Ρωσική Κάθοδος στη Συρία και Ε-Τ Σύγκρουση;

Ρωσική Κάθοδος στη Συρία και Ε-Τ Σύγκρουση;

– Σε παρελθούσα και σχετικά πρόσφατη ανάλυσή μου, σχετικά με την προσεκτική, μελετημένη και σε γενικές γραμμές επιτυχή περίσφιγξη της ρωσικής … αρκούδας, από τις Η.Π.Α. των Δημοκρατικών, παγκόσμια, παρά τις αντιρρήσεις, τουλάχιστον, περί αυτού, του Ρεπουμπλικάνου Χένρυ Κίσσιντζερ, είχαμε κυρίως τονίσει ότι η Ρωσία, αν θα ήθελε να διαδραματίσει παγκόσμιο ρόλο, θα έπρεπε «εδώ και τώρα» να βγει στο «κέντρο της σκακιέρας», ήτοι της γης, δηλ. στη Μεσόγειο και δη στην Α. Μεσόγειο, μέσω Βοσπόρου, Δαρδανελλίων, Ελλησπόντου και Αιγαίου.

–  Ο Πούτιν που αποδεικνύεται εξαίρετος στρατηγιστής (ή οι σύμβουλοί του, ή οι ΜΥ του), το … «τσίμπησε» και βλέποντας την υποκρισία – δυστυχώς (!) – της Δύσης στη Συρία, θέλοντας παράλληλα και να …«αναπνεύσει» από το … λουρί των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, «κατέβηκε» γρήγορα στη Μεσόγειο και στην καρδιά του προβλήματος που λέγεται ΣΥΡΙΑ και που ο νικητής στο πεδίο της θα κυριαρχήσει και στη Μ. Ανατολή και κυρίως θα έχει τον πρώτο λόγο στην Α. Μεσόγειο. (Οι νουνεχείς το ήξεραν, οι Η.Π.Α. δεν το είχαν μυριστεί; Όπως φαίνεται, όχι, ή τουλάχιστον λάθος υπελόγισαν)!

–   Έτσι, κατεβαίνοντας η Ρωσία πέτυχε, σε Α΄Φάση:

–  Να προβληματίσει τις Η.Π.Α. στο τί θα πρέπει να πράξουν τώρα, αφού «παίζεται» πια, κατά μέγα μέρος, η κυριαρχία στο κέντρο της γης, ασφαλώς εκκρεμούσης της … παρτίδας που αναφέρεται στην κυριαρχία των Στενών! /Δεν θα αναλύσω εδώ τα νέα δεδομένα για τις Η.Π.Α.

–  Να προβληματίσει το Ισραήλ,  το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον μείζονα ενεργειακό του αντίπαλο στην Ευρώπη, κυρίως! (Θυμηθείτε τον σχεδιασμό του Ισραήλ, που σας τον έχω περιγράψει, σε προηγούμενη ανάλυση, με τους 2 αγωγούς, τον «Βόρειο», όπως τον ονόμασα, από τον 25οΜεσημβρινό και προς Β. – Α. Ευρώπη, καθώς και τον «Νότιο», από τα νότια της Κρήτης, Ιόνιο και προς Κ. – Δ. Ευρώπη). / Δεν θα αναλύσω εδώ επίσης τα νέα δεδομένα για το Εβραϊκό κράτος.

–  Να κάνει την Τουρκία των … «ηπίων…Ισλαμοφασιστών», του ΡΤΕ, να μην … κοιμάται, αφού της ξύπνησε ή ορθότερα της … θέριεψε, ένα από τα σύνδρομα που την κατατρύχουν και συγκεκριμένα αυτό της «περισχέσως» ή «περικυκλώσεως»!  / Δεν θα αναλύσω εδώ το μείζον τωρινό πρόβλημά της.

Να βάλλει την Κίνα κυρίως, αλλά και το Ιράν πιο δυνατά στο γεωπολιτικό και γεωοικονομικό «παιχνίδι», σε μία χρονική στιγμή που φαινόταν να τα έχουν βρει και οι Κινέζοι και οι Πέρσες με τους Αμερικανούς. /Δεν θα αναλύσω εδώ τις … αναδυόμενες πιθανές ευκαιρίες τους με την εμπλοκή τους στη Συρία.

–  Να ανησυχήσει όλες τις χώρες της λεκάνης της Α. Μεσογείου και να «περάσει» τα μηνύματα ότι:

        –  «Η Ρωσία είναι εδώ», «έτοιμη για όλα» και «πως τίποτα δεν έχασε στο παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας», αλλά και πως

        –  «Τίποτα δεν θα γίνει ερήμην της»!

–  Σήμερα θα σας γράψω μόνον, γιατί τώρα, παρά ποτέ, είναι πιο πιθανή μία Ε-Τ μείζων σύγκρουση!

–  Ο λόγος είναι απλός και αυτήν τη φορά οι Η.Π.Α. 99,9% θα τον … «μυριστούν», αφού άλλη λύση γι’ αυτούς δεν υπάρχει, για να πάρουν και πάλι το «πάνω χέρι» γερά, στο κέντρο της γης!

–  Ο μόνος τρόπος για να κάνουν τους … «χερσαίους» Ρώσους να … «γυρίσουν πίσω», να επικεντρώσουν αλλού το Κέντρο Βάρους των ΑΝΣΚ τους, στην περιοχή από τα Στενά, μέχρι την Α. Μεσόγειο, (δηλ. κοντά στα σύνορά τους και πάλι), να τους προβληματίσουν για την ορθότητα του εγχειρήματος που προέβησαν ή κατ’ αυτές … απετόλμησαν, αλλά κυρίως να διαφυλάξουν την ακεραιότητα του Ισραήλ και την επαπειλούμενη ασφάλειά του, είναι να «ανοίξουν» και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, οι … «θαλασσινοί» Αμερικανο – Βρετανοί, Ε-Τ μέτωπο στη Δ. – Α. Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο.

–  Τα κύρια αρχικά αποτελέσματα θα είναι να κλείσουν τα Στενά και ο τουρκικός εναέριος χώρος, να γεμίσουν τα Στενά και η περιοχή τους από ναυτικές συμμαχικές πολεμικές μονάδες που θα στοχεύουν στην … παύση της Ε-Τ σύγκρουσης, να υπάρξει, κατ’ ελάχιστον θεωρητικά, επιχειρησιακός αποκλεισμός* της ρωσικής αεροναυτικής δύναμης στη Συρία και επίσης να «μπει φωτιά στο Αιγαίο», επιδιώκοντας οι Η.Π.Α. την Ε-Τ… προσέγγιση κάπου στον 25ο Μεσημβρινό, την έναρξη έτσι στο πεδίο του Ισραηλινού ενεργειακού σχεδίου, δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, γενικά οι Δυτικοί, άμεσα το κύριο μήνυμα ότι δηλ. άρχισε στην πράξη η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης, όπως δευτερευόντως και αυτής του Μοντρέ, δηλ. πως ξεκίνησε ο … τοκετός του νέου χάρτη της περιοχής.

–  Αυτή η στρατηγική των Η.Π.Α. θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «το πέταγμα του γαντιού» στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε Αμερικανο-Ρωσική ή καλύτερα Ρωσο-Δυτική εμπλοκή και εδράζεται αφ’ ενός στην πίστη ότι «μέσω της δημιουργίας χάους και στην καλύτερη των περιπτώσεων σύγχυσης, επέρχεται η αλλαγή» και μάλιστα η μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή, (θα θιγεί αρχικά επίσης το δόγμα της δήθεν «μη ρήξεως της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ» / αυτό θα είναι η αρχή της δημιουργίας του χάους), καθώς και ότι το … βουβάλι, «ο επικυρίαρχος (βλέπε Η.Π.Α.) μπορεί να ελέγξει την πάλη των … βατραχιών του», (Ελλάδα και Τουρκία), τα οποίαΑ-ΠΟ-ΛΥ-ΤΩΣ (!) εξουσιάζει! Αυτή η στρατηγική θα είναι το «τώρα ή ποτέ» των Η.Π.Α., προς τους Ρώσους.

– Αν με ρωτάγατε ποιός και γιατί θα ήθελα να είναι ο νικητής στην παραπάνω Ε-Τ σύγκρουση, αν ήμουν Αμερικανός (!), θα σας έλεγα ευθέως οι Τούρκοι, διότι κατακτώντας οι Τούρκοι τη Δ. Θράκη, μέχρι το «λαιμό» της,  έως την αρχή δηλ. του 25ου Μεσημβρινού στο ελληνικό έδαφος, δημιουργείται αμέσως μία, ενιαία και αδιαίρετη Θράκη, η οποία αφ’ ενός θα λειτουργήσει ως μία ακόμα νέα περιοχή «μαξιλάρι» – εμπόδιο στην ρωσική κάθοδο και αφ’ ετέρου η Θράκη θα ελέγχεται από έναν και μόνον δρώντα (Τουρκία) και κατά προτίμηση απ’ εκείνον που ήλεγχε και ελέγχει την μία ακτή των Στενών και που έτσι θα ελέγχει και την άλλη, αυξάνοντας πολλαπλασιαστικά την ισχύ της δυτικής άμυνας στα Στενά.

–  Ασφαλώς οι Αμερικανοί γνωρίζουν την θεωρία των «3 βημάτων» του Κεμάλ και αυτό σημαίνει πως αρχικά τουλάχιστον η Θράκη θα αποτελέσει σίγουρα, όπως έγραψα, ένα επιπλέον «ανεξάρτητο» μαξιλάρι ασφαλείας για τη Δύση, ή άλλο ένα «ανεξάρτητο» εμπόδιο στη ρωσική κάθοδο. Άλλωστε, για τους Δυτικούς, (Η.Π.Α. – Βρετανία κυρίως), μία «ανεξάρτητη» (αρχικά) και ελεγχόμενη Θράκη από την καθαρά αμερικανόφιλη και αντιρωσική Τουρκία, (κάτι σαν αυτό που γίνεται στην Κύπρο από το 1974, όταν οι Δυτικοί δημιούργησαν την «ΤΔΒΚ»), είναι προτιμότερη από μία διηρημένη Θράκη, με το δυτικό της κομμάτι  στην … «μη σίγουρη» για τη Δύση Ελλάδα! Το όποιο πιθανό εμπόδιο ΡΤΕ μπορεί με ευκολία να … υπερπηδηθεί, αν έτσι εκτιμηθεί, μετά από εμβριθή σύσκεψη των Δυτικών, επί του θέματος της εξέλιξης ενός τέτοιου, όπως παραπάνω, σχεδιασμού.

–  Άρα, κάτι που δεν είναι της παρούσης στο παρόν πόνημα, η Ελλάδα ενωμένη (!) και με ασφαλές το εσωτερικό της, θα πρέπει να εξετάσει την παραπάνω δυνατή πιθανότητα σε βάθος και να προσπαθήσει να έχει τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, μέχρι … νεοτέρας, δηλ. μέχρι να δει «προς τα πού θα πάει το πράγμα», το πώς θα διαμορφωθεί το πεδίο σε Θράκη και Αιγαίο, το ποιοί μείζονες και μικρότεροι δρώντες θα εμπλακούν και πώς θα λειτουργήσουν, να πράξει δηλ. κατά το γνωστό Φαναριώτικο «μότο» που αγαπάνε να ακολουθούν οι Τούρκοι, το «Περίμενε και Δες» / «Bekle ve Gör»!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ !!!

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ  

ΥΓ.  Όταν το 2013, αν δεν απατώμαι, είχα μιλήσει στα Τίρανα με τον Στρατηγό Χότζες, Δκτη τότε του χερσαίου Στρατηγείου Σμύρνης, του ΝΑΤΟ, τον είχα ρωτήσει γιατί ο αμερικανικός στόλος «έφυγε» ουσιαστικά από την Α. Μεσόγειο, ενώ θα έπρεπε αντίθετα να είχε ενισχυθεί πολλαπλώς η παρουσία του, λόγω προφανώς των ρωσικών επιδιώξεων – βλέψεων, μου απάντησε «Δεν είμαι στρατιωτικός σύμβουλος του Προέδρου»!

Την ακριβώς επομένη ημέρα με πλησίασε ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής … «βοήθειας» στην Αλβανία, υπερεξηκοντούτης πρώην στρατιωτικός και μου είπε: «Θέλουμε μία ημέρα για να τελειώσουμε με το ρωσικό στόλο στη Μεσόγειο»! … Μήπως ήταν λίγο αν όχι υπερφίαλη, τουλάχιστον υπεραισιόδοξη η απάντησή του; Θα δείξει…

                                                                       ΤΟΛΜΕΙΣΤΕ

ΚΑΙ

                                                                           ΓΡΑΨΤΕ

                                                                               ΤΗΝ

                                                                            ΑΠΟΨΗ

                                                                                ΣΑΣ