ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ / www.gavros.gr (11-01-2018)

Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός δείχνει το φιλανθρωπικό του πρόσωπο, με τους ανθρώπους της ομάδας να μη σταματούν να προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η οικογένεια των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε στην ογκολογική μονάδα παιδιών «Ελπίδα», βοηθώντας με κάθε τρόπο την προσπάθεια που γίνεται να βγουν κερδισμένοι από τη μάχη που δίνουν οι μικροί ήρωες. Ο Θρύλος δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στο Ιδρυμα «Ελπίδα», στο οποίο βρέθηκε για  συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες.

Ο ηγέτης του Θρύλου, Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και τους ανθρώπους της διοίκησης της ομάδας μoίρασαν χαμόγελα στα νεαρά παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πρότυπά τους. Μάλιστα, όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος υπήρξε σημαντική οικονομική ενίσχυση από την πλευρά των Πειραιωτών, προκειμένου τα μικρά παιδιά να έχουν στη διάθεσή τους όλα όσα χρειάζονται.

Στο Ιδρυμα «Ελπίδα» εκτός από τους παίκτες βρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, ο σύμβουλος στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» διοίκησης Κριστιάν Καρεμπέ, ο διευθύνων σύμβουλος των Πειραιωτών, Γιώργος Παύλου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης, καθώς και ο διευθυντής επαγγελματικού ποδοσφαίρου του ΟλυμπιακούΚούλης Δουρέκας.

Πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Ολυμπιακούμίλησαν ο ηγέτης του Θρύλου, Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς και η Μαριάννα Βαρδινοφιάννη, η οποία τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελπίδας για το 2018-2020.

 

Ο Ολυμπιακός στην ογκολογική μονάδα παιδιών «Ελπίδα»!

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ο Ολυμπιακός στέκεται και φέτος στο πλευρό της κας. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ», με στόχο την προσφορά βοηθείας στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ανάγκη από στήριξη, από φροντίδα, από γιατρειά. Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι εκεί, είναι οικογένεια, όπως ο Ολυμπιακός. Και οι οικογένειες βασίζονται στην αλληλοϋποστήριξη και τη βοήθεια, του ενός προς τον άλλο. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι πάντοτε εκεί, όπου υπάρχει ανάγκη. Και το ίδιο κάνει και εδώ, για τα παιδιά. Με πρώτο τον κ. Μαρινάκη, η οικογένεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε το πρωί της Πέμπτης, το παρόν στο Γουδί, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ, προκειμένου να στηρίξει, ηθικά και πρακτικά, τη Μονάδα, αλλά και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – Ελπίδα.

Μέλη της Διοίκησης του Ολυμπιακού μας και διευθυντικά στελέχη συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας, με τον προπονητή μας κ. Όσκαρ Γκαρθία να δίνει το παρόν σε μία ιδιαίτερη στιγμή, για τον Ολυμπιακό, την επίσκεψη στην «ΕΛΠΙΔΑ»! Ο Ισπανός προπονητής δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, βλέποντας τα παιδιά, τα οποία επισκέπτονταν ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου. Παρόντες ήταν, φυσικά, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης, κ. Κριστιάν Καρεμπέ, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιώργος Παύλου, ο τιμ μάνατζερ κ. Κυριάκος Δουρέκας, ο Διευθυντής Επικοινωνίας κ. Κώστας Καραπαπάς, ο Διευθυντής ΕΚΕ του Συλλόγου μας, κ. Δομένικος Μασούλας, η Διευθύντρια Branding του Ολυμπιακού, κα. Πέννυ Λάγκα, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Βερνίκος, η διερμηνέας του Ολυμπιακού, κα. Μαρίνα Τσαλή, η κα. Έφη Γιαννακάρα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς και μέλη του staff του Θρύλου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα, για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και τον ξενώνα τα δώρα, τα οποία μοίρασαν οι ποδοσφαιριστές στα παιδιά!

Η κα. Μαριάννα ΒΒαρδινογιάννη υποδέχθηκε την αποστολή του Θρύλου και πρώτο τον κ. Μαρινάκη και αφού τους ευχήθηκε καλή χρονιά, κάθισαν όλοι μαζί στο αμφιθέατρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα σύντομο φιλμ, μια ιστορική καταγραφή, από το 1990 (!), οπότε η κα. Βαρδινογιάννη έβαλε μπροστά το τεράστιο αυτό έργο, το οποίο λέγεται «ΕΛΠΙΔΑ»!

Η κα. Βαρδινογιάννη πήρε πρώτη τον λόγο και με θερμά λόγια επεσήμανε:

«Αγαπητέ κ. Μαρινάκη, αγαπητέ μας κ. Δήμαρχε, αγαπητέ Γιάννη, αγαπημένα μας παιδιά, παίκτες που είστε εδώ και φίλοι, με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στο χώρο που γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να σωθούν εκατοντάδες παιδιά. Η επίσκεψή σας αποτελεί κάθε χρόνο, μια ξεχωριστή στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Μας δίνει δύναμη κι εκφράζει τη βαθιά ευαισθησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την πολύτιμη στήριξή σας στα παιδιά, τα δώρα που τους φέρνετε και που θα τα ενθουσιάσουν, αλλά πάνω απ’ όλα για την παρουσία σας στο πλευρό τους, δίνοντάς τους δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Η συμπαράσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη είναι συγκινητική, τόσο στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», όσο και στον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και σας θεωρούμε μεγάλους μας συμμάχους κι αγαπημένους φίλους, στην προσπάθειά μας.

Το αστέρι της ομάδας, που ήδη βρίσκεται στον τοίχο των αστεριών του νοσοκομείου μας, η πλακέτα αναγνώρισης των δωρεών στον τοίχο του «Οράματος της ελπίδας», οι φανέλες της ομάδας στους τοίχους των τμημάτων, όλα αυτά είναι μόνο μερικές από τις αναμνηστικές και συμβολικές ενδείξεις της μεγάλης σας πολυδιάστατης προσφοράς στα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό, για τη διαρκή σας παρουσία στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, απονέμοντάς της τον τίτλο «Πρωταθλητή της ΕΛΠΙΔΑΣ» και το 2018-2020.

Ο θεσμός «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» (Champion of HOPE), καθιερώνεται φέτος στον σύλλογό μας με βάση τα διεθνή πρότυπα. Θα απονέμεται μέσα στη χρονιά και στις χρονιές που έρχονται, σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες και αθλητές που στέκονται δίπλα στην «ΕΛΠΙΔΑ» και συμβάλλουν στο έργο της τόσο με την παρουσία τους κοντά στα παιδιά όσο και με τη διάδοση των μηνυμάτων μας, μέσα από το σπουδαίο έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο αγώνας μας φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια διαρκούς προσπάθειας , μεγάλων στόχων και βημάτων μπροστά και προσπαθούμε για όλα τα δεδομένα της υγείας που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην χώρα μας.

Κάθε χρόνο τα στοιχεία του νοσοκομείου δείχνουν το πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται εδώ. Μέχρι σήμερα 1000 παιδιά έχουν κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών στη μονάδα μας, δίπλα στους δικούς τους, κοντά στα σπίτια τους, και κέρδισαν μια ευκαιρία για τη ζωή. Σας το έχω πει και παλιά γιατί οι πιο πολλοί έχετε έρθει τόσες φορές, πρώτα ο κ. Μαρινάκης, που είναι στο πλευρό μας. Παλιότερα, ακόμα και τώρα για να πάει ένα παιδί στο εξωτερικό χρειάζονται 500.000 δολάρια. Είναι ένα ποσό που η ελληνική οικογένεια είναι δύσκολο να το μαζέψει. Έτσι, με το νοσοκομείο μας, δώσαμε την ευκαιρία σε τόσα πολλά παιδιά να βρουν την υγεία τους, το πολυτιμότερο που μπορεί να ζητήσει ένας γονέας για το παιδί του. Οι γονείς γενικά που είναι εδώ, όταν βλέπουν το παιδί τους να αρρωσταίνει, δεν υπάρχει χειρότερη δοκιμασία γι’ αυτούς. Το να ανακαλύπτουν ότι το παιδί τους είναι ξαφνικά, τόσο βαριά άρρωστο. Είναι τεράστιος ο αριθμός των παιδιών που έχουν περάσει από εδώ και βέβαια αυτά τα παιδιά που είναι τόσο πολύ βαριά άρρωστα και η μεταμόσχευση είναι αναγκαία, αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη, 3 στα 4 παιδιά μας να γίνονται εντελώς καλά. Ο Παναγιώτης είναι το πρώτο παιδί που ήρθε στην «ΕΛΠΙΔΑ» και συγκινούμαι που τον έχω εδώ σήμερα. Ήταν το πρώτο μωρό που πήρα στην αγκαλιά μου μαζί με τον κ. Γραφάκο, που είναι ο καθηγητής μας, που έχει κάνει πάνω από 800 μεταμοσχεύσεις. Μάλιστα, πηγαίναμε μαζί με τον κύριο Γραφάκο εκεί που γίνονταν οι μεταμοσχεύσεις για να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Τότε ήμαστε αρκετά ανασφαλείς σχετικά με το αν θα πάει καλά όλο αυτό, αλλά ευτυχώς με τη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση θα πάνε κι ακόμα καλύτερα.

Όταν έρχομαι εδώ, δεν σκέφτομαι τα παιδιά τα οποία είναι άρρωστα, αλλά σκέφτομαι το ότι θα γίνουν καλά όπως κι ο Παναγιώτης. Θέλω να σας πω κάτι. Εδώ έχουμε κάθε χρόνο 280-300 άρρωστα παιδιά, τα οποία χρειάζονται μεταμόσχευση. Είναι ένας αριθμός πολύ μεγάλος αν το σκεφτεί κανείς και δεν είναι μόνο τα παιδιά από την Ελλάδα. Δεχόμαστε και παιδιά από τα Βαλκάνια, από την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Ουκρανία και την Αλβανία, από όλη τη Μεσόγειο γενικά. Το κράτος μας επιτρέπει να δεχτούμε ένα 20%.

Το άλλο σημαντικό είναι ότι το νοσοκομείο μας συγκαταλέγεται μέσα στα 20 μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, και πραγματικά όταν πηγαίνουν παιδιά έξω τους λένε «γιατί ήρθατε εδώ; Γιατί δεν πάτε στο νοσοκομείο που έχετε στη χώρα σας;». Το γεγονός είναι ότι εδώ δεν είναι σαν νοσοκομείο. Είμαστε μία οικογένεια. Σκεφτείτε ότι ένα παιδάκι προ ολίγων ημερών έκλαιγε στην είσοδο και όταν πήγαμε να δούμε το γιατί, τότε καταλάβαμε ότι έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να φύγει. Γιατί όλοι εδώ μέσα είναι άνθρωποι. Είναι σημαντική η ψυχολογία των γονέων και των παιδιών. Πρέπει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Παράλληλα έχουμε το «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Όπως ξέρετε, οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μαρινάκης είναι οι πρώτοι που δώρισαν μυελό και γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ συγκινημένη για τη δωρεά τους αυτή. Έγιναν πρωτεργάτες με τη δωρεά τους αυτή. Έχουμε βρει τουλάχιστον 16 συμβατούς δότες που έδωσαν το μόσχευμα σε άλλους 16 ασθενείς. Η πρώτη μας ήταν μια κυρία από την Τήνο με 3 μωρά. Ήρθε κι έσωσε ένα παιδί, και η δεύτερη περίπτωση ήταν ένας πατέρας από την Κρήτη, ο οποίος ήρθε για να δώσει μόσχευμα, την ώρα που η γυναίκα του γεννούσε. Ήρθε λοιπόν εδώ κι έκανε δηλώσεις η γυναίκα και έλεγε ότι δεν την πείραζε που γέννησε μόνη της. Έλεγε μάλιστα, ότι πλέον έχει δύο παιδιά. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί το κοινό τι είναι ακριβώς το να γίνεις δότης. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή. Δεν χρειάζεται πλέον να πάρουμε μόσχευμα από τον μυελό, μπορείς απλά να δώσεις αίμα. Με το αίμα που θα δώσεις μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού. Στους εθελοντές μας έχουμε πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη επίσης, ο ποίος έδωσε το παράδειγμα και έγινε ο κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας, επίσης και ο κ. Μώραλης που έδωσε κι εκείνος την ίδια ημέρα.

Θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και τον κύριο Μαρινάκη, ο οποίος τόσα χρόνια είναι κοντά μας, για την ανεκτίμητη συμπαράστασή του και τη μεγάλη γενναιοδωρία του. Επίσης για τη συνέπεια με την οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίπλα μας τα τελευταία χρόνια και τη φλόγα την αγωνιστικότητας και της δύναμης που μεταδίδει όλη η ομάδα, στους μικρούς μας ασθενείς για να νικήσουν τον καρκίνο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννη Μώραλη, για την παρουσία του σήμερα και για τη διαρκή στήριξη στο έργο μας. Με τον κύριο Δήμαρχο συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμα «Φιλόξενη Πόλη» για τους πρόσφυγες. Εκτιμώ τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στις κοινωνικές δράσεις μας. Ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον νέο προπονητή, τον κ. Όσκαρ Γκαρθία, που είναι σήμερα κοντά μας, του οποίου η αποστολή ξεκινά με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας. Να του ευχηθώ να έχει πάντα επιτυχίες, όπως επίσης και σε όλη την ομάδα και σε όλους τους παίκτες αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο τους στο πλευρό μας, ο σύλλογός μας ανακηρύσσει σήμερα, την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020» και για πάντα, γιατί αφού είναι στο πλευρό μας, εμείς θέλουμε να τους έχουμε για πάντα.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας Ιστορικός Αθλητικός Σύλλογος που κάνει τον λαό μας υπερήφανο με 92 χρόνια μεγάλων διακρίσεων, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και με τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Με τις πρωτοβουλίες του, ο Ολυμπιακός έχει δείξει αρκετές φορές το ανθρώπινο πρόσωπό του και θα είναι για εμάς σημαντικό να συνεργαστούμε, για να διαδοθεί το μήνυμα της προσφοράς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τον ευχαριστώ λοιπόν, γιατί δίπλα στους δικούς του τίτλους θα βάλει και τον δικό μας μικρό τίτλο του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο ηγέτης του Ολυμπιακού μας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ευχαρίστησε την κα. Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για 8η συνεχόμενη χρονιά να βρισκόμαστε μαζί σας και να μπορούμε από την πλευρά μας να προσφέρουμε στο λειτούργημα, στο έργο, που κάνετε με πάρα πολύ επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε για άλλη μία φορά ιδιαίτερα χαρούμενοι να είμαστε μαζί για συνεχόμενη χρονιά. Στο dna μας ο πρωταθλητισμός είναι κάτι το οποίο είναι σύνηθες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να είμαστε, όπως είπατε, “Οι πρωταθλητές στην ΕΛΠΙΔΑ”, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως με αυτό που κάνετε, τα παιδιά εδώ σε λίγα χρόνια θα είναι και πρωταθλητές της ζωής, που αυτό έχει σημασία. Για άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός θα συνεισφέρει αυτά που συνεισφέρει κάθε χρόνο και από εκεί και πέρα η πόρτα μας είναι ανοιχτή για ο,τιδήποτε άλλο μπορούμε να προσφέρουμε ή να συνεργαστούμε μαζί σας. Το κάνουμε με όλη μας την καρδιά, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και για άλλη μία φορά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους για το 2018 ό,τι καλύτερο, υγεία, χαρές, επιτυχίες και ελπίζω και του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί κοντά σας».

Ενώ στη συνέχεια η κα. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον ηγέτη του Θρύλου για την συνεχή προσωπική προσφορά του αλλά και του Ολυμπιακού στο Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ», λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ για την μεγάλη σας προσφορά. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητη, έχετε προσφέρει τόσα πολλά αυτά τα χρόνια. Και μόνο η παρουσία σας και η χαρά που θα δώσουνε στα παιδιά όλοι οι αγαπημένοι τους παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι αρκετό. Και πάλι σας ευχαριστώ γιατί πραγματικά δεν είναι απαραίτητο. Όμως να ξέρετε ότι πάντα υπάρχουν οι πινακίδες μέσα στο νοσοκομείο που λένε “Ολυμπιακός” για να δείχνουμε σε όλο τον κόσμο την μεγάλη σας προσφορά και την αγάπη που δείχνετε στα παιδιά μας. Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι σε όλους πραγματικά επιτυχίες, υγεία και πάνω απ’ όλα ο,τιδήποτε επιθυμείτε στην ζωή σας».

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, η κα. Βαρδινογιάννη τίμησε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη, απονέμοντάς τους τον τίτλο του «Πρωταθλητή για την Ελπίδα» για το 2018-2020 και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός θα είναι για πάντα πρωταθλητής στην προσφορά του προς την «ΕΛΠΙΔΑ»! Ένας τίτλος τιμής, ένας τίτλος υπερηφάνειας, ανάμεσα στους τόσους και τόσους, τους οποίους η ομάδα μας έχει κατακτήσει, στην τεράστια και γεμάτη δόξα ιστορία της! Παράλληλα, η κα. Βαρδινογιάννη τίμησε τον κ. Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχει επίσης στενή συνεργασία (και μέσω του Δήμου Πειραιά), απονέμοντάς του το Άγαλμα της Ελπίδας!

Ο κ. Μώραλης πήρε τον λόγο και εν συντομία πρόσθεσε: «Δεν θέλω να κουράσω μετά από τόσα καταπληκτικά που είδαμε και ακούσαμε για την «ΕΛΠΙΔΑ». Εγώ δεν θα πω για τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την «ΕΛΠΙΔΑ» την οποία την ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και οκτώ χρόνια και σταθερά βρισκόμαστε δίπλα ως Σύλλογος, εγώ θα πω για τη συνεργασία που έχουμε ως Δήμος Πειραιά. Στο κομμάτι του προσφυγικού όπου χρειάστηκε βοήθεια ο Δήμος, η «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν παρούσα, η κα. Βαρδινογιάννη ήταν εκεί. Έχουμε κάνει μία καλή παραγωγική συνεργασία εκεί που υπάρχει ανάγκη. Κι αυτός νομίζω είναι ο ρόλος μας. Και ενός Δημάρχου αλλά και ενός Συλλόγου όπως είναι η «ΕΛΠΙΔΑ». Να βρισκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Έχουμε μία καλή συνεργασία και θέλω να πιστεύω πως αυτή μπορεί να διευρυνθεί. Να κάνουμε κι άλλα πράγματα μαζί εις όφελος πάντα των ανθρώπων, επαναλαμβάνω, που έχουν ανάγκη και στην χώρα μας είναι πολλοί. Ευχαριστώ πολύ για όλα».

Ακολούθως, όλα τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού μας, ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές, άπαντες, παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους και τιμήθηκαν από την κα. Βαρδινογιάννη. Η επίσκεψη στους θαλάμους του νοσοκομείου και του ξενώνα, εκεί όπου κυριάρχησαν τα παιδικά χαμόγελα, οι αγκαλιές και η αγνή, αστείρευτη παιδική ευτυχία, ήρθε αμέσως μετά. Τα παιδιά έβλεπαν τα ινδάλματά τους να είναι κοντά τους, να τους προσφέρουν δωράκια και να τους αγκαλιάζουν και συγκινούνταν από χαρά! Αυτός ήταν και θα παραμείνει ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο η ομάδα μας επισκέπτεται την Ογκολογική Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ»: Τα χαμόγελα, τα οποία μπορεί να βάλει στα παιδικά προσωπάκια! Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να είναι παρών εκεί, όπου υπάρχει ανάγκη. Θα συνεχίσει να προσφέρει, με κάθε τρόπο, εκεί όπου τον χρειάζονται, αλλά και εκεί όπου η βοήθεια δεν είναι άμεσα απαραίτητη, αλλά στηρίζει και ενισχύει εκείνους που επιτελούν πραγματικό έργο, εκείνους που επιτελούν λειτούργημα. Όπως κάνει, χρόνια και χρόνια τώρα, η κα. Μαριάννα Β. Βραδινογιάννη, μέσω της «ΕΛΠΙΔΑΣ»!