Σημειώσεις, Ξεχασμένες και Μη!.. (Με Ή Χωρίς Σχόλια).

Φίλοι μου!

1. To χρέος της ΤΠΑ σήμερα σε Τράπεζες ήταν, προ ολίγων μόλις μηνών, 1 δις 2,4 εκ-ρια 46 χιλ. 587 ΤΛ, ενώ φέρεται ότι 4 από τις 8 εταιρείες της ΤΠΑ, στο γνωστό επιχειρηματικό… τ/πλαίσιο των Κλάδων των ΤΕΔ, “βάρεσαν κανόνι”! Σε κάθε άλλη περίπτωση, μετά και από το Κίνημα του 2016, στο οποίο συμμετείχε το 90%+ της ΤΠΑ, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως η ΤΠΑ ψυχορραγεί! Όπως θα έλεγε και ο… ΡΤΕ, “Αllah başımızdan eksik etmesin” και επί το… ελληνικότερον, “ο Θεός να μας ευλογεί”!..

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έχει συμβεί στην ΤΠΑ ευρύτερα και όχι μόνον στο καθαρά επιχειρησιακό “κομμάτι”!..

Να λοιπόν γιατί ζητάνε τα λεφτά τους πίσω οι Τούρκοι από τις Η.Π.Α. για τα F-35, να γιατί κατέφυγαν για πιλότους, δανεικό χρήμα και αεροπορική τεχνογνωσία (ειδικά στα ΜΕΑ), στο Πακιστάν, στο Κατάρ και στην Κίνα! Θα μπορούσε κανείς ευλόγως να ισχυριστεί, πως το τ/ΓΕΑ είναι πια ένα… καινούργιο Επιτελείο!..

Κάπως ανάλογες θα πρέπει να είναι οι συνθήκες (δεν το ξέρουμε), και στο άλλο… “Ειδικό Όπλο”, το ΤΠΝ!.. (Ίσως εδώ να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα).

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ Η Τ/Κ-Β ΝΑ “ΒΓΗΚΕ” ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΕΙΣΑ… ΑΠ’ ΕΞΩ, ΠΡΟΪΟΥΣΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ!..

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ, ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΓΡΑΨΑΜΕ “ΠΡΟΧΘΕΣ” ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ Τ/”ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ”, ΝΑ… ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ… ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ, Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ, ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ, (ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΟ Α/”ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ”, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ), “ΤΟΥΣ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ”, ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΑΣ, ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ;

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΑΣ… “SIHA”, Ε; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΑΥΤΗΗ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ “ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ”!..

2. Τώρα και όλα τα “ξεκόλ” πάνε για το στέμμα και κάνουν τα πάντα γι’ αυτό ή αν δεν μπορούν βρίσκουν τρόπους να αποκτήσουν δημοσιότητα; Ποιός ατζέντης της Κας Ρ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ή δεν ξέρω ποιός άλλος, έβαλε αυτήν την Σταρ Ελλάς να δείξει όλον τον αντισημιτισμό του… εντολέα της, αλλά και την δική της… φτήνια, καλώντας την να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό (κάτι που αυτή και έκανε, … αυτο-ηρωποιηθείσα), για την εκλογή της Μις Υφήλιος, που έλαβε χώρα στο Ισραήλ;

Τί είναι αυτά ρε ξεφτίλες, που ο χώρος σας πλέον όχι απλώς έχει γεμίσει, αλλά έχει τιγκάρει από πόρνες, πούστηδες και λοιπούς ομοίους ή… περίπου ομοίους, όπως και από διανοούμενους του κόλου, τάχα αριστερούς διεθνιστές… Σορίτες, που πουλάνε ό,τι η εποχή μας επιβάλλει και κυρίως μια διαστρεβλωμένη άποψη περί διαφορετικότητος… γενικώς, μια άναρχη… ελευθεριότητα, μια γενική… αθεϊα, σίγουρα έναν κεκαλυμμένο ή μη αντι–σημιτισμό, όπως επιβάλλει (!) η δήθεν αριστεροσύνη τους και έναν, τελικά, απόλυτο… μηδενισμό;

Τί δουλειά είχε η κοπελίτσα να (μας) πει και γράψει ότι “το μυαλό της κάθε μέρα είναι στην Παλαιστίνη”, κλπ, (στην Παλαιστίνη και όχι κάπου… αλλού, αχαχαχαχαχα), κάνοντας πολιτική, κάτι για το οποίο μόνον η επίσημη ε/Κ-Β είναι υπεύθυνη, πυροδοτώντας για όλους εμάς τους λοιπούς Έλληνες, από απέχθεια μέχρι και μίσος στο φίλο Ι/λαό, με τον οποίον μάλιστα έχουμε σήμερα μια “ΙΣΧΥΡΗ” διακρατική συμφωνία, κλπ;

Διαβάστε:

Μις Υφήλιος: Η Σταρ Ελλάς αποχώρησε από τον διαγωνισμό, στηρίζοντας την Παλαιστίνη

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση της Ραφαέλας Πλαστήρα να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, που πραγματοποιείται στο Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Η εκπρόσωπος της χώρας μας στον διαγωνισμό, με ανακοίνωσή της μέσω Instagram δηλώνει χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να ανέβω σε αυτή τη σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι μάχονται για τη ζωή τους εκεί έξω».

Η Ραφαέλα Πλαστήρα έχει προχωρήσει σε σειρά δηλώσεων στον λογαριασμό της τόσο για το θέμα της αποχώρησής της όσο για το κύμα συμπαράστασης που έχει δεχθεί για την απόφασή της αυτή.

3. Ο γνωστός τ/”μαϊντανός” ΓΙΑΪΤΖΙ είχε, προ καιρού, δηλώσει πως αν γίνει Ε-Τ πόλεμος, οι Έλληνες δεν θα βρουν Στρατιώτες να πολεμήσουν, ενώ προσέθεσε πως με τα πρώτα θύματα θα γίνει χαμός στην Ελλάδα!.. (Το 2ο σκέλος των δηλώσεών του θέλει προσοχή)!..

4. Δήλωση του Σέρβου Π-Θ Βούϊσιτς, όχι πολύ καιρό πίσω: “Η φιλία Βελιγραδίου – Αγκύρας αποτελεί πρόσθετη εγγύηση, για την σταθερότητα στην περιοχή”!.. (Οι αιώνιοι Σλάβοι!.. Άραγε τί να είπε, εκτός πρωτοκόλλου, πρόσφατα στο Σότσι, ο Σ/Π-Θ με τον Πούτιν);

5. Οι πρώτοι 400 Αμερικανοί (οι Τούρκοι που τους… μέτρησαν, αχαχαχαχαχα, έγραψαν για 375) έχουν ήδη έρθει στην Αλεξανδρούπολη!.. (Έρχεται σύντομα Α/Βάση και στην Ξάνθη)!

Επίσης, προς ενημέρωσή σας, αλλά και προς διευκόλυνσή σας, κυρίως οικονομική, ώστε να μην πληρώνετε… πληροφοριοδότες, κλπ, υπαρχούσης και της ενδημούσης πλέον κρίσεως στην χώρα σας, θα έχουμε ραντάρ και στην Αλεξ-πολη, το οποίο θα είναι σε… σειρά με αυτό της Μαρώνειας, ενώ δεν ξέρω κάτι για ραντάρ και στην Σαμοθράκη, όπου όμως σίγουρα θα έχουμε βάση ΜΕΑ!..

Πολύ θα ήθελα, ρε Τούρκοι, να διάβαζα το φετινό σενάριο της ασκήσεώς σας “ANATOLIAN EAGLE”!.. Αχαχαχαχαχαχα!..

Τελικά, “έχετε κλάσει… πόκες” και πράγματι, όπως γράφαμε, φοβάστε μιαν αμερικανική εισβολή στην σημερινή χώρα σας! Όμως, σήμερα και απ’ εδώ, σας καθησυχάζω, λέγοντάς σας πως οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να εισβάλλουν στην… γη σας!..

ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΚΟΣ ΡΤΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ (10ο) ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Μ.ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2022, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ!..

Διαβάστε ακόμα παρακάτω, σημερινό (28-11-2021) τ/άρθρο.

ABD’den yeni sevkiyat: Türkiye sınırında büyük gerilim!

ABD’ye ait “ARC Independence” isimli askeri nakil gemisinin, Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na vardığı bildirildi. Yunanistan’da yüzlerce kişi bölgenin ABD ve NATO’nun kullanımına açılmasına tepki gösterdi.

ABD'den yeni sevkiyat: Türkiye sınırında büyük gerilim!
28.11.2021 

“Evros-news” haber portalının haberine göre, “ARC Independence”, “Atlantic Resolve” isimli askeri tatbikata destek amacıyla çok sayıda helikopter ve askeri araç taşıyor.

Yükünü ilerleyen günlerde limana indirmesi beklenen geminin, daha sonra bölgeden ABD‘ye transfer edilecek araçları ve Romanya’dan Dedeağaç Limanı’na gelen ABD’ye ait helikopterleri yükleyeceği belirtildi.

Haberde, “ARC Independence” isimli geminin, ABD Askeri Kuvvetlerine ait araçları bölgeye getirmek ve bölgeden geri götürmek üzere Dedeağaç Limanı’na gelecek tek nakil gemisi olmadığı, askeri malzeme nakli için başka gemilerin de ilerleyen günlerde limana geleceği ifade edildi.

ABD’NİN YUNANİSTAN‘DA ARTAN ASKERİ VARLIĞINA BÖLGEDEN TEPKİ GELDİ

ABD’nin Yunanistan’daki askeri varlığı artış gösterirken “ABD-Yunanistan Anlaşması’na ve Dedeağaç’taki Üsse Karşı Mücadele Komitesi”, Dedeağaç’ta düzenledikleri etkinlikte, Yunanistan ve ABD’nin son dönemdeki askeri yakınlaşmasına tepkilerini dile getirdi.

Yunan basınında yer alan haberlerde, çevre illerden de katılımla Dedeağaç Tiyatro Salonu’nda bir araya gelen yüzlerce kişinin, bölgenin ABD ve NATO‘nun kullanımına açılmasını protesto ettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
ΠΡΟΣ ΕΥΠ/ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΛΕΞ-ΠΟΛΕΩΣ
Σας προτείνουμε να ελέγξετε, όσο μπορείτε καλύτερα, όλα τα “μπαρ” – “αποθήκες” που ευρίσκονται στο παλαιό λιμάνι της πόλεως!
6. Τούρκοι!
Σας έχουμε ζητήσει, αν δεν κάνουμε λάθος, να μας ενημερώσετε,
για το ποιά ήσαν αυτά τα “κρίσιμα σχέδια” των ΤΕΔ, που οι συλληφθέντες Κοι, ήτοι ο Σχης (ε.α.) Φαρούκ ΜΠΑΪΤΟΥΡΚ και ο Εμρέ ΟΖΛΙΟΥΚ, κατάφεραν να αποσπάσουν και να τα δώσουν… “έξω”, καταλάβατε, με το σύστημα υπό τον τίτλο ATEŞBÖCEĞİ / ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ, καθώς και
για το ποιοί ακριβώς είναι (αν πράγματι υπάρχει κάτι τέτοιο τελικά), οι ανώτατοι (και λοιποί βεβαίως) απόστρατοι Αξκοί σας, οι οποίοι απώλεσαν(!!!) δικαστικά τους βαθμούς τους, μεταφερόμενοι στον βαθμό… του Στρ-τη!
Το Τ/ΓΕΕΔ “είδαμε” (19/08/2021), ότι έστειλε / ότι διαβίβασε στο 5ο Κακουργιοδικείο (Άγκυρα) την απόφαση του Επιτελείου σας να χάσουν τον κατεχόμενο βαθμό τους Τ/Αξκοί καταδικασμένοι σε ισόβια, αλλά από τότε δεν είδαμε ή ακούσαμε κάτι άλλο σχετικά!.. Τί έγινε τελικά, θα μας πείτε;
Αν δεν θέλετε, πιθανώς, να μας πείτε για όλους, (τους έχουμε -θεωρούμε- όλους παρακάτω), τουλάχιστον θα θέλαμε να μας πείτε για την… τύχη των Στρατηγών 4 αστέρων, Κων Τσεβίκ ΜΠΙΡ, Φεβζί ΤΟΥΡΚΕΡΙ, Αχμέτ ΤΣΟΡΕΚΤΣΙ και Ιλχάν ΚΙΛΙΤΣ.
Προσωπικά, και έξω από τα επίσημα “θέλω” των “ΑΓΓΕΛΩΝ”, θα ήθελα να μάθω για την τύχη του Στρατηγού (2 αστέρων), των (ΤΘ), Ερόλ ΟΖΚΑΣΝΑΚ, ο οποίος είχε “βγάλει” τα τ/άρματα στην Άγκυρα, κλπ, κλπ, κλπ!
(“Για την ιστορία”, οι λοιποί είναι οι Στρατηγοί 3 αστέρων Τσετίν ΣΑΓΙΑΡ και Ιμπραήμ ΤΟΥΡΚΕΡ, οι Στρατηγοί 2 αστέρων Τσεβάτ Τεμέλ ΟΖΚΑΪΝΑΚ και Κενάν ΝΤΕΝΙΖ, και τέλος ο Στρατηγός 1 αστέρος Ιντρίς ΚΟΡΑΛΠ).
Φανταστείτε, αγαπητοί, ο ΜΠΙΡ να έχει καθαιρεθεί και να έχει μεταπέσει στον βαθμό του Στρ. !.. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, μήπως ο ΜΠΙΡ… αυτοκτόνησε και δεν το μάθαμε ακόμα; Ο ΜΠΙΡ έγινε το καλύτερο παράδειγμα και το καλύτερο επιχείρημα της γνωστής ρήσης “Ψηλός και Άμυαλος”!.. Μάλιστα ο ΜΠΙΡ δεν μπορεί να απαντήσει με το υπόλοιπο – συνέχεια της ρήσης αυτής, δηλαδή “Ψηλός και Άμυαλος, Παρά Κοντός και Πούστης”, διότι είναι και…Πούστης!..
Θυμηθείτε πώς και πόσες φορές είχε προσπαθήσει να “καθαρίσει” τον συν-διεκδικητή του κάποτε της θέσεως του Α/ΓΕΕΔ και τελικώς Αρχηγού Χ. Κιβρίκογλου, ώστε να γινόταν αυτός Αρχηγός και θα συμφωνήσετε ως προς τον χαρακτηρισμό “πούστης”!.. Άλλωστε είναι ευρέως διαδεδομένη στην γείτονα η φράση, “pust gibi davranıyor”, δηλαδή “συμπεριφέρεται σαν πούστης”!..
(Μόνον στην άσκηση, εκείνη στα “Κατεχόμενα”, είχε βάλλει να τον “καθαρίσει” Κομάντο Ε/Σ, αλλά την τελευταία στιγμή την σφαίρα την “έφαγε” και πέθανε ένας Τ/Κ Σχης, που τυχαίως μπήκε μπροστά απ’ τον Κιβρίκογλου, ενώ μετά το στρατιωτικό α/φ που γύρναγε τον Α/ΓΕΣ Χ. Κ. στην Άγκυρα έπαθε, και αυτό τυχαίως, βλάβη στον αέρα, με αποτέλεσμα να γυρίσει τελικά στην  Άγκυρα ο Χ. Κ. με α/φ της “THY”, και άλλα πολλά! Μετά, κάποιοι, αναρωτιέστε γιατί φέτος στην παρέλαση στα “Κατεχόμενα”, που ήταν και ο ΡΤΕ, είχαν αφαιρεθεί τα κλείστρα από τα όπλα των παρελαυνόντων);
Ο Οζκασνάκ (ιδιαιτέρως σκληρός) ήταν ο “εξ απορρήτων” του Μπιρ, ενός Μπιρ που του είχε αφαιρεθεί η δκση από τον ίδιο τον Ο.Η.Ε., όταν ήταν στην Σομαλία επικεφαλής της τότε εκεί δυνάμεώς του, λόγω του ότι είχαν δολοφονηθεί Ο.Η.Ε.δες, άνδρες της Δύναμης!.. Και μόνον απ’ αυτόν τον λόγο, πώς θα μπορούσε το “βαθύ τ/στρατοκράτος” να τον έκανε Α/ΓΕΕΔ; Και όμως αυτός επέμενε!..
7.  Μετά από την αποχώρηση Μέρκελ, είχαμε δηλώσεις:
Σουλτς, νέος Γερμανός Καγκελάριος, στην ε/φ “Xουριέτ”: “Οι Τούρκοι είναι ο πλούτος της Γερμανίας”!..
Γερμανός Πρόεδρος Σταϊνμάγερ: “Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την Γερμανία χωρίς συμφωνία με την Τουρκία”!
Πώς να ξεχάσουν, φίλοι μας, οι Γερμανοί ότι κάποτε ήλεγχαν την “Οθωμανική Αυτοκρατορία” (επί “Κάϊζερ”), πώς να ξεχάσουν το περίφημο… σιδηροδρομικό δίκτυο Βερολίνο – Πόλη – Άγκυρα – Βαγδάτη / καταλάβατε), πώς να ξεχάσουν ότι ήλεγχαν και τον Οθωμανικό Στρατό, με τους… Φον Νερ Γκολτς, κλπ, ότι όχι πολύ αργότερα ο  Λίμαν Φον Σάντερς συμβούλευε τον Εθνικιστικό Στρατό του Κεμάλ, το πώς να αντιμετωπίσει τους Έλληνες… εισβολείς (sic), πώς να ξεχάσουν οι Γερμανοί ότι αυτοί συμβούλεψαν τους Τούρκους να δολοφονήσουν τον Χρυσόστομο Σμύρνης, λέγοντάς τους πως αν τον αφήσουν να φύγει από την Σμύρνη, αυτός θα πάει στην Ελλάδα, θα γίνει Π-Θ και θα ηγηθεί νέας εκστρατείας εναντίον τους, πώς να ξεχάσουν οι Γερμανοί το χρώμιο και το κάρβουνο που τους έδιναν οι Τούρκοι, κατά τον Β’ Π. Π., κάτι που κράτησε όρθιο τον Χίτλερ από το 1941, έως το 1944 και το Ναζιστικό… όνειρο ζωντανό, και άλλα πολλά φυσικά; (Φυσικά και άλλοι σημερινοί… “Δημοκράτες”, καταλάβατε, ενίσχυαν τον Χίτλερ, όπως πχ οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι με βολφράμιο, οι Σουηδοί, που η ΜΙΤ τους “έφαγε” τον τεράστιο Ούλαφ ΠΑΛΜΕ, αλλά είναι ακόμα Τουρκόφιλοι, έδιναν στο κτήνος ατσάλι, ενώ μέχρι και οι… ουδέτεροι Ελβετοί του παρείχαν σκληρό συνάλλαγμα! Σύντομα, “πρώτα ο Θεός”, θα γράψουμε και για την τ/στάση απέναντι στους Εβραίους, την Χιτλερική περίοδο)!..
8. Μετά την σχεδιασμένη και σε εξέλιξη “διεθνή” οικονομική επίθεση στην Τουρκία, αναρωτιέμαι πώς θα γίνει πράξη αυτό που λίγο καιρό πριν είχε πει ο ΡΤΕ, ότι δηλαδή “σύντομα το τ/εθνικό εισόδημα θα είναι 1 εκ-ριο $ Η.Π.Α.”!.. Αλήθεια, πώς Πρόεδρε;
Τί την ήθελες αλήθεια εκείνη την δήλωση, λίγο πριν ή λίγο μετά (δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα) από την φετινή γιορτή σας στο Ματζικέρτ, πως “οι Αμερικανοί πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για το Αφγανιστάν”; Μήπως πληρώνεις τελικά (και) την ενίοτε αμετροέπειά σου;
9. Ρε σεις Τούρκοι, τί ακριβώς εκσκαφές θα λάβουν χώρα ή γίνονται ήδη, “σε 12 μυστικά μέρη”, στην Σανλιούρφα;
10. Πράγματι, προ των τηλεφωνημάτων των 2 Προέδρων Τουρκίας και Ισραήλ, είχε σταλεί Τ/Πολιτικός στην τ/Πρεσβεία στο Ισραήλ, για συνομιλίες με Ισραηλινούς, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της αναθέρμανσης των Τ-Ι σχέσεων!..  / Παρακολούθηση!
11. Τούρκοι! “Καθαρίστε” καλά την περιοχή που τώρα βρίσκεστε και χρησιμοποιείτε ως “Βάση Επχσεων”, κυνηγώντας ΡΚΚ-άδες, ήτοι την περιοχή που ορίζουν τα… σημεία Ντουχόκ, Σιντζάρ, Γκαρά, Μαχμούτ και Σουλεϊμανίγιε, διότι αυτή θα είναι μια περιοχή από αυτές στις οποίες θα καταφύγετε, μετά από την διάλυση της σημερινής Τουρκίας και χώρας σας, όσοι φυσικά από εσάς θα επιβιώσετε και δεν θα… προσκυνάτε!.. (Γιαϊτζί, που τόσο καλά λες πως μας ξέρεις, πώς σου ακούγεται αυτό, μπρε);
12. Απ’ όλα τα συστήματα που μας έχετε παρουσιάσει, ρε Τούρκοι, το πιο ενδιαφέρον, πράγματι, απ’ όλα, είναι το “Ηλεκτρονικό Σύστημα Αεραμύνης” “ΚΟΡΑΛ”!
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο:

Yerli hava savunma sistemi TSK’ya teslim edildi!

HİSAR A+ TESLİM EDİLDİ HİSAR O+ SERİ ÜRETİME BAŞLADI
Savunma Sanayii Başkanlığı’nın çalışmalarını da değinen Fuat Oktay, şöyle konuştu:

“Savunma sanayisinde adeta bir devrim gerçekleştirilmiştir. Savunma sanayisi sektöründe faaliyet gösteren firma sayımız 1500’ü aşmıştır. 2021’de yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine ve uzun havada kalış süresine sahip Akıncı ve Aksungur insansız hava araçlarımızın teslimatlarına başlanmıştır ve Atak helikopterimizin teslimatlarına devam edilmektedir. Hava savunma alanında Hisar A+ sistemi tüm unsurlarıyla teslim edilmiş, harp başlıklı atışında yüksek hızlı hedefi uzak menzil ve yüksek irtifada imha eden HİSAR O+ projesinde seri üretime geçilmiştir. SİPER sistemimizin Blok-1 testleri başlatılmıştır.

“1500 beygirlik BATU’nun ateşlemesi başarıyla gerçekleştirildi”

Zırhlı taktik araçlarımızın güvenlik güçlerimize teslimatı devam etmektedir ve zırhlı amfibi hücum aracının mayın testleri başarıyla tamamlanmıştır. Tank ve muhtelif zırhlı araçlarımızın güç ihtiyacını karşılayacak düzeyde geliştirilen 1500 beygirlik ilk motorumuz BATU’nun ateşlemesi başarıyla gerçekleştirilmiş ve testlerine başlanmıştır. Zırhlı kara araçlarımız ve çeşitli hücum botlarımız özellikle Asya ve Afrika’da yaygın şekilde kullanılmaktadır.

“2022’de HİSAR O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak”

2022’de HİSAR O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak. Sungur portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, AKYA harp torpidosu, MAM-T ve Atmaca teslimatlarına başlanacak, dikey atım sisteminin karadan atışlı testleri gerçekleştirilecek, yeni tip denizaltı projesinde 2’nci denizaltı havuza çekilecek, zırhlı araçların ilk kez yerli motorla teslimi gerçekleştirilecektir.

2022 için SSB’ye yaklaşık 154 milyon TL ödenek

2021 yılında Savunma Sanayi Başkanlığına (SSB) toplam 120 milyon 63 bin lira ödenek tahsis edilmiş, 2022 yılı için ise toplam 153 milyon 974 bin lira ödenek tahsisi öngörülmüştür.”

 

13. Καλά ρε σεις Τούρκοι! Μετά τα νησιά μας στο Α. Αιγαίο, ούτε τα χωριά της Δ. Θράκης είναι ελληνική επικράτεια, μπρε;
Άμα αποκαλείτε και τα χωριά αυτά τουρκικά, τότε ρε, δεν υπάρχει γιατρειά για εσάς!.. Έχετε ξεφύγει πάρα πολύ πια!..
Διαβάστε και… θαυμάστε:

Batı Trakya’da bir Türk köyüne daha komando birliği

Ege ve Akdeniz’de gerilimi tırmandıran Yunanistan, Batı Trakya’daki Türk köylerine asker yığmaya devam ediyor

 

Batı Trakya'da bir Türk köyüne daha komando birliği
28.11.2021
Ege ve Akdeniz’de gerilimi tırmandıran Yunanistan, Batı Trakya’daki Türk köylerine asker yığmaya devam ediyor. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı Sofulu bölgesinde bulunan Türk köylerinden Büyük Derbent’e özel kuvvetlere bağlı komandolar yerleştirecek.

KÖYE KOMANDO YIĞDILAR

Komandoların Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un emriyle köye geldiği ve askerlerin eski Paraskevudi kışlasında konuşlanacağı belirtildi. Ayrıca bölgede görev yapmak üzere kışlaya 4 askeri helikopter sevk edildi.

Yunan makamları birliğin Bulgaristan-Yunanistan sınırında kaçak göçmenlerin geçişini engellemek ve insan tacirlerinin faaliyetlerini önlemek için sevk edildiğini öne sürdü. Komandoların bölgede 24 saat devriye gezeceği öne sürüldü. Bölgede hali hazırda Yunan askeri ve AB Sınır Koruma Birlikleri (Frontex) görev yapıyordu.

KÖY ORTASINDA TATBİKAT

Yunanistan daha önce de sınır güvenli gerekçesi ile Türk köyleri Çirmen ve Sofulu’ya da komando birlikleri kurmuştu. Yine Yunan komando birlikleri Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Gökçepınar köyününün ortasında ağır silahlarla tatbikat yapmıştı. Dedeağaç’a ABD askerlerinin sevkiyatı da sürüyor. Önceki gün 375 ABD askeri daha, düzenlenecek olan askeri tatbikata katılmaları için Dedeağaç’a getirildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΑΚΟΜΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ, ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!.. 
14. Αλβανικά όπλα, και άλλα πολλά, σε Ερμιόνη, Περτούλι, Μαίναλο – Λεβίδι – Σκοτεινή, Καλάβρυτα, Στυμφαλία, ορεινή Αιτωλοακαρνανία, αποδεδειγμένα!..
15. Να δείτε που οι Τούρκοι θα “βγάλουν” και τ/μειονότητα στην Λιβύη, βασισμένοι στους απογόνους του Κιόρογλου! Ήδη έχουν μιλήσει για 1 εκ-ριο Τούρκους, που ήσαν κάποτε στην χώρα αυτή!..
Και επειδή κάποιοι λένε για τον Μουαμάρ Καντάφι, κλπ, τον γνωστό δολοφονηθέντα πρώην Λίβυο ηγέτη της όλης Λιβύης, που αποφοίτησε από την ΣΝΔ κάποτε, αν δεν απατώμαι φυσικά ως προς την Σχολή, σημειώστε πως και αυτός ήταν Τουρκόφιλος, αφού είχε -σχεδόν- ενεργό ρόλο στην τ/εισβολή στην Κύπρο το 1974!..
Τώρα, μετά από τα Τ-Λ μνημόνια, κλπ, ας μας ξαναρωτήσουν κάποιοι, γιατί ο μέγας πολιτικός “μετρ” Ανδρέας Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τον είχε “από κοντά” και… φίλο!.. Είδατε λοιπόν φίλοι μας, που ο χρόνος απαντά, εξηγεί και επιλύει πολλές από τις απορίες μας, καταδεικνύοντας παράλληλα και την πολιτική ενόραση και ορθή ή μη ορθή κρίση των διαφόρων, κατά καιρούς, πολιτικών μας ταγών;
16. Επειδή πολύ καθαρότητα και… “ασπιλοσύνη” (sic) διαβάζω να… πουλούν τελευταίως κάποιοι μέσα στο “ΑΚΡ”, να τους θυμίσω ότι μόνον στην υπόθεση με το λαθρεμπόριο χρυσού του πασίγνωστου πια ΡΙΖΑ ΣΑΡΙΦ, εμπλέκονται, από τα υψηλά… προσω-πατά του “ΑΚΡ” (καταλάβατε), οι… σεβαστοί, ΜΠΑΓΙΣ, ΤΣΑΓΛΑΓΙΑΝ, ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ και ΓΚΟΥΛΕΡ, α-πο-δε-δει-γμέ-να! Ή όχι;
17.  Τούρκοι! Φυλάξτε καλά τις 3 μαρίνες σας, Ορέν, Ντάτσα και Νταλαμάν ή φτιάξτε άλλες πιο… ασφαλείς!..
18. Η εγκατάσταση νέων ηλεκτρονικών σταθμών στις τ/ακτές της Α. Μεσογείου, ακριβώς απέναντι από την Κύπρο, (ουσιαστικά πρόκειται για επίσημη τ/ανακοίνωση επιβεβαίωσης των ήδη εκεί γνωστών και λειτουργούντων σταθμών), καταδεικνύει πως τα πάντα οι Τούρκοι θα τα εκκινήσουν πολεμικά από την Μεγαλόνησο, όπως έχουμε εξηγήσει εδώ και αναλυτικά αναφέρει!.. (Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ακόμα μια ένδειξη του από πού θα αρχίσει το… τέλος των Τούρκων)!..
19. Μόλις ολοκλήρωσα, Τούρκοι, την ανάγνωση – μελέτη του προπαγανδιστικού σας βιβλίου, που εκδώσατε στο πλαίσιο της παραπάνω (παρ. 18) σας πολιτικής σας στρατηγικής για, είτε αναγνώριση της “ΤΔΒΚ”, από την “Διεθνή Κοινότητα”, ως κρατικής οντότητος, είτε -αλλιώς- μιας τελικής πολεμικής σας προσπαθείας, για την κατάληψη όλης της νήσου, με τον… καλλιτεχνικό τίτλο “Κάποτε στην Κύπρο” / “Bir zamanlar Kıbrısta”!
Δεν θα γράψω τίποτε άλλο, διότι θα μείωνα τον εαυτό μου, ως επιστήμονα, παρά μόνον, προς εσάς Τούρκοι, ότι σαν προπαγανδιστικό πόνημα δεν μπορεί αυτό να σταθεί, διότι καταρρίπτονται εύκολα, και πάντα με την χρήση της  “γυμνής” αλήθειας, όλα όσα αναφέρετε, (φυσικά από τους γνωρίζοντες), και προς τους Έλληνες, ήτοι εμάς τους Ελλαδίτες και τους Ε/Κ, τονίζω πως θα πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο, ένα πόλεμο τον οποίον εσείς(!) Μογγόλοι μας… φέρνετε και τον οποίον “εν πολλοίς”… λαχταράτε στο υποτιθέμενο αυτό…. πόνημά σας!..
Διαβάστε τώρα και το παρακάτω:

Başkan Erdoğan’dan Türkmenistan’da tarihi Kıbrıs çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan’daki EİT zirvesinde kardeş ülkelere çağrı yaparak “Kıbrıs meselesinde, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi, çözümün anahtarıdır.” dedi.

28.11.2021 

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan‘ın başkenti Aşkabat’ta, Karakum Otel’de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi’nde konuştu.

Konuşmasına, tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, zirve vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu bahtiyarlığı ifade etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a misafirperverlikleri için teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak zirve dönem başkanlığını devrettiklerini belirterek, yeni dönem başkanı Türkmenistan’a başarılar diledi.

Zirvenin, ülkeler ve bölge için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 30. yıl dönümünü tebrik etti.

“AŞIMIZI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE TÜM İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık iki yıldır tüm insanlığın küresel çapta bir tehditle mücadele ettiğine dikkati çekerek, 5 milyondan fazla insanın hayatına mal olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi, ticaret ve turizm başta olmak üzere her alanda etkilerini sürdürdüğünü söyledi.

Zirvenin, Kovid-19 ile mücadelede iş birliğinin ve dayanışmanın daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni eden Erdoğan, “Türkiye olarak bu zorlu süreçte dünyanın dört bir yanından aldığımız yardım taleplerini karşılamaya gayret ettik. Şimdiye kadar aralarında teşkilat üyelerimizin de olduğu 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım ulaştırdık. Teşkilatımızın bazı üyelerine tıbbi malzeme ihracat ve satın alma izinleri, eğitim ve personel desteği vermek suretiyle de ayrıca destek olduk.” diye konuştu.

Erdoğan, 11 ülkeye de aşı tedarikinde bulunduklarını hatırlatarak, “Yerli aşımız TURKOVAC için acil kullanım onayına kısa süre önce başvurduk. İnşallah süreç tamamlanınca aşımızı milletimizle birlikte tüm insanlığın hizmetine sunacağız.” ifadesini kullandı.

“YÜKSEK POTANSİYELDEN DAHA FAZLA YARARLANMALIYIZ” 

Zirvenin “Birlikte Geleceğe” temasıyla düzenlendiğinin altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teşkilatımızdan ekonomik iş birliğimizin güçlendirilmesi bakımından nasıl daha iyi faydalanabileceğimizi belirlememiz önem taşıyor. Ortak hedeflerimize ulaşabilmemiz için gerekli yol haritası 2025 vizyon belgesinde yer alıyor. Bugün onaylayacağımız Aşkabat Eylem Mutabakatı’nı da bu doğrultudaki güçlü irademizi vurgulayan bir belge olarak görüyoruz. 8 milyon kilometrekarelik bir alanda yaklaşık 500 milyon nüfusu barındıran coğrafyamızın sunduğu yüksek potansiyelden daha fazla yararlanmalıyız. Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için gayretlerimizi yoğunlaştırmalıyız. Bu kapsamda, öncelikle 2025 Vizyon Belgesi’nin de stratejik hedefleri arasında yer alan ticaret anlaşması ECOTA’yı yürürlüğe koymalıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yıldır uygulanamayan bu anlaşmanın bölge içi ticaretin hak ettiği seviyelere ulaşmasını sağlayacak ana enstrüman olduğuna inandığını belirterek, “İstanbul’da ev sahipliği yaptığımız EKO Bank’ta kurumsal ve mali kapasitenin artırılması suretiyle tüm teşkilat üyelerinin katılımıyla kalkınmamızda daha önemli işlevler yerine getirilebilir.” görüşünü paylaştı.

Ankara’da bulunan eğitim enstitüsünün üyeler arasındaki iş birliğini artırarak, insani kalkınmaya ciddi katkılarda bulunmaya başladığını vurgulayan Erdoğan, yine Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Gıda Güvenliği Bölgesel Koordinasyon Merkezi’nin de gıda güvenliğinin temini ve bölgede tarım sektörünün geliştirilmesinde önemli rol üstlendiğini dile getirdi.

Bölgesel ve küresel ulaşım ağlarının öneminin salgın ortamında bir kez daha ortaya çıktığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bölgemizde ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve modern İpek Yolu’nun canlandırılması gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu hattı bu bağlamdaki çabalarımızın en somut tezahürüdür. Ülkemizle bölgemiz arasında doğrudan kara yolu bağlantısı kuracak Zengezur Koridoru’nun da önemi aşikardır. Keza Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüp Geçidi, İstanbul Havalimanı, Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu tamamlayıcı projelerimiz arasındadır. Yine doğu-batı bağlantısına katkıda bulunacak Filyos Limanı, 1915 Çanakkale Köprüsü ile Çandarlı Limanı projelerinde çalışmalarımız sürüyor. İslamabad-Tahran-İstanbul kara yolunun işlerlik kazanması ve aynı güzergahtaki demir yolu hattının canlandırılması gayretlerini de memnuniyetle karşılıyoruz.”

Teşkilatı daha çok sahiplenmeleri, reform sürecini devam ettirmeleri ve güçlü bir bütçeyle etkin kılmaları gerektiğine inandığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ciddi bir insani ve ekonomik krizle karşı karşıya bulunan Afganistan’da bir an evvel kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesi önemlidir. Ülkenin tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak bir yönetim anlayışının geliştirilmesi ortak temennimiz ve hedefimizdir. Afganistan’da sağlık, eğitim gibi kritik sektörler dahil temel devlet yapılarının işler halde tutulması yönündeki çabaları destekliyoruz. Tüm bölgemizi etkileyecek bir mülteci krizinin önlenmesi için Afgan ekonomisinin ayağa kaldırılması gerekiyor. Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımız, bu ülkede giderek büyüyen açlık ve kıtlık tehlikesine karşı insani yardım faaliyetlerini artırdılar. İran’a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması ve tüm tarafların, kapsamlı ortak eylem planına geri dönerek yükümlülüklerini yeniden üstlenmeleri, bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır.”

“AZERBAYCAN’IN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ” 

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasının bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin de kapılarını açtığına değinen Erdoğan, “Azerbaycan’ın, bölgede refahın artması için birbiri ardına hayata geçirdiği projeler takdire şayandır. Bu adımlar, bölgede normalleşme çabalarını destekleyecektir. Türkiye olarak bu süreçte Azerbaycan’ın yanında olmayı sürdüreceğiz. Teşkilat olarak da Azerbaycan’la tam dayanışma içerisinde olmamız büyük önem arz ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

KARDEŞ ÜLKELERE TARİHİ KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ÇAĞRISI

Kıbrıs konusuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Kıbrıs meselesinde, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi, çözümün anahtarıdır. Tüm dost ve kardeş ülkelerin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çözüm vizyonunu ön yargısız bir şekilde değerlendirmesini istiyorum. Teşkilatımızın gözlemci üyesi olan Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı tecridin hafifletilmesine yönelik spor, kültür, eğitim, turizm gibi alanlarda ilişkilerin geliştirilmesini teşvik ediyoruz.”

Erdoğan, “Bölgesel ve uluslararası iş birliği, terörle mücadelede hayati önemdedir. Mücadelemizi, terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmeliyiz. Bölgemiz PKKYPGFETÖDEAŞ gibi eli kanlı terör örgütlerinden temizlendikçe huzur, istikrar ve ekonomik kalkınma da hızlanacaktır. Terörün her türlüsüne karşı dayanışma içinde hareket etmemiz, bu bakımdan çok önemlidir.” sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönem başkanı Türkmenistan başta olmak üzere, zirvenin başarısında emeği geçen tüm üye devletlere ve sekreteryaya teşekkür etti.

Türkmenistan’daki resmi ziyaretine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katıldı. Zirve öncesi liderle bir araya gelerek temaslarda bulunan Erdoğan, aile fotoğrafı çektirdi. Türkmenistan’daki resmi ziyaretine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katıldı. Zirve öncesi liderle bir araya gelerek temaslarda bulunan Erdoğan, aile fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA
Μ’ ΑΡΕΣΕΙ, ΚΕ ΛΑΒΡΩΦ, ΠΟΥ “ΒΓΗΚΑΤΕ” ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΣΧΕΔΟΝ… ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΛΟΣ, ΚΑΙ (ΜΑΣ) ΕΙΠΑΤΕ ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!..
  
Rusya’yı karıştıran harita!
Rusya’yı karıştıran harita!

24.11.2021

Geçtiğimiz hafta MHP liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği harita, Rusya’da geniş yankı uyandırdı. Öyle ki Rus medyasında da çok sayıda analiz ve yorum yayınlandı.

Ancak bana göre en ilginç yorumu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitry Peskov yaptı. Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinde diplomat olarak da görev yapmış olan Peskov, Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun olan bir Türkolog… Türk edebiyatını, kültürünü, tarihini, dilini ve folklorunu çok iyi bilen Peskov, Rusya1TV’ye verdiği mülakatta bakınız ne diyor:

“Türk ortaklarımız, Türk Birliği fikrini teşvik ediyor, bu normal. Türk Dünyası’nın merkezi Türkiye değil, Rusya Federasyonudur. Altay bölgesidir, her Türk için geldikleri o kutsal yer olan Altay, merkezdir. Bir Türkolog olarak bunu söylüyorum…”

Peskov, “bunu bir diplomat olarak mı bir Türkolog olarak mı söylüyorsunuz?” sorusuna “Bunu bir Türkolog olarak söylüyorum” diyor. Peki Altay coğrafyası birdenbire neden gündeme geldi?

Türk Devletleri Teşkilatı 8. Liderler Zirvesi sonrasında MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ederek gündeme getirdiği “Türk Dünyası Haritası”nda hem bağımsız Türk Cumhuriyetleri hem de Rusya Federasyonundaki Otonom Türk Cumhuriyetleri yer alıyor.

Ancak bu konuda en önemli yorumu Ünlü Rus Türkolog Vladimir Avatkov yaptı. Yakutistan coğrafyasının henüz Türk projeksiyonuna girmediğini söyleyen Avatkov’un şu cümleleri çok ilginç:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan geçen yıl bu bölgeye bir ziyaret gerçekleştirip Yakutsk Katedral Camii’nde dua etti ve şunları söyledi: Türkler ve Sahalar kan kardeşidir, bu nedenle cumhuriyetler arasındaki ilişkileri sadece turizmle değil, diğer alanlarda da geliştirmeliyiz.”

Avatkov, merkezi Kazakistan’da bulanan Uluslararası Türk Akademisi’nin çok ciddi çalışmalar yaptığını belirtip, bu akademinin Türk Edebiyatı, tarihi, coğrafyası gibi ortak ders kitaplarını Türk devletlerinde okuttuğunu, çok yakın zamanda bu kitapların, Tataristan, Dağıstan ve Yakutistan’a kadar gelebileceğini ve yayılacağını temel amacın Türk milletine has kültür ögelerinin keşfedilmesini sağlamak ve bu kabil bilimsel çalışmaları koordine etmek olduğunun altını çiziyor.

Yine Siyaset Bilimci Dmitry Rodionov da Orta Asya ve Transkafkasya coğrafyasının Ankara’nın yörüngesine oturduğunu Türk Akademisiyle, Türk Keneşi’ne kültürel katkı sağlandığını söylüyor ve ekliyor:

“Ankara, her şeyden önce, ‘ağabeyine’ önemli bir askerî-politik bağımlılığa giren ve ‘Tek Millet-İki Devlet’ ilkesinin ilan edildiği Azerbaycan’da başarılı oldu. Orta Asya’da her şey biraz daha karmaşık zira yerel seçkinler Türk vassalları olmaya hevesli değiller, ancak Ankara ekonomik olarak orayı aktif olarak zorluyor…

Yakutistan Rusya’nın en lezzetli lokmasıdır!

Çünkü Yakutya, elmas, petrol, uranyum, gaz, kömür gibi çok önemli zenginliklere sahip. Ancak Moskova aşılmadan Yakutistan’a ulaşmak da çok zor!

Türkiye’nin burada bir boşluğu var, Yakutlar Türk ancak farklı bir dine mensup, bu TURAN için engel midir? Şu an Ankara’nın Yakutistan’a uzak olması, sonsuza kadar uzak kalacağı anlamına gelmez! Erdoğan Pantürkizm fikirlerine yeni bir soluk getirdi. Türk Konseyi tam teşekküllü bir siyasi projeye dönüşmeye başladı!”

Evet Ruslar, devlet adamından gazetecisine olası jeopolitik ve konjonktürel gelişmelere nesnel yaklaşımlar ışığında bakıyorlar. Bu yüzden bütün siyasi manevraları başarıyla sonuçlanıyor.

Hasılı bizler de “Türk Dünyası”nı bütün veçheleriyle çok iyi bilmek zorundayız!

TÜRKİYE GAZETESİ

ΚΕ ΜΠΛΙΝΚΕΝ! ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ, ΑΡΑΓΕ, ΤΟ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Κ. ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ; 
20. Οι μεταφερθέντες Αφγανοί στην Αλβανία αριθμούν τους 400 και έχουν εγκατασταθεί στην Λέζα, στο Δυρράχιο και στο Βεράτι! Όλες οι νομιμοποιητικές διαδικασίες έχουν γίνει στα Τίρανα!
Να μην ξεχνάμε και τους 30.000 Τζιχαντιστές, από το Ελβασάν και κάτω!

21.

F-16 eğitim podu millileştirildi ve seri üretime geçiyor

24.11.2021 

Pilotlarının eğitimlerinde kullanılan F-16 mühimmat eğitim podunu millileştirerek önemli bir başarıya imza atan SDT, Türk Hava Kuvvetleri için 60 adetlik seri üretim siparişi aldı, ihracat için de görüşmeler yapıyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde millileştirilen F-16 mühimmat eğitim podunun seri üretimi başlıyor, dost ve müttefik ülkelerle ihracata yönelik görüşmeler yürütülüyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde 2005 yılında elektronik alt sistemlerin üreticisi olarak göreve başlayan SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, geçen sürede “uzaktan algılama”, “elektronik harp ve haberleşme”, “simülasyon ve eğitim” ile “görev sistemleri” alanlarında birçok sorumluluk üstlendi. SDT’nin geliştirdiği farklı çözümler başta insansız hava aracı Anka, Atak helikopteri, Göktürk Uydu Programı olmak üzere Türk savunma sanayisinin son dönemde öne çıkan projelerinde kullanılıyor.

TUSAŞ ORTAKLIĞIYLA GELİŞTİRİLDİ

Pilotların eğitimlerinde önem taşıyan F-16 mühimmat eğitim podunu millileştirerek önemli bir başarıya imza atan SDT, bu ürünün seri üretimine hazırlanıyor.

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Ömer Korkut, AA muhabirine, F-16 mühimmat eğitim poduna yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Korkut, canlı sanal simüle eğitim poduna yönelik çalışmalara 2014 yılında Milli Savunma Bakanlığı Ar-Ge projesi kapsamında TUSAŞ iş ortaklığıyla beraber başladıklarını ve 2018’de bunu tamamladıklarını söyledi.

Proje kapsamında 4 prototip podu Hava Kuvvetlerine teslim ettiklerini dile getiren Korkut, 2019’dan itibaren Anadolu Kartalı başta olmak üzere eğitimlerin önemli bir kısmının bunlarla yapıldığını ifade etti. Korkut, Türk Hava Kuvvetlerinin yanı sıra Ürdün Hava Kuvvetlerinin de F-16’larında bu podu başarıyla test ettiğini belirtti.

AYNI ANDA 200 UÇAKLA EĞİTİM

Podun seri üretimine yönelik yakın zamanda olumlu gelişmeler yaşandığını aktaran Korkut, “Bir süredir garantisi de tamamlanmak üzere olan bu projenin seri üretimini bekliyorduk ki bu karar yakın zamanda çıktı. 60 podu, artık ismi F-16 Mühimmat Eğitim Podu (F-16 MEP) olarak isimlendirdiğimiz proje kapsamında Silahlı Kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Burada model, SDT ana yükleniciliği ve TUSAŞ alt yükleniciliği şeklinde gerçekleşecek.” dedi.

F-16’lara entegre edilen podun havadan havaya menzilinin yaklaşık 180, hava-yer menzilinin ise 360 kilometrenin üstünde olduğunu ifade eden Korkut, bu podlar kullanılarak 200 uçağın dahil olabildiği bir veri bağı oluşturulduğunu bildirdi. Korkut, bu podlar kullanılarak sağlanan eğitim olanaklarına ilişkin şunları kaydetti:

“Bu uçaklar havaya kalktıklarında birbirlerini görebiliyorlar. Bu kol içi bir veri bağı ama yer istasyonu da eş zamanlı olarak uçakların bütün manevralarını izleyebiliyor. Sadece manevralarını değil, uçakların tanziri silah angajmanlarını da izliyor ve bu angajmanların olumlu veya olumsuz vurdu/vurmadı şeklinde neticelerini de sistem doğrudan otomatik olarak belirliyor. Dolayısıyla bu pod Hava Kuvvetlerimizin pilotlarının eğitimlerinde çok ciddi bir rol üstleniyor. Sadece pilot eğitiminde değil, yeni silahların doktrinlerinin geliştirilmesi konusunda da ciddi bir yardımcı. Havada bütün bunlar olurken uçağa da bir göbek bağıyla bağlı yani uçağın seyrüsefer sistemlerinden de bilgi alabiliyor, kendi üzerinde INS veya GPS olduğu için kendi konum bilgisini de yaratıp bunu da kullanabiliyor. Bu tamamen isteğe bağlı. Aynı zamanda komuta merkezinde bütün bu eğitim, tatbikat izlenirken yapılması, yapılmaması gerekenler ayrılırken bunlar aynı zamanda kaydediliyor ve eğitim sonrasında bir değerlendirme yapma imkanı Hava Kuvvetlerimize sağlanmış oluyor.”

Ömer Korkut, bu podlar sayesinde pilotların manevra kabiliyetleri ve angajman yeteneklerinin geliştirilmesinin ve yeni silahların etkin şekilde kullanılmasının sağlanacağını dile getirdi.

FARKLI UÇAKLAR VE YENİ ÜLKELER GÜNDEMDE

Podların farklı uçaklara entegrasyonunun da mümkün olduğunu vurgulayan Korkut, özellikle ihracat konusunda bir ürünün üretildiği ülkenin silahlı kuvvetleri tarafından kullanılmasının önemli bir kriter olduğuna işaret etti.

Korkut, F-16 MEP’in ihracatına yönelik çalışmalara ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

“Bu seri üretim projesi, F-16 MEP’in önünü açan bir proje oldu. Bu sayede yurt dışından var olan ilgi daha da arttı. Kabiliyetleri dünyaca bilinen Türk Hava Kuvvetlerinin kullandığı ürünlerin Türkiye’yi örnek alan dost, müttefik ülkeler tarafından çok ciddi takip edildiğini biliyoruz. Bu proje, ilgiyi ve ürüne merakı artırdı, ihracat potansiyellerini görüşme fırsatı yarattı. Dost ve müttefik ülkelerin bir kısmı F-16’lar gibi farklı menşeli uçakları da kullanıyor. Bu uçaklara entegrasyonu dahil olmak üzere şu anda ismini veremeyeceğim ülkelerle görüşüyoruz. İlerleyen safhalarda gerçekleştiği takdirde duyurusunu yaparız.”

KAYNAK: AA

22. ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΡΩΜΑ!

ΚΑΝΕΙΣ  ΚΩΝ-ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΗΒ ΛΑΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΛΗΤΑΡΑ!

ΤΟΝ ΛΑΛΑΣ ΤΟΝ “ΕΔΩΣΕ”, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, Η ΤΟΤΕ Ε/ΥΠΕΞ ΚΑ ΜΠΕΝΑΚΗ (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ), ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!

ΤΟΝ ΛΑΛΑΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕ… 108 ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΗΡΕ, ΠΑΛΙ ΜΕ… 108, ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ Π-Θ, ΤΟ 1993, ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ ΑΥΤΟ, ΟΝΤΑΣ ΗΔΗ “ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΣ”, Ο ΛΑΛΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ (ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ)! ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ, ΔΗΛΩΣΕ “ΕΝΟΧΟΣ” (ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ Σ΄ΑΥΤΟ / ΤΟ ΑΠΕΔΕΧΘΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ), ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 14 ΕΤΩΝ! “ΒΓΗΚΕ” ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ!..

Ο ΛΑΛΑΣ, “ΤΥΠΟΙΣ” ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ, ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΟΤΕ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΙΝΕ ΑΥΣΤΗΡΑ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤ’ ΑΥΤΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΘΙΓΟΝΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!..

Ο ΛΑΛΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ -ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ- ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΣ ΟΥ-ΔΕ-ΠΟ-ΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.ΚΑΙ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ!..

23.

The Democrats Are a Communist Party Now

The Communist Democrats don’t want to defeat China. They seek to replicate its totalitarian system.

Daniel Greenfield is a Shillman Journalism Fellow at the David Horowitz Freedom Center specializing in investigative reporting on the Left and Islamic terrorism.

Saule Omarova, who attended Moscow State University on the Lenin Academic Scholarship, compared America unfavorably to the USSR, and called for nationalizing finance isn’t Biden’s first Communist nominee. Omarova is only Biden’s first openly Communist nominee.

Biden’s pick for comptroller of the currency has been taken to task for her calls to “end banking as we know it”, bankrupt oil and gas companies, and seize control of the entire economy.

Those used to be Communist articles of faith. Now they’re Democrat “solutions.”

Democrats are no longer just socialists. They not only want to nationalize every industry, but there’s no area of our lives that they believe the government should not be able to control.

They don’t just want to nationalize healthcare, energy, and the banks, but culture and speech.

Omarova isn’t saying anything that her new party hasn’t already advocated. Biden’s whole Build Back Better program is just another interim step in nationalizing the economy.

The Democrats are now divided between “radical Communists” like Bernie Sanders and Omarova who admire the Soviet Union and “moderate Communists” like Barack Obama and Thomas Friedman who admire Communist China. The difference is between a Communist oligarchy that controls all of the economy or only the vast majority of the economy.

The Clinton and Obama administrations had crawled deep into bed with Communist China. When Hunter Biden and John Kerry’s stepson built their private equity business around China, they were following in the footsteps of an elder generation of Democrat elites, including former Senate Majority Leader Harry Reid, who sold out to China before their kids bought into China.

The Democrat elites have labored to recreate China’s corrupt oligarchy in America using manufactured environmental and racial crises to impose a social credit system on the public square, censoring, deplatforming, defunding, firing and criminalizing anyone who opposes them.

Far from wanting to stop China, they want to be Communist China.

Or as the New York Times noted, “Mr. Obama has told people that it would be so much easier to be the president of China.” Obama’s massive green energy and rail boondoggles were all carried out under the pretense that they would make America more like Communist China.

When touting the billions wasted on green energy programs, much of which will end up benefiting China, Biden claimed, “You know, up until now, China has been leading in this race, but that’s about to change.” But China is always going to win the race to be Communist China.

And under Communist Democrats, America is losing the battle to remain America.

America, to Clinton, Obama, and Biden, is always falling behind in the race to be China in the ideological ways that don’t matter, while ignoring our losses in the economic ways that do. They want Americans to be better collectivists, to obey the state, and trust it with their economy, as if that, and not the economic treason of the Democrats, were the secret of China’s success.

The challenge to the pseudo-Chinese Democrats has come from the pseudo-Soviet Democrats like Bernie Sanders, Elizabeth Warren, and AOC. Omarova is a Warren ally and the radical Massachusetts politician has strongly backed her nomination in the Senate. Like Omarova, this Communist Democrat faction is unwilling to settle for incremental change or any hint of the free market, no matter how tightly controlled by the state. They want absolute power over all of us.

The one thing both Communist Democrat factions agree on is that they hate America.

The rejection of individualism, free enterprise, and personal choice is at the heart of everything that the country’s new Communist elite does. The Democrat contempt for our history and ideals, as embodied by their revisionist smears like the 1619 Project, means that they will never stand up for our country. Instead, all their schemes revolve around remaking America to be like the countries and systems that they actually admire by destroying everything American about it.

The Democrats take it for granted that the answer cannot lie with the Declaration of Independence, the Constitution, and with the Bill of Rights. They champion Omarova as much because of what she is, a Communist-trained academic, as what she is not, an American.

As individuals, the Democrats, pro-Chicom and pro-Soviet, who would like to “fundamentally transform” America are failures. Bernie Sanders lived off unemployment, Alexandria Ocasio Cortez wasn’t even a very good bartender, and Biden, a C-student who plagiarized and lied his way through school, was such a huge hit as a lawyer that he had to take up managing a swimming pool.

The great transformers of America hate free enterprise and merit systems so much because they’re failures. From Karl Marx on down, the men and women who claim to have all the answers never do. They account for all their failures by blaming them on an unjust system. They insist that they would not have failed if only they had absolute power to transform society according to their whims.

They envy the leaders of the compliant masses of China and the USSR who could count on the total obedience of the people. And their vision, whatever its ideological specifics, is of a nation whose people obey them. They don’t see China, but American individualism, as their competition.

Omarova is the paragon of their goal, to subjugate individual initiative to the state.

The Communist Democrats don’t want to defeat China. They seek to defeat us.

24. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΕ ΜΠΕΟ, ΤΣΑΤΣΕ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ! ΕΧΑΣΕΣ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ  ΣΤΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ, ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!..

25. Ο ΡΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΟΝ ΝΕΚΡΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΗ  ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ, ΕΙΤΕ ΠΙΘΑΝΩΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ, ΑΝ ΠΑΜΕ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2023!..

ΑΡΚΕΤΟΙ, ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ, ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ, ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΖΩΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 9 ΕΤΗ, ΑΠ’ ΑΥΤΗΝ!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-