ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ “3”!.. (Οφειλόμενο)!..

Α. ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ Β’ ΠΠ

(ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ)

 

1. Κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ υπήρξαν συμφωνίες των Ελβετικών Τραπεζών με τους Γερμανούς, σχετικά με το θέμα του χρυσού των εβραϊκής καταγωγής Ευρωπαίων πολιτών, που κατέληγε κλεμμένος (συνήθως από τους ίδιους), στα χέρια τους!

Αυτό αποκαλύφθηκε, επισήμως πια, με αποδείξεις, στα τέλη της 10ετίας του 1970, (όχι πως δεν ήταν γνωστό), όταν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα ελβετικών Τραπεζών, (όπως πχ στην Τράπεζα “Union” της Ζυρίχης, κλπ), τα οποία αναφέρονταν σε βρώμικες ουσιαστικά συμφωνίες των ΝΑΖΙ με τις Τράπεζες της Ελβετίας, σχετικά με την φύλαξη, κλπ, του ληστευθέντος αυτού εβραϊκού χρυσού και τα οποία αρχικώς κατέληξαν στα “χέρια” της Ε/Αστυνομίας, δια μέσου ενός εβραϊκού Οργανισμού, στον οποίον είχαν περιέλθει τα υπόψη έγγραφα!

 

 

 

2. Αυτό είναι κάτι που τεκμηριώνει περιτράνως ότι η στάση της θεωρητικά ουδέτερης τότε Ελβετίας ήταν άκρως επιλήψιμη και πάντως όχι… ουδέτερη, ενώ “δένει” / παγιώνει και τις ευθύνες του απογόνου των ΝΑΖΙ σημερινού γερμανικού Κράτους (ποινικές, οικονομικές, κλπ), απέναντι στους Εβραίους και πιο συγκεκριμένα απέναντι στον επίσημο πλέον εκπρόσωπό τους, ήτοι απέναντι στο Ισραήλ!

 

 

 

3. Στην αρχή του Β’ ΠΠ, ο οποίος θυμίζω ότι είχε περισσότερα από 50 εκ-ρια θύματα, οι Εβραίοι προσπάθησαν να καταθέσουν τις περιουσίες τους σε ελβετικές Τράπεζες,με την ελπίδα να τις πάρουν, μετά τον πόλεμο, “πίσω”! Όμως τελικώς ελάχιστοι εξ αυτών επιβίωσαν, και εξ αυτών πάλι ελαχιστότατοι είχαν επίσημα έγγραφα – καταθετήρια, με τα οποία θα μπορούσαν να ισχυριστούν βάσιμα (θα μπορούσαν να αποδείξουν) ότι είχαν καταθέσει τις περιουσίες τους σε ε/Τράπεζες!..

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ε/Τράπεζες να καρπούνται, μέσα στον πόλεμο, αλλά κυρίως μεταπολεμικά, τα τεράστια αυτά εβραϊκά Κεφάλαια!..

Σημειώνεται ότι μέσα στον πόλεμο Γερμανοί κατάσκοποι(!), οι περισσότεροι των οποίων ήσαν ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ(!!!), πλήρωναν τις Τράπεζες της Ελβετίας (συγκεκριμένους υπαλλήλους και Δντες), με σκοπό “να γίνεται το δικό τους”, σχετικά με τον χρυσό των Εβραίων, ο οποίος είτε ήταν κατατιθεμένος από τους δυστυχείς Εβραίους σ’ αυτές, είτε είχε κλαπεί από τους Γερμανούς απ’ αυτούς, κατά τα διάφορα μείζονα και ελάσσονα “πογκρόμ” εναντίον τους, στις διάφορες χώρες της Ευρώπης και οπωσδήποτε και στην Γερμανία και ακολούθως τον είχαν καταθέσει οι ίδιοι οι κλέφτες Γερμανοί στις ε/Τράπεζες!.. Επίσης, οι… Κοι αυτοί επληροφορούντο αμέσως τα ονόματα όλων των Εβραίων, με ό,τι αυτό συνεπάγετο… “για τα Τέκνα του Ισραήλ”! Καταλαβαίνετε!..

 

 

 

4. Οι Ελβετοί παρουσίαζαν, προ αρκετών ετών, την χώρα τους (όταν είχε ξεσπάσει το θέμα του εβραϊκού χρυσού κατά τον Β’ ΠΠ, μετά από σχετικές ενέργειες του “Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου”), να έχει, εκείνη την περίοδο, εξυπηρετήσει όλα τα στρατόπεδα!..

Το κτήνος Χίτλερ αίφνης, ήθελε ουδέτερο τον ρόλο της Ελβετίας τότε, διότι ήθελε να χρησιμοποιεί τις Τράπεζές της ως μεσολαβητές στις διάφορες αγορές όπλων και οπλικών συστημάτων που προέβαινε, αλλά και για να τους στέλνει τις κλεμμένες περιουσίες.

Μετά την λήξη του πολέμου βρέθηκε μέρος των κλεμμένων από τους ΝΑΖΙ περιουσιών και των Εβραίων, αλλά και άλλων πολιτών της Ευρώπης, τις χώρες των οποίων είχαν καταλάβει, κατά τον πόλεμο, οι Γερμανοί! Υπάρχουν φωτογραφίες πχ που παρουσιάζουν τον Στρατηγό και μετέπειτα Α/Πρόεδρο Ντ. ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ (ΑΪΚ) να επιθεωρεί θησαυρούς τέχνης που είχαν κλέψει και κρύψει οι Γερμανοί, κλπ, σε λατομεία, σε περιοχή κοντά στο Μέρκερς, κλπ, των οποίων η αξία τους (στα τέλη του 20ου αι.), ανήρχετο σε 2 δις $ Η.Π.Α.! Σε κρύπτες λατομείων οι Γερμανοί είχαν κρύψει ένα μέρος των κλεμμένων εβραϊκών περιουσιών, κάτι που ανακάλυψαν οι… σημερινοί Γερμανοί.

 

 

 

5.  Οι ε/Τράπεζες, μεταπολεμικώς, αρχικώς εσιώπησαν, αλλά ακολούθως και “υπό την πίεση των πραγμάτων” (προσωπική και απρόσωπη) είπαν ότι ερεύνησαν το θέμα του χρυσού των Εβραίων, αλλά τόνισαν πως δεν μπορούν να καταλήξουν σε αναφορές περί του ύψους του κατατεθέντος (με διαφόρους τρόπους) σ’ αυτές χρυσού, κλπ, και συνεπώς πως σταματούν τις όποιες έρευνες, διότι δεν βρήκαν πχ “Πιστοποιητικά Θανάτου” (sic) ή “Αριθμούς Λογαριασμών” (sic) Εβραίων, λες και οι ΝΑΖΙ φονιάδες εξέδωσαν “Πιστοποιητικά Θανάτου” πχ στα 6 εκ-ρια αθώων Εβραίων Ευρωπαίων πολιτών που “καθάρισαν σαν αυγά” ή λες και μπορούσαν οι διαρκώς κυνηγημένοι από τους ΝΑΖΙ και τους συνεργάτες τους Εβραίοι να διέσωζαν τους “Αριθμούς Λογαριασμών” τους στις Τράπεζες της Ελβετίας!..  Είναι πράγματι να γελάει και να κλαίει κανείς μαζί!..

Επίσης, είναι σημαντικό να λεχθεί ότι, μόνον 25 στις 500 ε/Τράπεζες απάντησαν σε αιτήματα αποζημιώσεων, που τους υπεβλήθησαν, είτε από διασωθέντες Εβραίους, είτε από κάποιους εκ των ζώντων, μετά τον πόλεμο, συγγενών τους, ενώ περισσότεροι από 10.000 επιζήσαντες Εβραίοι υπέβαλαν μηνύσεις, για τις “χαμένες” περιουσίες στις ε/Τράπεζες!..

 

 

 

6. Το θέμα, το οποίο πλέον “έχει τεθεί στο Αρχείο”, όπως λέμε, είχε εγερθεί / “κινηθεί” από το “Διεθνές Εβραϊκό Κογκρέσο / Συμβούλιο”, όταν Πρόεδρός του ήταν ο Έντγκαρ ΜΠΡΟΝΦΜΑΝ.

Ο συγκεκριμένος είχε απειλήσει τις ε/Τράπεζες με μποϊκοτάζ, εκτός αν αυτές έδιναν 250 εκ-ρια $ Η.Π.Α. στο “Ταμείο Αρωγής”, για τα θύματα του “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ”, ενώ “πάλεψε” πολύ για την άρση του τραπεζικού απορρήτου των ε/Τραπεζών!

Ήταν τότε που απεκαλύφθη και ο ρόλος του ΓΓ του Ο.Η.Ε. (“της εποχής”) Κουρτ ΒΑΛΝΤΧΑΪΜ, για τον οποίον ο Κόσμος όλος πληροφορήθηκε πως ήταν ΝΑΖΙ Αξκος, ήταν επίσης τότε που οι αμερικανικές Τράπεζες προσφέρθηκαν να πάρουν αυτές όλους τους πελάτες των ε/Τραπεζών!..

Ο Ελβετός τότε Πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Κάρλο ΓΙΑΓΚΜΕΤΙ συμβούλεψε την χώρα του να εναντιωθεί σε όλες τις κατηγορίες κατά των ε/Τραπεζών.

Σε αντίθεση μ’ αυτόν, ο Αλφόνσος Ντ’ Αμάτο, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της “Επιτροπής Ερεύνης” εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά της Ελβετίας, σχετικά με το θέμα των εβραϊκών περιουσιών, οι οποίες ουσιαστικά είχαν μείνει, … αταυτοποίητες υποτίθεται, στη διάθεση των ε/Τραπεζών, με αποτέλεσμα η Ελβετία, η οποία πριν από τον Β’ ΠΠ δεν ήταν κάποια σπουδαία και σημαντική χώρα, να αποκτήσει αξία, λόγω του τεράστιου συσσωρευθέντος σ’ αυτήν εβραϊκού πλούτου, γενόμενη η 2η σήμερα πλουσιότερη χώρα του Κόσμου, μετά τις Η.Π.Α.!.. (Στον πόλεμο οι ε/Τράπεζες μετέτρεπαν ικανότατο αριθμό τόνων, του ληστευθέντος χρυσού των Εβραίων, σε ελβετικά φράγκα)!..

 

 

 

7. Κατά τον πόλεμο, 30.000 Εβραίοι είχαν απελαθεί στη Γερμανία, καταλήγοντας οι 9/10 στα κρεματόρια, ενώ για 28.000 άλλους Εβραίους που είχαν ζητήσει άσυλο στην χώρα, είχε ζητηθεί “Κεφαλικός Φόρος”, κάτι σαν εγγύηση!..

Ο κάποτε Πρόεδρος της “Ομοσπονδίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων Ελβετίας” Ρολφ ΜΠΛΟΚ είχε δηλώσει: “Οι περισσότεροι Ελβετοί ήσαν ΑΝΤΙ-ΝΑΖΙ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμπαθούσαν όλοι τους Εβραίους. Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ είχε εγκαταστήσει σε θέσεις – κλειδιά των Τραπεζών πράκτορές της, οι οποίοι έφτιαχναν λίστες με τα ονόματα των Εβραίων από τις γειτονικές χώρες, οι οποίοι κατέθεταν σ’ αυτές τα χρήματά τους. Έτσι οι Γερμανοί ήξεραν και την οικονομική επιφάνεια των Εβραίων, αλλά και την ταυτότητά τους, όπως και τους αριθμούς των λογαριασμών τους. Ακολούθως τους αιχμαλώτιζαν, όταν εισέβαλαν στις χώρες που ζούσαν και με βασανιστήρια  τους αποσπούσαν την υπογραφή τους, μεταφέροντας τελικώς τις περιουσίες τους στους ΝΑΖΙ! Από τα άτομα αυτά ελάχιστοι επιβίωσαν”!..

Ακόμα, οι υπάλληλοι των ε/σιδηροδρόμων παρέδιδαν στους Γερμανούς Εβραίους, τους οποίους ανακάλυπταν στα τρένα που δούλευαν!..

Πολλοί Εβραίοι υποχρεώθηκαν να βαφτιστούν Χριστιανοί για να γλυτώσουν! Τέτοια παραδείγματα είναι ο πατέρας του “Διεθνούς Εβραίου”, Αρχι-τοκογλύφου σήμερα και “Σπεκουλαδόρου” (“Κερδοσκόπου”), μεγάλου ανθέλληνος Γ. Σόρος, ο οποίος μάλιστα “κάρφωνε” συμπατριώτες του (!!!) στους ΝΑΖΙ, η Μαντλίν ΟΛΜΠΡΑΪΤ, τέως Α/ΥΠΕΞ, η οποία, προ ολίγων μόλις ετών, ανακάλυψε την εβραϊκή της καταγωγή, μια Ολμπράϊτ που είχε ανατραφεί ως Καθολική, θεωρώντας ότι ήταν απλώς Τσέχα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν κόρη Τσεχο-Εβραίου “εμιγκρέ “στις Η.Π.Α., κλπ, κλπ, κλπ!..

 

 

 

8. Στο Άουσβιτς, οι Γερμανοί, κάθε ημέρα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους σχεδόν 33 κιλά χρυσάφι. (Με ειδική τεχνολογία ερευνάται το “DNA” και οι προσμίξεις του χρυσού). Ακολούθως έστελναν τον χρυσό, είτε στην Ελβετία, είτε στην Λ. Αμερική, χώρες όπου υπάρχουν, ακόμα σήμερα, αποθέματά του! Μετά τον Β’ ΠΠ οι χώρες της Λ. Αμερικής έπαιρνα  χρυσό από διασωθέντες ΝΑΖΙ και τους έδιδαν άσυλο!..

Για παράδειγμα, το ζεύγος ΠΕΡΟΝ (Χουάν – Εβίτα), είχε ξεπλύνει τεράστια ποσά για τους ΝΑΖΙ!.. Μόνον ο Χέρμαν ΓΚΕΡΙΝΓΚ είχε μεταφέρει (με υποβρύχιο) στην Αργεντινή 20 εκ-ρια δολάρια, ενώ οι Σύμμαχοι βρήκαν στην Γερμανία κρύπτες σε καταφύγια, όπου είχε κρύψει έργα τέχνης. Ο Υπουργός Προπαγάνδας Ιωσήφ ΓΚΕΜΠΕΛΣ είχε 2 εκ-ρια $ Η.Π.Α. σε Τράπεζα στο Μπουένος Άϊρες, ενώ και ο ίδιος ο Χίτλερ είχε τραπεζικό λογαριασμό στην ε/Τράπεζα “Union”, με το όνομα του φίλου του Μαξ ΑΜΟΝ!

Μετά τον πόλεμο, οι ε/Τράπεζες έδιναν πακέτα προσφορών στους πρώην ΝΑΖΙ, ώστε αυτοί να έπαιρναν από τις θυρίδες τα χρήματά τους και να τα μετέφεραν στις χώρες της εξορίας τους!.. Πολλές φορές τα χρήματα αυτά, το σύνολο των οποίων ήταν κλεμμένες εβραϊκές περιουσίες, έφευγαν μέσα σε διπλωματικούς σάκους!.. “Η ειρωνεία του πράγματος” είναι πως οι Ελβετοί είχαν δηλώσει, δια ενός των ανθρώπων των Τραπεζών τους, (ενός Χανς Πέτερ Χεγκ), πως (από τις κατατιθεμένες, στον Β’ ΠΠ, αλλά και από τις κλεμμένες από τους Γερμανούς ΝΑΖΙ περιουσίες των Εβραίων) βρέθηκαν μόνον -ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ (!)- 2.200.000 δρχ ή -σε Ευρώ- κάτι λίγο περισσότερο από 6.000 Ευρώ!..

 

 

 

9. Οι Ελβετοί χρησιμοποιήθηκαν από τους ΝΑΖΙ (“Βέρμαχτ” και “Ες-Ες” / εγκλήματα έκαναν και οι 2 τους) για την μεταφορά πολεμικού υλικού, μεταξύ Γερμανίας – Ιταλίας, δια μέσου των ε/βουνών, καθώς και, ως μεσολαβητές, για την αγορά πολεμικού υλικού, υλικό που συντηρούσε την ναζιστική πολεμική μηχανή! Επομένως μόνον ουδέτεροι δεν ήσαν οι Ελβετοί, στον Β’ ΠΠ!..

 

 

 

10. Όσοι Εβραίοι επέζησαν και ρωτήθηκαν σχετικά με το θέμα αυτό, όταν εκείνο “έπαιξε” για τελευταία φορά, (μέσα 10ετίας του 1990), είχαν απαντήσει πως:

“Οι Τράπεζες περιμένουν να πεθάνουμε, και γι’ αυτό καθυστερούν να διευθετήσουν το θέμα! Αν δεν πάρουμε τις περιουσίες μας τώρα, θα πεθάνουμε και… ! Όμως ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ”!..

 

 

 

11. Σημειωθήτω πως, σχετικά με τις κλεμμένες περιουσίες των Εβραίων, κατά τον Β’ ΠΠ, στοιχεία απέκρυψαν, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Νορβηγία,  η Γερμανία, ακόμα και η Αγγλία, αφού ο ΜΕΓΑΣ(!) πράγματι Βρετανός ΗΓΕΤΗΣ Ουϊνστον ΤΣΟΡΤΣΙΛ φέρεται να αρνήθηκε την έρευνα για τις οικονομικές πηγές της Γερμανίας, επειδή η Αγγλία χρειαζόταν την συνεργασία των ε/Τραπεζών!..

Οι Γάλλοι είχαν αρνηθεί άσυλο σε 70.000 Εβραίους, οι οποίοι κατέληξαν σε θαλάμους αερίων!.. Όταν Δήμαρχος των Παριζιάνων ήταν ο Ζαν ΤΙΜΠΕΡΙ, σταμάτησαν οι πωλήσεις ακινήτων, τα οποία διέθεταν στοιχεία πως ανήκαν σε Εβραίους, μάλλον διότι σχεδόν το 1/3 αυτών κατελάμβαναν το Παρίσι!..

Στο Μουσείο του Λούβρου υπάρχουν και σήμερα πίνακες, οι οποίοι φέρονται ότι ανήκουν σε πλούσιες εβραϊκές οικογένειες, όπως πχ σ’ αυτήν των Ρότσιλντ, πίνακες όπως των Ρενουάρ, Μονέ, κλπ, κλπ, κλπ.

Οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί αγόρασαν από τους ΝΑΖΙ 280 τόνους χρυσού! (Από ε/Τράπεζες της Βέρνης).

Οι Ούγγροι παραδέχθηκαν την κατάσχεση εβραϊκών περιουσιών και φέρεται ότι έδωσαν 160 εκ-ρια $ Η.Π.Α. για τα θύματα του “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ”, ενώ το κατασχεθέν απ’ αυτούς ποσόν εκτιμάτο σε περισσότερα από 70 εκ-ρια $ Η.Π.Α., πραγματική αξία!..!

Οι Νορβηγοί οικειοποιήθηκαν 100% τις εβραϊκές περιουσίες, ενώ οι Γερμανοί… συνταξιοδοτούσαν 50.000 ΝΑΖΙ, μέχρι και 10 χρόνια μετά το τέλος του Β’ ΠΠ!.. Κανείς Γερμανός πολιτικός δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα ΞΕΚΑΘΑΡΗ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ για τις εβραϊκές περιουσίες στην Γερμανία, πλην του Χ. ΚΟΛ, ο οποίος όμως και αυτός είχε μιλήσει με υπονοούμενα, διφορούμενα, με λόγο περισσότερο ομοιάζοντα με… χρησμό!..

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο τέλος, φέρεται να έχει έγγραφα απ’ το 1940, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ήξερε για τις σφαγές των Εβραίων, καθώς και για την… δράση (sic) των ε/Τραπεζών, χωρίς όμως να κάνει κάτι!..

Η “CIA” φέρεται να έχει ζητήσει απ΄την Α/Κ-Β να “σιωπήσει” για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμα κλειστοί… “ομιλούντες” σχετικοί Φάκελοι!..

 

Β. ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

 

Εκείνος, ο οποίος παρουσίασε σε “έκθεση”, λίαν εκτενώς, τον βοηθητικό ουσιαστικά ρόλο των αναφερθεισών παραπάνω χωρών και φυσικά της Ελβετίας, (όπως και της Τουρκίας, για να μην την ξεχάσουμε), στους ΝΑΖΙ, προ και κυρίως κατά τον Β’ ΠΠ, ήταν ο Αμερικανός τέως ΥΦΕΞ Στιούαρτ ΑΪΖΕΝΣΤΑΝΤ!..

Συγκεκριμένα είχαν κληθεί να απολογηθούν, μετά από την Ελβετία, για την στάση που είχαν τηρήσει απέναντι στους ΝΑΖΙ, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Τουρκία, χώρες που υποτίθεται ότι ήταν τότε ουδέτερες!

Οι χώρες αυτές εφοδίαζαν τον Χίτλερ με ορυκτά, για την κατασκευή όπλων! Ο ΑΪΖΕΝΣΤΑΝΤ είχε δηλώσει: “Δεν θα μπορούσε να γίνει το ένα δίχως το άλλο! Αν το χρυσάφι δεν είχε μεταφερθεί σε ελβετικές Τράπεζες, τότε οι ΝΑΖΙ δεν θα είχαν μέσο για τις συναλλαγές τους. Και αν οι άλλες ουδέτερες χώρες δεν εφοδίαζαν τους ΝΑΖΙ με πρώτες ύλες, τότε το χρυσάφι δεν θα τους ήταν τόσο χρήσιμο”!

Σχετικά με τους Ελβετούς, η “‘Εκθεση” του ΑΪΖΕΝΣΤΑΝΤ αναφέρει ότι δαπανήθηκαν περίπου 2,6 δις $ Η.Π.Α., σε σημερινά χρήματα, προκειμένου να πληρωθούν οι Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και Τουρκία, για το πολεμικό υλικό που είχαν παράσχει στους ΝΑΖΙ!.. Η Πορτογαλία και η Ισπανία εφοδίαζαν τους ΝΑΖΙ με βολφράμιο, η Σουθηδία με σιδηρομεταλλεύματα και η Τουρκία με Χρωμίτη!..

Οι Τούρκοι, δια του τότε εκπροσώπου του ΥΠΕΞ τους, δήλωσαν πως δεν έχουν τάχα τίποτα να κρύψουν, ενώ είπαν πως ερευνούσαν ήδη το θέμα, χωρίς όμως να μπορέσουν να βρουν κάτι σχετικά με το θέμα, ο Πορτογάλος Π-Θ Αντόνιο Γκουτιέρεζ είχε πει πως “ο καθένας θα μπορούσε να ψάξει τα αρχεία της χώρας του”, τονίζοντας πως στην χώρα του, τον Β΄ΠΠ, επικρατούσε ένα ιδιότυπο καθεστώς, ενώ η Ισπανία με την τότε ΥΠΕΞ της Αμπέλ ΜΑΤΟΥΤΕΣ, δήλωσε ότι “η στάση της Ισπανίας ήταν άμεμπτη”, παραδεχόμενη παράλληλα ότι η χώρα της πούλησε βολφράμιο στους ΝΑΖΙ, αλλά και στους Συμμάχους!.. Είπε: “Το γεγονός ότι το βολφράμιο πληρώθηκε πολλές φορές με χρυσό ή και με άλλους τρόπους, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ισπανίας. Θα εξετάσουμε σε βάθος την α/έκθεση” και θα λάβουμε υπόψη όλες τις πληροφορίες που περιέχει”!..

Τελικά, ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ή ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ, Η “ΕΚΘΕΣΗ ΑΪΖΕΝΣΤΑΝΤ” ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ, ΑΝ ΔΕΝ “ΘΑΦΤΗΚΕ”, ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ” ΤΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΚΑΙΩΤΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΗΔΕΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ”, ΕΙΤΕ “ΚΑΡΠΩΘΗΚΑΝ” ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, (Ο,ΤΙ “ΔΙΕΣΩΘΗ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ” ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ), ΕΙΤΕ ΣΙΩΠΟΥΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, “Ω! ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ”, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΩΣ ΑΤΥΠΟ Π-Θ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ Α. ΜΕΡΚΕΛ, ΕΝΩ “ΜΑΧΟΝΤΑΙ”, ΜΕΤΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ… ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ “ΑΔΕΛΦΙΑ” ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΩΣ “ΑΙΡΕΤΟΣ”, Ο… ΔΕΞΙΟΣ ΤΑΧΑ, ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΒΑΘΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Β. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΕΝΑΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΜΕ “Ο ΤΡΑΜΠ ΤΗΣ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο Ι/Π-Θ, ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΝΥΝ Α/ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΙΔΕΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ!..

ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΟΥΣ, “ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΑΚΡΗ” ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ 6 ΕΚ-ΡΙΩΝ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ*- ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ!..

* “Υποτίθεται”, αφού αν δεν ήταν έτσι, θα είχαν ήδη “κινήσει γη και ουρανό”!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ

1. Κάποια στιγμή, αν θέλει ο Θεός, θα σας γράψουμε για το χρώμιο στην Τουρκία, “εν εκτάσει”, καθώς και για την αντίστοιχη χρυσοφόρο… τ/ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, την περιοχή δηλαδή της ΠΕΡΓΑΜΟΥ, απέναντι ακριβώς από την Λέσβο(!!!) και στην ευθεία της Μυτιλήνης, θα γράψουμε για την εταιρεία “EUROGOLD MADENCILIK AS”, (εταιρεία Κοινοπραξία της Καναδικής “Inmet Mining Corp.” και της Γαλλικής “La Source Compagnie Miniere SAS” και της Αυστραλιανής “Normandy Mining Corp.” ), η οποία από το 1991 είχε υποβάλλει την 1η της αίτηση για την εξασφάλιση αδείας από το τ/Κράτος, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το χρυσωρυχείο στο Οβατζίκ, για τις αντιδράσεις των Τ/Οικολόγων (sic) εκεί, για το άγαλμα της Θεάς Νίκης της Περγάμου, το οποίο είχε καταστεί το το σύμβολο του αγώνα, κατά της “Eurogold”, όπως -και κυρίως- θα σας γράψουμε για το θέμα “Η Τουρκία Ως Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Διαμετακομιστικός Σταθμός ΧΡΥΣΟΥ και η Απορρέουσα, Εκ Του Γεγονότος Αυτού, Γεωπολιτική Αξία της”!..

 

2. Κε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!

ΑΝ ΑΠΟΚΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!..

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ; ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ; ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 100% ΟΙ ΣΟΡΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (27-06-2020); ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ “ΔΙΚΟΙ” ΣΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ, ΕΣΤΩ 2, ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΚΟΚΚΚΙΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ” ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ;

ΠΟΣΟ ΡΕ ΣΕΙΣ, “ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ” ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ “ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ” ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΟ – ΔΕΞΙΑΣ ΠΧ ΤΗΣ Ε/Φ… “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”, ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΗΔΕΣ ΤΗΣ “Χ. ΑΥΓΗΣ” ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ “ΛΑΘΡΟ” ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ Ε/ΜΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟΙ ΠΙΑ… ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

ΕΥΠ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΟΧΙ;

 

3.

Принц Гарри пожалел о переезде в Лос-Анджелес с Меган Маркл

29 июня 2020, 09:18
Фото: PPE/face to face/Global Look Press
Текст: Евгения Шестак

Английский принц Гарри пожалел о решении переехать в США со своей супругой Меган Маркл, следует из книги Энди Тиллетта и Дилана Ховарда «Королевские войны: неизвестные подробности скандального разрыва Гарри и Меган с домом Виндзоров».

В книге утверждается, что принцу Гарри сложно приспособиться к новым условиям. Ко всему прочему ситуация усугубилась, когда у 71-летнего принца Чарльза тест на коронавирус дал положительный результат, передает The Sun.

«Это была далеко не идеальная ситуация. Гарри перестал испытывать восторг от переезда и чувствовал себя замученным», – приводит издание отрывок из книги.

В книге сказано, что Гарри скучает по своей семье и испытывает чувство вины за то, что не находится рядом в непростой период.

По словам авторов, супруга принца Меган Маркл делает все возможное, чтобы поддержать своего мужа в новых условиях жизни.

«Она обещает Гарри, что как только все вернется на круги своя, он полюбит их новую жизнь в Лос-Анджелесе», – говорится в книге.

В январе Гарри и Меган объявили об отказе от королевских полномочий, а после переехали в Лос-Анджелес. С 1 апреля они официально сложили полномочия старших членов британской королевской семьи и переехали сперва в Канаду, а позже в США.

Букингемский дворец официально не озвучил причины, по которым Гарри и Меган решили отделиться от остальной королевской семьи. СМИ предполагали, что это может быть связано с повышенным вниманием прессы к паре.

Также сообщалось, что решение могло быть принято в том числе из-за расизма, который процветает в Великобритании.

4.

Secretary General welcomes US Secretary of Defense to NATO HQ for talks

  • 26 Jun. 2020

NATO Secretary General Jens Stoltenberg welcomed US Secretary of Defense Mark Esper to NATO Headquarters on Friday (26 June 2020). They had discussions to follow up the decisions taken by NATO Defence Ministers last week on issues including the Russian missile threat, NATO’s response to COVID-19, and the Alliance’s missions in Afghanistan and Iraq.

 

The Secretary General highlighted NATO’s plans to deal with a possible second wave of COVID-19, with an operation plan, a stockpile of medical equipment, and more funding.  He stressed that across the Alliance, armed forces have been supporting civilian efforts and that it was important that Allies continue to invest in their militaries to keep them strong.

The Secretary General also welcomed the recent talks between the United States and Russia on arms control.  He and Secretary Esper agreed that China, as a rising global power, has a responsibility to take part in global arms control.

The Secretary General thanked Secretary Esper for his strong commitment to NATO and for the vital contribution of the United States to the Alliance’s shared security.  They discussed US military presence in Europe.  The Secretary General welcomed that the US is consulting with Allies on their plans for repositioning forces, while making clear that the US commitment to European security remains strong.  In recent years the US has been increasing its military presence in Europe.  It leads the NATO multinational battlegroup in Poland, has established a presence in Romania and Norway, and stationed Ballistic Missile Defence-capable destroyers in Spain.  Mr. Stoltenberg said: “The US military presence in Europe is important for Europe, and it’s also important for North America. Because only by working together can we address the great challenges we face.

The Secretary General and Secretary Esper also discussed Afghanistan. Mr. Stoltenberg underlined that NATO will continue to adjust its presence in support of the peace process and that this will continue to be done in close coordination with Allies and partners.

 

5.

Türkiye bu alanda yüzde 100 dışa bağımlıydı! Stratejik fabrika açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açılışı gerçekleştirilen LIVZYM Biyoteknoloji fabrikasına ilişkin, “Bu fabrika sayesinde, yüzde 100 dışa bağımlı olduğumuz enzim ithalatını engelleyebileceğiz. Çok farklı enzimlerin ithalatına yılda 150 milyon dolar harcıyoruz. 5 senelik bir dönemde, kapasite artışıyla birlikte bu tutarın yüzde 90’ını ülkemizden karşılayabiliriz.” dedi.

Türkiye bu alanda yüzde 100 dışa bağımlıydı! Stratejik fabrika açıldı

26.06.2020 
Bakan Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren, Afrika’dan Rusya’ya kadar bölgedeki ilk endüstriyel enzim fabrikası olan LIVZYM Biyoteknoloji’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Varank, “Bu fabrika sayesinde, yüzde 100 dışa bağımlı olduğumuz enzim ithalatını engelleyebileceğiz. Çok farklı enzimlerin ithalatına yılda 150 milyon dolar harcıyoruz. 5 senelik bir dönemde, kapasite artışıyla birlikte bu tutarın yüzde 90’ını ülkemizden karşılayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Sürecin 2013’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ülkemizde biyoteknoloji enstitüsü kurulması ve enzimlerin yerli imkanlarla üretilmesine ilişkin yapılan bir sunumla başladığını hatırlatan Varank, “LIVZYM girişiminin ilk temelleri 2014 yılında verdiğimiz KOSGEB destekleriyle atıldı. Zaman içinde önce Bezm-i Alem Üniversitesinde Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsünü kurduk. Tersine beyin göçüne ev sahipliği yapan bu enstitü, kurulu altyapısıyla ülkemizi sağlık teknolojileri alanında üst seviyelere taşımayı amaçlıyor.” diye konuştu.

Varank, fabrikanın bugünlere gelmesinde öncelikli yatırım teşvikleri ile TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerinin kritik bir rolü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biyoteknoloji, pek çok sektörde önemli etkiler oluşturan, yükselen teknolojilerden birisi. Nanoteknoloji, genetik ve malzeme alanlarıyla doğrudan ilişkili bir teknolojiden bahsediyoruz. Gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki çıktıların yanı sıra, tıbbi, kimyasal ve çevre biyoteknolojileri de muazzam bir büyüme potansiyeli taşıyor. İlaç sektörünün geleceği de biyoteknolojide. Dünyada biyoteknolojik ilaçların kullanım oranı yüzde 30’a yaklaşmış durumda. Küresel Ar-Ge harcamalarından oldukça yüksek pay alan bu alanda, dünyada kıyasıya bir yarış var. Ülke olarak biz de biyoteknolojinin giderek artan öneminin farkındayız. Burada bütüncül bir yaklaşımı takip ediyor, Üniversitelere, araştırma merkezlerine ve firmalara çeşitli destekler sunuyoruz. Aynı zamanda bu alandaki nitelikli insan kaynağına yatırımı da çok önemsiyoruz. Bunun için, araştırma altyapılarını teşvik ediyor Uluslararası Lider Araştırmacılar ve Sanayi Doktora Programları gibi başlattığımız yenilikçi projelerle, güçlü bir temel oluşturmaya çalışıyoruz.”

“YÜZDE 100 DIŞA BAĞIMLI OLDUĞUMUZ ENZİM İTHALATI ENGELLENEBİLECEK”

Vizyoner politikalarından bir diğerinin Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programı olduğunu kaydeden Varank, “Programda ilaç sektörünü öncelikli alanlardan birisi olarak kabul ettik. Hamle Programında tüm desteklerimizi uçtan uca yönetip, alıcı ve satıcıyı aynı anda teşvik ediyoruz. Kısaca özetlemeye çalıştığım tüm bu imkanların, sanayimize bugünkü gibi yenilikçi fabrikalar ve katma değer olarak dönmesi en büyük temennimiz.” dedi.

Varank, söz konusu tesise ilişkin, “İlk olarak şu kocaman biyoreaktörlere dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu biyoreaktörler aslında bu fabrikanın omurgaları. Reaktörlerin hepsini bizim mühendislerimiz tasarladı ve üretimi ülkemizde yapıldı. Bu Türkiye’de ilk defa oluyor. Böylece çok ciddi bir teknik birikim kazanmış olduk. Burası hiçbir danışmanlık alınmadan, tasarımdan kuruluma, biyoreaktör inşasından borulamaya kadar yerli imkanlarla tamamlandı.” şeklinde konuştu.

Bu özgün teknoloji birikiminin, istenilirse ihtiyacı olan yurt içindeki şirketlerle paylaşma imkanına da sahip olunduğunu kaydeden Varank, şöyle devam etti:

“Bu fabrika sayesinde, yüzde 100 dışa bağımlı olduğumuz enzim ithalatını engelleyebileceğiz. Fabrika ilk aşamada gıda güvenliğini odağına alarak un ve früktoz şurubu üretiminde kullanılan endüstriyel enzimleri tamamen yerli ve milli imkanlarla üretmeyi hedefliyor. Tek başına bu alanda Türkiye, yılda 30 milyon dolar ithalat yapıyor. Aldığım bilgilere göre, şu an nihai ürünlerin kalite test ve analizleri devam ediyor. Elbette sonuçlara bağlı olmakla birlikte, önümüzdeki hafta ilk satış gerçekleşebilir. Enzimde dışa bağımlılık azalıyor, ama aynı zamanda bu işin ihracat boyutu da var. Hatta bu ihracatın kilogram başına katma değeri üretilecek enziminin niteliğine göre 20 ile 100 dolar arasında değişiyor. Halihazırda ülkemizin kilogram başına ortalama ihracat katma değerinin sadece 1,4 dolar olduğunu hesaba katarsak. Yapılan işin ne kadar kıymetli olduğu net bir biçimde ortaya çıkıyor.”

“KOVİD-19 PLATFORMUNDA 17 FARKLI PROJE YÜRÜTÜYORUZ”

Ürüne katılan değer arttıkça daha rekabetçi, daha vazgeçilmez ve daha zengin olunduğunu aktaran Varank, “Bu fabrikanın beni heyecanlandıran son özelliği, aşı ve ilaç üretimi alanlarında güçlü bir altyapıyı kazanmış olmamız. Gerekli çevresel tedbirleri ve sertifikasyonları almak kaydıyla, ihtiyaç halinde bu tesiste, yüksek montanlı aşı üretimi gerçekleştirilebilir.” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK çatısı altında kurulan Kovid-19 platformunda 17 farklı proje yürüttüklerini ifade eden Varank, “Bunların 8’i aşı, 9’u da ilaç geliştirme alanında. Gururla ifade edebilirim ki, yürütülen bu projelerde yurt dışında yapılan çalışmalardan hiçbir eksiğimiz yok. Bilakis fazlamız, yani hiçbir yerde denenmeyen yenilikçi yöntemlerimiz de var. Bu bir bilimsel yarış, kazananı zamanla göreceğiz. Ama Türkiye’nin gerek aşı gerekse ilaç alanında virüsle en iyi şekilde savaşan bir çözümü bulmasının önünde hiçbir engel yok.” diye konuştu.

Varank, şu an Ar-Ge’si büyük bir hızla devam eden projelerden bazılarına belki de açılışı yapılan bu tesisin seri üretim desteği vereceğini belirterek, şunları söyledi:

“Ülkemiz bu fabrikayla, kritik teknolojilerde rekabet gücümüzü artıracak çok önemli bir altyapıya sahip oldu. Burada yapılacak her üretim biyoteknoloji alanında yetkinliğimizi artırmanın yanında, 20-30 yıl sonrasının teknolojilerini de bugünden inşa edecek. Son 18 senede Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçirdiğimiz Ar-Ge ve reform paketleriyle güçlü bir ekosistem kurduk. Ekosistemin güçlenerek yoluna devam etmesi için imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Salgın boyunca güçlü yurt içi sanayimiz sayesinde, ihtiyaç duyulan her ürünü kolayca üretebildik. Bununla birlikte sağlık endüstrisinde yenilikçi ürünler geliştirerek küresel rekabette biz de varız dedik. Rekor sürede ürettiğimiz yerli yoğun bakım solunum cihazıyla, muadillerinden üstün bir ürünü piyasaya çıkardık. Tanı kitleri, aşı ve ilaç projelerimizle takip eden değil, takip edilen bir ülke haline geldik. İnşallah bundan sonraki dönemde de performansımızın üzerine koyarak devam edeceğiz.”

“AR-GE MERKEZLERİ VE TEKNOPARKLARDAKİ ÇALIŞMA UYGULAMASINI TEMMUZ SONUNA UZATIYORUZ”

Pandemiyle birlikte, girişim ekosistemini koruyan önemli adımlar attıklarını belirten Varank, “Bunlardan birisi de uzaktan çalışma imkanının getirilmesiydi. Ar-Ge merkezleri ve teknoparklardaki yüzde 50 uzaktan çalışma imkanı uygulaması mevcutta 30 haziranda bitiyordu. Bu uygulamayı temmuz sonuna kadar uzatıyoruz.” dedi.

Ekonomik göstergelerde güçlü bir canlanmaya şahit olunduğunu aktaran Varank, “Zorlu geçen nisan ayının ardından, mayıstan itibaren reel sektörden birbiri ardına güzel haberler gelmeye başladı. Haziran’da reel sektördeki canlanma hız kazandı. Bu ayın ilk 18 gününde sanayideki elektrik tüketimi, nisan ve mayısın aynı dönemini şimdiden geride bıraktı. İlk 18 günde OSB’lerdeki elektrik tüketimi, mayısa göre yüzde 26 arttı. Yılın ilk 5 ayında sanayi siciline 5 bin 547 işletme kaydoldu. Sadece OSB’lerde, ilk 5 ayda 520 yeni fabrika üretime geçti.” şeklinde konuştu.

Varank, yatırım talebinin de geçen seneye göre daha güçlü olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “İlk 5 ayda 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu yatırımlarla 110 bin vatandaşımıza yeni iş imkanları doğacak. Haziran ayında tüketici, sektörel ve reel sektör güven endeksleri güçlü bir yükseliş kaydetti. İmalat sanayisinde kapasite kullanım oranları arttı. Hedefimiz bu gidişatı kalıcı ve sürekli bir yapıya oturtabilmek. Avrupa’dan ve başlıca ihracat piyasalarımızdan gelen verilerde de toparlanma var. Dış piyasalardaki toparlanma bize sipariş artışı, talep artışı olarak dönecek. İşte bu koşulların devam etmesiyle de ekonomik canlanmanın daha da hızlanmasını ve yılın son iki çeyreğinde güçlü büyüme oranlarına ulaşmayı bekliyoruz.”

6.

Trump çok konuşulacak kararı imzaladı

Siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucunda ölümünün ardından yaşanan gösterilerde, bazı tarihi anıt ve heykeller yıkıldı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan ve bu anıtları koruyacağını söyleyen ABD’de Başkan Donald Trump, sözünü tuttu. Trump, “heykelleri koruma” kararnamesini resmen imzaladı.

7.

Türk SİHA’ları tek tek vurmuştu! Rusya yeni Pantsir’leri Libya’ya indirdi

Libya ordusu, Suriyeli paralı savaşçı ve Pantsir hava savunma sistemleri taşıyan Rus uçaklarının Sirte’deki El-Gırdabiyye Üssü’ne en az 11 iniş yaptığını duyurdu.

Türk SİHA'ları tek tek vurmuştu! Rusya yeni Pantsir'leri Libya'ya indirdi
 27.06.2020 

 

Libya basınında yer alan haberlere göre, orduya bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, Rus Antonov ve İlyuşin kargo uçaklarının Sirte’deki El-Gırdabiyye Askeri Hava Üssü’ne en az 11 iniş yaptığını açıkladı.

Dırah, söz konusu uçaklarla Suriyeli paralı savaşçı ve Rus yapımı 6 Pantsir hava savunma sisteminin yanı sıra silah ve mühimmatların taşındığını kaydetti.

Libya ordusu, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter‘e bağlı milislerden kurtarmak için 6 Haziran’da “Zafer Yolları” isimli yeni bir harekat başlattığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
8. 

Skandal iddianın ardından Türkiye’den Irak’a uyarı!

Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün iddiasına Türkiye’den cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Irak makamlarının teröristlerin kara propagandasına alet olmaması gerekir. Operasyonlarımızın planlama ve icra safhalarının her birinde sivillerin can güvenliğinin sağlanmasına özel önem veriyoruz” ifadelerini kullandı. Söz konusu iddiaya ilişkin MSB’den de açıklama gelmişti.

Skandal iddianın ardından Türkiye'den Irak'a uyarı!
26.06.2020 

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) yürütülen ‘Pençe-Kartal’ ve ‘Pençe-Kaplan’ operasyonlarına ilişkin Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından bugün yapılan açıklama hakkındaki soruya, yazılı açıklama yaparak cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami AksoyDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

‘KARA PROPAGANDAYA ALET OLMAMASI GEREKİR’

Aksoy, “Irak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından bugün yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak’ın kuzey bölgelerinde yürütülen ‘Pençe-Kartal’ ve ‘Pençe-Kaplan’ harekatları sırasında sivil kayıplar yaşandığına yönelik gerçekdışı iddialara yer verilmiştir. Bu açıklamaya dayanak teşkil eden iddialar aslında PKK terör örgütünün ve yandaşlarının terörle mücadele operasyonlarımızı karalamaya yönelik propagandasından başka birşey değildir. Irak makamlarının teröristlerin kara propagandasına alet olmaması gerekir. Operasyonlarımızın planlama ve icra safhalarının her birinde sivillerin can güvenliğinin sağlanmasına özel önem veriyoruz. Esasen bu husus Irak makamlarınca da bilinmektedir. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin bu konudaki sicili temizdir. Bu vesileyle, Irak’ın da istikrarını, güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK terör örgütüyle mücadelemizde ülkemizle iş birliği ve uyum içinde hareket etmesini beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.

MSB’DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

MSB’den yapılan açıklama şöyle:

Başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tek hedefi teröristlerdir. Bundan önce olduğu gibi bu operasyonda da hiçbir sivil zarar görmemiştir, görmeyecektir.

Sivil, masum kişiler ile çevre, tarihi, dini yapılar ve kültürel eserler Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır. Bugüne kadar olduğu gibi aynı dikkat ve hassasiyet operasyonun gecikmesi pahasına da olsa Pençe-Kaplan Operasyonu’nda da devam etmektedir.

Yedi iklim üç kıtaya barışı, adaleti ve huzuru götürmüş atalarımızın yolundan yürümeye devam eden Kahraman Ordumuz; asil milletimizin destek ve dualarıyla şanlı tarihimize yakışır şekilde insani, ahlaki ve uluslararası değerlere göre terörle mücadelesini sürdürmektedir.

.

Başkan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefonda görüştü.

Başkan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı ile görüştü
26.06.2020 
Görüşmede, turizm, güvenlik ve ekonomi alanlarında işbirliğinin yanı sıra ikili ilişkiler ele alınmıştır. Kovid-19 ile mücadelede işbirliği yapılabilecek konuların da değerlendirildiği görüşmede, iki ülke arasında iletişim kanallarının açık tutulması hususunda mutabık kalınmıştır.

10.

Yunanistan çıldırdı: Türkler Meriç’i geçip işgal edecek

Türkiye’nin savunma sanayi alanında attığı adımlar Yunanistan’ı korkutuyor. Özellikle askeri denizcilikte atılan adımların yanı sıra, silah ve mühimmatlarda da yerli teknolojilerle milli üretim gerçekleştiren Türkiye karşısında Yunanistan’a “işgal mi edileceğiz” sorusunu sorduruyor. Yunan medyasını Türk üretimi askeri ekipmanlar süslüyor.

 

Yunanistan çıldırdı: Türkler Meriç'i geçip işgal edecek
26.06.2020
Türkiye son dönemde yerli ve milli mottosyula savunma sanayinde önemli adımlar attı. Teknolojinin yerlileşmesi ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesiyle ortaya çıkan ekipmanlar, ülkeye gurur kaynağı olduğu kadar dünyada da ses getiriyor.

Her gun üzerine konularak inşa edilen savunma sanayindeki bu adımlar, Yunanistan‘da da bir panik havasına neden oldu. Özellikle son olarak testleri başarıyla tamamlanan ve teslimatına başlanan FNSS üretimi OMTAS füzeli tank avcısı Kaplan, ile Pars Atina yönetimini korkutuyor.

 

 

26 tanesinin halihazırda TSK’ya tesliminin gerçekleştirildiği sistem, Yunanistan’da “Türkiye Meriç‘ten girip bizi işgal eder mi?” paniğine yol açtı.

“TÜRKLER HAZIRLANIYORLAR”

Yunanistan’ın Penta Postagma isimli haber sitesinde yer alan bir haberde, Kaplan’ın tanıtımı yapılırken, haberde “Türkler hazırlanıyor” başlığı kullanıldı. Türkiye’nin Yunanistan’ı işgale hazırlandığını öne süren medya kuruluşu, adeta alarm durumuna geçti.

“BİZİM SİLAHLARIMIZ DAHA İYİ”

Yunan tarafından yayınlanan haberde Türkiyenin ürettiği ekipmanların etkisine ilişkin değerlendirme yapılırken, olası bir işgal senaryosunda Türkye’ye karşılık vereceklerini ifade etti. Ayrıca haberde Türk silahlarının her ne kadar yeni ve modern olsa da kendilerindeki Amerikan yapımı muadillerin çok daha iyi durumda olduğu iddia edildi.

Türkiye devamlı olarak işgal gibi bir planın gündeminde olmadığını, savaştan çok barış ve uzlaşı ortamını tercih ettiğini her ortamda duyurmasına karşılık Yunanistan’ın bu tavrı, geçmişte yaşananların bugüne yansıyan korkusu olarak belirtildi.

KAYNAK: HABER7
11. EKEI ΣΤΗΝ Ε/Φ ΣΤΟΧΟΣ” ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΕΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΡΤΙΣΤΩΝ, ΚΛΠ!

12.

Dershowitz: Obama despised Netanyahu and made sure to show it

“President Barack Obama committed a personal act of revenge against Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu,” Dershowitz said.

By Aaron Sull, World Israel News

Attorney Alan Dershowitz, a close ally of Prime Minister Benjamin Netanyahu, claimed on Thursday that former President Barack Obama utterly despised Netanyahu and made sure to show it by abstaining from a 2016 UN Security Council vote condemning Israel’s “occupation” of eastern Jerusalem, Judea and Samaria, Arutz 7 reported.

“President Barack Obama committed a personal act of revenge against Israeli Prime Minister Netanyahu, whom he despised, when he pushed the UN Security Council Resolution 2334 in an effort to tie the hands of the incoming U.S. president,” Dershowitz said during a virtual roundtable discussing the implications of Israeli sovereignty in Judea and Samaria.

Dershowitz also criticized the Palestinians for continuously rejecting any peace deal that did not completely give in to its terms, such as naming Jerusalem as its capital and the “right of return.”

According to Dershowitz, the only way to deal with such a situation is to preserve the status quo, and the U.S. Mideast peace plan comes very close to doing just that.

The live-streamed event hosted by Shurat HaDin-Israel Law Center, titled “Pulling the Annexation Trigger,” also featured former U.S Middle East envoy Jason Greenblatt, former U.S. ambassador to Israel Dan Shapiro, Senator Ted Cruz (R-Texas), and former Canadian ambassador to Israel Vivian Bercovici.

Palestinian Authority President Mahmoud Abbas announced in May that due to Israeli plans to annex parts of Judea and Samaria, all agreements with Israel and the U.S. are null and void.

The PA severed official ties with the U.S. after President Donald Trump recognized Jerusalem as Israel’s capital in May 2018.

 

13. 

Be strong and of good courage,’ IDF generals tell Trump as sovereignty nears

“We trust that you will continue to work to secure the future peace of the people of Israel and of the Middle East,” the letter states.

By Aaron Sull, World Israel News

The “Protectors of Israel,” a group of IDF generals, wrote a letter to President Donald Trump urging him to support annexation of Judea and SamariaU.S. Ambassador to Israel David Friedman presented the letter to Trump.

The letter, signed by 18 Israeli generals, was also printed in The Hill, a Washington, D.C. paper, on Tuesday.

“Your farsighted vision for peace, which includes recognition of Israel’s sovereign rights in Judea and Samaria, has put wind in the wings of thousands of Israel Defense Force officers and warriors and buffeted the sails of the Israeli nation as a whole,” the letter read.

“We trust that you will continue to work to secure the future peace of the people of Israel and of the Middle East as a whole by standing with Prime Minister Benjamin Netanyahu as he applies our sovereignty to our eastern frontier, the Jordan Valley and to our cities, villages, and farms in Judea and Samaria in accordance with your visionary peace plan,” it stated.

“As God Almighty said to Joshua as he stood before the Jordan River, poised to lead the Nation of Israel to the Promised Land, so we say to you today: “Be strong and of good courage,” the letter concluded.

Senior U.S. administration officials will hold a meeting this week on whether or not to give the green light to the Israeli government to apply sovereignty in the Jordan Valley and parts of Judea and Samaria.

The administration has reportedly become uncertain about the plan after elements on Israel’s Right have come out against it. A number of settlement leaders oppose the plan given that it calls for a Palestinian state, even though they are in favor of the sovereignty aspects. Jewish leaders from Judea and Samaria rallied in Jerusalem on Sunday to protest the plan.

Netanyahu has said that as of July 1, the Israeli government will begin a process of applying Israeli sovereignty to parts of Judea and Samaria, in line with his party’s coalition agreement with Defense Minister Benny Gantz’s Blue and White Party.

However, Gantz doesn’t seem on board with Netanyahu’s plans.

Gantz has suggested a reduced sovereignty, much less than the 30 percent of the territory that Netanyahu has proposed and which is permitted under the Trump administration’s plan. Gantz also wants a careful analysis of all the ramifications before proceeding.

 

-/-