ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, κλπ!.. (1)

1. Μουσταφά ΑΚΙΝΤΖΙ: “Ο ΡΤΕ οδηγεί την Τουρκία και την ΤΔΒΚ σε κατάρρευση”! (25/10)

2. 04-05 / 12 / 2021: Ο Πάπας στην Ελλάδα; 

3. Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας της Μ. Βρετανίας. (26/10) / Θα μάθουμε κάτι επίσημο από το Παλάτι και αν “ναι”, πότε; 

4. Το πραξικόπημα στο Σουδάν έγινε για να μην κυριαρχήσουν το ακραίο ΙΣΛΑΜ και οι Τζιχαντιστές!.. 

5. Πράϊς / Εκπρόσωπος Τύπου Α/ΥΠΕΞ: Είμαστε σε αναζήτηση συνεργασίας με την Τουρκία. (25/10)

6. Θα έρθει τελικά ο “Ο.Π.” στην Ελλάδα;

7. Στρατηγική [(και) στρατιωτική] συνεργασία… “τεραστίας σημασίας” η Τουρκία έχει με Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν.

8. Υπηρέτης στο σπίτι του Ι/ΥΠΑΜ Γκαντς συνελήφθη με την κατηγορία ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για το Ιράν και συγκεκριμένα για μια Ομάδα “Χάκερς”, με την επωνυμία “Μαύρη Σκιά”, η οποία φέρεται να ανήκει στους Ιρανούς. (18/11) 

9. Φάουτσι: Η πανδημία θα τελειώσει το Φθινόπωρο του 2022. (17/11)

Μπιλ Γκέϊτς: Η πανδημία θα μεταβληθεί σε κανονική γρίπη στα μέσα του 2022. (18/11) / Καλά ο… Αντώνης είναι γιατρός, κλπ και το να εκφράζει θέσεις, απόψεις, κλπ ή ακόμα και να κάνει τον… μάντη – επιστήμονα είναι αποδεκτό, όχι λογικό βεβαίως σε κάποιο βαθμό!

Ο Γκέϊτς όμως, πώς μπορεί να ξέρει για την πανδημία γενικώς και όχι μόνον για την λήξη που μας είπε; Με ποιά ιδιότητα μίλησε και μιλάει σχετικά με την Πανδημία; Ομιλεί ως μέλος, ίσως, εκείνης της… Ομάδος που σχεδίασε την πτώση Τραμπ, με κύριο όπλο τον “Covid-19”, λόγω του ότι στην διακυβέρνηση Τραμπ έχασε, μαζί με τους επαγγελματικά ομοίους του, και μαζί με τους κατ’ ανάγκην “συμμάχους” τους -τότε- Κινέζους, δις $, αν όχι τρις $, με τον -ουσιαστικά- οικονομικό εξοπλισμό που ο Τραμπ επέβαλε σε Κινέζους και “Διεθνείς Εβραίους” (σ’ αυτούς της Ευρώπης κυρίως), κατά την διακυβέρνησή του, εργαζόμενος “καθαρά” για την οικονομική ανόρθωση των Η.Π.Α. και των συμπατριωτών του, πετυχαίνοντας το… απίθανο, ήτοι να “κατεβάσει” την ανεργία στις Η.Π.Α. στο ιστορικό χαμηλό του 4%; 

10. Η βοηθός Πρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Επιτροπής” δήλωσε πως Η ΕΕ θα μπορούσε να υποστηρίξει επενδύσεις για την παραγωγή “τσιπ”, για τις χώρες – μέλη της Ένωσης! (18/11) / Παρακολούθηση. 

11. Οι Κινέζοι ανέφεραν στον Ο.Η.Ε. την Τουρκία ως “Κατοχική Δύναμη” στην Συρία και την κάλεσαν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα! (Μη αναμενόμενη η Κινεζική θέση)!.. 

Οι Τούρκοι τους απάντησαν, δια του Φεριντούν ΣΙΝΙΡΛΙΟΓΛΟΥ, πως δεν παίρνουν μαθήματα απ’ αυτούς που παραβιάζουν στην χώρα τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρώπινο δίκαιο. (28/10) / “2 Γάίδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”, όπου… αχυρώνας ο ξένος προς αυτούς χώρος των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. 

12. Ανγτγος 3 αστέρων Ισμαήλ Χακκί ΠΕΚΙΝ: «Aν η ΤΒΜΜ έλεγε “όχι” στην χρονική επέκταση παραμονής των ΤΕΔ στην Συρία και ήμουν Α/ΓΕΕΔ ή ΥΠΑΜ, θα έλεγα “όχι”»!.. (28/10) / Τ/στρατιωτική νοοτροπία στο… διηνεκές. 

13. Η Ινδία δοκίμασε δοκιμαστικό βαλλιστικό πύραυλο. (28/10) / Άρχισε να παίρνει ρωσικούς S-400; Επιβεβαίωση.  

14. Διαμάχη Η.Π.Α. – Ισραήλ, για τους 300 νέους Ι/Οικισμούς. (28/10) / “Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα”, για τις Η.Π.Α., όταν κυβερνούν την Αμερική οι “Δημοκρατικοί”, ειδικά μετά από την Μπιλ Κλίντον… εποχή!..

15. Θα μάθουμε περισσότερα για την Ε-Αγγλική πρόσφατη συμφωνία;  

16. Α. ΓΚΙΟΥΛ: “Δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να βγει μεγαλύτερη κρίση, με την υπόθεση Καβαλά” (28/10) / Σοβαρός ο Γκιούλ!..

17. Ξελαμπικάζ: Πολύ καλό! “Έριξες στον Μπάουκ μια τσαπού, Αγκιμπού, Αγκιμπού”!..

18. Κουκούλες στο κεφάλι Αμερικανών Ναυτών, του “USS MOUNT WHITNY” του 6ου Α/Στόλου, που “έπιασε” στην Πόλη, πέρασαν Τούρκοι εθνικιστές, όταν οι Αμερικανοί εξήλθαν με άδεια στην Πόλη. (02/11) / Οι Τούρκοι δεν μπορούν να ξεχάσουν το κάζο “Β.Β.”, από τους Α/Κομάντος, στις αρχές του 21ου αι. στο Β. Ιράκ και συγκεκριμένα στην “περιοχή ευθύνης” (sic) της “Αυτόνομης Δκσης Του Β. Ιράκ”, των Αφων Μπαρζανί. 

19. “Προκρίθηκε” το SAMP/T, “Πυραυλικό Σύστημα Αντιαεροπορικής Αμύνης”, για την άμυνα της Άγκυρας (02/11), μετά από το “κομμάτι” των S-400 που θα εγκατασταθεί – αναπτυχθεί εκεί, αν ευοδωθούν οι τ/προσδοκίες!.. 

20. Τελείωσε η… ενεργειακή (… πολεμικής μορφής με κοινωνικές συνέπειες) κρίση, στο Νησί; 

21. Μετά από 20 χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ευρίσκεται και πάλι στο αμερικανικό “Σημείο ΜΗΔΕΝ”, έτοιμος σύντομα (είθε τα Χριστούγεννα), να “ανοίξει” για θείες λειτουργίες και προσευχή, σε όλο το πιστό αμερικανικό και μη αμερικανικό, Χριστιανικό Ορθόδοξο κοινό!.. 

Τα εγκαίνια του Ναού μας έκανε ο “Ο.Π.” Κος Κος ΒΑΡΘΛΟΜΑΙΟΣ, μια τεράστια σύγχρονη προσωπικότητα του Γένους των Ελλήνων, της παγκοσμίου Ορθοδοξίας, αλλά και της σύγχρονης εποχής μας, στην χρονική συγκυρία των 30 ετών του στον “Οικουμενικό Θρόνο” και στην Ποιμαντορία των απανταχού Χριστιανών Ορθοδόξων! (Οκτ 2021)

Ανάμεσα στα διάφορα λεγόμενά του στις Η.Π.Α. (πέραν της συναντήσεώς του από τους Κους Μπάϊντεν – Μπλίνκεν, γεγονός που περιποιεί τιμή στους 2 αυτούς άνδρες), “κρατάμε” την -μεταξύ των άλλων- αποστροφή του για τον Ελπιδοφόρο, πως “δεν είχαμε άλλον καλύτερο… “, για έναν Ελπιδοφόρο που μάλλον έχει “πατήσει γκάζι” χρονικά πολύ γρήγορα, και έχει εκτραπεί 1, 2 φορές, “βγαίνοντας από τα… πιτς”, από του ορισμού του ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ως μη όφειλε και για λόγους επιβεβλημένης σεμνότητος, αλλά και για λόγους “πολιτικής” τακτικής… , καθώς και την αποστροφή του “Ο.Π.” μας, (αποστροφή που προκάλεσε τα γέλια στο ακροατήριο), για την μη μνημόνευσή του από την Ρ/Εκκλησία, γεγονός που μόνον ΝΤΡΟΠΗ(!) φέρνει στο Ρ/Πατριαρχείο, διότι ανεξαρτήτως των όποιων διαφορών του (λέμε τώρα) με το Ορθόδοξο Χριστιανικό Κέντρο στην Πόλη, θα έπρεπε να μνημονεύει τον “Ο.Π.”, τηρώντας τα θρησκευτικά, εδώ και αιώνες, καθιερωθέντα και ισχύοντα, μην εμπλέκοντας την ρ/πολιτική και σε μια τελική τα γήϊνα, στα θρησκευτικά και πνευματικά της Ορθοδοξίας και ευρύτερα της Πίστεώς μας!.. 

Μην γελιέστε! Αρχιεπίσκοπος σαν τον… κάποτε Ιάκωβο, δύσκολα “να βγει” και πάλι!.. Εμείς πάντως ευχόμαστε “ΕΠΙΤΥΧΙΑ” στο πνευματικό έργο του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, με την ελπίδα να φέρει την… ελπίδα, όπως το όνομά του λέγει, σε όλους τους εκεί Ορθοδόξους Έλληνες και μη, γεγονός που νομίζουμε ότι θα χαροποιήσει τα μέγιστα και τους λοιπούς, πλην Η.Π.Α., Έλληνες Ορθοδόξους και σίγουρα το “Ο. Π.” μας, που τον εξέλεξε!  

22.   Η Τουρκία επιδιώκει συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία θα αρχίζει από την γραμμή Λιβύη – Τουρκία. (Οκτ 2021)

23. Ο Γκουτέριεζ (Ο.Η.Ε.) θα δώσει οικονομική βοήθεια στο Αφγανιστάν 1,1 δις $ Η.Π.Α.; (Οκτ 2021)

24. Ο Γ. Καρατζαφέρης ξαφνικά “βγήκε” υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, με την δικαιολογία του να μην διαλυθεί το σημερινό Σκοπιανό Κράτος, του οποίου η ύπαρξη -κατ’ αυτόν- ωφελεί τα ε/συμφέροντα στα Βαλκάνια και ευρύτερα!.. (Συνέντευξή του στον Δ. Βερύκιο) (17/11) / Πληροφορίες που φέρουν τους Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένο και λοιπούς φωτεινούς πολιτικούς εγκεφάλους “να σκίζουν τα… καλσόν τους”, ελέγχονται ως ανακριβείς!.. / Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε!.. Προς το παρόν, σημειώνουμε: “O Tempora O Mores”!

25. Ως επίρρωση των όσων χθες γράφαμε σχετικά, ο Πούτιν σήμερα δήλωσε: “Οι Δυτικοί παίρνουν ελαφρά τις κόκκινες γραμμές μας, καθώς και τις διαμαρτυρίες μας για τις προκλήσεις τους”!.. (18/11)

26.

 

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-