Και Άλλες Απαντήσεις, Σε Ερωτήσεις Σας (14 Αυτήν Την Φορά) Και 1,2… Άλλα Θέματα!..

1. Είπαμε θα “ανοίξει” η Κύπρος και σχεδόν ταυτόχρονα η Θράκη και το Αιγαίο! Δεν θα επανέλθουμε, πήγαινε “πίσω” και διάβασε! Αιτιολογική βάση επέμβασης, ανά “Θέατρο Επιχειρήσεων”:

Η “Κυπριακή Δημοκρατία” έχει σήμερα την “επιχειρηματολογική βάση” της… προστασίας (sic) των Τ/Κ και της… αδικίας (sic) που υφίσταται η Τουρκία, στο θέμα της ενέργειας!

Η Δ. Θράκη έχει αντίστοιχα την… καταπίεση (sic) που υφίστανται από τους Έλληνες οι… Τούρκοι, που για τους… Τούρκους ζουν εκεί! (Μουσουλμανική Μειονότητα).

Το Αιγαίο και δη η Λέσβος (οι Τούρκοι δεν έχουν, έως τώρα, αλλάξει “Βασική Νήσο” ως 1ο τους Στόχο / τα έχουμε χιλιο-πεί και χιλιο-εξηγήσει) έχει το… επιχείρημα της προστασίας καταπιεζομένων Μοσουλμάνων… αδελφών (sic), στο “Κέντρο” της Μόριας, αλλά και γενικότερα το Αιγαίο έχει το τ/αίτημα (sic) της αποστρατικοποίησης των νήσων του και της κακής (sic) διαβίωσης των εκεί καταφυγόντων “Λάθρο” Αφρο – Ασιατών  Μουσουλμάνων, Μουσουλμάνων που περνάει με τα Όργανά της η ΜΙΤ στην Ελλάδα! (Τους “Αφρο” τους φέρνει αεροπορικώς στην Πόλη, με 25 Ευρώ εισιτήριο, από τις χώρες τους και ακολούθως μας τους στέλνει)!..

2. Έχουμε γράψει αναλυτικά τί εκτιμούμε πως θα γίνει, αν οι Τούρκοι βάλλουν στην ελληνική “ΑΟΖ” γεωτρητικό πλοίο και επιχειρήσουν να κάνουν ο,τιδήποτε! “Εδώ και Πίσω”! (Θυμάστε που είχαμε γράψει σχετικά, γράφοντας με το τί θα γίνει, αν θα είναι Π-Θ ο Τσίπρας ή ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ είχαμε αναφέρει και ως σημείο τ/… ερευνών ή γεωτρήσεων, το ακραίο κάτω σημείο τομής των “ΑΟΖ” Ελλάδος – Κυπριακής Δημοκρατίας)! Δεν ξαναγράφουμε φίλε!.. Να μας διαβάζεις!..

– Πάντως, ναι, (ας το ξαναγράψουμε αυτό), η Ελλάδα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(!), θα πρέπει να αντιδράσει και μάλιστα δυναμικά, διότι, σε άλλη περίπτωση (η οποία κατέστη, δυστυχώς πλέον, από το 1996 και επέκεινα, το ελληνικό “είθισται”), θα έλθει κάποια στιγμή και οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει να διεκδικούν και τον… Σαρωνικό Κόλπο ή αλλιώς διατυπωμένο, η Ελλάδα θα απολέσει, κάποια στιγμή, τον “Ζωτικό της Χώρο”(“Ζ.Χ.”), ήτοι το Αιγαίο Πέλαγος, που, με βάση τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ (δεν αναλύουμε), αυτή η μείζων απώλεια θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε απώλεια και χερσαίων μας εδαφών!.. Έτσι, μετά, θα παρακαλάμε(!!!) για μια εκ νέου Ελλάδα της Μελούνας και θα είμαστε και… ευτυχείς (sic)!..

ΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ”!

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

3. Απαντώ!

– Τα “Θέατρα Επιχειρήσεων”, σε Ε-Τ… φόντο πάντα, είναι συγκεκριμένα(!) και οι εχθρικές δυνατότητες σ’ αυτά, το αυτό! Επομένως, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΔΕΝ(!) έχουν ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ οι ΤΕΔ, έναντι των ΕΕΔ, σήμερα!

– Όμως! Το θέμα δεν είναι μόνον σε τί κατάσταση ευρίσκεται ο κάθε φορά Εχθρός και “εν προκειμένω” οι Τούρκοι! Το θέμα είναι κυρίως, σε τί κατάσταση ευρίσκονται οι “δικές” σου ΕΔ και αν όντας πραγματικά έτοιμες, έχουν – ακολούθως – μελετήσει πραγματικά το πώς δρα ο εχθρός επιχειρησιακά!

Οι ΤΕΔ πιστεύουν, εδώ και κάποια χρόνια τώρα, (επειδή η ΜΙΤ πληροφοριακά έχει αλώσει την χώρα μας / κάτι που της είναι πολύ εύκολο πλέον) ότι από τις ΕΕΔ, το μόνον που ίσως να τους δημιουργήσει προβλήματα, σε έναν ΕΤ πόλεμο, θα είναι η ΕΠΑ!

Γι΄αυτό και έχουν “τρελλαθεί” μαζί της και παλεύουν να την εκμηδενίσουν -πρόσεξε- στο έδαφος! Έτσι, προσπάθησαν (πλην της συνεχούς κατασκοπευτικής τους δράσεως, κυρίως σε πολεμικές μας Μοίρες και Ραντάρ), να ανατινάξουν πέρυσι τα διυλιστήρια της “Μότορ Όιλ” (στο πλαίσιο εφαρμογής ενός γενικότερου σχεδίου ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της Ελλάδος, ήτοι των Αθηνών και των… ευρύτερων Αθηνών), κτυπώντας ταυτόχρονα Γεράνεια και Πεντέλη, ενώ βάζουν συνεχώς(!) φωτιές, 2 χρόνια τώρα, πλησίον των βάσεων του Αράξου, της Τανάγρας, κλπ!

– Αυτές είναι κάποιες από τις δράσεις τους στην χώρα μας! Από την πλευρά τους τώρα τί έκαναν; (Στην λογική δηλαδή, “ΟK o Εχθρός, εμείς τί κάνουμε, με βάση / με φάρο τον στόχο μας”)! Μπήκαν λοιπόν, εδώ και κάποια χρόνια, στο πρόγραμμα των F-35, με στόχο να κυριαρχήσουν στον αέρα και έτσι, αν τελικά απαιτηθεί, να τελειώσουν στον αέρα την ΤΠΑ!

Γι’ αυτό απορήσαμε με την λογική(;) του Τ//ΓΕΕΔ να μην πάρει “ΠΑΤΡΙΟΤΣ” και “F-35” από τις Η.Π.Α. (τα α/φ αυτά φυσικά, ως αποτέλεσμα της… ιστορίας των “S-400”, κλπ) και να καταστεί “αυθωρεί και παραχρήμα” η Νο “1” περιφερειακή δύναμη στην περιοχή μας (σίγουρα σε σχέση με την Ελλάδα) και η μόνη ανταγωνιστική δύναμη του Ισραήλ στην γειτονιά μας!.. Πιστεύουμε εδραίως πως ο πανικός του επικείμενου πλέον… 2023 τους προκάλεσε σίγουρα πνευματική σύγχυση και έτσι αποφάσισαν να καταστούν “Όργανο” ουσιαστικά της Ρωσίας, μπας και σώσουν το Κράτος τους! (Σημειώνουμε και πάλι εδώ πως, με τους “S-400”, εκ των πραγμάτων, η Ρωσία θα ελέγχει μέρος ή και το όλον πιθανότατα, του αέρος της Τουρκίας)!..

– Θυμάστε που σας λέγαμε πως ένας νέος Ε-Τ πόλεμος, ίσως να πυροδοτηθεί από την Ρωσία και όχι από τις Η.Π.Α. αυτήν την φορά; Ψάξτε μας “εδώ και πίσω”!..

– Γι΄αυτό και αυτοί που στην χώρα μας περιμένουν ή ζητούν “ανοικτά” επέμβαση… σωτηρίας από τις Η.Π.Α., (“τρόφιμοι” των Καναλιών κυρίως), ώστε να μην πάμε σε πόλεμο με την “πάνοπλο”, κλπ, Τουρκία, όπως την παρουσιάζουν, και τάχα τον “χάσουμε”, κλπ, τους λέμε να εξετάσουν και την παράμετρο αυτή, μια παράμετρο που (με βάση την… λογική τους), λέγει πως οι Η.Π.Α. ίσως να πρέπει να πείσουν την… Ρωσία (κάτι όχι και τόσο εύκολο… ), ώστε η Τουρκία να μην επιτεθεί τελικά στην χώρα μας, βρίσκοντας κάποια αφορμή και ρίχνοντας το φταίξιμο, έξυπνα, στην ελληνική πλευρά!

– Επίσης, οι Κοι αυτοί που δεν θέλουν τον πόλεμο (λες και τον θέλουν οι στρατιωτικοί, που είναι οι μόνοι που ζουν πιο έντονα απ’ τον καθένα το πρόβλημα αυτό και ξέρουν άριστα τί σημαίνει Πόλεμος), θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι… κανονικοί Στρατοί εργάζονται πάνω στην ρήση: Αν θες Ειρήνη, προετοιμάσου για Πόλεμο! Άρα, ας μην παρεξηγούν ή ας μην παρερμηνεύουν, ό,τι καμιά φορά ακούνε να εκστομίζεται από στελέχη των ΕΕΔ!

– Αν η Ελλάδα θέλει να επιζήσει ελευθέρα για άλλα 50 χρόνια ή έστω να μην χάσει εδάφη της σε κάποιον πιθανό (και αναπόφευκτο κάποια στιγμή) προσεχή ET πόλεμο, τώρα που δίδεται η ευκαιρία, θα πρέπει να βρει τρόπο και να αγοράσει τουλάχιστον 40 F-35, … Κε Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και μάλιστα Α-ΜΕ-ΣΑ! Αν οι Τούρκοι “ανακρούσουν πρύμναν”, για τον “άλφα” ή “βήτα” λόγο, και πάρουν τελικά “F-35”, τότε ο εκσυχρονισμός των F-16 μας είναι “τζάμπα” δαπάνη ή αλλιώς… “πέη χρώματος ούλτραμαρίνα“, ήτοι … βαθέως μπλε!

– Τώρα(!) λοιπόν, ΑΠΑΝΤΕΣ οι Έλληνες… κατέχοντες, μαζί με το ελληνικό… μυαλό, θα πρέπει να βοηθήσουν στην 2η “ΑΓΟΡΑ ΑΙΩΝΑ”*, μετά απ’ εκείνη της 10ετίας του 1980, αφού ο Θεός εργάστηκε για εμάς και οι Τούρκοι έχασαν την ευκαιρία τους, αφού δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν άποψη, μέχρι τον Απρίλιο του 2020, κλπ! Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις, ει μη μόνον ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΘΕΟΣ! Καταλαβαίνετε!..

* Προσοχή! Δεν γράψαμε 2η “Αγορά Του Αιώνα”!

– Δεν θέλουμε να γράψουμε και άλλες προτάσεις… σωστικές και υλοποιήσιμες “εδώ και τώρα” (και μάλιστα πολύπλευρης… “γκάμας”), αφού εκτιμούμε πως δεν πρέπει! Τα F-35 ανεφέρθησαν, “εκ των πραγμάτων”!.. (Ο “Αρχάγγελος” τα είχε εισηγηθεί κάποτε… κάπου και κάποιοι τότε με πολύ… μυαλό ή για όποιους άλλους λόγους που δεν μπορούμε να ξέρουμε, παρά μόνον να εκτιμήσουμε, γέλασαν και εκστόμισαν για τον… “Συγχωρεμένο” λόγους απρεπείς! Σήμερα τα ίδια άτομα, αν είναι “καθαρά”, τί έχουν να πουν σχετικά);

– Τέλος, τα συγκεκριμένα 2 “ατομικά όπλα” μας, όπως θα παρατηρήσατε, δεν τα αναφέραμε, αφού δεν τα βάζουμε στις όποιες μας σχετικές με το θέμα απαντήσεις μας ή και αναλύσεις μας, κλπ, διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν θα μας επιτραπεί να τα χρησιμοποιήσουμε, κατά των Τούρκων, από την πέραν του Ατλαντικού “Επικυρίαρχο Δύναμη” και αν “ναι” σε ποιό βαθμό!..

4. Σου απαντούμε!

Είναι λάθος να εστιαζόμαστε μόνον στην 41η Ταξ-χία Κομάντος (“40 Εκκλησιές”), της Βιζύης*, (Βιζύη και Σαράϋ, όπου ευρίσκεται η Υποδιοίκησή της) επειδή αυτή είναι στην Α. Θράκη. Αν μας έγραφες λοιπόν ότι εκεί θα πρέπει να εστιαζόμαστε ΠΡΩΤΑ(!), θα συμφωνούσαμε!

– Και η “πολυδιαφημισμένη” Ταξ-χία Κομάντος του Μπολού έρχεται κάλλιστα ως ενίσχυση, αν απαιτηθεί, και ας είναι… προσανατολισμένη στην Κύπρο,

ω

Σχετική εικόνα

όπως και η νέα (μία από τις 4 νεοσυσταθείσες) Ταξ-χία Κομάντος, αυτή του Σαγγάριου έρχεται ακόμα ανετότερα, αν απαιτηθεί! [Είναι η 7η Ταξ-χία Κομάντος, συσταθείσα από τις αρχές του 2018 / πρώην 1η Μ/Χ-νη (Στρ-δο “Τασκισίκ”), με άριστο Διοικητή (έως τώρα), τον Ιντρίς Ατζατούρκ (έχουμε προσωπική άποψη για το στέλεχος αυτό), με σοβαρότατες προηγούμενες θέσεις του στο Σιρνάκ (Κούρδοι), στην ΥΣΠ του Τ/ΓΕΕΔ (Ανάλυση – Εκτίμηση), όπως και σ’ αυτήν του Δκτου της 1ης Ταξ-χίας “Ειδικών Δυνάμεων” / “Bordo Bereli”! [ΠΡΟΣΟΧΗ (Για όποιους τυχόν… πρέφουρες): Άλλο είναι οι Κομάντος (“Γαλάζιοι Μπερέδες”) και άλλο οι “Ειδικές Δυνάμεις” (“Μπορντό Μπερέδες”)]!..

Αποτέλεσμα εικόνας για 7.komando tugayı sakarya

Σχετική εικόνα

* Το Στρ-δο “Νουρί ΤΣΟΝΚΕΡ” της 41ης Ταξ-χίας Κομάντος έγινε πολύ καλύτερο απ’ ότι ήταν στο παρελθόν, πριν κλείσει!..

– Επίσης και η άλλη πολυδιαφημισμένη Ταξιαρχία Κομάντος, αυτή της Καισάρειας, (η παλαιά και πολύ γνωστή βεβαίως “1η Ταξχία Αλεξ-τών”), έρχεται άνετα στην Δ. Θράκη, αν απαιτηθεί, παρά του… Κυπριακού προσανατολισμού και εκείνης, όπως και η άλλη νέα, η 17η Ταξιαρχία Κομάντος της Τραπεζούντος, με Δκτη (έως τώρα) τον Ταξίαρχο Ερτζάν ΠΙΟΥΡΣΙΟΥΝΛΟΥ, ο οποίος είναι πολύ καλός Αξκος, εξ όσων έχουμε διαπιστώσει, “από πρώτο χέρι”.

Tuğgeneral Ercan Pürsünlü Vali Ali Hamza Pehlivan'ı Ziyaret Etti

17. Komando Tugay Komutanı olarak atanan Tuğgeneral Ercan Pürsünlü Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

ω

– Η κάθε τ/Ταξιαρχία Κομάντος (3 Τάγματα Κομάντος εκάστη) θα πρέπει να υπολογίζεται με δύναμη από 3000, έως 5000 άνδρες! (Ουσιαστικά δηλαδή με δύναμη μεγαλυτέρα μιάς Ταξιαρχίας, με βάση πάντα το Βρετανικό “Τριαδικό Σύστημα).

  • Οι Τούρκοι “τσίμπησαν” την… ξαφνική, χωρίς… μέτρο και “εν πολλοίς” χωρίς σειρά… Καταδρομικοποίηση (sic) των ΕΕΔ και μετασχηματίστηκαν αμέσως και πιο γρήγορα στο αυτό, λόγω ύπαρξης καλυτέρων προϋποθέσεων!..
  • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΥΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ [αν δεν απατώμεθα, κυρίως(!) από εποχής Α/ΓΕΕΔ, του Στρατηγού Κου Ν. ΟΖΕΛ], ΕΝΑΝΤΙ ΗΜΩΝ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΕΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΕΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 “Θ.Ε.” ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ… ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ… “ΜΑΚΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!..

– Ναι! Πιστεύουμε ότι πλέον όλες οι τ/Ταξιαρχίες Κομάντος έχουν MPT-76! (Διαμέτρημα 7,62 χλστ, Δραστικό Βελ. 600μ., Βάρος 4,1 κιλά, -40º έως +65º β. Κελσίου). Η 11η Ταξ-χία Κομάντος του Ντενιζλί αίφνης (6.000 άνδρες), συμμετείχε στη Συρία, στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας (από τον Οκτ. του 2017) με MPT-76.

Αποτέλεσμα εικόνας για 11. tugay komutanlığı denizli komutanı

Αποτέλεσμα εικόνας για 11. tugay komutanlığı denizli komutanı

Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Gültekin Yaralı, Tuğgeneral Oldu

Τοποθετήθηκε, ως Διοικητής, Αξ-κος του (ΠΒ) στους Κομάντος του Ντενιζλί, (πάνω δεξιά στην “φωτό” ο Γκιουλτεκίν Γιαραλί, που είναι αυτός με το “tweeter” που γράφαμε προ ημερών, κλπ), από το 2018, προφανώς λόγω των πολλών… αερομεταφερόμενων πυροβόλων των 105 χλστ, που σχεδιάζεται να “κατέβουν” σε όποιο ή όποια ελληνικά νησιά αποφασιστεί αποβατική ενέργεια!..

Αποτέλεσμα εικόνας για 11. tugay komutanlığı denizli komutanı

Αποτέλεσμα εικόνας για 11. tugay komutanlığı denizli komutanı

– Ναι! Τα 2/3 του στελεχιακού δυναμικού των τ/Ταξ-χιών Κομάντος είναι επαγγελματίες!..

– Ναι! Στο Σαγγάριο και στην εκεί 1η “Κύρια Ανεφοδιαστική Βάση ” τους οι ΤΕΔ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία, για προφανείς λόγους!.. Τί να εξηγήσουμε; Τί δεν καταλαβαίνεις; Το γεγονός και μόνον ότι, για έναν χρόνο τώρα, έχουν εκεί τοποθετήσει ως Δκτη τον πρώην Υδντη του 4ου ΕΓ, του Τ/ΓΕΣ, Ταξίαρχο Σινάν ΕΒΡΕΝ, “μαρτυράει” πολλά! [Πέρυσι προήχθη / δεν ξέρουμε αν είναι συγγενής του Αρχι-Χουντάρχη (1980) Στρατηγού, τέως Α/ΓΕΕΔ, τέως ΠτΔ και… Περιβαντολόγου – Οικολόγου (“Βίγκαν”) Κενάν ΕΒΡΕΝ (+)]!

– Για τους Π/Ν του ΤΠΝ το έχουμε ξαναγράψει! Λέμε μία Ταξ-χία Π/Ν, αλλά αριθμητικά πρόκειται για 2+! Διαθέτει 6000 άνδρες!

Οι ΤΕΔ, μεγάλα(!) και άρτια οργανωμένα(!) “Κέντρα Αιχμαλώτων”, ας τα ονομάσουμε καταχρηστικά… “προωθημένα” ( -ΠΡΟΣΟΧΗ- εννοούμε προς την ελλαδική πλευρά), έχουν στην Πόλη, στο Μπολού (Βιθυνία) και στο Ντενιζλί!

Δεν είναι μόνον οι θέσεις του Δκτη στο Μπολού ή του Δκτη του 4ου ΣΣ (Αγκύρας) οι τσατσιλίδικες, όπως μας ρωτάς, φίλε ή φίλη! Είναι και άλλες και μάλιστα πολλές! Όμως οι θέσεις στις ΤΕΔ, για να “δει” κάποιος αν κάποιο στέλεχος “σπρώχνεται”, “προωθείται”, κλπ, διαπλέκονται και με άλλες παραμέτρους!.. Είναι μεγάλο το θέμα! Ας μην το “ανοίξουμε” τώρα! Πάντως ναι! Στις 2 συγκεκριμένες αυτές “Μεγάλες Μονάδες” που μας έγραψες, δεν τοποθετούνται “τυχαία” Στελέχη, αλλά… “δικτυωμένα“!..

– Ναι! Με βάση τα νέα δεδομένα οι πολιτικοί Διοικητές (Νομάρχες, κλπ) των διαφόρων περιοχών, όπου ευρίσκονται “Μεγάλες Μονάδες” (Ταξ-χίες και Μεραρχίες κυρίως) έχουν τον 1ο λόγο σε θέματα… “δράσεων” των στρατιωτικών αυτών Σχηματισμών! Πρόκειται για μια μορφή “πολιτικού ελέγχου”, ο οποίος κρίθηκε απαραίτητος, μετά το αποτυχόν “Κίνημα”, του Ιουλίου, του 2016!..

– Τέλος, οι Τούρκοι συνεχίζουν να στηρίζουν το ιεραρχικό σύστημα Διοικήσεως και Διαταγών! Τώρα το πώς “δουλεύει” η ΜΙΤ και ο Χ. ΦΙΝΤΑΝ μέσα στις ΤΕΔ, ένας ΦΙΝΤΑΝ που έφτιαξε… Ερντογανικό Στρατό, είναι ένα άλλο θέμα!.. [Ό,τι ακριβώς είχε προσπαθήσει, αλλά δεν το είχε καταφέρει, η Τανζού Τσιλλέρ, στην 10ετία του 1990 (ΤΕΔ, Ασφάλεια και Σ-Χ “δέθηκαν” σφιχτά στον Α/ΜΙΤ, που είναι τοalter ego του ΡΤΕ)]!..

5. Στην παρούσα χρονική συγκυρία, έχουν πολύ καλές σχέσεις το 2ο ΕΓ του Β/ΓΕΕΔ, με την τ/ΥΣΠ, του Τ/ΓΕΕΔ και δη στον “τομέα ανταλλαγής στρ-κών πληροφοριών”, ειδικού και γενικότερου ενδιαφέροντος!..

6. Ναι, συμφωνούμε! Η Κα Κατερίνα Παπακώστα πρέπει σήμερα να κάνει συνεδρίες σε Ψυχολόγο, αφού, λίγο πριν από τις πρόσφατες εκλογές, η συμπεριφορά και η στάση της θύμιζαν έντονα την τσατσά Κόρη Ναυάρχου, στην ταινία Η ΒΙΛΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ, με τον Λ. Κων-ρα, τον Παπαγιαννόπουλο, τον Ντούζο, την Παπαγιάννη, κλπ, τσατσά, που έλεγε μονίμως, “μιλάτε μου στον πληθυντικό”! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

– Έγινε πράγματι “ρεζίλι των σκυλιών” η Κα Παπακώστα και είναι πολύ κρίμα για το προηγούμενο… σύννομο (sic) παρελθόν της (γειά σου ρε Καλογήρου “παίκτη”), αχαχαχαχαχαχα και για τον Στρατηγό (Ε.Α.), του “Οικονομικού Σώματος”, σύζυγό της!.. Πήγε με αυτούς που “τα έκαναν όλα πουτάνα”, για να γίνει για μερικούς μήνες Υφυπουργός της… Γεροβασίλη ή Τάνιας ΕΛΗΝΑΙΟΥ! (Ήτοι “Μπαρόβιας”, κατά Πάγκαλο πάντα)!..

7. Ο πρώην Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ ΟΥΡΑΣ, [αγγλικής επιρροής (sic), λόγω Αγγλίδας μάνας, αν δεν απατώμεθα], μετά που έφυγε από την χώρα μας έγινε σύμβουλος του Μπιναλί Γιλντιρίμ, του αγαπημένου μας… “Τσοπάνη!.. Απλή ενημέρωσή σου λοιπόν!..

8. Το παραληφθέν “Δημόσιο Χρέος” από τον Κ.Μ. είναι 273 δις Ευρώ και το “Ιδιωτικό” 500 δις Ευρώ! Κοντά 800 δις Ευρώ!..

Για να σε δούμε ρε Κυριάκο λοιπόν!..

– Ο Τσίπρας, που του τα άφησε; … Αδειεύεται τώρα, αχαχαχαχαχαχα, ονειρευόμενος να επιστρέψει, κάποια στιγμή στο μέλλον, στα πολιτικά μας πράγματα, και πάλι ως πρωταγωνιστής ξανά στην… ταινία… Σωτήρας Για 2η Φορά!.. Αχαχαχαχαχαχαχα!..

9.  Ο σεισμός στην Τουρκία το 1999 άφησε πίσω του 17.480 νεκρούς ακριβώς!

10. Ασφαλώς και υπολογίζουν οι Τούρκοι τον ΕΣΞ, αλλά δείχνουν μία “δίκαιη” εμφανή τάση υποτίμησής του, λόγω του μικρού της δυνάμεώς του!

– Για σκεφτείτε! Έχουν πλέον 16 Ταξ-χίες Κομάντος ΣΞ και Σ-Χ, (τις 12 παλαιές + τις 4 νεοσύστατες), πλην των Ειδικών Δυνάμεών τους (1 ΣΣ+ στα σίγουρα, ήτοι 3 Ταξ-χίες Bordo Bereli) και πλην της Ταξ-χίας των Π/Ν, που γράψαμε πιο πάνω, όταν ο ΕΣΞ ψάχνει “κόσμο” να τον στελεχώσουν και “βγάζει”… επείγουσες εγκυκλίους για την πρόσληψη πχ 500 ανδρών, ενώ… αυτοευνουχιζόμενος  δεν αυξάνει και την  θητεία! Και όλα αυτά σε μια χώρα που είναι χρεοκοπημένη και που αντιμετωπίζει οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και συνεπώς που αντιμετωπίζει πρόβλημα συνέχειας της ίδιας της Φυλής της, της ελληνικής Φυλής! Τέλος, η χώρα μας είναι και πολλαπλώς αλωμένη, λόγω των εκ-ρίων Μουσουλμάνων που εισήλθαν βιαίως στην χώρα μας, κατόπιν διεθνούς σχεδιασμού και δύνανται έτσι άνετα οι τ/ΜΥ να σχεδιάσουν “πράγματα” για την χώρα μας και να τα υλοποιήσουν στο εσωτερικό της, παράλληλα με οποιαδήποτε στρ-κή τους ενέργεια, εναντίον μας!

– Το ΕΠΝ, στην συνέχεια, το υπολογίζουν, αλλά δεν το φοβούνται πλέον, αφού έχουν υλοποιήσει την αγορά ή έχουν δημιουργήσει, “ιδίοις πόροις και δαπάναις”, νέες ναυτικές Μονάδες, πιστεύοντας ότι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα σ’ αυτές, το μόνο που (θα) τους μένει θα είναι να προλάβουν να τις βγάλουν πρώτοι έξω στο Αιγαίο και να αποκλείσουν μ΄αυτές (έστω και σε μορφή “χύδην”), τις κρίσιμες “θαλασσίες οδούς”, … σφραγίζοντάς τες! Αυτό είναι πολύ πιθανό να το πετύχουν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατιωτικού σχεδιασμού τους, αφού έχουν και θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρα το πλεονέκτημα ενός πιθανού αιφνιδιασμού μας!

– Έτσι, τί μένει; H ΕΠΑ μένει, την οποία εκτιμούν ως την μόνη απειλή των στρατιωτικών τους σχεδίων! Γι΄αυτό και την έχουν πολλαπλώς στοχοποιήσει, ξέροντας και το γεγονός ότι οι Ε/Πιλότοι είναι, από πλευράς αξίας, στην πρώτη τριάδα παγκοσμίως και σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια!..

Πόσο πιο απλά λοιπόν να σου εξηγήσω φίλε το στρατιωτικό… “Υπερφίαλον” των Τούρκων, δεδομένου και του γεγονότος, που τους προσδίδει πάντα έναν αέρα “σίγουρης νίκης” και αυτή ήταν, έως τώρα τουλάχιστον, οι εξ αρχής δεδομένες και δοσμένες “υπέρ αυτών” αγγλο-αμερικανικές “πλάτες”, στην υλοποίηση των όποιων στρ-κών τους σχεδίων στο Πεδίο, κατά της Ελλάδος! (1955 – 1963 – 1964 – 1967 – 1974 – 1987 – 1996 – 1999 – … 2019).

11. Το γεγονός της ύπαρξης (για άλλη μια φορά) Αξκού “Κομάντος – Ειδικο-Δυναμίτη” ως Δκτου του 2ου τ/ΣΣ, ναι, αποτελεί μια επιπλέον σοβαρή ένδειξη, για το πού έχουν σχεδιάσει την κατά της Ελλάδος Κυρία Προσπάθεια τους (“ΚΠ“) οι ΤΕΔ! (Ο Στρατηγός 3 αστέρων Ζεκάϊ Ακσακαλί, Δκτης ακόμα του 2ου τ/ΣΣ, είναι στέλεχος με “περγαμηνές” και… “δημοκρατική” (sic) δράση! Ναι, μην γελάτε! Για τους Τούρκους είναι βεβαίως όλα αυτά, αφού είχε σοβαρή προηγούμενη “παρουσία” στην ΝΑ Τουρκία και στο Β. Ιράκ, κατά των Κούρδων, σοβαρή επίσης πρότερη “παρουσία” στα της Β. Συρίας, και τώρα, εδώ και 1 χρόνο, “γερή” παρουσία στην… Α. Θράκη! Τέλος, ηρωοποιήθηκε στο “Κίνημα” του 2016, όπου επέλεξε να πάει με την… σωστή πλευρά, αυτήν των τελικώς νικητών, όντας τότε στις τ/”Ειδικές Δυνάμεις”).

12. Η τ/επίθεση στην Δ. Θράκη έχει πολλές φορές περιγραφεί από εμάς εδώ στο “σάϊτ” μας! Βρες την και διάβασέ την!

13. Ασφαλώς και δεν συμφωνούμε με τις τοποθετήσεις του Κ.Μ. στην ΕΥΠ, των Κων που τα ονόματά τους διαβάσαμε στον Τύπο! Διάβασε φίλε, αμέσως παρακάτω, 2, 3 σκόρπιες σκέψεις μας!

– Παρά τα ακουσθέντα, σε καμία χώρα του Κόσμου, ΠΡΟΣΟΧΗ με τα… μοναδικά ιδιαίτερα δεδομένα της Ελλάδος, δεν έχει πχ τοποθετηθεί ένας “Σεκιουριτάς” ως Αρχηγός της, κλπ! Ίσως, αν ο στόχος του Κου Π-Θ είναι να διαφυλάξει απλώς την χώρα και εννοούμε και μόνον το εσωτερικό της, η επιλογή να αποδειχθεί ορθή, κάτι που είναι και αυτό ασφαλώς “υπό αίρεσιν”!..

Είναι λάθος επίσης που δεν υπάρχει στρατιωτικός ως “Επιχειρησιακός Υδκτής” ή έστω ως ένας εξ αυτών και με αποστολή κυρίως το “εξωτερικό”!.. Ποιός πχ θα προϊσταται των όποιων στρ-κών επχσεων στο εξωτερικό της Υπηρεσίας; Ο της ΕΛΑΣ; Συνεπώς “περνάει” το μήνυμα ότι έχουμε παραιτηθεί αυτών, ήτοι των όποιων στρατιωτικών δράσεων εκτός Ελλάδος; Έχει πέσει τόσο πολύ δηλαδή ο δείκτης… ζητουμένων (πώς αλλιώς να το γράψω, για να μην… ) της ΕΥΠ;

– Έχουμε πλέον 3 Υδκτές, χωρίς να έχει γίνει, με τον… “νενομισμένον τρόπον”, αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας! Το να βάζεις 3 Υδκτές και να το αποκαλείς “Αναδιοργάνωση” είναι τουλάχιστον… αστειότης! Αυτή είναι η… αναδιοργάνωση;

– Το γεγονός ότι τέθηκε Πρέσβης με αντικείμενο την “πολιτική διαχείριση” είναι ακόμα μια ένδειξη ότι δεν πρόκειται και πάλι να γίνει ΤΙΠΟΤΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΡΟ (!!!) στην υπόψη Υπηρεσία! Αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα “πέρναγε” από την Βουλή και σε όσο βαθμό, (λόγω της ασφάλειας του θέματος), θα απαιτείτο βεβαίως (βλέπε Αγγλία), το υπόψη θέμα της “Πολιτικής Διαχείρισης” θα το έλυνε εγκεκριμένη από την Βουλή αναδιοργάνωση και δεν θα υπήρχε τότε ανάγκη για Πρέσβη στην ΕΥΠ, με θέμα του… αυτήν, ήτοι την ίδια την Υπηρεσία, ας μην κρυβόμαστε!.. Άρα, ο Πρέσβης στην ΕΥΠ, προφανώς με κάλυψη το ανατεθέν “τύποις” αντικείμενό του, θα παρακολουθεί άλλα πράγματα όντας προφανώς Όργανο (και) του “Επικυρίαρχου!

– Είχαμε γράψει πως η ΕΥΠ χρήζει και μάλιστα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ(!) Α-ΝΑ-ΔΙ-Ο-ΡΓΑ-ΝΩ-ΣΕ-ΩΣ (!..), η οποία όμως γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και απαιτεί συνολικό χρόνο, σίγουρα, 6 μηνών!..

– Παρ’ όλα αυτά, εμείς απ’εδώ ευχόμαστε, “εκ βάθους καρδίας”, την απόλυτο ΕΠΙΤΥΧΙΑ του Κου Κοντολέοντος και των “συν αυτώ” νέων διορισθέντων “Γραφειοκρατών”, προς όφελος βεβαίως της Πατρίδος μας!..

– Η ευχή μας μάλιστα πάει και παραπέρα, αφού ευχόμαστε ο Κος Κοντολέων, κατά την θητεία του, να απολέσει το πρόθεμα του Επιθέτου του, ήτοι το “Κοντο”, αποδεικνυόμενος πραγματικός και μόνον “ΛΕΩΝ”, καθιστάμενος, γιατί όχι, και “ΘΡΥ-ΛΕΩΝ”! (Αυτό θα εξαρτηθεί βεβαίως από το είδος και το μέγεθος των όποιων τυχόν επιτυχιών της Υπηρεσίας, οι οποίες, δίχως άλλο, αντανακλούν πάντα στο πρόσωπο του εκάστοτε Αρχηγού της Υπηρεσίας, του κάθε φορά Διοικητή της)!..

– Τα νέα δεδομένα στην ΕΥΠ, ήτοι η μάλλον… “μηδενική αλλαγή” της, έστω πχ στο Οργανωτικό της κομμάτι / σκέλος, κλπ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Κε Υφυπουργέ, Στρατηγέ Στεφανή, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ(!!!), την δημιουργία -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- “Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών”  (“ΥΣΠ”), η οποία θα πρέπει να προηγηθεί της όποιας τυχόν δημιουργίας “Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας” (“ΣΕΑ”), η δημιουργία του οποίου φανταζόμαστε -ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ- να μην είναι της μορφής της… αναδιοργάνωσης της ΕΥΠ, που μας είπαν πως την αντικατοπτρίζει η τοποθέτηση… 3 Υδκτών! Πάμε μαζί: Αχαχαχαχαχαχαχα!..

– Και εδώ έγινε λάθος! Τοποθετήθηκε “Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας”, (ο απόστρατος Αντιναύαρχος Διακόπουλος), χωρίς να υπάρχει “ΣΕΑ“!.. Τί είναι αυτά Κε Κ.Μ.; Ούτε ερασιτεχνισμός δεν λέγεται αυτό! Ποιοί σε παρέσυραν; Μάλιστα μας είπατε ότι ο Ναύαρχος θα έχει καθήκοντα “Συνδέσμου” σας με το ΥΠΑΜ!.. Άλλο μεγάλο λάθος σας Κε Κ.Μ. που δεν θα ήθελα εδώ και “ενώπιον όλων” να σας το αναλύσω!..

– Πάμε παρακάτω!

– Οι ΕΕΔ επέζησαν μέσα στις τόσες και τόσες θύελλες που πέρασαν από της ιδρύσεώς τους, εδώ και 2 αιώνες, διότι Κε Π-Θ στηρίχθηκαν κυρίως και… ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ (υπερβάλλουμε για να σας δώσουμε τον σχετικό… τόνο), στην απαρέγκλιτη τήρηση της ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ!

– Δεν μπορείτε λοιπόν, έστω και έτσι, να παίρνετε για Σύμβουλό σας, έναν Αντιναύαρχο ή όποιον άλλον, ακόμα και αν ήταν και… Προφήτης, ακόμα και αν ήταν και μια πετυχημένη στρ-κή… Καφετζού!.. Και τέτοιος και αν ήταν ο οποιοσδήποτε Αξκος σας τύχαινε στον δρόμο σας, θα έπρεπε να καταστεί, μετά από έλλογη σκέψη των ειδικών και εγκρίσεως δικής σας, ως εκ της θέσεώς σας, απλό Μέλος μιας πχ “Ομάδος Συμβούλων” ή ό,τι τυχόν άλλο θα προέβλεπε το Οργανόγραμμα του νέου “ΣΕΑ” και αυτός θα “κούμπωνε” εκεί, αν φυσικά θα “κούμπωνε”! (Άραγε υπάρχει κάποια σχετική μελέτη στα συρτάρια σας, από κάποιους -προφανώς και δυστυχώς- Κομματικούς Αξκούς σας συντεταγμένη; Πολύ αμφιβάλλω)!..

Πάντα στις ΕΕΔ Κε Π-Θ δεν θα ξεχνάτε την Ιεραρχία! Τί σημαίνει αυτό; Απαντώ, αν και δεν θα το ήθελα, αλλά αφού το έφερε η.. κουβέντα, “ας το πάρει το ποτάμι”!..

Σημαίνει Κε Π-Θ ότι “Σύμβουλο Ασφαλείας”, έστω και της μορφής που επιλέξατε (εννοώ, χωρίς να υπάρχει ακόμα “ΣΕΑ”) έπρεπε να επιλέξετε από παλαιούς και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ Αρχηγούς των ΕΕΔ ή έστω και των 3 Κλάδων, αν… αποτυγχάνατε να τον βρείτε ανάμεσα στους διατελέσαντες Α/ΓΕΕΘΑ!

– Προς ενημέρωσή σας Κε Π-Θ το κατ΄εμάς Νο “1” για την θέση αυτή και μάλιστα ΜΑΚΡΑΝ” του 2ου, (προσοχή η επιλογή του προσώπου θα πρέπει επιπλέον να αντανακλά και την απήχησή του στελέχους στο Στράτευμα), θα ήταν ο τέως Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κος ΓΡΑΨΑΣ(!!!), χωρίς να ξέρουμε βεβαίως το αν αυτός θα το επιθυμούσε, καθώς και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι είχε συγκρουστεί μαζί του (ΚΑΚΩΣ – ΚΑΚΙΣΤΑ βεβαίως για εμάς) η τότε ΥΠΕΞ αδελφή σας!.. (Δεν θα αναφερθώ στην ρήξη αυτήν, η οποία… υποχρέωσε, όπως εμείς πιστεύουμε, σε παραίτηση τον υπόψη Στρατηγό, κάτι που εκείνος δεν απεδέχθη και τόνιζε με ευπρέπεια απ’ την πρώτη στιγμή ότι είχε απλώς “έλθει η ώρα του στρ-κού του τέλους”)! Έχετε όμως Κε Π-Θ αποδείξει εσείς ότι, δεν στέκεστε σε… μικρότητες και… αναξιοπρέπειες και πως θέλετε να προτάσσετε πάντα το εθνικό όφελος, απ’ την στιγμή που δεν προτάσσετε των όποιων ικανοτήτων των στελεχών που γενικώς επιλέγετε για κρατικές θέσεις, την ιδεολογία τους και αν αυτή είναι παρόμοια της ιδικής σας!..

– Αν όμως ο Κος ΓΡΑΨΑΣ δεν σας “έκανε” (δεν ταίριαζε / fit, όπως καταλαβαίνω από τις πρώτες σας κινήσεις, αυτό είναι πάντα το… ρήμα σας, στους όποιους σας σχεδιασμούς) ο αμέσως επόμενος λεγόταν ή και λέγεται ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ και δεν χρειάζεται συστάσεις!.. Δυστυχώς η ελληνική διχόνοια (και κυρίως το μίσος των Διεθνιστών – Νεοκομμουνιστών και Παλαιοκομμουνιστών) λίγο θέλει και πάλι να “αχρηστέψει” ένα πανίσχυρο έμψυχο όπλο της Πατρίδος μας, όπως είναι ο υπόψη Στρατηγός!..

– Αν και πάλι “δεν σας έκανε” και ο Στρατηγός αυτός, τέως Αρχηγός ΓΕΣ, υπηρεσιακός ΥΠΑΜ, κλπ, διότι πιθανώς (και λογικό είναι) να ξέρετε και πράγματα που εμείς φυσιολογικά αγνοούμε, όπως πχ πιθανοί έξωθεν “περιορισμοί” στις όποιες επιλογές σας, κλπ, (“τα δεδομένα που δεν μαχόμαστε”, που λέγαμε), τότε υπήρχε ή και υπάρχει και ο Στρατηγός Κωσταράκος, με “προσανατολισμό” περίπου… άλλον(!) των 2 προαναφερθέντων Κων, με αποτέλεσμα να σας δίνεται και μια άλλη επιλογή! Δεν είναι δυνατόν να είναι επικεφαλής ενός Στρατού, έστω και στα “χαρτιά”, εννοώ του “Ευρωστρατού”, και εσείς να παίρνετε για “Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας”, ένα καθ’ όλα (όπως ακούμε) ΑΡΙΣΤΟ στέλεχος, όπως τον Κο ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, αλλά ο οποίος θα έπρεπε να ήταν, αν θα ήταν (και είπαμε με ποιόν τρόπο) ένα απλό… “κουτάκι” στο Οργανόγραμμα του “ΣΕΑ”, όπως και οι όποιοι άλλοι των αρίστων θα επελέγοντο για να “κλείσουν” τις θέσεις στο Οργανόγραμμα!

–  Δεν θα επεκταθώ και στο ότι ο Σύμβουλός σας θα είναι “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ” σας, κλπ, με το ΥΠΑΜ, κλπ! Θα έκανα… έγκλημα!.. Άραγε ο Σύνδεσμός σας θα συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ; Λογικά ναι! Άρα θα πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, κλπ, καταλαβαίνετε! Αν τελικά κάνετε “ΣΕΑ” (του οποίου η δημιουργία θα πρέπει να γίνει “κρυφίως”, μέχρι της αναγγελίας της συστάσεώς του), δεν θα σας το πούμε εμείς απ’ εδώ, αλλά σκεφτείτε τί θα κάνετε με το “ΚΥΣΕΑ”! Εννοούμε δηλαδή, αν θα το “κρατήσετε”, κλπ!..

– Κε Π-Θ! Διόλου δεν αμφισβητώ τις “καλές καγαθές” προθέσεις σας! Αντιθέτως! Ο λαός, αλλά και εμείς οφείλω να πω, εντυπωσιαστήκαμε θετικά με τα πρώτα σας βήματα, που έδειξαν ότι και σκληρά δουλέψατε, ώστε να είστε έτοιμος να κυβερνήσετε και όχι όπως μέχρι τώρα συνέβαινε με το “βλέποντας και κάνοντας”!.. Βιαστήκατε όμως, και μάλιστα πολύ πιστεύουμε, στα θέματα που παραπάνω προχείρως τοποθετηθήκαμε και δεν έπρεπε!.. Αν θέλετε προβληματιστείτε, παρακαλούμε, σε όσα μόλις διαβάσατε και καιρό έχετε… μπόλικο, ώστε να επέμβετε διορθωτικά!.. Και μην ξεχνάτε Κε Π-Θ το “πώς” ή “με τί ως βασικό χαρακτηριστικό του” επέζησε ο ΕΣ, μέσα στις θύελλες 2 αιώνων που πέρασε και που κυρίως αυτός επωμίστηκε, αυτός επιφορτίστηκε!..

– ΜΕ – 

ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ!

14. Ναι! Ο ΡΤΕ κάνει χημειοθεραπείες!..

ΧΑΙΡΕΤΕ” !

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. 41.Komando Tugayı Hakkında Bilgiler

41. Komando Tugayı Kırklareli’nin Vize ilçesinde ve Tekirdağ’ın Saray ilçesinde olmak üzere iki ayrı kışlada bulunur. Bu Komando Tugayı’nda bulunan taburlar sırasıyla şöyledir;

41.Komando Tugayı Bünyesindeki Taburlar

1-Yükümlü Taburu
2-Bedelli Asker Taburu
3-Uzman Taburu

41.Komando Tugayı 2 ayrı İlçe’de bulunuyor

1. 41.Komando Tugayı Kırklareli/Vize
2. 41.Komando Tugayı Tekirdağ/Saray

41.Komando Tugayı Ulaşım

Bu tugaya ulaşım çok kolaydır. İki ayrı ilçede bulunmaktadır. İstanbul/Esenler otogarından sülüs belgenizde hangi il/ilçe yazıyorsa o otobüse binerek tugaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Tugaya ulaştığınızda nizamiyede ki askerlere sorarak doğru kışlaya gelip gelmediğinizi lütfen teyit ettiriniz. Eğer yanlış kışlaya geldiyseniz zaman kaybı yaşayabilirsiniz.

41.Komando Tugayını Tanıyalım

41. Komando Tugayı 2018 yılında faaliyete geçmiş bir Tugay’dır. Tugay bünyesinde 500’e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri personeli yer almaktadır. Bu Tugay’ın amacı Barış ve Savaş durumunda Tugay da bulunan personeli daima göreve hazır bir biçimde eğitmektir. 41. Komando Tugayı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç’tır. Oldukça disiplinli olan bu Tugay bünyesinde bulunan askerlere çeşitli eğitimler vererek personeli en iyi şekilde yetiştiririr.

41. Komando Tugayı Marmara Bölgesi’nin Kırklareli ilinin vize ilçesinde ve Tekirdağ ilinin Saray ilçesinde iki ayrı kışla olarak bulunmaktadır. Kışla içerisinde askerlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağı hizmetler bulunmaktadır. Tugayın bulunduğu Kışlanın ismi Albay Nuri Conker Kışlasıdır.

41.Komando Tugay’ında Askerlere Verilen Hizmetler

1. Kantin Hizmeti (Askeri malzeme, gıda ve çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.)
2. Duş Hizmeti (İhtiyaç banyosu, spor banyosu ve diğer planlı banyolar ile kişisel banyo ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.)
3. Pide Yemek Salonları (Sabah kahvaltısı, lahmacun, pide, tost ve çeşitli yiyecekleri yiyebilirsiniz.)
4. Ankesörlü Telefon (Telefon kartınız ile ailenize ve sevdiklerinize ulaşabilirsiniz.)
5. Ziyaretçi Parkı (Aileniz ve sevdikleriniz ile burada görüşebilirsiniz.)

41.Komando Tugayında Askerlere Verilen Eğitimler

41.Komando Tugayında bedelli askerler ve yükümlü askerlere benzer eğitimler verilmektedir.

1. Yanaşık Düzen Eğitimleri
2. Tek Er Muharebe Eğitimleri
3. Tüfekli Eğitimler
4. Tüfeksiz Eğitimler
5. Spor Faaliyetleri

41.Komando Tugayında Yemin Törenleri Nerede Oluyor

Bedelli askerlere verilen temel askerlik eğitimlerinden sonra yemin töreni gerçekleştirilmektedir. Yemin töreni sonrası bedelli asker askerlik vazifesini yerine getirmiş sayılır ve evine gönderilir.

Yemin töreni Kırklareli/Vize ilçesinde spor salonu veya Kışla içerisinde gerçekleştiriliyor.

41. Komando Tugayı Adresi

Kırklareli/Vize – Tekirdağ/Saray

 

2. 

Προσοχή: Αν σας καλούν από αυτόν τον αριθμό, μην απαντάτε είναι απάτη

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες – χρήστες του διαδικτύου σχετικά με προσπάθεια εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων. Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά κρούσματα απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές τους, ώστε να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν, όπως:

  • λογαριασμούς e-banking,
  • λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
  • φωτογραφίες και βίντεο,
  • ιστορικό περιήγησης,
  • κωδικούς πρόσβασης σε εφαρμογές και ιστοτόπους κ.α.,

Σε περίπτωση που έχουν αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα προτείνεται:

  • άμεση κατάργηση των εφαρμογών, που οι κυβερνο-εγκληματίες ζήτησαν να εγκαταστήσετε, επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, στις συσκευές που τυχόν απέκτησαν πρόσβαση (κατόπιν λήψης αντιγράφων ασφαλείας – backup),
  • εκτέλεση πλήρους σάρωσης ασφαλείας για τον εντοπισμό μολυσμένων ή επικίνδυνων προγραμμάτων, με τη βοήθεια ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας,
  • αλλαγή κωδικών πρόσβασης και χρήση ισχυρών κωδικών, συνδυαζόμενων χαρακτήρων και πολυπλοκότητας (Κεφαλαία – μικρά – σύμβολα – αριθμούς)
  • άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο -κατά περίπτωση- τραπεζικό ίδρυμα σε περίπτωση πραγματοποίησης συναλλαγών – μεταφορών χρηματικών ποσών που δεν αναγνωρίζετε.

Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση αναφέρετε το περιστατικό απάτης τεχνικής υποστήριξης στην εταιρεία, της οποίας τεχνικούς υποδύθηκαν οι επιτήδειοι και καταγγείλετε το γεγονός στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν σε διάφορες έκνομες δραστηριότητες. Συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους.

3. Φοβήθηκαν οι Τούρκοι που είδαν ότι τους παρακολουθούμε από τόσο κοντά και από τις κρίσεις που προσφάτως έκαναν μόνον την παρακάτω είδηση (ανακοίνωση ουσιαστικά) “απελευθέρωσαν”! Το ίδιο θα πράξουν, όπως εκτιμούμε, και με τις νέες τοποθετήσεις!.. Αυτά “να τα βλέπουν μερικοί – μερικοί“!..

Ε, Τούρκοι! Ό,τι και να κάνετε, απ΄ τους “Αγγέλους” δεν “γλυτώνετε”!.. Είμαστε δίπλα σας, ΠΙΣΤΕΨΤΕ το, δεν σας κοροϊδεύουμε και το ξέρετε!..

ERDOĞAN İMZALADI

Erdoğan Dijital Medya hesabından, Erdoğan’ın YAŞ kararlarını imzalamasına ilişkin fotoğraf paylaşıldı.

Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu tarafından takdim edilen Şura kararlarını Erdoğan’ın imzalaması sırasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hazır bulundu.

ω

YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI

YAŞ kararıyla 30 Ağustos 2019 itibarıyla 14 general ve amiral bir üst rütbeye, 40 albay general ve amiralliğe yükseltildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Halen 241 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla 233 olacaktır.”

Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül’den itibaren, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos itibarıyla emekliye sevk edildi.

YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral İrfan Özsert, korgeneralliğe terfi ettirildi.

YAŞ kararları kapsamında, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş emekli oldu.

YAŞ KARARLARINDA TERFİ EDEN KOMUTANLARIN TAM LİSTESİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığında korgeneralliğe terfi edenler:

1- Tümgeneral İrfan Özsert

Tümgeneralliğe terfi edenler:

1- Tuğgeneral Bahtiyar Ersay

2- Tuğgeneral Sezai Öztürk

3- Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan

4- Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut

5- Tuğgeneral Selami Arslan

Tuğgeneralliğe terfi edenler:

1- Albay Mehmet Cafer Aksoytürk

2- Albay Hikmet Yokarıbaş

3- Albay Ferat Vural

4- Albay Mustafa Cüneyt Arıkan

5- Albay Sezgin Erdoğan

6- Albay Ahmet Gülmüş

7- Albay Mustafa Koşan

8- Albay Berat Acar

9- Albay Fethi Oltulu

10- Albay Hakan Tunç

11- Albay Salih Büyük

12- Albay Metin Eştürk

13- Albay Osman Akyıldız

14- Albay Hacı Halil Osma

15- Albay Ali Fuat Arıkan

16- Albay Halil Ünver

17- Albay Zekeriya Yalçın

18- Albay Oğuz Baykal

19- Albay Mehmet Zeki Eren

20- Albay Halil İbrahim Büyükbaş

21- Albay Adem Çakır

22- Albay Mustafa Üstün

23- Albay Mehmet Avcıoğlu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında tümamiralliğe terfi edenler:

1- Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu

Tuğamiralliğe terfi edenler:

1- Albay Özgür Özcan Altunbulak

2- Albay Mehmet Emre Sezenler

3- Albay Erhan Aydın

4- Albay İmran Alparslan Demirbilek

5- Albay Nihat Baran

6- Albay Rafet Oktar

7- Albay Refik Levent Tezcan

8- Albay Ahmet Cevdet Kaplan

9- Albay Fuat Gedik

10- Albay Hüseyin Sami Uyar

11- Albay Ramis Akın

Hava Kuvvetleri Komutanlığında tümgeneralliğe terfi edenler:

1- Tuğgeneral Erdoğan Gür

2- Tuğgeneral İsmail Günaydın

3- Tuğgeneral İsmail Üner

4- Tuğgeneral Kutlay Demir

5- Tuğgeneral Ali Serin

6- Tuğgeneral Olcay Yılmaz

7- Tuğgeneral Selçuk Aygün

Tuğgeneralliğe terfi edenler:

1- Albay Ender Kartal

2- Albay Gürel Özusta

3- Albay Gökhan Ergün

4- Albay Aziz Adalı

5- Albay Ertunç Ertufanlı

6- Albay Durmuş Aydemir

EMEKLİYE AYRILANLARIN LİSTESİ

Normal bekleme süresini tamamlayarak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen general ve amiraller ise şöyle:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Orgeneral:

1- Abdullah Recep

2- İsmail Serdar Savaş

Tümgeneral:

1- Hakan Atınç

Tuğgeneral:

1- Ufuk Demirkılıç

2- Celalettin Bacanlı

3- Engin Durak

 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:

Tümamiral:

1- Hasan Nihat Doğan

-Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Korgeneral:

1- Nihat Kökmen

2- Yılmaz Özkaya

Tümgeneral:

1- Ali Çetinkaya

Tuğgeneral:

1- Ahmet Biçer

2- İmdat Bahri Biber

3- Ersin Eser

Normal bekleme süresini tamamlamadan kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen general ve amiller şöyle:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Tümgeneral:

1- Gürsel Yüz

Tuğgeneral:

1- Erdoğan Baykal

2- Ali Ucarı

3- Orhan Aksoy

4- Hançeri Sayat

5- Erdal Şener

6- Süleyman Ertızman

7- Özgür Tör

8- Tevfik Erkan Olgay

9- Sırrı Yılmaz

10- Nerim Bitlislioğlu

11- Erdem Murat Tatlı

12- Coşkun Kaya

13- İsmail Güzeller

14- Bülent Temizer

15- Turan İnan

16- Mustafa Yaşar Arslanhan

17- Hasan Kaymaz

18- Kemal Kırış

19- Mustafa Barut

20- Osman Dirmencioğlu

21- Nadir Gündüz

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:

Tuğamiral:

1- Bülent Olcay

2- Berker Emre Tok

3- Önder Çelebi

4- Ahmet Tunç Veyisoğlu

5- Cemal Özden Yazıcıoğlu

6- Cemalettin Bozdağ

7- Şafak Duruer

Hava Kuvvetleri Komutanlığı:

Korgeneral:

1- Muhittin Fatih Sert

Tuğgeneral:

1- Turan Toker

2- Alpay Aydoğan

3- Murat Islıoğlu

4- Cemal Balıkçı

4. 

    a. 

Dengeleri bir anda değiştirir! İki ülke arasındaki kriz Türkiye’ye yarayabilir

Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon aramalarında Türkiye ile diğer ülkeler arasında yaşanan anlaşmazlıklar uluslararası kamuoyunun gündemini meşgul ederken, bölgede İsrail’in kıta sahanlığı ihlalleri ve Lübnan ile yaşadığı gerginlik göz ardı ediliyor. Lübnan ve İsrail münhasır ekonomik bölgelerinin 9 kilometrelik bir alanda çakışması, Doğu Akdeniz’de önemli bir ihtilafa yol açıyor.

   b. Ό,τι γράφαμε!..

Milli orduya tasfiye ÖSO’ya maaş

Sabahattin Önkibar yazdı

15.06.2019

31 Ağustos 2018.

CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarına Türkiye tarafından maaş ödenip ödenmediğini soruyor.

Akar, soru önergesine tam 9 ay sonra yani 20 Mayıs 2019’da şöyle cevap veriyor: “Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus ve Afrin’deki görevlerine devam ediyor…”

Evet Savunma Bakanımız, “Hayır, ÖSO mensuplarını maaş yok” diyemiyor.

Derken tam bu süreçte Türkiye ilginç bir adıma tanıklık ediyor.

TBMM, Yeni Askerlik Sistemi ambalajı ile Milli Ordunun lejyonerliğe evrilmesine yasal çerçeve hazırlıyor.

Yapılan düzenleme ile Peygamber Ocağı olarak adlandırılan Türk Ordusu profesyonelleştirilip Mehmetçik kavramının içi boşaltılıyor.

Keza Türklerin ordu-millet anlayışı bu şekilde tasfiye ediliyor.

İyi de bulunulan hassas süreçte böyle bir değişim niçin?

Öyle ya Türkiye, Yeni Zelanda veya İsviçre değil.

BÖLGEMİZ ALEVLER İÇİNDE

Dünyanın en netameli coğrafyası olan Anadolu’da varlığını sürdürmek için güçlü ve milli bir ordu olmazsa olmaz değil midir?

Üstelik bölgemiz epeydir alevler içinde ve ülkemiz merkezindedir.

Suriye’de savaş devam eder ve Türk Ordusu bu ülkede bulunurken asker sayısını azaltan ve toplu terhis getiren bu sürpriz adım neden?

Sadece Suriye değil, Kuzey Irak, Kandil, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Ege’de 18 Adamızın işgali gibi pek çok sıcak konu tehdit olarak gündemimizde değil mi?

Aynı şekilde yurt içinde PKK ile mücadele devam etmiyor mu?

Öyle ise ne oldu da alelacele bu yeni sistem için hareke geçildi ve Tayyip Erdoğan kapalı grup toplantısı ile kendi milletvekillerini iknaya uğraşıyor?

Yoksa iddia edildiği gibi Yeni Askerlik Sistemi ambalajı ile Kıbrıs’dan dolaylı olarak asker çekilip kapalı kapılar ardında verilen sözler mi yerine getirilecek?

Ya da yine iddialara göre, Türkiye artık kendini savunacak büyük bir orduyu besleyecek para mı bulamıyor?

Değilse bedelli askerliğin 5 bin Avro karşılığında kurumlaştırılması, vatan borcu kavramının çöpe atılması olmuyor mu?

MİLLİ ORDUYA TASFİYE, ÜMMET ORDUSU ÖSO’YA MAAŞ

Hadise eğer kaynak yani para ise, ÖSO mensuplarına ödendiği iddia edilen maaşlar ve Suriyeli kaçkınlar için harcanan 40 milyar doların sorgulanması gerekmiyor mu?

Ne yani ümmetçilik adına o paralar saçılırken Türk ordusuna küçültmek olacak şey midir?

Bugün itibari ile kahrolası fotoğraf ya da algı şudur;

Milli orduya tasfiye, ümmet ordusu ÖSO’ya maaş!

Sabahattin Önkibar

Odatv.com

ç.

Türkiye’den ABD’ye rest! ‘Eğer anlaşılmazsa…

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, 3 Ağustos haftası ABD askeri heyetinin Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Aksoy, ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde Türkiye’nin güvenli bölgeyi tek başına oluşturmak zorunda kalacağını söyledi.

d. 

Bakan Akar: Kararlılığımızı kimse test etmesin

Bakan Akar, ‘Hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin meşru hak ve menfaatlerini, her zaman uluslararası hukuk dahilinde, garanti ve ittifak anlaşmaları doğrultusunda koruduk ve korumaya devam edeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı kimsenin test etmemesi gerekiyor.’ değerlendirmesinde bulundu.

e. 

ω

ω

-/-