Σύγχρονες και Λιγότερο Σύγχρονες… Λαϊκές(sic) Αριστερές και “Αριστερές” Εγκληματικές Τρομοκρατικές Οργανώσεις

Φίλοι μου!

– Πολύς ο λόγος τελευταίως, για τον όλο και εξελισσόμενο ένοπλο νεο-κομμουνιστικό Στρατό του διασπασμένου ΣΥΡΙΖΑ, (“ΣΥΡΙΖΑ” και “ΛΑΕ“), (γράφω… “του ΣΥΡΙΖΑ”, αφού / διότι έτσι αποδείχθηκε από την εισβολή του / τους στη Βουλή και τη στάση του ΠτΒ Κου Βούτση, του οποίου ο γιός έχει παρόμοια εμπλοκή, όπως και ο γιος του Σκουρλέτη ή η κόρη του Δραγασάκη, η Ρηνιώ, με τα ναρκωτικά, κλπ / θα τα πούμε όμως για τα παιδιά των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, κάποια άλλη φορά), τους ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ με τα καλάσνικωφ, τις παρελάσεις τους στα Εξάρχειακαι τους… λοιπούς άλλους, των… λοιπών Οργανώσεων! (Από την Ομάδα Κόκκινο – Μαύρο”, του “ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ”, του γιου του πλούσιου εργολάβου οικοδομών, από τα Λιόσια / Ίλιον, μέχρι και σήμερα)!

(Είναι όλες ίδιες οι Οργανώσεις αυτές, με κοινή αναφορά σε “μία Αρχή”, απλώς τα ονόματά τους αλλάζουν, εννοώ ως Οργανώσεις, για… συσκότιση ή… αιθαλομίχλη! Πρόκειται για πάγια και παλαιά κομμουνιστική τακτική, για να δυσκολεύουν -υποτίθεται- τους όποιους διώκτες τους, κυρίως τις -κάθε φορά- κρατικές Υπηρεσίες, στην… αναγνώρισή τους ή -έστω- να τις υποχρεώνουν να ψάχνουν… γενικώς)!

– Σας έγραψα σχετικά, και μάλιστα προσφάτως, 1, 2 “πραγματάκια” και για τις… δοκιμές κατάλυσης της Δημοκρατίας (“Ασκήσεις Πεδίου”), όταν οι εγκληματίες αυτοί “έσπασαν” 67 καταστήματα της οδού Ερμού, χωρίς να “ανοίξει” μύτη! (Το φτωχό ή μεσοαστό… λαό “κτυπάνε”, σχεδιασμένα, για υλοποίηση στόχων των πολιτικών αφεντικών τους, ενώ δεν θα πάνε ποτέ να κτυπήσουν τα ισχυρά αυτά… αφεντικά τους, που τους πληρώνουν, διότι αμέσως μετά θα έχουν… ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ίσως και βιολογικά)!..

– Γνωρίζετε όλοι σας ότι ο γράφων και οι φίλοι του, ΟΧΙ μόνον ΔΕΝ είναι “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ” / -τες, αλλ’ αντιθέτως μάλιστα! Έως εδώ!

– Μήπως όμως θυμάστε τί γινόταν στα κανάλια, [και ΟΡΘΩΣ(!)], (κανάλια που κατά τους νέο-κομμουνιστές, οι οποίοι μας κυβερνούν, είναι τάχα πολέμιοί τους), όταν “Χ.Αυγίτες” πήγαιναν πχ στις Λαϊκές και γκρέμιζαν τους πάγκους των “λάθρο”, τους κτυπούσαν, κλπ, κλπ, κλπ; Φέρω μόνον ένα παράδειγμα… “επιθετικού ακτιβισμού”(sic)! (Κατά την… υιοθετημένη από τους νεο-κομμουνιστές ορολογία του “Πατέρα” τους “SOROS” και των ομοίων του)!..

– Μήπως θυμάστε τί ομοίως γινόταν στα… δημοκρατικά κανάλια, όταν οι Χ. Αυγίτες έκαναν -περίπου- αντίστοιχες (αλλά με ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο)… “ειρηνικές ακτιβιστικές (sic) ενέργειες”, όπως πχ να δίνουν τρόφιμα στους Έλληνες; (Στο Σύνταγμα ή στο Σταθμό Λαρίσης, κλπ).

– Μήπως όλοι δεν ζούμε, “όποτε το Σύστημα κρίνει”, το τί γίνεται με την υπόθεση του αδικοχαμένου Φύσσα, πώς αυτή παρουσιάζεται κάθε φορά στην ΤV, (με υποκριτικά κλάματα, κατάρες, φωνές, κλπ, κλπ, κλπ), τη συνεχιζόμενη, μέχρι και το 2019 και τις εκλογές, (αν αυτές γίνουν και δεν μας προλάβει κανένας πόλεμος / είθε όχι), δίκη της “Χ.Α.”, ώστε να κάνει και τότε, και κυρίως τότε, σχετική πολιτική εκμετάλλευση ο Τσίπρας και η παρέα του, για να μαζέψει ψήφους, μήπως, μήπως, μήπως ;

– Αν λοιπόν “προχθές” στη Βουλή έμπαιναν  πχ “Χ.Α.”, αντί του… “Ρουβίκωνα”, θα έπραττε το ίδιο ο Κος ΠτΒ; Τα κανάλια για πόσο καιρό θα ανέφεραν το θέμα και μάλιστα ως πρώτο; Για πόσο καιρό θα μας έλεγαν ότι κινδυνεύει η… Δημοκρατία, κλπ, κλπ, κλπ; Ρωτάω!

– Αν τα τρόλεϋ τα έκαιγαν “X.A.” και όχι οι τάχα μου… “γνωστοί – άγνωστοι”!

– Αν στις εκκλησίες μας δεν ασχημονούσαν τα… φυντάνια αυτά, αλλά κάποιοι άλλοι!

– Αν (ενδεικτικά παραδείγματα) στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., (“πού είσαι Κα Γεννηματά”), στο σπίτι του φανατικού ΑΕΚ-τζή “ρίξτε στο γιαλί φαρμάκι” (Φλαμπουράρης / αλήθεια τί έγινε με το δυστύχημα πέρυσι στην Αίγινα; / θα γίνει ό,τι και με την… “ΜΑΡΦΙΝ”;), στα αυτοκίνητα και στα σπίτια κατοίκων των Εξαρχείων, κλπ, κλπ, κλπ, επιτίθεντο “Χ.Α.-τες”, τί θα γινόταν; Τί θα έλεγε τότε ο Κος… Βούτσης ή ο Κος… Τόσκας, ο “Δνέας Υπηρεσίας”, του Κου Βούτση;

– Γιατί Κε Βούτση η “Χ.Α.”, (και όλοι οι λοιποί του “Συνταγματικού -τάχα- Τοξου” / το ΚΚΕ πχ, είναι του Συντ-κού τόξου; Αχαχαχαχαχαχαχα), “Χ.Α.” η οποία είναι επίσημο πολιτικό Κόμμα, με 500.000 ψηφοφόρους, είναι “εγκληματική οργάνωση” και οι “Ρουβίκωνες”, και λοιπές παραφυάδες δεν είναι; Είναι εύκολο να μου εξηγήσετε τη διαφορά, να μου αναλύσετε το “γιατί”;

[Κυρίως θα ήθελα να μου απαντήσετε εσείς Κε Μητσοτάκη, αφού οι Κοι αυτοί τους έβγαζαν, και μάλιστα “εύκολα”, όλους αυτούς που συνιστούν σήμερα τους… “Ρουβίκωνες”, κλπ, κλπ, κλπ, από τα Αστυνομικά Τμήματα, όταν εσείς κυβερνούσατε, (εννοώ η παράταξή σας ή εσείς μαζί με το Βενιζελικό τότε ΠΑ.ΣΟ.Κ., κλπ), όταν συλλαμβάνονταν για παρόμοιες ή άλλες ενέργειές τους, άρα σήμερα που κυβερνούν δεν θα τους άφηναν ελεύθερους, αφού άλλωστε είναι, όπως σιγά – σιγά αρχίζει να… ξεδιαλύνει, η “ασπίδα”, η “προστασία”, το “όπλο” τους για την διατήρηση στην εξουσία ή -σε περίπτωση απωλείας της- το “όπλο” τους για να την ξαναπάρουν, μέσω παραδειγμάτων οδού… Ερμού] !.. / ;;;

– Φίλοι μου!

– Γνωρίζουμε ότι οι… Στρατοί αυτοί (λέγε με Εγκληματικές Οργανώσεις) που υποτίθεται πως εκφράζουν την Αριστερά, και κατ’ ουσίαν και μόνον την σύγχρονη κόκκινη τρομοκρατία(!!!), μας διαβάζουν! Το έπραξαν και με το άρθρο μας, μετά την… Ερμού!

– Ομοίως μας διαβάζουν και οι αρχηγικοί τους εκτελεστικοί και μη επικεφαλής, οι Αρχηγοί τους, όπως και οι Κυβερνητικοί σημερινοί νεο-κομμουνιστές αφέντες τους!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΣΚΕΨΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

  α. Παρ’ ότι όμως όλοι μας διάβασαν (μετά το “γιάλα” τους στην… Ερμού) ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!) δεν συνετίστηκαν, (με “ενημέρωσαν” κιόλας, με το πανό τους στη Βουλή, πως ο συγκατηγορούμενος της Ηριάννας δεν λέγεται Πέτρος, όπως είχα γράψει, αλλά Περικλής… / “βλάκες α βλάκες”), αλλ’ αντιθέτως οι επικεφαλής τους ριζοσπαστικοποίησαν (με περαιτέρω “πλύση εγκεφάλου” / σας θυμίζω το “ΚΥΜΑ”), ακόμα περισσότερο, τα άβουλα και χωρίς προσωπικότητα, ανεγκέφαλα εκτελεστικά Όργανά τους / “Στρ-τες” τους και τους έστειλαν και στη Βουλή! (“Στημένα όλα”)!..

    β.  Ο ΠτΒ, (τον υπάκουο “Δνέα Υπηρεσίας” Τόσκα “δεν τον μετράω” / ας με συγχωρήσουν οι “Δνεις Υπηρεσίας” ) απέδειξε με τη στάση του στην εισβολή στον υποτιθέμενο, όπως τον κατάντησαν, “Ναό της Δημοκρατίας”, πως δεν υπάρχει Κράτος, αλλά μια μορφή κομμουνιστικής νεο-Χούντας, σε μια υποτιθέμενη Δημοκρατική χώρα! Η Βουλή είναι πράγματι ένα θέατρο, όπως την χαρακτήρισε και ο… μέγας Πρόεδρος, η “μασκότ” των Πιτσαδόρων, ο Γερο-Λεβέντης!.. (Ομιλία του στη Βουλή, 01-08-2017).

  γ. Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στον (μη… συμπαθή σε εμάς) Κο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ και στην “Χ.Α.” που έχουν -πιστεύω συνειδητά- λουφάξει και δεν αντιδρούν σ’ όλα αυτά, ώστε να οδηγηθούμε, [μέσω των… άκρων, (όντας αυτοί το -εκ διαμέτρου- άλλο άκρο, των… Κων παραπάνω), που έχουν τους ίδιους (σας το ξαναγράφω / όχι πως δεν το ξέρατε ή έστω, όχι πως δεν το φανταζόσασταν)… γεννήτορες και χορηγούς], να οδηγηθούμε λοιπόν σε συγκρούσεις του… -∞, με το +∞, και πυροδότηση σύγχρονου εμφυλιοπολεμικού κλίματος, περιβάλλοντος, κλπ, που δεν θα θέλει και πολύ να μετουσιώσει σε συγκρουσιακό Πεδίο, όλη την ελληνική επικράτεια!..

[Παράλληλα η Χ.Α. είναι απολύτως βέβαιο ότι έτσι, πολλαπλώς κερδίζει, (θα με θυμηθείτε στις επόμενες εκλογές, αν ποτέ πάμε σ’ αυτές), κάτι που η νεο-κομμουνιστική κυβερνώσα… αλαζονεία “δεν βλέπει” ή “κάνει πως δεν βλέπει”, αφού την θέλει”, ώστε να υπάρχει πάντα κάποιος “εχθρός”, για την… “πλέμπα” της! Θα θυμάστε πχ που σας έγραφα, με λίγη ασφαλώς υπερβολή, πως “χωρίς Χ.Α. δεν μπορεί να σκούζει και ο… Εβραίος”! / Ξαναγράφω εδώ και σήμερα: “Μιχαλολιάκο, ΠΟΥΛΑ στον… Λιάκο”!.. (Όπως αντίστοιχα φώναζαν κάποτε οι βάζελοι στον Τζίγγερ, να πουλήσει στον… “Εβραίο” Αλ-Αφούζο!.. Μόνον που για την Χ.Α. η εξέλιξη θα είναι η τεράστια επιτυχία της)]!..

   δ. Θυμίζω όμως εδώ, ότι υπάρχουν και οι αναμένοντες εντολές… ξένοι, “ενεργοί και σε ύπνωση”, πράκτορες, (αν αυτό σας λέει κάτι), σε μια εποχή που η πτωχευμένη Ελλάδα, έχει γεμίσει από τέτοιους, σε μια εποχή που η Πατρίδα είναι σε… επιθανάτιο ρόγχο!.. Τίποτα άλλο γι’ αυτό!

  ε. Έχω γράψει κατά το παρελθόν, αλλά και μετά από την… Ερμού, πώς το Κράτος, η Ελληνική Δημοκραία θα πρέπει να αντιμετωπίσει / -ζει όλους αυτούς τους… Κους, είτε τους φερόμενους ως… Δεξιούς, είτε τους φερόμενους ως… Αριστερούς, το πώς δηλαδή πρέπει να φέρεται στα -δυστυχώς- υφιστάμενα και επιβληθέντα “απ’ έξω” αυτά… “εξτρέμ”, της αγαπημένης μας… Ομάδος, που λέγεται… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,  και δεν θα επανέλθω! Να θυμίσω μόνον τη ρήση του Αριστοτέλους, που έλεγε πως εκεί όπου δεν υπάρχουν, αλλά και εκεί όπου δεν τηρούνται οι Νόμοι, δεν υπάρχει Πολιτεία / Κράτος!

   στ.  Έχω να προτείνω σε όλους τους πολιτικούς μας (δυστυχώς αυτούς τους “λίγους” σε πολιτικό “δέμας”) να ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ(!!!), ανεξαρτήτως ιδεολογιών και να το αποδείξουν στην πράξη, καλώντας τους ΠΑΝΤΕΣ σε μια ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ! Ο μόνος νικητής θα είναι η ΕΛΛΑΔΑ! Φυσικά αυτό θα συμβεί μόνον, αν όλοι αυτοί οι… Κοι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ στην έννοια της ΠΑΤΡΙΔΟΣ και στα ΙΔΑΝΙΚΑ της, αυτά των 3οοο+ ετών!

Σε άλλη περίπτωση, η ήδη πολλαπλώς και βαρέως προσβεβλημένη Πατρίδα μας, απ’ τους Κοσμοκυρίαρχους” “Διεθνείς Εβραίους” και απ’ τις κυβερνώσες Αγγλο-Ολλανδικές… παγκόσμιες Βασιλείες, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στην πλήρη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΔΙΑΓΡΑΦΗ της, απ’ τον παγκόσμιο Χάρτη!  (Το “πώς” θα συμβεί αυτό το έχουμε γράψει και αναλύσει εδώ… “χιλιάδες φορές”, από τότε που… “ανοίξαμε”, ως “σάϊτ”)!..

– Τέλος, και με την ευκαιρία αυτή, θυμηθείτε παρακάτω, (αρκετοί άλλωστε από εσάς, κατά το παρελθόν, μου / μας έχετε υποβάλλει και σχετικά ερωτήματα / “έπαιξε” και πρόσφατα, έμμεσα βεβαίως, το θέμα της 17Ν, με την άστοχη και άκαιρη δήλωση του Κ. Μπακογιάννη, προς τον γιο του δολοφόνου του πατέρα του, του Κουφοντίνα, Έκτορα / Κα Μπακογιάννη, βάλτε δίπλα του 1,2 σοβαρούς συμβούλους ή αναλάβετε εσείς το έργο αυτό / όπως “έπαιξε” επίσης και με το αίτημα του… Ρουβίκωνα, για απελευθέρωση των ΠΡΟΣΕΞΤΕ “πολιτικών κρατουμένων” (sic) Κουφοντίνα, κλπ, κλπ, κλπ), την Ε.Ο.” 17Ν, τη Β’, βεβαίως, αυτήν την μετά το 1981, αφού την Α’, αυτήν δηλαδή την προ του 1981 διαστήματος, (1974-1981), θα την πήραν εκτιμώ μαζί τους στον τάφο τους, τα 2 μείζονα “πολιτικά μαμούθ”, ήτοι οι Κ.Γ.Καραμανλής και Α.Γ.Παπανδρέου. (Άντε ας βάλλω / -με και 1,2 Κυπριακά αντίστοιχα… μαμούθ“)!..

                                                                           ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΤΩΡΑ“!

                                      ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ“!

                                                                                       ΧΑΙΡΕΤΕ“!

                                                                                     

                                                                                  “ΕΛΛΗΝΑΣ

                                                                                               – / – 

Πάμε” λοιπόν!

Ε.Ο. “17 ΝΟΕΜΒΡΗ”: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η Ε.Ο. 17Ν πήρε το όνομά της από την 17η Νοεμβρίου, ημέρα που γιορτάζεται στην Ελλάδα η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Αυτοπροσδιορίστηκε ως μαρξιστική και αντιιμπεριαλιστική, ενώ οι προκηρύξεις της είχαν έντονο αντιαμερικανικό χαρακτήρα. Κατά τα τελευταία χρόνια δράσης της αποκαλύφθηκε ότι είχε προβεί σε σειρά ληστειών τραπεζών με μεγάλη λεία, με σκοπό την ανεύρεση χρημάτων για την χρηματοδότηση των επιθέσεών της.

Η “17 Νοέμβρη” ξεκίνησε την δράση της την νύχτα της 23 Δεκεμβρίου 1975 με τη δολοφονία του «σταθμάρχη» της CIA στην ΑθήναPίτσαρντ Γουέλς, έξω από το σπίτι του στο Ψυχικό. Είχε 27 χρόνια δράσης με δολοφονικές επιθέσεις που προκάλεσαν 23 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, πολυάριθμες εκρήξεις βομβών, εκτοξεύσεις ρουκετών και ληστείες τραπεζών, και αποστολή προκηρύξεων με τις πολιτικές της θέσεις σε εφημερίδες μετά από κάθε ενέργεια. Τα κείμενα της συνήθως τα έστελνε προς δημοσίευση στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Η εφημερίδα Το Ποντίκι υπήρξε επίσης παραλήπτης προκηρύξεων της οργάνωσης. Στις 8 Ιουνίου 2000 μέλη της Ε.Ο. 17Ν δολοφόνησαν τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στήβεν Σόντερς. Στα τέλη του Ιουνίου του 2002 μετά τον τραυματισμό, από πρόωρη έκρηξη μιας βόμβας, του μέλους της οργάνωσης Σάββα Ξηρού και την σύλληψη του από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Πειραιά, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να ανακαλύψει το οπλοστάσιο και να συλλάβει τα περισσότερα από τα μέλη της οργάνωσης.

ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Γεννηθείς το 1944 στο Παρίσι. Φερόμενος ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης. Γιος του τροτσκιστή Μήτσου Γιωτόπουλου, είχε συμμετάσχει ο ίδιος στο παρελθόν στον ένοπλο αντιδικτατορικό αγώνα. Τα ίχνη του χάνονται με τη Μεταπολίτευση και επί χρόνια κυκλοφορούσε μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με το ψευδώνυμο Μιχάλης Οικονόμου. Στις 18/07/2002 παραδέχεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την πραγματική του ταυτότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, από την προανάκριση ως το Πενταμελές Εφετείο, αρνείται κάθε σχέση με την οργάνωση καθώς και το ότι γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι τον αναγνώρισαν ως τον “Λάμπρο” της 17Ν.

Κατηγορήθηκε συνολικά για 963 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η συγκρότηση και ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, οπλοκατοχή, ο ηγετικός του ρόλος στη 17Ν καθώς και η ηθική του αυτουργία για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης. Καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν.

Δημήτρης Κουφοντίνας, “Λουκάς

Γεννηθείς το 1958 στην Τερπνή Σερρών. Φέρεται από την Αστυνομία ότι στο παρελθόν ήταν μέλος της οργάνωσης Αντικρατική Πάλη του Χρήστου Τσουτσουβή. Τα ίχνη του είχαν χαθεί ακόμα κι από την οικογένειά του τα τελευταία 20 χρόνια. Είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές το 1985 ύστερα από μία βομβιστική επίθεση σε τράπεζα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, για την οποία καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Τότε εθεάθη ένα παλιό Φολκσβάγκεν να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα. Ο αριθμός του αυτοκινήτου αποκάλυψε ότι κάτοχός του ήταν ο πατέρας του, ωστόσο δεν προέκυψαν άλλα στοιχεία που να τον βαρύνουν. Μετά τη μοιραία έκρηξη στο λιμάνι του Πειραιά που σηματοδότησε την αρχή της εξάρθρωσης της οργάνωσης, έμεινε κρυμμένος επί δύο μήνες. Παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αυτοβούλως στις 05/09/2002.

Κατηγορήθηκε για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Χριστόδουλος Ξηρός, “Μανώλης”

Γεννηθείς το 1958 στην Ικαρία. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού. Εντάχθηκε στην οργάνωση από τον Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983 -με τον οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Γιάννη Σερίφη- αφότου είχε μετακομίσει στην Αθήνα. Ο ίδιος στρατολόγησε τον Βασίλη Τζωρτζάτο το 1985 και τον αδερφό του Σ.Ξηρό το 1986. Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του Σάββα στον Πειραιά στις 29/06/2002, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. Η προσαγωγή του έγινε από τον Ευαγγελισμό, όπου βρισκόταν προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης. Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17/07/2002. Στις καταθέσεις του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, αναφέρθηκε σε μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.

Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Σάββας Ξηρός, “Μιχάλης” ή “Σπύρος”

Γεννηθείς το 1962 στη Φλώρινα. Εντάχθηκε στην οργάνωση από τον αδερφό του Χριστόδουλο Ξηρό. Στις 29/06/2002 στο λιμάνι του Πειραιά ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που μεταφέρθηκε στην περιοχή με ταξί, εξερράγη στα χέρια του. Κατηγορήθηκε για 78 ενέργειες. Στις καταθέσεις του, αναφέρθηκε στη δράση του ιδίου και άλλων μελών της 17Ν. Αργότερα, κατήγγειλε ότι οι καταθέσεις ελήφθησαν παράτυπα -καθώς δεν είχε συλληφθεί-, μετά από απειλές και χορήγηση ψυχοφαρμάκων. Δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το σύνολο της δράσης της 17Ν και ως μοναδικός φυσικός αυτουργός την ευθύνη για όλες τις ενέργειες από το 1982 και έπειτα. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι οι Παύλος Σερίφης, Θεολόγος Ψαραδέλλης, Διονύσης Γεωργιάδης, Ηρακλής Κωστάρης και Βασίλης Ξηρός είναι αθώοι.

Καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Βασίλης Ξηρός, “Παναής

Ads not by this site

Γεννηθείς το 1972 στην Κοζάνη. Προτελευταίος γιος της οικογένειας Ξηρού. Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1995 κατά τη διαμονή του στην κατοικία του αδερφού του Σάββα Ξηρού στην Αθήνα. Προσήχθη στις 16/07/2002 από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου μεταφέρθηκε με αεροπλάνο C-130 στη ΓΑΔΑ. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και συνέργεια σε συνολικά 28 ενέργειες, ορισμένες εκ των οποίων επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε δολοφονία, συμμετοχή σε ληστείες, έκρηξη και συμμετοχή στην οργάνωση.

Βασίλης Τζωρτζάτος, “Σταμάτης”

Γεννηθείς το 1955 στην Αθήνα. Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1985 από τον Χριστόδουλο Ξηρό, με τον οποίο είχαν γνωριστεί κατά τη διάρκεια συνδικαλιστικής κινητοποίησης. Ήταν ήδη γνωστός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από προσαγωγή το 1993. Προσήχθη τον Ιούλιο του 2002 στη Χιλιαδού Εύβοιας όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Κατά την ανακριτική διαδικασία παραδέχθηκε ότι υπήρξε μέλος της 17Ν για ιδεολογικούς λόγους, και αποκήρυξε τη δράση της. Σύμφωνα με τη στάση που τηρεί έκτοτε, η ομολογία του ήταν καθ’ υπαγόρευση και υπεγράφη μετά από ξυλοδαρμούς και χορήγηση ουσιών, η συμμετοχή του στην οργάνωση ήταν σε περιφερειακό επίπεδο, έως το 1992 οπότε αποχώρησε, και χαρακτηρίζει τη 17Ν “επαναστατική οργάνωση”.

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή και για συνολικά 28 ενέργειες. Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Θεολόγος Ψαραδέλης, “Φώτης

Γεννηθείς το 1943 στις Σπαΐδες Θηβών. Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1986 από τον Γιάννη Σκανδάλη. Κάτοικος Χιλιαδού Ευβοίας, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Τζωρτζάτο. Στο παρελθόν είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση κι αργότερα εντάχθηκε στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Προσήχθη στις 18/07/2002 από την Εύβοια. Στην κατάθεσή του ομολόγησε τη συμμετοχή του στην 17Ν και στη ληστεία την Εθνικής Τράπεζας το 1986.

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή, και κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή, και ληστεία κατά συρροή. Αθωώθηκε στη δίκη.

Παύλος Σερίφης, “Βαγγέλης” ή “Νικήτας” ή “Πιτσιρικάς

Γεννηθείς το 1956 στο Μόρφιο Θεσπρωτίας. Θεωρείται ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Ήρθε σε επαφή με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο μέσω του ξαδέλφου του Γιάννη Σερίφη. Ο ίδιος στρατολόγησε του συγγενή του Μάκη (Θωμά) Σερίφη και τον Ηρακλή Κωστάρη. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο Ανθηρό Καρδίτσας.

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε οργάνωση, προμήθεια εκρηκτικών και οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Θωμάς Σερίφης, “Στάθης”

Γεννηθείς το 1966 στη Γερμανία, καταγωγή από το Μόρφιο Θεσπρωτίας. Εντάχθηκε στην οργάνωση στα τέλη του 1988 μέσω του συγγενή του Παύλου Σερίφη. Στρατολογήθηκε από τον Χριστόδουλο Ξηρό, λίγο μετά την ένταξη των Ηρακλή Κωστάρη και Κωνσταντίνο Καρατσώλη με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο Μόρφιο, όπου παραθέριζε. Στην απολογία του παραδέχθηκε τη συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά σημείωσε ότι οι ενέργειές του δεν είχαν ως στόχο το προσωπικό όφελος.

Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε μια ληστεία, αθώος για όλες τις άλλες πράξεις με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ηρακλής Κωστάρης, “Χάρης” ή “Τάκης”

Ads not by this site

Γεννηθείς το 1966 στο Μόρφιο Θεσπρωτίας. Μακρινός συγγενής της οικογένειας Σερίφη. Μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι με τον Παύλο Σερίφη και ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη. Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1987 μέσω του Παύλου. Κατά τις ομολογίες των άλλων κατηγορουμένων, είχε αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστή της οργάνωσης. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ο ίδιος αρνήθηκε να απολογηθεί κατά την προανάκριση, στάση την οποία κράτησε έως το τέλος της όλης προανακριτικής διαδικασίας. Αρνήθηκε επίσης τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες των υπολοίπων, προκύπτει η συμμετοχή του σε μεγάλο αριθμό ενεργειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, στρατολόγησε τον Κωνσταντίνο Καρατσώλη το 1988 και του έδωσε το ψευδώνυμο “Στέλιος”.

Καταδικάστηκε σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Κωνσταντίνος Καρατσώλης, “Στέλιος”

Γεννηθείς το 1966 στο Μόρφιο Θεσπρωτίας. Υποστήριξε ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο “Στέλιος”. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη. Έχει αποφυλακιστεί.

Κωνσταντίνος Τέλος, “Μάρκος

Εντάχθηκε στην οργάνωση στις αρχές του 1988 μέσω του Χριστόδουλου Ξηρού, τον οποίο είχε γνωρίσει έναν χρόνο νωρίτερα στην Ικαρία. Παραδόθηκε αυτοβούλως στις 23/07/2002, μια μέρα αφότου η απολογία του Χριστόδουλου Ξηρού η οποία τον κατονόμαζε, δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ. Πριν από την παράδοσή του παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Μακεδονία, στην οποία ανέφερε ότι παρέμενε στην οργάνωση επειδή φοβόταν για τη ζωή του και της οικογένειάς του, διότι άλλα μέλη της 17Ν τον απειλούσαν. Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως “διακοσμητικό στέλεχος” και “επιχειρησιακά απαράδεκτο”, καθώς δεν χειριζόταν όπλα ή εκρηκτικούς μηχανισμούς. Δήλωσε ότι αποσύρθηκε από την οργάνωση το 1992 αποκηρύσσοντας την ένοπλη βία.

Καταδικάστηκε σε 22 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε δολοφονία και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Σωτήρης Κονδύλης, “Άρης”

Γεννηθείς το 1961 στη Βαλαώρα Ευρυτανίας. Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1990 από τον Χριστόδουλο Ξηρό. Συνελήφθη στις 01/08/2002 έξω από το σπίτι του στο Βύρωνα Αττικής, έπειτα από αρκετές ημέρες παρακολούθησης. Αρχικά αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ωστόσο ομολόγησε τελικώς την εμπλοκή του στην οργάνωση, η οποία προέκυψε από τις καταθέσεις των Χριστόδουλου Ξηρού και Κωνσταντίνου Τέλιου. Θεωρείται από την ΕΛΑΣ ως επιχειρησιακό στέλεχος δεύτερης γενιάς. Είχε υπάρξει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό της Αριστερής Πολιτικής Παρέμβασης.

Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξη για συμμετοχή σε υπόθεση ληστείας και έκρηξη, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Έχει αποφυλακιστεί.

Πάτροκλος Τσελέντης, “Αλέκος” ή “Ταινίας”

Γεννηθείς το 1960 Φισκάρδο Κεφαλλονιάς. Εντάχθηκε στην οργάνωση το 1983 από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίον φοιτούσαν από κοινού στην ΑΣΟΕΕ. Εκτιμάται ότι είναι από τα πρώτα μέλη της 17Ν που εισχώρησαν στην οργάνωση περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αποτελώντας μαζί με τον «Δημήτρη Κουφοντίνα το νέο αίμα της 17Ν. Περιγράφεται από τον Χριστόδουλο Ξηρό ως δεινός εκτελεστής. Προσήχθη στις 25/07/2002 από το σπίτι του στο Ελληνικό Αττικής με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ, καθώς εθεωρείτο ιδιαίτερα επικίνδυνος. Αν και τις πρώτες ώρες της ανάκρισης εμφανίστηκε αρνητικός, σύντομα ομολόγησε τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση από το 1983 έως το 1988. Καταδίκασε τη δράση της και ζήτησε συγνώμη από όσους έβλαψε. Παράλληλα, έδωσε πληροφορίες για τη δομή και τα μέλη. Την ίδια στάση μεταμέλειας διατηρεί έως σήμερα. Θεωρήθηκε από τους συγκατηγορούμενούς του ότι συνεργάστηκε με τιςΑρχές.

Κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή, και για συνολικά 10 ενέργειες. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε υποθέσεις δολοφονίας και σε ληστεία με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Έχει αποφυλακιστεί.

Διονύσης Γεωργιάδης, “Αλέξης”

Γεννηθείς το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Πολύ στενός φίλος του μικρότερου γιου της οικογένειας Ξηρού, Νίκου (ο οποίος ουδέποτε είχε σχέση με την οργάνωση). Το 1998 μετακόμισε προς εύρεση εργασίας στην Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε στην κατοικία των Σάββα και Βασίλη Ξηρού. Ήταν το νεότερο μέλος της οργάνωσης Συνελήφθη στις 16/07/2002 στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου μεταφέρθηκε με αεροπλάνο C-130 στη ΓΑΔΑ. Στις αρχικές του καταθέσεις αρνήθηκε τη συμμετοχή στην οργάνωση, αργότερα όμως δήλωσε ότι ουδέποτε υπήρξε συνειδητά μέλος και υποστήριξε ότι παρείχε προς τους αδελφούς Ξηρού ορισμένες εξυπηρετήσεις που κατά διαστήματα του ζητούσαν, χωρίς να του έχουν αναφέρει ότι ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Παράλληλα, αιτιολόγησε τις πράξεις του επικαλούμενος επιπολαιότητα και ανωριμότητα.

Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.

Νίκος Παπαναστασίου, “ιστορικός Νικήτας”

Γεννηθείς το 1952 στο Χουμνικό Νιγρίτας Σερρών, πολύ κοντά στην Τερπνή Σερρών όπου γεννήθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Συνελήφθη στις 26/07/2002 στα Λιόσια Αττικής. Αρνήθηκε τις κατηγορίες τόσο ενώπιον του εισαγγελέα όσο και κατά τη προανάκρισή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι μαρτυρίες του αποδίδουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. Ο Κωνσταντίνος Τέλιος αναφέρει ότι όταν εξέφρασε αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, τον οδήγησαν στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Νικόλαο Παπαναστασίου.

Κατηγορήθηκε για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και ληστεία μετά φόνου. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη. Αθωώθηκε λόγω παραγραφής.

ΛΟΙΠΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Γιάννης Σερίφης, “Σαρδανάπαλος”

Γεννηθείς το 1938. Στο παρελθόν είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική και συνδικαλιστική δράση. Αρνείται από την πρώτη στιγμή κάθε συμμετοχή ή ανάμιξη με τη 17Ν, επαναλαμβάνοντας ότι διαφωνεί ακόμα και ιδεολογικά. Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφέρει στην απολογία του ότι ο Γιάννης Σερίφης τον έφερε σε επαφή με τον Δημήτρη Κουφοντίνα το 1983. Επίσης έφερε σε επαφή τον ξάδελφό του Παύλο Σερίφη με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Κατηγορήθηκε για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Αθωώθηκε στη δίκη.

Ανέστης Παπαναστασίου

Γεννηθείς το 1961 στο Χουμνικό Νιγρίτας Σερρών. Ξάδελφος του Νίκου Παπαναστασίου. Ήταν ο τελευταίος από τους συλληφθέντες. Θεωρήθηκε περιφερειακό μέλος της οργάνωσης. Τα εις βάρος του στοιχεία ήταν ένα χειρόγραφο σχεδιάγραμμα του στρατοπέδου των Σερρών και ένα χειρόγραφο σημείωμα με συνωμοτικούς κανόνες, που βρέθηκε στη γιάφκα της 17Ν, στην οδό Πάτμου. Για το σχεδιάγραμμα του στρατοπέδου παραδέχτηκε ότι το έφτιαξε ο ίδιος για λόγους ασφαλείας, όταν υπηρετούσε τη θητεία του εκεί, το 1984. Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση καθώς, όπως είπε στην απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, η δράση της 17Ν την οποία χαρακτήρισε μιλιταριστική είναι αντίθετη με την ιδεολογία του.

Κατηγορήθηκε για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Αθωώθηκε στη δίκη.

Αγγελική Σωτηροπούλου

Γεννηθείσα το 1962 στην Αθήνα. Θεωρήθηκε ότι εντάχθηκε στην οργάνωση το 1986 από τον Χριστόδουλο Ξηρό. Πρώην σύζυγος του Σάββα Ξηρού και σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στις 11/12/2002 στις φυλακές Κορυδαλλού. Συνελήφθη στις 17/09/2002 στο γραφείο της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, η οποία διατέλεσε συνήγορός της στη δίκη. Η ίδια αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της στην οργάνωση και δηλώνει ότι ουδέποτε της είχαν κινήσει υποψίες οι δραστηριότητες του Σάββα και του Δημήτρη. Τον τελευταίο τονίζει ότι τον ήξερε μόνο ως Δημήτρη Λαμπρόπουλο και υποστηρίζει ότι ήταν εκείνη που τον γνώρισε στον Σάββα.

Κατηγορήθηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κατά συναυτουργία. Αθωώθηκε στη δίκη.

Γιάννης Σκανδάλης, “Κόμης”

Σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Δεκέμβριο του 1994 στο Γύθειο και ο συγγενικός του κύκλος είχε αφήσει τότε υπονοούμενα ότι ήταν ενέργεια μυστικών υπηρεσιών. Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε καταθέσει ότι τον γνώριζε από τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν υπαρχηγός του ΟΕΜ (Ουδετερόφιλο Ελλαδικό Μέτωπο) του γιατρού Γιάννη Τσιρώνη, με τον οποίο είχαν γνωριστεί κατά τη δράση τους στα χρόνια της δικτατορίας. Ο Τσιρώνης πέθανε το 1978, όταν δυνάμεις των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να τον βγάλουν από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο στο οποίο είχε ταμπουρωθεί. Λίγες ημέρες αργότερα ο Σκανδάλης συλλαμβάνεται αλλά αποφυλακίζεται ύστερα από απεργία πείνας. Γνωστός στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως και στον αναρχικό χώρο, με ιδιαίτερες συμπάθειες. Ηταν γνωστός και ως «Τζο» στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι μηνύσεις που είχε καταθέσει κατά των βασανιστών της χούντας, οι οποίοι σύμφωνα με συγκρατούμένους του τον είχαν βασανίσει χωρίς οίκτο, δεν εκδικάστηκαν ποτέ αφού μπήκαν όλες στο αρχείο.

Οζτούρκ Γιαβούζ (Ozturk Yavouz), “Αποστόλης” ή “Τούρκος”

Εντάχθηκε στην οργάνωση πριν από το 1984. ο Χριστόδουλος Ξηρός ανέφερε ότι ήταν “οικονομικός πρόσφυγας και τορναδόρος”. Έχει πεθάνει από έμφραγμα, αν και ορισμένες πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι βρίσκεται ακόμη εν ζωή.

Κανέλλος Ζαμπούφλος

Φίλος και συγκάτοικος του Χριστόδουλου Ξηρού, μέσω του οποίου γνωρίστηκε με τον Βασίλη Τζωρτζάτο. Πέθανε από πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 33 ετών.

ΔΡΆΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1980

1990

2000

Η ΔΊΚΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Οι κατηγορούμενοι ως μέλη της “17 Νοέμβρη” δικάστηκαν το 2003 σε μια πολύμηνη δίκη που προξένησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δικάστηκαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου προκάλεσε δημόσιες συζητήσεις για τη συνταγματικότητα της, καθώς το Σύνταγμα στο άρθρο 97 παρ. 1 προβλέπει ότι τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται μόνο από Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, που αποτελούνται από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους. Ανέκυψε σχετικά το ερώτημα κατά πόσο τα εγκλήματα της ΕΟ 17Ν ήταν πολιτικά. Υποστηρίχθηκαν σχετικά δύο κυρίως απόψεις. Η μία απέρριπτε το χαρακτηρισμό των εγκλημάτων της Οργάνωσης ως πολιτικών με το επιχείρημα ότι εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος δεν είναι πολιτικά και ότι η σχετική διάταξη του Συντάγματος σκοπό έχει να προστατεύσει αυτούς που αντιστέκονται σε δικτατορικά καθεστώτα. Η δεύτερη άποψη τασσόταν με το χαρακτηρισμό των εγκλημάτων ως πολιτικών με το επιχείρημα ότι το Σύνταγμα δε διακρίνει κατά ποιου πολιτεύματος στρέφονται τα εγκλήματα αλλά μόνο αν κίνητρό τους είναι η πολιτική ιδεολογία, αφού δεν ορίζει ευνοϊκή μεταχείριση γι’ αυτά παρά μόνο την εκδίκασή τους από ενόρκους.

Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε ότι τα εγκλήματα δεν είναι πολιτικά και ότι ορθώς παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιόν του οι κατηγορούμενοι ως μέλη της 17Ν. Στη σχετική παρεμπίπτουσα απόφασή του δέχθηκε “ως πολιτικό έγκλημα εκείνο που απευθύνεται αμέσως κατά της πολιτείας και τείνει στην ανατροπή ή αλλοίωση της καθεστηκυίας τάξης που υπάρχει σύμφωνα με το ισχύον πολίτευμα. Κάθε άλλο έγκλημα δεν υπάγεται στην έννοια του πολιτικού εγκλήματος, έστω κι αν τελέστηκε από το δράστη με αφορμή τα πολιτικά του φρονήματα.” Οι συλληφθέντες κατηγορούνταν για τη διάπραξη σωρείας εγκλημάτων, μεταξύ άλλων και σύστασης, συμμορίας, κατοχής εκρηκτικών υλών, ανθρωποκτονιών, ληστειών κ.λπ., τα οποία κατά την κρίση του δικαστηρίου δεν έτειναν στην ανατροπή του πολιτεύματος. Οι περισσότεροι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Δεκέμβριο του 2005 άρχισε στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των μελών της οργάνωσης, η οποία ολοκληρώθηκε ενάμισι χρόνο και 250 συνεδριάσεις μετά, στις 14 Μαΐου 2007. Η απόφαση μείωσε ελαφρά -αν και όχι ουσιαστικά- τις πρωτόδικες ποινές των κατηγορουμένων. Δυο από τους κατηγορούμενους, ο Θωμάς Σερίφης και ο Σωτήρης Κονδύλης αποφυλακίστηκαν έχοντας συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο κάθειρξης για την υποβολή αίτησης αποφυλάκισης.

Οι ποινές που αποδόθηκαν είναι οι εξής:

 • Αλέξανδρος Γιωτόπουλος:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 21 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή (ηθικός αυτουργός) σε 19 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις, συμμετοχή στη 17Ν.
  • Εφετειακή απόφαση: 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν
 • Δημήτρης Κουφοντίνας:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.
  • Εφετειακή απόφαση: 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν.
 • Χριστόδουλος Ξηρός:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 8 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.
  • Εφετειακή απόφαση: 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
 • Σάββας Ξηρός:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν.
  • Εφετειακή απόφαση: 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.
 • Βασίλης Τζωρτζάτος:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 3 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, εκρήξεις ληστείες και συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
  • Εφετειακή απόφαση:4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 4 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.
 • Βασίλης Ξηρός:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστείες, έκρηξη και συμμετοχή στην οργάνωση.
  • Εφετειακή απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε δολοφονία, συμμετοχή σε ληστείες, έκρηξη και συμμετοχή στην οργάνωση.
 • Ηρακλής Κωστάρης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 1 φορά ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.
  • Εφετειακή απόφαση: 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.
 • Θωμάς Σερίφης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη με ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
  • Εφετειακή απόφαση: 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε μια ληστεία, αθώος για όλες τις άλλες πράξεις με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Κώστας Τέλιος:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε δολοφονία, ληστεία, και έξρηξη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
  • Εφετειακή απόφαση: 22 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε δολοφονία και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Κώστας Καρατσώλης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.
  • Εφετειακή απόφαση: 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.
 • Διονύσης Γεωργιάδης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 9 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.
  • Εφετειακή απόφαση: 8 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.
 • Πάτροκλος Τσελέντης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε υποθέσεις δολοφονίας και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
  • Εφετειακή απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε υποθέσεις δολοφονίας και σε ληστεία με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Σωτήρης Κονδύλης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ληστεία και έκρηξη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
  • Εφετειακή απόφαση: 11 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξη για συμμετοχή σε υπόθεση ληστείας και έκρηξη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
 • Νίκος Παπαναστασίου:
  • Πρωτόδικη απόφαση: 8 χρόνια για συμμετοχή στην οργάνωση.
  • Εφετειακή απόφαση: Παύει η ποινική του δίωξη λόγω παραγραφής.
 • Γιάννης Σερίφης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: Αθώος, αλλά ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα.
 • Αγγελική Σωτηροπούλου:
  • Πρωτόδικη απόφαση: Αθώα, ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα.
  • Εφετειακή απόφαση: Κρίνεται αθώα.
 • Θεολόγος Ψαραδέλλης:
  • Πρωτόδικη απόφαση: Κρίνεται αθώος.
 • Ανέστης Παπαναστασίου:
  • Πρωτόδικη απόφαση: Κρίνεται αθώος.

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Κάποιοι θεωρούν την ελληνική αριστερή τρομοκρατία και ειδικά τις δυο κυριότερες οργανώσεις 17Ν και Ε.Λ.Α , εργαλεία ξένων μυστικών υπηρεσιών του τότε ανατολικού μπλοκ, και της Ρωσίας μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991, για να προωθούν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα. Σχετική αναφορά έχει κάνει ο δημοσιογράφος Καράμπελας στο βιβλίο του “το Ελληνικό αντάρτικο πόλης 1974-1985″, αναφερόμενος στους εμπρησμούς των πολυκαταστημάτων Μινιόν (εμπρησμός από δακρυγόνο αστυνομικού) και Κατράντζος. Κορυφαίοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της Νέας Δημοκρατίας, και της Δεξιάς γενικά, ισχυρίζονταν ότι η 17 Νοέμβρη είχε ως αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου και κατευθυνόταν από παπανδρεϊκούς αξιωματικούς και στελέχη της ΕΥΠ: η Βιργινία Τσουδερού, Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγόρησε ως καθοδηγητές της ελληνικής τρομοκρατίας τον Κώστα Τσίμα, που στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ 1981-1989 ήταν Διοικητής της ΕΥΠ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και τον Διευθυντή του Τμήματος Ασφαλείας της ΕΥΠ, Συνταγματάρχη Γιάννη Αλεξάκη.

-/-

ΥΓ.

1. Για τις τ/στρ. κρίσεις ΑΥΡΙΟ(!) θα γράψουμε… “2 λόγια”! 

2. Είναι 15 Αύγουστο! Πάμε και σε καμιά παράκληση της Παναγίας μας, έτσι; Άντε γιατί το έχετε… διαλύσει μερικοί!..  

3.  Κε Παπαγγελόπουλε

Με τη “ΜΑΡΦΙΝ” τελειώσατε; (Εννοώ, ως Κ-Β)! Εσείς που είστε τόσο… δίκαιος, τόσο δημοκρατικός, τόσο… Καραμανλικός (του νεο-Βούδα) και που περάσατε και από Α/ΕΥΠ, έχετε κάτι να πείτε;

4. Ασφαλώς και είναι σχεδιασμένος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ (σας το έγραψα άλλωστε, μετά την… ΕΡΜΟΥ), η πολεμική της Κ-Β στη Δικαιοσύνη και οι ενέργειες των… αγνώστων στην ΕΡΜΟΥ, η εισβολή του Ρουβίκωνα, στη Βουλή και άλλες… δράσεις, που θα ακολουθήσουν!.. Κύριος στόχος η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

5. Ναι τα έχουμε! Το “πώς” μην το ψάχνεις! Δεν το ξέρω ούτε και εγώ! Τα ονόματα όμως όλων αυτών των… Κων (2/3+) δεν θα εκδοθούν τώρα Φιλαράκο! Μόνον όταν, ΚΑΙ αν θα πρέπει! Εκείνοι που πρέπει να τα ξέρουν, αλλά και το τί να πράξουν, αν ποτέ απαιτηθεί, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ! Μην ψάχνεις για… μαλ…ες !.. Σύντομα όμως θα δεις εδώ κάτι άλλο, πιο… δυνατό!.. Υπομονή!..

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ:

Δεν είμαστε ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ούτε και θέλουμε το κακό κανενός! Φαινόμαστε ίσως για Βλάκες, αλλά ΜΗΝ κάνεις ποτέ το λάθος και πιστέψεις κάτι τέτοιο!!!

 • Την ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ! ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ!.. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΜΕΝΟΥΣ” ΑΥΤΟΥΣ, ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!.. ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑ-ΤΑ-ΛΑ-ΒΕ το και εσύ και ΟΛΟΙ (!) σαν εσένα!.. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ, ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ -ΙΣΜΟΙ, ΟΙ… ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝΑΙΩΝΙΑΓΗΜΑΣ,ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!..

6. Κε ΤΡΑΜΠ! Πρόεδρε των Η.Π.Α.!

 • Θα σου γράψω, σύντομα πιστεύω, 1,2 “must” για την εξωtερική σου πολιτική!
 • Όμως σήμερα και χωρίς σχόλια, δικαιολογίες, επιχειρήματα κλπ, σου γράφω πως θα πρέπει ΤΩΡΑ(!) να ετοιμάσεις και να διενεργήσεις στρ-κή ΑΠΟΒΑΣΗ στη ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ώστε να “ρίξεις” την κόκκινη εκεί ΧΟΥΝΤΑ και να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ το δυστυχή λαό της χώρας, αποδεικνύοντας, μετά από πολλά χρόνια, ότι η χώρα σου παραμένει, [παρά τα όσα και  τόσα δεινά του καπιταλισμού που μας συσσώρευσε, κλπ, κλπ, κλπ, (θα μπορούσα σε όλα -ίσως- να συμφωνήσω με έναν κατήγορο -αν θέλεις- των Η.Π.Α., στο θέμα αυτό)], η Πατρίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της σύγχρονης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ο ηγέτης του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ -ακόμα- ΚΟΣΜΟΥ, (σε πείσμα των “Παγκοσμιοποιητών”, ήτοι και των οικονομικών Κεφαλών τους, αλλά και των χαχόλων… ιδεολόγων / ή ιδεολογικών Οργάνων τους, που όντας “Χαχόλοι” νομίζουν ότι αγωνίζονται για… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και όχι για τα… πορτοφόλια του κάθε… “SOROS”- αφέντη τους)!..
 • Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ, [που ο Χουσεϊν Μπαράκ ΟΜΠΑΜΑ και οι αφέντες του “SOROS-αριστερο-κοσμοκυρίαρχοι Διεθνείς Εβραίοι μας έφεραν, ως κυβερνήτες, τους νεο-κομμουνιστές, με τη στήριξη κάποιων υποτιθέμενων… “Πατριωτών” και αυθωρεί και ταυτόχρονα “χρήσιμων ηλιθίων, (ώστε να υλοποιήσουν εύκολα τα όποια σχέδιά τους στην περιοχή μας / κάτσε και διάβασε απ’ την αρχή του, το “σάϊτ” μας), φτάσαμε σε τέτοιο βαθμό κατάντιας και κατάπτωσης, ώστε παρακαλάγαμε, ναι εμείς Κε ΤΡΑΜΠ, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, (το “παιδάκι” δηλαδή που μας έβαλαν για Π-Θ) παρακαλάγαμε τον Κομμουνιστή μαφιόζο και Συμμορίτη ΜΑΔΟΥΡΟ, να μας σώσει τάχα από τον οικονομικό όλεθρο, στον οποίον μας “έρριξαν”, για την υλοποίηση των σχεδίων τους οι… SOROS!..
 • Ποιόν; Αυτόν που έκανε την χώρα του ένα απέραντο… “STUDIO”, ένα “Πεδίο Μάχης των πολιτών της, πολίτες που όντας εδώ και καιρό τώρα πεινασμένοι, … δαρμένοι και σκοτωμένοι από την Χούντα του Μαδούρο, θυμίζουν πεινασμένα σκυλιά ή πεινασμένους πετεινούς που συγκρούονται μέσα σε κλουβιά, ενώ γύρω τους οι γκάγκστερς… στοιχηματζήδες φωνάζουν, βρίζουν και πλακώνονται για τον… σκύλο ή τον πετεινό που… στοιχημάτισαν! Μάλιστα ο εδώ Πρέσβης τους, αντί, όπως θα έπρεπε ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ κατά των ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, (λες και εμείς δεν έχουμε και ως “εν δυνάμει” μάλιστα αντίπαλο, την οιωνεί τ/δικτατορία), να απελαθεί από την ΜΗΤΕΡΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, (όπως θα είναι για πάντα η ΕΛΛΑΔΑ, ό,τι και να γίνει, ό,τι και να μας κάνουν οι κοσμοκυρίαρχοι), πήγε προσκεκλημένος στο θερινό… camp του… ΣΥΡΙΖΑ!..
 • ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ Κε ΠΡΟΕΔΡΕ, το ξέρω / -με και Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”! ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ! (Και επιτέλους διώξε τον Πρέσβη σου εδώ, αυτόν τον περίεργο τύπο των χρωματιστών… επαναστάσεων, λαών της ευρύτερης περιοχής μας! Αυτός είναι… “πορτοκαλής“!.. Κατάλαβες! Για άλλη μια φορά, λέω / γράφω και σε σένα, όπως είχα πει / γράψει και στον Μουσουλμάνο προκάτοχό σου:
 • Κέρδισε την ψυχή των Ελλήνων και θα ΝΙΚΗΣΕΙΣ / -ΤΕ στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΧΗ σου / -σας, ως Η.Π.Α.”! Σε κάθε άλλη περίπτωση ΘΑ ΧΑ-ΣΕΙΣ / -ΤΕ)!!! 
 •                                         Don’t you FORGET about the above remark, Mr President“!!!
 •                                        It is a very valuable… tip, only for you,..  for your eyes only!!!
 •              -/-
 • ω1  ω2
 • ω3

 

 • ω4ω5

 

 • ω6ω7
 • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ… ΑΡΚΑ Κε Τσίπρα! Αχαχαχαχαχαχα

 

 • ω8

 

 

 

 

-/-