ΛΑΜΟΓΙΑ και ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ! (Και Ένας… Χαμένος);

1. 

Το γεύμα που στοίχισε στον Ολυμπιακό ένα ολόκληρο πρωτάθλημα!

Το γεύμα που στοίχισε στον Ολυμπιακό ένα ολόκληρο πρωτάθλημα!
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 

*** Για ένα απλό, η ποινή είναι μία αγωνιστική. Αν ήταν «χωρίς σάλιο», ο Φορτούνης θα έτρωγε δύο.

*** Ακόμα δεν κατάφεραν να επισημάνουν τα ακριβή αίτια της ήττας από τη Μπάγερν. Περιμένουν τα αποτελέσματα της κωλονοσκόπησης.

*** Και να σκεφτείτε ότι απουσίαζαν από τη Μπάγερν ο Λεβαντόφσκυ, ο Ριμπερί, ο Ρόμπιν και τόσοι άλλοι! Πού να έπαιζαν κι’ αυτοί, ε ;

Το παιχνίδι-μισός τίτλος πού χάθηκε λόγω της διαιτησίας του Παπαπέτρου, προκάλεσε άμεση απώλεια πέντε βαθμών!

Πάει καιρός, μήνες ολόκληροι πού ήθελα να το γράψω, αλλά το απέφευγα για να μην ρίξω περισσότερο λάδι στην φωτιά. Έτσι όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις ΤΡΟΜΕΡΕΣ και ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκρινα ότι ήρθε η ώρα να αποκαλύψω το ΓΕΓΟΝΟΣ, πού ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ στοίχισε στον Ολυμπιακό ένα ολόκληρο πρωτάθλημα : Το περσινό !

Εικοστή αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, γήπεδο Καραϊσκάκη : Ολυμπιακός – Αεκ.

Διαιτητής, ο Τάσος Παπαπέτρου, γιός του παλιού διαιτητή Γιάννη Παπαπέτρου. Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η γιορτή της ΕΠΣ Αθηνών με τον Μελισσανίδη στα πρώτα τραπέζια και τον Θωμά Μητρόπουλο συνδαιτημόνα του. Το γεγονός σχολιάστηκε εκτενέστατα την επομένη, με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Λίγες ημέρες μετά από την γιορτή – ΠΑΡΕΛΑΣΗ διαφόρων τύπων του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ της διαιτησίας, γίνεται ΑΛΛΗ ΓΙΟΡΤΗ, στο σπίτι του Θωμά, με προσκεκλημένους τους δύο Παπαπέτρου. Τον πατέρα και τον γιό, πού στο μεταξύ είχε οριστεί για το ντέρμπι του Καραϊσκάκη!

Μάλιστα κύριοι και ΑΥΤΗ είναι η σημερινή μας ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Δύο ημέρες πριν το ντέρμπι του Καραϊσκάκη, ο Παπαπέτρου πατέρας –πού διατηρεί φιλικότατες σχέσεις με τον Μελισσανίδη – και ο Παπαπέτρου υιός, ορισμένος ήδη να διευθύνει το ντέρμπι, φάγανε με τον Θωμά ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, γιορτάζοντας δεν γνωρίζω τι ακριβώς.

Η – ποδοσφαιρική – συνέχεια υπήρξε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για ον Ολυμπιακό ! Όλοι θυμόμαστε την απροσχημάτιστα ΑΘΛΙΑ διαιτησία του Παπαπέτρου, με κορύφωμα το φάουλ του Γιακουμάκη στον Μποτία πού κατέληξε στο νικητήριο γκολ της ΑΕΚ, στο 95′ του αγώνα !

Αυτή όμως, δεν ήταν μία απλή ποδοσφαιρική ήττα, ήταν η ήττα πού ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ και είχε, σαν μοιραίο επακόλουθο, ο ΧΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ από τον Ολυμπιακό !

Ήταν κυριολεκτικά, ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ!

Πριν τον αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος στη βαθμολογία, ένα πόντο πίσω από τον Πάοκ και ένα πόντο μπροστά από την ΑΕΚ. Μετά την αγωνιστική αυτή ( 20ή ) ο Ολυμπιακός βρέθηκε ΤΕΣΣΕΡΙΣ πόντους πίσω από τον Πάοκ και ΔΥΟ από την ΑΕΚ.

Δεν έφταναν όμως μόνον αυτά. Η είσοδος ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ασυγκράτητων οπαδών ( λόγω της αγανάκτησής τους για τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ) και η ολιγόλεπτη σύγκρουσή τους με την αστυνομία προκάλεσε την παρέμβαση της αθλητικής Δικαιοσύνης, η οποία ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ τιμώρησε την ομάδα με μείον τρείς βαθμούς. Οπότε, το όνειρο είχε πλέον τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

Δεν κατηγορώ για τίποτα τον Θωμά Μητρόπουλο. Η ιδιωτική ζωή του καθενός του ανήκει και κανείς δεν μπορεί να ορίσει σε κανένα, με ποιους θα μιλάει, ποιους θα συναναστρέφεται ποιους θα καλεί σε τραπέζι, με ποιους θα περνάει τις ώρες του. Πολύ καλά έκανε ο Θωμάς να καλέσει τους Παπαπέτρου, πού εκτός των άλλων, έχουν και μεγάλες γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα λογιστικής.

ΟΜΩΣ, υπάρχει και ένα ΟΜΩΣ. Το να κάνεις το τραπέζι σε ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, πατέρα και γιό, παραμονές ενός ντέρμπι το οποίο ο εκ των συνδαιτημόνων υιός έχει ήδη ορισθεί να διευθύνει, ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Υπάρχει και η ηθική πλευρά του θέματος και αυτή είναι πού βάζει σε σκέψεις. Διότι, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό το σοφό, ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει.

Όταν λοιπόν δυο μέρες πριν την ΚΡΙΣΗ, πίνεις κρασάκι και τρως μεζεδάκια με αυτούς πού ερχόντουσαν ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ» ( ποδοσφαιρική, εννοώ, έτσι ; ) είναι επόμενο να ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ στο μυαλό μας. Και άντε να τις βγάλεις μετά.

Είναι έτσι, ή δεν είναι ; Έχουν δίκιο αυτοί πού ΞΕΡΟΥΝ και πού ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ακόμα και τους ΦΙΛΟΥΣ του Θωμά, ή δεν έχουν ;

ΠΟΤΑΜΟΙ ΣΙΡΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΠΟΥ «ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ: «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑΡΑ»!

ΕΝΩ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ Η ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !

Κατατοπιστικότατο το ρεπορτάζ πού διάβασα. Κατατοπιστικό και περιεκτικό. Λίγα λόγια και καλά. Και προφανέστατα, ουδέτερο. Αντικειμενικό. Θα το διαπιστώσετε άλλωστε εύκολα.

Τίτλος «Ο Σαββίδης έκανε ομαδάρα, τώρα θα κάνει και γηπεδάρα». Του Χρήστου Παυλίδη το ρεπορτάζ. Στην φιλόξενη ιστοσελίδα «to10.gr».

Ας δούμε τι μας λέει το ρεπορτάζ, εν ολίγοις. Η τροπολογία, λέει, για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του περιβάλλοντος χώρου της Τούμπας στον ΠΑΟΚ ( δλδ. στον ΙΒΑΝ ΙΓΚΝΙΑΤΙΕΒΙΤΣ ΣΑΜΠΙΝΤΙ, για να ακριβολογήσουμε ), μπορεί να … καθυστέρησε λίγο ( τους έστησε στο ραντεβού δηλαδή ) αλλά «έστω και έτσι» ετοιμάστηκε και πλέον «πηγαίνει για ψήφιση στη Βουλή».

Όπου εκεί, δηλαδή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, «θα φανεί αν πέρα από τα Κυβερνώντα κόμματα ψηφιστεί και από τα υπόλοιπα πού ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ότι θα το κάνουν» !

Τώρα, ΠΟΙΟΙ ακριβώς και ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ, δεν έχει σημασία. Διότι «είτε έτσι, είτε αλλιώς το θέμα θα περπατήσει».

Και βεβαίως, «η ιστορία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της», αλλά «όπως και να έχει, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη». Και εν τέλει, «είμαστε πλέον πιο κοντά από ποτέ για να ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην ιστορία του ΠΑΟΚ».

Μέχρι στιγμής, όπως θα αντιλαμβάνεσθε, είμαστε στο ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ στον ΠΑΟΚ. Πως συνδέεται αυτό με τον Σαμπίντι πού έκανε ομαδάρα και θα κάνει τώρα και γηπεδάρα ; Ιδού το :

«Εδώ και 20 περίπου χρόνια ακούμε σχέδια και εξαγγελίες, αλλά τελικά φαίνεται ότι μόνο ο Ιβάν Σαββίδης είχε τη δύναμη και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ να τρέξει ένα τόσο μεγάλο έργο» !!!

Αφήνω τα σχόλια και τους συνειρμούς για σας, αγαπητοί αναγνώστες. Επισημαίνω απλά ότι στο κλείσιμο του άρθρου υπάρχει μία προειδοποιητική σημείωση, ότι «ΜΕΤΑ το γήπεδο, ο Σαμπίντι θα κάνει και ένα καινούργιο και ακόμα καλύτερο προπονητικό κέντρο» !

Δεν ξέρω, αλλά εγώ το εκλαμβάνω και ως … απειλή, κατά κάποιον τρόπο. Εσείς ;

Αυτά με το συγκεκριμένο, κατατοπιστικότατο όπως είπαμε, άρθρο. Πού έτσι όπως το βλέπω εγώ, αντιπροσωπευτικότερος τίτλος θα ήταν κάτι π.χ. σαν το «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» !

Η μάλλον, για να ακριβολογήσουμε, «ήταν δίκαιο, ΓΙΝΕΤΑΙ πράξη».

Έτσι είναι, όπως ακριβώς τα λέει ο ποιητής. «Και ο Μπατατούδης είχε μιλήσει για νέο γήπεδο και ο Γούμενος, αλλά εκείνες οι εξαγγελίες ήταν μόνο στα λόγια. Μόνο ο νυν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος μπορεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο θα μείνει προίκα στον ΠΑΟΚ» ( το … σχέδιο 😉

Του δίνουν ξένη περιουσία να την κάνει γήπεδο

Όλα καλά, ως εδώ. Αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια, πού κάνει το υπέροχο σκηνικό να χλωμιάζει. Ελαφρώς. Ότι ο Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι ΑΚΟΜΑ δεν έχει βάλει ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ευρώ. Όσα δηλαδή έχω βάλει … εγώ, άλλα τόσα έχει βάλει κι’ εκείνος. Για το ΕΡΓΟ, ομιλώ και σ’ αυτό αναφέρομαι.

ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΑ έχουν βάλει για τη Νέα Τούμπα ; Βασικά και ΚΥΡΙΑ, έχει βάλει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, δηλαδή ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Μέσω της ΕΜΕΤΙΚΑ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΟΥΣ του Καμμένου, «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ» ( αυτή είναι η λέξη πού χρησιμοποιούν τα δημοσιογραφικά όργανα του Ρώσου, όχι τη ΣΩΣΤΗ, πού είναι ΧΑΡΙΣΕ ) χώρο πού ανήκει στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για να κάνει την ΜΟΣΤΡΑ ΤΟΥ ο Σαμπίντι.

Χωρίς την ΑΒΑΝΤΑ του Καμμένου ( αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς, τους αφήνω για ΜΕΤΑ την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα ) τι θα μπορούσε να κάνει ο Σαμπίντι ; Που θα τα έβαζε τα λεφτά του ; Σε άλλο χώρο ; Άλλο γήπεδο ; Άλλη … ομάδα ;

Μέχρι στιγμής λοιπόν, ο Σαμπίντι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ το … ΟΡΑΤΟ τουλάχιστον από τους κοινούς θνητούς. Απλά του δίνουνε ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ να την κάνει γήπεδο. Τώρα, αν αυτό θα γίνει «με δικά του λεφτά» θα ΔΕΙΞΕΙ στην πορεία.

ΛΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΔΕΚΑ ΔΙΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Η ΠΥΛΑΙΑ!

Και … ΑΚΟΜΑ πληρώνουμε τα «λειτουργικά» έξοδά του !

Πάμε παρακάτω. Είναι άδικο να κατηγορείς το παρελθόν ( το γράφω για τον αγαπητό νεαρό συνάδελφο πού υπογράφει το άρθρο ) όταν δεν το γνωρίζεις, ή τουλάχιστον, δεν έχεις εντρυφήσει σε αυτό, δεν το έχεις ζήσει.

Το 1991, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τέθηκε για πρώτη φορά θέμα δημιουργίας ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ στην ΠΥΛΑΙΑ, από τον ΝΙΚΟ ΒΕΖΥΡΤΖΗ ( από τους πιο ΓΝΗΣΙΟΥΣ και ΙΚΑΝΟΥΣ παράγοντες του ΠΑΟΚ πού έχω γνωρίσει ). Η τότε Κυβέρνηση το είδε θετικά, για ένα και μόνο, απλό λόγο. Ότι το γήπεδο θα χτιζόταν πάνω σε οικόπεδο ΙΔΙΩΤΙΚΟ, πού ανήκε στον συγχωρεμένο Γιάννη Δεδέογλου ( «μπαρμπαΓιάννης» για μας τους πιο παλιούς, πού τον είχαμε γνωρίσει στο ρεπορτάζ ) τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ επίσης Παοκτζή παράγοντα.

Πέθανε ο μπάρμπα Γιάννης και άφησε το ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ οικόπεδό ΤΟΥ στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Αυτό το σεβάστηκε η Κυβέρνηση και βεβαίως, το ΕΝΕΚΡΙΝΕ, αφού ΚΑΤ ‘ ΑΡΧΗΝ δεν απαιτούνταν ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

Η Κυβέρνηση άλλαξε. Τη θέση της πήρε το ΠΑΣΟΚ, με τον ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Γιώργο Λιάνη αρμόδιο επί θεμάτων Αθλητισμού ( και … κατασπατάλησης της δημόσιας περιουσίας ). Το 1995, λοιπόν, ο Λιάνης με τον ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ γγΑ, ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ σύμβαση μεταξύ του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και της ΓΓΑ, βάση της οποίας ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ αναλάβανε ΟΟΟΛΕΣ τις δαπάνες κατασκευής του κλειστού. Έργο το οποίο σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμισι χρόνο. Δεν είμαι σίγουρος αν πρόεδρος τότε του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ ήταν ο Χάρης Λαζαρίδης ή ο Απόστολος Αλεξόπουλος, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Και οι δύο Παοκτζήδες ήταν, γέννημα – θρέμμα.

Προσέξτε τώρα. Ο αρχικός προϋπολογισμός, έτσι όπως μας τον είχε ανακοινώσει ο Λιάνης τότε σε συνέντευξη Τύπου, ήταν ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣ ! πού … ούτε το αλάτι του Ερντογάν δεν στοίχισε τόσα, αλλά τέλος πάντων, ήταν επιλογή της κυβέρνησης να δαπανηθούν τόσα λεφτά για χτίσιμο πάνω σε ξένο χωράφι.

Ξέρετε όμως ΠΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ το έργο μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στον ΠΑΟΚ ; Κρατηθείτε, παρακαλώ :

ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ! Δυόμισι φορές πάνω από τα προϋπολογισθέντα αρχικά. Είπατε τίποτα ; Δυόμισι παλάτια του Ερντογάν μαζί με ένα κρουαζιερόπλοιο στα μέτρα του.

Και … ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ( ομιλώ με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ) εδώ. Το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ της υπόθεσης είναι ότι η ΓΓΑ, δηλαδή το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ είχε αναλάβει τα ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του γηπέδου μέχρι το 2014 ! Βάλτε τώρα, ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να μας στοιχίζει, μια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η ΓΓΑ, δηλαδή ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της … Πυλαίας.

ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ( και βάζω στοίχημα γι’ αυτό ) με τη « Νέα Τούμπα». ΕΜΕΙΣ θα την πληρώσουμε τελικά, ο Σαμπίντι θα πάρει τη … δόξα.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Σύμφωνα με τα χθεσινά ρεπορτάζ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δια της εταιρείας συμφερόντων του Alter Ego κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας, την οποία συνόδευε με την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Περιμένω από την Ένωση Συντακτών να χαιρετίσει την ενέργεια, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πού δημιουργούνται από τέτοιου είδους επενδυτικές δράσεις.

Ναι, την ίδια Ένωση Συντακτών πού όποτε κλείνει ή φαλιρίζει κάποιο Μέσον, εφημερίδα, κανάλι, κ.α. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ συγκεκριμένου επιχειρηματία, αντιδρά διαμαρτυρόμενη εντόνως, αναλογιζόμενη βεβαίως τις θέσεις εργασίας πού χάνονται και τους συναδέλφους πού μένουν χωρίς δουλειά. Όπως για παράδειγμα, έχει πράξει με το θέμα του καναλιού MEGA, πού είχε την γνωστή εξέλιξη.

Να λοιπόν, η μεγάλη ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φανεί η αντικειμενικότητα και η αγνότητα προθέσεων. Ο Μαρινάκης ΑΝΟΙΓΕΙ κανάλι τηλεοπτικό, πού σημαίνει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ νέες θέσεις εργασίας.

Ε, δεν αξίζει μία ΘΕΤΙΚΗ τοποθέτηση εκ μέρους του συνδικαλιστικού φορέα όλων των ανθρώπων του Τύπου ;

2.

Με ποιον είσαι και που το πας, Σωκράτη;

Με ποιον είσαι και που το πας, Σωκράτη;
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

*** Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την όποια επιχειρηματική σκοπιμότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει και πως την ΔΕΧΟΜΑΙ και την ΕΓΚΡΙΝΩ.

*** Τέλειωσε χθες οριστικά η πολιτική καριέρα του Ζόραν Ζάεφ. Καλομελέτα κι’ έρχεται. Και του δικού μας η σειρά.

*** Μια ζωή στο ψέμα και στην απάτη. Από προχθές το βράδυ ήξεραν ότι ο Κοτζιάς θα παραιτηθεί, αλλά χθες το μεσημέρι βγήκε ο Τζανακόπουλος να προλάβει τον προλάβει για τις εντυπώσεις πουλώντας ψευτομαγκιές («όποιος δεν συμφωνεί να κατέβει απ’ το τρένο») και άλλες παρλαπίπες.

Πως «εμπλέκονται» και «συνδυάζονται» οι πρόσφατες αντιδημοκρατικές κορώνες Καμμένου και Πολάκη με την «στα καλά του καθουμένου» επίθεση του Σωκράτη στον Μαρινάκη!

ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ!

Πού λες, Σωκράτη, μετά από μία προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων, της δικής σου και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατέληξα στα εξής αντικειμενικά συμπεράσματα.

Πρώτον, ότι ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τα λεφτά ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ τους για τη μεταβίβαση των μετοχών σου στον Βαγγέλη Μαρινάκη ( όπως παραδέχεσαι και ο ίδιος και μάλιστα έχεις πληρώσει και τον φόρο ).

Δεύτερον, ότι παρά το γεγονός ότι ΤΟ ΠΡΟ – ΕΙΣΕΠΡΑΞΕΣ το συμφωνηθέν αντίτιμο, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί «ΤΥΠΙΚΑ» όπως λες, η μεταβίβαση των μετοχών σου !

Τρίτον, από όλη αυτή την ιστορία, έβγαλες και το κατιτίς σου, πού μετά από μία απλή πράξη αφαίρεσης ( έβαλες 20 εκατ. πήρες 35, υπόλοιπον 15 εκατομμυριάκια, από δοσοληψία πού στην πιάτσα λέγεται «αέρα μπανά») .

Τέταρτον ( και εδώ αρχίζουν τα ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, Σωκράτη ) ο Βαγγέλας έχει ζητήσει από τις Τράπεζες να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκαθαριστεί το νομικό καθεστώς κατά τρόπο ώστε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να αποτελέσει πλέον περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και όχι μόνο του μεγαλομετόχου της !

Στάσου λίγο εδώ, Σωκράτη. Εσύ θα το έκανες ποτέ αυτό; Θα φρόντιζες δηλαδή το γήπεδο του Ολυμπιακού να προστεθεί στα περιουσιακά στοιχεία ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ; Να με συγχωρήσεις, αλλά πολύ αμφιβάλλω, διότι ΓΙ’ ΑΥΤΗ την πράξη, δεν υπάρχει ΚΟΝΟΜΑ, είτε χοντρή, είτε λεπτή. Είναι πράξη πού αφορά το μέλλον της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όχι του καθενός Λαυρεντιάδη, ή όποιου άλλου βάζεις δίπλα σου, στις συμφωνίες και τα συνεταιριλίκια σου.

Πέμπτο και τελευταίο συμπέρασμα, ώ Σώκρατες, πού θεωρώ ΒΑΣΗ όλων των συμπερασμάτων, είναι ο ΤΡΟΠΟΣ και η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ πού επέλεξες για να εκδώσεις την ανακοίνωση περί καθυστερήσεων στη μεταβίβαση λόγω Μαρινάκη.

Ο τρόπος ; Ξαφνικά ! Στα καλά του καθουμένου, πού έλεγε η γιαγιά μου. Σαν να σε τσίμπησε μύγα, δηλαδή.

Περίεργον πράγμα, συμφωνείς ; Μία ημέρα πριν, μιλώντας στη Βουλή ο ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣ Υπουργός Εθνικής Αμύνης Καμμένος, ρητορεύοντας στη Βουλή, αναφέρθηκε στον «κουμπάρο του Μητσοτάκη» :

«Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση για να γλιτώσει ο κουμπάρος του Μητσοτάκη κι οι εμπλεκόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis»

Καταλαβαίνεις Σωκράτη μου τι μας λέει ο ποιητής ; Ο Καμμένος ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, εκτός από τις μάρκες της ρουλέτας, συχνά πυκνά, και ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την οποία ΡΙΧΝΕΙ όποτε γουστάρει ! Ανά πάσαν στιγμήν ! Και γιατί δεν το κάνει ; Πάλι ο ίδιος μας το λέει με το εξωφρενικό του παραλήρημα : Για να μη … «γλιτώσει» ο κουμπάρος του Μητσοτάκη ! Ποιος είναι ο κουμπάρος του Μητσοτάκη; Φυσικά και ξέρεις αλλά θα το γράψω για την πρόοδο της κουβεντούλας μας.

Τον Βαγγέλη Μαρινάκης εννοεί, Σωκράτη. Τον φίλο μας τον Βαγγέλα, τον σημερινό ΛΑΟΦΙΛΗΤΟ ΗΓΕΤΗ του Ολυμπιακού ΜΑΣ.

Τώρα, το τι ετοιμάζουν για τον Βαγγέλα, άσ’ το καλύτερα, το γνωρίζουν και οι πέτρες. Και να σου πω και κάτι άλλο, πού πιθανότατα το γνωρίζεις άριστα, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ η ελληνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στο ΣΥΝΟΛΟ της, η Δικαιοσύνη πού ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, η Δικαιοσύνη πού ΔΕΝ ΕΝΔΙΔΕΙ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ και ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ στα ΑΝΟΜΑ μέσα πού χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση συριζανελητών για να πραγματοποιήσει το μεγάλο της … όραμα : Να κάνει ζημιά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και βεβαίως, κατά προέκταση ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ, διότι, Σωκράτη, μας αρέσει – δεν … μας αρέσει, Ολυμπιακός και Βαγγέλας λογίζονται πλέον ΜΑΖΙ, είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ στη συνείδηση των ΦΙΛΑΘΛΩΝ.

Απλά πράγματα: Όποιος χτυπάει τον Ολυμπιακό, χτυπάει και τον Βαγγέλα ! Κι’ όποιος χτυπάει τον Βαγγέλα, χτυπάει και τον Ολυμπιακό! («Μας» ; Όχι ! Το παραλείπω εξεπίτηδες).

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ανέφερα το παράδειγμα του Καμμένου, έστω και αν τον θεωρώ απολύτως ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΟ ακόμα και ως μέλος της κυβερνήσεως. Για το Υπουργός Εθνικής Αμύνης, δεν το συζητάω. Της πλάκας τον έχουν και στο υπουργείο του και εκτός Ελλάδας. Λέει ό,τι του κατέβει, κάνει ό,τι του κατέβει και στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ σε ΕΝΑ πράγμα : Ότι έτσι και τον ΔΙΩΞΟΥΝΕ οι συριζαίοι, θα πάρει τους βουλευτές του και θα ρίξει την κυβέρνηση. Εκμεταλλεύεται σε απόλυτο, χυδαίο, ξεδιάντροπο και χοντροκομμένο βαθμό την εξουσιομανία του Τσίπρα, πού βεβαίως δεν έχει καμία διαφορά από την εξουσιομανία τη δική του. Ιδίου μεγέθους είναι, και αυτό τους … ενώνει μέχρι τέλους.

Ας τον αφήσουμε λοιπόν τον Καμμένο, πού είναι ένα απλό σύμπτωμά, ένα συναχάκι, ένα φταρνισματάκι της ΓΡΙΠΠΗΣ πού κυκλοφορεί στα έδρανα της συγκυβέρνησης. Εδώ μιλάμε, Σωκράτη μου, για καθημερινές, αδίστακτες, ξεδιάντροπες και απροσχημάτιστες ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ολόκληρου του κυβερνητικού συρφετού εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη ! Δηλαδή, ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, όπως είπαμε.

ΑΝΗΛΕΗΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΝΙΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Πού σημαίνει, Σωκράτη, ότι ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ! Μιλάμε για πόλεμο ΑΝΗΛΕΗ, μιλάμε για ΜΑΧΕΣ εκ του συστάδην, μιλάμε για ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ, για ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Μιλάμε για ΑΝΙΕΡΕΣ και ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ «συμμαχίες» και συνεταιριλίκια κατωτάτης κοινωνικής υποστάθμης. Βλέπουμε δηλαδή ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, να ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ με ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ποινικού Δικαίου, με τρόφιμους των φυλακών, με καταδικασμένους στο παρελθόν για ΑΤΙΜΩΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, όπως το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ καυσίμων, ή η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ για ΣΤΗΣΙΜΟ ποδοσφαιρικών αγώνων ! Να συμμαχούν και να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με … διεθνούς κύρους ΛΑΜΟΓΙΑ, με απατεώνες ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της Διαιτησίας, με καφενόβιους και τσιράκια της ποδοσφαιρικής ΣΑΠΙΛΑΣ.

Δεν θα αραδιάσω ονόματα, φίλε Σωκράτη, διότι ο χώρος μου είναι περιορισμένος. ΤΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ σε … δύο σελιδούλες εφημερίδας από τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ των κάθε λογής ΛΑΜΟΓΙΩΝ και ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ πού ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ και εξακολουθούν να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με τα ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ;

ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΞΑΓΡΙΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: ΜΙΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Έχουμε λοιπόν ΠΟΛΕΜΟ και αυτό είναι το ΚΡΙΣΙΜΟ, το ΚΑΙΡΙΟ σημείο της κουβέντας μας. Και εδώ θα σε ρωτήσω, ρε Σωκράτη, ΜΠΕΣΑ να μου πεις. Αλήθεια, σ’ αυτό τον πόλεμο, με ΠΟΙΑΝΟΥ το μέρος είσαι ;

Βεβαίως, σε ένα τεράστιας εμβέλειας ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ όπως εσύ, ΠΟΤΕ δεν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Το ξέρω και το παραδέχομαι. Ο σωστός επιχειρηματίας ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να πάρει ΦΑΝΕΡΑ το μέρος κάποιου από τα εμπόλεμα μέρη, διότι απλά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Άλλο κάνει ο σωστός επιχειρηματίας, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Απλά, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ επιχειρηματικά την κατάσταση. Και ξέρω – και εσύ ασφαλώς θα ξέρεις περισσότερους – πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες πού κυριολεκτικά ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ, έγιναν μεγάλοι και τρανοί, εκμεταλλευόμενοι μία ΕΜΠΟΛΕΜΗ κατάσταση. Χωρίς να φαίνονται, χωρίς να συμπαρατάσσονται με τη μία ή την άλλη πλευρά. Και ξέρεις και ξέρω, άρα τα ονόματα περιττεύουν.

Καταλαβαίνω λοιπόν τους λόγους για τους οποίους ΠΟΤΕ δεν θα μου έδινες σαφή και ξεκάθαρη απάντηση. Δικαίωμά σου, αναμφισβήτητο και γι’ αυτό ΠΟΤΕ δεν θα επέμενα να τύχω απαντήσεως.

Όμως, Σωκράτη μου, εδώ μιλάμε για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ! Εδώ είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στη μέση. Εδώ είναι τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ του ερυθρόλευκου κόσμου, πού ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ τα «επιχειρηματικά». Πού ακούνε για «δουλειές με το δημόσιο», για συμβάσεις με ΟΠΑΠ, για προσφορές σε διαγωνισμούς υψηλής τεχνολογίας και ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ!

Θέλεις να ΕΞΑΓΡΙΩΘΕΙ ένας οπαδός του Ολυμπιακού, να βγει απ’ τα ρούχα του; Μίλα του για δουλειές, για κλείσιμο συμφωνιών, για επιχειρηματικές επεκτάσεις κλ.π.

Θέλεις να τον έχεις πάντα δίπλα σου, σε όλα και να σε έχει πάντα στην καρδιά του; Μίλα του ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, μίλα του για ΤΗΝ ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ πού ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ, μίλα του για την ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ πού δέχεται από το προστατευόμενο από την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σύστημα πού διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΑ.

Σ’ όλη αυτή την κατάσταση, Σωκράτη, ΚΑΝΕΝΑΣ Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι ΑΜΕΤΟΧΟΣ. Κανένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ολυμπιακός, εννοώ. Ειδικά απ’ αυτούς πού ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ την ομάδα, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ γι’ αυτή.

Κανείς δεν μπορεί δηλαδή να επαίρεται πως είναι Ολυμπιακός, πως αγαπάει τον Ολυμπιακό, πως γίνεται ΘΥΣΙΑ για τον Ολυμπιακό, αλλά …«εντάξει, υπάρχουν και οι δουλειές», «υπάρχουν και οι μπίζνες», πού … «ξέρεις πόσες οικογένειες ζουν από τις δουλειές και τις εταιρείες μας» και «τι θα γίνει όλος αυτός ο κόσμος, έτσι και βουλιάξουν οι επιχειρήσεις μου». Τα έχω ακούσει όλα αυτά, Σωκράτη, στο παρελθόν. Όχι από εσένα τον ίδιο βεβαίως, αλλά από ΚΟΙΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ( δεν τολμώ να γράψω «φίλους», διότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε κοινούς ΦΙΛΟΥΣ εσύ κι’ εγώ. Μένω λοιπόν στο «γνωστούς» και τέρμα ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗ;

Όλα αυτά εγώ τα ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ και τα ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΑΡΙΣΤΑ. Όχι όμως και ότι τα ΔΕΧΟΜΑΙ, ότι ΣΥΜΦΩΝΩ με αυτά.

Για μένα, Σωκράτη, ΠΡΩΤΑ ο Ολυμπιακός και ΜΕΤΑ οι δουλειές. Και αν κάποιο ή κάποια κυβερνητικά ΛΑΜΟΓΙΑ, κάποιος στυγνός εκβιαστής της συγκυβέρνησης σου βάλει κανέναν όρο πού να περιλαμβάνει ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ή ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ( είπαμε, το ίδιο είναι ) αυτό πού μπορείς να κάνεις είναι να τον ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙΣ επί τόπου και να τον κάνεις να μη μπορεί να σταθεί πουθενά. Δύναμη έχεις, αναγνωρισιμότητα έχεις, κύρος έχεις, ΕΥΚΟΛΟ είναι να κάνεις το κάθε σιχαμερό ερπετό να ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ πικρά.

Θεωρητικά ομιλώ και τα λέω αυτά, Σωκράτη, όχι ότι έχω κάτι συγκεκριμένο υπ’ όψιν μου, αλλά επειδή τα θεωρώ σαν πιθανές αιτίες για την επιθετικότητά σου εναντίον του Βαγγέλα και της πρώην ομάδας σου. Δεν βρίσκω δηλαδή κάτι άλλο, το οποίο να σε έχει απομακρύνει τόσο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ από την ομάδα σου. Γι’ αυτό και σε ρωτάω ( επίσης φιλολογικά ) ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ, Σωκράτη μου;

Και θα προσθέσω και ένα ακόμη, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ερώτημα :

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ, Σωκράτη ; Μήπως κάτι ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ; Μήπως υπάρχει κανένα ΣΧΕΔΙΟ για το μέλλον πού δεν γνωρίζουμε ;

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ! ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΠΟΛΑΚΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ

Πάντως, Σωκράτη, δεν πρέπει να σου διαφεύγει ότι πάνω στην ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ τους, οι πιο «βαρεμένοι» από την … «χειρωνακτική» εργασία ( … νυχθημερόν ) της συγκυβερνήσεως, ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ! Ομολογούν χωρίς ξύλο, φίλε μου και λόγω της … «νόσου» πού τους δέρνει από μικροί, του αισθήματος ασυλίας πού τους καταλαμβάνει, αλλά και της εγγενούς ασυδοσίας τους, δεν μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Το εφιαλτικό μέλλον πού μας ετοιμάζουν – αν τους αφήσουμε.

Αναλογίσου, Σωκράτη μου, τα λόγια του γελοίου κοινοβουλευτικού τύπου πού φέρει το όνομα «Πολάκης», μόλις προχθές και θα καταλάβεις τι εννοώ :

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κανέναν φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα… Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας. Αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σε αυτή τη χώρα. Και ο νοών νοείτω» !

Αυτά είπε ο υφυπουργός του Τσίπρα, Σωκράτη. Αλήθεια, μήπως ψυλλιάζεσαι κανένα όνομα ΚΟΙΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ να περιλαμβάνεται στο απέραντης ηλιθιότητας όραμα του Πολάκη; Ελα, τώρα, καταλαβαίνεις πολύ καλά !

Και επειδή ( εγώ δεν ξεχνάω μερικά πραγματάκια ) ΚΙ’ ΕΣΥ στο παρελθόν υπέστης και διωγμούς και διώξεις, για ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ σοβαρά θέματα (και όχι επειδή κάποιος είπε ότι κάπου άκουσε ότι είχες στήσει το παιχνίδι του … Εθνικού Γαζώρου).

Είμαι πεπεισμένος ότι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ το τι γίνεται και το τί συμβαίνει ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

Και γι’ αυτό θα σε ξαναρωτήσω, Σωκράτη:

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΙ, σ’ αυτό τον ΑΓΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟ εναντίον της ομάδας μας ;

Με τους … Πολάκηδες και τους Τσιπρο-Καμμένους ;

Η με τον ΘΡΥΛΟ, την ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ, ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΜΑΣ ;

3.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΕΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΝΕΝΟΙ!..

w

4. Τις θέλει -λένε- τον Μάϊο, του 2019, τις εκλογές ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΑΠΑΤΡΗΣ και ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, (αυτή η πολιτική “βαζελο-αδερφή”), και μάλιστα όλες μαζί! Τον Μάϊο τις θέλει, λένε, που τελειώνει το Πρωτάθλημα, που θα το δώσει στον… ΜΠΑΟΥΚ, (ώστε αυτός να ισοφαρίσει σε τίτλους τον Άρη, αχαχαχαχαχαχαχα), στοχεύοντας στο να υφαρπάσει, πάνω στην… χαρά τους, την ψήφο των Μακεδόνων οπαδών του ΜΠΑΟΥΚ, που πάνω στο μεθύσι του Πρωτ-τος, θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα και με βάση τα όσα λέει η Ψυχολογία, (που θα ενισχυθεί τότε και με την πουλημένη επικοινωνία), με το θυμικό!.. (Αυτά πιστεύει τουλάχιστον ο… Αλέξης μας)!..

ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΟΥΚ φίλοι μου! Το 1985 (αν θυμάμαι καλά την χρονιά) ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ έδωσε το Πρωτάθλημα στον ΜΠΑΟΥΚ, (το 2ο του), διότι είχαμε την επέτειο των 1000 χρόνων της ελληνικότητας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, που γιόρτασε η μεγάλη πλειοψηφία του ε/λαού! Το 2019 όμως, ο Τσίπρας και τα πολιτικά του πουλητάρια θα δώσουν τον τίτλο στον ΜΠΑΟΥΚ, γιορτάζοντας αυτοί το ξεπούλημα της ελληνικής γης των Μακεδόνων, οι Μακεδόνες φίλοι του Μπάουκ το 2ο Πρωτάθλημά τους, με αντίτιμο το… ξεπούλημά τους, το ξεπούλημα της γης τους και οι λοιποί Έλληνες θα… κλαίμε για το τί μας περιμένει ακόμα εθνικά!..

ΑΠΙΘΑΝΟΣ

-/-