Με Τί Ασχολούνται οι Τούρκοι Σήμερα; Μια Επιφανειακή… Ανίχνευση!

Φίλοι μου!

– Απαντώ σήμερα στον… πιεστικό Ποντικό“, (σε άλλου είδους και μορφής ποντικό ασφαλώς, σε… ανθρώπινο και όχι σε… ζώο, σαν αυτά τα αηδή τετράποδα, που εμφανίστηκαν Κε… Σκουρλέτη και Κε… Τσίπρα, στα σκουπίδια μιας ακόμα πολυπολιτισμικής και πολυ… διαλυμένης κεντρικής αθηναϊκής γειτονιάς, της γειτονιάς μας, στη γωνία, του σπιτιού μου / εκεί στην Κηφισιά έχεις σκουπίδια κοντά στο φτωχόσπιτό σου Κε Σκουρλέτη ή έρχονται και στα… μαζεύουν, ώστε να μην μυρίζεις αισθαντικές… “esans”) και συγκεκριμένα στο ερώτημά του σε τί πάνω” δουλεύουν” τώρα, οι Τούρκοι! (ΤΕΔ – Πολεμική Βιομηχανία – ΜΙΤ – ΥΠΕΞ).

ω8

Turkey's Prime Minister Binali Yildirim (3rd R), Chief of Staff General Hulusi Akar (3rd L), Defense Minister Fikri Isik (2nd R) and the country's top generals pose in Anitkabir, the mausoleum of modern Turkey's founder Mustafa Kemal Ataturk, after a wreath-laying ceremony ahead of a High Military Council meeting in Ankara, Turkey, July 28, 2016. REUTERS/Umit Bektas - RTSK1K7
Turkey’s Prime Minister Binali Yildirim (3rd R), Chief of Staff General Hulusi Akar (3rd L), Defense Minister Fikri Isik (2nd R) and the country’s top generals pose in Anitkabir, the mausoleum of modern Turkey’s founder Mustafa Kemal Ataturk, after a wreath-laying ceremony ahead of a “High Military Council” meeting in Ankara, Turkey, July 28, 2016. REUTERS/Umit Bektas.

ω1

                       Α/Τ/ΓΕΕΔ Χουλουσί Ακάρ  – Σύμβουλος ΡΤΕ, Ιμπραήμ Καλίν και Α/ΜΙΤ, Χακάν ΦΙΝΤΑΝ 

– Θα απαντήσω στο φίλο, αν και οι δυνατότητές μου να τον… “ψάξω”, έχουν αισθητά μειωθεί, αφού όλο και περισσότεροι από τους “Αγγέλους” μου, φεύγουν από τον… “7ο Ουρανό”, για μόνιμη εγκατάσταση, μεταξύ… 1ου και 2ου ομοίου, πιστεύοντας, κακώς βεβαίως, ότι ενεργώντας έτσι, θα μειωθούν οι προς αυτούς απαιτήσεις, ανάγκες, κλπ!.. (Φίλε Χακάν ΦΙΝΤΑΝ, μην ανησυχείς, για σένα έχουμε και περίσσευμα… Αγγέλων)!..

– Ας είναι! “Πάμε” λοιπόν τώρα και… επιγραμματικά! Διαβάστε:

Οι Τούρκοι, “Ποντικέ”, όπως ορθώς σημειώνεις, “δουλεύουν” παράλληλα και μαζί τις (όποιες) Υπηρεσίες τους ή πιο καλά “όλες” τις Υπηρεσίες τους και μάλιστα με στρατηγικό σχεδιασμό, (θυμίζω ότι η “παράλληλος εργασία” είναι μια από τις βασικές Αρχές της “ΔΜ”), ιδιαιτέρως δε “δουλεύουν” έτσι τους Οργανισμούς Κρατικής Ασφαλείαςτους, όπως είναι οι ΤΕΔ, η ΜΙΤ, το τ/ΥΠΕΞ, το τ/Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας τους, στο ΥΠΑΜ, κλπ.

– Θέλω εδώ να θυμίσω και να τονίσω πάλι ότι οι ΤΕΔ, για 1η φορά ιστορικά, και συγκεκριμένα από τα τέλη, περίπου, του 2016 και μετά, ασχολούνται με την ΑΜΥΝΑ της χώρας τους, “καθαρά” όμως, ως Τουρκία πλέον, αφού μέχρι τότε την εξέταζαν, όπως το Τ/ΓΕΕΔ ανέφερε, στο πλαίσιο πάντα του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο δηλαδή πάντα της Άμυνας της “Συμμαχίας”, μιας Συμμαχίας, στην οποία δήλωσε ο ΡΤΕ (25-06-2017) πως πρέπει να επαναεκτιμηθεί η τ/συμμετοχή!..

Στην παρούσα φάση ασχολούνται με τα παρακάτω: (Εξάγονται αρκετά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, αλλά αυτά θα τα “βρείτε”… εσείς)!..

   α. Σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό του Οπλισμού τους και τα Εξοπλιστικά!

        (1)   Με το (ΠΒ) τους! (Συνεχείς ασκήσεις / “Τάξεις + Βολές”).

        (2)  Με τα τοπικά Α/Α αμυντικά συστήματα.

        (3)  Με τα αμυντικά πυραυλικά συστήματα.

        (4)  Με τα μακρού βεληνεκούς βαλλιστικά, όπως και με τα μεταφερόμενα συστήματα πυραύλων.

      (5) Με πυραύλους που βάλλονται από Υ/Β, τα οποία είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. (“Εν καταδύσει”).

        (6) Με τον ΡΒΧΠ πόλεμο και κυρίως με τα βιολογικά και χημικά όπλα.

        (7) Με τα ηλεκτρονικά όπλα.

        (8) Με τα “δορυφορικά” και κυρίως με την επιστήμη “των όπλων κατά των δορυφόρων”.

        (9) Με τον Κυβερνο-Πόλεμο, ήτοι και με την Κυβερνο-Επίθεση και με την Κυβερνο-Άμυνα, καθώς και με την σχεδόν συνημμένη αντιμετώπιση υβριδικών απειλών. (Δες ΥΓ)

  (10) Εκτιμούμε τέλος πως, έχει πλέον ολοκληρωθεί η νέα τ/”Κρατική Δομή των Πληροφοριών (Διάκριση ευθύνης σε Εσωτ. + Εξωτερ. Πληροφορίες, με τη ΜΙΤ να έχει αναλάβει τις εξωτερικές), πως έχουν ολοκληρωθεί επίσης και όλες οι απαραίτητες νομικές διευθετήσεις και πως οι Τούρκοι εργάζονται πια με τη Διεύθυνση Εθνικής Ασφαλείας” / “Ulusal Güvenlik Dırektörlüğü, η οποία, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, ανήκει στον ΠτΔ!

   β. Σε ό,τι αφορά την παραπάνω αναφερθείσα “τ/Άμυνα“!

        (1)  Με την καλύτερη Οργάνωση της τ/”Παλλαϊκής Άμυνας”! “

– Δουλεύουν” δηλαδή οι Τούρκοι, “πάνω στο θέμα” της αύξησης της ικανότητος του λαού τους, για αντίσταση, (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αντίσταση, εντός και εκτός(!) Τουρκίας), καθώς και πάνω στο επίσης σοβαρό αντικείμενο, της “έτι περαιτέρω” καλυτέρευσης της πολεμικής Οργάνωσης του τ/λαού, ο οποίος δεν θα πρέπει “επ’ ουδενί” να αφεθεί να περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας” / “çaresizlik και φόβου, σχετικά με το θέμα της ασφάλειάς του, να μην νοιώσει δηλαδή ποτέ το αίσθημα πως δεν έχει ασφάλεια, πως δεν είναι ασφαλής“!

      (2) Έχουν αναπτύξει, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, και το… “πολεμούν”, (όπως λέμε), όσο μπορούν, (ενν. ως θέμα), τη στρατηγική θεωρία πως, η άμυνα της χώρας τους ξεκινά έξω απ’ αυτήν, (εκτός των συνόρων της Τουρκίας), όπως και ότι “ο κάθε νέος πόλεμος είναι και ένα νέο Δόγμα. (Πολύ σωστά και τα “2 σκέλη” του νέου τ/Δόγματος)! Η παρουσία τους πχ στο Β. Ιράκ, στη Συρία, στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή, ακόμα και στο Κατάρ, αυτό καταδεικνύει.

                                                  Πρόκειται για το “ΝΕΟ(!) ΔΟΓΜΑ της Τ/ΑΜΥΝΗΣ” * !..

    (3) Έχουν προκρίνει για ΠΑΝΤΟΥ, ως ένα είδος… “Πανάκειας”, θα λέγαμε, την χρήση των “ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ” τους, (“ειδικές δυνάμεις“) οι οποίες ως -θεωρούμενες- ΜΟΝΑΔΕΣ “ΕΛΙΤ πλέον, ευρίσκονται εντός και εκτός χώρας, έχουν τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και τον πιο σύγχρονο οπλισμό, ενώ πληροφοριακά υποστηρίζονται, κυρίως(!) από τη ΜΙΤ, αν όχι μόνον απ’ αυτήν!

       (4) Υφίστανται, Σχεδιασμός και σχετική Προετοιμασία, (πρόκειται για τον γνωστό μας “Προγραμματισμό”), σε όλα τα τ/”Κρατικά Ιδρύματα”, (και όχι μόνον στους παραπάνω αναφερθέντες Οργανισμούς), με “βάση σκέψης” πάντα, το νέο τ/”Δόγμα Αμύνης”. Έτσι, κάθε φορά, έχουμε τον καθορισμό των αναγκαίων προς υλοποίηση εργασιών, καθώς και την ιεράρχιση – προτεραιοποίηση όλων αυτών!

– Με όλα τα παραπάνω, (κυρίως), οι Τούρκοι πιστεύουν ότι θα αυξηθεί η ισχύς των συμβατικών τους δυνάμεων και συνακολούθως και της χώρας τους και πως θα αποτελούν μια περισσότερο αξιοσέβαστη, σε φίλους και εχθρούς, Στρατηγική Δύναμη!

Κατά τους Τούρκους, η άμυνά τους:

       – Στο Νότο αρχίζει από τη Δαμασκό και τη Βαγδάτη. 

       – Στα Δυτικά αρχίζει από τα Καρπάθια. (Γι’ αυτό πιστεύουν πως είναι απαραίτητες συνεργασίες με χώρες, όπως η Αλβανία, η πΓΔΜ, η Βουλγαρία, η Ρουμανία) / Η Ελλάδα παραμένει πάντα 1ος τ/στόχος και η εξάπλωση – κυριαρχία της Τουρκίας, μέχρι της γραμμής του 25ου Μεσ/νού, είναι για την τ/εξωτερική πολιτική και τις ΤΕΔ, απόλυτοmust!

[Mε κατάληψη (και) της Δ. Θράκης, όπως με την -κατ’ ελάχιστον- “αποδέσμευση” των σημερινών ελληνικών νήσων, του Α. Αιγαίου, από την… Ελλάδα, ώστε ακολούθως να μπορέσει να τα διεκδικήσει στα χαρτιά, (όλα ή μέρος), χωρίς κατάληψη ή και με κατάληψη, ανάλογα, 1 “βασικής” ή και 2 ακόμα “βασικών” νήσων του ελληνικού Αρχιπελάγους,  (πχ της Λέσβου ή της Λέσβου και της Χίου), καθώς και με ολική – αιφνιδιαστική κατάληψη της Κύπρου, με τη πολεμική γερμανική μέθοδο του Β’ Π.Π., αυτήν του … blietzgrieg]!

ω4

     ω11

      – Στη Μεσόγειο αρχίζει από το Σουέζ, από την Ερυθρά Θάλασσα, από τη Βασόρα, από τη Συρία, από το Λίβανο, από την Αίγυπτο (Β. Αφρική) και από την Κύπρο, (το στιλέτο στα σπλάγχνα της Τουρκίας, όπως έλεγε ο Μ. Ετζεβίτ), όπου σ’ αυτήν θα πρέπει, όπως πιστεύουν, να συνεχιστεί η βοήθεια (γενικώς) προς τη… Βόρειο(sic) Κύπρο, καθώς και το να διαφυλαχθούν (εννοούν να παραμείνουν “ανοικτές”) οι θαλάσσιες γραμμές συγκοινωνιών της Τουρκίας, προς την Κύπρο, αλλά και προς την ευρύτερη αυτής περιοχή!

    – Στο Βορρά πιστεύουν ότι επιβάλλεται η ύπαρξη στρατηγικής συνεργασίας της Τουρκίας, με τη Ρωσία! (Έχουμε εδώ και τις ασκήσεις Black Sea Harmony και Black Sea Force).

    – Στην Ανατολή αρχίζει από τον Καύκασο, την Κασπία και από την Κ. Ασία. Εδώ οι Τούρκοι και ορθώς, συνδέουν την φυσική ασφάλειά τους, με την ενεργειακή όμοια, (λόγω της… ενεργειακής ιδιαιτερότητος των περιοχών αυτών) και κατ’ επέκτασιν με την οικονομική ασφάλεια! Δηλαδή η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, με την ΑΜΥΝΑ και με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, είναι για τους Τούρκους έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, είναι θέματα απολύτως, μεταξύ τους, συνυφασμένα!.. Επομένως, λένε, με βάση το νέο Πεδίο Ανταγωνισμού και Αντιπαράθεσης, που “ανοίγεται” πολύ πιο δυναμικά τον 21ο αι., σε σχέση με τον 20ο αι., και που είναι το Ενεργειακό Πεδίο, πως θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, για όλα τα θέματα που το αφορούν !.. (Πχ, θα προσέξατε πως μετά από την πρόσφατη 3η συνάντηση στη Θεσ/νίκη, των Τσίπρα, Νετανιάχου και Αναστασιάδη, για τον Eastmed, δεν πέρασε μια εβδομάδα και είδαμε Πούτιν και ΡΤΕ να συνομιλούν, από TV, για το αντίπαλο ενεργειακό δέος του).

– Τέλος, οι Τούρκοι “προσθέτουν” στα παραπάνω, εκτός Τουρκίας, αμυντικά τους… όρια και το προβληματικό τους… ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, (βλέπε ΡΚΚ, κλπ), το οποίο θέλουν, όσο τίποτα άλλο, να επιλύσουν, ώστε έτσι να μπορούσαν να επιδοθούν απερίσπαστοι στην εκτός Τουρκίας εφαρμοζόμενη στρατηγική τους! (Ξέχασα να σας γράψω πως, σίγουρα θα πρέπει να συνδέσετε και τα… σύνορα καρδιάς του ΡΤΕ, με τα πιο πάνω δυτικά, (κυρίως μ’αυτά), τα βόρεια και τα προς το Νότο – Μεσόγειο τ/αμυντικά όρια).

– Πιστεύουν λοιπόν οι Τούρκοι πως για να μπορέσουν να… αμυνθούν αποτελεσματικά στα παραπάνω αναφερθέντα, εκτός Τουρκίας, όριά τους, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ(!) να αναπτύξουν “στρατηγικές συμμαχίες”, καθώς και να ελέγξουν το… “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ! Εκτιμούν πως αυτό θα το καταφέρουν με τον… “έλεγχο” (sic) των όποιων εσωτερικών απειλών και με (τη) λαϊκή… “ενότητα” (sic)!..

[Σημειώστε πως το κόστος της Κουρδικής…  Τρομοκρατίας (sic), στην Τουρκία, (προσθέτουν βεβαίως… “πονηρά” και το κόστος απ’ όλους τους σε εξέλιξη πολέμους στην… γειτονιά της), για τον Ενδείκτη της Παγκόσμιας Ειρήνης”, που εξέδωσε σχετική αναφορά, για το 2017, ανέρχεται σε 197 δις και 388 εκ-ρια $ Η.Π.Α., χωρίς να αναφέρεται η ακριβής χρονική περίοδος, που… δαπανήθηκε το υπόψη ποσό! (Δείτε στο ΥΓ). Πρόκειται δηλαδή για παραπάνω από το 1/2 σημερινό ελληνικό εξωτερικό χρέος! (“Βάλτε τώρα να δείτε” τί τεράστια οικονομική ζημία έχει υποστεί η Τουρκία, από το 1984, την αρχή του “Κουρδικού Αγώνα Ανεξαρτησίας” και μετά, και θα αντιληφθείτε γιατί λέμε εδώ πως την χώρα αυτήν την “κρατάνε” στον… Χάρτη, οι Κοσμοκράτορες, για άλλους λόγους, τους οποίους και έχετε βεβαίως διαβάσει εδώ, στο “σάϊτ” μας)]!..

– Επιπροσθέτως του νέου παραπάνω τ/Δόγματος αγαπητοί, από τα τέλη του 2016, (14-12-2016), ο ΡΤΕ έχει ανακοινώσει – κηρύξει κρατική και εθνική εκστρατεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλες οι απειλές προς την χώρα, απειλές που προέρχονται από τα παραπάνω… όρια!

– Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, (πέραν της εκτάκτου ειδικής στρατιωτικής καταστάσεως, στην οποία τηρείται σχεδόν όλη η τ/επικράτεια, μετά από το Ελεχόμενο, από το καθεστώς ΡΤΕ, Στρατιωτικό Κίνημα”, της 15-07-2016), αν η Τουρκία ευρίσκεται σε κατάσταση μυστικής επιστράτευσης (ΕΠΣ) και σε ποιούς ακριβώς… τομείς της!

– Η εκτίμησή μας είναι πως έχει υπάρξει (ΕΠΣ), μέσα στο 2016, στο πλαίσιο μιας ήδη υπάρχουσας… γενικής “πολεμικής ετοιμότητος” και πως υπάρχει ήδη σχετική ετοιμότητα, για νέα (ΕΠΣ), (ώστε να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις), όποτε εκτιμηθεί ότι απαιτείται.

(Να θυμίσω πως η προβλεπόμενη διαδικασία για μια τέτοια, [(ΕΠΣ) δηλαδή], αλλά φανερή, είναι η δημοσίευση στην τ/ε/φ της Κ-Β, σχετικής αποφάσεως του “Συμβουλίου Υπουργών”, υπό τον ΠτΔ, ενώ προβλεπόμενη είναι και ακολουθούσα σχετική συζήτηση στη “Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση” (ΤΒΜΜ) και έγκριση απ’ αυτήν)!

– Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν πλέον για τους Τούρκους, απλό σχεδιασμό και θεωρία, αλλά εφαρμογή στο Πεδίο, στο πλαίσιο του βασικού τους στρατηγικού στόχου, που είναι αρχικά η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας τους, (αφού, όπως λέγει και ο ΡΤΕ, πολύ σωστά, στους συμπατριώτες του,  vatanınız yoksa hiç bir şey olmadığını” / “αν δεν έχετε Πατρίδα, δεν έχετε τίποτα) και ακολούθως η αύξηση της επίδρασής τους, (της πολιτικής ουσιαστικά επιρροής τους), στον ΖΧ τους, όπως αυτός έχει εκτιμηθεί απ’ αυτούς και που εκφράζεται με τα εκτός Τουρκίας αμυντικά τους όρια, είτε και με στρατιωτική παρουσία σε περιοχές του ΖΧ τους, είτε και με τυχούσα κατάκτηση κάποιων εξ αυτών, με πόλεμο**, αν απαιτηθεί!..

ω10

** Σημειώστε ότι η Τουρκία, ασχέτως του τί… “ακούτε”, δεν έχει ακόμα πολεμήσει στη Συρία! Οι ΤΕΔ κρυβόντουσαν” και “κρύβονται”, είτε πίσω από τον “ISIS”, (κυρίως), είτε πίσω από τον όποιο Στρατό, της λεγόμενης “Δημοκρατικής Συριακής Αντιπολίτευσης”, είτε πίσω από τις Η.Π.Α., είτε, όπως τώρα, πίσω και από τη Ρωσία, με την οποία, όπως φαίνεται, (“Θεού θέλοντος και… Τραμπ επιτρέποντος” / εκτιμώ πως τα πάντα θα ανατραπούν, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος θα θελήσει να κόψει το… “Γόρδιο Δεσμό” του Συριακού), θα καταλάβουν την ευρύτερη περιοχή του Ιντλίμπ! (ΒΔ Συρία). 

ω3

– Αυτά φίλοι μου για σήμερα και… ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!..

                                                                                        ΧΑΙΡΕΤΕ“!

                                                                                   “ΕΛΛΗΝΑΣ      

                                                                                                – / –

ΥΓ

1. NATO welcomes opening of «European Centre for Countering Hybrid Threats»

11 Apr. 2017

Several NATO Allies and European Union members came together in Helsinki on Tuesday (11 April 2017), formally agreeing to establish a «European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats» in the Finnish capital. At a ceremony attended by Finnish Foreign Minister Timo Soini, officials from NATO and the European Union welcomed the signing of a Memorandum of Understanding for the Centre, which will open later in 2017.

Finnish Foreign Minister Timo Soini (L) speaks with Lorenz Meyer-Minnemann (R), head of the “Civil Preparedness Section” in NATO Headquarters’ Operations Division during Tuesday’s signing ceremony.

In total, nine nations signed the Memorandum: Finland, France, Germany, Latvia, Lithuania, Poland, Sweden, the United Kingdom and the United States. Other NATO and EU nations are expected to join the Centre in the near future. While not signatories themselves, NATO and the EU will participate actively in the Centre’s activities.

Countering hybrid threats is a priority for NATO, as they blur the line between war and peace – combining military aggression with political, diplomatic, economic, cyber and disinformation measures. NATO’s counter-hybrid strategy includes strengthened coordination with the European Union, and also involves our new Intelligence Division, more training and exercises, and our work to actively counter propaganda with facts. (SOS SOS SOS / Πού είστε εκεί στην… Ελλάδα; Ακόμα “ψάχνεστε”, για το αν θα δημιουργήσετε … “Σώμα Στρ-κών Πληρ-ριών”);

Other Centres of Excellence already contribute to NATO’s efforts to counter hybrid threats, including the Strategic Communications Centre of Excellence in Riga, Latvia; and the Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence in Tallinn, Estonia. Centres of Excellence are international research centres, which are nationally or multi-nationally funded and staffed. They work alongside and contribute knowledge and expertise to the Alliance, but they are not NATO bodies.

2. Terör ve Savaşın Maliyeti 197 Milyar Dolar (Για τους όποιους…  Τουρκομαθείς ή έστω… Τουρκόγλωσσους)!..

Türkiye bölücü terör ve çevresindeki savaşlar nedeniyle ağır faturalar ödüyor. Küresel Barış Endeksi‘nin, 2017 yılı raporuna göre, savaş ve terörün zararı 197 milyar 388 milyon U.S.A. dolar.

22 Haziran 2017 Perşembe / 09:59

Terörün ve savaşların maliyetini en çok çeken ülkelerden biri de Türkiye. Küresel Barış Endeksi’nin 2017 yılı raporunda Türkiye, 163 ülke arasında 146’ncı sırada yer aldı.

Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün endeksine göre şiddetin dünya ekonomisine bedeli 14.3 trilyon dolar. Günlük kişi başına şiddet için ödenen miktar 5.4 dolar olurken, dünya Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’ndaki (GSYİH) payı ise yüzde 12.6 olarak dikkat çekti. Şiddetin onda bir azalması halinde ekonomik kaynaklara katkısı 1.43 trilyon dolar olarak hesaplandı.

KİŞİ BAŞI 2 BİN 500 DOLAR

Türkiye‘nin satın alma gücü paritesi ile savaş ve terörden zararı ise 197 milyar 388 milyon dolar düzeyinde. Kişi başına yıllık maliyet 2 bin 500 dolar olurken toplam GSYİH içinde Türkiye‘ye ekonomik maliyet yüzde 12.2 olarak gerçekleşti. Türkiye, endekste geçen yıla oranla bir sıra geriledi. Bölgeler arası değerlendirmede, dünya genelinde en barışçıl görülen 10 ülkeden 8’inin Avrupa‘da yer alıyor. 36 ülkeden 26’sında gelişme kaydedildi.

Endekse göre dünya genelinde de 93 ülkede güvenliğin daha iyi hale geldi, 68 ülkede ise kötüleşti.

EN BARIŞÇILI İZLANDA

Sıralamada 142’nci olan Meksika için ise, düşüşün ABD‘de Donald Trump‘ın başkan seçilmesiyle ilgili olduğu kaydedilirken, ABD‘nin komşu ülkelerle kötü ilişkileri bu düşüşe sebep gösteriliyor. Dünyanın en barışçıl ülkesi ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İzlanda oldu. İzlanda‘yı sırasıyla, Yeni ZelandaPortekizAvusturyaDanimarka, Çekya, SlovenyaKanada ve İsviçre izledi. Barış Endeksi sıralamasının en sonunda Suriye var. Suriye‘den önce, AfganistanIrak, Güney SudanYemen ve Sudan geliyor. Küresel Barış Endeksi sıralamayı, toplumsal güvenlik, ülke içi ve uluslararası çatışmaların boyutu ve askerileşme olmak üzere üç ana başlık altında değerlendiriyor.

EN GÜVENSİZ BÖLGELER ORTADOĞU VE AFRİKA

Toplum güvenliği açısından en kötü skor Amerika kıtasında. ABD ise listede son basamaklarda çünkü yüksek askeri harcamaları var. ABD, bütçesinin yüzde 38’ini ordusuna harcıyor. Ordu harcamaları söz konusu olduğunda en çok sınırları zorlayan ülkeler ABD ile birlikte İsrailRusyaÇinKuzey Kore ve Suriye. Avrupa ise endeksin en güvenli coğrafyası. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ise en güvensizi.

KAYIPLAR DÖRT ÜLKEDE

Enstitünün raporunda Türkiye‘nin Avrupa içerisinde ‘belirgin bir aykırılık’ oluşturduğu belirtildi. Türkiye ayrıca, Danimarkaİsveç ve Fransa‘yla beraber, 2015’ten bu yana terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin en çok olduğu ülkeler arasında gösterildi. Raporda ayrıca “serbest bilgi akışında” bir kötüleşme kaydedildiği de vurgulandı.

3. Τώρα που αποκαλύφθηκε ΠΕΡΙΤΡΑΝΩΣ (!) πως ο Ειδικός Διαπραγματευτής”, (“Ε.Δ.“) / (“Ε.Δ.”, αφού στις όποιες συνομιλίες δεν συμμετέχει η νόμιμος Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά δυστυχώς η… Ε/Κ Κοινότητα…) για το “Κυπριακό”, Νορβηγός Κος Έϊντε, ουσιαστικά δουλεύει για τους Τούρκους, ακολουθώντας την ίδια ανθελληνική βρώμικη πολιτική του πολιτικού του πάτρωνα, ήτοι της πρώην Α/ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον (με την Μουσουλμάνα Δντρια του πολιτικού και διπλωματικού της Γραφείων) και της… δασκάλας” του Κας Β. Νούλαντ (μιας πολύ ξύπνιας πράγματι Αμερικανίδος διπλωμάτισσας, της Ομάδος Χ. Κλίντον, πλην όμως σκληρής υποστηρίκτριας των τ/συμφερόντων), ακόμα Κε ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, Κε ΤΣΙΠΡΑ, και όποιοι άλλοι, παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο ΤΟΥΡΚΙΑ,  επιμένετε να μιλάτε και να προβάλλετε (για προσωπικούς λόγους το κάνετε βεβαίως, όχι πως δεν ξέρετε την αλήθεια / για να σας κρατήσει η κυβερνώσα… Παγκοσμιοποίηση “ψηλά”, για να σας κρατήσει στην εξουσία) τον δήθεν Φιλέλληνα Ομπάμα, τους τάχα μου φιλέλληνες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, των Η.Π.Α., κλπ; Κε ΚΟΤΖΙΑ μου, που έχεις μπροστά σου τη… Γενεύη, στις 28-06-2017, τί λες; Πρόσεχε λοιπόν!..

ω5

4.                                                                                    Προτείνεται:

ω7

Με την ευκαιρία!

α. Μήπως αυτό το Σ-Κ, (24-25/06/2017), πήρατε, όπως θα έπρεπε, κάποιοι… “τυφλοί”, την ε/φ Στο ΚΑΡΦΙ, να διαβάσετε για τον Α.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, “μπας” και βλέπατε / δείτε το φως σας και εμείς να φωνάζαμε / να φωνάξουμε… ΘΑΥΜΑ – ΘΑΥΜΑ;

β. Το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο, του Πλοιάρχου (Ε.Α.) ΝΑΞΑΚΗ, με τίτλο Η Παράδοση Ενός Συμμάχου, το αγοράσετε ή… “να βάλλω τις φωνές”; Αστειεύομαι, χαλαρώστε!..

5. Κε Στρ/κέ Εισαγγελέα!

– Δεν “πέταξε” ως συγκυβερνήτης ιπταμένου μέσου, (στρ/κού Ε/Π εν προκειμένω), μόνον ο Ε/ΥΠΑΜ Κος ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Ω Θεέ μου), αλλά και ο Π-Θ Κος ΤΣΙΠΡΑΣ, που… συγκυβέρνησε C-130!..

ω6 ω9

 

  

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ“!

                                                                                                   – / –