ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ Η(ΔΙΑΖ) η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ!

Φίλοι μου!

– Σας είχα πει ή πιο σωστά υποσχεθεί, ότι θα πούμε λίγα πράγματα (διότι και κάποια θα πρέπει να κρατιούνται και να εμφανίζονται “εν καιρώ τω δέοντι”, όπως έλεγε και ο ΜΕΓΑΣ Εθνάρχης μας Ελευθέριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) για το σημερινό Αλβανό Π-Θ και συνάμα ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι ΡΑΜΑμετά τα όσα καινοφανή, (για εκείνους ασφαλώς που δεν τον ξέρουν), δήλωσε πριν από λίγο σχετικά καιρό, στα Τίρανα, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον Έλληνα δημοσιογράφο Κο Παπαχελά, για τα Ε-Α θέματα και κυρίως για τη… σωτηρία (sic) της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ” των Αθηνών, από τον Αλβανό, δήθεν, Γκιέργκι (Γεώργιο) Ντουσμάνι, κλπ, κλπ, κλπ, όταν ο Ενετός Μοροζίνι είχε, πριν από κάποιους αιώνες, έλθει με το… ασκέρι του, μια στρατιωτική… βόλτα στην Αθήνα!..

ωωωωωωωωω

– Δείτε αγαπητοί την παρακάτω φωτογραφία και εφ’ όσον έχετε ακόμα και ελάχιστες εμπειρίες ζωής, πείτε μου εσείς για τον… Άνδρα! (Όπως λέμε). Αν μάλιστα έχετε και ευρύτερες γνώσεις, ίσως και ψυχιατρικής, πείτε μου πάλι αν το πρόσωπο αυτό δεν πάσχει από βαριά μορφής ψυχοπάθεια, πείτε μου εσείς αν η μορφή αυτή δεν θα αποτελούσε θέμα προς εξέταση σε οποιαδήποτε ψυχιατρική κλινική ή Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, το οποίο ασχολείται με την Ψυχιατρική ή έστω τη Ψυχολογία!

ωωωωωωωωωωω

– Και αν τα παραπάνω είναι απλώς αδόκιμες ή αυθαίρετες απόψεις, οι οποίες εξάγονται δίκην σκέψεων από μια ατυχή, να το δεχθώ, φωτογραφία του Ράμα, τα όσα ακολουθούν και θα διαβάσετε είναι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, που κανείς, όχι Έλληνας, αλλά ούτε σοβαρός Αλβανός μπορεί να αμφισβητήσει!

– Προηγουμένως όμως και αφού σας πω ότι στην Ομάδα μας δεν υπάρχει Ψυχίατρος, αλλά 2 μόνον άτομα με γνώσεις Ψυχολογίας, θα ήθελα να σας γράψω, πώς εκτιμούμε εμείς ότι είναι ο Ράμα ως χαρακτήρας, βλέποντας και μόνον την παραπάνω εικόνα! (Παράλληλα, αν είχατε δει τη συνέντευξή του στον Κο Παπαχελά, παρακαλώ ανακαλέστε στη μνήμη σας τους μορφασμούς του κατ’ αυτήν και μόνον)!..

Είναι λοιπόν άτομο:

   – Με έναν τεράστιο αριθμό πλεγμάτων εντός του, λίαν πιθανώς γεννηθέντα από μια σειρά αρνητικών βιωμάτων, από τη μικρή του ακόμα ηλικία!

    – Αδίστακτο, εκδικητικό, δόλιο και όχι απλώς πονηρό, αυταρχικό, νευρικό, εύθικτο, βίαιο, άτομο που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις στις απόψεις  και θέσεις του, χαρακτήρας εσωστρεφής, ένας άνθρωπος που χρήζει σίγουρα ψυχιατρικής παρακολούθησης!

– Όταν λοιπόν ένας τέτοιος χαρακτήρας είναι Π-Θ μιας χώρας, αντί να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, αντιλαμβάνεστε το βαθμό επικινδυνότητος που εμπεριέχει / περιλαμβάνει / μεταφέρει μια τέτοια κατάσταση και για την υγεία του ιδίου, αλλά κυρίως για την σταθερότητα στην χώρα του, καθώς και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη αυτής περιοχή!

–  Πάμε τώρα να δούμε κάποια γεγονότα της ζωής του και να εξετάσουμε μετά, αν αυτά υποστηρίζουν μια τέτοια, όπως παραπάνω, περιγραφή, όπως μας την… “πρόδωσε” η συγκεκριμένη φωτογραφία!..

– Είναι γέννημα Ελληνίδας Κομμουνίστριας μάνας, της Ανέττας, από την πρωτεύουσα του Ελληνισμού στη σημερινή Αλβανία Χειμάρρα, η οποία κατέφυγε στην Αλβανία του Χότζα, για να μην συλληφθεί, όπως και πάρα πολλοί άλλοι Έλληνες και μη, κομμουνιστές, κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, η οποία σπούδασε έπειτα Ιατρός στην Πολωνία και η οποία παντρεύτηκε ή ορθότερα συνεδέθη και συμβίωσε με τον Αλβανό, Κριστάκι ΡΑΜΑ, μέλος του ΚΚ Αλβανίας και του στενού κύκλου του Χότζα, (αναφέρω για το πώς και το γιατί οι Έλληνες εισήλθαν στο πολιτικό συμβούλιο του Χότζα, πιο κάτω στο κείμενο), γλύπτη στο επάγγελμα, με καταγωγή από περιοχή της ελληνικής Ηπείρου, της λεγόμενης σήμερα Β. Ηπείρου και συγκεκριμένα από το Δυρράχιο. (Κατά πολλούς, κυρίως Έλληνες, ο Κριστάκι ήταν Βλάχος).

[“Λεγόμενης”, αφού ιστορικά, όπως ξέρουμε, η Ήπειρος είναι μία και φθάνει μέχρι τη γραμμή Τίρανα – Δυρράχιο, γραμμή που ορίζεται και από τον Γενούσο π. (Γενούσος π. ή Σκούμπης στα αλβανικά), ενώ ο διαχωρισμός της σε Β. και Ν. Ήπειρο έγινε εσκεμμένως από τους ισχυρότατους κάποτε Ιταλούς, (στις αρχές της 2ης δεκαετίας του 20ου αι.), ώστε να κτυπηθεί η Ελλάδα και να μην μπορεί να προσβάλλει τον τότε Ιταλικό επεκτατικό σχεδιασμό!

andreas_konitsis-__sevastianos__article

Αρκεί κανείς φίλοι μου να πάει πχ στο Βουθρωτό (Άγιοι Σαράντα / οι Αλβανοί αφήρεσαν, γιατί άραγε, τί λέτε(;) το “Άγιοι” και λένε την πόλη “Σαράντε”), στην Απολλωνία (Φιέρρι αλβανιστί), στο Δυρράχιο, στην αποικία των Αρχαίων Κορινθίων και Κερκυραίων (Ντούρσι αλβανιστί), να δει τα αρχαία εκεί ελληνικά μνημεία και να καταλάβει για ποιά και ποιών γη μιλάμε στην πραγματικότητα, γεγονότα που ο γενίτσαρος ΡΑΜΑ τα χαρακτήρισε αστειότητες στον Παπαχελά, (διότι οι δικοί” του, σε Ελλάδα και Αλβανία, -ΜΥ- μας διαβάζουν και του… μαρτυράνε τα όσα γράφουμε), Παπαχελάς, ο οποίος… ενώ ως Έλληνας δημοσιογράφος έπρεπε να του απαντήσει, αντιθέτως σιώπησε, όχι ασφαλώς περιέργως, αφού είναι γνωστός και αυτού ο ρόλος και τουλάχιστον οι απόψεις του, έστω οι… πρώην, αυτές των νεανικών του χρόνων]!..

Είναι λοιπόν ο ΡΑΜΑ ελληνικής καταγωγής, έτσι ή αλλιώς, και αν θέλετε συντάσσομαι με τους φίλους μου τους Ισραηλινούς, οι οποίοι, σε ό,τι αφορά τη Φυλή, την οποία και προτάσσουν σε σχέση με τη θρησκεία, δέχονται ως Ισραηλινό / -νή κάποιον / -α, αρκεί να είναι από Ισραηλινή μητέρα, δηλαδή από Ισραηλινή γενιά!

                                             ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

– Το ένα μέρος του λοιπόν είναι από ισχυρότατη φύτρα, ίσως την ισχυρότατη στον κόσμο, την ελληνική και το άλλο από αλβανική, (λόγω πατρός), ή από ελληνική και απ’ εκεί, αφού οι Αλβανοί, ιδιαιτέρως από τα Τίρανα και κάτω, ήσαν -αρχικά- Έλληνες, άλλοι των οποίων, στο διάβα της Ιστορίας, είτε εξισλαμίστηκαν για να επιβιώσουν, όταν κυρίως εισέβαλαν στα μέρη τους οι Οθωμανικές ορδές του Μεχμέτ του Β’, του Πορθητή, και έμειναν εκεί, [δεν είναι τυχαίο ότι ο σημερινός Αλβανός (sic) Εθνικός τους Ήρωας, ήτοι ο Έλληνας, Βυζαντινός Γεώργιος – Αλέξανδρος ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ, ο… Αλβανός (sic) / (λεκτικά τουρκοποιημένος) ΙΣΚΕΝΤΕΡ και τελικά ΣΚΕΝΤΕΡ(Ισκάνταρ)-ΜΠΕΗΣ πολέμησε στην Κρούγια (λίγο βορειότερα από τα Τίρανα) κατά των Οθωμανών, “δίνοντας” μάλιστα στους σημερινούς Αλβανούς και τη (σημερινή) σημαία* τους, με το μαύρο ΔΙΚΕΦΑΛΟ Αετό, καλυμμένο στο βυζαντινό κόκκινο χρώμα του πολέμου, (καθαρά βυζαντινή σημαία), με βάση και πάλι τη διάκριση των χρωμάτων, ήτοι κόκκινο στον πόλεμο και κίτρινο του μίσους στην ειρήνη, (ώστε να μην ξεχνιούνται οι εχθροί της Αυτοκρατορίας)], είτε άλλοι, (συνεχίζοντας), έφυγαν στα νότια, είτε της (σημερινής) Αλβανίας, είτε σ’ αυτό το λίγο εδαφικά, σε σχέση πάντα με την ιστορική αλήθεια, που αποκαλείται σήμερα Ελλάδα, προκειμένου να μη… Μηδίσουν! (Καταλάβατε)!

Gjergj Kastrioti

                                                                   Γεώργιος – Αλέξανδρος ΚΑΣΤΡΙΩΤΗΣ

                                                                    [Ο… Αλβανός (sic), Εθνικός Ήρωας]

* Και η σημερινή τουρκική σημαία, η λεγόμενη Ερυθρά Ημισέληνος, είναι ομοίως βυζαντινό πολεμικό σύμβολο! Οι Οθωμανοί, μογγολικών καταβολών, ήσαν “μανούλες” στο πάσης φύσεως κλέψιμο (!..), όπως και το ίδιο το ΙΣΛΑΜ, το οποίο ως θρησκεία, (αν το δούμε προς στιγμήν έτσι, αφού είναι “καθαρά” πολιτικο-θρησκευτικό κίνημα), είναι κατά το μείζον προϊόν κλοπής των 2 άλλων μονοϊθεϊστικών θρησκειών, ήτοι του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού.

Συνεχίζουμε όμως!..

– Πολλοί λοιπόν Έλληνες της μίας και ελληνικής Ηπείρου έφθασαν και εγκαταστάθηκαν μέχρι τα νοτιότερα σημεία της (σημερινής) ελληνικής επικράτειας (πρόκειται για τους Έλληνες Αρβανίτες), άλλοι όμως -κυρίως παιδιά- αιχμαλωτίστηκαν (είτε μετά από μάχες, είτε στα Παιδομαζώματα) και έγιναν γενίτσαροι, δηλαδή οι πιο φανατικοί εχθροί της ίδιας της φύτρας τους!

– Πολλοί επίσης και εκ των Αρβανιτών οι οποίοι έζησαν επί Οθωμανοκρατίας στα σημερινά ελληνικά εδάφη είτε υποχρεώθηκαν, είτε έγιναν από μόνοι τους Μουσουλμάνοι, για να επιβιώσουν, καθιστάμενοι στη συνέχεια οι γνωστοί μας ΤΟΥΡΚΑΡΒΑΝΟΙ και τελικώς ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ, έτσι δηλαδή όπως τους κατέγραψε η ελληνική συνείδηση τα χρόνια εκείνα!

– Αυτοί, οι Τουρκαλβανοί, παρότι Έλληνες στη φύτρα τους, ήσαν αυτοί που κυνήγησαν, όσο ΚΑΝΕΙΣ(!), τους Έλληνες επαναστάτες του 1821, (όπως βεβαίως έπραξαν και οι πλούσιοι των Εβραίων συνεργάτες των Οθωμανών, που και κατά τα χρόνια του αγώνος για την ελληνική παλιγγενεσία, αλλά και κατ’ αυτά των αιώνων της σκλαβιάς, τα οποία προηγήθησαν, κατεχωρήθησαν στην ελληνική συνείδηση ως απηνείς διώκτες των Ελλήνων), όντας οι Τουρκαλβανοί απύθμενα αιμοχαρείς και αιμοδιψείς, για να αποδειχθεί η αλήθεια της γνωστής ελληνικής ρήσης: Ποιός σου ‘βγαλε το μάτι”; Απ. “O αδελφός”! “Α! Γι’ αυτό είναι τόσο βαθύ“!..

[Καταλάβατε!.. Θυμηθείτε για παράδειγμα, ότι, όταν μετά τα “Ορλωφικά”, οι Τουρκαλβανοί λεηλατούσαν και έσφαζαν τους Έλληνες στην Πελοπόννησο (εισήλθαν και έσφαζαν μέχρι και στην -μόνον- “φόρου υποτελή” Μάνη, οδηγώντας τον κόσμο εκεί σε φυγή, ακόμα και στη Δ. Ευρώπη) και δεν σταματούσαν με τίποτα, ο Οθωμανός Διοικητής της Πελοποννήσου, ο φέρων τον περίφημο τίτλο Mora Valisi, με έδρα την Τρίπολη, ζήτησε στρατεύματα από την Πόλη και το Σουλτάνο, να έλθουν και να σταματήσουν το μαχαίρι των Τουρκαλβανών, κάτι το οποίο και συνέβη και έτσι σταμάτησε το αίμα]!..

– Υπήρξαν και μη ελληνικά βεβαίως φύλα, πράγματι, φίλοι αναγνώστες, εκτός των παραπάνω ελληνικών που όπως ήδη σας είπα, είτε παρέμειναν ελληνικά και στα μέρη τους ή μετοίκησαν νοτιότερα, είτε εξισλαμίστηκαν με τη θέλησή τους, είτε με τη βία! (Με την ευκαιρία, τέτοιοι κατέληξαν να γίνουν και οι Τσάμηδες αγαπητοί, οι οποίοι ήσαν Έλληνες που για τον άλφα ή βήτα λόγο εξισλαμίστηκαν και αποτέλεσαν και αποτελούν, με τη σειρά τους, ορκισμένο εχθρό των “δικών” τους ανθρώπων, δηλαδή των Ελλήνων. Το “Τσάμης” προέρχεται εκ του Θύαμις, (Θιάμης →Τσιάμης → Τσάμης) που είναι ο γνωστός ελληνικός ποταμός Καλαμάς]!..

– Αυτά τα μη ελληνικά φύλα βρίσκονταν αρκετά βορείως της γραμμής Τιράνων – Δυρραχίου και είχαν καταγωγή από τον Καύκασο! Αυτοί ήσαν και είναι οι πραγματικοί Αλβανοί, το Έθνος το Άλβανον, το Έθνος το ληστρικόν, όπως το αναφέρει στα “Χρονικά” της, (αν το κουρασμένο μου τώρα μυαλό δεν με απατά), η βυζαντινή Ελληνίδα Άννα ΚΟΜΝΗΝΗ , λίγο μετά το 1100 μ.Χ. (Γραπτό Κείμενο)!..

Τα περί καταγωγής των σημερινών Αλβανών από τους Ιλλυριούς κλπ είναι η Ιστορία που έφτιαξαν οι όποιοι Αλβανοί Ιστορικοί ή “Ιστορικοί”, επί εποχής του ελληνικής καταγωγής, Αργυροκαστρίτη, Κομμουνιστή Χότζα!  [Σαν τον Κεμάλ, ο οποίος, μετά από την ίδρυση της Τ.Δημοκρατίας, έφτιαξε το “Ίδρυμα της Τ/Ιστορίας”, στην Άγκυρα, λέγοντας κάποια στιγμή το περίφημο, είναι πιο εύκολο να πολεμάς, από το να φτιάχνεις / φτιάξεις Ιστορία” (sic)].

– Γι’ αυτό φίλοι μου, στα σημερινά αλβανικά εδάφη, υπήρχαν, μέχρι κυρίως τις πρώτες 3 δεκαετίες του 20ου αι. φάρες, “οικογένειες”, και μάλιστα με μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, που έφτανε μέχρι το άσβεστο μίσος, φάρες όπως οι ελληνικής καταγωγής Τόσκηδες στο νότο, οι Γκέκηδες στο Βορρά κλπ! Γι’ αυτό φίλοι μου και δεν υπήρχε αλβανική συνείδηση, την οποία δημιούργησαν οι Ιταλοί, στις αρχές του 20ου αι. για τους σκοπούς τους, ήτοι προκειμένου να πετάξουν την Ελλάδα, από τα εκεί… μέρη της!..

– Στην Αυλώνα, (τη λένε σήμερα Βλόρα), αν πάτε στο Μουσείο, κάτι σαν “Μουσείο Ανεξαρτησίας”, κάτι σαν “Εθνικό Μουσείο”, όπου οι Αλβανοί παρουσιάζουν την πορεία του… απελευθερωτικού αγώνα τους (οι ξεναγοί τους εκεί… εξυμνούν ουσιαστικά τους Οθωμανούς που υποτίθεται ότι έδιωξαν από τα μέρη τους), θα διαπιστώσετε πχ ότι οι γυναίκες σύζυγοι των παρουσιαζομένων ως ιδρυτών της Αλβανίας, (εβραϊκής καταγωγής οι περισσότεροι), ήσαν Ελληνίδες!..

– Ας μην το κουράζομαι όμως άλλο φίλοι μου! Οι σημερινοί Αλβανοί Κε ΡΑΜΑ, δεν έχετε ούτε ένα γραπτό κείμενο, το οποίο να αποδεικνύει ότι είστε συνέχεια πχ των Ιλλυριών! Έντι! Όσοι δεν είστε ελληνικής φύτρας, είστε (πολύ μακρινοί…) Καυκάσιοι!..

– Σε ό,τι αφορά τον Χότζα, αυτός ήταν ο Έλληνας ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ από το Αργυρόκαστρο. Κομμουνιστής, αντάρτης, ο οποίος ΠΡΟΣΕΞΤΕ επειδή, ως Έλληνας, ήξερε το τί μυαλό είχαν / διέθεταν οι Έλληνες της λεγόμενης Β. Ηπείρου και φοβόταν για την εξουσία του απ’ αυτούς, όλες τις “κεφαλές” τους, τους επικεφαλής τους, τις “έβαλε” στο “πολιτμπιρό”, τους έδωσε εξουσία και έτσι μπόρεσε και ήλεγχε απόλυτα την ελληνική… μειονότητα!

– Έτσι εξηγείται ότι οι περισσότεροι των Ελλήνων της λεγόμενης Β. Ηπείρου και μετά την πτώση του Κομμουνισμού στην Αλβανία το 1990, ψήφιζαν και ψηφίζουν αριστερά ή ορθότερα το σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία και αριστερά κόμματα στη μητροπολιτική Ελλάδα!.. Όλα έχουν την εξήγησή τους!.. [Δεν είναι της παρούσης, αλλά θα μπορούσαμε ακόμα να εξηγήσουμε έτσι, ή κάπως έτσι, και τη συμπεριφορά των Ελλήνων, κυρίως εκ της (σημερινής) Αλβανίας, όπως και των όσων Αλβανών “πλημμύρισαν” τη (σημερινή) χώρα μας].

– Ο ίδιος ο ΡΑΜΑ, επειδή ξέρει ότι τα γονίδιά του είναι ελληνικά, επειδή ξέρει ότι είναι ελληνικής γενιάς, κάτι που του δημιουργεί έντονο υπαρξιακό πρόβλημα και τον καθιστά πλεγματικό “εν τοις πράγμασιν”, είπε στον Παπαχελά: Αν ψαχτούμε είμαστε ξαδέλφια, ενώ θα ήθελε να πει, να φωνάξει ίσως, ότι είναι ελληνικής φύτρας, ελληνικής καταγωγής, που όμως η Ιστορία και οι συνθήκες που κυριάρχησαν κατ’ αυτήν κατά καιρούς, τον έκανε… Αλβανό

– Και ξανά, μετά από την επιβεβλημένη μικρή αυτή ιστορική αναφορά, στην οποία μας υποχρέωσε ο γενίτσαρος ΡΑΜΑ, με τα όσα κυρίωςπερί αστειοτήτων”, στις οποίες δεν δίνει ούτε 1‘, όπως είπε στον Κο Παπαχελά, ουσιαστικά δηλαδή με τα όσα ανέφερε σχετικά με το πού έφτανε γεωγραφικά και ιστορικά η Ελλάδα, επανερχόμαστε στον… ΡΑΜΑ!

Μεγάλωσε λοιπόν σε μια οικογένεια με 2 διαφορετικών εθνοτήτων γονείς!

Ερωτώ: Πώς μεγαλώνει συνήθως ένα τέτοιο άτομο, και μάλιστα όταν πρόκειται για γονείς από 2 -τελικώς- διαφορετικές εθνότητες, όπως η πανάρχαια ελληνική και η αλβανική, που κάποιοι γλείφοντάς τους, σ’αυτήν την ανθελληνική ΕΛΛΑΔΑ, των τελευταίων 20 περίπου ετών, την παρουσιάζουν και αυτήν, χρονικά, πολύ… μακρινή;

Προβληματιστείτε φίλοι μου λίγο!.. 

Η μάνα του είναι σίγουρο ότι μεγάλωσε τα παιδιά της και τον… Έντι με μίσος για την Ελλάδα, μια Ελλάδα που πολέμησε ως “ολοκληρωτική”, ήτοι ως Κομμουνίστρια και από την οποία έφυγε χαμένη, ηττημένη! Φανταστείτε μια γυναίκα που υποχρεώνεται να φύγει από την Πατρίδα της και να ζήσει αλλού, (για οποιαδήποτε λόγο), σε μια μάλιστα χώρα που ήταν σε ένα άλλο στρατόπεδο ιδεολογικά και δη στην Αλβανία, η οποία, ως χώρα, έζησε” επί Κομμουνισμού με έναν και μόνον εχθρό, που δεν ήταν άλλος από τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και την ΕΛΛΑΔΑ!..

– Ο πατέρας του θα κρατούσε φανταζόμαστε τα αλβανικά… μπόσικα, (όπως λέμε), στην όποια ανατροφή των παιδιών του!..

– Ο Έντι φαίνεται ότι έμοιασε μάλλον περισσότερο στη μάνα του ως χαρακτήρας, και λιγότερο στον πατέρα του, ενώ αντιθέτως επηρεάστηκε περισσότερο απ’ αυτόν και λιγότερο από τη μάνα του! (Το ακριβώς ανάποδο φαίνεται να συνέβη με τον αδελφό του Όλσι, ο οποίος, όπως μας είπε ο… φίλος Έντι ομιλεί την ελληνική, σε αντίθεση με αυτόν, και ο οποίος ζει ή ζούσε στην διεκδικούμενη σήμερα από τους Αλβανούς, Κέρκυρα!

ραμα

[Ναι, διεκδικούν την Κέρκυρα και τη Δ. Μακεδονία, ως περιοχές δικές τους! (sic) Εδώ θα μου πείτε ότι διεκδικούν τη μισή… Ιταλία, αλλά δεν τολμούν να το πουν, διότι οι Ιταλοί δεν είναι όπως οι σύγχρονοι… Έλληνες, (στην Πατρίδα των οποίων ισχύει σήμερα η παλαιά γνωστή ριματική ρήση Ελλάδα ηρώων χώρα, τί γαϊδούρια τρέφεις τώρα), δεν θα έλεγαν λοιπόν οι… σοφοί της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών, ότι είναι αλβανικά εδάφη η Κέρκυρα και η Δ. Μακεδονία, η οποία μάλιστα είναι νοτίως και της αλβανικής κατ’ αυτούς, σημερινής Δ. πΓΔΜ“];

– Ο Έντι στην εφηβεία του ασχολήθηκε με το “μπάσκετ” (με την Ομάδα της ΔΥΝΑΜΟ ΤΙΡΑΝΩΝ, Ομάδα της αλβανικής Αστυνομίας) και έτσι μας έγινε ψηλός, ενώ ασχολήθηκε και με τη… ζωγραφική, κυρίως στο Παρίσι!.. (Αυτά όμως μπορείτε να τα βρείτε στο… WİKİPEDİA, αχαχαχαχαχα)!..

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

                                                         Ο Έντι γυμνός, στα πρώτα μετα-νεανικά του χρόνια

– Ενεπλάκη στην πολιτική και τελικά κατέληξε να είναι υπό τον πιθανότατα** μεγαλύτερο σύγχρονο ΜΑΦΙΟΖΟ Αλβανό πολιτικό, τον (τάχα μου) σοσιαλιστή Φάτος ΝΑΝΟ, παίρνοντας προφανώς λάθος… πολιτικά μαθήματα, διδασκόμενος λάθος πολιτικές πρακτικές και αποκτώντας ομοίως λάθος πολιτικές παραστάσεις, ευρισκόμενος σε… λάθος πολιτικό περιβάλλον!

** Το πιθανότατα το έγραψα… “καθ’ υπερβολήν”, αχαχαχαχαχα, διότι ΜΑΦΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι έννοιες συνυφασμένες στη σημερινή Αλβανία και τα τελευταία χρόνια ο… διαγωνισμός για τον τίτλο του πιο ΜΑΦΙΟΖΟΥ Αλβανού πολιτικού κατέστη πολιτικό ντέρμπυ, μεταξύ πολλών… πολιτικών! Καταλάβατε!.. Εκτιμώ ότι ο Έντι είναι σήμερα ο αδιαφιλονίκητος Αρχηγός της αλβανικής πολιτικής ΜΑΦΙΑ, με ό,τι αυτό, ως γεγονός, συνεπάγεται!

Για τον ΝΑΝΟ που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ζούσε στο Παρίσι και ο οποίος παρουσιαζόταν και ως “δυνατός” ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ, [απλώς για να αποκτήσει τεράστια περιουσία στην Ελλάδα, (βόρειο, Καβάλα, κλπ και νότιο, Αθήνα, Βουλιαγμένη, κλπ) και αφού την απέκτησε “πέταξε τη μάσκα” και έδειξε το ποιόν του, με πρωτεύον στοιχείο τον φιλοτουρκισμό του], δεν θα σας γράψω τίποτα άλλο, παρά μόνον ότι στο “υπόγειο” του περίφημου “Αναψυκτηρίου – Καφέ”, στο κέντρο των Τιράνων, (το οποίο μάλλον ακόμα του ανήκει), του ΤΑΪΒΑΝ, διατηρούσε “ΚΑΖΙΝΟ”, το οποίο ακόμα υφίσταται και μάλλον ακόμα και αυτό του ανήκει! Καταλάβατε!..

– Ο Έντι ενεπλάκη με την πολιτική***, “διέκοψε”, έφυγε στο εξωτερικό (Γαλλία), επανήλθε και αναμείχθηκε και πάλι στην πολιτική, έγινε Δήμαρχος Τιράνων, (2003), όταν και έλαβε το βραβείο του “Παγκόσμιου Δημάρχου, κυρίως για τα πολλά αυθαίρετα που γκρέμισε, για το πράσινο, καθώς και για τα πολλά “γκράφιτις” στην πόλη. (Αξίζει να αναφέρουμε ότι άλλοι 2, μη Αλβανοί, Βαλκάνιοι πολιτικοί, οι οποίοι, όλως τυχαίως(!) , από Δήμαρχοι μετεπήδησαν στη λεγόμενη “κεντρική πολιτική σκηνή” των χωρών τους, την ίδια περίπου περίοδο, και είναι ακόμα “στα πράγματα”, είναι ο ΡΤΕ και ο Δ. Αβραμόπουλος).

*** Ο Έντι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε πολιτικές ρίζες, αφού είχε παππού από την πλευρά της μάνας του, ο αδελφός του οποίου έγινε Υπουργός σε μια από τις Κ-Β του Χότζα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Σπύρο ΚΟΛΕΚΑ, αδελφό του παππού του και πατέρα της μάνας του Έντι, Πέτρου ΚΟΛΕΚΑ.

– Το 1997, ο Έντι έφαγε ένα χέρι ξύλο, χωρίς να αποσαφηνιστεί πλήρως το “γιατί”, το “πώς”, κλπ.

– Παντρεύτηκε την πανέμορφη, (πρώην ηθοποιό αν δεν σφάλλω), Ματίλντα Μαλκότσι, από τους ελληνικότατους Δρυμάδες, την οποία φέρεται ότι “χειροτονούσε” ακόμα και “εν μέση οδώ και την οποία τελικώς χώρισε, πριν τη φυγή του στη Γαλλία (1994).

– Με την παραπάνω γυναίκα έκανε έναν γιό, τον Γρηγόρη, (Γκρέγκορ), ο οποίος ένοιωσε έναν πόνο στα γεννητικά του όργανα, όταν έπαιζε μπάσκετ, κάποια στιγμή στα Τίρανα, και τελικώς του διεπιστώθη, (στις Η.Π.Α., όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε), καρκίνος στα γεννητικά όργανα, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστεί “μονάρχης”, προκειμένου οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή!

– Η μεγάλη αυτή περιπέτεια του Γρηγόρη είχε σαν αποτέλεσμα να τρελλαθεί η μάνα του, η οποία περπατούσε στους δρόμους των Τιράνων σαν τρελλή και αναφερόμενη κυρίως στο παιδί της!.. (Μάνα και γιός έζησαν, μετά το 1990, για λίγο στην Ελλάδα, γυρνώντας τελικά στην Αλβανία)!..  STOP

– Η δεύτερη γυναίκα του Έντι (πανέμορφη και αυτή / βρείτε εσείς αν είναι η σημερινή γυναίκα του… “Παιδαγωγός” στο επάγγελμα, Λίντα Μπάσα) φέρεται ότι προηγουμένως ήταν “σύντροφος” του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών των Τιράνων και από τους πλέον γνωστούς στην χώρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα, έξω από την πόλη των Τιράνων. Στη συνέχεια, η γυναίκα του έγινε σύζυγος του Έντι!.. Και ο κόσμος άρχισε να λέει διάφορα!.. Καταλάβατε!.. STOP

χχχχχχχ

– H νυν Αλβανή ΥΠΑΜ, πανέμορφη και αυτή, Μιμή ΚΟΔΕΛΙ, [που άκριτα, για να μην γράψω ηλιθίως, το Ε/ΥΠΑΜ, δια δημοσιογράφου διαπιστευμένου σ’ αυτό, πρώην στρατιωτικού και φερομένου ως οργάνου της ΕΥΠ, (με εκπομπή μάλιστα και στην TV), παρουσίασε στο βωμό του χρήματος, του… “ανοίγματος δρόμων”, των “διευκολύνσεων” και των… “κονέ”, ως πρώην χορεύτρια νυχτερινού αθηναϊκού καμπαρέ, βγάζοντας στο ελεγχόμενο από το Ε/ΥΠΑΜ σάϊτ kranos.gr και την παρακάτω φωτογραφία, προκειμένου ο… “Μπούλης” να πάρει… εκδίκηση, για το γεγονός ότι… τόλμησε η ΚΟΔΕΛΙ να πει ότι κακώς ο Κος ΚΑΜΜΕΝΟΣ εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές, κλπ / πράξη καταδεικνύουσα την επικινδυνότητα του αρχηγού των ΑΝΕΛ, για τη θέση του ΥΠΑΜ], φέρεται ότι ανήκει στο στενό προσωπικό… “κύκλο” του Έντι και πως… απαγορεύεται άντρας “να σηκώσει τα μάτια του” επάνω της! Καταλάβατε πιστεύω!.. (Και με… παλλακίδες λοιπόν, πιθανώς, ο Έντι! Άλα μου ο Έντι)!..

albanida

– Ο Έντι είναι γνωστός και φίλος της πασίγνωστης Ιταλικής οικογένειας ΑΝΙΕΛΙ, οικογένεια η οποία μάλλον τον χρηματοδοτεί, ασφαλώς για να έχει “άνεση” στην (όποια) αλβανική αγορά! Ευρισκόμενος στην Ιταλία συχνά παρακολουθεί και αγώνες της ομάδος των ΑΝΙΕΛΙ, της ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ! (Τους Ιταλούς τους “προσκυνάνε” στην Αλβανία φίλοι μου, όπως ασφαλώς και τους Τούρκους και αιτία είναι το άφθονο χρήμα που ρέει απ’ αυτούς! Οι περισσότεροι Αλβανοί, ποδοσφαιρικά, συντάσσονται με τη ΜΙΛΑΝ, τη μεγάλη αντίπαλο της “Μεγάλης Κυρίας”, επειδή τα χρώματά της είναι “κόκκινο και μαύρο”, όπως τα χρώματα της Αλβανίας. Εδώ να σας θυμίσω ότι η γνωστή ακρο-εθνικιστική Ερυθρόμαυρη Συμμαχία“, (αφού στην χώρα δεν υπάρχει μη εθνικιστικό κόμμα), ξεκίνησε από τις νεολαίες των αλβανικών γηπέδων).

– Ο αδελφός του Όλσι, φέρεται ως Αμερικανοτραφής! Διετέλεσε στα Τίρανα, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοικτή Κοινωνία”, του γνωστού μας και “μη εξαιρετέου” “Διεθνούς -Δημοκρατικού- ΕΒΡΑΙΟΥ”, George SOROS ή Σβαρτς!

U.S. philanthropist George Soros (R) is awarded the medal of "Honoured Citizen" by Edi Rama, mayor of Tirana, for his contribution in improving Albania's education and infrastructure, in the Albanian capital Tirana November 18, 2005. Since its opening in 1992, the Soros Open Society Foundation has spent some $48 million on projects in Albania aimed at improving governance, reforming institutions, enhancing opportunities for youth and fostering a better environment for business development. Separately, Soros has earmarked $57 million for projects specifically for improving education in Albania. REUTERS/Arben Celi
U.S. philanthropist George Soros (R) is awarded the medal of “Honoured Citizen” by Edi Rama, mayor of Tirana, for his contribution in improving Albania’s education and infrastructure, in the Albanian capital Tirana November 18, 2005. Since its opening in 1992, the Soros Open Society Foundation has spent some $48 million on projects in Albania aimed at improving governance, reforming institutions, enhancing opportunities for youth and fostering a better environment for business development. Separately, Soros has earmarked $57 million for projects specifically for improving education in Albania. REUTERS/Arben Celi

– Άρα φίλοι μου, καταλάβατε ποιοί ήσαν και είναι πίσω από τον Έντι, καταλάβατε το ρόλο του Έντι στην Αλβανία και στην περιοχή μας! Καταλάβατε λοιπόν, γιατί ο ΡΑΜΑ έγινε “κολλητός” του ΡΤΕ, (εκτός ασφαλώς των ιστορικών λόγων που σας ανέφερα και ανέλυσα), ο οποίος ΡΤΕ και αυτός υπηρετούσε, μέχρι πριν από λίγο καιρό, τα ίδια διεθνή πολιτικά συμφέροντα, αφού η Τουρκόφιλη και… Ερντογαν -ό- φιλη Χ. Κλίντον ήταν και παραμένει στη… συνομοταξία του SOROS!.. Προσθέστε τώρα τον Γκρουέφσκι στην πΓΔΜ και τον Τσίπρα στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι ομοίως από τα ομορφότερα και πιο αγαπημένα… SOROS-άνθη και θα δείτε αμέσως όλη την εικόνα της περιοχής, όπως τουλάχιστον αυτή είναι μέχρι σήμερα!.. Έτσι, θα λύσετε και τις όποιες πολιτικές σας απορίες ή ερωτηματικά!..

ΡΑΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ

– Φίλοι μου θεωρώ ότι έχετε ήδη αντιληφθεί ποιός είναι ο Έντι ΡΑΜΑ!

– Θα ήθελα, πριν σας “αφήσω”, να σας πω ότι ο Ράμα ήξερε ή υπολόγιζε, αν θέλετε, πως ο ΟΜΠΑΜΑ στην τουριστική πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα θα μετέβαινε και στην Ακρόπολη και θα μιλούσε ακολούθως για τον Ελληνικό Πολιτισμό, κλπ, και γι’ αυτό έσπευσε πονηρά και δολίως να αναφερθεί προπαγανδιστικά σ’ αυτήν και στον… Αλβανό τάχα μου, Γεώργιο Ντουσμάνη (θα διαβάσετε παρακάτω) και στη δήθεν… σωτηρία αυτού του παγκόσμιου μνημείου πολιτισμού, στη σελίδα του, στο FACEBOOK, προκειμένου να επηρεάσει την παγκόσμια και όχι μόνον την προδομένη και στην Παιδεία της, αδύναμη σήμερα γνωστικά και παιδευτικά ελληνική κοινωνία, αφού αγαπητοί όλοι ξέρουμε ότι οι όποιες, εκτός Η.Π.Α. επισκέψεις των Αμερικανών Προέδρων είναι αντικείμενο παγκόσμιας παρακολούθησης και τέλος ήθελε να εμψυχώσει τους Αλβανούς μετανάστες, νόμιμους και μη, στην χώρα μας, και να τους δώσει ακόμα ένα, δήθεν ασφαλώς, ιστορικό επιχείρημα, μετά τα όσα επιχειρήματα έχουν δώσει ηλιθίως στην αλβανική προπαγάνδα, (πλην των Κομμουνιστών δασκάλων και καθηγητών, που λυμαίνονται 10ετίες τώρα τον χώρο της Παιδείας στην Ελλάδα), ακόμα και κάποιοι υπερφίαλοι πολιτικοί, όπως ο Θ. Πάγκαλος, που είπε ότι οι Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αλβανών, κλπ, κλπ!..

– Ουσιαστικά με όσα έγραψε στο FACEBOOK έλεγε: “Κε ΟΜΠΑΜΑ, Έλληνες κλπ. Εμείς οι Αλβανοί σώσαμε τον… πολιτισμό σας και αυτόν του κόσμου! Αυτό που θαύμασες Κε ΟΜΠΑΜΑ υπάρχει χάρη στους Αλβανούς“!..**** Καταλάβατε! Και στους Αλβανούς μετανάστες το ίδιο ήθελε να πει και να ενισχύσει εντός τους το αλβανικό παραμύθι ότι τα μέρη που “πατάνε” είναι αλβανικά! Έτσι, Αλβανοί πράκτορες, “εν γνώσει” του Ράμα, “πέρασαν” στην Ελλάδα και πάλι λίγο πριν την επίσκεψη του Ομπάμα και στο πλαίσιο ενός καλοστημένου αλβανικού σχεδίου υπονόμευσης της Ελλάδος, αλβανικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας, στην ελληνική(!) και αλβανική γλώσσα, τα οποία μέσω της αλβανικής Πρεσβείας θα διανέμονταν στα ελληνικά σχολεία και στα οποία αναγράφονται και περίπου… “επιχειρηματολογείται” η αλβανική καταγωγή των Ελλήνων, και λοιπά άλλα “όμορφα”!..

ΑΛΒΑΝΟΙ33

**** Να πάτε όλοι να βρείτε και να διαβάσετε την ιστορία της μικρής εκκλησίας, του Αγίου Δημητρίου, του Λουμπαρδιάρη, (όταν τη διαβάσετε, θα δείτε ότι ο Μοροζίνι βομβάρδισε την Ακρόπολη των Αθηνών, την οποία έσωσε, όπως και τον τότε αθηναϊκό λαό ο υπόψη Άγιος), εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του λόφου του Φιλοπάππου, κοντά στην καφετερία ΔΙΟΝΥΣΟΣ, που είχε φτιάξει ο Κ. Γ. Καραμανλής, ενώ κάποτε, δίπλα στον Άγιο Δημήτριο, λειτουργούσε και καφετερία του Δ. Αθηναίων, που ο ίδιος ο Δήμος(!) την “φαλίρισε” και την έκλεισε, όπου έπινες τον καλύτερο στην Ελλάδα “φραπέ με γάλα” και έβλεπες “πιάτο” την Ακρόπολη!..

– Δεν ήταν η 1η φορά φίλοι μου! “Για την Ιστορία”, όπως λέμε, από την περίοδο 2009 – 2010***** τέτοια βιβλία κυκλοφορούσαν ευρέως σε όλη την “γκάμα” των ελληνικών σχολείων και κυρίως στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, όπως πχ στην Αθήνα και στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια, στην Κυψέλη, (εκεί όπου σήμερα Αλβανοί μαθητές, όπως διαβάζω, κάνουν… καταλήψεις και “δεν κουνιέται ελληνικό κρατικό φύλλο”), ενώ ο αλβανικός ή και τουρκαλβανικός πιθανότατα σχεδιασμός περιελάμβανε και αντίστοιχη προπαγάνδα μέσα στα ελληνικά στρατόπεδα από 3μηνίτες δήθεν… Βορειο-Ηπειρώτες προς συστρατιώτες τους και όχι μόνον, περιελάμβανε ακόμα το σχηματισμό από Αλβανούς ποδοσφαιριστές μέσα στα ελληνικά γήπεδα του λεγόμενου αλβανικού αετού ή… “της μιας ωραίας πεταλούδας”, που κάναμε ως παιδιά, στο Νηπιαγωγείο και στις πρώτες Τάξεις του “Δημοτικού”, περιελάμβανε ακόμα και τη συμμετοχή Αλβανών μαθητών σε διαδηλώσεις με ενεργό παρακρατική συμμετοχή, (όπως πχ το σπάσιμο πεζοδρομίων, ρίψη μολότωφ, διενέργεια κλοπών, κλπ) και με εκπαίδευση από Αλβανούς, πρώην στελέχη του Αλβανικού Στρατού, του UÇK, της αλβανικής ΜΑΦΙΑ στην χώρα, (αλβανική ΜΑΦΙΑ η οποία δυστυχώς συνεδέθη “έξυπνα” με την ελληνική, κυρίως μέσα στις Φυλακές), στελέχη φίλοι μου που ζούσαν και ζουν στην Ελλάδα, κλπ, κλπ, κλπ! “Και όποιος / -α δεν άκουγε ή δεν ακούει”, υπάρχει και η μέθοδος της ΒΙΑΣ, προκειμένου να πειστεί, είτε είναι Ελληνάκι, είτε λεγόμενο “Β. Ηπειρωτάκι, είτε ακόμα και Αλβανάκι, (και χωρίς το -άκι), που δεν του / της αρέσουν αυτά! Καταλάβατε!..

***** Την περίοδο αυτή, δυστυχώς, η ΕΥΠ είχε ως Δντη Αντικατασκοπείας υπερπατριώτη (sic) ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ!.. STOP

– Η επίσκεψη στην Ελλάδα του SOROSOΜΠΑΜΑ και το γεγονός ότι στην Αλβανία έχουν εκλογές σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, ήταν ακόμα μια ευκαιρία να απευθυνθεί o Έντι στους συμπατριώτες του! Είδατε που ευχαρίστησε για το λόγο αυτό, τον Παπαχελά! Εμείς δεν ξέρω γιατί ικανοποιήσαμε με το να του πάρει συνέντευξη ο Παπαχελάς αυτό που στην ουσία ήθελε ο Αλβανός νεο-SOROS-Φασίστας, Π-Θ!

– Σας θυμίζω πάντως ότι και πριν από τις τελευταίες εκλογές, οι οποίες τον κατέστησαν Π-Θ με 58%, έναντι 42% του Σαλί ΜΠΕΡΙΣΑ, ο ΡΑΜΑ είχε έλθει στην χώρα μας και είχε μιλήσει στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, στα Πατήσια, εμπρός σε ένα Αλβανικό κοινό, φανατικά εθνικιστικό, το οποίο έκανε σαν αφιονισμένο, όταν ο ΡΑΜΑ είχε πει ότι τα… “σύνορα της καρδιάς του”, όπως θα έλεγε και ο κουμπάρος του ΡΤΕ, φτάνουν μέχρι και το… Ρίο! (sic) (Του Μπερίσα τα καρδιακά… σύνορα σταμάταγαν στην… Τσαμουριά και όταν μιλούσε φιλικά για τους Έλληνες, μέχρι τα… Ιωάννινα! Αχαχαχαχαχα)!..

– Πάντως ο Μπερίσα είναι αρσενικός και καμία σχέση δεν έχει, ως χαρακτήρας, με τον ΡΑΜΑ, που όπως όλοι οι όμοιοί του, είναι ΥΠΟΥΛΟΣ!!! Ο Μπερίσα ξέρεις ότι είναι εχθρός σου, ξέρεις ότι είναι Τουρκόφιλος, κλπ, ο Ράμα “το παίζει”! Καταλάβατε!..

– Τελειώνοντας, πείτε μου εσείς τώρα σε τί δεν ταυτίζεται η μορφή του ΡΑΜΑ, στην εισαγωγική του κειμένου φωτογραφία “Ψυχό”, με όσα διαβάσατε εδώ από τις περί του ατόμου του λίγες πληροφορίες και από τις αναφερθείσες περί του χαρακτήρος του εκτιμήσεις; Ταυτίζονται φίλοι μου 100%!!!

– Άρα, στο ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ που απαιτείται να θυμάστε / να θυμόμαστε, όταν έχετε / -ουμε να κάνετε / -ουμε με τους όποιους σημερινούς Τουρκαλβανούς, προσθέτουμε εμφαντικά, ότι απαιτείται ακόμα περισσότερη – μεγαλύτερη ΠΡΟΣΟΧΗ, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε “τύπους”, “στημένους / φτιαγμένους πολιτικούς” από το Διεθνές Σύστημα, σαν τον Αλβανό νεο-Γενίτσαρο Π-Θ, Έντι ΡΑΜΑ, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον λεκτικά ότι είναι, αφού δεν ξέρουμε σε ώρες περισυλλογής πόσο μέσα του παλεύει με τις ελληνικές του ρίζες!..

– Διαβάστε τώρα, αμέσως παρακάτω, τα πολύ εξαιρετικά εκτιμώ και ΑΛΗΘΙΝΑ (!), ως προς το περιεχόμενο, κείμενα που σας παρουσιάζω!

1. ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΟΥΝ: ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο ΡΑΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ε/φ ΣΤΟΧΟΣ

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο Facebook, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι η Ακρόπολη υπάρχει ακόμα, χάρη στους Αλβανούς!

Υπάρχει όμως και η πραγματική ιστορία, η οποία έχει ως εξής:

Το 1687, οι Βενετοί υπό τον Φραγκίσκο Μοροζίνι, όχι απλά πολιόρκησαν την Αθήνα και την Ακρόπολη, αλλά έπληξαν με οβίδα τον Παρθενώνα και τα Προπύλαια, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές. Φεύγοντας, πήραν μαζί τους και τμήματα αρχαίων μνημείων (120 χρόνια περίπου πριν τον Έλγιν…), μεταξύ των οποίων τη «Λέαινα του Πειραιά», που τοποθετήθηκε στην είσοδο του Ναυστάθμου της Βενετίας

(Πηγή: Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ εκδ. 2007)

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών το 1687, δεν υπήρχε. Ο τίτλος του Προκαθημένου Αθηνών από το 732 (υπαγωγή στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), ως την 31/12/1923 (ανύψωση Αθηνών εις Αρχιεπισκοπήν), ήταν Μητροπολίτης (Επίσκοπος).

Μητροπολίτης Αθηνών από το 1686 ως το 1689, ήταν ο Αθανάσιος Β’.

Διαδέχθηκε τον Ιάκωβο Α’ (1676-1686). Συνεπώς, ΚΑΝΕΝΑΣ Γεώργιος Δούσμανης (ή Gjergi Dushmani), δεν ήταν το 1687 Μητροπολίτης (ή …Αρχιεπίσκοπος) Αθηνών!

Τέλος, για τον Γ. Δούσμανη, στη μνημειώδη «Ιστορία των Αθηναίων», του Δ. Καμπούρογλου (ς), Τόμος Γ’, αναφέρεται ότι ο Γεώργιος Δούσμανης, ΠΡΟΥΧΩΝ της Αθήνας και όχι Αρχιεπίσκοπος, που έμενε στη Γαστούνη(!), κατά την εκστρατεία των Βενετών στον Ισθμό της Κορίνθου, έσπευσε επικεφαλής οπλιτών να τους βοηθήσει και έδειξε θάρρος, καρτερία και ζήλο.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 1693 ο Μοροζίνι απένειμε στον Δούσμανη δίπλωμα ιππότη και το 1695 του δόθηκαν μεγάλες εκτάσεις στη Γαστούνη.

Ποιά ήταν λοιπόν η σωτήρια παρέμβαση του Γ. Δούσμανη στον Φ. Μοροζίνι;

Τέλος, για το επώνυμο Δούσμανης, στην κορυφαία εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ, έκδ. 2007, βρήκαμε ότι πρόκειται για ευγενή κερκυραϊκή οικογένεια,που καταγόταν από την Ήπειρο και συγγένευε με βυζαντινούς και σερβικούς βασιλικούς και πριγκιπικούς οίκους.

Αναφέρεται για πρώτη φορά στα τέλη του 14ου – αρχές 15ου αιώνα.

Το επώνυμο Δούσμανης, προέρχεται από την τουρκική λέξη düşman, που σημαίνει εχθρός, επειδή ο πρώτος αρχηγός της οικογένειας, έκανε συνεχώς επιδρομές εναντίον τους!

Το ότι ο Γεώργιος Δούσμανης, συνεργάστηκε το 1444 με τον Γ. Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη εναντίον των Τούρκων, δεν σημαίνει ότι ήταν Αλβανός.

(Σημ. ε/φ ΣΤΟΧΟΥ. Άλλωστε και ο Καστριώτης μόνο Αλβανός δεν ήταν…) 

Ας θυμηθεί ο κύριος Ράμα ή ας του το πουν, αν το αγνοεί, μέχρι πού φτάνει πραγματικά η Ήπειρος και θα καταλάβει… (protothema.gr)

                                                                                            – / –

2. Αυτή είναι η Μία και Μοναδική ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΑΛΒΑΝΩΝ

 

Οἱ Ἀλβανοί φωνάζουν καί λέγουν πολλά διά τήν καταγωγήν τους…. ἀλλά ἡ ἀλήθεια εἶναι μία καί εἶναι μοναδική!

Περί Ἀλβανῶν, ὁμιλοῦν τά γραπτά κείμενα καί λέγουν ὅτι δέν εἶναι Εὐρωπαϊκός λαός. Κατοικοῦσαν περί τήν Κασπίαν, τό σημερινόν Νταγκεστάν καί βόρειον Ἀτζερμπαϊτζάν. Ἦταν κτηνοτρόφοι, λάτρευαν τόν Ἥλιο καί τήν Σελήνην, πού τούς προσέφεραν ἀνθρωποθυσίας. Ὑποτάχθησαν εἰς τούς Ρωμαίους τόν 1ον Π.Χ αἰῶνα. Ἡ Ἀλβανία ὡς Βαλκανική περιοχή ἀναφέρεται διά πρώτην φοράν ἀπό τόν Πτολεμαῖον, τόν 2ον Μ.Χ. αἰῶνα. Ἐγκυκλοπαίδια <Λάμψα>. Τούς εἶχαν μεταφέροι οἱ Ρωμαίοι, καί τούς ἐγκατέστησαν εἰς τήν Βαλκανικήν ὡς ἐμπροσθοφυλακή φυλάξεως τῶν συνόρων τους.

Οἱ ἴδιοι οἱ Ἀλβανοί φωνασκοῦν καί λέγουν ὅτι εἶναι ἀρχαῖοι καί πολιτισμένοι! Τότε ἄς μᾶς ποῦν τί ἀλφάβητο ἔχουν, ἀπό πότε τό ἔχουν, ἐάν χρησιμοποιοῦν τό λατινικό ἀλφάβητο, τό ὁποῖον κατά βάσιν εἶναι τό τῆς Κύμης καί Χαλκίδος, ἤτοι Ἐλληνικόν. Πάντως τώρα τελευταίως ἔμαθαν νά κάνουν χρήσιν ἀλφαβήτου, ἤτοι οἱ ἴδιοι ὡς λαός δέν ἔχουν γραπτά κείμενα. Ἔχουν καί μία σημαίαν μέ δικέφαλον, οὔτε αὐτή εἶναι δική τους, εἶναι τοῦ Βυζαντίου.

Ο Στράβων ἐγεννήθη ἀπό πλουσίαν οἰκογένειαν τό 63 ἤ τό 64 Π.Χ. εἰς τήν Ἀμάσειαν τοῦ Πόντου, ὅπου καί ἀπέθανεν, εἰς ἠλικίαν 90 περίπου ἐτῶν (λίγο μετά τό 23 Μ.Χ.).

Από τήν τοῦ Στράβωνος Γεωγραφίαν διαβάζομεν:

ἐν αὐτῇ δὲ τῇ Ἀρμενίᾳ πολλὰ μὲν ὄρη πολλὰ δὲ ὀροπέδια, ἐν οἷς οὐδ’ ἄμπελος φύεται ῥᾳδίως, πολλοὶ δ’ αὐλῶνες οἱ μὲν μέσως οἱ δὲ καὶ σφόδρα εὐδαίμονες καθάπερ τὸ Ἀραξηνὸν πεδίον, δι’ οὗ ὁ Ἀράξης ποταμὸς ῥέων εἰς τὰ ἄκρα τῆς Ἀλβανίας καὶ τὴν Κασπίαν ἐκπίπτει θάλατταν, καὶ μετὰ ταῦτα ἡ Σακασηνὴ καὶ αὐτὴ τῇ Ἀλβανίᾳ πρόσχωρος καὶ τῷ Κύρῳ ποταμῷ, εἶθ’ ἡ Γωγαρηνή·

Προσάρκτια δέ ἐστι τὰ ὑπερκείμενα τῆς Κασπίας θαλάττης ὄρη τὰ τοῦ Παραχοάθρα καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Ἴβηρες καὶ ὁ Καύκασος ἐγκυκλούμενος τὰ ἔθνη ταῦτα καὶ συνάπτων τοῖς Ἀρμενίοις, συνάπτων δὲ καὶ τοῖς Μοσχικοῖς ὄρεσι καὶ Κολχικοῖς μέχρι τῶν

Από τόν Στέφανον Βυζάντιον, φιλόσοφον καί γεωγράφον (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε:

Ἀλβανία χώρα πρός τοῖς ἀνατολικοῖς Ἴβηρσιν. Ἐκεῖ δέ καί τό ἔθνος οἱ Ἀλβανοί, ποιμενικοί καί μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ἰβήρων καί Κασπίας. Ὑπόκειται δέ τῆ Σαρματία πρός μέν τῶ Πόντω ἡ Κολχική πρός δέ τῆ Κασπία ἡ Ἀλβανία.

Ὁ Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει:

Καταλιπὼν δὲ φρουρὸν Ἀρμενίας Ἀφράνιον αὐτὸς ἐβάδιζε διὰ τῶν περιοικούντων τὸν Καύκασον ἐθνῶν ἀναγκαίως ἐπὶ Μιθριδάτην. Μέγιστα δὲ αὐτῶν ἐστιν ἔθνη Ἀλβανοὶ καὶ Ἴβηρες, Ἴβηρες μὲν ἐπὶ τὰ Μοσχικὰ ὄρη καὶ τὸν Πόντον καθήκοντες, Ἀλβανοὶ δὲ ἐπὶ τὴν ἕω καὶ τὴν Κασπίαν κεκλιμένοι θάλασσαν. Οὗτοι πρῶτον μὲν αἰτοῦντι Πομπηΐῳ δίοδον ἔδοσαν·

Ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος εἰς τήν ἀήττητον ἐκπολιτιστικήν πορείαν του, ἀπέναντι του καί ὡς μισθοφόρους τῶν Περσῶν, εἶχεν καί τούς Ἀλβανούς.

Εἰς τήν Ἀρριανοῦ «Ἀλεξανδρου ἀνάβασιν» ἀλλά καί ἀλλαχοῦ, διά τήν μάχην τῶν Γαυγαμήλων διαβάζομεν:

Κατὰ δὲ τὸ δεξιὸν οἵ τε ἐκ Κοίλης Συρίας καὶ οἱ ἐκ τῆς μέσης τῶν ποταμῶν ἐτετάχατο, καὶ Μῆδοι ἔτι κατὰ τὸ δεξιόν, ἐπὶ δὲ Παρθυαῖοι καὶ Σάκαι, ἐπὶ δὲ Τόπειροι καὶ Ὑρκάνιοι, ἐπὶ δὲ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσεῖναι, οὗτοι μὲν ἔστε ἐπὶ τὸ μέσον τῆς πάσης φάλαγγος. κατὰ τὸ μέσον δέ, ἵνα ἦν βασιλεὺς Δαρεῖος, οἵ τε συγγενεῖς οἱ βασιλέως ἐτετάχατο καὶ οἱ μηλοφόροι Πέρσαι καὶ Ἰνδοὶ καὶ Κᾶρες οἱ ἀνάσπαστοι καλούμενοι καὶ οἱ Μάρδοι τοξόται.

Ὡς δὲ ὁμοῦ ἤδη τὰ στρατόπεδα ἐγίγνετο, ὤφθη Δαρεῖός τε καὶ οἱ ἀμφ’ αὐτόν, οἵ τε μηλοφόροι Πέρσαι καὶ Ἰνδοὶ καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Κᾶρες οἱ ἀνάσπαστοι καὶ οἱ Μάρδοι τοξόται, κατ’ αὐτὸν Ἀλέξανδρον τεταγμένοι καὶ τὴν ἴλην τὴν βασιλικήν. ἦγε δὲ ὡς ἐπὶ τὸ δεξιὸν τὸ αὑτοῦ Ἀλέξανδρος μᾶλλον, καὶ οἱ Πέρσαι ἀντιπαρῆγον, ὑπερφαλαγγοῦντες πολὺ ἐπὶ τῷ σφῶν εὐωνύμῳ.

Παρθυαίους δὲ καὶ Ὑρκανίους καὶ Τοπείρους, τοὺς πάντας ἱππέας, Φραταφέρνης ἦγεν. Μήδων δὲ ἡγεῖτο Ἀτροπάτης. ξυνετάττοντο δὲ Μήδοις Καδούσιοί τε καὶ Ἀλβανοὶ καὶ Σακεσῖναι. τοὺς δὲ προσοίκους τῇ ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ Ὀροντοβάτης καὶ Ἀριοβαρζάνης καὶ Ὀρξίνης ἐκόσμουν

Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

…»Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν»…

Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπό των Αβάρων.

Ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν … .

Καί πράγματι οἰ Ἀλβανοί δέν ἔχουν ὡς ἀποδεικνύεται οὐδεμίαν σχέσιν μέ τούς Ἰλλυριούς. Ὁ Φίλιππος ἀλλά καί ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος πρίν ξεκινήσουν πρός ἀνατολάς, εἶχαν ἐκστρατεύσει πρός βοράν διά νά εἶναι ἀπαλλαγμένη ἡ Μακεδονία ἀπό τυχόν εἰς βάρος των ἐκστρατείας τῶν βορείων γειτόνων της, ὁπου μεταξύ αὐτῶν ἦσαν καί οἱ Ἰλλυριοί τούς ὁποίους ἐξουδετέρωσαν, καί ἔκτοτε δέν ἀναφέρονται.

Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D’ Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε:

ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώοα αυτή κατά τόν μεσαίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους. Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι όντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ

Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα «Χρόνος»:

«Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον».

Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών.

Ὀφείλουν καί πρέπει νά ἐπιστρέψουν εἰς τήν χώραν τῶν προγόνων των.

eleysis-ellinwn.gr

                                                                                           – / –

3. Η «Μεγάλη Αλβανία», ο Τζ. Σόρος, ισλαμικό κεφάλαιο & ισορροπίες

 26/04/2015

 Η εκλογή του Έντι Ράμα το Σεπτέμβριο του 2013, αποτελεί την αρχή μιας διαδικασίας αποσταθεροποίησης στα Δυτικά Βαλκάνια, με πρόσχημα την «Μεγάλη Αλβανία». Ήδη τα πρώτα σοβαρά δείγματα γραφής έχουν εκδηλωθεί στο Κόσσοβο, στα Σκόπια, ενώ έχει ενταθεί τεχνηέντως η κατάσταση στις διμερείς σχέσεις Αλβανίας – Σερβίας, όπως και με το Μαυροβούνιο.

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

 

ΠΗΓΗ: http://www.rimse.gr/

Η κυβέρνηση Ράμα υποστηρίχθηκε ενεργότατα από το λεγόμενο «σύστημα Σόρος», που επί μια 25ετία ανακατεύεται εντόνως σε ολόκληρη την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο περιβόητος χρηματιστής με πολλαπλές υπηκοότητες και δεσμεύσεις, είναι και διαχειριστής των κεφαλαίων του Εμίρη του Κατάρ που ως γνωστόν αποτελεί τον βασικό βραχίονα της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» παγκοσμίως.

Νεώτερα στοιχεία που προέρχονται από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία, αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν ότι για μια ακόμη φορά ο εξτρεμιστικός Ισλαμικός παράγοντας της περιοχής, χρησιμοποιείται για τη βαθμιαία αποσταθεροποίησή της, ούτως ώστε να παραμείνει επί μακρόν εκτός των πλαισίων τόσο της Ε.Ε. όσο και μιας υποτιθέμενης Ρωσικής επιρροής, ταυτοχρόνως με τον εξοβελισμό Κινεζικών μαζικών επενδύσεων (Βλέπε «δρόμος του μεταξιού» / Άξονας: Πειραιάς-Βουδαπέστη).

Επιπλέον, για να αποφευχθεί μια ευρύτερη Βαλκανική συνεννόηση που θα μπορούσε να καταστεί δυνατή ακόμα και μεταξύ Αλβανών και Σέρβων καθότι μοιράζονται ισχυρότατα κοινά γεωοικονομικά συμφέροντα, όπως επίσης και με την Ελλάδα. Προσέτι διάφορες εθνικές ατζέντες κρατών όπως η Τουρκία, συμβαδίζουν με ευρύτερες στρατηγικές.

Την παρούσα περίοδο οι κάτωθι Ισλαμιστές συμμετέχουν ενεργά στα προαναφερθέντα σχέδια αποσταθεροποίησης σε επιχειρησιακό και τοπικό επίπεδο, μεταξύ Νότια Βοσνίας-Σαντζάκ (Ράσκα), Κοσσόβου και Τετόβου (πΓΔΜ).

Kemal Murić (Σάντζακ), Husein Ademi (Σκόπια & Σεράγεβο), Sabahudin Izairi (Τέτοβο & Σεράγεβο), Dzevad Rizvanović (Τέτοβο & Πρίστινα), Seladin Jazz Hodza (Σκόπια), Muhammad Hadafan (Τέτοβο & Πρίστινα), Sheikh Ahmed Ali Sedan (Τέτοβο), Idriz Biljbani (Πρίστινα & Σεράγεβο), Adin Hajradinović (Πέτς), Cazimi Rizwan (Πρέσεβο & Πρίστινα).

Οι περισσότεροι εκ των ανωτέρω είχαν εμπλακεί στην αποστολή εθελοντών σε Συρία – Ιράκ και συντονίζουν πλήθος «Οργανισμών-βιτρινών», έχοντας πολυετή προβοκατόρικη δράση από τη δεκαετία του ’90. Επιπλέον οργανώσεις φιλικές προς τους σκοπούς που απεργάζονται μπορούν να κατηγοριοποιηθούν οι: «Al Vakho al Islami», «World Association of Muslim Youth», «Islamic international aid organization», «The Global Fund to help the Company for the revival of Islamic heritage».

Αυτές κατά βάση ελέγχονται από Σαουδαραβικούς – Ουαχαμπιτικούς κύκλους και αναμένουν το τί θα πράξουν, αναλόγως των διαθέσεων του «Οίκου των Σαούντ», που λόγω του πολέμου στην Υεμένη χρειάζονται τη βοήθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εκεί.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις «συμφιλίωσης» μεταξύ των δύο, γεγονός που θα επιδράσει πολλαπλασιαστικά σε όρους αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια. Στο εγγύς μέλλον θα φανεί εάν η συνεννόηση μεταξύ των δύο θα επιτευχθεί καθότι οι σχέσεις βρίσκονται ακόμα σε χαμηλό επίπεδο.

Επιπλέον το Ισλαμικό κόμμα του Κοσόβου «Λισμπέτ», αποτελεί μέρος της ευρύτερης καμπάνιας, με τον ηγέτη του Fuad Ramići, που διατηρεί στενές σχέσεις με εξτρεμιστές στο Σεράγεβο. Επιπροσθέτως, το «ισλαμικό Φόρουμ του Κοσσόβου» το οποίο είναι το βασικό παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή. Τους τελευταίους μήνες εξάλλου υπάρχει έντονη εισροή κεφαλαίων Καταριανής προέλευσης σε αυτούς τους Αλβανικούς-Ισλαμικούς κύκλους, μέσω Βορείου & Κεντρικής Ευρώπης και Τουρκίας.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί ότι η εισροή «εθελοντών» που επιστρέφουν από τα πεδία μαχών της Μέσης Ανατολής, στις περισσότερες περιπτώσεις κατευθείαν αεροπορικώς από την Τουρκία σε Κόσοβο, Αλβανία, Βοσνία, περιπλέκει επικίνδυνα τη κατάσταση και φυσικά αυξάνει για ευνόητους λόγους την «επιχειρησιακή ικανότητα» των κύκλων που περιγράφηκαν.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στα Δυτικά Βαλκάνια υφίσταται ευμεγέθης πολιτικό – επιχειρηματική παρουσία Ισραηλινών κύκλων που είναι κάθετα αντίθετοι στα σχέδια του «συστήματος Σόρος» και όλων των παραφυάδων και μάλιστα σε βαθμό εντονότατης σύγκρουσης με πολλαπλές απολήξεις, μέχρι τα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων.

Αυτή η παρουσία συνδέεται άμεσα με τη κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ που πρόσφατα κέρδισε της εκλογές παρόλη την λυσσώδη αντίθεση με την εκτελεστική εξουσία του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό έχει παραχωρήσει την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια σε εξωθεσμικούς κύκλους που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το Σόρος και λοιπούς.

Συνοπτικά, διαχωριστικές γραμμές εμφανίζονται ολοένα και καθαρότερα στα Βαλκάνια και είναι σαφές βασιζόμενοι σε μια ψύχραιμη επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων, ότι το «Σύστημα Σόρος» είναι εμφατικά σε μειονεκτική θέση τόσο από άποψη πόρων όσο και ικανοτήτων.

Παρόλα αυτά, ο ρόλος της Ελλάδος είναι κρίσιμος καθότι μπορεί (σχετικώς) να γείρει την πλάστιγγα προς τη μία πλευρά (Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα, Αίγυπτος, Σερβία, Ιταλία, Αγία Έδρα, Αυστρία) ή την άλλη (σημαντικό τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ, Κατάρ, Τουρκία, χρηματιστηριακό κεφάλαιο της Ν.Υ.).

Βασικές παράμετροι όλων των παραπάνω είναι οι ευρύτερες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας-Γερμανίας, η λύση ή μη του Ελληνικού ζητήματος του «χρέους», οι εξελίξεις με την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, η συνεννόηση ή μη Σαούντ & Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι εξελίξεις μεταξύ Σουνιτικού & Σιιτικού κόσμου (συνομιλίες με Ιράν) και βεβαίως η πιθανή «έκπληξη» μιας «Τουρκικής άνοιξης» το προσεχές θέρος.

                                                                                               – / –

4. Ελλάδα και Αλβανία: Ο χορός του σατανά

Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς (Άρθρο προ 7 ετίας) 

Το πρώην κομμουνιστικό γειτονικό κράτος, Αλβανία, για πολλά χρόνια βρισκόταν υπό το καθεστώς καταπίεσης αλλά και παράλληλα βρισκόταν σε καθεστώς “εμπόλεμης κατάστασης” με τη χώρα μας. Οι δύο χώρες, Ελλάς και Αλβανία, ατύπως, αναμετρήθηκαν υπό την έννοια του όρου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Αλβανία αποφάσισε να πάρει το μέρος του Άξονα, χωρίς ωστόσο να πολεμήσει υπό το βάρος επίσημης άποψης (όπως το ίδιο έκαναν Τουρκία και Βουλγαρία τότε), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πιθανής ελληνικής ήττας, ώστε μετέπειτα να διεκδικήσει ελληνικά εδάφη. Αυτά που σήμερα ανοιχτά διεκδικεί με την ονομασία …”Τσαμουριά”.

Η αποτυχία της πιο πάνω αλβανικής απόφασης, να πάρουν σαφή διπλωματικό και όχι μόνο προσανατολισμό απέναντι στον Άξονα, της κόστισε στο γεγονός πως όλα όσα είχαν κατά νου τότε δεν πραγματοποιήθηκαν. Το ίδιο συνέβη και με τη Βουλγαρία, αλλά και με τη Τουρκία, τότε, ενώ κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως η Ελλάς πολέμησε, αντιτάχθηκε και μάλιστα ουκ ολίγες φορές εκθειάστηκε όσον αφορά το ρόλο της, ακόμη και από εχθρούς της.

Με το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι όποιες αλυτρωτικές τάσεις υπήρχαν από πλευράς Αλβανίας εις βάρος της Ελλάδας μπήκαν στο “συρτάρι” της ατζέντας περιμένοντας για αργότερα, λόγω αποτυχίας επιλογών…

Αρχές της δεκαετίας του ’90 και κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής κατάρρευσης, η Αλβανία ως χώρα πέρασε σε μια νέα σελίδα όσον αφορά την ιστορία της. Τα βασικά χαρακτηριστικά που σημάδεψαν τη νεώτερη ιστορία της Αλβανίας και προσδιορίζονται στα τελευταία περίπου 20 χρόνια, χαρακτηρίζονται από τη λαθρομετανάστευση και από τον αλυτρωτισμό.

Η έννοια λαθρομετανάστευση είναι ίσως γενική και δεν αποδίδει στο έπακρο την έννοια του όρου. Ωστόσο στη περίπτωση της Αλβανίας η λαθρομετανάστευση υποκινήθηκε από το αλβανικό κράτος σε συνεννόηση πολλές φορές με το ελληνικό και ουσιαστικά μετατράπηκε κατά διαστήματα σε μορφή εποικισμού. Το ίδιο, συγκυριακά… δεν νομίζω, χρονικό διάστημα με τη κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ, ακούστηκαν δειλά και οι πρώτες φωνές που μιλούσαν ανοιχτά πια για την ανάγκη ύπαρξης μιας νέας τάξης πραγμάτων υπό το καθεστώς μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης και εκεί πια ξεπρόβαλαν ξεκάθαρα πια οι απανταχού φανατικοί φίλοι της περιβόητης και παγκοσμιοποίησης, όπως επίσης οι κυρίως αριστεριστές φίλοι των χωρών χωρίς περίπου σύνορα.

Τα Βαλκάνια για πολλούς τότε ήταν το έναυσμα ή καλύτερα ένα από τα σημαντικότερα τεστ όσον αφορά τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Η συνέχεια, γνωστή… εκατομμύρια Αλβανών συρρέουν λαθραία στη χώρα, και σε μορφή καταιγίδας πολλαπλασιάζονται καθημερινώς λόγω ανικανότητας αλλά κυρίως εκτέλεσης καθηκόντων της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης για την τότε επόμενη δεκαετία.

Αλβανία και Παγκοσμιοποίηση

Τα όσα προαναφέρω είναι ήδη σε περίπου όλους γνωστά, ωστόσο ήταν το πρελούδιο της επερχόμενης κρίσης που κάποιοι είχαν ήδη προγραμματίσει για εμάς, χωρίς εμάς (και με το δεύτερο “εμάς” βάζω μέσα και τις δύο χώρες, που ωστόσο η μία κέρδισε σε ποσοστό 100% (Αλβανία) με την άλλη να επιβαρύνεται σε συντριπτικό ποσοστό εναντίον της (Ελλάδα)).

Οι Αλβανοί στη πλειοψηφία τους, διαχρονικά ως λαός, ως φυλή ή και ως έθνος δεν διακατέχονταν από το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ για ορισμένους εκτός ή και εντός Αλβανίας η χώρα αποτελείτο στη πλειοψηφία της από απάτριδες πολίτες υπό την έννοια πως είχαν αλλοιωθεί, όσον αφορά τη παιδεία και τις αποφάσεις του καθεστώτος Χότζα, λόγω κομμουνισμού.

Το γεγονός πως στη νότια πλευρά της Αλβανίας ή Βόρειο Ήπειρο για εμάς, το γεγονός πως ζούνε και έχουν περιουσίες πολλές χιλιάδες Ελλήνων ήταν ανέκαθεν ένα σοβαρό πρόβλημα για το Αλβανικό κράτος και κόλαφος για την εξωτερική πολιτική τους απέναντι στη χώρα μας.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική που υιοθετήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση σε συνδυασμό με τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντας (ΗΠΑ), έδωσαν το δικαίωμα δημιουργίας πρόσφορου εδάφους στον αλβανικό αλυτρωτισμό και αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Τα Βαλκάνια, είτε για τον έναν, είτε για τον άλλον λόγο αποφασίστηκαν να γίνουν μία απέραντη “βαβέλ” εθνοτήτων, διάσπαρτων σε χώρες, που ωστόσο θα διαφύλασσαν επί της παρούσης φάσης τα σύνορά τους ως είχαν.

Η ελληνική εξωτερική πολιτική απεμπόλησε το μόνιμο πλεονέκτημα με το όνομα “ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ” που είχε απέναντι στην Αλβανία και όχι μόνο αυτό αλλά έδωσε και το δικαίωμα ώστε να έρθουν στο προσκήνιο πια, όλα όσα η Αλβανία δεν κατάφερε όταν συντάχθηκε στο πλευρό των Ιταλών που επιτέθηκαν στη χώρα μας το 1940.

Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και η επιθυμία διαμελισμού της Ελλάδας

Ο Αλβανικός αλυτρωτισμός αναζωπυρώθηκε όπως και καθοδηγήθηκε από τις Δυτικές Δυνάμεις και κυρίως από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Παρότι η Σερβία αντέδρασε τότε όσο πιο δυναμικά μπορούσε, με την Ελλάδα να παραμένει επιφυλακτική και τις Ρωσία και Κίνα να θεωρούν την απόσχισή του τμήματος του Κοσσυφοπεδίου παράνομη, στις 17 Φεβρουαρίου 2008, η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε, μονομερώς, την ανεξαρτησία του από τη Σερβία, που προσέφυγε στον ΟΗΕ.

Το μέρος του “Κοσσυφοπεδίου” που ανήκε στους Αλβανούς Κοσσοβάρους αναγνωρίσθηκε τότε άμεσα από τις μεγαλύτερες Δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία) συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ. Η ιδέα ύπαρξης πολλών μικρών προτεκτοράτων στη Βαλκανική άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” και με επίσημο πια τρόπο. Η αναγνώριση των Αλβανών Κοσσοβάρων ως ανεξάρτητο κράτος από τη Δύση αποτέλεσε την επίτευξη περίπου του 1/3 του στόχου όσων καταγράφονται στο «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών υποστηρίζει ότι τα σύνορα του 1913 άφησαν περισσότερους Αλβανούς εκτός Αλβανίας παρά εντός.

Τα βήματα ώστε να ολοκληρωθεί το «Εθνικό Δόγμα» σύμφωνα με τους συντάκτες τους (1997) είναι τα ακόλουθα:

–  Διεκδίκηση του Κοσσυφοπεδίου

–  Αυτονομία των Αλβανών της πΓΔΜ και του Μαυροβουνίου.

– Ανακίνηση μειονοτικού ζητήματος για τους …Αλβανούς της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιούς εννοεί.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας ουκ ολίγες φορές θεώρησε ως θετική εξέλιξη την απόσχιση μέρους του Σλαβικού κράτους (Σκόπια) στην Αλβανία. Και αυτό γιατί το διαιρεμένο σε αυτή τη περίπτωση Σκοπιανό κράτος θα ήταν θέμα χρόνου να προσχωρήσει στη Βουλγαρική επικράτεια. Μέχρι στιγμής υπάρχουν γεγονότα που δικαιολογούν ως ενός σημείου την αισιοδοξία όσων ενστερνίζονται το συγκεκριμένο σενάριο, αφού αρκετοί Σκοπιανοί, μέχρι και πρώην υπουργοί έχουν ήδη αποκτήσει Βουλγαρικά διαβατήρια.

Η αντίθετη άποψη υποστηρίζει πως ο κίνδυνος να παραμείνει “ζωντανό” το μόρφωμα των Σκοπίων προκαλώντας με το όνομα “Μακεδονία”, έχοντας απλώς μικρότερη έκταση, σε συνδυασμό με την εδαφική επέκταση της Αλβανικής επικράτειας, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Και αυτό γιατί η χώρα μας θα είχε να αντιμετωπίσει αφενός τους Σλάβους των Σκοπίων να διεκδικούν εδάφη της Μακεδονίας (“Μακεδονία” του Αιγαίου) σε συνδυασμό με το θέμα της ονομασίας και αφετέρου τη προοπτική ολοκλήρωσης του «Εθνικού Δόγματος» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών που ουσιαστικά θα διαμέλιζε τη χώρα μας.

Η αναγνώριση των Αλβανών Κοσσοβάρων, θεωρήθηκε για πολλούς ως η κερκόπορτα στη …πολτοποίηση εθνοτήτων που επιχειρείται μιας και έκτοτε οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Κροάτες της Ερζεγοβίνης, οι Σέρβοι της Βοσνίας και της Κροατίας, οι Βάσκοι στην Ισπανία, οι Ούγγροι στη Ρουμανία, οι Τσετσένοι στη Ρωσία, οι Ρώσοι της Οσσετίας στη Γεωργία, οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρμενία- Αζερμπαϊτζάν), οι Κούρδοι στο Ιράκ και στην Τουρκία, οι Πακιστανοί του Κασμίρ και μία πλειάδα άλλων θα είχαν πολύ πιο βάσιμα επιχειρήματα να ζητούν την ανεξαρτησία τους από αυτά που προέβαλλαν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί.

Η προοπτική μιας “μεγάλης” ή αλλιώς “Φυσικής Αλβανίας” πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι το 2015!

Ο Orhan Rexhep, αντιπρόεδρος του Presevo (τμήμα της Νότιας Σερβίας) σε δηλώσεις του το Νοέμβριο του 2010 παραδέχτηκε:

Προετοιμαζόμαστε εντατικά στο σχεδιασμό σύστασης της “Φυσικής Αλβανίας που πρέπει να υλοποιηθεί το 2013 ή το αργότερο το 2015. Συνομιλίες και σχετικοί σχεδιασμοί παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 15 ημέρες, στη συνεδρίαση που κάναμε και συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος του Presevo, Ragmi Mustafa όπως και ο ηγέτης του Κινήματος Δημοκρατικής Πρόοδου Jonuz Musliu”.

“Βρισκόμουν στα Τίρανα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ώστε να στηρίξω το Αλβανικό Εθνικό Κίνημα που αποτελείται από μέλη που οραματίζονται τη “Φυσική Αλβανία” και θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές” συνέχισε τότε.
Οι χώρες που βρίσκονται στη λίστα που τμήματα αυτών θα προσαρτηθούν στα δικά μας είναι: Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Σκόπια” (Μακεδονία τους είπε), τόνισε.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, το αλβανικό εθνικιστικό κόμμα “Vetëvendosje” / Αυτοδιάθεση») που θα συμμετέχει στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2010 στο Κοσσυφοπέδιο, κίνησε το ενδιαφέρον Γερμανού δημοσιογράφου που πήρε συνέντευξη από τον επικεφαλής του, Albin Kurti. Στην συνέντευξη αυτή ο Albin Kurti εξήγησε ότι το κόμμα του δεν τάσσεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο.

Ωστόσο επισήμανε:

Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας”.

Σε σχετικό δημοσίευμα το Δεκέμβριο του 2010 η εφημερίδα «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» γράφει:
“Εθνικιστικοί κύκλοι συνεχώς καλλιεργούν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», την ώρα που οι ηγέτες της ελληνικής μειονότητας αλληλοτρώγονται…

Με την κατάργηση της «βίζας» χιλιάδες Αλβανοί θα κατακλύσουν τη χώρα μας.

Σε νέα φάση έντασης φαίνεται ότι εισέρχονται πλέον οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις. Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι στο επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο χώρες θα δημιουργηθούν πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν στη κατοχή τους απόρρητα έγγραφα, που αποκαλύπτουν το παρασκήνιο από τις πρόσφατες διπλωματικές επαφές μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα, αντί να περιορίσουν, καλλιεργούν όλο και περισσότερο την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Και αυτό, με την ανοχή, αν όχι την παρότρυνση, του Σαλί Μπερίσα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου (2010) θα έρχονται χωρίς «βίζα», ελεύθερα οι Αλβανοί στην Ελλάδα, όπως θα πηγαίνουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που, εκ των πραγμάτων, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Επιπλέον με υπουργική εγκύκλιο αυξάνεται το όριο παραμονής των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και αυτό, το μετέδωσε Αλβανικό κανάλι ως πρώτο θέμα!

Απόρρητα έγγραφα

Τα απόρρητα έγγραφα που αναμένεται να δημοσιευθούν, θα αναφέρονται μεταξύ άλλων στο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στο νότιο τμήμα της Αλβανίας.

Αλλά και στη Συμφωνία των χωρικών υδάτων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία απορρίφθηκε λίγους μήνες μετά από το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων.

Στο μεταξύ ο τότε Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το πώς κατέληξαν στα χέρια των ΗΠΑ διαβαθμισμένες πληροφορίες, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητες» από την Ελληνική κυβέρνηση.

Βέβαια, το βασικό πρόβλημα δεν είναι το πώς διέρρευσαν τα έγγραφα, αλλά τι θα έρθει στο φως της δημοσιότητας. Είναι δεδομένο ότι η Ελληνική πλευρά συνεχώς υποχωρεί και δέχεται απανωτά «χαστούκια» από την Αλβανία.

Ένα από αυτά τα «χαστούκια» είναι οι σχεδόν επίσημες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, με στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μεγάλο μέρος της Ηπείρου. Το «σχεδόν επίσημες» έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα τα τελευταία χρόνια, και προκειμένου να πείσει τους Ευρωπαίους ότι δεν είναι ακραίος, δεν τάσσεται, δημόσια, τουλάχιστον, υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας». Ωστόσο στο παρασκήνιο, φέρεται να υποκινεί τους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε στις τελευταίες εκλογές συνεργάστηκε με το κόμμα των «Τσάμηδων».

Δεν είναι τυχαίο το ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας “Balkan Monitor” (που έγινε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τα Βαλκάνια), η πλειοψηφία των Αλβανών, που ζουν στο Κόσσοβο, στα Σκόπια και στη χώρα τους, υποστηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Συγκεκριμένα το 80% των Αλβανών του Κοσσσυφοπεδίου είναι υπέρ της ιδέας της «Μ. Αλβανίας». Μάλιστα οι μισοί από αυτούς θεωρούν πως σε δέκα χρόνια θα υπάρχει η «Μεγάλη Αλβανία»! Την ίδια άποψη έχει το 51,5% των Αλβανών των Σκοπίων και το 62% των Αλβανών, που ζουν στην Αλβανία.

Επίσης δεν είναι καθόλου συμπτωματικό το ότι η Ακαδημία Επιστημών Τιράνων στο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της χαρακτηρίζει ως «Αλβανικά εθνικά εδάφη» τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα και την Πρέβεζα …

Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «Αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.

«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά», γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. Εκτός από το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, σημαντικότερο έργο της Ακαδημίας θεωρείται η έκδοση του βιβλίου : «Πλατφόρμα για την επίλυση του Αλβανικού Ζητήματος».

Σ’ αυτό τα όρια του «ιστορικά εθνικού Αλβανικού χώρου» απλώνονται πολύ πέρα από τις κατοικούμενες από Αλβανούς περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για να περιλάβουν την «μείζονα Τσαμουριά» μέχρι την Πρέβεζα, την Καστοριά και τη Φλώρινα.

Υπό συζήτηση τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας!

Με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, το 2010 ακυρώθηκε η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί πως η συμφωνία ήταν εταιροβαρής υπέρ της Ελλάδος. Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της Gazeta-Shqip, συζητήθηκε και η ακύρωση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου και για τα χερσαία σύνορα.

“Το επόμενο χρονικό διάστημα η αλβανική διπλωματία μέσω μιας αντιπροσωπείας της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, θα συναντηθεί με την ελληνική πλευρά, ώστε να διαπραγματευθεί την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και ορισμένα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών. Αλβανοί διπλωμάτες με πολυετή εμπειρία στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και εμπειρογνώμονες σε ζητήματα συνόρων, δηλώνουν κατηγορηματικά πως αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πέρα αυτού, δηλώνουν πως βάση του σημερινού πλαισίου αλλά και με το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ δεν επιτρέπουν να υπάρξει αισιοδοξία όσον αφορά την εύρεση κοινών στόχων. Η συμφωνία που ακυρώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, συνέβη μετά από τη τεράστια προβολή που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας γράφει το σημερινό δημοσίευμα. Πέρα αυτού, Αλβανοί νομικοί του διεθνούς δικαίου αρνούνται να συζητήσουν ξανά το θέμα μιας και αυτό ήδη ακυρώθηκε σαν συμφωνία”, έγραφε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, συναγερμό προκάλεσε στη Αλβανία η ελληνική απάντηση μέσω εγγράφου που στάλθηκε από τη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά ρωτούσε ευθέως: Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Αλβανία ή όχι;”. Τη τελευταία πληροφορία τη διέρρευσαν τότε Αλβανοί διπλωμάτες, καθώς και ένας πρώην υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, στο τέλος του εγγράφου υπήρχε η επισήμανση πως η χώρα μας περιμένει άμεση απάντηση!

Σκηνικό Ιμίων από το “Top Channel

Εν συνεχεία του αλβανικών προκλήσεων σκηνικό …Ιμίων προσπάθησαν να δημιουργήσουν Αλβανοί δημοσιογράφοι αμφισβητώντας την Ελληνικότητα περιοχών στο νομό Θεσπρωτίας. Η προκλητική κίνηση του Τούρκου δημοσιογράφου να κατεβάσει την Ελληνική σημαία από τα Ίμια για να ανεμίζει η τουρκική έγινε παράδειγμα προς μίμηση στους Αλβανούς δημοσιογράφους που ονόμασαν το Μαργαρίτη Θεσπρωτίας «σκλαβωμένο» έδαφος.

Με αυτή τους τη κίνηση δήθεν …δημοσιογράφοι (μυστικές υπηρεσίες) ξένων χωρών και μάλιστα γειτονικών έθεσαν για δεύτερη φορά και ανοιχτά θέμα «γκρίζων» ζωνών.

«Μετά από 40 λεπτά παίρνοντας το δρόμο για την Αλβανία αφήσαμε πίσω μας ότι πιο άσχημο από ένα τεράστιο έγκλημα το οποίο απαιτεί δικαιοσύνη» ήταν το συμπέρασμα της απεσταλμένης του αλβανικού καναλιού “Top Channel” που βρέθηκε στη Θεσπρωτία (αλβανικό τόπο είπαν εκείνοι) με σκοπό να θέσουν ανοιχτά τις αλβανικές διεκδικήσεις στην Ελληνική Ήπειρο.

Η Actosh απειλεί την Ελλάδα

Και πριν κοπάσει ο θόρυβος από την επιχείρηση “Μαργαρίτη” στάλθηκε προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης αλβανικής τρομοκρατικής οργάνωσης ACTOSH στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας». Σύμφωνα με όσα έγραφε στη προκήρυξη της η ACTOSH διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό» και μεγάλο οπλοστάσιο, ενώ απείλησε ότι θα χτυπήσει βαλκανικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Οι περιοχές όπου θα “χτυπούσαν” στρατηγικούς στόχους βρίσκονταν στο Μαυροβούνιο, αλλά και στη Καστοριά, στη Κόνιτσα και στη Φλώρινα. Περιοχές που σύμφωνα με τους ίδιους πρέπει να «επιστραφούν στην Αλβανία».

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών έχουν ξεκινήσει από τότε εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών της οργάνωσης. Το πρώτο πράγμα που οι αρχές έκαναν ήταν το να συνδέσουν την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική ACTOSH με τον UCK.

Η προκήρυξη μπήκε στο μικροσκόπιο της «Europol» η οποία προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία σχετικά με την οργάνωση και τα μέλη αυτής. Μετά από σχετικές έρευνες η Europol φωτογράφισε ως αρχηγό της οργάνωσης τον Κοσσοβάρο Kushtrim Mtirovica, εν δυνάμει τρομοκράτη, που χαρακτηρίζεται «πολύ σκληρός» ενώ διαφεύγει μέχρι και σήμερα τη σύλληψη.

Προτεραιότητα της Europol, αν και δεν υπάρχουν από τότε νεώτερα, ήταν και είναι ο εντοπισμός του αρχηγείου του «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας», όπως ονομάζεται αλλιώς η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί η δύναμη που φέρει και ο «στρατός» της. Στο ερώτημα αν τελικά η εν λόγω οργάνωση είναι υπαρκτή ή όχι, πηγές που δημοσιεύτηκαν στη πορεία έδειξαν πως πρόκειται για υπαρκτή οργάνωση με τον εφιάλτη να απειλεί.

«Το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο μας ανήκουν δικαιωματικά, ενώ η Κοιλάδα του Βαρδάρη, η οποία είναι έδαφος του Μαυροβουνίου, πρέπει να είναι στην κατοχή των Αλβανών. Η “Τσαμουριά”, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια μας», είναι ορισμένα από όσα υποστηρίζει η οργάνωση.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλαβο-Ελληνες και τη παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει», ήταν οι τελευταίες λέξεις της γεμάτης απειλές προκήρυξης.

* Ο Λουκάς Δ. Συμπεράς είναι μέλος της ομάδας ANALYSTS FOR CHANGE και διαχειριστής του ιστολογίου GEOPOLITICS & DAILY NEWS

                                                                                                     – / –

 ΥΓ.

Α. Εκεί στην ΕΥΠ! “Με το συμπάθιο” όλοι οι συνεργάτες σας εκεί στην Υπηρεσία σας / μας, αλλά και εκτός αυτής, που είναι εξ Αλβανίας, είναι όλοι ελληνόψυχοι;

Β. Άσχετο!

Εκεί στη… ΝΔ, αλλά και στην ΕΥΠ! Διαβάζω ότι ο εξαιρέτου ήθους Κος Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είναι αρμόδιος για τα θέματα προστασίας του πολίτη και πιθανός Υπουργός του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ.! (Δεν θυμάμαι ακριβώς το μέγεθος της… σκιάς του, στο σκιώδες ΝΔ κυβερνητικό σχήμα)! Στη ΝΔ-ούλα ξανασκεφτείτε το και στην ΕΥΠ ψάξτε, στον… “ελεύθερο χρόνο σας”, αν και ποιές είναι οι… σχέσεις του Κου Χαρακόπουλου, με τους Τούρκους και την… γλώσσα τους! (“Προς Θεού”, ο άνθρωπος δεν υποψιάζεται τίποτα, ούτε είναι και εμπεπλεγμένος κάπου!

Σημείο Προτεινόμενης Πιθανής Εκκίνησής σας: Ποιοί άλλοι κοινοβουλευτικοί, εκτός αυτού, ασχολούνταν με τους απέναντι, και συγκεκριμένα με την τουρκική; Τί άλλο να γράψω πια)!..

                                                                                        “ΧΑΙΡΕΤΕ“!

                                                                                       ΕΛΛΗΝΑΣ

                                                                                                  – / –