ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!

Φίλοι μου!

1. Διόρθωσα το προ 2, 3 ημερών άρθρο με τον Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, τα… αρνιά και τα… μπεεεεεεεεεεεεεεεεε, όπως σας είχα πει και όπως άλλωστε κάναμε και… κάνω πλέον την επομένη ημέρα, αλλά δυστυχώς(!), όταν “πάτησα το κουμπί” για την ανάρτησή του, οι ίδιοι… πολέμιοί μας, μου το εξαφάνισαν! Είναι, την τελευταία περίοδο, η 2η φορά! Πρόκειται για τα ίδια έμβια… στοιχεία – σκουπίδια(!), που ανέφερα (και) στο άρθρό μου αυτό!.. Ενοχλούνται πολύ, όχι μόνον διότι είναι σύγχρονοι “ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ” και επιθυμούν διακαώς την Κ/Φ της Ελλάδος, ως ΑΚΡΩΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, όπως ήσαν και παραμένουν πάντα όλα τα Κομμούνια και Νεο-Κομμούνια, αλλά και διότι έχουν στήσει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΙΖΝΑ, όπως πλέον το “είδατε” στο άρθρο αυτό, με το ΑΦΕΝΤΙΚΟ τους τον ΣΟΡΟΣ να πληρώνει πάρα μα πάρα πολλά λεφτά, τα οποία δεν θα ήθελαν με τίποτα να χάσουν!.. 

ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ (!!!), ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ “ΔΙΟΡΘΩΘΕΝ” ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ, ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΘΑ ΤΟ… ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ!..

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ!..

ΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ “ΣΥΓΓΝΩΜΗ” ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΜΑΛΟΝ), ΠΟΛΥ… “ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ”, (5, 6 “πραγματάκια”), ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ… “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ή “ΣΗΜ-ΡΙΟ ΤΣΕΠΗΣ“:

Ο “ΣΥΡΙΖΑ” ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΣΟΡΟΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΑΛΛά ΚΑΙ άΛΛΑ):

Α. Τους λένε, όλους τους “λάθρο”, Πρόσφυγες ή τους έκαναν / τους μετέτρεψαν όλους, ως Κ-Β, Πρόσφυγες, διότι ακριβώς θέλουν να μείνουν εδώ, προσβλέποντας στο τέλος της χώρας μας, σε εκτέλεση ασφαλώς και των σχετικών εντολών του μισέλληνος ΣΟΡΟΣ, του κυρίου ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του κράτους των Σκοπίων και βασικού Συμβούλου και Χρηματοδότη και του Αλβανού Ελληνο-Γενίτσαρου Μαφιόζου ΡΑΜΑ!.. Οι Τούρκοι, προς στιγμήν, την… γλύτωσαν!..

Β. Χαίρονται, όσο δεν φαντάζεστε, για τις μ/ροές που έρχονται από Τουρκία και θέλουν μάλιστα να πληθαίνουν αυτές, όλο και περισσότερο, για τους ίδιους με την παραπάνω παράγραφο αναφερθέντες λόγους! Μερίμνησαν μάλιστα με τον ΣΟΡΟΣ, ώστε να αυξηθούν με τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ οι ροές, και για να τον εκδικηθούν, κατά κάποιο τρόπο!..

Γ. Διαβάστε και πάλι ότι “μιλάμε” – σε ό,τι αφορά το “ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ”- για την μεγαλύτερη ΜΠΙΖΝΑ των τελευταίων 50 χρόνων, τουλάχιστον στην χώρα μας!..

Δ. Οι ΣΟΡΟΣ του “ΜΚΟ” είναι οι επίσημες ΦΑΝΕΡΕΣ και ΗΜΙ-ΦΑΝΕΡΕΣ Λαθρέμποροι, και είναι σε άμεση συνεργασία με τους στην Τουρκία ευρισκόμενους Τούρκους ή “Τούρκους” λαθρέμπορους!..

Ε. Με την τεράστια οικονομική κρίση (λέγε με “ΠΤΩΧΕΥΣΗ”), με την εισροή των “Λάθρο”, με την αναγκαστική φυγή των νεαρών Ελλήνων στο εξωτερικό, κλπ, κλπ, κλπ, που σας έχουμε αναπτύξει, η Ελλάδα θα τελειώσει σε έναν ορίζοντα το πολύ 50 ετών, τότε που και οι τελευταίοι πραγματικοί Έλληνες, θα έχουν “τελειώσει” ή θα έχουν γίνει μια πολύ-πολύ μικρά μειοψηφία στον κάποτε τόπο τους!.. (Το 2062 δεν τέθηκε, οικονομικά βεβαίως, τυχαία)!..

ΣΤ. Η ΕΥΡΩΠΗ έκλεισε τα σύνορά της στην χώρα μας, με εντολή ΣΟΡΟΣ και όχι μόνον για να γλυτώσει από τους “λάθρο”!..

Ζ. Οι ΙΡΛΑΝΔΟΙ μπήκαν από τις ίδιες ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΣΕΣ “ΥΠΕΡ-ΕΛΙΤ” σε Μνημόνια, λόγω “ΙΡΑ”, οι Ισπανοί λόγω κυρίως των Φερδινάνδου – Ισαβέλλας και του κάποτε διωγμού των Εβραίων της Ισπανίας, αλλά και λόγω (τα τελευταία χρόνια) των “ψιλο-μαγκιών” τους με το Γιβραλτάρ / “Ηράκλειαι Στήλες”, οι Πορτογάλοι ως… επέκταση της Ισπανικής γης, οι Κύπριοι λόγω του ότι έπρεπε “ΝΑ ΔΕΘΟΥΝ” από τους ισχυρούς Εβραίους, λόγω του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ στην ΑΟΖ της, (θα ακούσατε πχ ότι το Οικόπεδο 7 έχει εκτιμώμενο ενεργειακό πλούτο, όσο το Αιγυπτιακό “ΖΟΡ”!… ), ώστε να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟ Σ’ ΑΥΤΟΝ, όπως το αυτό, αλλά σε… προέκταση συνέβη και με τους Έλληνες, των οποίων και η γη (ξηρά), αλλά και η θάλασσα είναι ΕΜΦΟΡΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ και ΑΛΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!.. Με τους Έλληνες λοιπόν ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ πως η 100 ετής οικονομική τους σκλαβιά (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ “ΠΑΙΚΤΑΡΑ”) είναι ένας ικανός χρονικός ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΕΨΟΥΝ και την ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!.. Σε ό,τι αφορά τέλος την Γαλλία, αυτή πάντα “καθόταν στον λαιμό” των Άγγλων και γι’ αυτό έχει στοχοποιηθεί, ενώ “πλήρωσε” και “πληρώνει” και αυτή με “ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ”, λόγω του ότι ευρίσκεται ατυχώς ανάμεσα στα “Κράτη – Στόχους” της Ν. Ευρώπης, αλλά και λόγω της συμμετοχής της στην Μ. Ανατολή και κυρίως στην Συρία, γεγονός που την έχει στοχοποιήσει από τους Άραβες και κυρίως τους Σύρους, οι οποίοι (όλοι αυτοί) της έχουν στοχοποιήσει και στοχεύουν ΑΡΧΙΚΩΣ στην ΠΛΗΡΗ Κ/Φ της “Πόλεως του Φωτός”, λέγε με ΠΑΡΙΣΙ! Τέλος, η Γαλλία “πληρώνει” και “θα πληρώνει”, διότι δεν ήθελε την… “ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ”!.. Καταλάβατε!.. Το γεγονός ότι την ανέλαβε να την κυβερνήσει “παιδί” των ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΣΟΡΟΣ, κλπ, ήτοι ο τέως υπάλληλός τους, φερόμενος ως ομοφυλόφυλος ΜΑΚΡΟΝ, σε μια “κίνηση” υποταγής πια των Γάλλων, προς τις “ΥΠΕΡ-ΕΛΙΤ”!.. (Αυτά περί “τέλους του ΝΑΤΟ”, που ανέφερε προσφάτως ο Μακρόν, τοποθετώντας όμως σε διαφορετική βάση από εμάς που εκτιμούμε το ίδιο, την δήλωσή του αυτή, αποτελούν μια ακόμα “δήλωση υποταγής” των Γάλλων, προς τις “ΥΠΕΡ-ΕΛΙΤ”, που είναι σε ΠΟΛΕΜΟ με τον Τραμπ)!.. 

Η. “Πίσω” από την “ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ” δεν είναι, όπως σας / μας λένε κανένας ΡΤΕ, αλλά ο ΣΟΡΟΣ και η παγκόσμια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ του!..Ο πανέξυπνος και εκπ-νος άριστα Τούρκος… Μουλάς ΡΤΕ (ΙΕΡΟ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ έχει “τελειώσει”) απλώς τυχαίνει να εξυπηρετείται, ως χώρα, από το να γεμίσει η χώρα μας με “ΑΦΡΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ”, αλλά και με ΚΑΥΚΑΣΙΟΥΣ” (Τσετσένους, κλπ) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ “αδελφούς” του!.. 

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ; ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ! ΑΝΤΕ, “ΠΑΡΤΕ” ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ… ΟΥΡΕΣ, ΩΣ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΣΕΙΣ:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ “ΥΠΕΡ-ΕΛΙΤ”, ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΡΑΓΕ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ “ΑΓΓΙΞΕΙ”, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Π-Θ, ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΣΙΠΡΑ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ “ΚΑΡΓΑ” ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ “ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΟΧΙ”; ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ… ΠΛΑΤΕΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΑΒΟΥΚΑ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΕΓΙΝΕ Η “ΕΛΛΗΝΙΔΑ… ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ”, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ, ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜ/ΦΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ;

ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟ 1923, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ!..

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΑ… “ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ”, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ “ΓΙΑΤΙ” ΟΙ ΕΥΡΩΠΑϊΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΕ ΕΒΡΑϊΚΕΣ “ΥΠΕΡ-ΕΛΙΤ”, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΡΑΜΠ;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ KAI ΠΑΡΤΕ ΤΟ “ΣΑϊΤ” ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ, ΞΕΨΑΧΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!..

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ε-Τ -ΑΡΧΙΚΑ- ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΟΡΙΤΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΚΑΣΤΑΝΟ”, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ!.. 

2. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ (ΜΟΥ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ) ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΗ Η(ΔΙΑΖ) ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ, ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ, ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΝΑ “ΦΤΙΑΞΕΤΕ” ΤΟ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΘΑ “ΒΓΑΛΛΕΤΕ” ΠΟΛΥ “ΖΟΥΜΙ”!.. ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!..

 Α. 

39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Nihat Ergün için Valiliğimizce veda yemeği düzenlendi.

39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Nihat Ergün için Valiliğimizce veda yemeği düzenlendi.

Vali Dr. Osman Varol, ilimiz 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığındaki görevinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Nihat Ergün için veda yemeği düzenledi.

Protokol üyelerinin de bulunduğu yemekte konuşan Vali Varol, ilimizdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Tuğgeneral Ergün’e yeni görevinde başarılar diledi.

Tuğgeneral Ergün de ülkemizin güzide kentlerinden birisi olan Amasya’da görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek bu süreçte kendisine desteklerini esirgemeyen başta Vali Varol olmak üzere, tüm idarecilere ve Amasyalılara teşekkür etti.

Programın sonunda ise Vali Varol, Tuğgeneral Ergün’e tablo hediye etti.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ω

ω1

ω1

Tuğgeneral Nihat Ergün’den hayırlı olsun ziyareti

Salı, Kas.13.2018 

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i ziyaret ederek  yeni belediye hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün Belediye Başkanı Cafer Özdemir’i ziyaret ederek  yeni belediye hizmet binasının hayırlı olması temennisinde

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu 6 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın dördüncü duruşması başladı.

 21.2.2011 

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tuğgeneral Zeki Es, tutuksuz sanıklar Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan, Piyade Yüzbaşı Nurettin Altay ile avukatları, patlamada şehit olan bir askerin babası Refik Belen ile şehit yakınlarının avukatları katıldı.

Tanıkların ifadelerine başvurulan duruşmada konuşan Kurmay Albay Taner Uysal, kendisinin söz konusu dönemde tugayda kurmay başkanlığı görevini yürüttüğünü belirtti.

Uysal, 1 Mayıs 2009’da Binbaşı İsmail Top ya da Binbaşı Hakan Alaçam tarafından bir el yapımı patlayıcının imha edildiğine dair rapor geldiğini ifade ederek, raporla ilgili olarak tutuklu sanık Es ile görüşüp görüşmediğini hatırlamadığını söyledi.

Patlamanın ardından harekat merkezinde yaşananlarla ilgili bilgi veren Albay Uysal, patlamanın ardından şehit ve yaralıların olay yerinden alınması için Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından Hakkari’den helikopter istendiğini ancak hava muhalefeti dolayısıyla helikopterlerin Şırnak’tan bölgeye geldiğini ifade etti.

Patlamanın ardından konunun adli boyutunun dışında idari tahkikat heyeti kurulduğunu, heyete kendisinin başkanlık ettiğini kaydeden Uysal, araştırma sonucu patlamayla ilgili kayda değer sorumluluğun bulunmadığını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun patlamanın erken ikaz sistemi sonucu olup olmadığını sorması üzerine Uysal, teröristlerin gelmesinin muhtemel olduğu alanlara 250-300 gramlık kutularda patlayıcılar konulduğunu, böylece erken ikaz sistemi oluşturulduğunu belirtti.

Uysal, ”250 gram patlayıcıyla bu kadar kişinin şehit olması mümkün değildir” dedi.

Patlayıcıların kim tarafından döşendiğinin sorulması üzerine de tanık Albay Uysal, bu konuda bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

Savcılıktaki ifadesinin de okunmasının ardından Uysal, bir soru üzerine, Tuğgeneral Es ile aralarında ”Bu patlayıcı bizimdi” diye telefon görüşmesi olmadığını söyledi.

Uysal, ”Tugay komutanımız operasyondan döndükten sonra başlangıçta bu patlayıcıların bize ait olabileceğini düşündü ama patlayıcıların sayımı ve incelenmesinin ardından bunlarda eksiklik olmadığını kendisinden duydum” diye konuştu.

Bazı sorulara Uysal’ın ”Net olarak hatırlayamıyorum” yanıtını vermesi üzerine Mahkeme Başkanı Yüzbaşıoğlu, ”Siz koskoca bir kurmay albaysınız. Hiçbir şeyi de tam hatırlayamıyorsunuz” diye uyarıda bulundu.

Başka bir soru üzerine de Uysal, olayın yaşandığı bölgenin sık sık teröristlerle temas sağlanan bir bölge olduğunu kaydetti.

Bir diğer tanık Kurmay Binbaşı İsmail Top ise söz konusu dönemde tugayın hareket merkezinde plan subayı olarak görev yaptığını belirtti.

Patlama sırasında harekat merkezinde olduğunu, yaşananları ilk olarak telsizden takip ettiklerini ifade eden Binbaşı Top, görevi gereği olayla ilgili ilk raporu ana hatlarıyla hazırladığını söyledi.

Bu raporla birlikte bir kroki de düzenlediğini ifade eden Top, harekat merkezinde bulunan tümen komutanı Kaya’nın incelemek üzere kendisinden raporu istediğini söyledi.

Kaya’nın krokide birliklerin intikal güzergahını yanlış çizildiğini belirterek kendisinden bunu düzeltmesini istediğini kaydeden Top, ”İç olay bilgi raporunda gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra raporu ben ve kurmay başkanı imzaladık, üst komutanlığa gönderdik” diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı’nın söz konusu değişikliğin usule aykırı olup olmadığını sorması üzerine Top, ”Harekat planı hakkında bilgi sahibiydim. Plana göre birliğin takip etmesi olası istikamete göre çizdim. Tümen komutanımız krokide işaretlediğim birliklerin ilerleme istikameti yerine, olayın olduğu, birliklerin gerçek durumunun, mevcut yerlerinin bulunduğu bölgeyi işaretletti” dedi. Binbaşı Top, bir başka soru üzerine de Tümgeneral Kaya’nın raporla ilgili düzeltme yapacak bilgiye sahip olduğunu belirtti.

Duruşmada Binbaşı Top’un ifadesi de okundu. Mahkeme Başkanı, Top’a, ifadesiyle duruşma salonunda anlattıkları arasında bazı çelişkiler olduğunu söyleyerek, bununla ilgili sorular sordu.
Öte yandan, askeri savcı, Binbaşı Top’a ”yalancı şahitlik yapmanın suç olduğunu” söyleyerek, ifadesi alınmadan önce ve alındıktan sonra bu konuda uyarılıp uyarılmadığını sordu. Binbaşı Top, bu konuda bilgi sahibi olduğunu belirtti.

Duruşmaya verilen aranın ardından diğer tanıklar dinlenecek.

Αποτέλεσμα εικόνας για tuğgeneral taner uysal

 

Ο ΤΕΒΦΙΚ ΑΛΓΚΑΝ ΠΟΥ… ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΔΚΤΗΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΣΣ!..

Γ. KTBK KOMUTANI TÜMGENERAL ÖZTÜRK, GKK KOMUTANI TUĞGENERAL ER OLDU

22 Ağustos 2019 
Türkiye’de YAŞ kararlarının açıklanmasıyla KKTC’de görev yapan komutanlarda da değişiklikler oldu.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ve Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev değişimleri yaşandı.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan kararlara göre, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevine Tümgeneral Sezai Öztürk  atandı.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı ise Tuğgeneral Altan Er oldu.
28. Tümen Komutanlığına Tuğgeneral Taner Uysal atanırken, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün ve 14. Zırhlı Tugay Komutanı ise Güvenlik Kuvvetleri Eski Kurmay Başkanı Tuğgeneral Osman Akyıldız oldu.
Şu an Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olan Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Diyarbakır’a 7. Kolordu Komutanı olarak atandı.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ise, İstanbul’da 52. Motorize Piyade Tümen Komutanı oldu. / ΑΡΧΙΚΑ!
Atamalar 30 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Σχετική εικόνα

Δ. KIBRIS, 09 Eylül 2019, Pazartesi, 16:55

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görevlerine yeni başlayan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Sezai Öztürk, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Altan Er, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Taner Uysal, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün ile14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, nezaket ziyaretinde bulunan komutanlara görevlerinde başarılar diledi. Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam da yer aldı.

Kıbrıs Gazetesi

Akıncı, Komutanları kabul etti

Ε. ABD’li Senatör Lindsey Graham, PKK’lı Mazlum Kobani’nin ABD Başkanı Trump’ı takdir ettiğini ifade etti.

 

19.10.2019

Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya karşı Suriye’de başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”na karşı çıkan ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye’ye yaptırım uygulanması için de ilk günden bu yana açıklamalar yapıyor.

Senatör Lindsey Graham, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan’ın manevi oğlu Mazlum Kobani (Abdi) telefonda görüştüğünü söyledi. Graham, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin omurgasını oluşturduğu SDG’nin liderlerinden Mazlum Kobani’nin, Trump’ı takdir ettiğini yazarak,  “Suriye’deki Suriye Demokratik Güçlerinin Komutanı General Mazlum Abdi ile konuştum. Mazlum Abdi, Trump yönetiminin şiddeti durdurma çabalarını takdir ediyor” dedi.

İşte Lindsey Graham’ın o mesajları:

Odatv.com

ΣΤ. Türkiye sınırındaki terör tehdidi bitti mi ?

 

Barış Pınarı Harekâtı’yla Türkiye’nin kontrolüne geçecek olan bölgelerdeki IŞİD kamplarında kalanların durumu halen tartışılıyor. Tutuklu IŞİD’liler için kamplardan kaçma tehlikesinin bulunduğuna, yargılama ve iadelerin nasıl yapılacağına ilişkin yanıtlar verilmiş değil.

Türkiye sınırındaki terör tehdidi bitti mi ?

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), emperyalist güçler ve bölgesel müttefiklerinin Ortadoğu’da mezhepsel ayrımları derinleştiren savaş ve işgal politikalarının en zehirli meyvelerinden biri olarak ortaya çıktığında, henüz tehlikenin büyüklüğü bu denli anlaşılamamıştı.

Cumhuriyet gazertesinden Doğan Ergün’ün haberine göre Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre neredeyse yüz ülkeden 40 bini aşkın cihatçının toplandığı, Irak ve Suriye’de toprak hâkimiyeti kalmasa da uyuyan hücrelerinin halen bulunduğu, Nijerya, Yemen, Afganistan, Libya gibi ülkelerde bağlantılı örgütlerin cirit attığı, bu Selefi cihatçı örgüt, şimdi Türkiye’nin de en büyük kamburlarından biri durumunda.

IŞİD’E GİDEN SÜREÇ

IŞİD’in “IŞİD” olma sürecinde en ciddi dinamiklerin, Afganistan savaşı, Irak’ın işgali, Libya’da Muammer Kaddafi’nin devrilmesine giden süreç olduğu biliniyor. Öte yandan, İsrail’in Lübnan’da 2006 yılında Hizbullah’a karşı yaşadığı askeri yenilgi de Şii güçlere karşı ABD müttefiki Körfez ülkelerinin selefi gruplara yatırım yapma kararını beraberinde getirmişti. Örgütün Suriye ve Irak’ta güçlenmesinde, Ankara’nın şu anda ihtilaf yaşadığı Suudi Arabistan’ın ve Ankara’nın halen pek sıkı fıkı olduğu Katar’ın rolleri gizlenmiyor.

Hatta ABD Başkanlığı’na 2016 yılında aday olup kaybeden eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın sızdırılan e-postalarında “IŞİD’e ve bölgedeki diğer radikal gruplara gizli mali ve lojistik destek sağlayan Katar ve Suudi Arabistan hükümetlerine baskı yapmak için diplomatik ve daha geleneksel istihbarat imkânlarımızı kullanmamız gerekiyor” ifadesinin geçtiği bilgi notları olduğu ortaya çıkmıştı. Önce El Kaide ve bağlantılı örgütler, daha sonra düşünsel akrabalığı olan IŞİD’in güçlenmesinde, örneğin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı tüm gruplara, hesapsızca kitapsızca aktarılan silahların da etkisi olduğunu biliniyor. Esad’ı devirme hayalinin en sıkı destekçilerinden olan Ankara’nın bir dönem neredeyse sınırları açık hale getiren politikalarının hem cihatçı geçişlerinde hem de kontrolsüz silah sevklerindeki payı da gizli değil. Aynı ABD’nin kontrolünde Doğu Avrupa’dan bölgeye kurulan silah ağının gizlisi saklısı olmadığı gibi.

TÜRKİYE’DE BÜYÜK KATLİAMLAR

IŞİD’in Türkiye’de şu ana kadar düzenlenen 7 büyük saldırıyı bizzat düzenlediği veya bunlarda militanlarının rol oynadığı biliniyor. 5 Haziran 2015’te HDP’nin Diyarbakır’daki mitingine düzenlenen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının faili olarak açıklanan Orhan Gönder’in IŞİD’le bağlantısı nedeniyle arandığı duyurulmuştu. Diyarbakır’ı, Suruç, Ankara, Sultanahmet, İstiklal Caddesi, Atatürk Havalimanı ve Reina katliamları izledi. Bu katliamlarda en az 240 kişi hayatını kaybetti.

UYUYAN HÜCRELER

IŞİD’in halihazırda ne kadar gücü olduğu konusu ise tam bir muamma. Dünyanın farklı yerlerinden IŞİD için savaşmak üzere Irak ve Suriye’ye giden en az 40 bin kişiden çoğunun öldüğü veya yakalandığı düşünülüyor. Öte yandan, geçen şubatta Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Ofisi tarafından BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan raporda Irak’ta ve Suriye’de çok sayıda uyuyan IŞİD hücresi bulunduğu belirtiliyor, militan sayısının ise 18 bin civarında olduğu tahmin ediliyordu.

SORUMLULUĞU KİM ALACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül sonundaki BM 74. Dönem Genel Kurulu çalışmalarının açılışında yaptığı konuşmada, Suriye’de ilk aşamada “30 km. derinliğinde, 480 km uzunluğunda bir bölge oluşturulmasının hedeflendiğini” duyurmuştu. Bu planın, Barış Pınarı Harekâtı sonrasında ABD ile yapılan müzakerelerde değiştiği düşünülse dahi, bölgede, IŞİD’lilerin veya ailelerinin tutulduğu kampların olması Türkiye’yi yeni bir sorunla karşı karşıya bıraktı. Bu ay başında Reuters’a konuşan Türk yetkililere göre “Türkiye’nin operasyon yürüttüğü bölgelerde terör örgütü YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrol ettiği merkezlerde 1200 ila 1500 IŞİD militanının tutulduğuna inanılıyor.” Ancak bu rakamların çok daha fazlası var. Suriye’nin kuzeyinden doğusuna uzanan geniş coğrafyada, IŞİD’lilerin ya da yakınlarının bulunduğu irili ufaklı 30’a yakın “cezaevi veya kamp” bulunuyor.

Cihatçılar nereye gidecek?

BBC tarafından derlenen verilere göre, IŞİD’lilerin yakınlarının tutulduğu Münbiç’in doğusundaki kamplarda 5 bin, Tvahina’da 8 bin, Ayn İsa’da 13 bin, Mebruke’de 3 bin, Ebu Haşab’da 6 bin, El Hol ve Arişe’de 70-75 bin, Roj ve Nevruz’da 2 bin civarında kişi bulunuyor. Bunlar dışında bölgenin genelindeki cezaevlerinde ABD’li yetkililere göre en az 11 bin IŞİD’li tutuklu var ve bunların yaklaşık 2 bini yabancı cihatçılar.
Kamplara ilişkin raporlar, özellikle kadınlar ve çocuklar için tablonun içler acısı olduğunu gösteriyor. Bölgede araştırma yapanlar, en büyük kamp olan El Hol’de kalanların üçte ikisinden fazlasının 12 yaşın altındaki çocuklar olduğunu söylüyor. Öte yandan, tutuklu IŞİD’liler için kamplardan kaçma tehlikesinin bulunduğu, yargılamaların nasıl yapılacağı, özellikle yabancı cihatçıların ülkelerine dönüp dönmeyeceği gibi bir dizi soru işareti de mevcut

Ζ. ΕΜΒΟΛΙΜΗ “ΤΣΟΝΤΑ” ΓΙΑ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!.. 

Στην Ξάνθη το VAR είχε… χαλάσει, στην Τούμπα έκανε τη… δουλειά!

Στην Ξάνθη το VAR είχε… χαλάσει, στην Τούμπα έκανε τη… δουλειά!
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019 

Τα ξέραμε, τα λέγαμε, τα γράφαμε… Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε αυτό το πράγμα κάθε αγωνιστική…

Πραγματικά, έγιναν απίθανα πράγματα αυτό το σαββατοκύριακο σε μία ακόμη αγωνιστική «εξυγίανσης».

Η αρχή έγινε το Σάββατο (02/11) στην Ξάνθη. Δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε χέρι του Μουλέν και σε μαρκάρισμα του Αμπάντ στον Ελ Αραμπί, τίποτα ο Διαμαντόπουλος… Με τον Ζαχαριάδη που βρισκόταν στο VAR να έχει… αλλού το μυαλό του και να μην ελέγχει καν τις φάσεις. Το ίδιο και με το «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Τεσέιρα στον Αβραάμ. Μάλλον, θα είχε… χαλάσει το VAR.

Αλλά, δεν σταμάτησαν εκεί… Είχαν… δουλειά και την Κυριακή (03/11). Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον ΠΑΟ.

Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 πίσω στο σκορ λίγο πριν λήξει το ματς. Ο διαιτητής του αγώνα δίνει 5 λεπτά καθυστερήσεις…

Φυσικά, όμως, το ματς δεν έληξε μετά το πέρας των 5 αυτών λεπτών. Αλλά, όταν σκόραρε ο ΠΑΟΚ, στο 101’ (!!!).

Με ποιον τρόπο; Με πέναλτι, φυσικά… Με πέναλτι που δόθηκε στο 90+7’ λανθασμένα, καθώς έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ στη φάση.

Με τον Τζήλο να βρίσκεται στο VAR και να κάνει τη… δουλειά…

Στην Ξάνθη είχε… χαλάσει, στην Θεσσαλονίκη έκανε τη… δουλειά για τον ΠΑΟΚ το VAR.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης». Αυτές είναι οι Κυριακές που επέστρεψαν για ορισμένους… αντικειμενικούς.

Με όλους, όμως, να έχουν σιχαθεί όλη αυτή την ξεφτίλα…

Η.

Ελληνοκύπριος αξιωματούχος νομιμοποιεί την κατοχή… κι από πίσω η Aselsan

Λες, δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν; Αλλά, πάλι, δεν γίνεται να είναι τόσο άνοες, δείχνουν τόσο μυαλό σε άλλα ζητήματα. Αν το κάνουν, όμως, μελετημένα, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως, πιστεύουν πως έτσι βοηθούν τον τόπο; Μήπως, τελικά, δεν τους ενδιαφέρει ο τόπος; Ή τους ενδιαφέρει αλλά αποφάσισαν ότι είναι ένας τόπος προορισμένος να τουρκοποιηθεί οπότε συνειδητά τον βοηθούν να ακολουθήσει τον προορισμό του. Αδύνατο να καταλήξω σε συμπέρασμα. Κάθε τόσο όλο και με εκπλήττουν.

ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Την μια μέρα σε εκπλήττει η είδηση ότι ο Χαράλαμπος Έλληνας, γνωστότερος ως Τσαρλς, πρώην πρόεδρος της κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, που διορίστηκε από την κυβέρνηση για να προωθήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα συμφέροντά της στην ΑΟΖ, θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές σε συμπόσιο για την ενέργεια, που διοργανώνει στην κατεχόμενη Μόρφου το παράνομο τεχνικό πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (Middle East Technical University) με κύριο χρηματοδότη την τουρκική εταιρεία Aselsan, η οποία κατασκευάζει συστήματα υψηλής τεχνολογίας για τον τουρκικό στρατό. Τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

Ομιλητής μαζί του ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ. Αυτός που εκπροσωπεί ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για την Κύπρο, την εξυπηρέτηση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Λες, θα έκανε λάθος ο άνθρωπος, δεν είναι δυνατό να μην καταλαβαίνει ότι έχει ευθύνη απέναντι στο κράτος που τον διόρισε επικεφαλής του ενεργειακού του προγράμματος, κι ότι δεν μπορεί να συμβάλλει στην αποδοχή και την εδραίωση της κατοχής και του ψευδοκράτους. Κι όμως. Έρχεται μετά η δική του εξήγηση και είναι χειρότερη από αυτήν που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί.

«Το συνέδριο», λέει επί λέξει, «διοργανώνεται από το Middle East Technical University στη βόρεια Κύπρο». Τόσο απλά και τόσο επιπόλαια. Στη βόρεια Κύπρο. Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο άνθρωπος. Αντίθετα, είναι προφανώς και περήφανος διότι, όπως υπογραμμίζει, στο συνέδριο «λαμβάνουν επίσης μέρος διεθνείς εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ, Λίβανο, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία και Γερμανία».

Δεν έχει καμιά σημασία το ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αγωνίζεται να αποτρέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων ξένων χωρών σε συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις στα κατεχόμενα, διότι συμβάλλουν στην αναβάθμιση και τελικά στη νομιμοποίηση του παράνομου καθεστώτος.

Θ. 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ, Αχαχαχαχαχαχαχα, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ, ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

Türkiye milli olarak üretti! Kanseri durdurdu

Tıp dünyasında kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla çığır açan Türkiye’nin ilk milli ilaç molekülü “ankaferd” etken maddesinin kanser tümörünün yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Türkiye milli olarak üretti! Kanseri durdurdu
03.11.2019 
Kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla tıp dünyasında çığır açan, Türkiye’nin ilk milli ilaç molekülü “ankaferd” etken maddesinin, şimdi de yara ile yanık iyileşmesini hızlandırdığı ve bazı kanser tümörlerini gerileterek yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

KOLON KANSERİNİ DE DURDURUYOR (ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΛΟΓΩ ΡΤΕ, ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ; / ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ “ΠΑΕΙ” Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ);

“Ankaferd”i Türk bilim dünyasına kazandırdıklarını söyleyen And İlaç Genel Müdürü Vedat Fırat, Sağlık Bakanlığı’nın 2 yıl önce ilk ruhsatı kanamayı durdurma için verdiği ilacın çok farklı endikasyonlarının da (Bir ilacın hangi hastalıklara ve hangi biçimde uygun olacağını veya bir operasyonun hangi koşullarda gerekli olduğunu ifade eder.) ortaya çıktığını belirterek, “Mesela yanık ve yara iyileştirme özelliği. Dünyada hemofili hastalarının faktör verilmeden kanamasını durdurabilen tek ürün bu. Ayrıca mide-bağırsak kanamalarında, mesela kolon kanseri kanamasında kanamayı durdurma amacıyla “ankaferd” ortama konduğunda, tümörü de programlanmış hücre ölümüne götürüyor. Yani kanser çoğalmıyor, geriliyor. Kolon kanserini durdurduğu ve iyileştirdiği belirlendi” dedi.

ORDULARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Kanama durdurucu özelliğiyle dikkat çeken ‘ankaferd’ etken maddesini ihraç etmeye hazırlandıklarını belirten Fırat, ürünlerinin kanama durdurma özelliği ile dünyanın güçlü ordularının da ilgisini çektiğini söyledi.

Ι.

Pentagon’dan skandal ‘petrol’ açıklaması

Son dakika haber: ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Rath Hoffman, skandal bir açıklamaya imza attı. Hoffman, Suriye petrol sahasında elde edilen gelirin ABD’ye değil, ana omurgasını terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri gittiğini söyledi.

Son dakika: Pentagon'dan skandal 'petrol' açıklaması07.11.2019 
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, ABD’nin Suriye’de kontrol ettiği petrol sahalarının gelirinin terör örgütü YPG/PKK‘nın ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) gittiğini itiraf etti.
Hoffman ve ABD Genelkurmay Sözcüsü William Byrne Jr, Pentagon’da düzenlediği brifingde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD’nin SDG’ye silah desteğinin devam edip etmediğine ilişkin soru üzerine Hoffman, “DEAŞ’a karşı mücadelemizde halen SDG ile çalışıyoruz. DEAŞ’a karşı mücadeleye devam edebilmeleri için onlara desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Uluslararası arenada petrol sahalarının meşru yönetime ait olduğunun anımsatılarak, ABD’nin bölgedeki petrol sahalarını hangi hukuki dayanağa göre elinde tuttuğunun sorulması üzerine Hoffman, “Bizim kendimizi savunma hakkımız var, herkes bizim nerede olduğumuzu biliyor.” demekle yetindi.

HOFFMAN’DAN İTİRAF 

Gelen yanıtlar üzerine bir muhabirin, “Benim sorum DEAŞ üzerine değil. ABD Savunma Bakanı Mark Esper bu alanlara Rusya’nın ve Suriye’nin erişimini de engelleyeceklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bunun hukuki temeli ne?” sorusu üzerine, Hoffman şu ifadeleri kullandı:

“ABD’nin DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı Amerikalıları koruma hakkımız var. Bizim bölgedeki çabalarımız DEAŞ’ın petrolü almamasına yönelik. Ayrıca SDG’yi DEAŞ’a karşı mücadelede bu sahaları fon olarak kullanmaları için de çabalıyoruz.” dedi.

Muhabirin, “ABD ordusunun başka bir ülkenin sınırları içerisindeki doğal kaynakları alması ve kontrol etmesinin hukuki dayanağı nedir?” sorusunu tekrarlaması üzerine, Hoffman, “Dediğim gibi bu Başkomutan Trump’ın DEAŞ’a yönelik terörle mücadele yetkisinden kaynaklanmakta.” diye yanıt verdi.

Hoffman, petrol sahaları konusundaki başka soruya da “Bu sahaların gelirleri ABD’ye değil, SDG’ye gidiyor.” şeklinde yanıt verdi.

“ATEŞKESE UYULUYOR”

Byrne, ABD kuvvetlerinin Kobani’den çekilmesine yönelik, “Kobani’den çekilmemiz devam ediyor. Ekipmanların ve personelin büyük oranda çekildiğini söyleyebilirim ve güvenli bir şekilde oluyor. Çekilme başarılı ve sahadaki kumandanların gerekliliklerini karşılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Byrne, Suriye’nin kuzeydoğusundaki ateşkes konusunda ise “Genel olarak ateşkese uyuluyor. Bazı ufak çatışmalar oluyor ama bunların boyutu çok küçük. Tüm tarafların kurallara uyduğu görünüyor.” ifadesini kullandı.

“Suriye yönetiminden bir yetkili gelip, ‘Bu petrol sahalarını almak için buradayım’ derse, ABD’nin bu yetkililere ateş etmek hakkı var mı?” sorusuna Byrne, ABD’nin Suriye’de bulunma nedenlerinin çatışmaların ve gerginliğin tırmanmasının önlenmesi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Biz emin olmadığımız ve kesin olmayan bir durumla karşılaştığımızda yaptığımız ilk şey durumun gerginliğini azaltmak oluyor. Bunun için önceden planlanmış karşılığımız var ve potansiyel tehditi belirliyoruz. Biz nerede olduğumuzun bilinmesini sağlıyoruz, ve bölgeye gelenlerle, ‘siz kimsiniz, neden buradasınız ve amacınız ne’ sorularını yöneltiyoruz. Ayrıca komutanlarımızın düşmanca bir durumla karşılaştıklarında her zaman kendilerini savunma hakkı ve zorunluluğu var.”

ABD’nin Suriye’de DEAŞ’ı yenmeye yönelik misyonunun da devam ettiğini belirten Byrne, “Bu misyonu SDG’li ortaklarımızla omuz omuza götürüyoruz.” ifadesini kullandı.

Gazetecilerin Başkan Donald Trump’ın DEAŞ’ın yüzde 100 yenildiğini söylemesine rağmen Pentagon’un neden DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkma ihtimalinden bahsettiğine ilişkin sorusu üzerine Hoffman, “Başkan burada, DEAŞ hilafetinin fiziksel olarak yenilmesinden bahsetti. Fiziksel sahiplik ve toprak kontrolleri yenildi. Ancak DEAŞ’ın ideolojisinin ve yeniden doğma ihtimalinin ortadan kaldırıldığını söylemedik. Bu yöndeki çabalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

KAYNAK: AA

ΙΑ. 

Başkan Erdoğan’dan son dakika F-35, S-400, ve Patriot açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan iki ülke arasında önemli anlaşmaları duyururken, ABD ziyareti önce F-35, S-400, ve Patriot’la ilgili açıklamalarda bulundu.

 07.11.2019 
 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan’da Başbakan Viktor Orban ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, konuşmasında, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 4’üncü Toplantısı vesilesiyle Macaristan’da bulunduklarını belirterek, gerek dar çerçevede gerek heyetler arası yapılan ve en sonunda 10 maddelik bir anlaşmayla nokta koyulan görüşmelerin, her iki ülke arasında hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Sayın Başbakan değerli dostum. Saygıdeğer bakanlar, kıymetli basın mensupları sizleri şahsım ve heyetim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün bu vesile ile yaptığımız görüşmelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Gerek dar çerçevede gerek heyetler arası yapmış olduğumuz görüşmelerin ve en sonunda 10 maddelik bir anlaşmayla noktayı koyduğumuz bu görüşmelerin her iki ülke arasında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Tabi stratejik işbirliğimizin ilerletilebilmesi için adımların neler olduğu üzerinde durduk. Gerek siyasi, askeri ve güvenlik alanında; göç konusu zaten en önemli adımlardan bir tanesi. Ekonomik ticari kültürel bütün bu alanlarda neler yapabileceğimizin üzerinde ısrarla durduk.

TİCARET HACMİ 6 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

İmzaladığımız 10 belge ile ilişkilerimizin hukuki zeminini güçlendirdik. 2,6 milyar dolar civarında gerçekleşen ticaret hacmimizi 6 milyar dolar seviyesine çıkartmak için sayın Başbakan ile aramızda bir irade birliği var. Bu tabi çok çok önemli. Ve Macaristan – Türkiye bunu gerçekleştirmeye bana göre muktedirdir. Biraz sonra Macaristan’dan 15 iş adamımız, aynı zamanda Türkiye’den birlikte bir yuvarlak masa toplantısını gerçekleştireceğiz. Bu toplantıyla iş adamlarımızın ne gibi adımlar atabileceğini hatta hatta üçüncü ülkelerde neler yapılabileceğini ki; sayın Başbakan Afrika’da atılabilecek adımlar üzerinde durdular. Macar makamlarının da ben iş adamlarımıza gereken her türlü kolaylığı yapacağına inanıyorum. Biz de Türkiye olarak Macar müteşebbislere her türlü kolaylığı sağlamakta kararlı olduğumuzu ifade etmek isterim.

‘MACARİSTAN’IN DESTEĞİ BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR’

Macaristan’ın resmi müfredatını temel alan okulumuz 2020 Eylül ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacaktır. Macaristan’ın ülkemizin AB üyelik sürecine sağladığı destek bizim için ziyadesiyle kıymetlidir. Gerçekten sayın Başbakan’ın bu konuda vermiş olduğu desteğe her zaman için müteşekkirim. AB’nin son dönemde ülkemize karşı izlediği tutum şüphesiz ki yapıcı olmaktan uzaktır. Birkaç üye ülkenin ikili meselesi, Türkiye AB ilişkilerini rehin almamalıdır. Birlik, bu tutumuyla esasen kendi çıkarlarına da zarar veriyor. Türkiye’nin tam üyeliğinin birliğe katacağı değerin layıkıyla kavranması gerekiyor.

GÜVENLİ BÖLGE VURGUSU

Tabii bundan sonraki süreci de Dışişleri Bakanı’m bizzat yakından takip edecektir. Macaristan’ın terörle mücadelemizde gösterdiği ittifak dayanışması, stratejik ortaklığımızın ne kadar kuvvetli temellere dayandığını göstermiştir. Az önce Sayın Başbakan’ın ifade ettiği gibi bizler NATO’da beraberiz. Bu ne demektir, bizler aynı zamanda stratejik ortağız. Stratejik ortakların terör örgütleriyle beraber olması mümkün mü? Ama maalesef bazı stratejik ortakların terör liderleriyle yapmış oldukları ne yazık ki görüşmeler, onlarla birlikte yapmış oldukları dayanışmalar var. Bunlar biz ciddi manada üzmüştür. Çünkü uluslararası teröre karşı mücadele vereceksek, o zaman uluslararası terörle mücadelede NATO üyelerinin böyle bir görüşmeyi yapması affedilebilir değildir

”NE AMERİKA NE RUSYA TERÖRİSTLERİ BÖLGEDEN ÇIKARABİLDİ”

Suriye krizinde 1 milyon insan hayatını kaybetti. 12 milyon insan evlerini terketmek zorunda kaldı. AB’den bize gelen sadece 3 milyar Avro olmuşur. Biz gelse de gelmese de o varil bombalarından kaçan insanlara, bize sığınan bu insanlara her türlü desteği vermek zorundayız. İşte Barış Pınarı Harekatı dedik. Bu harekatla şu ana kadar biz mücadelemizi sürdürüyoruz. ABD ile 120 saatlik bir teröristleri bölgeden çıkarma sözü aldık, mutabakatı böyle sağladık. Ardından Rusya ile Soçi Mutabakatı yaptık. Onlarla da 150 saatlik mutabakattı. Fakat ne ABD 120 saatlik sürede ne de Rusya teröristleri o süreler içerisinde bu teröristleri maalesef bu bölgelerden çıkarabildi.

“BAKTIK OLMUYOR KAPILARI AÇARIZ”

Destek gelse de gelmese de misafirlerimize ev sahipliğini yapmaya devam edeceğiz. Ancak bizde bu söz var bu terazi bu kadar sıkleti çekmez. Baktık ki olmuyor kapıları açarız. Kapıları açınca nereye gidecekleri malumdur, ama Macaristan’a uğramadan giderler onlar zaten bunu biliyor.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ABD ZİYARETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Erdoğan, Türk gazetecinin Patriot ve F-35’ler konusunda yeni adım atılmasını bekliyor musunuz?” sorusuna, “Doğmamış çocuğa don biçilmez. Her şeyden önce görüşmemizde ikili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel sorunlar ele alınacak. Şu anda S-400, Patriot, F-35 konusu görüşme içerisinde yer alacak konulardır.

100 milyar dolarlık bir ilişki hedefimiz var. Bunları konuşacağız. Hangi alanlarda, sektörlerde neler yapabiliriz. Hepsinden öte terörle mücadelede bundan sonraki süreçte beraber neler yapacağız? Bugün Mazlum Kobani denilen adamın Bağdadi’den hiçbir farkı yok. Bağdadi ne kadar önemli bir teröristse, Mazlum Kobani de o kadar önemli teröristtir, yüzlerce insanın kanına girin birisidir. Benim görüştüğüm terörist iyi diyemeyiz. Usama Bin Ladin bu şekilde öldürülmüştü. Demek ki terör örgütünün başlarında olanları öldürmekle terör bitmiyor. Ortak dayanışmamız çok önemli. Stratejik ortaklığımızın gereğini yerine getirmemiz lazım. Getirmezsek bugün bizi vuran terör yarın bir başkasını vuracaktır.

“AMERİKA’YA KARŞI HERHANGİ BİR ÖN KABÜLÜMÜZ YOK”

Biz S-400’ü aldık bu iş bitti. Ama Amerika bize Patriot verecekse, şartlar uygun olması halinde Patriot alabiliriz. Bunu da kendilerine teklif ettik. Bu konuda Kongreden geçmesi lazım diyorlarsa kongreden geçirsinler, bize teklif versinler biz de değerlendirmemizi yapalım. Amerika’ya karşı şu ana kadar herhangi bir önkabülümüz olmamıştır. Dünyanın hava taşımacılığında en önemli markalarından bir tanesi olan THY bugün ihtiyaçlarının çok ciddi bir kısmını Amerika’dan karşılıyor. Geniş gövdeli Boeingler oradan alıyorlar. THY dünyada en fazla destinasyona uçan şirkettir, birinci şirkettir. Bütün bunları görmezden gelemeyiz. Buna göre adımlarımızı atmamız lazım.

Viktor Orban’ın açıklamaları:

Orban, 2013 yılında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Ankara’da oluşturduklarını ve bu kapsamda bugünkü toplantının gerçekleştirildiğini söyledi.

Macaristan’ın Türkiye, Rusya ve Almanya’nın arasında bulunduğunu ve bu ülkelerle iyi ilişkilere sahip olma politikası güttüğünü ifade eden Orban, ”Macaristan üç büyük başkent arasında bulunuyor. İstanbul-Moskova-Berlin. Birkaç gün önce Rusya Başkanı buradaydı. Bir, iki gün önce ise Almanya Dışişleri Bakanı buradaydı. Bugün ise Türkiye Başkanını ağırlıyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye-Suriye sınırında kurulması planlanan güvenlik bölgesine ilişkin projeleri kendisiyle paylaştığını ve ülkesinin buna destek vereceğini belirten Orban, ”Evlerini terk etmek zorunda kalanlar evlerine geri dönebilmeli. İnsanın evinin olması dünyadaki en önemli mesele. Ülkesini terk etmek zorunda kalan kişilerin geri dönmesine yardımcı olmak çok önemli. Sayın Erdoğan, oluşturulan güvenli bölgeyle ilgili projeleri benimle de paylaştı. Projelerde, şehirlerin, köylerin, kiliselerin, okulların, hastanelerin tekrar yapılması yer alıyordu. Macaristan zengin ve büyük bir ülke olmamasına rağmen üstümüze düşeni yerine getireceğiz. Başkan Erdoğan’ın duyurusunu yaptığını yeniden inşa projelerinde memnuniyetle yer alacağız. Bunun detaylarını dışişleri bakanları görüşecek.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye olmadan Avrupa’ya yönelen göç durdurulamaz”

Görüşmelerde güvenlik ve göç konusunun ele alındığını, Türk
iye’nin yasa dışı göç ile ciddi mücadele verdiğini ve Türkiye’nin sadece bu yılın ekim ayına kadar 350 bin düzensiz göçmenin geçini engellediğine dikkat çeken Orban, ”Türkiye olmadan Avrupa’ya yönelen göç durdurulamaz. Türkiye Macaristan’ın stratejik müttefiki.” diye konuştu.

İki ülke arasında savunma sanayisinde iş birliğinin devam ettiğine işaret eden Orban, ”Her iki ülke de NATO ülkesi. Bu yüzden askeri anlamda da müttefikiz. Türkiye NATO’daki ikinci büyük orduya sahip ülkesi. Türkiye bizim mütteffikimiz olduğu için savunma politikası ve savunma sanayisinde iş birliği yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye ve Macaristan’ın Afrika’da da ortak projeler üstlendiğini aktaran Orban, Türkiye ve Macaristan’ın bu kapsamda Kenya’ya doktor yolladıklarını kaydetti.

Orban, iki ülke arasındaki ticaret hacminin halihazırda 3 milyar dolar civarında bulunduğunu ve bunun 6 milyar dolara artırılması için çalıştıklarını kaydetti.

ΙΒ. 

Başkan Erdoğan açıkladı! 13 kişiyi yakaladık elimizdeler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “En son Bağdadi’nin ablasını Azez’de eşiyle beraber yakaladık. Şimdi en son 13 tane en yakın çevresini yakaladık ve onlar da şu anda elimizde.” ifadelerini kullandı.

ΙΓ. 

Türkiye karşıtı yeni hamle! Mektup Trump’a ulaştı, herkes şaştı kaldı

ABD’de üst düzey Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda varılan ateşkesi ihlal ettiği iddiasıyla terör örgütü PKK/YPG tarafından başlatılan kara propagandaya alet olarak, Trump yönetimine “sert yaptırımları uygulayın” çağrısı içeren bir mektup gönderdi.

Türkiye karşıtı yeni hamle! Mektup Trump'a ulaştı, herkes şaştı kaldı
GİRİŞ 07.11.2019 14:08GÜNCELLEME 07.11.2019 17:08

Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve Marsha Blackburn ile Demokrat senatörler Chris Van HollenRichard Blumenthal ve Jeanne Shaheen, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo‘ya bir mektup gönderdi.

Soldan sağa doğru: 1. Lindsey Graham 2. Marsha Blackburn 3. Chris Van Hollen 4. Richard Blumenthal 5. Jeanne Shaheen

Soldan sağa doğru: 1. Lindsey Graham 2. Marsha Blackburn 3. Chris Van Hollen 4. Richard Blumenthal 5. Jeanne Shaheen

“KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK”

Trump yönetimine “Türkiye‘ye yaptırım uygulayın” çağrısı yapan ABD‘nin önde gelen senatörleri, “Ortaya koyulanlar göz önünde bulundurulduğunda, kaybedecek vakit yok” ifadesini kullandı.

MEKTUPTA TRUMP’IN “EKONOMİNİZİ MAHVEDERİM” SÖZLERİNE VURGU YAPILDI

Türkiye’nin anlaşma kapsamındaki güvenli bölge dışında operasyon yürüttüğü ve Kürtlere saldırdığı yolundaki iddialara yer verilen mektupta, ABD Başkanı Donald Trump’ın birkaç kez Ankara taahhütlerini ihlal ederse, Türkiye’nin ekonomisini yok ederim” dediği hatırlatıldı.

“SERT YAPTIRIMLAR UYGULAYIN”

İngiliz haber ajansı Reuters‘ın haberine göre mektupta şunlar belirtildi: “Bu pozisyonu uygun olarak, yönetimin (Washington) 17 Ekim anlaşmasını uygulamak için sert ekonomik yaptırımlarla acil tedbir almasını istiyoruz.”

“TÜRKİYE’YE YAPTIRIM UYGULAMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Senatörler ayrıca Türkiye’ye yönelik yaptırım yasasının Kongre’den geçmesi için çalışacaklarını da vurguladı.

TRUMP’IN SURİYE KARARLARINA EN YÜKSEK SESİ YÜKSELTEN İSİMLER

Yaptırım çağrısı yapan bu isimler, ABD Kongresi’nde, Trump’ın ABD kuvvetlerini Suriye’nin büyük bölümünden çekme kararına karşı çıkan en güçlü sesler arasında yer alıyor.

ΗΤΑΝ ΚΑΙ “ΚΑΝΑ” 2,3  ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑ “ΕΧΑΣΑΝ” ΤΑ ΕΜΒΙΑ… “ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”!.. ΑΡΚΕΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ!..

-/-