ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΥΡΑ “7”… ΘΕΜΑΤΩΝ!..

Φίλοι μου!

1. Ας μας συγχωρέσει ο Κος Αβραμόπουλος, αλλά από… “Τουρκία έχει μεσάνυχτα” (ΣΚΑΪ TV / 13-01-2022), γνωρίζοντας, μάλλον, μόνον κάτι… παραδοσιακά γενικά “κλισέ” ετών, που μέχρι και σήμερα υποτίθεται πως μπορεί να χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς μας και με αυτά αυτοί να κρύβουν την ασχετοσύνη τους, σχετικά με την γείτονα!

Ναι, και ας έχει κάνει και στο ΥΠΕΞ και στο ΥΠΑΜ!..

Το χειρότερο όμως είναι, κάποιος, να επιμένει στο λάθος και στην προσπάθειά του μάλιστα να το υπερασπιστεί να κάνει την θέση του χειρότερη!

Μας ξαναείπε λοιπόν την περίφημη παπαριά περί “εξαγωγής των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας (δεν πέρασε πολύ καιρός που το είχε πει και πάλι αυτό και “καθήσαμε” και του γράψαμε εδώ κάποια πράγματα, σχετικά), ενώ την ίδια στιγμή μας είπε, αυτοαναιρούμενος, πως “η Τουρκία δεν θα τολμήσει να μας απειλήσει (ενν. με πόλεμο προφανώς, διότι το μόνο που κάνει η Τουρκία είναι να μας απειλεί συνεχώς), λόγω του ότι είμαστε μέλος της ΕΕ, κάτι που δεν συνέβαινε το 1974“! (Δηλαδή η ΕΕ έχει μεγαλύτερη αξία από το ΝΑΤΟ Κε Αβραμόπουλε; Το 1974 δεν ήμασταν σύμμαχοι, όπως ακριβώς και σήμερα, στο ΝΑΤΟ, στον σπουδαιότερο αυτόν παγκόσμιο μεταπολεμικό Οργανισμό; Τότε γιατί μας επιτέθηκαν στην Κύπρο και τώρα δεν θα μας επιτεθούν; Επειδή θα σκεφτούν τάχα ότι θα επιτεθούν έτσι στην… ΕΕ; Και να πιστέψω εγώ τώρα ότι ξέρεις, ως όφειλες, τους Τούρκους; Με το συμπάθιο, αλλά… “πρέφα μία”, Υπουργέ μου)!..    

Επανέλαβε, ο Κος Αβραμόπουλος, ότι το “βαθύ” τ/Κράτος προσπάθησε να ρίξει τον ΡΤΕ με δημιουργία τεχνητής έντασης με την Ελλάδα, αναφερόμενος στην… “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ” [του εξηγήσαμε την προηγούμενη φορά πως δεν είναι έτσι, τονίζοντας ότι η σχεδιασθείσα τότε κατάρριψη τ/α-φ από ε/μαχητικό (περί αυτού επρόκειτο ουσιαστικά) ήταν ένα μικρό μόνον μέρος ενός ολόκληρου σχεδίου, το οποίο δεν είχε να κάνει με την Ελλάδα και το οποίο, κυρίως, παίχτηκε σε σχέδιο ασκήσεως / – σεων στην αντίστοιχη, για να μην σας μπλέξω, τ/Σχολή Εθνικής Αμύνης, (“Ακαδημία” την έλεγαν τότε και τώρα “Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης”), που λογικό ήταν, λογικό για την φύση του τ/Στρατοκράτους, να συμπεριελάμβανε και επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδος], “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ” που ήταν ένα ξεχωριστό τεράστιο (και άσχετο με εξαγωγή προβλημάτων, κλπ), … κεφάλαιο, ενώ μάλιστα (του λέμε σήμερα του Κου Αβραμόπουλου), πως ο ΡΤΕ ΔΕΝ(!) είχε καν αναλάβει τότε Π-Θ της χώρας, ώστε να θέλουν να τον “ρίξουν”, αλλά ήταν στα πρόθυρα αναλήψεως της εξουσίας, μετά από την… ηρωοποίησή του, δια της φυλακίσεώς του, όταν ήταν Δήμαρχος, κλπ, κλπ, κλπ!

Κε Υπουργέ!

Προϋπήρχε η “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ” και απλώς απεκαλύφθη [στην ολότητά της (;)], επί Κ-Β ΡΤΕ! Πρόκειται για τεράστια διαφορά!..

Η κυβερνητική περίοδος ΡΤΕ αρχίζει στα τέλη του 2002, ενώ η “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ” (κύριο συστατικό της οποίας ήσαν ακραίοι Κεμαλιστές “κλικαρισμένοι” Αξκοί) είναι “υπαρκτή” πολύ χρόνο πριν και κυρίως απέβλεπε στο να μην έλθουν οι Ισλαμιστές στην εξουσία, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τις ΤΕΔ μέσα στο Κράτος, σφυρηλατώντας, έτι περαιτέρω, την απόλυτη εξουσία τους σ’ αυτό, μέσα κυρίως από Πραξικόπημα / – τα!..

Όταν οι παραπάνω… Κοι δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την άνοδο του ΡΤΕ στην εξουσία, προσπάθησαν, πχ επί Α/ΓΕΕΔ Γιασάρ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ, να ανατρέψουν την Κ-Β του, με το περίφημο “Ηλεκτρονικό Πραξικόπημα” (2007), διότι τότε υπήρξε ο κίνδυνος να θιγούν τα Κεμαλικά… “Ιερά και Όσια”, δηλαδή να μπει στο Προεδρικό του… Κεμάλ, ως σύζυγος εκλεγέντος ΠτΔ, γυναίκα με φερετζέ (!)*, κάτι, που ιδεολογικά, ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για τους Κεμαλιστές, του… άθεου ή -έστω- αγνωστικιστικού Κεμαλικού τ/”Λαϊκού Κράτους”!..

Προσπάθησαν, όχι βεβαίως με πολύ… ζήλο, να “ρίξουν” τον ΡΤΕ, και πάλι, επί Α/ΓΕΕΔ Ιλκέρ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ, ναι, αυτού που έκανε… εκπαίδευση στους Τ/δημ-φους το… πυρομαχικό Α-Τ “Law”, αχαχαχαχαχαχαχα, αλλ’ όμως απέτυχαν να τον “ρίξουν”!..

Τελικώς, ο ΡΤΕ κατόρθωσε και τους “έδεσε χειροπόδαρα”, βάζοντας σχεδόν όλους αυτούς στην Φυλακή, ενώ “σήμερα” είχε τα “γκατς” να τους στείλει ξανά στα Δικαστήρια, με το… ερώτημα, για αρκετούς εξ αυτών των στρατιωτικών.. “ελιτ-άδων”, της έκπτωσης των βαθμών τους, κάνοντας, έστω κάποιους εξ αυτών, από ανώτατους, … Στρατιώτες!..

* Αναφέρομαι στην φέρουσα φερετζέ σύζυγο του τέως ΠτΔ Αμπντιουλλάχ ΓΚΙΟΥΛ! (Γειά σου Πρόεδρε! Όλα καλά; Η υγεία σου; Το… άρρωστο αυτί σου είναι “Ο.Κ.” τώρα πια); / Ο ΡΤΕ κάλεσε τον Μπουγιουκανίτ να μιλήσουν στην Πόλη για το… θέμα που τότε είχε προκύψει, ο Μπουγιουκανίτ πράγματι τον συνάντησε και ο ΡΤΕ “έπεισε” τον συγχωρεμένο πια Στρατηγό να “ξεχάσει” τα… πραξικοπήματα και ό,τι άλλο σχετικό, ειδάλλως θα κυκλοφορούσαν στα τ/ΜΜΕ φωτογραφίες από τον έκλυτο βίο της νεαρής… κόρης του!..

Σε όλες τις παραπάνω ενέργειες, πουθενά δεν υπήρχε… “εξαγωγή προβλήματος ή προβλημάτων” προς την Ελλάδα, ενώ ανάμεσα στους ακραίους (και μη “τυπικούς”, σε ό,τι αφορά το Κεμαλικό Δόγμα), Κεμαλιστές Αξκούς υπήρχε (πάντα υπήρχε και ίσως να υπάρχει ακόμα, εννοώ ως ακολουθούμενη… τακτική) και ο “Όφις Ασφαλείας” των Η.Π.Α. και μετέπειτα Α/ΓΕΕΔ, ο κοντός “Πυροβολητής”, και “Σούφι”, Στρατηγός Χιλμί ΟΖΚΙΟΚ, με ό,τι αυτό σημαίνει και σήμανε τελικά και για την ισχυροποίηση του ΡΤΕ στην εξουσία, κάτι που αποτελούσε ειλημμένη απόφαση των Η.Π.Α., λόγω των τότε σχεδίων τους, στα οποία ο ΡΤΕ είχε κεντρικό ρόλο, όπως πχ σ’ αυτό της “Αραβικής Ανοίξεως”, του “Μεγάλου Ισραήλ”, κλπ, από τις αρχές του 21ου ακόμα, κάτι που δεν επέτρεπε, “με τίποτα”, οποιαδήποτε Ε-Τ σύγκρουση, μέσα από… εξαγωγή τ/εσωτερικών προβλημάτων, κλπ!..

Συνεχίζουμε!

Ανέφερε ο Κος Υπουργός και το… 1955! Καμιά, επίσης, εξαγωγή προβλήματος προς την Ελλάδα δεν υπήρξε, ούτε τότε, αλλά υπήρχε συγκεκριμένο θέμα, που δεν ήταν άλλο από το “Κυπριακό”!

Το “πογκρόμ” των Ελλήνων της Πόλεως (“Η Νύχτα των Κρυστάλλων του Ελληνισμού”), της Σμύρνης και της Προύσης έπρεπε να γίνει, διότι η Τουρκία έπρεπε να μπει ξανά στο “ΚΥΠΡΙΑΚΟ”, (ο όλος σχεδιασμός πυροδοτήθηκε από τους Άγγλους, οι οποίοι ήθελαν, αντ’ αυτών, οι… αντίδικοι των Ελλήνων στο νησί να είναι και πάλι οι Τούρκοι, οι οποίοι και θα… “μάτωναν” για τους Άγγλους και τα… “υπερ-καλυπτικά” όλων… βρετανικά σχέδιά τους / καταλάβατε), να μπει ξανά δηλαδή, με έναν τρόπο, η Τουρκία στο “ΚΥΠΡΙΑΚΟ”, αφού από το 1925 είχε, ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ (!) και ΕΠΙΣΗΜΩΣ(!), παραδώσει όλα-της τα δικαιώματα στο νησί στους Άγγλους, παραιτούμενη μάλιστα κάθε τυχόν αξιώσεως, κλπ! Αυτά είναι γνωστά!

Με ό,τι έγινε, και ενώ είχε ξεσπάσει η επανάσταση των Ελλήνων της Κύπρου κατά των Άγγλων, δια της ΕΟΚΑ, κλπ, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να πάμε σε… Ε-Τ συνομιλίες, με… διαιτητή τον Άγγλο επικυρίαρχο, όπερ και εγένετο, δια του “Πογκρόμ”, κλπ!..

ΠΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ “ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΣ” ΤΟΥ, ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ή έστω ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ… ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ! (Αφού αυτό δεν γίνεται μόνον στην Τουρκία).

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ “Τ/ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ / – ΩΝ”, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΩΣ Τ/ΤΑΚΤΙΚΗ ή και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ακόμα, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ή ΚΑΠΟΙΩΝ των πχ σε βάρος μας, (για την περίπτωσή μας), υφισταμένων Τ/ ΣΧΕΔΙΩΝ, η αρχή δηλαδή της αποπείρας υλοποιήσεώς τους, σχέδια τα οποία όμως -ΠΡΟΣΟΧΗ(!)- είναι συγκεκριμένα, έχουν χρονικό και ιστορικό στο παρελθόν βάθος και συνεχώς επικαιροποιούνται και δεν(!) είναι αποτέλεσμα, πόσο μάλλον… φυσική -υποτίθεται πάντα- εξέλιξη συγκυριών και διαφόρων εσωτερικών στην Τουρκία γεγονότων!..

Το “ΚΥΠΡΙΑΚΟ” και η μυστική τ-αγγλική συμφωνία, για “ολική επαναφορά” της Τουρκίας στο νησί τότε, δημιούργησε το “Πογκρόμ” και ό,τι ακολούθησε, και όχι το αντίθετο!..

Ο Μεντερές δεν “έπεσε” το 1955 από την εξουσία, αντιθέτως επανεξελέγη Π-Θ και με ποσοστό… απίθανα και πάλι υψηλό (όπως και στις εκλογές του 1950), και ήρθε ο Στρατός να τον “ρίξει” το 1960 (θεωρητικά η 1η Χούντα, μη υπολογιζομένων των Κεμαλικών ομοίων / ορθότερα η 1η μεταπολεμική τ/Χούντα), διότι είχε “στρέψει κεφαλήν” προς την ΕΣΣΔ! (Λίγο πριν “πέσει”, το 1959, είχε ταξιδέψει, για τελευταία φορά, στην Μόσχα! / Ό,τι έκανε και κάνει ο ΡΤΕ σήμερα, με την… απόγονο / με την… κόρη της ΕΣΣΔ (μία απ’ αυτές) και εγγονή της Τσαρικής Ρωσίας, “Ομοσπονδιακή Ρωσία”)!

Το “ΚΥΠΡΙΑΚΟ” , ως γενική έννοια, απασχολούσε λοιπόν την Κοσμοκράτειρα Αγγλία τότε (η ΕΟΚΑ στις 01-04-1955 είχε πια ξεκινήσει τον αγώνα για την “ΕΝΩΣΗ” με την Ελλάδα, πολεμώντας στο νησί, με αντάρτικο, τους Άγγλους… ) και αυτό (το “ΚΥΠΡΙΑΚΟ”) ήταν η… “ΙΣΚΑ” για τα… πάντα τότε που συνέβησαν, ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα! Αυτό έφερε στην εξουσία πχ στην Ελλάδα τον Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, αυτό προηγουμένως είχε “φάει” τους Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ (10ετία 1930), Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (1Οετία 1940) και Στρατάρχη Αλέξανδρο ΠΑΠΑΓΟ (10ετία 1950), κλπ, κλπ, κλπ!..

΄Ομως!..

Είπαμε όμως(!) ότι, τώρα(!), σ’ αυτήν την πράγματι ιστορική χρονική συγκυρία, και επειδή η Τουρκία… ψυχορραγεί(!), με βάση τα Εκατοστά… γενέθλια του Κράτους και τα διαλαμβανόμενα, για τα 100 χρόνια ζωής του, στα “Μυστικά Πρωτόκολλα” της “Συνθήκης της Λωζάννης”, κλπ, και(!) για τον λόγο επίσης ότι πιέζεται** υπερβολικά τώρα από την Δύση και δη από τις Η.Π.Α., ίσως να είναι η 1η φορά που τα στο εσωτερικό της Τουρκίας τεκταινόμενα την αναγκάσουν να στραφεί πολεμικά προς την Ελλάδα, ωθούμενη και από την Ρωσία, η οποία έχει αυστηρά τα δικά της σχέδια, τα οποία εδώ έχουμε, κατά το δυνατόν, προσεγγίσει, και την οποία Ρωσία, η Τουρκία εντελώς αφελώς μοιάζει να πιστεύει, αποστασιοποιούμενη ανοήτως, και πάλι εντελώς, από τους… φυσικούς της συμμάχους στην Δύση, για χάρη των… S-400!.. Τόσο μακριά βλέπει η τ/εξωτερική πολιτική και διπλωματία!..

Και στην περίπτωση αυτή όμως, τα τεκταινόμενα τώρα μείζονα οικονομικά γεγονότα στην Τουρκία είναι αποτέλεσμα της τουρκικής προς τις Η.Π.Α. … ανυπακοής και της αποφάσεως των… “Οικονομικών Βαρώνων”, που είχε αναφέρει ο ΡΤΕ, για μετάβαση στην… “μετ-ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΗ” εποχή!..

** Πιέζεται διότι, μετά από την αποτυχία όλων των σχεδίων για την περιοχή, των Κλίντον – Ομπάμα, διερράγησαν οι Τ-Α σχέσεις και ο ΡΤΕ, παλιό εκλεκτό τους Όργανο και βασικό… συστατικό του όλου σχεδιαστικού… μαγειρέματος στην Α. Μεσόγειο και στην Μ. Ανατολή επί “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, έγινε αυτόματα… “η μαϊμού που θα έπρεπε να κατεβεί από το… δένδρο”, όπως θα έλεγε και ένας των παλαιών… Ροκφέλερ (1973), αν ακόμα ζούσε φυσικά, με αποτέλεσμα να γίνει ανεπιτυχής ερασιτεχνική απόπειρα ανατροπής του, δια του στρατιωτικού “Κινήματος” του 2016, ώστε να “βγει από την μέση”, αποτυχία που μετά είχε ως συνέπεια, η Τουρκία, τελικώς(!), να στρέψει προς Ρωσία… μεριά!..

-/-

Τέλος, πληροφορίες φέρουν τον Κο Αβραμόπουλο να μην τον “θέλουν” και “σήμερα” οι Άγγλοι, ακριβώς όπως συνέβαινε και όταν ήταν στην ΕΕ, Επίτροπος!

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” δεν θα ασχοληθούμε και πάλι μαζί του, σε ό,τι αφορά το θέμα που πιο πάνω και για 2η φορά θίξαμε!..

2. Βγήκαν, χωρίς να μας έχουν διαβάσει προηγουμένως, και είπαν – έγραψαν και τί δεν είπαν – και τί δεν έγραψαν, για τον “EAST-MED-ACT” και την δήθεν “βεβαία κατάργησή” του, ως ενεργειακό σχέδιο, (θυμάστε, τότε που είχαμε παρέμβει, μετά απ’ εκείνο το πρωτοσέλιδο, σχετικό με τον αγωγό, δημοσίευμα του Κου Μ. Κοττάκη στην ε/φ “ΕΣΤΙΑ”, της οποίας τυγχάνει και Δντης / βρείτε το και διαβάστε μας και πάλι), μετά από το “άνοιγμα” του θέματος, από το εσκεμμένως κυκλοφορήσαν αμερικανικό “non paper” (το οποίο, και αυτό, ακόμα το ακούμε, αλλά δεν το έχουμε δει), από κάποιους τεχνοκράτες του Α/ΥΠΕΞ, με το οποίο ουσιαστικά οι Αμερικανοί και “ο άνθρωπος του Μέτρου” Α/ΥΠΕΞ, Κος Μπλίνκεν, ήθελε να… ιχνηλατήσει αντιδράσεις και να “ακούσει” απόψεις, για μια πιθανή(!) μη δημιουργία του, αλλά χωρίς να απορρίπτονται άλλες -ήδη γνωστές- ενεργειακές… εναλλακτικές, της ίδιας όμως οδεύσεως του “EAST-MED”!.. (Βιαστήκατε εκεί στο τ/ΥΠΕΞ να πανηγυρίσετε το τέλος του “EAST-MED-ACT”, αν και δεν βιάζεστε συνήθως να παίρνετε θέση… , λέγοντας μάλιστα ότι δικαιώθηκε ο Πρόεδρός σας ΡΤΕ, ο οποίος είχε πει, πως “χωρίς την Τουρκία, δεν μπορεί να γίνει τίποτε στην περιοχή”)!..

Απάντησε, σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε στον “ΣΚΑΪ”, μέχρι και η Κα Μπακογιάννη (εξαιρετικά γοητευτική πάντα, όταν προτιμά το κόκκινο με το μαύρο ή το κόκκινο με το λευκό, χρωματικές αντιθέσεις που τονίζουν πάρα πολύ το φωτεινό της χαμόγελο), η οποία απάντησε το ΟΡΘΟΝ(!), απάντηση που, κατά το 90% της, ήταν / είναι ίδια με εκείνη του Α/Πρέσβεως, Κου Πάϊατ, όταν αυτός είχε ερωτηθεί σχετικά, τον Σεπ. του 2021 ! Θα σας πω παρακάτω τί απάντησε, διότι θέλουμε “να ευλογήσουμε (και) τα γένια μας”!..

Εμείς, αγαπητοί και αγαπητές, σας είχαμε, προ πολλού σχετικά χρόνου, ενημερώσει πως, οι Κοσμοκράτορες (δηλαδή το 1/3 αυτών) ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ*** έχουν αποφασίσει να προωθήσουν τις ανεμογεννήτριες παγκοσμίως, στο πλαίσιο της γνωστής πια σε όλους “Πράσινης Ανάπτυξης” ή… “Ενέργειας Του Μέλλοντος”, όπως αλλιώς θα μπορούσαμε, όπως πιστεύουμε σωστά, να την αποκαλέσουμε!

Το πρόγραμμά τους (όπως και τα προγράμματα πολλών άλλων  μελών της “Διεθνούς Εξουσίας”), πήγε πίσω και έχασαν πολλά τρις $ Η.Π.Α. και αυτοί, με τον μη έλεγχο των προηγουμένων εκλογών που “έβγαλαν” ΤΡΑΜΠ! Τα έχουμε πει και γράψει τί έγινε με τον ΤΡΑΜΠ, κλπ!.. Αν θέλετε, “ταξιδέψτε” στο “σάϊτ” μας!..

Τώρα πια, επανήλθαν δυναμικά οι παραπάνω “Κοσμοκράτορες της Ενέργειας” και έτσι βλέπετε, πχ όλη την ΕΕ να συζητά στην… Γκλασκώβη, (όχι μόνη της βεβαίως), ώστε να επικαιροποιηθούν και να ενεργοποιηθούν πλέον τα ήδη υπερατλαντικώς για την ενέργεια αποφασισθέντα, να παρθούν έπειτα τα “ΟΚ”, ήτοι οι τελευταίες υπογραφές από τους Π-Θ των Κρατών, κλπ, (έστω και “τύποις”, αφού όποιος πολιτικός ηγέτης θα αντιδρούσε, αυτομάτως θα “τελείωνε”, κλπ), και να μπει έτσι σε μια ορθή και τελική πια ράγια (τροχιοδρόμηση), το όλο σχέδιο… “ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ”! (Εδώ μέχρι και ο… Ανδρουλάκης στον Σρόϊτερ, χθες, 12-01-2022, “έπλεξε ύμνους και… τραγούδησε θούρια” για τις… ανεμογεννήτριες, καταλάβατε… / πονηρός ο εξ Ηρακλείου, Ευρωπαίος τα λίγα τελευταία χρόνια, Κρης, όπως το ίδιο έκανε, αλλά πολύ “απλά” και “αδιάφορα”, ήτοι “χωρίς να δείχνεται” και πιθανώς να προκαλεί, ο πανέξυπνος Υπουργός Κος Γεωργιάδης, στον… “Περιπτερά” του ΑΝΤ1, στις 13-01-2022).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ενσκύψασα τώρα δυναμικά “ενεργειακή κρίση”, δεν είναι “στημένη” από τους Κοσμοκράτορες, ώστε ΑΠΑΝΤΕΣ(!) ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ (sic) ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ / ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ”!.. (Κάτι παραπάνω αποδεικνύεται πως ήξερε ο “ΓΑΠ”, όταν 1ος αυτός αναφέρθηκε στην ενέργεια αυτήν στην χώρα μας ή έστω ένας από τους πρώτους)!..

ΑΣΧΕΤΟ: Έχω γράψει 5, 6 έως τώρα φορές το επίθετο “πράσινη” και νοιώθω την ανάγκη να γράψω… “Γαμώ τον Βάζελο”!..

Επίσης, σας είχαμε ενημερώσει πως το Όργανο στην χώρα μας των απάτρηδων, κοσμοεξουσιαστών “Διεθνών Εβραίων” ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ (έμμισθο Όργανό τους, έμμεσα πλέον, ως Αρχηγός Κόμματος και βουλευτής / αυτός που καθόλου τυχαίως δεν μας “πήγε”, ως Υπ. Οικονομικών της διεθνιστικής Κ-Β του “ΣΟΡΟΣ-ΧΟΥΝΤΟ-ΣΥΡΙΖΑ”, στο 3ο Μνημόνιο και στην ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ μας έως το 2115, μαζί φυσικά με το ΤΣΙΠΡΟ-ΣΟΡΟΣ-ΚΟΛΟ-ΠΑΙΔΟ, το παιδί των αγαπημένων κατασκευαστών της Χούντας Παπαδόπουλου, 1967-1973), είχε πει μέσα στην ε/Βουλή (το 2021), σε συζήτηση Αρχηγών, πως είναι αντίθετος με τον “EAST-MED-ACT”, και πως “παγκοσμίως πλέον θα προωθηθεί η πράσινη ενέργεια”, κλπ, ακριβώς διότι ήξερε “από πρώτο χέρι”!..

(Έγλειφε τότε τα αφεντικά του ο Γιάνης με το ένα “ν”, ναι αυτό το πολιτικό …νί, με ύφος όμως… “τσαμπουκά” και “ψευδονταή”, διότι τον “έπαιρνε”, ως Όργανο της “Διεθνούς Τάξεως”! Ο Π-Θ Κ. Κ. Μ. πρόσεχε με… ευλάβεια τα λεγόμενά του και την οικονομική του… ανάλυση, με… ευλάβεια, όσο δεν πήγαινε άλλο, ακριβώς διότι ήξερε και ξέρει!.. Να πούμε εδώ ότι δεν είναι τυχαίως στο “ΜΕΡΑ-25” και ο γιος του Αρσένη, ο οποίος, συγχωρεμένος πια, Γεράσιμος, κάποτε είχε έλθει από τις Η.Π.Α., για να αποδειχθεί αργότερα, “έργοις”, Όργανο αυτών των εξουσιαστών, αυτών των “Κυρίων” και(!) ως Τσάρος της Οικονομίας αρχικά και (!) ως ΥΠΑΜ, αργότερα, όταν ως τέτοιος έπαιξε και αυτός τον βρώμικο ρόλο του, στα “στημένα” στο να γίνουν έτσι όπως έγιναν… “ΙΜΙΑ-96”, “ΙΜΙΑ”, που θα είναι και πάλι, σε λίγο, επίκαιρα, λόγω της 26ης μαύρης, για εμάς, επετείου τους)!..

Και τώρα, σας ρωτάμε!

Τις 2 παραπάνω… παραγράφους, σας τις είχαμε γράψει ή όχι, έστω λίγο διαφορετικά, αλλά με το ίδιο εξαγόμενο νόημα, πολύ πριν ακόμα απ’ αυτό το… αόρατο στον λαό μας πρόσφατο α/”non paper”;

Η απάντηση είναι “ΝΑΙ”!

Άρα, όσοι μας διαβάζετε και μας… πιστεύετε, μετά φυσικά από προβληματισμό και όχι έτσι “αέρα”, όπως είναι και το σωστό, λογικά, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ Ο,ΤΙ… “ΗΛΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ”, αόριστα και ασφαλώς… ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ!..

Τώρα, και πάλι, μια αναγκαία παρένθεση!

“Ανοίγει” η παρένθεση εδώ! Διαβάστε!

Οι ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ, το έχουμε πει, γράψει, εξηγήσει, κλπ, είναι αυτοί που έχουν, σε ποσοστιαία αναλογία, σχεδόν 8 προς 10 (8/10) την παγκόσμιο ενέργεια υπό τον έλεγχό τους και 2/10 τις Τράπεζες, (φυσικά και όλα τα βιομηχανικά παράγωγα της ενέργειας), ενώ οι ΡΟΤΣΙΛΝΤ έχουν, ομοίως, σχεδόν 8/10 τις Τράπεζες, τον παγκόσμιο χρυσό, τα διαμάντια, τα ρουμπίνια, κλπ, και γενικώς όλο το χρήμα και τα παράγωγά του – προϊόντα του, καθώς και τα 2/10 της παγκοσμίου ενεργείας, όντας και οι 2, (έστω και “τύποις”, για κάποιους λίγους… αμφισβητίες), υπό την Βασίλισσα του Κόσμου ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ / υπό τον Βρετανικό Βασιλικό Οίκο!

Αυτή είναι η… “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ” (συγχώρα με Θεέ μου), της “Διεθνούς Εξουσίας”!..

Για να καταλάβετε τα μεγέθη, κάποιοι βεβαίως λίγοι από εσάς, ο ΣΟΡΟΣ, για παράδειγμα, είναι εμπρός στους ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ και στους ΡΟΤΣΙΛΝΤ ένας… όρχις και μάλιστα ένα… Όργανό τους “Όρχις”, (στην μαλλιαρή ένα “αρχίδι”), ήτοι ένα “τίποτα” και ενώ πρόκειται για έναν δισεκατομμυριούχο!..

Οι Κ-Β του κόσμου και άρα και οι ΜΥ τους είναι -εμμέσως ή αμέσως- ενεργούμενα των 2 αυτών τεραστίων οικονομικά Οικογενειών, οι οποίες μαζί / σε συνεργασία με το Βρετανικό Παλάτι, ελέγχουν περισσότερο από τα 2/3 των ενεργειακών και άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Πλανήτη Γη και ουσιαστικά τον ίδιο τον Πλανήτη!..

Αυτές οι παραπάνω οικογένειες, αγαπητοί και αγαπητές, μαζί φυσικά με τους χαμηλοτέρου οικονομικού βεληνεκούς, λοιπούς “Διεθνείς Ανθρώπους Του Χρήματος” / “Του Κεφαλαίου”, οι περισσότεροι των οποίων είναι εβραϊκής καταγωγής (οι “Διεθνείς Εβραίοι”, που διαβαζετε εδώ στον “Ε.Θ.” 6+ χρόνια τώρα), είναι οι περίφημες “ΑΓΟΡΕΣ”(!) που ακούτε συνεχώς και… μονότονα να αναφέρονται στα ΜΜΕ, είναι αυτές οι οποίες αποφασίζουν το πώς θα χειρίζονται παγκοσμίως τον πλούτο τους, το πώς δηλαδή θα τον διανέμουν στα διάφορα Κράτη, με στόχο και μέριμνά τους πάντα, το να μην χάνουν, αλλά να κερδίζουν, ήτοι να τον αυξάνουν, έχοντας ορισμένα οικονομικά και άλλα θέσφατα, πάνω στα οποία “πατούν” και “προχωράνε”, ό,τι και να γίνει, χωρίς ηθικούς φραγμούς και συναισθήματα για τους λαούς!.. [Εδώ, όπως έχουμε πει και γράψει, οι Κοσμοκυρίαρχοι “Διεθνείς Εβραίοι” μισούν μέχρι και την ίδια τους την Πατρίδα, το Ισραήλ, και υποστηρίζουν μονίμως τους δήθεν ταλαίπωρους Παλαιστινίους, (δήθεν, αφού κάποια στιγμή, μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστούν, αυτοί που ιστορικά τους έχουν δοθεί οι καλύτερες λύσεις για το λαό τους και το μέλλον τους και αυτοί μονίμως αρνούνται τα πάντα, διότι στην πραγματικότητα θέλουν και δυστυχώς επιδιώκουν την εξόντωση των Ισραηλινών και την διάλυση του Ισραήλ), θέμα πάνω στο οποίο αναλωθήκαμε “επ’ αρκετόν” τα τελευταία χρόνια]!..

Κλείνει η παρένθεση εδώ!

Συνεχίζουμε!

Ο Κος Πάϊατ είχε πει πως το θέμα “EAST-MED-ACT”, δεν είναι γεωπολιτικό, αλλά “καθαρά” οικονομικό και ότι θα αποφασίσουν οι αγορές γι’ αυτό! Δεν είναι και γεωπολιτικό λοιπόν Κε Πρέσβη; Δηλαδή πώς αλλιώς θα αυτονομηθεί ενεργειακά η Ευρώπη από την Ρωσία; Αρκούν μόνον, λέτε, οι ανεμογεννήτριες; Και αν “ναι”, τότε γιατί η Γερμανία και στο “πρόσωπό της” και οι χώρες της Δ. Ευρώπης, προχωρούν στον “NORD STREAM-2”;

Η Κα Μπακογιάννη είπε απλώς (απαντώντας στο “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”, του “ΣΚΑΪ”, αν λέω καλά τον τίτλο της εκπομπής), ούσα στην “γραμμή ΠΑΪΑΤ”, πως «για το θέμα θα αποφασίσουν οι “αγορές”», καταλάβατε δηλαδή ποιοί!..

Έξυπνη πάντα η Ντόρα, εκτός από θηλυκός… Κωνσταντάρας, στο είδος της ασφαλώς, και παρακολουθούσα τα πάντα, κατά το δυνατόν βεβαίως, και μάλιστα εκ του -πολύ- σύνεγγυς”!.. (Όπως και να το κάνουμε φίλοι μου / μας, αποδεικνύεται ότι η Οικογένεια “ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ” έχει αυτό που λέμε “πολιτική στόφα”, όσο και να διαφωνεί -τυχόν- κάποιος μαζί της, έχει αυτό πάνω στο οποίο μπορεί κάποιος “να εμπιστευτεί και να περπατήσει”, αφού είναι και Πατριώτες, αλλά και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικοί, σαν αυτούς που θέλει ειδικά η εποχή μας, και όχι “τραμπαρίφες”)!..

Για να τελειώνουμε και με το δήθεν τέλος ή τουλάχιστον “όχι ακόμα τέλος” του “EAST-MED-ACT”, διαβάστε:

  • Η επίσημη αμερικανική Κ-Β δεν(!) έχει ακόμα τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος! 
  • Το θέμα “EAST-MED-ACT” έχει εξεταστεί και “περάσει” σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία από την “Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων”, της Α/Γερουσίας και εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το θέμα έχει εισαχθεί ‘ αυτήν και αναμένεται να συζητηθεί σ’ αυτήν!
  • Το ε/Κοινοβούλιο έχει ψηφίσει το υπόψη “Σχέδιο”!
  • Η Κυπριακή Βουλή το ίδιο!
  • Νομίζω (δεν είμαι πνευματικά… πρόχειρος τώρα), ότι το αυτό έχει συμβεί και με τους Αιγυπτίους!
  • Για τους Ισραηλινούς θα θυμίσω μόνον ότι, όπως εκείνοι υπερτόνιζαν, το υπόψη “Σχέδιο” είναι ένα σχέδιο “SUPER” στρατηγικής γι’ αυτούς σημασίας (και ΟΡΘΩΣ!), ένα σχέδιο, μέρος ενός υπερτέρου σχεδίου, που έχει… αγωγικό – / κά… “πλοκάμια” και(!) στην Ασιατική ήπειρο, όπως εδώ αναλυτικά σας έχουμε εξηγήσει και πολλές φορές αναφέρει!..

Παράλληλα, είναι ένα σχέδιο “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και ουσιαστικά ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της Ευρώπης, από την Ρωσία, (η ΕΕ κυβερνάται από την Οικογένεια “ΡΟΤΣΙΛΝΤ” δια των πολιτικών στην “Ένωση” εκπροσώπων της, επομένως δεν θα αντιδράσει, όπως και δεν αντέδρασε μέχρι τώρα, στην φερόμενη κατάργηση του, αφού μιλάμε για την θέληση του άλλου “αδελφού” 1/3 της παγκόσμιας οικονομικής… “Αγίας Τριάδας”), όσο ακριβό και να παρουσιάζεται τώρα στην κατασκευή του το όλο έργο ή όσο και να υποτιμάται επιστημονικά, σε σύγκριση με τις “ανεμογεννήτριες” και την -κατ’ εμάς πάντα- “μη σίγουρη”… “πράσινη ενέργεια”!..

Το σίγουρο είναι ότι η όποια ΑΠΟΦΑΣΗ για το θέμα (απόφαση που όπως δείχνουν οι εξελίξεις έχει ληφθεί από τα σύγχρονα οικονομικά ” ΜΑΜΟΥΘ”, που ήδη παραπάνω αναφέραμε), είναι ή πιο σωστά, θα είναι πάντα “επί ξηρού ακμής” ή θα επικρέμαται σαν μια “Δαμόκλειος Σπάθη” πάνω από τα κεφάλια των λαών, κυρίως αυτών της Ευρώπης!

Αν πούμε λοιπόν ότι θα καμφθούν οι όποιες τυχόν αντιστάσεις των Αιγυπτίων, (για εμάς δεν το συζητάμε, αφού δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε στους ισχυρούς ένα πιθανό “χαίρετε” στον ενεργειακό αγωγό “EAST-MED”, την στιγμή μάλιστα που είναι σε ισχύ οι λοιποί Ε-Ι και Ε-Αιγ. σχεδιασμοί, ηλεκτρικοί και άλλοι, επί της ιδίας… οδού / δείτε το ΥΓ μας), το βασικό ερώτημα και ερωτηματικό είναι η στάση των Ισραηλινών, των οποίων ένα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ μοιάζει να γκρεμίζεται ΙΣΩΣ(!), χτυπημένο / προσβληθέν (όχι ακόμα ασφαλώς) σε ένα σοβαρό σημείο του… κορμού του, αλλά όχι βεβαίως στην… ραχοκοκαλιά του!..

Σε κάθε περίπτωση, επειδή τα επόμενα 2 πολύ κρίσιμα χρόνια (2022 – 2023), για την παγκόσμιο Κοινότητα και πιο πολύ κρίσιμα για την πολύπαθη, αλλά και σίγουρα χωρίς μυαλό γειτονιά μας, δεν είναι χρονικά ίσα με την ολοκλήρωση ούτε του έργου των ανεμογεννητριών στην Ευρώπη, ούτε του αγωγού “EAST-MED”, αν αυτός ξεκινούσε να κατασκευαζόταν και τώρα ακόμα, ας περιμένουμε να δούμε τί θα πει και ο… ΘΕΟΣ για την περιοχή μας και εννοώ αν θα έχουμε ακόμα ειρήνη, (ΕΙΘΕ), ή όχι, οπότε τα πάντα θα τα έχει “ΣΒΗΣΕΙ” η τρέλα του πολέμου!..

Τίποτα επομένως δεν έχει τελειώσει Κοι και Κες ακόμη οριστικά! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡ. “1”, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ… “NON PAPER”, ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΙΣΗ ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ… ΥΓΕΙΑΣ!..

Τέλος, πιστεύοντας ότι έχουμε ένα κάποιο επίπεδο, παρέλκει να ασχοληθούμε με τα λεγόμενα κάποιων γνωστών, περί δήθεν ελληνικής κυβερνητικής πολιτικής αποτυχίας στο θέμα αυτό, λεγόμενα που εδράζονται και μόνον στο προς τον Ε/Π-Θ πολιτικό και άλλο μίσος τους!..

Α! Σεβαστέ, Κε Πρόεδρε της Τουρκίας και όλοι εσείς οι τσανακογλείφτες του δημ/φοι και λοιποί των σημερινών T/MEDİA “τρόφιμοι”, (πχ οι πανηγυρίζοντες σήμερα Κοι της ε/φ “Χουριέτ” και άλλοι), καταλάβατε πιστεύω, μετά τα παραπάνω εδώ παρατεθέντα, ότι δεν πρόκειται για την ρήση ΡΤΕ “τίποτα δεν γίνεται στην περιοχή χωρίς την Τουρκία”, που πιθανώς να ματαιώσει τον σχεδιασμό “EAST-MED-ACT”, αλλά για την θέληση της… “ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ”, έστω του 1/3 αυτής, αλλά με την έγκριση και των άλλων δύο, εμπρός στην οποίαν, όποιος… υποδυθεί τον… ΗΡΩΑ, “πατιέται” ή δεν καταλάβατε πάλι τίποτα και… να βάλω τις φωνές;

3. Πολύ σωστοί, ο Κος ΜΠΛΕΤΣΑΣ(!), αλλά και η με το εμφανισιακό “new look” Κοζανίτισα, Κα Άννα Διαμαντοπούλου, χθες βράδυ (12-01-2022) στον “ACTION 24”, στα όσα είπαν στην εκπομπή του Κου Κουβαρά!

4“Δεν πέσαμε έξω”, για άλλη μία φορά, για το επίπεδο -γενικώς- της Κας ΠτΔ μας, ακούγοντάς την και χθες να ομιλεί στα εγκαίνια του έργου στο “ΕΛΛΗΝΙΚΟ”, στο πλαίσιο της έναρξης εκεί του χτισίματος του “Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού” (με πρωτοβουλία των Σουρμεναίων Ποντίων, νομίζω)!.. 

Η γυναίκα αυτή είναι ΤΙΜΗ(!) για τους Έλληνες να είναι ΠτΔ τους! Είναι η ΑΡΙΣΤΗ σύζευξη δημοκρατικού ήθους και έλλογου πατριωτισμού, κάτι που απαιτεί η θέση της, ένα άτομο χαμηλών τόνων, αλλά υψηλών νοημάτων, χωρίς εξαλλοσύνες, φανφαρονισμούς, λεονταρισμούς, εξυπνακισμούς και ό,τι άλλο, καθημερινό γύρω μας και απολύτως, στην ζωή μας, απεχθές!

Μια τέτοια Ελληνίδα προβάλλει και το ε/Κράτος, αλλά και την Ελληνίδα γυναίκα! Προς τούτο, καλούμε όλα τα Χουντο-λιμά να κλείσουν τα βρωμοστόματά τους ή ορθότερα τους βόθρους που έχουν ως στόματα και να κυττάξουν τις μεγαλύτερες αυτής του… Κουσασιμόδου, καμπούρες τους, παύοντας κυρίως να συκοφαντούν και να υβρίζουν την Κα Πρόεδρο!..

Και η ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, όπως και όλοι μας, έχει το δικαίωμα να είναι ό,τι θέλει πολιτικά, ρε! Και αν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ όπως λέτε, ως δήθεν… αμάρτημά της… , εμείς λέμε πως τέτοια άτομα ΤΙΜΟΥΝ την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, (μακάρι να της έμοιαζαν πολλοί στον χώρο αυτόν), ενώ η συνολική βιωτή της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για όλα τα υφιστάμενα στην χώρα μας μέλη, όλων των πολιτικών χώρων!..

Εμείς την παρακολουθούμε και “μέχρι ώρας” μας θυμίζει πολύ (αναλογικά βεβαίως), την “περπατησιά”, στην αντίστοιχη θέση, του τέως Ιταλού ΠτΔ, συγχωρεμένου πια, Φραντσέσκο ΚΟΣΣΙΓΚΑ!

“ΣΕΒΑΣΜΟΣ” λοιπόν, … καθίκια, μην σας πάρει κανένας… “Γερο-Διάολος”!..

ΥΓ. Τούρκοι, σε τί ακριβώς διαφωνείτε, από τα όσα είπε η Πρόεδρός μας, γεγονός που σας έκανε να εκδώσετε μάλιστα και ανακοίνωση, δια του ΥΠΕΞ σας, βρε; Σας διάβασα και ειλικρινά δεν κατάλαβα!..

Οι Πόντιοι, βρε παλιοπαπάρες, που σήμερα τους κάνατε και αυτούς… Τούρκους (εννοώ η προπαγάνδα σας), είναι πιθανώς η αρχαιοτέρα και σίγουρα η γνησιότερη των ε/Φύλων… Φυλή, στα κοντά 4000 χρόνια πια ύπαρξης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Δεν ζούσαν, και πιθανώς και σήμερα να υπάρχουν κάποια ανθρώπινα… ψήγματά τους εκεί, στην σημερινή Β. Τουρκία, στον Εύξεινο Πόντο / Μαύρη Θάλασσα;

Δεν έφτιαξαν εκεί στον Πόντο οι Έλληνες, μετά από την άλωση της Πόλης, από τους Φράγκους το 1204, την αυτοκρατορία της Τραπεζούντος; (Μία από τις 3 που “έστησαν” τότε οι Βυζαντινοί Έλληνες)!..

Δεν είχαν και δεν έχουν ακόμα τεράστιο πολιτιστικό -ιστορικά- αποτύπωμα οι Πόντιοί μας;

Δεν τους μακελάψατε, ρε σεις, σχεδόν όλους την 2η 10ετία του 20ου αι.; Και άλλα πολλά, πολλά, πολλά!……. Άϊ Σιχτίρ, τελικά ρε διαστροφείς και μόνιμοι βιαστές της ιστορικής πραγματικότητος!.. 

Σε λίγο, θα μας απαγορέψετε, ρε σεις, να πηγαίνουμε και στην… τουαλέτα, κινούμενοι πάνω στην “γραμμή” αυτών των ανόητων, όσο και εύκολα αντιμετωπίσιμων, που έχουν σχεδιάσει τις “Επχ-σεις Επιρροής” σας, επιχειρείτε… γενικώς, να επεμβαίνετε ακόμα και σε όλη την εσωτερική στην χώρα μας ζωή!..

Ποιοί νομίζετε ότι τελικά είστε ρε Μογγόλοι, ρε Νομαδο-Σκηνίτες, που βάλατε στο στόμα σας μέχρι και την Αρχηγό του Κράτους μας, εσείς που αφοδεύατε σε τρύπες στο χώμα, ακόμα μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εσείς που εκτός από παγκόσμιοι μπράβοι και φονιάδες, είστε ταυτόχρονα και καταστροφείς του ανθρωπίνου Πολιτισμού, εσείς που κλέψατε τα πάντα, ακόμα και στην θρησκεία σας, από εμάς τους Έλληνες, όσο και από τους Εβραίους;

Βάλτε ρε, επιτέλους, μυαλό πια, μετανοείστε, βρε αχάριστοι, ειλικρινά, εμπρός στον μεγάλο κοινό Θεό μας, πριν έλθει στα κεφάλια σας δικαίως η οργή του! Τώρα όμως! Προλαβαίνετε ακόμα!..

5. ΡΤΕ! ΟΚ! Οι Η.Π.Α. είναι εκείνοι που σας βασανίζουν τώρα οικονομικά, κλπ! Να το δεχθώ και να συμφωνήσω στα χθεσινά (12-01-2022) σχετικά λεγόμενά σου! Όμως την χώρα μας απέναντί σας, όπως είπες, δεν την έφερε καμία Δύση, καμία Αμερική, απέναντί σας, αλλά η πολιτική οξυδέρκεια, η ανθρώπινη δυνατότητα στο “ακούειν”, η βαθεία γνώση και η συνεχής έρευνα και αναμόχλευση όλων των μεταξύ μας θεμάτων, η πολιτική ταπεινότητα σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και σίγουρα ο πολιτικός ρεαλισμός, του νυν Ε/Π-Θ μας Κ.Κ.Μ. και του Ε/ΥΠΕΞ μας Κου Ν. Δένδια!..

Σε “χάλασε” που έχασες τον… “Φινλανδό” σου “Σόρος-Τσίπρα”, που τον κρατούσες απ’ τα… λιόκια του (ξέρουμε τα πάντα βρε), και ήλθε στην εξουσία ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, έ σεβαστέ Πρόεδρε, τότε που εκμεταλλευόμενος στο έπακρον το στην Ελλάδα δημοκρατικό καθεστώς, έστω και στα πολύ χάλια του, έκανες ό,τι ήθελες στα Ε-Τ, σ’ ένα καθεστώς πολύ διαφορετικό ασφαλώς από την δική σας πολιτική ιδιόμορφη “ΑΙΩΝΙΑ ΧΟΥΝΤΑ”, είτε έτσι (Κεμαλιστές), είτε αλλιώς (Ισλαμιστές);

Είναι πολύ “δυνατοί” σε πολιτικό και… γενικό “IQ” και οι 2 αυτοί πολιτικοί μας Πρόεδρε και σε συμβουλεύω εφεξής να μην τους υποτιμήσεις ξανά!

6. Είναι τόσο πολύ μεγάλη η αλλαγή του κόσμου, που αφήνει την ΝΔούλα για τον “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, όπως ισχυρίζονται οι της… Κουμουνδούρου, που έκλεισε μέχρι και η… ιστορική ε/φ, η “ΑΥΓΗ” τους!

Καλά ρε ξεφτίλες, δεν σας διαβάζουν πια ούτε οι δικοί σας, έστω και αυτοί οι παραδοσιακοί… 500 που διάβαζαν την υπόψη ε/φ, και ονειρεύεστε και πάλι Κ-Β, ρε “Χουντο-Συριζαιϊκα” παλιοπρακτόρια; Ουστ ρε, ουστ!..

(Το “Κοπιράϊτ” του “ΟΥΣΤ” είναι δικό μας Πολλάκη, που συνηθισμένος στις κλοπές του Δημοσίου, που κατά δήλωσή σου έκανες όταν ήσουν Δήμαρχος, έκλεψες και το “ουστ” μας! Εσύ ο βαρύμαγκας, ο “Τεστοστερόνος”, ο άνδρας ο… αληθινός τάχα μου, δήθεν, πώς και  τολμάς και μιλάς ακόμα, ρε ψεύτες, και δεν βάζεις, εσύ ειδικά, το κεφάλι σου στα σκέλια σου, εσείς που κάνατε το 2015 “κουρέλι” την απόφαση του ε/λαού, όπως και με την Μακεδονία μας αργότερα, ενώ μας υποθηκεύσατε για 99 χρόνια ως χώρα, χρεώνοντάς μας και άλλα 100 ή 200 δις Ευρώ, μην δίνοντας, την τελευταία στιγμή, την Ακρόπολη στους ξένους δανειστές μας “Διεθνείς Εβραίους”);

7. ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΧΙΕ, ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 4 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΥΠΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ, ΧΟΥΝΤΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ “ΨΥΧΟ” ΔΗΘΕΝ ΔΗΜ/ΦΟΥΣ, ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΩΜΑΛΟΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ!..

ΑΝΤΕ ΒΡΩΜΟ-ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ, ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ!.. Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ… ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑΧΑ, “ΣΩΤΗΡΟ-ΝΑΖΗΔΕΣ”…  ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!..

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣΤΕ ΑΝΕΤΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΔΗΜ-ΚΕΣ ΧΟΥΝΤΟ-ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΕΣ ΠΑΛΙΟ-ΚΟΥΡΑΔΕΣ!..

Θα συνεχίσουμε φίλοι! 

“ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ”!

Έρχεται σύντομα το «Τουρκία… Τώρα! Νο “3”», με αναφορά στην “ΜΙΤ”!

ΕΛΛΗΝΑΣ” 

 -/-

ΥΓ

1. Από το “economistas“!

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το East Med Act

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το East Med Act
Φωτό: Shutterstock

Με την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρόντων μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση του «East Med Act» στην ολομέλεια του Σώματος.

Ειδικότερα, το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως ονομάζεται επίσημα, συζητήθηκε την Τρίτη στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όπου εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς μόνο οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τζεφ Μέρκλεϊ και Εντ Μάρκι δεν το υπερψήφισαν. Οι αντιρρήσεις, όμως, των συγκεκριμένων γερουσιαστών δεν σχετίζονται τόσο με το γεωπολιτικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου όσο με το ενεργειακό σκέλος του, καθώς και οι δύο στηρίζουν την «Νέα Πράσινη Συμφωνία» και έχουν εκφράσει επανειλημμένα παρόμοιες οικολογικές ευαισθησίες.

Υπενθυμίζεται ότι το διακομματικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από τους γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο επιχειρεί να αναμορφώσει την γεωπολιτική στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου τοποθετώντας την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ουάσινγκτον. Ανάμεσα στις πολλές προβλέψεις του περιλαμβάνεται και η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και η καταγραφή των τουρκικών παραβιάσεων.

Την ίδια στιγμή η πορεία του νομοσχεδίου έχει δρομολογηθεί και στην αμερικανική βουλή με διακομματική στήριξη, καθώς οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκη, Ντέιβιντ Σίσιλιν, και Τεντ Ντόιτς έχουν ήδη καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι βασικοί εταίροι των Ηνωμένων Πολιτειών

Χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την ισχυρή διακομματική στήριξη που έλαβε το νομοσχέδιο, ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υποστήριξε ότι το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι βασικοί εταίροι των ΗΠΑ και ότι η ψηφοφορία της Τρίτης επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται μια νέα στρατηγική που θα αντικατοπτρίζει τα αμοιβαία συμφέροντα που έχει με αυτές τις χώρες.

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή που έχει κεντρική σημασία για τη χώρα μας και γι ‘αυτό πρέπει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαθέτουμε τη διπλωματική ενέργεια, τη δέσμευση και τους πόρους μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου έτσι ώστε αυτή η σημαντική νομοθεσία να εξεταστεί γρήγορα και να εγκριθεί από ολόκληρη την Γερουσία», τόνισε ο Αμερικανός γερουσιαστής στη δήλωσε που έκανε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ικανοποίηση Ελληνοεβραϊκών οργανώσεων

Χαιρετίζοντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ως ένα σημαντικό βήμα για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιφερειακής στρατηγικής για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης, τόνισε ότι οι θετικές τάσεις που παρατηρούνται ήδη στην περιοχή, όπως η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας, θα επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο.

«Η ηγεσία των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο αλλά και της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας θα καταστήσει την περιοχή πιο σταθερή και ευημερούσα και θα προωθήσει τόσο τα αμερικανικά συμφέροντα όσο και τις αξίες», σημείωσε ο κ. Ζεμενίδης.

Από την πλευρά της η διευθύντρια πολιτικής προσέγγισης του «American Jewish Committee» (AJC), Julie Rayman, είπε ότι «το ‘Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια, θα διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία και θα διασφαλίσει τον ηγετικό ρόλο της Αμερικής».

Κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο άλμα προς τα εμπρός» για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Τάσος Ζαμπάς, είπε ότι το νομοσχέδιο «θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας νέας αμερικανικής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο και σταματά την αντιμετώπιση της Κύπρου απλώς ως πρόβλημα, αλλά την τοποθετεί ως λύση».

2. Από το “CAPITAL.GR”, που βεβαίως ο αρθρογράφος του αυθαιρέτησε και έγραψε με τόση σιγουριά, το τί έκαναν ή ορθότερα το τί θα κάνουν, αν κάνουν, οι Η.Π.Α., από ένα “non paper”, που ακόμα εμείς, η λαϊκή πλέμπα, προφανώς “πλέμπα”, δεν το έχουμε δει!.. Κρατείστε όμως καλά, έστω και έτσι, την παράγραφο που κοκκινίσαμε!.. 

Δευτέρα, 10-Ιαν-2022 14:55

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη στήριξή τους στον αγωγό αερίου EastMed

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη στήριξή τους στον αγωγό αερίου EastMed

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν πλέον την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, καθώς το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον εστιάζεται στη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αμερικανική μεταστροφή ως προς το έργο του αγωγού ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή non paper του State Department, το οποίο γνωστοποιήθηκε προ ημερών, ενώ σήμερα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επανήλθε με διευκρινιστικές δηλώσεις ερωτηθείς σχετικά από Έλληνες ανταποκριτές.

Σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στη διασύνδεση της ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εμβάθυνση των περιφερειακών σχέσεων και στην προώθηση των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, τονίζεται χαρακτηριστικά στη δήλωση, η οποία υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν έργα όπως ο Euroafrica Interconnector (ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδος) και ο Euroasia (ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας). Τέτοια έργα μπορούν όχι μόνο να συνδέσουν ζωτικές ενεργειακές αγορές αλλά μπορούν επίσης να προετοιμάσουν την περιοχή για την ενεργειακή μετάβαση, ανέφερε η δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2020 Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού East Med, ο οποίος θεωρείται έργο κοινού ενδιαφέροντος για τις ενεργειακές υποδομές της Ευρώπης. Ο αγωγός στοχεύει να μεταφέρει 9 έως 12 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τα υπεράκτια πεδία της Ανατολικής Μεσογείου, προς την Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα, την Ιταλία και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην αρχική του μορφή το έργο έχει σχεδιαστεί να έχει μήκος 1900 χιλιόμετρα και θα ξεκινά από την Κύπρο και θα κατευθύνεται προς την Κρήτη και στη συνέχεια προς την ηπειρωτική Ελλάδα, διερχόμενο υποθαλάσσια σε βάθος έως και 3 χιλιομέτρων. Η χωρητικότητά του θα είναι περί τα 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, ενώ με την παράλληλη κατασκευή διασυνδετήριων αγωγών προς τη Βουλγαρία (IGB), την Αλβανία (IAP) και την Ιταλία (ITGI) θα είναι εφικτή η περαιτέρω διάχυση των ποσοτήτων αερίου της Μεσογείου στη βαλκανική ενδοχώρα και στην ιταλική αγορά.

Χ. Φλουδόπουλος

3.

Five Israelis charged with spying for Iran

Five suspects – four men and a woman – were indicted on Wednesday, Jan. 12, at the Jerusalem district court on charges of aiding an Iranian agent in intelligence gathering and helping him establish local  connections, the Shin Bet security service has just revealed.  They were rewarded with thousands of dollars. All of them are immigrants from Iran or of Iranian descent. The court issued a gag order on their identities.

4.

Βρετανία: Σήμα κινδύνου από την MI5 για τη δράση «Κινέζου κατασκόπου» στο κοινοβούλιο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση «Κινέζου κατασκόπου» στο βρετανικό κοινοβούλιο έκρουσε η MI5, ενημερώνοντας Βρετανού βουλευτές.

vretania-sima-kindynoy-apo-tin-mi5-gia-ti-drasi-kinezoy-kataskopoy-sto-koinovoylio-561668017
Το καμπανάκι κινδύνου που έκρουσε η MI5 αποστέλλοντας σχετική προειδοποίηση («interference alert») λέγεται πως βάζει στο στόχαστρο μια γυναίκα ονόματι Κριστίν Λι, δικηγόρος στο επάγγελμα με έδρα το Λονδίνο και πρώην νομικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία φέρεται να έχει προχωρήσει σε «ύποπτες» δωρεές συνολικού ύψους άνω των 700.000 στερλινών προς εν ενεργεία και επίδοξους Βρετανούς βουλευτές με στόχο να «παρέμβει» στις πολιτικές υποθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.
vretania-sima-kindynoy-apo-tin-mi5-gia-ti-drasi-kinezoy-kataskopoy-sto-koinovoylio0
Πηγή: Daily Mail

Όσοι βουλευτές είχαν έρθει σε επαφή με την εν λόγω κυρία καλούνται μάλιστα τώρα να επικοινωνήσουν με τις Αρχές ασφαλείας, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κριστίν Λι είχε κατά καιρούς στο παρελθόν επαφές με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον Ντέιβιντ Κάμερον αλλά και την Τερέζα Μέι η οποία μάλιστα την είχε τιμήσει και με βραβείο για την προώθηση της καλύτερης ενσωμάτωσης των Κινέζων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στενότερες σχέσεις ωστόσο η κυρία Λι είχε αναπτύξει με τον βουλευτή των Εργατικών και άλλοτε υπουργό Μπάρι Γκάρντινερ στο γραφείο του οποίου μάλιστα εργαζόταν μέχρι πρότινος και ο υιός της.

Ο κ. Γκάρντινερ επιβεβαιώνει πως είχε στο παρελθόν δεχθεί δωρεές μέσω της κυρίας Λι, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αυτό έγινε μέσα σε συνθήκες διαφάνειας και εν γνώση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από Sky News και Daily Mail

5. Ε/Φ “ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το πόρισμα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣ: 106.000 συνομιλίες για ναρκωτικά, πορνεία και τζόγο.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
eyp-arthrou

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντο με διεφθαρμένους αστυνομικούς που πήγαιναν «περίπατο» για «σουβλάκια με σος» όπως ονομάτιζαν τις παράνομες πληρωμές – Τι κατέγραψαν οι κοριοί από το 2015 έως το 2017 – Γιατί καθυστέρησε τρία χρόνια η δικαστική διερεύνηση.

Το σκηνικό παραπέμπει σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Εκεί όπου το παρακράτος «συνδιαλέγεται» με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά με φόντο το άφθονο μαύρο χρήμα. Οι επίορκοι αστυνομικοί – παραβάτες του νόμου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μεγάλα αφεντικά του υποκόσμου, ανακατεύουν την τράπουλα και ορίζουν το παιχνίδι: τοποθετούν έμπιστους αξιωματικούς σε θέσεις-κλειδιά, «σακατεύουν» τους παράνομους που δεν ανήκουν στη δική τους φατρία, εξυπηρετούν μεγαλοεπιχειρηματίες και ξεπλένουν το βρόμικο χρήμα.

Στην Ελλάδα, στην πρώτη μορφή οργανωμένου εγκλήματος τα νούμερα ζαλίζουν: τζίρος 1 εκατ. ευρώ τον μήνα, από τα οποία 150.000 πήγαιναν για το «λάδωμα» διεφθαρμένων αστυνομικών και 100.000 ευρώ για τα πόστα-κλειδιά στην Αστυνομία.

Καλύπτονταν 350 οίκοι ανοχής, 250 στούντιο, 300 παράνομα καζίνο. Οσο για τις ταρίφες, το μηνιάτικο ήταν 1.000 ευρώ για τους οίκους ανοχής, 1.500 για τα στούντιο και 7.000 για κάθε παράνομο καζίνο.

Πρόκειται για μία οργάνωση που ακροβατεί ανάμεσα στα κολομβιανά καρτέλ και τη σισιλιάνικη μαφία, η οποία εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε και περιέχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να αναδειχθεί η πολυεπίπεδη δράση της: απόλυτο κουμάντο στη «ροζ» νύχτα της Αθήνας, έλεγχος στον παράνομο τζόγο, χρηματοδότηση νόμιμων επιχειρήσεων από τα μαύρα ταμεία. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους διεφθαρμένοι αξιωματικοί, σεσημασμένοι παράνομοι που με το πέρασμα των χρόνων απέκτησαν πείρα και άκρες αρχικά στο παρακράτος και στη συνέχεια στα κέντρα εξουσίας, χρησιμοποιώντας ακόμα και βουλευτές.

Και ξαφνικά, μέσα σε αυτό το θολό τοπίο εμφανίζεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακάμπτοντας την Αστυνομία και ξεκινά μια έρευνα καλωδιώνοντας δεκάδες τηλέφωνα και παρακολουθώντας στενά τα μεγάλα αφεντικά, που με τη σειρά τους οδηγούν στους διεφθαρμένους ένστολους.
Η εικόνα του μεγάλου αφεντικού να συναντά μέσα στην άγρια νύχτα σε ερημικό πάρκο των βορείων προαστίων αστυνομικό και να του δίνει τον φάκελο με το «λαδωμένο» μεροκάματο πραγματικά συγκλονίζει.

Ο ήχος από το ταπεινό μηχανάκι του ένστολου που φεύγει έχοντας πρώτα μετρήσει με στυλ ηλικιωμένου φιλάργυρου τα βρόμικα ευρώ της μαφίας τρυπάει τα αυτιά της νομιμότητας.

eyp_1
1. Ηταν 4/10/2016, στις 20:25, όταν ο Δήμητρης Μάλαμας φτάνει σε πάρκο της Φιλοθέης όπου τον περιμένει ο απόστρατος αξιωματικός για «περπάτημα» (σ.σ.: να παραλάβει φάκελο με χρήματα).
eyp_3
2. Μετά από σύντομο διάλογο ο επιχειρηματίας δίνει με τρόπο τον φάκελο στον αστυνομικό.
eyp_2
3. Ο απόστρατος τοποθετεί τα χρήματα στην τσάντα του και στη συνέχεια οι δύο άντρες απομακρύνονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Οι παραπάνω φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο απόρρητο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ που στις αρχές του 2017 διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μαζί με τις τηλεφωνικές συνομιλίες
Το 2018, 88 CD που περιλαμβάνουν 106.000 (!) τηλεφωνικές συνομιλίες στέλνονται στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. και την Οικονομική Αστυνομία για απομαγνητοφώνηση. Η εισαγγελέας ζητά να απομαγνητοφωνηθούν τα πάντα. Ολες οι συνομιλίες, όλων των προσώπων, ό,τι και αν λένε. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και τα αποτελέσματα τώρα αρχίζουν να αξιολογούνται.

Σήμερα, τρία και πλέον χρόνια μετά την επιχείρηση της ΕΥΠ, η υπόθεση με αργά και αμφίβολα βήματα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Πολλοί από τους επίορκους αστυνομικούς αποστρατεύτηκαν, τα μεγάλα κεφάλια δολοφονήθηκαν και οι φάκελοι παραμένουν στο Ανθρωποκτονιών με την ένδειξη «Ανεξιχνίαστο», όμως ακόμη και τώρα αξιωματικοί που συνομιλούσαν με τους νονούς παραμένουν σε καίρια πόστα προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρύψουν το ένοχο παρελθόν τους.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ηδη, το αρχηγείο ανακοίνωσε «τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής – συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς. Παράλληλα, έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια διεύθυνση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας».

Πατήστε εδώ για να δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση το σχεδιάγραμμα ντοκουμέντο

evidence-1
Η ΕΥΠ δημιούργησε σχεδιαγράμματα με όλους τους εμπλεκόμενους στην οργάνωση, τις μεταξύ τους σχέσεις και τις επαφές. Κεντρικό πρόσωπο, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τρία χρόνια μετά την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2019

Οι περισσότεροι από 15 εν ενεργεία αστυνομικοί αναμένεται να μετατεθούν σε ανενεργές υπηρεσίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ οι αξιωματικοί πιθανότατα θα αποστρατευτούν στις επόμενες κρίσεις. Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φέρεται να δρομολογεί την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας με βάση τα σύγχρονα δεδομένα για να κλείσει ερμητικά τα «παραθυράκια» της παρανομίας στους ένστολους που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και δουλεύουν σε διπλό ταμπλό.

Το πρόσωπο

Ηταν τέλη του 2015. Η Ελλάδα μετά από ένα θερμό καλοκαίρι με δημοψηφίσματα, capital controls και συνεχείς εκλογές μπαίνει τσακισμένη στον χειμώνα. Στα ψηλά πατώματα του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη φτάνουν πληροφορίες που μιλάνε για υψηλόβαθμους απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς που πούλησαν την τιμιότητά τους για να βάλουν στην τσέπη το μαύρο χρήμα του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, φοβούμενοι διαρροές, δεν μοιράζονται τη δουλειά με την ΕΛ.ΑΣ. Φήμες λένε ότι το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό, παίζονται άλλα συμφέροντα και οι καρφωτές από άτομα που κινούνται στα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας πολλές.

Κάποιοι δίνουν και πολιτική διάσταση στο θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δράση του παρακράτους. «Το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών, εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη της παράνομης δραστηριότητάς του και αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά», αναφέρει το πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ που στάλθηκε στον εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ξεκινώντας την έρευνα στοχεύουν στο κεντρικό πρόσωπο, τον Δημήτρη Μάλαμα. Οι ιστορίες που κυκλοφορούν για τον 50χρονο επιχειρηματία, ο οποίος τέσσερα χρόνια αργότερα, το πρωινό 29ης Οκτωβρίου, εκτελέστηκε με 16 σφαίρες στο Χαϊδάρι από πληρωμένα πιστόλια, είναι πολλές και διάφορες και σημασία έχει ποιο πρόσωπο τις αφηγείται.

eyp-prwsopo
Κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος θεωρείται ο 50χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος το πρωινό της 29ης Οκτωβρίου του 2019 εκτελείται στο Χαϊδάρι με 16 σφαίρες από πληρωμένα πιστόλια.
peiramatognwmones-bmw

Αυτό όμως που μένει είναι ότι τελικά ο Μάλαμας ήταν αυτό που λέμε κινηματογραφικός χαρακτήρας: άνθρωπος της νύχτας και παράλληλα οικογενειάρχης. Λεσχιάρχης που ακροβατούσε στα όρια του νόμου και συνάμα επιχειρηματίας.

Το απίστευτο είναι ότι το 1998 ο Δημήτρης Μάλαμας είχε μπει στο στόχαστρο του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, ο οποίος τον κάλεσε να καταθέσει στο πλαίσιο διερεύνησης μιας μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που είχε να κάνει με προστασία, με λέσχες, νυχτερινά κέντρα και ινστιτούτα μασάζ.

Στην ιστορία είχε εμπλακεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όμως τελικά η έρευνα κατέληξε σε αδιέξοδο και ο φάκελος στο αρχείο. Εκτοτε ο Μάλαμας εμφανιζόταν σε κάθε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί προσπαθώντας να φωτίσουν τι συνέβαινε στον μυστήριο κόσμο της αθηναϊκής νύχτας, που έμοιαζε με αυτή που πέφτει στο Παλέρμο.

Ολα όσα ακούγονταν για τον επιχειρηματία άγγιζαν τα όρια των νουάρ ιστοριών. Φήμες που ποτέ δεν αποδείχτηκαν για τον ρόλο του ως μεσάζοντα σε κάθε είδους υπόθεση που εκκρεμούσε. Οταν τα πράγματα γίνονταν σκούρα, τότε αναλάμβανε να γεφυρώσει τις διαφορές ο 50χρονος άνδρας. Κι αυτό γιατί, όπως λένε άνθρωποι της πιάτσας, ο Μάλαμας γνώριζε πολύ κόσμο και είχε τον τρόπο να μεσολαβεί και να λύνει προβλήματα.

Κλιμάκιο της ΕΥΠ, όμως, γίνεται η σκιά του. Τα δύο κινητά του τηλέφωνα και τα τρία σταθερά καλωδιώνονται και αρχίζουν να τον ακούν. Ετσι, σιγά-σιγά αρχίζει να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των επαφών και των κινήσεών του. Οπως αναφέρεται στη σελίδα 33 του πληροφοριακού εντύπου της ΕΥΠ, «από την απομαγνητοφωνήσεις προέκυψε ότι κατά την είσοδό του στις Φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιεί γλέντια με ποινικούς, ενώ κάποιες φορές προσκαλεί και γυναίκες να έρθουν». Μάλιστα, μέχρι και φάκελο για πρόγραμμα ΕΣΠΑ ετοίμαζε προκειμένου να εισπράξει 200.000 ευρώ για καφετέρια και 1 εκατ. για αντιπροσωπία καφέ.

evidenece-katw-aristera_sel26_2
Οι πράκτορες της ΕΥΠ χαρτογράφησαν τις βασικές επαφές του Μάλαμα, τα σημεία των ραντεβού, από τα παράνομα καζίνα και τους οίκους ανοχής μέχρι τις αμοιβές για εξυπηρετήσεις και μεταθέσεις ενστόλων

Οι πράκτορες διαπιστώνουν ότι ο Μάλαμας μιλάει με τέσσερις απόστρατους αξιωματικούς της Αστυνομίας που έχουν περάσει από καίρια πόστα και έχουν χοντρές άκρες στο Σώμα. Ενας από αυτούς είναι ο Σπύρος Παπαχρήστος που είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), είχε εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε ανάλογες επιχειρήσεις, αφού συνεργάστηκε με το αμερικανικό FBI και συμμετείχε σε κοινές δράσεις.

Ο Παπαχρήστος, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου του 2018 δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες μπροστά από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη. Το θύμα, γαζωμένο από τα πυρά των εκτελεστών, βρήκε τη δύναμη να μπει στην ταβέρνα, όπου ξεψύχησε.

prwsopo-2-eyp-
Ο Σπύρος Παπαχρήστος, που είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια στην ΕΚΑΜ, είναι ένας από τους αξιωματικούς που έχουν καταγραφεί να μιλούν με μέλη του κυκλώματος. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου του 2018 δολοφονείται με πέντε σφαίρες έξω από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη.

Οι άλλοι τρεις είναι πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Ο ρόλος τους πολλαπλός. Το ενημερωτικό σημείωμα των 70 σελίδων της ΕΥΠ αποτυπώνει την απόλυτα ρεαλιστική απόδοση μιας μυστικής ιστορίας που διαδραματίζεται στο πυκνό σκοτάδι του υποκόσμου και σήμερα ξεσκεπάζεται με εκρηκτικό τρόπο. Οπως περιγράφεται, είχαν καθήκον να προσεγγίζουν εν ενεργεία αξιωματικούς και να τους χρησιμοποιούν για να πετυχαίνουν τους στόχους της οργάνωσης.

«Το κύκλωμα παρείχε κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα έναντι αδράς χρηματικής αμοιβής που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυτών. Για έναν οίκο ανοχής είναι πάνω από 1.000 ευρώ μηνιαίως, για ένα στούντιο 1.500 ευρώ για strip show ανάλογα με τη συμφωνία που έχει γίνει με το κύκλωμα, ενώ για τα παράνομα καζίνο το ποσό μπορεί να φτάσει και τα 5.000-7.000 ευρώ μηνιαίως. Βάσει πληροφοριών τα χρήματα που συγκεντρώνονται ξεπερνούν το 1.000.000 μηνιαίως. Σύμφωνα με τις συλλεχθείσες πληροφορίες κατά την έρευνά μας, στο πρόγραμμα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 στούντιο, 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής», αναφέρει η έκθεση της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτά τα χρήματα περισσότερα από 150.000 ευρώ κάθε μήνα κατέληγαν στις τσέπες διεφθαρμένων αστυνομικών. Ετσι, όπως αναφέρει το πόρισμα, «όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κάλυψης δεν ενοχλούνται από τις αρχές ασφαλείας, γι’ αυτό οι υπηρεσίες που προσφέρει το κύκλωμα χαρακτηρίζονται από τους ταμίες του στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με παράνομη δραστηριότητα ως πιο ακριβές αλλά πιο ασφαλείς».

Στρατολογήσεις και αποσπάσεις

Η ΕΥΠ, με τα δεδομένα που συγκεντρώνει, δημιουργεί ένα δαιδαλώδες σχεδιάγραμμα με τις επαφές και τις κινήσεις όλων των εμπλεκομένων στην οργάνωση. Οι τρεις απόστρατοι αξιωματικοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Αναλαμβάνουν να προσεγγίσουν εν ενεργεία ενστόλους σε πάγια πόστα και να τους εντάξουν στο δίκτυο.

Ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται ο καθένας και τις υπηρεσίες που προσφέρει λαμβάνει και το ανάλογο «μεροκάματο» κάθε 15 ημέρες. Μοιάζει απίστευτο αλλά, όπως φαίνεται από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων και τις φυσικές παρακολουθήσεις και αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, πολλοί αξιωματικοί σε θέσεις-κλειδιά τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια είχαν στρατολογηθεί.

Παράλληλα, οι τρεις απόστρατοι αξιωματικοί ασχολούνται με υποθέσεις του κυκλώματος και ψάχνουν τρόπους για ευνοϊκές ρυθμίσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου ένας από τους τρεις προσέγγισε και απ’ ό,τι φαίνεται στρατολόγησε αξιωματικό της Οικονομικής Αστυνομίας προκειμένου να «καθαρίσει» η οργάνωση από υπόθεση ξεπλύματος χρήματος όπου κατηγορούνταν ο αρχηγός της.

«Ασχολούνταν με τοποθετήσεις συγκεκριμένων αξιωματικών με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις σε θέσεις-κλειδιά, οι οποίες εξυπηρετούν τη δράση του κυκλώματος (στη συνέχεια αναφέρονται συγκεκριμένα τέσσερις περιπτώσεις αστυνομικών τους οποίους κατάφερε να τοποθετήσει στις θέσεις που επιθυμούσε η οργάνωση)», αναφέρεται στη σελίδα 52 του πληροφοριακού εντύπου της ΕΥΠ.

Οπως λένε οι πληροφορίες, δεν ήταν εύκολο να επιλεγούν συγκεκριμένα πρόσωπα για να ελέγχονται αποτελεσματικά συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι θέσεις αυτές, περιγράφουν όσοι ξέρουν, είναι «χρυσωρυχεία». Και για να τοποθετήσει κάποιος έναν δικό του θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσει ποσά που για τις καλές θέσεις ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ!

Χρήματα που αφορούν σε «λαδώματα» και δώρα προκειμένου να καμφθούν άτομα που έχουν επιρροή για να γίνουν οι ρυθμίσεις. Στην ουσία μιλάμε για την απόλυτη διάβρωση του κρατικού μηχανισμού που σαρώνεται από τη δριμύτητα της απληστίας σε ένα σκηνικό που θυμίζει Σικελία. Εκεί, όπου κάθε εγκληματική οργάνωση διέθετε τους δικούς της αστυνομικούς, εισαγγελείς, δημάρχους, ακόμη και τοπικούς υπουργούς.

Πατήστε εδώ για να δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση το σχεδιάγραμμα ντοκουμέντο

evidence-eyp-sel-29
Σε αυτό το γράφημα οι αναλυτές της ΕΥΠ καταγράφουν τις επαφές των 4 απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελούσαν βασικούς πυλώνες της οργάνωσης για να δωροδοκούνται εν ενεργεία συνάδελφοί τους

Στην εγχώρια Κόζα Νόστρα οι κοριοί της ΕΥΠ έπιασαν συγκεκριμένο βουλευτή για τον οποίο αναφέρεται: «Ο βουλευτής (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του) μεσολαβεί για να αναλάβει ο Μάλαμας το κυλικείο της Βουλής. Επίσης μεσολαβεί και για άλλους διαγωνισμούς, όπως είναι η τροφοδοσία των hot spots όπου φιλοξενούνται μετανάστες προκειμένου να ανατεθούν στον Μάλαμα, ενώ λαμβάνει και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τη μεσολάβησή του. Επισημαίνεται ότι μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής από την υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα για να του αναφέρει για τη διαρροή που υπάρχει για τη δράση τους».

Το ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος γίνεται με χρηματοδότηση νόμιμων επιχειρήσεων όπου σε πολλές περιπτώσεις εμπλέκεται το Δημόσιο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας μεγάλης δουλειάς που ετοίμαζε η οργάνωση προκειμένου να κλείσει συμφωνία για την πώληση καφέ σε νοσοκομείο: «Θα τους αποφέρει τζίρο 10.000-12.000 ημερησίως για τον οποίο θα προβούν σε χρηματισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν θα δώσουν γην και ύδωρ στους κατάλληλους».

Οπως συμβαίνει στα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος της Λατινικής Αμερικής και της νότιας Ιταλίας, το κύκλωμα διαθέτει άκρες και στη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου ο ένας απόστρατος αξιωματικός αναλαμβάνει για λογαριασμό δικαστικού που «ο γιος της έχει συλληφθεί και κατηγορείται ότι παρενοχλούσε ηλεκτρονικά κοπέλες, εκβιάζοντας και ζητώντας γυμνές φωτογραφίες. Ο γιος της εκμυστηρεύτηκε ότι ανάμεσα στις κοπέλες που εκβίαζε ήταν και μια ανήλικη, γεγονός που αν αποδειχθεί το καθιστά αυτομάτως κακούργημα. Η δικαστικός ζητά από τον απόστρατο αστυνομικό να μεσολαβήσει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στα χέρια της οποίας βρίσκεται ο κατασχεθείς σκληρός δίσκος του υπολογιστή του γιου της, έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή της ανήλικης», αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΥΠ που έφτασε στον εισαγγελέα.

Το πάρκο στη Φιλοθέη

Οι πράκτορες της ΕΥΠ διαπιστώνουν ότι η οργάνωση και οι αρχηγοί της είναι απολύτως τυπικοί στις πληρωμές τους. Το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο κι έτσι οι επίορκοι αστυνομικοί λαμβάνουν καλό μισθό κάθε 1η και 15 του μήνα.

Τους φακέλους με τα χιλιάδες ευρώ μεταφέρει κυρίως ο αρχηγός σε δύο διεφθαρμένους απόστρατους αξιωματικούς, με τις συναντήσεις να γίνονται μέσα στη… μαύρη νύχτα σε ένα αλσύλλιο της Φιλοθέης. Προτού συναντηθούν γίνεται τηλεφώνημα από θάλαμο. Το ραντεβού για την πληρωμή έχει την κωδική ονομασία «Πάμε για περπάτημα».

Στη συνέχεια και αφού οι συγκεκριμένοι απόστρατοι πάρουν το χρήμα, επικοινωνούν με τους εν ενεργεία αστυνομικούς για να ξεκινήσουν τη μοιρασιά. Το συνθηματικό σε αυτή την περίπτωση είναι «Σήμερα έχει σουβλάκια με σος».

evidence-eyp-sel-24

Οι φωτογραφίες που τράβηξε το κλιμάκιο από τη φυσική παρακολούθηση στο παρκάκι της Φιλοθέης είναι αποκαλυπτικές και παράλληλα αποκαρδιωτικές για τη θλιβερή κατάπτωση του συστήματος.

Μία από αυτές τις μυστικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2016 και ώρα 20.25. Πράκτορες της ΕΥΠ είναι ακροβολισμένοι γύρω από το αλσύλλιο στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Λεονταρίου και με τις φωτογραφικές μηχανές καταγράφουν καρέ-καρέ το σκηνικό.

Πρώτος φθάνει ο Μάλαμας που καπνίζει το τσιγάρο του και λίγα λεπτά αργότερα φθάνει ο απόστρατος αξιωματικός. «Του παραδίδει έναν φάκελο με τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει από τα καταστήματα με την παράνομη δραστηριότητα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο απόστρατος αξιωματικός περιφέρεται στο πάρκο όπου μέτρησε τα χρήματα που παρέλαβε. Ακολούθως μετέβη σε καφετέρια όπου πραγματοποιεί όλες τις επαφές του και συνάντησε εν ενεργεία αξιωματικό (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του).

Την επόμενη ημέρα και περί ώρα 19.25 πραγματοποιεί στην ίδια καφετέρια επαφή με τον εν ενεργεία αξιωματικό (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του). Επισημαίνεται ότι παρατηρήθηκε ότι μετά την παραλαβή χρημάτων, εκτός από την επαφή με τους ανωτέρω εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος απόστρατος πραγματοποιεί επαφή στην ίδια καφετέρια με τον (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του αξιωματικού και τη θέση-κλειδί που υπηρετεί), τη μετάθεση του οποίου πραγματοποίησε ο συγκεκριμένος απόστρατος. Υποπτες συναντήσεις στο ίδιο σημείο πραγματοποιεί με δύο ακόμη εν ενεργεία αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (σ.σ.: αναφέρει τα ονόματά τους)».

evidence-sel-26-dexia
Στη σελίδα 49 του πορίσματος της ΕΥΠ υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα ραντεβού του απόστρατου αξιωματικού με εν ενεργεία συναδέλφους του προκειμένου να τους μοιράσει το μαύρο χρήμα

 

6. Η ΩΡΑ ΤΟΥ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

Αυτή είναι η διαφορά του!

Αυτή είναι η διαφορά του!
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022

Τόσο πολύ τον πιστεύουν τον παίκτη που πήραν, δανεικό θυμίζουμε (και μας λένε ότι έχει κάνει και δύο πορείες πρωταθλητισμού στη… Β’ Ισπανίας!) που τον χαρακτηρίζουν ως… ασφαλή λύση, που δεν δεσμεύει τον ΠΑΟΚ για το μέλλον. Τόσο πολύ πιστεύουν στην αξία του, που τον χαρακτηρίζουν λύση… μη δεσμευτική. Να είναι και καλυμμένοι να το παίξουν έξυπνοι, αν ο παίκτης δεν… ακουμπήσει. Να πουλάνε και παραμύθα ότι το προέβλεψαν και δεν… έμπλεξαν περαιτέρω, να τον έχουν να κάθεται και να τον πληρώνουν. Σχεδιασμός, όχι αστεία…

ΕΤΣΙ «χτυπάς» τον Ολυμπιακό, αγαπητοί. Με ασφαλείς κινήσεις που δεν σε… δεσμεύουν για το μέλλον. Μοτίβο ξεκάθαρο και σαφές. Δεν βλέπουν παραπέρα από τη… μύτη τους. Να σώσουν τη χρονιά, να πάρουν κάνα κυπελλάκι και αν, για να πουν ότι… κάτι έκαναν και να πουλήσουν ξανά παραμύθι, για το πόσο μεγάλη είναι η ομάδα τους, που βλέπει διαχρονικά την πλάτη του Ολυμπιακού… ως τελεία. Σταθείτε, δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς ποδοσφαιριστές, στον Ολυμπιακό έχουν… κληρονομικό χάρισμα. Δεν φταίει το ότι δουλεύουν μεθοδικά, ως κανονική ποδοσφαιρική ομάδα, με σκάουτινγκ, με χτισμένο και δομημένο μεταγραφικό δίκτυο και φτιάχνοντας σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, το όνομα της ομάδας στην αγορά. Όχι, τυχαία κάνει ό,τι κάνει…

Αυτή είναι η διαφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, από τους υπόλοιπους. Όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό είπε ότι θα τον κάνει μια ομάδα, η οποία… δεν θα έχει ανάγκη τον πρόεδρό της. Θα είναι αυτάρκης. Και το πέτυχε. Ο Ολυμπιακός ζει, προοδεύει και ακμάζει από την οικονομία του και ο Πρόεδρός του είναι εκεί για το «κάτι παραπάνω». Για τις υπερβάσεις, για τις μεγάλες επενδύσεις και για τα ρίσκα. Για να φέρνει τους παικταράδες, εκεί όπου χρειάζεται να παρέμβει, για να τα «σκάσει». Σας τα λέμε, θα βλέπουν την πλάτη του για πολλά χρόνια…

-/-