Και Πάλι Για… Τουρκία, … Τούρκους και… ΤΕΔ!.. (Νο “2”)

Συνεχίζουμε… ακάθεκτοι!

2. Οι ΤΕΔ χρόνια τώρα προσπαθούσαν, στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμού τους, κυρίως να… μικρύνουν, ώστε να καταστούν και πιο ευέλικτες!.. Πολλοί Α/ΓΕΕΔ, τα τελευταία 15 χρόνια, εξήγγειλαν μείωση πχ του προσωπικού του στρατεύματος, κλπ, αλλά στο τέλος όλο κάτι συνέβαινε και το αποτέλεσμα ήταν “μηδέν εις το πηλίκον”! Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει!

– Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολη μια τέτοια παραπάνω διαδικασία, αφού “μιλάμε” για έναν Στρατό μεγαλύτερο του 1/2 εκ-ρίου, με αποστολή την φύλαξη μιας τεράστιας έκτασης, κάτι που καθιστά σαφές ότι ο εξορθολογισμός” των ΤΕΔ, (ας ονομάσουμε έτσι την διαδικασία “συνολικής αλλαγής” των ΤΕΔ), δεν ήταν (και δεν είναι, αφού εξετάζονται και περαιτέρω δομικές αλλαγές) μια εύκολη… επιχείρηση!

– “Για να μην το κουράζουμε”, το πρόβλημα κυρίως του… τ/στρ-κού “Τέρατος”, ήτοι το πρόβλημα του όγκου των ΤΕΔ, εντοπίσθηκε έγκαιρα από τους πολύ δυνατούς… στρατιωτικοπνευματικά Τούρκους στρατιωτικούς και με τα χρόνια “τέθηκαν λιθαράκια αλλαγής” στις ΤΕΔ, από τις διάφορες ηγεσίες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα, παρά και το ερασιτεχνικό… Ομπαμικό “Κίνημα” του Ιουλίου του 2016, να έχουμε έναν… “αδυνατισμένο” τουρκικό στρατό, ήτοι πλέον αριθμητικά σημαντικά μικρότερο*, (όπως και πρόσφατα εξαγγέλθηκε με το θέμα της θητείας και με άλλα θέματα από το Τ/ΥΠΑΜ), έναν στρατό περισσότερο επαγγελματικό, κάτι που αποτελούσε έναν από τους πρώτους στόχους των ΤΕΔ, αν όχι τον πρώτο, επομένως και έναν στρατό καλύτερα, ευκολότερα και πιο σύγχρονα εξοπλισμένο, έναν στρατό με αλληλο-υποστηριζόμενα τα κύρια σκέλη του πια (εννοώ τις 4 Στρατιές του / λίαν σοβαρό θέμα) και όχι όπως παλιά, που δεν υπήρχε καν – εκ των πραγμάτων- ενδιαφέρον (πλην του… φιλολογικού) πχ της 1ης Στρατιάς, για το τί γίνεται πχ στην ΖΕ της 2ας Στρατιάς, κλπ, και ασφαλώς έναν στρατό οικονομικά ισχυρότερο! (Όπου Στρατός εννοούμε τις ΤΕΔ συνολικά).

* Μειώθηκε η δύναμη “εν ειρήνη” των ΤΕΔ, τουλάχιστον κατά 150.000 άτομα. Σήμερα η συνολική δύναμη των ΤΕΔ εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 400.000 άτομα!..

– Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα με τα διεθνή τεκταινόμενα, (τα οποία παρακολουθούν “εκ του σύνεγγυς” οι ΤΕΔ), αλλά και στο πλαίσιο της πολιτικής της δημιουργίας ενός στρατού στο πνεύμα που στις παραπάνω παραγράφους παρουσιάστηκε, οι ΤΕΔ “έπεσαν” αμέσως (στην 1η 10ετία του 21ου αι.) στο ασφαλώς ορθότερο σχήμα ΣΣ – Ταξιαρχία – Τάγμα, από το εξαιρετικά “βαρύ” Στρατιά – Μεραρχία – Σύνταγμα, διατηρώντας ουσιαστικά μία μόνον σοβαρή(!) Δκση επιπέδου Μχίας, (της μορφής “Επιχειρησιακού Στρατηγείου”), αυτήν της Πόλης (περισσότερον μάλλον για λόγους εσωτερικής ασφαλείας), ενώ προτίμησαν (και προχώρησαν σ’ αυτό) το σχήμα της δημιουργίας… εκτάκτων πολεμικών επιχειρησιακών σχηματισμών, συντιθεμένων από διακλαδικές και μεικτές δυνάμεις, [όπως πχ ήταν και είναι η γνωστή εδώ και χρόνια “ΕΜÖGK” (στην οποία πλέον ανατίθενται και αποστολές πλην του Αιγαίου)], ένα σχήμα που είτε είναι ήδη έτοιμο και δοκιμασμένο στο Πεδίο, όπως πχ η παλαιόθεν προαναφερθείσα δύναμη, είτε θα σχηματίζεται (σε πολεμική περίοδο) “εν τόπω και χρόνω”, όταν αυτό θα κρίνεται ότι απαιτείται, ανάλογα με τις κάθε φορά προκύπτουσες επιχειρησιακές ανάγκες, υπό την μορφή, όπως ήδη ελέχθη, “Διακλαδικού Επιχειρησιακού Στρατηγείου”!

– Τέλος, στο πλαίσιο αυτό, ήτοι της υλοποιήσεως των σχεδιασμένων από ετών αλλαγών, είδαμε (εδώ και 2 χρόνια κανονικά) να “τελειώνουν” οι ΤΕΔ το απλό ΠΖ, (εννοώ ως “πολεμικό σχήμα”), μετατρέποντάς το ορθότατα σε Μονάδες Κομάντος! Μετέτρεψαν σε Μονάδες Κομάντος ό,τι… σαβούρα υπήρχε από το (ΠΖ), (όπως πχ ήταν οι μηχανοποιημένες Μ. Μονάδες ΠΖ), διατηρώντας ασφαλώς(!) το Μ/Κ (ΠΖ) και αυτό ενταγμένο αυστηρά σε ένα πλέγμα “κοινού πολέμου” με τα (ΤΘ) τους!.. [Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις διατηρήθηκαν οι αρχικές για τους Ν/Σ Μονάδες Παρουσιάσεως – Εκπ-σεως (ΠΖ)]!..

– Η ουσιαστική… Κομαντο-ποίηση του (ΠΖ) και θα υπεστήριζα και η… Κομαντοποίηση των λοιπών Όπλων ως… πνεύμα που εντέχνως… διοχετεύτηκε, εκτιμούμε πως ήταν κίνηση όχι απλώς σύγχρονη, όχι απλώς ορθή, αλλά κίνηση… ΣΑΧ- ΜΑΤ!..

Στο πλαίσιο τέλος του εκσυγχρονισμού τους, οι ΤΕΔ έχουν δημιουργήσει πλέον:

  • Πλήρεις και άρτια οργανωμένες και στελεχωμένες “Ειδικές Δυνάμεις / “Bordo Bereli”, επιπέδου ΣΣ και… “βλέπουμε”!
  • Και στις 4 Στρατιές πλήρη “Ενοποιημένα Διακλαδικά Κέντρα Επιχειρήσεων!
  • Έχουν αναπτύξει ένα σχεδόν άριστο στρ-κό Δίκτυο “Κυβερνοπολέμου“. (“Κυβερνοάμυνας” και “Κυβερνοεπίθεσης”)!
  • Πληροφοριακά έχουν ενταχθεί στο ενοποιημένο “Εθνικό Δίκτυο Πληροφοριών! [Με… κατάληξη το αριθμητικά μικρό, μεικτό και ευέλικτο ανώτατο (ΚΡΑΤΙΚΟ) “Σώμα Πληροφοριών”].
  • Έχουν σχεδόν γίνει “εξπέρ” στα “drones (επιθετικά και μη / η ΤΠΑ τους), από τους φίλους και στρατηγικούς τους συμμάχους Πακιστανούς! (Ναι, Πακιστανούς, είναι οι ίδιοι με αυτούς που έχουμε εδώ ως… “πρόσφυγες και … μετανάστες”, αχαχαχαχαχαχα)!..
  • Ασκούνται (Ε.Δ., Κομάντος και Π/Ν) στην πολεμική χρήση Χ.Ο.! (Παλαιών και Νέων).
  • Έχουν σχεδόν μετατρέψει σε ένα νέο “Όπλο” την Αεροπορία Στρατού τους, δίνοντας μεγάλη σημασία στην χρήση των ΕΕ/Π τους και γενικά στην 3η διάσταση! (Η διεθνής άσκηση στο “Ερζιγιές”, τον Μάϊο του 2019, που την παρακολουθήσαμε από κοντά, μας… είπε πολλά ή ορθότερα μας επιβεβαίωσε πολλές μας εκτιμήσεις).
  • Εκτελούν σχεδόν συνεχείς νυχτερινές εκπαιδεύσεις, ώστε κυρίως να ξεπεραστεί η… θεολογική φοβία πολλών στελεχών, αλλά και για τον επίσης βασικό λόγο, που… λέει πως μια επιτυχημένη νυχτερινή επιχείρηση επιφέρει “σκάλες μεγαλύτερη” επιτυχία στον επιτιθέμενο, απ’ ότι μια επιχείρηση που θα διεξαχθεί την ημέρα!..
  • Το προσωπικό ασκείται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα σε βολές σε Πεδία Βολής (ΠΒ)! (Κανονικά και ελαττωμένης αποστάσεως)!..
  • Για να μην σας κουράζω άλλο (άλλωστε τα γραφόμενα απευθύνονται μάλλον σε… ειδικούς αναγνώστες), οι ΤΕΔ σήμερα μπορούν να διεξαγάγουν, στην… γειτονιά τους, μείζονες διακλαδικές επιχειρήσεις (έχουν πλέον πχ βαρέα μεταφορικά Ε/Π) και μάλιστα επιχειρήσεις “μακράς ακτίνας δράσεως” και “μακρού χρόνου“!.. Αν κάτι φοβίζει σήμερα τις ΤΕΔ, είναι ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που έστω ρητορικά επαίροντο πριν από περίπου 4 10ετίες! Τί; Να μην έχουν ποτέ, περισσότερα του ενός μέτωπα, περισσότερα του ενός “ΘΕ”! Τα περί 2 και 1/2 πολέμων σήμερα όταν ακουστούν, … τρομάζουν!.. Γιατί; Διότι φίλοι μου, το Κουρδικό… πολεμικό στοιχείο (το “ΡΚΚ” και οι όποιες… ουρές του) έχει πλέον… αγριέψει πάρα πολύ, δείχνοντας μάλιστα σημάδια εγκεφαλικής… ακαμψίας, όντας απλωμένο στρατηγικά σε όλο το σημερινό τ/έδαφος και αποφασισμένο για την τελική Μάχη με το τ/Κράτος που τους φιλοξενεί, σε όλη την επικράτειά του!.. Τα… Κουρδικά κόζια έχουν αλλάξει άρδην πλέον και οι Κούρδοι θα είναι αυτοί που θα διαλύσουν εσωτερικά το τ/Κράτος, όπως ήδη σχεδιαστικά το έχουν προετοιμάσει! Γι’ αυτό ήταν λάθος (ή ηλιθιότητα / δεν γράφω προδοσία) η οριστική διακοπή ή το οριστικό κόψιμο ορθότερα, των Ε-Κ σχέσεων από το 1999, μέχρι και σήμερα, όταν τότε το Ε/Κράτος, μετά την τριπλή Αμερικανο-Ελληνο-Τουρκική “υπόγεια” συμφωνία (με εντολή Κλίντον), παρέδωσε στην Κένυα τον Οτζαλάν, στους Τούρκους!..
  • [Ο “Καράς”, ήτοι ο “Μαύρος” ή… “Σκούρος” ή… “Μελαψός”, (λέγε με Ετσεβίτ), μετά την τεράστια στρατηγική επιτυχία του το 1974 στην Κύπρο, (ασχέτως της δεδομένης προδοσίας της Ελλάδος και των ΕΕΔ από την “Διεθνή Εξουσία”), κατέγραψε τότε, στην νεότερη τ/”Πολιτική Ιστορία”, και άλλη μία τεράστια επιτυχία, (τεράστια αφού και αυτή είχε σχέση με την τ/εθνική ασφάλεια), με το να “πάρει” τον Οτζαλάν, επιτυχία που όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μετέ[πειτα το τ/Κράτος, με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι και σήμερα συνεχείς συγκρούσεις των ΤΕΔ και των “Δυνάμεων Ασφαλείας” της Τουρκίας, με τους Κούρδους επαναστάτες ή… τρομοκράτες, για την Τουρκία]!..

– Θα ρωτήσετε και ίσως ευλόγως οι περισσότεροι! “Καλά ρε φιλαράκο, τί σχέση έχουν αυτά που μας γράφεις πιο πάνω, με τις φετινές τ/κρίσεις”;

– Απαντώ, αφού πρώτα σας υπενθυμίσω ή πληροφορήσω, ανάλογα, τονίζοντας ότι η παρακολούθηση των ΤΕΔ μας έχει δείξει και αποδείξει πως τίποτα δεν γίνεται αποσπασματικά, πως υπάρχει συνέχεια σχεδιασμών και εμμονή στους τεθέντες στόχους, αφού υπάρχει (για τις ΤΕΔ “μιλάμε”, μην μπερδεύεστε) και βαθύς σεβασμός στους προηγουμένους / παλαιοτέρους συναδέλφους των οποίων η εργασία τους ποτέ “δεν πετιέται”!.. Το μεγάλο, αγαπητοί, πλεονέκτημα των ΤΕΔ είναι ότι ήταν και είναι “Κράτος” στην χώρα τους (όταν μιλάμε για Τουρκία, μιλάμε για ένα οιονεί ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΣ) και “στα… χωράφια τους” (πόσο μάλλον στα σχεδιαστικά… άδυτά τους και στους τρόπους της επιχειρησιακής τους δράσεως) δεν επεμβαίνει ΟΥΔΕΙΣ!..

– Δεν προσέξατε (το είδατε, είμαι βέβαιος, αλλά πλην ελαχίστων ίσως, δεν… εμβαθύνατε) ότι φέτος η τ/ηγεσία, ούσα ευθυγραμμισμένη στο παραπάνω εκτεθέν… πνεύμα, όρισε ως Δκτάς των 3 Στρατιών (πλην της 1ης), Στρατηγούς 3 αστέρων (Kor), αντί -ως είθιστο μέχρι τώρα- Στρατηγούς 4 αστέρων (Or); Γιατί λέτε να το έκαναν αυτό άραγε;

(Μόνον εδώ, σε εμάς, κάτι “στημένα” λιμά “φωνάζουν” για την νέα, περίπου αντίστοιχη, πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Α/ΥΠΑΜ, Στρατηγός Στεφανής, πχ με τους Αξκούς – Υπξκούς, κλπ, και μάλιστα σε εποχές βαθείας, γενικής, και όχι μόνον οικονομικής μας, κρίσεως)!..

– Το έκαναν διότι η “σμίκρυνση” των ΤΕΔ (ασφαλώς λελογισμένη) περιλαμβάνει και το επιπλέον “στένεμα” της ιεραρχικής πυραμίδος, κάτι φυσιολογικό, αφού σμίκρυνε και σμικραίνει ο κορμός, το κύριο σώμα των ΤΕΔ, ενώ παράλληλα, διευκολύνεται έτσι και η επίτευξη ύπαρξης, στην κορυφή της… Πυραμίδος, της πλέον άριστης ηγεσίας!.. Για σκεφτείτε τί διαβάσατε μόλις!..

Η διατήρηση στην 1η Στρατιά Στρατηγού 4 αστέρων (παρέμεινε Δκτης ο Μουσά ΑΡΣΕΒΕΡ) εκτιμούμε πως οφείλεται στους 3 παρακάτω κυρίους λόγους:

  • Η 1η Στρατιά θεωρείται διαχρονικά από τις ΤΕΔ η Στρατιά με την μεγαλύτερη… στρατηγική σημασία / αξία!
  • Ο Νομός Κων-πόλεως (πληθυσμιακά Κράτος μεγαλύτερο της Ελλάδος) είναι ο κρισιμότερος Νομός του Κράτους και πιθανότατα η κρισιμότερη περιοχή του Κόσμου μας!.. Η παρουσία εκεί ενός εμπείρου πολιτικο-στρατιωτικά Στρατηγού 4 αστέρων είναι ουσιαστικά παρουσία ενός μικρού – τοπικού Α/ΓΕΣ! Άλλωστε, αν θα “δείτε”, οι περισσότεροι ή έστω αρκετοί Τ/Α/ΓΕΣ και μετέπειτα Α/ΓΕΕΔ πέρασαν προηγουμένως από Δκτές της 1ης Στρατιάς!..
  • Οι ΤΕΔ καταδεικνύουν στους Έλληνες ότι εξακολουθούν να τους “βλέπουν” ως τον κυριότερο στρ-κά αντίπαλό τους στην περιοχή μας, ενώ παράλληλα (εμείς το τεκμαίρουμε αυτό) δείχνουν ότι ενδόμυχα και παρά την κρίση μας, κλπ, μας φοβούνται, μας υπολογίζουν πολύ (θα υπεστήριζα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δικαίως) ή άντε για να μην τους… μειώνω, δείχνουν ότι θέλουν… “να κρατήσουν τα μπόσικα!.. Καταλαβαίνετε!..

– Με όλα τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι πήρατε και μια… “τρίτη” εμπεριστατωμένη άποψη, για το “γιατί” φέτος και για 1η φορά στις ΤΕΔ είχαμε “Kor” και όχι “Or” στις 3/4 τ/Στρατιές, (όπως και στα ΣΣ τοποθετήθηκαν, επίσης για 1η φορά, Tümgeneral-lar, δηλαδή Υπτγοι 2 αστέρων και όχι “Kor”), παίρνοντας φίλοι μας παράλληλα και μια “εξ απαλών ονύχων” γεύση της κατάστασης των σημερινών ΤΕΔ, το δύσκολο… καράβι των οποίων “το πάει”, έως τώρα τουλάχιστον, από πολύ καλά έως σχεδόν άριστα, ο ΑΚΑΡ, ο οποίος, όπως βαθιά πιστεύουμε, μαζί κυρίως με το… κονκλάβιο των αποστράτων πρώην Α/ΓΕΕΔ, κατόρθωσε όχι μόνον να εξορθολογίσει σε μεγάλο βαθμό τις ΤΕΔ, αλλά πέτυχε (με την βοήθεια κυρίως της ΜΙΤ και του πολύ καλού… μυαλού του) και να τις αποκαθάρει από ακραία και μη, επικίνδυνα ισλαμικά στοιχεία, όπως από τους FETÖ-cüler, κλπ, (σε ένα εκτιμώμενο ποσοστό της τάξεως του 90%+ πια), πετυχαίνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό και κάτι εξαιρετικά μείζον για τις στην βάση τους, στα θεμέλιά τους, Κεμαλικές ή Κεμαλιστικές ΤΕΔ! Τί; Διαβάστε!

Ο Τ/ΥΠΑΜ, Στρατηγός Κος Χ. Ακάρ πέτυχε να καθαρίσει τα… μέτωπα (λέγε με “ΤΙΜΗ”) μεγάλης μάζας Κεμαλικών Αξκών και Υπξκών που ήσαν στις Φυλακές για χρόνια, ως Πραξικοπηματίες, κλπ, ενεχόμενοι σε υποθέσεις, όπως της “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ”, της “ΒΑΡΙΑΣ”, κλπ! Αυτό ήταν, άσχετα αν ποτέ μέχρι τώρα δεν παρουσιάστηκε έτσι, πλην της δικαίωσης, και ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ εκδίκησης των Κεμαλικών στελεχών προς τον ΡΤΕ!.. Για σκεφτείτε, στο σημείο αυτό, πως σήμερα στην Τουρκία έχουμε ουσιαστικά συγκυβέρνηση ΡΤΕ – Μπαχτσελί! Τί σας λέει αυτό; (Σε όσους εντρυφείτε περί τα ή στα τουρκικά! Ψάξτε την πρώτη 10ετία ΡΤΕ να δείτε πώς μιλούσε ο σημερινός Τ/ΠτΔ και τί έλεγε για τους Κεμαλιστές των ΤΕΔ, ήπιους, … πράους, αχαχαχαχαχα, σκληρούς,… ημίσκληρους, κλπ)!

– Τα χέρια του Ακάρ λευτερώθηκαν πάρα πολύ μετά από το “Κίνημα” του Ιουλίου του 2016! Αυτό για να δικαιωθεί η αρχαία ρήση μας, “ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ, ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ”!.. Βάζοντας, όπου Ακάρ, την λέξη τ/ΣΤΡΑΤΟΣ, (πολύ λογικά), τί μπορούμε πλέον σθεναρά να πούμε; Μπορούμε να πούμε φίλοι μου πως, οι ΤΕΔ στην γείτονα έχουν και πάλι τον 1ο λόγο, “έχουν πάρει και πάλι κεφάλι”, αφού κατόρθωσαν και τους Ισλαμιστές να τους βάλλουν να… σφαχτούν μεταξύ τους, αλλά τελικά και “να βγουν από πάνω”, εδραιώνοντας στα ενδόμυχα της τ/κοινωνίας πως αυτές ήταν, είναι και θα είναι ο πραγματικός Κυβερνήτης στην χώρα! Σημειώστε πως οι ΤΕΔ κατάφεραν / πέτυχαν να τις έχει πλέον και πάλι ανάγκη ο ΡΤΕ, παρά το δικό του Στρατό που δημιούργησε κυρίως με τους “Ειδικο-Επιχειρησιακούς” της Αστυνομίας και της Σ-Χ, της οποίας το παλαιό σχήμα και πρόγραμμα δράσεως είχε, τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής του, διαλύσει!..

– Αν κάποιος μας πει ότι υπερβήκαμε ίσως κάποια όρια με την παραπάνω επιχειρηματολογημένη συλλογιστική μας, κάτι που δεν δεχόμαστε λόγω της αποδεδειγμένης στο τ/Πεδίο αναλύσεώς μας, για λόγους… προσέγγισης του γράφοντος με τους αναγνώστες του, λέμε πως… συμφωνούμε, … κατεβαίνουμε επίπεδο  και εκφράζουμε την πιο ήπια άποψη που… ισχυρίζεται πως, σήμερα στην Τουρκία υπάρχει από μια πραγματική φιλική σχέση ΤΕΔ-ΡΤΕ, έως μια “ισορροπία… τρόμου” μεταξύ τους!.. Ίσως αυτό και να επιβάλλεται λόγω του φάσματος της τ/διαλύσεως του 2023!.. Τί λέτε;

– Ας είμαστε λοιπόν… ήπιοι και… μετριοπαθείς κριτικά και ας… ταχθούμε με την αναφερθείσα… φιλική σχέση, ζητώντας σας όμως να προβληματιστείτε,στο αν η Τουρκία σήμερα διάγει μια σύγχρονη (“γκρόσο – μότο”) Εβρενική περίοδο, ήτοι μια σύγχρονη περίοδο ενός νέου ή επαναλαμβανόμενου Τουρκο-Ισλαμισμού, με την διαφορά πως στην κεφαλή του, δεν είναι ένας Στρατιωτικός, όπως τότε, (Κενάν ΕΒΡΕΝ), αλλά ένας πολιτικός, λέγε με ΡΤΕ!..

– Εμείς ισχυριζόμαστε πως το τ/”βαθύ πολιτικο-στρ-κό Κράτος” εκεί έχει φέρει την Τουρκία σήμερα, “έχοντας δέσει πια τον στρατιωτικό… γάϊδαρό της”, που προς στιγμήν έμοιαζε να της είχε ξεφύγει, προετοιμάζοντας παράλληλα και τους Ερντογανικούς… διαδόχους, (“υπό Κ.Σ. πάντα”), εστιαζόμενη κυρίως στα πρόσωπα των Γκιουλ – Νταβούτογλου – Μπαμπατζάν ή ορθότερα Μπαμπατζάν και… όλοι οι άλλοι!..

– Να θυμίσουμε εδώ, απλώς “για την Ιστορία”, ότι ο παμπόνηρος Ακάρ έφτιαξε έντεχνα πχ στην ΤΠΑ, μέχρι και σχέδιο επιστροφής αποδεδειγμένα αθώων / δικαιωθέντων, ας πούμε, στελεχών (λόγω βεβαίως της ελλείψεως πιλότων θα μου πείτε, αλλά δεν παύει η ενέργειά του αυτή να αποτελεί μια έξυπνη και “επιθετική” πρωτοβουλία), το περίφημο σχέδιο “Yuvaya Dönüş” / “Επιστροφή στην Φωλιά”!..

Ειδικότερα:

Στην “Στρατιά Αιγαίου” τοποθετήθηκε ως Δκτης ο “Kor” Αλί ΣΙΒΡΙ, ο οποίος προηγουμένως ήταν Δκτης του 4ου ΣΣ! Τί μας… λέει αυτό;

– Μας λέει πως οι ΤΕΔ επανέρχονται στις… πάγιες και… παραδοσιακές τους κινήσεις! Το 4ο ΣΣ ήταν αυτό που φύλαγε (και φυλάει ακόμα) το εκάστοτε Καθεστώς και κυρίως τις Χούντες! Παραδοσιακά σ’ αυτό Δκτης ανελάμβανε και αναλαμβάνει Στρατηγός… “δικτυωμένος” και με… “μέλλων”, αχαχαχαχαχα, στις ΤΕΔ! Ο Δκτης αυτός “πήγαινε” μετά, συνήθως, Δκτης στην Στρατιά Αιγαίου! Τα τελευταία χρόνια αυτό είχε σταματήσει! Επανήλθαμε και πάλι στην… κανονικότητα, αχαχαχαχαχαχα, και αυτό συνέβη, όπως εμείς εκτιμούμε, κυρίως για λόγους εσωτερικής ασφαλείας, ήτοι καλυτέρου εσωτερικού ελέγχου των ΤΕΔ σ’ αυτήν την συγκεκριμένη ΖΕ τους!

  • Έσφιξε τα λουριά“* ο Ακάρ παντού στις ΤΕΔ φίλοι μου!.. Γύρισε στην τ/στρ-κή “πεπατημένη”, με την οποία οι ΤΕΔ δεν… ξεφτιλίστηκαν ποτέ, δεν έπαθαν μείζονες ζημιές, αλλά… επέζησαν και στις χειρότερες ιστορικά περιόδους της Τουρκίας!
  • * Παράδειγμα: Στην “Δνση Επχσεων” του ΤΣΞ τοποθετήθηκε, ως Δντης, ο σκληροπυρηνικός Υπτγος Μπαχτιγιάρ ΕΡΣΑΫ, ένα στέλεχος που το 2016, στην περιοχή του Καλετεπέ, στην Τσουκούρτζα, του Ν. Χακκαρί, στην ΝΑ Τουρκία (Τ/Κουρδιστάν), είχε… “εκκαθαρίσει” (σκοτώσει) περισσότερους από 200 μαχητές του “ΡΚΚ”! Ο Αξκός αυτός είχε μείνει 31 μήνες (σχεδόν 3 χρόνια) στην Φυλακή, λόγω της “ΒΑΡΙΑΣ”!.. Σήμερα τί γίνεται στην Τουρκία και στις ΤΕΔ; Τί γράφαμε πιο πάνω μόλις, θυμάστε;

– Ασφαλώς να θυμίσουμε ότι ένας βασικός / κύριος λόγος που ο Σωματάρχης του 4ου ΣΣ συνήθως γινόταν, και όπως βλέπουμε, συνεχίζει να γίνεται Στρατάρχης στο Αιγαίο, ήταν και παραμένει το γεγονός ότι Μ. Μονάδες του 4ου ΣΣ, (όπως πχ η 28η Μ/Κ ΤΑΞ) συμμετέχουν σχεδιαστικά στις επιχειρήσεις της Στρατιάς Αιγαίου! Ο κάθε Δκτης λοιπόν του 4ου ΣΣ, εκτιμάται ότι γνωρίζει (έστω θεωρητικά) καλύτερα τα επιχειρησιακά θέματα της “Στρατιάς Αιγαίου”, από οποιονδήποτε άλλον Τ/Αξκό!.. (Ή εκτιμάται πως θα τα υλοποιήσει καλύτερα, αν απαιτηθεί)!..

– Προσέξτε τώρα! Ποιός τοποθετήθηκε Δκτης στο 4ο ΣΣ; Τοποθετήθηκε ο Υπτγος Ερχάν ΟΥΖΟΥΝ, μέχρι “χθες” Επιτελάρχης στο ΝΑΤΟ-ϊκό Στρατηγείο Σμύρνης! Καταλάβατε λοιπόν πιστεύω, το πώς “παίζετε” το “παιχνίδι” απ’ το βαθύτατο τ/στρατιωτικό σύστημα!.. Θα πάει λοιπόν στην Άγκυρα ο ΟΥΖΟΥΝ και πλην των άλλων που ικανοποιεί αυτή η μετάθεση – τοποθέτηση, έχοντας την εμπειρία και τις… γνώσεις και από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, θα προβεί πιθανώς (!) σε τροποποιήσεις ή και σε αλλαγές ακόμα κειμένων σχεδιασμών του 4ου ΣΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κλπ, κλπ, κλπ, αν βεβαίως αυτό το κρίνει ότι απαιτείται και φυσικά ΠΑΝΤΑ με έγκριση της τ/στρ-κής ηγεσίας!..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ” – “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ“!

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1. Απόδειξη ότι οι Κοι των διαφόρων λίγων και γνωστών… στρ-κών “σάϊτς” ασχολούνται μόνον με το οικονομικό κέρδος, όντας κυρίως “προμόουτερς” και “ντίλερς” εμπόρων όπλων και… κυκλωμάτων (STOP), και καθόλου… Πατριώτες, (όπως μας / σας παρουσιάζονται στα Κανάλια, στα Ραδιόφωνα και στα… ΓΕ), απόδειξη επίσης ότι είναι διαπλεκόμενοι με τους Τούρκους ομοίους τους, (με τον γενικό… συντονιστή τους στις Η.Π.Α.), θεωρούμε το γεγονός ότι το ευρείας επισκεψιμότητος τ/”σάϊτ” “www.haber7.com” κάνει σήμερα μνεία του ελληνικού “pronews”, με τον τίτλο “Άρχισαν από τώρα να κλαίνε οι Έλληνες”, αναφερόμενο στα γραφόμενα στο ε/”σάϊτ”, σχετικά με την ολοκλήρωση της παραλαβής και του 2ου Ρωσικού… “Πακέτου” των S-400, στην Τουρκία!.. Ξυπνάτε!..

2. Τί δουλειά, Κε Α/ΓΕΣ Στρατηγέ Καμπά, είχε ο Μέραρχος της Λέσβου να βγει και να πει σε τοπική ε/φ την γνώμη του για το “Βασιλεύσι” ή “Ευσεβέσι”, στο “Σώσον Κύριε Τον Λαό Σου”, κλπ; Ήθελε να μας πει ότι είναι… Δημοκράτης; Το ξέραμε, δεν χρειαζόταν! Ήταν ΠΑΣΟΚ και έγινε ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα φανατικός για να ανέλθει!

  • Από “διατηρητέος” κάποτε θα φύγεις Αντγος ρε φιλαράκο, τί άλλο θες; Αλλά για πες μας!

– Το “έδεσες” αμυντικά το νησί, που είναι ο 1ος Τ/Στόχος σε μια λίαν πιθανή Ε-Τ πολεμική εμπλοκή, που βγήκες να μας πεις (και μάλιστα λανθασμένα) πως θα πρέπει να λένε οι Παπάδες και όλοι εμείς “Ευσεβέσι”, κλπ;

Διαβάστε όλοι τον Στρατηγό Λέοντα ΒΑΚΚΑ (“ο Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ως πολεμικός ηγέτης”) και θα διαπιστώσετε πως μέχρι και ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αυτός ΕΛΛΗΝΑΣ, ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ “των 5 Θαλασσών και των 2 Ηπείρων”, όταν ψελνόταν το “Σώσον Κύριε Τον Λαό Σου”, κλπ, “ΒΑΣΙΛΕΥΣΙ” έλεγε και Αυτός, (όπως και όλοι οι Βενιζελικοί Αξκοί που μετά την ήττα του Βενιζέλου το 1920, κατέφυγαν μαζικά στην Πόλη), διότι ρε… Καραγκιόζηδες το “Βασιλεύσι” δεν αναφέρεται στον… Παύλο και στην… Φρειδερίκη, (οι οποίοι, το 1946-1949, πονέσανε πολύ τα Κομμούνια), αλλά στους Βυζαντινούς Βασιλείς – Αυτοκράτορες, των 1100+ χρόνων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μας!..

– Και εμείς δεν είμαστε Βασιλικοί ρε Πουλιανίτη, αλλά τους Βασιλείς του Βυζαντίου και ειδικά τον Τελευταίο Αυτοκράτορά μας, τον Κων-νο Παλαιολόγο, τον έχουμε για σύμβολό μας, ζώντας μέσα μας το… “πάλι χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι”!.. Χαλάρωσε λοιπόν και μην ξαναγίνεις “σκεύος… εκμετάλλευσης”, όσων θέλουν (και κερδίζουν μάλιστα απ’ αυτήν), την διχόνοια των όσων λίγων Ελλήνων μείναμε ρε!..

3. Αύριο, πιθανότατα, λόγω προγραμματισμένου μας ραντεβού με Άγγλους… φίλους, θα απουσιάσουμε από την… συχνότητά μας! Καταλάβατε! Την Πέμπτη (19-09-2019) λοιπόν ξανά, “πρώτα ο Θεός”!..

4. !#$430_!eva=21!

-/-