Σενάρια Πολέμου!.. Κεφάλαιο “Ελλάδα”!

     ε-τ σημαια

Φίλοι μου!

                                                                        “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ“!                                                                            

  • Πάμε αμέσως να δούμε το θέμα μας, για σήμερα!

                                                                               «CASE STUDY»

                                                  «ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

                                                                                               

                                                      «WORST CASE SCENARIO, FOR HELLAS»

 

ΘΕΜΑ: «Φωτιά στα Βαλκάνια» / Κεφ. «Ε-Τ Σύγκρουση»

 

Οι Αλβανοί της πΓΔΜ εντός του Ιουνίου 2016 ή γενικότερα εντός του θέρους του 2016, (πιθανά… προεόρτια ίσως και από Μάϊο), ξεσηκώνονται και διεκδικούν αυτονομία.

Ξεκινούν συμπλοκές μεταξύ των Σλάβων και των αλβανικής καταγωγής πολιτών της χώρας, οι οποίοι ενισχύονται υπογείως και πολλαπλώς από την Αλβανία.

Στο «παιχνίδι» εισέρχεται και ο νέος «UÇΚ», ο οποίος είχε «ετοιμαστεί» στην Τουρκία, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διευρύνεται και να μεγεθύνεται.

Η φωτιά «κατεβαίνει» στα νότια!.. [Η διάδοση και προς τα Βόρεια και ΒΔ της πΓΔΜ, της «φωτιάς» είναι δεδομένη, αλλά δεν εξετάζεται στο παρόν «Σενάριο». / Από τη πΓΔΜ θα ξεκινήσουν τα πάντα στην περιοχή μας, λόγω της κατ’ εξοχήν εύθραυστης δομής της χώρας αυτής, αλλά κυρίως λόγω του Αλβανικού Μεγαλο-Ιδεατισμού, ο οποίος είναι η… ίσκα όλων των γεγονότων και τροφοδοτείται συνεχώς από τις Η.Π.Α.]!

                                                                                                 – / –

Παράλληλα, «εμφανίζεται» στην ελληνική Ήπειρο ο «UÇÇ» («Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς»), ο οποίος λίαν πιθανώς «εκπαιδεύτηκε» μαζί με τον νέο «UÇK» και το Ταταρικό Τάγμα, στην Τουρκία*, και ο οποίος διεκδικεί την… «Τσαμουριά».

Ο «UÇÇ» προβαίνει σε «κτυπήματα» επιλεγμένων στόχων στην Ελλάδα, με παράλληλη γραπτή ανακοίνωση των απαιτήσεών του στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ώστε να προκαλέσει… εντύπωση και έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Ελλάδος, αλλά και εκτός αυτής.

                                                                                             –   /   –

Υπενθυμίζω ότι:

α. Με τον Ράμα, («κολλητός» της γνωστής Ιταλικής οικογένειας “Κροίσων”, Ανιέλι / Γιούβε, Φίατ, κλπ), οι Αλβανοί διεκδικούν τα ελληνικά εδάφη έως το Ρίο και ασφαλώς τη Δ. Μακεδονία και την Κέρκυρα! Ο Ράμα είναι πιο… «large» σε σχέση με τον Μπερίσα, ο οποίος περιόριζε τις βλέψεις του μόνον στην ελληνική Ήπειρο.

β. Είχε υπάρξει, κατά το παρελθόν, «κτύπημα» σε καφενείο σε περιοχή, (κάποιο χωριό), κοντά στην Αμφιλοχία (παλιά Καρβασαρά). Είχαν, συγκεκριμένα, κάποιοι μαυροντυμένοι μασκοφόροι, ρίξει 1-2 ριπές Καλασνίκωφ, ανέφεραν τί είναι και τί εκπροσωπούν, τρομοκράτησαν τους θαμώνες του καφενείου και έφυγαν. Σήμερα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό κράτος έστειλε «λάθρο» στον Κατσικά!..

Επίσης, είναι γνωστό ότι Αλβανοί εκπαιδεύονται στο Περτούλι, στα όπλα, στις βολές και στη διαβίωση, όπως και στην ορεινή περιοχή από το Λεβίδι, μέχρι τα Καλάβρυτα.

Σημειώνεται ότι στην ορεινή Αρκαδία διαβιούν και Τσετσένοι!..

Θα θυμάστε τέλος τη φωτογραφία, προ ολίγων ετών, στην οποία Αλβανοί μασκοφόροι πυροβολούσαν την ελληνική σημαία και έβριζαν την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα «σάϊτς», οι ελληνικές Υπηρεσίες την προσδιόριζαν κάπου στην ορεινή Αχαΐα.

                                                                                                   – / –

Οι Αλβανοί στην Ελλάδα, (περίπου 2 εκ/ρια συνολικά), νόμιμοι και εισέτι παράνομοι, (που είναι ένας ικανός αριθμός), στην πλειοψηφία τους δεν συμμετέχουν, ορθότερα μοιάζει να μην συνηγορούν στα γεγονότα στην Ήπειρο, αφού έχουν ζήσει και ζουν σχεδόν «βασιλικά» στην Ελλάδα, στέλνοντας τα λεφτά τους αφορολόγητα στην χώρα τους, είναι όμως άκρως συμπαθούντες στους ομογενείς τους και μικρός αριθμός τους (μερικές χιλιάδες) διαδηλώνει, καθ’ υπόδειξιν στελεχών τους, (τα οποία διαπλέκονται με τις ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας), στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στα Ιωάννινα, υπέρ της απόδοσης… δικαιοσύνης στους… «Τσάμηδες» (sic).

– Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή έχουμε συμπλοκές με νεκρούς, μεταξύ μελών του «ΑΝΤΑΡ-CIA» (που είναι γνήσιο υποσύνολο του «ΣΥΡΙΖΑ» και… «παιδί» και αυτός του SOROS) και της «Χρυσής Αυγής» MOSSAD»). Δεν χρειάζεται εξήγηση το γιατί αυτοί συγκρούονται, αφού κάτι τέτοιο ενισχύει την αστάθεια στην Ελλάδα και την υλοποίηση των ξένων ΑΝΣΚ! Άλλωστε γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν τα κόμματα αυτά, από τα ξένα Χαλκεία! [Με το ένα ενισχύεται ο Διεθνισμός στην Ελλάδα και η διάλυσή της, και με το άλλο συκοφαντείται ο Πατριωτισμός και όποιος ομιλεί για «Ελλάδα», λοιδορείται, (τουλάχιστον), ως «Χρυσαυγίτης» και άμα ως ΝΑΖΙ κλπ]!..

                                                                                               – / –

* Πιθανώς τα μέλη του νέου «UÇΚ», αλλά και του «UÇÇ», αρχικά(!), (προ της μεταβάσεώς τους στην Τουρκία δηλαδή), να εκπαιδεύτηκαν ή ακόμα και να συνεκπαιδεύτηκαν στα Τίρανα και συγκεκριμένα στο όρος Νταγίτ, από Αλβανούς και Τούρκους «Ειδικο-Δυναμίτες», της γνωστής Αλβανικής Μονάδος «Ειδικών Δυνάμεων» του «Ζααλ-Χερ». (Οι Τούρκοι «έστησαν» τη Μονάδα αυτή και συνεχώς την ενισχύουν, την υποστηρίζουν, κλπ, της φόρεσαν δε και μπορντό μπερέδες, όπως ακριβώς αυτούς που φέρουν αυτοί,  οι Τούρκοι δηλαδή «Bordo Bereli»).

                                                                                                – / –

 Επίσης, και στον «UÇK» και στον «UÇÇ» υπάρχουν και μέλη που είναι Τζιχαντιστές, με πρόσφατη πολεμική εμπειρία κτηθείσα στη Συρία και στον «ISIS», ενώ τα μέλη της Αλβανικής «ΜΑΦΙΑ» στην Ελλάδα, κυρίως, (που έχουν «εν πολλοίς»… ζυμωθεί με το μείζον της ελληνικής «MAFIA»), στην Αλβανία, αλλά και στις Η.Π.Α., βοήθησαν και βοηθούν τον «UÇÇ» οικονομικά, με προμήθεια οπλισμού και ακαταπαύστως(!) με πληροφορίες.

                                                                                                 – / –

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, και την ίδια περίοδο, έχουμε, με «δάκτυλο» των αλβανικών και τουρκικών Υπηρεσιών, οι οποίες, ως γνωστόν, έχουν ευρέως διεισδύσει στην ΕΥΠ, (κυρίως οι πρώτες), πάσης φύσεως κτυπήματα εντός πόλεων από «εν υπνώσει» Τζιχαντιστές, (φόνους, ληστείες, διαδηλώσεις, φωτιές, υπονόμευση πηγών ύδατος, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, φραγμάτων, κλπ), με αφορμή την… αδικία (καταλάβατε) που υφίστανται εδώ και καιρό, οι… πρόσφυγες και οι… μετανάστες στην Ελλάδα.

μεταναστεσ

                                                                                                  – / –

– Την ίδια περίοδο επίσης, κορυφώνεται στη λεγομένη «Β. Ήπειρο», το κυνήγι κατά των Ελλήνων μειονοτικών, των ιδίων προσωπικά, με τρομοκρατικά κτυπήματα «αγνώστων» εναντίον τους, που τους ζητούν να εγκαταλείψουν την Αλβανία άμεσα, καθώς και κατά των περιουσιών τους. (Λεγομένη, αφού η Ήπειρος είναι μία, ενιαία και ελληνική και φτάνει, ιστορικά, μέχρι τη γραμμή Τίρανα – Δυρράχιο. Τον όρο «Β. Ήπειρο» τον επέβαλαν ουσιαστικά οι Ιταλοί, οι οποίοι ήθελαν την κυριαρχία στην Αλβανία, που το «Διεθνές Σύστημα» συνηγόρησε και δημιουργήθηκε, στις αρχές του 20ου αι.).

                                                                                                   – / –

Στην Αλβανία, η Κ-Β  φαινομενικά ζητάει άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, ενώ υπογείως στηρίζει τους… επαναστάτες στην πΓΔΜ, στην ελληνική Ήπειρο και στο Κόσσοβο.

                                                                                               – / –

Την ίδια χρονική στιγμή το ΝΑΤΟ ζητάει («τύποις») από την χρεοκοπημένη και σε… «πυρετό» Ελλάδα να «κατεβάσει» δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, για λόγους ασφαλείας, του… επιτρέπεται και το πράττει. (Δες σχέδια «ΦΑΙΔΩΡΑ» και «OVERKILL», εδώ στο σάϊτ μας / Περίληψη).

The Minister of Foreign Affairs of Turkey, Mevlut Cavusoglu with the Prime Minister of Turkey, Ahmet Davutoglu and NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the Minister of Defence of Turkey, Ismet Yilmaz
The Minister of Foreign Affairs of Turkey, Mevlut Cavusoglu with the Prime Minister of Turkey, Ahmet Davutoglu and NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the Minister of Defence of Turkey, Ismet Yilmaz

                                                                                                   – / –

Ταυτόχρονα  με  τα των  Αλβανών στην ελληνική Ήπειρο, έχουμε προβοκατόρικα κτυπήματα (ομοίως από «εν υπνώσει» Τζιχαντιστές) και στην ελληνική Θράκη (Δ. Θράκη), κατά Ελλήνων Μουσουλμάνων, τουρκικής καταγωγής πολιτών,(επιλεγμένες δολοφονίες πολιτικο-θρησκευτικών ηγετών της μουσουλμανικής μειονότητος, οι οποίες ευσχήμως «χρεώνονται» στις ελληνικές Υπηρεσίες), αλλά και κατά των ιδιωτικών και δημοσίων περιουσιών τους (φωτιές, καταστροφές σε σπίτια, τζαμιά, κλπ).

                                                                                                  – / –

Οι μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης εξεγείρονται και διαδηλώνουν στις πόλεις της ελληνικής Θράκης, ενώ ακραία στοιχεία της μειονότητος οδηγούν κάποιους σε αντίποινα, προς τους Έλληνες Χριστιανούς, συμπατριώτες τους, σκοτώνοντας κάποιους εξ αυτών, καίγοντας 1, 2 ορθόδοξες εκκλησίες και καταστρέφοντας εκατοντάδες παρεκκλήσια και δημόσια εικονοστάσια.

                                                                                                  – / –

δθρακη

Τα γεγονότα αυτά στη Δ. Θράκη, καθώς και η αρνητική εξέλιξη των συνομιλιών για το «Κυπριακό», ο συνεχιζόμενος έξυπνος τουρκικός ψυχολογικός έλεγχος των Ελλήνων στο Αιγαίο, (Οινούσες κλπ / ΝΑΤΟ-ϊκή ναυτική δύναμη «SNMG-2», μέχρι το ύψος των Φούρνων και όχι νοτιότερα / οι Έλληνες είναι ολοφάνερο ότι δυστυχώς άγονται και φέρονται από το τ/ΓΕΕΔ, (όχι διότι είναι φοβικοί, ισχύει και αυτό για κάποιους, αλλά κυρίως διότι είναι Όργανα των ισχυρών ξένων, ελέγχονται δηλαδή), καθώς και η μη απελευθέρωση της τ/βίζας, από την ΕΕ, γεγονός που «ανοίγει» και πάλι και ταυτόχρονα αυξάνει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, έχουν ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα ταυτόχρονα γεγονότα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η τ/στρατιωτική ηγεσία να αποφασίσει να δράσει στρατιωτικά κατά της Ελλάδος, εισβάλλοντας στη Δ. Θράκη, προκειμένου να διασώσει τους ομοφύλους της.**

                                                                                                  – / –

** Δες στο συνημμένο κείμενο, μετά από το τέλος του παρόντος άρθρου, το «πώς» ο συντάκτης του παρόντος εκτιμά ότι θα επιτεθούν οι ΤΕΔ, με βάση τις… κασέτες του τ/σχεδίου ενεργείας «ΒΑΡΙΑ» και την «ανάγνωση» του γράφοντος. Τελικός στόχος των Τούρκων είναι ο «λαιμός» της Ξάνθης, ήτοι η αρχή του 25ου Μεσημβρινού και… «βλέπουμε»!..

                                                                                                  – / –

Η τουρκική πολιτική ηγεσία απευθύνεται στα Η.Ε., εξηγεί την ανάγκη επέμβασης της Τουρκίας, στην Ελλάδα, ζητάει τη διεθνή συμπαράσταση και βοήθεια.

                                                                                                  – / –

–  Ακολούθως,  οι  ΤΕΔ, που θεωρητικά νίκησαν το «ΡΚΚ» στη ΝΑ Τουρκία, ενώ δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική αλλαγή του τωρινού «status» στα Τ-Σ σύνορα, κυρίως στην περιοχή μεταξύ Αζέζ – Τζεραμπλούς,  παίρνουν την τυπική έγκριση από τον Τ/ΠτΔ και προσβάλλουν, με αμερικανική έγκριση, την Ελλάδα στη Δ. Θράκη, ενώ ταυτόχρονα πολεμικά της πλοία, (και αποβατικά σκάφη), που έχουν μαζευτεί στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσών, (ορθότερα στο τρίγωνο Σκύρου, Χίου, Λέσβου), κυκλώνουν τη Λέσβο, κάνουν αναστροφή προς Βορρά, (όσα είναι στις Οινούσες, η οποία αναφέρεται στο σχέδιο «ΒΑΡΙΑ») και κατευθύνονται προς την ακτή των Βατερών, για απόβαση στη Λέσβο, ενώ τ/δυνάμεις επιχειρούν απόβαση επίσης, από το Μανταμάδο έως το Α/Δ Μυτιλήνης, με βαρύτητα από Θερμή, έως το Α/Δ, καθώς και αεραπόβαση στην περιοχή της Καλλονής και σε 1,2 ακόμα σημεία, (επιλεγμένοι χώροι ρίψεως), τα οποία επιχειρούν να συνενώσουν με τα αποβατικά τους τμήματα, ώστε να δημιουργήσουν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για την κατάληψη της νήσου. (Δεν θα αναφερθώ στο ρόλο των… «λάθρο» της νήσου και των εκεί Αλβανών).

                                                                                                     – / –

–  Με την κατάληψη της Λέσβου, και ασφαλώς και της Δ. Θράκης, η Τουρκία έρχεται στο «κέντρο» του… «ευθυγράμμου τμήματος», (ας το πούμε έτσι), που λέγεται 25ος Μεσημβρινός, (εντός Ελλάδος, αρχίζει στο «λαιμό» της Δ. Θράκης, στο πιο αδύνατο σημείο της ελληνικής Άμυνας και καταλήγει νοτίως της Κρήτης, με θεωρητικό μέσον περίπου μεταξύ Λέσβου και Χίου), ενώ με την κατάληψη Δ. Θράκης και Λέσβου, η Τουρκία κόβει την Ελλάδα στα «2», «απελευθερώνοντας» την ελληνική Μακεδονία, για ποιούς άραγε; (Η «Διεθνής Εξουσία» ασφαλώς, όχι το εκτελεστικό Όργανο, η Τουρκία)!

Η Ελλάδα έτσι, ξαναγίνεται «η Ελλάδα της Μελούνας», ενώ η Τουρκία πλέον ελέγχει το ½ Αιγαίο, το ευρισκόμενο ανατολικώς του 25ου Μεσημβρινού και.. «βλέπουμε»!.. Εκτιμάται ότι οι ισχυροί της γης θα της πουν τότε… STOP! (Σημειώνω ότι η Λέσβος, κυρίως, αλλά μερικώς και η Χίος, ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε και η τ/«Ναυτική Διοίκηση της Κεντρικής Θαλάσσιας Περιοχής», στην οποία ενετάχθησαν οι τ/κορβέτες, τα πολυδιαφημισμένα… stealth, τα περίφημα «milli gemiler», κλπ / Η Διοίκηση αυτή θυμίζω ότι είναι επιπέδου… Συγκροτήματος, διοικείται δηλαδή από Πλοίαρχο).

1897

                                                                                                  – / –

–  Με την πολεμική κατά της Ελλάδος επέμβαση των Τούρκων έχουμε (λίγο πριν) και 1, 2 παραπλανητικές(!) τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες, σε ελληνικής κατοχής μικρονησίδες, απ’ αυτές τις 16 και άλλοτε 17, που διεκδικούν τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι, κυρίως δια του «Saadet Partisi», και του Προέδρου του Κου  Καμαλάκ.

                                                                                                – / –

Υπενθυμίζω:

– Ήδη τουρκικές Μονάδες της 1ης Στρατιάς και της Στρατιάς Αιγαίου, με αφορμή τα γεγονότα στη Συρία και στη ΝΑ Τουρκία, έχουν φύγει από τις «εν ειρήνη» έδρες τους, (από τα τέλη του 2015 μάλιστα από την 1η Στρατιά και τότε γράφαμε ότι απαιτείται νέα ανάλυση των ΤΕΔ στην Α. Θράκη), για τις προαναφερθείσες περιοχές, μετασχηματιζόμενες ή μη, όπως πχ σε Μονάδες Κομάντος, όπως πχ η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του Ντενιζλί, του Σαρίκαμις, κλπ που πήγαν στη ΝΑ Τουρκία, όπως και το Τάγμα, που πήγε από την Κύπρο στη ΝΑ Τουρκία, κλπ).

– Μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2016, οι ΤΕΔ διεξάγουν την άσκηση «ΕΠΣ» «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», που είναι ετήσια, αλλά που φέτος «αναβαθμίστηκε»,  ταυτόχρονα με το «alert» σε 16, αν δεν σφάλλω στον αριθμό, αεροπορικές βάσεις. Ναυτικές ασκήσεις διεξάγονται σχεδόν συνεχώς! Πρόσφατα γίνεται στην περιοχή Καστελορίζου, ενώ θα γίνει και στο τρίγωνο Σκύρου, Χίου, Λέσβου.

– Ο Τ/Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, Αρχηγός μιας πολύ σκληρής τ/στρατιωτικής Ιεραρχίας, όπως έχουμε γράψει και εξηγήσει εδώ, επισκέφτηκε, από τις αρχές του έτους 2016, κυρίως τις πιο επίλεκτες Μονάδες των ΤΕΔ, όπως τους «SAT – SAS» στην Πόλη, τους «Bordo Bereli» στην Άγκυρα, τους Π/Ν στη Φώκαια, (η πραγματική τους δύναμη είναι 2 Ταξιαρχιών), κλπ (Προσοχή! Τους Π/Ν δεν τους επισκέφτηκε ο Ακάρ μαζί με τη ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία, το Μάρτιο του 2016, όπως γράφηκε σε κάποια ελληνικά «σάϊτς»).

– Τέλος, θυμίζω ότι με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης του 1923, το 2023 θα έχουμε, με βάση τα απόρρητα -υποτίθεται- πρόσθετα πρωτόκολλα, αλλαγή της συνθήκης! Δείτε και πάλι τί έχει γραφεί εδώ στο «σάϊτ» μας για την αλλαγή αυτή! (Πχ παράδοση των Στενών στους Άγγλους, δημιουργία ενός Ορθόδοξου «Βατικανού», κλπ).

Βασόλισσα Αγγλίας

                                                                                               –    /   –

Ζητείται:

Αναφέρατε τις ελληνικές προσήκουσες πολιτικο-στρατιωτικές αντιδράσεις, στο παραπάνω σενάριο, πιθανώς «σενάριο καταστροφής» για την Ελλάδα, με τη σημείωση ότι το ΝΑΤΟ, οι Η.Π.Α., αλλά και το φιλικό προς την Ελλάδα, στην παρούσα φάση, Ισραήλ δεν πρόκειται να βοηθήσουν την χώρα μας, αλλά θα παρουσιαστούν όπως και στην Κύπρο, το 1974, κλπ, αν όχι «ανοικτά» υποστηρικτές της Τουρκίας, για την οποία ο νυν Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν και… προπαγανδισθείς ως «Φιλέλληνας», είχε δηλώσει πως «η σχέση Η.Π.Α. – Τουρκίας είναι σχέση χεριού και γαντιού»! Βλέπουμε πχ πως το ΝΑΤΟ έμμεσα δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία στα 12νησα, αφού η «SNMG-2» δεν κατέρχεται σ’ αυτά, αφού οι Τούρκοι δεν το θέλουν, θεωρώντάς τα αποστρατικοποιημένα!.. Και άλλα, όχι της παρούσης!..

Καταληκτικά, στο παρασκήνιο, οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ θα δίνουν πληροφορίες στην Τουρκία, ώστε αυτή να επικρατήσει!

Νετανιάχου

Πρόταση: Διαβάστε πάλι στο «σάϊτ» εδώ τα άρθρα που αναφέρονται σε Ε-Τ σύγκρουση και… συνθέστε!

                                                                                                    – / –

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

Kemal Ataturk

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Σύμφωνα με την  τ/«ΒΑΡΙΑ» και πάντα, κατά την άποψη του γράφοντος

“ΒΑΡΙΑ” / ΣΧΕΔΙΟ «SUGA»

«Suga» είναι ναυτικός όρος. Πρόκειται για το ατσάλι που χρησιμοποιείται για να κρατηθεί η αλυσίδα της άγκυρας ενός πλοίου, αφού αυτό ρίξει άγκυρα, προκειμένου να μην κάνει άλλους ελιγμούς.

– Στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση «Βαριά» συνελήφθη, στις 24-02-2010 και στάλθηκε στις Φυλακές της Σηλυβρίας, ο πρώην Διοικητής της «Βόρειας Θαλάσσιας Περιοχής», Αντιναύαρχος (3 αστέρων) Αχμέτ Φεγιάζ Ογιουτσού. Ο υπόψη Αξιωματικός συμμετείχε στα σεμινάρια της 1ης Στρατιάς, επί Διοικήσεως Τσετίν Ντογάν και φέρεται ως ο επικεφαλής του ναυτικού τμήματος / μέρους του σχεδίου «Βαριά», το οποίο έφερε τον τίτλο «SUGA». (Ασφαλώς μετά από τον τότε Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Οζντέν Ορνέκ, ο οποίος φέρεται να υπέγραφε με τον τίτλο «Διοικητής Δυνάμεων ‘‘SUGA’’», αλλά που εκλαμβάνεται ως ένας εκ των πρωταιτίων του σχεδίου πραξικοπήματος «Βαριά» και ως τέτοιος μονίμως αναφέρεται). Την περίοδο εκείνη, (2003), ο Ογιουτσού ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή Επιχειρήσεων, του ΓΕΝ.

– Το σχέδιο αναφερόταν σε διενέργεια συνεχών τουρκικών ναυτικών ασκήσεων, για λόγους υποτίθεται εκπαιδεύσεως, σε διάφορες περιοχές συνολικά όλου του Αιγαίου, παρενοχλήσεις – κατ΄εκτίμηση – ελληνικών πλοίων, παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και κατάληψη μικρών ελληνικών νησίδων, μεταξύ Χίου και Μικρασιατικών παραλίων, μεταξύ Σάμου και Μικρασιατικών παραλίων, όπως και μεταξύ δωδεκανήσων και μικρασιατικών παραλίων κλπ., ώστε με όλες αυτές τις ενέργειες να συντηρείτο μία ένταση στις Ε-Τ σχέσεις, της οποίας την κλιμάκωση θα έλεγχε το ΤΠΝ και κατ΄ επέκταση η Τουρκία.

–  Σχετικά  με  τα ελληνικά νησιά που αναφέρεται ότι θα επιχειρείτο η κατάληψή τους, γίνεται λόγος για τις νήσους Λέρο, Φούρνους και Οινούσες, χωρίς να αναφέρονται όμως συμμετέχουσες Μονάδες, σχέδια επιχειρήσεων, κλπ. Το θέμα το πρωτοέγραψε η φιλοκυβερνητική (Ερντογανική) ε/φ «Yeni Şafak» / «Νέα Αυγή».

–  Ο   Ογιουτσού   αρνήθηκε  όλες  τις  κατηγορίες  αναφέροντας πως εκείνη την περίοδο δεν είχε καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με ό,τι άλλο, αφού ήταν η περίοδος, (Μάρτιος 2003), κατά την οποία οι Αμερικανοί επρόκειτο να επέμβουν στο Ιράκ και η τουρκική Βουλή θα αποφάσιζε, (01-03-2003), για το αν θα ενέκρινε ή όχι το πέρασμα του Αμερικανικού Στρατού, από το τουρκικό έδαφος. Από τη μία, είπε, ότι έπρεπε να ενδιαφερθεί για την προετοιμασία του λιμανιού της Αλεξανδρέτας, από την άλλη ότι εκαλείτο σε συνεχείς συσκέψεις στο ΓΕΕΔ, ή στο Τ/ΥΠΕΞ κλπ.

–  Ο Ογιουτσού είπε πως δεν συμμετείχε στο σεμινάριο της 1ης Στρατιάς, στην Πόλη, για τη διενέργεια του οποίου είπε πως δεν γνώριζε κάτι, πως δεν ήξερε τίποτα για το σχέδιο «SUGA», πως μετά από επτά χρόνια είδε με έκπληξη το όνομά του στην ε/φ «Ταράφ», ενώ συμπλήρωσε πως στα 39 χρόνια που είναι Αξιωματικός δεν υπάρχει κάτι που να είναι βρώμικο και να λεκιάζει την πορεία και την καριέρα του. Στην Τάξη του είπε ότι ήταν πάντα πρώτος.

– Ο Ογιουτσού επίσης, εκτός από το σχέδιο «SUGA», αναφέρεται ως εμπλεκόμενος και στις υποθέσεις των «Οικιών Στρατηγείων» / «Karargah Evleri», της αφαίρεσης πυρομαχικών από Υ/Β και στην καταστροφή τους που ακολούθησε, καθώς και σ΄ αυτήν του «Ποϊράζκιοϊ», όπου είχαν βρεθεί θαμμένα πυρομαχικά. Ισχυρίστηκε πως στόχος ήταν η αποστρατεία του και αυτός, μετά από όλα αυτά, επιτεύχθηκε. Είπε ακόμα πως τα ΜΜΕ δημιούργησαν το κλίμα και προετοίμασαν, με όσα έγραψαν, τη σύλληψή του.

–  Το σχέδιο «SUGA» στόχευε στο σχηματισμό μιάς Ναυτικής Διοίκησης, αποτελούμενης από 4 Μονάδες και συγκεκριμένα αυτών του Γκιολτζούκ, της Άγκυρας, της Σμύρνης και της Πόλης.  Με βάση την έρευνα για την «Εργκενεκόν», ως Επιτελάρχης της ναυτικής αυτής δύναμης φέρεται να είχε ορισθεί ο τότε Αντιπλοίαρχος Ραμαζάν Τζεμ Γκιουρντενίζ (Υποναύαρχος ε.α.). Άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή ήταν ο Αρχιπλοίαρχος Αϊντίν Γκιουρούλ, Διοικητής τότε του Ναυστάθμου Γκιολτζούκ, οι Αντιπλοίαρχοι Λεβέντ Γκιοργκέτς και Κοράϋ Οζγιούρτ, καθώς και ο Πλωτάρχης  Ντορά Σουνουνγκάϋ, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στη Μονάδα του Γκιολτζούκ. Οι Γκιοργκέτς και Σουνουνγκάϋ οι οποίοι είχαν προαχθεί από το ΑΣΣ, τον Αύγουστο του 2009, είναι κατηγορούμενοι σήμερα και στην υπόθεση «Ποϊράζκιοϊ». Ο Ογιουτσού τότε ήταν Υποναύαρχος και Διοικητής στη Μονάδα της Άγκυρας. Τέλος, περιλαμβάνεται στο σχέδιο «SUGA» και το όνομα του Αρχιπλοιάρχου (ε.α.) Μεχμέτ Φατίχ Ιλγκάρ (τότε ήταν Πλοίαρχος).

–  Ο Ογιουτσού φέρεται να είναι επίσης εμπλεκόμενος στην υπόθεση του σχεδίου «Κλουβί» / «Kafes», στην οποία αναφέρεται ως ο Διοικητής της «Ομάδας Θανάτου» 41 ατόμων. Στο ίδιο σχέδιο επίσης φέρεται να εμπλέκεται, ως μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου και ο Πλοίαρχος (τότε) Μεχμέτ Φατίχ Ιλγκάρ, εκ των συντονιστών του σχεδίου «SUGA» στην Άγκυρα.

–   Ένα στέλεχος με σημαίνουσα παρουσία στο «SUGA» ήταν ο Υποναύαρχος Αχμέτ Σινάν Ερτογρούλ, πρώην Διοικητής των «Ηλεκτρονικών Συστημάτων – Επικοινωνιών», του ΓΕΕΔ, («TSK / MEBS») / (από τα καθήκοντά του αυτά, εξηγείται και η εμπλοκή του), ο οποίος στη συνέχεια διετέλεσε και Διοικητής της δυνάμεως «CTF-151», η οποία στοχεύει στην πάταξη της πειρατίας, στην περιοχή από τον Κόλπο του Άντεν, έως τη Σομαλία.

–   Ο υπ. αρ. 5 σκληρός δίσκος που κατασχέθηκε, μεταξύ των άλλων, από την έρευνα που έγινε στο Ναύσταθμο του Γκιολτζούκ, περιείχε έγγραφα που πιθανότατα αποδεικνύουν ότι κάποια εξ αυτών κατασκευάστηκαν, αφού ως συντάκτες τους παρουσιάζονται στελέχη, τα οποία εκείνη την περίοδο υπηρετούσαν σε άλλες θέσεις. Πρόκειται για θέμα για το οποίο θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ακολουθεί το παρακάτω παράδειγμα: Στο παρακάτω έγγραφο,  με τίτλο «Ομάδα Εργασίας Σχεδίου Πολεμικών Ακαδημιών» / «Hrp.Ak.Plan Çalışma Grubu.doc», φαίνεται ότι το υπογράφει ο Αντιπλοίαρχος Ζ. Ερντίμ Ινάλ, Αξιωματικός Ναυτικών Σχεδίων, ο οποίος όμως τότε ήταν ακόμα Πλωτάρχης.

–  Από τα έγγραφα που βρέθηκαν στο Γκιολτζούκ διαφαίνεται ότι τα θεμέλια του σχεδίου «Βαριά» τέθηκαν στις 02-12-2002. Αυτό που παρατηρεί κανείς στα έγγραφα είναι ο συνεχής τονισμός του θέματος της ασφάλειάς τους, λόγω του απορρήτου του θέματός τους. Τονίζεται ότι ο καθένας θα ξέρει αυτά που πρέπει να ξέρει μόνον, σύμφωνα με την αποστολή του, ότι κανείς δεν θα πρέπει να μιλά σε μη στρατιωτικά τηλέφωνα, ενώ δίνονται και οδηγίες τήρησης του απορρήτου.

——————————————————————————————————-

Σχέδιο «Βαριά»    /   (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ)

–  Πρόκειται για το όνομα του σχεδίου πραξικοπήματος, το οποίο φέρεται ότι ετοιμάστηκε, στα τέλη του 2002, από μία ομάδα ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών, οι οποίοι ανησυχούσαν για την πορεία της Τουρκίας, μετά από την άνοδο στην εξουσία του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ και οι οποίοι φέρεται να είχαν ως επιχειρησιακό επικεφαλής τον Στρατηγό (ε.α.) Τσετίν Ντογάν, τότε Διοικητή της 1ης Στρατιάς.

–  Τα υπόψη στελέχη, τα οποία αποτελούν το 10% του συνόλου των στελεχών και είναι υπόδικοι, κρατούμενοι στις φυλακές του Χασντάλ και της Σηλυβρίας, (οι μεγαλύτερες σε μέγεθος ποινικές φυλακές της Ευρώπης), της Πόλης, ως υπόδειγμα για την χούντα που ετοίμαζαν είχαν την Εβρενική χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 και την τότε επιχείρηση κατάληψης της εξουσίας, «Eπιχείρηση Σημαία» / «Bayrak Operasyonu».

–  Στα έγγραφα που βρέθηκαν αναφέρεται ότι πρώτα θα αναγγελόταν η εφαρμογή στρατιωτικών μέτρων σε όλη την Τουρκία και στη συνέχεια θα έκλεινε το κοινοβούλιο και θα ανατρεπόταν / άλλαζε η κυβέρνηση. Το σχέδιο θα υποστήριζε μία σειρά από μέτρα, τα οποία στόχευαν στη δημιουργία χάους στην χώρα. Σ΄αυτά τα σχέδια εμπεριέχονται οι βομβαρδισμοί των τζαμιών και τα «σενάρια τρόμου», με τα οποία θα εμπλεκόταν σε πόλεμο η Ελλάδα με την Τουρκία. Τα σχέδια «Μαντήλα», «Γένι», «Καταιγίδα» και «Suga» θα υλοποιούνταν ή θα υποστηρίζονταν ανάλογα, από στελέχη της ΤΠΑ, του ΤΠΝ και της Σ-Χ της 1ης Στρατιάς, υπό την αιγίδα της οποίας θα γινόταν πράξη, το 2003, το μείζον του σχεδίου «Βαριά».

–  Πριν από τη διενέργεια του πραξικοπήματος, θα υλοποιούνταν τα 4 παραπάνω σχέδια που θα δημιουργούσαν το προαναφερθέν χάος και γενικά το όλο κλίμα επέμβασης των δυνάμεων της «Βαριά».

– Στο σχέδιο Επιχειρήσεων – Ασφαλείας «Βαριά» είναι συνολικά κατηγορούμενοι 162 στρατιωτικοί και συγκεκριμένα 29 ανώτατοι και 133 ανώτεροι αξιωματικοί. (Όλα δηλαδή τα στελέχη που συμμετείχαν στο σεμινάριο).

–   Το σχέδιο προέβλεπε:

        –  Δημιουργία Χάους. Δημιουργία προβλημάτων στην Κ/Β, (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά κλπ), από φιλικά προς τη «Βαριά», εκτός στρατού, στοιχεία, τα οποία θα δημιουργούσαν χάος στην χώρα (με την εφαρμογή των σχεδίων, κυρίως στις μεγάλες πόλεις) και θα οδηγούσαν το λαό να ζητήσει την επέμβαση του στρατού (Προετοιμασία  εδάφους για στρατιωτική επέμβαση / απόλυτος έλεγχος και συντονισμός των οργανώσεων των πολιτών, των ιδρυμάτων, των πανεπιστημίων και των φοιτητών οι οποίοι θα ωθούντο σε συνεχείς διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες).

    – Ανακήρυξη «Ειδικής Έκτακτης Κατάστασης». Ανακήρυξη, αμέσως μετά από τη δημιουργία χάους, «Ειδικής Έκτακτης Κατάστασης» («Olağanüstü Hal Durumu») και στη συνέχεια κήρυξη «Στρατιωτικού Νόμου» («Sıkıyönetim»).

     –  Έλεγχος Κρατικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Εξασφάλιση του ελέγχου των κρατικών ιδρυμάτων, των ιδιωτικών νοσοκομείων,των αποθηκών φαρμάκων, των τελωνείων, των κρατικών αποθηκών, των μεγάλων εμπορικών κέντρων και κυρίως των εισόδων και εξόδων της χώρας, οι οποίες θα παρέμεναν κλειστές, μέχρι την έκδοση δεύτερης σχετικής διαταγής, ενώ θα σταματούσαν αμέσως οι εκπομπές και οι εκδόσεις όλων των ιδρυμάτων του Τύπου, (εκδοτικών συγκροτημάτων), οι οποίες ήταν υπέρ ανατρεπτικών, διαιρετικών και οπισθοδρομικών ομάδων, οι οποίες θα είχαν εντοπισθεί εκ των προτέρων ότι υποστήριζαν το ΑΚΡ.

   – Διανομή Πυρομαχικών.  Διανομή,  βάσει  σχεδιασμού,  των αποθηκευμένων πυρομαχικών στα διάφορα προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση. Θα έβγαιναν από τη γη και θα απομακρύνονταν αμέσως όλα τα θαμμένα πυρομαχικά.

  – Συλλήψεις Διαμορφωτών Κοινής Γνώμης. Άμεση σύλληψη 36 γνωστών για τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων ήταν οι Χραντ Ντινκ (+), Αχμέτ Αλτάν, Μεχμέτ Αλτάν, Μουράτ Μπελγκέ, Ετιέν Μαχτσουπιάν, Ναζλί Ιλιτζάκ, Μουσταφά Καραλίογλου και Ουμούρ Ταλού. Επίσης, 200.000 άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να αντισταθούν στο πραξικόπημα, θα συγκεντρώνονταν στην Πόλη και συγκεκριμένα στο στάδιο της Φενέρμπαχτσε «Σουκρού Σαράτσογλου», στο κλειστό γήπεδο βόλλεϋ «Μπουρχάν Φελέκ», στο Σκουτάρο  και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τηλεπικοινωνιών «NETAŞ», στο Ουμρανιγιέ.

  – Πάταξη αντιπάλων. Χρησιμοποίηση από την αρχή όλων των υλικών και πνευματικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δυνατοτήτων και ικανοτήτων απέναντι σε αυτούς που ενώ θα είχαν προειδοποιηθεί θα προέβαιναν σε καταστροφές της εθνικής / κρατικής περιουσίας, σε λεηλασίες, σε πλιάτσικο και σε εκβιασμούς. Για όλους αυτούς θα επιδιωκόταν η σύλληψή τους και όλοι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ένοιωθαν με σκληρό τρόπο την αποφασιστικότητα της νέας κατάστασης.

    –  Κρατική Αναδιοργάνωση. Συγκεκριμένα και από πριν επιλεγμένα στελέχη, προσκείμενα στη νέα κατάσταση, θα λάμβαναν θέσεις εξουσίας και θα χρησιμοποιούνταν, αν απαιτείτο, ακόμα και «ειδικές μέθοδοι», όπως πχ βία κλπ., για την άμεση εξουδετέρωση στελεχών με διαιρετικές του Έθνους και οπισθοδρομικές ιδέες.

  –   Σχηματισμός νέας Κυβέρνησης. Αν η επιχείρηση θα πετύχαινε το στόχο της και θα ανατρεπόταν η 58η κυβέρνηση, της οποίας Π/Θ ήταν ο Αμπντιουλλάχ Γκιούλ, τότε θα σχηματιζόταν νέα κυβέρνηση, στην οποία Π/Θ θα αναλάμβανε ο Πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων» / «Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği», Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου.

    –  Στην 11η σελίδα του εγγράφου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Κυβερνητικό Πρόγραμμα Εθνικής Συμφωνίας»  /  «Milli Mutabakat Hükümeti Programı», υπάρχει, υπό τον τίτλο «Προτεινόμενο – Συνιστώμενο Υπουργικό Συμβούλιο» / «Tavsiye Edilen Bakanlar Kurulu», λίστα προς υπουργοποίηση ονομάτων. Συγκεκριμένα συναντά κανείς ονόματα δοκιμασμένων πολιτικών, όπως αυτά των Χικμέτ Τσετίν, Κιοκσάλ Τοπτάν, Ισίν Τσελεμπί, Ισμέτ Σεζγκίν, αλλά και ονόματα κατηγορουμένων σήμερα στην υπόθεση «Εργκενεκόν», μη πολιτικών, όπως των Κεμάλ Αλεμντάρογλου, Κεμάλ Γκιουρούζ, του Αντιστρατήγου (ε.α.) Κεμάλ Γιαβούζ κλπ.

    –   Στην πραξικοπηματική κυβέρνηση προβλεπόταν και η συμμετοχή μελών της κυβέρνησης συνασπισμού «DSP-MHP-ANAP», υπό τον Μπιουλέντ Ετζεβίτ, της περιόδου 28/05/1999 – 18/11/2002, όπως πχ των Χιουσαμεττίν Οζκάν, Ισμαήλ Τζεμ, Ιστεμιχάν Ταλάϋ, Ριουστιού Κιαζίμ Γιουτζελέν κλπ. Στην κυβέρνηση της «Βαριά» περιλαμβάνονταν μόνον δύο γυναίκες, η Τιουρκάν Σαϊλάν και η Νουρ Σερτέρ (εβραϊκής πιθανότατα καταγωγής).

–  Υπουργικό Συμβούλιο του Σχεδίου «Βαριά»

    –   Π/Θ: Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου.

   – Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης και Υπουργοί Επικρατείας: Χικμέτ Τσετίν, Νετζμεντίν Καραντουμάν και Γιλντιρίμ Ακτουνά (αυτός που είχε βγάλλει στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σε επίσκεψή του στη Δ. Θράκη, φωτογραφία με ένα αγοράκι – μουσουλμανάκι στην αγκαλιά του, το οποίο κρατούσε στο χέρι του ένα ψεύτικο πιστόλι).

    – Υπ. Επικρατείας: Σουχεϊλ Μπατούμ, Μεχμέτ Μογουλτάϋ,  Μεχμέτ Νουρί Γιλμάζ, Τουρκάν Σαϊλάν.

    –  Υπ. Δικαιοσύνης: Μεχμέτ Σεϊφί Οκτάϋ.

    –  Υπ. Άμυνας: Στρατηγός (ε.α.) Κεμάλ Γιαβούζ.

    –  Υπ. Εσωτερικών: Ισμέτ Σεζγκίν.

    –  Υπ. Εξωτερικών: Ισμαήλ Τζεμ. + (Πέθανε από καρκίνο / Ο φίλος του ΓΑΠ).

    –   Υπ. Οικονομίας: Ζεκερία Τεμιζέλ.

    –   Υπ. Εθνικής Παιδείας: Κεμάλ Γκιουρούζ.

    –   Υπ. Δημοσίων Έργων και Οικισμών: Ομέρ Ιζγκί.

    Υπ. Υγείας: Κεμάλ Αλεμντάρογλου. (Ο γνωστός Πρύτανης του κρατικού Παν-μίου της Πόλης, που είχε κάνει τη δήλωση ότι 100.000 Τούρκοι στρ. αρκούν για να καταλάβει η Τουρκία τη Δ. Θράκη)!

    –   Υπ. Μεταφορών: Ισίν Τσελεμπί.

    –   Υπ. Γεωργίας και Αγροτικής Απασχόλησης: Κιοκσάλ Τοπάν.

    –   Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Μπαϊράμ Μεράλ.

    –   Υπ. Βιομηχανίας και Εμπορίου: Χιουσαμεττίν Οζκάν.

    –   Υπ. Ενεργείας και Φυσικών Πόρων: Ριουστιού Κιαζίμ Γιουτζελέν.

    –   Υπ. Πολιτισμού: Ιστεμιχάν Ταλάϋ.

    –   Υπ. Τουρισμού: Εγιούπ Ασίκ.

    –   Υπ. Δασών: Χικμέτ Ουλουγμπάϋ.

    –   Υπ. Περιβάλλοντος: Νουρ Σερτέρ.

                                                                                                –  /  –

–  Συμπερασματικά θα μπορούσε κανείς, προβαίνοντας σε μιά συνολική θέαση του σχεδίου «Βαριά» και με δεδομένη τη βασική αρχή ότι μόνον αυτός ή αυτοί που εκπονούν ένα σχέδιο κατέχουν την «απόλυτη αλήθεια» του, να συμπεράνει τα παρακάτω:

– Οι κύριοι πρωταγωνιστές του σχεδίου «Βαριά», με πρώτο το Στρατηγό (ε.α.) Τσετίν Ντογάν, Διοικητή της 1ης Στρατιάς, ήταν μέλη της Οργάνωσης «Εργκενεκόν», μιάς Οργάνωσης η οποία συστήθηκε, μέσα στις Τ.Ε.Δ., το 1960, από τις Η.Π.Α., (Πεντάγωνο και C.I.A.), προκειμένου να ελέγχεται συνεχώς ο ορθόδοξος Κεμαλισμός των στελεχών, να αποκεφαλίζονται τυχόν «οπισθοδρομικοί», προσηλωμένοι δηλαδή στη θρησκεία, Αξιωματικοί, να  εντοπίζονται άμεσα κυρίως αντιαμερικανοί Αξιωματικοί και λιγότερο Κομμουνιστές, αφού αυτό θα ήταν απολύτως παράδοξο για τις ΤΕΔ, να ελέγχονται μέχρι και οι Α/ΓΕΕΔ ως προς την αυστηρή τήρηση της Κεμαλικής ιδεολογίας και να αποφασίζονται δράσεις, διαφορετικές κάθε φορά, όταν η Οργάνωση εκτιμούσε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση παρεξέκλινε των Κεμαλικών έξι αρχών, των γνωστών «έξι βελών» και κυρίως όταν εκτιμούσε ότι η κυβέρνηση με τη στάση της προσέβαλλε τη «λαϊκότητα» και την «κοσμικότητα» της Τουρκίας.

–   Τα μέλη της Οργάνωσης «Εργκενεκόν» και επίδοξοι πραξικοπηματίες το 2003 και 2004, αλλά και συνεχείς συνωμότες, μέχρι της αποκαλύψεως της Οργάνωσης, το 2007, αλλά και των ιδίων με την αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριά», το 2010 και το 2011, από πλευράς ιδεολογίας είναι «βαθείς» ριζοσπάστες Κεμαλιστές, οι περισσότεροι των οποίων, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μετά, (κυρίως από την περίοδο 1998 – 2002, περίοδο που Α/ΓΕΕΔ ήταν ο Στρατηγός Χουσεϊν Κιβρίκογλου), θεωρώντας, για κάποιους λόγους, ότι οι Η.Π.Α. «απεργάζονται κακά» για την Τουρκία, λύθηκαν από το άρμα τους και αποτέλεσαν, μέσα στις ΤΕΔ, την ομάδα των Ευρασιανιστών, μία ομάδα η οποία μάλιστα άρχισε να στρέφει το πρόσωπό της και προς τη Ρωσία.

–   Δεν απέχει πολύ της πραγματικότητος ο ισχυρισμός ότι τα στελέχη αυτά, (αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα), ήταν παράλληλα και μέλη της τουρκικής «GLADIO», (Οργάνωση που θα έκανε, σε όποια δυτικής επιρροή χώρα υπήρχε, ένοπλη αντίσταση και αντάρτικο, αν η χώρα αυτή καταλαμβανόταν από την ΕΣΣΔ), η οποία στην Τουρκία, όπως αποδείχθηκε μετά από τα όσα ήλθαν στο φως, κυρίως το 2010, περί ύπαρξης σχεδίου για τη δολοφονία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΑΚΡ, Μπουλέντ Αρίντς, ταυτιζόταν με τη «Διεύθυνση Κινητοποίησης και Επιστράτευσης», της οποίας και έφερε το όνομα. Η Διεύθυνση αυτή είναι η «Διοίκηση των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων», με έδρα την Άγκυρα. Τουρκικές «Ειδικές Δυνάμεις» σήμερα είναι η Μεραρχία των «Bordo Bereli».

–  Σημειώνεται ότι στη  δίκη  (19η ακροαματική διαδικασία) που  διεξάγεται  στην Πόλη για την υπόθεση «Βαριά», ο Τσετίν Ντογάν παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εκ των συνιδρυτών της «Δυτικής Ομάδος Εργασίας» / «Çalışma Batı Grubu», ομάδα με ίδια συλλογιστική της «GLADIO» και με αποστολές σχεδόν παρόμοιες μ΄αυτήν, η οποία φέρεται να είχε επικεφαλής τον Στρατηγό (ε.α.) Τσεβίκ Μπιρ, πρώην Υ/ΓΕΕΔ και πρωτεργάτη του «Μεταμοντέρνου Πραξικοπήματος», της 28ης Φεβρουαρίου 1997.

– Το σχέδιο «Βαριά» αποτελείτο / -ται, σκελετικά, από τα ακόλουθα 4 βασικά τμήματα: «Προετοιμασία», «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Επιχειρήσεων», «Εκτέλεση» και «Αναδιοργάνωση / Ανασυγκρότηση».

– Τα παρακάτω 4 επιμέρους σχέδια, τα οποία θα μπορούσαν να αποκληθούν «οργανωτικά» ή «προκαταρκτικά σχέδια δράσης», συνθέτουν τα σκέλη «Προετοιμασία» και «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Επιχειρήσεων», του όλου σχεδίου:

     –  «Sarıkız» / «Ξανθό Κορίτσι».

     –  «Ayışığı» /  «Φεγγαρόφως».

     –  «Yakamoz» / «Φωσφορισμός».

     –  «Eldıven» / «Γάντι».

–  Τα παρακάτω επιχειρησιακά σχέδια ασφάλειας και δράσης φέρεται να ανήκουν ή να συνθέτουν το σκέλος «Εκτέλεση», του γενικού σχεδίου:

     –  «Çarşaf» / «Μαντήλα» ή «Σεντόνι» («Τσαρσάφι»)

     –  «Sakal» / «Γένι»

     –  «Kafes» / «Κλουβί»

     –  «Oraj» / «Καταιγίδα»

     –  «Suga» / «Σούγκα» (Γίνεται αναφορά πιο πάνω στην ερμηνεία του) και

   – «Ertuğrul Harekat Planı»  ή  «Egemen  Harekat  Planı»  / «Σχέδιο Επιχειρήσεων Ερτουγρούλ» ή «Σχέδιο Επιχειρήσεων Κυρίαρχος».

– Τα σχέδια «Çarşaf», «Sakal» και «Kafes» είναι τα κύρια σχέδια «δημιουργίας χάους» («Kaos Yaratması»), μαζί και με εκείνα της δράσης των «συμμοριών», τα οποία εντάσσονται και αυτά στο σχέδιο «δημιουργίας χάους», ενώ τα σχέδια «Oraj», «Suga» και  το «Ertuğrul» ή «Egemen» είναι στρατιωτικά σχέδια και σχετίζονται άμεσα με την Ελλάδα.

– Το «Ερτουγρούλ», (πρόκειται για το όνομα του πατέρα του Οσμάν ή Οθμάν, γενάρχη των Οθωμανών), ή με το όνομα που το ανέφεραν συνήθως οι Τούρκοι «ανοικτά», ο «Κυρίαρχος», είναι το σχέδιο, το οποίο αφορά επίθεση στην Ελλάδα (Ε-Τ πόλεμο), μαζί με σενάριο ταυτόχρονης εξέγερσης ριζοσπαστών Μουσουλμάνων, στις περιοχές της Πόλης, του Κοτζάελι και του Ανταπαζαρί («Σχέδιο Εξωτερικής Απειλής»).

–  Ο «Κυρίαρχος», με το παραπάνω περιεχόμενο, υπεβλήθη στο ΓΕΣ, από την 1η Στρατιά και ο Α/ΓΕΣ Γιαλμάν φέρεται εγγράφως να διέταξε το Ντογάν, στο σεμινάριο της 05-07 Μαρτίου 2003 να συζητηθεί μόνον αυτό. Στη διαταγή που έστειλε ο Α/ΓΕΣ υπήρχε και η υπογραφή του ήδη φυλακισθέντος, (06-01-2012), για την υπόθεση «Διαδικτύου», πρώην Α/ΓΕΕΔ Ιλκέρ Μπασμπούγ. Επίσης ο Α/ΓΕΣ ζήτησε να τύχει σχετικής αναφοράς από το Ντογάν, σχετικά με την υλοποίηση της διαταγής του αυτής.

– Ο Ντογάν όμως φέρεται ότι πρόσθεσε στο παραπάνω σχέδιο το «Πιθανό Πιό Επικίνδυνο Σενάριο» / «Olasılığı En Yüksek Tehlikeli Senaryo» (ΟΕΥΤS) και το υπέβαλλε στο ΓΕΣ, καθώς και στις Μονάδες της 1ης Στρατιάς. Ο Γιαλμάν ανέφερε τα καθέκαστα στον Α/ΓΕΕΔ Οζκιόκ και αυτός φέρεται να αφαίρεσε από το Ντογάν όλες τις σχετικές με το θέμα αρμοδιότητες. Ο Οζκιόκ έδωσε αργότερα κατάθεση, σχετικά με το θέμα, σε δύο Εισαγγελείς, στη Σμύρνη.

Το «Πιό Επικίνδυνο Σενάριο» περιλάμβανε μαζί, την ίδρυση Κουρδικού κράτους στο Β. Ιράκ, την αύξηση των τρομοκρατικών ενεργειών στη ΝΑ Τουρκία από το ΡΚΚ, αλλά και σε όλη την χώρα, (γίνεται αναφορά σε επανεμφάνιση του «ΤΙΚΚΟ»), διακοπή των όποιων υφιστάμενων δεσμών με την ΕΕ, επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών της υδάτων στα 12ΝΜ, την κατάρριψη ενός τουρκικού α/φ στο Αιγαίο και την επανεμφάνιση των «οπισθοδρομικών» της θρησκείας, καθώς και αναρχία στην χώρα, με λεηλασίες καταστημάτων κλπ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κηρύξει «Στρατιωτικό Νόμο». 

Ως προσθήκες στον «Κυρίαρχο» τέθηκαν τότε τα σχέδια, «Σεντόνι», «Γένι», «Καταιγίδα» και «Suga» της «Βαριά».

– Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το 2003, φέρεται ότι συζητήθηκαν όλα τα σχέδια «εσωτερικών» και «εξωτερικών» απειλών. Ο επιτελής Τχης της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Αχμέτ Ερντογάν, σε αναφορά του, μετά από την αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριά», επιβεβαιώνει ότι το σεμινάριο ξέφυγε από τους αρχικούς του σκοπούς και στόχους και πως σ΄ αυτό έγιναν ομιλίες που ήταν εκτός θέματος, ότι παρουσιάστηκαν φωτογραφίες πολιτικών, ότι έγιναν πολιτικά σχόλια κλπ.

– Για πρώτη φορά το σχέδιο «Βαριά» το παρουσίασε η ε/φ «Ταράφ» και έτσι το πληροφορήθηκε η τουρκική κοινή γνώμη. Οι πληροφορίες φέρεται ότι δόθηκαν, τον Ιανουάριο του 2010, στον ανταποκριτή και δημοσιογράφο της ε/φ «Ταράφ» Μεχμέτ Μπαρανσού, από έναν στρατιωτικό, μέσα σε μία βαλίτσα μάρκας «Faith». Η υπόψη βαλίτσα περιείχε περισσότερα από 5000 έγγραφα, 19 CDs, 10 κασέτες ήχου, (συνολικά είναι πάνω από 300), παρουσιάσεις «Power Point», καθώς και ειδικές σημειώσεις του τότε Διευθυντή Επιχειρήσεων, της 1ης Στρατιάς, Σχη Σιούχα Τανγιερί, το σχέδιο «Βαριά» και όλα τα άλλα σχέδια, με τις υπογραφές των Ναυάρχου Ορνέκ (στο «Suga») και Πτεράρχου Φιρτινά (στο «Καταιγίδα»).

–  Η «TÜBITAK» που έλεγξε τα CDs ανέφερε πως ήταν γνήσια / αυθεντικά και πως φτιάχτηκαν το 2003, ενώ κάποιοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες κατέθεσαν πως κατασκευάστηκαν μετά από το 2003. Η Δικαιοσύνη που εξετάζει την υπόθεση θα αποφασίσει.  Ομοίως η «TÜBITAK» αποφάνθηκε και για τα σχετικά ευρήματα στο Ναύσταθμο του Γκιουλτζούκ.

– Εν τω μεταξύ ο Ντογάν, στο χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2002, μέχρι το Μάρτιο του 2003 που έγινε το σεμινάριο, το οποίο αποτέλεσε πρόβα για το πραξικόπημα που τελικά δεν έγινε, είχε στείλει ενημερώσεις του στις Μονάδες της Στρατιάς, στις οποίες ουσιαστικά αναρωτιόταν για την πορεία της Τουρκίας, μετά από την εκλογή στην κυβέρνηση του ΑΚΡ, το οποίο κατ΄αυτόν πρόβαλλε στην ιδεολογία του, τις αντιλήψεις της Ούμμα και της Θρησκείας και ότι πρόσβαλλε την ιδέα του Έθνους-Κράτους, αναφερόταν σε επανεμφάνιση του τουρμπανιού, θεωρούσε ότι η χώρα θα οδηγείτο σε εποχές ανάλογες αυτών πριν από το 1980, όταν η Τουρκία, όπως έγραφε, είχε καθημερινά 50 νεκρούς, ενώ παράλληλα καλούσε το ΓΕΕΔ να στείλει ένα προειδοποιητικό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

–  Στη δίκη (19η ακροαματική διαδικασία), για την υπόθεση «Βαριά», ο Ντογάν παραδέχθηκε τα παραπάνω, λέγοντας μάλιστα ότι είχε στείλει στις Μονάδες του, διαταγή με θέμα: «Τελευταία Συμπεράσματα απέναντι στο Λαϊκισμό και στη Δημοκρατία», όπου καυτηρίαζε τα τεκταινόμενα στην χώρα και τη νέα πολιτική κατάσταση, προσθέτοντας ότι για 6 μήνες, μετά από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002, συντηρούσε με διαταγές αυτό το κλίμα.

– Αξίζει να σημειωθεί πως σε τετράδιο του Ντογάν, του 2003, βρέθηκαν σημειώσεις του, με κόκκινο στυλό, σχετικά με τις εκρήξεις βομβών, την ίδια χρονιά, στις συναγωγές της Πόλης, «Νεβέ Σαλόμ» («Neve Şalom Musevi Sinagogu») και «Μπεθ Ίσραελ» («Beth Israel Musevi Sinagogu») / στο Σισλί, της Πόλης, καθώς και της Τράπεζας «ΗSΒC», επίσης στην Πόλη. Οι επιθέσεις είχαν τότε αποδοθεί σε πυρήνες της «El Kaide» στην Τουρκία. Αργότερα, το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek» έγραψε πως οι ΤΕΔ, με βάση την ισχύ του Πρωτοκόλλου «EMASYA», είχαν βγάλλει άρματα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

– Το  σχέδιο  «Βαριά»,  όπως  προκύπτει  από  την  πληροφορία του «Newsweek», αλλά και από τα έγγραφα που βρέθηκαν στο Γκιουλτζούκ,  άρχισε να εφαρμόζεται, μετά από το Μάρτιο του 2003. Σε έγγραφο – διαταγή δύο σελίδων, που βρέθηκε στο Ναύσταθμο και το οποίο υπογράφει ο Σμήναρχος (Ι) Μπερτάν Νογκαϊλάρογλου, αναφορικά με το σχέδιο «Καταιγίδα», λέγεται ότι δεν θα πρέπει να περιέλθουν στο ΓΕΑ σχετικές πληροφορίες, πως αν κάτι διαρρεύσει θα πρέπει να ειπωθεί πως επρόκειτο για προβληματισμούς, οι οποίοι τέθηκαν στα πλαίσια της ασκήσεως και του «πολεμικού παιγνίου» που έλαβε χώρα στο σεμινάριο που διεξήχθη και πως θα έπρεπε τα πάντα να κατέληγαν στο Διοικητή των «Τουρκικών Πολεμικών Ακαδημιών», Ιμπραήμ Φιρτινά.

–  Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά στον αριθμό των τουρκικών παραβιάσεων του ΕΕΧ, οι οποίες γράφεται πως το 2000 ήταν 440, το 2001 ήταν 950, πως το 2002 ήταν 3200 και τους 5 πρώτους μήνες του 2003 ήταν 1530.

–  Επίσης  γινόταν  αναφορά  στο  «μισιοναρισμό» στην Τουρκία και στον ιερέα Ραχίπ Σαντόρο, ο οποίος ζούσε στην Τραπεζούντα και που δολοφονήθηκε αργότερα.

– Παρ΄ ό,τι η «Βαριά» δεν ευοδώθηκε, όπως φαίνεται από την αποκάλυψη πολλών σχεδίων, από το 2003, έως το 2010, αλλά κυρίως απ΄ αυτήν του σχεδίου «Καταπολέμησης της Οπισθοδρόμησης και Επιχείρησης Τέλους του ΑΚΡ και του Κινήματος Γκιουλέν» / «Irtıca ile mücadele eylem planı ve AKP – Gülen Hareketi Bitirme Planı», το οποίο αποκαλύφθηκε το 2009, φαίνεται καθαρά ότι καθ΄ όλη την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΑΚΡ, (2002 – 2011),οι ακραίοι ριζοσπάστες Κεμαλιστές, μέσα στις ΤΕΔ, μαζί με τους συνδέσμους τους στο κράτος, ποτέ δεν έπαψαν να απεργάζονται την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

–  Με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν από τα «CDs», αναφέρονται τα παρακάτω, σχετικά με το «σεμινάριο σχεδίων», των αρχών Μαρτίου, 2003:

     – Υπήρχε  «Βιβλίο   Προγράμματος   Ασκήσεων   2003-2006»,  με  ημερομηνία  20-11-2002 και «Πρόγραμμα Ασκήσεων Έτους 2003», με ημερομηνία 02-01-2003.

      – Σκοπός του σεμιναρίου

    Η εκπαίδευση γενικά του προσωπικού, η εκ νέου άσκηση των συμμετεχόντων στελεχών στα «Συστήματα Διοικήσεως και Ελέγχου», η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων σε διακλαδικά καθήκοντα, η προετοιμασία των στελεχών για εφαρμογή του σχεδίου επιχειρήσεων (ενν. του «ERTUĞRUL» ή «EGEMEN»), στην πράξη και η επικαιροποίηση – πρόοδος του υπόψη σχεδίου.

     –  Περίληψη του Σεμιναρίου

      –  Η διερεύνηση του σχεδίου  «ERTUĞRUL», με βάση ένα σενάριο το οποίο καλύπτει μία περίοδο, από την έναρξη της έντασης / οξύτητος, η οποία κλιμακηδόν αυξάνει, αφού τα προβλήματα με τον εχθρό (ενν. την Ελλάδα), δεν κατέστη εφικτό να επιλυθούν ειρηνικά, μέχρι και την προσβολή των τουρκικών «κόκκινων γραμμών» (ενν. και πάλι από την Ελλάδα).

      –  Στο σεμινάριο θα συμμετείχαν μόνιμα στελέχη, σε ικανό αριθμό, αφού αυτά είναι και τα στελέχη που θα πρέπει, ως χειριστές, να γνωρίζουν. (Αναφέρονταν συγκεκριμένα, το ποιά στελέχη θα λάμβαναν μέρος).

      –  Στόχοι του Σεμιναρίου

       Η εξέταση, μέσα από την άσκηση των στελεχών στο σχέδιο «ERTUĞRUL» και με την εκτέλεση «πολεμικών παιγνίων», της τουρκικής «Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής», η εξέταση του εγγράφου / κειμένου «Εξωτερικής Απειλής», (ενν. την «Ερυθρά Βίβλο»), η εξέταση της νέας δομής δυνάμεων και η εξέταση του βασικού «Δόγματος Επιχειρήσεων», με στόχο την τροποποίηση ή διόρθωση όλων αυτών των κειμένων, αν απαιτείτο, η επικαιροποίησή τους, αλλά και η απόκτηση εμπειριών από τους ασκούμενους με την άσκησή τους σε επιχειρησιακά σχέδια και διακλαδικά συστήματα, η εξέταση ενδεχομένων προβλημάτων, που δύναται να παρουσιασθούν, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαιούντων μέτρων, προς επίλυσή τους.

     –  Ασκούμενοι Σχηματισμοί

   – Το 5ο ΣΣ και το 15ο ΣΣ, με τις Μονάδες τους. Τα Επιτελεία των ΣΣ θα εκτελούσαν «άσκηση σχεδίων», όχι όμως οι υφιστάμενοι σχηματισμοί τους.

   – Το 5ο ΣΣ (Διοικητής ο Στρατηγός Σιουκριού Σαριϊσίκ, μετέπειτα Διοικητής Στρατιάς Αιγαίου), θα ανέπτυσσε ένα «εναλλακτικό σχέδιο δράσης», για το ΣΣ του, καθώς θα ασχολείτο και με τις εφεδρείες του ελληνικού Δ΄ ΣΣ, στη ΖΕ του (Αριθμός εφεδρειών, δυνατότητες, πιθανές αποστολές κλπ).

   –  Το 15ο ΣΣ θα ασχολείτο με σχέδια ασφαλείας μετόπισθεν.

   –  Το 2ο ΣΣ (Διοικητής ο Στρατηγός Ενγκίν Άλαν) και το 3ο ΣΣ (Διοικητής ο Εργκίν Σαϊγκούν), με τις Μονάδες τους. Τα δύο αυτά ΣΣ δεν θα εκτελούσαν άσκηση σχεδίων, σε αντίθεση με τις υφιστάμενες Μονάδες τους.

   – Το 2ο ΣΣ και συγκεκριμένα ο  Άλαν, πρώην στέλεχος των «Ειδικών Δυνάμεων», ο οποίος έφερε το 1999, ως επικεφαλής, τον Οτζαλάν από την Κένυα, θα προέβαινε σε ανάλυση των αποστολών και των επιχειρησιακών στόχων της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, καθώς και σε εκτίμηση των δυνατοτήτων των εφεδρειών του Δ΄ ΣΣ, στη ΖΕ του. [Σημειώνεται ότι ο τότε Διευθυντής Πληροφοριών της 1ης Στρατιάς, Ιζέτ Οτζάκ, φέρεται να προέβη σε αναφορά ενδεχομένων σχεδίων των εχθρικών δυνάμεων, (ενν. των ελληνικών), καθώς και σε αναφορά – εκτίμηση του βαθμού των δυνατοτήτων τους].

   –  Το 3ο ΣΣ θα ανέπτυσσε το θέμα «Περί Νομιμότητος του Πολέμου Κατά της Ελλάδος».

   –  Η «αιχμή του δόρατος» της 1ης Στρατιάς ήταν, κατά το σενάριο, τα 2ο και 5ο ΣΣ. Το 3ο ΣΣ θα λάμβανε για ασφάλεια και μέρος των μετόπισθεν των 2ου ΣΣ – 5ου ΣΣ.

    – Ειδικότερα  γινόταν  μνεία  στους  ακόλουθους σχηματισμούς, στους οποίους δινόταν αποστολές, στη ΖΕ τους:

    –  52 ΤΘΜ →   Παρακολούθηση Εφαρμογής Επιβληθέντος Στρατιωτικού Νόμου.

    – 66  ΤΘΤ →  Παρακολούθηση Εφαρμογής Επιβληθέντος Στρατιωτικού Νόμου. / Απαιτείται εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της υπόψη Μονάδος!

   –  95  ΤΘΤ →    Εφαρμογή Πρωτοκόλλου «EMASYA».

   –  4η Μ/Κ ΤΑΞ → Εφαρμογή σχεδίων της / Ενημέρωση επί Καταστάσεως.

   –  8η Μ/Κ ΤΑΞ → Εφαρμογή σχεδίων της / Ενημέρωση επί Καταστάσεως.

   –  3η ΤΘΤ        → Εφαρμογή σχεδίων της / Ενημέρωση επί Καταστάσεως.

   –  65η ΤΘΤ       → Εφαρμογή σχεδίων της / Ενημέρωση επί Καταστάσεως.

–  Σημειώνεται ότι προ της επιβολής του «Στρατιωτικού Νόμου» / «Sıkıyönetim», θα είχαν επιβληθεί  μέτρα «Έκτακτης Κατάστασης» («ÖHAL»).

–   Όλες οι ασκήσεις θα ήταν «διπλής ενεργείας».

– Έγινε παρουσίαση των αρμάτων «MOLF» («Moduler Laser Fire Control System»), από Επιτελή Τμηματάρχη, της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Στρατιάς.

– Έγινε παρουσίαση των Ε/Π «Apache (AH-64A)», από Επιτελή Λγό της Αεροπορίας Στρατού, της Στρατιάς.

–  Η αναφορά των σχεδίων, από τους ομιλητές, περιλάμβανε τα παρακάτω:

   Σκοπός, Ανάλυση Αποστολής, Στόχοι, (ΑΝΣΚ), «Ενδιάμεσες Γραμμές», (Άλματα, κατά την Προέλαση), Κατάσταση Δυνάμεων – Δυνατότητες (Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα), Αντιαεροπορική Άμυνα, Ρόλος και Χρήση Αρμάτων, Ικανότητα για Επιχειρήσεις, Επικοινωνίες και Οχύρωση.

–  1η Ημέρα Ασκήσεως:

   Εξέταση «EMASYA», σχεδίων ασφαλείας μετόπισθεν και σχεδίων επιχειρήσεων σχηματισμών.

–  2η Ημέρα Ασκήσεως:

   – Εξέταση σχεδίων των ΣΣ, με βάση το «Πιθανό Πλέον Επικίνδυνο Σενάριο» (ΟΕΥΤS) / Προφανώς πρόκειται για τον ΠΤΕ (Πιθανότερο Τρόπο Ενεργείας), του εχθρού. Θα τα ανέπτυσσαν οι Επιτελάρχες των ΣΣ.

–   Αναφορά εναλλακτικών σχεδίων ΣΣ.

–  Ανάλυση αποστολών και σχεδίων ελληνικού Δ΄ ΣΣ – Εκτίμηση εχθρικών δυνατοτήτων (Δ΄ ΣΣ).

 – Υποβολή  προτάσεων των  ΣΣ,  στην  1η  Στρατιά.  Προτάσεις που υπεβλήθησαν,  όπως παρακάτω:

 –  Να γίνει επανεκτίμηση, του βαθμού των ελληνικών δυνατοτήτων.

 – Να καθορισθούν επακριβώς τα μέτρα που θα λαμβάνονταν κατά της Ελλάδος, στην περιοχή του Αιγαίου.

   –  Να γίνει επανεκτίμηση των δυνάμεων που θα ενεργούσαν κατά της Ελλάδος, επίσης των στόχων, των χρόνων και των χώρων εγκαταστάσεως των Μονάδων – ΜΜονάδων.

   – Να επιταχυνθεί ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων και των Ε/Π, τα οποία θα δρούσαν στη Θράκη και να αναφερθεί η κατάστασή τους.

  – Να εξετασθεί καλύτερα το «σχέδιο εξωτερικής απειλής», σε συνδυασμό με το αντίστοιχο «σχέδιο εσωτερικής απειλής» και

 – Να επανεξεταστεί γενικά το θέμα ενισχύσεως πληροφοριών της 1ης Στρατιάς και ειδικά σε πληροφορίες «εσωτερικής απειλής».

 –  Κατά τη 2η ημέρα, τη διοίκηση της υπαίθρου θα είχε ήδη αναλάβει η Σ-Χ και των πόλεων, οι αντίστοιχες «Διευθύνσεις Ασφαλείας».

   –  Με βάση την εξέλιξη του σεναρίου, τη 2η ημέρα, οι Η.Π.Α. θα είχαν ήδη εισβάλλει στο Β. Ιράκ, η Τουρκία θα είχε ανοίξει τις βάσεις της, προς χρήση από τις Αμερικανικές δυνάμεις, ο Σαντάμ θα είχε τελικά ανατραπεί, οι Κούρδοι θα κατέφευγαν στο Β. Ιράκ και θα είχαν ήδη αναλάβει τον έλεγχο των περιοχών Κιρκούκ και Μοσούλης, οι Τουρκμένιοι θα είχαν σφαγεί, το ΡΚΚ θα προέβαινε σε επιθέσεις στη ΝΑ Τουρκία και το «ΤΙΚΚΟ» [«Τουρκικός Εργατικός και Αγροτικός Απελευθερωτικός Στρατός» / «Türk İşçi ve Köylü Kurtuluş Ordusu»], σε επιλεγμένους στόχους σε όλο το έδαφος της Τουρκίας, η ένταση στην Κύπρο θα είχε αυξηθεί, λόγω της ένταξης της «Ρωμαίϊκης Διοίκησης του Νότου» στην ΕΕ, η Τουρκία θα είχε ήδη διακόψει τις σχέσεις της με την ΕΕ, η Ελλάδα θα είχε επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12ΝΜ και θα διεξάγονταν Ε-Τ αεροπορικές και θαλάσσιες «εμπλοκές» στο Αιγαίο, ενώ και οι ΤΕΔ θα είχαν στείλει / αναπτύξει τα στρατηγικά τους αποθέματα στις προβλεπόμενες, από τα σχέδιά τους,  περιοχές. (Ερώτηση: Πόσο τα περιγραφέντα διαφέρουν απ’ ό,τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα);

    – Με βάση το σενάριο, από τις 02–02–2003, είχε κηρυχτεί μερική επιστράτευση (ΕΠΣ) και ακολούθως είχαμε αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη ΝΑ Τουρκία, απόσυρση της Τουρκίας, από τις πρόνοιες της Κοπεγχάγης (ενν. τα κριτήρια), ενώ και οι ριζοσπάστες Ισλαμιστές (δηλαδή η «οπισθοδρόμηση» / «irtica») είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται, με κέντρο τις περιοχές κοντά στην Πόλη, Κοτζάελι και Ανταπαζαρί, για τη δημιουργία Ισλαμικού κράτους. Οι Ισλαμιστές αυτοί εφέρετο κατά το σενάριο να είχαν λάβει υποστήριξη 50 δις $ Η.Π.Α. Τέλος, με βάση το σενάριο και πάλι, το Υπουργικό Συμβούλιο είχε ήδη κηρύξει «Στρατιωτικό Νόμο», η απόφαση αυτή  είχε δημοσιευτεί στην ε/φ της κυβέρνησης, καθώς και είχε υποβληθεί για έγκριση στη Βουλή, η οποία όμως, λόγω μη παρουσίας του απαιτουμένου αριθμού βουλευτών, δεν την είχε ακόμα εγκρίνει. (Ερώτηση: Πόσο τα περιγραφέντα διαφέρουν απ’ ό,τι έχει γίνει σήμερα);    

    – Σημειώνεται εμφαντικά, ότι το γενικό σενάριο της Άσκησης «Κυρίαρχος» προέβλεπε το σχεδιασμό των τουρκικών ασκήσεων σε άλλες περιοχές των κανονικών, την αλλαγή των ονομασιών των Μονάδων και των γεωγραφικών τοποθεσιών, για λόγους ασφαλείας, αφού κάτι θα μπορούσε να περιέλθει σε γνώση του «εχθρού». (Αυτό για όσους ισχυρίζονται ότι κατέχουν αναλυτικά επί μέρους σχέδια του «Βαριά») / (Ερώτηση: Πόσο τα περιγραφέντα διαφέρουν απ’ ό,τι ακολουθούν οι ΤΕΔ σήμερα);    

   – Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε, ότι μετά από μία τέτοια αποκάλυψη, όπως η «Βαριά», η οποία κλόνισε τα θεμέλια της Τουρκίας, θα ήταν ευκαιρία να «περάσουν» ως αληθινά και κάποια επιχειρησιακά σχέδιά τους οι Τούρκοι, όπως αυτό που παρουσιάστηκε στο ελληνικό περιοδικό, στον Β. Έβρο, προκειμένου πιθανώς να παρασύρουν, ή να εφελκύσουν τη σκέψη μας σε συγκεκριμένες ατραπούς, ή να παρατηρήσουν αντιδράσεις μας και να σχολιάσουν, με στόχο την ψυχολογική επιβολή, στην οποία πιστεύουν, (βλέπε τείχος στην υπόψη περιοχή, για τους…λαθρομετανάστες και ακολουθούσα τουρκική ειρωνεία, με παρουσίαση σε «site» του ΓΕΕΔ, φωτογραφίας γεφυρών διελεύσεως κλπ και το συνοδό σχόλιο: «Έλληνες δεν θα σας σώσει το τείχος»), κλπ.

–  3η Ημέρα Ασκήσεως

   – Ανάπτυξη εναλλακτικού σχεδίου του «Κυρίαρχου» και Κριτική.

Πρόκειται για την ημέρα, με βάση το σενάριο, κατά την οποία η Ελλάδα, μετά από τις τουρκικές ενέργειες στο πολιτικοστρατιωτικό πεδίο, θα έπαιρνε πίσω την απόφασή της να επεκτείνει στα 12ΝΜ τα χωρικά της ύδατα.

                                                                                              – / –

–  Αμέσως μετά από την αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριά», (αρχές του 2010), ο Π/Θ Ερντογάν δήλωσε στα Τ/ΜΜΕ πως «…δεν οδηγούν πουθενά τέτοιες προκλητικές προβοκάτσιες, τέτοια βρώμικα σενάρια…» και πως «…εκείνες οι εποχές, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί…», υπονοώντας τις διάφορες χούντες που έζησε από το 1960 και μετά η Τουρκία.

– Ο Α/ΓΕΕΔ Ιλκέρ Μπασμπούγ, (2008-2010), επί ημερών του οποίου αποκαλύφθηκε το σχέδιο, δήλωσε στα τ/ΜΜΕ οργισμένος, πως «δεν είναι δυνατόν ένας στρατός που επιτίθεται και φωνάζει Αλλάχ – Αλλάχ, να βάζει βόμβες σε τεμένη, που είναι ο Οίκος του Θεού…» και πως καταδικάζει τα όσα είχαν έλθει στο φως, ουσιαστικά δηλαδή το σχέδιο «Βαριά». Σημειώνεται ότι ο Μπασμπούγ δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σχέδια που αναφέρονταν σε ενέργειες κατά της Ελλάδος, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

—————————————————————————————————————————————–

Σχέδιο «Κυρίαρχος» / «Ertuğrul» ή «Egemen»

–  Πρόκειται για σχέδιο το οποίο δεν έτυχε ευρείας αναφοράς στα τουρκικά ΜΜΕ, για προφανείς λόγους μη παροχής πληροφοριών στην Ελλάδα.

–  Στα σχέδια «Oraj» και «Suga», (κυρίως στο «Oraj»), γινόταν αναφορά στο ότι θα έπρεπε, παράλληλα με την εκτέλεση των σχεδίων αυτών, να διατηρείτο  στη Θράκη κλίμα έντασης με την Ελλάδα, με διενέργεια περισσοτέρων των συνηθισμένων περιπολιών, από τις τουρκικές «Μονάδες Συνόρων», καθώς και με τη διατήρηση ενός κλίματος «διαρκούς / συνεχούς επιστράτευσης», το οποίο εντέχνως θα διεσπείρετο στην ελληνική πλευρά.

–  Σε γενικές γραμμές, το σχέδιο «Κυρίαρχος» / «Egemen», που κατά το μάλλον ή ήττον θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελούσε το χερσαίο κομμάτι του «Βαριά», κατά πληροφορίες κάποιων στρατιωτικών «αναλυτών», οι οποίες παρουσιάστηκαν στο περιοδικό «Στρατηγική», το 2010, περιελάμβανε τουρκική επίθεση στο Β. Έβρο, με στόχο την κατάληψη του βορείου τμήματος του Νομού, από τη νοητή γραμμή,  «Καμπή Διδυμοτείχου – Μεταξάδες»  και βόρεια, μέχρι τα ελληνικά σύνορα με τη Βουλγαρία και ασφαλώς με την Τουρκία, με μέτωπο διεξαγωγής των Ε-Τ επιχειρήσεων και γενικά των αντιπαραθέσεων, κυρίως τη ΖΕ της ελληνικής 3ης Μ/Κ ΤΑΞ / «Ρίμινι» και του 21ου Συντάγματος / Αναφερόταν και κατάληψη των Καστανιών. (Ο συντάξας την παρούσα μελέτη δεν μπόρεσε, παρά τις προσπάθειές του στις τουρκικές «ανοικτές πηγές», να βρει την πηγή της παραπάνω πληροφόρησης, η οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένο τουρκικό σχέδιο επιχειρήσεων, στην περιοχή του Β. Έβρου, εκτός από την αόριστη αναφορά σε «σύντομες συγκρούσεις μικράς κλίμακος», κλπ ).

Η άποψη του συντάξαντος την παρούσα μελέτη είναι διαφορετική, πρόκειται για προσωπική καθαρά θέση και εδράζεται στην ανάλυση όσων στοιχείων, από τα  απομαγνητοφωνημένα κείμενα (CDs), δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία βρέθηκαν κυρίως στο Ναύσταθμο του Γκιουλτζούκ, αλλά και στη γνώση της τουρκικής «πεπατημένης» στρατιωτικής σκέψης και όχι σε κάποια γνώση συγκεκριμένου τουρκικού επιχειρησιακού σχεδίου.

– Να σημειωθεί πως πολλά αποδεικτικά στοιχεία, ο αριθμός των οποίων και η αξία τους δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν, καταστράφηκαν από πολλούς από τους εμπλεκόμενους, όπως πολλοί εξ αυτών παραδέχθηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε η Δικαιοσύνη, σε πολλά ερωτήματα να βρει την αληθινή απάντηση. [Πχ ο κατηγορούμενος Αχμέτ Γιαβούζ παραδέχθηκε στο Δικαστήριο, (19η ακροαματική διαδικασία), πως 15 ημέρες, προ της συλλήψεώς του, κατέστρεψε όλα τα πολεμικά παίγνια και τα σχέδια που αναπτύχθηκαν στο σεμινάριο, του Μαρτίου 2003].

– Τονίζεται ότι την επίμαχη περίοδο Διοικητής του 2ου ΣΣ, το οποίο θα αναλάβει το κύριο κατά της Ελλάδος βάρος της επίθεσης, σε μία μελλοντική Ε-Τ ένοπλη σύρραξη, ήταν ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση «Εργκενεκόν» πρώην μέλος των «Bordo Bereli», και Διοικητής του «Ειδικού Γραφείου Πολέμου», το οποίο μετονομάσθηκε σε «Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων», Στρατηγός (ε.α.) και εκλεγείς, το 2011, βουλευτής του «ΜΗΡ», Ενγκίν Άλαν, ο οποίος έφερε, ως επικεφαλής, τον Οτζαλάν, το 1999, από την Κένυα.

Ο Άλαν στο σεμινάριο φέρεται ότι ήταν ο μόνος ο οποίος προέβη σε ανάλυση των ΑΝΣΚ της 1ης Στρατιάς και άρα και του ΣΣ του, καθώς και σε αναφορά – εκτίμηση των δυνατοτήτων των εφεδρειών του ελληνικού Δ΄ ΣΣ, ενώ ο Διοικητής του 5ου ΣΣ, Στρατηγός Σιουκρού Σαριϊσίκ εκτίμησε τα των εφεδρειών του Δ΄ ΣΣ, αλλά προέβη μόνον σε αναφορά εναλλακτικού σχεδίου επιχειρήσεων, για το Σχηματισμό του.   

 – Το τουρκικό, κατά της Δ. Θράκης, «Σχέδιο Ενεργείας» εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ήταν το παρακάτω:      

    

     –   Κύρια προσπάθεια (ΚΠ) στη ΖΕ της ΧΙΙ Μ/Κ Μχίας. (Ευρεία διακλαδική επιχείρηση των ΤΕΔ). (Σημ.: Οι Τούρκοι, με βάση το σχέδιο «Κυρίαρχος», διαφαίνεται ότι εντάσσουν σχεδιαστικά την 50 Μ/Κ ΤΑΞ στην ΧΙΙ ΜΚ Μχία). Συγκεκριμένα η ΚΠ αναλύεται σε 3 επιμέρους ταυτόχρονες μείζονες επιθετικές προσπάθειες, όπως παρακάτω:

         

            – Σε 1η Φάση, επίθεση στη ΖΕ της 31 Μ/Κ ΤΑΞ, στον άξονα Κεσάνη – Ύψαλα – Αλεξανδρούπολη – Μέστη  / «Νότια Προσπάθεια»*, με ταυτόχρονη αποβατική ενέργεια στην περιοχή Απαλός – Αλεξανδρούπολη – Ν. Χιλή – Μάκρη – Πανόραμα – Δίκελλα – Μεσημβρία – Μαρώνεια και επίσης ταυτόχρονη αεραποβατική ενέργεια στο Α/Δ Αλεξανδρούπολης, με στόχο την κατάληψή του, καθώς και αεραπόβαση στις περιοχές Πυλαία – Νύψα – Άβαντας – Περιοχή Κίρκης Ατάρνης – Μέστη – Σάπες.

         

          – Σε 2η Φάση, προέλαση προς Κομοτηνή – Ξάνθη και κατάληψη του «Λαιμού» της Ξάνθης.        

        

          – Επίθεση  στη  ΖΕ της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ, στον άξονα Μακρά Γέφυρα – Μερίτς – Κιουπλού – Τυχερό – Προβατώνας – Λευκίμη- Νως Πεσσάνης-Αλεξανδρούπολη, ή Νως Πεσσάνης – Αισύμη – Αλεξανδρούπολη / «Κεντρική  Προσπάθεια»*, με ταυτόχρονη αεραπόβαση στις περιοχές Πεσσάνης και Αισύμης.

         

       –  Πρόκειται δηλαδή για «απλή υπερκέραση» στο δεξιό της ΧΙΙ Μ/Κ Μχίας, με στόχο τη συνένωση της προσπάθειας αυτής, με τη «Νότια Προσπάθεια», στο ύψος της Αλεξανδρούπολης.

         

       –  Σε περίπτωση μη ευόδωσης της τουρκικής ενεργείας κατά της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ, στόχος θα ήταν η αγκίστρωσή της, στη ΖΕ της.              

          

     – Επίθεση στη ΖΕ της «ανεξάρτητης» 50ης Μ/Κ ΤΑΞ, στον άξονα Μακρά Γέφυρα – Σουφλί – Γιάννουλη – Κοτρωνιά – ΒΔκως Πεσσάνης – Λεπτοκαρυά – Αισύμη – Σάπες – Μέστη  ή και (αν απαιτείτο) Άβαντας – Αλεξανδρούπολη, / «Βόρεια Προσπάθεια»*, με αεραπόβαση στην περιοχή που ορίζεται από τα χωριά Μέγα Δέρειο – Σιδηρώ – Κοτρωνιά.

        

     – Πρόκειται δηλαδή, (σε συνδυασμό με την τουρκική ενέργεια στην 7η Μ/Κ ΤΑΞ), για «διπλή υπερκέραση» στο δεξιό πλευρό της ΧΙΙ Μ/Κ Μχίας, με τελικό στόχο τη συνένωση της προσπάθειας αυτής, με τη «Νότια Προσπάθεια», στο ύψος της Μέστης, με αποτέλεσμα  την κύκλωση της ΧΙΙ Μ/Κ Μχίας  και την συνακόλουθη αιχμαλωσία ή καταστροφή της.

          

       – Ευόδωση της ενεργείας κατά της 50ης Μ/Κ ΤΑΞ, θα διευκόλυνε και την ευόδωση της ενεργείας, κατά της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ.                 

         

       – Σε περίπτωση μη ευόδωσης της ενεργείας κατά της 50 Μ/Κ ΤΑΞ, στόχος θα ήταν η αγκίστρωσή της, στη ΖΕ της.        

 

–  Δευτερεύουσα Προσπάθεια (ΔΠ) στη ΖΕ της ΧVI M/K Μχίας

 

 – Επίθεση στη ΖΕ της ΧVI M/K Μχίας, στον άξονα Σαράντα Εκκλησίες ή Μπαμπάεσκι – Αδριανούπολη – Ορεστιάδα – Κυπρίνος ή Ορεστιάδα – Μεταξάδες ή Ορεστιάδα – Διδυμότειχο, με ταυτόχρονη αεραπόβαση στην περιοχή μεταξύ Κιπρίνου και Μεταξάδων, με κύριο στόχο την αγκίστρωση της ΧVI M/K Μχίας στη ΖΕ της, αλλά και εκμετάλλευση τυχούσας επιτυχούς έκβασης της τουρκικής επίθεσης, με ενίσχυση προς Νότο, της «Κύριας Προσπάθειας», στη ΖΕ της ΧII M/K Μχίας. 

 

–  Προ της εκδηλώσεως της όλης τουρκικής ενεργείας θα είχαμε διείσδυση, στα νώτα της ελληνικής άμυνας στο Ν. Έβρου, Τούρκων «Ειδικο-Δυναμιτών» / «Bordo Bereli», σε συγκεκριμένα σημεία / περιοχές, οι οποίοι σε συνεργασία με ήδη διαβιούντα στη Δ. Θράκη πρώην μέλη τους, θα επιδίωκαν την υλοποίηση της αποστολής τους, η οποία κυρίως θα ήταν / θα συνίστατο στη δημιουργία κλίματος συγχύσεως στις ελληνικές δυνάμεις άμυνας, με καταστροφές αποθηκών πυρομαχικών («ΑΕΥ»), ανατινάξεις γεφυρών, αιχμαλωσία ή δολοφονία στελεχών κλπ., καθώς  και η υποδοχή – βοήθεια των επιγείων και αεραποβατικών τουρκικών δυνάμεων, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης του τουρκικού εγχειρήματος.   

   

– Προ της τουρκικής επιθέσεως στο Ν. Έβρου, θα είχαμε προσβολή συγκεκριμένων στόχων, από την ΤΠΑ, σε όλη τη Δ. Θράκη, (πχ στο Ραντάρ του Ίσμαρου, στις περιοχές ΠΔΜ των ελληνικών Σχηματισμών κλπ) και ασφαλώς προσβολές στόχων και από το τουρκικό ΠΒ.

 

–  Τελικός τουρκικός «στρατηγικός» στόχος στη Θράκη ήταν, και εκτιμάται ότι παραμένει, η κατάληψη του «Λαιμού της Ξάνθης», η κατάληψη δηλαδή ολοκλήρου της Θράκης, γεγονός που θα έφερνε την…«ελευθερία» στην, κατά την Τουρκία, τουρκική μειονότητα της Δ. Θράκης, αλλά και που ταυτόχρονα θα διευκόλυνε τα μέγιστα στην υλοποίηση του εκτιμωμένου ως πρώτου, τουρκικού στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος είναι η κυριαρχία στο ήμισυ του Αιγαίου, αφού η προέκταση του υπόψη «Λαιμού» σχεδόν ταυτίζεται με τον 25ο Μεσημβρινό, ο οποίος τέμνει το Αρχιπέλαγος στα δύο, διερχόμενος από τα ανατολικά της Θάσου, από τον Άγιο Ευστράτιο, από τη νήσο Καλόγηροι, από τα ανατολικά νήσου Άνδρου, τέμνει περίπου στη μέση τις Κυκλάδες και καταλήγει Ακώς νήσου Γαύδου.

 

– Κατόπιν του παραπάνω, είναι λίαν πιθανό να υπήρχε στον «Κυρίαρχο» μεγαλύτερο εύρος στην τουρκική αποβατική ενέργεια στα παράλια της Θράκης, τα οποία να κάλυπταν παράλιο ζώνη μέχρι τα όρια των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

 

–  Σε κάθε περίπτωση όμως, το βάρος της τουρκικής επίθεσης θα δινόταν, όπως διεφάνη, στον Έβρο, αφού οι Τούρκοι εκτιμούν προφανώς, ότι τυχούσα επιτυχία τους εκεί, θα σήμαινε και την κατάληψη ολοκλήρου της Δ. Θράκης. 

 

Εκτιμάται ότι ταυτόχρονα με το σχέδιο «Κυρίαρχος», θα είχαμε και την αναφερόμενη στο σχέδιο «Suga» επιδίωξη κατάληψης σχετικά μικρών σε έκταση νήσων, όπως των Φούρνων, (“παίζει” και σήμερα, λόγω της “SNMG-2”, κλπ), των Οινουσών, (“παίζει” και σήμερα) και της Λέρου

 

– Είναι φανερό επομένως, ότι μία τέτοια, όπως παραπάνω περιγράφηκε,  προπαρασκευασμένη και ευρείας κλίμακος, τουρκική κατά της Ελλάδος επιθετική ενέργεια, θα οδηγούσε σε μία Ε-Τ ένοπλη σύρραξη, μακρού χρόνου και όχι σε σύρραξη ολίγων ημερών ή ίσως και ωρών, όπως τα τελευταία χρόνια εκτιμάται συνεχώς -δυστυχώς- από κάποιους αναλυτές

 

* Οι ονομασίες των τουρκικών αξόνων επιθέσεως, ως Βόρεια – Κεντρική και Νότια Προσπάθειες, είναι του συντάξαντος τη μελέτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

α. Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ορισμένες Μονάδες, όπως η 66 Μ/Κ ΤΑΞ, η 28 Μ/Κ ΤΑΞ και κάποιες λίγες άλλες!..

β.  Δεν χρειάζεται να είναι κανείς… Χουντίνι για να δει πώς μπορεί να εισβάλλει στην Ελλάδα, η Τουρκία στο Θέατρο Επιχειρήσεων, («ΘΕ») της Θράκης! Αρκεί να μην είναι «ιδιώτης» και να ξέρει να διαβάζει τον Χάρτη!..

γ.  Οι Τούρκοι σέβονται την «αρχή», η οποία λέγει ότι «η ευθεία οδός είναι συντομοτέρα πάσης άλλης», ενώ πιστεύουν και στον «κεραυνοβόλο πόλεμο»! (“Χρόνια” -ιστορική- Γερμανική επιρροή γαρ)!

δ.   Τί άλλο τεκμαίρεται από την εκ νέου ανάγνωση του σχεδίου “ΒΑΡΙΑ” κλπ; Είναι απλή η απάντηση φίλοι μου, για όσους καταλαβαίνουν ασφαλώς, και λέγει πως οι Τούρκοι έχουν πάντα έγκυρη / ορθή / ακριβή (πείτε την όπως εσείς θέλετε) πληροφόρηση και δυστυχώς, μάλλον την έχουν και πρώτοι, ενώ είναι ολοφάνερο ότι έχουν και αρίστους στρατιωτικούς αναλυτές, τους οποίους δεν “πετάνε” από το Στράτευμά τους, όπως γίνεται στην Ελλάδα, από τα κομματικά στρατιωτικά σκουπίδια, σκύβαλα και ρετάλια, και δεν αναζητούν βοήθεια σε συμβούλους και σε Ακαδημαϊκούς, δήθεν “ειδικούς” και στην πραγματικότητα πράκτορες ξένων δυνάμεων, τρόφιμους και της ΕΥΠ, (κάποιοι εξ αυτών) των Πρεσβειών, (μερικών σχεδόν όλο τους το σόϊ εργάζεται σε κάποιες απ’ αυτές) και άλλα πολλά θλιβερά, για την τραγική μοίρα αυτής της Πατρίδος, της γλυκύτερης όλου του Κόσμου!

  

 

                                                                                         –  /  – 

                                                                                  «ΧΑΙΡΕΤΕ»

                                                                                 «ΕΛΛΗΝΑΣ»

αγια σοφια

ΥΓ.

α. Σταματείστε επιτέλους το παραμύθι με τη Λέστερ! Ψάξτε ποιοί ουσιαστικά την αγόρασαν πέρυσι το καλοκαίρι και τί ποσά διέθεσαν (δις φίλοι μου, θα “πάθετε πλάκα”) και θα καταλάβετε πώς και γιατί πήρε τον τίτλο στο… Νησί!

Πάψτε λοιπόν την προπαγάνδα στους χαχόλους σας και επενδύστε βαζελο-χανουμο-μπαόκια, ώστε να ανταγωνιστείτε το «ΘΡΥΛΟ» του ελληνικού αθλητισμού, την ελληνική αθλητική «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»!!!

β.   Και ΔΕΝ (!) ξεχνάμε ποτέ!  Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει“!!!

                                                                                           – / –