Τί Συνέβη με τις 7 Χώρες του Κόλπου και το Κατάρ; Ανάλυση! (1)

Φίλοι μου!

Οι αργυρώνητοι και καλώς εξαγορασμένοι “φίλοι” / επικεφαλής Όργανα της (κακώς εννοουμένης) Παγκοσμιοποίησης” συνεχίζουν να πολεμούν πολλαπλώς τον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ!

– Είναι κάτι στο οποίο αναφερθήκαμε απ’ εδώ, και εκτιμώ πως πλήρως και σαφώς εξηγήσαμε το “γιατί”! Γράψαμε μάλιστα, με αποδέκτες που ξέρουν πολύ καλά, ότι ξέρουμε σε ποιούς απευθυνόμαστε, την ακόλουθη πρόταση: Αφήστε τον να κυβερνήσει!

–  Όλοι αυτοί οι… “συμμοριακοί – ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ στις χώρες τους (τουλάχιστον οι περισσότεροι απ’ αυτούς)  τύποι” συνεχίζουν να διχάζουν στο εσωτερικό των Η.Π.Α. την αμερικανική κοινωνία, αλλά και να υποστηρίζουν, όπως και να προβάλλουν στο εξωτερικό, την παγκόσμια, εξωτερική, παγκοσμιοποιημένη αμερικανική πολιτική ή παγκοσμιοποιημένη αμερικανική πολιτική παγκόσμιας κυριαρχίας, του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α., Χ. Μ. Ομπάμα, ο οποίος, με το χαμογελαστό, αλλά πονηρό και συνάμα άκρως υποκριτικό του ύφος, αιματοκύλισε τον κόσμο, (ιδιαιτέρως τη γειτονιά μας, Μ. Ανατολή και Β. – ΒΑ – ΒΔ Αφρική, κλπ), γεγονός πλέον που δεν επιδέχεται ουδεμιάς αμφισβητήσεως, ενώ παράλληλα το “έπαιζε”… φιλειρηνιστής (sic)! *

—————————————————————————————————————————————-

* Ο Χ. Μ. Ομπάμα ήλθε και στην χώρα μας, λίγες ημέρες πριν… αποστρατευτεί, (το ρήμα “αποστρατευτεί” προσέξτε), πούλησε”… Φιλελληνισμό, (όπως και – κυρίως -… Ανθρωπισμό), ενώ όλη του η πολιτική ήταν προδήλως, (αν όχι και προκλητικά), τουρκόφιλησχεδόν μέχρι του τέλους της θητείας του και του τ/στρατιωτικού “Κινήματος”, της 15-07-2016!

– Θυμηθείτε επίσης και την αισχρή ανθελληνική πολιτική, όχι απλώς της τουρκόφιλης, αλλά και ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑΣ των Τούρκων, Αμερικανίδος πρώην ΥΠΕΞ, Χίλαρυ Κλίντον!

ω

[Σας έχω γράψει εδώ, για την… Κα αυτή, η οποία πιστεύω ότι αρρώστησε … εγκεφαλικά και κυρίως ψυχολογικά, ότι “έπαθε” δηλαδή, μετά από το “κέρατο” και την ξεφτίλα του συζύγου της, με την Μόνικα ΛΕΒΙΝΣΚΙ, τον πεοθηλασμό της στον… Πρόεδρο και την κηλίδα, στο παντελόνι, του Μπιλ!..

Σήμερα, (και σχετικά με την Τουρκοφιλία των Δημοκρατικών” της προηγούμενης αμερικανικής… administration), απλώς να προσθέσω, ότι η Κα Κλίντον, της οποίας Δντρια του Γραφείου της ήταν μια άκρως αμφιλεγόμενη Μουσουλμάνα (!), κάνει “αγώνα”, (μέχρι και τώρα ακόμα), ώστε να σταματήσει την έρευνά του, ο Ειδικός Εισαγγελέας Ρ. Μιούελλερ, πρώην Α/”FBI, στο σκέλος της, το οποίο αφορά τις βρώμικες σχέσεις του πρώην συμβούλου “Εθνικής Ασφαλείας, του Αμερικανού Προέδρου, Τουρκόφιλου Στρατηγού ΦΛΙΝ, με τους Τούρκους, Τούρκοι, οι οποίοι -ουσιαστικά- τον είχαν στρατολογήσει, ενώ τον πλήρωναν, (πλήρωναν “τύποις” την – “για τα μάτια του κόσμου” – εταιρεία του ΦΛΙΝΦΛΙΝ Intel. Group), μέσω συνεργαζομένων με την ΜΙΤ, Τούρκων επιχειρηματιών, από τ/εταιρείες κυρίως του εξωτερικού! Φέρεται πχ ότι έχει λάβει 530.000 $ Η.Π.Α., από εταιρεία, στην Ολλανδία, του Τ/επιχειρηματία Αλπτεκίν, κλπ. Ακόμα, να μην μας διαφεύγει ότι, η Κα Κλίντον “κρύβεται” και πίσω από την προσπάθεια που καταβάλλουν σήμερα, (και μάλιστα μετά πάθους), ορισμένοι στις Η.Π.Α. να απομακρυνθεί ο ελληνικής καταγωγής, Επιτελάρχης του “Λευκού Οίκου”, ΠΡΙΜΠΟΥΣ, από τη θέση αυτή]!.. 

Οι πολιτικοί μας τέλος φίλοι μου, φάνηκε ότι είναι για τα… “πάταχτα”, σ’ αυτό το αναξιοκρατικό και βρώμικο, στις όποιες συναλλαγές του, ελληνικό Κράτος των αρχών του 21ου αι., στο οποίο μπορεί να γίνεις μέχρι και… Π-Θ, αν έχεις μέσον, όπως… παρίας και επαίτης, αν έχεις ακόμα και 10… δικτατορικά!.. Γιατί; Διότι “το είδαμε και το ακούσαμε και αυτό”! Ποιό; Τον ΠτΔ μας, τον Κο Παυλόπουλο, της… Παθητικής Άμυνας, (ίσως εκφραστή, αν όχι οπαδό, αυτής της νεότερης έκδοσης, της γνωστής, από την Οθωμανοκρατία στην χώρα μας, φράσης, “σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω”), να λέγει στον πρώην Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, μακάρι και ο Πρόεδρος Τραμπ να ακολουθήσει την πολιτική Ομπάμα!..

– Στον Μπάϊντεν! Μάλιστα αγαπητοί, σ’ έναν “στα λόγια”… Φιλέλληνα και διπρόσωπο πολιτικό, ο οποίος έπλεκε πχ ύμνους στους Ε/Κ, όντας στα “Ελεύθερα” της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά πήγαινε στα “Κατεχόμενα” και τους έβριζε, στους Τ/Κ και ο οποίος Μπάϊντεν μας επισκέφτηκε προσφάτως, ως… συνταξιούχος, για… εκδρομούλα ή για παροχή… κατευθύνσεων και οδηγιών στους Έλληνες παγκοσμιοποιημένους πολιτικούς μας, ή και για τα δύο!..

–  Ω Θεέ μου, τί έμελλε να ζήσει η Ελλάδα, τί έμελλε να ζήσουμε ως λαός, στους χαλεπούς αυτούς… νεο-καιρούς! Σώσε μας “Κύριε των Δυνάμεων!..

————————————————————————————————————————————–

– Συνεχίζοντας όμως, πάμε τώρα γρήγορα” να εξετάσουμε, τί ακριβώς έκανε ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ, στο ίδιο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, στους πρώτους 6 μήνες της διακυβερνήσεώς του, (Ιαν. 2017 – Ιούν. 2017), ως Πρόεδρος, των Η.Π.Α.:

   α. Επανέταξε ή (στη… δημοτική) “έφτιαξε” και πάλι, τις σχέσεις των Η.Π.Α. με το Κράτος του Ισραήλ, που τόσο πολύ, (όσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, όταν μιλάμε για Η.Π.Α. και Ισραήλ), είχαν προσβληθεί επί διακυβερνήσεως Κλίντον και κυρίως (!) επ’ αυτής, του Χ. Μ. Ομπάμα!

[Να μην ξεχνάμε ότι, επί Ομπάμα, φτάσαμε στο σημείο να δούμε τον Διεθνή Εβραϊσμό και τους επικεφαλής του, ήτοι -κυρίως- τους “Κυβερνήτες” του ΜΕΓΑΛΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ- ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, όπως και αριθμό Εβραίων διανοουμένων ή “διανοουμένων”, να πολεμάνε το ίδιο το Κράτος τους, (σημειώνω, το ότι κανείς σχεδόν απ’ αυτούς δεν ζει στο Ισραήλ), να πολεμάνε τα συμφέροντα και τα “θέλω”, των ίδιων τους των συμπατριωτών]!..

Ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ τόνισε(!) πως θα στηρίξει το Ισραήλ, (έθεσε, μεταξύ των άλλων, και μπράβο του, έως και θέμα μεταφοράς της αμερικανικής Πρεσβείας, από το Τελ – Αβίβ, στα Ιεροσόλυμα, στην ιστορική πρωτεύουσα των Ισραηλινών, όταν “οι συνθήκες το επιτρέψουν”, όσο μπόρεσα να αντιληφθώ από τα λεγόμενά του, μια μεταφορά που σημαίνει πολλά…), αμερικανική στήριξη που προοπτικά δεν μπορεί παρά να ωφελήσει την υπερατλαντική μεγάλη δύναμη και τον Τραμπ που κυβερνά τις Η.Π.Α., από τον Ιαν. του 2017, μέσα σε συνεχείς παγίδες, που του στήνουν οι συμπατριώτες του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, αλλά και αριθμός Ρεπουμπλικανών, ελεγχομένων από τους “Διεθνείς Εβραίους“, της αμέσως προηγουμένης… παραγράφου!..

– Τί πιο έξυπνο, κατ’ ελάχιστον (!), ως “κίνηση”, αυτό που έκανε ο Τραμπ, αφού οι Εβραίοι κυβερνούν τον Κόσμο οικονομικά, και άρα και… γενικώς, τον Πλανήτη μας!..

– Αυτή ήταν και η ΒΑΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ “ΚΙΝΗΣΗ” του Τραμπ, δηλαδή η επανάταξη, η επανασύνδεση και ο ορθός επαναπροσδιορισμός των Αμερικανο-Ισραηλινών σχέσεων, “κίνηση” που καθόρισε ό,τι ακολούθησε, ό,τι ζούμε σήμερα, [και ασφαλώς και ό,τι θα ακολουθήσει – ΔΙΕΘΝΩΣ (!) -], όπως εκτιμούμε!

Ω

                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ – Π-Θ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

– Πιστεύω / – ουμε σθεναρά ότι ό,τι συμβαίνει σήμερα πχ στη Μ. Ανατολή, στον Περσικό Κόλπο, κλπ, αλλά και ό,τι θα συμβεί, (τουλάχιστον στο άμεσο / “ορατό” μέλλον), είναι στρατηγική άρτι αποφασισθείσα (μέσα στο τελευταίο εξάμηνο), μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών, (με βάση και τις μυστικές πρόνοιες της Συνθήκης της Λωζάννης”, του Ιουλίου, του 1923, των οποίων την υλοποίηση θα επιδιώξουν ή -κατά μερικούς- επιδιώκουν ήδη, οι Αμερικανο-Βρετανοί και τα λοιπά… “αδέλφια” τους, ήτοι η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία, μαζί με τους συμμάχους τους, τουλάχιστον με τους περισσότερους απ’ αυτούς), στρατηγική, η οποία ευελπιστεί να οδηγήσει σε έναν ειρηνικότερο κόσμο, αλλά και στο να εξυπηρετήσει βεβαίως, τα όποια σημερινά αμερικανο-βρετανο-ισραηλινά συμφέροντα ή κατ’ επέκταση, τα λεγόμενα δυτικά συμφέροντα!..

[Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πολύ ορθή σκέψη / επιθυμία Τραμπ, για παρουσία του υφισταμένου ΝΑΤΟ και(!) στη Μ. Ανατολή ή κυρίως (ως εναλλακτική λύση), η σκέψη του Προέδρου για τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού, τύπου ΝΑΤΟ, του λεγόμενου Αραβικού(!) ΝΑΤΟ, (πρόπλασμα του οποίου, εκτιμώ πως ήδη υπάρχει, από τις ενεργούσες στη Μ. Ανατολή (Συρία – Ιράκ) “Δυνάμεις του Συνασπισμού”), κάτι που -προς στιγμήν- φαίνεται ότι κρίθηκε ανεπίκαιρο].

Βασικός Φάρος της παραπάνω συμφωνηθείσης Α – Ι στρατηγικής, (Τραμπ – Νετανιάχου), οφείλουμε να το αναφέρουμε, αφού αποτελεί βασικό πραγματικό δεδομένο και στοιχείο απολύτως απαραίτητο στην ανάλυσή μας, είναι το σχέδιο για τη δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ”, ένα σχέδιο, το οποίο φέρεται ότι εκπονήθηκε το 1980 και επίσης, πως έχει ήδη εισέλθει στην τελευταία του στροφή!.. 

– Αυτό ακριβώς είναι και το άκρως επικίνδυνο σημείο (!!!) για την χώρα μας, τη δόλια Ελλάδα, αφού το σχέδιο για το Μ. Ισραήλ, σας έχω / -με αναφέρει εδώ, από την αρχή ακόμα του “σάϊτ” μας, πως φέρεται ότι περιλαμβάνει Ισραηλινά “προωθημένα” σύνορα (όχι εδαφικά, τουλάχιστον αρχικά, αλλά “σύνορα πρώτιστης Ισραηλινής επιρροής”) προς ΒΔ, έως τη Θεσσαλονίκη και Δ. από την Κύπρο, μέχρι και την Κρήτη.

– Ήταν τυχαία, νομίζατε, τα λεγόμενα των τελευταίων 20 περίπου ετών, περί “Θεσσαλονίκης Πρωτεύουσας των Βαλκανίων, περί “Θεσσαλονίκης των Εβραίων, ήταν τυχαίοι οι διορισμοί εβραϊκής καταγωγής Καθηγητών και Καθηγητριών, σε Παν-μια της Θεσσαλονίκης, η προβολή έργων, σχετικών με τη Θεσσαλονίκη, Παν-κών “Δασκάλων” εβραϊκής καταγωγής, όπως πχ της Κα Μόλχο, κλπ, η διενέργεια συνεδρίων για την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης”, η προβολή του εβραϊκού της στοιχείου, μέσα στους αιώνες, τα περί αποκοπής της Μακεδονίας μας, από τον ελληνικό κρατικό κορμό, η δημιουργία της πΓΔΜ, κλπ; Όχι βεβαίως!..

– Ομοίως! Τί νομίσατε; Ήταν άσχετα με τους μακρόπνοους σχεδιασμούς των Ισραηλινών, τα όσα ακούμε, κυρίως τελευταίως, περί ανεξαρτησίας της Κρήτης, τα events” (sic), με τη… σημαία της, που την είδαμε να… κυματίζει στο “Παγκρήτιο” Στάδιο, σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά και σε διαδήλωση αγροτών στην Αθήνα, όπως και στην Κρήτη; Όχι βεβαίως, αγαπητοί αναγνώστες!

(Για την… “ανεξαρτησία” της Κρήτης μας έχουν… ενδιαφερθεί, παλαιότερα η VODAPHONE και εσχάτως η αεροπορική εταιρεία Ryan Air , με την προβολή της υπόψη σημαίας, σε διαφημίσεις τους).

Τα όποια εκπονούμενα σχέδια είναι ή οφείλουν να είναι… πολυεπίπεδα, πολυσχιδή και περιέχοντα κυνήγι” πολλών δευτερευόντων στόχων / ΑΝΣΚ, που υποβοηθούν στην υλοποίηση του κάθε φορά κυρίου / πρωτεύοντος ΑΝΣΚ, του κάθε σχεδίου!

– Εδώ, αναφέρομαι αυστηρά, μόνον στα ελληνικού ενδιαφέροντος, φερόμενα ως μέρη του σχεδίου, ενώ αντιπαρέρχομαι τις περί του Αιγαίου φερόμενες ως πρόνοιες του ισραηλινού σχεδίου, καθώς και τα περί “25ου Μεσ/νού”, αφού σας έχω “κουράσει”, με τις συνεχείς αναφορές μου, σ’ αυτά τα θέματα, τα οποία όμως να μην διαλάθουν της προσοχής σας, ποτέ)!

Ό,τι ακολούθησε λοιπόν, μετά και από την επίσκεψη Τραμπ στο Ισραήλ, ήταν ό,τι ακριβώς αυτός συμφώνησε με τον Νετανιάχου, ό,τι συμφωνήθηκε να εφαρμόσουν από κοινού οι 2 χώρες στο πεδίο! (Η αρχική επίσκεψη Τραμπ στη Σ. Αραβία ήταν σε γνώση του Ισραήλ και έπρεπε να προηγηθεί, αφού στο Ισραήλ μετά ακολούθησε, όπως εκτιμώ, η τελική και επίσημη έγκριση του -νέου- Α-Ι σχεδίου)!

– Τί είχαμε λοιπόν μετά ή αν θέλετε, τί άλλο έκανε μέχρι σήμερα ο Τραμπ, στην εξωτερική του πολιτική;

  β.  Τα έβαλε” ουσιαστικά με την Γερμανία και τους… συνοδοιπόρους της στην Ευρώπη, αφού η ΕΕ “κτυπά”, (κυρίως τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία ο Νετανιάχου κυβερνά το Ισραήλ), το εξωτερικό κυρίως εμπόριο του Ισραήλ, συκοφαντεί ή καλύτερα το δυσφημεί, ως Κράτος, με πολλούς τρόπους, κλπ, (θυμίζω εδώ και τα BDS, των Η.Π.Α., του Χ. Μ. Ομπάμα), και όλα αυτά τα έκανε και τα κάνει η Ευρώπη, διότι κυρίως διαφωνεί με την ασκούμενη πολιτική του Ισραήλ, στη Μ. Ανατολή, μια πολιτική “καθαρά” πατριωτική και όχι… “ενδοτική” ή έστω “ελαστική”, κυρίως προς τους Παλαιστινίους, όπως θα ήθελαν, για τους δικούς τους λόγους οι Ευρωπαίοι! (“Πάτε πίσω” εδώ, χρονικά, και διαβάστε ξανά το άρθρο μου / μας, για το BREXİT).

  Έτσι, ως απόρροια της συνειδητής σύγκρουσής του με την ΕΕ, ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ:

       (1) Έδειξε στην Ευρώπη και στους ηγέτες της, [και στη συνάντησή του με αυτούς στις Βρυξέλλες, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής” του ΝΑΤΟ, (όπου ξαναζήτησε από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να συνεισφέρουν οικονομικά, με βάση τις κείμενες συμφωνίες τους με τον Οργανισμό, “να μην ποιούν την νήσσαν” και να μην περιμένουν τα πάντα από τις Η.Π.Α. στο θέμα αυτό),  και στην αλληλο-συνάντησή τους μετά στην Ιταλία, στο πλαίσιο των “G7, εκεί όπου συζητήθηκε και μόνον, το ζέον αντικείμενο της διεθνούς “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά και με την ορθότατη απόφασή του να αποχωρήσουν οι Η.Π.Α., από τηνΚλιματική Συμφωνία, στάση – απόφαση, για την οποίαν τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά, ελεγχόμενα από την “Παγκοσμιοποίηση”, (ας το γράψω έτσι αυτήν  την φορά), ΜΜΕ, τον κατασυκοφάντησαν), έδειξε λοιπόν το ποιός θα έχει πλέον το “πάνω χέρι στην εξωτερική πολιτική της Δύσης στον Κόσμο, λέγοντας στους Ευρωπαίους “και αν σας αρέσει“, όπως λέμε, βάζοντας έτσι νέους κανόνες στις Α – Ευρωπαϊκές σχέσεις και αναγκάζοντας τον Γερμανό ΥΠΕΞ και Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ, να πει, μετά απ’ όλα αυτά, αποδεικνύοντας πως είναι πολιτικά ΛΙΓΟΣ, αν όχι πολιτικά ΑΣΧΕΤΟΣ και… ΗΛΙΘΙΟΣ, πως η Ευρώπη θα ενδιαφερθεί η ίδια πλέον για την άμυνά της”, υποννοώντας τη δημιουργία “Ευρωπαϊκού Στρατού, (κάτι που ακούω τα τελευταία τουλάχιστον… 20 χρόνια, αλλά πάντα όλοι στην Ευρώπη καταλήγουν στο να παρακαλάνε τις Η.Π.Α.), βάζοντας έτσι και δουλειά / έργο, στον… Στρατηγό Κωσταράκο, τον Έλληνα Αρχηγό του ανύπαρκτου… Ευρωπαϊκού Στρατού! Αχαχαχαχαχαχαχα.

(Θυμίζω ότι την αντι-Ισραηλινή πολιτική της Ευρώπης, ουσιαστικά κατεύθυναν, μέχρι και επί Ομπάμα, οι… αριστεροί – παγκοσμιοποιημένοι “Διεθνείς Εβραίοι”, μαζί με τους εντολοδόχους τους, τα Όργανά τους**, ήτοι τους πολιτικούς και οικονομικούς επικεφαλής των Κρατών της ΕΕ, όπως και της ίδιας της Ένωσης,  οι οποίοι πολέμησαν τα ίδια τους τα αδέλφια στο Ισραήλ, έναν ηρωϊκό πράγματι λαό, κυρίως -εκτιμώ- για το κέρδος, όπως σας έχω και άλλες φορές απ’ εδώ αναφέρει).

—————————————————————————————————————————————–

** Χωρίς οποιαδήποτε συνωμοσιολογική διάθεση, ούτε καν με κακή πρόθεση, αλλ’ αντιθέτως με διάθεση θετικής κριτικής και μόνον(!), δεν θα σας θυμίσω πχ τον πολυ – αναφερθέντα εδώ Διεθνή Εβραίο” SOROS ή άλλους του… επιπέδου του, αλλά θα σας θυμίσω, ενδεικτικώς, ότι οι παρακάτω πάρα πολύ γνωστοί… Κοι, πρώην και νυν μεγαλόσχημοι της ΕΕ, είναι όλοι τους τέκτονες, (κάποιοι εξ αυτών και εβραϊκής καταγωγής), και πέστε μου εσείς μετά, αν και αυτό είναι τυχαίο! Ποιοί; 

Αναφέρομαι φίλοι μου (και μόνον παραδειγματικά), στους Κους Μπαρόζο (τώρα στην “Goldman Sachs”), Ρομπάϊ, (“αντίο σας”), Σουλτς, (υποψήφιο Καγκελάριο Γερμανίας, με τους Σοσιαλιστές), Ντάϊσενμπλουμ, (θέλει συστάσεις αυτός;), Τουσκ, Τόμσεν (ο ψηλός Δανός του “ΔΝΤ”), κλπ, αλλά και στους δικούς μας… Γαβρόγλου(!), Δένδια(!), Παυλόπουλο(!), Βουλγαράκη (θα διαδεχθεί άραγε τον… Καμίνη, στο Δήμο Αθηναίων; / Είδατε πως αν είσαι Τέκτονας, ποτέ δεν χάνεσαι;), Ε. Βενιζέλο, (φέρεται ότι είναι “Ροταριανός”), Δ. Αβραμόπουλο, (και αυτός φέρεται ότι είναι “Ροταριανός” και αγαπημένος του πρώην Ολλανδικού Βασιλικού ζεύγους), κλπ, κλπ, κλπ…

—————————————————————————————————————————————-

– Συνεχίζοντας:   

         (2)  Πήρε εκδίκηση” από τους Ευρωπαίους  και για το Ισραήλ, ένα Ισραήλ που τόσο υπέφερε, από την αντι-Ισραηλινή ευρωπαϊκή πολιτική, των τελευταίων χρόνων! (Μέχρι και συνέδρια έκαναν πχ οι Γάλλοι στην χώρα τους και καταδίκαζαν το Ισραήλ, λειτουργώντας τελείως μεροληπτικά υπέρ των Παλαιστινίων, ακόμα και υπέρ αυτών, της τρομοκρατικής Οργάνωσης ΧΑΜΑΣ). 

 γ.  Έκλεισε (με τη σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ) τη γνωστή εξοπλιστική, και όχι μόνον, συμφωνία μαμούθ” με τη Σ. Αραβία, συνολικού κόστους, όσο το σημερινό ελληνικό εξωτερικό χρέος, δηλ. 320 δις Ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω, ενώ το κόστος του εξοπλιστικού μέρους της συμφωνίας, ανέρχεται περίπου σε 120 δις Ευρώ. Ο βασικός αμερικανικός στόχος ήταν να μπει “φρέσκο χρήμα” στις Η.Π.Α., αλλά και να ουδετεροποιηθούν, (κατ’ ελάχιστον), οι “Διεθνείς Εβραίοι”, οι οποίοι, ως γνωστόν, ελέγχουν και το εργοστασιακό / βιομηχανικό εξοπλιστικό αμερικανικό κατεστημένο, όπως και το διεθνές “εμπόριο όπλων”, αφού θα έκλεινε / κλείσει το στόμα τους το χρήμα που θα λάβουν από την υπόψη πώληση, με αποτέλεσμα έτσι, να βοηθηθεί πολιτικά το Ισραήλ, (που εφεξής δεν θα “κτυπιέται” από τους πανίσχυρους δικούς του”, στην αμερικανική Ήπειρο, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο).

Η συμφωνία όμως αυτή των Η.Π.Α. έκλεισε με τους Σ. Άραβες, με τους όρους ότι:

  – Θα αλλάξει πλήρως η στάση τους, σε σχέση με τον ISIS”, που μέχρι τώρα στήριζαν,

 – Θα κτυπηθεί” το Κατάρ που πολλαπλώς (κυρίως βεβαίως οικονομικά) στήριζε τον “ISIS” και τον στηρίζει, (και επομένως έμμεσα θα προσβληθεί και η σημερινή αντι- Αμερικανική Ερντογανική Τουρκία, παρά τις καλές, μέχρι σήμερα, Σ. Αραβο-Τουρκικές σχέσεις, μια Τουρκία που έχει άριστες σχέσεις με το Κατάρ, σε όλα τα επίπεδα, ενώ θα τεθούν, ως φυσικό επακόλουθο όλων αυτών, υπό αναθεώρηση και οι Ρ-Τ σχέσεις, τουλάχιστον από ρωσικής πλευράς).

tweet emir of Katar

                         Το πρόσφατο, δια “TWEET”, “Καταριανό επίσημο καλοσόρισμα” των ΤΕΔ, στο Κατάρ.

 – Θα στοχοποιηθεί το Ιράν, στο οποίο θα πρέπει να δημιουργηθούν μείζονα εσωτερικά προβλήματα, με Σ. Αραβική προσπάθεια και… μέριμνα, (ήδη είχαμε 3 τρομοκρατικές επιθέσεις, ουσιαστικά αυτοκτονίας”, του “ISIS”, στην Ιρανική Βουλή, στο Μαυσωλείο του Αγιατολλάχ Χομεϊνί και ρίξιμο οξέως σε περαστικούς, από διαφεύγοντα μοτοσυκλετιστή).

 – Θα συνεχισθούν οι άριστες (για 1η φορά ιστορικά) Σ. Αραβο – Ισραηλινές σχέσεις, των τελευταίων ετών, όπως και οι επίσης άριστες Αιγυπτιο – Σ. Αραβικές σχέσεις, της αυτής περιόδου. (Επίσης, για 1η φορά ιστορικά)!

  – Τέλος, οι Σ. Άραβες θα υποστηρίξουν και τους Κούρδους, και της Συρίας και του Ιράκ και αυτούς της Τουρκίας, Κούρδοι που στη Συρία, θα καταλάβουν και την… πρωτεύουσα του “ISIS”, την Ράκκα, (οι περισσότεροι των 50.000 τρομοκρατών του “ISIS”, της Ράκκα, φέρεται ότι ήδη τους άφησαν οι Κούρδοι να διαφύγουν, προς την Παλμύρα, με πιθανή τελική συνέχεια τη Σ. Αραβία), οι Κούρδοι του Μπαρζανί θα αποφασίσουν για την ανεξαρτησία τους, (Σεπ. 2017 / διάβαζε πιο κάτω), ενώ οι Κούρδοι της Τουρκίας ήδη έλαβαν εντολή και αύξησαν τις επιθέσεις τους σε τ/στρατιωτικούς στόχους, κάτι που είναι εμφανές, σε όποιον παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία και τη συμπεριφορά” του “ΡΚΚ“, τα τελευταίο χρονικό διάστημα. Ας μην μας διαφύγει και η δυναμική επανεμφάνιση του “PJAK”, του Ιρανικού δηλαδή PKK”, (ας το πούμε έτσι), το οποίο δραστηριοποιείται στο Δ. Ιράν! Να προσθέσω / -με επίσης, πως οι Αμερικανοί ήδη έχουν στήσει Κουρδικό στρατό στη Συρία, στα μέλη του οποίου φέρεται ότι “έκοψαν” μισθό από 400, έως 1400 $ Η.Π.Α., ενώ και στις οικογένειες των νεκρών Κούρδων, φέρεται ότι “έκοψαν” εγγυήσεις 60.000 $ Η.Π.Α.! Η συνεργασία Η.Π.Α. – Κούρδων Συρίας (“YPG” – “PYD”) αριθμεί πλέον 3 χρόνια! (Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, ας “διαβάσουν” τον Δκτη του “YPG” Νεσρίν Αμπντιουλλάχ, και τον Δκτη των “Δημοκρταικών Δυνάμεων Συρίας”, Νασίρ Χάτζι Μανσούρ). 

– Όλα αυτά αποφασίσθηκε να γίνουν με όχημα, τη δημιουργία κοινού μετώπου, των χωρών του Κόλπου και της Αιγύπτου, κατά του Κατάρ. Ο Συνασπισμός των χωρών του Κόλπου, κατά του Κατάρ, περιλαμβάνει τις χώρες Σ. Αραβία, Μπαχρέϊν, Κουβέϊτ, Υεμένη, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα / ΗΑΕ και την Αίγυπτο.

– Όλες αυτές οι χώρες ήξεραν και είχαν προσυμφωνήσει (με τις Η.Π.Α.) σε ό,τι έλαβε χώρα, αφού ό,τι συνέβη, δεν έγινε ως “Κεραυνός εν Αιθρία”!

– Το Κατάρ επίσης, είχε και έχει, οικονομικά, “μπει στην… μύτη”, μέχρι και της Βασίλισσας της Αγγλίας, αλλά και γενικώς έχει “μπει σε… μύτες” πολλών στη Δύση!..

– Άρα, ένας επιπλέον στόχος των Αμερικανών και Ισραηλινών ήταν και είναι, μέσω της συμφωνίας, και η μείωση της οικονομικής δύναμης του Κατάρ, μέχρι του σημείου, που να ελέγχεται εφεξής από τη Δύση, η Καταριανή οικονομία.

– Να πούμε εδώ ακόμα πως, πρόσφατα Κατάρ και Ιράν συμφώνησαν, ώστε να εξορύξουν από κοινού αναβρεθέν ενεργειακό κοίτασμα στον Περσικό, όπως εκτιμώ ερήμην της Δύσης ή αν όχι ερήμην, σίγουρα του Κατάρ μη συμφωνούντος στην ανάμειξή της, κάτι που το κρατίδιο αυτό, (μικρότερο σε έκταση από την Πελοπόννησο), έπρεπε να ξέρει ότι θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων – συνεπειών προς αυτό, από τους Κοσμοκράτορες, οι οποίοι έχουν -να θυμίσω- και δική τους αμερικανική στρατιωτική βάση στο μέρος αυτό της γης!

– Οφείλω επιπλέον, να θυμίσω ότι:

   – Η Σ. Αραβία:

     (1) Ήταν η βασική αιτία του πολέμου, ο οποίος διεξάγεται στη Συρία, από το 2011, έως σήμερα!

– Η Σ. Αραβία, της οποίας -προσέξτε – τα ενεργειακά, προς πώληση / προς εξαγωγή, αποθέματα στερεύουν επικίνδυνα, προσεγγίστηκε από ενεργειακούς αμερικανο-εβραϊκών συμφερόντων κολοσσούς των Η.Π.Α., με σκοπό να τους πείσουν, (κάτι που κατάφεραν), να μην κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, για να μεταφέρουν τα πετρέλαιά τους, (κυρίως αυτά), αλλά να τα μεταφέρουν, για λόγους ταχύτητος,  δια της Μεσογείου και συγκεκριμένα δια της Συρίας!

[Η αλήθεια όμως, πίσω από την αμερικανική αυτή πρόταση, ήταν η κυρίως επιθυμία του Ισραήλ να εμπλακεί μ’ αυτόν τον τρόπο στα “εσωτερικά ενεργειακά θέματα”, των Σ. Αράβων, στο πλαίσιο του σχεδίου του να αποτελέσει, όπως έχουμε πολλές φορές απ’ εδώ πει, τον “ενεργειακό γίγαντα” της περιοχής, που θα πουλάει ενέργεια, (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) σε Ευρώπη και Ασία, αλλά και σε Αφρική, μέχρι το 2030! (Ο Ι/Π-Θ Νετανιάχου, μόλις επέστρεψε από περιοδεία του σε τουλάχιστον 20 αφρικανικές χώρες)]!

– Οι Σ. Άραβες πείστηκαν λοιπόν και ζήτησαν πράγματι από τους Σύρους του Άσαντ άδεια, κλπ, αυτοί όμως αρνήθηκαν και έτσι οι Σ. Άραβες “άναψαν το φυτίλι”!..

– Ασφαλώς το Ισραήλ ήθελε και θέλει, για λόγους της δικής του ασφαλείας, και τη δημιουργία “κρατών – μαξιλαριών”, εκεί όπου απειλείτο και απειλείται ή εκεί απ’ όπου δύναται να απειληθεί, όπως πχ από τη Συρία και από το Ιράκ!

– Έτσι, με τον “Συριακό”, (αρχικώς εμφύλιο και μετέπειτα “διεθνή πόλεμο”), οι Ισραηλινοί πέτυχαν και τη δημιουργία πολύ στενών φιλικών, για 1η φορά, σχέσεων, με το Νο “1” του Αραβικού κόσμου κράτος, αυτό της Σ. Αραβίας, (θυμίζω απλώς το γνωστό Αραβικό μίσος, προς τους Ισραηλινούς), τον εισοδισμό τους στα εσωτερικά της Σ. Αραβίας, κυρίως στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα, αλλά και την, “αργά ή γρήγορα”, δημιουργία νέων “προστατευτικών κρατών ή -έστω- κρατιδίων μαξιλαριών”, Β. και ΒΑ του, όπως σε Συρία και σε Ιράκ!

[Πχ Όπως έχουμε πει, (θα θυμάστε τί λέγαμε απ’ εδώ στον Φιντάν και στον ΡΤΕ, αλλά δεν μας άκουσαν και “θα το πληρώσουν”, (εδώ δεν άκουσαν ούτε και επιφανείς “δικούς τους”, όπως πχ τον συγχωρεμένο δημοσιογράφο και αναλυτή Μ. Α. ΜΠΙΡΑΝΤ) και ενεπλάκησαν στη Β. Συρία, έστω και βάζοντας μπροστά άλλους, όπως πχ τον “ISIS” και τους λιγοστούς Τουρκμένους παλαιότερα ή το “Στρατό της Συριακής Αντιπολίτευσης”, τώρα),  θα δημιουργηθεί στη Β. Συρία, αρχικά “Κουρδικός Διάδρομος” (ουσιαστικά “ενεργειακός”, υπό Ισραηλινό έλεγχο) και προοπτικά Κουρδικό κρατίδιο, στο έδαφος της σημερινής Συρίας, η οποία φέρεται ότι τελικά θα διασπαστεί σε 3 ή 5 μέρη – κομμάτια / Θα τα ξαναθυμηθούμε, κάποια άλλη στιγμή!.. (Ήδη έχουμε το… πρόπλασμά του, με τα σχηματοποιημένα 3 Κουρδικά “Καντόνια”)!

– Θυμίζω εδώ επίσης, ότι, στα τέλη του 2017, θα διεξαχθεί στο Β. Ιράκ και συγκεκριμένα στο “κουρδικό Μπαρζανικό κράτος” δημοψήφισμα, (αναμενόταν από καιρό), με το ερώτημα της ανεξαρτησίας του από το Ιρακινό κράτος, το κράτος της συγχωρεμένης Βρετανίδος πράκτορος και… νονάς του,… Γερτρούδης ΜΠΕΛ! (Το Ιράκ φέρεται, όπως είναι γνωστό, ότι θα διασπαστεί σε 3 μέρη, ήτοι στο Βόρειο Κουρδικό σουνιτικό κομμάτι, στο Αραβικό σουνιτικό στο Κέντρο του και στο Αραβικό σιϊτικό, στο Νότο)].

– Βλέπουμε λοιπόν ξανά, πως τίποτα σε ένα σχέδιο δεν είναι μόνο του, δεν είναι ανεξάρτητο και απλό, αλλά πως συνυφαίνεται με πολλά άλλα θέματα! Έτσι, ας καταλάβουμε πια(!), πως τα πάντα που βιώνουμε ως κοινωνίες στην εποχή μας, είναι πολύμορφα, πολυσχηματικά, πολύπλοκα (που όμως, τις περισσότερες φορές, απαιτούν απλές λύσεις) και πολυδιάστατα και πως επιλύονται, ως θέματα / ως προβλήματα, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, εξεταζόμενα κατά μόνας ή κατά κατηγορία ή και όλα μαζί (ελάχιστες φορές βεβαίως αυτό), και σίγουρα σε βάθος χρόνου, κάτι που απαιτεί την αναδιαμόρφωση των όποιων εκπονηθέντων σχεδίων, μια αναδιαμόρφωση που συνήθως επιβάλλει η μέσα στον χρόνο αλλαγή δεδομένων, παραμέτρων, συνθηκών, κλπ, χωρίς όμως ΠΟΤΕ(!) να αλλάζει ο πρωτεύων ΑΝΣΚ!..

     (2) Πρόσφερε χρήμα, εξοπλισμό, εκπαίδευση, και κυρίως προστασία στον “ISIS” και τώρα θα τον χρησιμοποιήσει ανάλογα, ήτοι απορριπτικά προς τη “διεθνή κοινότητα” (θα αποκυρήσσει παντού και πάντα την τρομοκρατία του “ISIS”), επιθετικά προς το Ιράν, με όποιον τρόπο μπορεί και πάντα “κρυφίως”, και όπου αλλού -κατά περίπτωση- απαιτηθεί! Καταλάβατε!.. (Θυμίζω ότι ακριβώς τέτοια στάση είχε και η Τουρκία, όπως τώρα και το Κατάρ, μια Τουρκία που )

– Δεν θέλω να μπω σε “συζήτηση” (δεν γράφω τη λέξη της σειράς, “συνωμοσιολογία”), για τους γεννήτορες του “ISIS”, για το αν δηλαδή “από πίσω” του είναι οι Αμερικανοί του Ομπάμα ή οι Ισραηλινοί (θυμάστε εκείνον τον λογότυπο που σας είχα / – με παρουσιάσει) ή οι Σ. Άραβες! Κρατείστε” όμως φίλοι μου πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ(!) – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, που να μην έχει “από πίσω” της, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ“!!! Αυτό μας / σας αρκεί!

     (3) Έφτιαξε” τις σχέσεις της και με την Αίγυπτο, του Στρατάρχη Σίσι! (Περιμένουμε να δούμε, αν τελικά η Αίγυπτος θα τις πουλήσει εκείνο το νησάκι της στην Ερυθρά Θάλασσα ή απλώς το όλο θέμα ήταν μια αιγυπτιακή εξαγγελία, στο πλαίσιο της χαράς των Αιγυπτίων, για την χρυσοφόρο γι’ αυτούς συμφωνία, που υπέγραψαν πέρυσι με τους Σ. Άραβες! Να θυμίσω στο σημείο αυτό, πως η Σ. Αραβική πετρελαϊκή εταιρεία – “ενεργειακός γίγας” – “ARAMCO”, με παρέμβαση του Προέδρου Τραμπ, άρχισε ήδη και πάλι να πουλάει πετρέλαιο στην Αίγυπτο, ενώ και η Αίγυπτος, από την πλευρά της, θα στηρίζει πολιτικο-στρατιωτικά, ακόμα περισσότερο, το… Ισραήλ, κάτι που ήταν το… αντίδωρο που όφειλε να δώσει, μετά από το “αίτημα – όρο” των Η.Π.Α., προς αυτήν)!..

– Μετά από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα φίλοι μου, σχηματίστηκαν, όπως ήταν φυσικό, 2 αντίπαλα μέτωπα, 2 αντίπαλα στρατόπεδα, τα οποία έχουν ως… “συμμαχίες”, πολλές “τρύπες”, πολλές “διαφορές”!.. (Πχ τις αντίπαλες σχέσεις κρατών που βρέθηκαν στο ίδιο μέτωπο, όπως πχ της Τουρκίας και της Ασαντικής Συρίας, τις θρησκευτικές διαφορές, όπως αυτές πχ των Σουνιτών με τους Σιϊτες, όπως πχ είναι η σχέση Τούρκων και Ιρανών, κλπ / Δείτε παρακάτω τα 2 “μέτωπα”)!

Το πρώτο και (πιο) “ΙΣΧΥΡΟ”(!) μέτωπο περιλαμβάνει τα κράτη:

  • Η.Π.Α. (Βρετανία και λοιπά “αδέλφια” τους) – Σ. Αραβία – Ισραήλ – Αίγυπτος – Ιορδανία – Λοιπές χώρες του Κόλπου (Ομάν, Μπαχρέϊν, Κουβέϊτ, Υεμένη, ΗΑΕ) – Κούρδοι (Β. Συρίας + Β. Ιράκ) – Συριακή Αντιπολίτευση

–  Το δεύτερο και (πιο) “ΑΣΤΑΘΕΣ”(!) μέτωπο περιλαμβάνει τα κράτη:

  • Κατάρ – Τουρκία – Ιράν – Ασαντική Συρία – [(+ Σιϊτική Τρομοκρατική Οργάνωση Χιζμπολλάχ /Λιβάνου) + Τζιχαντιστές Α. Λιβύης + “ISIS”].

  – Είναι άγνωστες ακόμα και σίγουρα “μη εκδηλωθείσες” οι θέσεις – στάσεις, επί του θέματος, κυρίως της Ρωσίας,

[εκτιμώ πως δύσκολα θα εκδηλώσει “ανοικτά” στάση, τουλάχιστον τώρα, στην αρχή της σύγκρουσης, αφού όσο και “βαρείς” πνευματικά διπλωμάτες να διαθέτει, πιστεύω ότι αυτοί θα αντιληφθούν ότι θα πρέπει να επανακτιμήσει η χώρα τους τις σχέσεις της, με όλα τα παραπάνω κράτη, και στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα, με βάση πάνα το δικό της σχέδιο, για κυριαρχία στο “Μέσον της Γης”, (έχουμε πει εδώ, τί θέλει και πώς θα ενεργήσει τελικά η Ρωσία), ενώ τελικά εκτιμώ πως θα βρεθεί στο αντίπαλο των Η.Π.Α. στρατόπεδο! Πιστεύω πως κυρίως απαιτείται η επανεκτίμηση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία, (από ρωσικής πλευράς), αφού άμα δει κανείς τον Χάρτη, βλέπει πως, με τα παραπάνω… “μέτωπα”, προσβάλλεται και η ρωσική πολιτική της λεγόμενης ΕΥΡΑΣΙΑΣ”, του… Κου Αλεξάντρ ΝΤΟΥΓΚΙΝ, του σύγχρονου Ρώσου ΙΓΝΑΤΙΕΦ και ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ μαζί. Σημειώστε επιπροσθέτως πως αν τυχόν ταχθεί σε κάποια πλευρά η Ρωσία, αμέσως στο αντίπαλο στρατόπεδο θα “βρούμε” τους Τσετσένους τρομοκράτες],

 

ω2             ω3 220px-General_Nikolay_Ignatev

                  ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ                                   

  ΝΤΟΥΓΚΙΝ – … “ΤΣΟΠΑΝΗΣ”                      

           ΝΙΚΟΛΑΪ ΙΓΝΑΤΙΕΦ

του Ιράκ,

[το οποίο φέρεται να διέρρευσε πως θα τηρήσει ουδέτερη στάση. Οι κυβερνήτες του παραμένουν βαθιά Αντι-Αμερικανοί! Σας θυμίζω ότι είχαν υπογράψει, πριν από λίγα χρόνια, εξοπλιστική συμφωνία “μαμούθ” με τη Ρωσία, την οποία υποχρεώθηκαν να την “πάρουν πίσω”, όταν κινδύνεψε η εξουσία τους στη… Βαγδάτη! Ήδη, τώρα, ο ISIS”, μετά από το Ιράν, κτύπησε και στο Ιράκ! Καταλάβατε!.. Θυμίζω επίσης πως, στο Β. Ιράκ, είχαμε την ιστορική παρουσία Εβραίων, χρονικά σχεδόν μέχρι πρότινος, όταν οι τελευταίοι εκεί Εβραϊκής καταγωγής Ιρακινοί, έφυγαν για το Ισραήλ, από το φόβο της ζωής τους, λόγω των Τούρκο-Κουρδικών συγκρούσεων],

του Αζερμπαϊτζάν,

[το οποίο είτε θα δηλώσει ουδετερότητα, λόγω των σχέσεών του με την Τουρκία, είτε θα συνταχθεί με τις Η.Π.Α., πολύ δύσκολα βεβαίως τώρα, αλλά όχι τόσο αργότερα, αν θα έχει εκλείψει ο ΡΤΕ. Θυμίζω εδώ πως, στα σύνορα της χώρας αυτής με το Ιράν διαβιούν (διαβιούσαν τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα), Εβραϊκής καταγωγής Αζέροι], και 

των Παλαιστινίων,

[οι οποίοι ίσως να μπορούν να αποφασίσουν πιο εύκολα, από οποιονδήποτε άλλον, με το ποιούς θα συνταχθούν και το αν θα συνταχθούν, αφού ο Μαχμούντ Αμπάς παρουσιάζεται, είτε πιο… ουδέτερος, είτε πιο κοντά στις… Η.Π.Α., όπως και η Αλ Φατάχ, (υπήρξε, εσχάτως, διάσταση απόψεων μεταξύ της Οργάνωσης και της επίσημης Παλαιστινιακής Αρχής), ενώ οι της Γάζα Παλαιστίνιοι, παρουσιάζονται ως βαθύτατα Τουρκόφιλοι και βαθιά Αντι-Αμερικανοί και Αντι-Ισραηλινοί, κάτι που συνηγορεί στο να συνταχθούν με το 2ο μέτωπο. Μόλις πρόσφατα, ο Πρόεδρος Τραμπ, πολύ έξυπνα, τους ζήτησε να ενωθούν και να πάψουν να προβάλλουν προς τα έξω 2 τελείως αντιφατικά πρόσωπα! Αν συνέβαινε αυτό αγαπητοί, αργά η γρήγορα, η τρομοκρατική Οργάνωση της XAMAΣ θα έπρεπε να διαλυθεί ή μια εκ των 2 πλευρών (Δ. Όχθη – Γάζα) να εκλείψει]!..

Μην με ρωτήσετε για την Κίνα, αφού αυτή απλώς θα παρακολουθεί και στο τέλος, όταν όλα θα έχουν κριθεί στο Πεδίο, τότε -εκτιμώ- πως, αναλόγως, θα “τοποθετηθεί”!.. (Το Αφγανιστάν που -περίπου- παρεμβάλλεται μεταξύ της Κίνας και της πιο… δυτικά της περιοχής, ελέγχεται, παρά τους Ταλιμπάν, από τις Η.Π.Α. και τις δυνάμεις της Δυτικής Συμμαχίας)!

– Ξέρω! Θα με ρωτήσετε επίσης! Τί γίνεται με τη Γερμανία και τη Γαλλία κυρίως, αλλά και με την Ιταλία;  (Τους λοιπούς “μεγάλους” των G7).

Απαντώ:

– Η Γερμανία αρχικώς θα παρακολουθεί και όταν “θα αρχίσουν τα όργανα”, υποχρεωτικά(!) και μην έχοντας και Στρατό, θα ταχθεί με τις Η.Π.Α., (παρά τα σημερινά δεδομένα και παρά την παραδοσιακή τους ιστορική αντιπαλότητα, με τους Αγγλο-Σάξωνες), όπως και η Γαλλία θα ταχθεί τελικώς, όπως πιστεύω, με τις Η.Π.Α., μια Γαλλία, η οποία έχει, θα λέγαμε,… ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, στη Συρία, όπου όμως – να μην ξεχνάμε – πως μισείται βαθιά και από τους Ασαντικούς Σύρους, αλλά και απ’ αυτούς της λεγόμενης Αντιπολίτευσης!.. (Θυμίζω, για τους όποιους τυχόν προβληματιοσμούς σας, πως η Γερμανία αποφάσισε να απομακρύνει το προσωπικό της και τα α/φ της, μαζί και ολόκληρο το υλικό τους, από την αεροπορική Βάση, του Ιντζιρλίκ, των Αδάνων, της Τουρκίας).

Καταληκτικά, και(!) με αυτά τα 2 αντίπαλα μέτωπα θα πάει όλος ο κόσμος, στην επικείμενη (πιθανώς μη αναπόφευκτη) διεθνή σύγκρουση (που προφανώς θα καταστεί κάποια στιγμή, λόγω της πληθώρας των διαφορετικών συμμετεχόντων, “παγκόσμια”), για την κυριαρχία στα Στενά των Δαρδανελλλίων και του Βοσπόρου, όπως και της Βασιλίδος των πόλεων, Κων/πόλεως, με βάση (το ξαναγράφω) τα αναφερόμενα / τα αναγραφέντα στις συνημμένες “μυστικές πρόνοιες”, του κυρίως κειμένου, της Συνθήκης της Λωζάννης, του 1923!

– Αυτά τα 2 αντίπαλα στρατόπεδα “είδε” λοιπόν, ανέφερε και το αναπαρήγαγαν τα ελληνικά ΜΜΕ και ο Στρατηγός ΦΡΑΓΚΟΣ, (είπαμε εδώ, σχετικά με τους τίτλους του, ότι θα τον αποκαλούμε, για λόγους… ταχύτητος, μόνον Στρατηγό και όχι και τέως ΥΠΑΜ και επίτιμο Α/ΓΕΣ, αλλά και διότι αγαπητοί, αφ’ ενός όλοι ξέρουν το Στρατηγό ΦΡΑΓΚΟ, μέχρι και οι… Τούρκοι, που είχαν μάλιστα δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι Έλληνες συνάδελφοί του, τον αποκαλούν τάχα μου ΑΡΑΧΝΗ και αφ’ ετέρου διότι η έννοια της λέξεως Στρατηγός είναι κατά πολύ ανώτερη όποιου άλλου τίτλου, σύμφωνα με τους προγόνους μας, ήτοι τους Αρχαίους Έλληνες), Στρατηγός ΦΡΑΓΚΟΣ, που τοποθέτησε όμως τη Ρωσία, (αν δεν με απατά η μνήμη μου), στο ίδιο στρατόπεδο με τις Η.Π.Α.!.. (Έχουμε 1,2 διαφορετικές προσεγγίσεις με το Στρατηγό, όπως αυτήν σχετικά με τη στάση της Ρωσίας, αλλά και της Γερμανίας, που αν δεν σφάλλω, ο Στρατηγός την τοποθετεί  στο στρατόπεδο του Κατάρ και της Τουρκίας! Συμφωνούμε όμως στη… “γενική εικόνα” του θέματος. Ας το πω έτσι)!..

[Προσεχώς θα εξετάσουμε τη Ρωσία, (ακροθιγώς και την Τουρκία), σε σχέση με την προκύψασα διαφορά Κατάρ και Χωρών του Κόλπου“].

– Σε ό,τι αφορά την Πατρίδα μας φίλοι, το “σάϊτ” μας, (“αν και δεν του πέφτει λόγος”, όπως λέγει ο λαός μας), αν το ρωτάγατε, θα πρότεινε την τήρηση, (πάντα εντός καθορισμένων πλαισίων, που όμως δεν θα ήθελα εδώ να αναφέρω), ουδετέρας στάσεως (και) στην προκύψασα αυτή διαφορά, για μια σειρά από λόγους, λόγοι, οι οποίοι “απλώνονται” σε αρκετά, διάφορα και σοβαρά, εσωτερικά, αλλά και κυρίως σε σοβαρά διεθνή θέματα, τα οποία επηρεάζουν απ’ ευθείας και άμεσα, την ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!

Είναι πάντως θετική, κυρίως η συγκυρία των κακών Αμερικανο – Τουρκικών σχέσεων, (σε ό,τι πάντα ασφαλώς αφορά την κατάσταση του “εν δυνάμει” αντιπάλου μας), μια συγκυρία όμως που ταυτόχρονα θα πρέπει να μας “βάζει” σε μεγαλύτερο “ALERT”, λόγω των “εκ των πραγμάτων” απρόβλεπτων τυχόν τουρκικών αντιδράσεων, μιας Τουρκίας, που όπως από τα πρώτα άρθρα μας εδώ τονίσαμε, είναι ένα θηρίο σε κλουβί, (πολλαπλώς παγιδευμένη), θηρίο, που όμως “πνέει τα λοίσθια” και άρα ικανό / ικανή στην περίπτωσή μας, για όλα! Η Τουρκία σήμερα είναι και πολύ κουρασμένη, όπως και αρκούντως νευρική, όπως “λάϊτ” την χαρακτηρίζει, συμφωνώντας με τον τρόπο του αυτόν, με τη δική μας θέση – άποψη, και ο Ε/ΥΠΕΞ, Κος ΚΟΤΖΙΑΣ.

– Ολοκληρώνοντας το παρόν, δεν θα πρέπει να αποφύγουμε να σημειώσουμε, και μάλιστα εμφαντικά, ότι ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ, αποδεικνύει με τα πρώτα του ακόμα βήματα στην εξουσία του κράτους – εκτελεστή εντολών”, της “Παγκόσμιας Εξουσίας, δηλαδή των Η.Π.Α., πως είναι πράγματι Η-ΓΕ-ΤΗΣ! Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη αυτή! Όμως τελικώς, η πορεία του και κυρίως το ισοζύγιο των όποιων (θετικών και αρνητικών) αποτελεσμάτων της εξωτερικής, παγκόσμιας, πολιτικής του, “θα μας πουν” κάποια στιγμή στο μέλλον, αν πράγματι ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν ή όχι μεγάλος Ηγέτης και το αν εργάστηκε, για την ειρήνη, αλλά και για έναν καλύτερο κόσμο, απ’ αυτόν που “βρήκε”, όταν ανέλαβε την αμερικανική Προεδρία!..

ω

                                                                                         ΝΤΟΧΑ / ΚΑΤΑΡ

                                                                                             “ΧΑΙΡΕΤΕ !

                                                                                             “ΕΛΛΗΝΑΣ

                                                                                                       – / –