ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ 4ΟΑΡΑ!..

1. Πόσο καιρό λέμε και γράφουμε ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν πρώην, αλλά και νυν μέλη του “ISIS”, με τον οποίον εξ αρχής της δράσεώς του είχαν και έχουν άριστες σχέσεις;

  • Διαβάστε παρακάτω, τί… αλιεύσαμε χθες από το “makeleio.gr! (Ελαφρώς… διορθωμένο)

Πρώην μέλη της Οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” (ISIS), περισσότεροι από 40 στον αριθμό, υπηρετούν ως μισθοφόροι του τουρκικού στρατού στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν (ή Αφρίν) στη βορειοδυτική Συρία.

Η αναγνώριση και ταυτοποίησή τους κατέστη εφικτή, εξαιτίας μιας νέας “βάσης δεδομένων”, που δημοσιεύτηκε από το “Κέντρο Πληροφοριών” της Ροζάβα.

Μεταξύ αυτών των Τζιχαντιστών συμπεριλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, όπως:

Οπλαρχηγοί, διοικητές ταξιαρχιών, αξιωματικοί στρατολόγησης, συντονιστές που συνεργάζονται απευθείας με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η “βάση δεδομένων” διαθέτει στοιχεία για τον ρόλο τους υπό το Ισλαμικό Κράτος και τους νέους ρόλους τους, ως μισθοφόροι του τουρκικού στρατού.

Επίσης, είναι διαθέσιμα τα βιογραφικά τους στοιχεία και σε ορισμένες περιπτώσεις και φωτογραφίες τους.

Ενδεικτικά ονόματα

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων “ANF” έδωσε στη δημοσιότητα, ενδεικτικά, ορισμένα από τα ονόματα των μελών του “Ισλαμικού Κράτους”, που τώρα υπηρετούν τον Ερντογάν:

Ισμαήλ Φιράς Αλ Άνμπαρ (Isma’il Firas al-‘Abbar), οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μπασίλ Ναγιέφ Αλ Σεχάμπ (Basil Nayef al-Shehab), που πολέμησε ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκία της Κόμπανι.

Άμπου Αλ Μπαράα Αλ Ανσαρί (Abu al-Baraa al-Ansari), οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ο δεύτερος υπηρετεί τώρα ως οπλαρχηγός στην τουρκμενική παραστρατιωτική δύναμη Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ και ο τρίτος στην Αχράρ Αλ Σαρκίγια.

Και οι δύο οργανώσεις μισθοδοτούνται από την Τουρκία (δηλαδή το Κατάρ) και τελούν υπό τουρκική διοίκηση.

Δείτε όλα τα ονόματα των μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δημοσίευσε το “Κέντρο Πληροφοριών” της Ροζάβα:

Η λίστα με τα ονόματα:

ω

 

Ρωτάμε εμείς τώρα: Πόσους άραγε, σαν τους παραπάνω, να έχει στείλει ο ΦΙΝΤΑΝ στην χώρα μας, με συγκεκριμένες, προπληρωμένες ή μη, αποστολές, για το προσεχές και απότερο συγκρουσιακό των 2 μας… μέλλον; Κάτι οι του ISIS”, κάτι οι Αλβανοί και οι Κοσοβάροι, κάτι οι “στημένοι” Λάθρο”, αλλά και κάτι οι “δικοί” μας… αναρχικοί”, … “ριζοσπάστες αριστεροί”, κλπ, κλπ, κλπ, και… “το γλυκό έδεσε!..
2. Στο δείπνο του ΡΤΕ, προς (δήθεν) τιμήν του Τσίπρα, τον Φεβ. στην Άγκυρα, είχαν παραστεί ο γιός του Σαδίκ και ο Τούρκος εκπρόσωπος των 12-νήσων!.. “Και εις άλλα με υγεία” ή αλλιώς η Ελλάδα σε ρόλο ευγενούς, προς τους Τούρκους, … “Κόλου Υπηρεσίας”!..

3.  Πυρηνικά ποίων (…”νιάου νιάου”…), και από πού συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν προ μηνών στο Κράτος των Σκοπίων, από την Τουρκία; Πού αποθηκεύτηκαν; Ποιός ήταν ο λόγος που επέβαλε αυτήν την μεταφορά;

4. Τί ακριβώς συμφώνησε ο Αρχηγός των Αλβανικών ΕΔ, με τον Τ/Α/ΓΕΕΔ, στην προ μηνός (+) επίσκεψή του στην Άγκυρα, (Ιούν.), σχετικά με τις ΕΔ της Αλβανίας, την ΠΑ της χώρας του και το ΠΝ της; Τί ισχύει σήμερα, μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, στο θέμα της ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών;

5.Υπάρχει “τρίγωνο διαβόλου” πάνω από την Πόλη; (Πχ Ευρύτερη περιοχή ÇEKMEKÖY – SULTANBEYLİ). Αν “ναι” πού οφείλεται;

6.Υπάρχει άραγε θέμα με τις εφεδρείες του ΓΕΕΦ στην Κύπρο και αν “ναι” τί ακριβώς; Ρωτάμε, διότι οι Τούρκοι (ΤΕΔ) που έχουν γενικώς… έρωτα με αυτές, έχουν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας- μπερδευτεί αρκετά, σχετικά με την θέση τους, τη δύναμή τους και τον εξοπλισμό τους!..

Υπάρχει “Ειδικός Διεθνικός Σχηματισμός” με αποστολή την… “από χέρι” ή … “από μάνα” κατάληψη της Αμμοχώστου;

7.Αυτή η Αμερικάνα η Σπέκχαρντ, που υπεδέχθη προχθές στο κτήριο του ΟΗΕ, στην Λευκωσία, τους Αναστασιάδη, Ακιντζί, είναι συγγενής του Πρέσβεως Σπέκχαρντ, που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα;

8.Ο Α(Υ)ποστολάκης και το ΥΠΑΜ, μετά από τις “Πρέσπες”, όταν και κάναμε… φίλους (sic) τους Σκοπιανούς, αχαχαχαχαχα, δίνοντάς τους  όνομα, ταυτότητα, γλώσσα, πολιτισμό, τα… παπάρια μας, κλπ, φέρεται να υπέγραψε με τα Σκόπια στρ-κή συμφωνία, με την οποία οι ΕΕΔ θα εκπαιδεύουν Σκοπιανούς στρατιωτικούς (δεν ξέρουμε αν θα γίνεται και το αντίστροφο), Σκοπιανούς, στις φόρμες (στο μπράτσο) των οποίων αναγράφεται: “Macedonian Army”!..

Ρωτάμε: (Αν πράγματι έχει γίνει μια τέτοια συμφωνία)!..

–  Ποιός ακριβώς θα εκπαιδεύσει ποιόν και σε τί;

Πιστεύει κανείς ότι, ακολούθως των όποιων εκπαιδεύσεων, οι Σκοπιανοί δεν θα μας “δίνουν” “στα ίσα” στους Τούρκους; Αχαχαχαχαχαχα

Με την ευκαιρία να θυμίσω ότι πλην του εναερίου χώρου των Σκοπίων, ασφαλίζουμε και τον εναέριο χώρο της Αλβανίας!..

9. Ο Έλληνας “Έμπορος Όπλων” Ζαχάρωφ, Χίε, ήταν “καθαρά” του χρήματος, όντας μεγαλέμπορος όπλων και πυρομαχικών, από το 1910 έως το 1930! Διεκρίθη” κατά τον Α’ ΠΠ και κατά την ελληνική εκστρατεία στην Μ. Ασία!

– Ο Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ τον είχε “σκυλάκι” του (ο Ζαχάρωφ ήταν φανατικός Βενιζελικός) και ο ΕΣ, την περίδο 1919 – 1922, είχε τεράστια υπεροχή σε πυρομαχικά και όπλα, σε σχέση με τους Τούρκους, ένα επιπλέον σοβαρό γεγονός που ανάγκασε τους “Εθνικιστές” του Κεμάλ, να στραφούν τότε προς την ΕΣΣΔ, προσποιούμενοι μέχρι και τους ομοϊδεάτες των κόκκινων αυτών φασιστών!..

Πρόσεξε τώρα! Όταν μετά τις εκλογές του 1920 ηττήθηκε (θα έπρεπε να δινόταν ένα διδακτορικό, κάποια στιγμή, με το ερώτημα “γιατί πήγε ο Π-Θ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ σε εκλογές” τότε), λόγω του εκλογικού συστήματος, ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, (παρ’ ότι το Κόμμα των Φιλελευθέρων είχε λάβει περισσότερες ψήφους από τους Βασιλικούς), ο Ζαχάρωφ που μισούσε τους Βασιλικούς “ξεπέρασε” και αυτά τα όρια του μίσους και άρχισε και πούλαγε όπλα και πυρομαχικά στους Τούρκους, πουλώντας ουσιαστικά την Πατρίδα του! 

Τόσο οξυμένα ήταν τα πολιτικά πάθη εκείνα τα χρόνια του άκρατου εθνικού μας διχασμού, που το πλήρωσε, όπως αντιλαμβάνεσαι, η Πατρίδα μας πολλαπλώς!.. 

– Συγγενείς του Ζαχάρωφ ζουν σήμερα στην Λήμνο, (έχοντας έρθει από τα… Στενά), όντες έμποροι και αυτοί, άλλου είδους όμως, αλλά του αυτού… “DNA”!..

– Άσε λοιπόν επιτέλους τον ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ… ήσυχο και “μην βγάζεις συνεχώς χολή” εναντίον του! ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, ΠΟΥ ΣΕ “ΔΙΑΒΑΖΕ”, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΒΛΕΠΕ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ, (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ), ΚΥΡΙΩΣ ΧΑΡΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ – ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ – ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο 1ος ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!..

– Περίπτωση, όχι βεβαίως ακριβώς ανάλογη, αλλά περίπου ανάλογη, ήταν και αυτή του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με τον Αντνάν ΚΑΣΟΓΚΙ, ο οποίος “μας άφησε χρόνους” σχεδόν πρόσφατα! Ο Πρόεδρος τον είχε “για τ’ αρχίδια του”, και έτσι οι ΕΕΔ μας ήσαν ισχυρές και… γαμιστερές τότε εξοπλιστικά! STOP! Έως εδώ!..

ΠΡΟΤΑΣΗ: Σου προτείνουμε να ασχοληθείς με τους σημερινούς “Εμπόρους Όπλων”, οι οποίοι λυμαίνονται την ΕΥΠ, όπως και το ΥΠΑΜ, έχοντας εκεί μίσθαρνα (ακριβοπληρωμένα μάλιστα) Όργανά τους, ως ρουφιάνους τους, ως ευσχήμους κράχτες του εμπορεύματός τους, κλπ,  με την ιδιότητα πχ των διαπιστευμένων δημ/φων, με δικές τους ιστοσελίδες, με την ιδιότητα διορισμένων υπαλλήλων στην “Δνση Εξοπλισμών” κλπ, κλπ, κλπ!.. Αυτούς ψάξε και “δες” πού (εννοούμε σε ποιούς) θα σε βγάλει το ψάξιμο αυτό!..  Μετά όμως, “θα έχεις κόλο” να γράψεις σχετικά στο “makeleio.gr”, ή θα σκεφτείς πχ την εργασία της συζύγου σου στην ΕΥΠ, όπως έλεγε ο Καμμένος, κλπ, κλπ, κλπ;

Μ’ αυτούς λοιπόν να ασχοληθείς, αν είσαι γνήσιος Πατριώτης, όπως λες και ξαναλές (εμείς σε πιστεύουμε) και να αφήσεις πχ τον Β. Βαρδινογιάννη, ο οποίος επιτελεί “ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ παλιοπαπάρα!

Και σε γράφω έτσι, διότι ΔΕΝ(!) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!.. Γιατί άραγε πέρυσι, αλλά και φέτος, προσπάθησαν να τον κάψουν οι Τούρκοι ρε Χίε; Καταγγέλεις στην φυλλάδα σου ότι έστειλαν πυροσβεστικά κλπ, στην Μότορ-Όϊλ, ενώ καίγονταν στο Μάτι, κλπ, για να είσαι πιασάρης!..

– Πρόσεξε τώρα, αν και θα το ξέρεις, αν (και εσύ) είσαι… υπάλληλος της ΕΥΠ! Καλύτερα να καούν 100, παρά χιλιάδες και εκ-ρια άτομα Χίε! Αν μας καταστρέψουν την ΕΠΑ οι Τούρκοι, κρατώντας την χωρίς καύσιμα στο έδαφος, (προχώρα λίγο την σκέψη σου, αν θες και αν μπορείς), και μετά έλθουν δώθε, τότε θα χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και όχι μόνον 102, γαμώ τον Τσίπρα μου” και όλα τα… Νόμπελ μαζί!… Αυτά βεβαίως δεν είναι δυνατόν να λεχθούν στο λαό, αλλά μόνον σε… εσένα, από εμάς!..

  • Στο “φινάλε – φινάλε”, για πες μας, τα δάκτυλά σου είναι ίσα μεταξύ τους ή όχι; STOP
  • Με την μήνυσή του τί απέγινε, δεν έγραψες τίποτα στην ε/φ σου ξανά, από τότε που το είχες πρωτοσέλιδο το θέμα!

Και επειδή θες να λες ότι είσαι και δίκαιος και εμείς και(!) σ’ αυτό σε πιστεύουμε, γιατί ρε Χίε δεν έγραψες ποτέ για το έργο της γυναίκας του, της Κας Μαριάννας; Γιατί ποτέ δεν της είπες ένα ΜΠΡΑΒΟ ρε Χίε, που έχει αγκαλιάσει, εδώ και χρόνια, χιλιάδες καρκινοπαθή παιδάκια, που πολλά απ’ αυτά οι οικογένειές τους “δεν έχουν στον ήλιο μοίρα” και έχει σώσει μάλιστα και πάρα πολλά; Ντροπή σου ρε Χίε, ντροπή!

– Και στην Κρήτη επίσης έκαναν πολλά καλά οι Βαρδινογιάννηδες και ειδικά ο συγχωρεμένος βουλευτής… , που και αυτόν ρε αθεόφοβε τον έπιασες στο στόμα σου! Άπαντες βοήθησαν και βοηθάνε με τον τρόπο τους το νησί και τους κατοίκους του! Η μάνα τους τέλος (και αυτήν ακόμα ανέφερες, αν δεν σφάλλει η μνήμη μου) ήταν ΚΥΡΙΑ και ΨΥΧΟΥΛΑ, μαζί!.. Δεν θα βρεις στο νησί άνθρωπο που να την γνώριζε και να μην εύχεται ακόμα για την ανάπαυση της ψυχής της! Άκουσέ μας, κάτι ξέρουμε!

– Δεν ήξεραν όμως οι Βαρδινογιάννηδες, για ό,τι κάνουν, να βγάζουν ντελάλη ή να σου στέλνουν… “Δελτίο Τύπου”, όπως επίσης δεν ήξεραν να μην έχουν ερωτική προσωπική ζωή, μπας και σε στεναχωρήσουν πιθανώς!..

ΤΟ ΠΟΙΟΙ τέλος ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ “ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ” ΕΔΩ! (Αναφέρομαι σ’ εκείνον τον Κοινοτάρχη, στην Κρήτη, κλπ, που υπεννόησες ότι τον σκότωσε η Οικογένεια, κλπ, κλπ, κλπ, για να… , κλπ! Οι Κομμουνιστές ήταν και είναι, ναι ή όχι, τί πιστεύεις τελικά, κατάρα για την χώρα μας);

Αν προσωπικά ήμασταν εμείς “Βαρδινογιάννης”, δεν θα σου υποβάλαμε μήνυση, αλλά ένα – δύο κλωτσίδια θα στα ρίχναμε, διότι -για το συγκεκριμένο θέμα- τ’ αξίζεις και ας είσαι… βαζελάκος, σαν κι αυτόν / σαν  αυτούς!..

– Αν είσαι πραγματικός Πατριώτης, όπως επαίρεσαι, αλλά μένεις δυστυχώς εκεί, θα πρέπει να εργαστείς ώστε ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡ-ΕΧΟΝΤΕΣ και ΥΠΕΡ-ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, σαν τους Βαρδινογιάννηδες, Λάτσηδες, Αγγελόπουλους, Νιάρχους, Μαρινάκηδες, κλπ, να ΕΝΩΘΟΥΝ και να ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ Α-ΠΑ-ΝΤΕΣ(!!!) στο σήκωμα και πάλι της ΕΛΛΑΔΟΣ μας ψηλά! Αυτοί μόνον, σε επαφή βεβαίως και σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς και όχι με πολιτικούς διεθνιστές και μισέλληνες, απλώς δηλαδή ελληνικής καταγωγής πολιτικούς, μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά, ώστε να ξαναδούμε… ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ!

– Ξύπνα λοιπόν Χίε και “μην βαράς τα αρχίδια σου με δύναμη στο τσιμέντο” ή πιο απλά, μην “τα βάζεις” με τους -ίσως- μελλοντικούς… Σωτήρες σου / μας!.. Διάβασε και λίγο Ιστορία! Αν το κάνεις, θα δεις πως οι Έλληνες “ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ”… ΕΚΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!.. 

10.Σημαντική Παρατήρηση: Στις 11-09, έχασαν οι Οθωμανοί έξω από την Βιέννη!

11.ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους 2019, άντε στις αρχές του 2020, φέρεται ότι οι Αλβανοί (δια των Τούρκων κυρίως) θα έχουν έτοιμο το α/δ στην Κορυτσά!..

12. Και μιας και ο λόγος για την Αλβανία, διαβάστε παρακάτω:

Ο Μάρτιν Χέντζε σύμβουλος του κόμματος “CDU”, της Άνγκελας Μέρκελ, δήλωσε:

«Η οικονομία της Αλβανίας βρίσκεται σε μια κατάσταση παρόμοια με τις πυραμίδες του 1997, το κράτος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η Αλβανία δεν θα λάβει έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 18 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα Σκόπια που έχουν διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις τους.

Η Αλβανία δεν πληροί τις υποχρεώσεις της ΕΕ και ο τρόπος διακυβέρνησης, καθώς και η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, δεν υπόσχονται τίποτε για την εν λόγω ημερομηνία».

Η Αλβανία σύντομα δεν θα έχει την ικανότητα να πληρώσει τους μισθούς στο δημόσιο και θα επέλθει οικονομική καταστροφή.

Ο Σύμβουλος της Μέρκελ επιρρίπτει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον πρωθυπουργό ΡΑΜΑ, ο οποίος ακολουθεί μια ναρκο-κρατική (sic) πολιτική, κατηγορώντας τον εμμέσως για διαφθορά!..

Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και τα χρέη για την εξόφληση του χρέους θα καταστρέψουν την οικονομία.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Μάρτιν Χένζε, είπε ότι το “CDU” και η γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει τον επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κόμματος”, Λουλζίμ Μπάσα και ότι αυτός λαμβάνει τη στήριξη του Βερολίνου για το πρόγραμμά του, το οποίο αναφέρεται στην καταπολέμηση των παράνομων περιουσιακών στοιχείων, στον εντοπισμό των κρυμμένων λογαριασμών και στην υπόσχεση για την τιμωρία των υπευθύνων της διαφθοράς στη χώρα.

13. Μας διάβασαν οι Τούρκοι και μας απάντησαν! Τον Σεπ. 2019 ξανά νέα (2η) παραλαβή ρ/S-400 από την Τουρκία!

14.Τούρκοι και όποιοι άλλοι! Αφ’ ενός είμαστε συνειδητά “ανοικτοί” ως “σάϊτ’, αλλά και αφ’ ετέρου ξέρουμε πολύ καλούς λογάριθμους!.. Έτσι μην προσπαθείτε να μας “ρίξετε” με “πορνό”, κλπ, καταλάβατε!..

15. Οι Γάλλοι, ρε Μογγολότουρκοι, κάπου εκεί προς τα τέλη του 2019 ή και τον Ιαν. του 2020… σχεδιάζουν να πάνε στην Λάρνακα, για να “στήσουν” εκεί την… περίφημη “Ναυτική Βάση”, που τους παρεχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία! Στην περιοχή του Βασιλικού συγκεκριμένα, σε έναν εκεί ταρσανά, (ας το πούμε έτσι), οι Γάλλοι, θα αρχίσουν τις εργασίες για τον εκσυγχρονισμό των όποιων λίγων Κυπριακών πλοιαρίων!.. Άντε χαλαρώστε!..

16. Οι Γάλλοι στη Μ. Ανατολή και ιδιαιτέρως στη Συρία, μισούνται πιθανώς περισσότερο και από τις Η.Π..Α.!

17. 1ος Ρωσικός στόχος είναι η Ν. ΥΟΡΚΗ, στις Η.Π.Α. και το ΠΑΡΙΣΙ στην Ευρώπη!

18. Είναι πράγματι στο Τ-Α “Τραπέζι Συνομιλιών” το Ιντζιρλίκ και το Κιουρετζίκ;

19.Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι δεν μπλοφάρουν! Τον πιστεύουμε, αλλά και τον ρωτάμε: “Και να το ήθελαν θα το μπορούσαν σήμερα να το πράξουν, όταν … ψάχνουν για… αναπνευστήρα, σαν τρελλοί”;

20. Ο Αναστασιάδης το είπε σωστά! Οι επιτροπές δεν έχουν ΑΟΖ, οι κρατικές οντότητες έχουν!

21. Ακόμα ελπίζουν οι Τούρκοι ότι μπορεί να αποτελέσουν “Διαμετακομιστικό Κέντρο Ενέργειας”! Ρε! “Πάτε καλά”;

22. Η ASELSAN φέρεται να έχει επέμβει (κυρίως τεχνικά) στα τ/Υ-Β!

23. Τον Στρατηγό ΣΑΪΓΚΟΥΝ και τα όσα είπε, μάλλον δεν τα λάβατε καθόλου “υπ’ όψιν” σας! Πώς άλλωστε, θα μου πείτε, έ;

24.Επαίρονται(!) για την 3πλή φύλαξη των πλοίων τους που κάνουν εξορύξεις οι Τούρκοι! (Από αέρος, από της επιφανείας της θαλάσσης και υπό την επιφάνεια αυτής).

25.Kaşınız gözünüz oynamasın, μας λέει ο ΡΤΕ για την Α. Μεσόγειο! Baş üştüne efendim!.. ΡΕ ΣΥ ΡΕΤΖΕΠ! “ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥΛΑ“; 

 

ΡΤΕ

ΡΤΕ 1

 

26. Λέει και ο φουκαράς ο Καρανταγί, από το Νοσοκομείο! “Θέλω να φύγω καθαρός απ’ τον κόσμο αυτό! Έχω εμπιστοσύνη στην τ/Δικαιοσύνη”, κλπ, κλπ, κλπ!.. Μην ανησυχείς Ισμαήλ! Είσαι… πάλευκος, ως η αγνή Περιστερά!.. Εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε! Σε αδίκησαν!.. Παρθένα ήσουν! Αχαχαχαχαχαχα!..

27. Να αναζητήσετε οι επιθυμούντες και να διαβάσετε για το Ερμητικό Τάγμα των Χρυσαυγιτών, του Άλιστερ ΚΡΟΛΕΪ. (1887 / Λονδίνο)! Τότε θα καταλάβετε -ίσως- πολλά! (Εξαρτάται από το μυαλό ενός εκάστου)!..

28. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν ο εγκέφαλος της δολοφονίας και της εξαφάνισης του ΜΑΡΙΟΥ, (δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο), γέρων ΜΙΧΑΛΕΑΚΟΣ, είναι συγγενής του στρ-κού (εκ ΣΜΥ) ΜΙΧΑΛΕΑΚΟΥ, (“όνομα και μη χωριό”), άτομο της γνωστής κλίκας, που λυμαίνεται σχεδόν 3 10ετίες τώρα τις Πληροφορίες στις ΕΕΔ!..

29. Οι Ισραηλινοί εύχονται για πράκτορες που μισούν, το εξής: Να δω το πρόσωπό σου στις ε/φ“! Καταλάβατε!..

30. ΚΕΡΑΜΩΣΗ” ονομάζεται ο τρόπος αναγνωρίσεως των Μασόνων μεταξύ τους!.. 

31. Για κάποιους με… ελάχιστο μυαλό! Ο Αλβανός Ολτιόν ΒΕΣΕΛΙ, 38 ετών, που είχε σκοτωθεί στο α/δ ΡΙΝΑ” των Τιράνων, σε απόπειρα ληστείας, κλπ, μαζί και με τον “δικό μας” Μουρατάϊ Αντμίρ, (απ’ το Κρούγε, αν δεν σφάλλω), ήταν μαζί με τους Ταλιμπάν για χρόνια! Το 2003 ήταν στην Υεμένη, ενώ το 2003-2005 ήταν και στο Αφγανιστάν! Ακολούθως, το 2005, συνελήφθη από τους Αμερικανούς και μετά από φυλάκισή του, κλπ, τελικώς απελευθερώθηκε και επέστρεψε στην χώρα του, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί, με αμερικανική πρωτοβουλία, “χώρα-χώρο” “πειραματικής επανένταξης” Τζιχαντιστών και λοιπών παγκόσμιων… ειρηνιστών,κυρίως από το Γκουαντάναμο!..

32. Για τονΑόρατο Στρατό” του Ισραήλ έχει γράψει ένα πολύ ωραίο “άρθρο” ο Σάμιουελ Μ. ΚΑΤΖ!..

33. Ρε Χίε, τί ανακάλυψες πάλι ρε παλικάρι μου; Φίλος, έγραψες, του Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ και πολύ “in” στη ΝΔ, με ναρκωτικά έγραψες, κλπ! Καλά δεν θυμάσαι πως ο Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ως “άτακτο και ατίθασο νιάτο” κάποτε, είχε συλληφθεί (στα Οινόφυτα νομίζω), σε “Ρέϊβ Πάρτυ”, με χασίς, κλπ; Ο Σίμος… αποκαθάρθηκε και αυτός, όταν μετέβη αργότερα στο Ισραήλ, στην σύγχρονη αυτή διεθνή πολιτική “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”!..

34. Δεν αποδείχθηκε τελικά το αν η ΣΥΡΙΖΑΙΑ, αχαχαχαχαχαχα, Ευρωβουλευτής Κα ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ έλαβε 200.000 $ Η.Π.Α. από Καναδό επιχειρηματία και για ποιόν λόγο!.. Δεν μπορούμε επίσης να ξέρουμε το πότε ξεχρεώνει η Κα Κουντουρά, κλπ!.. Πώς άλλωστε;

35. Ποιοί νέοι (και όχι απαραίτητα των Παν-μίων μας) άραγε θα έκαναν μια διατριβή, εν όψει και των 200 ετών από την ελληνική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, σχετικά με την λίγο γνωστή στο λαό ιστορική αποστροφή, που μας θύμισε στην ομιλία του ο νέος Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής μας, κατά την ορκωμοσία του, η οποία λέγει: Το 1821, οι Έμποροι, οι Νησιώτες και οι Μωραϊτες ήσαν με τους Άγγλους, ο πνευματικός κόσμος με τους Γάλλους και ο Κλήρος και ο Λαός με την Ρωσία“; 

36.Το τ/”Kazan Kazan” πρωτο-ελέχθη από τους Τούρκους το 1979. Δεν είναι τωρινό… φρούτο, που κάποιοι έχουν μέχρι και… εκπλαγεί!..

37.

Ήρωες ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Α’ Μοίρα Κ/Δ! 1974!

 

A-moira-katadromon 1974

ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ! ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ βρε!

ΠΟΣΟ ΚΟΛΟΦΑΡΔΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΡΕ ΜΕΜΕΤΙΑ! ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ “ΠΛΑΤΕΣ” ΚΑΙ ΚΟΛΟΦΑΡΔΙΑ”! ΑΝ ΠΑΤΑΓΑΝ ΠΟΔΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ “ΦΩΤΟ” ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ, ………

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ “ΑΤΤΙΛΑ – 2”, 14 ΠΡΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974

38. ΠΡΟΣΟΧΗ: !673ΚΛCV(-)!

39. Θα ταξιδέψουμε για 15 ημέρες στην Πατρίδα του Μέσι, όπου μεταβαίνουμε για να δούμε φίλους και… πάμπες, αλλά και να αναγνωρίσουμε την εκεί… αγορά! Πρώτα ο ΘΕΟΣ πάνταθα τα ξαναπούμε από Σεπ. , έστω και αν θα είμαστε ακόμα 2 άτομα εντός Ελλάδος! (Αρκεί να είμαστε 2 άτομα ακόμα και να μην “μετατεθεί” κάποιος μας στο εξωτερικό! Οι μεταθέσεις βεβαίως του ΥΠΕΞ, θα δούμε πότε θα γίνουν)!..

40. Τούρκοι το ακόλουθο ποίημα για εσάς, με πολλά… “Ζετέμ”!

Ποίημα για Μαρμαρωμένο Βασιλιά Καριωτάκης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ,

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ!

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1. 

THE IRAN-TURKEY THREAT

America and Israel are the targets.

 

The United States and Israel must pay close attention to the two actors in the Middle East region who are increasingly challenging the West, and particularly American and Israeli interests. The two nations (actors) are Iran and Turkey. Both are Muslim states, and fundamentalist in nature. Iran is the core state of Shiite Islam, while Turkey seeks the leadership of Sunni-Islam, which is the dominant branch of Islam (about 87-90% of world Muslims are Sunni). The Islamic Republic of Iran has shown its deadly hostility toward the U.S. from its very beginning in 1979, following the Islamic revolution, which overthrew the Shah of Iran. The Islamist revolutionaries invaded the U.S. embassy and kept 52 U.S. diplomats as hostages for 444 days. Subsequently, in a murderous campaign to gain exclusive power, the Ayatollah Khomeini and his fanatical followers murdered all opposition.

In April, 1983, Iran’s chief proxy, the Lebanese-Shiite terrorist group Hezbollah, on orders from the Ayatollahs in Tehran, bombed the U.S. embassy in Beirut, killing 17 Americans. In October of the same year, two truck bombs used by Hezbollah against the U.S. Marine barracks in Beirut, killed 241 U.S. Marine peacekeepers. Iran, through its proxies, continued to strike at American people, and American interests in the region. Iran, in violation of international law, mined the Persian Gulf in 1988. One such mine struck the USS Samuel Roberts, injuring 10 U.S sailors. In 1996, Hezbollah, with Iranian backing, truck bombed the Khobar Towers in Saudi Arabia, killing 19 American military personnel and wounding 372. Iran helped al-Qaeda, including the 9/11, hijackers, transit through Iran to their training ground in Afghanistan. Following the U.S. overthrow of Saddam Hussein in Iraq, the Iranian regime backed Shiite militias in killing Americans. It provided training, arms and material support, including improvised explosive devises (IED) that killed and maimed countless U.S. military personnel. Africa and Latin America, as well as in Europe, Iran and its Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) targeted American interests.

The list of attacks and attempted assassinations on U.S. soil and in Europe deserve a separate article. Fast forward to here and now…since May, 2019, when the U.S. administration warned Iran that its provocations would lead to the U.S. using “unrelenting force,” the Iranians have continued to harass U.S. and British interests with impunity. Tehran sabotaged four tankers in May and attacked two more on June 13th. In mid-June, Iraqi Shiite militias, loyal to Iran, fired rockets on U.S. bases in Iraq. They have apparently figured out that with a year away from elections in the U.S., the Trump administration won’t consider getting into a major war with Iran. They are therefore testing the limits of U.S. patience.

Mohammad Ali Jafari, former commander of the IRGC, reacting to the spike in tension with the U.S. threatened that Iran is able to draw upon its network of militant proxies. He implied that the upside of the recent conflict (with the U.S.) has been the “mobilization of nearly 200,000 armed youth in different countries in the region…” This might be sheer bluster, but the U.S. must be prepared.

In the meantime, Iran is brazenly increasing its nuclear activities. The U.S. Institute of Peace, in an article by Kelsey Davenport on July 8, 2019, reported that, “Since July 1 (2019), Iran has engaged in two breaches of the 2015 nuclear deal. On July 1, (2019) it increased its stockpile of low-enriched uranium above the 300-kilogram limit. On July 8, (2019) it increased enrichment (of uranium) from the limit of 3.67 percent to 4.5 percent.”

Iran’s threat to Israel is far more immediate and serious. Israel, however, is prepared to respond to Iran with overwhelming force if needed. Iran used Hamas last May to fire 700 rockets from Gaza into Israel. It is also planning a coordinated missile attack on Israel, involving Hamas in Gaza, Hezbollah in Lebanon and Syria, and Iraqi Shiite militias from western Iraq. The lesson from the Holocaust is clear, never ignore a demagogue’s threat. Hitler materialized his threat and murdered two-thirds of Europe’s Jewry. Now, the Iranian leaders are making similar genocidal threats against the Jewish state, including Iran’s president Hassan Rouhani, who proclaimed last November that, “Israel is a ‘cancerous tumor,’ and a ‘fake regime,’ set up by western countries.” Iran’s Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei went even farther, calling Israel, “A cancer in the region that must be removed.” Mojtaba Zolnour, chairman of the Iranian Parliament National Security and Foreign Policy Commission threatened that, “If the U.S. attacks us, only half an hour will remain of Israel’s lifespan,”  Given the Iranian regime’s apocalyptic beliefs about the coming of the Mahdi, (Shiite messiah), and its quest for nuclear bombs, Iran poses a global threat.

Turkey, once a NATO bulwark against Soviet adventurism, is now a serious concern to the West. Most of it has to do with Turkey’s president Recep Tayyip Erdogan, an arrogant, and dictatorial leader, who consolidated his power by appealing to Islamism, with dreams of leading the Sunni Muslim world. He has whittled away at the secular republic built by Ataturk (The founder of Modern Turkey), and in recent years he has moved away from the West while embracing the Muslim world, including Iran. He is cooperating with Iran and Russia in Syria, while confronting the U.S. with threats to destroy Washington’s allies, the Rojave Kurds, who helped the U.S. defeat ISIS.

It seems increasingly clear that should hostilities between the U.S. and Iran turn into war, Erdogan’s Turkey may not honor its mutual-defense pledge under article 5 of the NATO charter. Erdogan has become one of the most vocal opponents of the U.S. sanctions against Iran. Erdogan’s decision to buy the Russian S-400 missile defense system has further alienated him from the U.S. and NATO.

In Syria, Turkish and Iranian interests converge, both rejecting Kurdish assertion of self-determination, and as Russia takes a more global view on the issues, Turkey and Iran have gotten closer.  Iran, Russia, and Turkey have launched the Astana peace process (shaping the future of Syria), excluding the U.S. and its allies. Russia’s sympathetic view on Israel’s security concerns regarding Iranian and Hezbollah’s creeping encroachment toward the Israeli border in the Golan, is another reason for the anti-Semitic Erdogan to find common ground with the anti-Semitic regime in Tehran.

According to Israel Hayom (July 9, 2019), “Turkish organizations teach Arab kids from East Jerusalem that Israel is theirs.” Turkish authorities have allowed the military wing of Hamas to operate an office in Istanbul that plans terror attacks, as well as transferring funds to Hamas activists in the West Bank.  Erdogan’s Justice and Development Party shares common ground with Hamas in that both are affiliated with the Muslim Brotherhood. Three years ago, Erdogan appealed to the Muslim world to defend the Palestinians against Israel, and when Israel reacted to Hamas’ rocket attacks against Israeli civilians, he called Netanyahu a “terrorist,” and labelled Israel a “terrorist state.”

The Jerusalem Post quoted Erdogan as telling young Turks at an Istanbul meeting of the Turkey Youth Foundation, that “The Jews in Israel kick people laying on the ground. In fact, Jews don’t kick (just) men but also women and children when they fall on the ground.”

Erdogan’s blatant antisemitism, and his recurrent tirades against Israel, makes him as much a future threat to Israel as the mullahs of Iran. The anti-American, and anti-Israel venom coming out Ankara and Tehran cannot and must not be ignored.

2.

THE RISE OF CULTURAL AND ECONOMIC JIHADISM IN AMERICAN CIVILIZATION

Selling us cultural suicide as a moral virtue.

Two Democratic presidential candidates, Bernie Sanders and Julian Castro, have agreed to speak before the Islamic Society of North America (ISNA). The candidates will address the forum during its convention in Houston on August 31, 2019.

The ISNA is listed by the United States Justice department as an entity of the Muslim Brotherhood which is a terrorist organization linked to several Islamist and Jihadist global political movements. These movements have as their goal the establishment of a global caliphate. This means that their goals are to subject all human beings to Sharia law. In fact, the president of ISNA was quoted in a 2006 film as saying that the organization’s mission was to change the Constitution of America. The organization has as its goals, by means of a jihad campaign, the destruction of western civilization from within.

There are several reasonable people who believe that both Sanders and Castro are either ignorant of the ISNA’s real goal, or are simply trying to turn a blind eye to an organization’s radical agenda with the hopes that they can modify the nihilistic and jihadist agenda of the movement.

Nothing could be further from the truth. I submit that both Castro and Sanders, given their virulent demonstrations of Americaphobia are directly complicit with the goals of ISNA. They are joining forces with an enemy organization to delegitimize our great republic under the current form of its constitutional configuration. Before analyzing the real motives behind these America-hating politicians, let us briefly examine their stated political visions for America.

Bernie Sanders is an avowed democratic socialist. He intends to transform our system of free market enterprise that has lifted millions out of poverty and raised the standard of living for all persons. What does he intend to transform our socio-economic American civilization into? A totalitarian, expropriative government of theft by legalization. Socialism advocates vesting ownership and control of the means of production, capital and land in the community as a whole. Socialism is not a morally neutral system. Any system of governance presupposes an answer to the questions: Are you a sovereign entity who owns your life, work and mind? Is your mind something that can be nationalized and its material contents distributed by the state? Socialists think the answer is yes. They believe the products of one’s efforts belong to the community; that the state and society have a moral and financial responsibility to care for other people’s children; that is, the procreative choices made by those who are strangers to us, and that the most successful and productive people should be the most penalized.

This is the socio-economic caliphate Sanders wants established not just in America, but throughout the world. Like ISNA he wants to radically challenge our constitution and change the political DNA of our great republic.

Julian Castro is such a political and social ballast that it might not even be worth mentioning his totalitarian agenda for America were it not for the fact that such an agenda is becoming normalized. He wants to establish free healthcare for all illegal immigrants, thereby skirting the laws of the land by appropriating tax dollars for those whose illegals activities would be normalized and legitimized via a governmental fiat of hand whose conferral of a benefit that, even if justified, could only be granted to US citizens. He wants to supersede the rule of law with a dastardly vision of open borders. Castro also wants to eviscerate from all governmental legal codes, the term, “illegal immigrant,” thus blurring the distinction between those who are here legally, and those who are not.

Now we begin to see why such candidates are eager to speak before a unit of the terrorist organization known as the Muslim Brotherhood. All parties are united in their goals of normalizing and mainstreaming that which is not just radical, but inimical to the national security interests of America. All are purveyors of normalizing national security threats to the United States of America; all are interested in making sure that as philosopher Ayn Rand pointed out: The uncontested absurdities of today are the accepted slogans of tomorrow. They come to be accepted by degrees, by dint of constant pressure on one side and constant retreat on the other—until one day when they are suddenly declared declare to be the country’s ideology.

Do Sanders and Castro want an Islamic global caliphate ruling western civilization? If such were the means of establishing their radical totalitarian and anti-America vision for the world—perhaps. I’m not sure. What I am sure of is that in agreeing to speak before such a Jihadist organization they intend to mainstream the radical manifestations of a movement’s philosophy, and to establish it as a common canard among the voices of US citizens. When the sensibilities of all rational persons have been neutralized and dulled into submission, the introduction of the radicals’ own agendas will pass into the mainstream uncontested.

Sanders and Castro, and other politicians such as Ilhan Omar and Rashida Tlaib will undermine our republic by making unholy alliances with forces that have as their goals the radical transformation of the socio-economic culture of the United States and western civilization. Another goal they share is the re-socialization of the moral and political sensibilities of those Americans who are highly persuadable; persuadable that is, into becoming enemies of the republic. These socio-economic Jihadists might not be religious Jihadists; however, they are fighting to the death for the method by which the Islamist Jihadists have and are using to win their battle of destruction over the West. First, by neutralizing the moral ammunition defenders of America and the West have at their disposal by positing such ammunition as detrimental and destructive of the of the agency of a group of individuals showcased as permanent victims of the “nefarious and imperialistic West.” This moral ammunition consists in, among other things, our Constitution, our Bill of Rights, our celebrated and successful form of capitalism, religious freedom, freedom of conscience, freedom of association—in total, the complete abolition of individual and property rights.

Second, they along with other haters of America are part of a coterie of individuals who are socio-cultural Jihadists operating with impunity right here in our own republic. Their association with ISNA is not accidental or innocent. It is an attempt to bleed to death by thousands of tiny scratches this country of its moral vocabularies of defense and resistance by the normalization and the mainstreaming of goals whose implementation would see the annihilation of America as we know it. Sanders, Castro and sundry politicians may not explicitly desire an America ruled by Sharia law. But they are willing to bed down with those movements and individuals that do, and they are all too ready to defang this country of its bedrock principles. This then allows such political actors to usher into existence a new America: a collectivist America; a totalitarian America; an America whose cultural identity will be destroyed and replaced by a non-vision—if nihilism and wanton destruction for the sake of destruction can be referred to as visions. This, however, is how all social-engineering movements that operate by stealth and subterfuge win their battles, promulgate their ideas and execute their policies.

Let us all unmask the Faustian bargains such politicians like Castro and Sanders and others are making with our avowed enemies. No, unlike the Jihadists they will not murder us in cold blood. They will simply sell us cultural suicide as a moral virtue. Their clarion call: Sacrifice who and what we are in the name of some futuristic horror that one day will, somehow, after we are dead, be for the good of our children.

We The Living must choose life, and we must choose those values that are conducive to life itself: our Constitution and Bill of Rights, and our glorious American sense of life that has inspired millions of Americans and those around the world to aim for an aspirational identity forged in the crucibles of only what a constitutional republic can achieve: freedom; the exercise of our moral conscience and judgments; and the inviolable right to cull life plans for ourselves unobstructed by a totalitarian political institution that would sell its Death Cult as a moral vision.

* Photo Credit: Composite: Alamy/Bryan Mayes.

3.

A FALSE MUHAMMAD FOR FALSE TIMES

A new book depicts Islam’s prophet as a saint.

Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center.  A slightly different version of this review first appeared in the Summer 2019 edition of the Middle East Quarterly (view PDF).

In his recent book, Muhammad: Prophet of Peace Amid the Clash of Empires (Oct. 2018) Juan Cole, an American academic, does his utmost to depict Muhammad as a premodern Western statesman devoted to peace, tolerance, multiculturalism, and gender equality, and sympathetic to Christian Byzantium as opposed to its pagan opponent Sassanian Persia.

To support this picture of Muhammad—which the author admits “differs significantly from the picture of the Prophet in most Muslim commentary”—Cole rejects mainstream Islamic historiography, relying instead on select Quran verses, unsourced “folk memories,” and plenty of academic conjecturing:

Thus, Cole claims that “Muhammad would have watched with horror the outbreak” of war between Rome and Persia; “Muhammad would have listened with horror to the reports of travelers” concerning the Persian siege of Jerusalem in 614; “Muhammad … would have been acquainted with Roman law, culture, and languages”; “Muhammad would have sent envoys seeking good relations with the new imperial authorities.”

The reason for the subjunctive tone is that there is zero textual evidence for support.  There is, however, plenty of evidence in reverse.  For example, the only record of relations between Muhammad and Byzantine Emperor Heraclius found within the Islamic tradition—the prophet’s order that the emperor abandon Christianity and submit to Islam or face war—is left unmentioned.  Instead, Cole writes, “Muhammad had allied with Constantinople [no textual evidence of any “alliance” exists] and went to his grave that way in 632.”

Because Cole is at pains to present “the pro-Roman Muhammad” within the Western tradition, the best he admits to is that “Muhammad was occasionally forced into a defensive campaign” and that “The Qur’an allows warfare only in self-defense.” Long quotes from Roman statesmen, Church Fathers, and European philosophers, all of whom assert that defensive war is just, typically follow such assertions, as if to say the violence Muhammad is often criticized for was exclusively defensive—which, after all, Western authorities permit.  Even “[t]he Arabic notion of jihad, or exertion for the sake of virtue, was paralleled in Aristotle, Plotinus, and the New Testament.”

While Cole associates Islam with classical and early Christian notions of war, he frequently presents Islamic principles as more humanitarian.  Thus, whereas St. Augustine’s rationale for war alluded to the combatting of vice, “the Qur’an gives Lockean grounds for warfare.” Moreover, “Christian law helped create the endogamous Christian ‘race’ or ‘nation,’ whereas the law of the Qur’an creates a rainbow race of Abrahamians.”  This is because “The Qur’an … celebrates gender and ethnic diversity as an enrichment of human experience.”  No mention is made that the Quran also permits husbands to beat their wives and own sex slaves (e.g.,4:34 and 4:3).

Mainstream Islamic historiography flatly contradicts Cole’s revisionism.  It maintains that most of Muhammad’s wars—or rather booty and slave driven raids—were not defensive but offensive, and coercing non-Muslims to embrace Islam on pain of death was the norm.  It also maintains that Muhammad engaged in any number of atrocities that would seem to contradict just-war sensibilities: for instance, he ordered the assassination of elderly men and women who had mocked him and tortured a Jewish man with fire—ultimately decapitating him—to reveal his tribe’s hidden treasure; hours later the prophet “married” the tortured/executed victim’s beautiful wife. (Ibn Ishaq, The Life of Muhammad, trans. A. Guillaume (Oxford: Oxford University Press, 1997), p. 547, 593; 367-9, 515-7, 665, 676.)

Cole dismisses all such unflattering but widely accepted anecdotes.  Although it is well documented, “the Qur’an does not mention anything about a mass slaying of the [Jewish] men of Khaybar and rather suggests that deaths occurred during a battle but that the Believers offered the enemy quarter and took prisoners.” Similarly, Cole suggests that Muhammad’s well-known expulsion of Jews is a later archetype based on “Christian expulsion of Jews in late antiquity”; Muhammad’s biographers apparently projected this trope back onto him since “the few details in the Qur’an do not support” it.

This is a radical departure from how Muslims ascertain Muhammad’s biography.  Because the Quran is notoriously ambiguous, unchronological, and mostly poetic, from the start Muslims needed to turn to other sources (chiefly the sira and hadith) to piece together their prophet’s life.

Even Cole’s exclusive reliance on the Quran does little to prove that Muhammad’s wars were all defensive.  Mainstream Islamic exegesis maintains that the Quran was revealed in three phases: 1) Muhammad’s earliest years in Mecca, when he was vulnerable and outnumbered; then he preached religious tolerance (e.g., 2:256).  2) Muhammad’s transitional years, when he began making alliances outside of Mecca; then he preached self-defense (e.g., 22:39); and 3) Muhammad’s last decade (622-632), when his forces became stronger than and overwhelmed his Meccan rivals; then he preached going on the offensive (e.g., 9:29).

Cole regularly quotes Quran verses from the first two phases, while ignoring or reconfiguring those from the third to conform to his thesis.  Consider his approach to 9:29, which reads:

Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day and who do not consider unlawful what Allah and His Messenger have made unlawful and who do not adopt the religion of truth from those who were given the Scripture until they give the jizyah willingly while they are humbled.

Although Islamic exegesis always interprets “those who were given the Scripture” as Jews and Christians, Cole tells readers that this verse is actually talking about fighting pagan Arabs; the notion that it is referring to Christians and Jews “is frankly bizarre.” (He fails to mention that the very next verse, 9:30, makes perfectly clear that 9:29 is talking about Jews and Christians, as it names them, before adding, “may Allah destroy them!”)

“I should warn readers,” Cole later confesses in an obscure endnote concerning his claim that the verse is not referring to Christians and Jews, “that I am engaged in a radical act of reinterpretation here.” The vast majority of readers will be ignorant of this important caveat tucked away in the back.

Moreover,  “In my reading,” continues Cole in the main text, “Qur’an 9:29 does not have anything to do with a poll tax on Jews and Christians [as Islamic exegesis has always understood it] but rather demands reparations from pagans guilty of launching aggressive wars.”

Here is the best Cole will admit to concerning the third phase of Muhammad’s life (622-632), when, according to traditional Islamic history, the prophet launched approximately nine raids per year in search of power, plunder, and slaves:

In one of the great ironies of history, Muhammad, who had preached returning evil with good and praying for peace for one’s enemy, had violent conflict thrust upon him, in the last third of his prophetic career.  The Qur’an maintains that he waged even that struggle, however, in self-defense and in the interests ultimately of restoring tranquility, the late-antique definition of just war (emphasis added).

Cole presents Muhammad’s conquest of and entry into Mecca “as more resembling the Reverend Martin Luther King, Jr.’s 1963 march on Washington than a military campaign”—somehow overlooking that King did not turn up with ten-thousand armed men threatening the denizens of D.C. with a bloodbath if they did not submit to his rule.

Cole also whitewashes the early Arab conquests (632-750), most of which occurred over Christian territory.  Although eyewitnesses and early chroniclers from Syria to Spain all write of similar devastation and atrocities, Cole dismisses them as “exaggerated” and “hyperbolic,” unjustly causing Islam to suffer from a “black legend.”  He suggests that if excesses were committed, these were introduced by Christian converts to Islam, who “brought into the new religion their own long-standing practices of religious violence.”

Juan Cole’s book is a hagiography catering to Western sensibilities and meant for Western consumption.  To validate his thesis—which is the antithesis of what Muslims believe about their prophet—he either ignores or manipulates the entirety of Islamic historiography and Quranic exegesis.

-/-