Παρέμβαση Νο “3”! Μόνον Στον “Ελληνικό Θρύλο”!..

 Είσοδος της Τουρκίας στο 2020!

1.

Η Τουρκία εισήλθε στο 2020 έχοντας, στο πλαίσιο του δόγματός της ότι “η άμυνα της χώρας ξεκινά έξω από το έδαφός της”, επιτεθεί (σε θεωρητικό επίπεδο βεβαίως, αλλά επιτεθεί) και στην Ελλάδα, με το άκυρο Σύμφωνό της με την Λιβύη του Σατσάρ!

– Η… θεωρητική αυτή ή σε διπλωματικό -αν θέλετε να το εκφράσουμε αλλιώς- Πεδίο, εναντίον μας επίθεση είναι το “1ο επίσημο Βήμα” της, ενώ το 2ο και τελευταίο θα είναι το στρατιωτικό, αυτό που θα εκδηλωθεί επίσης “έργοις” / “πράξεσι” (είναι πλέον θέμα χρόνου) και το οποίο θα οδηγήσει σε ΕΤ σύρραξη, με ό,τι επακόλουθα αυτή θα επιφέρει στην… γειτονιά μας, αλλά και παγκόσμια, μια ΕΤ σύρραξη, που όλα δείχνουν πως θα είναι και η τελευταία αναμέτρησή μας με τους συγχρόνους / “σημερινούς” απογόνους των Μογγόλων!..

Το τ/Δόγμα αυτό, το οποίο εμείς ονομάσαμε τ/”Επιθετική Άμυνα, όπως έχουμε πει, “πέρασε” και εγκρίθηκε από το τ/ΣΕΑ, λίγο μετά από το αποτυχόν χειραγωγηθέν “Κίνημα” της 15ης Ιουλίου, του 2016, και ήταν και παραμένει η βασική στρατηγική σκέψη των Τ/Ευρασιανιστών Στρατηγών ε.α. και ε.ε. (μαζί ασφαλώς με την στροφή της χώρας προς Ρωσία και Κεντρική – Ανατολική Ασία, με πρώτο στόχο την Κίνα), των οποίων αυτών Στρατηγών προϊσταται εισέτι ο παλαιός πράκτορας της ΜΙΤ (ΜΑΟ-ϊστής υποτίθεται στα νεανικά του χρόνια) Πρόεδρος του παλαιού “Εργατικού Κόμματος” / “Işçi Partisi” και νυν Πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου Αριστερού Εθνικιστικού Κόμματος ή Κόμματος “Εμπροσθοφυλακή”, “Κόμμα Πατρίδα” / “Vatan Partisi”, Ντογού ΠΕΡΙΝΤΣΕΚ!

– Θυμίζουμε και πάλι πως το Κόμμα των “Γκρίζων Λύκων”, όπως καθιερώθηκε να λέγεται το “Εθνικιστικό Κόμμα Δράσης” (“ΜΗΡ”) του υποστηρικτή “σήμερα” και θα υποστηρίζαμε και συγκυβερνήτη του ΡΤΕ, Ντεβλέτ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, είναι σε… Εθνικισμό, τουλάχιστον … Β’ Εθνική, εμπρός στο “Κόμμα Πατρίδα”, όπως το αυτό συνέβαινε και με το “νεκρό” πια “Εργατικό Κόμμα”, του ιδίου… γεννήτορος!..

– Στο VATAN PARTİSİ ανήκει και ο Υποναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος φέρεται να είναι και ο σχεδιάσας την “Γαλάζια Πατρίδα” / “Mavı Vatan! Προσέξτε την κοινή λέξη “Πατρίδα” / “Vatan” στον τίτλο του Κόμματος και στο Σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”, που -επιμένουμε να λέμε- ότι εμείς δώσαμε την αφορμή στους Τούρκους να το αναγάγουν σε απόλυτο εθνικό τους “must”!..

[O ίδιος αυτός Αξκός είναι και ο “εφευρέτης” (sic) των 70 “Κριτηρίων, σύμφωνα με τα οποία εκρίθησαν και κρίνονται άπαντες οι Τούρκοι και κυρίως αυτοί των ΤΕΔ (περισσότερα από 800.000 άτομα), αν ήσαν ή αν είναι μέλη της… “FETÖ”, “Κριτήρια” που έγιναν ολόκληρο λογισμικό, ώστε να “δουλεύεται” όλο αυτό / όλη αυτή η διαδικασία και ηλεκτρονικά]!..

Η ανάγκη πλέον για “καθαρά” τ/στρατιωτική σχεδίαση ή αλλιώς η ανάγκη για “καθαρά” εθνική στρατιωτική σχεδίαση και όχι πλέον στρατιωτική εθνική σχεδίαση προσαρμοσμένη στον ΝΑΤΟΪΚΟ σχεδιασμό, όπως συνέβαινε από το 1950 ουσιαστικά, και μέχρι το 2016, κρίθηκε, από την τ/πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ως ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ(!!!), αφού ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ τ/”ΕΘΝΟ-ΚΡΑΤΟΥΣ”, όπως αυτό δημιουργήθηκε και αναγνωρίστηκε διεθνώς τον Ιούλιο του 1923, στην Λωζάννη, δια της ομωνύμου Συνθήκης, η οποία στις “Μυστικές της Πρόνοιες” αναφέρει ρητώς ότι η Τουρκία θα είχε / θα έχει ζωή 100 ετών, δηλαδή έως το 2023!..

[Οι Τούρκοι, πράττοντας πολύ έξυπνα, δεν κάνουν ΠΟΤΕ αναφορά, ούτε καν μνεία, στις “μυστικές πρόνοιες” της Λωζάννης, κλπ, αλλά μονίμως αναφέρονται στις Σέβρες, που ακριβώς / που ομοίως τις “έσβηναν” κάποτε από τον… Χάρτη, αμέσως μετά από την διάλυση της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”, το 1918! (Πρόκειται για το περίφημο “Σύνδρομο των Σεβρών”, που τους κατατρέχει)!..

Έτσι, μετά το Σύμφωνό τους με τον τουρκικών ριζών Λίβυο “Πρόεδρο – Σφραγίδα” Σαράτς, “Σύμφωνο” το οποίο εμπεριέχεται ως ξεχωριστό “Κεφάλαιο” στην εργασία περί “Γαλάζιας Πατρίδος” του Γιαϊτζί, που αυτός είχε συγγράψει στην αντίστοιχη της ελληνικής, τ/ΣΕΘΑ / “Ακαδημία Πολέμου”, “βγήκαν” και δήλωσαν στεντορείως πως -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- “ανατρέψαμε τις νέες Σέβρες”, θέλοντας, αφ’ ενός, να “περάσουν” το μήνυμα στην “Διεθνή Εξουσία” ότι δεν θα διαλυθούν το 2023, αλλά και δείχνοντας, αφ’ ετέρου, την μείζονα ΦΟΒΙΑ που τους διακατέχει, για το λίαν επισφαλές μέλλον τους! (Το Ε/ΥΠΕΞ έχει φτάσει μέχρι την αναφορά της τουρκικής “νευρικότητος”, βασικό στοιχείο τις περισσότερες φορές της Φοβίας, χωρίς όμως, ποτέ έως τώρα, να αναφερθεί σε τ/φοβία ή έστω σε συμπεριφορά θνήσκοντος θηρίου ή σε συμπεριφορά ανθρώπου προ του επικειμένου θανάτου του και μάλιστα ολίγον προ του επιθανατίου ρόγχου του)]!..

Την πολιτική αυτή, την οποίαν το Δόγμα αυτό εκφράζει (ουσιαστικά δηλαδή αποτελεί την επιλεγείσα “Στρατηγική Σωτηρίας” της Τουρκίας), ακολουθεί σήμερα η γειτονική μας αυτή χώρα, με τους πολιτικούς της και τα όποια έμψυχα και… άψυχα Όργανά της και “ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ“!!!

– Αν τώρα, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, “κάτσουν” στην Τουρκία, “αγαθή τη τύχη”, και παράπλευρα… ωφελήματα [αυτά πχ, που λανθασμένα, πάντα κατ΄εμάς, κάποιοι “αναφέρουν” ως… Νεο-Οθωμανισμό ή ως προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί τοπική Υπερδύναμη (sic) ή ό,τι άλλο, κλπ], τότε βεβαίως και θα είναι άπαντα… καλοδεχούμενα από τους Τούρκους!.. Ο βασικός όμως στόχος της Τουρκίας είναι η ΣΩΤΗΡΙΑ της και ΜΟΝΟΝ αυτή!

BUNU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYIN ARKADAŞLAR”!

(Όπως θα έλεγε και ο ΡΤΕ)

Ή

“DON’T YOU NEVER FORGET ABOUT THIS, FRIENDS”!

Στο σημείο αυτό να τονισθεί ότι η Τουρκία θεωρεί πλέον την Ελλάδα “ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ”, όπως πρόσφατα δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Τσαβούσογλου, “δικαιώνοντας” τα όσα απ’ εδώ, σχεδόν προσφάτως, σας είχαμε για άλλη μια φορά γράψει και επισημάνει!.. Θα τα θυμάστε φαντάζομαι!..

– Επίσης, η Τουρκία εισήλθε στο 2020 με τον Τ/ΥΠΑΜ και πραγματικό Α/ΓΕΕΔ Χουλουσί ΑΚΑΡ, τον αγαπημένο μας “Καραγκιοζάκο”, να έχει δηλώσει (13-12-2019), πως: “Είμαστε σήμερα, όπως το 1974”!!!

2. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του παραπάνω Δόγματός της, πλην της Ελλάδος και τα όσα πιο πάνω αναφέραμε και αφορούν την χώρα μας, η Τουρκία επίσης και σε ό,τι αφορά τα όμορά της Κράτη: 

  • Έχει εισέλθει στρατιωτικά, και συνεπώς και πολιτικο-οικονομικά, στην Β. Συρία (Ιντλίμπ, κλπ).
  • Έχει ομοίως εισέλθει στο Β. Ιράκ, όπου διατηρεί και στρατιωτική Βάση (“Μπασίκα“), όπου υποτίθεται ότι εκπαίδευε και εκπαιδεύει Ιρακινούς στρατιωτικούς, ενώ παράλληλα επιχειρεί εκεί και κατά των Κούρδων μαχητών του “ΡΚΚ (με την τακτική, εδώ και κάποια χρόνια, της “Τίγρεως”), των οποίων ΡΚΚ-άδων το άδειο – κενό πλέον ψυχών, αλλά πολυ-συμβολικό “Κεντρικό Στρατηγείο” τους στο όρος Καντίλ (Κανδήλι) αδυνατεί να καταλάβει, παρ’ ότι διακαώς -και ορθώς απ’ την πλευρά της- το επιθυμεί!
  • Ευρίσκεται επιπροσθέτως και… πολλαπλώς και στην “Αυτόνομη Κουρδική – Μπαρζανική (Αφοι Μπαρζανί, Αχαχαχαχα)- Διοίκηση του Β. Ιράκ”, στο Ιράκ!
  • Έχει εισβάλλει στην υφαλοκρηπίδα / ΑΟΖ της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, έχοντας – DE FACTO – ανατρέψει τα όποια, κάποτε υπάρξαντα, όπως αποδείχθηκε, Ε-Κ “ενιαία αμυντικά δόγματα”!.. Επιπροσθέτως, η Τουρκία έχει -κυρίως τον τελευταίο χρόνο- κρυφίως και φανερώς ενισχύσει στρατιωτικά* (προσωπικό – μέσα – υλικά) τις δυνάμεις της (σε προσωπικό, κυρίως με “Κομάντος”), όπως και αυτές των Τ/Κ, στα “Κατεχόμενα”, “συζητάει” (sic) για “άνοιγμα” εκεί ναυτικής βάσεως, έχει μεταφέρει “drones” (και επιθετικά / “μικρά” βεβαίως, όπως πχ είναι αυτά της ΜΙΤ και των αστυνομικών επχσεων, ομοιάζοντα -για να καταλάβετε- σ’ αυτά τα Βουλγαρικά που χρησιμοποιούσε κάποτε στην Άγκυρα, αλλά πολύ περισσότερο εξελιγμένα), το ηλεκτρονικό σύστημα “Κοράλ” (Α2), κλπ, όντας στρατιωτικά καθ’ όλα έτοιμη πλέον, “ανά πάσα στιγμή”, και δεδομένης ευνοϊκής γι’ αυτήν πολιτικής συγκυρίας, να προελάσει προς τα “Ελεύθερα” της “Κ.Δ.”, ενώ κυρίως για να συσκοτίσει τις στρατιωτικές της προετοιμασίες, ομιλεί εδώ και κάποιο χρόνο και για “άνοιγμα” – εποικισμό της Αμμοχώστου (με ό,τι αυτή ως ενέργεια συνεπάγεται, όπως πχ αρπαγή περιουσιών των Ε/Κ, περαιτέρω αλλοίωση του δημογραφικού της “Κ.Δ.”, με στόχο την ολοκλήρωση της ανατροπής, του κάποτε 80% Ε/Κ – 20% Τ/Κ, κλπ, κλπ, κλπ), “άνοιγμα” της Αμμοχώστου ή “Πόλεως Φάντασμα”, που θα εξυπηρετήσει βεβαίως και τον στόχο της δημιουργίας ναυτικής βάσεως πλησίον -σχετικά- της πόλεως! (Η βάση έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται)!..
  • Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο,ΤΙ Η… ΑΟΡΤΗ (ΑΝΙΟΥΣΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ – ΚΟΙΛΙΑΚΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ!..
  • * Εκτιμούμε ότι οι Τ/Επιτελείς θα πρέπει να έλθουν σε μια μορφή διαβούλευσης (sic / αχαχαχαχαχα) μεταξύ τους, καθ’ όσον τα όρια, μεταξύ του τί δίνουμε πληροφοριακά στον αντίπαλο, προκειμένου να τον επηρεάσουμε ψυχολογικά (“εν προκειμένω” πρόκειται για επίδειξη της τ/Ισχύος, την οποία η τ/”πολεμική μηχανή” διαθέτει) και της… ηλιθίως, εκ μέρους μας, διαρροής πληροφοριών προς τον αντίπαλο, είναι… “σκοτεινά”, είναι ασαφή και δυσδιάκριτα, με αποτέλεσμα να μπαίνουν… “αυτογκόλ”!..
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Παντού, όπου η Τουρκία ευρίσκεται στρατιωτικά σε εμπόλεμες περιοχές έξω από τα εδάφη της, ευρίσκεται με δυνάμεις “proxy”(!) (νόμιμες και μη, όπως πχ τον “İSİS” και κατ’ αυτούς “DEAS”) και όχι δικές της! Ακολουθεί πάντα την Αρχή του Νεο – Γενιτσαρισμού” (χρησιμοποιώντας πάντα ως μέσον, ως… “Πασπαρτού” το άφθονο χρήμα, με το οποίο, κάθε φορά, εξαγοράζει συνειδήσεις κρισίμων κυρίως προσώπων), μια Αρχή, με την οποία επιδιώκει να ελαχιστοποιεί ή και να μηδενίζει ακόμα τις απώλειες τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού, στα διάφορα μέτωπα, σε συνδυασμό πάντα και με την Αρχή της “Σίγουρης ή Βεβαίας Νίκης”, η οποία κυρίως στηρίζεται στην λειτουργική Τακτική της Ύαινας!

Οι Τούρκοι ακόμα, στέλνουν σε εμπόλεμες, εκτός των εδαφών τους, ζώνες – περιοχές, όπου εκτιμήσουν ότι απαιτείται, ότι επιβάλλεται (κρυφά και φανερά, αναλόγως), κυρίως Αξκούς τους, ως συμβούλους, ως συντονιστές, κλπ, και πάντα με συγκεκριμένη στόχευση!.. Επίσης, δύναται -κατά περίπτωση- να εμπλέξουν, σε ό,τι αφορά “καθαρά” δικές τους δυνάμεις, κυρίως “Ειδικο-Δυναμίτες” τους, ήτοι “Bordo Bereliler” και μέχρι επιπέδου -κυρίως- Λόχου, της μορφής “Ανεξαρτήτων Δριών”!.. Ασφαλώς εκεί όπου άλλοι “καθαρίζουν” γι’ αυτούς, όπως πχ στο Ιντλίμπ, της Β. Συρίας, κλπ, στέλνουν ακολούθως, και “στα σίγουρα” πια, και δικές τους, λοιπές των “Ειδικών Δυνάμεων”, δυνάμεις!.. Καταλάβατε!..

Με την Ρωσία και το Ιράν τέλος, σε ό,τι αφορά άλλες 2 με την Τουρκία συνορεύουσες χώρες, η Τουρκία έχει πια βαθιά στρατηγική σχέση, την οποία δεν τολμούμε απλώς, αλλά ευθέως χαρακτηρίζουμε ως “ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΣ”, κυρίως μάλιστα με την Ρωσία!.. 

ΠΡΟΣΟΧΗ τώρα!

Οι Τούρκοι, έχοντας εισέλθει στο 2020, πιστεύουν(!) πως έχουν πλέον φυσική τους Σύμμαχο την μία των “Υπερδυνάμεων” Ρωσία, απέναντι στην Αμερική του Αντι-Διεθνιστή και Αντι-Παγκοσμιοποιητή Τραμπ, αλλά απέναντι και(!) στους φίλους τους Ευρωπαίους, αφού θέλουν πάντα αυτοί και με όλους να έχουν τον τελευταίο λόγο! (Στο “σάϊτ” μας έχει αναλυθεί και εξηγηθεί σαφώς η τουρκική πολιτική συμπεριφορά και έχουν δοθεί ευκρινείς απαντήσεις στα κείμενα “γιατί”, σε όσα τουλάχιστον απ’ αυτά μπορούσε να σκεφτεί το μυαλό τωνΑγγέλων μας)!..

  • Ποιά είναι όμως η αλήθεια και κυρίως για την Ρωσία; Διαβάστε! (Εδώ, αν και δεν θα έπρεπε, βοηθάμε τους Τούρκους! Διαβάστε καλά εκεί στο Τ/ΓΕΕΔ κυρίως)! 

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τους Τούρκους και(!) για να διασπάσουν την δυτική συμμαχία στο πιο ευαίσθητο σημείο της, αυτό του τ/εδάφους, αλλά και(!) κυρίως για να πολεμήσουν το Ισραήλ, το οποίο αποτελεί και τον 1ο “σήμερα” Ρ/Στόχο, αφού το Ι/Κράτος* θέλει, μέσω των σχεδιασμών του, τους οποίους υποστηρίζουν οι Η.Π.Α. πιο πολύ σήμερα, από κάθε άλλη φορά, να γίνει μια “Μικρή Αμερική” στην περιοχή του, μέσω κυρίως της ενέργειας και του υφισταμένου και σε εξέλιξη σχεδίου περί “Μεγάλου Ισραήλ” (τα έχουμε αναλύσει όλα αυτά στο “σάϊτ” μας), κάτι που προσκρούει στα αντίστοιχα μεγαλεπήβολα σχέδια και οραματισμούς των Ρώσων, οι οποίοι πχ δεν θέλουν να δουν να χάνουν το ενεργειακό μονοπώλιο, που διατηρούν με την Ευρώπη, δεν θέλουν να δουν το Ισραήλ να κυριαρχεί μελλοντικά στις Ασιατικές αγορές, και όχι κατ’ ανάγκην μόνον ενεργειακά, κλπ, κλπ, κλπ!..

* Για πρώτη φορά, από της ιδρύσεώς του μάλιστα, το Ισραήλ δήλωσε πρόσφατα, δια του Π-Θ του (Β. Νετανιάχου), ότι είναι πυρηνική δύναμη, ενώ θα θυμάστε πχ τον σάλο που είχε κάποτε ξεσπάσει με τον Ι/πυρηνικό επιστήμονα Βανούνου, κλπ, κλπ, κλπ, την εμπλοκή της “Μοσάντ” και την… απαγωγή του από την Αγγλία (αν δεν απατώμαι), επειδή είχε μιλήσει σχετικά με τα όσα το Ι/Κράτος έκανε στον τομέα των πυρηνικών, κλπ, κλπ, κλπ, όταν αυτός δηλαδή απεκάλυψε κάποια στοιχεία του επερχόμενου… πυρηνικού Ισραήλ!.. Η δήλωση του Κου Β.Ν. έγινε μέσα στις πρώτες ημέρες του 2020 και μετά από την εκτέλεση του Σουλεϊμανί, από τις Η.Π.Α., και είχε, για προφανείς λόγους, ως κύριο(!) αποδέκτη το Ιράν! Άρα τα πράγματα “δυσκόλεψαν” γενικώς και για όλους!.. Καταλαβαίνετε!..

Επίσης, να πούμε στο σημείο αυτό, ότι οι Ρώσοι δεν έπαψαν ποτέ να θεωρούν «Κράτος… “proxy”» του μεγαλυτέρου εχθρού τους (ας μην κρυβόμαστε πια), δηλαδή των Η.Π.Α., το Ισραήλ, υπό την έννοια ότι οι Η.Π.Α. αποτελούν τον οιονεί δεδηλωμένο προστάτη και πολυ-υποστηρικτή του, ακόμα και όταν οι Η.Π.Α., επί Ομπάμα κυρίως, αλλά και επί Κλίντον, πολέμησαν όσο ποτέ άλλοτε, το Ισραήλ και τα συμφέροντά του στην περιοχή του (Ι/συμφέροντα έχοντα άμεση σχέση με την επιβίωσή του, ως Κράτους, στα πατρογονικά του εδάφη), φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξουν μέχρι και την “Χαμάς”(!), να “γλυκάνουν” τα πυρηνικά… όνειρα των Μουλάδων του Ιράν, κλπ, κλπ, κλπ!..

Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι, αντιθέτως η ηγεμονεύουσα “ΕΛΙΤ” τους (“ΤουρκοΙσλαμιστές” σήμερα ή -αλλιώς- “Νεο-Εθνικιστές” / 1ος και κυριότερος εκφραστής τους ήταν ο 3ος -κατά σειράν-… επίσημος Τ/Δικτάτορας Στρατηγός Κενάν ΕΒΡΕΝ) έχει άκρως γυμνασμένες “εγκεφαλικές ραβδώσεις”, με συνοδεύουσα… “σαλάτα δολιότητος” και έχει σκεφτεί και την παραπάνω πολύ σοβαρή πιθανότητα!

Έτσι, όχι απλώς φοβισμένη, αλλά κυριολεκτικά… “χεσμένη” οδηγείται ή καλύτερα, σύρεται η Τουρκία σε επείγουσα διάνοιξη… διώρυγας, στο έδαφος της “Ευρωπαϊκής Τουρκίας”, κάθετης στην κατεύθυνση που οδηγεί προς την Πόλη, προκειμένου τάχα να διευκολύνει, αποσυμφορώντας την, την ναυσιπλοϊα στα Στενά, ενώ το κύριο θέμα της, στην “πίσω πλευρά” του κεφαλιού της, στο… Ινιακό της, αχαχαχαχαχαχα, είναι και μόνον η Άμυνά της! Με την τακτική του “μ΄ένα σμπάρο, δυο ή και περισσότερα τρυγόνια”, λέγει, εκβιαστικά και πάλι, ότι, ως επακόλουθο αυτής της διανοίξεως, είτε θα πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα “Συνθήκη του Μοντρέ” (που εκ των πραγμάτων θα συμπαρασύρει και εκείνη της Λωζάννης, κάτι που επιδιώκει η Τουρκία, ώστε κυρίως να καταπέσει η αναφορά των 100 χρόνων ζωής της “Τουρκικής Δημοκρατίας”), είτε ότι η νέα διώρυγα δεν θα υπόκειται σε κανενός είδους διεθνή όρο και περιορισμό, αλλά θα είναι “καθαρά” τουρκική – εθνική υπόθεση!..

(Η Τουρκία μάλιστα έχει βρει, εδώ και καιρό, και έναν Σουλτάνο, στον οποίον έχει αποδώσει ιστορικά την ιδέα της νέας αυτής διώρυγας! Αυτά κάνει και οι μη Τούρκοι “βλάκες” ομιλούν περί “Νεο-Οθωμανισμού”, κλπ, βοηθώντας την Τουρκία να πετύχει, αν της δοθεί η ευκαιρία, και κάτι τέτοιο ή έστω περίπου τέτοιο, κλπ! Άλλο “Κόλπο” της Τουρκίας είναι το να εφευρίσκει μειονότητες σε εδάφη που την ενδιαφέρουν και γενικώς να προβαίνει σε ιστορικές αναφορές και κυρίως άτοπες… υπερβολές, που αν της έκανε πχ η χώρα μας θα μπορούσε σήμερα να διεκδικήσει πχ τις Ινδίες, το Πακιστάν, κλπ, λόγω του Μ. Αλεξάνδρου, της Β. Αυτοκρατορίας, κλπ)!..

  • Συνεχίζουμε (Μετά τον αστερίσκο)!

– Έτσι, σας αναφέραμε την σοβαρή… σεναριακή πιθανότητα, αλλ’ όμως πιθανότητα και εκδοχή, η Ρωσία να οδηγήσει την Τουρκία και πολεμικά κατά της Ελλάδος (σήμερα προσθέτω και κατά της “Κ.Δ.”), προκειμένου να διασπάσει στην πράξη την δυτική συμμαχία και ακολούθως, βρίσκοντας ένα αντιτουρκικό πρόσχημα, να “ροβολήσει”, όπως είναι το ρήμα που παλαιότερα χρησιμοποιήσαμε, στρατιωτικά προς Τουρκία μεριά (“κατ’ α κατ”, αχαχαχαχαχα), και προελαύνοντας να καταλάβει τ/εδάφη, κινούμενη όχι μόνον προς Νότον και την Συρία, όπου θα ενωθεί πια με το εκεί πολιτικο-στρατιωτικό της… Προγεφύρωμα (Π/Γ), “βλέποντας” καλύτερα πια προς τα σύνορα του Ισραήλ, αλλά και προς το Ιράν* – Νότιο Καύκασο (“Υπερ-Καυκασία”) και την Ν. Κασπία, “βλέποντας” πλέον την υπόψη περιοχή και από μία άλλη γεωγραφική πλευρά!.. / Γι’ αυτό και στηρίζει τα τ/σχέδια για το τουρκικό… Κανάλι!.. Καταλαβαίνετε!..

* Προσοχή / Παρατήρηση! Το αδυνατισμένο σήμερα πολιτικά Σιϊτικό Ιράν (στρατηγικός σύμμαχος σήμερα της Τουρκίας) διέλυσε πια τον Λίβανο, ως Δημοκρατία, και λίγο θέλει και ως Κράτος, έναν Λίβανο που ουσιαστικά, δια του Νασράλα και της Σιϊτικής τρομοκρατικής Οργανώσεως “Χιζμπολλάχ”, απολύτως τον ελέγχει (σήμερα σχεδόν ολοκληρωτικά θα υποστηρίζαμε) και ίσως να προσέξατε ότι ο Λίβανος “αντέδρασε” στο άκουσμα και μόνον ότι η Ελλάς και η “Κυπριακή Δημοκρατία” σχεδιάζουν να οριοθετήσουν και να ανακηρύξουν ΑΟΖ, κάτι που ταυτόχρονα έπραξαν και οι Τουρκόφιλοι Παλαιστίνιοι και της “Δ. Όχθης” και της τρομοκρατικής “Χαμάς”, η οποία ελέγχει την Γάζα!.. Καταλαβαίνετε!.. Και μετά “βγαίνουν” οι -κατ΄εμάς- καθ’ εξιν ανθέλληνες ή και Τουρκόφιλοι ή και Πράκτορες ακόμα, εδώ στην Ελλάδα, και κατηγορούν τον Π-Θ Μητσοτάκη, διότι λέει επικρότησε την εκτέλεση Σουλεϊμανί, κάτι που το έπραξε και “μπράβο του”, αλλά με άκρως διπλωματική γλώσσα και πάλι “μπράβο του”!..

[Για τον Μητσοτάκη και το ταξίδι του στις Η.Π.Α. θα… παρέμβουμε, μόλις ανακοινώσει το όνομα, που θα εισηγηθεί ως τον επόμενο ΠτΔ, στην Βουλή μας, ώστε να έχουμε να ασχοληθούμε με όλο το… πακέτο! Και μόνον η αντίδραση Μέρκελ που του αρνήθηκε να παραστεί στη σύσκεψη της 19-01-2020, στο Βερολίνο για την Λιβύη, καταδεικνύει περίτρανα το “πώς πήγε” η… επίσκεψη Μητσοτάκη στις Η.ΠΑ., ένας Μητσοτάκης, που θα αποδειχθεί μεγάλο πολιτικό Κεφάλαιο για την χώρα μας, αν καταφέρει να πείσει “έργοις” ότι δεν ελέγχεται από τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΙΟ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΟ Γεώργιο Σόρος (όπως η αδελφή του και οι πλείστοι των συγγενών του, όπως φημολογείται ή και τεκμαίρεται από διάφορα στοιχεία), “καθαρίσει” με το “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ”, την μεγάλη αυτή “εθνική νάρκη” (μία από τις πολλές και ισχυροτάτης ισχύος, που άφησε ο Τσίπρας πριν “φύγει”, βάζοντας 1+ εκ-ρια “λάθρο” στην χώρα, για να μείνουν εδώ!.. / σχεδόν το 25% πλέον της γηρασμένης Ελλάδος είναι ξένοι και αυτοί όλοι τους Μουσουλμάνοι / μην ακούτε που σας λένε για μερικές δεκάδες χιλιάδων ξένων, κλπ), και αντιληφθεί ότι οι ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, οι ΣΟΡΟΣ-ΜΕΡΙΤΕΣ του Βαρουφάκη και τα ανεγκέφαλα, όπως και… επιμένοντα στο “Χθες” Σταλινο-Κομμούνια, είναι ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ και άρα ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και άρα ΟΧΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, αλλά ΕΘΝΟ-ΠΑΤΡΙΔΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ] !..

Η Ρωσία πολεμάει να ελέγξει το στρατηγικό “Κέντρο της Γης”, λέγε με Μεσόγειο θάλασσα, πολεμάει να βγει και να κυριαρχήσει στις… θερμές και… άσπρες θάλασσες διαχρονικά στην Ιστορία της, είτε ως Τσαρική, είτε ως Κομμουνιστική, είτε σήμερα ως Ομοσπονδιακή -υποτίθεται- Δημοκρατία, κλπ!

– Έτσι, θα έχετε σίγουρα προσέξει (ρητορικό σχήμα) και το ότι είναι “γερά” πια στην Συρία, και το ότι “διείσδυσε” πανέξυπνα στην Τουρκία (μετά από την Γεωργία, την Α. Ουκρανία και την Χερσόνησο της Κριμαίας), ευνοουμένων των συγκυριών και κυρίως λόγω της αφρόνου αμερικανικής πολιτικής των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” Κυβερνητών των Η.Π.Α. Κλίντον και Ομπάμα (στα στρατηγικά λάθη των οποίων ουδείς αναφέρεται, αφού αυτοί οι… Κοι αποτελούν τις “Ιερές Αγελάδες” της “Παγκοσμιοποίησης”, που εδρεύει κυρίως στην Ευρώπη, την οποία και κυβερνά 100%), και το ότι είναι και στην Κύπρο κυρίως… “μαυρο-οικονομικά” (δυστυχώς, πρωτίστως είναι έτσι στα “Ελεύθερα” της “Κ.Δ.”), και άλλα πολλά, αλλά ίσως να μην προσέξατε τί έκανε ο Πρόεδρος Πούτιν, μόλις ο Τραμπ έστειλε… μήνυμα και στην Τουρκία και σε όλη την Μ. Ανατολή (κυρίως σ’ αυτήν, αλλά και όχι μόνον), για το ποιός κάνει κουμάντο πραγματικά εκεί, με την διαταγή εκτελέσεως και την εκτέλεση του Ιρανού Στρατηγού και υποστηρικτή, όπως και… γεννήτορα Τρομοκρατικών Ομάδων, Σουλεϊμανί!

– Τί έκανε λοιπόν ο Πούτιν την επομένη της εκτελέσεως Σουλεϊμανί; Μετέβη αμέσως και αιφνιδιαστικά σε επίσκεψη του Άσαντ στην Δαμασκό, προκειμένου, κυρίως(!), να πει και αυτός στους… ενοίκους (sic) της Μ. Ανατολής και όχι μόνον, από το έδαφος της εστίας της εκεί… φωτιάς που είναι η Συρία, ότι “είμαι εδώ”, προσπαθώντας να παρουσιαστεί σε έναν Αντι-Τραμπ παράλληλο ρόλο!.. Τέλος, αμέσως μετά μετέβη και στην Πόλη και εγκαινίασε με τον ΡΤΕ τον αγωγό (“εισέτι στα χαρτιά”), “Τουρκικό Ρεύμα” / “Türk Akım” / “Turkish Stream“.

Τί… απέμεινε από όμορα της Τουρκίας κράτη; Η Βουλγαρία “τύποις” (όπου απολύτως ελέγχει την τουρκική μειονότητα στα νότια της χώρας, ευελπιστώντας κάποτε να την ενώσει με την μουσουλμανική της ελεύθερης ελληνικής Δ. Θράκης και μαζί να της εντάξει και τις δυο υπό την Σημαία της) και ευρύτερα τα Βαλκάνια!..

  • Ας μην κρυβόμαστε πια! Το 90% + των χωρών αυτών (της χερσονήσου του Αίμου δηλαδή) είναι φίλοι των Τούρκων, οι οποίοι τους έχουν “δέσει” και(!!!) με το χρήμα! (Φανερό και Κρυφό ή αλλιώς “Κάτω Από Το Τραπέζι”). Η Τουρκία διαθέτει και στρατιωτικές βάσεις στα Βαλκάνια, όπως στην Αλβανία, όπου στρατιωτικά κάνει σχεδόν ό,τι θέλει, στα Σκόπια (για ψάξτε το), έχουσα και στρατιωτικές αποστολές στο Κόσσοβο, στην Β-Ε, κλπ, κλπ, κλπ!..
  • Υπνώττει βαθιά ο συμπαθής Διεθνιστής, ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Κος… Παππάς (επειδή τον άκουσα), αν πραγματικά πιστεύει ότι η… εθελουσία παράδοση (παρουσιάζουμε την “δεμένη” άριστα “στα χαρτιά” εθνική προδοσία, όσο πιο “λάϊτ” γίνεται) στους όποιους Σκοπιανούς, της Μακεδονίας μας, μέσω της επαίσχυντης Συμφωνίας των “ΠΡΕΣΠΩΝ”, “άνοιξε νέους ορίζοντες ειρήνης, συνεργασίας και, και, και… ” και ό,τι άλλη λεκτική παπαριά συνοδεύει τον συνήθη λόγο, όχι μόνον του Κου Παππά, αλλά και του κάθε “Σόρος-Διεθνιστή” σαν αυτόν, όπως επίσης και του κάθε, της αυτής… κατυεύθυνσης (sic), στρατολογημένου… “Φιλελέ”, κλπ, κλπ, κλπ!..
  • Η όποιας μορφής ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ της ελληνικότητος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και τελικά η επιτυχία -σε 1ο Στάδιο- μιας πιθανής Ουδετεροποίησής της, μιας δηλαδή, αναλόγου του Αιγαίου, … “Γκριζοποίησής” της, ευνοεί την ευκολότερη δι’ αυτής (δια της Μακεδονίας μας δηλαδή) διάβαση ΝΑΤΟΪΚΩΝ στρατευμάτων, προερχομένων πχ από την Αλβανία, μια χώρα που θα μπορούσε να λειτουργήσει (και θα λειτουργήσει, αν αυτό απαιτηθεί), ως χώρα “Περιοχή Διοικητικής Μερίμνης” (“ΠΔΜ”), όπως και κυρίως ως “Χώρος Συγκεντρώσεως” στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και ευρύτερα της Δύσεως, στρατευμάτων και γενικώς δυνάμεων που θα θελήσουν να κινηθούν προς τα… Ρωσο-απειλούμενα (κάποια στιγμή σίγουρα) Στενά!..

3. Εκτός των ομόρων τώρα κρατών της, αλλά σε κράτη εντασσόμενα στο ευρύτερο -κατ’ αυτήν- πλέγμα ασφαλείας και συμφερόντων της, όπως αυτή έχει εκτιμήσει, η Τουρκία, εισερχομένου του 2020, διαθέτει: (Πάντα δίπλα σας πρέπει να είναι απαραιτήτως ένας… σχετικός Χάρτης)!..

  • Βάση στο Κατάρ! (Το Κατάρ αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, τον επίσημο κρατικό… Χρηματοδότη / “Σπόνσορα”, αχαχαχαχα, της Τουρκίας, μιας Τουρκίας που έχουμε τονίσει πως -πλην των άλλων- είναι, ως χώρα, και “Παγκόσμιος Οικονομική Μαύρη Αγορά”, ενώ οι ΤΕΔ εκπαιδεύουν Καταριανούς στρατιωτικούς, κλπ).
  • Βάση στη Σομαλία! (Οι ΤΕΔ εκπαιδεύουν Σομαλούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς και στην Σομαλία και στην Τουρκία).
  • “Γερά Πατήματα” στο Σουδάν, στην Κένυα και σε άλλες Αφρικανικές χώρες, ως αποτέλεσμα ενός τ/”Αφρικανικού Διπλωματικού Ανοίγματος”, που η Τουρκία το ξεκίνησε κυρίως στις αρχές της παρελθούσης 10ετίας!
  • Το “παλεύει” να αποκτήσει βάση στην Λιβύη (όπου ξαναπάτησε μετά το 1912, με στελέχη των ΤΕΔ και μισθοφόρους συνεργάτες της), όπως και στην Αλγερία! Η Τυνησία της το “ξέκοψε” και θα προσέξατε πως η βαθιά τουρκόφιλη Μέρκελ την απέκλεισε από την σύσκεψη του Βερολίνου, της 20ης Ιαν. 2020, για την Λιβύη!
  • Έχει αναπτύξει, εδώ και κυρίως 15 με 20 χρόνια, μείζονα στρατιωτική συνεργασία με το Πακιστάν, συνεργασία η οποία εντατικοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με… παροχή (sic) Πακιστανών πιλότων στην… χειμαζόμενη (sic) ΤΠΑ, με αεροπορικές και ναυτικές συνασκήσεις στην Α. Μεσόγειο, όπως και με ασκήσεις των ΣΞ των δύο χωρών, (όπως πχ ασκήσεις Κομάντος στην Τουρκία, κλπ), αλλά και με προγραμματισμένες μελλοντικές ασκήσεις των 2 ΣΞ, κλπ, με Πακιστανική συνδρομή στην τ/”Πολεμική Βιομηχανία”, με ανταλλαγές στρατιωτικών πληροφοριών (αλλά και σε επίπεδο ΜΥ), κλπ, κλπ, κλπ!.. Σημειώνεται ότι το 7% των “Λάθρο” στην Ελλάδα είναι Πακιστανοί!..

4. Σε περίπτωση ΕΤ πολέμου “σήμερα”, οι “φίλα προσκείμενες” χώρες των 2 αντιπάλων, θα είναι: (Οι κυριότερες αυτών)!

Φίλοι Τουρκίας (Οι σπουδαιότεροι / Οι σημαντικότεροι / Όσοι επιβάλλεται να αναφερθούν)!..

  • Αλβανία (Έχει, σε επίπεδο ΜΥ σχεδιάσει και εσωτερική αναταραχή στην Ελλάδα, φανερή με αφορμή το ανύπαρκτο “Τσαμικό Ζήτημα”, και κρυφή , με σαμποτάζ, κυρίως σε πηγές ύδατος, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, καψίματα δασών, στοχευμένες δολοφονίες, κλπ, κλπ, κλπ, παρά το σχεδόν 1,5 εκ-ρίων Αλβανών που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας!..
  • ΝΑΤΟΪΚΟ “Προτεκτοράτο” Κοσσόβου. (Θυμηθείτε το ποιοί έκαψαν την… Πελοπόννησο και τους κατοίκους της Ηλείας,… Κε Παυλόπουλε)!..
  • Τα Σκόπια. (Αν τον Μάρτιο επανακλεγεί το “VMRO”,  τότε η Τουρκοφιλία της θα αυξηθεί πολλαπλασιαστικά)!..
  • Βουλγαρία (Θα παρέξει υποστήριξη περισσότερο υπογείως).
  • Η μισή (sic) -“τύποις”- Λιβύη. (“Τύποις” μισή, διότι ο Σατζάρ ελέγχει μόνον το 6% της Λιβύης! Σήμερα (15-01-2020), ανακοινώθηκε από τον Κο Ακάρ, ότι “ανοίχτηκε” στην Τρίπολη, κοινό Τ-Λ στρατιωτικό Γραφείο “Άμυνας και Ασφάλειας”)!..
  • Οι Μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι (Και της Δ. Όχθης και -κυρίως- της Γάζας).
  • Οι Βόσνιοι – Ερζεγοβίνιοι Μουσουλμάνοι. (Οι 1οι ιστορικά Μουσουλμάνοι της Ευρώπης και μάλιστα με την θέλησή τους)!..
  • Η Γερμανία και η Κροατία (Γερμανικό Φύλλο).
  • Η Ρουμανία!.. (Έχει εκ νέου ανακινήσει το “Κουτσοβλαχικό”, ενώ δεν “άνοιξε”, προ ολίγων ετών, τυχαίως και Προξενείο στο Αργυρόκαστρο)!
  • Οι Γάλλοι (Λόγω του ότι ιστορικά είναι… “Κολομπαριστές” και… “Κολομπαρίζοντες”, στην εξωτερική τους πολιτική).
  • Οι Ιταλοί (Ιστορικοί εχθροί των Ελλήνων, καθ’ όλον τον 20ο αι., παρά το… “ούνα φάτσα, ούνα ράτσα”).
  • Οι Άγγλοι (Κρυφίως! Ο νεο-εκλεγείς Π-Θ Μπορίς ΤΖΟΝΣΟΝ θυμίζουμε πως είναι τουρκικής καταγωγής, όντας δισέγγονος του τελευταίου ΥΠΕΣ της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”! (Είχε παντρευτεί, το 1919, επί “Μεγάλου Βεζύρη”, δηλαδή επί Π-Θ γίας του Γαμπρού του Σουλτάνου Φερίτ Πασά, την Αγγλο-Σουηδή Γουϊνφρεντ Μπραν)! Οι Βρετανοί επίσης, θα επιδιώξουν 100% την υλοποίηση των προνοιών της Λωζάννης!..)!..
  • Οι Γερμανοί, όπως ήδη αναφέραμε, που είναι παραδοσιακά – ιστορικά φίλοι της Τουρκίας, αλλά και οι Ολλανδοί, που είναι μπασταρδεμένοι Γερμανοί!
  • Το Ιράν.
  • Το Ιράκ.
  • Το Κατάρ.
  • Το Πακιστάν.
  • Το Αφγανιστάν.
  • Η Ρωσία, σε 1η Φάση! Ακολούθως και μετά από ελληνική προς αυτήν “στροφή” (“πάτε” και δείτε τί γράφαμε προς τον Μητσοτάκη, λίγο πριν φύγει για τις Η.Π.Α.), έπειτα από τ/εισβολή στην Δ. Θράκη, κλπ, [ΡΩΣΙΚΗ εμπλοκή την οποίαν οι Έλληνες θα θεωρήσουν ως βασική συνέπεια της -κατ’ αυτούς- σαθρής / αναποτελεσματικής ΤΕΛΙΚΑ(!) πρόσφατης Ε-Α συμφωνίας], η Ρωσία θα στηρίξει τα ελληνικά χρώματα, σε μια Τουρκία που θα διαλύεται!..
  • Οι εναπομείναντες “ISIS, όπως και μέλη άλλων… “αιρετικών” (sic) Τζιχαντιστικών Ομάδων.
  • Η “εξωτουρκική” πια Υπηρεσία “ΜΙΤ”* [με το νέο… “Κάστρο” της / με το νέο “Kale” της στην Μπαγλίτζα, του Ετιμεσγκούτ, στην Άγκυρα / Συγχαρητήρια Χακαν-ούλη φίλε, “Καλορίζικα”], (ναι, μην εντυπωσιάζεστε με το “εξωτουρκική”, επειδή είναι… τουρκική Υπηρεσία), μια ΜΙΤ η οποία έχει διασπείρει (πάσης φύσεως) Όργανά της (και) στην Ελλάδα, μέσω κυρίως της Λαθρομεταναστεύσεως, που “ΟΔΗΓΕΙ” Ο ΣΟΡΟΣ και εκτελεί ο ΡΤΕ, αφού αυτή απολύτως τον συμφέρει στους σχεδιασμούς του, κατά της χώρας μας!.. Έχουμε γράψει πολλά σχετικά στο “σάϊτ” μας!.. Αναμοχλεύστε τα!..
  • * Η ΜΙΤ πια ασχολείται με τα… εξωτερικά θέματα, ενώ τα… εσωτερικά της χώρας τα έχει αναλάβει κυρίως η… “ΣΑΝΤΑΤ” και ο… Τανριβερντί!.. (Κάποια άλλη στιγμή θα τα πούμε, ίσως)!.. / Παράλληλα, οι ΤΕΔ έχουν στα σύνορά τους με την Ελλάδα (χερσαία και θαλάσσια) τοποθετήσει τα καλύτερα στελέχη τους, ενώ έχουν πλήρως… “Κομαντο-ποιήσει” τις Μονάδες του ΠΖ τους, διαθέτοντας -ουσιαστικά- πλέον μόνον Μ/Κ ΠΖ, στο οποίο του έχουν εμβάλλει – εμφυσήσει (ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΚΑΤ΄ΕΜΑΣ) “πνεύμα ΤΘ-νων”, έχουν πλήρως εκσυγχρονίσει το ΠΒ και το ΜΧ τους, ενώ έχουν καταστήσει… “SIEMENS” τις ΔΒ τους!.. Καταλαβαίνετε!..
  • – / –
  • Και τέλος,
  • Σε ό,τι αφορά τώρα τις Η.Π.Α., που θα με / μας ρωτούσατε!
  • – Οι Η.Π.Α. θα αναμένουν ως τον Μάρτιο του 2020 (όπως άλλωστε το έχουν δηλώσει), την Τουρκία, σχετικά με τους “S-400”, Η.Π.Α. που στην παρούσα φάση ακολουθούν πολύ λεπτή / “χειρουργική” πολιτική προς τους “υπερφίαλους” Μογγόλους!..
  • Η πρόσφατη (14-01-2020) αναφορά του Α/ΥΠΕΞ ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, αποτελεί “Κόλαφο” για την Τουρκία, αλλά και προς τον… Τσίπρα*, σαφή και ευθεία θέση για το πώς οι Η.Π.Α. “βλέπουν” το Τ-Λ “Σύμφωνο”, σαφή επίσης και διαυγέστατη απόδειξη του “πώς πήγε” η επίσκεψη του Π-Θ Κ. Κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α., αλλά και παράλληλη ένδειξη ότι οι Τ-Α σχέσεις βαίνουν όλο και περισσότερο “επί τα χείρω”, γεγονός που θα οδηγήσει, αναποφεύκτως, σε ρήξη των Α-Τ σχέσεων, σε βαθμό που οι Η.Π.Α. να μην εισακούονται πλέον στην Τουρκία και ίσως και σε κάτι περισσότερο, κάτι μεγαλύτερο, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τις σχέσεις των 2 αυτών χωρών, μέχρι και πολεμικές*!..
  • * Ο μόνος Έλληνας πολιτικός που βγήκε και είπε (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), πως “ΟΥΔΕΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΤΡΑΜΠ – ΡΤΕ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ”, [κάτι που ανοήτως σπεκουλάρουν τα μίσθαρνα πρακτόρια των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” στην Ελλάδα, όπως πχ παγκοσμιοποιημένοι και… ματσωμένοι Καθηγητές και λοιποί ιδεολογικά όμοιοί τους, οι οποίοι τόσο καιρό τώρα προσπαθούν να “περάσουν”, οι ηλίθιοι, και το ότι άλλα τάχα θέλει και κάνει ο Τραμπ και άλλα το… αμερικανικό “Βαθύ Κράτος” και… παπαριές, επειδή δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο Τραμπ είναι “μάγκας”, έως τώρα τουλάχιστον, στην εξωτερική του πολιτική (επί ημερών του διελύθη και η Ρ/Κ-Β, άραγε γιατί Κε Μεντβέντεφ, άραγε γιατί Κε Πούτιν;)], είναι ο Άδωνις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ! Μπράβο σου ρε φιλαράκο! Επιτέλους!.. (“Blue Sky”, στην εκπομπή που κάποτε… διαφέντευε ο “πω, πω τί μέσον έχω” δημ/φος Κος Παυλόπουλος, 14-01-2020)!..
  • (Αυτή η παρατήρηση συνδέεται άμεσα με την σοβαρή… σεναριακή πιθανότητα, την οποία εκθέσαμε και πάλι πιο πάνω και η οποία λέγει ότι η Ρωσία θα “σπρώξει” πολεμικά την Τουρκία, και(!) στα χρόνια μας, και πάλι κατά της Ελλάδος, καταδεικνύοντας ότι ο… Λαβρώφ είναι ένα κακέκτυπο αντίγραφο του… Ιγνάτιεφ! Γι’ αυτό και πιθανότατα είδαμε και τους λοιπούς των Ρώσων Σλάβους, και τους γνήσιους όπως οι Σέρβοι, αλλά και τους μπάσταρδους, όπως οι Βούλγαροι, να είναι παρόντες και περιχαρείς στα πρόσφατα εγκαίνια του “Türk Akım” / “Turk Stream” στην Πόλη)!..
  • * Ο Τσίπρας , όπως άλλωστε εμείς το περιμέναμε, “ανέκρουσε πρύμναν” και δήλωσε πως δεν θα υπογράψει την Ε-Α συμφωνία, που “ρύθμισε” ο Μητσοτάκης στις Η.Π.Α., διότι οι Αμερικανοί τάχα δεν έλαβαν κατηγορηματικά θέση κατά της άκυρης συμφωνίας Τ-Λ!
  • Αυτά φίλοι μου είναι τα λεγόμενα, “του κόλου τα 9μερα”! (Ο Παππάς μάλιστα δεν έμεινε τάχα ικανοποιημένος, ούτε και από την δήλωση του Πομπέο ότι τα νησιά έχουν “ΑΟΖ”, κλπ)!
  • Πάρτε το χαμπάρι!
  • Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ή ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ (ΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΟΜΟΙΟΙ) ΚΑΙ ΑΡΑ Α-ΠΑΤΡΗΔΕΣ! “ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ”, ΩΣ Κ-Β, ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α. (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ F-35 ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ, “ΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ”, ΚΟΛΟΜΠΑΡΙΖΟΝΤΑΣ… ), ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ, ΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΤΑΝΑ (Ιταλιστί η “Πόρνη”, όπως είπαμε, αχαχαχαχαχα), Ο,ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!..
  • ΕΙΔΑΤΕ “ΝΑΡΚΕΣ” ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ!
  • ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ Κ-Β ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΠΟΙΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΟΥΣ… “ΚΟΥΚΑΚΙΩΤΕΣ” ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ “ΛΑΘΡΟ” (ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΧ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ… ΥΦΑΜ ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΠΕΟΛΕΙΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ), ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΩΣΤΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ” (ή αλλιώς, στην “Αργκό”, “ΥΠΕΡ-ΨΩΛΗ”) ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ (η “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” “βγήκε” απ’ το “ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ” την τελευταία στιγμή), ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ… , ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!
  • ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΤΟΤΕ -ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΕ… ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Π-Θ ΩΣ… ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΝΙΚΑΝΟ, ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ! ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘ-ΕΛΛΗΝΑ ΣΟΡΟΣ!..
  • ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! 1000 ΦΟΡΕΣ ΚΚΕ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ), ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ “ΣΚΑΤΑ”), ΤΑ ΡΟΖ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ!.. (Σου είχαμε γράψει Κυριάκε! “Φανού Έλληνας”, στ’ αλήθεια όμως! Δεν μπορεί να διακυβεύεται η ίδια η Ελλάδα και να μην καταγγέλεις “ανοιχτά” τον Σόρος, τις ΜΚΟ του, και γενικώς τον βρώμικο ανθελληνικό σχεδιασμό του, δεν είναι δυνατόν να μην “ανοίγεις” εσύ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΜΕΡΚΕΛ, τα βόρεια σύνορά μας και ας έλθουν μετά οι Βόρειοι γείτονες να… πυροβολούν τους “λάθρο”, που θα θελήσουν να φύγουν στην ΕΕ, ώστε να δούμε τότε τί θα πει η ΕΕ, που μας έχει “γραμμένους”, έχοντας εδώ ως… πράκτορές τους τον “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, τον αηδή κρυφο-ΣΥΡΙΖΑΙΟ και ΣΟΡΙΤΗ νυν ΠτΔ, ο οποίος είχε παραδώσει το 2008 το Κράτος στους ξένους Πράκτορες, μαζί με το… πολυφουσκωμένο ασκί, τότε “Μπούλη” και “Κουρασμένο”, μετέπειτα “Νεο-Βούδα” και τώρα και πάλι προσπαθούντα να γίνει ο νέος… Σωτήρας μας, σαν τον θείο του κάποτε, Κ. Α. Καραμανλή, τον Βαρουφάκη, το Κόμμα του, αλλά και δυστυχώς και εσένα Κυριάκε, να μιλάτε τάχα μου – δήθεν για “Διεθνές Δίκαιο”, και “παπάρια – μέντολες”, όταν όλοι στην ΕΕ το έχουν αυτό συνδεδεμένο με την… Λιβύη και το… Μαρόκο, κατάλαβες, με τα… παπάρια τους δηλαδή συνδεδεμένο, κλπ, κλπ, κλπ!
  • Έτσι Κυριάκε, θα χάσεις και θα ξαναφέρεις στην εξουσία, αν υπάρξει ειρήνη, τους ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ώστε να τελειώσουν ό,τι άφησαν στην μέση, ήτοι την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
  • ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΕ ΣΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΗΘΕΛΕΣ -ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΕ ΤΑ Ν/Φ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ… “ΑΓΑΘΩΝ / ΑΓΝΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ”)!
  • Οι Αμερικανοί, κυρίως του σημερινού Α/ΥΠΕΞ (“State Department”), αλλά και του Α/ΥΠΑΜ (σε μικρότερο βαθμό) έχοντας, όπως εκτιμούμε, αναλύσει άριστα την τουρκική πολιτική συμπεριφορά, έχουν σίγουρα, όπως πιστεύουμε, δει ότι αυτή είναι -στα βασικά της χαρακτηριστικά / στις βασικές της γενικές γραμμές- ανάλογη με εκείνη του Χίτλερ, την περίοδο ακριβώς, λίγο πριν από την έναρξη του Β’ Π. Π ., τότε που κατέλαβε, “αβρόχοις ποσίν”, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τσεχία, μέχρι και την Πολωνία, έχοντας υπογράψει το περίφημο “Σύμφωνο Ρίμπεντρομπ – Μολότωφ”, με τους Ρώσους και “κοιμίσει” τους Αγγλο-Γάλλους, με πρώτον τον πάντοτε τότε… “νομίζοντα” και άκριτο, έως σχεδόν άνου, ρομαντικό Πασιφιστή, Άγγλο Π-Θ Τσάμπερλεν! (Η Τουρκία έχει εισβάλλει και καταλάβει εδάφη – “γκρόσο – μόντο” – σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Κύπρο και τώρα και… Ελλάδα, έχοντας τις “πλάτες” της στρατηγικής της συμφωνίας, και πάλι με την Ρωσία! Καταλαβαίνετε! Μπορεί να πρόκειται για… υπερβολή ίσως, αλλά δεν θα μου αρνηθείτε νομίζω ότι διαθέτει σημαντικά στοιχεία… “παράλληλης” αληθείας ή αλλιώς αρκετά “ταυτοτικά σημεία”, σε… μικρογραφία βεβαίως)!..
  • Κατ’ εμάς, οι Η.Π.Α. θα αποκτήσουν το “πάνω χέρι” στην Μεσόγειο, κυριολεκτικά όμως (όπως… συντακτικά ομιλούν σήμερα στην Ελλάδα οι νέοι και όχι μόνον… , αφού κάποιοι μερίμνησαν -στοχευμένα- να καταστρέψουν και την γλώσσα μας), περιορίζοντας τους Ρώσους στα όσα αυτοί κέρδισαν με την άφρονη πολιτική των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” στην Α. Μεσόγειο και κυρίως στην Συρία, αν (!!!) στηρίξουν “ανοιχτά” τον Χαφτάρ στην Λιβύη, και την Αρμενία στην… Ανατολή!.. Διαβάστε αμέσως παρακάτω την εξήγηση, η οποία ΔΕΝ(!!!) σχετίζεται με το γεγονός ότι εμείς είμαστε Έλληνες και αυτό μας συμφέρει, όπως “εκ πρώτης όψεως” φαίνεται!..
  • Δεν λένε τυχαία οι Τούρκοι ότι, “αν πέσει η Λιβύη (εννοώντας την περίπτωση ο Χαφτάρ να εκκαθαρίσει και την Τρίπολη, καταλαμβάνοντας το 100% του Λιβυκού εδάφους), τότε η Μεσόγειος θα καταστεί Ισραηλινή Αποικία”! Δείτε τον Χάρτη, αλλά “ψάξτε” και την Ιστορία ιδρύσεως του Ι/Κράτους! Οι Ισραηλινοί, οι οποίοι “περισφίγγονται” από 300+ εκ. Ισλαμιστές Άραβες, έχουν ως “ΖΧ” (“χοντρικά”) την “γραμμή” Κύπρος – Κρήτη – Σικελία – Μάλτα – “Ηράκλειες Στήλες” (Αγγλικό Γιβραλτάρ) – Ατλαντικός (Αζόρες), με στρατηγική γι’ αυτούς… ιεραρχική σειρά, από πλευράς αξίας, ακριβώς όπως μόλις σας την γράψαμε την σειρά των νησιωτικών αυτών Κρατών, Νήσων και εδαφικών περιοχών!..
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ(!) ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΩΣΤΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ… “ΚΟΛΟΒΗΣ” ΠΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ”, ΠΟΥ “ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ” ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ! Αν αυτό συμβεί τότε και το Ισραήλ θα ασφαλιστεί, αλλά και η Ρωσία θα παραμείνει στα Συριακά και μόνον εδάφη, όπως βεβαίως και στα της… έκφρασης της τ/εξωτερικής πολιτικής!..
  • Οι Τούρκοι, “δένοντας” περαιτέρω το θέμα του Τ-Λ “Συμφώνου” τους, δήλωσαν, δια του ΥΠΕΞ τους, Μεβλιούτ Τσαβούσογλου (15-01-2020) ουσιαστικά, πως ακόμα και οι Λίβυοι να ηττηθούν (οι “δικοί” τους δηλαδή), οι Ισραηλινοί θα πρέπει να τους ρωτήσουν, για να πάνε να φτιάξουν τον “EAST-MED”, αφού αυτός “περνάει” μέσα από την υφαλοκρηπίδα τους (sic)!..
  • Αυτή η δήλωση είναι δήλωση ΠΟΛΕΜΟΥ(!) της Τουρκίας, (και) προς το Ισραήλ!..
  • Η Τουρκία λοιπόν, όπως ακριβώς σας την έχουμε εδώ και 4 χρόνια περιγράψει ως πολιτική συμπεριφορά (“ξεψυχόν θηρίο” / θα το θυμάστε) εμφανίζεται δηλούσα ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ!..

Άρα, τί λέτε και εσείς; Το Ισραήλ, αλλά συνημμένως και οι συγκεκριμένες – “σημερινές” Η.Π.Α., δεν θα πρέπει να ενδιαφερθούν να υπερισχύσει στην Λιβύη η αντι-Τουρκική… παράταξη (sic) και όχι ο Σατσάρ, με τον οποίον συντάσσεται και η ΑΝΤΙΙΣΡΑΗΛΙΝΗ Ευρώπη, λόγω του ότι το Ισραήλ κυβερνάται από τον Πατριώτη και μη Παγκοσμιοποιητή Β. Νετανιάχου;

[Πρόκειται, όπως σας το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που είναι “στα μαχαίρια” και ο Πατριώτης και μη Διεθνιστής Ν. Τραμπ, με την Διεθνιστική – Παγκοσμιοποιημένη ΕΕ, στην οποία… πρωθυπουργεύει η Μέρκελ, το Νο “1” -ακόμα- σήμερα Όργανο των Παγκοσμιοποιητών / Κοσμοκρατόρων (σχεδόν, αφού τους λείπει ένα 20% για να αποκτήσουν πλήρως το επίθετο αυτό) Ρότσιλντ, κλπ!.. Πόσο όμως διαφέρει ο Αντι-Σιωνισμός, από τον Αντι-Σημιτισμό… Κα Μέρκελ και λοιποί φίλοι; Σας έχω στο ΥΓ, μια πρόταση για ένα “VIDEO” να “πάτε” να δείτε…]!..

  • Το θέμα “ΑΡΜΕΝΙΑ” και το “πώς” και “πόσο” αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει περαιτέρω στην ρωσική απομόνωση, αλλά και στον τερματισμό του τουρκικού “τσαμπουκά”, προς όλους, ακόμα και προς τις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ, δεν το “ανοίγουμε” τώρα! Ίσως σε μελλοντική μας παρέμβαση!..

4. Τέλος, η Τουρκία εισήλθε στην 3η 10ετία του 21ου αι. με έναν ηγέτη (ΡΤΕ), ο οποίος είναι πλέον 66 ετών (σε έναν μήνα), έχει ήδη 16 στα 17 χρόνια στην εξουσία της χώρας του, όντας ένας πράγματι πολιτικός “ΟΥΣΤΑ”, και θέλει να μείνει στην Ιστορία της Τουρκίας, αλλά και του Κόσμου, ως ο νέος –ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ όμως- Μουσταφά Κεμάλ “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”!..

Διαβάστε παρακάτω κάποια κοινά σημεία, όπως και κάποιες διαφορές των 2 ανδρών και σκεφτείτε μετά (και) μόνοι σας!..

Α. ΚΟΙΝΑ (Ενδεικτικώς)

  • Είχαν και οι 2 προβληματικά παιδικά και εφηβικά χρόνια!
  • Το “Λευκό Παλάτι” ο ΡΤΕ στην Άγκυρα, το αντίστοιχο “Παλάτι” (“Προεδρικό Μέγαρο”) στον λόφο Τσάνκαγια ο Κεμάλ, στην ίδια Πόλη! (Πλησίον της Ελληνικής Πρεσβείας).
  • Κρατική θαλαμηγό (δώρο από το Κατάρ) και γενικώς “χλίδα” ο ΡΤΕ, θαλαμηγό και… λιγότερη “χλίδα”, ο Κεμάλ.
  • Μεταρρυθμίσεις στο Κράτος ο ΡΤΕ, το ίδιο και ο Κεμάλ, αλλά πιο “ριζοσπαστικές” και σε άλλη -πιο δύσκολη- εποχή. Το ποιές ήσαν οι μεταρρυθμίσεις και των 2 αποτελεί μεγάλο “Κεφάλαιο” και απαιτεί μείζονα (!) διδακτορική διατριβή!..
  • Πολιτική και στρατιωτική στροφή στην Ρωσία και οι 2, σε πάρα πολύ κρίσιμες στιγμές για την Τουρκία, παρ΄ότι και οι 2 ήσαν “δεμένοι” ή έστω “προσανατολισμένοι” προς την Δύση!
  • Εστράφησαν, κάποια στιγμή, και προς την Ασία και οι 2! (Ο ΡΤΕ περισσότερο από τον Κεμάλ).
  • Ενδιαφέρθηκαν και οι 2 για το πετρέλαιο και την ενέργεια!
  • Προσωποποίησαν και οι 2 την εξουσία τους, μετατραπέντες τελικά και οι 2 σε Δικτάτορες.
  • Οι Τούρκοι μεγαλο-κεφαλαιούχοι “Ντονμέδες” ήσαν και στους 2 οι πραγματικοί οικονομικοί υποστηρικτές και… συντηρητές της εξουσίας τους.
  • Η φωτογραφία και των 2 κρεμόταν και κρέμεται παντού στις “Δημόσιες Υπηρεσίες”, ακόμα και στις “Δημόσιες… Τουαλέτες”!..
  • Και οι 2 έριξαν το βάρος τους στις ΜΥ!
  • Ο Κεμάλ “έφυγε” από καρκίνο στο συκώτι, λόγω υπερ… ποσίας και γενικώς λόγω “εκλύτου βίου” και ο ΡΤΕ θα φύγει μάλλον και αυτός από καρκίνο, αλλά στο “Ορθόν”, αν δεν τον προλάβει η προβληματική πλέον καρδιά του!..
  • Χρησιμοποίησαν και οι 2 μισθοφόρους, για υλοποίηση στρατιωτικών τους σχεδίων! Ο Κεμάλ τους Κούρδους και ο ΡΤΕ τους πάσης φύσεως Τζιχαντιστές και Ταλιμπάν, όπως Τσετσένους, Άραβες, Αφγανούς, Πακιστανούς και… Ευρωπαίους!..
  • Ως χαρακτήρες και οι 2 ήσαν αδίστακτοι!

Β. ΔΙΑΦΟΡΕΣ (Οι Σπουδαιότερες)

  • Η βασικότερη είναι ότι ο Κεμάλ δημιούργησε το περίφημο “Κοσμικό Κράτος” και ο ΡΤΕ επανέφερε, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, το ΙΣΛΑΜ! Σήμερα, στο θέμα αυτό, η Τουρκία “ισορροπεί” ανάμεσα σε Κεμαλιστές “Κοσμικούς” και Ισλαμιστές “Θρησκευόμενους”, έχοντας πια τους ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ “Τουρκο-Ισλαμιστές” (μια μίξη, θα λέγαμε, των προηγούμενων 2) σε πρώτο πλάνο!.. (Απλώς ο ΡΤΕ προεδρεύει αυτών)!..
  • Ο Κεμάλ ήταν “μπον βιβέρ”, ενώ παντρεύτηκε “για τα μάτια του Κόσμου” (και κυρίως για αυτά της Ζουμπεϊντέ Χανίμ, δηλαδή της μάνας του), σε αντίθεση με τον ΡΤΕ, ο οποίος ήταν και παραμένει “Οικογενειάρχης”!..
  • Ο Κεμάλ, φοβούμενος για την ζωή του, δεν εξήλθε ποτέ της Τουρκίας, απ’ την στιγμή που έγινε το πολιτικό Νο “1” της χώρας, σε αντίθεση με τον… πολυταξιδεμένο ΡΤΕ!
  • Ο Κεμάλ ήταν εβραϊκής καταγωγής, ενώ ο ΡΤΕ είναι ελληνικής με σύζυγο εβραϊκών ριζών!
  • Ως χαρακτήρες, ο Κεμάλ είχε εντός του σε σπουδαιότερη – σημαντικότερη θέση την λέξη “Σεβασμός” (πχ προς τον αντίπαλο), απ’ ότι ο ΡΤΕ, ίσως επειδή ο Κεμάλ ήταν πρώτα, και πάνω απ’ όλα, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ!
  • Και τώρα η διαφορά “ΚΛΟΥ”, ανάμεσά τους! Διαβάστε παρακάτω!
  • Ο ΚΕΜΑΛ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΔΙΑ ΤΗΣ “ΤΒΜΜ”, ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”, (ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ “ΕΠΩΝΥΜΩΝ” ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΥ / ΕΚΔΥΤΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ), ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ” (ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ “ΔΕΘΗΚΕ” ΤΟΤΕ, ΩΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ), ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ -ΚΥΡΙΩΣ- ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΤΟ 1918, ΤΗΣ “ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ“!
  • Ο ΡΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ, (2ος ΕΣΤΩ), “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, (ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ), ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝ 2ο “ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ”, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΒΑΣΕΙΣ!.. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ!..

-/-

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ. 

1. 

α.

Obama’s Benghazi in Baghdad

How Obama’s Iraq treason created ISIS and led to the attack on our embassy In Baghdad.

 

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical Left and Islamic terrorism.

When Shiite members of the Popular Mobilization Forces (PMF) attacked the American embassy in Baghdad, in a deliberate recreation of the attack on our embassy in Tehran that had ushered in a new age of Shiite terror, the media was quick to label it ‘Trump’s Benghazi’.

The parallels are certainly there.

In both Benghazi and Baghdad, Islamist terror militias who we thought were our allies turned on the United States. In both cases, there was nothing surprising or unexpected about this inevitable development to anyone except foreign policy experts and the media.

And, in both Benghazi and Baghdad, the Obama administration’s policy of cultivating Islamic terrorists had come home to roost.

The Islamists who attacked the embassy were not Trump’s allies, but Obama’s allies.

When Hadi al-Amiri, the head of the Badr Brigade, the former military wing of the Islamic Supreme Council of Iraq, came to the White House, it was in 2011, not 2017.

The close IRGC ally was welcomed by Barack Obama, and played a role in the embassy attack. The IRGC, Iran’s global terror hub, had been listed as a terror group by President Trump, a move resisted by Barack Obama dating back to his time in the Senate.

Once in the White House, Obama’s policies so empowered and enabled the IRGC that in one of the most infamous incidents in American history, members of the Islamic terror group captured and humiliated American sailors. There is little doubt that the IRGC was the hidden hand behind the embassy attack in Baghdad through its PMF proxies.

The rise of ISIS and the attack on our embassy in Baghdad had their roots in Obama’s backing for Iraq’s Shiite dominated government in Baghdad. The Bush administration had tried to unite Sunni and Shiite Muslims into a political system that would sideline Al Qaeda on the Sunni side and Iran on the Shiite side. Iraqi civil society was probably always doomed, but Obama’s Iraq policy was to turn the country over to the terrorists.

Obama wanted to pull out of Iraq as soon as possible. His plan for a quick pullout was to allow Iran a free hand in Baghdad. Iraq’s central government dominated by Shiite Islamists loyal to Iran allowed Islamic militias backed and trained by Iran to execute gays and impose Islamic law in the streets. The Sunni tribal leaders who had made the ‘awakening’ against Al Qaeda possible were ignored when they came to D.C. seeking support against Iran.

While the media went on touting Obama’s incredible successes in Iraq, the country split into two terror camps. While the Popular Mobilization Forces rolled up Shiite areas, Al Qaeda in Iraq reinvented itself as ISIS.

Unlike President Trump, Obama chose not to hit ISIS hard. Instead, after Iraq’s military collapsed, his administration’s anti-ISIS strategy relied heavily on supporting the Shiite PMF militias which included embedded Iranian forces.

Obama had helped birth the Islamic State by backing Iran’s takeover of Iraq. Forced to fight ISIS, he doubled down on the same strategy. And that completed the takeover.

The marginalization of the Kurds, whose attempts at creating an independent state were crushed by the Shiite regime in Baghdad, and the Sunnis, who had been caught between Iran and ISIS, ended military opposition to the Iranian takeover of Iraq.

But political protests against the Iranian puppet regime broke out, leading to violent clashes between protesters and PMF thugs, PMF attacks on Americans, American retaliation against PMFs, and the attack on the United States embassy by the PMFs.

Iran’s takeover of Iraq, like its involvement in Yemen’s civil war, in Lebanon, Syria, and Gaza, had been funded by the wages of Obama’s nuclear sellout. The billions that the Obama administration had directly and indirectly handed to the terrorists of Tehran were used to fund soft and hard influence across the region.

The Iran deal didn’t just mean that the terror regime was able to continue building up its nuclear program, but that it could increase its financial commitments to Hamas, help build up Hezbollah in Lebanon, the Houthis in Yemen, and the PMFs in Iraq.

Iran had four things to offer its Shiite (and occasional Sunni fellow travelers ranging from Hamas to Al Qaeda) Islamist allies. These were weapons, training, a global network, and money. Of these money was the most generic, but also the most important.

Islamic terrorism is only partly built on the suicidal fanatics willing to die for Allah. It’s mostly built on amateur and professional killers who want to get paid.

Choke off the money and recruitment drops.

Under Obama, billions in foreign currency were illegally flown into Iran on unmarked cargo planes, but Trump cut off the cash.

The cash crunch not only weakened Iran’s regime, where fresh protests arose, but its terror networks, including in Iraq, began  facing their own cash shortages. And so Iran’s rulers, their IRGC hidden hand, and their Islamist PMF proxies decided to send America and the protesters a message.

Earlier this year, the Trump administration had sanctioned the South Wealth Resources Company (SWRC), allegedly a key conduit for the IRGC’s ability to smuggle weapons and money in and through Iraq.

The sanctioning of the IRGC itself had met with anger from the Badr Brigade and Hadi al-Amiri. The conflict escalated with Kataeb Hezbollah, a PMF, attacking Americans. The death of an American contractor in a Kataeb Hezbollah rocket attack raised the stakes. President Trump struck back with airstrikes against Kataeb Hezbollah. And Kataeb Hezbollah attacked the embassy.

Kataeb Hezbollah is another project of the IRGC and is led by Abu Mahdi al-Muhandis who was part of the attack on the embassy. Muhandis is the Deputy Commander of PMF who is linked to the 1983 truck bombing of the US embassy in Kuwait which, had it been better planned, could have destroyed the facility.

After the airstrikes, Al-Muhandis warned,  that “the response to the Americans will be harsh.”

But who helped build up this terrorist infrastructure? The Obama administration did. Beyond its illegal foreign cash shipments to Iran and the sanctions relief, the PMFs benefited from US foreign aid directed through Iraq’s Interior Ministry.

Even as Iraq’s Interior Ministry was headed by a Badr leader trained by Iranian forces who had been arrested for smuggling explosives used to attack American soldiers, our foreign aid kept flowing through an Iraqi ministry run by terrorists.

The Obama administration was funding terrorists to fight terrorism. It was the same disastrous scenario that had led to the massacre in Benghazi.

The only difference was that the blowback took longer to arrive in Baghdad than it did in Benghazi.

Obama’s foreign policy operatives and the media have blamed the embassy attack on Trump’s pressure on Iran, rather than on Obama’s appeasement of Iran.

This is a variation of the same cynical Obama administration strategy which manufactured a fake intelligence community consensus blaming Benghazi on a protest over a Mohammed YouTube video, instead of a coordinated transnational wave of Islamist attacks coordinated well ahead of time to coincide with September 11.

The Obama administration may be history, but the damage it did still revebrates through the region as the Islamist forces it unleashed continue to tear apart nations and to threaten American lives.

β. 

Donald Trump and the Mythmakers

To protect their 40-year old delusion-based policy, Trump’s domestic opponents are supporting Iran.

 

For the past 40-odd years, two narratives have guided American Middle East policy. Both were invented by the Carter administration. One relates to Iran. One relates to Israel.

Both narratives reject reality as the basis for foreign policy decision-making in favor of delusion. Over the past two months, President Donald Trump has rejected and disavowed them both. His opponents are apoplectic.

As far as Iran is concerned, as journalist Lee Smith explained in Tablet online magazine this week, when Iranian “students” seized the US Embassy in Tehran in November 1979 and held 52 Americans hostage for 444 days, they placed the Carter administration in a dilemma: If President Jimmy Carter acknowledged that the “students” weren’t students, but soldiers of Iran’s dictator Ayatollah Khomeini, the US would be compelled to fight back. And Carter and his advisers didn’t want to do that.

At the base of their decision to prefer fantasy to reality in regards to Iran

So rather than admit the truth, Carter accepted the absurd fiction spun by the regime that Khomeini was an innocent bystander who, try as he might, couldn’t get a bunch of “students” in central Tehran to free the hostages.

At the base of their decision to prefer fantasy to reality in regards to Iran was the hope that Khomeini and his “students” would be satisfied with a pound or two of American flesh and wouldn’t cause Washington too many other problems.
So too, as Smith noted, the Carter administration was propelled by guilt. The worldviews of many members of the administration had been shaped on radical university campuses in the 1960s. They agreed with the Iranian revolutionaries who cursed Americans as imperialists. They perceived Khomeini and his followers as “authentic” Third World actors who were giving the Americans their comeuppance.

Khomeini and his “Death to America” shouting followers got the message. They understood that Washington had given them a green light to attack Americans in moderate and, as Smith put it, “plausibly deniable” doses. it. For the next 40 years, Iran maintained its aggression against America. And from Ronald Reagan to Barack Obama, every president since Carter accepted and kept faith with Carter’s decision not to hold the Iranian regime responsible for the acts of aggression and war it carried out against America through proxies.

During the Iraq War from 2003-2011, Iran’s aggression reached new heights. Iran organized the Shiite militias that waged war against the US forces in Iraq. It also supported Al-Qaida in Iraq which organized in Iran and used Iran as its logistical base for operations.

More than six hundred American forces were killed and thousands were wounded in attacks carried out with Iranian-made improvised explosive devices

More than six hundred American forces were killed and thousands were wounded in attacks carried out with Iranian-made improvised explosive devices, (IADs). Yet rather than confront Iran for its aggression and take action against it, the Bush administration tried to make a deal with the mullahs.

Under Obama, reaching an accord with Iran was the singular goal of US foreign policy. Every other goal was subordinated to Obama’s burning desire to appease Iran at the expense of Israel and the US’s Sunni Arab allies.

This then brings us to President Trump. Trump’s decision to kill Qassem Soleimani – who as commander of the Iranian Revolutionary Guards Corps’ Quds Force was the head of all of Iran’s regional and global terror apparatuses – destroyed the Carter administration’s Iran narrative.

Soleimani was killed in Baghdad along with Abu Mahdi al-Muhandis, the commander of one of the Soleimani-controlled Shiite militias in Iraq. Iraqi protesters, who have been demonstrating against Iran’s control over their government since last October claim that Soleimani was the one who ordered al-Muhandis to kill the demonstrators. More than 500 demonstrators have been killed by those forces in Iraq over the past three months.

Americans exposed the big lie at the root of 40 years of American deliberate blindness to the reality of Iranian culpability and responsibility for the acts of terror and aggression

By killing the two together, the Americans exposed the big lie at the root of 40 years of American deliberate blindness to the reality of Iranian culpability and responsibility for the acts of terror and aggression its surrogates have carried out against America and its allies.

By killing Soleimani, Trump made clear that the blank check for aggression the previous six presidents gave Tehran is now canceled. From now on, the regime will be held responsible for its actions. From now on US policy towards Iran will be based on reality and not on escapism.

The second false narrative that has formed the basis of US Middle East policy since Carter is that Israel and the so-called “occupation” are responsible for the absence of peace in the Middle East. Moved largely by Carter’s hostility towards the Jewish state, his administration was the first to call Israel’s control over Judea and Samaria an “occupation.” It determined, through a 1978 memo authored by Arthur Hansell, the State Department’s legal adviser, that the mere existence of Israeli communities in Judea and Samaria constituted a breach of international law.

Because the Hansell memo was based on a wholly specious interpretation of the Fourth Geneva Convention from 1949, and had no basis in actual international law, the Reagan administration refused to adopt it. But that didn’t stop Ronald Reagan from adopting the anti-Israel substance of Carter’s policy narrative. Just as Reagan turned a blind eye to Iran’s responsibility for the terror attacks its proxies carried out against the United States – including the bombing of the US Embassy in Beirut in April 1983, and the bombing of the Marine barracks in Beirut in November 1983 – so he substantively accepted Carter’s anti-Israel narrative which blamed Israel for the absence of Middle East peace. Reagan appointed veteran diplomat Philip Habib to serve as his special envoy for Middle East peace. Habib put together a “peace plan” predicated on the notion of Israeli guilt.

The first Bush administration, the Clinton administration, the second Bush administration and of course, the Obama administration all held to the Carter line that blamed Israel and its control over Judea and Samaria

The first Bush administration, the Clinton administration, the second Bush administration and of course, the Obama administration all held to the Carter line that blamed Israel and its control over Judea and Samaria, (and Jerusalem, and the Golan Heights, and – until 2005 – Gaza), for the unrest and instability of the region. Obama, of course, went full circle. He adopted the Hansell memo as US official policy and enabled the UN Security Council to pass a resolution criminalizing the existence of Jewish communities beyond the 1949 armistice lines.

The fact that the Carter narrative was self-evidently ridiculous and destabilizing made no impression on these successive administrations. PLO aggression and refusal to either disavow terrorism or accept Israel’s right to exist in any borders were brushed aside as irrelevant and unwelcome information.

Israel’s profound concessions for peace were pocketed, poo-pooed and forgotten.

Last November, the Trump administration put paid the phony narrative of Israeli avarice with Secretary of State Mike Pompeo’s announcement that the administration was disavowing the Hansell memo and replacing it with an accurate international law-based assessment that Israeli communities in Judea and Samaria are not inherently illegal.

Wednesday, while the world was awaiting Trump’s response to Iran’s failed missile attack against Iraqi bases housing US forces, the Kohelet Policy Forum held a conference on the legal and diplomatic significance of Pompeo’s announcement. In a pre-recorded message for the conference, Pompeo briefly explained why he decided to disavow the Hansell memo. His explanation could be equally applied to the Trump administration’s policy towards Iran.

Trump’s refusal to continue their forty-year marriage of policy to delusion is an unforgivable transgression

In Pompeo’s words, “It is important that we speak the truth when the facts lead us to it. And that’s what we’ve done.”

For the American foreign policy establishment, Trump’s refusal to continue their forty-year marriage of policy to delusion is an unforgivable transgression, and a threat. Not only has he committed the crime of rejecting their collective “wisdom,” his reality-based policies might actually be working. The threat to them is obvious.

If Trump’s reality-based policies succeed, he will dismantle their foreign policy legacy. All their protestations of wisdom, all their fancy resumes and titles as former senior officials will lose their allure and market value.

Since Pompeo’s statement regarding the Israeli communities in Judea and Samaria related to an issue which, while critical, is less in the headlines today than it was under Obama, aside from a few peremptory condemnations, the foreign policy aristocrats ignored it. As they saw it, once they return to power and start working with an Israeli government led by someone other than Benjamin Netanyahu, the anti-Israel phony narrative will be restored to its rightful place as the foundation of US policy.

The Iran story is different. Days before the drone strike that killed him, Soleimani tried to re-enact the 1979 “student” takeover of the US Embassy in Tehran with “protesters” in Baghdad. But this time it didn’t work. And Soleimani paid with his life for his failure. Iran’s half-hearted, failed missile attack against US forces in Iraq showed that the Iranian regime is terrified of Trump and their reversal of fortune.

Trump’s policies expose the mendacity and rank insanity of his predecessors’ policies towards Iran and Israel. Since Obama’s policies were particularly radical, divorced from reality and devastating, Trump has reasonably singled them out for particular rebuke and condemnation. Among other things, Trump rightly said the missiles Iran shot at US forces in Iraq were paid for by the 150 billion dollars in sanctions relief and 1.8 billion dollars in cash that flowed to the coffers of the IRGC through the 2015 nuclear agreement.

Rather than keep quiet as their signature policy was exposed as a strategic disaster, Obama administration officials and their supporters in Congress and the media went into very public paroxysms of rage. Ben Rhodes, Obama’s deputy national security adviser and chief propagandist, who sold the nuclear deal to a credulous and eager media, said Trump’s move would lead to war. House Speaker Nancy Pelosi said that the US strike against Soleimani was “disproportionate,” hinting it was a war crime to kill the terrorist who had just ordered the seizure of a US Embassy. She scheduled a Congressional session to curb Trump’s power to confront Iranian aggression and nuclear proliferation.

On cue, a group of psychiatrists wrote an open letter to Congress insisting that Trump is crazy and must be restrained. (The same group has written several nearly identical letters since Trump took office.)

To protect and preserve their 40-year old delusion-based policy, Trump’s domestic opponents are effectively supporting the Iranian regime against the United States. And as they see it, they have no choice. They are in a race against time. The more successful Trump’s reality-based policies towards Iran on the one hand and Israel on the other are, the harder it will be for the foreign policy establishment to restore their delusion-based policies when he leaves power. Given the stakes, we can assume that their attempts to clip Trump’s wings and debase him will increase in intensity, churlishness and irrationality as time goes by and as his successes mount.

γ. “Πάτε” στο “σάϊτ” του “frontpage” και δείτε το βίντεο!

Prager U Video: If You Hate Israel, You’re No Friend of the Jews

Why anti-Zionism and anti-Semitism are one and the same.

It’s one thing to criticize Israel. It’s another thing to be against the very existence of the Jewish state. In this new video from Prager University, Dennis Prager defines the difference and explains why anti-Zionism and anti-Semitism are one and the same. Check it out…

2. ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΑΝ (!) ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ Κου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α., ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠτΔ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, ΣΟΡΙΤΙΣΑΣ “ΣΥΡΙΖΟΥΛΑΣ”- ΚΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ!..(Για να σε δούμε τώρα Κα Γεννηματά! Θα ψηφίσεις την κόρη ενός των Δικαστών, του “Ειδικού Δικαστηρίου”, που δίκασε, το 1989, τον τεράστιο Έλληνα πολιτικό και Πατριώτη, Α. Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ);

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποια είναι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΑΥΤΗ Η Κα ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟ “1”… ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ “ΦΕΡΝΕΙ” ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ… 80+ ΤΗΣ! / ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ; )

3. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ “ΑΡΚΑΣ”, ΤΟ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΠτΔ!.. (Η ΡΟΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ, ΝΑ ΛΕΕΙ “ΝΑΙ”, με τον… τόνο της επιτυχίας)!

4. ΑΓΓΕΛΟΙ! ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!

Hakkındaki 15 Temmuz davasında beraat kararı verilerek tahliye edilen eski Korgeneral Metin İyidil hakkında Ankara Bölge Adliye Mahkeme 21. Ceza Dairesince yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Eski Korgeneral Metin İyidil yargılandığı 15 Temmuz EDOK davasında, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

İyidil’in dosyasını inceleyen İstinaf Mahkemesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu, İyidil hakkında beraat kararı vererek tahliyesine hükmetti.

OdaTV’de yer alan habere göre, bu kararın ardından ise Ankara Bölge Adliye Mahkeme 21. Ceza Dairesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yakalama müzekkeresi yazarak, İyidil’in yakalanmasını istedi.

Önce müebbet sonra beraat

5.  Τί γίνεται με την ψώρα στην Πόλη, ρε Τούρκοι

-/-