Και Πάλι Θύρα “7”… Θεμάτων (Αρχικά “7”)!.. Για Δείτε Λοιπόν!..

Φίλοι μου / μας!

1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΣΗΣ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΣΣΕ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΕΕΔ, ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΗΘΟΣ), ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΥΝ ΚΟ Α/ΓΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΣΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ… ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗ, ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ, ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΕΣΞ, ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΜΙΤΣΗ, ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ, (ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ), ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ, ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ… ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΞΚΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ… ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ / ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΩΝ Ε/ΑΞΚΩΝ, ΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΣ ΣΣΕ!..

ΑΣ ΕΙΝΑΙ “ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ” ΤΟΥ ΚΑΙ… ΘΑ ΕΙΝΑΙ!..

ΤΟ ΓΕΣ, ΤΕΛΟΣ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΠΩΣ Ο ΕΣΞ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΕΔ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΡΙΝΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ Ε/ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!!!..

KAR_2243_1

 

KAR_2283_1

2. ΚΕ ΥΠΑΜ! ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ “ΧΘΕΣ” ΣΤΟ… “ΖΑΠΙΝΓΚ” ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!..

ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, (ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΕΥΘΙΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π-Θ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΗΣ, Ο ΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ, ΑΦΟΡΩΣΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΜΑΣ, ΚΛΠ), ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ, ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ!

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΚΛΠ, ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΣΟ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ “ΚΛΙΣΕ” ΥΠΑΜ, ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΥΠΑΜ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΥΠΑΜ ΤΩΝ 10ΕΤΙΩΝ ΤΟΥ 1960 ΚΑΙ ΤΟΥ 1970, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 1980, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ!..

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΓΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ) ΚΡΙΣΕΙΣ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ (29-10-1923) ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ, ΓΙΑ 10ΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, (ΜΕΤΑ ΤΟ 1950), ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ-ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ, [ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ Η(ΔΙΑΖ) ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ], ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΓΓΙΖΟΝΤΟΣ ΠΛΕΟΝ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ (SIC) ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023, ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ (ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ “ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ”), ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ 1923 ΑΚΟΜΑ!..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Η(ΔΙΑΖ) ΥΠΟ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ (“EXTREME”), ΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΘΕΑΣΗ, ΕΥΤΥΧΩΣ*, Ο ΚΥΡΙΟΣ(!) ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!..

* ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ), ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΩΝ-ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ… ΧΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΘΡΑΚΗ, Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟ!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ(!) ΚΡΙΣΕΩΝ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ, ΟΜΟΡΟ ΚΑΙ ΜΗ, ΧΩΡΟ (ΑΛΛΙΩΣ, ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΜΕΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ), ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, (ΤΟ “ΜΕ ΑΔΕΙΑ” ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ), ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!..

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕ, ΟΠΟΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ… ΔΡΑΣΗ (SIC) ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!

ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ, ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΩΡΑ, ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ 2 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!

Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1974 ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟ 1996!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ, ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η(ΔΙΑΖ)

ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΝ ΚΥΠΡΟΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, (“ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ”, ΚΛΠ), ΟΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΤΕ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ” (ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΛΥ… “ΛΑΪΤ”, ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ), ΚΑΙ

ΤΑ… ΔΕ ΙΜΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ… ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΛΕΟΝ “ΠΑΤΗΜΑ”, ΓΙΑ Τ/ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ 1/2 ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ… ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ; ΤΥΧΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ Η(ΔΙΑΖ) ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΑΣ Η(ΔΙΑΖ) ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ, Τ/ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, … ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Ο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣ ΓΚΙΟΝΕΝΣΑΪ, ΚΛΠ;

ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ… ΑΓΓΙΞΕΤΕ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΩΣ -ΛΥΠΑΜΑΙ- ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 1955 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΜΜΕΣΗ… ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ… ΚΟΛΠΟ, ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΟ 1925 ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ 1964 Η(ΔΙΑΖ) ΤΟ 1967; ΜΗΠΩΣ ΤΟ 1987, ΚΛΠ; ΑΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1950 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, (ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΜΕΙΖΟΝ Τ/ΓΕΓΟΝΟΣ – ΣΥΜΒΑΝ!..

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΕΜΑΛ (ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ Π-Θ ΝΙΧΑΤ ΕΡΙΜ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΤΗΝ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950) ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ “ΚΑΙΡΟΙ”!..

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ… ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΛΥΣΗ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ”, ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ… ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ(!), ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ, ΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ Η ΜΟΣΧΑ, ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΚΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ-ΡΗΘΕΙΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ “ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ (SIC) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!..

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ, ΕΝΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ… ΔΩΡΟ!

ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΙΤΩΝ ΧΩΡΑ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕ(!), ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ… ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ… ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ (ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ), ΟΠΩΣ Η ΡΗΣΗ “ΕΞΑΓΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”, ΕΜΦΑΝΩΣ ΥΠΟΔΗΛΟΙ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΚΛΠ!..

Ο ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τ/ΣΤΡΑΤΟΣ** (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ “ΣΑΪΤ” ΜΑΣ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ -ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ- ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ “ΠΟΔΑΡΙΟΥ”, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ “ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ”, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΟΥ ΦΑΝΕΡΑ Η(ΔΙΑΖ) ΚΡΥΦΙΩΣ ΕΙΧΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΟΣΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΛΟΓΟ!..

** Ο Τ/ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ… ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ!..

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑΧΕΩΣ ΕΥΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ / ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ (ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΕΠΕΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5 ΕΤΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΜΙΤ ΑΠΟΤΥΧΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ “ΚΙΝΗΜΑ” ΤΟΥ 2016, ΟΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ),

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΜΗ / ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΟΠΩΣ -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΕΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠτΔ ΡΤΕ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ (ΑΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΤΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2002, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ(!) ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ(!) ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 90% ΝΑ “ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΕΙ” ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΜΙΓΩΣ “ΚΕΜΑΛΙΚΟΣ”, ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, … ΗΣΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΩΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΣΤΟΝ… ΡΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ “ΔΟΥΝ” ΣΤΗΝ… ΔΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ… ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΣ)!..

Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ Τ/ΕΠΧΣΕΩΝ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ, ΣΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΤΩΝ -ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ- ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΔ!..

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ” “ΣΚΥΨΙΜΟ” ΤΗΣ Τ/ΣΤΡΑΤΟΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ – ΥΠΕΞ – ΥΠ.ΟΙΚ.), ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ”, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ) ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΑ, ΟΣΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ-ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ” (ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ Τ/ΚΡΙΣΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ Ε-Τ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ!.. (ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ… ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΏΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ “ΑΙΤΙΑ” ΚΑΙ “ΑΦΟΡΜΗ”)!..

ΑΥΤΑ ΚΕ ΥΠΑΜ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΝΟΗΣΑΤΕ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ  ΟΤΙ, ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ!..

ΥΓ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΥΝ, ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥ Π-Θ, (Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ, ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ), ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!.. ΑΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ!..

3. Για την υπόθεση “ΓΚΙΟΥΡΤΖΑΝ” μελλοντικά, ίσως σύντομα, να διαβάσετε “2 λόγια”!.. Για τώρα μόνον ένα! Το “Al Monitor”, το οποίο κάποιοι, παρουσιαζόμενοι ως ειδήμονες, επαϊοντες, κλπ, (γειά σας Κε Σέρμπε), παρουσιάζουν ως έγκυρο, κλπ, και μάλιστα και ιδιαιτέρως έγκυρο, είναι “σάϊτ” του Γκιουλέν, τουλάχιστον… ήταν, και πολυ-υπονομευμένο πλέον, (εδώ και καιρό), από την ΜΙΤ!.. Προσοχή λοιπόν… “ΑΓΓΕΛΟΙ” του φωτός, αλλά και του… σκότους!..

4. Όχι “Θαυματοποιός” Κε Καρατζαφέρη, αλλά “Θαυματουργός”!.. Επίσης, Όχι, “μου είναι εξαιρετικά δημοφιλής”, αλλά εξαιρετικά, πχ συμπαθής, ή ό,τι άλλο, όχι όμως “δημοφιλής”, αφού ο… “δήμος” είναι πολλοί άνθρωποι και εσείς ή… εγώ, αχαχαχαχαχαχαχαχα, είμαστε… ένας!..

5. Έχουν σκυλιάσει πιο πολύ οι Χουνταίοι, παρά οι διεθνιστές “Σορος-Συριζαίοι”, με τον Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Καλά ρε σεις! Τον Κ. Γ. Καραμανλή δεν τον χωνέψατε ποτέ, διότι ας πούμε “έκλεισε” τους… αγαπημένους σας στην Φυλακή! Ο νυν Π-Θ, ρε σεις, τί ακριβώς σας έχει κάνει;

6. Με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ε/φ “ΕΣΤΙΑ”! Μην φοβάσαι, και κυρίως μην ανησυχείς τόσο πολύ, μεγάλε… διοπτροφόρε αναλυτά της ε/φ του Μελισσανιδικού Χουντο-Συριζαίϊκου “κυκλώματος”, “ΕΣΤΙΑ” (… αφοδεύετε πλέον αισχρώς πάνω στην ιστορία της θρυλικής αυτής ε/φ) και “οι Έλληνες θα ξαναγυρίσουμε στα εδάφη μας στην Ανατολή”!..

7. ΚΑΛΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟΝ ΠτΔ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΟ ΡΤΕ, ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΟΦΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ… ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ, ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2023, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ (ΚΑΙ) ΝΑ ΚΑΕΙ! Η “ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ” (“ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ” ΠΛΕΟΝ), ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΙΣΩΣ ΤΟΝ… ΣΚΟΤΩΣΕΙ!.. (ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ)!..

ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ, ΣΕΒΑΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, “ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΣ ΟΛΕΘΡΟΝ ΗΓΑΓΕΝ”, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ! ΣΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!..

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΕ! ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ “ΑΙΓΑΙΟ” “ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ”, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΑΙΓΕΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΗΝ Ε/ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,  ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ, ΚΛΠ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΠΧ ΤΡΟΙΑΣ (“ΠΙΑΝΩ” ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΩΡΑ),ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡ Η ΤΡΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝ Ο ΚΑΤ’ ΕΣΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ… ΟΜΗΡΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑ 2 ΕΠΗ ΤΟΥ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!

ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η(ΔΙΑΖ) ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΕΤΣΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΖΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΡΙΣΙΜΗ “ΠΛΕΜΠΑ” ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΑΣ;

ΕΝΩ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ “ΚΥΠΑΡΗΣ” ΡΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ; ΚΑΛΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ “ΛΙΜΑ”, ΑΛΛΑ ΕΣΥ;

ΧΑΙΡΕ!..

Α! ΓΙΑ “ΒΑΛΕ ΧΕΡΙ” ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Τ/ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΓΙΝΙΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ “ΚΟΥΒΑ”, ΡΕΤΖΕΠ! ΕΙΝΑΙ ΠΧ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΓΚΙΡΕΣΟΥΝ ΣΠΟΡ 0 – 4; ΑΣΕ ΔΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΑΛΑΤΑ ΦΕΤΟΣ, … ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ… !..

8. Διαβάσαμε, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, στην κεκαλυμμένη “Χουντο-Συριζαίϊκη” και τάχα “δεξιά” ε/φ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, για τον σκοτωμένο, το 1986, στον Έβρο (“Κτήμα Τσιρόζη” / κοντά στις Φέρρες), Στρ Ζήση ΚΑΡΑΓΩΓΟ, και λέμε στους Κους της ε/φ τα ακόλουθα:

O υπόψη νεκρός Στρ ΚΑΡΑΓΩΓΟΣ, το όνομα του οποίου δόθηκε ακολούθως στο εκεί (ευρύτερο χώρο συμβάντος) ΕΦ, ήταν χρήστης ουσιών! Πήγαινε σε διάφορα σημεία της μεθορίου (με 1,2 άλλους μαζί του ή και μόνος και συνήθως όταν ήταν “περίπολο”) και ερχόμενος σε επαφή με Τούρκους Στρ., με τους οποίους άλλαζε τσιγάρα “Μάλμπορο” και άλλες μάρκες,  με χασίς!

Οι Τούρκοι τότε Στρ (αριθμός βεβαίως αυτών) και για μακρύ χρονικό διάστημα “έβγαιναν” στο ποτάμι (απ’ την πλευρά τους φυσικά) κατά τις περιπολίες τους, είτε στην υπερυψωμένη τους εκεί σκοπιά και έριχναν το… δόλωμα, τραγουδώντας το “ουζάκι, ουζάκι, μάλμπορο τσιγαράκι”, σε αρκετά καλά ελληνικά οι περισσότεροι, σημάδι ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν “Yeni Rakı” με κανένα πακέτο “Μάλμπορο”!

Ο Καραγώγος όμως (καταγόμενος από το Αγρίνιο, όπου έχουμε και τα περίφημα καπνά…), προφανώς είχε ζητήσει και άλλαζε τσιγάρα με χασίς!

Την ημέρα του συμβάντος ο Ζ. Κ. ήταν άτυχος, καθ’ όσον ο Τούρκος… συνεργός του (sic), ο οποίος ήταν σκοπός στην υπερυψωμένη και είχε κατέβει κάτω, προκειμένου να γίνει η ανταλλαγή, όπως ήταν φυσικό, δεν αντελήφθη / δεν είδε την ερχόμενη τ/ έφοδο (Τ/Υπλγός), η οποία ουσιαστικά συνέλαβε την Ε-Τ… φιλία  “επ’ αυτοφώρω,   την ώρα της ανταλλαγής / συναλλαγής, η οποία σημειωτέον γινόταν στο ε/έδαφος, εντός δηλαδή του “Κτήματος Τσιρόζη”, (ο 2ος Ε/Στρ παρακολουθούσε από μικρή απόσταση), “Κτήμα Τσιρόζη” το οποίο είναι, για να καταλάβετε, μία πρόσχωση / ένα… “βυζί” μέσα στο τ/έδαφος και ουσιαστικά είναι σαν να μην μας ανήκει στην πραγματικότητα, αφού αν μπούμε εκεί μέσα, ο εχθρός δύναται ευκόλως να περικυκλώσει το… “βυζί”, κλπ, κλπ, κλπ!

Ο Τ/Υπλγός πυροβόλησε και πέτυχε καίρια τον Ζ.Κ., ο οποίος συρόμενος καλύφθηκε και είπε στον συνάδελφό του στο περίπολο να πάει να ειδοποιήσει τον Αρχιφύλακα του ΕΦ, κάτι που αυτός και έκανε!..

Ο ΔΕΑ Αρχιφύλακας του Φυλακίου μας (για λόγους ασφαλείας-του δεν θα γράψουμε το όνομά του), ένας πραγματικά εύψυχος και εκπαιδευμένος γενικώς στρατιωτικά, και όχι εκπαιδευμένος μόνον στα καθήκοντά του ως Αρχιφύλακας “Μεθοριακού ΕΦ”, “Έφεδρος Αξκός, άριστος γνώστης της περιοχής, έτρεξε με Στρ-τες  του (2 ή 3 στην αρχή) στον τόπο του συμβάντος και αμέσως τράβηξε πίσω, σε κεκαλυμμένο χώρο, τον βληθέντα Ζ. Κ.

Ο Ζ. Κ. ρώτησε τον Δόκιμο,  “θα ζήσω ρε Δόκιμε;” και εκείνος του απάντησε, “μην φοβάσαι, θα γίνεις καλά”, για να επανέλθει ο Ζ. Κ. λέγοντάς του πως “όλοι μου το έλεγαν στην Μονάδα, αλλά εγώ έκανα το λάθος να εμπιστευτώ τους Τούρκους”!..

Την ίδια εκείνη στιγμή ανοίχτηκε “πυρ” από τους απέναντι Τούρκους, απέναντι όπου ήταν ήδη ο Τ/Υπλγός και αν δεν σφάλλω 7 ή 8 Τούρκοι στρ-τες, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί και μόλις έρθει, με αποτέλεσμα να ανταποδώσουν οι Έλληνες και να συναφθεί κανονική μάχη, στην οποίαν, όπως μετέπειτα απεδείχθη είχαν σκοτωθεί 2 Τούρκοι,  ο Υπλγός και αν δεν απατώμαι Στρ. ήταν ο άλλος φονευθείς Τούρκος. (Οι Τούρκοι μετέδωσαν από τηλεοράσεως τις κηδείες τους! Του Υπλγού η κηδεία έγινε στην Πόλη, απ’ όπου προφανώς κατήγετο).

Την ώρα της συμπλοκής υπήρξε στις αντίστοιχες Μονάδες των συμπλεκομένων συναγερμός και προετοιμασία καθόδου στην περιοχή! Η ε/πλευρά έλαβε σχεδόν αμέσως όλα τα προβλεπόμενα τότε… μέτρα, ούσα έτοιμη για άμεση εμπλοκή!..

Τελικώς, τα πάντα ηρέμησαν(!) μετά από την συνεννόηση των 2 υπευθύνων της υπόψη περιοχής Στρατηγών! (Από εμάς, αν δεν σφάλλω, Στρατηγός ήταν ο Υπτγος τότε Κολομπρατσίδης και μετέπειτα Γαλάνης).

Αμέσως μετά οι Τούρκοι έφεραν στον τόπο του συμβάντος 4 ασθενοφόρα των 2 θέσεων, γεγονός που σημαίνει ότι πλην των 2 αναφερθέντων νεκρών, προφανώς είχαν και 6 τραυματίες (Τουλάχιστον… τέτοιους)!.. Από ε/πλευράς δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες, πλην φυσικά του Ζ.Κ. , ο οποίος ξεψύχησε λίγη ώρα μετά από την στιγμή που πυροβολήθηκε από τον Τ/Υπλγο.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στον… αναφερόμενο, στο άρθρο της ε/φ, Έλληνα της… περιοχής Ζαπάρτα, άτομο το οποίο, (όπως και οι όμοιοί του), είναι ή θα πρέπει να είναι… “αντικείμενο ενδιαφέροντος” των “ΕΛΑΣ” – “ΕΥΠ”! Είναι πάντως γεγονός ότι παρέστη στο συμβάν, μετά την… ηχώ των πυροβολισμών και… STOP!

2 ΛΟΓΙΑ“: 

  • Ο ΔΟΚΙΜΟΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΚΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ!.. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ!..
  • ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΤΡ. , ΑΛΛΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΑΝ Ο ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ… ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ “ΕΒΛΕΠΑΝ” ΤΟΤΕ… ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΕΔ (1986 / Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΣΚΛΗΡΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ… ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ), ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΥΤΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΦΑΛΛΩ ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ, ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ (ΚΑΙ ΤΟ ΕΦ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ), ΣΕ ΟΝΟΜΑ ΕΦΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΡ.
  • ΔΚΤΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΞΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΠΟ “ΜΙΚΡΟΙ” ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ “ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ”, ΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΚΑΘ’ ΟΣΟΝ Η ΜΕΘΟΡΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ… ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΕΝΟΣ… ΑΝΧΗ!.. (ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ Η Ε-Τ ΜΕΘΟΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ “ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ”, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ… “ΚΟΡΩΝΟΪΟ” ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ… ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ)!..
  • ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ(!) ΥΠΑΡΞΗ 2 ΜΟΝΑΔΩΝ Κ/Δ, Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!!!..
  • ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΓΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΕΔ / ΣΞ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΡΟΥΝ… ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΟΝ Π. ΕΒΡΟ, ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΕΔ / ΣΞ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΠ – ΕΛΑΣ!

 

9. ΠΑΤΕ, “ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΣΩ”, ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ “ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ”!

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ Κ-Β, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΛΗΝ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΚΛΠ, (ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΦΟΥ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ – ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ… ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ – ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ), ΤΟΤΕ Η ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ, ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ, ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ!..

Ο ΚΟΣ Π-Θ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ! ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 (ΕΞΗΓΗΣΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ “ΓΙΑΤΙ” ΜΟΝΟΝ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ), ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ… ΜΕΡΛΙΝ, ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ!.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ!..

ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60, ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ, ΜΟΡΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΟΝΤΡΑ Η(ΔΙΑΖ) ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!.. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΧ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΠΧ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Η (ΔΙΑΖ) ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ, ΚΛΠ!..

ΕΤΣΙ, ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΑ “ΧΟΥΝΤΟ-ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ” ΛΙΜΆ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!

ΟΧΙ ΚΕ Π-Θ! Η(ΔΙΑΖ) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η(ΔΙΑΖ) ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ… ΘΑΝΑΤΟΥ!..

ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ, ΟΠΩΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ 2, 3 ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, Η ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ! ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΙΘΟΥΣ” ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ… ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ(!!!) ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ, ΤΕΤΟΙΟΝ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!.. (ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΜΕ “ΑΙ”, Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΥΒΡΕΩΝ, ΝΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΕΙ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ, ΑΝ ΟΧΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ! ΒΓΗΚΕ Η “Ο” ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΕΝΩ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΟΣ ΤΣΑΚΡΗΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ “Ο”, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ… ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ 4Η ΔΟΣΗ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕ Π-Θ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ)!..

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΕΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ… ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΕΣΑΣ!  ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ ΣΑΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΤΙΜΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΠΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΧΙΟ, ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ 02-12-2021 ΕΚΑΝΕ), ΩΣ ΚΟΥΛΗ ΧΡΥΣΟ;

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; AN ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟΝ ΕΣΑΣ ΩΣ ΑΤΟΜΟ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΤΟ “ΓΡΑΨΙΜΟ” ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ! ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ(!) Π-Θ ΜΑΣ!

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ!..

10.

Will the Palestinian Authority Abandon ‘Pay-For-Slay’?

Likely not, but there will be consequences.

 

The Palestinian Authority provides generous monthly stipends to imprisoned terrorists and to the families of terrorists who were killed while committing their attacks. The more serious the offense, and the longer the prison term, the greater the stipend. The families of the dead “martyrs” receive the most. The effect of this policy is to reward past, and incentivize future, terrorism.

Congress passed the Taylor Force Act in 2018, which forbids giving any aid to the PA as long as this “Pay-For-Slay” program continues. The Bidenites have violated the act with impunity, having transferred hundreds of millions of dollars to the PA even though it continues its “Pay-For-Slay”program. How they have been allowed to get away with this? Where is the outcry from Congress? From the public? It’s a puzzlement.

Mahmoud Abbas has repeatedly rejected the suggestion that he would ever succumb to pressure and end “Pay-For-Slay.” He melodramatically promised to fund the program, unchanged, down to “my last penny.” But now it seems he’s decided after all to stand down from his previous position, and instead to change the method of payment which will depend not on the severity of the recipient’s sentence, but on the financial need of a prisoner’s, or a deceased terrorist’s, family.

A report on this likely change to the PA’s “Pay-or-Slay” program is here: “Palestinian Authority likely to abolish pay-for-slay, Frej says,” by Tovah Lazaroff, Jerusalem Post, November 17, 2021:

The Palestinian Authority is likely to abolish its policy of providing monthly stipends to jailed terrorists and the families of terrorists who have killed Israelis, Regional Cooperation Minister Esawi Frej told Israel Radio on Wednesday morning.

“I believe that in the coming months this [PA] policy will change,” Frej said, adding that a different mechanism would be created that would be acceptable to everyone. It was an allusion to past proposals to sway the PA to change its method of payment, which now provides the largest financial reward for those who have committed the most serious terror attack and the least reward for those only marginally involved in terror.

The international community would prefer a social welfare system for Palestinians jailed by Israel that provided equitable payments based solely on financial needs….

The “dire financial crisis” of the PA is a result of several factors.

First, the EU donors have been most unhappy with the continued use by the PA of antisemitic schoolbooks that it has repeatedly promised to fix or replace, but has done neither. As a consequence, since the beginning of the year the EU has held back on contributions to the PA, claiming “technical difficulties.”

Secondly, the colossal corruption in the PA continues without abating; Mahmoud Abbas and his two sons Tarek and Yasser have by now accumulated a family fortune of between $400 and $600 million. In addition, several hundred Abbas loyalists, their relatives and friends, have received PA government sinecures that pay up to ten times the ordinary Palestinian wage, another drain on the PA’s finances. This theft of aid money has enraged many donors, including those in Europe and the Arab states in the Gulf.

Third, the rich Sunni states of the Gulf have been suffering compassion fatigue; they are tired of being seen by the PA as a bottomless funder of the Palestinians, and angry, too, about the PA’s refusal to negotiate with Israel. The Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman told Mahmoud Abbas in 2018 to “accept whatever deal the Americans offer.” Abbas ignored that advice. As a consequence, Saudi aid to the PA has decreased from $174.7 million in 2019 to only $32.5 million in 2020. Though figures for 2021 have not been released, everyone assumes there will have been another decrease in Saudi aid since 2020 – perhaps all the way to zero. The United Arab Emirates and Kuwait have also cut their aid to the PA. All of this leaves the PA finances in a parlous state.

Among the issues highlighted by the World Bank, is an 85% drop in donor funding over the last 13 years, from $1.2 billion in 2008 to $184 million this year.

Both reports spoke against Israel’s policy of penalizing the PA for the terror payments, which Israel has dubbed, “pay-for-slay.”

Israel withholds that sum, some NIS 50 million a month, from its transfer to Ramallah of the tax fees it collects on behalf of the PA. In August Israel increased the sums it withholds to NIS 100 million monthly. But in light of the PA’s financial distress, Israel in the fall provided the PA with a NIS 500 million loan to offset the money it had withheld.

Israel will still continue to withhold from the taxes it collects for the PA, by the exact amount that the PA transfers to imprisoned terrorists and the families of dead terrorists. But at the same time, Israel has this fall provided the PA with a 500 million shekel ($155 million dollars) loan, hoping to stave off the financial collapse of the PA

In Oslo, Frej plans to ask donor countries that attend the AHLC to restore funding to the PA. On Wednesday morning Israel radio quizzed him about the discrepancy in Israel’s policy, which both penalizes the PA for pay-for-slay but helps it attain financial stability.

Here we have an Israeli official imploring donors to restore funding to the PA. This is based on the notion that the PA may be bad, but Hamas would be worse. And the support to the PA should allow it to provide more funding to improve the lives of ordinary Palestinians. That, anyway, is the assumption. But will this be the result? What if most of the donor money is siphoned off, as so much has been in the past, to line the pockets of Abbas, his relatives and friends, and to provide well-paid sinecures in the government, paying ten times the average salary to his loyalists and their relatives and friends? Won’t this spectacle of still more funds being diverted to Abbas & Co. further enrage ordinary Palestinians, who would feel better if all of the Palestinians, the leaders and not just their subjects, shared equally in the financial meltdown and consequent immiseration?

Frej added that he believed the situation would change. “I see there is a desire among the Palestinians to change this situation,” Frej said, adding that the US is working on this issue as well. “They [the US] are also not releasing money because of this,” he said.

Actually Essawi Frej is wrong. The American government, to its everlasting shame, has been releasing money to the PA despite the Taylor Force Act. But while the Bidenites have run roughshod over Taylor Force, they would prefer to have the Palestinians come up with a different way to provide financial aid to terrorists and their families. And they have done so.

UNSCO in its report to the AHLC also said that the “PA is weighing options for resolving the so-called ‘prisoners payments’ issue.”

It explained that these payments “greatly complicate Palestinian relations with Israel and key donors. International technical assistance could help the PA instead strengthen its existing cash transfer program that targets the most vulnerable Palestinian households.”

On Monday PA Minister Mohammad Shtayyeh told his cabinet that he had no intention of backing down on this issue, adding that he would press donor countries to pressure Israel to halt its tax deductions.

The Palestinian Prime Minister does not sound like he plans to abandon or refashion the “Pay-For-Slay” plan, and wants donors to pressure Israel to end its policy of withholding from the tax duties it collects for the PA and then hands over to it, the precise amounts the PA pays out to Palestinian terrorists and their families under the “Pay-For-Slay” program.

Israel and the PA appear to have been able to ignore the latest Gaza War between Hamas and Israel, and their representatives have been meeting to discuss ways to ameliorate the PA’s financial situation.

The ongoing contact between the parties has created a new, more positive dynamic. The parties are seeking to revitalize their cooperation, particularly cooperation relating to the economy and trade.

This is crucial in order to strengthen the Palestinian economy, meet basic needs, especially in Gaza, and reduce the risk of further escalations of violence,’ Huitfeldt said.

“The economy in Palestine has been hit hard by the coronavirus pandemic. Poverty and unemployment are on the rise. The escalation of violence between Israel and Palestinian armed groups in Gaza in May brought further suffering to the civilian population,” Huitfeldt said….

Neither the poverty nor unemployment in. Gaza are Israel’s fault. Mismanagement and corruption explain the situation. The corruption has been colossal: just two Hamas leaders, Mousa ibn Marzouk and Khaled Meshaal, have each stolen at least $2.5 billion, with some Arabs suggesting that Khaled Meshaal’s take has been $5 billion. Another 600 Hamas millionaires – who collectively are worth several billion dollars — live in the Strip. Such extremes of wealth, and the knowledge that the wealth consists of aid money meant for everyone, has put ordinary Palestinians in a rage.

Let’s suppose the PA starts to give out money not just to those convicted of terrorism, nor to families of prisoners who died during their terrorist attacks, but instead to all prisoners, the size of their stipends based on financial need rather than the nature of their deed. Though this is presented as getting away from the “Pay-For-Slay” program, those prisoners who have the greatest financial need will be those who are put away for the longest time, and unable to work to support their families -– that is, terrorists and, of course, those families deprived of a breadwinner because he was killed in performing a terrorist attack will also be in the greatest need. By a different route — with financial need as the sole criterion for the size of a stipend, the PA will still end up roughly with the same result, with imprisoned terrorists and the families of dead terrorists getting the largest stipends.

The PA will not be happy. It had hoped to recharacterize the payments it made to imprisoned terrorists as payments to the incarcerated based on financial need, and it assumed that that would be the end of any complaints. But the Palestinian prisoners most in financial need are those who are imprisoned the longest, who cannot earn money for themselves or their families during that time, and that means the terrorists. In other words, though the criteria for payment appear to be different, the prisoners who are given the most under “Pay-For-Slay” are almost identical to those who are given the most when financial need alone is being considered.

And there is something else that needs to be discussed by the donor states, and that ought to be factored into their decision on whether to renew aid to the PA. The “rewards” to Palestinian terrorists are much more than financial. Terrorists – alive and dead — are honored and held up as role models. Schools, streets, parks, city squares, and sports teams are named after them. Their terrorist acts are depicted as brave acts of derring-do, especially on children’s shows on Palestinian television. Stories are written about them. Video re-enactments of their lives and deaths are produced. Dalia Al-Mughrabi, Ahlam Al-Tamimi, Leila Khaled, Marwan Barghouti, Samir Kuntar, and many other mass murderers of Israeli men, women, and children, are held up as figures to emulate.

The donor countries – with the U.S. in the lead — should insist that the PA cease to glorify Palestinian terrorists, living or dead. No more television programs about them, no stories or books written to tell their tale to inspire others to go and do likewise. No naming of schools, streets, squares, and sports teams after them. Those schools, streets, etc. that have already been named after terrorists should have their names changed. All that honoring and glorifying of terrorists has the same effect as the “Pay-For-Slay” stipends: it rewards past, and incentivizes future, terrorist acts.

Will the PA conceivably agree to this demand? If it does, it will be seen by many Arabs as betraying its role as paladin of the Palestinian cause. And if it doesn’t, it could be dealt quite a blow to its bank account. Hard to say which road Mahmoud Abbas will choose.

11.

President Herzog to urge tougher line on Iran during UK visit

For his first official trip as president, Isaac Herzog flew to London on Sunday with first lady Michal. He has meeting scheduled with Prime Minister Boris Johnson, Foreign Secretary Liz Truz, MPs and Jewish community leaders, as well as Prince Charles, heir to the throne. Herzog will urge the British to be tougher with Iran in resumed nuclear talks in Vienna later this month.

12.

Is Francis a Trustworthy Pope?

New poll among American Catholics shows high degree of trust in Pope Francis.

 

Recent polls show that a majority of Americans seem to have lost faith in President Joe Biden. His approval ratings have dropped and many believe he is taking the country in the wrong direction. Many conservatives believe that he is destroying America.  And some believe that he is doing so deliberately.

Ironically, the world’s other best-known progressive Catholic—Pope Francis—is prospering in the polls.  A recent poll of Catholics by The Pillar, a Catholic news organization, found that American Catholics put more trust in the Pope than in their local bishop or in American bishops taken as a group.

This is ironic because there are very few issues on which the pope and the president disagree.  The policies they endorse are remarkably similar.  Whether the issue is climate change, fossil fuels, vaccine mandates, immigration, Islam, China, Iran, or socialism, there is hardly an iota of difference between the two.

Moreover, the two men seem to have formed a mutual admiration society.  Biden keeps a photo of the Pope and himself in the Oval Office, and the Pope has, in effect, taken Biden’s side against the United States Conference of Bishops on the issue of whether Biden should be denied communion because of his endorsement of abortion.  Biden even claims that during their recent meeting in Rome, Pope Francis said he “was happy that I was a good Catholic and I should keep receiving communion.”

But if the polls can be believed, Biden has now fallen out of favor with voters.  The question is, why is Francis still riding high?  To anyone who has paid attention to Pope Francis’ career, the amount of trust placed in him by the Catholics who were polled is astonishing.  Equally surprising is that Catholics who go to Mass at least once a week expressed the highest amount of trust.

This trust can be explained in part by the media’s positive treatment of Francis, and in part by simple ignorance. For many church-going Catholics, the most important thing that they know about Francis is that he is the pope.  And most pious Catholics tend to have a built-in bias in favor of whoever happens to be pope.

Yet, as I have mentioned, the Pope’s political and social views are largely indistinguishable from Biden’s.  And, for the most part, his positions on the issues are just as radical as Biden’s.  For example, on the issue of immigration, both men hew to an extreme knock-down-the-borders-and-let-them-all-come-in position.  And they do so with hardly any regard for the harmful consequences to the host country or to the migrants themselves.

Arguably, the Pope is the more radical of the two.  He continues to be one of Europe’s biggest boosters of mass migration long past the point where it became obvious to the majority of European’s that mass migration has been a disaster.

Does the Pope want a disaster?  Does he think, along with other elites, that Europe is in need of a population replacement?  That’s hard to say.  But there’s a good deal of evidence now that Francis wants to replace the Catholic Church with a new model—one that is more modernist, more humanist, more in touch with the times.  In short, a Church that is less God-centered and more man-centered:  a Church that is more pastoral and less—far less—doctrinal.

 Considering that Catholics are already far less doctrinal than they were only a few decades ago, one wonders how much more dilution of doctrine the Church can afford. The recent Pillar poll shows that a majority of Catholics born after 1980 no longer believe in the Real Presence of Christ in the Eucharist.  Other polls reveal that many Catholics no longer agree with Church teachings on contraception, abortion, homosexual marriage and hell.

How much further in that direction can the Church go before it becomes little more than a form of humanist spirituality?  And why does Francis want to push it in that direction?

 The answer that an increasing number of Catholics are coming to is that Francis doesn’t like the Church as it has been constituted for the last 2,000 years.  Although he has a great deal of tolerance for a great many things, Francis has no patience with traditional Catholics.  He continually berates them as “rigid,” “dogmatic,” “fundamentalists” who are allied with the Devil (Francis still believes in Satan) against him.

Just as many Americans are coming to the conclusion that Biden is destroying America, a small but growing number of Catholics believe that Francis is destroying the Catholic Church.  Moreover, they believe that he is deliberately attempting to destroy it.

What evidence do they offer?  The first thing they point to is the increasing confusion among Catholics about what they are supposed to believe.  Francis says one thing, and then he says the opposite.  He says one thing in public and then something quite different in private.  Unlike our muddled-minded president, however, the Pope himself is not confused.  When he sows confusion, he does it in a calculated way.  He may be lacking in theological profundity, but several authors who have written about his rise to power describe him as a crafty, even Machiavellian thinker.

But the Pope’s agenda is revealed more in what he does than in what he says.  Just as the intentions of Joe Biden (and/or his handlers) can be best discerned in who he appoints, so can the intentions of the pope.  Like Biden’s appointments to high office, Francis’ appointments seem to be calculated to undermine the mission of the posts to which they are assigned.  As I suggested elsewhere, if the pope appointed the head of Amalgamated Coal Mines to lead the Vatican Commission on Climate Change, we would be justified in assuming that he didn’t really care about saving the environment.

But take a look at some of the people he has put in charge of institutions and commissions whose charge is the social environment:

  • In 2017, Francis appointed Archbishop Vincenzo Paglia as the Chancellor of the John Paul II Pontifical Institute for Studies of Marriage and the Family.  Up until then, Paglia was best known for commissioning a billboard-size homoerotic mural for his cathedral Church.  Paglia himself appears in the mural embracing another man.  As I wrote at the time: “So, at a time of great confusions about sexual morality, the man that Francis picks to instruct Catholics about marriage and family is a connoisseur of homoerotic art.”
  • More recently, Francis appointed Msgr. Phillippe Bordeyne as the new president of the John Paul II Family Institute.  Bordeyne had this to say about his mission: “We theologians cannot continue to assert certainties about the family when we see the transformation it is undergoing today.”  Moreover, Bordeyne wants to update John Paul II’s teachings about human sexuality to include “atypical forms and expressions.”  Undoubtedly, Bordeyne hopes that these “atypical” forms will soon become more typical.
  • In 2016 Francis created the Dicastery for Laity, Family and Life, and put Bishop (now Cardinal) Kevin Farrell in charge.  Although “the pastoral care of the family” is part of the core mission of the dicastery, Farrell seems most interested in the LGBT “family.”  He invited decidedly pro-gay Fr. James Martin to be a featured speaker at the 2018 World Meeting of Families in Dublin.  He also wrote a positive blurb for a book by Martin.  A protégé of the notorious Cardinal Theodore McCarrick, Farrell once shared an apartment with McCarrick for six years.

One can only assume that the 85 percent of Catholics who gave their vote of confidence to Pope Francis, don’t know about these appointments.

One can also assume that there is much more that they don’t know about Francis.  The designers of the Pillar survey said they asked the questions about trust because of “a nearly constant flow of recent revelations relating to sexual abuse within the Church.”  And they added, “We found that trust surprisingly high.”

Yes, it is surprising.  Once again, the poll respondents may have been misled by media reports, many of which gave the impression that Francis was doing his best to combat clergy sex abuse.

In reality, Francis did everything he could to avoid the issue.  When he finally convened the long-heralded clerical sex abuse summit in Rome in 2019, he appointed pro-LGBT Cardinal Blasé Cupich of Chicago to steer the proceedings, and Cupich managed to steer the discussion away from the hot button issue of active homosexuality among clergy and bishops.

Did Francis really want to uncover the full truth about sexual abuse and abuse coverups?  The appointment of Cupich suggests that he did not.  Cupich was known to be solidly in the LGBT camp; moreover, he himself had been accused of covering up instances of clerical sex abuse in several different dioceses.

But, then, so has Francis.  In the summer of 2018, Archbishop Carlo Maria Vigano, a former papal nuncio to the United States, wrote an 11-page “Testimony” in which he accused Pope Francis (and several other high-ranking prelates) of covering-up Cardinal Theodore McCarrick’s history of sex-abuse.  Curiously, Francis never replied to the bombshell accusation.  As suggested by the many Catholics who seem to have never heard of Archbishop Vigano or the accusation, that turned out to be a successful strategy.

In January 2017, LifeSite News published an article listing “Six cases where the sex abuse scandal touches Pope Francis.”  The first case is particularly interesting because it gives an insight into the kind of company Francis keeps.

In 2012 the Congregation for the Doctrine of the Faith (CDF) defrocked Fr. Mauro Inzoli who was accused of molesting several children, including in the confessional.  However, Pope Francis reversed the decision in 2014 and reinstated Inzoli as a priest.  This was done at the request of Cardinal Francesco Coccopalmerio, a friend and close confidante of the Pope.  However, it turned out to be a bad move since Inzoli was subsequently sent to prison for his crimes by civil authorities.

Coccopalmerio himself came to the attention of authorities in 2017 when Vatican police found him presiding over a drug-fueled homosexual orgy in a Vatican apartment which belonged to his homosexual secretary, Monsignor Luigi Capozzi. The police ordered Coccopalmerio to leave before they arrested Capozzi and others. This may or may not have been an attempt to save face for Francis. However, the Pope was already indirectly involved in the apartment affair. It was Francis himself who had intervened to be sure that the apartment went to Capozzi rather than to the secretary for Cardinal Mueller, the conservative prefect of the CDF.

Ordinarily, it’s commendable to go to bat for one’s friends, but not when the intervention enables the friend to continue in his wayward ways. Francis, however, has a habit of covering for sexually compromised prelates, and even of elevating them to plum positions.

For example, despite a history of sordid sex scandals, Monsignor Battista Ricca, a trusted friend of Francis, was appointed to be Prelate of the Vatican Bank. Ricca was also put in charge of the Casa Santa Maria guest house (where the Pope resides). Since both positions are highly sensitive, Ricca hardly seemed the man for either job. Ironically, the justification for appointing the scandal-ridden priest to the Vatican Bank position was that he would help to reform the scandal-ridden institution.

Another friend of Francis who benefitted from papal indulgence is Argentine bishop Gustavo Zanchetta. Francis, who was at one time Zanchetta’s spiritual advisor, transferred Zanchetta to Rome after the bishop was accused of “aggravated continuous sexual assault” of two seminarians in his diocese. Despite the fact that Zanchetta was also accused of fraud and mismanagement of diocesan funds, Francis then appointed him to a newly created post at the Central Vatican Bank (not to be confused with the Vatican Bank—the one that Battista Ricca was supposed to reform).

A friend in need is a friend indeed. But why is it that the friends of Francis are so frequently in need of being bailed-out of trouble? His choice of friends casts doubt not only on his judgment, but also on his character.  Perhaps the next time The Pillar polls Catholics about who they trust, they could frame one of the questions this way: “What is your level of trust for a pope whose good friend presided over a drug-fueled orgy in a Vatican apartment?”

13.

Israel’s New Approach to the Nuclear Deal With Iran

In sharp contrast to the Netanyahu Doctrine.

 

The Bennett government in Israel has resigned itself to the idea that the upcoming nuclear deal with the Islamic Republic of Iran is preferable to a non-agreement. This is clearly in sharp contrast to the Netanyahu doctrine that fought ceaselessly against what it considered a “bad agreement.” Netanyahu argued that the nuclear agreement paved a legal way for Iran to acquire a nuclear bomb. At the end of this month, Iran “agreed” to return to the negotiating table in Vienna after a hiatus of almost six months. The Iranians used the time to advance their timeline toward a nuclear bomb.

On August 17, 2021, CBS News reported in a headline that “Iran (is) producing more uranium metal that can be used to make a nuclear bomb.” The Director General of the International Atomic Energy Agency (IAEA), Rafael Marino Grossi said that his inspectors had confirmed that Iran had now produced 200 grams of uranium metal enriched up to 20%.

The production of uranium metal is disallowed by the terms of the 2015 nuclear deal, also known by the name Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA). The nuclear deal promised Iran sanctions relief and other economic incentives in exchange for limiting its nuclear program. It seems, however, that Iran’s ultimate aim is to develop a nuclear bomb. Iran of course, denies that it is seeking to develop a bomb, but given its record of cheating, its claim that its uranium metal enrichment is for a civilian program is rather laughable.

In an interview with Foreign Policy magazine (September 14, 2021), Israel’s Defense Minister Benny Gantz pointed out that Israel would be willing to accept a return to a negotiated nuclear deal with Iran, but that the US should also prepare a serious “demonstration of power” if negotiations should fail. Gantz said, “The current US approach of putting the Iran nuclear program back in the box, I would accept that.” Obviously, Israel is in no position to tell the US how to conduct its affairs. In this case however, since Iran happens to pose an existential threat to the Jewish state, its voice must be heard. A spokesperson for the Defense Ministry made it clear, nevertheless, that Gantz does not support in principle the US return to the JCPOA, but that Israel would accept a longer, broader, and stronger nuclear agreement. Gantz disclosed that, “Iran has to fear that the US and its partners are serious.”

While Israel would not publicly oppose the new nuclear negotiations, Israel facing an Iranian threat means preparing a Plan C, which would involve military action. Gantz told Foreign Policy that, “If push comes to shove we’ll get there, we are not America, but we have our capabilities.” Gantz warned the world powers that if they should fail to prevent Iran from getting a nuclear bomb, it would lead to a regional nuclear arms race. “Other states won’t just sit quietly…they’ll buy it directly off the shelf from Pakistan or whomever they can.”

The election of Ebrahim Raisi, “The Butcher of Tehran,” as President of Iran, is a result of the Supreme Leader Ali Khamenei’s choice. It indicates that the latter has chosen Raisi as his possible successor. This means that the Tehran regime is returning to the more radical principles of the Khomeini Revolution. Already, most of the individuals occupying key positions in the regime’s administration are members of the Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC), who belong to the extremist wing, or as some in the media call them “the ultra-conservative” wing of the Ayatollahs regime.

The current Iranian regime led by Raisi has a paranoid worldview that sees Iran as surrounded by hostile enemies, who seek to prevent Iran from reaching its potential and deserved religious and strategic greatness. One way the regime figures to ensure that it is “safe” from its enemies, is for Iran to physically possess a nuclear bomb, or be in a position to assemble a nuclear bomb at will. Both Khamenei and Raisi view this as a survival measure from internal and external foes. Driving toward becoming, at the very least, a “threshold nuclear state” is a way for Iran to further her ambition to become the regional hegemon, and at the same time surround Israel with a strategic “ring of fire.”

The Iranian regime is a genius at practicing Taqiyya or dissimulation, a practice mainly in Shiite Islam. It is particularly relevant when it involves dealing with infidel enemies. In spite of best intelligence, it is hard to know if Iran might already have a bomb, or perhaps is two-years away from getting there. According to David Albright, a former U.N. weapons inspector who estimated in November, 2020 Iran’s breakout time to a bomb to be “as short as 3.5 months.” As treaties go, the Prophet Mohammad, like the current Iranian regime, broke the 628CE Hudaybiyyah Treaty with the pagan Quraish tribe of his native Mecca, after two years. It was supposed to last for ten years. He broke the treaty once he felt strong enough. The Ayatollahs regime similarly broke the JCPOA treaty within a short time.

To validate what Benny Gantz characterized as “demonstration of power,” earlier this month, the US sent a B-1 Strategic bomber over the Persian Gulf, and participated in military maneuvers in the Persian Gulf along with air force and naval units from Israel, the United Arab Emirates, and Bahrain. At the same time, anonymous Biden administration officials warned the Iranians that should diplomacy fail, the US would not only maintain President Trump’s sanctions but add additional ones. It didn’t intimidate the Ayatollahs; they know that they can depend on China, Russia, and even some of the European states to work with them. The Iranians are concerned however, that the US might win full cooperation from the European powers and perhaps even from Russia, should they “drag their feet” on the negotiation.

Tehran is also worried that the US might cooperate with Israel on preparing a viable military option, if the talks fail. At the same time though, they derive confidence from the Biden administration declarations that it seeks to end its involvement in the region, and that it is exhausted from failures in Afghanistan, and the Middle East. As Tehran sees it, the US is unlikely to exercise the military option. The optimal results the Iranians wish for is to further advance their nuclear activities, and reach a point in which the international community would come to the realization that Iran has the nuclear wherewithal that cannot be reversed, so the world must learn to live with it.

As far as the current Israeli government is concerned, as long as Iran is still a distance away from a “breakout time” to a bomb, according to intelligence reports, Israel mustn’t operate alone against Iran, and it is preferable to let the US handle the diplomatic negotiations.

There’s consensus now among the Bennett government, the Israeli defense establishment, and the intelligence community, that it is preferable for Israel to have a nuclear agreement with Iran rather than the absence of such an agreement. The reasoning in Jerusalem is that a new agreement with Iran, even if not improved over the previous one, would slow down Iran’s uranium enrichment, and forestall the installation of new and more advanced centrifuges. It is also hoped that the IAEA would be allowed tighter inspections of Iran’s nuclear facilities. Time will tell if the current thinking is valid.

ΕΛΛΗΝΑΣ”

– /-