Πέντε (5) Θέματα!..

Φίλοι μου / μας!

1. Για να μην “μασάτε”! Οι Τούρκοι έχουν ήδη στείλει “ΙΗΑ” και “SIHA” στην Κύπρο! (Έχουν και αντι-ραντάρ “HARM”, όπως και αριθμό βομβών “PAVEWAY” και “POPEYE” ).

Είναι κάτι που σας το έχουμε γράψει προ μηνών!

Το θέμα έπαιξε βεβαίως λίγες ημέρες πριν, καθώς φέρεται να ήταν ένα από τα… απαγορευτικά θέματα που έθεσε η Α/ΥΦΕΞ Κα Σέρμαν, στις συναντήσεις που είχε στην Άγκυρα!..

Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι πρόβλημα για τις ΤΕΔ, (ούτε όμως και για την… αμυνόμενη “Εθνοφρουρά”), αν δεν τα έχουν όλα τα ΜΕΑ τους σε μια συγκεκριμένη Βάση, την οποίαν υποτίθεται ότι θέλουν να “χτίσουν”, και για την οποίαν φέρεται να “κλωτσούν” οι Η.Π.Α., (τάχα λόγω Ισραήλ), αλλά τα έχουν σε διαφορετικά α/δ ή σημεία / περιοχές! Άλλωστε, για το υπόψη όπλο η διασπορά αποτελεί ξεχωριστή “Αρχή Μάχης”!.. 

Θυμίζω ότι σας έχουμε γράψει, επίσης προ μηνών, με στοιχεία, κλπ, πως οι ΤΕΔ είναι έτοιμες για επχ-σεις στην Κύπρο, “τη δγη”, με στόχο, όπως ακριβώς αναφέρεται στα σχέδιά τους, την σε 3 ημέρες κατάληψη και του υπολοίπου της Νήσου, με προέλαση – επίθεση!..

Φέρεται να έχουν “κατεβάσει” στα “Κατεχόμενα” επιπλέον “Κόσμο” (τουλάχιστον 10.000 άτομα), όπως και επιπλέον άρματα (περίπου 1 ΕΜΑ), ενώ στελέχη της ΤΘΤ που έχουν στο νησί φέρεται να εκπαιδεύτηκαν σε πραγματικές συνθήκες στην Β. Συρία, μαζί με το Τάγμα (ΠΖ) (πλέον και στην Κύπρο όλα τα… Πεζικά είναι “Κομάντα”), που είχε σταλεί από την Κύπρο, για τον ίδιο λόγο, στην ίδια περιοχή και το οποίο, (όπως και οι ΤΘνοι), μετά από απουσία μεγαλυτέρα των 6 μηνών, εξ όσων μπορώ να θυμηθώ, επέστρεψε στην Κύπρο!.. Επίσης, έχουν “κατεβάσει” επιπλέον / ικανότατο αριθμό πυρομαχικών!

Είχαμε γράψει πως επιθυμούν την δημιουργία ναυτικής Βάσεως στην Αμμόχωστο, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο ΡΤΕ είχε δηλώσει και όχι μόνον το Τ/ΥΠΑΜ!..

Σήμερα, φέρεται ότι προτίθενται και(!!!) δια της Αμμοχώστου να εισβάλλουν στα “Ελεύθερα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, θέμα που στενά παρακολουθούμε, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα “χώσουν”, στην πόλη αυτή “Φάντασμα”, στον κατάλληλο χρόνο και προ της ώρας “Η” που θα αποφασίσουν, Στρατεύματά τους!..

Τέλος, ξαναλέμε! Ο Ε-Τ πόλεμος θα αρχίσει από την Κύπρο και θα επεκταθεί σε Θράκη και Αιγαίο!.. Έχουμε αναλύσει και εξηγήσει εδώ το “γιατί”!..

Στην παρούσα χρονική περίοδο, Τούρκοι πράκτορες ή ορθότερα Όργανα γενικώς των Τούρκων έχουν “αλώσει” τα “Ελεύθερα”, ενώ προετοιμάζουν τους “δικούς” τους κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο!..

Οι Κοι αυτοί, αλλά και οι… Κες(!), (τις “παίζουν” πολύ και στην Κύπρο μας οι Τούρκοι), ασχολούνται μέχρι και με το τί γίνεται, (από “κυκλοφορία” κυρίως), και στις Βρετανικές Βάσεις!.. (Οι Τούρκοι στην Κύπρο και από κοντά και η ουρά τους, οι Τ/Κ, διαδίδουν, όλο και περισσότερο προϊόντος του χρόνου, πως οι Βρετανοί “στηρίζουν τον αγώνα τους” στο νησί 100%, όντας και αυτοί υπέρμαχοι της δημιουργίας 2 Κρατών στο νησί)!..

Έχουν “ξαναζωντανέψει” ακόμα και το δίκτυο των πορνών (κολόμπαρα, μπαρ πολυτελείας, μασατζίδικα, “επισκέψεις κατ’ οίκον”, κλπ), δίκτυο που “δούλευαν” για 10 ετίες σχεδιαστικά οι ΜΥ τους, κυρίως στην Λευκωσία και στοχεύουν πληροφοριακά κυρίως σε Ελλαδίτες Αξκούς και Υπξκούς, (ΕΛΔΥΚ και Δυνάμεις Κ/Δ), οι οποίοι αναζητούν, (κυρίως οι ανύπαντροι, οι… μοναχικοί ή… μονήρεις… , αχαχαχαχαχαχαχα) συντροφιά!.. Καταλάβατε!..

Στην παρούσα συγκυρία είναι “ζωσμένος” ο Κόρνος!..

Τέλος, η κατάληψη όλης της Κύπρου από την Τουρκία, θα την καταστήσει, “χωρίς άλλο”, τον αδιαμφισβήτητο Νο “1” “Παίκτη” στην Α. Μεσόγειο, αλλά και έναν απ’ τους σπουδαιότερους στην Μ. Ανατολή, απαλλάσσοντάς-την (ΙΣΩΣ!!!) και από “καταβολή δυνάμεων” στο ΘΕ του Αιγαίου, όπως και σ’ αυτό της Θράκης, και συνεπώς και από χωρίς λόγο στρατιωτικές εκεί επχ-σεις και άρα και από περιττές απώλειες σε προσωπικό, υλικά και μέσοί

Αν “πέσει” και η ελεύθερη Κύπρος, πολύ δύσκολα θα “κρατηθούν” Θράκη και Αιγαίο, και μόνον από το “ΜΗΔΕΝ ΗΘΙΚΟ” που θα καταλάβει τις λοιπές ε/Δυνάμεις και πλέον οι “Μεγάλοι” θα κληθούν να περισώσουν, ό,τι θα περισώνεται, από πλευράς Ελλάδος, διαμορφώνοντας, όπως αυτοί θέλουν, τα… νέα μας σύνορα, κλπ, κλπ, κλπ, μετά από τις τ/επιθέσεις στα 2 αυτά “Θέατρα Επχ-σεων” (“ΘΕ”)!..

Εδώ ακριβώς είναι και το κρίσιμο σημείο, στο οποίο αν δεν συνδράμουν οι Δυτικοί αποφασιστικά, κλπ, την χώρα μας, αν(!!!) τα πράγματα βεβαίως στο Πεδίο εξελιχθούν έτσι, (αν μας προδώσουν δηλαδή, για άλλη μια φορά οι Δυτικοί, με πρώτες τις Η.Π.Α.), θα πρέπει τότε να ζητηθεί η ρωσική συνεισφορά – υπξη, η οποία θα έχει αξία, μόνον αν τότε “κατέβουν” οι ΡΕΔ μέσα στην Τουρκία και σε επιλεγμένες στρατηγικές θέσεις – σημεία!..

Και κάτι ακόμα, μη στρατιωτικό!

Ο Πρόεδρος της “Κυπριακής Δημοκρατίας” Κος Αναστασιάδης, στον οποίον είναι φανερό πια ότι “ξύπνησε μέσα του” το ΕΟΚΑ-τζίδικο “DNA” του, [Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ(!)], εκτιμούμε πως θα πρέπει (φυσικά μαζί με τον Ε/Π-Θ), να “δει” το σοβαρότατο θέμα της “επανεκκίνησης” των Ε-Κ-Ισραηλινών σχέσεων (το γράφουμε επίτηδες γενικόλογα), μετά από την αλλαγή της Κ-Β και του Π-Θ στο Ισραήλ, από τον νέο 8-Κομματικό Κ-Βκό Συνασπισμό, μπας και τυχόν η νέα Κ-Β “φυσάει” διαφορετικά, έστω και λίγο, και αν “ναι”, να “δει” το “πώς” και να το διευθετήσει, ανάλογα βεβαίως και με πιθανά νέα ή επιπλέον “θέλω” της νέας στο Ισραήλ καταστάσεως… !..

Λογικά δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα και σε διαδικασία υλοποίησης ή σε εξέλιξη ευρισκόμενα θέματα, ανάμεσα στις χώρες Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, αφού ο νέος Π-Θ (για τα πρώτα 2 χρόνια) Κος Λάπιντ, του ακροδεξιού και θρησκευτικού (sic) “Γιαμίνα” (κατ’ ουσίαν, και υπό μίαν έννοια, πρόκειται για το εθνικιστικό Κόμμα του Ισραήλ), είναι πολύ πιο σκληρός στα εθνικά θέματα, απ’ ότι ήταν και είναι ο εξαίρετος Ι/Πατριώτης Κος Β. Νετανιάχου, ο οποίος, όπως σας είχαμε γράψει, όταν βαλλόταν από “πληρωμένες” διεθνιστικές γραφίδες, κατά τον 11ήμερο Ι-Π πόλεμο στην Γάζα, και(!) τον… “έφυγαν”* και(!) θα δικαστεί (Θα αθωωθεί πιστεύουμε, διότι πράγματι είναι α-θώ-ος)!

* Πανηγυρίζουν οι “Διεθνείς Εβραίοι” που έδιωξαν τον Νετανιάχου, αλλά δεν τους “έκατσε” και πολύ καλά ο ερχομός στα πράγματα του Λάπιντ!

2. Η αναλογία δυνάμεων στο Αιγαίο σήμερα, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, είναι 1 προς 4,5! (Υπέρ των Τούρκων φυσικά)!

Η Στρατιά  Αιγαίου είναι επίσης έτοιμη για επχ-σεις στο Αιγαίο, επχ-σεις καταλήψεως τουλάχιστον μιας βασικής νήσου, ώστε να υπάρξουν, σε περίπτωση μιας τ/επικράτησης,  τέτοια στρατηγικά αποτελέσματα, τα οποία να απειλήσουν / να απειλούν καλύτερα, την ολότητα και την ασφάλεια της ίδιας της ηπειρωτικής Ελλάδος!

Για παράδειγμα!

Μια αιφνιδιαστική κατάληψη και αποκλεισμός του Β. Αιγαίου από το ΤΠΝ, μαζί με μια κατάληψη, πχ της Λέσβου, οδηγεί σχεδόν αμέσως, και με μαθηματική ακρίβεια, στην απώλεια της Δ. Θράκης και της Μακεδονίας μας, φέρνοντας την Ελλάδα και πάλι στα σύνορα που αυτή είχε, λίγο πριν το Συνέδριο του Βερολίνου, το 1878, ήτοι στην Μελούνα, διευκολύνοντας, λίαν πιθανώς, και τα σημερινά σχέδια των “Διεθνών Εβραίων” γι’ αυτό που λέγεται ακόμα… Ελλάδα!..

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα υπο-πολλαπλασιαστεί, μένουσα εδαφικά περίπου η μισή και με ακολουθούντα διεθνή στόχο την εξαφάνισή της, η οποία θα είναι μάλλον εύκολη, λόγω της πολυεθνικότητός-της πια, η οποία της επεβλήθη απ’ τους ξένους ισχυρούς… “χειριστές”-της, ούσα παράλληλα και “γυμνή” από… παιδιά, 1 εκ-ριο σχεδόν των οποίων, μέχρι τώρα, την άφησαν για το εξωτερικό, με αποτέλεσμα αυτή να γίνει και πάλι έρμαιο στις ορέξεις των απογόνων χθεσινών γνωστών εχθρών της, αλλά και άλλων, νέων!..

Αν το “πράγμα” πάει έτσι, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, τότε, μέχρι το 2050, η Ελλάδα, όπως και οι γνήσιοι Έλληνες… πάπαλα! Η σημαία μας και το όνομά μας θα έχουν αλλάξει, ενώ ελάχιστοι θα είναι οι πραγματικοί Έλληνες!.. Ας μην ασχοληθούμε τώρα όμως, με τις όποιες νέες ονομασίες μας, νέα σύμβολα, κλπ, και γενικώς με τα όποια, πιθανά βεβαίως, όσο και υπαρκτά αυτά σενάρια!..

Ειδικότερα (Επανερχόμενοι στα στρατιωτικά ΚΑΙ πάντα “επιφανειακά”, για το… Αιγαίο):

 • Ο χρόνος πολεμικής συγκροτήσεως της “Στρατιάς Αιγαίου” είναι πια 72 ώρες! [“Γεμάτα” και ανεξαρτήτως των νέων εθνικών οδών, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί, σε κάποιες των περιπτώσεων (υπό προϋποθέσεις), να “κατέβει” και σε 48 ώρες]!..
 • Όλες οι παλιές (3) Μηχανοποιημένες Ταξιαρχίες είναι πια “Κομάντος” και πολύ εκπαιδευμένες, ενώ εξ αυτών, η 11η του Ντενιζλί φέρεται να έχει πολεμήσει στην Β. Συρία!
 • Η 28η Μ/Κ ΤΑΞ (του 4ου ΣΣ) είναι πλέον προωθημένη και στα 2/3 της αποστάσεως Άγκυρα – Σμύρνη (προς Άγκυρα), ενώ η Υδκσή της ευρίσκεται στο 1/3 (από την Σμύρνη), της ίδιας αποστάσεως!..
 • Η 57 Ταξχια (ΠΒ) είναι στην… θάλασσα!.. Καταλάβατε!..

Παράλληλα, οι Α/Α Πυροβολαρχίες είναι έτοιμες / “στημένες” και δίπλα τους είναι… σε αναμονή (sic) τα “MLRS”! (Σε όλα τα παράλια υπάρχουν ενεργοποιημένες 27 Πυροβολαρχίες)!..

Προσοχή! Οι “ATACMS” χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους, κατά το 2ο “Αποβατικό Κύμα”!

 • Τμήματα “Ειδικών Δυνάμεων” / (“Bordo Bereli”), του Τ/ΓΕΕΔ, είναι ήδη στην περιοχή της επαρχίας της Μούγλας, όπου και εκπαιδεύονται, όπως και τμήματα “SAS” και “SAT” ευρίσκονται σε όλους τους “αναχωρησιακούς” λιμένες και μαρίνες, όπως πχ του Ορέν, της Ντάτσα, του Νταλαμάν, κλπ!.. (Τα λιμάνια είναι ενωμένα με σιδηροδρομικές γραμμές)!..
 • Οι αριθμητικά 2 Ταξχίες Π/Ν του ΤΠΝ, (μία “τύποις”), είναι πανέτοιμες και σε… αγαστή συνεργασία με την Δκση Αποβατικών στην Σμύρνη. Τα νέα αερομεταφερόμενα πυροβόλα των 105 χλστ (“φιξ” με τους Π/Ν) είναι ήδη στην… θέση τους, έτοιμα για αεραμεταφορά και βολές!..
 • Η παλαιά Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών της Καισάρειας είναι επίσης έτοιμη, εφ’ όσον της ζητηθεί η συνδρομή της, με βάση τους κείμενους σχεδιασμούς! (Αυτή της Βιθυνίας / Μπολού “παίζει” πρωτίστως για Κύπρο)!..
 • Έτοιμη και δοκιμασμένη είναι και η Δκση μεταφορικών α/φ, (μικράς και μακράς ακτίνος δράσεως), όπως και τα Ε/Π τους, επιθετικά και μη!.. (Έχουν εκπαιδευτεί σε κίνηση με φώτα πορείας, στα παράλια, κλπ).
 • Είναι ενεργοποιημένοι όλοι οι παράκτιοι τ/σταθμοί υποκλοπών, οι οποίοι παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τα ραντάρ επιτηρήσεως εδάφους των Ελλήνων, στα απέναντι ε/νησιά!
 • Έχουν κάνει ασκήσεις μεταφοράς προσωπικού, μέσων και υλικών, με κρουαζιερόπλοια, για αιφνιδιαστικές αποβατικές επιθέσεις σε λιμάνια, οι οποίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα!..
 • Στην παρούσα συγκυρία έχει σχεδιασθεί συγκρότηση της “ΕΜÖGK”  για την Ν. Λέσβο! (Ιεραρχικά, πρώτα γι΄αυτήν! Την Λέσβο την “έπαιξαν” στον “Θαλασσόλυκο” και στην “Έφεσσο”,
 • “EFES 2018 (Photo)”
 • Efes Tatbikatı 2016'da 3 yabancı ülke askerlerine eğitim verildi
 • ΤΟ «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ! (βίντεο) – Νίκος Χειλαδάκης

T.C. Millî Savunma Bakanlığı on Twitter: "Efes-2021 Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatı; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Özel Kuvvetler arasındaki iş birliğini artırmak amacıyla Ege Ordusu Komutanlığı karargâhı ve birlikleri ile

Efes 2018: Σε εξέλιξη η μεγάλη άσκηση της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου | BriefingNews

 

 • Efes 2018: Σε εξέλιξη η μεγάλη άσκηση της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου | BriefingNews

Ρίχνουν ότι διαθέτουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο - Βίντεο πλήρους κλίμακας ελληνοτουρκικής σύρραξης... | Pentapostagma

 

Efes Tatbikatı Yine Basına Kapalı

 • με την ανάληψη νομίζω του ΥΠΑΜ απ’ τον Ακάρ, (έχουμε γράψει εδώ σχετικά), ενώ φέτος ήσαν / είναι πληροφοριακά πιο “κλειστοί”! Έχουν υπολογίσει για τα πρώτα 2 αποβατικά κύματα 6.000 άτομα)!
 • Το άρμα που θα “παίξει” πολύ σε αποβατική επχ-ση θα είναι το “Μ-60”!
 • Η περιοχή, η πλέον κρίσιμη (δεν γράφουμε το “γιατί”) για τις ΤΕΔ, στο “Θ.Ε.” ΑΙΓΑΙΟΥ, είναι γενικόλογα αυτή του Ντενιζλί (Μούγλα)! (Ορέν – Γκιουλλούκ – Ντενιζλί ΚΕΝΤΡΙΚΗ, Γκιοκόβα – Γιουλτσούκ – Σόκε 1η Γραμμή, και Μούγλα – Γιαταγάν – Σόκε, 3η Γραμμή! Η μεσαία ισαπέχει των 2 άλλων!
 • Οι Τούρκοι ξέρουν ότι θα την προσβάλλουμε, δυνατά και καταιγιστικά, την αρκετά μεγάλη αυτή εδαφική έκταση, και γι’ αυτό “βγάζουν” πολύ συχνά, εκπαιδευτικά, πολεμικές… αεροπορικές τους πτήσεις εκεί (sic), ανάμεσα σε Σάμο, Κω και Κω Ρόδο!.. (Όταν πετάνε σε κλειστούς σχηματισμούς, το κάνουν για να εκπαιδεύονται και πολεμικά, στο να φαίνονται δηλαδή ότι είναι “λίγα” τα α/φ τους, στα εχθρικά, ήτοι στα ελληνικά ραντάρ).
 • Η “Κεντρική Ναυτική Δκση” (Σμύρνη) έχει… ησύχως και… αθορύβως ενισχυθεί!
 • Για τα “KC – 135”, όπως και για το τ/ΑΤΑ, στο Δορύλαιο, τα ξέρετε όλα άριστα από την καθημερινή τους σχεδόν καθ’ ημών δράση!..
 • Τις νήσους Ίμβρο και Τένεδο, (το προβλεφθέν καθεστώς των οποίων… ξεχνούν να αναφέρουν οι Τούρκοι, όταν κυρίως αναφέρονται στην Λωζάννη και στην στρατικοποίηση των ε/νήσων, αυτών παρά την Μ. Ασία), το προσωπικό, μέσα και υλικά που έχουν επάνω, κλπ, θα τα εξετάσουμε εσκεμμένως ξεχωριστά!..
 • Πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι οι ΤΕΔ έχουν ήδη βάλλει “SIHA”, σε πολεμικά α/δ τους και βάσεις τους, πλησίον των νήσων μας στόχων τους!.. (Άλλωστε η μεταφορά τους, όπως και η μετακίνησή τους είναι εύκολη, αφού “μιλάμε” για ένα μεγάλο… πακέτο)!
 • Περισσότερα για θέματα αποβάσεων ίσως στο μέλλον! Για σήμερα και καταληκτικά, να πούμε μόνον πως κύριος στόχος του επιτιθεμένου είναι να μην μπορεί ο αμυνόμενος να εντοπίσει το “πού” εφαρμόζεται η κυρία απόβαση, δια της κυρίας αποβατικής του δυνάμεως!..
 • Να πούμε τέλος πως, εκτιμούμε ότι το γεγονός πως πλέον “OR-GENERAL” Δκτες στις τ/Στρατιές, ήτοι Αντγος 4 αστέρων είναι μόνον ο Δκτης της 1ης Στρατιάς, και οι λοιποί 3 είναι “KOR-GENERAL”, ήτοι Αντγοι 3 αστέρων, δηλώνει και(!) την επιθυμία της τ/ηγεσίας (Τ/ΓΕΕΔ – Δνση Διακλαδικών Επχ-σεων), να φέρει ίσως πιο κοντά επιχειρησιακά τα διάφορα επίπεδα Δκσεως, των 3 Κλάδων, αλλά το αυτό και εντός του κάθε Κλάδου!.. (Θεωρητικά γίνεται έτσι πιο συμπαγής η ανάπτυξη της όποιας συνολικής επιχειρησιακής δυνάμεως)!

3. Πράγματι οι Η.Π.Α. θέλουν την επιστροφή των “S-400” από την Τουρκία στην Ρωσία και τίποτε άλλο!

Ήδη κάποιοι μέσα από το Τ/ΥΠΑΜ, με εντολή Ακάρ, είχαν αρχίσει κάποιες… ανιχνευτικές προσεγγίσεις με τους Ρώσους, ώστε να δουν και το τί λένε σχετικά οι Ρώσοι, αν δηλαδή θα δέχονταν, και υπό ποίες συνθήκες, πίσω, τα τουρκικά αυτά συστήματα! (Σήμερα, κάτι τέτοιο δεν “παίζει” πια, αφού οι Ρώσοι δεν δίνουν λεφτά πίσω, ούτε δέχονται τα τ/πισωγυρίσματα, γι’ αυτό και ο ΡΤΕ “βγήκε”, τελεσίδικα όπως εμείς πιστεύουμε, και δήλωσε πως “τους S-400 τους πήραμε, διότι τους χρειαζόμασταν”)!..

Τα πάντα θα κριθούν στην επικείμενη “τετ-α-τετ” συνάντηση ΡΤΕ – Μπάϊντεν, αλλά και στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου, όπως ο ίδιος ο ΡΤΕ έχει προσφάτως δηλώσει, θα ζητήσει να του πει η κάθε χώρα το “πώς” βλέπει την Τουρκία και “γιατί την βλέπει, όπως την βλέπει”, κλπ!.. Καταλάβατε!..

Η τελική τ/θέση (η οποία και θα… παρουσιασθεί / θα ακολουθηθεί στις Βρυξέλες “μεθαύριο”), εκτιμούμε πως θα διαμορφωθεί στο τ/”Κυβερνητικό Συμβούλιο” της 10ης Ιουνίου 2021, υπό τον Τ/ΠτΔ, όπου θα τεθεί (και!) το θέμα “Τουρκία – Δύση, Σήμερα” σε μια πολύ γενικόλογη / επιφανειακή όμως μορφή και συγκεκριμένα ως περίληψη της αποφάσεως που ήδη πάρθηκε για την τ/θέση – στάση, στο τελευταίο “Συμβούλιο Ασφαλείας”, και πάλι υπό τον ΡΤΕ, και με μόνον στόχο την τυπική επικύρωσή της, απ’ το σύνολο του “Κυβερνητικού Σώματος”!..

Εμείς, (είθε να διαψευστούμε), πιστεύουμε πως οι Τούρκοι δεν θα υποκύψουν στις Α/πιέσεις, στα Α/”Θέλω”, που ήδη γνωρίζουν άριστα και τα οποία μετέφερε προσφάτως και δια ζώσης στους Τούρκους η Α/ΥΦΕΞ Κα Σέρμαν!

Πιστεύουμε πως ο ΡΤΕ “δεν θα τα βρει” με τον Α/Πρόεδρο και πως πλέον θα αρχίσει να ενεργεί πιό ασύμμετρα και περισσότερο ανεξέλεγκτα, σε ό,τι αφορά την τ/πολιτική πρακτική στο Πεδίο, θεωρώντας την χώρα του ως μια περιφερειακή υπερδύναμη, σχεδόν ισοδύναμη των Η.Π.Α.!.. (Εδώ πια “το τ/θηρίο που ξεψυχά”, που σας γράφαμε, απ’ το 2015 ακόμα, θα θεριέψει, θα αρχίσει να… σκούζει πολύ δυνατά και θα αρχίσει να… κλωτσάει, δείχνοντας πως… ξαναγεννήθηκε, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ετοιμοθανάτους, οι οποίοι, λίγο πριν τους βγει η ψυχή, δείχνουν, για λίγο φυσικά, το ίδιο)!..

Αποκλείεται να δεχθεί η σημερινή Τουρκία την αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής της πολιτικής, ήτοι το τέλος της παντοδυναμίας του ΕΥΡΑΣΙΑΝΙΣΜΟΥ στην χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σημαίνει, και να αλλάξει πολιτική , έστω και λίγο, πόσο μάλλον “άρδην”, όπως θέλουν, και ορθώς, οι Η.Π.Α.!

Αυτό θα δεσμεύσει και τις ΤΕΔ, που ακόμα και αν(!) αποχωρήσει (ξαφνικά όπως έχουμε πει) ο ΡΤΕ από τα πράγματα, θα είναι υποχρεωμένες μετά να ακολουθήσουν την ίδια στάση, αφού μετά η όποια τυχόν αλλαγή της τ/πολιτικής θα σημάνει την οριστική υποδούλωση των Τούρκων στις Η.Π.Α. και στα προστάγματά τους!..

Η Τουρκία στη συνέχεια και εκ των πραγμάτων, (γνωρίζοντας και το “τί” της επιφυλάσσει το 2023 η… Λωζάννη), θα θελήσει να “εκβιάσει” τις Η.Π.Α. (ειδικά αν οι Βρετανοί την στηρίζουν κρυφίως / υπογείως) και ένας τέτοιος εκβιασμός θα μπορούσε να ήταν / να μεταφραζόταν μέχρι και σε μια τ/στρατιωτική επίθεση στον Ελληνισμό (Ελλάδα, Κύπρο), με τους γνωστούς, εκπεφρασμένους ανερυθρίαστα, τ/στόχους, εφαρμόζοντας την γνωστή ρήση “αποθανέτω η ψυχή μου, μετά των αλλοφύλων” και με την φράση “και ό,τι βγει”, στο μυαλό της τ/ηγεσίας!..

Κάτι τέτοιο, όπως έχουμε αναλυτικά εξηγήσει, θα οδηγήσει σε παγκόσμιο, στα…μέρη μας, πόλεμο και τελικά στην ολική Κ/Φ της Τουρκίας!

4. Για το γεγονός ότι η Στρατιά Αιγαίου είναι “τύποις” εντός ΝΑΤΟ (ουσιαστικά “εκτός”), και ότι σχεδόν ολόκληρη η Νότιος Τουρκία “εκτός”, στοχεύοντας και μόνον την Κύπρο, φέρει σίγουρα ευθύνη και το ΝΑΤΟ, που πονηρά σκεπτόμενο το είχε επιτρέψει, και το επιτρέπει ακόμα, στην Τουρκία και στις… ΤΕΔ! Η ε/Κ-Β πού είναι όμως;

5. Η πραγματική ονομασία των 4 τ/Στρατιών, αναλόγως της επχ-κής ευθύνης τους θα έπρεπε να ήταν / είναι:

 • 1η Στρατιά / Κωνσταντινούπολη = Βαλκανική Στρατιά.
 • 2η Στρατιά / Μαλάτια = Στρατιά Μέσης Ανατολής.
 • 3η Στρατιά / Ερζιντζάν = Στρατιά Καυκάσου και Κ. Ασίας.
 • Στρατιά Αιγαίου / Σμύρνη = Στρατιά Αιγαίου και Α. Μεσογείου. (Νάτη και… η Κύπρος)!..
 • Και υπάρχει ασφαλώς και μια “Στρατιά Εσωτερικής Ασφαλείας”, (για να μην δουλευόμαστε Τούρκοι μεταξύ μας), της οποίας την έδρα (κεντρική λογικά) της Διοικήσεώς της, την δομή της, κλπ, λέμε να τα “αγγίξουμε” όλα αυτά, ως θέμα, προσεχώς!..
 • ΕΛΛΗΝΑΣ
 • -/-