago, when it embarked on a similar exercise to fuse civilian and military intelligence. It was an instant success –professionals from both sides recognised the added value of working with colleagues with different mindsets and quickly developed a team spirit. Other nations have had similar positive experiences. The big question was: could this be repeated in a more complex multilateral environment?

In February, we took a deep dive into the new structure. Thanks to the extraordinary commitment and professionalism of my colleagues, we rapidly overcame most of the growing pains. We quickly brought joint intelligence production up to speed and it is now up by about 25 per cent, compared to last year. This reflects a growing demand for our products – an encouraging sign but also an extra burden for the analysts. The new division is now largely structured as mandated by Allied leaders in 2016 – but this is not the end of our adaptation.

NATO’s role in countering terrorism is expanding and the Alliance needs deeper situational awareness in the field.

Intelligence needs to keep abreast of evolving political and military priorities. NATO’s regional focus is widening and the Alliance faces aggravated threats emanating from the hybrid domain, cyber space and terrorism. Intelligence must focus more on these transnational issues and develop appropriate capabilities to do so. The threat of hybrid warfare is now rated so high that Allied defence ministers tasked us to set up a special unit at NATO Headquarters to look systematically into the issue. A new branch for hybrid analysis was established in the JISD in July 2017. Its mandate is to analyse the full spectrum of hybrid actions, drawing from military and civilian, classified and open sources. It is all about connecting the dots, reflecting the growing need to take a holistic approach. Cyber security will play an increasingly important part in this.

Likewise, as NATO’s role in countering terrorism is expanding, the Alliance needs deeper situational awareness in this field. To support this, we established a new Terrorism Intelligence Cell, which will focus on delivering strategic intelligence worldwide.

Terrorism is also an essential area of concern of the division’s security pillar. The NATO Office of Security continues to assure the security of NATO Headquarters as well as NATO personnel on missions. It is also developing security standards for the protection of classified information and systems, and ensuring the compliance of NATO bodies, NATO member states and partner countries. Making it part of the new division is another opportunity to bring more synergy to our work, especially between intelligence and counter-intelligence.

NATO’s wider intelligence enterprise

Created in 2006, the NATO Intelligence Fusion Centre (NIFC) is a military led, US-sponsored organisation, chartered by NATO’s Military Committee, based on a memorandum of understanding with 26 of 29 NATO nations and one partner country. The Centre facilitates the sharing and fusion of intelligence, contributes to filling intelligence gaps, and supports the planning and execution of current operations. It is one part of a highly complex network of actors and structures that makes up NATO intelligence. © DVIDS

Looking ahead, we need to widen our focus and look at NATO’s intelligence enterprise as a whole. It extends far beyond our new division. Only a fraction of NATO’s intelligence professionals work at the JISD itself; the majority are spread throughout NATO’s Command Structure. A highly complex network of actors and structures also includes the NATO Intelligence Fusion Cell in Molesworth in the United Kingdom, Centres of Excellence in various fields, and a number of committees (military, civilian, security) representing nations’ intelligence services. The present landscape of NATO intelligence has grown “organically” over the years without a common master plan. While this legacy is a rich resource, joint planning and coordination across the enterprise is a challenge.

The NATO intelligence enterprise can be made more efficient and coherent in many ways by synchronizing efforts, further reducing duplication and fully optimizing resources. The Alliance should foster a joint effort to plan strategically for the future and set priorities for the enterprise as a whole. “One NATO” will be our guiding principle. As we set out on this path, I hope we can maintain the enthusiasm and positive dynamic that have so greatly helped us in setting up the new division.

Arndt Freytag von Loringhoven is NATO’s first Assistant Secretary General for Intelligence and Security. He joined the German foreign ministry in 1986, most recently serving as the ambassador to the Czech Republic (2014-2016). From 2007 – 2010 he was Vice President of the German Foreign Intelligence Service (Bundesnachrichtendienst – BND).

What is published in NATO Review does not necessarily represent the official position or policy of member governments, or of NATO.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ και τελικά ΕΚΑΝΕ, ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ “ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, στο ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ!.. (Ελληνικά Μπαρμπούτσαλα” και τίποτα “Παγιωμένο”, ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε… Καππαδόκη)!.. 

5HOW ISRAEL DEALT WITH THE SYRIAN NUCLEAR THREAT

 A defensive strike against an enemy rogue state.

September 13, 2017

Joseph Puder

The current debate in Washington regarding North Korea’s nuclear weapons, and in particular, the North Korean testing of its hydrogen bomb, has created serious anxieties, and much pondering among the U.S. decision makers.  One option might be the Israeli model of obliterating the enemy’s nuclear facility before it is operational.  This is precisely what Israel did on September 6, 2007.  A decade later it is safe to say that the Middle East would have been in a catastrophic situation had Israel not destroyed the Syrian nuclear reactor.

According to foreign press reports, the Israeli Air-Force attacked the Syrian nuclear facility during the night between September 5th & 6th, 2007. The nuclear reactor secretly built in northeastern Syria by the North Korean regime was attacked by “mysterious” aircrafts that destroyed an isolated structure in the desert.  No country assumed responsibility for the attack, and the Israeli media was mum about it.  Foreign press and the then George W. Bush administration officials reported that it was Israeli fighter planes that attacked the nuclear facility.

According to later research pieces by the New Yorker magazine, intelligence about the Syrian nuclear reactor reached the late Meir Dagan, who was then the chief of the Mossad. The New Yorker story by David Makovsky (September 17, 2012) suggested that, “In the first days of March, 2007, agents from the Mossad, the Israeli intelligence agency, made a daring raid on the Vienna home of Ibrahim Othman, the head of the Syrian Atomic Energy Commission.  Othman was in town attending a meeting of the International Atomic Energy Agency’s (IAEA) board of governors, and had stepped out.  In less than an hour, the Mossad operatives swept in, extracted top-secret information from Othman’s computer, and left without a trace.”

The secret materials the Mossad agents were able to extract included photos of the Syrian nuclear reactor.  Israel had a smoking-gun that it shared with the U.S.  The Bush administration was now persuaded that the nuclear reactor had to be destroyed. The failure of the U.S. intelligence community to accurately verify the existence of nuclear weapons in Saddam Hussein’s Iraq, made President Bush hesitant about taking military action in Syria.  Nevertheless, the U.S. administration was able to keep the information secret, without leaks to the media.  Robert Gates, the U.S. Secretary of Defense at that time (2007), quipped to his senior aide, Eric Edelman (served as U.S. ambassador to Turkey), that “Every administration gets one preemptive war against a Muslim country, and this administration has already done one.” He was referring to Iraq.

According to the New Yorker “The information that the Mossad operatives recovered was damning: roughly three dozen color photographs taken from inside the Syrian building, indicated that it was a top-secret plutonium nuclear reactor.  The reactor, called Al Kibar, was nine hundred yards from the Euphrates River and half way between the borders with Turkey and Iraq.  The photographs showed workers from the North Korean site, which was far from Syria’s biggest cities.  The sole purpose of this kind of plutonium reactor, in the Mossad’s analysis, was to produce an atomic bomb.  Inside, the reactor had many of the same engineering elements as the North Korean reactor in Yongbyon – a model that no one but the North Koreans had built in the past thirty-five years.”

In June, 2007, according to the New Yorker, “an Israeli special operations unit had been dispatched to within a mile of the site to take and transmit additional photos, bring back soil samples, and provide Israel with other information it needed for a strike.”

Foreign press reported that shortly before midnight on September 5th, 2007, four Israeli F-15s and four F-16s took off from their bases.  After flying north along the Mediterranean Coast, the planes turned east and followed the Syrian-Turkish border to avoid detection by radar.  They used electronic jamming devices to blind Syria’s air-defense system, and headed toward the Syrian reactor.  From a distance, they fired accurate guided-missiles, and within minutes the reactor was completely destroyed.  Israel’s attacks of the nuclear facilities both in Iraq in 1981 and Syria in 2007, took place before nuclear fission could be released to contaminate large swaths of land and water, including the Euphrates River.

The Syrian regime, embarrassed about its impotence to detect or destroy the Israeli fighter-jets, issued a short, terse communique that falsely claimed that Syria’s air-defenses chased away the attacking Israeli planes, who then dropped their load of munitions in the desert. The official Syrian government, however, remained silent.  Israel’s silence, it turned out, allowed Bashar Assad, the Syrian dictator, to stick to the denial of the bombing, and thus avoided an excuse for a retaliation strike against Israel.

It is worth noting that in 1981, the Israeli Air Force destroyed the Osirak nuclear reactor near Baghdad.  Israel’s Prime Minister at the time, Menachem Begin, a Holocaust survivor and famous commander of the Irgun underground that fought the British Mandate for Israel’s independence, inaugurated the Begin doctrine, which held that no Israeli adversary in the Middle East should be allowed to acquire a nuclear weapon, especially the radical dictatorships of the Arab Middle East (and Iran today).  Saddam Hussein’s Iraq and Bashar Assad’s Syria, definitely fit the description of radical dictatorship.  Both used chemical weapons against their own citizens, and would not have hesitated to use nuclear weapons against the Jewish state.

A decade ago, before the bloody Syrian civil war, Israel considered Syria a viable military threat.  The Israel Defense Forces prepared for a military confrontation with the Syrian army.  Over six years of civil war reduced the effectiveness of the Syrian armed forces, and it is no longer considered an existential threat to Israel.  Military analysts claim that it would take years for Bashar Assad to rebuild his army.  While Assad’s army has been substantially weakened, Hezbollah, the Lebanese terrorist organization’s capabilities have been significantly strengthened. Hezbollah today poses a major threat to Israel with its over 100,000 missiles, and other sophisticated arms it has received from Iran and Russia.  Israel cannot ignore the fact that thousands of Hezbollah fighters are currently fighting in Syria to preserve Assad’s rule, and that the threat from Hezbollah is now from two fronts: Syria and southern Lebanon.

Analysts in Israel are suggesting that the next confrontation in northern Israel will not be with Hezbollah alone, but with a larger array of forces that might include Iranian Revolutionary Guards, Iraqi and Afghani Shiite militias, and the Syrian army.  Foreign press reports have pointed out that on numerous occasions, Israel has attacked transports of Iranian weapons to Hezbollah in Syria. Israel however, has not assumed responsibility for these attacks.  Only once did Israel acknowledge an attack, and that was when a Syrian missile targeted an Israeli jet-fighter.  However, an Israeli Arrow missile destroyed the Syrian missile.  One can only imagine Assad’s response had he possessed a nuclear bomb…

The U.S. “missed the boat” in dealing with North Korea, as it is likely to do with Iran.  Although circumstances are not the same for the U.S. and Israel, the principle of a defensive strike against enemy rogue states are lawful.  In the absence of any centralized global enforcement capability, international law must inevitably rely upon the willingness of certain individual states to act forcefully on behalf of the international community, not to mention self-preservation.  That is what Israel did in 1981 and 2007, which the U.S. failed to do with North Korea and Iran during the early stages of their nuclear buildup.

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-