«Η Αλεπού στο … Παζάρι»

–  Η Τ. ΔΕΝ θέλει στη Β. Συρία κουρδικό κράτος, ακριβώς στα σπλάγχνα της και γενικά συνεχίζει να «τρέμει» τους Κούρδους, οι οποίοι κατ’ αυτήν αποτελούν το εκρηκτικό εκείνο, το οποίο είναι σε θέση να τους «ανατινάξει», ήτοι να διαλύσει το κράτος τους, αν δεν προσέξουν, οποιαδήποτε στιγμή.

–  Η Τ. «τρόμαξε» όταν είδε το «YPD», (το αντίστοιχο ΡΚΚ στη Συρία), να κυριαρχεί στην περιοχή, να δημιουργούνται κουρδικά «καντόνια» και να … «μυρίζει» και κουρδική έξοδος στη θάλασσα, άρα και -λίαν πιθανός- ενεργειακός αγωγός (πετρελαϊκός ή φυσικού αερίου) μέσα στη Συρία και κατά μήκος των Τ-Σ συνόρων!… (Θα δούμε κάποια άλλη στιγμή τη στάση και τη θέληση του Ισραήλ, στο ενεργειακό κομμάτι, τη στάση και τη θέληση της Μ. Βρετανίας και των Η.Π.Α., τους κυκλοφορούντες σχεδιασμούς για την επαναχάραξη συνόρων στην περιοχή και κυρίως το μέλλον του Ιράκ, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα…Επίσης θα διερευνήσουμε το τί θέλουν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, ή ορθότερα οι πετρελαϊκοί όμιλοι, τα υφιστάμενα σήμερα «καρτέλ» των πετρελαίων, που παράλληλα δραστηριοποιούνται παγκοσμίως με τα εξοπλιστικά και τις κατασκευές).

–  Έτσι, αφού  διεπίστωσε ότι δεν «τραβούσε» με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι ηττήθηκαν από τις δυνάμεις του Άσαντ και σχεδόν διελύθησαν λόγω ελλείψεως οργανώσεως, ελλείψεως στρατιωτικών γνώσεων τακτικής και μεγάλης διαφθοράς ικανού αριθμού των μελών τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Τ. να τους στηρίξει από την πρώτη στιγμή με όλους τους μηχανισμούς της, στράφηκε προς τον «Τζιχαντ-ιστικό» «ISIS», ο οποίος έκανε την εμφάνισή του ξαφνικά, «από το πουθενά»! (Θα δούμε κάποια άλλη στιγμή ποιοί κρύβονται από πίσω και πώς αυτός «γεννήθηκε»)!

– Και πάλι όμως η Τ. έχασε, αφού παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό όλων (και των Κούρδων) και τις επιτυχίες του, ο «ISIS» ηττήθηκε πανηγυρικά στο Κομπανί από τις δυνάμεις του «δεξιού» Κούρδου Μ. Μπαρζανί και των μελών του «YPD», που ενώθηκαν περιστασιακά. [Κάποια άλλη στιγμή θα δούμε τί γίνεται με τους Κούρδους σε Συρία, Β. Ιράκ, Ιράν και Τ. και το γιατί οι ισχυροί του Πλανήτη (διεθνής Σιωνισμός ή Παγκόσμιο Κεφάλαιο) δεν θέλουν τους «αριστερούς» Κούρδους και το γιατί αυτοί είναι ακόμα πολλαπλώς διηρημένοι].

– Προϊόντος του χρόνου οι Κούρδοι σταθεροποιήθηκαν στη Β. Συρία, το «HDP» ξεπέρασε το όριο του 10% και μπήκε «γερά» στη νέα τ. Βουλή, μετά από τις τελευταίες εκλογές, με αποτέλεσμα να «τρομάξει» ξανά η Τ. για το τί μπορεί να ακολουθήσει και στη ΝΑ Τουρκία και αποφάσισε να ενεργοποιηθεί άμεσα, να επέμβει, αφού η εθνική ασφάλειά της κινδυνεύει! (Οι Τ. «τρέμουν» στη σκέψη μιάς πιθανής ένωσης των Κούρδων, έστω και μερική, πχ αυτών του Β. Ιράκ και της Β. Συρίας, αλλά νοιάζεται και για τον ενεργειακό …παρά στις περιοχές αυτές). Τί έκανε;

– Ξεκίνησε μεταφέροντας, εδώ και καιρό, δυνάμεις στα Τ-Σ σύνορα, ώστε να μπορεί να ελέγξει την όποια κατ’ αυτήν αρνητική εξέλιξη (σήμερα έχει εκεί 55.000 άνδρες), πίεζε συνεχώς λεκτικά τις Η.Π.Α., για επέμβαση στη Συρία, μαζί με δυνάμεις άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, ώστε να δηλώσει αμέσως μετά «παρών» και τελικά με μία προβοκατόρικη εγκληματική ενέργεια* με 32 Κούρδους νεκρούς στο Σουρούτς, προ ημερών, κατά των διαδηλούντων διαμαρτυρόμενων εκεί Κούρδων, την οποία απέδωσε στον … «δικό» του «ISIS», ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι τ. αεροπορικοί βομβαρδισμοί και σε δυνάμεις του «ISIS» στη Β. Συρία και μετά από 2,5 χρόνια και κατά των Κούρδων του «PKK» στο Καντίλ, (σε όλα, πλην ενός, των κουρδικών στρατοπέδων), αφού πήρε το Ο.Κ. των Η.Π.Α., με τις οποίες μαζί δημιούργησε «ζώνη εναερίου αποκλεισμού» βάθους 50χλμ (όρια περίπου Χαλεπίου) και μήκους 90χλμ.

– Παράλληλα, προσφεύγει στο ΝΑΤΟ και κάνει επίκληση του άρθρου 4, ώστε αφού τοποθετηθούν όλες οι σύμμαχες χώρες στη Συμμαχία για την ασφάλειά της που θεωρεί ότι απειλείται, (28-07-2015), ευελπιστώντας να «περάσει» στο άρθρο 5 και «μετ’ ου πολύ» να μεταβούν στη Β. Συρία,  σε μία «χερσαία ζώνη ασφαλείας» που θα σχηματιστεί εκεί, αμερικανικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις και ασφαλώς και ο ΤΣΞ, πετυχαίνοντας έτσι η Τ. τον πρωταρχικό στόχο που είχε από την έναρξη των γεγονότων στη Συρία, το 2011! Ίδωμεν!

–  Να θυμίσω καταληκτικά ότι:

α.  H Τ. ΔΕΝ επιχειρεί ποτέ από μόνη της, αν προηγουμένως δεν λάβει το Ο.Κ. από τον ισχυρό εκτελεστικό βραχίονα της «Διεθνούς Εξουσίας», τις Η.Π.Α. και μάλιστα την επιβεβαίωση ότι θα νικήσει πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά κλπ!…

β.  Η Τ. «παίζει» πάντα ιστορικά με την αξία του … οικοπέδου της, με τη γεωγραφία της, όπως έμαθαν, από το 1722, οι Δυτικοί στους Οθωμανούς προγόνους τους, με το περίφημο Δόγμα περί Ακεραιότητος της τότε αυτοκρατορίας τους, δόγμα που επισημοποιήθηκε τον 19ο αι. επί Αβδούλ Μετζήτ. Ισχυρή Ο.Α. σήμαινε εξασθενημένη Ρωσία τότε, το ίδιο και μετά από το 1923 και την ίδρυση του νέου κράτους τους, της Τ. και τέλος

γ.  Όταν «μιλάμε» για Τ. αναφερόμαστε στο παγκόσμια μοναδικό -πιθανώς- σήμερα στρατοκράτος, σε μία ιδιόμορφη και ιδιόρρυθμηστρατοδημοκρατία.

«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»

* Η προβοκάτσια είναι πάγια τακτική της Τ. (είτε ως Teskılat Mahsusa, είτε ως ΜΑΗ αργότερα, είτε ως  ΜΙΤ τώρα, κλπ) Θυμηθείτε πχ το 1955, το τί έκανε στη Θεσσαλονίκη στο Προξενείο της, θυμηθείτε τί κάνει χρόνια τώρα στη Δ. Θράκη, (ευρύ πεδίο διενεργείας ΨΕ), θυμηθείτε τί είχε πει ο Φιντάν στους Τ. Στρατηγούς και στην πολιτική του ηγεσία, πριν από 1,5 χρόνο, όταν σχεδίαζαν να πάνε στο Μαυσωλείο του παππού του Οσμάν, να φέρουν τη σωρό του υποτίθεται πίσω, κλπ. «Βάζω 4-5 δικούς μου να κτυπήσουν το Μαυσωλείο και μετά μπαίνει ο Στρατός μας μέσα»!…  Αλήθεια πού ήταν τότε ο «ISIS»‘;