Ευχαριστίες Και Συγχαρητήρια!!!

Φίλοι μου!

Μετά από την ομόφωνη απόφαση (21-06-2021) της “Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων” της αμερικανικής Γερουσίας, για έγκριση του σχεδίου Νόμου, το οποίο είχαν υποβάλλει (09-06-2021), από κοινού ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ ΜΕΝΕΝΤΕΖ και ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφός του Μάρκο ΡΟΥΜΠΙΟ, σχέδιο Νόμου που αφορούσε ουσιαστικά (και φυσικά αφορά) αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην χώρα μας (το γράφουμε γενικόλογα), θεωρούμε υποχρέωσή μας να προβούμε στα ακόλουθα:

1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τις Η.Π.Α. για την απόφασή της αυτή! Είναι βέβαιον, ότι δεν θα το μετανιώσει!

Ειδικότερα ευχαριστούμε πρώτα το Α/ΥΠΕΞ και ακολούθως το Α/ΥΠΑΜ, όπως φυσικά και την Α/Γερουσία!

Είχαμε γράψει, παρά την ρεπουμπλικανική… κλίση του “σάϊτ”, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, πως ο νέος Α/ΥΠΕΞ Κος Α. Μπλίνκεν είναι ένα πολύ νέο δυνατό “χαρτί” της αμερικανικής διπλωματίας, ένα πρόσωπο που συνδυάζει την ορθή κρίση, μια κρίση που εδράζεται στην προφανή υψηλή κριτική του ικανότητα, την σοβαρότητα, μια σοβαρότητα που εδράζεται κυρίως στην γνώση του πότε “επεμβαίνει” και μιλάει για τα διάφορα θέματα του χαρτοφυλακίου του, την βαθιά γνώση των παγκοσμίων θεμάτων με τα οποία ασχολείται η Υπερδύναμις χώρα του, μαζί και με την φυσική του χαρισματική εμφάνιση!

Τον ευχαριστούμε!

Όμως!

Ευχαριστούμε το ίδιο και τον προηγούμενο Α/ΥΠΕΞ Κος Πομπέο, ο οποίος “στο μέτρο του δυνατού” αγωνίστηκε για ό,τι αποφασίστηκε στις Η.Π.Α. “προχθές”, βάζοντας τα θεμέλια της όλης υποθέσεως!

Πιστεύουμε ότι οι 2 παραπάνω άνδρες θα έχουν (ή θα πρέπει να έχουν), λαμπρό πολιτικό μέλλον!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” “έψαχναν” για υποψήφιο Πρόεδρο, υπάρχοντος του Μπλίνκεν!.. Μάλλον, εκρίθη ότι θα έπρεπε “να ψηθεί” περαιτέρω, μέσω του κυρίου πολιτικού… φούρνου, που λέγεται Α/ΥΠΕΞ!

Το αυτό ισχύει και για τον Κο Πομπέο!..

Ευχαριστούμε τέλος το Α/ΥΠΑΜ (Υπουργό και Επιτελείς του) για την θετική του εισήγηση, όπως βεβαίως και την Α/Γερουσία (με πρώτους τους Κους Μενέντεζ και Ρούμπιο) για την απόφασή της!..

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει ότι πλέον συνολικά “ΤΟ ΟΛΟΝ” του αμερικανικού πολιτικού “κατεστημένου” (όπως ακούω να αποκαλείται το λεγόμενο Α/”Βαθύ Κράτος”), αντελήφθη ό,τι απ’ εδώ τονίζουμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, κυρίως τα τελευταία 2 χρόνια, ήτοι την σημασία του να έχεις δίπλα σου τους εύψυχους και με… φαντασία Έλληνες και κυρίως πολεμικά, Έλληνες που μαζί με τους Ισραηλινούς (φύσει “Μαχητές”) είναι σε θέση να αποτελέσουν πολύ μεγάλη “ΔΥΝΑΜΗ ΙΣΧΥΟΣ”, για τις συμμαχικές δυνάμεις και κυρίως για τις Η.Π.Α. – Μ. Βρετανία, ήτοι για την Δύση!..

Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, παρά το γεγονός ότι είναι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ”, τον Α/Πρέσβη στην Ελλάδα Κο Τ. ΠΑΪΑΤ, ο οποίος στο Πεδίο απέδειξε ότι έχει πολιτική στόφα στα θέματα της “Παγκοσμίου Πολιτικής”, εργαζόμενος και αυτός γερά, γι’ αυτό που συνέβη στην Α/Γερουσία και που κατ’ εμάς αποτελεί την σπουδαιότερη πολιτική επιτυχία της ε/Κ-Β, από της αναλήψεως των καθηκόντων της, μέχρι και σήμερα!..

 

2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Συγχαίρουμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ επίσης τον Ε/Π-Θ Κ. Κ . Μητσοτάκη και τους Επιτελείς του, (με πρώτους τους ΥΠΕΞ Κο ΔΕΝΔΙΑ και τον “Σύμβουλο Ασφαλείας” Κο ΝΤΟΚΟ), για την κατ’ εμάς τεράστια αυτή ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Ε/Κ-Β!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που γράψαμε για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με Π-Θ τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και τονίσαμε ότι η Ελλάδα αφ’ ενός ασκεί και πάλι αυτού του είδους την πολιτική, αλλά και αφ’ ετέρου ασκεί επιθετική ή ενεργητική εξωτερική πολιτική, μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ! (Να βρείτε το άρθρο και να το διαβάσετε και πάλι! Αξίζει, για μια σειρά από λόγους, εξαιρουμένου αυτού της αξιοπιστίας μας, ως “σάϊτ”)!..

Την ποιότητα του Κου ΥΠΕΞ ΔΕΝΔΙΑ, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” την ήξεραν από την παρουσία του Κου Υπουργού, προ ετών, στο Ε/ΥΠΑΜ! Το στέλεχος αυτό έλαμπε και ως άνθρωπος και ως πολιτικός προϊστάμενος, σ’ ένα θεωρητικά εύκολο Υπουργείο για τους πολιτικούς, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο, ειδικά… “αν σου κάτσει”… ! …

Τον Κο ΝΤΟΚΟ επίσης (άτομο εκ φύσεως “χαμηλών τόνων”, γεγονός που λογικά σημαίνει πως είναι ψύχραιμος ακόμα και στα χειρότερα… , γεγονός που επίσης σημαίνει πως η σκέψη του δεν επηρεάζεται σε υψηλό βαθμό στις δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες άλλωστε και προσλαμβάνονται όλοι στον κόσμο, όλοι που φέρουν την δική του σημερινή ιδιότητα), τον ξέραμε και από την παρουσία του στο Ε/ΥΠΑΜ, αλλά και από το “ΕΛΙΑΜΕΠ”, και αυτό το τελευταίο ήταν και η μεγάλη μας φοβία, όταν ανέλαβε ως Έλληνας… Σάλιβαν!.. Όμως απέδειξε, έως τώρα, πως γνώμονάς του είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη… “πνευματική συνεισφορά” (sic), στα θέματα φυσικά της αρμοδιότητός του, προς τον Ε/Π-Θ, με… θέα του πάντα το εθνικό συμφέρον!..

Δεν θα παραλείψουμε ακόμα να συγχαρούμε και τον νυν Ε/Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κο ΦΛΩΡΟ Κων-νο, Αξιωματικό από το “νέο καθαρό ελληνικό στρατιωτικό αίμα”, ο οποίος, όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, “κούμπωσε” με τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ(!!!)* Π-Θ Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, κάτι που είχαμε επισημάνει απ’ εδώ πολλές φορές! Χωρίς περιστροφές, κατά την γνώμη των “ΑΓΓΕΛΩΝ”, η Πατρίδα μας είχε να δει τέτοιον Α/ΓΕΕΘΑ, από της εποχής του Στρατηγού ΓΡΑΨΑ (Αξιωματικάρα / όπως ακριβώς το διαβάσατε), που η αδελφή του νυν Π-Θ είχε τότε -κατ’ ελάχιστον- αδικήσει!..

Ο Στρατηγός ΦΛΩΡΟΣ είναι βέβαιον κατ’ εμάς πως “έδειξε” (για τον τομέα του ασφαλώς), στον Π-Θ μας, τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ, μη ξεχνώντας και την σημασία για την εθνική μας άμυνα και ουσιαστικά για την εθνική μας ανεξαρτησία, την “Κυπριακή Δημοκρατία”!

Ο Στρατηγός Φλώρος, ο νυν Ε/ΓΕΕΘΑ, βάζει σήμερα, ΣΕ ΟΛΑ(!!!), τα ΘΕΜΕΛΙΑ των νέων ΕΕΔ και του ευχόμαστε ως Έλληνες να πετύχει, ενώ παρακαλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ μας να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή με όλο τους το “είναι”, ώστε να… “τσιμεντοποιηθεί” κάποια στιγμή η άμυνά μας!..

Δεν θα παραλείψουμε να συγχαρούμε τον ΥΦΑΜ Κο ΣΤΕΦΑΝΗ, που και αυτός εργάστηκε για την επιτυχία μας που σήμερα διαπραγματευόμαστε και παρουσιάζουμε στο “σάϊτ” μας, ένας Στρατηγός ΣΤΕΦΑΝΗΣ, του οποίου η συνολική παρουσία στο Ε/ΥΠΑΜ εκπέμπει ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΗΘΙΚΟ στο σύνολο των στελεχών των ΕΕΔ και κυρίως όλων αυτών που “πολεμούν” καθημερινά εντός των 4 Ε/Επιτελείων μας!..

Συγχαρητήρια ΑΞΙΖΟΥΝ και σ’ όλα εκείνα τα πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη, σε Ελλάδα και Η.Π.Α., που εργάστηκαν μεθοδικά και με ζήλο, για την έγκριση του Ν/Σ, κλπ, πράξη που κρινόμενη, μάλλον (θα) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη προς την χώρα μας, μετά τον Β’ Π. Π., αμερικανική συνεισφορά (στρατιωτικής κυρίως βεβαίως μορφής), στην επιβίωση της Ελλάδος και της ασφαλείας της – ανεξαρτησίας της, μετά φυσικά την βοήθεια των Χ. ΤΡΟΥΜΑΝ – ΜΑΡΣΑΛ, που θεμελίωσαν την μεταπολεμική Ελλάδα!..

3. Επ’ ολίγον, θα θέλαμε να μας επιτρέψετε “να παινέσουμε ή ορθότερα να “βλογήσουμε” και τα γένια μας”! Γιατί;

Το “Διότι”, οι… επιμελείς και σταθεροί μας αναγνώστες το ξέρουν!

Διότι… ΦΩΝΑΖΑΜΕ(!!!) και γράφαμε απ’ εδώ σχετικά(!) στον Κο Ε/Π-Θ, και όπως πιστεύουμε με εδραία επιχειρήματα, επί μακρόν, ειδικά λίγο πριν από το ταξίδι του στις Η.Π.Α., για το “πώς”, κατά την γνώμη μας, θα έπρεπε να… πολιτευτεί τότε στην Ουάσιγκτον, έχοντας απέναντί του τον τότε Πλανητάρχη, Α/Πρόεδρο Κο Ν. Τραμπ!

Μάλιστα είχαμε υπερβεί και κάποια στιγμή τα εσκαμμένα, γεγονός για το οποίο ίσως και να μας παρεξηγήσατε, γράφοντας πως η Ελλάδα θα έπρεπε σήμερα να γίνει η επόμενη “τάδε” (αρ.) αμερικανική Πολιτεία!.. (Οι Αμερικανοί μας διάβαζαν, διότι μας είχαν προ πολλού αξιολογήσει… , και φαίνεται ότι κατορθώσαμε και τους πείσαμε!.. “Let’s say, this is our contribution to all this crucial matter”)!..

Στην ελληνική αυτή επιτυχία συνετέλεσε πιστεύουμε επίσης, και το γεγονός της -ίσως- “όσο δεν πάει άλλο” συσφίγξεως των Ε-Ισραηλινών σχέσεων, όπου οι Έλληνες απέναντί μας είχαμε έναν, (όπως θα το διαβάσετε), βαθιά ΠΑΤΡΙΩΤΗ Ι/Π-Θ, με φοβερή ικανότητα αμέσου αντιλήψεως των όσων άκουγε, έναν πολιτικό με στοχευμένη σκέψη και κρίση, καθώς και με ριζωμένο μέσα του τον τρόπο που έβλεπε την πρόοδο και επιτυχία του λαού του, αλλά και την συνολική ειρήνη και ευημερία και στην Μ. Ανατολή και στην Α. Μεσόγειο, κάτι που εμάς ενδιαφέρει πρωτίστως και για “να μην το κουράζουμε”, είχαμε απέναντί μας έναν ΣΟΦΟ(!) άνθρωπο και ηγέτη, που η συνολική του παρουσία προέβαλε και αυτόν, αλλά κυρίως τον λαό του, την χώρα του και τον πολιτισμό της!.. Ας ευχηθούμε και οι Κοι Μπένετ και Λάπιντ να ανήκουν στην ίδια… συνομοταξία πολιτικών!.. (Φυσικά, θα θέλουν “πολλά… ψωμιά” για να φτάσουν κάποτε τον Κο Β. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, αν φυσικά τον φτάσουν)!

Παρακαλούμε λοιπόν όλους σας, να ανατρέξετε στο “σάϊτ” μας και να δείτε ξανά το τί γράφαμε… τότε, και για ό,τι πέτυχε η Ελλάδα “σήμερα”, αλλά και γενικότερα για τις Ε-Α σχέσεις!.. Αξίζει πχ να θυμηθείτε το τί γράφαμε στον Κ.Κ.Μ. να πει τότε στον Τραμπ, κλπ!..

 

4. Ο κυριότερος (ίσως ο μόνος) εχθρός, τώρα πια, για τις Ε-Α σχέσεις, όπως αυτές διαγράφονται, ιδιαιτέρως μετά από την παραπάνω συμφωνία, κλπ, είναι ο… ΧΡΟΝΟΣ για τους Έλληνες, αλλά και ο ίδιος… ΧΡΟΝΟΣ και για τους Αμερικανούς, και αυτό το αφήνω σε εσάς φίλοι μου / μας να το… επεξεργαστείτε στο μυαλό σας, αφού για εμάς και… σ’ εμάς κάνει… “τζιζ”!

 

5. Δείτε οι… “μυημένοι” (οι λοιποί στον “Μεταφραστή”) παρακάτω, τί έγραψαν σχετικά οι Τούρκοι!

 

Yunanistan‘a askeri doping! F-35 ve milyonlarca dolar…Resmen onaylandı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Yunanistan‘a yönelik askeri malzeme ve eğitim yardımını ön gören yasa tasarını oy birliği ile onayladı.

Yunanistan'a askeri doping! F-35 ve milyonlarca dolar...Resmen onaylandı
23.06.2021

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi , Komite Başkanı Demokrat Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio tarafından 9 Haziran’da sunulan ve “ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arası Ortaklık Kanunu” başlıklı yasa tasarısını oyladı.

Söz konusu tasarı, komitedeki tüm senatörlerin onayını alarak, oylanması için Senato Genel Kuruluna gönderildi. AA’nın haberine göre; senatonun da onayını alması durumunda tasarı, önce Temsilciler Meclisi Genel Kurulunun ardından da ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına sunulacak.

TASARIDA YER ALAN MADDELER

Yunanistan ordusunun modernleşme sürecine ve Rusya yapımı ekipmanlardan uzaklaşan geçiş sürecine yönelik yardım yer alıyor. Aynı zamanda 2022-2026 mali yıllarında Yunanistan’a yıllık 1,8 milyon dolar değerinde uluslararası askeri eğitim desteği sağlanması ön görülüyor.

ABD’nin, Yunanistan’a silah alımı için doğrudan kredi vermesine de imkan tanıyan tasarıda, Yunanistan’ın sipariş verdiği F-35 uçaklarının teslimatı için de yetki veriliyor.

Aynı zamanda tasarıda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail, Yunanistan ve ABD arasında bir parlamentolar arası grup kurulması da söz konusu.

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ.

1. Τώρα, ρε ανόητοι (τουλάχιστον και από ευγένεια… ), που ο Π-Θ στέλνει την Κα Σουρανή ως Πρέσβειρα στην Ρώμη, πόσο θα συνεχίζετε να λέτε, για να μειώσετε τάχα τον Μητσοτάκη και τον Δένδια, πως εφεξής για τα Ε-Τ θα μιλάνε οι Σουρανή – Ι. Καλίν, οι εκ των πραγμάτων πολιτικοί… “τηλεφωνητές” των 2 Π-Θ, της συσταθείσης, μετά την τελευταία επαφή Κ.Κ.Μ. και ΡΤΕ, “ειδικής Ε-Τ τηλεφωνικής γραμμής”;

Όσο για τους Τούρκους (και τον Τ/ΠτΔ ΡΤΕ φυσικά), για να μαθαίνετε, (αν και σας βρίσκω… δύσκολους στην μάθηση), έχουν την λεγόμενη «”1η Ομάδα” ΡΤΕ», η οποία περιλαμβάνει και τον ΥΠΕΞ, συνεπώς ούτε απέναντι υπάρχει κάποια πολιτική… μείωση ή υποβάθμιση του… “Γιού του Λοχία”!.. (Αυτή η “1η Ομάδα”, για να καταλάβετε, είναι αυτή που μετέβη πρόσφατα στην Λιβύη)!

Άϊντε, ρε δημ/φοι της πλάκας, που νομίζετε πως μπορεί να είστε τα πάντα, όπως πολιτικοί αναλυτές, λοιμωξιολόγοι, δικαστές, ψυχολόγοι, κλπ, και γενικώς τα… παπάρια μου).

2. Γράψαμε για το “δημ/κό ξέσκισμα” “2 λόγια” και το πώς γίνεται, με αφορμή την δολοφονία της Καρολάϊν, απευθυνόμενοι κυρίως προς τους μαθητές της δημ/φίας και την επομένη “βγήκε” ο Νίκος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (πόσους, άραγε, τέτοιους “υψηλού επιπέδου” Ε/Πολιτικούς, έχεις, ρε Τσίπρα, στο Κόμμα σου σήμερα;  / Να σου πούμε εμείς, “ΚΑΝΕΝΑΝ”), και μίλησε για “τηλεοπτική δικονομία”!..

Μια άλλη φουρνιά πραγματικών πολιτικών, σοβαρών και όχι γελοίων ή τιποτένιων, που και από τις 2 αυτές κατηγορίες, ήτοι από γελοίους και τιποτένιους, βρίθει σήμερα η Βουλή!..

3. Λέμε στους “ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ” και λοιπούς ίδιους, με άλλα τάχα… ονόματα, με αφορμή τις κόκκινες μπογιές στου ΜΠΑΛΑΣΚΑ, και πάντα με πολύ σεβασμό, και ας το σκεφτούν, επειδή τυχαίνει να ξέρουμε! Είστε γνωστοί ΑΠΑΝΤΕΣ, Έλληνες και ξένοι!.. Μέχρις εδώ!..

Αυτό παραπάνω είναι η προς εσάς βοήθεια!..

Και τώρα η συμβουλή μας, και αυτή με σεβασμό προς όλους εσάς! Πάψτε να ζείτε με αυταπάτες και προσπαθείστε να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, διότι οι όποιες εξελίξεις θα είναι τόσο γρήγορες, που δεν θα  αντιληφθούμε ίσως όλοι μας, το πότε θα ‘ρθούν και το πότε θα… φύγουν!..

4. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

 

Ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα του Ανδρέα Παπανδρέου

 

Βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου - ΦΩΤΟ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

Ανδρέας Παπανδρέου: Πώς ο 'Handy Andy' έγινε 'εχθρός' των Αμερικανών - Αφιερώματα | News 24/7

 

Ιστορίες γνήσιας ΠΑΣΟΚικής τρέλας!

 

Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ“!

-/-