Ομού Πράσινη και Κίτρινη Σαπίλα!

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ

www.gavros.gr

– Το μίσος και η εμπάθεια κατά του Ολυμπιακού και του ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει προηγούμενο. Μπορεί όμως να δικαιολογηθεί από την συντριπτική ήττα των Εχθρών του Συλλόγου! Αυτό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί είναι η πρωτοφανής εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λάσπης από ένα χυδαίο μηχανισμό που έχει στηθεί και λαδώνεται από τους εχθρούς του Ολυμπιακού.

– Ακόμα και ο πιο αδαής με τα ποδοσφαιρικά θέλει να κάνει εμετό με ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Με την προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν (κι ας γνωρίζουν καλά ότι δεν έχει σχέση, όπως το γνωρίζουν και οι αρχές και όλοι οι εμπλεκόμενοι) τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού με μια υπόθεση άσχετη με το ποδόσφαιρο. Για να το κάνουν αυτό δεν διστάζουν να αλλοιώνουν διαλόγους από συνομιλίες σε δικογραφίες, από μαρτυρίες σε δικαστήρια, από ρεπορτάζ δημοσιογράφων που όταν δεν τους βολεύουν για το στόρι που έχουν στήσει τις … ψαλιδίζουν.

– Επειδή ζούμε σε άγριους καιρούς και ο κόσμος του Ολυμπιακού που τους έχει πάρει χαμπάρι εξοργίζεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, και επειδή δυστυχώς η πολιτεία μένει άπραγη απέναντι στην πρωτοφανή αυτή εκστρατεία λάσπης, πάμε να δούμε με ονοματεπώνυμα μερικούς πρωταγωνιστές αυτής της εκστρατείας, αλλά κυρίως να δούμε ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που ασκούν κριτική, αλλά στην πραγματικότητα απλά προσφέρουν σέρβις σε όσους τους πληρώνουν.

– Δεν θα σταθούμε σε Αλαφούζο, ΣΚΑΪ, Θωμαΐδη κλπ (αν και διαπλέκεται σε όσα διαβάσετε παρακάτω), αλλά σε κάποια άλλα «σάπια φρούτα» που «κιτρινίζουν» την ενημέρωση.

 

«ESPRESSO»-«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

                                          

                                                      Φιλιππάκης

–  Αν στο λεξικό υπήρχαν φωτογραφίες δίπλα στα λήμματα, σίγουρα δίπλα στο λήμμα «μπούλης» θα έμπαινε η φωτογραφία του Γιάννη Φιλιππάκη. Ο «εκδότης» της «Δημοκρατίας» και της «Espresso» υπήρξε κολεγιόπαιδο, που όμως στη συνέχεια πήρε την κάτω βόλτα και τώρα δεν έχει ευρώ ούτε για να πάει στα αγαπημένα του μπουζούκια.

– Ή μάλλον στα αγαπημένα του σκυλάδικα, γιατί και στα μπουζούκια υπάρχουν κατηγορίες και στον Φιλιππάκη αρέσει η … Δ’ Εθνική μπουζουκιών. Άλλωστε και η γυναίκα που διάλεξε να παντρευτεί, ήταν πέμπτο όνομα σε μπουζουκλερί δίπλα στις … γραμμές του τρένου!

– Είναι η μόνη που του έχει απομείνει από την εποχή των μπουζουκιών και της κραιπάλης, αφού πλέον μετράει και το μονόευρω ο «εκδότης». Και περιορίζεται στα χαρτζιλίκια που του πετάει ο Δημήτρης Μελισσανίδης (!) που έχει μπει στις εφημερίδες του. Ετσι, για να καταλαβαίνετε σιγά-σιγά από πού παίρνει ο καθένας τις εντολές του να κάνει τον βρόμικο πόλεμο.

–  Επειδή, όμως, όπως γνωρίζετε, ο Μελισσανίδης είναι «σφιχτός» και επειδήέχουν τελειώσει και οι … σακκούλες του Κυριακίδη με το πηχτό μαύρο χρήμα (όπως λένε οι κακές, αλλά και ενημερωμένες γλώσσες), ο Φιλιππάκης δεν περνάει καλά. Ίσως βέβαια πρέπει και ο ΣΔΟΕ να ασχοληθεί περισσότερο μαζί του. Και για τις σακκούλες που λέγαμε, αλλά και για όλα τα οικονομικά του θέματα…

– Κομμένα τα σκυλάδικα, κομμένα και τα ταξιδάκια. Κομμένοι και οι παλιοί συμμαθητές που οι περισσότεροι «δαγκώθηκαν» από τον εκδότη-μπούλη. Αναγκάζεται και βάζει τη γυναίκα του, την αοιδό έκτης εθνικής Ρούλα Σταύρου, να του τραγουδάει στο σπίτι τραγούδια του Μαργαρίτη που του αρέσουν. Αλλά με τη φωνή της και τα τακούνια (που δεν τα βγάζει ποτέ, μερικές συνήθειες μένουν από τα μπουζούκια) ενοχλεί, όπως μας λένε όσοι ξέρουν, τους διάσημους γείτονες που διαμαρτύρονται…

– Και μέσα σε όλα μια … βροχή από αγωγές που τις χάνει τη μια μετά την άλλη, όσο και αν προσπαθεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης (δικηγόρος φυσικά και του Μελισσανίδη) να τον σώσει. Κατσούλης, Μυταράκης, Βαξεβάνης και μια σειρά άλλων ανθρώπων που έχουν κατασυκοφαντηθεί από τον Φιλιππάκη!Φυσικά στα δικαστήρια θα τσακιστεί και από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και τον Πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη. Θα βαρεθεί να κάθεται στο σκαμνί. Και υπάρχουν φυσικά και οι εργαζόμενοι. Οι παλαιοί στην «Espresso», που τα όσα τους οφείλονταν γράφτηκαν στο χιόνι, αλλά και όσοι απολύονται τώρα με τη μέθοδο «δεν σε είδα, δεν σε ξέρω» και χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις.

–  Για λίγα ψίχουλα από τον Μελισσανίδη, λοιπόν, για να ζήσει από τον ΟΠΑΠ και από άλλους, προσφέρει ό,τι του πουν. Γονατιστός ή ξαπλωτός. Το γιατί κάποιος χορηγεί δύο αποτυχημένες εφημερίδες (ακόμα και η «Espresso» που κάποτε πούλαγε πάει κατά διαόλου) θα το ελέγξουν οι αρχές, μπορεί να υπάρχουν άλλα δούναι και λαβείν. Αλλά το γιατί ο συγκεκριμένος εκδότης-μπούλης στοχοποιεί με αλλοιωμένα κείμενα και ρεπορτάζ τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, πλέον το ξέρετε.

 

«ΑΚΡΟΠΟΛΗ» – «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΕΡΑ»

                                                  ΜΑΥΡΙΚΟΣ

–  Δεν αξίζει πραγματικά να χαλάσουμε χρόνο για να γράψουμε για τον Τάκη Μαυρίκο, τον εκδότη της «Ακρόπολης» και της «Αθλητικής Μέρας». Όποιον και να ρωτήσεις στη δημοσιογραφική πιάτσα, σου λέει δύο λέξεις για τον λερό αυτόν τύπο: «Εκβιαστής» και «λαμόγιο». Δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα που να μην έχει μηνύσεις για τον συγκεκριμένο τύπο, ο οποίος για ένα πεντακοσάρικο κρεμάει στα μανταλάκια την οικογένειά του.

– Κάποτε είχε βγάλει την εφημερίδα «Παναθηναϊκός κόσμος» με λεφτά του Νίκου Πατέρα.

– Τώρα τελευταία έβγαλε ξανά αθλητικό φύλλο που το ονόμασε «Αθλητική Μέρα», κλέβοντας φυσικά το λογότυπο της «Αθλητικής Ηχούς» για να μπερδέψει τον κόσμο. Με τρεις-τέσσερις αποτυχημένους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ένας μέθυσος που όταν δεν είναι στις επιτροπές του ΟΠΑΠ είναι στο… πάνελ του Θωμαΐδη και μιλάει για… στοίχημα, έχει σαν αποστολή να γράφει καθημερινά κακοήθειες για τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό.

– Αυτός ο τύπος μοιάζει με… κοπρόσκυλο, αφού γυρνάει όλη μέρα στους δρόμους. Έχει, βλέπετε, γραφεία και σπίτια – φαντάσματα για να μην τον βρίσκει η αστυνομία, αφού έχει κάθε μέρα σχεδόν αυτόφωρα που εκκρεμούν σε βάρος του. Και μη φανταστείτε ότι τυπώνει πάνω από 500 φύλλα της «Ακρόπολης» ή της «Αθλητικής Μέρας». Το σέρβις που προσφέρει για μερικά ευρώ στα αφεντικά του, έχει να κάνει με το να παρουσιάζεται το πρωτοσέλιδο στο Ίντερνετ.

– Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος είναι ο τύπος που αν ζούσε στη γερμανική Κατοχή θα παρακαλούσε στα γραφεία της Γκεστάπο να γίνει συνεργάτης της. Με φάτσα και λογική δοσίλογου κατασυκοφαντεί και λασπώνει κόσμο, αλλά γνωρίζει ταυτόχρονα ότι, στο τέλος της ημέρας, δεν θα μείνει ατιμώρητος. Και γι’ αυτόν το σκαμνί του κατηγορούμενου είναι η τελική κατάληξη.

SDNA / ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

–  Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι νέο είδος. Ποτέ στην ιστορία του Τύπου δεν υπήρξε ιστοσελίδα που να στήθηκε και να λειτουργεί για να σπιλώνει ανθρώπους και να συκοφαντεί χωρίς τέλος. Τελευταία μάλιστα δεν διστάζουν να αλλοιώσουν ρεπορτάζ, όπως αλλοιώνουν καθημερινά την αλήθεια για να πλήξουν τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό!

– Ο Παπαθεοδώρου έκανε καριέρα ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Πράσινη» και έγραφε τη στήλη «Πρασινοφρουρός». Είναι ο τύπος πουέγραφε ανώνυμα ότι οι Ολυμπιακοί είναι «ασπόνδυλα» και άλλα τέτοια αρρωστημένα. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής στην ιστοσελίδα gazzetta.gr! Προφανώς, «Πράσινη» και η gazzeta.gr τον πλήρωναν αδρά για να μπορεί να πληρώνει 50 εργαζόμενους στο sdna.gr!

– Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Παπαθεοδώρου όταν τα έσπασε με το gazzetta.gr κινήθηκε μέσω Θωμαΐδη, και όχι μόνο, να βρει την επόμενη κατάσταση, και τη βρήκε όταν του δόθηκαν (το ρεπορτάζ λέει ότι τα έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης) ρωσικά ρούβλια, πολλά ρωσικά ρούβλια, για να στήσει την ιστοσελίδα του.

– Φήμες (αλλά και… χαρτιά που υπάρχουν) μιλάνε για το υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τρία χρόνια! Γιατί του τα έδωσαν; Μα για να γίνει μια μηχανή λάσπης κατά του Ολυμπιακού και του Προέδρου του. Και έγινε. Μηχανή χωρίς προηγούμενο στα αθλητικά μίντια. Ισως και στα πολιτικά. Μια χυδαία μορφή Αυριανισμού, με καλοπληρωμένους αρθρογράφους σε αποστολή και με μια μπίζνα που χρήζει… διερεύνησης.

– Αλήθεια, λοιπόν, κύριοι της πολιτείας. Πού βρίσκει η κυπριακή εταιρεία Paralot τα χρήματα και πληρώνει τόσο κόσμο από τη στιγμή που έχει μόνο διαφημίσεις της Google, που άντε να αφήνουν μερικές εκατοντάδες ευρώ; Με τί κεφάλαια πληρώνει αυτή η εταιρεία;

– Ας το ψάξουν, και αν δεν το βρουν, εδώ είμαστε κι εμείς… Αν πάντως ψάξουν, πέρα από… απρόσεχτες πληρωμές από τον Βορρά, θα βρουν και ασφαλιστήρια συμβόλαια για αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση. Δηλαδή, σοβαρά τώρα. Έχετε ξανακούσει να ανοίγει ένα Μέσο και να ασφαλίζεται για τις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση που θα γίνουν εναντίον του; Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι ξέρει ότι θα συκοφαντήσει και παίρνει τα μέτρα του!

–  Πώς πλήρωσε ο Παπαθεοδώρου τις… ώρες διαφήμισης στον ΣΚΑΪ; Με τι χρήματα; Μπορεί όποιο σάιτ θέλει να διαφημιστεί στο κανάλι του Αλαφούζου; Ή ο «κοινός στρατός» των Παπαθεοδώρου, Θωμαΐδη, Ασβεστά και λοιπών είναι τυχαίο ότι σιτίζεται και από τα ρούβλια του Παπαθεοδώρου, αλλά και από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του Αλαφούζου;

– Σκαμνί  και  δικαιοσύνη  και  εδώ  είναι  ο  μόνος δρόμος.

Τελικά, μήπως τα ραντεβού των τριών ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ από τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη είχαν περισσότερο να κάνουν με τις κατασκευαστικές μηχανές λάσπης και όχι με το ποδόσφαιρο; Τροφή για σκέψη…

ΥΓ.: Για τον ΒΑΣΙΛΑΚΗ δεν θα αναπτύξουμε τα υπόλοιπα θέματα από συμπόνια, γιατί στο ντραφτ του γυναικείου μπάσκετ έχει φτάσει στο «51»! Προηγήθηκαν 50 (φέτος) και μετά είναι αυτός.

ΥΓ.2: Αχ, Λολιτάκι…