ΚΟΝΤΟΝΗΣ… ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!..

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

          «ΨΕΥΤΗΣ» ΚΑΙ «ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ» Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

– Ο Κοντονής είναι ΨΕΥΤΗΣ. Δεν θα πω «πολιτικός ψεύτης», διότι το θεωρώ πλεονασμό. Όλοι οι πολιτικοί, χαρακτηρίζονται σύμφωνα με την ιδιότητά τους. Λέω λοιπόν ευθέως ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Κοντονής είναι ΨΕΥΤΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Και ο λόγος είναι ότι ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ και ότι ΕΞΑΠΑΤΑ τον κόσμο.

– Αποφάσισε, λοιπόν, αυτό πού είχε προαποφασίσει, συζητήσει και συμφωνήσει να κάνει με τους «ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ», όπως είπε και ο Ολυμπιακός, πού για μένα είναι οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης (δηλαδή «τα τρία Μ.Α.Σ.») με τη συμμετοχή των τσατσογράφων ΑΡΔάκων τους.

– Ο Κοντονής λέει ψέματα και εξαπατά τον κοσμάκη, ισχυριζόμενος ότι ανέβαλε το πρωτάθλημα ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ («τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου», λέει η ανακοίνωση) λόγω του αυξημένου κινδύνου για την ασφάλεια και δημόσια τάξη. Το ανέβαλε για τους εξής ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ λόγους:

Πρώτον, διότι η διοίκηση της ΕΠΟ δεν… «κάθισε να την πηδήξει»! Δεν του έκανε τα κέφια, δεν υπέκυψε στις πιέσεις και τις απειλές του. Η διοίκηση της ΕΠΟ ΤΟΛΜΗΣΕ να αντιδράσει στο σχέδιό του να την βγάλει από τη μέση με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας. Η διοίκηση της ΕΠΟ τόλμησε να μην υπακούσει στα κελεύσματά του να παραδώσει τη διαιτησία στα χέρια των «τριών Μ.Α.Σ». Η διοίκηση της ΕΠΟ τόλμησε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ στις απεγνωσμένες προσπάθειές του να ποδηγετήσει την πλειοψηφία των Ενώσεων και να τις εξαναγκάσει να ψηφίσουν υπέρ της αντιπολίτευσης.

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

                                                   ΕΣΚΟΥΖΕ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΖΕ «ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΩ»!

Δεύτερον, διότι την απόφασή του να ΔΙΑΛΥΣΕΙ το ποδόσφαιρο με τη ματαίωση του πρωταθλήματος (περί ματαιώσεως πρόκειται, διότι η αναβολή επ’ αόριστον εύκολα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του θεσμού) την είχε πάρει και ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ εδώ και μερικές εβδομάδες, πολλαπλώς και σε όλους τους τόνους.

– Από την ημέρα πού η ΕΠΟ αποφάσισε να μεταθέσει την πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας στη θέση του αντιπροέδρου, ο κ. Κοντονής δεν έχει σταματήσει να ωρύεται, να κραυγάζει και να σκούζει. Ολόκληρο το Ολυμπιακό χωριό τον άκουγε εκείνη την ημέρα πού πληροφορήθηκε την αλλαγή, όταν «κάποιο τηλεφώνημα» (λέγεται ότι ήταν της ίδιας της ενδιαφερομένης) τον ενημέρωσε: «ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΩ», κραύγαζε με άναρθρες κραυγές, εννοώντας βεβαίως τη διοίκηση της ΕΠΟ. Βλέπετε, ο ιδιοπαθής υφυπουργός δεν μπορούσε να ανεχτεί το ότι μία διοίκηση Ομοσπονδίας θα μπορούσε ποτέ να υψώσει το παράστημά της μπροστά του!

– Την ίδια ανυποχώρητη απόφασή του, ο Κοντονής έχει διατυπώσει και σε επιστολή του προς FIFA και UEFA, αλλά και σε επίσημες ανακοινώσεις του. Και τότε, βεβαίως, δεν είχε καμία εισήγηση της ΔΕΑΒ ή της Αστυνομίας στα χέρια του.

                                           Η… «ΔΙΑΧΥΤΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ» ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ Μ.Α.Σ

Τρίτον, ο Κοντονής επικαλείται τη… «διάχυτη πεποίθηση του φιλάθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος», αναβαθμίζοντας έτσι, εντελώς αυθαίρετα, τις πεποιθήσεις των «τριών Μ.Α.Σ.» (Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Σαββίδης) και των δημοσιογραφικών τους παρελκόμενων σε… «διάχυτη πεποίθηση του φιλάθλου κοινού»! Ακόμη, ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει ισονομία στους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος». Δεν λέει, όμως, ΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ποδοσφαιρικός φορέας έβγαλε αυτό το συμπέρασμα πού μόνον ο ίδιος και η οργάνωση των «τριών Μ.Α.Σ.» υποστηρίζουν!

– Με τα παραπάνω επιχειρήματα στοιχειοθετώ τον ισχυρισμό μου ότι ο κ. Κοντονής είναι ένας ΨΕΥΤΗΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ο οποίος δρα υπό την ιδιότητά του ως υφυπουργός Αθλητισμού. Από ‘κει και πέρα, τα δεδομένα θα δείξουν αν τελικά θα του περάσει, ή αν θα αναγκαστεί να πάει σε καμιά γωνιά του γραφείου του να βάλει τα κλάματα, σαν το κακομαθημένο παιδάκι πού… «δεν του έκαναν το δικό του».

                                           «ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ»: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

– Έχω υποσχεθεί στους φίλους – αναγνώστες μου την ιστορία πού θα διαβάσετε παρακάτω. Τίτλος της, «Φτερά και πούπουλα» και είναι μία ιστορία απόλυτα αληθινή, μέχρι κεραίας, πού λένε.

– Ήταν, πού λέτε, τέλη του 1972 όταν ο ανανεωμένος με την προσθήκη Ελλήνων άσων του εξωτερικού Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πάντα θρασύτατη και προκλητική ΑΕΚούλα. Το παιχνίδι στο «Γ Καραϊσκάκης», δεν θυμάμαι τους λόγους, αλλά είχε αποκτήσει χαρακτήρα μεγάλου ντέρμπι, συγκεντρώνοντας το γενικότερο ενδιαφέρον.

– Αποτέλεσμα, 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού με σκόρερ τους Ρομέν Αργυρούδη και Υβ Τριαντάφυλλο και σπουδαία απόδοση. Την άλλη μέρα, όλη η Αθήνα συζητούσε τις λεπτομέρειες, με ιδιαίτερες αναφορές βέβαια στην παντοδυναμία του Ολυμπιακού.

– Στην Αιόλου, στο κέντρο της αγοράς, ο πασίγνωστος μικροπωλητής, Ανδρέας Νομικός, γνωστότερος ως «Ανδρέας η φτερού», περπατούσε προς τη γωνία που χρησιμοποιούσε σαν βάση της επιχείρησής του. Από εκείνο το στέκι ξεκίναγε την καθημερινή του βόλτα στα διάφορα μαγαζιά της αγοράς, για να πουλήσει την πολύχρωμη πραμάτεια του.

– Περνώντας, κοντοστέκεται σε ένα από τα υπαίθρια «σταντς» πού χρησιμοποιούσαν και τότε οι εφημεριδοπώλες. Το βλέμμα του καρφώνεται σε μία φωτογραφία, στην πρώτη σελίδα της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ». Ήταν ένας δικέφαλος αετός… ξεπουπουλιασμένος, φωτογραφία εμπνευσμένη -φυσικά- από την ήττα της ΑΕΚούλας.

Ο Ανδρέας η «φτερού», κοιτάζει προσεκτικά και σχολιάζει με το γνωστό σε όλους ύφος του: «Καλέ, πως τον έκανε έτσι τον αετό; Φτερά και πούπουλα»! Και απομακρύνεται, επαναλαμβάνοντας με την χαρακτηριστική, μακρόσυρτη φωνή του: «Φτεράααα! Και πούπουλααα»!

– Αυτό ήταν! Η φράση του Ανδρέα της «φτερού» έμεινε στην ιστορία, παρακαταθήκη στους… νεώτερους, πού την χρησιμοποιούμε ακόμα: «Φτερά και πούπουλα» εμπνευσμένη από το κάζο πού έπαθε εκείνη την ημέρα το Αεκάκι, όπως το αποκαλούσαν οι παλαιότεροι. (Αναγκαία σημείωση: Ο Ανδρέας Νομικός, πού έχω ακούσει ότι ζει και… βασιλεύει σε μεγάλη βεβαίως ηλικία, ήταν νοικοκύρης, υπόδειγμα καλού οικογενειάρχη, παντρεμένος με τρία παιδιά, πού όπως έλεγαν όσοι τον γνώριζαν, τα είχε μεγαλώσει και σπουδάσει με μεγάλη φροντίδα και κόπο).

 

(Το παραπάνω κείμενο του έγκριτου δημοσιογράφου Κου Μανώλη Γαβαθιώτη δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ», στις 19/08/2016)

                                                                                             – / –

ΥΓ. Ο Κοντονής φέρεται ότι είναι ΑΕΚ(ι)τζής! Το “σκοτωμένο” πράσινο που του έβαλα, απλώς θέλει να δείξει ότι πρόκειται για πολιτική μουχρίτσα!..

                                                                                             – / –