Προς μία Ε-Τ σύγκρουση με … χορηγό το Ισραήλ;

    ΕρώτησηΜπορεί το Ισραήλ, με δεδομένο την ισχύ του, να οδηγήσει τα πράγματα σε μία Ε-Τ σύγκρουση, ως αντίδραση στις διαταραγμένες σχέσεις του με τις Η.Π.Α. και γιατί; [Μετά και τα όσα εγράφησαν πρόσφατα στο voicenews.gr περί ενημερώσεώς μας από το Ισραήλ, για επικείμενη τ. πρόκληση στο σύμπλεγμα Μεγίστης. Τί λέτε;].

      

           ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ

                                 ΠΑΡΕΞΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ

                                             ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

 

Μιά πρώτη εισαγωγική άποψη στο θέμα

Ότι το Ισραήλ μπορεί, με την ισχύ του, (ας μην την καθορίσουμε, αφού θα θέλαμε σελίδες ολόκληρες να γράφουμε, ας την λέμε «ισχύ», όπως λέμε στην εποχή μας οι… «αγορές», αφού τρέμουν οι κρατούντες τα «κλειδιά» της… αποικίας μας, αλλά και άλλων … αποικιών, να πουν ή γράψουν «Εβραϊκές τράπεζες» ή «Εβραϊκής καταγωγής τραπεζίτες», ή «εβραϊκό χρήμα», κλπ), όχι μόνον να οδηγήσει, αλλά και να δημιουργήσει Ε-Τ θερμό επεισόδιο ή και Ε-Τ σύρραξη (κάτι πιο πιθανό κατ’ εμέ) είναι γεγονός.

Ας θυμηθούμε μόνον ότι, όταν ιστορικά είχε ζωτικό πρόβλημα το Ισραήλ, είτε υπήρχαν μείζονα εσωτερικά προβλήματα σε Ελλάδα και Τουρκία, είτε είχαμε Ε-Τ «εμπλοκή».

—————————————————————————————————-

TSODA (Για τους … δύσπιστους):

Συγκεκριμένα από το 1890, μέχρι και τη δεκαετία του 1910, είχαμε Τ. – Αραβικό πόλεμο και ήττα των Τ., αφού αυτοί δεν έφευγαν από την Παλαιστίνη, υπέρ των Εβραίων, (ο Αβδούλ Χαμίτ «έπεσε» κακήν – κακώς, περνώντας ως εξόριστος και από τη βίλλα του Εβραίου Αλατίνη, στη Θεσσαλονίκη), το 1948, που γεννιόταν το Ισραήλ, η Ελλάδα είχε συμμοριτοπόλεμο ή εμφύλιο, για να σας καλύψω όλους, η Τ. ήταν επίσης οικονομικά καθημαγμένη και έρμαιο ακόμα των Εβραίων μαυραγοριτών του Β΄ Π.Π., συνεπώς και το Ισραήλ ήταν ελεύθερο να θεμελιωθεί, το 1955-΄56 που είχαμε στον αραβικό κόσμο, κυρίως το μείζον θέμα του Σουέζ και των ηλιθιοτήτων ή «νταηλικιών» του Νάσερ, είχαμε τα γεγονότα στην Πόλη και την αρχή της επανεμπλοκής της Τ. στην Κύπρο, απ’ όπου επίσημα είχε αποτραβηχτεί, υπέρ της Αγγλίας, το 1925.

Το 1963 είχαμε αναταραχή στην Ελλάδα (θέλησαν … κάποιοι να ρίξουν τον Πατριώτη και μέγιστο των Ελλήνων Γ. Π΄΄ανδρέου, διότι κυρίως ήταν πολύ Εθνοκεντρικός), καθώς και χούντα στην Τ., αλλά και Ε-Τ συγκρούσεις στη Μεγαλόνησο, όπως και βομβαρδισμό της από την ΤΠΑ. Ήταν τότε που ο συγχωρεμένος Τχης Νικ. Ντερτιλής είχε ενώσει ιδεολογικά αντιπάλους (!) Κυπρίους στρατιώτες και είχε σώσει την Κύπρο από εμφύλιο, ήταν τότε που έσωσε από τους Μογγόλους την πατρίδα του Μακαρίου του Γ΄, Πάφο και ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε να του το ανταποδώσει (!), μην γνωρίζοντας τον άνδρα, κλπ].

Το 1967, όταν συνέβη ο 1ος Αραβο – Ισραηλινός πόλεμος είχαμε χούντα στην Ελλάδα και Ε-Τ συγκρούσεις στην Κύπρο (Μανσούρα κλπ.), μετά τις ανεπιτυχείς συνομιλίες Κόλλια – Ντεμιρέλ σε Ύψαλα και Αλεξ/πολη, το 1973 – ΄74 τον Αραβο – Ισραηλινό «Πόλεμο της Εξιλεώσεως» ή «Γιόμ Κιπούρ», Χούντα στην Ελλάδα, το Πολυτεχνείο επίσης, το οποίο έφερε τη δικτατορία του «αόρατου» Ταξίαρχου, Δημ. Ιωαννίδη, με τη σπερμολογία για την παρουσία Ισραηλινών κομάντος με ελληνικές αστυνομικές στολές στα γεγονότα και με πιθανολογούμενη συμμετοχή τους στις δολοφονίες εκτός Πολυτεχνείου, μείζονα επίσης εσωτερική βία στην Τ. και μείζονα οικονομικά προβλήματα, ενώ το 1974 είχαμε και την τ. εισβολή στη Μεγαλόνησο.

Το 1980 – ΄81 – ΄82, όταν οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στα Παλαιστινιακά στρ-δα Σάμπρα – Σατίλα (ήταν ο αγαπημένος αδελφός του σημερινού Π-Θ «Μπι Μπι» ένας εκ των πρωταγωνιστών των σφαγών…/ γεωγραφική εξάπλωση και Παλαιστινιακή αντι-τρομοκρατία ήσαν οι κύριοι τότε στόχοι του Ισραήλ), κλπ, είχαμε Χούντα στην Τ. και μείζονα πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, εν μέσω και τρομοκρατικών ενεργειών, (θα θυμάστε αίφνης τις ανατινάξεις των πολυκαταστημάτων ΚΑΤΡΑΤΖΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΝΙΟΝ, κλπ. / Θα ήταν λίαν χρήσιμη μία μελέτη του διαχρονικού ρόλου των ΜΥ του Ισραήλ, στην Ελλάδα, αλλά και στην Τ. ).

Το 1987, όταν πήγε να κάνει  – πετρελαϊκά – το μεγάλο βήμα, (με τον έντιμο, Υπ. Βιομηχανίας τότε, συγχωρεμένο Σάκη Πεπονή), ο μεγάλος Έλληνας και Αντι-Τούρκος Α. Γ. Π΄΄ΑΝΔΡΕΟΥ, και ενοχλήθηκε το Ισραήλ, αφού αυτού υπάρχοντος και ηγεμονεύοντος στην περιοχή μας, ουδείς άλλος θα έπρεπε / πρέπει να είναι ισχυρός, (βασική ισραηλινή Αρχή Εξουσίας), οι εβραϊκής καταγωγής Αμερικανοί, ο ΥΠΑΜ Γκάσπαρ Ουαϊνμπέργκερ και ο ΥΦΑΜ Ρίτσαρντ Περλ, (αυτόν που αποκαλούσε ο Ανδρέας, «ο άρχοντας του σκότους») καθοδήγησαν τις ΤΕΔ και τον όλο κατά της Ελλάδος πολεμικό σχεδιασμό. Ο Περλ μετέβη στην Άγκυρα και καθοδήγησε απ’ εκεί προσωπικά στα Μικρασιατικά παράλια τον ΤΣΞ κατά της Ελλάδος, ενώ – αν θυμάμαι καλά – βγήκαν και 2000 ή 2500 Αμερικανοί Π/Ν στα Άδανα. Μετά το πέρας της κρίσης, (δεν είναι της παρούσης), εμφανίστηκαν πλάϊ στον πατριώτη Π-Θ, η Λιάνη, είχαμε το Χέρφιλντ, τον … Κοσκωτά και την ντροπή για την Ελλάδα, αναφέρομαι στην ντροπή του «Ειδικού Δικαστηρίου», για να αποδειχθεί ότι το … «Διεθνές Σύστημα», επίσης μη καθοριζόμενο (!), ΔΕΝ λησμονεί, όσους το ενοχλούν!

Το 1996 είχαμε τα Ίμια, και διότι θα έπρεπε να γινόταν η αρχή της διχοτόμησης του Αιγαίου, λόγω της ενέργειας και του Ισραηλινού περί αυτού σχεδιασμού, (σε προηγούμενη ανάλυσή μας γράψαμε για τους ενεργειακούς διαδρόμους του Ισραήλ, κλπ, για όσους παρακολουθούν το “blog”), αλλά και λόγω των εντόνως οξέων σχέσεων του Ισραήλ, με την Χαμάς, την Χεζμπολλάχ, αλλά και τη Αλ Φατάχ, εκείνη την περίοδο, ενώ ακολούθησε σε όλο της το μεγαλείο η πολιτική του εποικισμού και η πολιτική του ελέγχου των πολιτικών αντιπάλων του Ι. κράτους!.. Παράλληλα είχαμε την Τ. να επαιτεί στο ΔΝΤ, την κατάρρευση του τραπεζιτικού της συστήματος (2000), ενώ στην Ελλάδα είχαμε το αλήστου μνήμης σκάνδαλο του … Χρηματιστηρίου του εβραϊκής καταγωγής Π-Θ Κου Σημίτη και την … έξοδο από την Ελλάδα του χρυσού της, o οποίος άραγε πού να πήγε ή πού να εστάλη; (Τί λέτε; Μήπως ο Κος Ρότσιλντ να ξέρει κάτι); Στην Τουρκία επίσης είχαμε σε εξέλιξη το σχέδιο επιβολής του ΡΤΕ από τις Η.Π.Α. στην χώρα του και τη μεγάλη του μάχη με τους Στρατηγούς και άλλους συνωμότες – παρακρατικούς ή … παρακεμαλικούς της «ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ», με ευρασιατικά όνειρα, μάχη την οποία και κέρδισε!

Σε όλη τη δεκαετία του 2000 και μέχρι και σήμερα, το 2015, το Ισραήλ «παλεύει» με το Ιράν, για τα πυρηνικά των Μουλάδων, ενώ η Ελλάδα πένεται και διαλύεται κοινωνικά, ήτοι πολιτιστικά, θρησκευτικά, οικονομικά (το χρέος της Ελλάδος φθάνει τα 360 δις $ Η.Π.Α. σήμερα, το διπλάσιο από το παραγόμενο, σε ποσόν, προϊόν της και συζητάνε οι πολιτικοί μας, χωρίς ντροπή, αν είναι βιώσιμο ή όχι) και εθνικά, ενώ ίσως και κολοβωθεί γεωγραφικά. Θυμηθείτε την ΠτΒ Κα Μπενάκη τί είχε πει στον τότε αναλαμβάνοντα την Προεδρία της Δημοκρατίας μας Κο Κ. Παπούλια / Τί λέτε πώς θα «τα πάει» η Κα Σία Αναγνωστοπούλου, από τη νέα της θέση;

Από την άλλη η Τ. διέρχεται τεράστια εσωτερική και μερικώς και εξωτερική βία, δεν έχει νέα – μετεκλογική – Κ/Β, μετά τις 07-06-2015  και φέρεται ότι «θα πάει» ξανά σε εκλογές στις 20 Νοε 2015.

Και βλέπουμε ότι όχι μόνον η Ελλάδα και η Τουρκία είναι διαχρονικά … διασωληνομένες, αλλά και άλλες γειτονικές προς το Ισραήλ χώρες, όπως η Αίγυπτος (ελεγχόμενη), η Ιορδανία (ελεγχόμενη), η Συρία (εμφύλιο / διαλυόμενη), το Ιράκ, το ίδιο, η Σ. Αραβία με την Υεμένη (εμφύλιο), κλπ.

Έτσι, «τί άλλην χρείαν έχομεν μαρτύρων», περί του ότι το Ισραήλ υφίσταται και μάλιστα διάγει εν ειρήνη και ηρεμία, όταν Έλληνες, Τούρκοι και λοιποί γείτονες, κρινόμενοι από τον Επικυρίαρχο («Overlord») Ισραήλ ως λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνοι, νοσούν βαθύτατα; Τέλος, μία σημαντική παρατήρηση είναι ότι σε κάθε μία των δεκαετιών, από του 1940, έως και σήμερα, είχαμε πάντα και ένα έλασσον ή μείζον περιστατικό Ε-Τ… «εμπλοκής». Ψάξτε Το καλύτερα εσείς, μπορείτε!

—————————————————————————————————-

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας!

Το ερώτημα λοιπόν μπορεί (;) το Ισραήλ, το προσπερνάμε και πάμε στο αν θέλει και αν θα θέλει, γιατί να θέλει;

Προσωπικά πιστεύω ότι το Ισραήλ θέλει, στην παρούσα χρονική συγκυρία, να δημιουργήσει τουλάχιστον «θέμα» στις Ε-Τ σχέσεις. (Μετά και τη μείζονα ρήξη του με τις Η.Π.Α. στο θέμα της συμφωνίας των Ρ+1 και του Ιράν, αλλά και για το λόγο ότι οι Η.Π.Α. του Δημοκρατικού Χουσεΐν Μπαράκ Ομπάμα έδωσαν το «Ο.Κ.» στην Τ. να κτυπήσει και να «τελειώσει» το κακό και «αριστερό» ΡΚΚ, στη ΝΑ Τ. και στο Β. Ιράκ, (περιοχές που διεκδικούν μεγάλα αμερικανικά πετρελαϊκά καρτέλ), ΡΚΚ, που χρόνια τώρα ήλεγχε και ελέγχει, κατηύθυνε και κατευθύνει, εκπαίδευε και εκπαιδεύει το Ισραήλ του «δεξιού» και Εθνικιστή Νετανιάχου). Γιατί; Διότι:

α. Η ρήξη του κράτους του Ισραήλ με τις Η.Π.Α. των δημοκρατικών του Ομπάμα, αλλά και με το αμερικανικό σιωνιστικό λόμπυ, το οποίο κυριαρχείται από Δημοκρατικούς, που διαφωνούν με την Μητρόπολή τους και στον χειρισμό του Παλαιστινιακού και σε άλλα αρκετά θέματα, πλην των πυρηνικών και των σχέσεων με το Ιράν,  είναι μεγάλη, δύσκολα διαχειρίσιμη και μη βραχυπρόθεσμα επιλύσιμη, και επειδή το Ισραήλ εκνευρίζεται εύκολα, πιθανώς να αναζητά επιτακτικά, αλλά προφανώς άκριτα, «εκδίκηση» από τον μεγάλο του σύμμαχο,  για τα όσα πιστεύει ότι έχει υποστεί και υφίσταται από τις Η.Π.Α., λόγω της μη από μέρους των Η.Π.Α. αποδοχής των απόψεών του!

β. Η Ι. «εκδίκηση» θα είναι η δημιουργία ρήξης στην λίαν ευαίσθητη, λόγω της… Αρκούδας, ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ, (για μία ακόμα φορά και όχι κατ’ ανάγκην για λόγους εκδίκησης, αλλά και για λόγους «αρχής», των Ισραηλινών, όπως στη … TSODA εξηγήθηκε), η δημιουργία μιάς Ε-Τ συγκρουσιακής, στρατιωτικής μορφής, διένεξης. (Μία σπερμολογούμενη πιθανή απελευθέρωση του Ι. πράκτορα Πόλαρντ, στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να συγκινεί το Ισραήλ, ώστε να … λουφάξει).

γ.  Μία Ε-Τ σύγκρουση, πιθανώς να πιστεύουν στο Ισραήλ, ότι θα επιτάχυνε / επιταχύνει τους ενεργειακούς Ισραηλινούς σχεδιασμούς σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο – Κ. Μεσόγειο, άρα να εκτιμάται ως επιβεβλημένη, ανεξαρτήτως κόστους, γενικώς!

δ.  Μία Ε-Τ σύγκρουση, πιθανώς να επιτάχυνε / επιταχύνει και το τέλος του πολέμου των πετρελαϊκών καρτέλ στην περιοχή της Μεσογείου (Aramco – Texas και «Ανεξάρτητων») και να οδηγούσε γρηγορότερα στην αποσαφήνιση της όλης κατάστασης γι’ αυτά κυρίως, αλλά και για τις χώρες της περιοχής. (Διαμοίραση του υπάρχοντος πλούτου, αφού για παράδειγμα, τα ελληνικά ενεργειακά αποθέματα αποτιμώνται σε 10 τρις $ Η.Π.Α.).

ε.  Μία Ε-Τ σύγκρουση,  πιθανώς να οδηγούσε / οδηγήσει και σε μία θερμή  Αμερικανο – Ρωσική σύγκρουση, [είναι έτοιμοι γι΄ αυτήν τώρα οι Η.Π.Α.(;)], για την οποία δεν θα ισχυριζόμουν ότι δεν θα την ήθελαν οι Ισραηλινοί τώρα, παρ’ ότι ίσως να την είχαν προγραμματίσει ή να την ανέμεναν έστω, αργότερα χρονικά. Η ρωσική εξασθένιση και ήττα είναι «εκ των ων ουκ άνευ» για τους Εβραίους, αφού οι Ρ. είναι οι μεγάλοι τους αντίπαλοι στον ενεργειακό τους σχεδιασμό (Βλέπε ανάλυση προηγουμένων ημερών για τη δημιουργία του «Μεγάλου Ισραήλ»)

στ. Μία Ε-Τ σύγκρουση στη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα δημιουργούσε / δημιουργήσει σίγουρα και εσωτερικά προβλήματα στις Η.Π.Α., οι οποίες είναι ο κύριος χορηγός τους και πιθανώς και σε μία πτώση του Ομπάμα, ο οποίος στο Ισραήλ σήμερα έφτασε να θεωρείται μέχρι και … «σύμμαχος» των Ιρανών Μουλάδων!..

              ζ.  Μία Ε-Τ σύγκρουση θα οδηγούσε / οδηγήσει πιθανώς σε μίαπαύση του «κυνηγίου» του ΡΚΚ από τις ΤΕΔ, παραμονή του στη ΝΑ Τουρκία, με συνακόλουθο συνεχιζόμενο έλεγχο της περιοχής από τα μεγάλα εβραϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα, παραμονή του PYD στη Β. Συρία και πιθανή μελλοντική δημιουργία κουρδικής οντότητας στη Β. Συρία, [ενώ οι Τ. δεν  θέλουν τους Κούρδους δυτικά του Ευφράτη (!)]. Αυτό θα σήμαινε ανατροπή των αμερικανικών σχεδιασμών, ο οποίοι –στο πλαίσιο της κόντρας τους με το Ισραήλ-, πλην του «Ο.Κ.» που έδωσαν στους Τ. για τα κτυπήματά τους κατά του ΡΚΚ και δήθεν κατά του ISIS, ώστε να ανατρέψουν τα σχέδια του Ισραήλ στην περιοχή, δήλωσαν τελευταία, δια του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ τους, Μαρκ Τόνερ, πως οι Κούρδοι του ΡΚΚ «ήρχησαν χειρών αδίκων»!!!

η.  Μία Ε-Τ σύγκρουση θα οδηγούσε / οδηγήσει σε διχοτόμηση του Αιγαίου που θέλουν οι Τ. ή σε συνεκμετάλλευση που θέλουν οι περισσότεροι των δίκαιων δήθεν … «διεθνών κύκλων»! (Γιατί πετάνε οι Ι. πιλότοι πάνω από τον 25ο Μεσημβρινό και εμείς σιωπούμε, ενώ τα ντόπια μίσθαρνα όργανά τους, που πιπιλίζουν συνεχώς τα περί ΑΟΖ που θα μας έσωνε οικονομικά, τώρα που τα αφεντικά τους μας βύθισαν, έχουν ξεχάσει τα 3 ν.μ. που προβλέπει η συνθήκη της Λωζάννης, ως τη νόμιμη απόσταση κυριαρχίας της Τ. από τα Μικρασιατικά παράλιά της);

θ. Μία Ε-Τ σύγκρουση θα οδηγούσε / οδηγήσει πιθανώς και ανάλογα με την εξέλιξή της και σε ρωσική αντίδραση (εμπλοκή ή ό,τι άλλο, κλπ). Ποιά θα είναι αυτή, τουλάχιστον αρχικά που έχει μεγάλη σημασία για τη στρατηγική τους άμυνα, οι Ισραηλινοί θα ήθελαν πολύ, πιθανώς, να ήξεραν / ξέρουν, ώστε να δουν αν οι υπάρχουσες εκτιμήσεις τους είναι ορθές.

                ι.  Μία Ε-Τ σύγκρουση θα οδηγούσε / οδηγήσει πιθανώς και σεανατροπή της πρόσφατης συμφωνίας για τα πυρηνικά, των Ρ5+1, με το Ιράν, κάτι που σαφώς θα το ήθελαν / το θέλουν οι Ισραηλινοί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

α. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα πάντα είναι πρώτα ΓΕΩ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, (με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται), και μετά ΓΕΩ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!

β. Είναι λίαν πιθανός ένας Ε-Τ πόλεμος στην παρούσα χρονική περίοδο, και πιθανώς να ετοιμάζεται στα ισραηλινά χαλκεία των ΜΥ του κράτους αυτού, (γι΄ αυτό και διέρρευσαν, μέσω των ανθρώπων τους εδώ, την πληροφορία περί τ. δημιουργίας επεισοδίου στο σύμπλεγμα Μεγίστης), σε γνώση ή μη της «Διεθνούς Εξουσίας», (θα δούμε κάποια άλλη φορά το ποιοί την αποτελούν), σε μία συγκυρία που οι Η.Π.Α. έχουν κλείσει στους Ρώσους όλες τις θαλάσσιες και χερσαίες οδούς, οι οποίες άγουν σε θερμές θάλασσες (δείτε προηγούμενη ανάλυση) και η διαμάχη έχει μεταφερθεί στο κέντρο της γης (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) ή έστω, για την ώρα, λίγο πιο πάνω, στη Μ. Θάλασσα, κλπ.    

       Μένει να εξετάσουμε, με βάση ποιά αντίπαλα πετρελαϊκά –κυρίως- καρτέλ ελέγχουν τις πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα και στην Τουρκία, (είναι αντίπαλα, αφού οι Ισραηλινοί εξετάζουν ή ορθότερα «παίζουν» με την προοπτική μιάς Ε-Τ σύγκρουσης), την εξέλιξη και την κατάληξη αυτής της σύγκρουσης, αλλά μένει να την εξετάσουμε επίσης και με βάση το τί θα ήθελε και γιατί το Ισραήλ, ως έκβαση αυτής της σύγκρουσης, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων του! (Άλλες παράμετροι προς εξέταση μιάς Ε-Τ σύγκρουσης είναι η κατάσταση των 2 χωρών σήμερα, η εξέταση της πορείας μέχρι το 2023 κυρίως της Τ. και η αλλαγή του “status” στα στενά, κλπ).

 

                                                 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

                                              «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ»

                                                         – / –

ΥΓ.  Αναφερθείτε, αν νομίζετε ότι θα μπορούσε να σχεδιάζεται μία Ε-Τ σύγκρουση ή επεισόδιο κλπ και στην κατά την γνώμη σας «τηρητέα στάση» της Πατρίδας μας!