Η Τουρκία Και Οι… Άλλοι (SİC)!..

Φίλοι μου / μας!

H Τουρκία σήμερα (Μάϊος 2021) έχει, κατά το μάλλον ή ήττον, τις παρακάτω σχέσεις με τις χώρες της γειτονιάς της, της εγγύς και της… ευρύτερης, καθώς και με τις λεγόμενες «Μεγάλες Δυνάμεις»!

Διαβάστε: (Χωρίς σχολιασμούς και δικαιολόγηση, περιληπτικώς, ενώ σημειώνουμε πως οι αναφερόμενες σχέσεις είναι όπως ακριβώς παρουσιάζονται αυτές, στην παρούσα χρονική συγκυρία, με τις συγκεκριμένες δηλαδή εξουσίες / Κ-Β σεις, στις αναφερόμενες χώρες).

α. Με Αίγυπτο: Προσπαθεί να την προσεγγίσει και πάλι. Ουσιαστικά, απ’ το 2013 και μετά, οι Τ-Α σχέσεις έχουν διακοπεί, μετά από την άνοδο στην εξουσία στην Αίγυπτο του Στρατάρχη Σίσι και την πτώση των «Αδελφών Μουσουλμάνων», και του επικεφαλής τους, θανόντος πλέον, Μόρσι, δηλαδή την πτώση των Σουνιτών… Ιρανών αντίστοιχων σε νοοτροπία και πρακτική, της Αιγύπτου! / (- / Ουδέτερες).

β. Με ΕΕ: Προσπαθεί για μια νέα, «ειδικής» και πάλι μορφής, προσέγγιση! / (- / Ουδέτερες).

γ. Με Ισραήλ: Κακές, αλλά είναι σε κατάσταση ανιχνεύσεως, μήπως και… / (-).

δ. Με Τ/Κ Κοινότητα «Κυπριακής Δημοκρατίας» / Τ/Κ Ψευδοκράτος: Άριστες και με «κεντρική τ/γραμμή» πια, αυτήν των 2 Κρατών στην Κύπρο. / (+)

ε. Με Γαλλία: Από αρνητικές, έως κακές, αν και εδώ «καραδοκεί» η Τουρκία, για τυχούσα θετική γι’ αυτήν αλλαγή. / (- / Ουδέτερες).

στ. Με Γερμανία: Από πολύ καλές, έως άριστες! / (+).

 Η Γερμανία διατηρεί την Τουρκία «ζωντανή» στην Ευρώπη, περισσότερο πια, για λόγους ιστορικών, των 2 χωρών, δεσμών και λιγότερο από πολιτικο-οικονομικό ή άλλο όφελος. (Έχουμε ακόμα στην Γερμανία σήμερα, σταθερά και αταλάντευτα απ’ την 10ετία του 1970, την εφαρμογή της «ΟΣΤ ΠΟΛΙΤΙΚ» του γνωστότατου Σοσιαλιστή Γερμανού, τέως Καγκελάριου, Βίλλυ ΜΠΡΑΝΤ).

Επίσης, η Γερμανία κρατάει και την ισορροπία (προσπαθεί τουλάχιστον) των όποιων κακών σχέσεων εμφανίζονται, κατά καιρούς, μεταξύ της Τουρκίας και κάποιας των ευρωπαϊκών χωρών, όπως πχ με την Γαλλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, κλπ.

ζ. Με Συρία, Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν: Προσπάθεια «σταθεροποίησης» των όποιων της σ’ αυτές επιτυχιών.

Αζερμπαϊτζάν: (+)

 Λιβύη: (+) Δ. Τμήμα και (-) με Α. Τμήμα.

Συρία: Από Ουδέτερες, έως (+) με Ρωσία, (+) με «Συριακή Αντιπολίτευση» / (ÖSO), (+) με τρομοκρατικές Οργανώσεις «Χιζμπολλάχ» και «ISIS», (-) με Κούρδους / (YPG) και (-); με Η.Π.Α., λόγω στήριξης των Αμερικανών στους Κούρδους!

Ο βοηθός του Α/«Ειδικού Αντιπροσώπου» των Η.Π.Α. στην Συρία Κος Μπρονστάϊν συνεόρτασε το φετινό Νεβρούζ («Κουρδική Πρωτοχρονιά»), με τους Κούρδους και τον στρατιωτικό επικεφαλής τους Φερχάτ Σαχίν, ενώ φέρεται, κατά τους Τούρκους πάντα, να θέλουν να παραδώσουν τώρα οι Η.Π.Α. στους Κούρδους, από «drones», μέχρι και Α/Α συστήματα, στρατιωτικά αντικείμενα στα οποία, στην παρούσα φάση, λέγεται ότι τους εκπαιδεύουν!..

Αυτά, αλλά και άλλα, έχουν εξοργίσει την πολιτικά «υπερφίαλη» Τουρκία, παρ’ ότι ο Α/Πρόεδρος Κος Τζο Μπάϊντεν έχει δηλώσει πως δεν(!) ευνοεί ένα Κουρδικό κρατικό μόρφωμα στην Τουρκία (ΠΡΟΣΟΧΗ, στην Τουρκία), αλλά ένταξη των Κούρδων της Τουρκίας στον τ/κρατικό μηχανισμό!

Αυτό ακριβώς εξηγεί και την πρόσφατη στάση Σάτερφιλντ (Α/Πρέσβης στην Άγκυρα), ο οποίος ονόμασε «Τρομοκράτες» τα μέλη του «ΡΚΚ» και «Τρομοκρατικό» το «ΡΚΚ», αν δεν σφάλλω μέσα στο Τ/ΥΠΕΞ!

Οι Αμερικανοί, όλως περιέργως, καταγράφουν διαφορετική στάση προς το «ΡΚΚ» και το «ΥΡG», το οποίο είναι… «ουρά» του «ΡΚΚ» στην Β. Συρία, προφανώς διότι άλλα θέλουν εκεί, απ’ ό,τι στην Τουρκία, ενώ εκτιμούμε πως θέλουν (και κατ’ εμάς ορθώς), να «σβήσουν από τον Χάρτη» το… Μαρξιστικό «ΡΚΚ»!..

Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, την οποίαν όμως οι Αμερικανοί, και ειδικά οι λίαν έμπειροι, πράγματι, στην εξωτερική πολιτική «Δημοκρατικοί» Αμερικανοί, που σήμερα κυβερνούν τις Η.Π.Α., μπορούν με έξυπνο τρόπο να επιλύσουν, μια επίλυση που θα πρέπει να έχει ως κύρια και βασική παράμετρο, ώστε να έχει πιθανότητες επιτυχίας, την συνηγορία της τ/Κ-Β να αποχωρήσει αυτή άμεσα από την Β. Συρία και το Β. Ιράκ, ώστε να έχουν να ασχοληθούν οι Η.Π.Α. μόνον με τους Κούρδους, είτε αυτοί λέγονται του… Ιράκ (Μπαρζανί), είτε της ΝΑ Τουρκίας* (ΡΚΚ / Καραγιλάν), είτε του… Ιράν (Ταλαμπανί)!

*Να θυμίσουμε ότι η ΝΑ Τουρκία «τύποις» είναι τουρκική! «Κατ’ ουσίαν» είναι αμερικανική, αφού τεράστιοι Αμερικανοί Κεφαλαιοκράτες, όπως ο γνωστός μας από την «Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ» Κος ΠΟΛΣΟΝ, την έχουν αγοράσει… «κας» (sic)!..

Επίσης, όταν λέμε «Β. Ιράκ», ουσιαστικά αναφερόμαστε σ΄ ένα ιστορικά Αγγλο-Αμερικανικό… οικόπεδο, όπου -για κάποιους λόγους- για εμάς απολύτως ανεξήγητους, δεν κάνουν «κουμάντο» οι Αγγλο-Αμερικανοί, αλλά οι όποιοι λοιποί «τρίτοι», σε ξένο προς αυτούς… χωράφι, χωρίς καμία νομιμοποιητική δικαιολογία έστω, παρά μόνον με διάφορες προφάσεις του… Θεού των Ανέμων, του Αιόλου! Καταλάβατε!..

Ένα κρατικό Κουρδικό σχήμα στην Β. Συρία, μια πράξη δικαιοσύνης ουσιαστικά για το εκεί Κουρδικό στοιχείο, θα ευνοούσε και την επισφαλή άμυνα του Ισραήλ, κάτι που, αίφνης, διευκολύνει και η «Αυτόνομη Κρατική Διοίκηση» Μπαρζανί, στο Β. Ιράκ, η οποία, εδώ και χρόνια, είναι αυξομειούμενος, ως προς την ένταση, δορυφόρος της Άγκυρας!..

Το Ισραήλ δεν απειλείται μόνον από τους Άραβες που το περικυκλώνουν, αλλά απειλείται «ανοικτά», Κε… Πούτιν, και(!) από την Ρωσία!..

Να γιατί, για όσους καταλαβαίνουν, η εξωτερική πολιτική του Ι/Π-Θ Κου ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ στον «Αραβικό Κόσμο» ήταν πανέξυπνη και με ειλικρινή – εμφανή στόχο την… ευρύτερη ΕΙΡΗΝΗ(!) στα τόσο βασανισμένα και έμπλεα αίματος αυτά μέρη, αφού πέτυχε να «δώσει», κατ’ ελάχιστον, επιπλέον «Ζωτικό Χώρο» στο άκρως περισφιγμένο Ισραήλ, με τις νέες σχέσεις που κατόρθωσε να οικοδομήσει με χώρες κάποτε εχθρούς του Ισραήλ, όπως η Αίγυπτος, το Σουδάν, το Μπαχρέϊν, η Σ. Αραβία, τα Η.Α.Ε., μερικώς η Ιορδανία, κλπ, ακόμα και με τους Παλαιστινίους (Δ. Όχθη), οι οποίοι όμως Παλαιστίνιοι, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στην πολύ προσεγμένη πρωτοβουλία για την επίλυση του λεγόμενου «Παλαιστινιακού Προβλήματος» των Τραμπ- Νετανιάχου, αφού στερούνται ηγετών με όραμα και ικανότητα να βλέπουν μπροστά για τον λαό τους, ενώ το υφιστάμενο «μπούλινγκ» που δέχονται από τους τρομοκράτες – ακραίους συμπατριώτες τους, όπως πχ αυτούς της τρομοκρατικής Οργάνωσης «Χαμάς», που ελέγχει την Γάζα, δεν μπορεί να είναι πλέον δικαιολογία!..

Τέλος αστερίσκου! Συνεχίζουμε πάλι το κείμενο!

Όμως οι Τούρκοι δεν έχουν μυαλό, παρουσιάζουν μια αχαρακτήριστη για τα πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά δεδομένα τους αλαζονεία και οίηση, απέναντι μάλιστα στην Αρχηγό της Δ. Συμμαχίας, τις Η.Π.Α., με αποτέλεσμα να μην… προχωράει τίποτα στην υπόψη περιοχή, αλλά και με αποτέλεσμα επίσης, προοπτικά, να κινδυνεύει και η εσωτερική σταθερότητα στην Τουρκία, μέχρις ακόμα και αυτή η ίδια η κρατική της υπόσταση(!), ενώ επαγωγικά διακυβεύεται βεβαίως και η ασφάλεια της Δύσης και εδώ είναι το κυριότερο των προβλημάτων!..

Εδώ εντοπίζεται / εστιάζεται και το πρόβλημα σήμερα στις Α-Τ σχέσεις, πρόβλημα που, όπως είναι πασιφανέστατο, απαιτεί, ώστε να διευκολυνθεί η λύση του, την άμεση αποχώρηση του ΡΤΕ (με τιμές, κλπ, «ποιος λέει όχι;»), από την εξουσία στην χώρα του, επικειμένου μάλιστα και του 2023 και της εφαρμογής (είθε με ειρήνη), των όσων αναφέρει, στις μυστικές της κυρίως πρόνοιες, η «Συνθήκη της Λωζάννης», του Ιουλίου του 1923, για την κεντρική του Κόσμου, και συνεπώς άκρως κρίσιμη περιοχή μας, αλλά φυσικά όχι μόνον γι’ αυτήν!..

η. Με Αρμενία: Προσπαθεί, «καθαρά» πια, μετά απ’ τον νικηφόρο γι’ αυτήν και τους Αζέρους πόλεμο των 44 ημερών στο… «Αρτσάχ», να την δορυφοροποιήσει! Οι Αρμένηδες πολιτικοί (Πρόεδρος και Π-Θ / γράψαμε γι΄ αυτούς σχετικά), δεν άλλαξαν στην χώρα αυτή, πλην του Α/ΓΕΕΘΑ, κίνηση που ίσως «μαζέψει τα… ασυμμάζευτα» στην χώρα και ιδιαιτέρως στις ΕΔ της, που για χρόνια τώρα έπαιζαν τις «κουμπάρες»!..  / (-).

θ. Με Κατάρ: Άριστες και με κρίσιμο υπόβαθρο εμπιστοσύνης! / (+)

ι. Με Πακιστάν: Άριστες και –ΠΡΟΣΟΧΗ– με ελληνικούς… Ορίζοντες! (Εγγύς και μακράν) / (++)

ια. Με Κίνα: Πολύ καλές, αλλά σχετικής ακόμα, όπως εμείς εκτιμούμε, εμπιστοσύνης, σε αριθμό τομέων συνεργασίας. / (+)

ια. Με Ιράν: Εισέτι καλές, αν και κλονίστηκαν πρόσφατα με το θέμα «Κούρδοι του Ιράν και Ταλαμπανί, στην Σουλεϊμανίγιε»!.. / (+);

ιβ. Με «Κυπριακή Δημοκρατία»: Από προβληματικές, έως εχθρικές! / (-)!

Οι ΤΕΔ είναι ήδη έτοιμες να διεξαγάγουν… χθες(!) επιχειρήσεις στην Κύπρο (το 11ο ΣΣ είναι σε άτυπο συνεχή συναγερμό, ώστε διατασσόμενο να προβεί σε έναν σύγχρονο, μορφής «Μπλιτσκρίγκ» πόλεμο, στον στόχο του, που εξ αποστολής του, είναι η «Κυπριακή Δημοκρατία»), για την κατάληψη και του υπολοίπου-της ελευθέρου τμήματος, ώστε να αποκτήσουν τότε οι Τούρκοι, αναμφισβήτητα(!), το απόλυτο «πάνω χέρι» στην Α. Μεσόγειο, χτυπώντας καίρια την άμυνα και της καρδιάς του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ήτοι την Ελλάδα!

Εδραία πεποίθησή μας είναι πως η Δύση, και ειδικά η Αγγλία, (αλλά βεβαίως και οι απάτρηδες «Διεθνείς Εβραίοι», των οποίων τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα θα πληγούν τότε ανεπανόρθωτα), δεν θα επιτρέψει ένα τόσο μεγάλο στρατηγικής φύσεως λάθος στο κρίσιμο έδαφος και στην πιο κρίσιμη ακόμα γεωγραφική περιοχή της νήσου Κύπρου, αυτού του ορθώς αποκληθέντος «τεράστιου αεροπλανοφόρου», που σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση, θα γίνει 100% τουρκικό!..

ιγ. Με Αγγλία: Από «Μυστήριες», έως θετικές! (Προσοχή! Δεν γράψαμε, … έως καλές)!.. / Από (;), έως (+).

ιδ. Με τις μείζονες τρομοκρατικές Οργανώσεις στα μέρη μας, όπως «ISIS», «Χιζμπολλάχ», «Χαμάς», «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και όλα τους τα παρακλάδια: Άριστες! / (+).

ιε. Στα Βαλκάνια! Παντού από «πολύ καλές», έως «άριστες», με τις 9 από τις 10 χώρες της χερσονήσου του Αίμου! / (+)!

Κυρίως με τις Αλβανία – Κόσσοβο και Β-Ε, η Τουρκία έχει τις καλύτερες δυνατές σχέσεις!

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις Αλβανία – Κόσσοβο είναι, αναλογικά πάντα, καλύτερες και αυτών με την χώρα «Νταβατζή» τους, την Γερμανία, ενώ έχουν και ορίζοντα, βαθιά… ελληνικό!..

Έχουμε γράψει εδώ σχετικά με τον… Ορίζοντα αυτόν, (ό,τι φυσικά θα μπορούσε να γραφεί), και έχουμε «ξυπνήσει», όπως θέλουμε να πιστεύουμε, μνήμες 1919-1922, αλλά θετικά αυτήν την φορά!!!..

Για παράδειγμα!

30.000 Τζιχαντιστές (αριθμός μόνον των οποίων είναι Αλβανοί / «πάτε» στοχευμένα από Ελβασάν και κάτω, και θα δείτε και θα καταλάβετε πολλά, όσοι έχετε μάτια… μπλε), στην Ν. Αλβανία, ναι αυτό που εμείς, κάποιοι των Ελλήνων, λέμε «Β. Ήπειρο», λειψό βεβαίως, (αφού κανονικά, όπως έχουμε πει, η Β. Ήπειρος φτάνει μέχρι την γραμμή Τίρανα – Δυρράχιο), είναι πλέον έτοιμοι, ήτοι στρατιωτικά εκπαιδευμένοι, να μπουν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ήπειρό μας – Δ. Μακεδονία, με διάφορες ταυτότητες, η κυριότερη των οποίων θα είναι αυτή των… «Αλβανο-Τσάμηδων», μόλις «ανοίξουν» τα 3 Ε-Τ «Θέατρα Επχ-σεων»! Είναι έτοιμοι, με τ/εντολή, να εισβάλλουν και να… «θερίσουν»!..

Αφήστε τα «σαμποτάζ» που θα επιχειρήσουν μέσα στην Ελλάδα οι Αλβανοί, («5-10» άτομα… , μην φανταστείτε περισσότερα, με σημερινές άκρες τους στην ανεξέλεγκτη αλβανική ΜΑΦΙΑ στην χώρα μας και στις όποιες «γιάφκες – κρυψώνες» τους, / τότε θα χρησιμοποιηθούν ως κρυψώνες τους και φίλες της Τουρκίας Πρεσβείες, όπως βεβαίως και η ίδια η τουρκική, μέχρι να τα «μαζέψει» και να αποχωρήσει, κατά τα ειωθότα), μια Ελλάδα που την έχουν πια… αλώσει οι Αλβανοί, (εννοούμε το ε/Κράτος), Κε… Αποστολίδη!.. Θυμήθηκα το όνομά σας, έτσι επειδή… «γνωριζόμαστε»)!..

ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ! ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ… ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ!!! ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ… ΕΛΛΑΔΑΣ!..

Σημειώνουμε ΕΜΦΑΝΤΙΚΑ και ΓΙΑ ε/«ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ», για πολλοστή φορά,  πως Αλβανοί του Κοσσόβου, με Σκοπιανά διαβατήρια, έκαψαν την Ηλεία, επί «Νέο-Βούδα» – «Πάκη», σε γνώση των ε/ΜΥ που δεν τους εκτέλεσαν, με δγη… άνωθεν, αλλά τους άφησαν να φύγουν, μέσω Πατρών, προς Ιταλία, και εκείθεν στην Πατρίδα τους, αφήνοντας πίσω τους -κυρίως- δεκάδες νεκρών!..

Οι Αλβανοί ελέγχουν απολύτως επίσης το όποιο Σκοπιανό κρατικό οικοδόμημα (και συνεπώς εμμέσως και οι Τούρκοι, που όμως έχουν και αυτοί, από μόνοι τους, πολλαπλώς απλωθεί στο κρατίδιο αυτό), δια των Σκοπιανών Αλβανικής καταγωγής, που υπηρετούν σ’ αυτό και έχουν βαθιά αλβανική συνείδηση, και μόνον τέτοια, και συνεπώς ελέγχουν και το Σκοπιανό ΥΠΕΣ, άρα εύκολα μπορούν να βρουν ή να εκδώσουν, από διαβατήρια, μέχρι… Παπάδες!..

Γι΄ αυτό και μιλούσαμε περί «παπαριών», κλπ, τα όσα του έλεγαν να λέγει, του άσχετου δοτού Χουντόπαιδος Τσίπρα, τότε που στην χώρα μας συνεζητείτο το «ξεπούλημα» στους Σκοπιανούς, απ’ τους Χουντο-Συριζαίους, εκείνη την εποχή, Κυβερνήτες μας, (μείγμα φανατικών διεθνιστών και χαμηλής νοημοσύνης δήθεν εθνικιστών), της Μακεδονίας μας!

Θυμάστε τι έλεγε τότε ο Σόρος-Τσίπρας και το λέει ακόμα και τώρα, ο ανόητος; Ότι τάχα με τον… κόλο που δώσαμε, με εντολή Σόρος, δια της Μέρκελ, στους Σκοπιανούς, αν ποτέ τα… «τσουγκρίσουμε» με τους Μογγόλους, οι Σκοπιανοί δεν θα μας… «ενοχλήσουν»!.. «Μην αλλάξεις πλευρό»… Αλέξη μας!..

Φυσικά αυτοί που ήσαν οι υποβολείς του Κου Σόρος-Τσίπρα ήσαν κυρίως άτομα «πιασμένα» έξωθεν ή ήλίθιοι, άτομα (τα δεύτερα, οι ηλίθιοι), που προφανώς ποτέ δεν «βγήκαν», στις μέρες μας, ούτε μια βόλτα στα… Ισλαμο-φασιστικά (κυρίως τέτοια) σημερινά Βαλκάνια!..

Κοσσοβάροι δρουν και σήμερα μέσα στην Ελλάδα (με στρατηγικό τους «Κέντρο», τη  περιοχή του κέντρου των Αθηνών, ήτοι τις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονος, της Κυψέλης, νότιες κυρίως παρυφές, αφού στις… βόρειες διαμένουν κυρίως Τ/πράκτορες… Κε Τσίπρα, της πλατείας Βικτωρίας και Αττικής, στην Αχαρνών με κύρια «εστία» τους την περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στον Κολονό, κλπ), σε γνώση και της ΜΙΤ!

Και πάλι, στο φετινό 2ο «Κορονο-Πάσχα» μας, η φωτιά στην Ηλεία ήταν… έργο τους!..

Δεν το συζητάμε καν για την «υπόγεια» εμπλοκή τους στην Α/ΜΑΦΙΑ στην χώρα μας!«ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ», μας είχε γράψει πρόσφατα, σχετικά, σε μυθιστορηματική βεβαίως βάση! Διαβάστε τον πάλι)!..

Συνεχίζοντας, να σημειώσουμε ότι τα χρήματα, με τα οποία ο ΡΑΜΑ εξαγόρασε εκ-ρια ψήφους συμπατριωτών του στις πρόσφατες εκεί βουλευτικές εκλογές (02-05-2021), του τα έδωσε ο ΡΤΕ, δια της «ΜΙΤ», όπως το αυτό και την «χάκινγκ» τεχνογνωσία, με την οποίαν «μπήκε» το Κόμμα του («Σ.Κ.») και ο ίδιος(!), προεκλογικά, πολύ βαθιά στα «προσωπικά δεδομένα»… φίλων και αντιπάλων του!.. (Για όσους αναρωτηθούν δικαίως, λόγω προφανούς αγνοίας, σας γράφουμε πως, τα χρήματα από τα ναρκωτικά «δεν αγγίζονται» για λόγους ασκήσεως πολιτικής ή -έστω- αγγίζονται σπανίως, αφού έχουν άλλη «τύχη» και «πορεία», ενώ ο «κεντρικός εγκέφαλος» της… παραγωγής χρήματος από τα ναρκωτικά και της διακινήσεως αυτών των τεραστίων χρηματικών ποσών στην περιοχή μας, δεν είναι / δεν ευρίσκεται στην Αλβανία! Ο Ράμα είναι απλώς ένα λίαν υψηλόβαθμο γρανάζι της όλης… ιστορίας)!..

Φίλοι μας!

Δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από το τμήμα ανάλυσης της ΕΛΑΣ / «Αντι-τρομοκρατική» και τον επικεφαλής-της (Τότσικας λέγεται ή κάπως έτσι), κακώς μάλλον, αλλά εκεί στην ΕΥΠ που μέχρι -χρονικά- σχεδόν την «φυγή» απ’ την ζωή του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Ε/ΠΑΤΡΙΩΤΗ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε η Υπηρεσία αυτή αλώσει τα Βαλκάνια και «έκοβε κόλους» ξέροντας κυριολεκτικά τα πάντα, τί γίνεται ακριβώς σήμερα;

Δεν υπάρχει εκεί… ανάλυση, και μάλιστα ανάλυση… «Αετομάνα», που να διαβάζει «ένα» και να καταλαβαίνει «δέκα, είκοσι, εκατό»;

Δεν καθάρισε ακόμα εκεί η κομματική και περισσή άλλη βρωμιά;

Κε νυν Α/ΕΥΠ!

Το Ισραήλ, με το οποίο έχουμε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(!!!)- άριστες σχέσεις σήμερα (ας είναι καλά η ψυχή του Κων-νου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), έχει Υπουργείο «Πληροφοριών»! Δεν διδασκόμαστε τίποτα Κε Αρχηγέ; (Αν και ό,τι έχουν αυτοί, όπως σε κάποιο βαθμό και οι Τούρκοι, σήμερα, οι ΕΕΔ τα είχαν προτείνει προ πολλού χρόνου στην ηγεσία τους, με κάτι… ανοήτους (sic) κάποτε… υπηρέτες τους, αλλά οι κλίκες και τα συμφέροντα, μέσα και έξω από τις ΕΕΔ, δια των αναφερθεισών ηγεσιών, ασχέτων ή και δοτών «εν πολλοίς» τις είχαν απορρίψει)!..

«STOP» εδώ !..

Οι Τούρκοι, στα Βαλκάνια, έχουν προσεγγίσει ακόμα και τους Σέρβους(!), (ο νυν Σέρβος Π-Θ εύκολα φαίνεται να αλλάζει… ρότα, έχει πολλά… «κουμπιά» και ίσως γι’ αυτό να προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν, όπως σχεδόν πρόσφατα είχε διαρρεύσει, προφανώς συμπατριώτες του), τους Σέρβους που… υλοποιούν τον φανατικότερο εχθρό σήμερα των περισσότερων των βαλκανικών λαών, (μόνον οι Μαυροβούνιοι είναι «φίλα διακείμενοι» προς τους Σέρβους και σίγουρα οι Έλληνες, που όμως τους… διερευνούν, με όσα «ακούνε και βλέπουν» να γίνονται στην χώρα τους τελευταίως, και οι Σλοβένοι, που… μοιάζουν να είναι μάλλον «ουδέτεροι» προς τους Σέρβους, ίσως λόγω της αμερικανικής, στο έδαφός τους, ικανής επιρροής), ενώ δεν το συζητάμε καν, ότι το αυτό οι Τούρκοι έχουν πράξει και με τους Βουλγάρους, με τους οποίους, το τί έχουν υπογράψει οι Τούρκοι, θα πρέπει ο Κος Μπορίσωφ να μας το πει, έστω και εμμέσως, δια των Η.Π.Α. ή της Αγγλίας ή και του Ισραήλ ακόμα, αν δεν θέλει απ’ ευθείας, όπως θα έπρεπε, αλλά και όπως θα άρμοζε σ’ έναν πρώην… «Μπράβο» με… λόγο, σαν αυτόν!..

Για μαλάκες τους έχεις τους Έλληνες, ρε Μπόϊκο; Πιθανώς να μοιάζουμε, αλλά δεν είμαστε!.. (Τί γίνεται βρε; Θα είσαι και πάλι Π-Θ ή θα σε «καθαρίσει» ο… Τραγουδιστής);

ιστ. Με Ρωσία: Οι Ρ-Τα σχέσεις είναι ανάλογα με την χώρα ή την γεωγραφική περιοχή και ας παρουσιάζονται οι Τούρκοι ως «Στρατηγικοί Εταίροι» των Ρώσων, όπως το αυτό συμβαίνει και με το Ιράν και την Κίνα, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης λεγόμενης «Ευρασιανικής» τ/εξωτερικής πολιτικής**, της διοικούσας σήμερα τις ΤΕΔ πολιτικο-στρατιωτικής μερίδος, η οποία πέτυχε, στο τέλος, να ελέγξει τον ΡΤΕ και να τον έχει κάνει σήμερα «πιόνι» της, με αντάλλαγμα την παρουσία του στην εξουσία της χώρας!..

** Λίαν εύθραστη πολιτική, λόγω και μόνον των διαφορετικών «ΘΕΛΩ» των μελών της, ήτοι των Ρωσίας, Κίνας, Ιράν πρωτίστως,  και δευτερευόντως της Τουρκίας!..

 Οι Ρ-Τ σχέσεις είναι:

Από «κακές», όπως πχ στην Ουκρανία, αφού οι Τούρκοι έχουν καταλάβει ότι το επόμενο  Ρωσικό «βήμα» θα είναι το έδαφός τους, (δεν κάνουν όμως τίποτα, έξω από ανέξοδη και άχρηστη πολιτική ρητορεία, για να το αποτρέψουν, ενώ «τα βάζουν» με τον μόνον φυσικό τους και ιστορικό σύμμαχο, λέγε με Η.Π.Α. και ευρύτερα με την Δύση, η οποία και θα μπορούσε να τους προστατέψει),

άλλοτε σπανίως «κακές», κυρίως «ουδέτερες» και άλλοτε «καλές» στην Συρία, όπου σε μια πολύ μεγάλη εδαφική έκταση περιπολούν μαζί και μάλιστα και σε μεγάλες ακτίνες δράσεως, μέχρι και 100 χλμ, ενώ όπου ήταν να δράσουν οι ΤΕΔ -υποτίθεται αυτές, αφού έχουν δυνάμεις «πρόξι»- δια των συγχρόνων δηλαδή μισθοφορικών, γενιτσαρικής μορφής και τρομοκρατικού… περιεχομένου(sic), στρατευμάτων της, ενημέρωναν 10’ πριν τις ΡΕΔ και

 από «καλές», έως «πολύ καλές» στην Λιβύη!..

«Μέσα στην Τουρκία» οι Ρ-Τ σχέσεις είναι από «πολύ καλές», έως «Άριστες»!

Θέλετε οι S-400, θέλετε το «Ak-Kuyu», θέλετε ο ρ/τουρισμός, θέλετε -κυρίως- η ενεργειακή εξάρτηση της Τουρκίας από την Ρωσία (43% με 45%, αν δεν με απατά η κουρασμένη μνήμην μου), θέλετε, θέλετε, θέλετε, κλπ, αφού υπάρχουν πολλά… «θέλετε»!

Οι υπερήφανοι δήθεν Ρώσοι και ο Κος Πούτιν συγκεκριμένα, έχουν «καταπιεί» πολλά από τους Τούρκους, προκειμένου να διατηρήσουν / να συντηρήσουν και να το διευρύνουν και άλλο, το πολιτικά αιμάσσον… ρήγμα που λέγεται σήμερα «Τουρκία», εντός της Δ. Συμμαχίας! Πχ Ακόμα να μάθουν οι Ρώσοι, αλλά να μάθουμε και εμείς, ποιός ήταν «πίσω» από την δολοφονία του Ρ/Πρέσβεως στην Άγκυρα, ΚΑΡΛΩΦ και γιατί!..

Ο Πούτιν συγκαταλέγεται σε μια άλλη κατηγορία σύγχρονων Δικτατόρων και το ξέρει! Δίνει πχ εντολές στους Ρώσους στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν να σκοτώνουν, έναντι μάλιστα βραβεύσεώς τους (!!!), Αμερικανούς συναδέλφους τους, (αρκεί να μην γίνονται αντιληπτοί), διατάσσει την “FSB” να φτιάχνει λίστες δήθεν κατασκόπων για  δολοφονία, πχ στην Αγγλία, και όταν μετά ο Πρόεδρος Μπαϊντεν τον αποκαλεί -ΟΡΘΟΤΑΤΑ- «Δολοφόνο», αυτός κάνει δήθεν πως διαμαρτύρεται, ενώ βάζει τον πολιτικό… «Αμπλαούμπλα» ΥΠΕΞ του Σ. Λαβρώφ, να υποστηρίξει την πολιτική του τάχα… παρθενία!..

ΠΟΣΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ  ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΗΓΕΤΗ, ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ;

ιζ. Με τις Η.Π.Α.: Από κακές, έως πολύ… κακές! / Από (-), έως (-)2  !..

Έχουμε γράψει σχετικά με τις Η.Π.Α. και την Τουρκία, εδώ στο «σάϊτ» μας, (αφήστε μας ρε μπινέδες να γράφουμε, όλοι σας ωφελείστε ή όχι ρε;), όπως και για τις σχέσεις Η.Π.Α. – Ελλάδος, από εποχής Τραμπ ακόμα!.. Διαβάστε μας και πάλι, όσοι ασφαλώς θέλετε και μπορείτε, και είθε να μην (!!!) μας θυμηθείτε, για μια ακόμα φορά!..

Οι Αμερικανοί «δεν τα έχουν» με την Τουρκία, ούτε με τους Τούρκους, με τον ΡΤΕ «τα έχουν» και αυτόν θέλουν να ανατρέψουν! Αν συμβεί αυτό και ο χρόνος το επιτρέπει, αφού το 2023 όλο και περισσότερο εγγίζει, τότε θα δούμε μιαν άλλη Αμερική απέναντι στην γείτονά μας αυτήν!..

Έχουμε πει και γράψει το «γιατί» οι Η.Π.Α. δεν θέλουν τον ΡΤΕ και σε θεωρητική – ιδεολογική βάση (είχε ξεφύγει από την κεντρικά συμφωνηθείσα με την Δύση / Η.Π.Α. γραμμή, στην έκφραση της πολιτικής του στα… μέρη μας και στην Μ. Ανατολή, και έπρεπε, ενώπιον μιας πολύ πιθανής ακολουθούσης πολιτικής της χώρας του… αυτονόμησης, να «έπεφτε»), αλλά και σε πρακτική βάση, (με το απύθμενα ερασιτεχνικά αμερικανο-πυροδοτηθέν Ομπαμικό Πραξικόπημα στην Τουρκία, το 2016, το οποίο… ηρωοποίησε τον ΡΤΕ, που με τις Υπηρεσίες του έγκαιρα το απεκάλυψε και άριστα το χειραγώγησε, προς ίδιον όφελος, ενώ του έδωσε και την νομιμοποιητική βάση να καταφέρεται κατά των Η.Π.Α. και να αναζητεί νέους… συμμάχους και υποστηρικτές), πρακτική βάση, η οποία… απαιτεί εκδίκηση των Η.Π.Α. σήμερα, για ό,τι έγινε το 2016, αφού ο νυν Α/Πρόεδρος ήταν τότε Αντιπρόεδρος του… πολυδιαφημισμένου και απολύτως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ(!), ιδίως στην εξωτερική του πολιτική, κυρίως με τις… «Ανοίξεις», κλπ, Χουσεϊν Μπαράκ Ομπάμα, του ανδρικού εκείνου… μοντέλου των σχεδόν Κοσμοκρατόρων «Διεθνών Εβραίων»!..

Λόγω της γεωγραφίας της Τουρκίας (α ρε μάγκα Έλληνα ΒΥΖΑΝΤΑ Μεγαρέα), η αμερικανική πίεση προς την Τουρκία, είναι και σήμερα, όπως σας έχουμε γράψει, ΟΡΙΑΚΗ!

Οι Αμερικανοί και τώρα, επί Μπάϊντεν, που γύρισε πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά τις Η.Π.Α. στο παγκόσμιο πολιτικό Πεδίο και σκηνικό, όπως δήλωσε με έμφαση, αλλά και επί Τραμπ, που τις είχε αποσύρει, εκφράζοντας μιαν άλλη στο παγκόσμιο «τερέν» εξωτερική πολιτική, η Τουρκία πιέζεται από τους Αμερικανούς, βαθμηδόν και κλιμακηδόν προς τα άνω, απολύτως δικαίως βεβαίως, αφού αυτή «πατάει» ακόμα πολιτικά σε 2 πολύ μεγάλες… βάρκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και επιφέρει και για την Τουρκία και για την Δύση / Η.Π.Α., αλλά και Αγγλία πλέον!.. (Είχαμε εξηγήσει το γιατί επρόκειτο για «παπαριές», το ότι ο Τραμπ είχε τάχα άριστες σχέσεις με τον ΡΤΕ και πως του «έκανε πλάτες», κλπ, κλπ, κλπ! Για θυμηθείτε πχ τον Α/Πάστορα και πώς -ενν. τον τρόπο- του τον έδωσε πίσω ο ΡΤΕ! Ο τότε Α/Πρόεδρος τον απείλησε με απόβαση στην χώρα του!.. Και ο «COW-BOY» Τραμπ θα το έκανε αυτό, ήταν κάτι που το ήξερε και ο ΡΤΕ, προκειμένου να πάρει «πίσω» τον Πάστορα και κυρίως να πάρει «πίσω» τον αιχμάλωτο Αμερικανό αυτόν υπήκοο!..

Ο Τραμπ μπορούσε και συγκρατούσε πολιτικά, με τον δικό του προσωπικό τρόπο, σχεδόν όλους τους σημερινούς του Κόσμου μας Δικτάτορες, όλων των κατηγοριών και μορφών! Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μέχρις εκεί)!

Την αναφερθείσα προς την Τουρκία σημερινή «οριακή πίεση», ώστε η Τουρκία να αλλάξει πολιτικό ηγέτη, συνθέτουν, (ενδεικτική η αναφορά μας), «προς ώρας», τα θέματα,

των ρωσικών και πλέον τουρκικών «S-400»,

της αποπομπής των Τούρκων από το πρόγραμμα των αμερικανικών «F-35»,

του εκσυγχρονισμού των τ/F-16,

των κυρώσεων «CAATSA», κυρίως προς συγκεκριμένους στόχους – πρόσωπα, όπως είναι πχ ο επικεφαλής της τ/Αμυντικής Βιομηχανίας Κος Ντεμίρ,

το «κόψιμο» τυχόν δανείων ή και διευκολύνσεων ακόμα, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, κλπ,

των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Τουρκία,

της αποχώρησης της χώρας από την «Σύμβαση της Πόλης», για τις γυναίκες,

της προφορικής αναγνώρισης της «Αρμενικής Γενοκτονίας», απ’ τον Α/Πρόεδρο,

ενώ ως «Δαμόκλειος Σπάθη» μοιάζει να επικρέμονται της Τουρκίας, τα θέματα

της τ/«Λαϊκής Τραπέζης» / «Halk Bank» και του σπασίματος από το Ιράν, με την αμέριστο τ/βοήθεια, του επιβληθέντος σ’ αυτό, προ ετών, διεθνές οικονομικό «εμπάργκο», υπόθεση στην οποία, πλην των Τουρκο-Ιρανού πράκτορος «επιχειρηματία» Ριζά Σαρίφ και των Τ/Ερντογανικών Πολιτικών ΜΠΑΓΙΣ, ΤΣΑΓΛΑΓΙΑΝ, ΓΚΙΟΥΛΕΡ, ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ εμπλέκεται προσωπικά και ο ίδιος ο ΡΤΕ (γι’ αυτό και τάχα «έδιωξε» τον γαμπρό του από Υπ. Οικονομικών, όταν όλα τα… σημάδια έδειχναν Κ-Β «Δημοκρατικών» στις Η.Π.Α.), και

μιας νέας αμερικανικής απαιτήσεως, για απελευθέρωση του Αμπντιουλλάχ ΟΤΖΑΛΑΝ!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΙ(!) ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΟΜΙΛΟΥΝ «ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΔΥΣΗ», ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ… ΑΚΟΥΕΙ, ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ «ΜΑΛΑΚΗ Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ», (ο ορισμός της «Αναδίπλωσης»), μέχρι τον Ιούνιο και την Σύνοδο των Αρχηγών του ΝΑΤΟ!..

Οψόμεθα λοιπόν για την συνέχεια των Τ-Α σχέσεων, ενώ δεν μας διαφεύγει καθόλου(!) το γεγονός ότι τα τ/προβλήματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαιτέρως όλα αυτά τα παραπάνω, συζητούνται με τ/πρωτοβουλία με τους Ρώσους, απ’ τους οποίους ζητείται η άποψη – θέση για το τουρκικό, κάθε φορά και για κάθε θέμα, «δέον γενέσθαι»!..

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέσα σ’ αυτά εντάσσεται και η παρουσία στον πρωθυπουργικό ε/θώκο του σκληρού, αλλά συνάμα και ευλύγιστου ή ορθότερα εύκαμπτου στην εξωτερική του πολιτική, Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ενώ η… ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ και… ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ έως το 2015 Ελλάδα εθεωρείτο, μέχρι πρότινος, «του τ/χεριού» και «εύκολη»)!..

Φίλοι μου /μας!

Σε γενικές γραμμές, (είπαμε άλλωστε εξ αρχής ότι περιληπτικώς θα αναφερθούμε), έτσι, όπως παραπάνω, έχουν σήμερα οι σχέσεις της Τουρκίας, με μικρούς, μεγάλους και… μεγαλύτερους «παίκτες», «παίκτες»… τοπικούς, αλλά και… «παγκόσμιους»!

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, «ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ» ΚΑΙ… ΚΑΘΙΚΊΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΩΝ!..

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»!

«ΕΛΛΗΝΑΣ»

-/-

ΥΓ. Για τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”!

1.

Dikkat çeken anket: ​ABD Türkiye’nin dostu değildir​

Türkiye’deki ABD’ye güvensizlik ABD Başkanı Biden’ın sözde soykırım açıklamasından sonra arttı.

Dikkat çeken anket: ​ABD Türkiye’nin dostu değildir​
03.05.2021
Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırım ifadesini kullanmasının ardından ABD’ye olan güven azaldı. Araştırma Şirketi Areda’nın 29-30 Nisan 2021 Nisan tarihleri arasında 1.895 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği “Sözde Ermeni Soykırımı” araştırmasının sonuçları yayınlandı. ABD Başkanı Biden’ın sözde soykırım açıklamasının yanlış olduğunu düşünen vatandaşlar, Biden’ın bu açıklamayı Türkiye’yi zor durumda bırakmak için yaptığını düşünüyor. Ankete katılan vatandaşların büyük çoğunluğu ABD’nin Türkiye’nin müttefiki ve dostu olduğuna inanmıyor.

NE DOST NE MÜTTEFİK

Areda’nın yaptığı anket, Türkiye’ye karşı hasmane tutumunu sözde soykırım ifadesini kullanarak bir kez daha gösteren, tüm darbelerin arkasında yer alan Amerika’nın Türkiye’nin dostu olamayacağını bir kez daha gösterdi. Anketteki, “ABD’nin Türkiye’nin dostu olduğuna inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 94,5’i “hayır inanmıyorum” cevabını verdi. Yüzde 5,5’i ise ABD’nin Türkiye’nin dostu olduğu görüşünde.

TÜRKİYE’Yİ SIKIŞTIRMAK İÇİN

Aynı araştırmada yer alan “ABD’nin Türkiye’nin stratejik ortağı ve müttefiki olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna vatandaşların yüzde 93,3’ü “Hayır inanmıyorum” derken, yüzde 6,7’si “Evet inanıyorum” dedi. “ABD Başkanı Biden’ın sözde Ermeni soykırımı açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna ise vatandaşların yüzde 90,9’u yanlış bulurken, yüzde 9,1’i doğru bulduğunu belirtti. “Sözde Ermeni soykırım iddialarına inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya da vatandaşların yüzde 90,2’si “inanmıyorum”, yüzde 9,8’i “inanıyorum” cevabını verdi. “Biden sözde soykırım açıklamasını hangi nedenle yapmış olabilir?” sorusunun yönetildiği katılımcıların, yüzde 91’i siyaseten Türkiye’yi sıkıştırmak için yaptığı yönünde görüş belirtti. Yüzde 9’u ise Biden’ın doğru olduğunu düşündüğü için sözde soykırım ifadesini kullandığını ifade etti.

ASKERİ ÜSLERİ KAPATALIM

Araştırmaya katılan vatandaşlar, Türkiye’nin ABD’ye cevap vermesi gerektiğini de düşünüyor. “Sizce Türkiye olarak Biden’ın bu tutumuna karşı aşağıdaki tepkilerden hangisini vermeliyiz?” şeklindeki soruya vatandaşların yüzde 58,8’i Amerika’nın Türkiye’deki üslerinin kapatılması gerektiği yanıtını verdi. Yüzde 35,1’i diplomatik bir şekilde tepkinin verilmesi görüşünde bulunurken, yüzde 6,1’i de tepki verilmemesi gerektiğini söyledi.

2.

Alçakça saldırdılar: Washington Erdoğan’dan bıktı

Voice of America’nın Türkçe edisyonuna konuşan iki isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Alçakça saldırdılar: Washington Erdoğan'dan bıktı
03.05.2021

Amerikalı filozof Noam Chomsky ve Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Direktörü David Phillips Türkiye‘deki basın özgürlüğü konusundaki düşüncelerini aktardıkları konuşmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a alçakça saldırdılar.

“ERDOĞAN’IN BOĞUCU HAKİMİYETİ GENİŞLİYOR”

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Güneydoğu’da yaşananları yerinde gözlemlemesi için Türkiye’ye davet edilen ve “Türkiye’ye gitmeye karar verirsem bu onun davetiyle olmayacak, Türkiye’ye Erdoğan’ın değil Kürtlerin davetiyle giderim” yanıtını veren Chomsky, “Gittikçe daha da otoriter bir hal alan Erdoğan rejiminin Türk toplumu üzerindeki boğucu hakimiyeti genişledikçe özgürlükler de kısıtlanıyor. Basın özgürlüğüne yönelik baskılar artıyor. Türkiye, basın özgürlükleri konusunda çok ciddi bir tehlike altında” ifadesinde bulundu.

Amerikalı filozof Noam ChomskyAmerikalı filozof Noam Chomsky

“WASHINGTON ERDOĞAN’DAN BIKTI”

Türkiye’nin uluslararası platformdaki dik duruşunu hazmedemeyen bir diğer isim olan Amerikan Dışişleri Bakanlığı kıdemli danışmanlarından David Phillips ise, Türkiye’deki insan hakları ihlalleri nedeniyle Washington’ın Erdoğan’dan artık bıktığını belirtti. Haddi aşan sözlerine devam eden Philips, “Bazen, Türklüğü aşağılamakla ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi bu amaçla kullanılıyor. Terörle mücadele oldukça kıymetli bir sözcüktür ancak Türkiye’de amacı sadece teröristlerle mücadele etmek olan terörle mücadele yasası, gazetecileri ve muhalifleri susturmak için kullanılıyor. Washington artık Tayyip Erdoğan’dan bu yasaları kendi siyasi çıkarları için kullanıp insan hakları ihlallerine neden olduğu için oldukça bıkmış durumda” diyerek, Türkiye’de ceza yasalarının siyasi amaçları için kullanıldığını iddia etti.

David PhillipsDavid Phillips

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
3. Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

4.

PKK, hava savunma sistemi peşinde

Türk ordusunun operasyonlarında büyük darbe yiyen terör örgütü PKK, helikopter, savaş jetleri ve Türk SİHA’larına karşı hava savunma sistemi almaya çalışıyor

04.05.2021 
Türkiye’nin etkin operasyonları ile zor günler geçiren terör örgütü PKK, Türk SİHA, helikopter ve savaş jetlerine karşı hava savunma sistemleri arayışına girdi. Örgütün bu amaçla ilk başvurduğu ülke Ermenistan olurken Libya’daki gayrimeşru güçlerin lideri General Hafter ile de aynı amaçla görüşmeler yapıldı.

ERİVAN’DAN OSA İSTEDİLER

PKK militanlarının Erivan’la yürüttüğü görüşme trafiğinde İran istihbaratı etkin rol oynadı. Türkiye gazetesinin Irak ve Türk güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre bu süreçte Haşdi Şabi yönetiminden bazı isimler de yer aldı. PKK adına Tunceli doğumlu ve Ermeni asıllı Bese Hozat ve Nuriye Kesbir’in öncülük ettiği görüşmelere Ermeni kanadından Hocalı katliamını bilfiil yöneten isim olarak bilinen Güvenlik Konseyi Başkanı Vitali Basanyan, sözde eski Karabağ Savunma Bakanı ve şu an Ermenistan Savunma Bakanlığında müsteşar olarak görev yapan Celal Artunyan ile Ermenistan’ın özel operasyonlarını yöneten General Samvel Babayan katıldı.

HAŞDİ ŞABİ TAŞIYACAK

PKK’lı teröristler, Ermenilerden Kandil başta olmak üzere en az beş noktada kurmak istedikleri hava savunma tertibatı için Rus yapımı 9K33 Osa amfibi uçaksavar sistemi talebinde bulundu. PKK elebaşları Ermenistan’ın bu yönde yapacağı silah, teçhizat ve mühimmat unsurlarının Haşdi Şabi yardımı ile PKK bölgelerine taşınacağını belirtti. Ermeni kanadı ise böyle bir faaliyetin Rusya’dan bağımsız yürütülemeyeceğini gerekçe gösterdi ve “Önce Moskova’yı razı edin” cevabı verdi. Erivan bu çekincesine ek olarak uluslararası boyutta sıkıntı çıkarmayacak bazı silah ve teçhizatın PKK’ya destek amaçlı verileceği taahhüdünde bulundu.

SEKİZ IRAKLI YETKİLİ DEVREDE

Kandil-Erivan arasında yaşanan görüşme trafiğinden kısa bir süre sonra Bağdat’tan Ermenistan’a yapılan ziyaret dikkat çekti. Irak Savunma Bakanlığı’ndan sekiz kişilik heyetin ziyaretinde PKK’nın taleplerinin de gündeme geldiği öğrenildi. Irak heyeti ayrıca Ermeni yetkililerden Karabağ savaşı ile ilgili daha çok Türk SİHA ve savaş stratejileri ile ilgili detaylı rapor talebinde bulundu. İki heyet görüşme trafiğinin sürmesi ve bir sonraki görüşmenin Bağdat’ta gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldı.

İKİNCİ GÖRÜŞME HAFTER’LE

PKK’nın Ermenistan görüşmeleri Gara operasyon sürecinde başladı. Örgütün daha çok Suriye kanadı üzerinden yürüttüğü Libya-Hafter hava savunma sistemleri pazarlığı ise 2020 yılı Mayıs-Haziran döneminde başladı. Hafter-PKK görüşmeleri “Orta Doğu’nun kara kutusu” olarak nitelendirilen BAE Dış İşleri Bakanı Enver Gargaş’ın aracılığı ile başladı. Gargaş aynı zamanda 2015 sonrası dönemde PKK’ya yapılan malî yardımlar ve Arap aşiretlerini PKK konusunda yürüttüğü faaliyetler ile de biliniyor. PKK terör örgütü Suriye yönetiminden Elder Halil-Enver Gargaş ve Hafter üçlüsünün temaslarında, örgüt temsilcileri Hafter’den Pantsir-S1 füzesi talebinde bulundu.

ÜÇ BİN TERÖRİST VAADİ

Füzenin gizli ve illegal yollarla Kandil’e taşınacağını kaydeden teröristler, maddi anlamda hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacağını ve Hafter’e aşamalı olarak en az 3 bin kişilik militan desteği verileceği vaadinde bulundu. Örgüte bu süreçte üç ülke istihbaratı da etkin destek verdi. Hafter’in başta Trablus olmak üzere birçok cephede yaşadığı hezimet ve Türkiye’den gelecek baskıları gerekçe göstererek PKK’yı önce oyaladığı daha sonrasın mevcut şartlarda böyle bir yardımın mümkün olmadığını ilettiği belirtiliyor.

TÜRKİYE

5.

Merkez Bankası’ndan altın kararı! 6 ay sonra yeniden başlıyor

Merkez Bankası, 6 ay aradan sonra yeniden yerli üretim altın alımına başlıyor. Banka, bu konudaki kararını bugün üreticilere ve işletmelere iletti.

03.05.2021

Türkiye’nin, altın potansiyeli 6 bin 500 ton dolayında bulunuyor. Bunun yaklaşık bin 500 tonu rezerve dönüştürüldü.

2020 yılında altın üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Yıllık 42 ton üretim yapıldı. 5 yıl içinde yıllık üretimin 100 tona çıkartılması hedefleniyor.

Türkiye’de, 18 işletme değişik sahalarda altın üretiyor. Üretilen altının tamamı, 4 rafineride saf hale getiriliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 2017 yılından 2020 yılının Kasım ayında dek Türkiye’de üretilen altının tamamını Londra’da geçerli uluslararası ons fiyatı üzerinden Türk Lirası ödeyerek satın aldı. Banka, geçen yıl kasım ayında alımı durdurdu.

YENİDEN ALACAK

Habertürk’ten Olcay Dilek’in haberine göre TCMB, 6 ay aranın ardından yeniden yerli üretim altın alımına başlıyor. Banka, bu konudaki kararını üreticilere ve ilgili işletmelere iletti. Altın sektörü temsilcileri, “Merkez Bankası, 2020 yılının Kasım ayında yerli üretim altın alımını durdurmuştu. Bugüne dek de altın almadı. İşletmeler, yasa gereği üretilen altını borsaya kote bankalara ya da finansal kuruluşlara sattı. Merkez Bankası’nın, bu ay ön alım hakkını kullanacağı ve yerli üretim altın almaya başlayacağı mesajı iletildi” dedi.

ALTIN SATIŞI

Dünya Altın Konseyi’nin raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ilk çeyrekte en fazla altın satışı yapan merkez bankası oldu.

Raporda, TCMB’nin altın rezervlerinin 2021’in ilk çeyreğinde 31.5 ton azalarak 512.5 tona düştüğü belirtilirken, art arda üç çeyrektir net satıcı konumunda bulunduğu da vurgulandı.

Filipinler 24.9 ton altın satışıyla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada 6.7 ton satışla Birleşik Arap Emirlikleri geliyor.

Rapora göre, Türkiye’de külçe altın, gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altınına olan talep, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 23.3 ton artarak 44.3 ton olarak gerçekleşti.

KAYNAK: HABERTÜRK

6. NATO, son 25 yılın en büyük tatbikatlarından biri olanDefender Europe-21 için hazırlıkları tamamlıyor. Tatbikata Türkiye dahil 26 ülke katılacak.
17 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek NATO tatbikatının bu yılki merkez üssü Balkanlar olacak.

Tatbikata katılacak ülkelere teçhizat ve mühimmat nakliyesi mart ayında başladı.

ABD GEMİSİ DIRAÇ’TA

Tatbikat kapsamında ABD savaş uçakları, Yunanistan-Türkiye sınırına iniş yaptı.

Amerikan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı bir savaş gemisi, tatbikatın 5 dağıtım merkezinden biri olan Arnavutluk’un Dıraç limanına ulaştı.

Bir İngiliz savaş gemisinin de çok yakında limana ulaşacağı açıklandı.

28 BİN ASKER KATILACAK

Türkiye’nin de yer alacağı tatbikata 21’i NATO üyesi olmak üzere 26 ülke katılacak.

Tatbikat, 28 bin askerin katılımıyla 12 ülkede gerçekleştirilecek.

Bosna-Hersek, Kosova, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan da NATO üyesi olmadıkları halde “Defender Europe 21”e katılan ülkeler arasında yer alıyor.

ABD öncülüğündeki tatbikat, Rusya’ya karşı bir “gözdağı” olarak nitelendiriliyor.

(TRT Haber)

7. 

Netanyahu’s mandate at an end, rivals compete for their chance at the premiership

By David Isaac, World Israel News 

With Prime Minister Benjamin’s Netanyahu’s opportunity to form a government having ended at midnight Wednesday, his political rivals are vying for a bid to be given the chance to build a coalition.

In one of his most important functions, it’s Israel’s president, Reuven Rivlin, who gets to decide who will be next. He met with Naftali Bennett of the Yemina party and Yair Lapid of Yesh Atid. He also met with members of other parties to hear their recommendations.

It will most likely be Lapid who gets the mandate. He received 51 recommendations from various parties to Bennett’s seven. Among those recommending Lapid was the right-wing New Hope party led by Gideon Saar.

The probability that Yemina would also join such a government appears high. According to sources in Yesh Atid’s party, Lapid has already agreed to Bennett’s condition that he serve first as prime minister in a power-sharing agreement.

Bennett’s willingness to bring his right-wing party into a coalition with left-wing and Arab parties will likely cost him support with his base, as his No.2, former justice minister Ayelet Shaked, admitted in a leaked recording this week.

Bennett argues that “Israel urgently needs a good, stable and functioning government,” and he will do anything to avoid a fifth election in less than three years.

He has met internal opposition. On Wednesday, it was revealed that Yemina MK Amichai Chikli opposes the move to join forces with the Left. He said it would mortally wound “our brothers, Likud voters” in a letter addressed to Bennett and obtained by Hebrew news site N12.

“Like many good people, I believe that going to the fifth election is a very bad option, a last resort. Like many good people, I believe that refreshing the leadership and political forces is essential, but not at any cost,” Chikli said.

In the letter, Chikli said that he opposed on ethical grounds the breach of promises the party made to its voters. Yemina had promised to form a right-wing government and pledged not to sit with the far-left Meretz party. And it had assured its voters it would not crown Lapid as prime minister

 

-/-