ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΒΡΕ… ΕΛΛΗΝΕΣ!..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΟΒΟΣ ΦΩΤΟ

Φίλοι μου!

– Είπαν λοιπόν πως ο ΡΤΕ ανέβαλε τις 39 (!) ομιλίες που θα έκανε στην Πόλη, 10 ημέρες πριν από τις εκ νέου Δημαρχιακές εκεί εκλογές και το συνέδεσαν με το σημερινό (13-06-2019) προαναγγελθέν τ/Υπ. Συμβούλιο, που θα λάβει χώρα στην Άγκυρα.

– Καμία σχέση αγαπητοί!

– Ο ΡΤΕ δεν θέλει απλώς να “καπελώσει”, τις τελευταίες 10 ημέρες, τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον αγαπημένο μας “Τσοπάνη”, δεν θέλει δηλαδή να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε στις πρώτες εκλογές στον Νομό Κων-πολης, που έστω και αν δεχθούμε πως έγινε πράγματι εκλογική νοθεία, όπως ισχυρίστηκε το ΑΚΡ, αλλά και ο Τ/ΠτΔ και ασφαλώς και η “Ανωτάτη Εκλογική Επιτροπή” (“YSK”), (από την στιγμή που πάμε σε νέες, επαναληπτικές εκλογές), εκείνος που φάνηκε τελικά να είχε χάσει ήταν ο ίδιος ο ΡΤΕ και όχι ο Μ.Γ., αφού ο Τ/Πρόεδρος ήταν αυτός που συνεχώς εμφανιζόταν, δίνοντας την εικόνα του “πιονιού” στον υποψήφιο πρώην και τελευταίο Τ/Π-Θ! Διπλό δηλαδή ήταν το κακό που είχε γίνει!.. (Θυμίζω πως μέχρι και παραμονή των εκλογών, ο ΡΤΕ ήταν αυτός που έδωσε παντουρκική συνέντευξη από την Πόλη, σχετική με τις εκλογές αυτές, έχοντας απέναντί του τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, με όλο το εκλογικό του “σταφ”). Αυτός λοιπόν ήταν ο κύριος λόγος της ματαίωσης των ομιλιών!..

– Αυτή όμως η απόφαση του ΡΤΕ συνέπεσε πράγματι και με μια πολύ κρίσιμη πολιτικά χρονική στιγμή! Ποιά ήταν αυτή; Γιατί πήγαμε σε απόφαση για υπ. συμβούλιο; Τάχα λέει η απόφαση της “Κυπριακής Δημοκρατίας” να εκδώσει… “WANTED”, (για να το διασκεδάσουμε και λίγο), για τους μη Τούρκους επιστήμονες, που εργάζονται (… μισθωμένοι από το τ/Κράτος), στο “ΦΑΤΙΧ” (προς το παρόν), αλλά πολύ πιθανώς και στο “ΓΙΑΒΟΥΖ” (ακολούθως και πιθανώς βραχυπρόθεσμα), κλπ.

– Σας ρωτάω όμως εγώ τώρα! Καλά, η “Κυπριακή Δημοκρατία” “χθες” εξέδωσε (μ΄ αρέσει το ρήμα και το… συνεχίζω) αυτήν την πρόθεσή της έστω, για… “WANTED”; (Aς το δούμε ως “πρόθεση” αρχικά, απλώς για να έχουμε “λάϊτ” λόγο, αν και δεν είναι πρόθεση, αφού αποτελεί ήδη ειλημμένη απόφαση του Κ/ΠτΔ)!

– Εδώ δεν ήμασταν, προ 2οημέρου ή και παραπάνω ακόμα, που γράφαμε για την απόφαση αυτήν του ΝΟΜΙΜΟΥ διεθνώς (στον Ο.Η.Ε. εννοώ) Κυπριακού Κράτους;

– Εδώ δεν ήμασταν που καλούσαμε, όταν οι ΕΕΔ έκαναν κρυφές ασκήσεις αντιμετωπίσεως των ΤΕΔ και εντός του σημερινού τ/εδάφους και καλούσαμε να μην υπάρχει ούτε καν ως σενάριο η επιλογή εκτέλεσης των επιστημόνων αυτών και τυχόν βοηθών τους, από Έλληνες ή συνεργαζόμενους ξένους πράκτορες, είτε προ, (αν αυτό καταστεί εφικτό ή προτιμητέο), είτε και κυρίως μετά από τις όποιες ενέργειες των υπόψη τ/πλοίων και αφού αυτοί επιχειρήσουν να επιστρέψουν ή επιστρέψουν οριστικά ή με άδεια στις Πατρίδες τους; Θα το θυμάστε, όσοι μας παρακολουθείτε, ανά τον κόσμο!

– Άρα θα με ρωτήσετε! Γιατί λοιπόν τώρα, μετά από 1 σχεδόν μήνα, οι Τούρκοι απάντησαν δια των ελεγχομένων απολύτως από την Ερντογανική (95%) ΜΙΤ ΜΜΕ τους, για το τί θα κάνουν, για το πώς θα απαντήσουν αν οι Κύπριοι δράσουν όπως παραπάνω! (Διαβάσαμε για αποκλεισμό των Στενών και των τ/λιμανιών στα υπό Κυπριακή σημαία πλοία, για ανάκληση των Πρέσβεών τους από χώρες που θα συνεργαστούν με την Κ.Δ., στο υπόψη θέμα, κλπ! Δεν σχολιάζω)!..

– Επίσης, και κυρίως, θα με ρωτήσετε γιατί ορίστηκε το σημερινό έκτακτο τ/Υπ. Συμβούλιο, και εγώ θα προσέθετα στην ερώτησή σας αυτή και το γιατί είχαμε ή γιατί έγινε και Υπ. Συμβούλιο στο Ψευδοκράτος, μόλις προχθές!

Σας ενημερώνω λοιπόν φίλοι μου πως οι Η.Π.Α. ενημέρωσαν την Τουρκία, προ ολίγων μόλις ημερών, (πιθανώς και εγγράφως και δεν το κοινοποίησαν ίσως) πως αν θα παραλάβει τους S-400, τότε αμέσως θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες εξόδου τους από την Συμμαχία / ΝΑΤΟ!..

(Επιμένουμε βεβαίως εμείς, να λέμε και να ισχυριζόμαστε πως οι Ρώσοι δεν είναι ηλίθιοι, ώστε να δώσουν το καλύτερο πιθανώς όπλο Πεδίου που διαθέτουν, σε χώρα ουσιαστικά εχθρική προς αυτούς, και σε μια στιγμή που δεν έχουν πάψει καθόλου να “βλέπουν”, ανάλογη της Κριμαίας ευκαιρία, για στρ-κό “πέρασμα” στην Τουρκία, έχοντας -τα έχουμε πολλάκις αναλύσει- ως βασικό τους στόχο, να φτάσουν κάποια στιγμή στα σύνορα του Ισραήλ, ο οποίος αποτελεί και τον κύριο εχθρό τους, τώρα ενεργειακό και άρα οικονομικό και μελλοντικά πιθανώς και στρ-κό! “Πάτε πίσω εδώ”, βρείτε τί γράφαμε και ξαναδιαβάστε μας!

– Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Πούτιν να δώσει S-400 στην Τουρκία, επιδιώκοντας την πλήρη διάσπαση της ΝΑ πτέρυγας της Συμμαχίας, εκτιμώντας ότι έτσι θα ωφεληθεί η χώρα του! Δεν έχει όμως δείξει ο Ρ/Πρόεδρος ότι ρισκάρει τόσο εύκολα, αντίθετα μάλλον συντηρητικός και μετρημένος έχει δείξει ότι είναι, ήτοι “γνήσιος Σλάβος”)!..

– Αμέσως μόλις οι Αμερικανοί ενημέρωσαν σχετικά τους Τούρκους, οι Τούρκοι ενημέρωσαν τους Τ/Κ και έτσι “βγήκε” ο Κος Μ. Ακιντζί και δήλωσε ό,τι ακριβώς ο ίδιος διετάχθη από την Άγκυρα, ήτοι την κοινή ή ορθότερα απολύτως ταυτόσημη πολιτική γραμμή Ψευδοκυβέρνησης “Κατεχομένων” και Αγκύρας, ενώ συγκάλεσε και “Υπ. Συμβούλιο” (προσοχή στα εισαγωγικά, για κάποιους κακόβουλους, ανόητους ή και ιδιώτες το γράφω αυτό), το οποίο έγινε προχθές και αποφασίστηκε η εντός των επομένων ημερών σύγκληση και νέου “Υπ. Συμβουλίου”, προφανώς μετά απ’ το σημερινό στην Άγκυρα, όπου θα αποφασιστούν όλες οι ενέργειες που θα γίνουν στην Κύπρο από πλευράς Τουρκίας “καθαρά” πια, ενέργειες στις οποίες οι Τ/Κ θα έχουν πλέον ρόλο εκτελεστή ή και σε μερικές περιπτώσεις “συντονιστή”, ανάλογα με το τί θα υλοποιείται ή θα επιχειρείται να υλοποιηθεί, με βάση κείμενα σενάρια, τα οποία έχουν πλήρως επεξεργασθεί οι Τούρκοι (Τ/Τ), με… “Προεδρεύουσα Αρχή”, το Τ/ΥΠΕΞ και τον… “Γιο του Λχία”!

  • Γι’ αυτό “βγήκε” και ο Ακάρ χθες (12-06-2019) (επειδή υπάρχει η αμερικανική απειλή, αν θέλετε να την πούμε απειλή, αφού δεν ξέρουμε την τουρκική άποψη… / “Νόμος Πιθανοτήτων”) και δήλωσε πως οι αμερικανικές ενέργειες (υπενόησε το “αμερικανικές”), δεν δείχνουν ότι απευθύνονται σε χώρα συμμαχική, ότι διαπνέονται από συμμαχικό πνεύμα, κλπ! (Ο προφανής, αλλά όχι ο κύριος λόγος, ήταν το σταμάτημα της εκπαίδευσης των 4 Τούρκων πιλότων στα F-35 και το αντίστοιχο σταμάτημα των 8 -αν θυμάμαι καλά- Τούρκων μηχανικών, καθώς και η αμερικανική αναφορά για οριστική έξοδο της Τουρκίας, από το διεθνές πρόγραμμα παραγωγής των α/φ αυτών, 5ης Γενιάς! Αυτά είχαν γίνει πριν σχεδόν 1 εβδομάδα! Γιατί μίλησε χθες ο Ακάρ; Διότι απλώς είναι μόλις που “χτύπησαν τα κουδούνια” της εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και όπως αντιλαμβάνεστε, “έσφιξαν αποτόμως οι τουρκικοί κόλοι”)!..
  • Ο Ακάρ συνομίλησε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του! Για να δούμε μήπως, κλπ!..

– Σας ενημερώνουμε ακόμα πως, αν η Δύση εκκινήσει διαδικασίες (σχετικά πολύ σύντομες χρονικά, διαρκούν ένα πολύ μικρό διάστημα αυτές), οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει(!) να ανακοινώσουν την ΕΝΩΣΗ της “ΤΔΒΚ” (sic), όπως την αποκαλούν, με την Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσουν αναστάτωση στην “Διεθνή Κοινότητα”! (Έχουμε γράψει προ πολλού ότι είναι “Κράτος υπό προθεσμία” και πως “θα τα παίξουν όλα για όλα”, προκειμένου να επιβιώσουν! Ένα από τα πρώτα άρθρα μας ήταν το “Τουρκία: Το ξεψυχόν θηρίο”! Ξαναδιαβάστε το)!

– Σαν πρώτο βήμα αυτής της κίνησης, ως ένα “βήμα – μήνυμα” προς την Δύση και κυρίως προς τις Η.Π.Α. ήταν η χθεσινή αναφορά του ΡΤΕ πως “η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο”, με βάση τις συμφωνίες του 1960, Ζυρίχης – Λονδίνου!..

ΑΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “ΓΙΑΤΙ” ΤΩΡΑ, ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο “ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ” ΣΤΟ Τ/ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ενώ μπροστά μας έχουμε και την συνάντηση Τραμπ – ΡΤΕ, στην Ιαπωνία νομίζω, κατά την συνεδρίαση των G-20, αν φυσικά δεχθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να δει εκεί τον ΡΤΕ, “κατά μόνας”!..

– Υπάρχει και αυτή, η πολύ σοβαρή πιθανότητα, ο Τραμπ “να τα πάρει” κυριολεκτικά με τον υπόψη… σύμμαχο, που “παίζει” εδώ και καιρό τώρα με την άμυνα της Δύσης, την ασφάλεια του Ισραήλ, κλπ και να μην δεχθεί να τον συναντήσει “κατ’ ιδίαν” στην Ιαπωνία, ούτε και να πάει στην Άγκυρα, όπως λέγεται, κλπ!.. Δεν ξέρω μάλιστα σε τί θα ωφελούσε μια επίσκεψη του Τραμπ στην Άγκυρα, πριν η Άγκυρα κάνει “πίσω” στο θέμα των S-400!..

– Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι τεράστια ευθύνη για το “σήμερα” έχει φυσικά ο Ομπάμα, ο οποίος ηλιθίως προέβη σε μια ερασιτεχνικά σχεδιασμένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, απόπειρα που “τσίμπησε” ο “γάτος” Χακάν και χειραγώγησαν ακολούθως οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα να δοθούν λαβές στην Τουρκία, και να έχουμε τουρκικές υλακές, αναποτελεσματικές βεβαίως, προς τις Η.Π.Α., που στο μεταξύ είχαν αλλάξει Πρόεδρο!..

– Με την ευκαιρία, τα όσα διακινούνται στο “Διαδίκτυο”, για ανταλλαγή του Γκιουλέν, με την μη παραλαβή των S-400 από την Τουρκία, με βάση την γνώση της πρακτικής των αμερικανικών ΜΥ διαχρονικά, κάτι που έχει να κάνει με το διαχρονικό κύρος του ίδιου του αμερικανικού Κράτους, δεν τα θεωρούμε ότι έχουν εδραία βάση, αλλά αντιθέτως ισχυριζόμαστε ότι στερούνται σοβαρότητος!..

– Οι Τούρκοι ξέρουν και ας κάνουν πως δεν το… θυμούνται, πως για να μπουν στην “ενεργειακή εξίσωση”, (φράση που τους ανήκει, αφού ειπώθηκε από τον ΡΤΕ στον Τσίπρα τον Φεβ. του 2019, στην Άγκυρα*, και την έχει “κλέψει” ο Κατρούγκαλος), θα πρέπει να λυθεί το “Κυπριακό”! (Έχουμε γράψει αναλυτικά και γι’ αυτό! Βρείτε το άρθρο “εδώ και πίσω” και διαβάστε το πάλι)!..

* Το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν έχει ενημερώσει – έστω – τα ελληνικά Κόμματα για την υπόψη συνάντηση της Αγκύρας και τις εκεί συζητήσεις του με τον ΡΤΕ, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται τα περί συναινέσεως, μια συναίνεση που και χθες, μιλώντας στον “δικό του” ΣΡΟΪΤΕΡ, στον “ΑΛΦΑ”, αρνήθηκε υποκριτικά στους αντιπάλους του (του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του να μην λέει τις λέξεις “ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και σωστά), αναφερόμενος ότι αυτοί δεν συναίνεσαν τάχα, ενώ τους το ζήτησε, στο πρόσφατο θέμα της επιλογής των Αρειο-παγιτών! Ο Τσίπρας είναι από ιδρύσεως του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ό,τι -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- όχι πιο βρώμικο και επικίνδυνο πέρασε ποτέ ως Κ-Β, από την Πατρίδα μας, αλλά ό,τι πιο ανθελληνικό, αφού δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και διεθνιστής και Πατριώτης!.. Πούλησε όχι μόνον την Μακεδονία μας, δεν συνδιαλέγεται μόνον κρυφά με τους Τούρκους, και ό,τι άλλο, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, λέξη που χρησιμοποίησε ο ανήθικος χθες πονηρά, παρ’ ότι δεν πιστεύει στην έννοια αυτήν!.. (Γειά σας ρε… Σόροι, του Κόσμου μας)!..

– Η “Διεθνής Κοινότητα” αγαπητοί και γενικά… ΣΥΜΠΑΣΑ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ αναγνωρίζουν ένα και μόνον Κράτος και αυτό είναι η “Κυπριακή Δημοκρατία”, πλην 4, 5 ασιατικών και αφρικανικών κρατών, όπως πχ είναι το Πακιστάν, κλπ, που αναγνωρίζουν “ΤΔΒΚ” (sic)!.. Μάλιστα η Τουρκία σε σχέση με το ελεύθερο ελληνικό κομμάτι του νησιού, με τα ελεύθερα εδάφη της “Κ.Δ.”, τα ονομάζει Ε/Κ Διοίκηση!!! Αυτό και αν είναι… sic!!!

– Άρα “μιλάμε” ακόμα για “ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και για εισβολή και κατοχή της Τουρκίας σε έδαφος, το οποίο πλέον έχει καταστεί και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ουσιαστικά δηλαδή είναι σαν να έχει εισβάλλει η Τουρκία στην Ευρώπη, με ό,τι αυτό σημαίνει!..

– Και αυτά η Τουρκία τα ξέρει και ξέρει κυρίως ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πείσει για το… (μη) δίκιο της την παγκόσμια κοινότητα, και γι’ αυτό έχει εκπονήσει στρατιωτικό σχέδιο καταλήψεως και της υπολοίπου νήσου, από τις αρχές του 21ου αι., το οποίο “συντονίζει” με τις εκάστοτε πολιτικές της ενέργειες, και ασφαλώς του κάνει και τα απαραίτητα ετήσια και έκτακτα “update” !!!

– Στο πλαίσιο της πολιτικής ή της στρατηγικής που λέγει ότι η άμυνα μιας χώρας πρέπει να αρχίζει από το έδαφος του όποιου αντιπάλου, (αν φυσικά η χώρα αυτή έχει την απαραίτητη στρ-κή ισχύ και η Τουρκία στην γειτονιά της την έχει, κατά τεκμήριο τουλάχιστον), μια στρατηγική την οποία οι “ακραίοι” Κεμαλικοί Αξκοί ουσιαστικά επέβαλαν στον ΡΤΕ, πείθοντάς τον για την αξία της, (είναι οι ίδιοι που οδήγησαν στην ανάπτυξη των Ρ-Τ και Κινεζο-Τ. σχέσεων, πηγαίνοντας οι ίδιοι προσωπικά σε Μόσχα και Πεκίνο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, κρυφά και φανερά / είναι οι ανήκοντες στο πρώην “Εργατικό Κόμμα”, που το ξέρετε φαντάζομαι όλοι σας, το Κόμμα ενός από τους πιο παλαιούς Τ/Πράκτορες της ΜΙΤ, εκδότη της ε/φ “Aydınlık” Ντογού Περιντσέκ), οι Τούρκοι έχουν εισβάλλει στη Συρία, (έστω και με τους Σύρους αντι-καθεστωτικούς, που επί σχεδόν 3 χρόνια εκπαίδευαν στο έδαφός τους, με δυνάμεις δικές τους, κυρίως ΕΔ / ΒΒ, αλλά και -αρχικώς- με τον “ΙΣΙΣ”, που μεγάλο μέρος του το ελέγχουν ακόμα), εισβάλλουν στο Β. Ιράκ εδώ και χρόνια συνεχώς, λόγω του Καντίλ κυρίως και του ΡΚΚ, εισβάλλουν και στο Δ. Ιράν για τους εκεί Ιρανικής καταγωγής Κούρδους αντάρτες, ενώ έχουν ετοιμαστεί, όπως σας έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει απ’ εδώ και για εισβολή στην Ελλάδα, (ελεύθερη Δ. Θράκη και νησιά με 1ους / αρχικούς στόχους τον “Λαιμό της Ξάνθης”, που κατά προσέγγιση περνά ο 25ος Μεσ-νός… / καταλάβατε το “γιατί” / και τελειώνει η Θράκη,  και την ν. Λέσβο αρχικά (και ακολούθως την Χίο), αφού η Λέσβος σε ευθεία, φθάνει στο Όρος Όλυμπος, που διαχωρίζει την ήδη πουλημένη από τον Τσίπρα Μακεδονία μας, (νομίζει πως έγινε Ελευθέριος Βενιζέλος ο ανόητος, όπως έδειξε χθες στον Σρόϊτερ, με τα όσα είπε για εμάς τους… παραπλανηθέντες στο… Μακεδονικό, όπως μας αποκάλεσε), με ό,τι αυτό σημαίνει ή θα σημαίνει στρατηγικά, για τον επιτιθέμενο Τούρκο ή σε περίπτωση που μας επιτεθούν οι… ξεψυχώντες Τούρκοι)!..

– Ακόμα, να σημειώσουμε ότι, η Ελλάδα τηρεί ακριβώς τις οδηγίες ή και τις διαταγές της Δύσης, αν κάποιοι θέλετε, για πικάρισμα και μόνον του γράφοντος, το ουσιαστικό αυτό, και γι’ αυτό δεν ανακοινώνει ΑΟΖ, αν και είναι έτοιμη σ’ αυτό, από την εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου (“περαστικά του”, αφού εγχειρίστηκε σήμερα), και δεν το πράττει, αφού ανήκει σε μια Συμμαχία και αυτό οφείλει να κάνει, να τηρεί τους κοινούς κανόνες της, όπως ενυπογράφως έχει δεσμευτεί από το 1952 και να μην προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες, του “στυλ” των… “Νεο-Βουδιστικών” (καταλάβατε) πχ Ρωσικών “Ταρζανιών”, της περιόδου 2004-2009, … “Ταρζανιές” που έδωσαν το έρεισμα στους σπεκουλαδόρους αριστερούς “Διεθνείς Εβραίους” να μας σκλαβώσουν με τα μνημόνια και τελικά να μας αγοράσουν “bir para” επί Τσίπρα, για 100 χρόνια, παρά 1! (Πλέον η φράση “θα φας, παρά μία τεσσαράκοντα”, έγινε “παρά μία εκατό”)!..

– Η Τουρκία αντιθέτως έχει καθορίσει ΑΟΖ και έχει ενημερώσει την “διεθνή κοινότητα”, δεν έχει υπογράψει κανένα “Δίκαιο Της Θαλάσσης”, δεν αποδέχεται εσκεμμένως ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ(!), ενεργεί μονομερώς όπου έτσι εκτιμά ότι πρέπει να κάνει, όπως πχ στην Μ. Θάλασσα, προσπαθεί να καθορίσει ΑΟΖ με την… Λιβύη, νομίζοντας ότι έτσι θα μπει και στην… ενεργειακή εξίσωση των τεραστίων κοιτασμάτων Νοτίως της Κρήτης αλλά και πως έτσι θα μπει ως μια πολύ γερή σφήνα στα ελλαδικά… χωράφια, ενώ διεκδικεί πλέον όχι μόνον το 1/2 Αιγαίο, αλλά και τα κοιτάσματα στα… Κήθυρα, στο… Ιόνιο, (εκτελεί και χρέη συμβούλου / μάνατζερ του… Κου (sic) Ράμα, διεκδικεί τα κοιτάσματα της Θάσου, ενώ δεν ακούσαμε ακόμα Κε… Α/Υποστολάκη, αν διεκδικεί και τα κοιτάσματα πχ του Πατραϊκού Κόλπου!.. (Μην στείλεις στελέχη των ΕΕΔ στην Άγκυρα Κε ΒαρδΥποστολάκη)!..

– Για να μην σας κουράζω, μιλάμε για μια χώρα “ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ”, που όμως δεν της το λένε οι “Μεγάλοι” της Γης, αλλά την ανέχονται, (μέχρι τώρα βεβαίως, μια στιγμή που έκανε… “μπαμ”, παρά την θέληση της Παγκοσμιοποίησης, ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ, στα παγκόσμια πολιτικά πράγματα), Τουρκία που την ανέχονται, λόγω κυρίως του κρισίμου γεω-στρατηγικά και γεω-οικονομικά του εδάφους της, που είναι (κατά το… “Μαντείο των Δελφών” ακόμα) το Κέντρο της Γης (“ΣΤΕΝΑ”, κλπ), αλλά και επειδή ευρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σημαντικότερου παγκοσμίως ενεργειακού κύκλου! (Καύκασος – Μεσοποταμία – Αραβική Χερσόνησος – ΒΑ Αφρική – Ελλάδα)!..

– Σε ό,τι αφορά τα… Ε-Τ “βήματα” που σας έγραφα και σας κάλεσα χθες να ξαναδιαβάσετε “εδώ και πίσω”, αυτά σταματάνε, όταν επεμβαίνει ο υπερατλαντικός… “Σερίφης” έχοντας δικό του “θέμα” (των S-400), με τον… Τζέσε Τζέϊμς (Τουρκία), ο οποίος το… έσκασε ή με τις ενέργειές του, … απειλεί να το σκάσει από την… Φυλακή του (Δυτικό Συμμαχικό Στρατόπεδο)!..

– Ο ΡΤΕ συμφώνησε με τον Τσίπρα, όσο θα είναι Π-Θ ο Τσίπρας να μην ενοχλήσει στρ-κά την Ελλάδα! Στην συζήτηση για την ενεργειακή… εξίσωση, (Φεβ. 2019), απείλησε με έμμεση κατάληψη του συμπλέγματος της Μεγίστης, μέσω τυχόν τ/γεωτρήσεων στην περιοχή, ξέροντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί και δυστυχώς και οι στρατιωτικοί, έχουν ηλιθίως, συνεχώς και σταθερά προσηλωθεί στην περιοχή αυτή, δείχνοντας να λησμονούν πχ την Δ. Θράκη και τα άλλα νησιά μας) και να το πάνε με τον Τσίπρα, “όσο πιο πέρα γίνεται”, ώστε να καταλήξουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, κλπ, κλπ, κλπ, θέματα που σας τα έχουμε γράψει και παρουσιάσει!..

– Αν η Τουρκία θελήσει να οξύνει έως “το μη παρέκει” την Δύση και πιο συγκεκριμένα και την Ελλάδα, θα καταλάβει το υπόψη σύμπλεγμα, (μπορεί άνετα, λόγω της εγγύτητος του συμπλέγματος με τα Μ. Ασιατικά παράλια / έχει προασκηθεί σ’ αυτό παλιότερα σε νησίδα εντός του Κόλπου της Σμύρνης, εξ όσων η κουρασμένη μνήμη μου δύναται να ανακαλέσει τώρα, από το… αρχείο της), γεγονός όμως που θα προκαλέσει “ΤΗΝ ΜΗΝΙΝ” του Ισραήλ, (έχουμε γράψει το “γιατί”), με απρόβλεπτες έπειτα για την ίδια συνέπειες επί του Πεδίου, αφού τότε δεν το έχουν και πολύ οι Η.Π.Α. του Τραμπ, αλλά και οι Ισραηλινοί, να προσβάλλουν την Τουρκία στο έδαφός της, επαναφέροντας τα σενάρια των αρχών του 21ου αι.! Είναι κάτι λοιπόν που θα το σκεφτούν πολύ οι Τούρκοι!..

– Με την ευκαιρία, το στρ-κό προσωπικό του “Συμπλέγματος” οφείλει να γνωρίζει πως είναι “Προσωπικό Μελλοθανάτων” και γι’ αυτό η ελληνική στρ-κή ΥΠΗΡΕΣΙΑ οφείλει να στέλνει συγκεκριμένους στρ-κούς επ’ αυτού!..

– Δεν είναι, όπως εκτιμούμε, τόσο ηλίθιοι ή και αντιθέτως τόσο… καβλάντηδες οι Τούρκοι, οι Τούρκοι που ενεργούν πάντα “στα σίγουρα” παντού! (Στρ-κά μάλιστα “100 φορές”, αν πολιτικά το κάνουν “μία φορά”)!

– Το Σύμπλεγμα θα αποτελέσει μέρος ευρυτέρου τ/σχεδίου παραπλανήσεως, σε έναν λίαν πιθανό, Ε-Τ πόλεμο, πιθανώς και πολύ κοντινό μας χρονικά, αφού ήδη σήμερα ο Πούτιν ανέφερε πως η όλη πολιτική παγκόσμιος κατάσταση έχει επιδεινώσει πάρα πολύ τις Α-Ρ σχέσεις!.. Δεν θα ήταν λοιπόν άτοπο να γράφαμε πως μια Α-Ρ διαμάχη στο Πεδίο ή μια πολεμική σύγκρουση Δύσης – Ρωσίας, θα μπορούσε να αρχίσει με έναν Ε-Τ πόλεμο, ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος, αλλά ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ για τον Ελληνισμό! Μακάρι όμως να μην φτάσουμε σε τέτοιες εξελίξεις, αφού νομίζουμε πως ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΙΜΑ, ΣΦΑΓΕΣ, ΤΑΦΟΥΣ, ΚΛΑΜΑΤΑ, ΟΔΥΝΕΣ, ΜΑΥΡΑ ΡΟΥΧΑ, κλπ, κλπ, κλπ!..

Τα πάντα λοιπόν Τούρκοι εξαρτώνται από εσάς! Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις του… “Γιου του Λχία” , τα πράγματα προδιαγράφονται δυσοίωνα! Μεταξύ μας Τούρκοι και “με το συμπάθιο”, είστε χαζοί! Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο νομάδες της Μογγολίας ήσασταν, που πιο πολύ ασκούσατε τα όπλα και το… πουλί σας και όχι το μυαλό σας!

– Αντί να πάρετε ρε Τούρκοι τα F-35 και τα “Πάτριοτ” και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες από τις Η.Π.Α., όπως μπορούν άλλωστε να σας τα δώσουν, και να γίνετε πιθανώς και ισάξιος του Ισραήλ ισχυρότατος στρ-κός πόλος στην περιοχή και σίγουρα ισχυρότεροι πλέον 100% από εμάς και έτσι να μας… Φινλανδοποιήσετε απολύτως, εμάς τους χρεοκοπημένους και μουτζωμένους από τον Θεό, να έχει πέσει παντού ο Κομμουνισμός και εμείς εδώ να έχουμε να μας κυβερνούν διεθνιστικά νεο-κομούνια, πιόνια των αριστερών “Διεθνών Εβραίων”, που κυβερνούν την ΕΕ, πήγατε και πήρατε, όπως είπε ο… “ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ” σας ΡΤΕ, τους S-400 (“alacağız demedim, aldık dedim” dedi ή κάπως έτσι)! Τί να πω, οψόμεθα!.. Γράφουμε όμως και σε εσάς, και πάντα με πολύ σεβασμό, το αρχαίον:

Το Πείσμα Πολλούς Ες Όλεθρον Ήγαγεν“!

– Τούρκοι! Μπορεί να καταστρέψει η πολιτική σας την Δύση, μπορεί, λέω τώρα εγώ, όμως το ΥΠΕΡΒΕΒΑΙΟΝ είναι ότι ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ  “ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ”, μέσα μάλλον από πολύ αίμα και όχι μόνον  δικό σας, ίσως και όχι βεβαίως, αλλά ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ !.. Σκεφτείτε λίγο το τί διαβάσατε σήμερα στο άρθρο μας αυτό και μην πείτε άκριτα, για άλλη μια αφορά, “taşaklarımızda”!..

ΤΑ ΛΕΜΕ“!

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Άκουσα για υπηρεσιακό ΥΠΕΣ!.. Θα ορκιστεί σήμερα (13-06-2019) ο Κος Ρουπακιώτης, αυτή η… τεράστια προσωπικότητα!.. Για υπηρεσιακό Π-Θ δεν άκουσα και ανησυχώ, κυρίως για την περίοδο 30/06/2019 – 07/07-2019! Εκτός αν παραμείνει ο Κος… Τσίπρας, ώστε να πιάσουμε… “γκανιάν”!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα

2. Κάποιοι ηλίθιοι ρωτάνε! Γιατί ο Κος Σημίτης αναφέρθηκε σε φόβους του για “θερμό επεισόδιο”, κλπ! Μάλιστα κάποιοι πιο προχωρημένοι… πνευματικά ρωτάνε: “Πού το ξέρει”;

– Αρχικά απαντώ, λέγοντας πως ο ΥΠΕΞ μας Κατρούγκαλος ή Μαντηλάκιας ή Σαγιονάρας, δήλωσε ακολούθως πως δεν θα γίνει “θερμό επεισόδιο”!

– Συνεχίζοντας και πιο σοβαρά, σας… ενημερώνω, εσάς τους ηλιθίους που ρωτάτε, πως: Ο Κος Σημίτης μπορεί να είναι ένας ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ εβραϊκής καταγωγής Έλληνας πολιτικός, που ανήλθε στην εξουσία, όντας για 10ετίες “πουλέν” της αριστερών αποχρώσεων εβραϊκής “Διεθνούς Εξουσίας”, μπορεί να δούλεψε γι’ αυτούς στην χώρα μας και για τα συμφέροντά τους, μπορεί να άλλαξε 180º την εξωτερική πολιτική της χώρας μας από της ανόδου του στην εξουσία το 1996, μπορεί να άλλαξε τον χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και την ψυχή του Κόμματος αυτού, μπορεί να ενέταξε στο Κόμμα ό,τι πιο πρακτόρικο και διεθνοποιημένο μας ήλθε από την αριστερή τότε και σε φάση Παγκοσμιοποίησης Δύση, μπορεί εμείς να τον κατηγορήσουμε για τόσα και για άλλα τόσα, αλλά ο ΣΗΜΙΤΗΣ έχει μυαλό τετράγωνο που λέμε, είναι οργανωτικός, έχει συνδυαστική σκέψη, και γενικώς για να μην σας κουράζω είναι πολύ καλός πολιτικός… σκασκιστής, ενώ ειδικά ξέρει πάρα πολύ καλά το μικρό και μεγάλο “ροκέ”!..

– Πληροφορήθηκε λοιπόν την πολύ βαριά αμερικανική απειλή προς τους Τούρκους, για έξοδό τους από το ΝΑΤΟ, αν κλπ, κλπ, κλπ, και απλώς… ηλίθιοι (και να με συγχωρείτε) έβαλε το μυαλό του να “δουλέψει”! Κατέληξε κάπου και έκρινε (ΚΑΤ’ ΕΜΑΣ ΟΡΘΩΣ – ΟΡΘΟΤΑΤΑ) πως έπρεπε, ως τέως μάλιστα Π-Θ, να βγει και να “κτυπήσει καμπανάκι” δυνατό και μάλιστα και εγγράφως! (ε/φ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”)!

– Απ’ ό,τι παραπάνω διαβάσατε από εμάς σήμερα, τί λέτε δεν έχει δίκιο; Έχει και απόλυτο! Η μόνη διαφορά μας είναι ότι ο Κος Σημίτης “ομιλεί” για πιθανό “Θ.Ε.”, ενώ εμείς έχουμε με επιχειρήματα τοποθετηθεί και αναφέρει ότι πλέον η Τουρκία θα οδηγήσει τα πράγματα, σε Ε-Τ πόλεμο! Σήμερα θα γράψουμε, είτε εκούσα, είτε ακούσα θα οδηγήσει τα πράγματα τελικά εκεί, αφού κάποια στιγμή με το “γύρω – γύρω όλοι” που παίζει, (αν δείτε το Χάρτη), “θα ζαλιστεί και θα πέσει”, μη δυνάμενη -κάποια στιγμή- να αποφασίζει έλλογα!..

3. Οι Τούρκοι έχουν μπει γερά και στο Άγιο όρος!.. ΠΡΟΣΟΧΗ!..

4. Δεν πέτυχε η ληστεία στο “ΑΧΕΠΑ”, αλλά πέτυχε σήμερα ξημερώματα η ληστεία στα Λιόσια!.. χχχχχχχχχχχχχχχ

5.

30 yıl her sabah 06.00’da kalkıp spor yaptım, içki sigara yok, sonra bir pıhtı attı…’

30 yıl boyunca her sabah kalkıp spor yaptığını belirten Baykal, pıhtı atması sonucu yeni bir mücadeleye başladığını anlattı.

ω

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçirdiği rahatsızlığın ardından ilk kez kameralar karşısına geçti.

2 yıl sonra Halk TV’nin konuğu olan Baykal, sağlık durumuna ilişkin bilgiler verdi.

30 yıl boyunca her sabah 06.00’da uyanıp arkadaşlarıyla buluşarak 2,5 saat spor yaptığını belirten Baykal, sağlığına her zaman dikkat ettiğini, içki ve sigara kullanmadığını söyledi.

Pıhtı atması sonucu bu hale geldiğini anlatan Deniz Baykal; beyninin ve kalbinin bu durumdan etkilendiğini söyledi.

TEDAVİ DEVAM EDİYOR

Fizyoterapistler eşliğinde tedaviye devam eden deneyimli siyasetçi; oturmayı, kalkmayı yeniden öğrenmeye başladığını söyledi.

“SAĞLIK TAKINTILI BİR ADAM OLARAK…”

Deniz Baykal, “Ankara’da 30 yıl yaşadım. Her gün sabah 06.30’da arkadaşlarımla buluşup yürüyüşe çıkardık. 7 kilometrelik bir parkurda, spor yapardık. Antalya’da her sabah saatlerce kulaç atarak yüzmek ve düzenli spor yapmak başlıca meşgalem oldu. Sigara, içki yok. Sağlık takıntısıyla yıllarımı geçirdim. Sonra çok ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldım. Pıhtı attı ve kalp, beyin hepsi etkilendi. Şimdi bununla mücadele ediyorum. Bu kadar sağlık takıntısı bir adam olarak, şimdi yürümeyi, oturmayı, kalkmayı yeniden keşfeder gibi bir süreç içindeyim.

“NE MEVKİ-MAKAM, NE ŞAN-ŞÖHRET… HİÇBİRİNİN DEĞERİ YOK”

Elbette herkes sağlıklı beslenmelidir. Hiçbir şey ebedi değildir. Her şey bir anda yok.. Hayatın geçicilik duygusunu içimize yerleştirmemiz lazım. Ne zenginlik, ne mevki-makam, ne şan-şöhret…

Hiçbirinin kalıcılığı, değeri yok. Yaşarken görüp geçtiklerin o kadar. Bu tecrübeleri yaşayınca insan, bu sorgulamayı yapıyor.

Önemli olan iyi insan olmak ve çevresiyle iyi ilişkiler içerisinde olmak… Dünyada gerçek güzellik bu.” şeklinde konuştu.

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ “ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ” ΠΡΟΕΔΡΕ!

Νομίσαμε ότι θα σε “έστελναν”, αλλά τελικά φαίνεται ότι την “σκαπούλαρες“!

6. Συγχαίρουμε το Τ/ΓΕΕΔ και την ΜΙΤ, που μας παρακολουθεί ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ! Ευχαριστούμε!

7.  

Erdoğan: TSK‘dan emekli olmuş bazı kişiler! Korkaksınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye terörle ve onların arkasındaki güçlerle mücadele ederken, TSK’dan emekli olmuş bazı kişilerin millete umutsuzluk aşılamaya çalıştığını, hükümetin mücadelesini eleştirdiğini ve hatta çeşitli yerlere bir takım bilgileri sızdırdıklarını söyledi.

(Είμαστε όμως και εμείς οι “Άγγελοι”, … “Γατο-Άγγελοι”, γι’ αυτό… πληρώσατε” τους αντίστοιχους… “δικούς” μας να “σκοτώσουν” τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ”!.. Ψάχνετε να βρείτε πού μάθαμε βρε, τα όσα προ ημερών γράψαμε για τους δικούς σας στην Κύπρο, ε; Αστοχήσατε Χακανούλη ή Καραγκιοζάκο μας! Προσπαθείστε ξανά)!..

 12.06.2019
AK Parti’nin Grup Toplantısı’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK‘dan emekli olmuş bazı kişilerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin terörle mücadele ederken, terörün arkasındaki güçlerle de, ne kadar güçlü olduklarına bakmadan mücadele ettiğini belirterek “önümüzün kapalı olduğunu zannettiğimiz yerlerde nasıl açıldığını göreceksiniz. Şu anda kadar böyle oldu” dedi.

Bir zamanlar TSK’da komuta kademesinde bulunmuş bazı isimlere işaret eden Erdoğan, bu kişilerin Türkiye’nin mücadelesini eleştirmekle kalmadığını ve çeşitli yerlere bir takım bilgileri sızdırdıklarını söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Terör örgütlerinin arkasında neler var? Bunları söylememe zaten gerek bile yok. Suriye’nin kuzeyinde, YPG’ye, PYD’ye… Bunlar PKK’nın uzantıları değil mi? Bunlara en büyük desteği veren kim? Bizim stratejik ortağımız.

On binlerce tırlarla oraya silahı, mühimmatı her şeyi gönderdiler mi? Gönderdiler! Daha neyi anlatayım?

“AK PARTİ’Yİ İKTİDARDAN İNDİREMEYECEKLER, BUNA GÜÇLERİ YETMEZ”

Ve şu anda, bunların Türkiye’deki tek hedefleri, “acaba AK Parti’yi biz iktidardan nasıl indirebiliriz?” dertleri bu! Ama indiremeyecekler. Buna güçleri yetmez.

İşte bunun için bu ekibin çok iyi çalışması lazım. Bizim gayretimiz çok önemli.

“ONLAR ÇOK GÜÇLÜ OLABİLİRLER AMA…”

Ya onlarla uğraşılır mı, şöyle güçlü bir ülke, böyle güçlü bir ülke…” Arkadaşlar, hepsi doğrudur. Ama unutmayın, hep söylüyorum, La galibe illallah!.. Asıl güç, onundur. Yeter ki biz dik duralım. İnanarak, azmederek işlerimizi yapalım.

“ÖNÜMÜZÜN KAPALI OLDUĞUNU ZANNETTİĞİMİZ YERLERDE NASIL AÇILDIĞINI GÖRECEKSİNİZ”

Ve, önümüzün kapalı olduğunu zannettiğimiz yerlerde nasıl açıldığını göreceksiniz. Şu anda kadar böyle oldu.

“BU YIL 2 BİN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK”

İşte, terör örgütlerine verilen destekle, toplumumuzda huzursuzluk çıkarma çabaları, aynı projenin ürünüdür. Bakın, bu yılın da başından şu ana kadar 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik.

Peki daha önce bu teröristler yok muydu? Vardı. İnlerine girdik mi, girdik. Şu anda bu teröristler kaçacak delik arıyorlar.

SİLAHLI KUVVETLER‘İN İÇERİSİNDEN GELMİŞ OLAN BİRİLERİ BAZI BİLGİLERİ KENDİLERİNCE SIZDIRIYORLAR”

Ama biz terörle bu mücadeleyi verirken, daha önce yine Silahlı Kuvvetler’in içerisinden gelmiş olan birileri de, o sorumluluk mevkilerinde olan birileri de bakıyorsunuz bu ülkedeki o milli ve yerli olmaktan uzak yapılarla, oralara kendilere göre bazı bilgileri sufle ediyorlar. Ve yapılan işlerin yanlış olduğuna varıncaya kadar bazı şeyleri söyleyip duruyorlar. Yazıyorlar çiziyorlar vs…

“SİZ KORKAKSINIZ, KORKAK!”

Siz korkaksınız korkak! Hiçbir zaman siz bu milletin askerinin şanına yakışır bir komuta kademesi olmadınız! Olamadınız! Ve onların da üzerine gitmediniz, gidemediniz!

“ONLARLA DA ÇALIŞTIK, NELER YAPTIKLARINI GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Biz onlarla da çalıştık. Neler yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. Şimdi sivil hayata döndükten sonra sağda solda yazıyorlar, çiziyorlar, çeşitli yerlere de bilgileri kendilerine göre sızdırıyorlar.

Bizim abdestimiz var, onun için yaptığımıza da eminiz, emin olarak da yolumuza devam edeceğiz.

8.

Son dakika açıklaması: Yeni askerlik sisteminde revizeler var!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, askerlik düzenlemesinde bazı revizelerin sözkonusu olduğunu söyledi.

13.06.2019 

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, askerlik düzenlemesiyle ilgili konuştu.
Turan, “Düzenlemede revizeler sözkonusu. Akar’ın partileri ziyaretinin ardından ortak bir kanaat oluşursa, 84 maddeyi bir saatte bitiririz.” ifadelerini kullandı.

9. “ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ” (15:16) / Σας την γράψαμε την συνομιλία στο άρθρο!

Hulusi Akar’dan kritik ‘S-400’ görüşmesi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile telefonda görüştü. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile telefon görüşmesinde, gönderilen mektuptaki müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

13.06.2019 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Akar’ın ABDSavunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile telefonda görüştüğü bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bakan Akar’ın, ABD’li muhatabı tarafından gönderilen mektuptaki müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği görüşmede, başta F-35 olmak üzere ABD ve Türkiye arasındaki ikili güvenlik ve savunma iş birliği konularında karşılıklı görüş ve talepler dile getirildi. Söz konusu görüşmede, iki Bakan Brüksel’de yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda diyaloğun sürdürülmesi çerçevesinde bir araya gelme konusunda mutabık kaldılar. “
10.
ΚΥΤΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ”! ΡΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.:
ELİMİZİ VERİRSEK KOLUMUZU KAPARLAR“!
ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ“!
(Ελεύθερη Μτφρση)
-/-
S-400 üzerinden bilek bükme çabaları

13.06.2019

23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerine odaklandığımız bir dönemde, Türkiye’nin geleceğini etkileme potansiyeli daha yüksek bir başka konuda, S-400 füzeleri meselesinde yeni gelişmeler karşımıza çıktı.

Geçen hafta, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Türk mevkidaşı Hulusi Akar’a gönderdiği mektup örneğin.

Bu füzelerin alınması durumunda karşılaşılacak olan, daha önce sözlü olarak defalarca dillendirilen muhtemel senaryoların, bu defa resmi bir mektupla iletilmesi.

F-35 programından Türkiye’nin çıkarılması, ekonomik yaptırımların deveye girmesi ve bunun Türkiye ekonomisi üzerinde oluşturacağı tahribat.

Bu tür yazışmalar, mektuplaşmalar, yeni bir durum değil aslında.

İki ülkenin Savunma Bakanlıkları arasında yürüyen ilişkilerin bir parçasını da yazılı metinler oluşturuyor.

Burada yeni olan durum, ABD tarafının gönderilen mektubu, belli bir taktiğin parçası olarak basına da sızdırmış olması.

Belli ki, Ankara’yı sıkıştırma politikası yeni bir faza geçmiş durumda.

Bir haftadır mektupla ilgili sessizliğini koruyan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye/Azerbaycan/Gürcistan üçlü Savunma Bakanları toplantısı için gittiği Gelebe kentinde mektupla ilgili tepkisini ortaya koydu.

Şöyle dedi:

“Üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını ilk andan itibaren gördük. Buna göre gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli cevabı hazırlıyoruz”

Ankara, S-400 meselesinin Washington’a dokunan kısmıyla ilgili, alttan alan, müzakere etmek isteyen, diyalog yoluyla bütün endişeleri giderme iradesi gösteren ama bütün bunları kararlı duruşundan taviz vermeden sürdüren bir üslup ve politika ile hareket ediyor.

Özellikle 15 Temmuz sonrası ABD’ye dönük olarak sertleşen tepki biçiminin tam tersi bir üslup bu.

Doğal olanı da bu, zira S-400 konusunda roller tam tersi bir durumu yansıtıyor.

Yani diğer konularda, örneğin Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG tehdidi bahsinde Ankara Washington’u frenlemek, politika değişikliğine zorlamak prensibiyle hareket ederken, S-400 işinde tersi bir durum söz konusu.

ERDOĞAN ABD’YE GÜVENMİYOR

Mevcut durumla ilgili, Ankara’dan ilgili çevrelerden aldığım iki nabız var:

Birincisi; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın parti toplantılarında dillendirdiği ifadelerden yansıyan bir nabız.

Erdoğan, S-400 işinden vazgeçilmesi halinde bunun Türk-Amerikan ilişkilerini sağlıklı bir mecraya sokacağı fikrine uzak duruyor.

Aksine, böyle bir seçeneği “Elini verip kolunu kaptırmak” biçiminde anlıyor.

Yani mesele, kısa vadeli muhtemel senaryoların çok daha ötesinde.

Derinleşen, edinilen tecrübelerle, yaşanmışlıklarla kökleşen bir güvensizlik duygusu.

İkincisi; S-400 konusunda atılacak bir geri adımın yıllardır uygulanan ve terörle mücadelede etkili sonuçlar ürettiği görülen Savunma Sanayii politikasında bir kırılmaya, makas değişikliğine yol açma ihtimali.

ELE GÜNE MUHTAÇ OLMAMA STRATEJİSİ

Türkiye’nin 2030 yılına endeksli bir savunma sanayii stratejisi var.

İlgili isimler bu stratejiyi, “TSK ve diğer güvenlik güçlerinin ‘Ele güne muhtaç olmayacak’ bir noktaya ulaşması” olarak nitelendiriyor.

Belli alanlarda dünyanın en iyisi olmak, belli alanlarda dünyanın en iyileriyle rekabet edebilecek bir noktaya ulaşmak.

Mayıs ayı içerisinde Milli Savunma Bakanlığı’nda sorularımı yanıtlayan Bakan Hulusi Akar’ın deyimiyle “Pazar değil ortak olmak isteyen” yıllara sari bir savunma politikası bu.

Hayal mi?

Hayır, değil.

İnsansız hava araçlarında kaydedilen ilerlemeler ve bu ilerlemelerin terörle mücadeleye verdiği katkıyı, kat edilen somut gelişmelere bir örnek olarak verebiliriz.

Ya da, son açıklanan ihracat rakamlarında zirveyi Savunma Sanayii ürünlerinin almış olmasını.

ABD TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİİ HAMLELERİNİ CEZALANDIRMAK İSTİYOR

ABD, S-400 konusunda bütün gücüyle bastırırken, Türkiye’nin bu bağımsız ve özgür savunma sanayi politikasını da cezalandırmak istiyor olabilir mi?

Belki de meselenin bam telini tam da burası oluşturuyor.

Değilse, ne S-400’lerin F-35’lere karşı üreteceği tehdit, ne de Türkiye’nin bu kararının NATO içindeki pozisyonunu etkileme kapasitesi bu kadar sert bir kuşatmanın gerekçesi olamaz.

Burası böyle olmakla birlikte Ankara’nın S-400 konusunda ABD’ye karşı kullandığı üslubun bir başka nedeni daha var.

Rusya’nın bu meseleyi Türkiye’nin NATO içerisindeki konumuna zarar verme ve Türk/Amerikan ilişkilerinde açacağı yaralardan yararlanma çabası.

İşin bu kısmının göz ardı edilmesi de mümkün değil.

İnce bir ip üzerinde dengeyi mümkün olduğunca koruyarak sonuca doğru ilerlemek.

Mevcut durumun bir fotoğrafını çekecek olursak, karşımıza böyle bir şey çıkıyor sanki.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

-/-