“ΕΝ ΟΨΕΙ” 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ – “ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ” “ΝΙΚΗΤΑΡΑ” και ΈΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κο Κο ΣΕΡΑΦΕΙΜ!..

Φίλοι μου!

– Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε και πάλι (οι Έλληνες βεβαίως και μόνον) την 25η Μαρτίου, ενθυμούμενοι την ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ μας, που ήλθε μέσα από ποταμούς αίματος των ηρώων προγόνων μας, ενθυμούμενοι πως χάρη σ’ αυτούς ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ, μέχρι που ήλθε ο Διεθνιστής, υπάλληλος του Σόρος, νυν Π-Θ μας, ΤΣΙΠΡΑΣ και μας σκλάβωσε για 99 χρόνια, υποθηκεύοντάς μας και εμάς και όλη την χώρα, στους Διεθνείς Εβραίους!..

– Είναι η εορτή, για την οποία, τα τελευταία 20 χρόνια και με αποκορύφωμα, αρχικά την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ακολούθως των σημερινών ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΚΕΔΩΝ, έγινε τεράστια προσπάθεια να αποδομηθεί πλήρως, από τους γνωστούς ΑΘΕΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ και τωρινούς ΕΘΝΟΤΕΡΜΙΤΕΣ, “στυλ” Ρεπούση, Βερέμη, Λιάκου, Ψάρρα, Σία Αναγνωστοπούλου, Γαβρόγλου, κλπ, κλπ, κλπ, που λυμαίνονταν και λυμαίνονται τις Κ-Β μας τα χρόνια αυτά, ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ προφανώς γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών των Οθωμανών της περιόδου του ΙΕΡΟΥ μας ΑΓΩΝΟΣ, του 1821!..

Αποδομουμένου του 1821, αποδομείται η ίδια η Ελλάδα, η ίδια της η σύγχρονη ύπαρξη, η ιστορικο-πολιτισμική της οντότητα, κάτι που ζούμε τώρα με τους νεο – Κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, νεο-διεθνιστοκομμμούνια που έφτασαν να ξεπουλήσουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας (και έπονται και άλλα… άθλα τους) και συνεπώς αποδείχτηκε περιτράνως ότι στόχος των “ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝήταν και παραμένει -όσο ακόμα… αναπνέει- η ίδια η γλυκιά μας Πατρίδα!..

Είναι αυτά τα ίδια πρακτόρια, με τις παραφουσκωμένες από ξένο χρήμα τσέπες, που την περίοδο του “1821”, προ, κατ’ αυτήν και μετά, προφανώς οι πρόγονοί τους “κάρφωναν” τους Έλληνες αγωνιστές στους Σουλτάνους, στους Πασάδες, στους Αγάδες, κλπ, βίαζαν τις οικογένειές τους, τους δολοφονούσαν, τους έκαιγαν τα σπίτια, τους έπαιρναν με το Παιδομάζωμα τα παιδιά, για να τα κάνουν Γενίτσαρους, τους κατέστρεφαν τις όποιες πενιχρές περιουσίες, ήσαν δίπλα ή κοντά στους Οθωμανούς, γλείφτες των κοκάλων που τους “πέταγαν”, λακέδες τους, κλπ, κλπ, κλπ!.. 

Είναι φοβερά τα παραπάνω, αλλά είναι όλα ΑΛΗΘΙΝΑ, κάνοντας τα ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ των ΗΡΩΩΝ μας, του “ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ” μας να τρίζουν και τις ψυχές τους να προσεύχονται στον Κύριο για την ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ πια ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας, την εποχή του “ΨΕΥΤΟ-ΡΩΜΑΪΚΟΥ!

– Σε πείσμα των ελληνόφωνων ΕΘΝΟΤΕΡΜΙΤΩΝ, Κυβερνητών μας και άλλων, που τρώνε αργά – αργά τις ισχνές σάρκες της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Κος Κος ΣΕΡΑΦΕΙΜ, και ο Πρόεδρος του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας Κος Ευάγγελος ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ απεφάσισαν να τιμήσουν τα χρόνια εκείνα, εκφράζοντας την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ τους, και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ μας βεβαίως, για εκείνους τους προγόνους μας, που ΘΥΣΙΑΣΑΝ τις ζωές τους, για την Ελευθερία μας! 

– Περί τίνος ακριβώς πρόκειται, θα με ρωτήσετε!

– Απαντώ!

Το Σάββατο 23-03-2019, στις 12:30, θα αποκαλυφθεί η προτομή του ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΑΣ “ΝΙΚΗΤΑΡΑ”, λίγο πριν τον Ιερό Ναό της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ” Πειραιώς και συγκεκριμένα στον προαύλειο χώρο του “Γηροκομείου Πειραιώς” ακριβώς στο σημείο στο οποίο ο ΗΡΩΑΣ επαιτούσε!.. (Στο Γηροκομείο αυτό ο γράφων είχε στα τέλη της 10ετίας του 1970 την τύχη να γνωρίσει το τρισσέγγονο του Θ. Κολοκοτρώνη και το τρισέγγονο του Κανάρη)!.. 

 ω1

Ω3

Ω5

– Την υπόψη προτομή χρηματοδότησε ο -στην πράξη και όχι στα λόγια- ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ(!) ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ, Κος Ε. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, που στήριξε και στηρίζει την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας, όπως και τον δεινώς δοκιμαζόμενο λαό μας, με πρώτην την φτωχολογιά, αλλά ακόμα και τους Μετανάστες που πλημμύρισαν την χώρα μας και που στοιβάζονταν σαν τα ζώα στο λιμάνι του Πειραιά, (ας όψονται οι… ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του Σόρος και οι ΜΚΟ τους, που τους έφερναν και φέρνουν και στηρίζουν όλη την πολιτική τους επάνω τους, σκοτώνοντας τους Έλληνες “στα ίσα” / σκεφτείτε τί διαβάσατε μόλις), βοήθησε τους “λαβωμένους” στην Μάντρα και στο Μάτι, των 124 αθώων θυμάτων, κλπ, κλπ, κλπ, στην μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Νικήτα ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς (Νέδουσα Μεσσηνίας1781 – Πειραιάς 25 Σεπτεμβρίου 1849), ήταν Έλληνας οπλαρχηγός και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Γεννήθηκε το 1781 στο χωριό Μεγάλη Αναστάσοβα των Πισινών Χωριών του Μυστρά (σημερινή Νέδουσα Μεσσηνίας), στους πρόποδες του Ταϋγέτου , 25 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας όπως μας διηγείται ο ίδιος στα απομνημονεύματά του που κατέγραψε ο Γ. Τερτσέτης. Στη σελ. 13 αναφέρει: “Εγεννήθηκα εις ένα χωριό Μεγάλη Αναστασίτσα (Αναστάσοβα) αποδώθε από του Μυστρά προς την Καλαμάτα. Ο προπάππος μου ήτον Προεστός και ο πατέρας μου έφυγε δεκαέξι χρόνων και επήγε με τα στρατεύματα τα Ρούσικα στην Πάρο και ήτον πολεμικός. Τον εσκότωσαν εις την Μονεμβασιά μαζί με έναν αδελφό και μ’ εναν κουνιάδο μου. Από ένδεκα χρόνων, μαζί με τον πατέρα μου, έσερνα άρματα. Ετουφέκισα ένα Τούρκο στο Λεοντάρι.”

Οικογένεια

Γονείς του ήταν ο Σταματέλος “Τουρκολέκας από την Μεγάλη Αναστάσοβα ονομαστός αγωνιστής της περιοχής Λεονταρίου και μητέρα του η Σοφία Δημητρίου Καρούτσου από τον Άκοβο του Λεονταρίου, δευτερότοκη θυγατέρα και αδελφή της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Αικατερίνης και της Μαρίας συζύγου του Ακοβίτη Γιωργάκη Μεταξά (Απομνημονεύματα Θ. Κολοκοτρώνη), καθώς και της συζύγου του Δημητρίου Κάρτσωνα, από τα Αρφαρά, το όνομα της οποίας είναι προς το παρόν άγνωστο.

Από τα αδέλφια του γνωστά είναι: Ο Ιωάννης Τουρκολέκας (1805-1816) και ο Νικόλαος Σταματελόπουλος.

Βιογραφία

Προτομή του Νικηταρά στο Πεδίο του Άρεως, στην Αθήνα

Διωγμένος και επικηρυγμένος ο πατέρας του – καθώς ήταν πολεμικός – από τους Τούρκους, σε ηλικία 16 χρονών πολέμησε στην Πάρο με Ρώσικα στρατεύματα βρίσκοντας καταφύγιο στο χωριό Τουρκολέκα. Ο γιός του Γιάννης (1805) και αδελφός του Νικηταρά θανατώθηκε βάναυσα από τους Τούρκους το 1816 μαζί με τον γερο-Σταματέλο στην Μονεμβασιά και αγιοποιήθηκε αργότερα από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως “Άγιος Ιωάννης ο Τουρκολέκας”.

Το 1816, κατά τον ανηλεή διωγμό των κλεφταρματολών της Πελοποννήσου, ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους και ο Νικηταράς ακολούθησε τον θείο του Κολοκοτρώνη στα Επτάνησα, όπου εντάχθηκε στα Ρωσικά τάγματα και μετέβη στην Ιταλία για να πολεμήσει κατά του στρατού του Ναπολέοντα.

Στη συνέχεια επέστρεψε στα Επτάνησα και υπηρέτησε τους Γάλλους, οι οποίοι στο μεταξύ τα είχαν καταλάβει με τη συνθήκη του Τίλσιτ. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Συντηρούσε δικό του Σώμα Ενόπλων με άνδρες που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ελληνική Επανάσταση

Με την έκρηξη της Επανάστασης, πήρε μέρος στην πρώτη Μάχη που δόθηκε στο Βαλτέτσι της Αρκαδίας στις 24 Απριλίου του 1821 (είχε προηγηθεί μια συμπλοκή στο Λεβίδι). Μετέπειτα, στη Μάχη των Δολιανών, ο Νικηταράς που κρατούσε με λίγους άντρες τα Άνω Δολιανά, κατάφερε να αποκρούσει χιλιάδες Τούρκους που επιτίθεντο με πυροβολικό. Επειδή έπεσαν πολλοί Τούρκοι από το χέρι του εκείνη την ημέρα, οι άντρες του τον ονόμασαν Τουρκοφάγο. Διακρίθηκε και στις μάχες που ακολούθησαν, όπου συνεργάστηκε με το θείο του, κυρίως δε στην πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς.

Του Λεωνίδα το σπαθί,
Νικηταράς θα το φορεί

Ο Νικηταράς σε μεγάλη ηλικία

Όταν η Τρίπολη καταλήφθηκε από τους Έλληνες, δε ζήτησε κανένα λάφυρο για τον εαυτό του και όταν του πρόσφεραν ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί, το έκανε δώρο στην προσωρινή Κυβέρνηση. Όταν οι Έλληνες κατέστρεψαν τη στρατιά του Δράμαλη στα στενά των Δερβενακίων, ο Νικηταράς μαζί με τους Δημήτριο Υψηλάντη και Παπαφλέσσα, είχε καταλάβει τη χαράδρα γύρω από τον Άγιο Σώστη, απ’ όπου θα περνούσαν οι Τούρκοι, προκαλώντας τους μεγάλη καταστροφή.

Κατά τη διάρκεια της μάχης μάλιστα έσπασε τρία σπαθιά και όταν έσπασε και το τέταρτο το χέρι του έπαθε αγκύλωση και χρειάστηκε γιατρός για να του ανοίξει το χέρι και να βγάλει το σπαθί. Καθώς ο Δράμαλης υποχωρούσε προς το Άργος, ο Νικηταράς κατέλαβε την οχυρή θέση Αγιονόρι και σκότωσε πολλούς Τούρκους που προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω αυτής. Συνετέλεσε στο να υποχωρήσει τελικά ο Δράμαλης, υφιστάμενος πανωλεθρία (26 – 28 Ιουλίου 1822).
Ο Νικηταράς πήρε μέρος σε πολλές ακόμη μάχες μέχρι που απελευθερώθηκε η χώρα.

Στο κόμμα των Ναπαίων (Ρωσόφιλων)

Επί Καποδίστρια και Όθωνα ανήκε στο Κόμμα των Ναπαίων (Ρωσόφιλων). Η Ελληνική Κυβέρνηση, φοβούμενη ότι το ρωσόφιλο Κόμμα επεδίωκε να αντικαταστήσει τον Βασιλιά Όθωνα με κάποιον Ρώσο Πρίγκιπα, συνέλαβε το Νικηταρά το 1839 και τον καταδίκασε, σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας.

Ο Νικηταράς είχε εμπλακεί σε συνωμοσία εναντίον του Όθωνα, και είχε προδοθεί η δράση των συνωμοτών από πρώην μέλος. Στην επακόλουθη δίκη που ακολούθησε δεν προσκομίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία τα οποία να μπορούσαν να αποδείξουν έστω την σύσταση “μυστικής εταιρείας” για αυτό και αθωώθηκε.

Όταν αποφυλακίστηκε ο Νικηταράς, η υγεία του ήταν εξασθενημένη από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του. Έπασχε από ζάχαρο, ΠΟΥ ΤΟ ΄ΠΑΘΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ, απ’ το ξύλο****** και τις κακουχίες, χωρίς να το γνωρίζει, με αποτέλεσμα να χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή του. Του χορηγήθηκε “άδεια επαιτείας”(!!!) στον χώρο όπου υπάρχει σήμερα ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας ΚΑΙ μόνον για κάθε Παρασκευή!..

Κάποια Παρασκευή, (απ’ αυτές της ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ του), πέρασε η τότε (1η) Βασίλισσά μας ΑΜΑΛΙΑ, απ’ το μέρος όπου ο σχεδόν τυφλός ήρωας ζητιάνευε για να ζήσει, διημείφθη ο εξής διάλογος:

  • ΑΜΑΛΙΑ: “Εσύ είσαι ο Νικηταράς”;
  • ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ: “Τί είναι αυτά που λες Βασίλισσά μου; Είναι δυνατόν ένας Νικηταράς να ζητιανεύει”;  [!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ σημερινά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ, (“όσοι βεβαίως εξ υμών”), ΚΟΠΡΙΤΑΡΙΑ]!..

– Οι “δικοί της” μετά, κατ’ ιδίαν, της είπαν πως αυτός είναι και έτσι έπαυσαν αμέσως τα βάσανα του ήρωος, ο οποίος δικαιώθηκε και έζησε λίγα χρόνια, μέχρι του θανάτου του, πραγματικά “Λεύτερος”!..

ΜΑΥΡΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΙΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΤΟΤΕ και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ “ΝΙΚΗΤΑΡΑ”, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ  ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΗΡΩΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, ΤΟΥ ΜΑΤΡΩΖΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!!!

Ω2 Ω6Ω7

ΟΔ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ – Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 

Ω9

Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Ω4***** Όταν ο Νικηταράς, ο οποίος είχε 2 κόρες, ήταν στις Φυλακές της Αίγινας, οι Φύλακές του τον έβγαζαν μια φορά την εβδομάδα και τον έδερναν δημοσία, για… παραδειγματισμό!.. Η μια κόρη του δεν άντεξε να βλέπει τον ΗΡΩΑ, και έναν εκ των μεγίστων των ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ, πατέρα της, να δέρνεται και να εξευτελίζεται από τα προγονικά των σημερινών ανθελλήνων, Κυβερνώντων και μη, σκουλήκια, και πέθανε από συγκοπή!..

Το 1843, όταν ο Βασιλιάς Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα στην Ελλάδα, του απονεμήθηκε ο Βαθμός του υποστρατήγου μαζί με μία πενιχρή σύνταξη. Απεβίωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 1849 σε ηλικία 68 ετών. Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στην Πελοπόννησο. Τάφηκε όμως στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών, δίπλα στο Κολοκοτρώνη.

Μάχες

ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΙΤΩΛΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΣΤΕΡΕΑ, ΚΛΠ, ΉΤΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑ Κε… ΥΠΑΜ… ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ Κε Α/ΓΕΣ… ΚΑΜΠΑ! (ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ)!..

Τιμητικές Διακρίσεις

Για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον υπέρ Ανεξαρτησίας των Ελλήνων αγώνα, μετά την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έλαβε τις παρακάτω τιμητικές διακρίσεις:

1.Το 1834 του απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη του Τακτικού Στρατού και διορίζεται Στρατιωτικός Νομοεπιθεωρητής

2. Στις 18 (30) Σεπτεμβρίου 1835 εγκρίθηκε η απονομή του Αργύρου σταυρού του Αγώνα (Αργυρού Αριστείου). Το σχετικό δίπλωμα υπογράφηκε από τη Βασίλισσα Αμαλία και τέθηκε η ανάγλυφη Μεγάλη του Κράτους Σφραγίδα, στις 20 Φεβρουαρίου (3 Μαρτίου)1836. Το Πρωτότυπο του Διπλώματος φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους των οποίων αποτελεί ιδιοκτησία . Ακριβές αντίγραφο, τηρείται στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμισίας του Δήμου Καλαμάτας. Δωρεά του Σμηνάρχου (ΤΥΕ) ε.α. Ηλία Λαζάρου (Ιστοριοδίφη – Ερευνητή) και συντάκτη της παρούσης παραγράφου .

3.Στις 23 Ιανουαρίου 1835 με Β.Δ.το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ./ 1 Α /23-1-1835 , τιμήθηκε με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος .

4.Την 1 Ιανουαρίου 1838 με Β.Δ.το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ./ 1 Α /1-1-1838 τιμήθηκε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος.

5.Το 1843 προάγεται από Συνταγματάρχης σε Υποστράτηγο (τότε δεν υπήρχε ο ενδιάμεσος Βαθμός του Ταξιάρχου).

6.Το 1847 διορίστηκε Γερουσιαστής.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΟΛΛΑ “ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ” ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΩΣ “ΣΑΪΤ”), ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κο Κο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ, Κο Ε. ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΜΕΝ, ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΕ, (ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ), ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Και στους 2 παραπάνω αυτούς Άνδρες, αλλά και προς όλους εσάς τους πραγματικούς ΕΛΛΗΝΕΣ αναγνώστες μας, ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ τα 3 παρακάτω ΔΗΜΟΤΙΚΑ μας ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, τα οποία -σας καλώ- να τα βρείτε στο “youtube” και να τα ακούσετε!..

α. Φωνάχτε τον Νικηταρά ορε… στου Βαλτετσιού τον κάμπο, άϊντε να πάρει ορέ κλέφτες μ ‘ άλογα, να πάρει… και αρματολούς με γκράτες, … άϊντε να πέσει στην Τροπολιτσά ορε, να πέσει στην Τροπολιτσά, τα τρίκορφα να πιάσει!..

β. Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά και ο ήλιος στα λαγκάδια! Έτσι λάμπει και η κλεφτουριά, … έτσι λάμπουν οι Κολοκοτρωναίοι, οπού έχουν φτιασίδια τα πολλά, τις ασημένιες μπάλες!.. Αυτοί δεν καταδέχονται της γης να την πατήσουν, καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα πολεμάνε… , καβάλα προσκυνάνε, καβάλα περνούν αντίπερα, καβάλα παίρνουν αντίδωρο απ’ του Παππά το χέρι …

γ. Σαν βλέπεις Διάκους με σπαθιά, παπάδες με τουφέκια, …. σαν βλέπουν και τον Γερμανό, της Πάτρας τον Δεσπότη, … βλογάει τους λεβέντες…

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ“!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΚΑΙ

ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ

ΜΑΣ… ΑΓΑΠΑΤΕ

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ… ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΑ”!

-/-

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Οι διανοούμενοί μας, φίλοι μου, καθόρισαν ως αρχή της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ μας την “25η Μαρτίου”, την εορτή του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ, … Κε Τσίπρα και πολιτική του συμμορία, ώστε να συμβολίσουν τότε έτσι, αλλά και να παραλληλίσουν ακόμα, το χαρμόσυνο μήνυμα της επικείμενης δια της Επαναστάσεως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας, με το χαρμόσυνο στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας μήνυμα, του Αρχιστρατήγου Αγγέλου ΓΑΒΡΙΗΛ, περί ελεύσεως, δι’ αυτής, του ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥ μας, στου οποίου το ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ και ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΑΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!..

Τί λοιπόν κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ρε ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ και ΤΑΧΑ ΜΟΥ… ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟΙ, ΑΘΕΟΙ και ΧΡΙΣΤΟΜΑΧΟΙ (!!!) ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ;

2. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ… ΩΡΑΙΟΙ!.. 

3.  ΠΡΟΣΟΧΗ:  2@4^98%0_ΑΒ-1!κλ1281!(α) / Αναχώρηση για Επαρχία Σμύρνης, 1η εβδ-δα Απριλίου!.. Συνάντηση στου “Λαμόγια” (19:30) παραμονή των τ/αυτοδιοικητικών εκλογών!..

4. Και το απαραίτητο “ξελαμπικάζ” με λίγο…  “ΑΡΚΑ”!..

ω

ω1

ΑΠΟΤΣΟΓΛΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ – ΕΘΝΙΚΗ Κ-Β ΞΑΝΑ

-/-