ΤΕΔ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓ. 2019! (8)

Φίλοι μου!

– Αντιλαμβανόμενος την βιασύνη των… “αμύητων”, για τις φετινές τ/στρ-κές κρίσεις, θα σας παρουσιάσω στο άρθρο αυτό σήμερα τα κυριότερα,. κατά την εκτίμησή μου, συμπεράσματα, που προέκυψαν / προκύπτουν απ’ αυτές!

– Οι… “μυημένοι”, ας μην ανησυχούν, αφού, όσο ακόμα αντέχει ο “ΘΡΥΛΕΩΝ, θα συνεχίσει να σας παρουσιάζει και άλλα θέματα που αφορούν τις φετινές στρ-κές τ/κρίσεις, τα οποία ίσως να (σας) ενδιαφέρουν!..

– “Πάμε” λοιπόν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1. Έγιναν (ενν. οι τ/στρ-κές κρίσεις), ως ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (για 4η χρονιά), ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ “ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ”, η οποία χαράχθηκε από την πολιτικο – στρατιωτική τ/ηγεσία, αμέσως μετά από το καταλάγιασμα, το οποίο επήλθε μετά από την καταστολή του στρ-κού “Κινήματος”, κατά του ΡΤΕ, του Ιουλίου, του 2016.

Θυμίζω πως, στο Πεδίο, το “Κίνημα” το εκτέλεσαν στελέχη (“φωτό” κάτω)

Gözaltındaki general ve amiraller

που πρόσκεινταν και πρόσκεινται στον Αρχι-Χότζα”, όπως είναι ο τίτλος του, Φετχιουλλάχ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, με “πονηρή” και δόλια παρότρυνση – παγίδευσή τους, από κατάλληλους “βαλτούς” Κεμαλικούς Αξκούς, στελέχη τα οποία ενήργησαν έτσι, με γνώση – έγκριση και εντολές της Κεμαλικής ηγεσίας των ΤΕΔ – ΜΙΤ, αμέσως μόλις η ΜΙΤ τσίμπησε” το τί ακριβώς βρισκόταν “στα σκαριά” μέσα στις ΤΕΔ, με τελική απόφαση της τ/ηγεσίας και του ΡΤΕ προσωπικά, μια απόφαση η οποία εδράζετο στο ότι το υπόψη “Κίνημα” θα έπρεπε να χειραγωγηθεί, (όπως και έγινε), με απώτερο στόχο πολιτικά και άλλα οφέλη στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας [αφού “πίσω” από το “Κίνημα” αυτό ήταν ο ΟΜΠΑΜΑ και η τότε CIA των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” / (κυρίως αυτή), όπως και το Α/Πεντάγωνο], αλλά και οφέλη στην εσωτερική της πολιτική!

– Αυτή η “βασική”, η “κατευθυντήρια γραμμή” ήταν και είναι ασφαλώς η στροφή πλέον στην ιεράρχηση ως πρώτης προτεραιότητος, της προετοιμασίας της τ/ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ” και εγκατάλειψη της θέσεως, που ήθελε τις ΤΕΔ να απασχολούνται πρωτίστως και βασικά με την ΝΑΤΟΪΚΗ άμυνα, με βάση τους κείμενους του ΝΑΤΟ σχεδιασμούς, σε ό,τι αφορά πάντα το τ/έδαφος(!) και την συμμετοχή τους στην Δ. Συμμαχία!

– Επιπροσθέτως, στην “γραμμή” αυτή περιλαμβάνεται η πλήρης κάθαρση των ΤΕΔ από Ισλαμιστές που ήσαν / είναι οπαδοί του Γκιουλέν (εκτός βεβαίως των συνωμοτησάντων, οι οποίοι δικάστηκαν -και δικάζονται- και… “θάβονται” στις τ/Φυλακές), σε συνδυασμό με μια πλήρη -ακολουθούσα βεβαίως- αλλαγή της δομής των ΤΕΔ (κάτι που για χρόνια πριν συνεζητείτο στις Τάξεις των ΤΕΔ, χωρίς να λαμβάνονται, πλην σπασμωδικών ενεργειών, τολμηρά βήματα μιας γενικής αναδιοργάνωσης των ΤΕΔ, θέμα που με το Κίνημα” του Ιουλίου, του 2016, έφτασε στο “μη παρέκει” και τελικά άρχισε να λαμβάνει “σάρκα και οστά” αμέσως μετά απ’ αυτό και μέχρι σήμερα!

Αυτή η δομική αλλαγή (πρακτικά), η οποία ολοκληρώθηκε πλέον σε ποσοστό σχεδόν 100%,  περιελάμβανε, κυρίως και γενικώς, (χρονική περίοδος 2016 – 2019), τα παρακάτω:

  • Ριζική μείωση του προσωπικού των ΤΕΔ. (Έγινε και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και άλλη… “λελογισμένη”! / Με ό,τι σημαίνει αυτή η μείωση, αυτό το… “αδυνάτισμα”, όπως πχ περισσότερη ευκινησία, ευκαμψία, κέρδος χρόνου, όπως χρόνου ετοιμοτήτων, αλλά και χρόνου προετοιμασίας δράσεως των δυνάμεων, κλπ, με βάση και την έκταση της χώρας, όπως και τα εδαφικά της δεδομένα, αλλά και με βάση το ευρύτερο γεωγραφικό περιβάλλον της Τουρκίας, με βάση την ευρύτερη Γεωγραφία της! Με… αντιλαμβάνεστε).
  • Ακολουθούσα σμίκρυνση και της “Κεφαλής” των ΤΕΔ, (πλην του “Κορμού” τους), ώστε να υπάρχει και η απαραίτητη συμμετρία τους! (Έγινε! / Για 1η φορά φέτος είχαμε ανάληψη Δκσεων Μειζόνων Σχηματισμών, αλλά και Σχηματισμών από Αξκούς βαθμολογικά χαμηλότερους, από το επίπεδο της Δκσεως που τους ανατέθηκε! Πχ Στρατηγοί 3 Αστέρων / Korgenerallar / Αντγοι (με βάση τα ε/δεδομένα) ανέλαβαν να διοικήσουν Στρατιές, όπως συνέβη με τις 2η, 3η Στρατιές και Στρατιά Αιγαίου. Επίσης, αυτό, … “εκ συμπαθείας” και ασφαλώς συνειδητά, όπως ήδη αναφέρθηκε, “κινήθηκε” προς τα κάτω, με αποτέλεσμα Στρατηγοί 2 Αστέρων / Tümgenerallar / Υπτγοι (με βάση τα ε/δεδομένα) να αναλάβουν την Διοίκηση Σωμάτων Στρατού, κλπ).
  • Ανανέωση των ΤΕΔ (“Άνοιγμα” στις νεότερες γενιές / στο “νέο αίμα” των Τ/Στρ-κών, με ό,τι αυτό σημαίνει σε έναν κόσμο που αλλάζει και μάλιστα γρήγορα και σε μια εποχή που ήδη άρχισε να διακυβεύεται η ίδια η ακεραιότητα, η ίδια η ύπαρξη καλύτερα της Τουρκίας, κάτι που για όσους… “λογάνε”, όπως λέμε οι Έλληνες, θα απαιτήσει -εκ των πραγμάτων- όχι απλώς “Ειδικές Επχσεις”, αλλά… σωρεία τέτοιων, επχσεις, που μόνον ειδικά εκπ-να τμήματα δύνανται να εκτελέσουν και να εκτελέσουν αποτελεσματικά!.. / Έγινε (!) και θα συνεχισθεί, με αυστηρότατη επιλογή και ακόμη μεγαλύτερη αξιοκρατία αυτών των στελεχών που θα αποτελέσουν το νέο… “πλάσμα” στο “νέο”… αίμα των ΤΕΔ! Αυτά τα στελέχη θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακραιφνή μεν, αλλά… υγιή Πατριωτισμό, να είναι Κεμαλικής ιδεολογίας, χαρακτηριστικό της οποίας για τους Τ/στρατιωτικούς ήταν και είναι το Απολίτικο, όπως ξεκάθαρα το είχε και επισημάνει – εξηγήσει και τονίσει – επιβάλλει οΣωτήρας της συνέχειας της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας” και ιδρυτής του τ/”Εθνοκράτους”, της τ/Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ / Ατατούρκ.
  • Σε άλλο -ειδικότερο- άρθρο μας, θα “δούμε” -“από κοντά” και κατ’ εκτίμησιν- κάποιους της ΤΠΑ και οπωσδήποτε και κάποια στελέχη του ΤΠΝ, που… “παίζουν μπάλα” τώρα! Συντονιστείτε” λοιπόν!..
  • Κατά το Τ/ΓΕΕΔ, “HEPSİ GÖNÜLLÜ DÖNDÜ” = “ΟΛΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ
  • HAVA’DA “YUVAYA DÖNENLER

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığı’na Tümgeneral Erdoğan Gür getirildi. Tümgeneral Selçuk Aygün Hava Lojistik Komutanı, Tuğgeneral Oğuz Okuyucu Balıkesir’deki 6’ncı Ana Jet Üs Komutanı, Tuğgeneral Ali Özmen Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanı oldu. FETÖ’nün baskıları sonucu görevlerini bırakmak zorunda kalan ve darbe girişiminin ardından ‘yuvaya dönüş’ kapsamında üniformalarına kavuşarak bu sene ‘tuğgeneralliğe’ terfi eden Aziz Adalı Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’na; Gökhan Ergün Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na ve Gürel Özusta ise Adana’daki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’na getirildi.

  • Διαβάστε τώρα οι… “ειδικοί” το ποιοί γύρισαν φέτος στην ΤΠΑ
  • Σημειώστε ότι, όταν κάποια στιγμή εντοπίστηκαν -κυρίως στην ΤΠΑ– προβλήματα ελλείψεως κρισίμου προσωπικού” και μάλιστα σε καίριες θέσεις, ξεκίνησε και μια άλλης μορφής προπαγάνδα, περισσότερο “δίκην… εθνικής εκκλήσεως”, απευθυνόμενη σε όλα εκείνα τα στελέχη που αρχικώς είχαν συλληφθεί, ως ενεχόμενοι στο “Κίνημα” του 2016, αλλά που όμως, στη συνέχεια και τελικώς, απεδείχθησαν… αθώα του αίματος”, όπως και προς εκείνα τα στελέχη που κυρίως αθωώθηκαν από προηγούμενες υποθέσεις, όπως κυρίως αυτές της “Βαριά” και της Εργκενεκόν”, ώστε, όσοι εξ αυτών επιθυμούσαν, να επέστρεφαν στις ΤΕΔ, από τις οποίες είχαν εκδιωχθεί! Ο τίτλος αυτού του εγχειρήματος, που “εν πολλοίς” πέτυχε, και κυρίως είχε ως κεντρικό του στόχο την επίλυση του μείζονος προβλήματος πιλότων στην ΤΠΑ, ονομάστηκε Επιστροφή Στην Φωλιά” / “Yuvaya Dönüş / Να σημειώσουμε ακόμα ότι, πολλά καταδικασμένα στελέχη… “ειδικών ικανοτήτων”, από την Βαριά” και από την “Εργκενεκόν” (κυρίως ανώτεροι Αξκοί), ήλθαν, με πρωτοβουλία των ΤΕΔ και όχι με δική τους, σε διαπραγματεύσεις με τις ΤΕΔ, ώστε να χρησιμοποιούντο σε διάφορες κυρίως “ειδικές αποστολές”, όπως πχ στην Λιβύη, στην Κύπρο, κλπ, κάτι που τελικώς έγινε πράξη. 
  • Εθνικο-Ηθικο-…πλαστική”, εκ νέου, προπαρασκευή! (Μετά το “Κίνημα” του 2016, αυτή κρίθηκε αναγκαία και έλαβε χώρα ευρέως εντός των ΤΕΔ! Οι… “μυημένοι”, προς τους οποίους κυρίως αναφέρονται τα άρθρα μας περί των τ/κρίσεων, γνωρίζουν καλά τί περιλαμβάνει αυτή η… προπαρασκευή, η οποία έγινε σε συνδυασμό και απόλυτη παραλληλία, με την αντίστοιχη που ακολουθήθηκε και προς τις λαϊκές μάζες, το ίδιο χρονικό διάστημα.
  • Ακολουθούν σχεδόν πλήρης (σύγχρονος) επαγγελματισμός των ΤΕΔ. (Έχει ήδη επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. / Σε εξέλιξη).
  • Με αυτήν την “έξυπνη” κίνηση, του συγχρόνου δηλαδή “Τουρκο-Ισλαμισμού” ή αλλιώς του 2ου, μετα-Εβρενικού, ΤουρκοΙσλαμισμού, (“Τουρκο-Ισλαμισμού” σε ό,τι αφορά πάντα το τ/Κράτος), και ευκολότερα θα έρχονται στον Κεμαλισμό τα νέα στελέχη των ΤΕΔ, η μεγάλη μάζα των οποίων προέρχεται από τα πλατιά και βαθιάς θρησκευτικότητας λαϊκά στρώματα, αλλά και ευκολότερα θα εντοπίζονται οι όποιες, εντός των ΤΕΔ, … παραφωνίες, ήτοι εκείνοι οι οποίοι θα επιχειρούν πιθανώς, για μετατροπή των ΤΕΔ σε… θρησκευτική Οργάνωση και… Τζιχαντικό Στρατό! Καταλαβαίνετε, εκτιμώ, το τί θέλω να πω με αυτήν την λεκτική… υπερβολή!..
  • Προσοχή: Τα στελέχη αυτά θα μπορούν να θρησκεύουν ελεύθερα, να πιστεύουν, κλπ, στον βαθμό που ασφαλώς δεν θα προσβάλλεται το “βέλος” του “Λαϊκού Κράτους”, με ό,τι αυτό σαφώς σημαίνει, όπως πχ τα στελέχη να είναι μακρυά από αιρέσεις, θρησκευτικές φράξιες, Οργανώσεις, κλπ!..
  • Πλήρης εκσυγχρονισμός στον εξοπλισμό των ΤΕΔ και απόλυτη ταύτιση – συμβατότητα με όλες τις σύγχρονες στρ-κές (κυρίως) τεχνολογίες, με την αρωγή και συνδρομή του πλήρως… αποκαθαρμένου (κυρίως οικονομικά) τ/ “Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας. (Έχει ήδη επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. / Σε εξέλιξη. / Το ποσοστό ικανοποιήσεως των όποιων επχ-κών αναγκών των ΤΕΔ από την εγχώριο “Αμυντική Βιομηχανία” και ορθότερα “Πολεμική Βιομηχανία”, αφού μιλάμε για Τουρκία, ανέρχεται πλέον σε ποσοστό που ίσως να εγγίζει -λίγο- και το 70% ακόμα).
  • Απόλυτος Έλεγχος της “ΔΜ” και των 3 Κλάδων και ειδικά πλήρης εκσυγχρονισμός της “λογικής υποστήριξης” των ΤΕΔ. (Σε εξέλιξη / Οδεύει σχεδόν σε πέρας και με -σχετική- επιτυχία, όταν στον υπόψη τομέα γινόταν “το έλα να δεις”, ειδικά την περίοδο 2003-2016, που οι ΤΕΔ είχαν καταντήσει γενικώς, αλλά και κυρίως πληροφοριακά και λογιστικά, … “πουτάνα).
  • Επαναφορά των ΤΕΔ στα “χέρια” των στρατιωτικών. (Αρχικά εντός των ΤΕΔ! Πχ Σημαντικά “πόστα” μέσα και στα 4 Επιτελεία των ΤΕΔ είχαν περιέλθει στα χέρια πολιτικών υπαλλήλων / Έγινε, αλλά… ευκαιριακά /… δοθεισών πιθανώς και άλλων ευκαιριών, όπως πχ ήταν  το “Κίνημα” του 2016, θα συνεχισθεί / θα συνεχίζεται και εντός, αλλά και… εκτός ΤΕΔ).
  • Αύξηση στον κρατικό Π-Υ των κονδυλίων, τα οποία αφορούν  τις ΤΕΔ και γενικώς την Άμυνα. (Έγινε και πάλι… λελογισμένα και επανήλθαμε “στα… ίσα” μας (στην κανονικότητα που λένε και οι… πολιτικοί μας, ωχ Θεέ μου), ήτοι τα μεγαλύτερα ποσά να πηγαίνουν στις ΤΕΔ και στην ΜΙΤ (“Συλλογή Πληροφοριών” + Επχκή Δράση).
  • Συγκεντρωτικός έλεγχος των (“νέων”) ΤΕΔ! (Αυτό, ως “στρατηγική / τρόπος Δκσεως” δεν θα αλλάξει ποτέ. Έγινε(!), ενώ -άλλωστε- σε όλα τα… “νέα”… όντα /… υποκείμενα, αυτό είναι αναγκαίο, είναι επιβεβλημένο. Χαρακτηριστικό φέτος ήταν το γεγονός ότι “πέρασε” το μήνυμα ότι τέλος πλέον” οι όποιας μορφής κλίκες” μέσα στις ΤΕΔ, ακόμα και στελεχών Κεμαλικής ιδεολογίας, σε επίπεδα βεβαίως μόνον, αμέσως κάτω της τ/στρ-κής ηγεσίας και του… “κρυφού” στρ-κού “βαθέος Κράτους”, που την ελέγχει!.. (ΑΥΤΗ Η… ΚΛΙΚΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ, ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Τ/ΚΡΑΤΟΥΣ)!
  • Έτσι, “είδαμε” να “τελειώνουν” οι ΤΕΔ πχ τον… “Αντάρτη” “Ειδικο-Δυναμίτη” Υπτγο Τσορμπατζί, “παιδί” του άλλου “Ειδικο-Δυναμίτη”, του Ζεκάϊ… Ακσακαλί (του… “Έξυπνου”), αλλά και 5 άλλα ανώτατα στελέχη, τα οποία, έστω και σε χαμηλούς τόνους, θέλησαν να αμφισβητήσουν -προσέξτε- τις νέες τοποθετήσεις – μεταθέσεις τους ή αντέδρασαν στην κρίση της ηγεσίας, για την απόδοσή τους, ειδικά στην Β. Συρία, κλπ!
  • Προσέξτε τώρα (στο ίδιο θέμα πάντα, αυτό του “Συγκεντρωτικού Ελέγχου”, κλπ) το πόσο παμπόνηρος είναι ο ΑΚΑΡ, ο οποίος (όπως και ο Χ. ΦΙΝΤΑΝ στην ΜΙΤ) έχει κατορθώσει να έχει τον “1ο λόγο”, όπως λέμε, σήμερα στις ΤΕΔ, αν και για εμάς έχει τον “ένα και μοναδικό λόγο”, έχοντας μετατρέψει τις ΤΕΔ σε “ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ“, αυτήν του… “Ακάρ Αρχή”!.. Μόλις ο ΡΤΕ (δια των συμβούλων του προφανώς ενημερωμένος, “μιλημένος”, κλπ) ζήτησε τον λόγο για την ύπαρξη χρονικών επχκων στρατηγικών καθυστερήσεων στην ΒΔ Συρία (με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της “σήμερα” επικείμενης στρ-κής επχσης Ακως του Ευφράτου, καταλάβατε), ο… πολιτικο-στρατιωτικός (χρόνια τώρα τέτοιος) Χ. Ακάρ, ευσχήμως, “τράβηξε” από την υπεύθυνη αυτών των επχσεων 2α Στρατιά, τον Δκτη της, … Κομανταρέα (και δη “ΒΒ”) Στρατηγό Ι. Μετίν ΤΕΜΕΛ,
  • Αποτέλεσμα εικόνας για tuggeneral mustafa oguz
  • ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ! Ε, ΙΣΜΑΗΛ; ΕΔΩ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΡΤΕ, ΑΛΛΑ META; ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΑΚΑΡ, ΔΗΛΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΤΕΜΕΛ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ!.. 
  • ο οποίος υπέβαλε αρχικά, και πάντα “για την… τιμή των όπλων… του”, παραίτηση (αν δεν με απατά η… τραυματισμένη μνήμη μου), καταλήξας -προσοχή(!)- Επιθεωρητής – Αξιολογητής”(!!!) των ΤΕΔ, στο Τ/ΓΕΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε και φέτος, ενώ η ιστορική 2α Στρατιά (ιστορική αφού την διοίκησε και ο Μ. ΚΕΜΑΛ), είχε μείνει, όπως έχουμε ήδη πει, … “ακέφαλη” επί 6 μήνες, διοικούμενη όλο το διάστημα αυτό… “εξ αποστάσεως και δι’ εκπροσώπου”, αχαχαχαχαχα, ήτοι από τον αμέσως αρχαιότερο στην Στρατιά Αξκό, τον τότε Δκτη του 7ου ΣΣ, τον Στρατηγό Σινάν ΓΙΑΪΛΑ*, ναι αυτόν τον εμφανισιακά… Θείο της… Γκρέτα, αφού και αυτού η μούρη… μογγολίζει λίγο, (όχι βεβαίως τόσο, όσο της ατάλαντης νεαρής αυτής… ηθοποιού των… αριστερών “Διεθνών Εβραίων”, που “κλαίνε” και για τον Πλανήτη μας, “μεταξύ των άλλων”, κλπ, αχαχαχαχαχαχαχα), τα έχουμε γράψει!..
  • * Ο Γιαϊλά ή… “Γκρέτα”, αχαχαχαχαχα, (στην “φωτό”),
  • Αποτέλεσμα εικόνας για tuggeneral mustafa oguz
  • μετά τις φετινές κρίσεις, ανέλαβε πλέον και επισήμως Δκτης της 2ας Στρατιάς, με Επχη τον ικανότατο, όπως φημολογείται, Υπτγο Αλτούν! (“Φωτό” από κάτω).
  • Αποτέλεσμα εικόνας για tuğgeneral mahmut altun
  • Αποτέλεσμα εικόνας για tuğgeneral mahmut altun
  • ω1
  • KAI ΣΤΙΣ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ “ΦΩΤΟ”, ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ / “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ”, Ο ΥΠΤΓΟΣ ΑΛΤΟΥΝ 
  • (Εμείς δεν τον γνωρίζουμε “δια ζώσης” τον Αλτούν, αλλά θα τον παρακολουθήσουμε τώρα, αν και εφ’ όσον οι ΤΕΔ εισβάλλουν στην ΒΑ Συρία, Ακως του Ευφράτη! Σήμερα, 08-10-2019, η Τ/Βουλή – “ΤΒΜΜ” (“Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση”) έδωσε την έγκρισή της / “tezkere”, όπως λέγεται τουρκιστί, για διενέργεια επχσεων των ΤΕΔ, σε Ιράκ και Συρία! Οψόμεθα)!..
  • Ο Τεμέλ λοιπόν, επχ-κο στέλεχος, στέλεχος Πεδίου εμπειρότατο και ικανότατο δεν “έφυγε”, αφού ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ(!) στον Ακάρ και στις ΤΕΔ, αλλά ασχολήθηκε (και αυτός) από την σοβαρότατη θέση που του ενεπιστεύθησαν (ο Ακάρ και η… γεροντική… παρέα του ), με το εγγύς κυρίως μέλλον των ΤΕΔ, στην βάση της “γραμμής”, την οποία σας παρουσίασα, κάτι που ο Ακάρ δεν έκανε με τον Τσορμπατζί, ένα επίσης ικανότατο στέλεχος των “ΒΒ”, αφού και “ανάγκη δεν τον είχε πια”, αλλά και η περίπτωσή του προσφερόταν για την αναγκαία… άσκηση πολιτικής του Ακάρ μέσα στις ΤΕΔ, με το να τον “διώξει” ουσιαστικά, κλπ, όπως το είπαμε ήδη, αναγκάζοντάς τον να υποβάλλει παραίτηση, η οποία έγινε δεκτή, μαζί με το γενικότερο σχόλιο του Ακάρ, (ένα “σχόλιο-αλητεία”), το οποίο έλεγε, “πως η παραίτηση είναι δικαίωμα των στελεχών”, κλπ, αχαχαχαχαχαχαχα, και με το συμπάθιο, … ευμεγέθεις… “παπαριές!.. Νομίζω με αντιλαμβάνεστε!
  • Στο 2ο ΣΣ έπρεπε – “εκ των πραγμάτων” (!) – να παραμείνει Δκτης ο Στρατηγός 3 αστέρων “Ειδικο-Δυναμίτης” Ακσακαλί (η ίσως μεγαλύτερη “κλικόφατσα των ΤΕΔ, μέχρι πριν από λίγο), ένας Ακσακαλί ο οποίος περίμενε ο… “Ζαβαλής” / ο… “Καϋμένος”, “πώς και πώς” να προαχθεί και να γίνει “Or”, (8 συνολικά “Kor” ανέμεναν φέτος, ματαίως, να γίνουν “Or”), αλλά που έμεινε τελικά και φέτος, απέναντι στον “δικό” μας… “Άγγελο”, τον “Άγγελο” του “κολλητού” των τέως Αρχηγών … Ναν-ίδη και… Υποστολάκη! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..
  • Η περίπτωση του Ακσακαλί, τον οποίον “κράτησε” στις ΤΕΔ ο Ακάρ, αναφέρεται, ως ομοία εκείνης των Τεμέλ, Τσορμπατζί και άλλων στελεχών, τα οποία “σήκωσαν κεφάλι” στην ηγεσία ή – για να το ελαφρύνω λίγο – επέδειξαν… αντιστρατιωτική συμπεριφορά, λόγω προσωπικών / ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Προφανώς ο Ακσακαλί κρίθηκε α-πα-ραί-τη-τος, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, για τις ΤΕΔ!.. 
  • Παράλληλα, ο Ακάρ έδωσε, σιωπών βεβαίως, το… δικαίωμα στον ΡΤΕ να βγει και να λέει διάφορα, όπως πχ ότι “τα στελέχη οφείλουν να πηγαίνουν και να υπηρετούν, όπου διατάσσονται”, κλπ, κλπ, κλπ!
  • Άρα και ο Ακάρ “έκανε την δουλειά” του και ο ΡΤΕ την δική του και έτσι οι… ισορροπίες κρατήθηκαν”, και πάλι!.. (Ο Ακάρ φίλοι μου δεν είναι… Υποστολάκης, αλλά ούτε το τ/”στρ-κό σύστημα” είναι ίδιο με το όζον και πολυ… ραγέν / πολυ-διασπασμένο ελληνικό στρ-κό αντίστοιχο, λέγε με αντίστοιχο ε/στρ-κό “βαθύ Κράτος”)!..
  • Σημειώστε ότι, αντικαταστάθηκαν, στο ζέον και σε “πρώτο πλάνο” ευρισκόμενο “σήμερα” Τούρκο-Συριακό “ΘΕ”, με άλλους -επίσης ικανούς- ΒΒ, οι “αλλαγέντες”, οι “παραιτηθέντες” ή και παραιτηθέντες ΒΒ!.. (Ο ΡΤΕ υπέγραψε, για φέτος, αρχικά στις 21-08-2019, τις τοποθετήσεις στελεχών, οι οποίες “κυκλοφόρησαν” στα τ/ΜΜΕ, στις 22-08-2019, και υπέγραψε ξανά, τις… τελικές τοποθετήσεις στις 27-08-2019, τοποθετήσεις που… “πλημμύρισαν” την επομένη, 28-09-2019, τα τ/ΜΜΕ, κλπ. Διαβάστε παρακάτω τις τελικές τοποθετήσεις, οι… επιφορτισμένοι:
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Tümgeneral Erhan Uzun 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet(MÖGK) Komutanlığına, Tümgeneral Ahmet Kurumahmut 4’üncü Kolordu Komutanlığına, Tuğgeneral Tevfik Algan 5’inci Kolordu Komutanlığına, Tuğgeneral Muammer Alper 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığına, Tuğgeneral Hakan Yiğittürk 52’nci Motorlu Piyade Tümen Komutanlığına ve Tuğgeneral İbrahim Dülger Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savunma, Planlama ve Proje Yönetimi Başkanlığına atandı.
  • Τελικός στόχος ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη “ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ” των ΤΕΔ [οι οποίες πλέον μπορούν να διενεργήσουν στο Πεδίο συνδεδυασμένη και ευρεία(!!!) “διακλαδική επιχείρηση”, κάτι αδύνατον, σε μεγάλη κλίμακα και… αποστάσεις, προ ολίγων μόλις ετών, αφού κυρίως “απουσίαζαν” τα μέσα, ήτοι ο τεχνικός και τεχνολογικός εξοπλισμός], με άμεσο επακόλουθο το 1ο τ/ζητούμενο, ήτοι την αποτελεσματική άμυνα της χώρας, έναντι των όποιων απειλών και όποιας μορφής, αλλά κυρίως η απόλυτος υποστήριξη και πλήρης ικανοποίηση από τις ΤΕΔ, των κρατικών στρατηγικών στόχων της Τουρκίας! [“Σήμερα” αυτό μπορεί να υλοποιηθεί από τις ΤΕΔ, κάτι που δίνει… “φτερά” στην πολιτική ηγεσία (παρούσα, αλλά και μελλοντικές), μια πολιτική ηγεσία, η οποία καλείται να φανεί το ίδιο “γρήγορη” και αποτελεσματική, όσο οι ΤΕΔ]!

2. Σχεδόν πλήρης πλέον “Κομαντο-ποίηση” των ΤΕΔ, με την στροφή τους στους Κομάντος και στις Ειδικές Δυνάμεις” (οι “ΒΒ”* αριθμούν πλέον 10.000 άνδρες και… “προχωράμε”, για τους Τ/Π-Ν του ΤΠΝ έχουμε πει, ενώ και οι “SAT – SAS”… αυξάνονται σταδιακά και με αργότερους ρυθμούς, όπως είναι λογικό και φυσικό), “Κομαντο-ποίηση” σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, στροφή των ΤΕΔ βασισμένη στην αλλαγή της στρατηγικής τους / της νοοτροπίας τους, κλπ, με βάση και πάλι τα σύγχρονα παγκοσμίως στρατιωτικά δεδομένα και ισχύοντα.

* Θέλω να μνημονεύσω ότι την 4η Ταξ-χία “ΒΒ”, την ανέλαβε ο νεοπροαχθείς Ταξίαρχος Αχμέτ ΓΚΙΟΥΛΜΟΥΣ, πρώην Επχης των “ΒΒ” και – ΠΡΟΣΟΧΗ(!) – πρώην “Δντης Αξιολογήσεων και Αλλαγών”, των “ΒΒ!..

3. Σταθερά και πάλι οι καλύτεροι των Τούρκων στελεχών παρέμειναν ή τοποθετήθηκαν στα 3 ΕΤ δυνητικά “Θέατρα Επχσεων”, αυτά της Θράκης, του Αιγαίου και της Κύπρου / Α. Μεσογείου. (Ειδικά στην προς την Ελλάδα… τ/Ζώνη έχουμε πλέον ικανότατους και έμπειρους “Ειδικο-Δυναμίτες” και “Κομάντος”, αλλά και γενικότερα με πολύ προσοχή επιλεγμένα στελέχη των Όπλων και Σωμάτων των ΤΕΔ). / Δεν άλλαξε στην πράξη, ούτε φέτος, το “Δόγμα” ότι “ο κυριότερος ΕΧΘΡΟΣ των ΤΕΔ, είναι η Ελλάς και οι ΕΕΔ”!.. (Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η 1η Στρατιά (και οι Νομοί Κων-πόλεως και Αδριανουπόλεως), εξακολουθούν, στην τουρκική θεώρηση των πολιτικο-στρ-κών πραγμάτων να “παίζουν” πάντα τον πρωτεύοντα ρόλο, για μια σειρά από εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους)!..

4. Στις βασικές παραγωγικές στρ-κές Σχολές τοποθετήθηκαν, ως Δκτές, στελέχη, με σκοπό της ηγεσίας να επανέλθει και πάλι (… αναπαλαιωμένο) το ένδοξο Οθωμανικό (κυρίως αυτό), αλλά και Τουρκικό στρ-κό παρελθόν, στις συνειδήσεις των νεαρών υποψηφίων στελεχών, με παράλληλη εμφύτευση στους… νεοσσούς, της παραδοσιακά γνωστής στις ΤΕΔ Πρωσικής επάρσεως, σε ατομικό επίπεδο, ενώ στην “Σχολή του ΣΞ” / “Kara Harp Okulu”, εκτιμούμε (σε επίπεδο απλώς… όσμησης) πως θα γίνει προσπάθεια να επαναπροβληθεί το Όπλο του ΠΒ, που παραδοσιακά / ιστορικά προσέδιδε στα στελέχη το ζητούμενο απ’ αυτά κύρος!..

5. Δημιουργήθηκαν 2 νέες “κρίσιμες” Δνσεις στο ΥΠΑΜ, * με… διακλαδώσεις σε Υπηρεσίες και Δνσεις του Τ/ΓΕΕΔ, στο πλαίσιο του αναφερθέντος “Συγκεντρωτισμού”, ενώ παράλληλα επιχειρείται ήδη, δι’ αυτού του τρόπου, περισσότερη σχέση εξαρτήσεως του Τ/ΓΕΕΔ, από το Τ/ΥΠΑΜ!!! [Ας φανούμε… μπερεκέτηδες προς τους Τούρκους στρ-κούς και ας αναφέρουμε την προσπάθεια αυτή, ως μια προσπάθεια σύγχρονης τουρκικής… εκδημοκρατικοποιήσεως των ΤΕΔ (sic), χωρίς όμως αυτές να απωλούν την στρ-κή στο Πεδίο ισχύ τους, που είναι και το μείζον, γεγονός που, αν συνέβαινε, κατά το παρελθόν, την κλόνιζε σοβαρά]!..

* Ας “δούμε” εδώ, πλην ενός εκ των… ηρώων, κατά των “FETÖCÜLER”, το 2016, ήτοι του

Σχετική εικόνα

ω1

Σχετική εικόνα

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΕΚΠ-ΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΣΟΜΑΛΩΝ ΥΠΞΚΩΝ

Στρατηγού 3 αστέρων πλέον, από το Νιζιπλί, του Γαζί-ΑντέπΙρφάν Οζσέρτ, [που έχουμε ήδη… “εξετάσει” και ο οποίος, σημειωτέον, (ώστε να ενισχύσουμε και την σχετική… επιχειρηματολογία μας), διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας του Τ/ΓΕΕΔ, επί Κοσανέρ και Μπασμπούγ, με ό,τι αυτό σημαίνει, που υπηρέτησε σε Κουβέϊτ, Αμερική και Βέλγιο, αλλά και Δκτης της αντίστοιχης δικής μας τ/… ΣΣΕ, όπως και Επιτελής στην 1η Στρατιά και τώρα στο ΥΠΑΜ,  ως Γενικός Δντης, της νεοσυσταθείσας “Γενικής Δνσεως Αμύνης και Ασφαλείας” / “Milli Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik” Genel Müdür, ένα ουσιαστικά ΥΠΕΡ… 2ο Γραφείο”, από το Τ/ΓΕΕΔ / ΥΣΠ / Δντης, που ήταν προηγουμένως], ας “δούμε” και τον έτερο Καππαδόκη”, ο οποίος τοποθετήθηκε και αυτός στο ΥΠΑΜ, στην άλλη νεοσυσταθείσα Δνσή του, στην “Γενική Δνση Υπηρεσιών και Διοικήσεως” / “Yönetim ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü”, μία ουσιαστικά “Υπερδιεύθυνση – Ελεγκτή” των Δνσεων – Υπηρεσιών, του Τ/ΓΕΕΔ και συνεπώς και αυτών των 3 Κλάδων, Υποπτέραρχο Γκιοκσέλ ΚΑΧΙΑ / Göksel KAHYA.

 Αποτέλεσμα εικόνας για tümgeneral göksel kahya

Αποτέλεσμα εικόνας για tümgeneral göksel kahya

Σχετική εικόνα

Ο ΚΑΗΥΑ του Ακάρ επιλογή και αυτός, στην Άγκυρα, στο Τ/ΥΠΑΜ, μαζί με τους 2 Έλληνες Αξκούς”

Αποτέλεσμα εικόνας για tümgeneral göksel kahya

Στην “φωτό” ο ΚΑΥΗΑ, με τον -τότε- Ε/ΥΠΑΜ Υποστολάκη ή αλλιώς “τον φίλο της ημέρας… Πέμπτης ή αλλιώς “πίσω και σας έφαγα, οι καρέκλες του Α/ΓΕΕΘΑ και του ΥΠΑΜ είναι δικές μου, κλπ,κλπ, κλπ, και με το άλλο “καλό παιδί” μας, τον Έλληνα Στρατηγό ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ (ΣΣΕ: 1982), ο οποίος με τα χρόνια που έκανε στο ΝΑΤΟ και στο εξωτερικό, διεκδικεί την προεδρία στο… Σωματείο Ε/στελεχών που υπηρέτησαν στην αλλοδαπή τα περισσότερα χρόνια της καριέρας τους, αχαχαχαχαχαχαχαχα, (ίσως να “κτυπάει” και τον… Βαμβακά), ως ιδιαιτέρως… “ξεχωριστά” στελέχη και ο οποίος, από βαθύς ΠΑΣΟΚ-ος, “ΣΟΡΟΣ-Φίλος” και ΣΥΡΙΖΟ-επιλεγμένος, μετετράπη, “ησύχως και ηπίως”, σε “Δεξιούλη”, λίγο πριν έλθει στα “πράγματα” η ΝΔούλα, (αφού και οι… τυφλοί έβλεπαν ότι ερχόταν στα πράγματα ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, μπας και έπαιρνε και κανένα οικονομικό… κοκαλάκι και απ’ αυτήν), λέγοντας, από άλλη… φτωχή (sic) θέση, στο Ε/ΥΠΑΜ πια, [θέση που “έπιασε” έξυπνα και ως ο υπεύθυνος επικεφαλής της ε/πλευράς, για την συζήτηση των “ΜΟΕ” με τους Τούρκους, (“φέξε μου και γλίστρησα”)], λέγοντας λοιπόν πως θα πρέπει να σταματούσαν οι υπόψη συνομιλίες, οι οποίες είχαν αρχίσει (συνομιλίες” ουσιαστικά του… “κόλου”, όπως “μια ζωή” ήταν αυτές, αφού ήταν και παραμένουν “άνευ ουσίας” και άνευ απτών αποτελεσμάτων στα μείζονα ΕΤ προβλήματα, ανάμεσα στις ΕΔ των 2 χωρών) και να επανεκκινούσαν και πάλι, μετά από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, του 2019. Η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή από τον Κο Υποστολάκη ή γουστάρω τις Πέμπτες πολύ” ή “ο Αρχηγός που δεν έχασε την θέση του, ούτε και με εγκεφαλικό” (σήμερα έχουμε την όμοια περίπτωση Καμπά, απλώς η πάθηση διαφέρει) και έτσι παραιτήθηκε, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν πήγε κάπου και πού, αφού τέτοια άτομα ποτέ δεν χάνονται! Δεν θα πρέπει άλλωστε! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

-/-

Διαβάστε τώρα παρακάτω, το “πώς” ουσιαστικά ο ΚΑΗΥΑ (λέτε να είναι “Ντονμές” / “Dönme”;) έκανε τόσο μεγάλο… άλμα και “τσίμπησε” θεσούλα, αλλά και βαθμό, αν δεν απατώμαι (“Kor”), παρά τον… Ακάρ, στο Τ/ΥΠΑΜ!..

Akıncı’yı arayanlara ‘çok özel bir görev var’ demişler

Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada tanık ifadeleri alındı. Tanık Zorlukol, 15 Temmuz akşamı görüştüğü Akıncı Üssü’nde görevli astsubayın kendisine bilgi vermeyerek, “Çok özel bir görev var” cevabını aldığını beyan etti.

11.10.2018

Akıncı'yı arayanlara 'çok özel bir görev var' demişler

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü‘ndeki eylemlerle ilgili davaya tanık beyanlarının alınmasıyla devam edildi. (Η Δίκη για το Ακιντζί, άρχισε και πάλι, νομίζω σήμερα 08-10-2019 ή θα αρχίσει και πάλι σύντομα)!..

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü‘ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar ve yakınlarıyla müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Tanık sıfatıyla ifade veren Tümgeneral Göksel Kahya, olay akşamı evinde bulunduğu sırada kendisini arayan bir albayın havada uçakların uçtuğunu söylediğini, bir süre sonra görüştüğü Orgeneral Atilla Gülan’ın da havada kaç tane uçak olduğunu sorduğunu beyan etti.

İlerleyen saatlerde Gülan’ın kendisini dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Orgeneral Abidin Ünal ile görüştürdüğünü anlatan Kahya, Ünal’ın kendisine karargaha giderek emekli Tümgeneral Cevat Yazgılı’ya destek vermesi emrini verdiğini bildirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahına giderken yolda tankların bulunduğunu, savaş uçaklarının uçtuğunu ve silah seslerinin geldiğini anlatan Kahya, kışla önüne ulaştığında nizamiye nöbetçileri tarafından içeri alınmadığını söyledi.

Yazgılı’yı arayarak durumu bildirdiğini ve beklemeye başladığını dile getiren Kahya, ulaşabildiği astlarına Ünal’ın, uçakların uçurulmaması ve Eskişehir’deki Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nin (BHHM) emirlerine uyulması talimatını ilettiğini ifade etti.

Kahya, sabah saatlerinde darbe girişiminin bastırılmasının ardından görev yerine geçerek mesaisine devam ettiğini açıkladı.

“Çok özel bir görev”

Olay tarihinde Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığında yarbay rütbesiyle görev yapan tanık Murat Zorlukol, olay akşamı savaş uçaklarının uçuşu üzerine daha önceden tanıdığı bir astsubayı aradığını ve neler olduğunu öğrenmeye çalıştığını dile getirdi.

Akıncı Üssü’nde görevli astsubaydan, uçuş yapan uçaklar kadar da yerde uçuşa hazır halde bekleyen uçak olduğu bilgisini aldığını aktaran Zorlukol, faaliyetin maksadını öğrenmeye çalıştığı astsubayın kendisine bilgi vermeyerek, Israrcı olmayın komutanım, detay veremem. Çok özel bir görev var.” dediğini beyan etti.

Zorlukol, bundan bir süre sonra sözde sıkıyönetim emirlerinin görev yerine mesajla iletildiğini darbe girişimi olduğunu anladığını ifade ederek, bundan sonra başta Kayseri ve Diyarbakır’dan uçakların kalkmaması için çaba sarfettiğini ve amirlerine bilgi verdiğini söyledi.

Muhabir: İsmet Karakaş

  • Καταλάβατε λοιπόν ή όχι, φίλοι μου;
  • Οι 2 αυτοί Αξκοί, (Οζσέρτ και Καχία), λίαν πιθανώς να ήταν στο “κόλπο” (για εμάς σχεδόν βέβαιον), ως Όργανα του Ακάρ και να λειτουργούσαν ως “Ασπάλακες Ασφαλείας” πριν από το Πραξικόπημα και ως πληροφοριοδότες – “τροχοπέδες”, κατά την προσπάθεια επιβολής του από τους “FETÖCÜLER” και χειραγωγήσεώς του – καταστολής του, από τους Κεμαλικούς των ΤΕΔ και τους Ερντογανικούς της ΜΙΤ!..

6. Ιδιαίτερη σημασία, για άλλη μια φορά, δόθηκε στην “EDOK”, (την ανέλαβε, όπως είδαμε, ο πρώην Επχης του ΤΣΞ, ενώ ως νέος Επχης στην “EDOK” τοποθετήθηκε ο επίσης νέος Υπτγος Σελαμί ΑΡΣΛΑΝ),

ω1

ήτοι δόθηκε βαρύτητα στον εγκέφαλο της δημιουργίας του μέλλοντος των ΤΕΔ, μια “EDOK”, που παραμένει, όπως συμβαίνει σε όλους τους σύγχρονους Στρατούς, υπό τον εκάστοτε Αρχηγό, είναι Δκση επιπέδου “Σώματος Στρατού” και πλέον, όπως εμείς εκτιμούμε, σε μεγαλύτερη… αμεσότητα στην σχέση της με την “Επιθεώρηση”, του Τ/ΓΕΕΔ!.. Η 3η Στρατιά παραμένει ο κύριος χώρος πειραματικών δοκιμών” της “EDOK”, αποτελέσματα των οποίων πιθανότατα εφαρμόζονται ακολούθως σε άλλες Στρατιές, κλπ.

7. Η ΤΠΑ πλέον (και έχουμε εξηγήσει το “γιατί” σε άλλα και… αρκετά μας άρθρα) “μπήκε δυνατά” στην υπόθεση “Άμυνα” και στο νέο… Οργανόγραμμα των ΤΕΔ!.. Αίφνης ο νέος Δντης της τ/ΥΣΠ είναι στέλεχος της ΤΠΑ, όπως το έχουμε γράψει και εξηγήσει και με ό,τι αυτό θέλει πιθανώς να υποδηλώσει και καταδείξει!..

8. Ο ρόλος της “Γενικής Γραμματείας”, του Τ/ΓΕΕΔ, παραμένει και σήμερα ισχυρός και καταλυτικός, όπως παραδοσιακά ήταν!.. Ο τοποθετηθείς Φεντάϊ ΟΥΝΑΛ φέρεται ως στέλεχος με πολεμική εμπειρία, ενώ αναβαθμισμένη είναι πλέον και η θέση του Γρ. Τύπου του ΥΠΑΜ, όπου τοποθετήθηκε ο πρώην ΓΓ του Τ/ΓΕΕΔ, Οζερέν!

9. Επέστρεψε φέτος στις ΤΕΔ ακόμα μεγαλύτερος αριθμός Κεμαλικών στελεχών, που για διαφόρους λόγους είχαν απομακρυνθεί των ΤΕΔ!

10. Τα πλέον κρίσιμα “πόστα” και στους 3 Κλάδους, αλλά και στο Τ/ΓΕΕΔ, δόθηκαν (σε Πεδίο και Επιτελεία), σε αποδεδειγμένα άξια στελέχη, σε στελέχη με εμπειρίες (ακόμα και πολεμικές) και… παραστάσεις! Πχ την “MÖGK” την ανέλαβε “Ειδικοδυναμίτης” (“ΒΒ”), την Δνση Επχσεων του ΤΣΞ, … σκληροπυρηνικό στέλεχος και μάλιστα του ΠΒ*, όπως είδαμε, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Έχουμε αναφερθεί στα ονόματα αυτών, αλλά και γενικότερα)!

* Ενδιαφέρει πολύ, πλην των θέσεων των ε/εφεδρειών, και το ελληνικό “ΑΝΤΙ-ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ” (Δ. Θράκη) τις ΤΕΔ και ένα έμπειρο και κατά τεκμήριο ειδικότερο όλων, στέλεχος του τ/ΠΒ, όπως στην παρούσα φάση είναι ο εμπειρότατος και σκληρός, (με ό,τι αυτό σημαίνει και σχεδιαστικά), Υπτγος Μπαχτιγιάρ ΕΡΣΑΫ, εκτιμήθηκε -και μάλλον ορθώς- ως το καταλληλότερο πρόσωπο για την θέση αυτή!..  

11. Η ηγεσία των ΤΕΔ (Α/ΓΕΕΔ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ) δεν άλλαξε φέτος! (2 λόγια γι’ αυτήν θα πούμε σε άλλο άρθρο μας)! Παρέμειναν όλοι στις θέσεις τους, ίσως από μια σειρά… αναγκών, που το επέβαλαν, όπως πχ η εισβολή στην ΒΑ Συρία, κλπ! Να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ(!) στις ΤΕΔ, Α/ΓΕΕΔ να προέρχεται από άλλον Κλάδο, πλην του ΤΣΞ(!), κάτι που έχει και την ιστορική, αλλά και την… λογική εξήγησή του!..  Αν “σπάσει” αυτό, τότε θα μιλάμε για έναν πραγματικό… σεισμό στις ΤΕΔ!..

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1.   Στις ΤΕΔ πλέον έχουμε “ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ”, ήτοι του Ακάρ, “τύποις” και “ουσία”, ο οποίος είναι το “σημερινό” ΧΡΥΣΟ ΧΑΡΤΙ, του τ/”Βαθέως Κράτους”!

2. Οι ΤΕΔ επανήλθαν στην… κανονικότητα, αφού μπορούμε με… σθένος να ισχυριστούμε ότι “επαναΚΕΜΑΛΙΚΟποιήθηκαν” σε υψηλότατο βαθμό! (Συμβάντα σαν αυτά που περιγράφει η ε/φ “Τουρκία”, που σας την έχω στο ΥΓ, να δίνει βαθμούς σε στρ-κούς η “FETÖ” τελείωσαν οριστικά πια)!

3.  Οι ΤΕΔ δείχνουν να στηρίζονται πλέον, σε ό,τι αφορά κυρίως τον ΤΣΞ (και όχι μόνον), στις “Ειδικές Δυνάμεις”, στους “Κομάντος” και στο ΠΒ. 

4.   Οι φετινές κρίσεις κατέδειξαν ότι οι ΤΕΔ έχουν πια ολοκληρώσει τις όποιες δομικές αλλαγές τους, οι οποίες μοιάζει να έγιναν με επιτυχία, από  το 2016, από το “Κίνημα” και μέχρι σήμερα, καθώς και πως είναι πλέον έτοιμες για ευρείες διακλαδικές επχ-σεις, σε όλα τα “ΘΕ” της χώρας τους!

5.  Η Τουρκία, αν είναι ο… σκύλος, και(!) οι φετινές κρίσεις κατέδειξαν ότι η Ελλάς παραμένει η αγαπημένη της / του… γάτα!.. Καταλαβαίνετε!..

6.   Οι φετινές κρίσεις κατέδειξαν για άλλη μια φορά την υφιστάμενη απόλυτο “ισορροπία” μεταξύ των ΤΕΔ και της Κ-Β του… ΠτΔ, ΡΤΕ!..

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ!

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. 

Πρωτοσέλιδο Real News

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝ ΑΠΗΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ Ε/Φ ΤΟΥ Κου Χ”ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 06-10-2019, ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΨΗ ΘΕΜΑ!.. Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!..

Α, ΚΥΡΙΑΚΕ! ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΙ “ΛΑΘΡΟ” ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!.. ΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΕ!.. ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑΜΕ “ΣΤΑ ΙΣΑ” ΘΕΣΕΙ ΚΑΙ… ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ… ΛΕΕΙ, “ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Η (ΔΙΑΖ) … ΣΟΡΙΤΗΣ”!.. ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΕ, ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ “ΠΑΙΞΕ” ΕΞΥΠΝΑ!.. ΕΙΣΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΔ ΤΟΥ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ!.. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ “ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ” ΚΥΡΙΑΚΕ!..

2. ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ, ΚΛΠ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΑΡΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ… “ΑΝΟΙΞΑΜΕ”, ΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ Τ/ΓΕΕΔ, ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ!..

Πρωτοσέλιδο Ελεύθερη Ώρα

 

ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ!

Με την ευκαιρία δημ/φε Κε ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ, (αφού η “Ε.Ω” είναι και… ε/φ σου), επειδή σε άκουσα χθες (07-10-2019), στο “BLUE SKY”, (κάνοντας ζάπινγκ” “έπεσα πάνω σου”), θέλω να σε συγχαρώ για τις τοποθετήσεις σου, αλλά κυρίως για την στοχευμένη ανάλυσή σου, για τα τεκταινόμενα τώρα στις Η.Π.Α.!

Πολλοί, επίσης, έχουν σπεύσει να βγάλουν συμπεράσματα για τον Πρόεδρο ΤΡΑΜΠ και την πολιτική του στην γειτονιά μας, μετά από την απόφαση των ΤΕΔ, για εισβολή στην ΒΑ Συρία και Ακώς του Ευφράτη, όπως πχ ο “πράκτωρ και… εισπράκτωρ” Άλεξ (αχαχαχαχαχαχαχα) Παπαχελάς, (τον άκουσα στο ΣΚΑΪ στις χθεσινές βραδυνές “Ειδήσεις”), ο οποίος όμως δικαιολογείται, ως “Φαν” -ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ- των αριστερών “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, να τοποθετείται, όπως τοποθετήθηκε!.. Υπομονή αγαπητοί, υπομονή  [Πληροφοριακά, στην Άγκυρα μεταβαίνει, όπως διάβασα, αύριο(;) ο ΓΓ/ΝΑΤΟ, ενώ, για κάποιους… βιαστικούς είναι μακρυά ακόμα ο Νοε και η -όπως ελέχθη- ορισθείσα για τότε συνάντηση των ΤΡΑΜΠ – ΡΤΕ και ακόμα… μακρύτερα ο Δεκ., ο μήνας που μας είπε ο ΡΤΕ πως θα έχει ενεργοποιήσει τους παραληφθέντες από την Ρ/Ομοσπονδία, “S-400”]!..

Α! Και θυμηθείτε τί είχε πει ο συγχωρεμένος πλέον, μεγάλος πράγματι Τ/δημ/φος και αναλυτής, κλπ, Μεχμέτ Αλί ΜΠΙΡΑΝΤ, (πιθανώς ο μεγαλύτερος Τ/Δημ-φος, του 2ου ημίσεως του 20ου αι.), για τον βούρκο και το έλος της Συρίας, και ποιά ήταν η θέση του στο αν θα έπρεπε οι ΤΕΔ να μπουν στην Συρία! [Σημ.: Αν μπουν οι ΤΕΔ στην Συρία, θα μπουν τώρα για 1η φορά, ως ΤΕΔ… “ΜΑΣΙΦ, αφού έως τώρα είχαν εισέλθει μόνον στοιχεία τους, όπως κυρίως αυτά των “ΒΒ”, μαζί με Σύρους αντι-καθεστωτικούς (εκπ-νους απ’ τις ΤΕΔ) και συνεργαζόμενους με τους Τούρκους (ΤΕΔ – ΜΙΤ) Τζιχαντιστές του “İSİS”, όπως πχ στο Ιντλίμπ, κλπ!..

ΟΨΟΜΕΘΑ λοιπόν και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ “ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΝΙΚΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ”!!!.. ΟΠΟΤΕ ΘΑΡΣΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ!.. 

Στο πρωτοσέλιδο της σημερινής (08-10-2019) ε/φ “Cumhuriyet”, (του “CHP”), περιγράφεται σύντομα και παραστατικά η (παραπάνω) θέση του Μ. Α. ΜΠΙΡΑΝΤ.

3.  Δείτε στο παρακάτω πρωτοσέλιδο της ε/φ “Τουρκία” και στο μεσοαριστερόν της, τί δηλώνει Τ/Αξκός,για το ποιός του έδωσε προαγωγή, κατά το παρελθόν, κλπ!..

 

ω1

 

4. ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΡΕ “ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΑ” “ΚΟΠΡΙΤΑΡΙΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΗ! ΑΝΤΕ, ΣΙΧΑΜΑΤΑ!..

5. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΖΛA ΣΗΜΕΡΑ (08-10-2019); ΤΙ ΦΩΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΡΕ; 

6. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΥΡΑ… ΕΡΠΕΤΑ:

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΡΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΑΔΕΣ“!.. (Στράτος ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ).

-/-