Εϊ, Ψιτ!

Φίλοι μου / μας!

1. Από το 2011 λέγαμε και γράφαμε για τις 2 “οδούς” του “EAST-MED”, ο ένας εκ των οποίων διχοτομεί το Αιγαίο και καταλήγει στην Αλεξ-πολη, όπου επίσης γράφαμε ότι θα έχουμε Σταθμό “LNG”, κλπ, και όλα τα σχετικά!..

Ήταν τότε που κάποιοι… ήρωες, εδώ στην χώρα μας, μαζί με τα τσατσόνια τους, έλεγαν πως οι αγωγοί θα πέρναγαν μέσα από την… Τουρκία και άλλα τέτοια… ωραία!..

Σήμερα, αυτοί το βούλωσαν ή μασάνε διάφορες δικαιολογίες ή και ψεύδονται ακόμα, λέγοντας πως και αυτοί αυτό έλεγαν, κλπ, ενώ κάποιοι τότε “κολλητοί” τους και σημερινοί αυτονομημένοι, όπως πχ ο Βελόπουλος, ο τσάτσος του πράκτορα Σαββίδη στην χώρα μας, ανησυχεί τάχα, διότι, όντας πια στην Αλεξ-πολη οι Η.Π.Α., κινδυνεύει λέει η Ελλάδα, αν γίνει σύγκρουση μεταξύ των Η.Π.Α. και Ρωσίας! Και ρωτάμε!

Θα έφτιαχναν μια οποιαδήποτε εγκατάσταση στρατηγικής σημασίας πχ οι Ρώσοι και θα την άφηναν ανασφάλιστη, ρε Βελόπουλε; Γιατί δηλαδή να το έκαναν οι Αμερικανοί βρε τζάνεμ;

Αν δεν ήταν οι Η.Π.Α., ρε Βελόπουλε, στην Αλεξ-πολη, και γινόταν σύγκρουση Η.Π.Α. – Ρωσίας, η Ελλάδα, ούσα μέλος του ΝΑΤΟ, και πάλι δεν θα ήταν / δεν θα είναι ρωσικός στόχος; Και μέχρι τώρα δεν κινδυνεύαμε, ρε… Κομμουνιστή* Βελόπουλε; Σε ποιούς νομίζεις ότι απευθύνεσαι;

* Διότι μόνον οι… φιλειρηνικοί Κομμουνιστές τα λένε αυτά!..

Επίσης! Αν γίνει Α-Ρ πόλεμος, λέγε με “Παγκόσμιος”, τότε οι Ρώσοι θα προσβάλλουν και τις γειτονικές μας Α/Βάσεις, σε Βουλγαρία, σε Ρουμανία, Σκόπια, Κόσοβο, κλπ!.. Άστα ρε Βελόπουλε και… “βρωμάνε”!

Και η απάντηση στο ερώτημά σου, “θα φταίνε οι Ρώσοι, αν μας κτυπήσουν”, κλπ, σου απαντώ! Οι φίλοι σου οι Ρώσοι δεν βοηθούν τα τελευταία 5 (τουλάχιστον) χρόνια τους εχθρούς της Ελλάδος Τούρκους, οι οποίοι επίσης ανήκουν στο ΝΑΤΟ(!), (αυτούς αλήθεια, ρε Βελόπουλε, γιατί τους βοηθούν άραγε;), σε όλα τα Πεδία και κυρίως στο στρατιωτικό;

Βεβαίως λοιπόν και θα φταίνε οι Ρώσοι, αν μας προσβάλουν!..

Όσο για τον οικονομικό σου “ενισχυτή” Σαββίδη, μην φοβάσαι και θα… γυρίσει στην Ελλάδα, στην άλλη… ζωή!.. “Καρφώθηκες” και πάλι χθες!.. (“ALERT” 22-12-2021).

Παλεύεις εσύ ο μεγάλος… Πατριώτης να ρίξετε τον Μητσοτάκη, για να έρθει και πάλι ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και οι ανθέλληνες διεθνιστές του, για να γυρίσει το… αφεντικό σου; Δεν ντρέπεσαι καθόλου, ρε Βελόπουλε;

Όταν εμείς μιλάγαμε και (!) για Αλεξανδρούπολη, μόνον οι Ρώσοι “ξύπνησαν” τότε και δραστηριοποιήθηκαν, στέλνοντας αρχικά(!) τον Σαββίδη στην Ελλάδα, με τις γνωστές του πράξεις, κλπ, αποτέλεσμα συγκεκριμένων εντολών που είχε λάβει! (Τα έχουμε πει και γράψει)!..

“Κρύψου” Βελόπουλε και πάρε και καμιά… “ΕΠΑΛ” μυαλού, αν έχετε, εκεί στο Κανάλι, παράξει και τέτοια!..

Σε ό,τι αφορά την κρισιμότητα, λέγε με ΑΞΙΑ της περιοχής μας, διάβασέ μας, ρε πολιτικέ και ανθρώπινε απατεώνα Βελόπουλε, όπως επίσης διάβασέ μας καλά, σχετικά με το τί θα γίνει στο μέλλον στην γειτονιά μας, γεγονός που θα πυροδοτήσει και τον Γ’ Π.Π.!.. Έχουμε γράψει και για την… Εγνατία οδό, για την Καβάλα, για την Θεσσαλονίκη, για τα πάντα, αν έχεις γνώσεις και κρίση για να τα “τσιμπάς”!..

Κάτσε λοιπόν να μας διαβάσεις, ώστε να μάθεις (και να μας λογοκλέψεις ακόμα, αν θες, σου δίνουμε την άδεια, κάτι εξαιρετικά σύνηθες για σένα), έτσι ώστε να μην ανησυχείς για μια πιθανή μελλοντική “ΕΛΛΑΔΑ της Μελούνας”!

Η Ελλάδα μας, Βελόπουλε… Αρχηγέ, αχαχαχαχαχαχα, (τί ζούμε, Θεέ μου), πιθανότατα… συνηγορούσης στο Πεδίο και της φίλης σου Ρωσίας, όχι μόνον δεν θα γυρίσει στην Μελούνα ή στην… Λαμία, αλλά, κατ’ ελάχιστον, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΩΝ-ΠΟΛΗ!..

ΥΓ.

Ρε ψεύτη! Λίγα μας έχουν δώσει οι Η.Π.Α., που τάχα θα συμφωνούσες με το να πάρουν την Αλεξ-πολη, όπως και το λιμάνι της, αρκεί δήθεν να είχαμε κάποια σοβαρά ανταλλάγματα απ’ αυτούς;    

2.  Προς την ε/φ “ΣΤΟΧΟΣ”! Ο.Κ.! Ο πράγματι Βασιλικός Σχης, Αιτωλο-Ακαρνάνας Σπύρος Μουστακλής είχε όντως διωχθεί προ της Χούντας του 1967, διότι “έκλεβε” τις επιταγές των στρατιωτών του, και άλλα πολλά!..

Και αυτό λοιπόν σημαίνει ότι, έρχονται μετά τα κτήνη, οι… Θεοί Χουνταίοι σας και τον σπάνε στο ξύλο, του δίνουν να πίνει τα ούρα του, τον μουγγαίνουν και τον αφήνουν ημιπαράλυτο; Τί είναι αυτά, ρεεεεεε;

Δεν ντρέπεστε να γράφετε (και να συμφωνείτε μάλιστα) με τέτοια φρικώδη γεγονότα; Πώς, μετά, μπορείτε να θέλετε να επηρεάζετε τον ε/λαό;

Γιατί, ρε σεις, δεν περιορίζεστε μόνον στα εθνικά και μόνον θέματα, στα οποία φαίνεται ότι είστε σε ορθή ρότα, και ασχολείστε και με άλλα… αντικείμενα, με τα οποία εκτίθεστε και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό και ως δημ/φοι, αλλά κυρίως ως άνθρωποι;

3. Τελικά ρε μάγκες τί έγινε στην Τουρκία; “Έπεσε” ο ΡΤΕ με τον οικονομικό πόλεμο που του έκαναν; Αχαχαχαχαχαχαχαχα!.. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Από 1$ = 25 Τ.Λ. , αχαχαχαχαχα, τώρα και πάλι 1$=12 Τ.Λ.!………….

Πολύ μάγκας αποδείχθηκε και πάλι ο ΡΤΕ, όχι διότι ζήτησε βοήθεια από το Κατάρ και τα Η.Α.Ε., όχι διότι του φούντωναν τον πληθωρισμό και αυτός μείωνε τα επιτόκια, αχαχαχαχαχαχαχα, όχι διότι τύπωσε χρήμα (… πληθωριστικό, έστω / γράφαμε προ ολίγου χρόνου εδώ για το… πλεονέκτημα να έχει μια χώρα το δικό της νόμισμα), όχι, διότι… αύξησε τον “Κατώτατο Βασικό Μισθό” στις 4250 ΤΛ (η μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταία 50 χρόνια στην χώρα, έστω και “ουσία” πλασματική), αλλά διότι εσχάτως “έπαιξε” με τις τιμές του Χρυσού, (παρατηρήθηκαν 2 διαφορετικές τιμές στην Τουρκία, και “πωλήσεως” και “αγοράς”, κλπ, σε μια Τουρκία που έχουμε γράψει τί σημαίνει για την διεθνή διακίνηση του χρυσού το έδαφός της, όπως και τί αποτελεί γι΄αυτήν), γεγονός που έκανε τους “Κοσμοκράτορες”, αριστερών καταβολών και πεποιθήσεων, “Διεθνείς Εβραίους” “να ανακρούσουν πρύμναν” και να λύσουν την οικονομική πολιορκία της Τουρκίας ή έστω να την μειώσουν ως προς την ισχύ της, ως προς… την δυναμική της!.. 

Ο ΡΤΕ “κτύπησε” μ’ αυτόν τον τρόπο, όπως γίνεται κατανοητό, και την “TÜSİAD”, (“Χρόνια σας πολλά” βρε / “έκλεισε” 71 χρόνια ζωής ο “Σύνδεσμος” των Τ/Κεμαλιστών Μεγαλο-Επχτιών φέτος / οι 9/10 είναι ντονμέδες), με αποτέλεσμα να αρχίσουν αυτοί να… μιξοκλαίνε, σαν πχ τον “μορφονιό” Πρόεδρο “Ντονμέ” Κοτς της “Φενέρ”!..

Σήμερα (23-12-2021), ο ΡΤΕ συναντάται με έναν εκ των τεραστίων τ/οικονομικών Κεφαλών της χώρας, τον ΣΑΧΕΝΚ και προφανώς έπεται και συνέχεια!.. (Όλοι τώρα θα συνταχθούν, θέλοντας και μη, με τον ΡΤΕ)!..

Τώρα, αγαπητοί, θα πηγαίνουν όλοι αυτοί οι Κοι (εκπρόσωποι στην χώρα των “Διεθνών Εβραίων”) παρακαλητά στον Τ/Πρόεδρο, ώστε να μην χάσουν μεγάλο κομμάτι της περιουσίας τους, άτομα που δεν θέλουν να χάνουν ούτε… ψίχουλό τους!..

Θυμηθείτε, τί λέγαμε και γράφαμε εδώ για την τ/Οικονομία! Άραγε, τώρα, θα… ξυπνήσουν κάποιοι ή θα συνεχίσουν, για τους… λόγους τους, να εθελοτυφλούν;

4.  Ακούσαμε πρόσφατα, στον “ΣΚΑΪ”, τον Κο Α. Λοβέρδο (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) στις θέσεις του για τα Ε-Τ και με παρρησία αναφέρουμε πως πρόκειται για έναν πολύ “διαλεχτό”… Έλληνα!

Ο Α.Λ. συμφωνεί μαζί μας (και) στο θέμα του ότι οι Τούρκοι δεν παρασύρονται, για τις όποιες δράσεις τους, από τα εσωτερικά τους, κάθε φορά, θέματα!

Πιστεύουμε τέλος πως, πανάξια ανήκει στην δύναμη του “Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής” της χώρας μας!.. Δυστυχώς και στο ΠΑΣΟΚ ίσχυσε το… Τρικουπικό, …  “ΑΝΘ’ ΗΜΩΝ ΓΟΥΛΙΜΗΣ”!..

5. 19 Ιαν. 2022, “Θεού Θέλοντος”, τα πρώτα “ΡΑΦΑΛ” στην Ελλάδα!.. Μπράβο στον έχοντα “ευήκοα ώτα” και ορθή πολιτική κρίση Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, αλλά “μπράβο”(!!!) και στο Ε/ΓΕΕΘΑ, όπως και λίγο, πολύ λίγο βρε, … “μπράβο” και στους… “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”!..

Δεν συζητάμε τί θα γίνει, όταν έρθουν και τα πρώτα F-35 στα ε/χώματα!..

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!..

6. Κάποιοι λίγοι, μόνον στο Ε/ΥΠΕΞ, όπως εσφαλμένως πιστεύαμε, αφού είμαστε πιο κοντά τους, είχαν και έχουν μακριά γλώσσα, όντας αρκούντως λάλοι! Τώρα, ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, κάνουν λόγο και για το Ε/ΥΠΑΜ, το οποίο φαίνεται… νοστάλγησε τις ημέρες του ΒΙΤΣΑ, όταν γινόταν ο(!) χαμός, τότε που ο περίεργος αυτός (δήθεν μειλήχιος) !..

Κατόπιν τούτων, καλούνται ΑΠΑΝΤΕΣ(!!!) αυτοί οι… ελάχιστοι ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ και να περιορίζονται “στα πρέποντα” στις όποιες κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους προσωπικές ή υπηρεσιακές!.. Τέλος, και κάτι ακόμα, για εσάς κυρίως τους λάλους! Διαβάστε:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ “ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΛΕΠΤΕΤΑΙ!!!

7.  Θα θέλαμε να θυμίσουμε κάποια λίγα, για 2 Τούρκους Αξκούς, ώστε κάποιοι να αντιληφθούν το “πώς” πιθανότατα “σκέπτονται” σήμερα ή και(!) σήμερα οι ΤΕΔ!

α. Αντγος (3 Αστέρων) Λεβέντ ΕΡΓΚΙΟΥΝ:

Είχε καταδικασθεί σε 13 χρόνια φυλάκιση, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση “ΒΑΡΙΑ”!..

Όταν, προ ολίγων μόλις ετών, οι ΤΕΔ είχαν, μέσα σε 81 ημέρες επχ-σεων κατά του “ΡΚΚ”, στην ευρύτερη περιοχή του Τούντζελι, 60 νεκρούς, (οι εκεί 2 Ταξίαρχοι συνελήφθησαν ως Γκιουλενιστές), τον έβαλαν Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας Κομάντος, του Τούντζελι και μέσα σε 21 ημέρες “καθάρισε” την περιοχή (ΜΑΡΝΤΙΝ / Νουσαϊμπίν) από τους ΡΚΚ- άδες!

Το ίδιο αυτό στέλεχος φέρεται (1% – 2% / ούτε καν φήμη ή περίπου φήμη) να συνελήφθη αρχικώς και ως “FETÖ-CÜ”, αλλά τελικώς και αυτό το “κατάπιαν” στο Τ/ΓΕΕΔ, όπου και ως εκεί μετατιθέμενος και υπεύθυνος των “Σχεδίων Επχ-σεων”, ξαναδικάσθηκε (για την “Βαριά” βεβαίως, όσο μπορώ να θυμηθώ) και αθωώθηκε!!! (Να βρείτε και να διαβάσετε ξανά, την ανάλυσή μας για τον σημερινό ρόλο – θέση των ΤΕΔ, στο τ/Κράτος και την επιρροή τους στην Κ-Β ΡΤΕ)!..

Έχει “περάσει” και από τα Άδανα και τα… θέματα Συρίας!..

Έχει υπηρετήσει ως Δκτης και στο 49ο Σύνταγμα στα “Κατεχόμενα”.

Τώρα είναι “1η μούρη, στο Καβούρι”, αφού τοποθετήθηκε Διοικητής του 3ου ΣΣ!.. NATO YÜKSEK HAZIRLIK SEVİYELİ 3KOLORDU KOMUTANLIĞI.

Σημειώνω, ακόμα, τα εξής:

Ένας τέτοιος… χαρακτήρας να ήταν επικεφαλής των “Σχεδίων Επχ-σεων” των ΤΕΔ και η… κάποτε θεωρούμενη… “Ψυχή” του Τ/Επιτελείου!.. Σκεφτείτε!.. (Υφιστάμενη Νοοτροπία).

– Απαιτείται μια, μικρή έστω, μελέτη, για την πιθανή συμμετοχή Γκιουλενιστών Αξκων (περισσότερο Ισλαμιστές Αξκοί, κλπ) στην υπόθεση “Βαριά” (οι περισσότεροι Κεμαλιστές), όπως και το ανάποδο, καθ’ όσον η υπόψη… μίξη, πέραν του ζωηρού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει από μόνη της, απαιτεί και εξέταση των υφισταμένων  σχέσεων των στελεχών μέσα στις ΤΕΔ, καθώς και των όποιων επιρροών μέσα σ’ αυτές!!!

Μήπως όμως, τελικά, ο Λ. Ε. ήταν “Όφις Ασφαλείας” των Κεμαλιστών, μέσα στους Ισλμαιστές;

β. Αντγος (3 Αστέρων) Μετίν ΤΟΚΕΛ:

Έχει διατελέσει Διοικητής στην 3η Μχία (ΠΖ) στην Γιουκσέκοβα / ΧΑΚΚΑΡΙ, Επχης στο ΝΑΤΟ-ϊκό Στρατηγείο στην Σμύρνη, όπως και τώρα Διοικητής του 6ου ΣΣ, (για τις εκ Συρίας προερχόμενες απειλές), ενώ έχει χαρακτηριστεί ως άκρως επιτυχημένος στις επχ-σεις που διηύθυνε στην Τσουκούρτζα, (μέχρι και στο Β. Ιράκ), κατά του “ΡΚΚ”!!!..

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ “ΥΦΟΣ” ΤΩΝ ΤΕΔ “ΣΗΜΕΡΑ”!..

8. Μήπως μπορεί η Ομάδα “ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ” να “δει” λίγο τα παρακάτω ΙΧ με τους αναφερόμενους αρ. κυκλοφορίας και δια του εκπροσώπου της να ενημερώσει στην συγκέντρωση στης “ΝΤΑΙΖΗΣ” (26-12-2021 / Αλλαγή); (Τίθεται ως ερώτημα, λόγω του ελαχίστου προς δράση χρόνου)!

ΖΥΟ 9384ΙΝΡ 1142 – ΖΗΗ 4593 – ΖΥΝ 1138 – ΥΜΙ 9521.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΚΑΘ’ ΟΣΟΝ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ… ΛΑΒΡΑΚΙΑ!.. (ΤΟ 1ο… “ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ”… ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ(!!!) ΩΣ “ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ” – “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ -ΕΞ… ΑΣΙΑΣ- ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΑΛΒΑΝΟ “ΠΡΟΣΤΑΤΗ”)!..

9.

Iran Driving Hamas’ Terror Against Israel

Obama’s bagful of cash to the Mullahs proved very helpful.

 

Although Hezbollah is far more powerful than Hamas, it is more restraint in operating against Israel because of the nature of the Lebanese confessional system. Hezbollah, although yielding major power in Beirut, has to give political consideration to the impact on Lebanon should they provoke a war with Israel. The Second Lebanon War in 2006 devastated the country, and a future war might be even costlier for the Lebanese. Hamas simply does not have such constraints, and Hamas’ very raison d’être is to destroy Israel, not so much for sake of a Palestinian state in its place, but for the glory of Islam, and to recapture every inch of land formerly conquered by Islam.

The Islamic Republic’s Modus Operandi against Israel and its other regional enemies is to incite their Arab-Palestinian proxies (Hamas and PIJ), provide them with cash, training, lethal arms, and ultimately have them pay back the Iranians with their own blood for the Ayatollahs regional hegemonic interests. This is true in Gaza, Syria, Southern Lebanon, Iraq, and Yemen. It is mostly Arabs not Persians who pay in blood for the Iranian schemes. In recent years however, in what is called “the war between wars,” Israel has changed the formula, and is targeting Iranian assets in Syria, both human and material. Sometimes it is Iranian Islamic Revolutionary Guards corps (IRGC) personnel, and other times a missile base manned by Iranians, or some sophisticated weaponry shipped to Hezbollah from Iran. Ironically, and rather hypocritically, while the IRGC and Hezbollah are butchering fellow Sunnis in Syria, including Palestinians, Sunni-Muslim Hamas and PIJ engage with and praise the Tehran regime.

Over the years, the Iranian regime had managed to smuggle thousands of rockets to build up Hamas’ arsenal. When it became hard for Iran to smuggle entire rockets in, they delivered rocket parts to Hamas. And when Israel sealed off the Gaza Strip, the Iranians sent engineers to teach Hamas’ engineers how to assemble the rockets. In the aftermath of the Guardian of the Walls Operation in May 2021, Ismail Haniyeh, Hamas’ political bureau chief based now in Qatar, thanked the Iranians for enabling Hamas to carry out its intense bombardment against Israeli population centers with over 4,000 rockets targeting Israeli civilians. He stated, Tehran “did not hold back with money, weapons, and technical support.”

The real warming up in the relationship between the Islamic Republic of Iran and the Palestinian offshoot of Egypt’s Muslim Brotherhood, i.e., Hamas, occurred in 1991. Following the first Gulf war and the liberation of Kuwait, the US attempted to foster regional peace, including an Arab-Israeli peace, through the 1991 Madrid Conference. To counter US efforts, Iran convened a conference on Palestine, and invited the anti-peace camp, including Hamas to participate. About the same time, Hamas was already an active participant in the first intifada (1987-1991). In 1992, the late Israeli Prime Minister Yitzhak Rabin deported 418 of Hamas’ leading figures to Lebanon. A decade earlier, Iran had created its Shiite proxy Hezbollah in Lebanon. The latter, Islamist terror group Hezbollah, taught the Hamas deportees how to build and use suicide bombs and be suicide human bombs. As a result of an Israeli court order, Rabin allowed the deportees to return, and this resulted in the suicide bombers of the second intifada (2000-2005), which cost over 1,000 Israeli civilian lives. In 2006, as Hamas won in the Palestinian parliamentary elections, the US and the EU suspended aid to Gaza, then the Iranian regime decided to allocate $50 million for Hamas.

Iran’s current Supreme leader, Ayatollah Ali Khamenei has been far more committed to the Palestinian cause than his predecessor. It has been during Khamenei’s reign that the intensity of the Iranian–Israeli conflict grew to major proportions. Hamas’ surprise victory in the Palestinian elections dramatically transformed Iran’s relations with Hamas. By the end of 2006, Iran pledged $250 million in aid to a nearly bankrupt Hamas.

Prior to the December 2008 Gaza war, codenamed Operation Cast Lead, Iran provided military aid and training to Hamas’ military wing Izz a-Din al-Qassam Brigades. Iran supplied the military equipment used by Hamas to launch the attack on Israel. In February 2009, Khaled Mashaal, head of Hamas’ political bureau, on a visit to Tehran after the war, thanked the Iranian regime, calling Iran, “a partner in victory.”

Iran played a key role in all recent engagements between Hamas and Israel. Iran incited Hamas and the PIJ to engage Israel; they funneled weapons, trained Hamas and PIJ operatives, and funded them. In March 2014, just months before Operation Protective Edge, Iran shipped 40 M302 heavy rockets to Hamas in Gaza aboard the Iranian owned ship “Klos C.” The rockets were hidden under Iranian cement bags. Israeli navy commandos seized the ship in the Red Sea on March 5, 2014. A UN report established that the “Klos C” had loaded the weapons shipment in the Iranian southern port of Bandar Abbas. Earlier, during the 2012 war in Gaza codenamed Operation Pillar of Defense, Hamas fired long-range Iranian manufactured missiles into Israeli population centers. This was repeated again in May 2021, during Operation Guardian of the Walls. This time, it was supplemented with a greater number of missiles fired at once into Israeli population centers, including Jerusalem and Tel Aviv. This was meant to overwhelm Israel’s Iron Dome defenses. The missiles this time were more accurate. In addition, Hamas used bomb carrying drones and mini-submarines, all of it helped by Iran. Israel’s Iron Dome shot down most of the missiles, while others fell in Gaza killing scores of Palestinians.

Reuters reported (May 22, 2020) Iran’s Supreme Leader Ali Khamenei as saying, “Iran realized Palestinian fighters only problem was lack of access to weapons. With divine guidance and assistance, we planned, and the balance of power has been transformed in Palestine, and today the Gaza Strip can stand against the aggression of the Zionist enemy and defeat it.”  This was a brazen admission of Iran’s fueling Hamas’ war against Israel. Sadly, the Obama administration 2015 nuclear deal provided the Ayatollahs with a windfall of cash. It was used to arm and fund the wars against Israel.

10. Sabah Gazetesi İlk Sayfası

11.

TÜSİAD 51 yıldır ne yapıyor? İşte cevabı

Haber7 yazarı Ferman Karaçam, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) kurulduğu 1971 yılından bugüne kadar yaptıklarını anlatan bir yazı kaleme aldı. Karaçam, TÜSİAD’a ve üyelerine yönelttiği 9 soruya yanıt istedi.

TÜSİAD 51 yıldır ne yapıyor? İşte cevabı
22.12.2021 

Haber7 yazarı Ferman Karaçam, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) geçtiğimiz günlerde hükümete yaptığı “Hükümet’e, genel kabul görmüş iktisat kurallarına hızla dönülmesi” çağrısına ilişkin bir yazı kaleme aldı. TÜSİAD’a ve üyelerine 9 soru yönelten Karaçam, “Bu memleketin çilesini çeken, kendi emeği ve alın teri ile geçinen insanların sırtına yapışık yaşayan Türkiye’nin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne bazı hatırlatmalar yaparak, birkaç soru sormak, bu bildirinizden sonra vatandaş olarak bizim için de bir hak oldu” ifadelerini kullandı.

İşte Karaçam’ın o yazısı:

Ekonomide meydana gelen kur dalgalanmaları üzerine TÜSİAD bir açıklama yayımlayarak, “Hükümet’e, genel kabul görmüş iktisat kurallarına hızla dönülmesi” çağrısı yaptı.

Yapabilir, yapabilir de; bu memleketin çilesini çeken, kendi emeği ve alın teri ile geçinen insanların sırtına yapışık yaşayan Türkiye’nin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne bazı hatırlatmalar yaparak, birkaç soru sormak, bu bildirinizden sonra vatandaş olarak bizim için de bir hak oldu.

TÜSİAD olarak bu ülkede 1971 yılından bu tarafa faaliyet gösteriyorsunuz. Kurulduğunuz tarihten öncekileri saymazsak irili-ufaklı on taneden fazla ekonomik kriz yaşadık.

Kuruluşunuzdan üç yıl sonra, yani 1974 yılında petrol krizi patladı. Bütün emtia fiyatları dört-beş katına çıktı; işsizlik, enflasyon ve faizler arttı; insanlar yiyecek, içecek kuyrukları oluşturdu.

1980 yılında 2. petrol krizini yaşadık, meşhur “24 Ocak Kararları” alındı, enflasyon % 65 oldu, TL % 48 değer kaybetti, Türkiye ile İMF arasındaki ahbaplık biraz daha katmerlendi, dostluk kazanının altı harlandı.

1982’de meşhur bankerler krizi patladı.

Aldıkları para borcunu ödemek için, biraz daha yüksek faizli kredi alıp, birbiri ile faiz yarışına giren, vatandaşa da daha fazla faiz verip mevduat toplayan 258 tane banker nihayet battı, bir kısmı da kaçtı.

Daha çok faizle kandırılmış 200 binin üzerinde orta ve küçük mevduat sahibi ortada bırakıldı, sonraları devlet bunlarla ilgili yasa çıkarmak zorunda kaldı.

1990-91 krizi: Enflasyon % 40’lardan % 61’e çıktı, birçok işletme battı, işsizlik patladı, faizler fırladı.

1994 krizi: Çok bilinen adıyla “5 Nisan Kararları”; bu kriz olurken dünyanın en iyi okullarından; Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi’nin ekonomi dalında diplomasını alan, doktorasını ABD’de Yale Üniversitesi’nde tamamlayıp yine Boğaziçi’nde ekonomi alanında profesörlüğünü tamamlayan bir başbakanımız vardı. Yani sizin deyiminizle, “Dünyada genel kabul görmüş” iktisat kurallarının en iyilerinde zirve bir iktisat eğitimi almıştı başbakanımız.

Fakat ne hazindir ki, genel kabul görmüş kuralların en iyilerinin uygulandığı bu kriz döneminde, ben de şahsen, çok dramatik bir şok yaşadım.

Krizden bir süre önce büyük heveslerle ve döviz borçlanarak ikinci el bir Renault araç almıştım.

Krizden sonra aracı satıp, borcumun sadece bir kısmını ödeyebildim, geriye kalan borcumu da iki yıla yakın, taksitlerle ödeyerek ancak tamamlamıştım.

1994 krizinde hükümet para bulabilmek için % 400 faizle piyasaya borçlanma kağıtları sattı.

Paramız % 40 oranında değer kaybetti, yani devalüe edildi. Faizler aldı başını gitti, işsizlik arttı.

2000 krizi: O yıl Türkiye uzun zamandan beri ilk defa eksi % 6,1 küçüldü, enflasyon % 69, bir gecelik faiz % 240 oldu, MB’nin rezervleri eridi, sistemden 6 milyar dolar para çıktı.

2001 krizi: Tarihinde borsa ilk kez % 14,6 düşüşle kapandı. Bir gecelik faizler % 7500 oldu, enflasyon patladı, şirketler battı, işsizlik arttı.

2008 krizi: Zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “teğet geçecek” dediği bu kriz Türkiye’de çok fazla hissedilmemesine rağmen hem faizlerde ve hem de enflasyonda bir miktar artışlar oldu.

Birinci sorum:

Yukarıda etkilerini kısaltarak vermeye çalıştığım krizlerimiz olduğunda TÜSİAD vardı ve yarım yüzyıllık tecrübesiyle hala var.

Bu krizlerin hepsinde Türkiye sizin dediğiniz “Genel kabul görmüş iktisat kurallarını” uygulamıştır.

Genel kabul görmekten kastınız, elbette, faiz artırımıdır.

Peki, yarım yüzyılda ondan fazla kriz yaşayan ve her birinde faiz arttıran, her faiz artırımında halkımızı iliklerine kadar sömüren, mevcut paraları ile yeni paralar kazanan bu zenginlerin arasında TÜSİAD’ın üyeleri var mıdır, bunlar kimlerdir?

İkinci sorum:

Dünyada, teknolojide bu kadar gelişme varken ve Türkiye dışındaki birçok ülkenin zenginleri bu teknolojinin paralelinde katma değeri yüksek bilişim ürünlerine yatırım yaparken, Türkiye’de neden hala özel sektördeki emekçilerin % 51’i, diğer ülkeler gibi bilişim sektöründe değil de, hizmet sektöründe çalışıyor?

Üçüncü sorum:

Yarım yüzyıldan beridir bu ülkenin en zengin derneğinde bir araya gelmiş bulunuyorsunuz. Bu topluluk, bu kadar zamandan beri neden kendi ürettiklerinden hala bir veya birkaç dünya markası oluşturamadı ya da kendi ülkesinin bir kurumunun (örneğin TRT gibi) marka olmasına destek vermedi?

Dördüncü sorum:

TÜİK verilerine göre Türkiye’de kayıtdışı çalışma oranı ve hiçbir sosyal güvencesi olmadan çalışanların oranı çok yüksek. Bir işveren topluluğu olarak TÜSİAD’ın bunda payı var mı, varsa oranı nedir?

Beşinci sorum:

İstatistiklere göre 2020 yılında Türkiye’de 384.262 iş kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 1236 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce insan yaralı ve sakat kalmış. ILO verilerine göre Türkiye, iş kazalarında dünyada hala ilk beş içerisinde yer alıyor, oranın bu kadar yüksek olmasına karşı TÜSİAD hangi çalışmaları yapmış ya da yapılan çalışmalara hangi katkıları sunmuştur?

Altıncı sorum:

İki yıldan beri devam etmekte olan ve dünyayı ekonomik olarak olumsuz etkileyen Covid-19 salgınından beri devlet milyonlarca ücretsiz aşı ve PCR testi yapmakta, hastanelerde ücretsiz tedavi uygulamaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın sırasında Türkiye’nin en zengin topluluğu olan TÜSİAD’ın, halkımızın sağlığını destekleyecek herhangi bir katkısı olmuş mudur?

Yedinci sorum:

Bilindiği gibi Türkiye’nin üç yanı denizlerle çevrilidir ve hem karada, hem de denizlerde son yıllarda somut olarak görüldüğü gibi Karadeniz’de ve muhtemelen Akdeniz’de de son derece zengin enerji kaynakları vardır.

Bunca yıllık birikimine rağmen TÜSİAD bu milli kaynaklarımızın çıkarılmasına yönelik olarak hangi araştırmaları, hangi AR-GE yatırımlarını yapmıştır ve bu alanla ilgili hangi gemilerin ya da kara araçlarının yapımını gerçekleştirmiş veya yapımına katkıda bulunmuştur?

Bu soruma paralel olarak şunu da sorayım: 1971 yılındaki kuruluşundan sonra TÜSİAD’ın, onun öncesinde de, bağımsız olarak çalışan büyük cirolu şirketlere sahip olan üyelerinin hiç birinin milli harp sanayimiz ve kendi otomobilimizin yapımı alanında herhangi bir yatırımı göze çarpmıyor. Bu alanlarda genelde Batılı şirketlerin Türkiye’ye ürün satışı için aracılık yapıyor, ajans hizmetleri veriyorsunuz veya o yabancı şirketlerin Türkiye acentesi, distribütörü oluyorsunuz.

Bu ülkede kazanan en büyük iş veren grubu olarak neden milli savunma yatırımlarına TÜSİAD ilgi duymuyor?

Sekizinci sorum:

Ülkemizde dört mevsim yaşanmasına rağmen bazı bölgelerimizde, örneğin Ege ve Akdeniz’de yer yer meyve ve sebze fazlalığı yaşanırken, diğer bölgelere bu fazlalığın ulaştırılması enerjide dışa bağımlı olduğumuz için, çok pahalıya mal olmaktadır.

Dolayısıyla üretici, ürününü tarlasında çok cüzi bir fiyata verdiği halde, hatta zaman zaman tarladan toplamamasına rağmen, diğer bölgelerde vatandaşımız aynı ürünü fahiş fiyata alabilmektedir. Dar gelirli vatandaşımız ise kendi ülkesinde yetişen bu meyve ve sebzeyi pahalılığından dolayı alamamaktadır.

Gelişmiş birçok ülke, mesela Hollanda, aynı sorunu demir yolu sistemi ile çözmüştür.

Ülkemizde uzun yıllardan beri bu önemli sorun sürdüğü halde, bazı TÜSİAD üyelerinin Türkiye’deki bütün karayolları boyunca ve şehir merkezlerinde benzin istasyonları yoğunluğu görülmektedir.

Yaklaşık bir asırdan beri devam eden ve kalkınmamızda olumsuz etkisi olan, Türkiye’nin bu yakıcı sorunu 2002’den sonra Erdoğan hükümetleri döneminde ele alınarak ilk defa ülkemizde demir yollarına ciddi yatırım yapılmış, hızlı trenler hayata geçirilmiştir.

Demir yollarının bu kadar gecikmiş olmasında TÜSİAD gibi çok önemli bir işveren örgütünün dolaylı bir payı olmuş mudur?

Dokuzuncu sorum:

Yaşadığımız son ekonomik kriz sürecinde kayda değer bazı ciddi haberler dolaşmaktadır.

Medyadaki bu haberlere göre bazı zengin ve çok parası olan kimselerin yaklaşık bir asırdır parasından para kazanarak kurduğu imparatorluğunun çökmemesi için bir yandan büyük kapalı alanlar kiralayarak araç ve yiyecek depolayıp, piyasadaki pahalılığı körüklerken; diğer taraftan piyasadan döviz çekerek kur dalgalanmalarında rol oynamaktadırlar.

Ülkemizin çok zor zamandan geçtiği böyle bir dönemde TÜSİAD gibi önemli bir iş insanları kuruluşunun kendi üyelerine yönelik bir iç denetimi var mıdır? Ayrıca, hükümetin son günlerde yakalayarak cezalandırdığı bu sahtekarlardan bazılarının üyeleriniz olduğu hukuken kesinleşirse TÜSİAD’dan atacak mısınız?

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak merak ettiğim bu soruların cevabını aldığım takdirde, bana ayrılan bu sütunlarda aynı şekilde yayımlayacağıma dair söz veriyorum.

12.

Ekrem İmamoğlu’nun Noel yemeği menüsü sosyal medyada gündem oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 2.5 yıl içerisinde dev borç yükü getiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, bu kez de Noel yemeği skandalıyla gündem oldu.

 22.12.2021
İstanbul Büyükşehir Belediyesi borç batağına sürüklenirken CHP’li Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde zabıtalarla buluştuğu programda bütçenin yetersizliğinden yakındığı bir konuşma yapmıştı.

Bu konuşmanın üzerine verdiği Noel yemeğindeki menü sosyal medyada gündem olan İmamoğlu, sert tepki aldı.

‘ACİL’ BÜTÇE REVİZYONU İSTEDİ

Bütçeden şikayetçi olduğu konuşmasında ’15 milyar’ kadar zararda olduklarını öne süren İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“1-2 hafta önce yaptığımız hesaplamalarla bize olan yükü 15 milyar lirayı aşan bir yük olarak hesapladık 2022 bütçesini. Bir revizyon bütçe zorunluluğumuz var acilen. Bizim yeni bir revizyon bütçe yapmamız lazım mal tedariki yapamıyoruz, ihale yapamıyoruz.”

HRİSTİYAN DİNİ TEMSİLCİLERİNE NOEL YEMEĞİ

Bu konuşmasından kısa bir süre sonra Hıristiyan toplumunun temsilcilerine Noel yemeği veren İmamoğlu’nun menüsü sosyal medyada gündem oldu. “Portakal soslu karides, kabak çiçeği dolması, pirinç yufkasında kinoa tabule” gibi yemeklerin bulunduğu menü çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılarak tepki gördü.

“AMA O KADAR AÇLIK EDEBİYATININ ARDINDAN BU MENÜ”

Gazeteci Zafer Şahin CHP’li ismin lüks davetini, “Portakal Soslu Karides! İstanbul’da bir Noel yemeğinin menüsü. Organizasyon doğru…Yapılması iyi olmuş. Ama o kadar açlık edebiyatının ardından bu menü!! Bilemedim şimdi” ifadeleriyle yorumladı.