ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΖΕΛΕΝΣΚΥ” (“Ζ”)!..

Φίλοι μου / μας!

1. Παρακολουθήσατε, είμαι βέβαιος, όλες τις χθεσινές (24-02-2022), εκπομπές των Καναλιών της ε/”ΤV”, με θέμα την Ουκρανία!

Επιλέγω αυτήν της Κας Κοσσιώνη και αμέσως σας ρωτάω: Τί παραπάνω από εμάς εδώ, είπαν ο “πολύς” Κος Παπαχελάς, (ήταν περίπου σαν να μας… διάβαζα), ο “φοβερός” πρώην “Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας” Διακόπουλος και ο έτερος, του Παππαχελά, Καππαδόκης Τσίμας;

ΟΥΔΕΝ! Σημειώνω ότι ο… γνωστός(!) Διακόπουλος [“Οχιά” (δεν θέλει εξήγηση) ή “Καρδινάλιος” (λόγω της τεράστιας επάρσεώς του) αποκαλείτο και αποκαλείται στους στρατιωτικούς “κύκλους”] έγλειψε στο τέλος τις Η.Π.Α., κάτι που δεν έκανε ούτε ο “δικός” τους “Παππαχελάς”, αντιθέτως μάλιστα, και μπράβο του, αλλά ούτε καν και ο Τσούκαλης του “ΕΛΙΑΜΕΠ”, που προηγήθηκε στην εκπομπή, ο οποίος φάνηκε πως είναι “λίγος” αναφερόμενος σε αντάρτικο στην Ουκρανία, σε περίπτωση καταλήψεώς της από τους Ρώσους!.. (Τον “έσωσε” ο Παπαχελάς)!..

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΝ ΖΗΜΙΑ(!!!) ΚΑΝΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗΝ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟ “ΚΟΨΟΥΝ” ΤΩΡΑ!..

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΣ (ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ), ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ!..

[Παράδειγμα: Ενοχλήθηκε στον “ΑΝΤ1” / στην πρωϊνή εκπομπή του “Περιπτερά” ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ο Κος Καιρίδης (25-02-2022), επειδή ο Κος Μάζης αναφέρθηκε στους ΝΑΖΙ του Κιέβου, οι οποίοι στήριξαν το αμερικανοκινούμενο, μέσω της “Πορτοκαλί Επαναστάσεως”, (ΣΟΡΟΣ / ΠΑΪΑΤ, κλπ), αντι-Ρωσικό τότε πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, στην τότε “απάντηση” των Η.Π.Α. στην κατάληψη της Κριμαίας από τους Ρώσους και μάλιστα το χαρακτήρισε “προπαγάνδα”(!), αναφέροντας πως ο Ζελένσκι είναι εβραϊκής καταγωγής!

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η αλήθεια είναι αυτό που είπε ο Μάζης, ο οποίος μάλιστα θύμισε την “Ταξιαρχία του Αζώφ”, το “Δεξιό Μέτωπο”, την “Σβομποντά”, κλπ, που έφεραν ακολούθως στην εξουσία τον Ζελένσκι, λέμε εμείς, όντας οι Ουκρανοί ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, οι “Χρήσιμοι Ηλίθιοι”, και όντας όλοι αυτοί οι Ουκρανοί ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, οι αντίστοιχοι “δικοί” μας ΝΕΟ-ΝΑΖΙ “Χρυσαυγίτες”, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν, με την σειρά τους, και ανέβασαν στην εξουσία τον “Σόρος-Τσίπρα”, βοηθώντάς τον στην συνέχεια στα όποια βρώμικα πολιτικά του, εντός και εκτός Ελλάδος “παιχνίδια” και σχέδια!

Εδώ, σε αντιστοίχιση με την Ο/”Πορτοκαλί Επανάσταση”, είχαμε την “Επανάσταση των Αγανακτισμένων”, το “Κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, κλπ, καθώς και τον ερχομό, από την Ουκρανία, ως Πρέσβεως, του Πάϊατ (!..), καταλάβατε, ενώ και ο Τσίπρας εβραϊκή έχει την καταγωγή του!

Ο Τσίπρας, ως Π-Θ, δεν δίκασε τους “Χρυσαυγίτες”, αντιθέτως τους χρησιμοποίησε για να δυσφημήσει τον Εθνικισμό και τον Πατριωτισμό, αποδίδοντάς-τους / χρεώνοντάς τους στην “Δεξιά”, ενώ τα τομάρια αυτά είναι ΝΑΖΙ, όπως και ο Ζελένσκι δεν πείραξε τους Ουκρανούς ΝΕΟ-ΝΑΖΙ, τους οποίους μάλιστα έστειλε και(!) στο ΝΤΟΝΜΠΑΣ, όπου αυτοί δρώντας κρυφά και φανερά, “καθάριζαν” φιλο-Ρώσους!..

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΔΩ “ΔΙΚΟΥΣ” ΜΑΣ, ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ… ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ!

ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ “ΓΚΑΤΣ” ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, “ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ”, ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΠΩΣ ΠΧ

«ΦΙΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ “Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ” ΑΠΕΤΥΧΕ ή ΠΩΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΑΦΕΙΔΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΑΣ, ΕΠΙΣΗΣ!

ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΕΤΥΧΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ή ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΕΛΛΕΙΠΩΣ ή ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ή Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΛΠ, ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ “ΓΚΕΖΙ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ “ΠΟΛΕΜΑΤΕ” ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΙΧΕ, ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ(!) “ΠΙΑΣΕΙ” ΚΑΙ(!) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ, “ΑΛΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ”, ΤΟΝ ΡΤΕ!

ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΜΕ ΤΙΣ “ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ”, ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΑΝΕΤΕ -ΜΑΛΛΟΝ- ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΑΡ’ Ο,ΤΙ Ο ΠΑΝΥΨΗΛΟΣ Π-Θ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ “ΔΙΚΟΣ” ΣΑΣ!

ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ “ΠΑΛΕΥΕΤΕ” ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ “ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ”, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΓΑΛΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΑΣ ΟΣΜΑΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ Α/ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΕΠΕΣΣΩΡΕΥΣΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ… “ΑLEXİS”, ΌΠΩΣ ΠΧ ΤΗΝ Κ/Φ ΤΗΣ “ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ”, (η οποία δεν πρόκειται, ως φαίνεται να “ανανήψει”, αφού του… Τσίπρα ακολούθησε η “ΠΑΝΔΗΜΙΑ” και η λογικώς ακολουθούσα “Ενεργειακή Κρίση”, αλλά και τώρα ένας “τύποις” Πόλεμος, του οποίου όμως η μία εμπλεκομένη πλευρά, ήτοι η Υπερδύναμις Ρωσία ελέγχει κατά πολύ μεγάλα ποσοστά την ενεργειακή… ζωή της ΕΕ), ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΓΙΑ 99 ΕΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»!

Και ακολούθως ο πραγματικός φίλος και όχι ο λακκές με την λιβρέα, ο γλείφτης, κλπ, που μονίμως επαινεί, προσβλέποντας και μόνον σε μελλοντικά όποια οφέλη, λέει, αν “το’ χει”! Εγώ ή εμείς, λέμε ότι θα έπρεπε να κάνετε “αυτό” ή ότι τώρα θα πρέπει να κάνετε “αυτό” ή “εκείνο”, εδώ, κλπ, κλπ, κλπ!.. ]

Επανερχόμενος στον… “ΣΚΑΪ”!

Έφτασε στο σημείο, ο μετέχων στην συζήτηση, σοβαρός και νουνεχής πρώην ΥΦΑΜ και τέως Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κος ΣΤΕΦΑΝΗΣ, να ρωτάει τον ανταποκριτή του “ΣΚΑΪ”, αν έχει παρατηρήσει την τροχιά των όποιων, τέλος πάντων, βλημάτων ρίχνονται, ώστε να “δούμε” αν και οι Ουκρανοί ρίχνουν κανένα, προς Ρωσία μεριά! Αχαχαχαχαχαχαχα!..

Ο ίδιος… βλέποντας εικόνες από το Ουκρανικό “ΜΕΤΡΟ”, σημείωσε πως η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει και ανθρωπιστική κρίση (65.000 Ουκρανοί ευρίσκονται σχεδόν στα σύνορα με την Πολωνία, έτοιμοι “να την κάνουν”), ενώ σημείωσε την μη ενημέρωση των δημοσιογράφων από Ουκρανικής πλευράς!..

Ανέφερε, τέλος, και τις “Ημέρες Θεάτρου Επχσεων” (ανάθεμα και αν κατάλαβαν τίποτα οι παρόντες), και τις εκτίμησε για τους Ρώσους σε 30!..

Επειδή κάναμε “ζάπινγκ”, δεν νομίζω να έχασα τίποτα άλλο από τις “επισημάνσεις” του Στρατηγού, ο οποίος και ορθώς, περιορίστηκε περισσότερο σε στρατιωτικές, όπως σας είπα, επισημάνσεις!..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΕΟΣ!..

Μείνετε λοιπόν σε ό,τι εδώ, στον “Ε.Θ.”, και μέσα σε 3 μόλις άρθρα μας (με αυτό που τώρα διαβάζετε 4), σας γράψαμε και απεικονίζουν το τί πραγματικά γίνεται τώρα στην Ουκρανία!

ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ, ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, Η ΜΟΝΗ ΟΡΘΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ “ΣΤΥΛ” ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΥ, ΤΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ), ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΛΥΣΗ – ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΗ (Ε.Α.) ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΙΔΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΣΤΟ “ΟΠΕΝ”, ΤΟΥ… “ΣΜΠΟΓΚ” ΚΑΙ ΤΗΣ… “ΤΡΟΦΟΥ”, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ, “ΚΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ! ΑΝ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟ-ΡΩΣΙΚΗ Κ-Β ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.”; Επίσης, τόνισε, ότι ΔΕΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ Η ΔΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ (μήπως αυτό σας θυμίζει ό,τι εδώ γράψαμε στα… Ουκρανικά άρθρα μας;), κλπ, ενώ για να αποφύγει την σκόπελο, είπε “ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ, ΑΛΛΑ ΕΡΜΗΝΕΥΩ ΤΗΝ Ρ/ΣΤΑΣΗ – ΕΙΣΒΟΛΗ”, κλπ!.. ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟΛΜΗΡΟΣ Ο ΚΟΣ ΣΧΗΣ ή ΦΑΝΗΚΕ… ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΟΣΟ, ΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!..

Δηλαδή, ΑΝ ΕΛΕΓΕ ο Κος Σ.Κ. ότι δικαιολογεί την ρ/εισβολή, τί θα γινόταν; Να σας πω!

Θα τον “έπνιγε” το ΚΥΒΕΡΝΩΝ τα πάντα στην Ελλάδα σύστημα, που δεν θέλει “κριτική σκέψη”, αλλά λακκέδες και ένθερμους… υποτακτικούς και χειροκροτητές, σε ό,τι και όσα αυτό, κάθε φορά, πρεσβεύει!..

Η διαφορά όμως είναι ότι όταν ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ή ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – ΤΑ, τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΨΕΛΛΙΣΕΙΣ ΚΑΝ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, “ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ” ΠΑΝΤΟΥ!.. ΕΤΣΙ, Ο ΚΟΣ ΣΧΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ “Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ… ΜΙΑ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ… 4”!

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΔΡ ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ, ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΙΓΜΟΥΣ! ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ, ΒΓΗΚΕ Ο ΜΠΟΡΕΛ -Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΝ- ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ, ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΩΡΑ!

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ! ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ… ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΣΟΥ, ΚΛΠ;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΤΕ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΣΤΕ, ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ “ΚΟΝΕ” ΣΤΟΥΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ” ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΤΕ 2 ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΑ;

Α! ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ, ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ… ΦΙΛΟΥΣ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ, ΚΛΠ, ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ AKOMA ΠΙΟ ΑΠΛΑ!

 • ΝΑΙ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ “ΝΤΟΝΜΠΑΣ”, ΟΙ ΡΩΣΟΦΩΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ!
 • ΟΧΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ Ρ/… ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΗΔΗ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΥ “ΠΕΤΑΞΕ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ”, ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ!..
 • Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ… ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ (ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ, ΚΛΠ), ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗΣ, ΠΕΡΙ Ρ/ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΣ 5Ης ΠΡΩΪΝΗΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣ! (24-02-2022)
 • Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ “ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ” ΓΙΑ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΤΟΝΙΣΕ “ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”!..
 • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΠΩΣ, “ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙ”! ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙ(!) “ΕΙΔΙΚΗ Ρ/ΟΜΑΔΑ”, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ, Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ… ΚΩΜΙΚΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕΤΑ Η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ “ΑΝ ΘΕΣ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ Κ-Β ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ”!..
 • Ο ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΜΕΣΟ-ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΡΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΤΟΥ Ο/ΛΑΟΥ, ΕΝΩ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΑΠΛΩΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΤΕΛΙΚΩΣ ΝΑ ΗΡΩΟΠΟΙΗΘΕΊ!.. ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ!..
 • ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο/ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΟΦΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ Κ/Φ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΒΑΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ, ΑΠΩΛΕΙΕΣ!.. (ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΣΤΟΜΗΘΕΙΣΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ “… ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!…”)!..

1,2 “πραγματάκια” ακόμα! Διαβάστε!

 • Ο Λαβρώφ δεν είναι κανένας ερασιτέχνης πολιτικός! Μόλις άκουσε για αίτημα των Ουκρανών προς τους Τούρκους, να κλείσουν αυτοί τα Στενά στα ρ/πλοία, πολεμικά και μη, αμέσως “demek” αδιάφορα και με ένα “στυλ” άνετο και “αδιάφορο”, αναφέρθηκε σε “Τουρκική Δημοκρατία Της Βορείας Κύπρου”, ξέροντας τα σχέδια των Τούρκων για την Κύπρο και ό,τι και όσα αυτοί έχουν ετοιμάσει γι’ αυτήν!.. Έτσι, τους “πέταξε” το τυράκι αναφερόμενος σε  “ΤΔΒΚ”, ώστε να μην έβγαιναν οι Τούρκοι, μετά το Τ/”Σ.Ε.Α.”, που ακολουθούσε της δηλώσεως Λαβρώφ, και έλεγαν καμιά παπαριά για κλείσιμο των Στενών!
 • Και προσέξτε τώρα την απόδειξη (άλλη μια) του ότι μας διαβάζουν οι Τούρκοι ανελλιπώς και ότι ακολουθούν τις κινήσεις μας! Αφού βγήκαν (χθες) οι Τούρκοι και τόνισαν την “Συνθήκη του Μοντρέ” (1936) και συγκεκριμένα το σχετικό με το θέμα “Κλείσιμο Στενών Βοσπόρου και Δαρδανελλίων”, άρθρο 19 της Συνθήκης, βγήκε (σήμερα) ο Τ/ΥΠΕΞ και είπε πως τα στενά θα κλείσουν όταν και εάν ποτέ η Τουρκία η ίδια εμπλακεί σε πόλεμο!.. Δηλαδή αυτό που θα κάνουμε εμείς με τα 6 μίλια και την επέκτασή τους, αν είμαστε έξυπνοι και όπως πιστεύω, είμαστε!
 • Και τώρα σας ερωτώ! “ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ”; Θέλουν τα πάντα δικά τους, ενώ μονίμως κλαψουρίζουν παντού όπου βρεθούν, ως οι αγάμητες χήρες, οι πονεμένοι και καταφρονεμένοι της ζωής, κλπ, κλπ, κλπ!..
 • ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΗΤΟΙ ΤΟ ΠΑΩ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΩ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΖΗΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ! ΘΥΜΑΣΤΕ! ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΕΔΩ! ΤΑ ΑΡΘΡΑ “Η ΤΟΥΡΚΙΑ… ΤΩΡΑ”, ΑΡΚΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ!.. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ!.. (ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΕΔ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60)!..
 • ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟΚΟΠΤΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΟΥΡΑΓΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ!..
 • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟ ΜΑΖΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ “2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ” ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΠΑΡ’ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΑΚΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ”, ΕΧΟΥΣΑ ΚΑΜΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ!..
 • ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΡΑΨΕΙ, ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ… Η.Π.Α.!..

ΝΑ MHN ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ! NA MAΣ ΜΕΛΕΤΑΤΕ!..

 

2. ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 80 ΕΤΩΝ, ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ Ε/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΦΡΑΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΗΓΕΤΗ, Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, “ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ”!..

“Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ”!

Η κακέκτυπη επανάληψη του...«Τσοβόλα δώστα όλα» - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας

“ΤΟ “ΠΑ.ΣΟ.Κ.” ΣΤΗΝ Κ-Β, Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ”!

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”!

(ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ-ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ)!..

Σαν σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου βροντοφώναξε «Τσοβόλα δωσ' τα όλα» – διαφορετικό

3. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ! ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΕΜΜΕΤΙΚΟ ΠΑΝΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ; (“ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ”)!..

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΩΦΡΩΝΕΣ -ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ- ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Θ”4″ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΛΚΗ;

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!..

ΣΗΜ.: Η Ε/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΜΩΡΗΣΕΧΘΕΣ ΜΕ 26 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΟΥΚ, ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΝΟΠΛΟΣ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ!..

4.

Buyurun NATO’nun cenaze törenine!

25.02.2022

Bir önceki Amerikan Başkanı Donald Trump, Avrupalı müttefiklerin NATO’ya olan borçlarını ödememelerinden şikâyet ediyordu. Trump’a göre, “Avrupalılar bedavacılık yapıyordu” ve örgütün savunma bütçesinin yükünü sadece Amerikalı vergi mükelleflerinin omuzlarına bindirmek, adil bir davranış değildi.

Birinci Dünya Savaşı’nın sona erişinin 100. yıl dönümünde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’nın sürdürülebilir güvenliği için ABD’ye bağımlı olmayan, egemen bir “Avrupa Birliği Ordusu” kurulması fikrini tartışmaya açmıştı.

Macron, Avrupa Birliği sınırlarına dayanmış Rus tehlikesinin ancak bu “ordu” marifetiyle bertaraf edilebileceğini iddia ediyordu. Macron’un bu teklifi sıcak karşılanmadığı gibi Trump da bu öneriyi sert bir dille eleştirerek, “ bu çok aşağılayıcı. Avrupa önce NATO’ya olan borcunu ödemeli” şeklinde bir yanıt vermişti.

Belki bu aşamada daha önemlisi, Trump’ın NATO’ya yönelik eleştirilerinin dozunu artırmasına rağmen Rusya’nın Ukrayna’ya karşı uyguladığı saldırgan politikalara karşı tavır almaktan kaçınmasıydı. Bu noktada Trump, “tarihi iki kritik mesaj” vermeye çalışıyordu. Birincisi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Batı İttifakı’nın liderliğinden yoruldu ve bundan vazgeçmeye kararlı. İkincisi ise NATO Antlaşması’nın (Washington Antlaşması) 5. maddesinde belirtilen, “üye ülkelerden birine yönelik yapılan silahlı bir saldırının bütün üyelere yöneltilmiş bir saldırı olarak değerlendirileceği” hükmüne hiçbir üye artık bel bağlamasın.

Elbette bu mesajlar, ABD’nin ve NATO’nun yakın gelecekte uluslararası konumunun daha da zayıflayacağına dair var olan şüpheleri bir hayli güçlendiriyordu. Haliyle bu beklentinin Batı’nın karşısındaki Rusya gibi kuvvetleri cesaretlendirerek daha saldırgan politikalar izlemeye teşvik ettiği söylenebilir.

Şurası çok açık ki bugünkü Ukrayna krizinin asıl nedeni, AB, NATO ve ABD’nin Rusya’yı caydırma yeteneklerinin aşınmasıdır. Yani krizin temelinde Rusya’nın aşırı güçlenmesi değil Batı’nın güç kaybına uğraması yer alıyor. Nitekim Rusya karşısında işlevselliğini yitirmiş NATO, AB ve ABD’nin varlığı Ukrayna’da tüm çıplaklığıyla bir kez daha ortaya çıktı.

Bunun pek çok nedeni olabilir. Ancak içlerinden en dikkat çekeni, NATO ile Avrupa Birliği arasındaki iş birliğinin yetersizliği. Başarısız iş birliğinin ardında ise Avrupa’nın ekonomik ve siyasi zayıflıkları, “Brexit”, NATO içi uyuşmazlıklar ve ABD’nin güç kaybeden liderliği görülebilir.

Ukrayna krizinin transatlantik güvenlik ilişkilerinin geleceğinde önemli bir rol oynayacağı çok açıktır. Zira Ukrayna, telafisi olmayan bir sınav, bir dönüm noktası; Batı’nın savunduğu tüm değerlerin ve çıkarların test edildiği bir minder. Şayet Rusya, Ukrayna’daki hedeflerine kolayca ulaşırsa, elbette bunun birçok dramatik neticesi ortaya çıkacaktır.

Öncelikle ABD ve NATO’ya güvenlik açısından duyulan güveni yerle yeksan edecektir. Ardından Rusya’nın yumuşak gücünün hacmini artıracaktır. Dahası, AB ve NATO üyelerinin Rusya ile ikili antlaşmalar yapma eğilimini tetikleyecektir. Çünkü birçok devlet ABD ve NATO’nun oluşturduğu güvenlik mimarisinin veya şemsiyesinin artık işe yaramayacağını düşünmeye başlayacaktır ve böylece kendi ulusal güvenliklerini kendi alacakları tedbirler yoluyla sağlamaya çalışacaktır.

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün saldırıya uğraması, Birleşmiş Milletler Yasası’nın amaçlarına ve ilkelerine olan inançları da zayıflatacaktır. Nihayetinde dünyada barışı ve güvenliği korumakla yetkili kılınmış Güvenlik Konseyi’nin Daimi Üyesi Rusya tarafından Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenlik hakları saldırıya uğramıştır. Dolayısıyla bu durum devletleri, hukukun değil de gücün etkin olduğu klasik güç dengesi koşullarına geri döndürebilir!

DİRİLİŞ POSTASI

5.

1936 yılında imzalanan Montrö Sözleşmesi’nin 19. maddesi gündemde

Rusya Ukrayna arasındaki kriz resmen bir savaşa dönüştü. Yaşanan gelişmelerle birlikte Türkiye’nin mevcut krizdeki stratejik konumu yeniden değerlendirme konusu 

1936 yılında imzalanan Montrö Sözleşmesi'nin 19. maddesi gündemde
25.02.2022
Rusya’nın Ukrayna’yı resmen işgale başlamasıyla birlikte 1936’da imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni yeniden gündeme getirdi. Montrö Sözleşmesi, Karadeniz’i dünya denizleri içinde ayrıcalıklı bir yere konumlandırırken, Karadeniz’e kıyıdaş ülkeleri yakından ilgilendiriyor. Sözleşme özellikle Türkiye’nin tasarruflarına özel dikkat çekiyor.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ: TÜRKİYE 19. MADDEYİ DEVREYE KOYMALIDIR

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna’daki son durumla ilgili yaptığı açıklamada bölgede çatışmaların devam ettiğini belirterek, “Türk tarafı, kararını vererek iletecektir. Montrö antlaşmasının 19.’uncu maddesi devreye koyulmalıdır” demişti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: TÜRKİYE OBJEKTİF HÜKÜMLERİ UYGULAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde, düzenlediği basın toplantısında Montrö Sözleşmesi’ne atıfta bulunarak Ukrayna’nın, Montrö Sözleşmesi çerçevesinde Boğazların Rus savaş gemilerine kapatılması yönündeki talebine ilişkin değerlendirmesi de sorulan Çelik, Türkiye’nin bu durumda önüne gelebilecek bütün senaryoları değerlendiren çalışmaları, hem Dışişleri Bakanlığı hem Milli Savunma Bakanlığının, kapsamlı bir şekilde yaptığını belirtti.

Montrö Sözleşmesi’ndeki hükümlerde çeşitli detayların bulunduğunu aktaran Çelik, şunları paylaştı:

“Cumhurbaşkanımızın baştan beri söylediği, burada tansiyonun, herhangi bir gerginliğin olmaması ve barışın korunması çerçevesinde önümüze gelecek iki konu vardır, birincisi, Montrö Sözleşmesi’nin objektif hükümleri. Türkiye bu objektif hükümleri net bir şekilde uygulayacaktır. Çeşitli zamanlarda da başka devletlerin talepleri oluyor. Burada ikinci konu ise şudur, Türkiye’nin takdirine bağlı olan konularda da tabii ki Türkiye, savaşı derinleştiren, çatışmayı genişleten ya da herhangi bir şekilde bu gerginliği daha da yükselten konularda takdir hakkını barıştan yana, gerginliğin azaltılmasından yana kullanacaktır. Her bir başvuru kendi özgünlüğü içerisinde ele alınacaktır. Ama esas olan, herhangi bir gerginliğe ve savaşın derinleşmesine ya da yayılmasına imkan verecek bir tutum içerisine girilmemesidir.”

PROF. KURAN: MONTRÖ SÖZLEŞMESİNİN 19. MADDESİNİN 2. FIKRASI AÇIKTIR

Habertürk TV’de Afşın Yurdakul’un sorularını yanıtlayan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Kuran, gündemde olan Montrö Sözleşmesi’nin 19. maddesinin 2. fıkrasıyla ilgili şunları söyledi:

“TÜRKİYE VE KARADENİZ’E KIYIDAŞ DEVLETLERİN GÜVENLİĞİ”

Uluslararası uyuşmazlıklarda kısmi çatışmalarda aslında 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Üzerinden bu kadar yıl geçmesine rağmen, 2. Dünya Savaşı ve soğuk savaş, tek kutuplu dünyayı yaşamış olmasına rağmen, Karadeniz, Kırım, Gürcistan’da yaşananlara rağmen hayatiyetini koruyan Türkiye’nin titizlikle uyguladığı bir sözleşmedir. Sözleşmenin varlık sebebi giriş bölümünde ifade edilir. Türkiye ve Karadeniz’e kıyıdaş devletlerin güvenliği ile ihdas edilmiş ve uygulanacaktır.

“ŞU ANDA AÇIK BİR SAVAŞ DURUMU VARDIR”

19. maddede ise harp hali ve barış zamanında yabancı savaş gemilerin geçişi ayrıntılı şekilde düzenlenmiş. Şu an itibariyle 19. maddenin 2. fıkrası geçerlidir. Şu an açık olarak bir savaş durumudur. Çünkü iki taraf da askeri güç kullanıyor, açık bir savaş

 

-/-. Açık bir işgaldir ve Ukrayna’nın şu anda yaptığı kendi ülkesinin topraklarını kurtarma operasyonudur.

“19. MADDENİN SADECE ÜÇ İSTİSNASI VARDIR”

19. maddenin 2. fıkrası gayet açık ve nettir: Savaşan tarafların harp gemilerinin geçişi yasaktır. Bu şu anlama geliyor. Bunun sadece üç tane istisnası vardır. Birincisi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, ki o zaman BM yoktu Milletler Cemiyeti vardı, şimdi yerini Birleşmiş Milletler aldı. BM’nin alacağı ortak karar çerçevesinde yürütülecek harekatta savaş gemileri geçebilir. İkincisi bağlama limanlarından ayrılmış, Karadeniz’e kıyıdaş devletlerin gemileri dönmek için boğazları kullanabilir. Üçüncüsü de Türkiye’nin taraf olduğu yardım sözleşmesinin hükümlerine göre geçebilirler. Bu üç istisna dışında savaşan devletlerin harp gemilerini, savaş gemilerinin geçmesi söz konusu değildir. Zaten Ukrayna Ankara Büyükelçisi açıklama yaptı. Türkiye’nin hem boğazlarda hem sahasında, ki hava sahası Montrö kapsamı içinde değildir. Hiçbir zaman Türkiye’nin boğazlar üzerindeki hava sahasını hava araçları, savaş uçakları tarafından kullanılması söz konusu değildir. Sadece sivil hava araçlarına, uçuşlara açıktır. Bu da bildirim şartıyla yapılır. Dolayısıyla Türkiye’nin aynen 2008’de Gürcistan’a müdahalede, 2013’te Kırım işgali süreçlerinde yaşandığı gibi Türkiye titizlikle, uluslararası hukukla ve özelde Montrö Sözleşmesi’nin sorumluluğunda ilgili hükümleri uyguluyor. Ben yine uygulayacağını düşünüyorum. Bu da elzemdir açıkçası.

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-