Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!..

Γειά σας!

1. Σας γράφαμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, για την πολιτικο-οικονομικο-δικαστικο-στρατιωτικο-δημοσιογραφικο-αθλητική διαπλοκή του Κου ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, καθώς και για το ότι ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ(!!!) “σήμερα” στην χώρα μας ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ! (Υπάρχει εδώ στο “σάϊτ” μας και “πίσω”, -θα πρέπει να ψάξετε λίγο μετά την λήξη του τελευταίου Πρωτ-τος και θα την βρείτε- ολόκληρη λίστα με τους διαιτητές… του)!..

Μελισσανίδης – Π. Καμμένος – Τριανταφυλλόπουλος – ε/φ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” – “ΕΣΤΙΑ” (Όμιλος Φιλιππάκη) – Θωμάς Μητρόπουλος – Σ. Καλλιντερίδης, κλπ, κλπ, κλπ!..

Σημεία και τέρατα στο ΟΑΚΑ!

Σημεία και τέρατα στο ΟΑΚΑ!
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 

*** Τι τα θέλετε ; Ακριβώς αυτή είναι η κανονικότητα ( χωρίς εισαγωγικά ) στο ελληνικό ποδόσφαιρο :

Να πανηγυρίζει η Αεκούλα πού απέσπασε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό, μέσα στο γήπεδό της.

*** Σε απολογία κλήθηκε η Αεκ, πού κινδυνεύει με αυστηρές ποινές για τα επεισόδια οπαδών της με την αστυνομία. Το αν θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της έκθεσης της αστυνομίας.

Το οποίο περιεχόμενο, πιθανότατα θα έχει ήδη απασχολήσει τους αρμοδίους υπουργούς της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου. Η έκθεση έφτασε στο γραφείο του αθλητικού δικαστή ΧΘΕΣ, 9 Οκτωβρίου.

*** Να ληφθεί υπ’ όψιν και αυτό : Η καταγγελία της Αεκ γιά τον Φορτούνη, είναι εντελώς … ΤΖΑΜΠΑ.

Ούτε καν παράβολο δεν υπάρχει να πληρώσει κανείς για τέτοιου είδους καταγγελία.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ:

  • ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑΣ ! !
  • ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ Η ΑΕΚΟΥΛΑ : ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ !
  • ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ … ΤΖΗΛΟΥ !
  • ΝΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΟΒΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ !

Κι’ όμως, ΣΥΝΕΒΗ ! Κι’ όμως, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ! Ο Μελισσανίδης ΜΠΗΚΕ ΞΑΝΑ στα αποδυτήρια των διαιτητών και αυτό έγινε ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ !

Οι πληροφορίες μου, πού δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, διαβεβαιώνουν γιά την «επίσκεψη» πού ΕΙΔΑΝ άνθρωποι του Ολυμπιακού, αλλά η Αεκ πού έχει μετατρέψει σε ΤΣΙΦΛΙΚΙ της το ΟΑΚΑ, δεν τους επέτρεψε να επέμβουν.

Και τί έκανε ο Μελισσανίδης στα αποδυτήρια των διαιτητών; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, πλην των ίδιων και βεβαίως του ΤΖΗΛΟΥ, ο οποίος ήταν τέταρτος και μέσα στα αποδυτήρια, μαζί με τον Δανό και τους επόπτες του.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού (χωρίς επίσημη ιδιότητα) πιστεύουν ότι ο Τζήλος πολύ πιθανόν να ανέλαβε και τον ρόλο του … ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ μεταξύ των Δανών και του Μελισσανίδη, πού θα ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί με τους διαιτητές, χωρίς μεταφραστή.

Εκείνο πάντως πού ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στον Ολυμπιακό, είναι ότι σ’ αυτή την … «επίσκεψη» στα αποδυτήριά του, μπορεί να οφείλεται και η ΑΠΟΤΟΜΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ του Δανού, ο οποίος ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλός και σίγουρα προσπαθούσε να μην ευνοήσει ή αδικήσει καμία από τις δύο ομάδες, στο δεύτερο εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός. Όχι μόνον έσπρωξε την Αεκ όσο και όποτε του δινόταν η ευκαιρία γιά κάτι τέτοιο, αλλά και ΑΔΙΚΗΣΕ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ τον Ολυμπιακό, τόσο χωρίς να κρατάει κανένα απολύτως πρόσχημα. Δεν ήταν μόνον το ΠΕΝΑΛΤΥ του Μπακασέτα πάνω στον Χασάν, πού έκανε ότι δεν το είδε, αλλά και η ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΗ γιά διαιτητή τακτική του, κυρίως μετά το 1-0 να δίνει φάουλ υπέρ της Αεκ σε όλες τις διεκδικούμενες φάσεις, βάζοντας έτσι τον Ολυμπιακό στην περιοχή του.

Είναι αδύνατον, σχολιάζουν οι ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ άνθρωποι του Ολυμπιακού, να μην έχει σχέση, να μην είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η επίσκεψη Μελισσανίδη στο ημίχρονο με την ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ των προθέσεων του ψοφοδεή Δανού, πού επελέγη μετά από την προσέγγισή του (ως παρατηρητή ) από τον Τριτσώνη.

ΞΥΛΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Δεν είναι όμως μόνον αυτό, πού συνέβη στο ΟΑΚΑ και κυρίως στο ημίχρονο. Προκειμένου να ΜΗΝ ΔΟΥΝ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα αποδυτήρια των διαιτητών, οι συνεργάτες της Αεκ έχουν εγκαταστήσει μπροστά από τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων μία ξύλινη, πρόχειρη κατασκευή, πού εμποδίζει και την πρόσβαση και την θέα. Με λίγα λόγια, η Αεκ και οι άνθρωποί της έχουν ΕΥΚΟΛΗ και ΑΝΕΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα αποδυτήρια των διαιτητών, ενώ του Ολυμπιακού ΚΑΜΙΑ απολύτως.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι στο ημίχρονο ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στην ομάδα του Ολυμπιακού να πάει στον αγωνιστικό χώρο από τον κεντρικό διάδρομο, όπως γίνεται πάντα, αλλά την εξανάγκασαν με τη βοήθεια ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ( Γεροβασίλη, Παπακώστα η πολιτική της ηγεσία, γιά να μην ξεχνιόμαστε ) να περάσουν προς τον αγωνιστικό χώρο από ΑΛΛΟ μέρος του Σταδίου, μεταξύ άλλων και μέσα από κάτι υπόγεια – βοηθητικούς χώρους!

Αυτή ήταν η … φιλοξενία της Αεκ πού ΒΕΒΑΙΩΣ θα πρέπει να έχει την ΙΔΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ στη ρεβάνς του δεύτερου γύρου. Ακριβώς την ΙΔΙΑ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ : ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Όλα αυτά, ο παρατηρητής του αγώνα, κάποιος Παπαγιάννης Δημήτριος, ΤΑ ΕΙΔΕ και ΤΑ ΕΖΗΣΕ, αλλά ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΠΟΤΑ στην έκθεσή του ! Απολύτως τίποτα, αν και όταν ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αν θα τα γράψει, απάντησε καταφατικά. Και μετά, τα … έκανε ΓΑΡΓΑΡΑ !

Το χειρότερο όμως γι’ αυτόν τον κύριο Παπαγιάννη Δημήτριο, θα είναι αν αληθεύουν αυτά πού μάθαμε από ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ότι ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στην έκθεσή του για τα ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ πού συνέβησαν στο ημίχρονο, μεταξύ των χουλιγκάνων της Αεκ και της αστυνομίας !

Νομίζω ότι ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ και αυτή η πληροφορία, γιά τον συγκεκριμένο τύπο η άμεση ΔΙΑΓΡΑΦΗ από τον πίνακα των παρατηρητών δεν θα είναι αρκετή. Θα πρέπει να ζητηθεί ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι γιά τους οποίους έκανε πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα, ότι δεν πήρε χαμπάρι αν και δίπλα του και μπροστά στα μάτια του γινόταν η … συντέλεια του κόσμου !

Ούτε ιερό, ούτε όσιο : Βρίζουν και μανάδες τώρα.

Όταν ο Μπακάκης «έγλειφε» τον Ολυμπιακό

Υπάρχει επαρκής ερμηνεία γιά την αλήτικη συμπεριφορά του προς τον συμπαίκτη του στην Εθνική Φορτούνη

Αυτός ο mixalismpakakis πού ανέβασε ΧΥΔΑΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ σχόλιο εναντίον του Κώστα Φορτούνη και της ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ στο Instagram έχει καμία σχέση με τον ομώνυμο διεθνή ποδοσφαιριστή της Αεκούλας ;

Με τον οποίο ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην αποστολή της Εθνικής ΕΠΟ; Μα, είναι δυνατόν τόσος ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΣΜΟΣ ;

Αν όντως πρόκειται γιά τον μπακ της Αεκ, πρέπει να πούμε ότι η χυδαία και αλήτικη στάση και συμπεριφορά του μπορεί να ερμηνευτεί. Ο παίκτης αυτός, καταγόμενος από τα Χανιά, την εποχή πού έπαιζε στον Παναιτωλικό (2012 έως 2014) έγλειφε και φίλαγε ακόμα και ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ να πάει στον Ολυμπιακό. Τελικά όμως, προτιμήθηκε άλλος στη θέση του και το όνειρό του να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ναυάγησε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Από τότε, ο Μπακάκης προσπαθεί να αναρριχηθεί ως ποδοσφαιριστής με τις πλάτες της διοίκησης της ομάδας του, χωρίς να διαθέτει εκείνα τα ειδικά στοιχεία πού χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο μπακ. Σήμερα, στην ηλικία των 27 ετών, ο Μπακάκης έχει χρηστεί διεθνής ΜΟΝΟ κατόπιν των ΓΝΩΣΤΩΝ παρεμβάσεων πού κάνει διαχρονικά ο διοικητής της ομάδας του προς τη διοίκηση της ΕΠΟ, για τις οποίες άλλωστε έχει ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ από πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια διάψευση.

Χάρη σε παρεμβάσεις αυτού του τύπου, ο Μπακάκης κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και φόρεσε μέχρι σήμερα τη φανέλα της ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές, ΠΑΝΤΑ όμως σε ΦΙΛΙΚΑ παιχνίδια και συγκεκριμένα:

Στο Ελλάδα –Σερβία 0-2, στο Σαουδική Αραβία – Ελλάδα 2-0, στο Αίγυπτος – Ελλάδα 0-1 και στο Ελλάδα – Ελβετία 0-1. Τρείς ήττες σε τέσσερις συμμετοχές.

Αυτό λοιπόν το ποδοσφαιρικό ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ (Μπαμπινιώτης : λουλουδάκι) έχει ΜΟΥΤΡΑ να ΟΜΙΛΕΙ και να ΥΒΡΙΖΕΙ μάνες συμπαικτών του, πού το μέγεθός τους δεν μπορεί να το αντιληφθεί διότι απλά, ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ούτε με … σκαλωσιά !

Υ.Γ.: Όλα αυτά φυσικά ισχύουν αν όντως το συγκεκριμένο σχόλιο στο Instagram έχει γραφτεί από τον Μπακάκη, όπως ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ο λογαριασμός του.

……………………………………………………………………………..

Πως φτάσαμε στο σημείο να γίνεται απροσχημάτιστα αντιολυμπιακή … ανάλυση φάσεων από τον παλιό διαιτητή

Η ΕΡΤ, Η ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ ΒΑΡΟΥΧΑ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στον πρώην διαιτητή και πρόεδρο του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών Παναγιώτη Βαρούχα. Σήμερα, ο Βαρούχας βγάζει το ψωμί του συνεργαζόμενος με την κρατική ΕΡΤ έχοντας αναλάβει την ευθύνη της τηλεκριτικής των φάσεων πού Ο ΙΔΙΟΣ θεωρεί «αμφισβητούμενες». Δεν του λέει δηλαδή κανείς ποιές θα είναι οι φάσεις πού θα κρίνει, αλλά μόνος του επιλέγει εκείνες πού θέλει να κρίνει.

Η κριτική του Βαρούχα, δεν συμβαδίζει πάντοτε με τις απόψεις του. Υπάρχουν και περιπτώσεις πού ΑΛΛΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ και ΑΛΛΑ, εντελώς ΑΛΛΑ λέει.

Και αυτό, είναι απόλυτα συμβατό με τον τρόπο της ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τον Βαρούχα έφερε και εγκατέστησε στην ΕΡΤ ένα κυβερνητικο-τηλεοπτικό σύστημα, στο οποίο περιλαμβάνονται ο Φλαμπουράρης, ο Παππάς, ο Καμμένος κ.α. σε συνεργασία βεβαίως με τους αρμοδίους της αθλητικής εκπομπής και πιθανολογούμενη σύνδεση με ανθρώπους της διοίκησης της Αεκ. ( Εκτός βεβαίως αν έγινε κανένας … διαγωνισμός του ΕΣΠΑ και έπιασε τα περισσότερα μόρια ).

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ΚΑΚΗ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ κριτική του ειδικότερα σε φάσεις πού αφορούν τον Ολυμπιακό, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ το αίσθημα περί δικαίου ειδικά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστική είναι η «ανάλυση» του Βαρούχα σε φάσεις «συγγενείς» αγώνων πρωταθλήματος της περασμένης αγωνιστικής. Για το κράτημα διαρκείας με αποτέλεσμα το … ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ της φανέλας του Χασάν, από τον Μπακασέτα μέσα στην περιοχή της Αεκ, πού ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ το ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ από τη Δανία, ο Βαρούχας είπε ότι «δεν υπάρχει πέναλτυ», αλλά μόνον ένα … «αμυδρό κράτημα»!

Από την άλλη, όμως, κατά τον ίδιο τηλεκριτικό «ήταν πέναλτυ» η βουτιά του Χατζηγιοβάνη, πού ξεκίνησε πριν καλά – καλά τον ακουμπήσει ο Κυριακόπουλος, στο 90′ του Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός.

Πρέπει να ξέρει ο κ. Βαρούχας, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και τιμώ σαν άνθρωπο, επαγγελματία και οικογενειάρχη, ότι ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ. Και κρίνονται ΕΙΔΙΚΑ στον τομέα της δημόσιας δραστηριότητάς τους και ΜΟΝΟ σ’ αυτόν.

ΜΟΥΣΚΕΜΑ Ο ΦΟΥΣΕΚ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΙΑ!

Σύμφωνα με ενήμερα ρεπορτάζ, αναμένονται λίαν συντόμως θεαματικές αλλαγές προσώπων με το νέο οργανόγραμμα της ΕΠΟ. Θα αλλάξουν δηλαδή, αρκετά πρόσωπα και πράγματα.

Όμως, πρέπει να επισημανθεί πως, όσες αλλαγές και αν γίνουν, μερικοί … «επίλεκτοι» της … «εξυγίανσης» δεν πρόκειται να πειραχτούν. Θα μείνουν στις θέσεις « ο κόσμος να χαλάσει», πού λέει ο λόγος. Και δεν είναι ανεξήγητο, να συμβεί κάτι τέτοιο. Μούσκεμα τον έχουν κάνει τον Φούσεκ από τα σάλια, οι επιτήδειοι. Και ο Τεό απ’ έξω, για κάποιους δεν δέχεται κουβέντα. Μην τυχόν δηλαδή και πειραχτούν οι «δικοί του». Θα έχει προφανώς τους λόγους του.

2. 

«Αν μου κάνουν μήνυση θα τους πάρω τα σπίτια» -Επίθεση Κούγια σε ΑΕΚ και Μελισσανίδη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

1

 

Ο Αλέξης Κούγιας «επιτέθηκε» για μία ακόμη φορά εναντίον της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, κάνοντας λόγο για τοποθέτηση διαιτητών στα παιχνίδια της ομάδας και τους πίνακες διαιτησίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στον Ιβάν Σαββίδη.

 

Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, προκάλεσε με δηλώσεις του κατά της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, τονίζοντας ότι αν η Ένωση κινηθεί νομικά εναντίον του, «θα τους πάρω τα σπίτια».
Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1», με αφορμή την πληροφορία ότι η ΑΕΚ θα καταθέσει μήνυση εναντίον του και εξαπέλυσε δικές του κατηγορίες για τον «Δικέφαλο» και τη διοίκησή του.

Οι δηλώσεις Κούγια για ΑΕΚ και Σαββίδη

«Ψάξτε σε πόσα ματς της ΑΕΚ ήταν τέταρτος ο Λάμπρου και σε πόσα διαιτήτευσε. Στο πρώτο παιχνίδι που ήταν τέταρτος με διαιτητή Ευαγγέλου ήταν το παιχνίδι ΑΕΚ -ΑΕΛ. Σε εκείνο το παιχνίδι απέβαλε τον Αγκάνοβιτς τον καλύτερό μας παίκτη, ενώ θα έπρεπε να είχε αποβάλει τον Βράνιες. Θα πρέπει να δούμε σε πόσα παιχνίδια της ΑΕΚ είναι τέταρτος. Η γνώση που έχω είναι ότι ο Μελισσανίδης τον έβαλε στους πίνακες. Γνωρίζω την σχέση του πατέρα του με τον Θάνο Μητρόπουλο και τη σχέση του δευτέρου με τον Μελισσανίδη. Ο πατέρας του είναι προπονητής και ο αδερφός του είναι ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας του είναι χρόνια προπονητής και έχει πολύ στενή σχέση με τον Θωμά Μητρόπουλο».

Για τις καταγγελίες που έχει κάνει: «Δεν με νοιάζει να δικαιωθώ για αυτά που λέω, εμένα με ενδιαφέρει να αφυπνίσω κάποιους. Από εκεί και πέρα, είναι το κράτος, που εάν μπορούσε να παρακολουθεί 5 άτομα, αυτούς τους 5 που κανονίζουν τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου από το 1996 και μετά, θα είχαν λυθεί τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Εάν θέλει η ΑΕΚ να κινηθεί δικαστικά εναντίον μου, ας το κάνει. Μόνο την δικογραφία από το Κοριόπολις να πάρω και να δείτε αυτά που λέει ο Παπαδόπουλος στις συνομιλίες, τις οποίες πολλοί δημοσιογράφοι δεν ήθελαν να αποκαλύψουν, εάν πάρω στα χέρια μου την δικογραφία και δείτε τις συνομιλίες Πατέρα με Ψωμιάδη θα τους πάρω τα σπίτια. Πόσα χρόνια μου κάνουν μηνύσεις όλοι αυτοί. Πάνε για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι».

Για το εάν οι δηλώσεις του επηρεάζουν την ΑΕΛ: «Εγώ προσωπικά από τότε που έχω δική μου ομάδα, δεν έχω αλλάξει την συμπεριφορά μου. Ο τρόπος που χειρίζομαι τα θέματα είναι πάντα ο ίδιος από τότε. Εμένα η δικιά μου ομάδα δεν υποβιβάστηκε ποτέ. Οι ομάδες μου πάντα είχαν πρόοδο, αλλά με καθυστέρηση. Κάναμε τρία χρόνια να ανέβουμε με τα Γιάννενα. Μετά με την Παναχαϊκή συνέβη το ίδιο και φυσικά αργότερα αποχώρησα. Εγώ τώρα είμαι στην Λάρισα και η ομάδα έχει αλλάξει εντελώς. Αρά μπορεί να μην βγω στην Ευρώπη, αλλά η δικιά μου ομάδα δεν πρόκειται να υποβιβαστεί.

Εγώ κάνω μαθήματα στους παίκτες μου για το πως να συμπεριφέρονται, αλλά πολλές φορές δεν μπορούν να κρατηθούν. Υπάρχουν διαιτητές που βρίζουν χυδαία όπως παλιά ο Καζναφέρης και παλαιότερα ο Ανδρέου. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Εάν δεν ήμουν εγώ, αυτή η σφαγή της Λάρισας στην Ξάνθη, θα περνούσε στα ψιλά».

Για τον Σαββίδη: «Πλέον υπάρχει μια εκτίμηση προς την οικογένεια Σαββίδη. Όταν οι άνθρωποι είναι καθαροί τα βρίσκουν. Εγώ δεν τον κατηγόρησα ποτέ για το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε καμιά διαφωνία πλέον, είναι καθαρός, όπως κι εγώ και μιλάμε χωρίς διαφωνίες. Άλλωστε μπορείτε να ρωτήσετε και τον Μάκη Γκαγκάτση που έρχεται στη Λίγκα, ότι οι απόψεις μας είναι ίδιες, γιατί είναι καθαρές για το ποδόσφαιρο».

3.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΜΑΡΤΙΝΣ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ!

ΒΑΛΛΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ “ΜΕΣΑ” (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ) ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ… ΡΑΟΥΛ, ΟΣΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ,  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΤΕΩΣ ΣΕΝΤΕΡ-ΦΟΡ, ΤΗΣ ΡΕΑΛ Μ.

ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ, 1 ΓΚΟΛΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ “ΧΩΣΕΙ” ΚΑΙ… ΕΥΚΟΛΑ! Κε ΜΑΡΤΙΝΣ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ, ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ -ΙΔΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΤΣΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ!..

ΤΟΛΜΗΣΕ ΜΑΡΤΙΝΣ! ΕΔΩ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ… 11ΔΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ! ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ !!!

w

ΥΠΟΜΟΝΗ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ!

ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ !!!

ΑΠΙΘΑΝΟΣ

-/-

ΥΓ.

ΤΩΡΑ, ΕΔΩ(!) ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΝ… ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

ΕΛΕΞΤΕ ΤΙΣ… ΑΥΛΕΣ ΣΑΣ “ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ“!

Ο πράκτορας του FBI που κατάφερε να τρυπώσει στα άδυτα του οργανωμένου εγκλήματος και να ανέλθει στις τάξεις του ως κλέφτης κοσμημάτων, πυροδοτώντας την περιπέτεια «Ντόνι Μπράσκο», πέρασε έξι χρόνια δίπλα σε πρωτοκλασάτους μαφιόζους και γκάγκστερ εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Μπορεί να έχουν περάσει πια περισσότερα από 30 χρόνια, όλοι όμως θυμούνται ακόμα τον θρασύτατο Τζόζεφ Πιστόνε, είτε μιλάμε για τον νόμο είτε για τον αμερικανικό υπόκοσμο!

Κι αυτό γιατί ο άντρας που τρύπωσε στη Μαφία ως «Ντόνι Μπράσκο» οδήγησε περισσότερους από 100 κακοποιούς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προσυπογράφοντας τις δικές του τραγικές περιπέτειες στη ζωή, μιας και ακόμα και σήμερα μετακινείται συνεχώς με πλαστές ταυτότητες καθώς το συμβόλαιο θανάτου του από τη Μαφία δεν λέει να λήξει.

«Δεν ανησυχώ τόσο για τους κακοποιούς», είπε πριν από λίγα χρόνια ο πρώην πράκτορας του FBI, «αυτοί με σέβονται. Ξέρουν ότι έκανα απλώς τη δουλειά μου. Εξάλλου δεν παγίδευσα ποτέ κανέναν, ποτέ δεν έκανα κάποιον να κάνει κάτι που δεν θα έκανε ούτως ή άλλως. Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να πέσεις πάνω σε κάναν ‘‘καουμπόι’’, ξέρεις, κάποιον που δεν του άρεσε καθόλου αυτό που έκανες».

Κι αυτό που έκανε ο Πιστόνε για έξι ολόκληρα χρόνια, που θα τον μετέτρεπε στον γνωστότερο μυστικό αστυνομικό του FBI, μόνο εύκολο δεν ήταν. Αφού ξέχασε την παλιά του ζωή ως οικογενειάρχης, ο Πιστόνε έγινε μέλος μιας εκ των πέντε διαβόητων νεοϋορκέζικων μαφιόζικων οργανώσεων, της Οικογένειας Μπονάνο, ως «Ντόνι ο Κοσμηματοπώλης»!

Εντάχθηκε μάλιστα στη Μαφία σε μια πρωτόγνωρη για την ίδια περίοδο ευημερίας αλλά και αναστάτωσης, καθώς οι αμερικανοί και σικελοί μαφιόζοι μάχονταν για το κεφάλι στο εμπόριο ναρκωτικών. Και βέβαια μπορεί να μην έγινε ποτέ «νονός», επέφερε όμως συντριπτικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα: όταν τον ανακάλεσαν το 1981, είχε συγκεντρώσει πια αρκετά στοιχεία ώστε να κλείσει 120 περίπου μαφιόζους στη «στενή»!

Η σχεδόν μυθιστορηματική ιστορία του πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, βιβλία αλλά και χολιγουντιανές ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει φυσικά το φιλμ «Donnie Brasco» με τον Τζόνι Ντεπ, στον ρόλο του Πιστόνε…

Πρώτα χρόνια

ddoonnbbrassooosos1

Ο Τζόζεφ Ντόμινικ Πιστόνε γεννιέται στις 17 Σεπτεμβρίου 1939 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, αν και μεγαλώνει σε κακόφημο προάστιο (Πάτερσον) του νεοϋορκέζικου Τζέρσεϊ. Εκεί, μέσα στην εργατική συνοικία, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με τον υπόκοσμο, υιοθετώντας από παιδί τη γλώσσα του δρόμου.

«Αυτοί ήταν τύποι που ήξερα από τη γειτονιά», θα πει αργότερα για την εποχή, «όλοι ήξεραν ότι ήταν κακοποιοί. Είχαν λεφτά και ακριβά αυτοκίνητα. Αυτό που δεν έβλεπες ήταν όλα τα δόλια πράγματα που έκαναν, τη μάχη για εξουσία και το ξεπάστρεμα ανθρώπων».

Παρά τις κακές παρέες που έκανε όμως, οι γονείς του κατάφεραν να τον κρατήσουν στον ίσιο δρόμο: «Η μαμά μου ήταν θρησκευόμενη. Ο μπαμπάς μου είχε ένα μπαρ, αλλά δεν ήταν διεφθαρμένος». Παρά το γεγονός ότι ο Πιστόνε πήρε το 1965 πτυχίο στα παιδαγωγικά από το Πανεπιστήμιο Πάτερσον και δούλεψε για έναν χρόνο ως δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει αστυνομικός.

Κι έτσι το 1967 θα τα αφήσει όλα πίσω του για να πιάσει δουλειά ως μυστικός στην Υπηρεσία Πληροφοριών του Ναυτικού. Δύο χρόνια αργότερα μεταπήδησε στο FBI, όπου έμελλε να γίνει θρύλος…

Καριέρα στο FBI

ddoonnbbrassooosos2

Αφού εκτέλεσε διαφόρων λογιών αποστολές για λογαριασμό του “Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών”, μετατέθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη για να αναλάβει τον νέο του ρόλο. Ξέροντας να οδηγεί νταλίκες και σκαφτικά μηχανήματα, ο Πιστόνε ανέλαβε την αποστολή να εισχωρήσει σε μια σπείρα που έκλεβε φορτηγά και οικοδομικό εξοπλισμό.

Τα δύο χρόνια που πέρασε στη συμμορία θα απέδιδαν ζηλευτούς καρπούς, καθώς τον Φεβρουάριο του 1976 το FBI συνέλαβε περισσότερους από 30 κακοποιούς σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο προβεβλημένες επιτυχίες του Γραφείου κατά του αμερικανικού οργανωμένου εγκλήματος!

Με τον μυστικό θρίαμβο στο τσεπάκι του, ο Πιστόνε ήταν έτοιμος να αναλάβει (εθελοντικά) τον ρόλο της καριέρας του. Αφού σκάρωσε τον νέο του χαρακτήρα, τον κλέφτη κοσμημάτων Ντόνι Μπράσκο, κατάφερε το 1976 να εισχωρήσει στο μαφιόζικο συνδικάτο Μπονάνο, ακολουθώντας τα ίχνη της προηγούμενης αποστολής του, καθώς η σπείρα που είχε εξαρθρώσει συνεργαζόταν με τη μαφιόζικη φαμίλια.

Ο Πιστόνε πέρασε μάλιστα πολλές εκπαιδευτικές ώρες για να γίνει εξπέρ στους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα, αλλά και στη διάρρηξη κλειδαριών και την απομόνωση συναγερμών (μαθήτευσε στο πλευρό πολλών μπουκαδόρων για να γίνει άσος στην τέχνη του). Το FBI του έδωσε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη και ένα κρησφύγετο στη Φλόριντα, την ίδια ώρα που φυγάδευσε την οικογένειά του σε άγνωστη τοποθεσία. Τον Σεπτέμβριο του 1976 ο Πιστόνε βγήκε για τελευταία φορά από το στρατηγείο του FBI, την πόρτα του οποίου θα ξαναπερνούσε μόνο έπειτα από έξι χρόνια. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο έσβησε τα μητρώα του και επισήμως ο Πιστόνε δεν ήταν ποτέ μέλος του.

ddoonnbbrassooosos3

Έχοντας σικελική καταγωγή, μιλώντας άπταιστα ιταλικά και όντας σε επαφή με τη Μαφία ήδη από τα μικράτα του, ο Πιστόνε ήταν ο καταλληλότερος πράκτορας για τη δουλειά, καθώς ήξερε τους κώδικες του υποκόσμου και τα κατατόπια τους. Ο Μπράσκο σύχναζε τώρα σε κακόφημα μπαρ πιάνοντας φιλίες με γκάγκστερ, αν και η Μαφία δεν θα αργούσε να τον ανακαλύψει, καθώς το FBI έκανε καλή δουλειά στο να του φτιάξει την εικόνα του χαμηλών τόνων μεν, αλλά δαιμόνιου κλέφτη κοσμημάτων. Ο Ντόνι Μπράσκο, όπως έλεγε το «βιογραφικό» του, δεν ήταν καθόλου βίαιος, προκειμένου να απαλλαγεί από φονικά για λογαριασμό των νέων του αφεντικών.

Κάποια στιγμή ο Ντόνι γνώρισε τον Μπέντζαμιν Ρουτζιέρο, ένα μικροαφεντικό της Φαμίλιας Μπονάνο που στα 30 χρόνια της καριέρας του είχε «φάει» 26 ανθρώπους. Ο Ρουτζιέρο έγινε ο μέντορας του Μπράσκο στον κόσμο του εγκλήματος, βάζοντάς τον στα μεγάλα σαλόνια του αμερικανικού υποκόσμου. Ο Ντόνι ήταν πια πολύ κοντά στο να πετύχει τον πρωταρχικό στόχο της αποστολής του: να μάθει ποιος ήταν επικεφαλής της Οικογένειας Μπονάνο.

ddoonnbbrassooosos4

«Αυτό που με συγκίνησε ήταν η ίδια η επιχείρηση, η πρόκληση. Η δουλειά του μυστικού αστυνομικού σημαίνει ότι πρέπει να είσαι σε όλα καλός. Αυτό ήταν το σημαντικό για μένα. Ήθελα να είμαι όσο καλύτερος γινόταν». Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση είχε αρχικά χρονικό ορίζοντα έξι μηνών, οι πληροφορίες που κόμιζε ο Πιστόνε λογίστηκαν αποφασιστικής σημασίας, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να συνεχιστεί επ αόριστον.

Ο μυστικός αστυνομικός δεν έβλεπε πια τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι η Μαφία είχε τους δικούς της πληροφοριοδότες ακόμα και στο FBI. Εντωμεταξύ, ο Πιστόνε είχε πιάσει για τα καλά φιλίες με τα δυο του αφεντικά, τον Ρουτζιέρο αλλά και τον «νονό» Ντόμινικ Ναπολιτάνο, παίζοντας στα δάχτυλα τον άγραφο νόμο της Μαφίας: «Πρέπει να ξέρεις πότε να μιλάς και πότε να βγάζεις τον σκασμό. Κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις. Πρέπει να έχεις το μυαλό να χειριστείς μόνος τις καταστάσεις», λέει στην αυτοβιογραφία του, που έγραψε το 1988.

Το FBI και το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης κατέγραφαν πια τις δραστηριότητες του νέου συνεργάτη της Μαφίας που έλεγαν Ντόνι Μπράσκο, μιας και κανείς τους δεν γνώριζε τη διπλή ταυτότητα του πράκτορα. Ο Μπράσκο ανέβαινε γοργά τα σκαλιά της μαφιόζικης ιεραρχίας, καθώς δεν ρωτούσε πολλά και κοιτούσε μόνο την εγκληματική δουλειά του. Ο Ρουτζιέρο τον εμπιστευόταν τώρα με τη ζωή του και του εξομολογούνταν όλων των λογιών τα μυστικά, τα οποία κατέγραφε με λεπτομέρειες ο πράκτορας.

Στα έξι χρόνια που πέρασε ως μέλος της Οικογένειας Μπονάνο, ο Πιστόνε διατάχθηκε να εκτελέσει όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα συμβόλαια θανάτου, αποδεικνύοντας έτσι την αφοσίωσή του στο συνδικάτο. Να πει «όχι» δεν ήταν φυσικά δυνατό, γι’ αυτό και έπρεπε να αυτοσχεδιάζει για να απεμπλακεί από τα φονικά ή να συνεργαστεί με το FBI ώστε να σκηνοθετηθούν ψεύτικοι φόνοι.

Τη γυναίκα και τις τρεις κόρες του τις έβλεπε μια φορά στους 3-4 μήνες, αν και δεν μπορούσε να τους αποκαλύψει τη δουλειά του. Όλη αυτή η μυστικοπάθεια και τα μισόλογα διεκδίκησαν τεράστιο φόρο στην προσωπική του ζωή. Επιπλέον, ο Πιστόνε μπήκε στη Μαφία σε μια περίοδο αναταραχών και ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών, καθώς στη δεκαετία του 1970 αναδύθηκε η λεγόμενη «Νέα Μαφία» από την αναπάντεχη και ιστορική συμφωνία των αμερικανικών και σικελικών οικογενειών για τον παγκόσμιο έλεγχο του εμπορίου ηρωίνης.

ddoonnbbrassooosos5

Όσο όμως νέες στρατιές σικελών κακοποιών κατέφταναν στις ΗΠΑ, τόσο γενικεύονταν οι μάχες για δύναμη και εξουσία. «Υπήρχε πολλή ένταση. Ποιος ήταν αληθινός κακοποιός; Οι δικοί μου άνθρωποι γκρίνιαζαν και έκλαιγαν για τους Σικελούς», γράφει ο Πιστόνε. Και βέβαια μέσα σε αυτό το κλίμα της ζήλειας και της απληστίας ο Μπράσκο δεν ήταν στο απυρόβλητο. Μικροαφεντικό της Μπονάνο τον κατηγόρησε κάποια στιγμή ότι τσέπωσε 250.000 δολάρια και λίγο έλειψε να τον βγάλουν από τη μέση!

«Ο Τόνι Μίρα ήταν ένα κακό κάθαρμα, αλλά πρόλαβε να πάει στον αρχηγό», εξομολογείται ο Πιστόνε, «έπρεπε να καθίσουμε κάτω τρεις φορές με τον κατήγορο και τον κατηγορούμενο και τους αντιπροσώπους τους» ώστε να εκδοθεί η απαλλακτική ετυμηγορία για τον Ντόνι Μπράσκο.

ddoonnbbrassooosos6

Παρά το γεγονός ότι ο Πιστόνε είχε ξετρυπώσει τον «νονό» της Μπονάνο, κάποιον Καρμίν Γκαλάντε, ο μαφιόζος δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1979, όταν και ξέσπασε μεγάλος πόλεμος στις πέντε νεοϋορκέζικες φαμίλιες. Τον Μάιο του 1981, οι μέντορες του Μπράσκο, Ρουτζιέρο και Ναπολιτάνο, ξεπάστρεψαν τρία μεγαλοστελέχη αντίπαλων οικογενειών και όλοι ήταν πια στόχος όλων. Φοβούμενο για την τύχη του Μπράσκο, το FBI θέλησε να τον αποτραβήξει από την υπόθεση, αν και ο ίδιος μόνο να ακούσει δεν ήθελε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η ευκαιρία που του είχε παρουσιαστεί ήταν ιστορική: η Οικογένεια Μπονάνο ήθελε να τον κάνει «δικό» της, πλήρες μέλος της δηλαδή με όλα τα προνόμια!

Και τι μεγαλύτερο ρεζιλίκι για τη Μαφία από το να κάνει πρωτοπαλίκαρό της έναν αστυνομικό, σκεφτόταν και γελούσε μόνος ο Πιστόνε, αν και λογάριαζε προφανώς χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί στα μέσα του 1981 ο Ρουτζιέρο του ζήτησε να σκοτώσει κάποιον, ώστε να γίνει δεκτός με τιμές στη φαμίλια. Πριν προλάβει βέβαια να διαπραγματευτεί με τον μέντορά του, ο στόχος του εξαφανίστηκε…

Οι δίκες της Μαφίας

ddoonnbbrassooosos7

Το γενικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Μαφίας έπεισε τους υπεύθυνους του Πιστόνε στο FBI ότι ήταν ώρα να τον ανακαλέσουν. Είχαν εξάλλου στα χέρια τους πολλά στοιχεία για πάμπολλους, δεν υπήρχε λοιπόν λόγος για περιττά ρίσκα. Εκτός βέβαια κι αν ήθελαν να ξεκάνουν όλη την Οικογένεια Μπονάνο, καθώς ο Πιστόνε ήταν έτοιμος να γίνει πλήρες μέλος της τον Δεκέμβριο του 1981 και εκλιπαρούσε να τον αφήσουν μυστικό λίγους μήνες ακόμα.

Όταν όμως ο στόχος του εξαφανίστηκε, όπως είπαμε, τα αφεντικά του FBI τον έβγαλαν αμέσως από την υπόθεση. Το ημερολόγιο γράφει 26 Ιουλίου 1981, όταν ο Ντόνι Μπράσκο δίνει και πάλι τη θέση του στον Τζόζεφ Πιστόνε, με το γεγονός να φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο του εγκλήματος.

ddoonnbbrassooosos8

Το FBI ενημερώνει χαιρέκακα δύο μέρες μετά τους μαφιόζους συνεργάτες του ότι ο Μπράσκο ήταν δικός τους και οι εξελίξεις πέφτουν ντόμινο. Η Μαφία τον επικηρύσσει έναντι μισού εκατομμυρίου δολαρίων, ο Ναπολιτάνο εκτελείται (και κόβονται τα χέρια του!), όπως και αυτός που τον είχε συστήσει στην Μπονάνο, αλλά και ο Ρουτζιέρο οδεύει προς τον εκδικητικό χαμό του, αν και τον προλαβαίνει στο τσακ το FBI συλλαμβάνοντάς τον (και καταδικάζοντάς τον λίγο αργότερα σε 20 χρονάκια). Όταν το Γραφείο ειδοποίησε τον Ναπολιτάνο ότι ο Μπράσκο ήταν μυστικός πράκτορας, ο μεγαλομαφιόζος δεν εκδήλωσε καμία ρεβανστιστική τάση λέγοντας απλά «Τι κρίμα! Το αγαπούσα αληθινά αυτό το παιδί».

Η Επιτροπή των Πέντε Νεοϋορκέζικων Οικογενειών πέταξε την Μπονάνο εκτός, την ίδια ώρα που τα ντοκουμέντα που μάζεψε ο Πιστόνε όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν σε 200 συλλήψεις και 100 τελικά καταδίκες μελών της φαμίλιας! Παρά το γεγονός βέβαια ότι οι πληροφορίες του γκρέμισαν το συγκεκριμένο παρακλάδι της Μαφίας, το οργανωμένο αμερικανικό έγκλημα έμελλε να αποδειχθεί πολύ σκληρό για να πεθάνει.

ddoonnbbrassooosos9

Οι αποδείξεις του μυστικού αστυνομικού αποκάλυψαν ένα εκτεταμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών μέσα από πιτσαρίες και άλλες νόμιμες επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Πιστόνε έλαβε δώρο από το FBI μια επιταγή 500 δολαρίων! «Ως μυστικός πράκτορας δεν περιμένεις τίποτα», είπε ο Πιστόνε για το γεγονός, «κάνεις απλώς τη δουλειά σου»…

Κατοπινά χρόνια

ddoonnbbrassooosos10

Ο Πιστόνε επέστρεψε στο FBI, αν και το 1986 παραιτήθηκε εξαιτίας των φόβων για τη δολοφονία του. Ο ίδιος πίστευε ότι κανένας μαφιόζος δεν θα σκότωνε ποτέ πράκτορα του Γραφείου, αν και οι προϊστάμενοί του δεν συμμερίζονταν τις απόψεις του. Ο θρυλικός πράκτορας λειτουργεί έκτοτε ως σύμβουλος του FBI αλλά και άλλων αστυνομιών του κόσμου (όπως της Σκότλαντ Γιαρντ αλλά και της κυβέρνησης του Καναδά), όταν δεν απασχολείται στο Χόλιγουντ ως σύμβουλος γκαγκστερικών ταινιών.

Συχνά-πυκνά δίνει διαλέξεις στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και συνεχίζει να γράφει σε βιβλία τις περιπέτειές του στον υπόκοσμο. Κάποια στιγμή ίδρυσε και μια εταιρία παραγωγής. Όσο για τη Μαφία, υιοθέτησε νέες πρακτικές για τη στρατολόγηση των μελών της, ώστε να απαλλαγεί από τον βραχνά των μυστικών αστυνομικών: για να γίνεις πλέον μέλος της, πρέπει να σκοτώσεις οπωσδήποτε κάποιον, την ίδια ώρα που δύο μέλη οφείλουν να εγγυηθούν με τη ζωή τους για σένα.

ddoonnbbrassooosos11

Ο Πιστόνε μένει ακόμα και σήμερα με την οικογένειά του σε άγνωστες τοποθεσίες αλλάζοντας συνεχώς ονόματα και κουβαλώντας πάντα πάνω του το «σιδερικό» του…

-/-