“ΕΠ’ ΩΜΟΥ, ΑΡΜ”!.. (Ενημερωμένο)!..

Φίλοι μου / μας!

1.Είπε ο νυν ξανά δημ/φος Κος Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην εκπομπή του «WESTERN», στο «ΣΥΡΙΖΑΪΚΟ» «ΚΟΝΤΡΑ», συνομιλώντας με τον για πολλά χρόνια στο ε/ΥΠΑΜ διπλωμάτη και τέως δντη του πολιτικού του Γραφείου(!) Κο Καραγιάννη, (ο… Βαζελακόπουλος της «Διπλωματίας», που για να αποσυρθεί ήθελε… γερανό και πάλι δεν φεύγει… ), πως αν δεν έφευγαν από το Υπουργείο θα είχανε, και κατ’ ακολουθίαν θα είχαμε, πάρει το «Χ» πολεμικό πλοίο, που τώρα μάλιστα θα έχριζε… εκσυγχρονισμού!

Εμείς ρωτάμε τον Κο Παναγιωτόπουλο! Διαβάστε:

Ήσασταν ποτέ Κε Παναγιωτόπουλε στο ΥΠΑΜ και δεν το προσέξαμε; Πόσες φορές την εβδομάδα ερχόσασταν στο ΥΠΑΜ; Μήπως θυμάστε;

Μήπως θυμάστε ότι «Χ» έγγραφα, ανάμεσα στα οποία και πάρα πολλά «επείγοντα», «άκρως επείγοντα», κλπ, … περίμεναν υπογραφή για εβδομάδες, έξω από το Γραφείο σας;

Μήπως, επίσης, θυμάστε τα… «σνιφ» σας και μέσα στο Γραφείο σας, καθώς και τα… ουϊσκια… ;

Μήπως τέλος θυμάστε τον ύψιστο βαθμό νεποτισμού και αλαζονείας σας, βαθμός που σας έκανε να βλέπετε σαν τους… όρχεις σας τα στελέχη, ακόμα και τα… εγγύς και υποτιθέμενα «δικά» σας;

Άστα ρε… Πάνε!.. Και τουρίστας να ήσουνα, πιο πολλές φορές θα περνούσες απ’ το ΥΠΑΜ!

Θα ήταν πιο τίμιο τέλος, (επειδή είσαι και… «Ποδίτσας» και φέρεται η «φάρα» αυτή να έχει μια κάποια εντιμότητα), να εξέφραζες τον αντι-Μητσοτακισμό σου ευθέως και όχι μέσω μιας άκρως αντιπαραγωγικής κρυφο-Καραμανλικής… λειχίας, απ’ το βήμα που διαθέτεις!..

2. Δεν πέρασε πολύ καιρός απ’ την ημέρα που γράψαμε για την εγκληματικότητα «2 λόγια» και συγκεκριμένα για τις ΕΥΠ – ΕΛΑΣ και είχαμε και πάλι δολοφονίες!

Κε Χρυσοχοϊδη!

Σήμερα σου γράφω «ατάκτως ειρημένα» 2, 3 πράγματα και αν θες «δες τα»!

Οι «ΑΓΓΕΛΟΙ» συνεχίζουν να σε στηρίζουν, διότι πράγματι ΑΞΙΖΕΙΣ(!) και εμείς ξέρουμε να κρίνουμε, παρ’ ότι εσχάτως έκανες τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ εξ ημών να σε «βρίσουν» λίγο, με αυτό που επέτρεψες να γίνει, δηλαδή με το να αφήσεις τα 5 πούλμαν των Μπαουκτσήδων να «κατέβουν» στην Αθήνα, στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επειδή στις επόμενες εκλογές φέρεται ότι θα «κατέβεις» στον Ν. Θεσσαλονίκης! Ας είναι!

«Πάμε»!

      α.  Βάλλε δικούς σου ανθρώπους ιδιαιτέρως σε κρίσιμα πόστα, (από πολύ ψηλά, μέχρι και αρκετά κάτω, αφού όπως νοιώθω δεν πρόκειται να αποκαθαρθεί ούτε το Υπ. «ΠΡΟ-ΠΟ» / «ΕΛΑΣ», ούτε και η ΕΥΠ), ώστε να μην σε σαμποτάρουν λαμόγια και ρουφιάνοι, κομματικά λέσια και άσχετοι!..

      β. Σωστή η δημιουργία «Ομάδα Κρούσης» για το κυνήγι του «Οργανωμένου Εγκλήματος» («Ο.Ε.»), έστω και τώρα, (κατά την ταινία «Οι Αδιάφθοροι» με τους Κόστνερ και Κόνερυ και… πνευματικά δημιουργικότερα), που όμως τα μέλη της δεν θα πρέπει να τα ξέρει ούτε η… «ΕΛΑΣ», (κατάλαβες), ενώ η δράση της θα πρέπει να είναι μυστική, κεκαλυμμένη και… υπόγεια, ενώ τις επιτυχίες της δεν θα τις καρπούται ή ίδια, αλλά γενικώς η «ΕΛΑΣ»!..

     γ. Σωστή και η αρχή «Ακολούθα το Χρήμα» και το κυνήγι των «Κεφαλών» του «Ο. Ε.», αλά Αλ Καπόνε και Η.Π.Α.! Όμως και εδώ θέλει… «Αδιάφθορους» δίπλα στους… «Οικονομικούς»!.. Κατάλαβες!..

        δ.  Σωστή, αλλά τακτικά λανθασμένη, η κίνησή σου με τους Εισαγγελείς και τα ονόματα που «έδωσες»!

Θα έπρεπε να ορισθεί από την Κ-Β και το Υπ. Δικαιοσύνης συγκεκριμένος Εισαγγελέας και βοηθός του επίσης Εισαγγελέας, ως υφιστάμενος, που να ασχολούνται και μόνον με το «Ο.Ε.», έτσι όπως έχει το σύστημα!..

Κανονικά θα έπρεπε να φτιαχτεί νομοσχέδιο που να προβλέπει τέτοιου είδους Εισαγγελέα, ως επικεφαλής μιας ειδικής δικαστικής Ομάδος, με δικό της Οργανόγραμμα, αποστολές και ευθύνες, της οποίας Ομάδος επίσης μόνον ο Επικεφαλής θα είναι γνωστός και ουδείς άλλος! Ακολούθως γίνεται Νόμος στην Βουλή και αρχίζει… δουλειά!

Επειδή όμως οι Κομμουνιστές και οι όποιες χρωματικές τους αποχρώσεις, ροζ κυβερνητικές και άλλες, δεν θα αφήσουν ποτέ να ψηφιστεί τέτοιος Νόμος, διότι μισούν το Κράτος, το οποίο αποκαλούν «αστικό», κλπ, (δεν συζητάμε για το μίσος τους για την ΕΛΑΣ, λόγω του ότι τα «Σώματα Ασφαλείας» δεν επέτρεψαν, με το άφθονο αίμα των ανδρών της «Αστυνομίας Πόλεων» και της Χωροφυλακής την επιβολή της «Δικτατορίας του Προλεταριάτου» στην χώρα μας), επιβάλλεται τουλάχιστον να «δουλέψει» αυτό που τώρα μοιάζει να θες να γίνει με το να δώσεις κάποια ονόματα ποινικών του «Ο.Ε.» στην Δικαιοσύνη!..

   ε. Βρες με την νυν υπάρχουσα «Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων» και «σούταρε» όλους τους υπάρχοντες «βρωμίλους» που υπηρετούν ακόμα στην ΕΛΑΣ!.. (Αυτή η παράγραφος, σε συνδυασμό με την υπ. αρ. «2α»).

     στ. Ξεκινήστε συνεργασία, σε βάση μυστική και στην «γραμμή» που σου γράφω, ανάμεσα στην «ΕΛΑΣ» και στην «ΕΥΠ» και όχι μόνον για το «Ο.Ε.»!.. Όπου τυχόν απαιτηθεί αναπτύξτε συνεργασία και με τις ΕΕΔ!..

       ζ. Μαζέψτε τώρα όλους τους καταζητούμενους (από το 1990, έως σήμερα), που είναι έξω και η ΕΛΑΣ γνωρίζει(!) πού ευρίσκονται και αφού τους ξεψαχνίσετε ανακριτικά και «πάρετε» (η «Ομάδα Κρούσης»), ανάλογα με την κάθε περίπτωση, στείλτε τους «μέσα» και… «Πηγές», όπως αυτοί θεωρούνται, θα βρεθούν άλλες και σύγχρονες, έστω και μετά από κάποια, πληροφοριακά, πιθανώς ή σίγουρα, «νεκρά περίοδο», η οποία όμως μπορεί και να μην υπάρξει, αν κάποιος των υποτιθέμενων σήμερα καταζητούμενων – «Πηγών», κριθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει ως «μηχανή» παραγωγής… νέων!..

      η. Όταν συλλαμβάνονται δράστες γενικώς κόψτε από τα Κανάλια τα «καρεδάκια» στις μούρες τους, όπως και την μη αναφορά των ονομάτων τους, και λοιπών στοιχείων τους, διότι έτσι κλείνετε από μόνοι σας πιθανές πληροφορίες που μπορεί να σας δώσουν γι’ αυτούς πολίτες που παρακολουθούν τα διάφορα «Δελτία Ειδήσεων»!..

Εδώ φυσικά θα πρέπει να «μιλάει» ο πιο πάνω και μόνον Εισαγγελέας, στου οποίου την νομοθετική… γέννηση αναφερθήκαμε, Κε Υπουργέ, δεδομένων των προσωπικών… δεδομένων που οι «Διεθνείς Εβραίοι» καθιέρωσαν, ώστε να «περάσουν» ευκολότερα την διάλυση των «Εθνών – Κρατών», με την όσο το δυνατόν καλύτερη ασφάλιση των Οργάνων τους Πεδίου, στις διάφορες χώρες!.. Κατάλαβες!..

Όταν σκοτώνετε ή συλλαμβάνεται κάποιος, να ακούνε οι πολίτες στα «Δ.Ε.» το όλο ιστορικό των ιδίων ή των Οργανώσεών τους, ώστε κάποιοι των πολιτών, οι οποίοι πάντα θα υπάρχουν, να σας ενημερώνουν τηλεφωνικά και δια ζώσης, για κάποιους εξ αυτών, κλπ, αφού θα έχει λειτουργήσει, πιθανώς, η μνήμη τους! (Την «Ομάδα Κρούσης» να ενημερώνουν)!..

Αν τα Κανάλια αρνηθούν να συνεργαστούν φτιάξτε Κανάλι της ΕΛΑΣ, απ’ το οποίο μπορείτε «να παίξετε μπάλα» (και κυρίως πληροφοριακά), όπως εσείς θέλετε!..

Αν αυτό σας φαίνετε… δύσκολο ή πολύ, φτιάξτε ειδικό «σάϊτ» με… δικλείδες, στο οποίο θα μπορεί ο καθείς να ανοίξει «κλειστό» διάλογο μαζί σας, ενώ απ’ εκεί θα ενημερώνετε τους πολίτες για όλους τους καταζητούμενους, συλληφθέντες, πρόοδο ερευνών, κλπ!..

Σήμερα, στελέχη της ΕΛΑΣ, ακόμα και της Ασφαλείας, φοβούνται να δεχτούν πολίτες στο Γραφείο τους, που από μόνοι τους ζητούν να τους δουν και αναφέρουν διάφορα θέματα! Αυτό είναι 100% αντι-επαγγελματικό και τα άτομα αυτά δεν(!) θα έπρεπε να υπηρετούν, τουλάχιστον στην Ασφάλεια, η οποία θα έπρεπε να δέχεται με ευγένεια, κλπ, τον οποιοδήποτε πολίτη, αφού και απ’ αυτό που αρχικώς θα μπορούσε να φανεί μαλακία και γενικώς παπαριά, τελικώς κάτι να βγει στο μέλλον!.. Η φράση «ΟΥΣ» και μάλιστα «ΕΥΗΚΟΟΝ», δεν είναι γνωστή στους σημερινούς Ασφαλίτες!

       θ. Επισημάνετε αμέσως, σε πρώτο χρόνο, τους όποιους πολιτικούς έχουν σχέσεις με Μαφιόζους πάσης μορφής και ενημερώστε σχετικά τους Αρχηγούς των Κομμάτων τους!..

Στην συνέχεια, ασχοληθείτε (η «Ομάδα Κρούσης» / «Task Force» σε συνεργασία με την «Δνση Προστασίας του Καθεστώτος»), με πιθανές σχέσεις Κομμάτων με την όποια Μαφία και συγκεκριμένα σχέσεις οι οποίες στοχεύουν στην δημιουργία ένοπλου κομματικού Παρακράτους, από κάποια απ’ αυτά!..

Τέλος, «δείτε» αν υπάρχουν πολιτικές συμφωνίες Αρχηγών Κομμάτων ή ακόμα και Κομμάτων ευρύτερα, για μη σύλληψη, για κάποιους λόγους, φυγόδικων, καταζητούμενων, φονιάδων, κλπ!.. Ναι, μέχρις εκεί θα πρέπει να μπορεί να φτάσει η «Ομάδα» αυτή, χωρίς φόβο!..

         ι. Μαζέψτε απ’ τα Κανάλια χθες, όλους τους συνδικαλιστές, κλπ, που κατέστησαν οι ξερόλες της Υπηρεσίας σας και αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό 100% υποχρεώστε τους να μην αναφέρονται σε ό,τι εσείς δεν θέλετε, σε ό,τι επιχειρησιακά απαγορεύεται για την επιτυχή εκ μέρους σας ολοκλήρωση διαφόρων υποθέσεων!..

Επίσης «κόψτε» τα πολλά λόγια, και ειδικά την παπαριά «είναι θέμα τιμής για την ΕΛΑΣ», «γράμμα κενό» κατά τις όποιες περιόδους ερευνών και μάλιστα οδηγούν σε ειρωνείες και επικριτικά σχόλια, σχόλια χολής και μίσους για την ΕΛΑΣ!..

      ια. Θα πρέπει να επανεξεταστεί η όλη λειτουργία της όποιας υπάρχουσας ηλεκτρονικής παρακολουθήσεως, διαφόρων στόχων!

         ιβ. Θα πρέπει να επανεξεταστεί επίσης η λειτουργία «Γιαφκών» πλησίον των όποιων στόχων!

       ιγ. Τα μέλη της «Ομάδος Κρούσεως» θα πρέπει να έχουν άπαντα «τον διάολο μέσα τους»! Τεχνικά και λοιπά θέματα, όπως πχ το κρίσιμο της επιλογής, κλπ, δεν θα το εξετάσουμε εδώ και τώρα, όπως είναι φυσικό!..

        ιδ. Το όποιο «Ο.Ε» στην χώρα, του οποίου πρωτίστως θα πρέπει να γίνει αναγνώριση και καθορισμός, και μετά με… ανατομία, πλήρης εκμάθησή του και στα πάντα, θα πρέπει να πάρει το μήνυμα, ότι η επαφή του με την «Ομάδα» αυτή στις 9,5 των 10 περιπτώσεων θα σημαίνει θάνατο για τα μέλη του, κάτι που φυσικά δεν θα παρουσιάζεται και δεν θα λέγεται στον λαό, όπου αντιθέτως θα τονίζεται ότι ο μόνος στόχος της ΕΛΑΣ είναι η παραπομπή τους στην Δικαιοσύνη και «των… οπισθίων τα 9 ήμερα» !..

      ιε. Θα πρέπει να φτιαχτούν νέες και αρκετές Φυλακές, όπως άλλωστε επιβάλλουν και οι νέες συνθήκες στην χώρα και εννοώ την σχεδιασμένη εισβολή στην χώρα μας, εδώ και χρόνια και ιδιαιτέρως επί «ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ», ΣΟΡΟΣ-Λαθρομεταναστών, στους οποίους η ε/Πολιτεία δίνει μέχρι και ιθαγένεια και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ! Ανάμεσα σ’ αυτές θα πρέπει να συσταθούν και Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας!

Η συγκεκριμένη παράγραφος, έστω και μερικώς, ήταν και προεκλογική εξαγγελία του νυν Π-Θ, προστιθεμένης και της υποσχέσεώς του για το «τέλος του Κορυδαλλού»!..

      ιστ. Θα πρέπει να συσταθεί σε νέες βάσεις, κλπ, «Ειδικό Σώμα Ασφαλείας Ε/Φυλακών», το οποίο να ανήκει στο Υπ. Δικαιοσύνης, κατόπιν σοβαρής μελέτης η οποία να καθορίζει γι’ αυτό τα πάντα που θα το αφορούν!..

       ιζ. Θα πρέπει να ορίζεται Υπ. Δικαιοσύνης πολιτικός κατάλληλος για την θέση και όχι πολιτικός, πχ σαν την σημερινή… «μούμια», εκ Καρδίτσης, ο οποίος είναι απλός θεατής των τεκταινομένων και ασχολείται μόνον με τα «me too» της εποχής μας και γενικώς με τα «κοινωνικά θέλω» των επαγγελματιών «Δικαιωματιστών» του Σόρος, οι οποίοι κυρίως… φωλιάζουν στο κόμμα του «Διεθνούς αυτού Εβραίου» στην Ελλάδα, ήτοι στον ΣΥΡΙΖΑ!..

        ιη. Θα πρέπει να υπάρχει όμως και πολιτική βούληση, που σημαίνει να θέλει ο νυν, αλλά και γενικώς ο κάθε φορά Π-Θ, να παταχθεί η όποια μορφή εγκλήματος, ειδάλλως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτε!..

Εδώ επί τόσα χρόνια τώρα είχαμε πχ το μπάχαλο κυρίως των Εξαρχείων, που τα τελευταία χρόνια μετετράπη σε Σορίτικο μπάχαλο και ενώ είπε ο «Mitso» ότι θα «καθαρίσει» την περιοχή, είδαμε μετά τις εκλογές τον Σορίτη(!) τέως Α/ΕΛΑΣ Κο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, να γίνεται Υφυπουργός!

Και άλλα πολλά, όπως την σχεδιασμένη από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ υπεράσπιση μπαχαλάκηδων, και λοιπών… φυραμάτων, στα Α.Τ. όπου αυτοί οδηγούντο, μετά την σύλληψή τους, ως αποτέλεσμα έκν,ομης δράσης τους, είδαμε τα «δικά μας παιδιά» και τα περιπολικά να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο του πλήρους εξευτελισμού της ΕΛΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε τον Νόμο Παρασκευόπουλου (4322/2015), με τον οποίον , μέσα σε 2 χρόνια (2015-2017), βγήκαν από τις Φυλακές 10.000(+) ποινικοί και άλλοι καταδικασμένοι Έλληνες και ξένοι πολίτες, είδαμε την αλλαγή του «Ποινικού Κώδικα» «του… πέους» Καλογήρου (τί έγινε βρε, ζεις;), είδαμε και τί δεν είδαμε, κλπ, κλπ, κλπ!..

Αγαπητέ Υπουργέ!

Καταληκτικά!

Είπες για το 2018 και τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την εγκληματικότητα, κλπ, για να υπερασπιστείς, τί ακριβώς, δεν καταλάβαμε!..

Εσένα;

Δεν το έχεις ανάγκη, αφού ξέρουν το ειδικό σου βάρος, γι’ αυτό και σε πυροβολούν ομαδικώς, συνεχώς και μαζί, οι ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι σύμμαχοί τους Χουντικοί, των οποίων προϊσταται ο γνωστός Νο «2» στην ιεραρχία… των ζώων της ζούγκλας, αυτός που είναι μετά το… λιοντάρι!..

Να μας πεις για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όλοι ανεξαιρέτως στην χώρα ξέρουν την διεθνιστική του ιδεολογία και το ότι επομένως μισεί ό,τι λέγεται εθνικό κράτος και δη ελληνικό Κράτος! Όλοι πχ ξέρουν γιατί «έλαβε» στις Φυλακές, στις εκλογές, ποσοστά ίσα ή και μεγαλύτερα του 70%!..

Όμως!

  α. Τώρα κυβερνά η ΝΔούλα, το Κόμμα σου! Το καταλαβαίνεις; Δεν κυβερνά ο Σόρος δια του Τσίπρα, και ας έχει διαβρώσει με δικούς του και το νυν Κόμμα σου,  έχοντας πχ βάλλει δίπλα σου τον Οικονόμου! (Ο ηλίθιος ε/λαός, αυτός που σας ψήφισε, όχι ο… άλλος, περιμένει μετά να «τελειώσετε» με το «VOX», τους «ΣΥΡΙΖΟ-Ρουβίκωνες», τους «CIA-ANTIFA» «ANTAΡ-CIA», κλπ, να βρείτε τις γιάφκες με τα όπλα των Ελληνο-ξένων… αναρχικών εκεί στα Εξάρχεια, όπως και σε άλλα σημεία στην Αθήνα και στην χώρα, να βρείτε εκείνους που είχαν ξεφτιλίσει τους Λιμενικούς στην ίδια περιοχή των Αθηνών, κλπ)!..

  β. Ο Τσίπρας είναι πολιτικά βρώμικος! Δεν είναι πολύ… τρελό να σκεφτεί κανείς ότι έβαλε αυτός, με τα όποια «κονέ» του στους ποινικούς, με τους γνωστούς εκτιμώ και σε εσάς συνδέσμους του ΣΥΡΙΖΑ, το ΤΝΤ και ακολούθως πυροδότησε την ίσκα, των όσων βιώνουμε σήμερα στην χώρα, ώστε να προσβάλλει το ορθόν προεκλογικά «Νόμος και Τάξη» του Κ. Κ. Μ.!

Γιατί να μην σας κάνει και αυτό, αφού πολύ εύκολα (και μάλιστα μέρα αργία / Κυριακή), σας «έστησε» την νέα Σμύρνη, τον Γκιζέλη, κλπ, για να αποκαλύψει το δήθεν… αστυνομικό σας Κράτος;

Γιατί να μην σας κάνει και αυτό, όταν σας «έστησε», «εν μέσω» Κορωνοϊού σχεδόν 700 διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως εσείς οι ίδιοι μας ενημερώσατε;

  γ. Εσύ έχεις τα παρακάτω και ενδεικτικώς «θέματα», για τα οποία μέχρι τώρα, δεν είδε ο λαός μας αποτελέσματα! Διάβασε λοιπόν μερικά!

– Σύλληψη Ναζιστή Παππά!

– Σύλληψη δολοφόνου και συνεργατών του «Γλυκών Νερών», που έγιναν… Πικρά!..

– Σύλληψη δολοφόνων Καραϊβάζ.

– «Θάψατε» το θέμα με τον Αλβανό Ε/Σ στην Πάτμου! Δεν δείξατε ούτε «φωτό» του, ούτε μας ενημερώσατε σχετικά με την όποια πιθανή εξέλιξη του θέματος.

–  Σύλληψη δολοφόνων Καπετανάκη.

–  Σύλληψη δολοφόνων «Κεφάλα».

– Σύλληψη δολοφόνων «ΜΑΡΦΙΝ».

– Σύλληψη δολοφόνων 2 «Χ. Αυγιτών», μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα.

– Σύλληψη δολοφόνων επιχειρηματία και γυναίκας του, στην Ζάκυνθο.

– Σύλληψη δολοφόνων Αλβανού Αριστείδη Παππά (sic) στα Σεπόλια.

– Σύλληψη δολοφόνων Μπερδέση, στην Βάρη.

Κλπ, κλπ, κλπ!..

«ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ! ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ»!..

-/-

Μόνος σου δεν μπορείς Υπουργέ, όσο μυαλό και κρίση και να διαθέτεις! Πρέπει να «ντύσεις» το θέμα, όπως περίπου παραπάνω σου προτείναμε, και όπως ίσως και εσύ έχεις ήδη σκεφτεί (αν είναι έτσι, «πάρε» ό,τι νομίζεις από τις παραπάνω προτάσεις μας – στόχο), όπως και να «ντύσεις» ει δυνατόν όλη την «ΕΛΑΣ» πρωτίστως με στελέχη με ΗΘΟΣ και άρα στελέχη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και όχι ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, ώστε να «τελειώνουμε» με την ένοπλη ανομία!

Η ΕΥΠ μαζί σου (Υπ. «ΠΡΟ-ΠΟ»), πλην της εξετάσεως εκ μέρους της του θέματος πχ πιθανούς σχέσεως της ντόπιας ΜΑΦΙΑΣ με ξένες ΜΥ και ποιές, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δει, αν δεν το έχει πράξει ήδη, το θέμα μιας ένοπλης μελλοντικής δράσης πρακτόρων ξένων εχθρικών δυνάμεων, σε περίπτωση ενός πχ Ε-Τ πολέμου, θέμα στο οποίο θα πρέπει να εμπλακούν και οι ΕΕΔ! Γι’ αυτό όμως θα γράψουμε -ίσως- στο μέλλον!..

Κλείνοντας την υπόψη παράγραφο – παρέμβαση στα της «Εσωτερικής μας Ασφαλείας», η οποία αντανακλά ευθέως και στο ηθικό του λαού μας, οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ «ΑΓΓΕΛΟΙ», διότι όπως αντιλαμβάνεσαι έχουμε και άλλων αθλητικών αποχρώσεων αγγελικές δυνάμεις στην δική μας «Ομάδα» («ΘΡΟΝΟΙ», «ΚΥΡΙΟΤΗΤΕΣ», «ΕΞΟΥΣΙΕΣ», κλπ), δηλώνουμε εμφαντικά πως συνεχίζουμε να σε αγαπάμε και ως άνθρωπο και ως πολιτικό έντιμο και Δημοκράτη και για πρώτη και τελευταία φορά «σε συγχωρούμε» για την… στιγμιαία ακρισία σου (συμπάθα μας) ή πιθανώς ακρισία κάποιων «δικών» σου, (πολύ πιθανό), που και «εν αγνοία» σου να έδρασαν, εσύ και πάλι φταις(!), να επιτρέψουν ή και να σιγοντάρουν ακόμα, τον ερχομό των 5 πούλμαν των οπαδών της Ομάδος του πράκτορος της «FSB» στην χώρα μας!.. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είσαι ο… Τσακαλώτος της ΝΔούλας!.. (Είναι αλήθεια ότι συγκεκριμένος Ασφαλίτης στην πολύ πετυχημένη, κατά την γνώμη μας, Δνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης «τα πιάνει» απ’ τον Ρώσο; Την επομένη φορά, αν υπάρξει και πάλι αφορμή, θα δώσουμε το όνομά του)!..

*** Κα Μπακογιάννη!

Σε ακούσαμε και πάλι (01-06-2021 / «ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»)!

   α. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι η Βαλκανική ΜΑΦΙΑ έχει συγκεντρωθεί πλέον   στην Ελλάδα; Αχαχαχαχαχαχαχαχα!.. (Με πρώτες την Αλβανο-Κοσοβάρικη και Βουλγαρική, προσθέτουμε εμείς)!

Ξέχασες όμως να αναφερθείς και σ’ αυτήν του Καυκάσου (με προεξάχοντες τους άλλους μισέλληνες Γεωργιανούς), των Βαλκάνιων Ρομά, που πλέον ελέγχουν την ελληνική… πιάτσα, κλπ, κλπ, κλπ!..

     β. Επιθετική εξωτερική πολιτική ακολουθεί εδώ και πολύ καιρό ο αδελφός σου και Π-Θ μας, έχουμε γράψει γι΄αυτήν εδώ, τουλάχιστον 4 μήνες πριν!.. Στην εξωτερική του πολιτική παίρνει, ίσαμε τώρα, σχεδόν άριστα, στην πανδημία το ίδιο και σε άλλα πολλά, πλην της Δικαιοσύνης όπου παίρνει ένα όμορφο στρογγυλό ΜΗΔΕΝΙΚΟ και της συναφούς αυτής εσωτερικής ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, διότι πλέον έτσι κατάντησε η εγκληματικότητα και ο λαός μας δεν έχει Αστυνομικούς, όπως έχετε εσείς, και δικαίως έχετε ως εξουσία, δεν λέω το αντίθετο, να τον φυλάνε!..

Τέλος, πες στον Μηταράκη, σ’ αυτόν τον πολιτικό… γίγαντα, να βάλει και άλλους λάθρο μέσα στην χώρα, και μετά από λίγο καιρό, ελάτε να μας πείτε για τα οικονομικά μας και την ασφάλειά μας πάλι!..

3. Κε Κωστίδη! (31-03-2021)

Το Δημήτριος να γίνει Μήτσος είναι φυσιολογικό και αποδεκτό! Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο ο Μουσουλμάνος να γίνει Τούρκος, όπως είπες! Δεν είναι το ίδιο, αφού τα πρώτα είναι και τα 2 ονόματα, ενώ τα άλλα 2 είναι το μεν πρώτα θρησκευτικός χαρακτηρισμός και το άλλο εθνικός, πράγματα δηλαδή τελείως διαφορετικά, όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις και συνεπώς μη συγκρίσιμα!..

Έτσι ήταν λάθος το κατά σε συγκριτικό αυτό παράδειγμα που ανέφερες στον Κο Οικονόμου, ο οποίος «το έφαγε», πιθανώς λόγω του… εμβολιασμού του!… Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Αστειεύομαι ασφαλώς!.. «Γεμίζεις την καρδάρα μέχρι πάνω και μετά της δίνεις μιά, και χύνεις όλο το γάλα»! Γιατί, ρε συ Μανώλη;

Τόσο πολύ σε έχει φοβίσει εκείνη η απαγωγή σου στην Πόλη απ’ τους… Χάκερς της ΜΙΤ, απ’ τους οποίους είχες πάρει τότε συνέντευξη μέσα στο… άντρο τους;

Και κάτι ακόμα! Να μας πεις, αν θες και φυσικά αν πρωτίστως και κυρίως ευλογήσει ο Ο. Πατριάρχης μας, «2 λόγια» για το περιεχόμενο της επικειμένης επισκέψεως του και συναντήσεώς του στις Η.Π.Α. με τον νέο Α/Πρόεδρο Κο Μπάϊντεν!..

4. Εσύ πιστεύεις ότι ο Πρόεδρος Μπάϊντεν, ένας σχεδόν 60 χρόνια πολιτικός, είναι χαζός και δεν είδε, έστω και αργά, την βρωμιά των Κινέζων;

Ο Τραμπ λοιπόν ήταν ή οι Κινέζοι που μέσω του «ΤΙΚ ΤΟΚ» ξεφτίλισαν τον γιό του, με την παρουσίαση του «ΒΙΝΤΕΟ», που οι ίδιες οι Κ/ΜΥ «επιμελήθηκαν», και στο οποίο ο υιός Μπάϊντεν φαίνεται να κάνει όργια με 2 Κινέζες, ενώ «παίρνει» και ναρκωτικά;

Εμείς νομίζουμε ότι αυτό θα το ξεπληρώσει ο Α/Πρόεδρος στους Κινέζους και θα έχει δίκιο!.. Τίποτα άλλο!

Α! Ανόητε! Τον Μπάϊντεν και το Κόμμα του τους προσβάλλαμε πολλαπλώς και πάντα με επιχειρήματα και με στοιχεία, προ των Α/εκλογών, επειδή υποστηρίζαμε, όπως και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, τους Ρεπουμπλικανούς! Εκτός όμως Αμερικής, υποστηρίζουμε ασφαλώς πάντα και μόνον τις Η.Π.Α. και όποιον Πρόεδρο αυτή κάθε φορά έχει / διαθέτει, σημειώνοντας και πάλι εμφαντικά ότι είμαστε πρώτα ΕΛΛΗΝΕΣ!!!..

Άντε οχιά!..

5. Δεν νομίζω ότι το «ΕΛΑΜ» στην Κύπρο, που έλαβε 6,78% είναι αντίστοιχο των Ναζιστών της «Χ. ΑΥΓΗΣ» Κόμμα!.. Όμως δεν έχω ασχοληθεί φίλε σε βάθος, οπότε ρώτα… αλλού!..

Τα εδώ δικά μας καθικο-καθίκια έχουν πάνω στα κορμιά τους αγκυλωτούς σταυρούς, σύμβολα των Ες Ες, κλπ! Έχουν και αυτοί;

Ευκαιρία να τους «ψάξουμε» κα αυτούς!..

Οι εκλογές αυτές ήσαν βουλευτικές! Προεδρικές θα έχουμε στην «Κ. Δημοκρατία», «πρώτα ο Θεός», του χρόνου!..

6. Για να μην το «σηκώσει» η ΝΔούλα αυτό που «κυκλοφορούσε» τις τελευταίες ημέρες, ότι δηλαδή ο Μπαλτάς είχε επαναφέρει στα Σχολεία διωγμένους, ως παιδόφιλους, δασκάλους, μάλλον θα είναι «fake»!..

7. Ο Κ. Κ. Μ. δεν είναι, ούτε και θα γίνει προδότης… σκύβαλε!.. Στην συνάντησή του με τον «Γιο του Λοχία» προχθές, εμείς προσέξαμε πως το μάτι του γυάλιζε, και κυρίως εστιαστήκαμε στο πώς τον κύτταγε, ήτοι στο βλέμμα του!

Άντε παλιοπαπάρα!..

8. Σου απαντούμε! Αφού δεν γίνεται ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ να ηγηθεί πια του ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝΑΛ, και αφού η Κα ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ «τα έδωσε όλα» και η εκλογική οροφή που έπιασε δεν αλλάσσει, ναι, προκρίνουμε την λύση του έμπειρου Σημιτικού (τί να κάνουμε;) και πιθανώς εβραϊκής… μακρινής καταγωγής Κου ΛΟΒΕΡΔΟΥ (ΛΟΥΕΡΝΤΙ) και… να ετοιμάζεται μελλοντικά ο Κος… ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ο οποίος θα είναι ένα πολύ σημαντικό Κεφάλαιο, όπως εμείς εκτιμούμε, της μίας και γνήσιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στην χώρα, λέγε με ΠΑΣΟΚ, ένα πολύ δυνατό πνευματικά και ψυχικά, όπως δείχνει, Ελληνόπουλο!.. Οψόμεθα!

9. Ψάξε μας και θα βρεις τα πάντα στο «σάϊτ» μας! Ό,τι είπε ή θα πει ο Πεκέρ είναι αναλυτικά εδώ γραμμένο!.. Μάθε να ψάχνεις και να μην βαριέσαι και θα βρίσκεις πολλά! ΑΝ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΤΟΤΕ «ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ», ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ!..

Το θέμα όμως είναι να καταλαβαίνεις τί κάθε φορά διαβάζεις ή τί ακούς και να ξέρεις το ή τα θέματα, και κυρίως αυτά που λες ότι σε ενδιαφέρουν!

Σου απαντώ!

Για να καταλάβεις ένα λαό, θα πρέπει πρωτίστως να μάθεις την γλώσσα του, να ζεις σαν αυτόν, για ένα αρκετό χρονικά διάστημα, και «για να μην το κουράζω»… «Μαρία», να ζεις, να σκέφτεσαι και να αναπνέεις σαν να είσαι γέννημα αυτού του λαού!.. Κατάλαβες!..

10. Κε Ακάρ!

Σίγουρα πιο όμορφη η νεαρά Αξκός σας (Τχης νομίζω) Κα ΚΑΡΑ ΠΙΝΑΡ, από την προηγούμενη εκπρόσωπο Τύπου σας, εκείνη την βλοσυρή του Ναυτικού, αλλά και πάλι δεν είναι ο τύπος μας!

Δεν μπορείτε να βρείτε μια, «να φέρνει έστω» στην Εμέλ ΣΑ(Γ)ΙΝ ή στην Χ. ΑΒΣΑΡ ή ακόμα και στην Ντενίζ ΑΚΚΑΓΙΑ;

Η Κα ΚΑΡΑ ΠΙΝΑΡ έχει και πιο ωραίο «στήσιμο» και πιο στρατιωτική φωνή, ενώ είπε «2 λόγια» σαν στρατιωτικός και όχι ολόκληρα «κατεβατά» σαν την προηγούμενη! (ΟΚ Δεν έφταιγε και αυτή, η οποία απλώς διάβαζε ό,τι της έδιναν)!..

Τέλος, δεν σχολιάζω το περιεχόμενο των όσων είπε, αφού και πάλι ήταν… συλλεκτικές μάλιστα παπαριές!..

11. Α! Κε Ακάρ! Εσείς οι Κεμαλιστές θα αφήσετε να περάσουν έτσι τα όσα προσβλητικά είπε ο Ιμάμης στην Αγία Σοφία μας, για τον Κεμάλ, ο οποίος ύβρισε ουσιαστικά τον Προφήτη ΜΩΑΜΕΘ, έχοντας κάνει Μουσείο την… Μέκκα της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, κάτι που πέρυσι άλλαξε ο… τεράστιος(sic) ΡΤΕ;

12. Όχι, εμείς δεν πιστεύουμε πως ο έμπορος όπλων Μουράτ ΣΑΝΤΑΚ, μένει δίπλα στην οικεία του Ερντογανικού γαμπρού Αλ Μπαϊράκ ή «Κόκκινη Σημαία»!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

13. Εμφανίστηκε, άκουσα, και μετάλλαξη ΒΙΕΤΝΑΜΙΚΗ, κράμα των Βρετανικής και Ινδικής! Γαμώ την Κίνα μου «μέσα» και όλη την… Γιουχάν!..

14. Ο ΡΤΕ είπε πράγματι πράκτορα τον Πεκέρ, αλλά δεν είπε ποιάς δυνάμεως πράκτορας είναι ο Τ/Αρχιμαφιόζος! Αναμένουμε την προσεχή Κυριακή να δούμε τί θα πει (και γι’ αυτό) ο Πεκέρ!..

Για να σε δούμε ρε… Χακάν τώρα! Όχι, πως δεν σε έχουμε παραδεχτεί σαν επαγγελματία, αλλά λέμε…

15. Και τί έγινε δηλαδή που συνελήφθη ο ανιψιός του Γκιουλέν; Ο Αρχι-Χότζας μάλλον ούτε και νεκρός δεν θα γυρίσει στην Τουρκία, αφού αποτελούσε ισχυρό επιχειρησιακό (σχεδιαστικά) «aset» της «CIA» των Κλίντον – Ομπάμα!..

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»!

 

«ΕΛΛΗΝΑΣ»

 

-/-

 

ΥΓ.

1.

Israel is developing a new system to intercept rockets that destroys launchers within 10 to 15 seconds after deployment.

 

2.

Haber7 yazarı Taha Dağlı, “Dünya Masası” adlı programda konuştu.

NETANYAHU’NUN YERİNE DAHA BETERİ GELİYOR

İSRAİL KOALİSYONU TÜRKİYE’YE KARŞI ONLARI DESTEKLİYOR!

İsrail’de Netanyahu döneminin sonuna gelinirken, Naftali Bennett ve Yair Lapid koalisyonunun uygulayacağı politika merak konusu.

Bennett bu güne kadar aşırı sağcı hatta ırkçı fikirleriyle, işgali genişletme fikirleriyle ön plana çıktı.

Türkiye’ye karşı ise pek çok kez PKK terör örgütünün desteklenmesi gerektiğini savundu. Bakanlık görevi alması beklenen Ayalet Şaked de canice bir öneriyle ”Filistinli hamile kadınlar öldürülmeli” açıklaması yapmıştı.

Koalisyon ortağı Lapid de Türkiye’nin Filistin hassasiyetinden rahatsız bir isim. Daha önce Erdoğan’ın açıklamalarından rahatsız olmuş ”Netanyahu hükümeti Erdoğan’ı durdurmalı” çıkışı yapmıştı.

3.

Biden’ın önündeki Türkiye teklifi

Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, bugünkü köşe yazısında ABD Başkanı Biden’ın önünde bekleyen Türkiye teklifini yazdı…

Biden'ın önündeki Türkiye teklifi
01.06.2021
Fatih Çekirge’nin bugünkü köşe yazısı şöyle;

İki günlük Yunanistan ziyaretinden geriye kalan özet şu:

1) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çantasında pozitif bir dosyayla gitti. Sıcak görüşmeler oldu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Çavuşoğlu’nu Girit’teki evine davet etmesi Ankara’daki gerilimi tümüyle bitirdi. Çavuşoğlu da Yunanistan’dan gelen bir heyeti Antalya’ya davet etmişti.

2) Aşıların karşılıklı olarak tanınıyor olması Ege’deki turizm kapılarını açacak gibi görünüyor.

3) Önümüzdeki dönemde daha yakın ve sıcak görüşmeler bekleniyor…

KAHVALTIDA DÜNYA TURU

Çavuşoğlu, Başbakan Miçotakis’le görüşmeden önce Türkiye’den gelen gazetecilerle sohbet etti…

Mısır’la gelişen ilişkilerden Afganistan’a, Polonya’ya sattığımız insansız hava araçlarından Filistin’e, Rusya’dan gelecek turistlerden Suriye’ye ve tabii ABD ile ilişkilere kadar tam bir dünya turu oldu.

Çavuşoğlu’nun verdiği cevaplar kadar, tarzına, sorulara olan hâkimiyetine ve özgüvenine dikkat ettim.

Mesela Yunan Dışişleri Bakanı Dendias’la görüşmesini anlatırken şöyle başladı:

“Aslında Niko’yu 2002’den Avrupa Parlamentosu’ndaki günlerimizden tanırım… Dostluğumuz oradan…”

Çavuşoğlu 2002 deyince, bir hesap yaptım.

Mevlüt Bey 2002’den 2010’a kadar Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil etmiş.

2010’dan 2012’ye kadar o parlamentoda meclis başkanlığı yapmış.

Yani Avrupa çapında 10 yıllık bir diplomasi tecrübesi…

Sonra AB Bakanlığı ve 6 yıldır süren Dışişleri Bakanlığı…

Neresinden bakarsanız, 15 yılı aşan bir fiili diplomasi tecrübesi…

Bunun dünyada başka örneği var mıdır bilmiyorum…

Ama dün apayrı konularda peş peşe gelen sorulara verdiği cevaplardaki rahatlığı bu tecrübeyi gösteriyordu.

Tabii olayın bir de diplomatik ilişkilere yansıyan bölümü var.

Bu kadar tecrübe, ilişki ve dostluk, sorunların çözümünde de etkin oluyor.

Yazının başlığına dönersem…

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

Çavuşoğlu önümüzdeki dönemde Türkiye-ABD ilişkileri için önemli şeyler söyledi.Özet: “Sorunlarımız var. Ama sorunları aşma arzusu da var…”

Bu noktada çok önemli bir ayrıntı öğreniyoruz…

Türkiye, S-400 dahil tüm sorunların çözümü için Biden yönetimine bir yol haritası vermiş. Daha önce önerdiği ve uzmanlardan oluşan bir çalışma grubu teklifi ortada kalmış…Bu teklifteki teknik heyet olmayınca bu defa siyasi ağırlıklı bir çalışma grubu önermiş Türkiye…İşte bu kâğıt şimdi Başkan Biden’ın önünde… Hatta ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı son görüşmede Türkiye’nin önerdiği bu yol haritasını tekrar hatırlatmış.

Peki sonuç ne olur?

NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başkan Biden’ın yapacağı görüşme belirleyici olacak.

DİPLOMATİK TAKVİM

Benim aldığım izlenime göre Türkiye önümüzdeki dönemde, “Türkiye’nin menfaatlerine aykırı düşmeyecek şekilde” sorunları çözen “diyalog yanlısı” bir diplomatik rota uygulayacak. Buna da başlamış zaten…

MISIR: Belirli bir süreç dahilinde Mısır’la çok daha yakın ve üst düzey ilişkiler gelişebilir.

RUSYA: Görüş ayrılıkları da olsa uyumlu bir yapı var. Rus turistlere Türkiye kapısı açılabilir.

OTELİN ÖNÜ MEDYA ORDUSU

Biz Yunanistan’a gelirken Yunan medyası “Türk bakan bir gazeteci ordusuyla geliyor” diye manşetler atmıştı.

Ama gördük ki…

Atina’nın Sintagma Meydanı’ndaki otelimizin önü tam anlamıyla bir Yunan medya “kuşatması”ndaydı…

Şöyle bir baktım…

Gazetecilere böyle “ordu” ya da “kuşatma” gibi tanımlar hiç yakışmıyor.

Çünkü aşırı milliyetçilik ve düşmanlık üzerinden “kriz beklentisi” yaratmak artık prim yapmıyor.

İçimden onlara biraz Mikis Theodorakis, biraz Haris Aleksiu ve Zülfü Livaneli çalmak geldi…

OTELİMİZİN ÜZERİNDE 24 SAAT DRON NÖBETİ

Güvenlik inanılmaz boyuttaydı. Yunan hükümeti iyi ağırladı. Yollar tutulmuş, polisler saygılı ve organizeydi. Medyanın birkaç çıkışı dışında sıkıntı olmadı.

Öylesine sıkı bir güvenlik vardı ki…

Otelin barına çıktığımda üzerimizden hiç eksilmeyen nöbetleşe dronlar gördüm…

Umarım Ege’nin iki yakasının çocukları olarak birbirimizi dronlarla izlediğimiz değil, birbirimizin gözlerinin içine bakarak dostluklarımızı koruduğumuz rahat ve güzel günlerimiz olur…

Hürriyet

4.

25 yıl önce, 25 yıl sonra… Erdoğan’ın İBB’deki iki yılı ile CHP’li başkanın iki yılı arasındaki uçurum

01.06.2021

Geçtiğimiz hafta İstanbul’un CHP kontenjanından, Millet İttifakı ve paydaşları tarafından seçilen belediye başkanının 2 yıllık faaliyet raporu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB) tartışıldı. Aslında tartışıldı demek pek doğru değil.

Çünkü tartışılacak pek bir şey olmadığı ortaya çıktı. 2 yıl önce seçimlere gidilirken söylenen vaatlerin yerinde yeller estiği ortaya çıktı.

CHP’Lİ İBB’NİN İKİ YILLIK İCRAATSIZLIĞI YA DA FİYASKONUN İKRARI MÜMKÜN MÜ?

Ne ‘depreme hazırlık için yılda 20 bin konut yapacağım’ vaadi yerini buldu, ne binlerce İstanbulluya iş imkânı…

2 yıl içinde bırakın 40 bin konut yapmayı bir tek konut bile yapılmadı.

İlginçtir 2 yıllık faaliyet raporunun tartışıldığı günlerde İBB yönetimi, Ak Parti döneminde yüzde 50 oranında tamamlanmış metro güzergahının 2 durağını, yani 600 metrelik bölümünü büyük bir törenle açtı!

Daha önce de biliyorsunuz, “temel atmama töreni” ile bir ilki başarmıştı.

Bir de İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’dan öğrendiklerimiz var.

İBB Başkanı, 2 yıl içinde öyle bir borçlanmaya imza atmış ki artık 1 kuruş, yanlış okumadınız 1 kuruş borçlanma hakkı bile kalmamış. Ama biz İBB’nin “tahvil ihalesi törenini” bile izlemiştik.

Neyse geçelim..!

İSTANBUL NİMET’TEN, HİÇ’LİĞE

Geçtiğimiz hafta, İBB’nin 25 yıl sonra CHP’ye geçmesinin ikinci yılda icraat anlamında ortaya çıkan kocaman bir HİÇ ile karşılaştık.

Seçimden önce, “Istanbul nimet nimet” diyen başkan, “israfı önleme” sözü veren başkan, seçimden sonra borçlanma rekoru kırıp, üstüne bir de kilosu 392 liraya baklava alıp ikram etmiş.

“ERDOĞAN 25 YIL ÖNCE İKİ YILDA NELER YAPTIĞINI KANAL 7’DE ANLATTIĞINDA İSTANBULLULAR TAKDİR İLE İZLEDİLER”

CHP’li İBB’nin 2 yıllık icraatı tartışılırken sevgili ağabeyim Mustafa Kutlu pazar günü aradı.

Ve dedi ki: “Sana 1996 yılında, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal7’de iki yıllık belediye icraatlarını anlattığı programı izledikten sonra Yeni Şafak’ta yazdığım yazıyı gönderiyorum. Sen de İBB Meclisi’nin Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Bey’in karşısında, şu anki yönetimin 2 yılda hiçbir şey yapmadığına şahitlik ettin. Bak 25 yıl önce Erdoğan o dönem 2 yılda neler yapmış?

Kıyası sen yap! Bir de, bak Taksim Camii’nin açılışına da şahitlik ettik. Erdoğan ve ekibinin İstanbul’a vurduğu kültürel damgadır bu…”

Mustafa Kutlu ağabeyin o dönem kaleme aldığı yazı bugünlere de ışık tutuyor. At binenin kılıç kuşananın misali.

Erdoğan, İBB Başkanı olduğu günden 2 yıl sonra Kanal 7’de yayına çıkmış ve icraatlarını anlatmıştı. Dev sorunları nasıl çözdükleri ortaya çıkmıştı.

25 yıl sonra CHP’nin İBB Başkanı ise 2 yıllık icraatını ya da icraatsızlığını hiç kimseye hiçbir yerde anlatamayacak halde.

Öyle ki bir televizyon kanalında karşılıklı söyleşi için “Hodri Meydan” diyen Tevfik Göksu’nun karşısına bile çıkamıyor!

***

Şimdi sözü Mustafa Kutlu ağabeye bırakıyorum.

“İSTANBUL’A DAMGASINI VURMAK”

“RP’nin İstanbul’da yerel seçimleri kazanmasının ikinci yılındayız. Bu münasebetle Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin Kanal 7 ekranında iki yıllık icraatları ile ilgili açıklamalarını dinledik, İstanbul halkının takdir, teşekkür, memnuniyet ve sevinçle izledikleri icraat zinciri acil meselelerin çözümü yolunda hızla ilerliyor. Bunlar nedir? Dev yatırımlar ile yürüyen su meselesi; ki barajlar dolmuş musluklar akmaktadır. Artık ‘zehir akıyor’ diye çamur atmaya yeltenenlerin de sesi kısılmıştır. Hava kirliliği, ki bu yıl doğalgaz atılımları ile neredeyse çözüme kavuşmuştur.

(…) Çöp meselesi, ki temizlik işçilerinin sorunlarıyla birlikte ortadan kalkmış, İstanbul en temiz ferah günlerini yaşamaktadır.

(…) Ancak Kanal 7’deki konuşmada söz dönüp dolaşmış İstanbul’a RP bayrağı altında Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘nasıl bir damga’ vuracağına dayandı. (…) Bu kültür hamlesi yapılan hayır eserlerinde kendini belli edebilir.

(…) Mesela Koca Mimar Sinan bu şehre damgasını vurmuştur.

(…) Hep mimariden bahsetmek yersiz. Hacı Bekir Lokumu İstanbul’a damgasını vurmuştur. (…) Katibim türküsü öyledir, Eyüp Sultan öyledir. Beğenelim-beğenmeyelim. Boğaz köprüleri (…) İstanbul’a vurulmuş çağdaş damgalardandır.

(…) Sayın Erdoğan ve ekibinin (…) böylesi kültür temeline dayanan projeleri de düşündüklerini biliyoruz. Bu belki şimdilerde unutulmaya başlanan Taksim Meydanı’na yapılacak camidir. (…)

Diyelim ki bütün bunların hiçbiri Recep Tayyip Bey’e nasip olmadı. O ve ekibi iki yıllık icraatları ile dahi İstanbul tarihine birer ahlak abidesi olarak çoktan geçtiler bile. İstanbul tarihine, yani halkın vicdanına…”

Yeni Şafak

5.

Almanya ve Fransa’dan 62 maddelik ortak bildiri! Dikkat çeken Türkiye detayı

Almanya ile Fransa arasında düzenlenen ortak bakanlar kurulu toplantısı sonrasında pek çok konuda görüş bildiren ortak bildirge açılandı. Bildirgede, Türkiye’ye iş birliği mesajı verildi.

Almanya ve Fransa'dan 62 maddelik ortak bildiri! Dikkat çeken Türkiye detayı
01.06.2021 

 

Almanya‘nın ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenlenen bakanlar kurulu toplantısının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, iklim değişikliğiyle mücadele, ekonomi politikası, dijital dönüşüm ve uluslararası konuları içeren 62 maddelik bir bildirge yayımlandı.

Bildirgenin girişinde Almanya ve Fransa‘nın iş birliğini güçlendirmeye devam edeceği belirtildi.

Almanya ve Fransa’nın güçlü, sürdürülebilir ve dirençli bir Avrupa Birliği (AB) için birlikte çalışma konusundaki kararlılığını teyit ettiği belirtilen bildirgede, çağın meydan okumalarına sadece AB içindeki birliktelik ve dayanışma ile küresel iş işbirliğiyle cevap verilebileceği aktarıldı.

Merkel ve Macron'un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kareMerkel ve Macron’un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kare

TÜRKİYE İLE İLGİLİ BÖLÜM

“Uluslararası konularında iş birliği” başlıklı bölümde Türkiye’ye de yer verilerek, Doğu Akdeniz‘de gerilimi düşürmenin devam etmesi ve bölgesel krizlerin çözümüne yapıcı bir katkı sağlanması şartıyla Türkiye ile karşılıklı yarar sağlayan iş birliğine dayalı ilişkilere yönelik stratejik çıkarımızı yeniden teyit ediyoruz ve karşılıklı yapıcı bir atmosferde iş birliğini genişletmeye hazırız” denildi.

Bildirgede, Doğu Akdeniz’de ilgili tüm aktörlerin temel sorunlara sürdürülebilir bir çözüme katkıda bulunmaları yönünde teşvik edildiği vurgulandı.

Transatlantik ilişkilerin daha da güçlendirileceği aktarılan bildirgede, bu konuda iklim, dijitalleşme, teknoloji ve kurallara dayalı çok taraflı düzenin güçlendirilmesi alanlarında ilerleme sağlayan bir gündemin takip edileceği dile getirildi.

Merkel ve Macron'un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kareMerkel ve Macron’un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kare

ORTA DOĞU’DA BARIŞ

Bildirgede, Orta Doğu’daki durumla ilgili bölümde ise, “Barış müzakereleri için verimli bir ortam oluşturmak, iki devletli bir çözüme ve ihtilafı sona erdirmeye ulaşmak için Orta Doğu’da barış sürecinin tarafları arasında yakınlaşmayı ve iş birliğini teşvik etmeyi, özellikle Orta Doğu Dörtlüsü kapsamında güvenilir bir siyasi diyaloğun yeniden başlatma çabalarını desteklemeyi ve Mısır ve Ürdün gibi diğer bölgesel aktörlerle birlikte çalışmayı teyit ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Sahel Bölgesinde barış ve istikrar için çabaların sürdürüleceği ifade edilen bildirgede, Mali’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en geç 27 Şubat 2022 tarihinde yapılmasının öncelik taşıdığı belirtildi.

Merkel ve Macron'un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kareMerkel ve Macron’un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kare

LİBYA AÇIKLAMASI

Bildirgede, Libya’ya ilişkin Birleşmiş Milletler yönetimindeki Berlin sürecinin desteklendiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

“Enerji sektörünün yeniden açılması, ülke geneli için 23 Ekim 2020’de yapılan ateşkes anlaşması, 24 Aralık’ta ulusal seçimlerin düzenlenmesine ilişkin yol haritası ve geçici yürütüme organının seçilmesiyle kalıcı barış ve istikrarın sağlanması amacıyla Berlin Konferansından bu yana atılan kayda değer adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Ateşkes anlaşmasının etkin bir şekilde uygulanmasının, Birleşmiş Milletler (BM) silah ambargosuna saygı gösterilmesinin ve BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca tüm yabancı savaşçıların ve paralı askerlerin geri çekilmesinin öneminin altını çiziyoruz.”

Merkel ve Macron'un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kareMerkel ve Macron’un düzenlediği ortak basın toplantısından bir kare

RUSYA İLE DİYALOG

İstikrarsızlaştırıcı davranışların ve uluslararası hukukun ihlal edilmesinin tekrarlanmasının da aralarında bulunduğu sorunların Rusya ile ilişkileri zorlaştırdığı ve bunların çözümlenmesi gerektiği ifade edilen bildirgede, “Ancak, ortak AB ilkeleri temelinde Rusya ile diyaloğumuzu sürdürmeyi ve ortak çıkar alanlarında seçici çalışmayı temin ediyoruz” denildi.

Bildirgede, iki ülke arasında Kovid-19 salgınıyla ve terörizmle mücadelenin yanı sıra iklimin korunması, dijitalleşme, ekonomi, savunma, kültür ve eğitim alanlarında iş birliklerinin derinleştirileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
6. Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

Milat Gazetesi İlk Sayfası

7.

RedKing

Εμείς δεν πρόκειται να τους αφήνουμε. Να τα «κλέβουν» οι Ομοσπονδίες να τους τα δίνουν

Εμείς δεν πρόκειται να τους αφήνουμε. Να τα «κλέβουν» οι Ομοσπονδίες να τους τα δίνουν
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος

ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι τυχαίο πως μόνο στο μπάσκετ αυτός ο σύλλογος με σήμα την αλογοτροφή «υπάρχει» ακόμη στο αθλητικό στερέωμα. Όλα όσα διαδραματίζονται εδώ και μήνες, δικαιώνουν ακόμη περισσότερο την απόφαση των Αγγελόπουλων να αποχωρήσουν από την βρωμιά τους. Δεν είναι τυχαίο όλα όσα γίνονται με τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Οι ρίζες της σαπίλας είναι βαθιές. Φανταστείτε τι ζόρια που τραβάνε, που έφτασαν στο σημείο να «ασχοληθούν» παρασκηνιακά μέχρι και με το γυναικείο. Αυτοί λοιπόν και όλοι οι  υπόλοιποι το μόνο που μπορούν είναι να «κλέβουν» κανένα τίτλο έχοντας συνοδοιπόρους στις «κλοπές» τις εκάστοτε Ομοσπονδίες.

Ο Ολυμπιακός δεν ελέγχει σε κανένα άθλημα καμιά Ομοσπονδία. Δεν έχει ανάγκη να τις ελέγχει. Επενδύει μόνο σε αθλητές φτιάχνοντας τις καλύτερες ομάδες. Εκείνοι παλεύουν να πάρουν τις εκάστοτε εκλογές σε ΟΛΕΣ τις Ομοσπονδίες, για να βάζουν παρασκηνιακά εμπόδια στον Ολυμπιακό και με τις μεθοδεύσεις να προσπαθούν να αποτρέπουν την πορεία του προς τους τίτλους. Γιατί; Γιατί δεν μπορούν αγωνιστικά. Είναι ανίκανοι διοικητικά και αγωνιστικά. Μόνοι τους δήλωναν ότι θέλουν απέναντι στον Ολυμπιακό να επικρατούν με την διαιτησία υπέρ τους 100-0. Τα γραφεία της ΕΟΚ είναι στο ΟΑΚΑ. Τις εκλογές θέλανε να τις κάνουν στην Λεωφόρο!!! Μόνο και μόνο ότι το σωματείο της αλογοτροφής, είναι το μοναδικό που βγάζει ανακοινώσεις για τις εκλογές της ΕΟΚ, δείχνει το πόσο στενή είναι η σχέση του με την «Ομοσπονδία». Φαίνεται ποιοι κάνουν τα πάντα, πίσω από τις κουρτίνες, για να παραμείνει η σαπίλα στην θέση της για να μην χάσουν τα κόζια.

Το μπάσκετ είναι στον γύψο χρόνια τώρα. Μόνο ανήθικοι δεν θέλουν παράγοντες με την ηθική των Αγγελόπουλων να βρίσκονται στο άθλημα. Έκαναν τα πάντα εναντίον τους για να τους διώξουν. Δεν τα κατάφεραν. Όποιος αγαπάει πραγματικά το άθλημα, ξέρει ότι η αλλαγή είναι μονόδρομος. Μόνο «συμμορίτες» δεν θέλουν να παίζονται οι αγώνες στο παρκέ, με ίσους όρους. Να έχουν δικαίωμα στη νίκη και στα τρόπαια όλες οι ομάδες και να το κερδίζει πραγματικά η καλύτερη. Αν δεν είναι ο Ολυμπιακός δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μην το παίρνουμε. Όσο όμως παραμένουν οι «κλέφτες» τόσων και τόσων τροπαίων στη θέση τους, εμείς δεν θα συμμετέχουμε στην ολοκλήρωση της «παρανομίας» τους. Είναι καιρός να ελευθερωθεί το μπάσκετ από τα δεσμά του συστήματος. Βλέπετε όλοι με τι  λύσσα προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του, έχοντας ως κύριο σύμμαχο την ομάδα που επί χρόνια προστάτευε. Ποια ομάδα; Αυτή που οπαδοί και διοίκηση βρίζονται μεταξύ τους και ξεκατινιάζονται λέγοντας «αλήθειες» ο ένας για τον άλλον. Αυτή που ο Πρόεδρος της για να μην φάει τη λέζα της αποτυχίας στην Ευρώπη ως 3η από το τέλος, έπαψε και καλά να «φαίνεται». Αυτή που επί εποχής Μαρινάκη πλην του μπάσκετ, σε όλα τα άλλα αθλήματα το κοντέρ έχει γράψει 101-5 (!!!!) εκ των οποίων 6 Ευρωπαϊκά!!! Εμείς ξέρουμε να χάνουμε. Το δείξαμε στο περσινό Πρωτάθλημα στο Βόλεϊ, που χάσαμε χωρίς να ψάξουμε να βρούμε ή το κυριότερο να κατασκευάσουμε δικαιολογίες. Αυτοί σίγουρα δεν ξέρουν να κερδίζουν. Έχουν ξεχάσει πως είναι να κερδίζουν όντας καλύτεροι. Και όπως έχει πει και κάποια ψυχή… ε, μην τα θέλετε όλα δικά σας. Αφήστε και τους άλλους να πάρουν κάτι! Επειδή λοιπόν εμείς δεν πρόκειται ποτέ να τους «αφήσουμε», να τα «κλέβετε» εσείς και να τους τα δίνετε.

Υ.Γ.  Προφανώς την ομάδα της καρδιάς της την έφτυνε για να μην την ματιάσει.

Υ.Γ.2: «Στο δικό μου μυαλό ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει διαιτησία 100-0 πάντα υπέρ του». Έλααααα… Η επιθυμία του «διαταγή σας» χρόνια τώρα ….

Υ.Γ.3: Σεις είπατε… «Dpg7000 δεν είσαι πλέον για μας ο γιος του Παύλου. Είσαι ένας κλόουν του Instagram που άνοιξες πόλεμο με μας χωρίς λόγο. Οι μόνοι χαμένοι όμως θα είσαι εσύ και οι μπράβοι σου που καμαρώνουν όταν βαράνε έναν απλό ψήστη. Την επόμενη φορά που θα ξαναστείλεις μπράβους σε δικό μας άνθρωπο ή ξαναβρίσεις δημόσια τον Παναθηναϊκό και τη Θύρα 13 θα ντρέπεσαι να βγεις από το σπίτι σου. Δεν είναι απειλή είναι υπόσχεση. Αυτό που κάνεις με επιτυχία τελευταία είναι το ΡΟΥΦΙΑΝΟ από τα αγαπημένα σου social media. Αλλά να ξέρεις πως τα καμένα αμάξια, οι ψευτοτραμπουκισμοί, οι βλαχομαγκιές, οι απαγορεύσεις, τα ψέματα και τα τσατσιλίκια σου δεν μας συγκινούν αλλά ούτε και μπορούν να μας σταματήσουν…».

Υ.Γ.4: Σεις είπατε… «Πλέον ο απλός κόσμος ξέρει ποια είναι η αλήθεια. Δεν έχω να κάνω με ανθρώπους που κρατάνε τον λόγο τους, δεν σέβονται αυτά που λένε. Τους ενδιαφέρει να είναι οι αρχινταβατζήδες του συλλόγου».

8.

Secretary General visits HMS Queen Elizabeth on NATO exercise Steadfast Defender

  • 27 May. 2021 |
ΝATO ships, submarines, and aircraft are training off the coast of Portugal to practice NATO’s ability to defend sea lines of communication between North America and Europe. Among the 20 ships participating in exercise Steadfast Defender is the Royal Navy’s flagship aircraft carrier HMS Queen Elizabeth on its maiden deployment.

Mr. Stoltenberg was joined by the Portuguese Defence Minister João Gomes Cravinho, the Chair of the Military Committee Air Chief Marshal Sir Stuart Peach, Supreme Allied Commander Europe General Tod Wolters, and First Sea Lord Admiral Tony Radakin.

The NATO Secretary General said the HMS Queen Elizabeth was a powerful demonstration of the United Kingdom’s vital contribution to NATO. “The first aircraft carrier in the world designed to operate fifth generation combat aircraft – from these decks, the Queen Elizabeth projects power to keep us all safe. She carries US Marines. She is protected by a Dutch frigate and she is on her way to the Pacific. So this is a perfect example of Europe and North America working together in NATO for our collective security,” he said.

Exercise Steadfast Defender, which runs from 12 May to 22 June 2021, is NATO’s biggest exercise this year. It aims to test the Alliance’s readiness and military mobility, with forces deploying across land and sea, from North America to the Black Sea region and off the coast of Portugal. Twenty ships, 60 aircraft, 500 vehicles and over 9,000 personnel participate in the exercise, which Mr Stoltenberg said “reflects NATO’s resolve to deter and defend across the Euro-Atlantic area”.

The exercise also involves the deployment of NATO’s 4,000-strong high readiness force to Romania and the simulated rapid movement of allied forces and equipment across Europe. Steadfast Defender 2021 is the first large-scale test of NATO’s adapted command structure, with the involvement of NATO’s two new commands – for the Atlantic in Norfolk, Virginia and for logistics in Ulm, Germany.

Later on Thursday, Mr Stoltenberg attended the Informal Meeting of European Union Defence Ministers in Lisbon for talks on a range of topics, including on further strengthening NATO-EU ties, as well as Russia, Afghanistan and China’s rise.

9.

Çin’in peşini bırakmıyor! Türkiye çift haneleri görecek

Yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 7 büyüyen Türkiye, yakaladığı performansla Çin ve Moğolistan’ın ardından en hızlı büyüyen 3. ülke oldu. Türkiye, OECD ve G20 ülkeleri arasında ise Çin’in ardından ikinci sırada yer aldı.

Çin'in peşini bırakmıyor! Türkiye çift haneleri görecek
01.06.2021 

 

Bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin öncü göstergeler, Türkiye ekonomisinde büyüme eğiliminin devam ettiğine işaret ederken ikinci çeyrekte güçlü ihracatın ve baz etkisinin katkısıyla çift haneli büyüme gerçekleşmesi öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığının Kamu Maliyesi Raporu‘ndan derlediği bilgilere göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde, güçlü yatırımlar ve özel tüketim ile dış talebin desteğiyle büyümede yüksek performans görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre, ilk çeyrekte ekonomi yıllık yüzde 7 büyürken, bu dönemde toplam yurt içi talebin (stok dahil) büyümeye katkısı 5,9 puan seviyesinde gerçekleşti. Büyümeye net dış talebin katkısı ise 2019 yılı üçüncü çeyreğinden bu yana ilk defa pozitife dönerek 1,1 puan oldu.

Güçlü dış talep nisan ve mayıs aylarında üretimi desteklemeye devam ederken, 2021 yılının ikinci çeyreğine ilişkin öncü göstergeler ekonomide büyüme eğiliminin sürdüğüne işaret ediyor.

Nisan ayında dayanıklı tüketim talebi güçlü seyrederken, otomobil ve beyaz eşya satışları canlılığını koruyor, tüketim malları ithalatı nisan itibarıyla artışını sürdürüyor.

Öte yandan güven endeksleri nisan ve mayıs aylarında zayıflarken, tüketici kredilerinde yavaşlama eğilimi devam ediyor.

Rapora göre, 2021 yılı ikinci çeyreğinde güçlü ihracatın ve düşük bazın da önemli katkısıyla çift haneli bir büyüme gerçekleşmesi bekleniyor.

OVP HEDEFLERİYLE UYUMLU GERÇEKLEŞMESİ BEKLENİYOR

Para ve maliye politikalarındaki ihtiyatlı duruşla büyümenin yılın ikinci yarısında ılımlı seyredeceği öngörülürken, bu doğrultuda 2021 yılı GSYH büyümesinin Orta Vadeli Program (OVP) tahmini olan yüzde 5,8 ile uyumlu gerçekleşmesi beklentisi güç kazanıyor.

Dış talebin büyümeye önemli ölçüde pozitif katkı sağlaması beklenen 2021 yılında, büyüme kompozisyonunun dengeli bir görünüm arz etmesi öngörülüyor.

Bu doğrultuda, gelecek dönemde yurt içinde ve küresel ölçekte salgının ve aşılamanın seyri ekonomik aktivite üzerinde belirleyici olacak.

Salgının yeniden hızlanması ekonomik aktiviteyi baskılayabilecekken, salgında ve aşılamada olumlu seyir özellikle hizmetler sektörü görünümünü destekleyecek.

İŞ GÜCÜ PİYASASINA YÖNELİK BEKLENTİLER

Kovid-19 salgını ve salgının yayılmasını engellemeye yönelik alınan tedbirler nedeniyle 2020 yılında istihdamda kayıplar yaşandı. Başta hizmetler sektörü olmak üzere fiziki temasın daha yüksek olduğu ve turizmle ilintili sektörlerde istihdam kaybı daha da belirgin gerçekleşti.

Ekonomik aktivitedeki canlanma ve salgının ekonomiye etkisini azaltmak için alınan önlemlerle birlikte iş gücü piyasası 2020 yılı ikinci yarısında toparlanmaya başlamasına rağmen, 2020 yılı genelinde istihdam, 2019 yılına göre yaklaşık 1,3 milyon kişi azaldı.

Bu yıl ise iş gücü piyasasında daha olumlu bir görünüm gözlemlenmekle beraber özellikle hizmetler sektöründeki yavaş toparlanma istihdamı baskılamaya devam ediyor. İş gücü piyasasına yönelik tedbirlerin uygulanmasıyla 2020 yılı haziran – 2021 yılı mart döneminde toplam istihdam yaklaşık 2,4 milyon kişi arttı. Bu yıl mart ayı itibarıyla mevsimsel düzeltilmiş istihdam oranı yüzde 44,3’e yükselirken, işsizlik oranı yüzde 13,1 seviyesine geldi.

Ekonomi Reform Programı’nda, kadınlar ve gençler başta olmak üzere, istihdamı artırmak üzere bir dizi öncelik belirlenirken, reform programında yer alan eylemlerin hayata geçmesi, salgının hız kesmesi ve hizmetler sektöründe beklenen toparlanmanın gelecek dönemde iş gücü piyasasına olumlu yansıması bekleniyor.

Söz konusu eylemlerin arasında, istihdam teşviklerinin revizyonu, ilave istihdama finansman desteği, genç istihdamını ve iş gücü niteliğini artıracak adımlar, yeni nesil çalışma yöntemlerinin yaygınlaştırılması ve geleceğin işleri odaklı iş gücü dönüşümünün hızlandırılması yer alıyor.

TÜRKİYE ÇİN’İN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Türk ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir şekilde yıllık yüzde 7 büyüdü. Türkiye ilk çeyrekte yakaladığı büyüme oranıyla ilk çeyrekte dünyada (Şu ana kadar verileri açıklayan 51 ülke arasında) Çin ve Moğolistan’ın ardından dünyada en hızlı büyüyen 3. ekonomi oldu. Yılın ilk çeyreğinde Çin yüzde 18.3, Moğolistan ise yüzde 15.7 büyüdü.

Türkiye Avrupa’nın en hızlı, OECD ve G20’nin ise Çin’in ardından en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi konumunda yer aldı. Avrupa’da Türkiye’yi yüzde 5.4 ile Estonya takip etti.

TÜRKİYE NADİR ÜLKELERDEN BİRİ OLMUŞTU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde GSYH yüzde 5,9 arttı. Bu sonuçla Türkiye ekonomisi, 2020 yılının tamamında yüzde 1,8 büyüme kaydetmişti.

İspanyol BBVA’nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Abarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4. çeyreğin 2021 yılına da işaret ettiği için açıklanan büyüme verisinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Büyümenin son çeyrekte yüzde 6’ya yaklaşarak oluşturduğu baz etkisi oldukça yüksek bir seviyede. Bu durum, (Türkiye’nin) 2021 yılında yüzde 5 veya 6’lık büyüme performansını kolayca gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Bu anlamda politikalarda enflasyonu düşürmek üzerine odaklanılması gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey de Türkiye’nin, 2020’yi büyümeyle tamamlayan az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını belirtmişti.

 Fransa merkezli dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Les Echos, Türk ekonomisinden övgüyle bahsetmişti. Gazetede yer alan haberde, “Türkiye, 2020 yılında, ekonomik daralmayı önleyebilmiş nadir ülkelerden biri.” ifadeleri yer almıştı.

KAYNAK: AA

10.

Sedat Peker kumpasının detayları ortaya çıktı: Arkasındaki tanıdık isim!

Sedat Peker’in Türkiye’yi karalayan asılsız iddialarının arkasındaki uluslararası perde aralanırken, söz konusu karalama kampanyası kuran kişi ile işleme alındığı yer ortaya çıktı. Kumpas Karadağ’da Dahlan tarafından planlandı.

Sedat Peker kumpasının detayları ortaya çıktı: Arkasındaki tanıdık isim!
01.06.2021
Sedat Peker‘in Türkiye‘yi uluslararası arenada zor durumda bırakmaya çalışan ve nüfuzunu zedelemek amacıyla çektiği videoların arkasındaki örgütlenme deşifre ediliyor. Özellikle BAE merkezli olduğu ifade edilen bu projenin arkasındaki ismin, Körfezdeki pek çok illegal olayın arkasındaki isim olan Muhammed Dahlan olduğu, Dahlan’ın da bu hamleyi Karabağ’da hayata geçirdiği ortaya çıktı.

PROJEDEKİ DAHLAN İZİ

Diriliş Postası’ndan Sabri İşbilen’in özel haberine göre, Sedat Peker’in videolarının temelinin Dahlan tarafından Karadağ‘da atıldığı iddia edildi. Sabri İşbilen’in haberinde şu detaylara yer verildi.

“Ebu Fadi kod adlı Muhammed Dahlan, Dubai merkezli kumpasın temelini Karadağ’da attı. Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanovic ile kirli bağlantıları sayesinde suç örgütü liderini Karadağ’da himaye eden kaos organizatörünün, Türkiye’nin baskısıyla Balkanlar’da sıkışan suç örgütü liderini Dubai’ye kaçıran isim olduğu düşünülüyor. CIA ve MOSSAD ile yakın ilişkileriyle bilinen, 15 Temmuz’un da finansörü olan Dahlan, FETÖ destekli kumpası Dubai’de hayata geçirdi.

Türkiye’ye yönelik Dubai merkezli kumpasta Ebu Fadi kod adlı kaos organizatörü Muhammed Dahlan’ın rolü netleşiyor. Suç örgütü lideri Sedat Peker, 2019’un sonunda Karadağ’a firar etti. Peker’in burada Karadağ vatandaşı da olan Muhammed Dahlan ile maddi ve siyasi yakın ilişkisi bulunan Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic tarafından himaye edildiği üzerinde duruluyor.”

DAHLAN’IN DJUKANOVİC DOSTLUĞU

Karadağ’daki yapılanmaya ilişkin de ilginç detayların yer aldığı haberde, Karadağ yönetimi ile Dahlan arasındaki kirli ilişkiye değinildi

“Karadağ vatandaşlığı da bulunan Dahlan, Abu Dabi yönetimiyle Djukanovic arasındaki bağlantıyı sağlayan kişi. Karadağ parlamentosunda Dahlan için “O bizim gerçek dostumuz” diyen Djukanovic ile Dahlan arasındaki kara para aklama iddiaları da tartışılmıştı. Öte yandan Peker’e kapıları açan Djukanovic’in ismi Darko Sharic ve Naser Kelmendi gibi uyuşturucu baronlarının himayesiyle de gündeme gelmişti.”

FİRARI O SAĞLADI

Söz konusu haberde Sedat Peker’in Türkiye’den kaçışı hakkında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin baskılarıyla balkanlarda barınamayan önce Fas’a oradan da Dubai’ye firar eden Peker’in kaçışında da Dahlan parmağının olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Nitekim Sedat Peker, Mayıs ayı başında yayınladığı videolarla FETÖ’nün yalanlarını yeniden gündeme taşıdı. FETÖ’ye 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde finansal destek sağlayan da Ebu Fadi kod adlı Dahlan’ın ta kendisiydi. Dahlan, Türkiye tarafından terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alıyor.”

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
 

11. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibashvili ile ortak açıklama yaptı.

 01.06.2021
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibashvili ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Serbest ticaret anlaşması için müzakereleri sürdürüyoruz.

Enerjide güney gaz koridorunu oluşturduk.

Azerbaycan-Gürcistan-Ermenistan, böyle bir üçlü iş birliği veya Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan iş birliği, bütün bunlara Türkiye olarak varız.

12.

Mysterious Explosions Remind Iran That Mossad Neither Slumbers Nor Sleeps

The Mullahs’ hallucinations.

 

Hamas leader Ismail Haniyeh claims a great “victory” in Gaza, and Iran’s Supreme Leader similarly gloats over the lesson the “axis of resistance” has taught the Zionists. Both men are hallucinating, overlooking the reality that Hamas’ weapons stockpiles, especially its rockets, have been greatly depleted, much of its extensive tunnel network has been destroyed, its command-and control centers, intelligence offices, weapons warehouses, all razed to the ground. During the 11-day conflict, the IDF destroyed more than 6,500 terrorist targets, including Hamas and PIJ operational headquarters, weapon production sites and arsenals, and over 100 kilometers (62 miles) of Hamas’ infamous grid of terror tunnels. At least 225 terrorists were killed in the strikes, including 25 senior Hamas and PIJ commanders. The Israeli military predicts that it will be many years – some say it could be as many as 10 years – for Hamas to return to its prewar strength.

Meanwhile, Israel’s Mossad neither slumbers nor sleeps. A few days after Israel announced it had shot down an Iranian armed drone on its border with Jordan, the world learned of a mysterious explosion at an Iranian drone factory in Isfahan. The report is here: “Report: Facility in Iran Used for Drone Manufacturing Hit by Explosion That Injured Nine, Days After Israel Downs Iranian UAV,” by Sharon Wrobel, Algemeiner, May 24, 2021:

An explosion was reported at a complex in Iran that houses a drone factory, several days after Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu unveiled to European foreign ministers parts from an Iranian unmanned aerial vehicle (UAV) that had been downed during clashes with the Hamas militant group.

The explosion, which reportedly occurred on Sunday at a petrochemical factory complex in Isfahan, injured at least nine workers. According to The Guardian, the Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company (HESA), which it said is located in the complex owned by Sepahan Nargostar Chemical Industries, produces a variety of aircraft and drones for Iranian and pro-Iranian forces.

Iran has not provided any information on the source of the explosion or the extent of the damage to the factory. The incident comes after Netanyahu revealed on Thursday that during the hostilities with the Hamas, “Iran sent an armed drone from Iraq or Syria, which our forces intercepted on the border between Israel and Jordan, and that I think says everything on the true patron of terror in the Middle East and in the world: Iran.”

During the conflict, the Israeli army also shot down a so-called armed suicide drone carrying explosives, launched by the Hamas at Israeli territory….

Do you have any doubt that Mossad was behind the attack on Iran’s drone factory? The “mysterious explosion” came just a few days after Israel had shot down an Iranian drone on its border with Jordan. It also came just as Yossi Cohen, Mossad’s spectacularly successful director, is turning over his duties to his successor, David Barnea; possibly this drone factory explosion was Cohen’s last hurrah, a way of reminding Iran that while Israel was for 11 days focused on trouncing Hamas in Gaza, Iran was always in Mossad’s thoughts.

A day later (that is, the day after the drone factory explosion), there was another mysterious explosion, this one at an oil refinery on the coast. The report on that second likely act of Israeli sabotage is here: “Iran: Large fire reported at oil refinery, day after drone factory blast,” by Tzvi Joffre, Jerusalem Post, May 25, 2021:

A large fire was reported at the Kangan Petro Refining Co. (KPRC) in southern Iran along the coast of the Persian Gulf on Monday, just a day after an explosion reportedly impacted a drone factory in the center of the country.

According to Iranian media, a fire at the waste warehouse at KPRC was contained and extinguished within an hour and no operational units were damaged. No injuries were reported in the fire….

The Iranian government, experience has shown, routinely under-reports its own casualties and minimizes the damage inflicted on its facilities by Mossad. The public may never know how extensive the damage was done to the drone factory or to the oil refinery or to many other targets of “mysterious attacks” that have plagued Iran during the last decade with ever greater frequency. But Mossad – which I think Is almost certainly to have been responsible both for this oil refinery fire and for the explosion at the drone factory just the day before – has reminded Iran’s government, yet again, of what Israel’s extensive network of agents in Iran can do.

And on May 26, Iranian state media reported on still a third explosion, this one at an oxygen pipeline in a petrochemical plant in Assaluyeh on Iran’s Gulf coast. There was no mention of its cause.

In these three cases, the Iranians surely know who is responsible. But they don’t want to talk about Mossad’s exploits. They’ll try to accentuate the positive by, for example, continuing to hail the crushing defeat of Hamas in the 11-day war as a “great victory.” But they’ve been badly rattled.

A parting word of advice to the Supreme Leader: “Those who watch over Israel neither slumber nor sleep.”

13.

The Faded Flag

A portent of the dangers that lie ahead for our exceptional nation.

 

Bruce Thornton is a Shillman Journalism Fellow at the David Horowitz Freedom Center.

When I put out my flag for Memorial Day, I noticed how faded it was. At a time when we honor those who died defending our country and its freedom, this year my faded flag seems a portent of the dangers that lie ahead for our exceptional nation.

Nations decline the way one of Hemingway’s characters went broke: slowly, then all at once. In just four months, the Biden administration’s policy proposals, executive orders, and “woke” rhetoric suggest that we will continue to draw ever closer to that moment of “all at once.”

Many signs of decline have been evident for decades, punctuated by brief moments of revival. The Sixties and Seventies were a low point in our national morale, a time when the “best lacked all conviction, and the worst were filled with passionate intensity.” The protests over the war in Vietnam, the riots and terrorist bombings, the specious Watergate scandal, the oil crisis, economic stagflation, and the general assault on traditional virtue, faith, and morality––the Nietzschean “revaluation of all values”––  culminated in the presidency of Jimmy Carter with its rhetoric of doubt and retreat evident in his inaugural address. There he mourned the nation’s “recent mistakes,” counseled us not “to dwell on remembered glory,” asserted our country’s “recognized limits,” and preached that it “could only do its best.” He reprised these defeatist sentiments later in the “crisis of confidence” speech.

But Carter’s one term of failures––particularly his feeble and appeasing response to the Iranian Revolution, the violent occupation of our embassy in Tehran, and the taking hostage of its staff–– was followed by Ronald Reagan and his “morning in America” confidence and optimism. Reagan revitalized the economy, and his actions signaled to the world and our Soviet rival that the “crisis of confidence” was over, and America had recovered its nerve. He brought moral clarity to the Cold War by rejecting détente and coexistence, and stated instead, “We win, they lose.” A few years after he left office, the Soviet Union was relegated to the “dustbin of history” the Soviets had predicted for the democratic West.

In the Roaring Nineties that followed, however, the anti-American left was still tramping on its “long march through the institutions.” Many of today’s toxic ideas like “cancel culture” and “systemic racism” were incubated during those years in the universities, whence they infected public schools, entertainment, and the Democrat Party. More immediately dangerous, the extravagant optimism of the “end of history,” the triumph of liberal democracy over Soviet communism, reinforced the idea of a “New World Order,” the transnational, multilateral “rules-based international order” that presumably would transcend the parochial, and dangerous, interests and passions of diverse sovereign nation-states.

And rather than awaking from those globalist slumbers after the attacks of 9/11, the Bush Jr. administration coupled its punitive attacks on the Taliban and Saddam Hussein with a naïve nation-building project in which we are still mired, caught between the dangers of leaving and those of staying. We hadn’t learned the lessons of the 90s, when the Islamic reformation––the traditionalist Muslims’ repudiation of infidel institutions and values––culminated in al Qaeda’s series of terrorist attacks on our interests and citizens. That gruesome sign that history was very much alive and kicking could not shake the foreign policy establishment from its stale globalist paradigm that assumed all the world’s diverse peoples only wanted to become like the West, whose seeming decadence, weakness, and godlessness could be seen across the globe on satellite television.

At home, the long wars in Afghanistan and Iraq, and the other efforts to interdict terrorists and smash their organizations, super-charged the anti-American Left. Protests and rhetoric redolent of the Sixties filled the evening news. The wars in the Middle East, the Left preached, were all about controlling oil reserves, propping up the “apartheid,” “neo-colonialist,” “settler state” of Israel, and enriching weapons manufacturers and private armies, the offenses typical of what one Nation writer after 9/11 called the “world’s leading rogue state.” The seeming patriotic revival that followed the murders on 9/11 quickly faded, and the presidential primaries displayed a Democrat Party that featured at its convention Michael Moore’s duplicitous, anti-American pseudo-documentary Fahrenheit 9/11, with Moore given a seat of honor next to Jimmy Carter and Al Gore, while some of the Democrat Congressional leadership also enjoyed the show.

Of course, the two terms of Barack Obama were explicitly about “fundamentally transforming America” from its traditional morals and mores and its Constitutional government into a “woke” Leviathan. Identity politics grew more illiberal, and racial divisions worsened. Big government expanded, and tax-and-spend redistributionist policies slowed the recovery from the 2008 recession. America was deemed no more “exceptional” than any other nation, except for its supposed historical sins. Foreign policy comprised ceding our sovereignty to foreign nations and globalist institutions, and “leading from behind,” while Carter-like self-loathing filled Obama’s “apology tour” abroad. And worst of all, he signed the Iran nuclear deal, giving a genocidal thug-state a glide-path to nuclear weapons, as well as billions in cash and sanctions-relief to finance the mullahs’ adventurism abroad and their genocidal, anti-Semitic proxies in Lebanon and Gaza.

Then the wheel turned, and Donald Trump galvanized a seething, populist anger at what the Left and its Democrat fellow-travelers had wrought. His blunt, brash rhetoric smashed the bipartisan political guild, exposing its hypocrisies and careerism hidden by their election-year promises. His simple message––Make America Great Again––electrified the working class and non-cognitive elite masses whom the Republican Party frequently ignored or patronized. He restored American prestige abroad, left the Iran deal, stood stoutly by Israel in word and deed, withdrew from the New World Order dog-and-pony-show Paris Climate Accords, and scolded our NATO allies for being rich nations that refused to spend money on their own defense. His success could be measure by the hysterical, irrational vitriol, and lies broadcast 24/7/365 by the Dems’ stooges in the media and the Vichy Republican Never-Trumpers.

We might have been forgiven for thinking that Donald Trump, standing athwart the declining arc of history and yelling “Hell no!”, had restored like Reagan our national health and vigor. But we shouldn’t assume that the wheel will turn again, that disgusted, angry Americans will rise up as they did in 1980, 2000, 2009 (the Tea Party), and 2016.

We can’t because the Leftist Long March through the institutions has achieved its aim and spread its toxins more widely throughout the body politic. All it took was a pandemic from China, and the killing of a black man resisting arrest in Minneapolis, to stop Trump’s booming economy, and weaponize, literally, the Dems’ presidential campaign with five months of rioting, burning, looting, vandalism, and killing. Seizing the moment, the juvenile anarchists of Antifa, and the savvy grifters of Black Lives Matter intimidated and bullied spineless institutions like sports, entertainment, corporate boards, finance, city governments, mayors, governors, and public schools into buying into the essentially anti-American doctrines of “systemic racism,” “white privilege,” and “white guilt.” The Democrat progressives and their legions, locked-down and masked with fear, or addled by Trump-hatred, bought into this propaganda.

As a result, helped by the disruptions of the pandemic and riots, probable electoral fraud, and a lackey media, Joe Biden, a cognitively challenged mediocrity who never really campaigned for the job, was selected president. And in just four months, he has instituted and proposed radical policies that will further erode our civil society, endanger our national security, strengthen our peer rivals, encourage our so-called allies to do business with Iran and Russia, hearten the mullahs in their global mischief, and unleash the “woke” flying monkeys to “cancel” our Constitutional rights. Throw in the trillions of fiat dollars that will bankrupt the country, and you have the perfect recipe for hastening America’s decline.

I can buy a new flag. But stopping this accelerating decline will take a massive moral effort. Vichy Republicans––like the 15 Senators who unsuccessfully voted with the Dems to end the filibuster of their partisan Inquisition disguised as a bipartisan “commission”––need to be called out and challenged when they run for reelection. Stop all talk of “bipartisanship” and “comity,” and stop “negotiating.”  Like Goldfinger, the progressives don’t want Republicans to talk, they want them to die. The Senate should not confirm any appointments, starting with the rabid anti-gun-nut who is nominated to run the ATF, and who can’t even define the weapon he wants to ban.

Decline, the cliché goes, is not a destiny but a choice. The time we celebrate those who fought and died for our freedom should also be the time for choosing the “last best hope of earth” that “we shall nobly save, or meanly lose.”

14.

15. Z!!23@(X//2332!)

-/-