Δεν είναι τυχαίο ότι επιβίωσαν και σήμερα εξελίσσονται όσοι την εποχή των «παχέων αγελάδων», αντί να κάνουν «αρπαχτές», αξιοποίησαν τα κονδύλια των αντισταθμιστικών οφελών, έστησαν ισχυρές βιομηχανίες και προσανατολίστηκαν σε πωλήσεις στο εξωτερικό, αντί να ζουν αποκλειστικά από τον ελληνικό κρατικό κορβανά και το παρασιτικό σύστημα που είχε στηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από το 2010 που η χώρα με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου μπήκε στην επώδυνη περιπέτεια του Μνημονίου, λίγα πράγματα στο χώρο των αμυντικών επενδύσεων ή πιο απλά, των εξοπλισμών, έμειναν τα ίδια. Άλλωστε η χώρα έχει να επενδύσει στην ασφάλειά της από το… 2005, όταν δόθηκε η τελευταία σημαντική παραγγελία ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας με τα 30 F-16 Adv.

Από τότε, «έρημος»!

Η υπερχρέωση που έφεραν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η υπερτιμολόγηση (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «λεηλασία») των περισσότερων οπλικών συστημάτων αξίας πάνω από 35 δισ. ευρώ που αγοράστηκαν επί κυβερνήσεων Σημίτη μετά την κρίση των Ιμίων, είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στο μοιραίο 2010, «μετρώντας» ήδη πέντε χρόνια αδυναμίας συνέχισης του εκσυγχρονισμού των ΕΔ.

Αξίζει, όμως, να δούμε αυτά τα 20 χρόνια ποιοι πρωταγωνίστησαν στο σύστημα προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ποιοι εξακολουθούν να είναι οι σύγχρονοι «Μπαζίλ Ζαχάροφ».

Και για όσους πιστεύουν ότι στον χώρο υπάρχουν μόνο «λαμόγια» να θυμίσουμε ότι αν δεν υπήρχε ο, ελληνικής καταγωγής, έμπορος όπλων Μ.Ζαχάροφ να σπάσει το εμπάργκο των «Μεγάλων Δυνάμεων» και να εφοδιάσει το 1912 με πυρομαχικά το νεότευκτο, πλην «άσφαιρο» θωρηκτό «Αβέρωφ», μόλις την παραμονή του απόπλου του, σήμερα τα νησιά του Ανατολικού και βόρειου Αιγαίου δεν θα ήταν ελληνικά…

Ας ξεκινήσουμε από τον Ντένη Πλέσσα: Ο περιφερειακός αντιπρόεδρος της αμερικανικής Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας, Αιγυπτιώτης στην καταγωγή, εργαζόμενος με ελληνικό δαιμόνιο και αμερικανική μεθοδικότητα, κατάφερε να κάνει την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» Lockheed Martin, μονοπώλιο στην Πολεμική Αεροπορία. Κανείς άλλος δεν έχει συνδέσει το όνομά του με πωλήσεις άνω των 30 δισ. ευρώ σε αξία αεροσκαφών F-16 και ανταλλακτικών τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, όπως ο Ν.Πλέσσας. «Θανατηφόρα» ευγενής, κατάφερνε πάντα να ξεπεράσει τις σκοπέλους (και δεν ήταν λίγες) εργαζόμενος με εταιρική αντίληψη. Ένας άριστος «υπάλληλος» για τους Αμερικανούς, ήδη πήρε ένα ακόμα συμβόλαιο, κάπου δύο δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Και έπεται το F-35.

Κρίστιαν Χατζημηνάς

Ιδιοκτήτης της εταιρείας Theon Sensors, με τεχνολογικά πρωτοποριακά προϊόντα στην νυχτερινή όραση και μέτοχος της ISI που ανέπτυξε το πρώτο 100% ελληνικό Σύστημα Αποστολής σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Ήδη το πούλησε στην Σιγκαπούρη. Τώρα αναπτύσσει ένα νέο Σύστημα Αποστολής για τα αναβαθμισμένα ΑΦΝΣ P-3B του ΠΝ.

Στην Ελλάδα ο Ελληνικός Στρατός «βλέπει» την νύχτα μέσα από τις διόπτρες του. Το ίδιο κάνει και ο σουηδικός, ο ιαπωνικός, ο αυστραλιανός, ο ολλανδικός Στρατός κλπ.

Πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν η πώληση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης Τ-6Α στην Πολεμική Αεροπορία το 1998. Θεωρείται αυθεντία στην διαχείριση αντισταθμιστικών προγραμμάτων. Πολύ “κοντά” στον αμερικανικό παράγοντα και την LM.

Θ. Λιακουνάκος

Το 1980 έκανε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Κατάφερε και πούλησε 110 άρματα μάχης Leopard-1A4 στον Ελληνικό Στρατό, τα πρώτα γερμανικά άρματα μάχης που αγοράστηκαν ποτέ από την Ελλάδα. Μια πώληση, ανάλογη με αυτή που είχε μετά 23 χρόνια με τα Leopard-2HEL.

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες (και μία έκδοση οικονομικής εφημερίδας “ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ”), από την ανάληψη εκσυγχρονισμού των CH-47 Chinook το 1991, μέχρι το «πάρτι» του 1997-2004.

Τελευταία μεγάλη επιτυχία του ομίλου η… πώληση το 2004 αυτών που έπρεπε να είχαν δοθεί δωρεάν στην Ελλάδα, των 180 Leopard-2A4 της περίφημης «ενδιάμεσης λύσης».

Βέβαια, στην απίστευτη επιχειρηματική επιτυχία του ομίλου μεγάλο μερίδιο είχε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του, Κωστής Αποστόλου. Για τον Κ.Αποστόλου, δεν υπήρχε η λέξη «αδύνατο» στην πώληση ενός οπλικού συστήματος.

Πουλούσε τα πάντα και με όλες τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς.

Μυστικό του: Οι άριστες σχέσεις όχι μόνο με το ανώτατο στελεχικό δυναμικό των ΕΔ, αλλά και με το μέσο και το κατώτερο. Και δικαιώθηκε: Αυτοί που κάποτε ήταν απλοί υπολοχαγοί, υποπλοίαρχοι ή υποσμηναγοί, στο πέρασμα των χρόνων έγιναν αρχηγοί ή κλαδάρχες. Και αυτοί που δεν ήταν «φίλοι» δεν μακροημέρευσαν στις ΕΔ. Ο Κ.Αποστόλου δεν πουλούσε: Έκανε «μαγικά».

Μετά την ανακοίνωση του εξοπλιστικού του 1997, ο Γ.Πατεράκης, άνθρωπος των Γερμανών στην Ελλάδα, σύμβουλος της Deutsche Aerospace Hellas AG, θυγατρικής της Deutsche Aerospace AG και μετέπειτα στην EADS, είχε πει σε συνομιλητή του: «Σιγά μην αγοράσει η Ελλάδα Patriot και Leopard-2»!

Ο Κ.Αποστόλου, για λογαριασμό του Θ.Λιακουνάκου, τα πούλησε! Και όχι μόνο αυτά: Κατάφερε να πουλήσει μέχρι και… εγγλέζικες πυραυλακάτους στην Ελλάδα! Οι Super Vita κλάσης «Ρουσσέν» είναι δικό του έργο, την εποχή που φαινόταν πιο πιθανό να αγοραστεί… αεροπλανοφόρο, παρά εγγλέζικο κύριο οπλικό σύστημα.

Κι όμως, για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ και την τραγωδία που επιφύλασσε για τον κυπριακό Ελληνισμό, η Βρετανία, «πάτησε» τα φαβορί, τις γαλλικές και γερμανικές πυραυλακάτους, χάρη στις επιδέξιες κινήσεις του Κ.Αποστόλου και τις «μαγικές» του κινήσεις στο ΓΕΝ.

Σήμερα έχει αποστασιοποιηθεί από τον Θ.Λιακουνάκο και έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της Krauss Maffei κατασκευάστριας των LEO2.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι είναι ο «αδύναμος κρίκος» στην υπόθεση Γ.Παπαντωνίου και Θ.Λιακουνάκου.

Σταύρος Κομνόπουλος

Άλλος μεγάλος παίκτης στον χώρο των εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπήρξε (και εξακολουθεί να είναι) η Kestrel, με επικεφαλής τον Σταύρο Κομνόπουλο, τον επονομαζόμενο και «ΕΣΑτζή» από την εποχή που επί δικτατορίας υπηρετούσε στην Στρατιωτική Αστυνομία με ειδικότητα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, μια ειδικότητα που την χρησιμοποίησε εν συνεχεία με εξαιρετικά επικερδή τρόπο.

Με τον συνεταίρο του Αλέξανδρο Τσάτσο ίδρυσαν την εταιρεία Kestrel. Πούλησαν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια υλικού, από τους πυραύλους αέρος-αέρος Magic-2 το 1988, μέχρι τους πυραύλους MICA ER/IR, τα βλήματα cruise SCALP, τα βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Exocet, τις επάκτιες συστοιχίες ΜΜ-40 Εxocet, τα ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου ASTAC, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-415, τα ελικόπτερα Super Puma κλπ.

Η φήμη τους τρώθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχαν «χορηγήσει» εκατομμύρια ευρώ στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη. Η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σήμερα έχει αναλάβει διοικητικό ρόλο στην εταιρεία ο γαμπρός του Σ.Κομνόπουλου.

Χρήστος Χούμπαυλης

Ο «new entry» στον χώρο των εξοπλισμών το 2004 από την πλευρά των Γάλλων, ήταν ο Χρήστος Χούμπαυλης ή «ΧΧ» για τους φίλους του. Απουσίαζε από το «πάρτι» της επταετίας 1997-2004, αλλά δεν τα κατάφερε καθόλου άσχημα: Έχοντας την αντιπροσωπεία της Dassault και «πλαγιοκοπώντας» τον Σ.Κομνόπουλο σε πολλά προγράμματα γαλλικού ενδιαφέροντος, κατάφερε να στήσει την εταιρεία Miltech Hellas, να κερδίσει πολλά αντισταθμιστικά και να κτυπήσει «στα ίσα» το πρόγραμμα του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της ΠΑ με το Rafale-άσχετα αν το πρόγραμμα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με το γαλλικό αμυντικοβιομηχανικό σύστημα από την εποχή που εργαζόταν ως… οικονόμος, για λογαριασμό του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στην δεκαετία του ‘80 και του ‘90, «αυγάτισε» την οικογενειακή περιουσία, ιδρύοντας τεχνικές εταιρείες και αποκτώντας στενές σχέσεις με το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο.

Δεν υπάρχει πολιτική πτέρυγα, από την δεξιά μέχρι την αριστερά, στην Ελλάδα που να μην έχει συνομιλητές και… ευήκοα ώτα σε αυτά που λέει ο ιδιοκτήτης της ΑΤΕΣΕ και της Miltech.

Πολλοί, μάλιστα, αναζήτησαν τον «ΧΧ» πίσω από την περίεργη αντίδραση Ν.Φίλη στο αίτημα του ΥΠΕΘΑ προς τις ΗΠΑ για πληροφορίες σχετικά με το F-35.

Αλήθεια ή όχι, είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι ο «ΧΧ» στοιχειώνει (με την καλή έννοια…) την ελληνική πολιτική ζωή και τον Τύπο, ειδικά τον κυριακάτικο, που συχνά-πυκνά αποκαλύπτει «σκάνδαλα» σε αμυντικές προμήθειες της τελευταίας δεκαετίας που δεν είναι της αρεσκείας του.

Γενικά είναι άτομο χαμηλών τόνων, πάντως, παρά την τεράστια προσωπική του περιουσία.

Έχει μπει δυναμικά και στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω συνεργασιών με τον Γιώργο Συνατσάκη, πρόεδρο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Δομικής Κρήτης.

Με τον ίδιο συνεργάζονται και στην Δομική Ακινήτων, θυγατρική της Δομικής Κρήτης, ενώ παλαιότερα συμμετείχε στην Επενδυτική Τράπεζα, της Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Βασίλης Λόης

Είναι ο άνθρωπος των Ιταλών στην Ελλάδα. Αυτός έχει αναλάβει την προώθηση του εκπαιδευτικού Μ-346 της Αlenia στην Πολεμική Αεροπορία.

Δημήτρης Μανωλόπουλος

Θα μπορούσε να γίνει ο νέος «Λιακουνάκος» το 1999 αν δεν τον «καθάριζαν σαν αυγό» στις ΗΠΑ εμπλέκοντάς τον στο σκάνδαλο της Litton που είχε πουλήσει το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS στην Ελλάδα. Ποιος τον ενέπλεξε; Ε, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό. Πάντως ο Θ.Λιακουνάκος πήρε εν συνεχεία την αντιπροσωπεία και το πρόγραμμα. Γεγονός είναι ότι ο Δ.Μανωλόπουλος, πρόεδρος της εισηγμένης Space Hellas και ιδιοκτήτης της Space Consulting, εξακολουθεί να είναι ισχυρός στον χώρο ως εταιρεία, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Για τα δεδομένα του χώρου, είναι πραγματικός τζέντλεμαν.

Μάριος Δαλέζιος

Ο Μάριος Δαλέζιος είναι η ζωντανή ιστορία των ελληνικών εξοπλισμών. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, υπήρξε ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος αντιπρόσωπος όπλων στην Ελλάδα τις δεκαετίες 1960 και 1970. Αν ο Θ.Λιακουνάκος ήταν ο άρχων των εξοπλισμών από το 1990 μέχρι την σύλληψή του, ο Μ.Δαλέζιος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από το 1960 μέχρι το 1980.

Αυτός υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος του Ε.Αβέρωφ και των κυβερνήσεων Καραμανλή της δεκαετίας του ‘70.

Πούλησε πάνω από 80 ελικόπτερα ΑΒ-204/205, τα ΑΒ-212 του ΠΝ και τα CH-47 Chinook (τότε ανήκαν στην Αεροπορία), τα αντιαεροπορικά συστήματα Skyguard/Βέλος (το 2003 πήρε και τον εκσυγχρονισμό τους), τα πρώτα φορητά αντιαεροπορικά βλήματα Redeye, προγόνους των Stinger, τα πρώτα αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα Cobra, όλα τα πυροβόλα Bofors κλπ. κλπ., ενώ δραστηριοποιήθηκε και στις ξένες αγορές.

Το 1980 έκανε το «μεγάλο του λάθος», όπως το περιγράφει: Βοήθησε το νεαρό, τότε, Θ.Λιακουνάκο να πάρει την πρώτη του προμήθεια, τα άρματα μάχης Leopard-1A4, κάνοντας μια εξυπηρέτηση, όπως λέει ο ίδιος, στον πεθερό του Λιακουνάκου. Αποτέλεσμα: Ο νεαρός Θωμάς τα επόμενα δέκα χρόνια τον εκτόπισε από τον χώρο και το 1991, του πήρε το πρόγραμμα που κυνήγησε με μανία, τον εκσυγχρονισμό των CH-47 Chinook, επί υπουργίας Βαρβιτσιώτη.

Η λέξη «οργή» είναι μικρή για να περιγράψει αυτό που αισθανόταν για τον Θωμά. Και η πρόβλεψή του προφητική: «Θα πάει φυλακή κάποτε. Να μου το θυμηθείτε»! Σήμερα εκπροσωπεί την Hydraulics International (εξοπλισμός υποστήριξης αεροσκαφών), την ελβετική RUAG, την L-3 Communications/Telemetry (επικοινωνίες), την Flir Systems (συστήματα θερμικής απεικόνισης), την Chadwick Helmut (εξοπλισμός αεροπλοΐας), την Smiths Industries (ηλεκτρονικά αεροσκαφών) κλπ.

Έχει έναν τεράστιο πύργο στην Ελβετία και αμύθητη περιουσία σε χρυσό λένε οι φήμες, αλλά στην Αθήνα μετακινείτο μέχρι πριν μερικά χρόνια με ένα παλιό Alfasud. Μόνο η ύπαρξη οδηγού τον διαφοροποιούσε από έναν απλό συνταξιούχο. Τώρα το αντικατάστησε με μία εξίσου ταπεινή μπερλίνα. Η Rolls Royce είναι μονίμως παρκαρισμένη στο γκαράζ του πύργου του…

Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Αν κάποιος Έλληνας μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του σύγχρονου «Μπαζίλ Ζαχάροφ» αυτός είναι σίγουρα ο Κ.Δαφέρμος. «Άρχοντας του Πατριαρχείου», όνομα και πράγμα. Έκανε τεράστια περιουσία ασχολούμενος με πωλήσεις οπλικών συστημάτων κατά 99% στο εξωτερικό. Στην δεκαετία του ‘80 ήταν ο μοναδικός ιδιώτης που αγόραζε όπλα από την… Ανατολική Γερμανία και τα πουλούσε σε αγορές του εξωτερικού.

Μετά την πτώση του Τείχους, έγινε ο μεγαλύτερος ιδιώτης αγοραστής όπλων της Ρωσίας, τα οποία μεταπωλούσε βασικά σε κράτη του Κόλπου. Στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1990, πούλησε τεράστιες ποσότητες αντιασφυξιογόνων προσωπίδων και στολών ΠΒΧ πολέμου στην Σαουδική Αραβία.

Ακόμα και μετά την έλευση Πούτιν και την ενοποίηση όλων των αμυντικών βιομηχανιών υπό τον κεντρικό έλεγχο της κρατικής Rosoboronexport ήταν ο μοναδικός ιδιώτης που διατήρησε τα συμβόλαιά του! Ένα λάθος έκανε: Πούλησε στην Ελλάδα τα αντιαρματικά συστήματα Kornet-E, τα κορυφαία αντιαρματικά συστήματα παγκοσμίως, ένα pπολύ μικρό μέρος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Οι πρόσφατες δικαστικές του περιπέτειες, επιβεβαίωσαν το ρητό που λέει: «Κανείς προφήτης στον τόπο του»…

Και μάλλον αυτές οι περιπέτειες δεν είναι ανεξάρτητες με κάποιες φήμες για εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα εναντίον του, όταν η Μόσχα αναζήτησε στο πρόσωπό του έναν αξιόπιστο ανεξάρτητο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της συριακής κυβέρνησης στον αγώνα κατά των ισλαμιστών…

Μικροί αλλά… σημαντικοί

Η εταιρεία THALES (Γαλλία) είχε ως αντιπρόσωπο τον παλιό… υπαξιωματικό του Ναυτικού, τον Λουκά Ρωμάνου, που κέρδισε τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης «S», μια υπόθεση που ελέγχεται ο Γ.Παπαντωνίου. Ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής 6 φρεγατών «S» (Standard) του Πολεμικού Ναυτικού, δόθηκε με απευθείας ανάθεση στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) ως κύριο ανάδοχο, με υπεργολάβο την εταιρία Thales Nederland, αντί συμβατικού τιμήματος 380.000.000 ευρώ, το οποίο μετά τις αναπροσαρμογές ανήλθε σε 480.000.000 ευρώ. Η δικογραφία εστάλη στη Βουλή τον Ιούλιο του 2016.

Η DEFENCO Α.Ε. του Κ. Βαλασάκη προμηθευτής του υπουργείου Άμυνας και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπεύοντας ξένους οίκους. Μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν για λογαριασμό της γαλλικής SAGEM, η προμήθεια των UAV SPERWER

Λάμπρος Μπαρτζώκας

Ο άνθρωπος της Ρωσίας, σε ό,τι αφορά τον αμυντικό τομέα στην Ελλάδα, ο Λάμπρος Μπαρτζώκας, έχει την ευθύνη της Rosoboronservice, της θυγατρικής του «γίγαντα» των ρωσικών όπλων, της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport, στην Αθήνα. Επίσημα η τελευταία, εκπροσωπείται στην Ελλάδα από στέλεχος που εδρεύει στην ρωσική πρεσβεία.

Χαμηλού προφίλ άνθρωπος, μπορεί να μιλήσει στο τηλέφωνο με το Κρεμλίνο απευθείας.

Πρόσφατα έκλεισε τα συμβόλαια συντήρησης και αναβάθμισης των S-300PMU1, των Tor-M1 και των ΟSA AKM.

Ένα αυτοκίνητο με μεγαλόσωμους «κοστουμαρισμένους» Ρώσους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα, τον διαφοροποιεί από τον απλό άνθρωπο της «διπλανής πόρτας».

Σωκράτης Κόκκαλης

Η Intracom Defense Electronics, του Σωκράτη Κόκκαλη, έχει εμπλοκή στα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων και «τζιράρει» τα περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική αμυντική βιομηχανία. Οτιδήποτε έχει σχέση με υψηλή τεχνολογία έχει ανατεθεί στην Intracom, η οποία συνεργάζεται με πλήθος εταιρειών του χώρου, ελληνικές και ξένες.

Έτσι η Intracom εμφανίζεται να συμμετέχει με την κατασκευή πολύπλοκων συστημάτων σχεδόν σε όλα τα οπλικά συστήματα που έχουν αγοραστεί ή βρίσκονται υπό παραγγελία – από αεροσκάφη έως άρματα μάχης κ.ά. Πλέον την διοίκηση την έχει αναλάβει ο γιος του Κωνσταντίνος. Η εταιρεία έχει πολλαπλάσια δυναμική από αυτή που απορροφά αυτή την στιγμή ως προγράμματα.

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Πάει καιρό από τότε που ελέγχοντας το 43% της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έκανε ταυτόχρονα και την ΜΕΤΚΑ μεγάλο παίκτη στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μετά την κόντρα με τους Ρώσους στην υπόθεση του BMP-3HEL (τελικά κατάφερε να ματαιώσει το πρόγραμμα) αποσύρθηκε από την άμυνα, καθώς έλαβε «περίεργα» μηνύματα, αλλά η ΜΕΤΚΑ εξακολουθεί να έχει μεγάλη τεχνογνωσία και σίγουρα θα είναι μέσα σε κάθε κατασκευαστικό πρόγραμμα στις ΕΔ.

Ηδη φέρεται να βρίσκεται πίσω από το βλήμα επακτίου αμύνης NSM το οποίο έχει αποφασίσει να προμηθευτεί το ΠΝ προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Αρχιπελάγους.

Πάνος Γερμανός

Μπορεί η εταιρεία του Πάνου Γερμανού να (μοσχο)πουλήθηκε στην Cosmote, ο ίδιος όμως παραμένει προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς κράτησε το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών που είχε ο όμιλός του. Αναλαμβάνει την κατασκευή μπαταριών για τα υποβρύχια του ΠΝ και έχει σημαντική παρουσία στο εξωτερικό.

Δεν λείπουν τα προβλήματα από τον όμιλο, καθώς τα προγράμματα που παίρνει όλο και μειώνονται.

-/-

ΟΚ! Οι άνθρωποί τους όμως στα Επιτελεία, ποιοί είναι; Θα μας πει το ΥΠΑΜ;

4.

Türkiye derinliği karşısında Yunan sığlığı

03.06.2022

Rusya ile batı arasındaki Ukrayna savaşı dünya çapında ekonomik, siyasi, askeri tüm dengeleri sarstı. Artık dünyada kartlar yeniden karılacak, ülkeler ve bloklar arasındaki stratejiler yeniden şekillenecek, yeni pozisyonlar alınacaktır.

Batının ABD ve İngiltere eksenli tutumuna bakıldığında; Rusya’nın “zayıflatılması” ve ‘’ kontrol altına alınması’’ sadece Rusya ile sınırlı kalmayacak; Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Kuzey Afrika’yı yani; Türkiye’yi kardeş ve dost ülkelerini de içine alacaktır. Rusya gibi Türkiye’nin de ABD ve NATO ortakları tarafından kuşatılması uslu ve akıllı (!) bir çocuk haline getirilmesi anlamına geliyor.

Dünyanın yeniden şekillendiği bir dönemde, Türkiye’nin de olmazsa olmaz kırmızıçizgilerinin olduğunu dost, düşman ve müttefik denilen ikiyüzlü batılılar tarafından bilinmesi gerekiyor. Anglosakson veya Haçlı kalıntılarının ülkemizi, bölgemizi ve coğrafyamızı istedikleri gibi şekillendiremeyecekleri bilinmelidir.

Kafkaslar, Ortaasya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ile Karadeniz, Ege ve Akdeniz havzası ekonomik, siyasi, kültürel, askeri olarak vazgeçilemez coğrafyamız ve değiştirilemez sınırlarımızdır. Buralara hakim olmamız buralarda öz kardeşlerimizle birlikte var olmamızla mümkündür. Hiçbir gücün bizi bu coğrafyada denklem ve oyun dışı bırakmasına müsaade etmemeliyiz.

Türkiye sınırları ve coğrafyasının korunması, Batıya doğru genişlemesi milli çıkarları doğrultusunda bizim atalarımızdan devraldığımız bin yıllık tarihi stratejimizin gereğiydi.

Milletimizin Orta Asya bozkırlarından batıya yönelişine, batının Haçlı kaleleri ve kuleleri karşısındaki o asil duruşuna, direnişine baktığımızda stratejik derinliğimizin kotlarını orada bulabiliriz.  Yani; Orta Asya unutulamaz, Kafkaslar boş verilemez, Ortadoğu görmezlikten gelinemez, Balkanlar terkedilemez, Kuzey Afrika feda edilemez. Bunlarla birlikte biz bir deviz, bir millet ve devletiz.

Bulunduğumuz coğrafyada Doğu veya Batı ile sıcak savaşlara girerek ufuk çizgilerimizi kontrol edemeyiz. İpi yerli münafıklardan oluşan ipsizlerin eline bırakarak veya batılı dost bilinen ve sanılan düşmanlarımıza kaptırarak bir karış yol alamaz, hatta; bulunduğumuz mevzii bile savunamayız.

Selçuklu Devlet aklı tek bir ırk, mezhep, millet anlayışı üzerine kurulmuş bir devlet değil, İslam’a bağlı bir ümmet hareketiydi. Osmanlı da aynı çizgi ve istikamette hareket ederek bütün Müslümanları, hatta; Osmanlı topraklarında yaşayan gayri Müslimleri kucaklayan coğrafyamızı geniş bir perspektiften kuşatan, insana ve dünyaya bu gözle bakan bir devlet anlayışı ortaya koydu. Bu anlayış ve kimliğiyle 600 yıl bütün kalleşliklere, ihanetlere, darbelere rağmen yıkılmadan ayakta durdu. Nihayet onu düşmanlarımızla birlikte adam yerine koyduğumuz yerli münafıklar yıktı.

Tanzimat’la başlayan batılılaşma hareketi ve onun neticesinde doğan Cumhuriyetle kimlik değiştirerek batının kontrolüne girdik. Ona teslim olup, onun kuklası haline geldik. Kadim İslami anlayışımız yerine batının bize biçtiği dar elbiseler içinde üç maymunu oynadık. Kendi öz kardeşlerimizle bile kardeşçe bu coğrafyada yaşayamadık. Batılı düşmanlarımızın elinde ve dilinde oyuncak olarak bir asrımızı ‘’Yurtta sulh cihanda sulh’’ ürkekliği, korkaklığı ve şuursuzluğu içinde geçirdik.

Şimdi Almanya’nın Türkiye’ye yönelik, ’’Anadolu Aleviliği’’ projelerini, Yunanistan’ın ‘’şımarık’’, ‘’kışkırtıcı’’ eylemlerini, Bulgaristan’ın ‘’sinsice’’ Türk ve Türkiye düşmanlıklarını, PKK ve YPG’yi fonlayan ABD’nin ve AB ülkelerinin ülkemizi ve bölgemizi kuşatma projelerini, Fransa’nın sömürgeci ukalalığı, Batı kuklası Petro şeyhlerin dengesizliklerini bizzat görüp yaşayınca, FIR hattı, Kıta sahanlığı, Kıbrıs ve Karabağ sorunlarıyla karşı karşıya gelince anladık ki, o çok beğendiğimiz NATO’ da, o kendisine hayran olduğumuz AB’ ta yanımızda ve etrafımızda doğru dürüst bir dost, komşu ve müttefikimiz yokmuş. Biz, batı aşıklığı ve sevdasıyla kör bilincin girdabında yıllarca kendimiz çalmış kendimiz oynamışız. Güvendiğimiz her dağa kar yağmış, tutunduğumuz her dal kırılmış ve bir masal ülkesinde gerçeğin acı yüzüyle uyanmış, kendimizle yüz yüze kalmışız.

Bilge Kağanın bilge vasiyetini hatırlamış; irkilmiş, titremiş, ürpermiş kendimize gelmişiz. Millet olarak bizi var eden kendi değerlerimize ve tarihi gerçeklerimiz olan Hakka ve hakikate yönelmiş, kardeşlerimizle bir geleceğe yürümeye karar vermişiz. Gelen gelir, gelmeyenler ya kaçak veya uşaktır demişiz.

Bakmayın siz ABD’nin uyuz iti Yunan fino köpeğinin çemkirmesine, AB’ın yaralarımızı inat ve ısrarla kaşımasına, Ermeni diasparosına, Fransız alçaklığına, İngiliz kaypaklığına, Alman sahtekarlığına, Ortadoğunun petro- dolar şımarıklarına… Ama şurası bir gerçek ki üstümüze üstümüze gelen bir fırtına var ortada. Ona göre planlarımızı, projelerimizi, stratejik atılım ve hareketlerimizi, siyasi, ekonomik ve askeri hazırlıklarımızı şimdiden yapılmalı, millet olarak bu gerçeği en yüksek seviyede tutmalıyız. En çok olarak da içimizde çöreklenen batının darbeci yerli münafıklarına dikkat etmeli onların askeri, siyasi ve ekonomik uzantılarını bir an gözetimimiz ve kontrolümüzden uzak tutmamalıyız. Çünkü ahmak; iyi yapıyorum zannıyla düşmana yardım ve yataklık ederek her şeyi berbat eder.

Tarih akmakta olan bir nehir gibidir. Onun gücü ve debisini kontrol edebilen ve yönlendirebilen milletler istedikleri zaman nehrin yatağını, yön ve istikametini de istedikleri yöne değiştirip tarihe şekil vererek tarih yazar, çağ açıp kapayabilirler.

Dünya mazlumlarının ve milletimizin bizden beklentisi budur. Tarihin akışını değiştirmek, tarih yazmak ve tarihi insanlığın ortak tarlası ve esenlik coğrafyası olarak insanın hizmetine sunmak.

Arif Altunbaş, haber 7

5.

Tatbikat Yunanistan’ın kalbine indirdi! Yunan basını ne yazacağını şaşırdı

İzmir’deki EFES 2022 askeri tatbikatına 37 ülke katılım gösterdi. Azerbaycan özel kuvvetlerinin de yer aldığı tatbikatla ilgili Yunanistan medyasından ‘Adaları işgal edecekler’ haberleri yayıldı.

 04.06.2022 
TSK’nın öncülüğünde 37 ülkenin katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilen EFES 2022 tatbikatına Azerbaycan’ın özel kuvvetler birliklerinin katılması Yunan medyasında deprem etkisi yarattı. Türkiye’nin Azerbaycan özel kuvvetler askerlerini “Yunanistan’ı işgal etmek için kullanacağını” iddia eden Yunan yayın organları Türkiye’nin Ege’de ilk kez bir Libya savaş gemisiyle birlikte tatbikat gerçekleştirmesinin de Yunanistan’da endişe yarattığını vurguladı

YUNAN MEDYASI: ADALARA ÇIKABİLİRLER

Yunan televizyon kanalı Mega TV tatbikata Libya, Azerbaycan, Pakistan ve komşu ülke Arnavutluk’un katılmasına özellikle dikkat çekerek ilgili ülkelerin özel kuvvet birliklerinin Türk ordusu tarafından eğitilerek Yunan adalarına çıkması için görevlendirilebileceği iddiasında bulundu. Yayın organı Yunanistan’ın gergin ilişkilere sahip olduğu bir başka komşu ülkesi Kuzey Makedonya’nın da tatbikata katıldığını duyurdu.

EFES 2022 askeri tatbikat

EFES 2022 askeri tatbikat

‘AÇIKÇA MEYDAN OKUMA’

Yayın organında yapılan yorumda şu ifadelere yer verildi: “Libya’nın hücumbotu ‘Şafak’ gemisi, tatbikata katılmak için Türkiye’ye geldi. Bu açıkça bir meydan okuma. Türkiye’nin 4. Sondaj Gemisi, Girit açıklarında sondaj yapabilir. Libya, Girit açıklarını Türk deniz sınırları içinde kabul ediyor. Sondaj egemenlik anlamına gelir. Türkiye Girit açıklarında sondaj yaparsa, egemenliğimizi kaybedebiliriz.” Greek City Times ise “Türk ve Azeri özel kuvvet birlikleri Yunan adalarını ele geçirme tatbikatı gerçekleştirdiler” başlıklı haberinde Türkiye’yi akıl dışı suçlamayla karalamaya çalıştı. Pro News ise “Azerbaycan Karabağ zaferinin borcunu ödemek istediği için Ankara, Azerileri Ege’ye alıştırıyor” diye yazdı.

İzmir’deki EFES 2022 tatbikatına aralarında Azerbaycan ve Pakistan’ın yer aldığı 37 ülke katılım sağladı.

 

ÇELİK’TEN YUNANİSTAN’A TEPKİ! SORUNLARI ŞİKAYET EDEREK ÇÖZEMEZSİNİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Yunanistan’ın Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamaları kabul edilemez. Bu saldırgan propagandalarla varılacak hiçbir yer yoktur. Yunanistan hükümeti başka ülkelere Türkiye’yi şikayet eden dilekçeler yazarak sorunları çözemez’ dedi. Çelik’in Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Ömer ÇelikÖmer Çelik

DİLİNİZE DİKKAT EDİN

“Yunanistan’ın Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamaları kabul edilemez. Bu saldırgan propagandalarla varılacak hiçbir yer yoktur. Yunanistan hükümeti başka ülkelere Türkiye’yi şikayet eden dilekçeler yazarak sorunları çözemez. Türkiye’nin “mavi vatan”ımızdaki faaliyetleri egemenlik haklarımıza ve hukuka dayanmaktadır. Yunanistan’ın hak ve menfaatlerimize dönük dikkatli bir dil kullanması gerekir. Yunanistan başka ülkelerin kendisine verdiği desteğin karşılığında ne beklediklerini iyi değerlendirmelidir. En sağlam yolun sorunları masada çözmek olduğunu anlamalıdır. Yunanistan adaların silahlandırılması ile hukuksuz bir yolu tercih etmektedir.”

ALMAN ŞANSÖLYE SELANİK’E GİDİYOR

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yunan Başbakan Miçotakis’in davetiyle 10 Haziran’da Selanik’i ziyaret edecek. Yunan medyası, Miçotakis’in Beyaz Saray’da ABD lideri Joe Biden’a gösterdiği Mavi Vatan haritalarını Almanya Şansölyesi’ne de sunduğunu yazdı. Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci’nin zirvesine katılacak Olaf Scholz, Miçotakis tarafından ağırlanacak.

Olaf ScholzOlaf Scholz

YUNAN MEDYASINDAN İDDİA! “6 BİN METREDE TÜRK SİHA’SI”

Yunan medyasındaki dikkat çeken bir başka haber, bir Türk insansız hava aracının Ege Denizi ortasındaki Kandilli Adası’nın üstünde uçtuğu oldu.

Kathimerini, cuma günü saat 10.12’de fark edilen Türk insansız hava aracının yaklaşık 6 bin metre yükseklikte uçtuğunu ileri sürdü. Gazeteye göre, Türk drone’u aynı adanın üstünde 33 dakika sonra, saat 10.45’te bir kez daha göründü.

ÖzgürBayrak Haber7.com
ΚΑΙ

Yabancı askerler dev tatbikatı anlattı: Türklerden yeni şeyler öğrendik!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en büyük planlı tatbikatlarından olan EFES-2022 devam ederken, tatbikata katılan müttefik ülke askerleri tatbikatla alakalı deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı.

05.06.2022 

Askerler, tatbikat sayesinde müşterek çalışma kabiliyetlerini gördüklerini ve yeni deneyimler kazandıkları belirterek, Türk ordusuna verdikleri bu fırsat için teşekkür etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen en büyük planlı tatbikatlarından biri olan EFES-2022 hız kesmeden devam ediyor. Tatbikatta 37 ülkeden binden fazla yabancı personel görev yapıyor.

Bölgedeki en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliğini taşıyan EFES-2022 Tatbikatı’na TSK unsurları ile birlikte 10 binden fazla personel katılıyor.

“MÜŞTEREK ÇALIŞMA KABİLİYETİMİZİ ARTIRMAK HARİKA BİR DENEYİM OLDU”

Tatbikat devam ederken müttefik ülke askerleri, tatbikat hakkındaki deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı. ABD ordusundan bir asker, “Bu tatbikata katılımcı ülkelerin istihkam kabiliyetlerini görüyoruz. Uluslararası partnerlerimizle müşterek çalışma kabiliyetimizi artırmak harika bir deneyim oldu” dedi.

Bir diğer ABD askeri ise “Burada, Türk ve Azerbaycanlı patlayıcı madde imha sınıfı ve istihkam sınıfı personeli ile tatbikat gerçekleştirmekteyiz. Bu eğitim sadece ABD ordusu için değil, diğer ulusların askerleri için de yararlı. Çünkü diğer ulusların kabiliyetlerini öğreniyoruz. Tabii sadece bu değil, aynı zamanda diğer uluslarla arkadaşlık ilişkileri de geliştiriyoruz” diye konuştu.

“TÜRK ORDUSUNA BU BÜYÜK TATBİKATIN BİR PARÇASI OLMA ŞANSINI VERDİĞİ İÇİN MÜTEŞEKKİRİZ”

Tatbikata katılan Bangladeş ordusundan bir yüzbaşı ise “Takım olarak 19 Mayıs 2022 tarihinde Efes Tatbikatı’na katılmak için geldik. Burada Türk Ordusu ile eşsiz ve harika bir fırsat yakaladık. Farklı ordulardan askerlerle tanıştık. Farklı kültürleri, gelenekleri ve silahları, farklı orduların çeşitli taktik ve eğitimlerini öğrenmek benim için de harika bir deneyimdi. Özellikle Türk ordusuna bizi davet ettiği ve bu büyük tatbikatın bir parçası olma şansını verdiği için müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

“TÜRK ORDUSUNDAN YENİ DENEYİMLER VE YENİ BECERİLER KAZANDIK”

Kosova ordusundan bir teğmen de görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bu tatbikata katılmak ve tatbikata katılan ülkelerle tecrübe paylaşımında bulunmak çok faydalı oldu. Özellikle Türk ordusundan yeni deneyimler ve yeni beceriler kazandık. Türk ordusuna bu büyük tatbikata katılma fırsatı verdiği için teşekkür ediyor ve devletlerimiz arasındaki ilişkilerin devam etmesini temenni ediyoruz.”

KAYNAK: İHA
6.

ΕΚΤΑΤΟ… Οι τούρκοι μας απειλούν με «σοβαρή κρίση»… «Αρκετή υπομονή κάναμε με την Ελλάδα» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ!

 ΣΤΟΧΟΣ – Ιουνίου 03, 2022

 

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας συνεχίζεται καθημερινά, με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον ίδιο τον “σουλτάνο” να κατηγορούν τη χώρα μας και να εξαπολύουν απειλές σε βάρος της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊματσί, έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία». Μάλιστα, ο Καϊματσί απείλησε ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση».

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι, «ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιασδήποτε άλλης χώρας. Γιατί καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της ΕΕ. Κανένα άλλο κράτος – μέλος δεν μπορεί να συμβάλει όσο η Τουρκία στο σεβασμό όλων των χρωμάτων, όλων των διαφορών, της συνύπαρξης και της σταθερότητας στην ΕΕ».
Τσελίκ: Να προσέχει η Ελλάδα τα λόγια της για τα δικαιώματα της Τουρκίας

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις.

Ο Τσελίκ κάλεσε την Ελλάδα “να προσέχει τα λόγια της” όταν αναφέρεται στα δικαιώματα της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» και επανέλαβε ότι η χώρα μας “προτιμά την παράνομη λύση της στρατιωτικοποίησης των νησιών”, αντί να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP: «Οι δηλώσεις της Ελλάδας για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας είναι απαράδεκτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διαμαρτυρόμενη για την Τουρκία σε άλλες χώρες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά τον παράνομο τρόπο, με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος».
7.

Helenizmin bitmeyen acıları…

04.06.2022

Yunan Başbakanı Miçotakis, “Helenizmin bitmeyen acıları” diye tanımladığı karın ağrılarıyla, Almanya ve Fransa gibi AB’nin önde gelen ülkelerini de kıvrandırıyor!.. Yunan hayranlığında yarışsınlar bakalım…

Tam da Türkiye’nin, Suriye’nin Kuzey’indeki terör yuvalarını bertaraf etmek üzere işaret verdiği bir sırada, Yunan Başbakanı Miçotakis; özel misyon yüklenmiş gibi, Washington’un ardından Brüksel’e koşturarak Türkiye’yi suçlama mesaisini kesintisiz sürdürdü. Bu arada Ege’deki adalara da uğrayarak kendince gövde gösterisi filan yapmaya çalışıyor…

Kendisine ‘Bidenopulos’ soyadını yakıştıran ABD Başkanının, gösterdiği abartılı iltifat, Miçotakis’in ayaklarının yerden kesilmesine yetti bile…

Bu hızla Kongre’deki konuşmasında şunları söyledi: “Siz değerli Kongre üyelerinden son 48 yılda Helenizmin bitmeyen acılarına neden olan açık yarayı unutmamanızı rica ediyorum. Kıbrıs’ın bölünmesinden bahsediyorum. Bu meselenin uluslararası hukuk ve BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları doğrultusunda çözülmesi gerekiyor. Dün Başkan Biden’a da söylediğim gibi Kıbrıs’ta kimse iki devletli çözümü asla kabul edemez…”

Kongre üyelerinin büyük ekseriyeti, esasen Kıbrıs Meselesinin ne olduğunu bilmediğinden, kimsenin aklına şu soruyu Bay Miçotakis’e sormak gelmedi tabii: (2004 yılında, Birleşmiş Milletlerin teklif ettiği ve resmen desteklediği Annan Planı, niçin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından geri çevrildi? Yunanistan neden bu planın hayata geçmesi için üstüne düşeni yapmadı?)

Her vesileyle Batılıların ikiyüzlülüğüne dikkat çekerken, anlatmaya gayret ettiğimiz bir şey var: Batı’nın büsbütün siyasi etikten mahrum olması gerçeği…

2004 yılında Kıbrıs Rumları, Annan Planını halk oylamasında kabul etmedi. Ama Avrupa Birliği düpedüz mükâfat olarak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni tam üyeliğe aldı. BM Planını yüzde 65’le kabul eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini hâlâ tanımazlıktan geliyor. Utanmadan, hâlâ GKRY’i bütün adanın resmî temsilcisi olarak tanıyor! Eh, bu kadar ahlaksızlık ancak Batı’da olabilirdi zaten…

Şimdi aynı AB, Yunanistan’ı ekonomik olarak sırtında taşıması yetmiyormuş gibi, bir de onun haksız ve hukuksuz siyasi atraksiyonlarını desteklemeyi vazife telakki etmiş. Bu sebeple son derece küstah bir üslupla, Türkiye’ye karşı beyanat üstüne beyanat veriyor. Brüksel’de toplanan son AB zirvesinde, her vesileyle Yunanistan’a arka çıkmak için boyundan büyük zıplayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ‘dönem başkanı’ sıfatıyla baştan aşağı yanlış ve küstah cümlelerle Türkiye’ye dil uzattı. Adalardaki egemenliğin sorgulanmasını kınadıklarını söyleyen Macron, “AB ve özellikle Fransa’nın desteğini belirtmek istiyorum. Bugün hiç kimse herhangi bir üye devletin egemenliğini tehlikeye atamaz” diye horozlandı. Gelgelelim, egemenliğin sorgulanmasının niçin gündeme geldiğini anlamak istemiyor tabii. Ama bu denli arkalamalar olunca, Miçotakis de Eşek Adası’na gidip oradan fotoğraflar paylaşıyor ve kendince, güya Türkiye’ye meydan filan okuyor. Komedi burada bitmiyor.

Macron’dan sonra, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’un ofisinden de bir destek mesajı zuhur etti. Türkiye’yi Yunanistan ile yaşanan anlaşmazlıkta itidalli olmaya çağıran Almanya, Fransa’dan kopya bir cümle ile aynı şeyi tekrarladı: “AB üyelerinin egemenliğinin tartışmaya açılması kabul edilemez…”

Bütün bunlar, Türkiye’nin verdiği mesajların Batı cenahında nasıl telaşa yol açtığını gösteriyor aslında. Dışişleri Bakanlığımız, Alman Şansölye sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya gerekli cevabı hemen verdi: “Yunanistan dünyada karasularından daha geniş hava sahası iddiasında bulunan tek ülkedir. Bu hukuk dışı iddiaya dayanarak 6-10 mil içerisindeki hava sahasında yapılan uçuşları ‘Yunan hava sahasının ihlali’ olarak nitelendirmek, en hafif tabiriyle aymazlıktır. Komşusunun egemenliğini, bölgesel güvenlik ve istikrarı tehdit eden bir aktör varsa o da Yunanistan’dır. Nitekim 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Anlaşmaları hilafına ülkemize yakın adaları silahlandırmaktadır. Almanya’nın müttefiklik ruhuna uygun olmayan tarafgir açıklamalar yapmak yerine, Yunanistan’ı uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet etmesini bekliyoruz…”

Almanya’nın ve dahi Fransa’nın ve diğerlerinin bu konuda sağduyulu hareket edeceğini elbette beklememeliyiz. Zira oldum olası Yunan sazını çalan bu ülkeler, yüzsüzlük politikalarında rakipsizdir. Bunun en çarpıcı örneği, Miçotakis’in “Bitmeyen Helenizm acısını sürdüren açık yara” dediği Kıbrıs Meselesidir…

Daha önce de burada belirttik. Kıbrıs’ta ya iki devletli çözüm olur ya da çözümsüzlük devam eder. Bu hususu artık Yunan hamileri düşünsün!.. Diğer taraftan Alman Şansölyesi 10 Haziran’da Selanik’e gidiyormuş. Bu haber bile tek başına Yunanistan’da büyük heyecan uyandırmış. Artık Scholz’dan ne bekliyorlarsa… Gerçi Yunan ekonomisinin en büyük yükü Almanya’nın sırtında. Grek hayranlığı uğruna, Alman halkı bu yükü daha ne kadar taşır acaba? Şurası belli ki, kısa vadede Miçotakis bu ziyaretlerden bir şeyler devşirmeyi umuyor.

TÜRKİYE GAZETESİ

8.

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos: Türkiye ağır bedel öder

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye’nin Yunanistan’a karşı girişeceği herhangi bir askeri çatışmada “ağır bedel” ödeyeceğini söyledi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos: Türkiye ağır bedel öder
 04.06.2022 

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis’in ABD Kongresi’nde Türkiye’yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara’yı kızdırdı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için “Artık benim için Miçotakis diye biri yok” derken, Miçotakis ise; “İletişimi kesen taraf biz olmayacağız” cevabını verdi.

ERDOĞAN: ANLAŞMAMIZI BOZDUK

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde gerilim yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Yunanistan yola gelmeyecek. Artık bu ülke ile ikili görüşme yapmayacağız. Yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk” dedi.

MİÇOTAKİS VE YUNAN DIŞİŞLERİ’NDEN PROVOKASYON

Öte yandan Yunan Başbakan Miçotakis; gerilim arttığı bir dönemde, Bodrum’un karşısındaki Astypalea, Pserimos ve Kos adalarını ziyaret etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan ve “Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de 50 yıldaki taleplerini” gösterdiği öne sürülen 16 harita ise, Yunanistan’ın yurtdışındaki büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderdi.

Türkiye’ye karşı yeni bir algı kampanyası başlatan Atina; bu haritaları kullanarak, “Türkiye bunları istiyor” propagandası yapacak.

YENİ AÇIKLAMA: TÜRKİYE AĞIR BEDEL ÖDER

Gerilimini arttığı bir dönemde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Manifesto gazetesine konuştu. Bakan Panagiotopoulos, “Karşı tarafı (Türkiye) bir çatışmaya cesaret etmekten caydıran, bizim askeri kabiliyetlerimizdir, çünkü ödemek zorunda kalacakları ağır bedeli biliyorlar. Silahlı kuvvetlerimiz her zaman tetikte ve hazır” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos PanagiotopoulosYunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos

“EGEMENLİK HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ”

Erdoğan’ın artık Yunanistan’la ikili görüşmeler yapmayacağı yönündeki açıklamasına da değinen Panagiotopoulos şu ifadeleri kullandı:

“İletişim kanallarını kesecek olan biz değiliz ancak iki ülke arasındaki diyalog, saldırgan söylem ve kışkırtıcı davranışlarla tutarlı değil. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın şunu anlaması gerekiyor. Egemenlik haklarının savunulmasında kolaya kaçınılmayacak.”

AB’nin Yunanistan’a olan desteğinin önemini vurgulayan Panagiotopoulos, “Yunanistan’ın kendini güvende ve emniyette hissetmesi gereken bir zaman varsa, o da bu zamandır. Yunanistan endişelenmemelidir” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos PanagiotopoulosYunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos

“F-16’LAR KONUSUNDA HER ŞEY TÜRKİYE’NİN TAVRINA BAĞLI”

Panagiotopoulos, Washington’un Türkiye’yi F-35 programından çıkardığını hatırlatarak, Türk F-16 savaş uçaklarının yenilenmesine yönelik bir programın ABD tarafından onaylanıp onaylanmayacağına dair şüphelerini dile getirdi ve her şeyin Türkiye’nin genel tavrına bağlı olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΟ Ε/ΓΕΕΘΑ ΤΟΝΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ή ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΕΟΝ, (ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ… ΚΑΠΟΥ), ΑΛΛΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ!.. 
(ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ, ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ”, ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ)!..
9.

Miçotakis’ten Türkiye’ye ağır ithamlar: Yunanistan’ı destekleyen ülkeleri de açıkladı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis; saldırganlık gösteren tarafın Türkiye olduğunu iddia ederek, “Davranışını değiştirmek Türkiye’nin elinde. Bizi destekleyen müttefiklerimiz var. Ülkemizi ve haklarımızı koruyacağız” dedi.

Miçotakis'ten Türkiye'ye ağır ithamlar: Yunanistan'ı destekleyen ülkeleri de açıkladı
04.06.2022 

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis’in ABD Kongresi’nde Türkiye’yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara’yı kızdırdı.

Daha sonra iki ülke başkentleri arasında gerilim; karşılıklı açıklamalarla zirveye çıktı.

Son olarak İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis; Türkiye’yi suçlayıcı üslubunu sürdürdü.

Miçotakis'in Reuters'a verdiği röportajdan bir kareMiçotakis’in Reuters’a verdiği röportajdan bir kare

“SINIRI AŞAN, SALDIRGANLIK GÖSTEREN TARAF TÜRKİYE”

Sınırı aşan, sardırganlık gösteren ve davranışını değiştirmesi gereken tarafın Türkiye olduğunu söyleyen Miçotakis; kendi ulusal güvenlik çıkarlarını ve egemenlik haklarını savunacaklarını kaydetti:

“Yunanistan saldırgan davranışlara, revizyonist söylemlere, Yunan egemenlik hakları ve Yunan egemenliğinin ihlaline varan eylemlere müsamaha göstermeyecek. Davranışını değiştirmek Türkiye’nin elinde. Sınırları aşan, saldırganlık gösteren taraf asla biz olmadık.”

Miçotakis'in Reuters'a verdiği röportajdan bir kareMiçotakis’in Reuters’a verdiği röportajdan bir kare

“BİZİ DESTEKLEYEN MÜTTEFİKLERİMİZ VAR”

“Ülkemizi savunma kapasitesine sahibiz. Ayrıca, bizi destekleyen müttefiklerimiz de (AB ve ABD’yi kastediyor) var” diyen Yunan Başbakan, anlaşmazlıkların uluslararası hukuk temelinde gözülmesi gerektiğini kaydederek; Türkiye’nin Yunan adalarının silahlandırıldığı açıklamalarına atıf yaptı ve bu söylemleri “kabul edilemez” olarak tanımladı.

Miçotakis ayrıca; müttefiklerinin “Yunanistan haklı” çıkışlarına Türkiye’nin şaşırmaması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
10.

Dünyanın gözü Türkiye’de! 9 ülkeden Bakan gelecek

Türkiye, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başta olmak üzere 9 ülkeden dışişleri bakanını gelecek iki haftada ağırlamaya hazırlanıyor.

Dünyanın gözü Türkiye'de! 9 ülkeden Bakan gelecek
 04.06.2022 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye gelecek günlerde birçok ülkeden dışişleri bakanlığı düzeyinde ziyaretin gerçekleşeceğini söylemişti.

Çavuşoğlu’nun saydığı bakanlar arasında Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek olanlar da var, dünya açısından önemli konuları görüşmeye gelenler de.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-TÜRKMENİSTAN 3’LÜ TOPLANTISI

Gelecek hafta başlayacak ziyaret maratonunda Türkiye’ye gelecek ilk konuk bakan İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan olacak. Abdullahiyan’ın Türkiye’ye yapacağı ilk resmi ziyaretin gerçekleşeceği 6 Haziran’da Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı da gerçekleştirilecek.

Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov katılacak.

İRAN, HOLLANDA VE ALMANYA’DAN İLK RESMİ ZİYARET

Türkiye, 7 Haziran’da ise Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani’yi ağırlayacak. 8 Haziran’da ise Türkiye-Hollanda Konferansı (Wittenburg) kapsamında Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra’yı ağırlayacak.

Göreve ocak ayında gelen Hoekstra’nın bu ziyareti Abdullahiyan gibi Türkiye’ye düzenlediği ilk ilk resmi ziyareti olacak.

Lavrov, Karadeniz’de güvenli koridoru görüşmeye gelecek

LAVROV DÜNYANIN BEKLEDİĞİ KRİTİK KONUYU GÖRÜŞECEK

Çavuşoğlu’nun verdiği bilgilere göre 8 Haziran, dünya açısından da önemli bir görüşmeye ev sahipliği yapacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, beraberinde askeri bir heyetle Karadeniz’de tahıl tankerleri için oluşturulacak güvenli koridor konusunu görüşmek için Türkiye’ye gelecek.

Lavrov ve heyetinin Türkiye ziyareti kapsamında Milli Savunma Bakanlığı heyetleri ve askeri temsilcilerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmede tankerlerin Karadeniz’de güvenli yolculuğu, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkışı ile Rusya ve Ukrayna’nın bu konuda yaşadığı endişelerin görüşülmesi de gündemde.

Çavuşoğlu’nun verdiği bilgilere göre Ukrayna, özellikle Odessa bölgesindeki deniz mayınlarının kaldırılması ile oluşacak güvenlik sorunlarından endişe ederken Rusya ise tahıl tankerlerinin Ukrayna’ya silah taşımasından endişeli.

ÇAVUŞOĞLU ÇEKYA’YA GİDECEK

Lavrov’un ziyaretinin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, 9 Haziran’da Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yoğun diplomasi trafiği yürütülen haftanın sonunda Çekya’ya bir ziyaret yapacak.

Türkiye’ye 15 Haziran’da ise hem Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt’i hem de İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney’i ağırlayacak.

KAYNAK: AA
11.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙ ΑΤΙΣ ΤΕΔ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΡΒΧΠ” ΠΟΛΕΜΟ !.. 

Biyolojik savaşlar kapımızda

07.06.2022

Komplo teorileri gün gittikçe hayatımıza girmeye başladı, en önemlisi hayatımızın günlük tartışmalarının bir parçası olmaya başlamış olmasıdır. Devletler küresel ve bölgesel güç olmak için ciddi bir yarış içindeler ve daha da önemlisi insanlığın ana kodları ile oynayıp bir felaket senaryosu hazırlanmaktadır.

Ulus milletler ve halklar tarafından silah olarak kullanımının uzun bir tarihi vardır. Biyolojik silah kullanımına ilişkin örnek vermek gerekirse, Kartacalı General Hannibal’ın Bergamalı düşman gemilerini alt etmek için yılan zehiri kullandığı ilk biyolojik saldırı tarihidir, milattan önce 190 yıllarına kadar tarihlendirilmektedir.

Biyolojik silah kullanımına ilişkin tarihsel kayıtlara baktığımızda ilk kaynak bilgileri 1756-1763 yılları arasında İngiltere ve Fransa arasında yapılan Yedi Yıl Savaşlarında çiçek virüsünün kullanımıdır. İngilizler çiçek virüsü bulaştırılmış battaniyeleri Kızılderililere dağıtarak bir salgın oluşturmuş, tarihsel insanlık suçu olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı dönemlerde bir soykırıma imza atarak, Kızılderili kabilelerinin yok edilmesi için İngiliz askerlerin yerleşimcilere karşı çiçek virüsü kullanmasıdır. Bu metot Amerikan İç Savaşı’nda da kullanılmıştır. Konfederasyonu destekleme amacıyla çiçek ve sarıhumma bulaştırılmış elbiseler Birlik Kuvvetlerine satılmış biyolojik ticaret yapılmıştır.

Biyolojik savaş tarihine baktığımızda önemli notlara ulaşıyoruz. Batılı devletler için bir katliam silahı olarak karşımıza çıkmaktadır. Almanların Ruslara karşı 1915 yılında veba hastalığını kullandıklarını ve İtalya’ya karşı kolera kullanma girişiminde bulunduklarına dair raporlar da mevcuttur. 1932 ve 1945 yılları arasında Japonya, 731. Birim adı verilen birimde biyolojik silah araştırmaları gerçekleştirmiş ve üzerinde araştırma yaptığı on binin üstünde savaş esirinin şarbon, menenjit, kolera ve vebadan ölmesine sebep olmuştur. Japonya deneylerine Çin halkına karşı kullandığı biyolojik ajanlarla devam etmiş ve en az 11 Çin şehrine yaptığı biyolojik saldırılarla tifo, kolera ve veba salgınları oluşturarak on binlerce insanın ölümüne sebep olduğu kaynaklarca ispatlanmıştır.

Gelelim yeni tiyatroya,1980’lerde var olan maymun çiçeği virüsü, son günlerde küresel basını kullanarak, tüm dünyaya bu virüsün korkusunu pompalayan küresel baronlar, yine büyük bir oyun peşinde, insanların bağışıklık sistemini çökerten küresel sermaye şimdi de virüsün kaç milyon insanı gün gün öldüreceklerinin planını yapmaktadır. Maymun çiçeği virüsü planı 2020’de hazır hale getirilmiş 2023 sonuna kadar simülasyonu tatbikatı ve aşısı yine 2020’de tamamlanmış bir proje olarak okunmalıdır.

Süreci hazırlayan küreselci sermaye, dünya nüfusuna erişmek için her yolu VPI hazırlatmışlar. Aralık 2020 nükleer tehdit girişimi denen bir kuruluş himayesinde ABD güvenlik konseyi ve biyolojik silah uzmanları tarafından bir toplantı organize ediliyor. Adı: “MAYMUN VİRÜSÜ ÇİÇEĞİ” verilmiştir.

Temmuz 2020’de ABD gıda ve ilaç dairesi FDI maymun çiçeği virüsüne karşı ilk ticari ürün pazarlama izni ve sıvı onayı veriyor. Mart 2021 Münih güvenlik konferansında maymun çiçeği virüsünün masa üstü simülasyonu yapılıyor. Kasım 2021 Bill Gates, hükûmetleri maymun çiçeği terör saldırısına karşı uyarıyor. Mayıs 2022 dünya sağlık örgütü maymun çiçeği virüsünü duyuruyor ve bir anda medya bu virüsün haberlerini yoğunlaştırıyor.

Küreselcilerin planı tamamlanınca bu projeleri için 2. aşamaya geçilmiştir, küresel medyayı yönetmeyi devreye alınıp, medyada istedikleri projeyi duyurmak için önce korku imparatorluğu kuruluyor, sonrasında proje tıkır, tıkır işleniyor.

BU RAPORDA; Yüksek sonuçlu biyolojik tehditler ve küresel sistemin güçlendirilmesi isimli Kasım 2021 tarihli bir rapor yayınlandı! Bu rapora göre; yakın gelecekte olacak bir biyolojik saldırı ya da laboratuvar sızıntısı olabilir ve bu süreç malum süreçten çok daha tehlikeli olabilir. Çözümü ise Dünya Sağlık Örgütünün küresel pandemi yasası olacaktır. Tüm ulus devletlerin can sağlığı egemenliğini elinden alan, tüm sağlık bakanlıklarını diskalifiye edip tamamen DSÖ eliyle çalışmasını sağlayan bağlayıcı yasa olacaktır.

Hazırlanan büyük oyuna baktığımızda simülasyon Afrika, Asya ve Amerika’dan uzmanlar katılıyor. Bu virüsün kökeni Afrika olsa da raporda Britanya denen bir ülkede ortaya çıkmaktadır, maymun çiçeği virüsü 18 ay boyunca tüm dünyaya yayılacağı ön görülmektedir. Peki, bu virüs ilk nerde görüldü? İngiltere! Ülkenin diğer adı Britanya değil mi? Neden tatbikata Britanya simülasyonu tatbikatı ismi verilmiş sizce manidar değil mi?

Oyunun büyüklüğü hazırlanmış senaryo ile acımasızlığı gün yüzüne çıkmaktadır. Tahmin edilen 4 milyar vaka ve 500 milyon insan ölümü, kısırlaştırılmış üremesi durdurulmuş insanlar topluluğu, yani kısacası devletler biyolojik silahlara esir edilmiş yeni senaryolar kısacası yeni felaketler.

Nihai sonuç olarak toplumlar ve hükümetlerin biyolojik silahlara karşı gösterdikleri tepkiler uluslararası bir anlaşmanın ortaya çıkmasını sağlamıştır.1972 yılında, genelde Biyolojik Silahlar Anlaşması olarak adlandırılan “Bakteriyolojik ve Toksin Silahlarının Geliştirilmesi, Üretimi ve Depolanması ve İmhasına dair anlaşma 79 ülke tarafından imzalanarak 1975 yılında yürürlüğe girmiştir. Bugün 170’den fazla ülkenin taraf olduğu bu anlaşma biyolojik ajanların saldırı amaçlı geliştirilmesi, üretilmesi, stoklanması, temin edilmesi ve kullanılmasını yasaklamaktadır. Ancak kirli amaçlar doğrultusunda halen bazı devletler biyolojik silahlara yatırım yapmaktadır. Bu bütün olup bitenlere karşı Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün hücrelerini uyanık tutmak zorundadır. Vesselam.

YENİ AKİT

ΚΑΙ

12. ΓΙΑ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ” Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΑΣ ΧΟΥΛΙΑ!

Hülya Avşar yıllar sonra bikinili

Hülya Avşar önceki akşam Kıbrıs’ta bir otelde konser verdi. Sabah erken saatlerde Kıbrıs’a varan Avşar kendisini plaja attı. Tüm gün şezlongda uzanarak güneşlendi.

 “ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-