Οι ΤΕΔ στη ΒΔ Συρία! Επχση “Ιντλίμπ” / (Χρωστούμενο)

Σύντομη Γενική και “Εξ Απαλών Ονύχων” Στρατιωτική (Κυρίως) Εξέταση των ΤΕΔ στη ΒΔ Συρία (Επχση “Idlib”), Από Έναν Μη Ειδικό!..

ω5

Α. Γεγονότα

     – Οι ΤΕΔ, για άλλη μια φορά, για την επχση Idlib, η οποία, (σύμφωνα με ανακοίνωση των ΤΕΔ), ξεκίνησε στις 07-10-2017 [σε εκτέλεση της απόφασης του Τ/ΣΕΑ, της 22-09-2017, περί αποστολής τ/δυνάμεων στη ΒΔ Συρία, αλλά και της ακολουθούσης εγκρίσεώς της (tezkere), από την Τ/Βουλή]:

    α. “Κατέβασαν” έναντι της Συριακής επαρχίας Idlib, (ΒΔ Συρία), για άλλη μία φορά, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, προ των κάθε φορά ΑΝΣΚ τους, ένα κάρο” Μονάδες!

    β.  Ανακοίνωσαν αρχικώς, πως στόχος τους είναι οι εντός της υπόψη επαρχίας τρομοκράτες – συνεργάτες του ISIS και συγκεκριμένα (για να μην σας κουράζω) τα μέλη ενόπλων Ομάδων, παρακλαδιών της Al Nusra (που “βγήκε”, θυμίζω, από την μήτρα, που λέγεται El Kayde) και τελικώς, όπως απεδείχθη, (κάτι που το  ξέραμε άλλωστε) στόχος τους ήταν και είναι το PYD / YPG, ήτοι οι Κούρδοι της Β. Συρίας (αυτοί είναι τελικώς οι… τρομοκράτες, αχαχαχαχα) και το “γκρέμισμα” του Ισραηλο – Αμερικανικού… οράματος(;) – σχεδίου, για τη δημιουργία πετρελαϊκού αγωγού, στη Β. Συρία, που θα εκκινεί, όπως έχουμε πει, από τις χρυσοφόρες ενεργειακά περιοχές των Κιερκούκ και Μοσούλης και δια της Β. Συρίας θα καταλήγει στην Α. Μεσόγειο! (Ασφαλώς για… “πιασάρικους” λόγους, δεν παρέλειψαν να πουν, το συνηθίζουν άλλωστε, πως στόχος τους είναι “η μη δημιουργία 2ου Χαλεπίου“)!.. 

       γ. Μάλιστα, οι παραπάνω τρομοκράτες (υποσύνολα”, όπως προείπα, της “Al Nusra) τους συνόδευαν από την αρχή και τους συνοδεύουν ακόμα, στις όποιες κινήσεις τους, μετά από την είσοδό τους στη Συριακή επαρχία, για λόγους καθαρά” ασφαλείας τους! Να σας πω εδώ ότι ο Τ/ΥΠΑΜ, ο Κος Τζανικλί, (αγγλικής, όπως έχουμε πει, επιρροής) δήλωσε, (10-10-2017), πως ο ÖSO προχωρεί και οι ΤΕΔ υποστηρίζουν!.. Καταλάβατε!.. Ό,τι ακριβώς σας έλεγα και λέγω συνεχώς!.. 

[Η ΜΙΤ με προηγούμενες συναντήσεις υψλοβάθμων στελεχών της με μέλη όλων των πραγματικών τρομοκρατών στην περιοχή και κυρίως με την Al Nusra, εξασφάλισε τη συνεργασία της / τους! (Ασφαλώς το ίδιο έπραξε και με τους επικεφαλής του ÖSO / ΕΣΣ, αλλά όχι τόσο, αφού αυτός εκπαιδεύεται, καιρό τώρα, εντός Τουρκίας, από τις ΤΕΔ, οπότε “πιο κοντά” του είναι οι ΤΕΔ και λογικά αυτές τυγχάνουν ο κατάλληλος… “διαχειριστής” του). Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο παρέστη και ο φίλος μας ο Χακάν, στην τελευταία επιθ-ση που πραγματοποίησε στις τ/δυνάμεις στα Τ-Σ σύνορα, (λίγο πριν από την ανακοίνωση έναρξης της επχσης), ο αγαπητός μας Χουλουσί, το… “τζόβενο! Ο Χακάν με την παρουσία του στην περιοχή, έστελνε μήνυμα στους τρομοκράτες – συνεργάτες του, λέγοντας είμαι εδώ, κάτι έχουμε συμφωνήσει, προσέξτε! Καταλάβατε! (Θυμηθείτε τον Χακάν ΦΙΝΤΑΝ, όταν κάποτε, σε μυστική -υποτίθεται- σύσκεψη, το περιεχόμενο της οποίας στη συνέχεια διέρρευσε, έλεγε στον αποπεμφθέντα τέως Π-Θ Νταβούτογλου, σε σύσκεψη για τη Συρία, και σχετικά με το πώς θα μπορούσε να βρεθεί “πάτημα” για εισβολή στην χώρα αυτή, πως: Μην ανησυχείτε! Θα πω εγώ εκεί στους “δικούς μου” να προσβάλλουν (“ελεγχόμενο κτύπημα”) το Φυλάκιο – Τάφο, του παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Οσμάν, Σουλεϊμάν Σαχ (δημιουργία δηλ. προβοκάτσιας) και έτσι μπορούμε μετά μπορούμε να εισβάλλουμε”)]!.. (Κάπως έτσι, αυτό ήταν το νόημα, αφού δεν ήμουν και προσωπικά… παρών)!..

ω

     δ. Μας είπαν, στη συνέχεια, από το Τ/ΓΕΕΔ, με ανακοίνωσή τους, πως εισήλθαν τ/άρματα και τ/Ε/Ρ στη ΒΔ Συρία και πως ξεκίνησαν αναγνωρίσεις, ενώ “μετ’ ου πολύ” μας είπαν πως ξεκίνησαν αναγνωρίσεις οι Ειδικές τους Δυνάμεις” (“Bordo Bereli“)!.. [Αρχικώς ανέφεραν την είσοδο 30 αρμάτων και 80 (!) “ΒΒ”, με βάση και πληροφορίες “ανοικτών πηγών”]!..

      ε. Βεβαίως, μία με (μία + μισή) ημέρα πριν από την εισβολή τους, οι ΤΕΔ ανακοίνωσαν πως το Τ/ΠΒ προσέβαλε -αόριστα- θέσεις τρομοκρατών εντός της ΒΔ Συρίας και εντός της Ζώνης Ενδιαφέροντος, προσθέτοντας τη φράση με επιτυχία!..

  στ. Τέλος, μας είπαν ότι θα περικύκλωναν το Idlib, από το Νότο και απ’ τα Δυτικά και τελικά μας είπαν ότι κατέλαβαν τοIdlib και πως ακολούθως “θα πάνε” για κατάληψη του Αφρίν, ενώ “συζητούσαν” και για το πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν στην περιοχή!

Β. Παρατηρήσεις:

    α. Τ/ επιχειρησιακή συνήθεια, την οποία οι ΤΕΔ… κατάντησαν τακτική, η συγκέντρωση έναντι των ΑΝΣΚ τους (κυρίου και δευτερευόντων) πλήθους δυνάμεων και μη αποχρώντος επιχειρησιακού λόγου υφισταμένου!

  β. Η ψευδής (ουσία / παλιά Δοτική) αρχική ανακοίνωση των ΤΕΔ, περί κυνηγίου” Τζιχαντιστών τρομοκρατών στη ΒΔ Συρία, κλπ, δεν χρήζει καν αναφοράς πως δεν επρόκειτο για… παραπλάνηση, αλλά για προφανή ταύτιση – σύμπλευση με τη ρητορική της Κ-Β τους. (Η απαραίτητη στρ-κή τ/λειχία).

    γ. Επίσης, ερωτώνται  – ρητορικά –  τα  παρακάτω,… Κοι των ΤΕΔ (Με Βάση Τα Γεγόνοτα και Τα… Λεχθέντα Σας).

          (1) Εισβάλλατε με τα ΤΘ σας στο συριακό έδαφος (και χωρίς καμμιά αντίσταση μάλιστα) και μετά προβήκατε σε αναγνωρίσεις! Τί είναι αυτά; Να πιστέψουμε τί, δηλαδή; Ότι σχεδιάζατε, εσείς οι… Πρώσοι, τόσο καιρό τώρα,… δια το Πέος; Πού ήταν οι “ΒΒ, τους οποίους βάλλατε, αν τους βάλλατε, εκ των υστέρων (μετά την εισβολή των ΤΘ σας) να αναγνωρίσουν; Πού ήταν έστω(!) καμιά Επιλαρχία Αναγνωρίσεως (ΕΑΝ); Δεν έχετε; Ποιοί αναγνώρισαν τελικά, (αν αναγνώρισαν), τη “ζώνη αποκλιμακώσεως” / “de-escalation zone, όπως εύηχα (“δεν παίζεστε” σ’ αυτά), αποκαλείτε τη φράσηΟυδετέρα Ζώνη, μια ζώνη μεγάλης σχετικά εκτάσεως, όπως είδα, και την οποία εσείς την ορίσατε, μαζί φυσικά με τους Ρώσους και Ιρανούς συμμάχους σας και πώς θα ασφαλιστεί αυτή η ζώνη, με βάση τις δυνάμεις που έχετε εκεί, στην περιοχή; Για πείτε μου “πώς”, διότι… “δεν μου βγαίνει”!..

         (2) Την ώρα που μπαίνατε στη ΒΔ Συρία, (λίγο πριν, άντε), γιατί δεν υπήρξε ρωσική αεροπορική υπξη, μορφής έστω… συνοδείας, (μη ούσης αντιστάσεως), όπως θα έπρεπε, αλλά απλώς αναφέρθηκε πως την προηγούμενη ημέρα η ΡΠΑ προσέβαλε στόχους ενδιαφέροντος; (Τηρήθηκε βεβαίως, όπως είπαμε, από τακτικής πλευράς, η προηγούμενη χρήση του ΠΒ).

         (3) Εμβόλιμη Ερώτηση (“Flash”): Το μείζον πρόβλημα των ανταλλακτικών,  σε  σχέση με τον χρόνο που θα διαρκέσει η… ειρηνευτική σας αυτή επιχείρηση, (αχαχαχαχαχαχαχα), και σε σχέση με τυχόν εύρεση στο… διάβα σας… αντιπάλων, εκεί στη ΒΔ Συρία, (ξανά αχαχαχααχαχα), πώς το έχετε άραγε επιλύσει ή πώς σκέφτεστε να το επιλύσετε;

Γ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (Επχση “Idlib”), Έως Σήμερα

     α. Στρατιωτικά (Στην… “Καθαρεύουσα“).

      (1) Συγκέντρωση όγκου  τ/δυνάμεων  στο  αποφασιστικό σημείο, με βάση πάντα τα ΤΘ και με ύπαρξη, (επίσης πάντοτε), ισχυράς υπξεως δυνάμεων (ΠΒ).

Η χρησιμοποίηση κάθε φορά από τις ΤΕΔ πολλών, (συγκριτικά πάντα με τον αντίπαλο), ακόμα και μη αναγκαιούντων δυνάμεων, (περιττών “εν πολλοίς”) ή αλλιώς η έλλειψη μέτρου στο θέμα αυτό, καταδεικνύει, πλην του ότι πολύ ορθώς ασφαλώς εφαρμόζεται από τις ΤΕΔ η… πάγια αυτή “Αρχή Επχκής Τακτικής, (οι ΤΕΔ τις σέβονται απόλυτα τις “Αρχές Τακτικής”, κατά τις διάφορες Φάσεις του Αγώνος), πως διακατέχονται -γενικώς- από φοβία για την εξέλιξη των όποιων επιχειρήσεων, φοβία, η οποία εδράζεται κυρίως στο σύνδρομο της “βεβαίας νίκης“*, το οποίο, όπως σας έχω αναφέρει, πλήρως τους διακατέχει,… υποσύνολα του οποίου είναι η “Τακτική της Ύαινας” (πρόκειται για την εφαρμογή της τουρκικής δολιότητος, με εφαρμογή διαφόρων μεθόδων, ενώ κατά τους Τούρκους πρόκειται για την τακτική “αναμονής καταπονήσεως του – όποιου – αντιπάλου”, κατατριβής και εξασθενήσεώς του,  και τελικώς μη δυνατότητός του να αντισταθεί, όταν και τότε επιχειρείται η προσβολή του) ή κατ’ άλλους η “τακτική του Γύπα (πρόκειται για την προσβολή και κατανίκηση του ήδη… πεθαμένου αντιπάλου, ενώ κατά τους Τούρκους πρόκειται για “Εκκαθαριστικές Επχσεις” ή αλλιώς για την “Τακτική της Σκούπας“! Θυμηθείτε εδώ την τακτική της… “Ασπλαγχνούλας”, στο “Λούκυ Λουκ)!

[* “Πιο λαϊκά” / Απλούστερα

Αν δηλ., “μια στο… εκ-ριο”, όταν επιχειρήσουν κάπου οι ΤΕΔ, πάθουν κάποιο βαρύ “κάζο ή νίλα”, κλπ, τότε ξέρουν ότι θα διακυβευτεί, αμέσως(!) και αρκούντως(!), το περίφημο… Ρωμαϊκό Αήττητότους, το οποίο εντέχνως καλλιεργούν, ως ΤΕΔ, από το 1923 και το τέλος του “Πολέμου Σωτηρίας” τους, έως και σήμερα! [Σημειώνω πως σήμερα μάλιστα, ο ίδιος προσωπικά ο δικτάτορας ΡΤΕ ομιλεί και λέγει πως η Τουρκία διεξάγει ήδη 2ο Πόλεμο Σωτηρίας, (αυτό πιστοποιεί βεβαίως “τα περί Τουρκίας ως ξεψυχούντος θηρίου”, που σας έγραφε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, ακόμα από το www.ellinikosthrilos.wordpress.com), τον οποίον πόλεμο, αν τον νικήσει η χώρα του, αυτός ευελπιστεί να γίνει ο νέος… Κεμάλ, των Ισλαμιστών βεβαίως! Αυτό “δικό” μου]!

Έτσι, προς αποφυγή τέτοιων αρνητικών εξελίξεων, με βαρείες επιπτώσεις και στην ψυχολογία του τ/Εθνοκράτους συνολικά, οι ΤΕΔ πάντα, επιπίπτουν στρατιωτικά στους όποιους αντιπάλους τους, όταν αυτοί είναι “στα κάτω τους” (όταν… ξεψυχάνε) ή (και περισσότερο), όταν είναι ήδη νεκροί, αλλά και όταν έχουν… βρωμίσει, όταν έχουν περιέλθει δηλαδή σε κατάσταση πλήρους αποσυνθέσεως και έχουν γίνει λέσι!.. (Τακτικές “Ύαινας” και Γύπα“)].

      (2) Άκρατος Τ/Συντηρητισμός παρατηρήθηκε και στη σχεδίαση και συνεπώς και στην εκτέλεση, (όπου πάντα αποτυπώνεται ο όποιος σχεδιασμός), κατά την Επχση Idlib ένας Συντηρητισμός που εγγίζει τα όρια της Φοβίας ή ορθότερα, πιθανώς, να πηγάζει απ΄αυτήν. (Σε ό,τι αφορά κυρίως την εκτέλεση στο Πεδίο του όποιου εκπονηθέντος επιχειρησιακού σχεδίου).

    (3) Φαίνεται ότι οι αναγνωρίσεις των ΤΕΔ δεν έγιναν κατά την “στρατιωτική πεπατημένηκαι πως βασίστηκαν στις πληροφορίες των συνεργαζομένων μ’ αυτές Τζιχαντιστών, ήτοι των δήθεν στόχων των ΤΕΔ, καθώς και των όποιων ΒΒ, αριθμός των οποίων, κατόπιν ασφαλώς συμφωνίας με τους Τζιχανιστές τρομοκράτες, έχουν, προ αρκετού βεβαίως χρόνου / καιρού, ενταχθεί σε όλες τις ττζιχαντιστικές τρομοκρατικές Ομάδες, στη Συρία και συνεπώς και σ’ αυτές της ΒΔ Συρίας. (Δεν κόπηκαν ποτέ ολοκληρωτικά οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Τζιχαντιστών αγαπητοί, όπως αυτών του ISIS”, της “Al Nusra, κλπ! Ό,τι ακούστηκε και ειπώθηκε από τ/πλευράς ήταν… Κ. Αυγερινός, ήτοι “για τα μάτια του κόσμου”). / Επειδή κάποιοι από εσάς με είχαν ρωτήσει παλιότερα, με την σημερινή ευκαιρία, απαντώ πως το “σήκωμα” του προηγουμένου Δκτη των Ειδικών Δυνάμεων” (“ΒΒ”), Στρατηγού Ακσακαλί και η τοποθέτησή του ως Δκτη στη 2η Στρατιά, (αν δεν με απατά η μνήμη μου), δεν νομίζω ότι σχετίζεται με κάτι εντός των “ΒΒ”, (παρά το σάλο που είχε ξεσπάσει), αλλά πως βασίζεται σε μια πάγια τακτική του Τ/ΓΕΕΔ και του “Βαθέως Κράτους, (τα τελευταία 10 χρόνια σίγουρα), να τοποθετείται στην πιο δύσκολη κατά τεκμήριο, λόγω επχσεων, Στρατιά, στέλεχος προερχόμενο είτε από τη Σ-Χ, η οποία μέχρι πρότινος και τη δημιουργία των “Ειδικο-Επχκών” Αστυνομίας και Σ-Χ και τώρα των “Χωριοφυλάκων” (για την περιοχή της Μ. Θάλασσας αρχικώς) είχε “πάρει επάνω” της τον λεγόμενο απ’ τους Τούρκους αντι-τρομοκρατικό αγώνα, αυτόν δηλ. κατά του ΡΚΚ, (1984-2017), είτε να τοποθετείται στέλεχος από τις Ειδικές Δυνάμεις” (“ΒΒ”), λόγω της – υποτιθέμενης – βεβαίως στρατιωτικής εμπειρίας των στελεχών αυτών και της ειδικής εκπαιδεύσεώς τους!..

       (4) “Αναγνωρίσθηκε” και πάλι η… αγάπη των ΤΕΔ στις “κυκλωτικές κινήσεις, (κάτι που σημαίνει μικρές ή μεγαλύτερες, ακόμα και ευρείες, υπερκεράσεις), έστω και σε μορφή… ρητορείας!..  (Απαιτείται πολύ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στο υπόψη θέμα, στη μελέτη των επιχειρησιακών τρόπων ενεργείας των ΤΕΔ)!

       (5) Διεφάνησαν, λόγω έλλειψης πιθανώς του αναγκαίου ορθού συντονισμού με τις… επιχειρούσες δυνάμεις των ΤΕΔ, προβλήματα στις σχετικές με την επχση… ανακοινώσεις Τύπου, του Τ/ΓΕΕΔ, όπου -τουλάχιστον- παρατηρήθηκε μια ανακολουθία.

     (6) Παρατηρήθηκε ακόμα ότι οι τ/δυνάμεις κινούνται πολύ κοντά η μία στην άλλη! Άλλη μια ένδειξη ότι υφίσταται φοβικό σύνδρομο, κάτι άκρως επικίνδυνο για την επιβίωση των όποιων -γενικώς- στρατιωτικών Μονάδων και ιδίως των “Μεγάλων Μονάδων”!.. Υπάρχει βεβαίως, “απ’ την άλλη”, και ο ισχυρισμός ότι όσο πιο κοντά είναι, η μια με την άλλη, οι προελαύνουσες – επιτεθέμενες Μονάδες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ισχύς της όλης ενεργούσης δυνάμεως! Η αλήθεια φίλοι μου είναι κάπου στη μέση!..

       (7) Φαίνεται ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ικανοποιητικός συντονισμός των ΤΕΔ, με τις άλλες 2, στην επχση “Idlib”, συμμαχικές τους δυνάμεις, (Ρ. και Ιρανούς), κατά την εκτέλεση της εισβολής, αλλά και στη συνέχεια! Αυτό δύναται να ερμηνευτεί ως μη ύπαρξη / μη παρουσία Ρώσων και Ιρανών στελεχών, (κάποιων “Αξκών Συνδέσμων” ή έστω κάποιων Παρατηρητών), στοΚοινό Επιτελείο, το οποίο θα έπρεπε υποχρεωτικώς για μια τέτοια αναληφθείσα από κοινού επχση να υπάρχει, να είχε δημιουργηθεί, και που μοιάζει να μην έχει συσταθεί! (Κανονικά θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί κοινή σχεδίαση, κάτι που σημαίνει ότι στον όλο σχεδιασμό, λόγο και μάλιστα “κύριο” δεν θα έπρεπε να είχαν μόνον οι Τούρκοι). Τίποτα όμως δεν αποκλείει την μυστική ύπαρξη, εντός του Τ/ΓΕΕΔ ή σε κάποιο άλλο μέρος στην ΆγκυραΡώσων ή και Ιρανών ακόμα Αξκών, με έργο και αποστολή βασισμένα στην επχση Idlib τώρα, στην αντίστοιχη του Afrin ακολούθως, κλπ, κλπ, κλπ! (Ιντλίμπ, Αφρίν και Μενμπίτς είναι οι 3 κύριοι στόχοι των ΤΕΔ, ώστε να “σπάσουν” τον Κουρδικό διάδρομο)!.. Επομένως, όπως γίνεται κατανοητό, τίποτα δεν αποκλείει την ύπαρξη Κοινού Επιτελείου, μεταξύ των Τούρκων, των Ρώσων και των Ιρανών στελεχών, των 3 Επιτελείων.

(Προσωπικά, πιστεύω ότι Ιρανοί και Ρώσοι έχουν αφήσει “εν λευκώ” τους Τούρκους να δράσουν, όπως αυτοί νομίζουν, με ασφαλώς ενημέρωσή τους, μέσω Αξκών Συνδέσμων τους, οι οποίοι ευρίσκονται… κρυφίως, -μάλλον – στην Τουρκία. Αν δεν συμβαίνει ούτε αυτό, τότε οι ΤΕΔ έχουν τελείως… ξεφτιλιστεί, κάτι πολύ δύσκολο, έως απίθανο, διότι οι Τούρκοι Αξκοί έχουν δείξει -κατ’ ελάχιστον- ότι σέβονται την επαγγελματική τους… ιδιότητα).

        (8) Και πάλι, [όπως και κατά την επχση “Ασπίδα του ΕΥΦΡΑΤΗ, (Αυγ. 2016 – Μαρ. 2017), όπου δήθεν μαζί με τον ÖSO / FSA / ΕΣΣ εκκαθάρισαν τους “ISIS” στην Τζαραμπλούς / μάλιστα τώρα, συγκριτικά με την επχση εκείνη, ακόμα καλύτερα], οι ΤΕΔ και οι Τζιχαντιστές συνοδοί τους, (ας μην κρυβόμαστε Τούρκοι**), δεν συνάντησαν την  παραμικρή αντίσταση, κατά την εισβολή και τη συνέχειά της, κάνοντας παρέλαση, ενώ και ο ÖSO (που ανέφερε και ο Τ/ΥΠΑΜ, ο… αγαπητός μας Νουρεττίν) δεν άκουσα ή δεν μου αναφέρθηκε να αντιμετώπισε κάπου Κουρδικές ή άλλες τυχόν αντίπαλες δυνάμεις!

** Ο απερχόμενος, λόγω λήξεως της θητείας τους, Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα, Κος Τζον ΜΠΑΣΣ, δήλωσε εσχάτως πως το -τουρκιστί- DAEŞ” και… διεθνώς “ISIS“…  αυτοπροσώπως, αχαχαχαχαχαχα, έχει 9,5 μήνες να προσβάλλει την Τουρκία! Καταλάβατε!.. (Πρόεδρε ΤΡΑΜΠ, τον “δικό μας” εδώ… SOROS-Πρέσβη σου, πότε θα τον αλλάξεις, θα μας πεις; Κουραστήκαμε πια)!.. Να σας το πω και στην… γλώσσα σας ρε Μογγόλοι, ρε… Καραγκιοζάκο μου Χουλουσί; Διαβάστε / διάβασε λοιπόν: Rum Yani Meyhanesi mi Komutanım“?

     (9) Οι ΤΕΔ πλέον φέρεται να έχουν “πετύχει” την κατάληψη – δημιουργία της 1ης σχεδιασθείσης εκ μέρους τους τελικής γραμμής ή γραμμής καταλήψεως, Ιντλίμπ – Νταρ τα Ιζάχ, αλλά δεν έχουν αναφέρει εκκαθάριση τρομοκρατών” στο Ιντλίμπ, δηλ. Κούρδων μαχητών, (“τους κατάπιε -άραγε- η… γη;”), όπως το 1ο Επίπεδο σχεδιασμού τους περιελάμβανε. (Εκκαθάριση από τρομοκράτες του Ιντλίμπ και επχση “σκούπα”)!

{Εδώ να θυμίσω ότι οι ΤΕΔ φέρεται να έχουν σχεδιάσει 4 επίπεδα εκτέλεσης – υλοποίησης του κύριου ΑΝΣΚ τους (“σπάσιμο” του Κουρδικού διαδρόμου) . Το 2ο Επίπεδο περιλαμβάνει τη δημιουργία – σχηματισμό ασφαλούς περιοχής με όρια το Τελ ΡιφάτTel Rifat, Βως Χαλεπίου, [περιοχή που διαβιούν κυρίως Άραβες και μάλιστα πολλοί σε αριθμό, και με τους οποίους έχουν υπάρξει, μέσω ΜΙΤ(!), υπόγειες επαφές και συνεννοήσεις, έναντι -προφανώς- ανταλλαγμάτων] και το Τζιντέρισι / Cinderisi, Νως του Αφρίν, που τώρα ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις” (SDG) και το “YPG. Αυτή έχει ονομαστεί από τις ΤΕΔ, Επχση Νότιος Ευφράτης.

Στη συνέχεια θα “κοπεί” η γραμμή Μενμπίτς – Αφρίν, Αφρίν το οποίο θα περικυκλωθεί και αυτό (από Νότο και από Δυτικά και αυτό) και εναντίον του οποίου θα ακολουθήσει στρκη επχση! Έτσι, θα “κοπεί” τελικώς η γραμμή Μιννάκ (Αερ-κή Βάση) – Αμανός (3ο Επίπεδο) .

Το 4ο και τελευταίο επίπεδο θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση ή ορθότερα το… σπρώξιμο του “YPG” ανατολικώς του Ευφράτη, (“επχση Α. Ευφράτης“), ενώ θα εκκαθαρισθεί και το Μενμπίτς}!

Άρα αγαπητοί, μετά τα παραπάνω… “Επίπεδα”, οι ΤΕΔ, λογικά, και αν δεν υπαναχωρήσουν(!), θα εμπλακούν / θα συγκρουστούν με τους Κούρδους της Συρίας και… συνεπώς και με τους Αμερικανούς (Στρατό + Μισθοφόρους). Μπήκαν στο βάλτο και θα… λερωθούν, αν δεν… βυθισθούν, ο-πω-σδή-πο-τε!

    (10) Έχουμε, “σ’ όλο της το μεγαλείο” συνεργασία ΤΕΔ – Τζιχαντιστικών Οργανώσεων – ÖSO (“Ελεύθερος Συριακός Στρατός” / της Συριακής Αντιπολίτευσης).

     (11) Οι ΤΕΔ εφάρμοσαν, έως τώρα τουλάχιστον, στη Συρία (και τώρα στη ΒΔ Συρία) τακτική περισσότερο βασισμένη σε αντι-ανταρτικές μεθόδους και πρακτικές, κάτι που εκτιμάται ως βέβαιον, πως τελικώς θα τους οδηγήσει σε πανωλεθρία των τακτικών τους δυνάμεων, αν δεν “ανακρούσουν πρύμναν” σύντομα, αφού έχουν ουσιαστικά σχεδιάσει τον… αυτο-εφελκυσμό τους!

     (12) Δεν προκαλεί εντύπωση τέλος, το γεγονός ότι οι… αυστηρές και λίαν… προσεκτικές ΤΕΔ, ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους και μάλιστα το στρ-κό τους σχέδιο στο Πεδίο, στις σε εξέλιξη επχσεις τους στη Συρία! Γιατί; Διότι, όπως σας έχω πει, τίποτα πλέον δεν είναι στρ-κά άγνωστο, πλην ενός! Ποίου; Tου χρόνου φίλοι μου της… αποπείρας υλοποιήσεως των όποιων στρ-κών σχεδίων, από τους όποιους κάθε φορά επιχειρούντες!

  β. Πολιτικά (Ουσιαστικά τα ξαναγράφω τα παρακάτω, όπως θα επισημάνουν οι επιμελείς αναγνώστες μου / μας)

     (1) Οι Τούρκοι κάνουν ό,τι κάνουν στο Β. Ιράκ και στη Β. Συρία, “πατώντας” πάνω στη συμμαχία τους με τον Πούτιν, τη Ρωσία δηλαδή, ένας Πούτιν ο οποίος πέτυχε να τους εφελκύσει και ουσιαστικά να τους αποσπάσει από τη “Δυτική Συμμαχία”, δημιουργώντας σ’ αυτήν μείζον πρόβλημα ασφαλείας!

– Ασφαλώς και οι Τούρκοι ήθελαν, και μάλιστα πολύ, (έχω εξηγήσει το “γιατί”), την προσέγγιση με τη Ρωσία και σε τόσο υψηλή… δυναμική, ακολουθώντας τη γνωστή ρήση “ο εχθρός του εχθρού μου, κλπ, κλπ, κλπ” / Ποτέ να μην ξεχνάτε το γνωστό ιστορικό τ/”κόμπλεξ”, έναντι των Ρώσων, λόγω των 13 (αν δεν σφάλλω, ως προς το νούμερο εννοώ) συνεχών ηττών τους απ’ αυτούς, κατά τις διάφορες ιστορικές περιόδους των περασμένων αιώνων).

ω4

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά και τη δύναμη της Ρωσίας, καθώς και το ότι για τους δικούς τους γεωστρατηγικούς – γεωοικονομικούς λόγους, τους οποίους εδώ έχουμε “κατά κόρον” αναλύσει και εξηγήσει, οι Ρώσοι δεν επιθυμούν τη δημιουργία Κουρδιστάν και γενικώς τη δημιουργία “κρατών – μαξιλαριών” στην περιοχή, αφού ο πραγματικός τους μεγάλος (κυρίως ενεργειακός) αντίπαλος είναι το Ισραήλ, το οποίο θέλουν να… “βλέπουν” απ’ ευθείας! (Καταλαβαίνετε πλέον νομίζω, αν όχι “πάτε πίσω, καθείστε και ξαναδιαβάστε με / μας”)!..

Έτσι, ο Πούτιν έχει μεταφέρει πια, δια των Τούρκων, το “παιχνίδι” στην αμερικανική πλευρά και αυτός παρακολουθεί, αναμένοντας, (ώστε να ξαναπαίξει στη δύσκολη και ιδιόμορφη Συριακή…  σκακιέρα), τις κινήσεις των Επιτελών, Πολιτικών και Στρ-κών, του Αμερικανού Προέδρου! Οψόμεθα!..

     (2) Όπως πολύ ορθώς ανέφερε ο άλλος φίλος, ο… Μουαλίμ, ο Σύρος… Ασαντικός ΥΠΕΞ, η Τουρκο – Ρωσο – Ιρανική συμφωνία, της Αστάνα, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την τ/εισβολή – “παρέλαση” (έως τώρα), στη ΒΔ Συρία.  Έτσι, ο πανέξυπνος, αλλά άμα και δυστυχής Μουαλλίμ, που περίμενε να είχε άλλα γεράματα, αχαχαχαχα, ζήτησε από την Τουρκία (ΡΤΕ) να “τραβήξει” / να αποσύρει τις ΤΕΔ, από την χώρα του!..

   (3) Οι Τούρκοι πολιτικοί και 1ος ο ίδιος ο ΡΤΕ έχουν πλέον υπερβεί τα πολιτικά…  εσκαμμένα, αλλά και το πολιτικώς ορθόνεμφανιζόμενοι (κάτι που είναι πιο σημαντικό, πιο σπουδαίο), να μην σέβονται τις… υπογραφές τους, ήτοι να μην σέβονται το γεγονός ότι ανήκουν στο ΝΑΤΟ και ευρύτερα ότι αποτελούν μέλος της “Δυτικής Συμμαχίας, με το να συμπράττουν με τον Νο “1 εχθρό αντίπαλο της Δύσης, τη Ρωσία, (όπως και με τη Νο “1 παγκόσμια απειλή, όπως είναι το Ιράν / μαζί με τη Β. Κορέα πλέον),  αφού οι Τούρκοι θεωρούν ότι οι ρωσικές σημερινές… “πλάτες” τους είναι πολύ δυνατές (αυτό είναι το κρίσιμο, για τη Δύση, σημείο) και θα τους στηρίζουν στη διαμάχη τους με τις Η.Π.Α., (βασικός πυρήνας της οποίας είναι κυρίως το Κουρδικό, όπως και δευτερευόντως, μετά από τις 15-07-2016, η “έκδοση Γκιουλέν”), δεδομένης φυσικά πάντα και της αιώνιας” Ρωσο – Αμερικανικής “κόντρας, της μορφής συγκρούσεως “Σκύλος – Γάτα, με εναλλασσόμενους -ιστορικά- ρόλους!

– Έτσι, εκτρέπονται συνεχώς σε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές προς την ΕΕ και κυρίως προς τις Η.Π.Α.! (Είναι φανερό ότι η 50′ πρόσφατη συνάντηση – συνομιλία ΡΤΕ – ΤΡΑΜΠ, στο Ν. York Palace, ουδέν απέδωσε, παρά τη δήλωση ΤΡΑΜΠ, που έγινε αμέσως μετά και έλεγε είμαστε κοντά, όσο ποτέ)! Σας παραθέτω ενδεικτικώς ή σας υπενθυμίζω, ανάλογα, ορισμένες μετέπειτα δηλώσεις του ΡΤΕ και λοιπών… Τούρκων Κων, προς τις Η.Π.Α. και κατά / εναντίον των Η.Π.Α.!..

ω3

– “Θα πάρουμε την άδεια των Αμερικανών για να ενεργήσουμε”; (ΡΤΕ)

– “Αμερικανοί, δεν σας έχουμε ανάγκη”! (ΡΤΕ)

– “Δεν είμαστε ο προωθημένος Φύλακας των Η.Π.Α.” (ΡΤΕ)

Το μήνυμα ότι πλέον Η.Π.Α. και Τουρκία είναι ίσες ή κάτι έστω προς αυτήν την… κατεύθυνση και σίγουρα πως ο ΡΤΕ δεν είναι… υφιστάμενος του Αμερικανού Προέδρου, μέσω της εμφάνισης, δια των τ/ΜΜΕ, και πάλι στο τουρκικό εσωτερικό πολιτικό πρσκήνιο και σκηνικό, της παλαιάς και ευρέως γνωστής φωτογραφίας του Ετσεβίτ, με τον Κλίντον, στις Η.Π.Α., (“φωτο” του 1999 νομίζω), όπου ο Μπουλέντ Ετσεβίτ στέκεται όρθιος και ψιλο-σκυμμένος εμπρός στον Κλίντον, ο οποίος κάθεται σχεδόν “μισόκολα” πάνω στο γραφείο του ή πάνω στην “Τράπεζα Συσκέψεων” (δεν θυμάμαι καλά αυτήν τη στιγμή την “φωτό” και είμαι και μόνος), γεγονός ασφαλώς απαράδεκτο και όχι μόνον πολιτικά, και με σχετική σημερινή τ/λεζάντα από κάτω, η οποία έλεγε / λέγει, με μια ανάλογη τ/φράση, πως τα χρόνια εκείνα, όπου οι Τούρκοι “προσκυνούσαν” ουσιαστικά τις Η.Π.Α.,  παρήλθαν ανεπιστρεπτί!.. (“Βγήκε” και η δόλια η Ραχσάν μετά, και ζήτησε να μην χρησιμοποιούν οι του ΡΤΕ, ως εργαλείο πολιτικής, τον… συγχωρεμένο άνδρα της! / Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως μορφωμένη γυναίκα).

– “Ζούμε ακόμα” τέλος, τον Αμερικανο – Τουρκικό πόλεμο με τις… βίζες, αφού ο ΡΤΕ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στις Η.Π.Α.!..

[Έχει “ξεφύγει” πολύ αγαπητοί ο ΡΤΕ, αφού έχει ξεχάσει τελείως το ποιός είναι το αφεντικό στη Δ. Συμμαχία! Πάντως θα πρέπει να του αναγνωρισθεί (αυτό θα πρέπει να γίνει μόλις πεθάνει / δολοφονηθεί, κλπ, ως ένα από τα πολιτικά του, υπέρ της χώρας του,… “πετάγματα”), ότι “έπαιξε” δηλαδή και “παίζει” (αφού ακόμα ζει) “στα ίσα” τις Η.Π.Α. και το Ισραήλ, στο τεράστιο ενεργειακό και “εν εξελίξει” γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό ταυτόχρονα, παγκόσμιο παιχνίδι, που τεκταίνεται στην περιοχή μας, εδώ στο κέντρο της Γης]!..

    (4) Τέλος, νομίζω πως θα πρέπει να ξαναειπωθεί το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στη Συρία, αλλά και στο Β. Ιράκ, από το 2011 και την αρχή του Συριακού εμφυλίου ακόμα, αλλά και τώρα ασφαλώς ακόμα πιο πολύ, όπου πολλές φορές οι αντίπαλοι αλλάζουν μέχρι και… παρατάξεις, με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο συγκεχημένη η κατάσταση στη Συρία και στο Β. Ιράκ, και το μέλλον τους να γίνεται περισσότερο ασαφές και δυσδιάκριτο, παρά τους όποιους υπερατλαντικούς σχεδιασμούς!..

Παράδειγμα – ΠΡΟΣΕΞΤΕ– : Το Ιράν και η Ρωσία που υποστηρίζουν τον Άσαντ, τώρα υποστηρίζουν την Τουρκία κατά των Κούρδων, ενώ την ίδια στιγμή ο Άσαντ δηλώνει, δια του ΥΠΕΞ  του, πως η Συρία θα δώσει στους Κούρδους της αυτονομία, αμέσως μετά από το τέλος του πολέμου!.. Δηλαδή φίλοι μου, όπως λέμε: Πιάσε λύκο και καβάλα”! Γίνεται όμως κάτι τέτοιο; Καταλάβατε!..

Χακάν παλιαπατσαβούρα και εσύ Χουλουσί, Καραγκιοζάκο μου, κουράστηκα! Νομίζω αρκετά σας “έδωσα” και απόψε! Θα σας παρακολουθήσω και θα τα ξαναπούμε! Το γενικό συμπέρασμα είναι πως ενεργείτε πάντα “στα σίγουρα”, πάντα πούστικα και στην… καθαρεύουσα δόλια, πονηρά και βρώμικα και δεν θα έλεγα με τίποτα ιδιαιτέρως  σπουδαίους σχεδιασμούς!.. Μάλλον είστε υπερτιμημένοι!.. Ας είναι όμως!..

Χακάν! Τώρα θα ακούσω και θα… ξεχαστώ, το eğer ağlıyorsam yaşıyorum ben” / “αν κλαίω, ζω”, (ελεύθερη μτφρση) αλλά πρόσεξε, από την Gülden Karaböçek!.. Ακολούθως την αγαπημένη του ΕΒΡΕΝ, (τί καλό παιδί ήταν και αυτός ο Δικτάτορας, έ; / Περισσότερο Δικτάτορας Χακανάκο μου, ποιός ήταν / ποιός είναι βρε; Ο Κενάν ή ο Ταγίπ; αχαχαχαχαχαχαχα), αλλά και δική μου αγαπημένη, την Εμέλ Σα(γ)ίν (δεν ξαναβγάλλατε τέτοια… γυναίκα ρε Χακάν, πω, πω, πωωωωωωωωωωω) και θα κλείσω με τη λατρεμένη μου Κούρδισσα Χούλια (την Αβσάρ ντε) και τον πολυαγαπημένο μου Κούρδο Ιμπραήμ Τατλίσες, στο mavı mavı”, στο “yalan, yalan, yalan, seni sevmedim yalan, που… “πεθαίνω”, κλπ, αλλά με φωνή και εικόνα!.. (“Και γαμώ” τις συμφωνίες, davul ve zurnayla, είχε δώσει παλιά στο Ισραήλ, ο “Ίμπο”! Βάλλε την στο youtube να τη δεις και να την ακούσεις Χακάν)!..

  • Ε, Hakan! Sevmekten kim uşanır ağabey ? / Ποιός χορταίνει από το να αγαπά / από την αγάπη; (Ελεύθερη Μτφρση) 

– Α! Χακάν, να μην το ξεχάσω! Περιμένω να ξυριστείς!.. Το είπαμε! Duyar mı sın Hakan? Unutma Hakan! Sakallı, göt gibisin !.. / “Μ’ ακούς Χακάν; Μην ξεχνάς Χακάν! Με μούσι είσαι σαν κόλος“!..

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Εκεί στη… Δύση και στην… Άγρια Δύση, πόσο θα ανεχτείτε ακόμα τους Τούρκους να σας… φτύνουν, με το συμπάθιο”, και εσείς να νομίζετε ότι… ψιχαλίζει; Και κάτι ακόμα! Καλά, τί σόϊ χώρα του ΝΑΤΟ είναι αυτή, ρε Αμερικανοί και κυρίως… ρε Εγγλέζοι

2. Μήπως τώρα, λέω τώρα εγώ, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το “γιατί”, (θα θυμάστε που σας ρώταγα επίμονα να μου πείτε / εξηγήσετε / απαντήσετε, αλλά “εις μάτην”), το “γιατί” είχε μεταβεί στη Μόσχα, τον Ιανουάριο του 2012, αν θυμάμαι καλά, ο μεγάλος πολιτικός Χ. ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ, (ο μισελληνισμός του δεν αναιρεί τις τεράστιες πολιτικές ικανότητές του και το ομοίως τεράστιο πολιτκό του ταλέντο), και είχε συναντηθεί με τον Πούτιν; Τον είδα, αυτήν τη φορά, δίπλα στον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ!.. Οψόμεθα!..

3. “Μ’ αρέσει” που οι Αμερικανοί, που έχουν εξοπλίσει 50.000 Κούρδους της Συρίας, και πολεμούν μαζί (είναι οι μόνοι) τους Τζιχαντιστές του “ISIS, μετά από όλα τα παραπάνω που σας εξέθεσα και αναγνώσατε, λένε πως θα επιστρέψουν στην Τουρκία, μόλις τελειώσουν με τον ISIS, τα αμερικανικά όπλα / τα όπλα τους δηλαδή, που έχουν τώρα οι Κούρδοι!

Δηλαδή ρε Αμερικανοί, αν τα “TIR” με τα όπλα σας για τους Κούρδους της Συρίας, κλπ, δεν πέρναγαν από το τ/έδαφος, τί θα κάνατε μ’ αυτά, μετά από την εξόντωση και του τελευταίου μέλους του “ISIS”; Μπορείτε να μου πείτε;

Τί είναι αυτά ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

ω2

4. Ρε Εμινέ που σε χαίρεται ο Ταγίπ!.. Αντί για λογαριασμό στο Tweeter, (τί δουλειά έχεις εσύ μ’ αυτά;), δεν “άνοιγες” καλύτερα το κεφάλι σου, (εννοώ δεν πέταγες καλύτερα την μαντήλα σου), ώστε να έβλεπα / -με το ωραίο σου κεφάλι – πρόσωπο, όλο μαζί και όχι μισό, όπως μέχρι τώρα;

Εδώ στην Ελλάδα Εμινέ abla, Εμινέ μου, λέμε: Κοντή γυναίκα πέρδικα!.. Άσε λοιπόν να σε δούμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ!..

-/-