Στη δήλωση του ο Δημάρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, λέει, ότι «προβληματίστηκα αν πρέπει να απαντήσω στη νέα πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων ανθρώπων των “γραμμάτων και των τεχνών”, μιας χούφτας τύπων που θεωρούν, με μια απίστευτη γραφικότητα, εαυτούς και αλλήλους σαν την πεφωτισμένη ελίτ του τόπου, προς την οποία όλοι οι υπόλοιποι, προφανώς βάρβαροι και περιθωριακοί γι αυτούς, οφείλουμε να κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ και να δηλώνουμε υποταγή.

Και δεν θα το έκανα αφού η συντριπτική πλειονότητα αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση ανήκουν πια στην αρμοδιότητα της…αρχαιολογίας και ουδέν ενδιαφέρον παρουσιάζουν, αν δεν υπήρχε, μεταξύ άλλων, το ζεύγος Γιώργου – Άννας Νταλάρα που μου προκαλεί, όπως και σε εκατομμύρια Ελλήνων, πραγματική αηδία. Αυτοί, οι ποικιλώνυμες “Φιλιππινέζες” τους, οι Κιμούληδες και οι Κονιόρδες εγκατέλειψαν για λίγο την κονόμα και την αρπαχτή και έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μπαταχτσήδες των Σταγιατών και τους “ακτιβιστές” για τα σκουπίδια συνεχίζοντας να προκαλούν, να προσβάλλουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη βούληση των πολιτών του Βόλου.

Τα μπουλούκια των περισπούδαστων, ευαισθητούληδων και βαρέως κουλτουροπασχόντων, καλλιτεχνών, θέλουν και πάλι να επιβάλλουν την άποψή τους για θέματα που και δεν γνωρίζουν και δεν τους αφορούν. Επειδή ακριβώς θεωρούν, σε μια νέα κρίση μεγαλοπρέπειας και αυτοϊκανοποίησης, ότι υπερέχουν! Στρατιωτάκια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι, τόσο αδέσμευτα και ελεύθερα μυαλά, αποφάσισαν να καταργήσουν τις δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές της πόλης και να αναλάβουν εκείνοι, έχοντας προφανώς γλυκές αναμνήσεις από τα χρόνια που σέρναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα και ο κοσμάκης χρυσοπλήρωνε τον καθένα που δήλωνε «καλλιτέχνης».

Τα ίδια έκαναν και το 2014 και πήραν την απάντηση από τους πολίτες του Βόλου. Την ίδια θα πάρουν και τώρα. Απάντηση που συμπυκνώνεται στο περίφημο «δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα», που σημειωτέον δεν το είπε ο Αχιλλέας Μπέος. Αυτά.

ΥΓ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο. Ο χαρακτηρισμός που απέδωσα στον επαναστάτη του γλυκού νερού τραγουδοποιό, δεν είναι παρά μια ακριβοδίκαιη ανταπόδοση για την άποψη που εκείνος φαίνεται πως έχει για τις δεκάδες χιλιάδες των Βολιωτών, που θα πρέπει να στερούνται του νερού για να το έχουν τζάμπα ο ίδιος, οι μπαταχτσήδες, τα «συντρόφια» και τα.. φυτά της περιοχής»!..

Το κείμενο υπογραφών

Σταγιάτες

Το κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι το εξής:

«Όταν η αλαζονεία και η αγένεια επιτίθενται στο ήθος, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος εύλογα ανησυχεί..

Το αποκαλυπτικό βίντεο από την συνέντευξη τύπου της Δευτέρας 18/5/2020, όπου καταγράφεται όλη η αήθης επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με χυδαίους χαρακτηρισμούς προς όσους πολίτες διαφωνούν με τα σχέδιά του και προσωπικά προς τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, φανερώνει τον τρόπο άσκησης της εξουσίας εκ μέρους του. Η συμπεριφορά και οι πράξεις του δεν προσβάλλουν μόνο τους δημότες του, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας.

Εκτός όμως από το πανελλήνιο σοκ που προκάλεσε, έφερε στο φως και δύο ζητήματα τα οποία, αν και απασχολούν εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία, δεν είχαν γίνει ευρέως γνωστά:

α) Το πρώτο σχετίζεται με το νερό των Σταγιατών.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι Σταγιατιώτες που διαμένουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, θεωρούν – και δικαίως – ότι η πηγή «Κρύα βρύση» του χωριού τους, από την οποία υδρεύονται 350 χρόνια τώρα, αποτελεί κύριο συστατικό της ύπαρξης της κοινότητας, των παραδόσεων, της βιολογικής και της πολιτιστικής τους ζωής.

Χωρίς προειδοποίηση, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Βόλου, τη Μεγάλη Παρασκευή και εν μέσω πανδημίας, απέκοψε την κοινότητα από την πηγή, συνδέοντάς την με το δίκτυο. Οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της επιχείρησης σχετικά με όλα τα πηγαία νερά του Πηλίου, καθώς και οι προηγούμενες προσπάθειες για πώληση της συγκεκριμένης πηγής σε ιδιώτες, δεν αφήνουν αμφιβολίες για τους λόγους αυτής της πράξης.

Οι κάτοικοι αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση της «μάνας» του χωριού τους και ζητούν την επανασύνδεσή τους με το νερό της, το οποίο επιθυμούν να μην χλωριώνεται, με βάση την υγειονομική διάταξη ΥΜ/5673/4-12-1957 (ΦΕΚ 5/9-1-58 Β΄), η οποία δεν θεωρεί υποχρεωτική την χλωρίωση σε κοινότητες μικρότερες των 3000 κατοίκων. Οι ίδιοι οι κάτοικοι, με προσωπική εργασία και έξοδα καθαρίζουν εδώ και χρόνια την πηγή, επισκευάζουν και συντηρούν το δίκτυο (μεγάλο μέρος του έχει ανακατασκευαστεί από τους ίδιους) και κάνουν τους απαραίτητους, τακτικούς χημικούς ελέγχους. Οι πολίτες αυτοί, αντί να διώκονται, θα έπρεπε κανονικά να αποτελούν πρότυπο κοινότητας.

β) Το δεύτερο τεράστιο θέμα είναι η καύση σκουπιδιών που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge. Χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, η εν λόγω τσιμεντοβιομηχανία αδειοδοτήθηκε να καίει 200.000 τόνους σκουπιδιών ετησίως, εντός του αστικού ιστού του Βόλου! Ο κύριος όγκος τους εισάγεται με πλοία από την Ιταλία. Η διαδικασία αυτή έχει αποδειχθεί επιβαρυντική για το περιβάλλον και κυρίως για την υγεία των πολιτών σε πλήθος άλλων περιπτώσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με μελέτες (Garcia-Perez et al, 2015; Bertoldi et al, 2012).

Από το πλήθος των ρύπων που παράγονται, οι πιο επικίνδυνοι είναι οι διοξίνες και τα φουράνια. Ακόμη και οι μικρότερες ποσό­τητές τους συσσωρεύονται αθροιστικά στον οργανισμό, προκαλώντας καρκίνο και άλλα σοβαρά αυτοάνοσα νοσήματα. Το πρόβλημα στον Βόλο είναι αισθητό σχεδόν καθημερινά, με έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού, ενοχλήσεις στα μάτια, κάψιμο στον λαιμό και πονοκεφάλους. Η δημοτική αρχή της πόλης, αντί να σταθεί στο πλάι των χιλιάδων δημοτών της που μαστίζονται από υψηλά ποσοστά καρκίνου και αντιτίθενται στην καύση σκουπιδιών, σχεδιάζει και νέο εργοστάσιο, το οποίο θα στέλνει σκουπίδια ως καύσιμη ύλη στην τσιμεντοβιομηχανία, σε μπάλες SRF, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως ανακύκλωση, επανάχρηση και διαλογή στην πηγή.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και πολλοί άλλοι επιστημονικοί οργανισμοί τάσσονται κατά της δημιουργίας του νέου εργοστασίου, προειδοποιώντας για τις συνέπειες. Παρά τα τρία μεγαλειώδη συλλαλητήρια των κατοίκων, η Πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια και κυβερνήσεις) αδιαφορεί, επιτρέποντας την καύση από την ΑΓΕΤ-Lafarge και σχεδιάζοντας τη διαιώνιση και μεγέθυνση του προβλήματος με την κατασκευή του νέου εργοστασίου.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας που σε μια εποχή κρίσιμων αποφάσεων, καθοριστικών για το μέλλον της πόλης, η Δημοτική της Αρχή μοιάζει να αποφασίζει και να πράττει με τρόπο ανάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της και επικίνδυνο για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, το δίκαιο και τη δημοκρατία, και αναμένοντας την καταδίκη της συμπεριφοράς του Δημάρχου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, τασσόμαστε στο πλευρό των κατοίκων των Σταγιατών, των φορέων, κινήσεων και πρωτοβουλιών του Βόλου, όπως και κάθε ενεργού πολίτη που επιμένει να υπερασπίζεται με αξιοπρέπεια τον τόπο, τη φύση και την ποιότητα της ζωής του».

Υπογραφές διακεκριμένων Ελλήνων:

1. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Τραγουδοποιός

2. ΑΜΠΑΖΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ – Συνθέτης / Σκηνοθέτης

3. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

4. ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ – Συνθέτης

5. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΙΤΑ – Τραγουδίστρια

6. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Τραγουδίστρια

7. ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΟΣ – Μουσικός / Καθηγητής Πανεπιστημίου

8. ΒΑΛΒΗ ΑΙΜΙΛΙΑ – Ηθοποιός

9. ΒΑΦΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – Σκηνοθέτης

10. ΒΙΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ – Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός

11. ΒΟΜΒΟΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – Συνθέτης / Μουσικός

12. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΙΩ – Σκηνοθέτις

13. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Σεναριογράφος, / Κινηματογραφίστρια

14. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Σκηνοθέτης

15. ΓΑΛΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – Τραγουδίστρια

16. ΓΕΝΝΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΑ – Ηθοποιός

17. ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ – Ηθοποιός

18. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Ηθοποιός

19. ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΣΑΒΙΝΑ – Τραγουδίστρια

20. ΓΙΑΝΝΙΣΗ ΦΟΙΒΗ – Αρχιτέκτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

21. ΓΙΟΒΑΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ – Σκηνοθέτης

22. ΓΚΑΙΤΛΙΧ ΜΑΡΤΙΝΟΣ – Περιβαλλοντολόγος

23. ΓΚΟΝΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ – Στιχουργός, σκηνοθέτης

24. ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ΚΑΤΙΑ – Ηθοποιός

25. ΓΟΥΛΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ- Ηθοποιός

26. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – Τραγουδιστής

27. ΔΑΓΚΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – Εικαστικός, σκηνογράφος

28. ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΦΟΙΒΟΣ – Τραγουδοποιός

29. ΔΕΝΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Ηθοποιός, σκηνοθέτης

30. ΔΙΑΛΛΑ ΑΝΤΑ – Ιστορικός, Καθηγήτρια ΑΣΚΤ

31. ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ – Ερευνητής, μουσικός εκδότης

32. ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ – Συγγραφέας

33. ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ – Κινηματογραφιστής

34. ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – Ιστορικός

35. ΕΥΡΥΔΙΚΗ – Τραγουδίστρια

36. ΖΑΜΑΝΗ ΜΑΤΟΥΛΑ – Τραγουδίστρια

37. ΖΑΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Μουσικός / Πανεπιστημιακός

38. ΖΗΚΑ ΦΑΙΗ – Πανεπιστημιακός ΑΣΚΤ

39. ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ – Ιστορικός Τέχνης

40. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – Σκηνοθέτης

41. ΘΗΒΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Τραγουδιστής / Τραγουδοποιός

42. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Τραγουδιστής

43. ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Στιχουργός

44. ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΒΑΣΩ – Ηθοποιός

45. ΚΑΖΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Συνθέτης

46. ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Συνθέτης

47. ΚΑΛΔΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ – Συνθέτης

48. ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ – Συνθέτης

49. ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ – Στιχουργός / Εκδότης

50. ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΚΟΡΑ – Ηθοποιός

51. ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ – Συγγραφέας

52. ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Εικαστικός

53. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Συνθέτης

54. ΚΙΟΥΡΤΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Συγγραφέας

55. ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΓΙΑΣΕΜΗ – Ηθοποιός

56. ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Σκηνοθέτης / Ηθοποιός

57. ΚΟΚΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Μουσικολόγος / Πανεπιστημιακός

58. ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ – Συνθέτης / Στιχουργός

59. ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ – Ηθοποιός / Σκηνοθέτις

60. ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ ΘΩΜΑΣ – Συγγραφέας / Τραγουδοποιός

61. ΚΟΤΙΩΝΗΣ ΖΗΣΗΣ – Αρχιτέκτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

62. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Συνθέτης

63. ΚΟΥΝΑΔΗ ΕΛΙΤΑ – Ηθοποιός

64. ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Μελετητής του ελληνικού τραγουδιού

65. ΚΟΥΡΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – Ηθοποιός

66. ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ – Συνθέτης

67. ΚΩΤΣΑΝΗ ΝΑΤΑΛΙΑ – Τραγουδίστρια

68. ΛΑΜΠΡΙΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ – Στιχουργός / Δημοσιογράφος

69. ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Σκηνοθέτης / Πανεπιστημιακός

70. ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ – Αρχιμουσικός / Καθηγητής Πανεπιστημίου

71. ΛΟΥΒΑΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΦΑΣΟΗ – Ηθοποιός

72. ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΗ ΙΡΙΣ – Αρχιτέκτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

73. ΜΑΛΑΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Τραγουδοποιός

74. ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ ΔΩΡΑ – Σκηνοθέτις

75. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ – Ομότιμη Καθηγήτρια Βιοϊατρικών Επιστημών

76. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΝΟΤΗΣ – Συνθέτης

77. ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ – Σκηνοθέτης

78. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – Ηθοποιός

79. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ – Ηθοποιός

80. ΜΗΛΙΑΡΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ – Ηθοποιός

81. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Χορεύτρια

82. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΣΕΣΙΛ – Χορεύτρια / Χορογράφος

83. ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Τραγουδίστρια

84. ΜΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΟΣ – Συνθέτης

85. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΟΡΑ – Πιανίστα

86. ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΙΚΑΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ – Ποιητής

87. ΜΠΑΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ – Ηθοποιός

88. ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Ποιητής / Συγγραφέας / Δημοσιογράφος

89. ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ – Τραγουδίστρια

90. ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ – Σκηνοθέτρια

91. ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Μουσικός

92. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΙΚΟΣ – Στιχουργός

93. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ – Στιχουργός

94. ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ – Μουσικός εκδότης

95. ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Μουσικός / Τραγουδιστής

96. ΞΑΦΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ – Ηθοποιός

97. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Σκηνοθέτης

98. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ – Συνθέτης

99. ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Αρχαιολόγος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

100. ΠΑΠΑΒΟΜΒΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – Συνθέτης / Παραγωγός

101. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ – Συγγραφέας

102. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΚΗΣ – Ηθοποιός

103. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ – Καθηγητής Πανεπιστήμιου Columbia

104. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ – Συνθέτης / Παραγωγός

105. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ – Μουσικός

106. ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΜΑΡΙΑ – Θεατρολόγος

107. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ – Τραγουδοποιός

108. ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – Συγγραφέας

109. ΠΑΡΙΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Συνθέτης

110. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ – Τραγουδιστής / Τραγουδοποιός

111. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – Τραγουδοποιός

112. ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣ – Ηθοποιός

113. ΠΕΡΙΔΗΣ ΟΡΦΕΑΣ – Τραγουδοποιός

114. ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ – Αρχιμουσικός

115. ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – Τραγουδοποιός

116. ΣΑΪΑ ΗΡΩ – Τραγουδίστρια

117. ΣΑΤΤΙ ΜΑΡΙΝΑ – Τραγουδίστρια

118. ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Μουσικός / Πανεπιστημιακός

119. ΣΙΟΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Τραγουδοποιός

120. ΣΠΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ – Σκηνοθέτις

121. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – Μουσικός / Εκδότης

122. ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΚΟΡΑΛΙΑ – Μεταφράστρια

123. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΡΑΝΤΑ – Εθνολόγος / Ερευνήτρια

124. ΤΟΜΠΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Ηθοποιός

125. ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ – Τραγουδίστρια

126. ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ – Ηθοποιός

127. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ – Τραγουδίστρια

128. ΦΡΑΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – Σκηνοθέτης

129. ΧΑΛΚΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ – Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

130. ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Συνθέτης

131. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ – Ηθοποιός

132. SOCIAL WASTE – Μουσικό συγκρότημα

133. ΤΗΕ ΒΟΥ – Μουσικός / Σκηνοθέτης

134. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων