Νέα Παρέμβαση! “Βρωμιάρηδες Στρατοκράτες Τούρκοι”!..

Φίλοι μου / μας!

Αρχικώς τονίζουμε πως γράφουμε πάντα ό,τι εμείς εκτιμούμε πως “επιτρέπεται” και “πρέπει” να γραφεί!..

Οι Τούρκοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν με την Ελλάδα!..

Αυτό καταδεικνύει ευθέως η δήλωση του Τ/ΥΠΕΞ στην Βαρσοβία τις προάλλες, μετά από την συνάντησή του με τον ομόλογό του Κο Ράου, αν δεν σφάλλω ως προς το όνομα του Πολωνού πολιτικού.

Ο Τ/ΥΠΕΞ Κος Τσαβούσογλου δήλωσε σχεδόν ευθέως, έμπλεος δολιότητος, μιας δολιότητος και πονηρίας που αποτυπωνόταν και στην μορφή του, πως η χώρα του στοχεύει (!) να μεταπέσει, στις σχέσεις της με την Ελλάδα, από την διπλωματία στο πεδίο, εννοώντας στρατιωτική αντιπαράθεση ΕλλάδοςΤουρκίας, και ακολούθως να επανέλθει από το πεδίο στην διπλωματία, υπονοώντας ότι η Τουρκία θα είναι η νικήτρια της όποιας Ε-Τ στρατιωτικής αναμέτρησης, και έτσι, στην μεταπολεμική (ας την ονομάσουμε πιο “λάϊτ” μεταστρατιωτική) διπλωματική Ε-Τ συνάντηση, θα επιβάλλει στην Ελλάδα τις θελήσεις της!..

Καταλαβαίνετε λοιπόν όλοι σας, όπως πιστεύω, το ποιόν ή αλλιώς το ηθικό έρμα όλου αυτού του τ/πολιτικού… αθλίου συνονθυλεύματος, διότι περί αυτού πρόκειται, με το οποίο συνδιαλέγεται στα διάφορα διμερή και διεθνή διπλωματικά “φόρα” η Πατρίδα μας!..

Οι Τούρκοι αποκαλύφθηκαν πια και ισχύει πλέον για εμάς, σχετικά με το τί αυτοί σχεδιάζουν εναντίον μας, το γνωστό “τί χρείαν άλλην έχομεν μαρτύρων”;

(Ίσως την παραπάνω δήλωση Τσαβούσογλου να είχε στο μυαλό του και ο ΥΠΕΞ μας Κος ΔΕΝΔΙΑΣ, ο οποίος μιλώντας χθες 05-10-2021 στην Βουλή, έστω και την στιγμή που επέπληττε δριμύως τον Μπογδάνο (που ανοήτως και κατ’ ελάχιστον, έγινε χθες το πιο ζωντανό παράδειγμα του “τί κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω”), αναφέρθηκε ευθέως στο ότι “Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΗ (ΕΧΘΡΙΚΗ) ΑΠΕΙΛΗ”*, εννοώντας την ιμπεριαλιστική, και όχι πλέον… αναθεωρητική, σημερινή Τουρκία)!..

* Γιατί ενοχληθήκατε ρε Τούρκοι με το επίθετο “εθνική” του Υπουργού μας και το μεταφράσατε, ορθότατα βεβαίως, “εχθρική”; Ο ίδιος σας ο Πρόεδρος ΡΤΕ δεν μίλησε, πριν από μικρό μόλις χρονικό διάστημα, αποκαλώντας την Ελλάδα “Εχθρό”;

Κατά την άποψή μας, οι Τούρκοι θα ανεβάσουν την ένταση στις σχέσεις μας μέσα στο 2022 και προς το τέλος του έτους αυτού ή το πολύ κάπου στις αρχές του 2023, θα επιχειρήσουν πολεμικά κατά της Ελλάδος!  (Θα ήθελαν βεβαίως αιφνιδιαστικά, ώστε έτσι να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η πιθανότητα θετικής έκβασης του εγχειρήματός τους)!

Οι Τούρκοι, αγαπητοί, δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να εξοπλιστεί (εννοώ με βάση τους ανακοινωθέντες χρόνους από την ε/πλευρά, σχετικά με την χρονική λήξη όλων των σε εξέλιξη εξοπλιστικών της χώρας μας συμφωνιών), διότι τότε θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς!..

Οι Τούρκοι γνωρίζουν άριστα ότι τα “ΜΕΑ” τους, όσο και αποτελεσματικά και να είναι, όπως πχ το “Μπαϊρακτάρ” ΤΒ2, δεν καταλαμβάνουν εδάφη και ακόμα καλύτερα πως η Ελλάδα δεν είναι σήμερα όπως πχ η αγορασμένη, τα τελευταία χρόνια, από τον Σόρος και την παρέα του σημερινή Αρμενία, που την πούλησε, με εντολή, η ίδια της η ηγεσία στους Αζέρους, όπως περιτράνως απεκαλύφθη!.. (Με 1ον τον Πρόεδρο της χώρας)!..

Δεν συζητάμε ασφαλώς ότι η Ελλάς δεν είναι Συρία ή Ιράκ ή… Μάλι, κλπ, κλπ, κλπ…

Οι Τούρκοι θα πρέπει να σκεφτούν καλά την άκρως πιθανή περίπτωση να καταστούν αυτοί πχ Συρία και όχι μόνον, (να πέσουν δηλαδή οι ίδιοι στην παγίδα που ετοιμάζουν για την Ελλάδα), ερχόμενοι δηλαδή σε κατάσταση να προσπαθούν “να μαζέψουν τα κομμάτια τους” και να μην μπορούν, αφού άλλωστε η χώρα τους συνεχίζει να παραμένει σαν τους περίφημους γνωστούς κρυστάλλους των Σεβρών, Σέβρες που οι Τούρκοι ακόμα βλέπουν στον ύπνο τους ως τον χειρότερο εφιάλτη τους!..

Προς τούτο καθίσταται αμέσως αντιληπτό πως:

α. Οι όποιες ε/διπλωματικές προσπάθειες προς την Τουρκία(!) αποκτούν πια χαρακτήρα περισσότερο… ρουτινικό ή και… θεατρικό ακόμα, όντας στην ουσία τους ανώφελες, ως προς το τί εμείς επιθυμούμε / ως προς το τί εμείς έχουμε ως “end state”, ίσως όμως απλώς να διατηρήσουν μια… ψυχογραφική του αντιπάλου μας περαιτέρω… ιχνηλάτηση / χαρτογράφηση, παρέχοντας σε μας μια τελική ψευδαίσθηση της μορφής του “κάναμε ό,τι μπορούσαμε”!.. Καταλάβατε!..

β. Η Ελλάς ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να συνεχίσει και εντείνει ακόμα περισσότερο τις διπλωματικές της επαφές με όλες τις λοιπές, πλην της Τουρκίας, χώρες, ενημερώνοντάς-τες (κυρίως αυτό, μεταξύ των πολλών άλλων), για το τί αυτή πιστεύει πως… έρχεται ή θα έλθει σύντομα, τονίζοντάς τους (όχι βεβαίως πως δεν το γνωρίζουν, αλλά είναι άλλο να τους το λέγει ένας εκ των 2 πλευρών που θα… αναμετρηθούν), πως θα πρόκειται για ένα γεγονός που θα επηρεάσει, λόγω της κειμένης ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ μας, όλον τον Πλανήτη, με ό,τι αυτό σημαίνει και πιθανώς να συνεπάγεται!..

Βεβαίως να επαναλάβει πιο εμφαντικά και προς τις Αγγλία – Η.Π.Α. – Ρωσία – Κίνα τις θέσεις της, όπως αυτές -θα το θυμάστε- τις είχαμε προτείνει και ζητήσει, αφού τις ενστερνιζόταν, να τις ανέφερε ο νυν Ε/Π-Θ, “ξεκαθαρίζοντας” την ε/θέση, στον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. Κο ΤΡΑΜΠ, όταν ο Κος Μητσοτάκης ήταν να επισκεφτεί επισήμως, ως Π-Θ,  τις Η.Π.Α. !.. 

Τέλος, για προσέξτε τώρα αυτό! 

Η Ε/Κ-Β θα πρέπει να ακολουθήσει (κατ’ εμάς είναι υποχρεωμένη να το κάνει για λόγους που άπτονται της αποτελεσματικότερης αμύνης  και ασφαλείας μας), να ακολουθήσει λοιπόν και να εφαρμόσει την βάση του σημερινού τ/”Αμυντικού Δόγματος”, που θέλει, ως κύριο… “σύνθημά” του, την άμυνα της Τουρκίας να ξεκινά από τα εδάφη των όποιων δυνητικά εχθρών της! (Αυτό είναι η μια και μεγάλη βάση του τ/Δόγματος και η άλλη μεγάλη βάση είναι πρωτίστως η χρήση συγχρόνων … Γενιτσάρων, ήτοι Τουρκοποιημένων συνειδησιακά μη Τούρκων, αλλά και γενικότερα μισθοφόρων απολύτως ελεγχομένων απ’ αυτήν, και στο τέλος, όταν όλοι αυτοί… εκλείψουν στο Πεδίο ή όταν κριθεί από την τ/στρατιωτική ηγεσία, σε κάποιες των επχ-κων περιπτώσεων / αναγκών, να χρησιμοποιούνται και τουρκο-τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις )!..

Έτσι η Ελλάς θα πρέπει να αρχίσει διπλωματικά(!) να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ μέσα σε όλο το τ/έδαφος και να θέτει διεθνώς θέματα επ’ αυτών των νομίμων διεκδικήσεών της, [στο Ε/ΥΠΕΞ φαντάζομαι πως ξέρουν ποιές είναι αυτές οι “διεκδικήσεις” ή και(!) ποιές θα έπρεπε να ήταν / να είναι, οπότε δεν θα αναφερθούμε σ’ αυτές], καθ’ όμοιον τρόπο κάνει τώρα η Τουρκία, [ανοήτως βεβαίως και χωρίς κανένα… δικανικό ή άλλο έρεισμα, όταν τα απειλεί ευθέως με μια ολόκληρη “Στρατιά”, αυτήν του “Αιγαίου” / “EGE ORDUSU”, (έτσι την λέτε ακόμα ρε Τούρκοι ή την μετονομάσατε σε “Στρατιά… των Νήσων” ή “Στρατιά… της Β. Μεσογείου”, αχαχαχαχαχαχα;)], με το να αναφέρεται στην στρατικοποίηση των παρά την Μ. Ασία ε/νήσων, προσθέτοντας ότι αυτό το γεγονός στερεί στην Ελλάδα το δικαίωμα κυριαρχίας επ’ αυτών!

Το έπραξε και “χθες” μάλιστα η Τουρκία, με επιστολή της (11 παραγράφων) στον Ο.Η.Ε.**, σχετική με την κατ’ αυτήν παράνομη στρατικοποίηση των παραπάνω νήσων, προσθέτοντας, αυτήν την φορά ευθέως και χωρίς… περιστροφές, κλπ, πως έτσι η Ελλάς δεν μπορεί, με βάση την “Λωζάννη” και το “Παρίσι”, να έχει κυριαρχία επ’ αυτών!!!..

Ίσως, με αυτήν της την ενέργεια, η Τουρκία να βάζει / να χτίζει το 1ο… σκαλοπάτι της κλίμακος που λέγαμε παραπάνω πως θα “κτίσει” και της οποίας θα δώσει, “συν τω χρόνω”, και μάλιστα έντονα(!), … ανωφερική (sic) κλίση!..

Θα δείξει όμως το άμεσο προσεχές μέλλον τους δόλιους τουρκικούς, κατά της Ελλάδος, σχεδιασμούς!..

** Η Τουρκία έκανε ξανά αυτό που λέγαμε πως θα έπρεπε να έκανε και να κάνει στα “Ελληνο-Τουρκικά”, όπου ασφαλώς έδει και δει, η Ελλάς, που σε κάποιο βαθμό το έπραξε και το πράττει, ήτοι να “ενοχλεί”, “από καιρού εις καιρόν”, τον κάθε Κο… Γκουτιέρεζ και στην πραγματικότητα όλη την λεγομένη “Διεθνή Κοινότητα”, ώστε αυτή επισήμως να ενημερώνεται και να μην προσποιούνται κάποιοι στην… Γη, κυρίως κάποιοι μεγαλοσχήμονες των Κρατών πως δεν γνωρίζουν… γενικώς! )

γ. Η Ελλάς επίσης, αφού αφήσει πια τα όποια λογικά… πανηγύρια για τα “ΡΑΦΑΛ”, τις “ΜΠΕΛΧΑΡΑ”, τα “ΜΕΑ” της, κλπ, κλπ, κλπ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ… ΧΘΕΣ(!) να εξοπλιστεί με τα όσα περιλαμβάνουν οι αποκληθείσες “Ενδιάμεσες Λύσεις”, καθώς και να συνεγερθεί πολεμικά “ησύχως και αθορύβως” από τώρα, με την σειρά, σε ό,τι αφορά τα 3 κύρια Ε-Τ “Θέατρα Επχ-σεων”, Κύπρος – Θράκη – Αιγαίο!.. (Έχουμε εδώ γράψει το πώς αυτά θα “ανοίξουν”, πότε θα “ανοίξουν” το καθένα, τί ακριβώς, πού και πώς θα επιχειρήσουν οι Μογγόλοι, κλπ, και δεν θα επανέλθουμε σήμερα)!..

Στρατιωτικά “πρέπει”, κρίνουμε πως δεν πρέπει να γράψουμε αναλυτικά εδώ, αν και κατά το παρελθόν είχαμε απλώς αγγίξει το θέμα, “εξ απαλών ονύχων” όπως λέμε, γράφοντας κάποια… ελάχιστα πραγματάκια!.. Ένα μόνον θα τολμήσουμε σήμερα και το εισηγούμαστε στον Κο Π-Θ, φυσικά με τον προσήκοντα σεβασμό! Διαβάστε παρακάτω, τί:

Ο Ε/Π-Θ (το “ΚΥΣΕΑ” για την ακρίβεια και ορθότερα), ΔΕΝ (!) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΕΔ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΝ Ε/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ! (Εκτός φυσικά αν -“κτύπα ξύλο”- πεθάνει κάποιος των 4 Αρχηγών μας)!..

Αυτά φίλοι μου και… προβληματιστείτε, αυτήν την φορά όχι γενικώς, αλλά… ειδικώς!!!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Μην διερωτάσθε κάποιοι που δεν γράψαμε τίποτε για τον Μητσοτάκη και την πράγματι ιστορικής σημασίας Ε-Γ συμφωνία “Αμυντικής Συνεργασίας”, ούτε ασφαλώς και για το “ΠΑΡΩΝ” του Τσίπρα / “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” χθες στην Βουλή, σχετικά με την έγκρισή της!.. (Στις 07-10-2021, η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση ή μη δια ψηφοφορίας, στην ολομέλεια της Βουλής μας)!..

Η εξήγηση είναι απλή! Δεν αναφερθήκαμε στην Ε-Γ συμφωνία, κυρίως διότι και για την πολιτική στόφα του νυν πολιτικού(!) μας Π-Θ έχουμε γράψει (ο Κ. Κ. Μ. απέδειξε ότι είναι αυτό που  λέμε “πολιτικός άνδρας“), με βάση φυσικά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του ως Π-Θγός, και στην συνολική του, υψηλής έντασης και απόδοσης, επχ-κη σκέψη και δράση στην έκφραση της εξωτερικής του πολιτικής στο Πεδίο, (του επιπέδου του φυσικά, ήτοι αυτό των Π-Θγών), έχουμε επίσης αναφερθεί, όπως, από την άλλη πλευρά, και την απαξία του “ευκαιριακού” Διεθνιστή (άρα και ανθέλληνα), βαθειά οπουρτουνιστή και… “στο νυχάκι” “Σοφιστή”, αυτού του πολιτικού “τίποτα” που λέγεται “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ”, έχουμε καταγράψει!..

Αξίζει ένα “ΜΠΡΑΒΟ” ο Ε/Π-Θ, όπως και ένα “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” από τον λαό μας, για την Ε-Γ συμφωνία και ας έκανε απλώς ό,τι όφειλε(!) να κάνει για την χώρα μας, όπως αξίζει και ένα πολιτικό φτύσιμο ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ”, που οι βαθιές κομμουνιστικές του καταβολές (αυτές που ατυχώς πήγε να στιγματίσει ο Κος Μπογδάνος και… διεγράφη της “Κοινοβουλευτικής Ομάδος” της ΝΔ / δεν θα αναφερθούμε τώρα στο θέμα αυτό), τον κατέβαλαν / τον νίκησαν για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να διαψεύσει ή να αναιρέσει τον ίδιο του τον εαυτό, στο θέμα της Ε-Γ συμφωνίας!..

Ο Ε/Π-Θ μας διάβασε προσεχτικά και υλοποίησε, μέχρι τώρα, σχεδόν όλα όσα του είχαμε εισηγηθεί να πράξει στο θέμα “ΕΕΔ”, συμπεριλαμβανομένων και των εξοπλιστικών,  λίγο μετά που ανέλαβε Π-Θ!

Οι Λατίνοι έλεγαν “τα γραπτά μένουν”! Πάτε λοιπόν πίσω εδώ, στο αρχείο του “σάϊτ” μας, ψάξτε, βρείτε και διαβάστε σχετικά και ακολούθως σκεφτείτε και συγκρίνετε τί γράφαμε και τί προτείναμε και τί έπραξε ο Κος Π-Θ!.. [Ασφαλώς στο θέμα “ΕΕΔ” συνεργάστηκε και συνεργάζεται αγαστά με τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κο ΦΛΩΡΟ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την “Εθνική μας Άμυνα” ευρύτερα, με έναν Αρχηγό που είχε αρκετά χρόνια να δει ο Στρατός μας! Τελευταία στρατιωτική προσωπικότητα των Επιτελείων μας ήταν ο Στρατηγός ΓΡΑΨΑΣ]!..

ΚΑΛΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΤΟΝ ΚΟ Π-Θ ΝΑ ΜΗΝ(!) ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΤΟΥ  ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ” ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ Κ-Β ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ)!.. / ΗΔΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Ε-Γ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ, ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ!.. 

Verba volant, scripta manent

2. Προς κάποιους “στημένους”, δήθεν “προοδευτικούς” και δήθεν “Δημοκράτες”, αλλά και προς όλους!

α. Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ…”, ΕΙΝΑΙ “ΝΕΟ-ΝΑΖΗΔΕΣ”!

β. ΟΣΟ ΤΟ Ε/ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΛΟΓΩ ΕΞΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΚΕ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΟΥ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΩΝ “ΑΝΤΑΡ-CIA”, “ΚΕΕΡΦΑ”, ΚΛΠ, ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΥΡΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΘΑ… ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ, ΑΠΕΧΘΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ!..

3. Η ΕΥΠ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ “ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ” ΜΠΑΟΥΚΤΖΙΔΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΔΕΙ”, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(!), ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ “Θ4” ΤΟΥ ΜΠΑΟΥΚ! ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗ ΘΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ, ΔΡΩΝΤΑΣ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΑ ΨΕΥΔΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ-ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΒΑΘΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!..

4.

ABD’nin sinsi Türkiye planı! Kalın ilk kez bu kadar detaylı anlattı

Ekim 2021

Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum Programının bu haftaki konuğu İbrahim Kalın oldu. Kalın, S400-F-35 ve Patriotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kalın ayrıca ABD’nin Türkiye’yle ilgili sinsi planını detaylarıyla anlattı.

KALIN’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE;

Biz F-35 programının başından beri içindeyiz. F-35 ABD teknolojisiyle üretiliyor ama 11 ülkenin katılımıyla yapılıyor. Bu anlaşma çerçevesinde bize teslim edilmesi gereken 5 tane F-35 bekliyor.

Türkiye Patriot istiyor, verilmediği için S-400 alıyoruz. Biz paramızla patroit sistemi almak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız çok kez söyledi bunu Obama döneminde. Bunu nasıl başka NATO ülkesine sattıysanız biz de satın almak istiyoruz. Bize Çin’den, Rusya’dan, Avrupa’dan ve Amerika’dan 4 teklif geldi, 4 sistemle ilgili. Kriterler de belliydi. Ortak üretim, fiyat, teslim tarihi. Çin ile bir görüşmeler oldu, sonra vazgeçildi. Teklifler gelince halen Cumhurbaşkanımızın blöf yaptığını zannettiler. s-400 konusu ciddiye binince, ehvah demeye başladılar. Neticede s-400’ü almak zorunda kaldık, aldık.

5.

Amerika’nın 10 yıllık Türkiye planı

CIA’in yan kuruluşu olarak bilinen RAND Corporation tarafından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) için hazırlanan rapor, daha çok “darbe” söylentileriyle gündeme geldi. 15 Temmuz darbe girişimiyle FETÖ’cülerin tasfiye edilmesinden rahatsız olan Amerika’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden Türkiye ile ilişkilerinin yeniden geliştirilmesine odaklanan raporda, bunu sağlamak için de Türkiye siyasetiyle ilgili alternatif senaryolar üzerinden 10 yıllık bir perspektif oluşturulmuş.

O yüzden, siyasi gelişmeleri takip edenler için gelecek 10 yılda ABD’nin Türkiye hakkında yazdığı senaryoları, kesilerek saklanması, yani başımıza gelecekleri takip açısından köşeme taşıyorum. ‘Türkiye’nin Milliyetçi Rotası: ABD-Türkiye Stratejik Ortaklığı ve ABD Ordusu İçin Çıkarımlar’ isimli rapordaki dört senaryo şunlar:

1. SENARYO

Zor ortak: Türkiye zorluk çıkarmaya devam eden ve ara sıra bocalayan, ancak NATO üyesi olarak ortak harekâta ve güvenlik konularına destek vermeye devam eden bir ülke olacaktır. AB ve ABD ile ilişkilerde etkileşim devam edecek, ancak ilişkilerdeki sorunlar çok fazla gerilime mahal vermeden çözüme kavuşturulacaktır.

2. SENARYO

Yeniden dirilen demokrasi: Muhalif bir politik lider veya muhalefet ortaklığı 2023 seçimlerinde mevcut iktidara üstünlük sağlayarak 2017 yılında gerçekleşen anayasa değişikliklerini iptal edecek ve daha Batılı dış ilişki ve güvenlik politikası edinecektir. Bu durum ABD ve Avrupa’nın politika ve güvenlik anlayışında Türkiye ile ilişkilerini geliştirmesine öncülük edecek, Türkiye ile Arap dünyası, İsrail ilişkileri gelişecek, Kürt ve Kıbrıs sorunlarında yol kat edilecektir.

3. SENARYO

Stratejik dengeci: Türkiye, NATO müttefikleri ve Avrasya bloğunda yeni oluşan ortaklıkları (Rusya, İran ve Çin) arasındaki dengeyi daha açık şekilde sağlayacaktır. Bazen Batıyı destekleyecek ancak çoğunlukla değişken koalisyonların parçası olacaktır. Bu strateji, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 seçim manifestosunda yer almaktadır ve AKP ile MHP’li politikacıların dünya görüşünü yansıtmaktadır. Uzun vadede Türkiye için risk taşımaktadır ve bu risk ABD’nin Rusya, İran ve Çin’e karşı caydırıcılık ve savunma gayretlerini zorlaştıracaktır. Bu varsayımsal gelecek AB ve ABD ile süregelen problemlerin çözüme kavuşturulmaması durumunda daha olasıdır.

4. SENARYO

Avrasyalı güç: AB ve ABD ile karşılıklı güvensizlik ve politika farklılıkları kırılma noktasına ulaşırken, Türkiye NATO’dan resmi olarak ayrılacaktır ve Avrasya ve Ortadoğu’da gelişmekte olan ortaklıkları ile daha yakın ilişkiler kuracaktır. Bu varsayımsal gelecek, soğuk ve daha muhalif yaklaşımların sonucu olacaktır ve beraberinde askeri çatışma riski barındırmaktadır.

HER ŞEY AMERİKA’NIN ÇIKARLARI İÇİN!

Tüm inceleme konuları ışığında, Türkiye-ABD ilişkilerinin gelecek on yılda alacağı şeklin ABD yararına olması için neler yapılması gerektiği de şöyle anlatılmış:

A) ABD, Türkiye ile son yıllarda yaşanan rahatsız edici gelişmelere karşı tampon oluşturmak amacıyla uzun vadeli bir strateji takip etmelidir. ABD aynı zamanda, eğer demokratik bir muhalefet ortaya çıkar ve Türkiye’yi daha işbirlikçi müttefik ve güvenilir bölgesel ve küresel ortak olma yolunda yeniden yapılandırırsa, gelecek on yılda ortak çıkarlara uyma konusunda işbirliğini sürdürecek girişimlere ihtiyaç duyacaktır.

B) ABD ve Türkiye’nin Suriye’deki görüş farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla, ABD’nin Türk müttefikleri ve Kürt ortaklarıyla kıvrak diplomatik görüşmeler ve daha fazla politika ayarlamaları yapması gerekir.

‘İNCİRLİK ÜSSÜ’NÜ KAYBEDEBİLİRİZ’

  1. C) ABD ve NATO askeri güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile sürekli ortak harekât icra etmesi Rusya’nın Türkiye üzerindeki etkisine karşı denge sağlayabilir.
  2. D) ABD savunma planlayıcıları, geçici veya kalıcı olarak İncirlik Hava Üssü ve Türkiye’deki diğer ABD ve NATO tesislerinin kullanımını kaybetmeye hazır olmalıdır.
  3. E) Türk Milli Savunma Bakanı’nın artan önemi göz önünde tutularak, ABD ordusu ile Türk Genelkurmay Başkanlığı komuta kademesi arasındaki diyalog arttırılmalı ve ABD-Türkiye Üst Düzey Savuma Grubu’nu yeniden canlandırmak amacıyla daha fazla güç sarf edilmelidir.
  4. F) ABD ordusu, Türkiye’nin Milli Savunma Üniversitesi’nin müfredatını oluşturmaya yardımcı olma yollarını araştırmalıdır. Böylelikle Türkiye’nin subaylarını ABD okullarına göndermeye devam etmesi sağlanmalıdır. Bu durum uzun vadede Türkiye ile sivil-asker işbirliğinin gelişmesine yardımcı olacak ve Türk ordusunun geleceğine, ABD ve NATO ile ortaklığı ve uyumunu güçlendirme kapsamında yön verme konusunda etkili olacaktır.”

Amerika’nın planı bu. Onların ne yazdığı değil, bu senaryolara karşı Türkiye’nin ne yapacağı önemli.

NOT: Bu yazıyı kesip saklayabilirsiniz

6.

ABD’nin gizli silahlı ortaya çıktı

Çin, Rusya ve ABD arasındaki silahlanma yarışı sürerken, ABD’nin geçtiğimiz günlerde denediği gizli silahı ilk kez gün yüzüne çıktı.

ABD'nin gizli silahlı ortaya çıktı
03.10.2021
Hafta içinde sesten beş kat hızlı hipersonik füze test eden ABD ordusu, bu kez sır gibi saklanan silahın görüntüsüyle dünya gündeminde. Twitter’da bir kullanıcının paylaştığı 7 saniyelik videodaki detay, Rusya ve Çin’le yeni bir silahlanma yarışına girmiş gibi görünen ABD’nin sırrını açığa çıkarmış olabilir.

Sosyal medyada ışık hızıyla yayılan kayıttaki bilinmeyen obje, ilk bakışta bir UFO’ya benziyor. Ancak yakından incelendiğinde ABD ordusuna ait bir insansız hava aracı veya savaş uçağı olma ihtimali yüksek.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Görüntüyü dünya gündemine taşıyan esas unsur ise, kaydın ünlü silah firması Lockheed Martin’in Mojave Çölü’ndeki tesislerinin hemen yakınında çekilmesi.

Lockheed Martin’den yapılan ilk açıklama, şüpheleri daha da büyüttü. Şirketin Skunk Works birimini yöneten Jeff Babione, görüntü hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Videonun çekildiği yerin resmi ismi Helendale Radar Kesiti Tesisleri. Tesis, Lockheed Martin’in İleri Gelişim Programları’na bağlı, yani bilinen adıyla Skunk Works.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana faaliyette olan Skunk Works, dünyanın en ünlü savaş ve casus uçaklarından bazılarını geliştirdi. Bunlar arasında U-2, F-35 ve F-22 bulunuyor.

7. 

ABD-Rusya-PYD üçgeni

29.09.2021

Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin, Türkiye Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu kabul etsin, Rusya da KKTC’yi tanır, diyor.

Bu kafi gelmezse, PKK-PYD’yi de pazarlığa dahil ediyor.
Gerekirse onları da terör örgütü listesine alırız, diyor.

Dugin kimdir, Rus politikalarında etkisi nedir, tam olarak bilmiyoruz.
Türkiye’de tanınan bir isim.
Ama söyledikleri Putin’i ne kadar bağlar, bu konuda net fikrimiz yok.

Hadi diyelim ki, Dugin Putin’in sözcülüğünü yaptı.
Ve Soçi zirvesi öncesi Kırım’a karşılık KKTC’yi ve hatta PKK’yı önerdi.

Öncelikle Kırım-KKTC mukayesesinin hatalı olduğunu söylememiz lazım.
Çünkü Kırım, Rusya’nın toprağı değildi, Ukrayna’ya aitti.
KKTC ise Türk toprağı.

Belli ki Türkiye’nin Kırım konusundaki tavrı, Rusların bir hayli canını sıkmış.
Bunu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova ve Kremlin sözcüsü Peskov’un geçen haftaki açıklamalarından anlamıştık.

Kırım işgal altındadır, Türkiye Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu resmen kabul etmez, edemez.
Kırım’daki Türklerin hakları en az Ukrayna dönemindeki kadar garanti altına alınmalıdır ve bu durum takip edilmelidir. Bu da işgali ve ilhakı meşrulaştırmaz. Ama belki en azından Kırım konusunun Türkiye ile Rusya arasında bir kavga çıkarmasının önünü alabilir.

Tabi bir de işin karşı tarafı var. KKTC’nin Rusya tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınma koşulu.
Ruslar bunu yaparsa, Rumlar üzerindeki etkisini kaybeder.

Gelelim asıl meseleye.
PYD-PKK konusuna.

Dugin “PKK’yı terör örgütü olarak tanımıyoruz ama bu tanımayacağımız anlamına gelmez” diyor.
Yani Türkiye Kırım’da bir adım atsın, gerekirse PKK-PYD’yi terör listesine alırız, demek bu.

Dugin’in bu cümleyi sarf ettiği dakikalarda PYD’nin elebaşlarından İlham Ahmed, ABD’de Washington Enstitüsünde konuşuyordu. Rusya konusunda iddialı bir laf etti, “Rusya ile gelecekte Suriye’nin kuzeydoğusunda bazı anlaşmalar yapabiliriz” dedi.

PYD’li İlham Ahmed bu mesajı, Washington’da verdi.
Beyaz Saray’da ABD Dışişleri tarafından ağırlandı, Amerikalıların Suriye’de kendilerini yalnız bırakmayacağının garantisini aldı. Sonra geçen hafta Moskova’ya yaptığı ziyareti hatırlatıp, “Suriye’de Rusya ile de anlaşma yapabiliriz” dedi.

PYD hem ABD ile hem Rusya ile masada.
ABD ile Rusya ise PYD konusunda ortak paydalarda buluşuyor.

Dugin’in sözleri Putin’i ne kadar bağlar bilmiyoruz ama Kırım konusundaki can sıkıntılarının ne kadar büyük olduğunun farkındayız.
Kırım’a laf ettirmeme pahasına, Türkiye’nin sinir uçlarına dönük kozlarla karşımıza geliyorlar.
Hiçbir gerçekçiliği olmayan söylemler, hiçbir garantisi olan vaatlerle, zirve öncesi kafa karıştırmaya çalıştıkları açık.

Evet Suriye, İdlib, PYD meseleleri hakikaten bıçak sırtı, riskli konu başlıkları.
Ama şunu biliyoruz ki, buralar Türkiye için ne kadar sıkıntılıysa kimse için de güllük gülistanlık değil.
Tehdit için kullandıkları da pazarlık için öne sürdükleri de PKK-PYD ise eğer, Türkiye onun çaresine bakmasını 2016’dan bu yana çok iyi biliyor.
En son 2019 Ekim’de yarım kalan bir Barış Pınarı harekatı vardı.
Masada işler çok sarpa sararsa, sahada yapacak bir operasyon var, demektir.

8.

Cyprus terror plot was revenge for killing of Iran’s top nuclear scientist

Cyprus terror plot was revenge for killing of Iran’s top nuclear scientist

The attempted terror plot was an act of retaliation by Iran for the 2020 assassination of its chief nuclear scientist, Mohsen Fakhrizadeh.

By Sharon Wrobel, The Algemeiner

The attempted terror plot against Israelis in Cyprus allegedly orchestrated by Iran was a “warning signal,” Foreign Minister Yair Lapid said on Monday, as Israeli media reported that the attack was planned as revenge for the 2020 targeted killing of a key Iranian nuclear scientist.

“There are security threats. I am not saying that what happened is not a warning signal, but our security forces from the Mossad and the Shin Bet are there and know how to handle them,” Lapid told reporters. “Israelis will continue to travel the world and do business. What is important is that Israelis are cautious and listen carefully to warnings by security forces and the defense establishment. But overall, the State of Israel knows how to protect its citizens.”

The comments come as Prime Minister Naftali Bennett’s office disclosed earlier on Monday that a “terrorist incident directed by Iran against Israeli businesspeople living in Cyprus” was thwarted in recent days, and a suspected gunman was arrested.“Iran continues to be a global and regional threat as well as a challenge to Israel,” said Defense Minister Benny Gantz. “We will continue to act to protect our citizens and the security of the State of Israel everywhere and in the face of any threat.”
Meanwhile, Israel’s Kan news channel reported that the attempted terror plot was an act of retaliation by Iran for the 2020 assassination of its chief nuclear scientist, Mohsen Fakhrizadeh. It is not clear whether the Iranians sought to harm the businessmen because they were Israelis, or if they thought they were connected to the security forces in Israel, the report said, without specifying a source for the information.

The Mossad intelligence service was involved in passing the information about the planned attack to security bodies in Cyprus, it said.

“Iran continues its attempts to attack Israeli civilian targets around the world through the Quds Force. So far, Iran has struggled to carry out an effective attack on Israel’s borders and is therefore looking for other courses of action,” commented Israel-based Alma Research & Education Center, which researches security challenges on the country’s northern borders.

Iran’s embassy in Cyprus denied responsibility for the attack in a statement to Reuters, saying, in reference to Israel, “this regime is always making such a baseless allegation against the Islamic Republic of Iran.

-/-