ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Απαντώντας στη συζήτηση για την ανομία, απέδωσε την επίθεση στο «ΕΘΝΟΣ» σε… οπαδούς του Ολυμπιακού λόγω της «αντίθεσης» Μαρινάκη και Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς.

Τρομερά άτυχος στάθηκα χθες το πρωί. Ψάχνοντας στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου «παρέα» να με συντροφέψει στη διαδρομή, έπεσα πάνω στον… Τσίπρα!

Ναι, φίλτατοι, τον ίδιο τον Τσίπρα, απόσπασμα από την ομιλία του οποίου μετέδιδε εκείνη την ώρα ο σταθμός που έτυχα. Ακουσα για λίγο. Για όσο άντεξα δηλαδή. Διότι ο τύπος δεν αντέχεται για πολύ. Μπορεί να ξεφτιλίσει ακόμα και τα πιο σοβαρά, τα πιο ενδιαφέροντα θέματα. Να αναφέρεται σε θέματα που αφορούν τη δουλειά μας, τη ζωή μας την ίδια και να τα μειώνει, να τα απαξιώνει, να τα υποβιβάζει, να τα υποβαθμίζει, να τα γελοιοποιεί.

Οι ομιλίες και γενικότερα η κοινοβουλευτική του εικόνα, όταν παίρνει τον λόγο, είναι γεμάτη ατάκες. Μια συρραφή από εξυπναδίστικες ατάκες, συνθήματα, κενά λόγια, παρεΐστικα καλαμπουράκια, χαριτολογίες, αστειάκια.

Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για τον Τσίπρα. Δεν υπάρχει καν επίγνωση της πρέπουσας σοβαρότητας. Δεν υπάρχει κρίση μεταξύ θεμάτων, για το ποια είναι τα σοβαρά, ποια τα ελαφριά, ποια τα αστεία, ποια τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα. Ολα αυτά, εμπλουτισμένα με κακοστημένα θεατρικά σκέρτσα, που ποιος ξέρει ποιος ατάλαντος επικοινωνιολόγος και πόσες ώρες τον δίδαξε.
Ολα το ίδιο είναι γι’ αυτόν και οι ομιλίες μία διαρκής προσπάθεια να μειωθεί το μείζον, να εξευτελιστεί το προφανές.

Ο Τσίπρας μπορεί να είναι όοολα τα άλλα που έχουν ειπωθεί γι’ αυτόν επί καθημερινής βάσης. Ψεύτης, απατεώνας, υποκριτής, ψιλολαμογιακός κ.ά. Υπάρχει όμως και ένα άλλο χαρακτηριστικό, σε λανθάνουσα μορφή στον χαρακτήρα του -ως πολιτικός μιλάμε πάντα: Είναι ΚΑΙ ΑΣΟΒΑΡΟΣ. Δεδομένης μάλιστα της ιδιότητάς του, ως πρωθυπουργός, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΟΒΑΡΟΣ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ!

Πρέπει να αναγνωρίσω ότι ως απατεώνας της πολιτικής ο Τσίπρας είναι αρκετά ταλαντούχος. Ξέρει να εξαπατά τα πλήθη (λαοπλάνος ήταν η παλιά έκφραση του συρμού, για πολιτικούς απατεώνες όπως ο Τσίπρας) και να στρέφει πάντα τα εναντίον του βέλη προς άλλη κατεύθυνση, βασικά εναντίον του συνομιλητή ή αντιπάλου του, χρησιμοποιώντας συνήθως γενικόλογα και αόριστα επιχειρήματα, για να πάει το θέμα εκεί που θέλει.

Παράδειγμα η χθεσινή του αναφορά στην κουβέντα που έγινε στη Βουλή ανάμεσα σ’ αυτόν και τον βασικό του αντίπαλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συζήτηση, λοιπόν, είχε συγκεκριμένο αντικείμενο: Την ΑΝΟΜΙΑ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε τα δικά του, εστιάζοντας κυρίως στο κράτος των Εξαρχείων και την καθημερινή, ακατάπαυστη δράση των αναρχικών παντός τύπου, είδους και εθνικότητας. Κατάσταση για την οποία έχουν αντιδράσει και αντιδρούν διαμαρτυρόμενοι ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, είτε από τα συνδικαλιστικά τους όργανα είτε ως απλοί, καθημερινοί λειτουργοί της τάξης: «Φοβόμαστε να μπούμε στα Εξάρχεια, γιατί ξέρουμε ότι αν το κάνουμε, δεν θα βγούμε ζωντανοί», ήταν η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ δήλωση ενός απλού αστυφύλακα, ενός παιδιού της διπλανής μας πόρτας.

Κανονικά, ο Τσίπρας έπρεπε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ και σ’ αυτό, να αναλύσει τα μέτρα που προτίθεται να πάρει, να φροντίσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να διασκεδάσει τις ανησυχίες του ταλαίπωρου Ελληνα, που αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα μέσα στην ίδια του την πόλη!

«Κανονικά», είπα; Αμ… δε!

Κανονική απάντηση και Τσίπρας ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ. Αντί να απαντήσει ξεκάθαρα και συγκεκριμένα σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα, άρχισε τα «και σεις τι κάνατε όταν είσαστε στην εξουσία» και τα «επί ημερών μας η αστυνομία συλλαμβάνει» και διάφορα τέτοια που μόνον ως υποκριτικές ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ μπορούν να νοηθούν. Δεν αρκέστηκε, όμως, σε αυτά. Μέσα στις γενικολογίες του, φρόντισε να στρέψει την κουβέντα σε ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ κατεύθυνση και συγκεκριμένα εναντίον ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Προσέξτε:

«Ψάχνετε τελικά την ανομία εκεί που συμφέρει την ακροδεξιά ρητορική σας. Την ψάχνετε μόνο στα Εξάρχεια, όχι στους χούλιγκαν που οργανωμένα επιτίθενται σε γραφεία εφημερίδων διότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν αντίθεση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας τους. Οχι εκεί»!

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Σαφής και εμφανέστατη η αναφορά του στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και βεβαίως, η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΜΜΟΝΗ του εναντίον του Ολυμπιακού και του ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τι προσπάθησε να μας πει ο ασόβαρος Τσίπρας; Οτι η επίθεση που έγινε εναντίον του «ΕΘΝΟΥΣ» όχι μόνον προερχόταν από οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά ήταν «αποτέλεσμα» της «αντίθεσης» μεταξύ του Μαρινάκη και του ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ Ρώσου ψευτοεπενδυτή Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι!

Το ’φερε από δω δηλαδή, το ’φερε από κεί, ΠΑΛΙ στον Μαρινάκη το γύρισε!

Είμαι βέβαιος ότι ο Τσίπρας ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι αυτά που αραδιάζει τις περισσότερες φορές μιλώντας στη Βουλή, είναι ΨΕΥΤΙΕΣ, είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ, είναι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, είναι ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ.

Τα ξέρει όλα αυτά, αλλά ΤΑ ΛΕΕΙ. Δηλαδή, συνειδητά και εν γνώσει του γίνεται βλάκας, γίνεται εξυπνάκιας, γίνεται υποκριτής, καμιά φορά και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, μπερδεύοντας τεχνηέντως τον φάντη με το ρετσινόλαδο.

Είπα, ΚΑΝΕΙ τον βλάκα. Δεν είναι βλάκας, αλλά πανέξυπνος, τετραπέρατος, όπως ΟΛΟΙ οι χαρισματικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Ομιλεί για αντίθεση μεταξύ ιδιοκτητών, ακριβώς για να αναδείξει την (κατ’ αυτόν) δυνατότητα του ηγέτη του Ολυμπιακού να… «οδηγεί» τους οπαδούς σε επιθετικές ενέργειες εναντίον του αντιπάλου του, δηλαδή του Ιβάν Σαμπίντι!

Και ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ενώ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι για να ξεσηκωθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού (που βεβαίως δεν έχει αποδειχτεί ότι πίσω από την επίθεση στο «ΕΘΝΟΣ» ήταν όντως οπαδοί του Ολυμπιακού και όχι άλλης ή άλλων ομάδων, που ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ίσως να χτύπησαν εκεί που ήταν σίγουροι ότι θα ενοχοποιούνταν ο Ολυμπιακός) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ Η ΕΧΘΡΑ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ

Προσποιείται ο Τσίπρας ότι δεν ξέρει την ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΧΘΡΑ, το ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ και το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ που διατηρούν οι οπαδοί του Πάοκ εναντίον του Ολυμπιακού και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, αλλά κατά περίσταση εναντίον ΟΟΟΛΩΝ των ομάδων του λεκανοπεδίου! Κάνει ότι δεν ξέρει πως όλα αυτά τα στοιχεία τα εκμεταλλεύεται λαϊκίστικα ο Σαμπίντι, προκειμένου να «έχει μαζί του» και τους οπαδούς. Κάνει ότι δεν ξέρει τις ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ με μπόλικη συνθηματολογία κατά καιρούς, του… λατρεμένου του Ιβάν του… «πασών των Ρωσιών».

Κάνει ότι δεν ξέρει τα ελεεινά καμώματα του υιού Σαμπίντι, που προκαλεί τους πάντες, ακόμα και τους οπαδούς ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Κάνει ότι δεν ξέρει ο Τσίπρας (λέτε να μην… έχει ακούσει, έστω;) τον ΤΡΟΠΟ και ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ που μετήλθε ο Σαμπίντι για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ και να γίνει πρόεδρος ο… «ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ» κατά δήλωσή του, Γραμμένος!

Κάνει ότι δεν ξέρει ο… πρωθυπουργάρας μας (τρομάρα μας… τρομάρα μας…) τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ και την αθλητική Δικαιοσύνη που παίζουν τα δύο «συνεταιράκια» ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ και ΚΟΛΛΗΤΟΙ του, σε βάρος του Ολυμπιακού.

Λέτε να μην ξέρει τίποτα ο Τσίπρας, αγαπητοί; Λέτε να μην έχει ακούσει τίποτα για τον… «φόνο»; Λέτε να μην ξέρει τι του γίνεται, για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, πόσο τεταμένη είναι;

Φυσικά και ΞΕΡΕΙ. Φυσικά και έχει την απαραίτητη πληροφόρηση και δη, ΑΠΟ ΜΕΣΑ. Ολα τα ξέρει ο Τσίπρας, αλλά τα παρουσιάζει όπως θέλει, όπως τον βολεύουν κατά περίσταση.

Κάνει τον βλάκα, με την ίδια άνεση που κάνει τον έξυπνο. Προσποιείται άγνοια σε καταστάσεις που γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά. Προσποιείται πλήρη γνώση για άλλες καταστάσεις, για τις οποίες δεν έχει ιδέα, απλά για να τις στρέψει προς την κατεύθυνση που θέλει.

ΛΗΓΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

Ας το πάρει χαμπάρι, λοιπόν, ότι ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ κουτόχορτο ΟΛΟΙ και για ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, αλλά ΛΙΓΟΙ και ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ. Ηδη ο χρόνος της ευρύτατης κατανάλωσης κουτόχορτου έχει λήξει. Και ο κοσμάκης από το… ληγμένο κουτόχορτο δεν πρόκειται να ξαναμασήσει.

Οσο για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, δεν χρειαζόταν κανένας Βαγγέλης Μαρινάκης για να πνέουν μένεα εναντίον των Σαμπίντιδων. Αρκούν τα καμώματά τους, με τις κατά καιρούς δηλώσεις και τις ενέργειές τους εναντίον της ομάδας.

Αρκεί η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ εκ μέρους τους του αιώνιου ΚΟΜΠΛΕΞ των δικών τους οπαδών εναντίον του Ολυμπιακού.

Αλλά για όλα αυτά, καμία νύξη ο Τσίπρας. Τάχατες ότι… δεν τα ξέρει, δεν τα έχει ακούσει ποτέ.
Να υποθέσω ότι… πέφτει και από τα σύννεφα τώρα που τα διαβάζει;

Ή να υποθέσω ότι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΕΙ επίτηδες την πολιτική ζωή, ακριβώς για να απολαμβάνει τις πρόσκαιρες «επιτυχίες» του δόγματος «διαίρει και βασίλευε» ή απλά, του ΜΕΣΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ;

Αν συμβαίνει το τελευταίο, απλά την έχει βαμμένη. Και είναι το μόνο πεδίο το οποίο αν προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί, θα πιαστεί όντως αδιάβαστος…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/11/2017)

ANEY SX.

-/-