ΤΟΥΡΚΙΑ… ΤΩΡΑ! (1)

Φίλοι μου / μας!      

«Πάμε», όσο πιο γρήγορα γίνεται, (αν και στον «Ε.Θ.» τα έχουμε αναλύσει και εξηγήσει όλα σχεδόν που την αφορούν), να «δούμε» την Τουρκία τώρα!.. (Επιφανειακά / … Στον καφέ, όπως λέμε… ).

Α. Γενικά

Είναι σε εξέλιξη (το έχουμε πει επανειλημμένως) μια στρατηγική, η οποία οδηγεί ευθέως σε πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα, στην βάση της αποστροφής του Τ/ΥΠΕΞ στην Πολωνία, στα τέλη του 2021, (δήλωση = Κρίσιμο «Σημείο Καμπής» / Αρχή εφαρμογής της στρατηγικής αυτής), ότι πλέον οι Τούρκοι θα μας οδηγήσουν στο πολεμικό, από το διπλωματικό Πεδίο, όπου θα μας νικήσουν και ακολούθως, επανερχόμενοι στο διπλωματικό και πάλι Πεδίο, θα μας υποχρεώσουν, ως νικητές μας, να δεχθούμε ό,τι αυτοί θέλουν, ήτοι θα μας επιβάλλουν τις θελήσεις τους!  (Αυτό είπε ο Τ/ΥΠΕΞ).

Αυτή η πολιτικο-στρατιωτική στρατηγική στηρίζεται, όπως ήταν πάντα άλλωστε στην γείτονα, στην κοινή δράση των Τ/ ΥΠΕΞ – ΥΠΑΜ (Τ/ΓΕΕΔ) – ΜΙΤ (Μ.Υ.) και φυσικά και της Τ/Προεδρίας, η οποία είναι και η επικεφαλής, ενώ εδράζεται στο επικρατούν πλέον εφαρμοζόμενο τ/«Δόγμα», το οποίο πρεσβεύει πως «ο πόλεμος αρχίζει από το έδαφος του αντιπάλου».

Το Δόγμα αυτό («εν ισχύϊ» από το 2016 και εκείθεν / μετά το αποτυχόν τ/στρατιωτικό «Κίνημα»), εστιάζεται / στοχεύει στην επιτυχία φθοράς του αντιπάλου (ημών «εν προκειμένω») σε μια σειρά επιπέδων, όπως πολιτικό, κοινωνικό, στρατιωτικό, κλπ, προσβλέποντας κυρίως στο διεθνές αντίκτυπο (δηλαδή «να κερδίσουμε την διεθνή κοινή γνώμη»), διαθέτον όμως και πιο… μεμακρυσμένο στόχο, που είναι  –αν αυτό είναι δυνατόν- απώλεια ή και απώλειες ακόμα του αντιπάλου από τώρα και με διεθνή αποδοχή, έστω και ανεπίσημη, απώλειες σχετικές πάντα με τις ΜΟΝΙΜΕΣ(!) / ΣΤΑΘΕΡΕΣ(!), (μετά το 1952 και την χρονικά λίγο μετά από εμάς είσοδό τους στο ΝΑΤΟ), αλλά απλώς ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ(!) κάθε φορά στρατηγικές, κατά της χώρας μας, στοχευμένες διεκδικήσεις της Τουρκίας!

Το μεταξύ μας πολιτικο-στρατιωτικό «Πεδίο Αναμετρήσεως» περιλαμβάνει 3 «Θέατρα Επχ-σεων» («Θ.Ε.») και συγκεκριμένα αυτά της Κύπρου μας («Α. Μεσογείου» ευρύτερα), του «Αρχιπελάγους» Αιγαίου και της Θράκης, ενώ ο τ/σχεδιασμός, που σχετίζεται με το «Τ-Λιβυκό» έωλο Σύμφωνο, αλλά, παρ’ όλα αυτά, Σύμφωνο «Σφήνα» στα όποια ε/σχέδια στην Α. Μεσόγειο, επέβαλλε στην Τουρκία (και «κατ’ ακολουθίαν» αναγκαστικώς και σε εμάς), το να δημιουργήσει ή έστω να… υπονοήσει και ένα ακόμα ξεχωριστό «Θέατρο Επχ-σεων», που είναι αυτό της Κρήτης και το οποίο θα πρέπει να ειδωθεί, ως προέκταση, είτε αυτού της Κύπρου, είτε αυτού του Αιγαίου ή «Θάλασσας των Νήσων», κατά τους Τούρκους, μια ορολογία που επιτρέπει στους Τούρκους να διεκδικήσουν, θεωρητικώς, οποιοδήποτε ε/νησί του Αιγαίου, δηλαδή και αυτά που απέχουν πχ από την Αθήνα, … μόλις… , αυτά που.. «απλώνεις το χέρι σου και τα πιάνεις», όπως θα έλεγε και ο  Κος Ακάρ)!

  • «Θ.Ε.» Κύπρου (Α. Μεσογείου): (2020 – 2022)

Το «Σημείο Καμπής» είναι το 2020, όπου είχαμε το γνωστό… Ε-Τ Καλοκαίρι, ένα δυνατό προς εμάς τ/… καμπανάκι! (Το καλοκαίρι του 2020 θα μπορούσε να φέρει το τίτλο, «Το Καλοκαίρι του… ‘‘Ουρούτς Ρέϊς’’», «Το Καλοκαίρι της… Επακούμβησης», «Το Καλοκαίρι που αποκαλύφτηκε ο… ‘‘ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ’’», αυτός ο τελευταίος είναι πιο… ελληνικός τίτλος, κλπ).

Προς άρσιν κάθε πιθανής παρεξηγήσεως, το θέμα «Κύπρος», φυσικά και ήταν «ανοικτό», προ πολλού του 2020 χρόνου, πολιτικο-στρατιωτικά, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. («Παίζει» 10ετίες)!..

Από στρατιωτικής πλευράς, από τις αρχές του 2020 («Σημείο Καμπής») και έως σήμερα, ήταν και παραμένει «ανοικτός» ο Ε-Τ [(Ε/Κ) – (Τ/Κ)] πόλεμος «Πληροφοριακών –γενικώς- Επχ-σεων» [και όχι μόνον Πληροφοριών, αλλά και «Επχ-σεων Επιρροής» («ΨΕΠ»), Πληροφορικής, κλπ], ενώ οι Τούρκοι αύξησαν σχεδόν κατά το ½ της έως τότε συνολικής τους στρατιωτικής δυνάμεως στο νησί (40.000), τη δύναμη του προσωπικού τους στα «Κατεχόμενα», (εγγίζει πλέον αυτή σχεδόν τα 60.000 άτομα), πλην των λοιπών στρατιωτικών ενεργειών τους, οι οποίες έχουν αυξήσει κατακόρυφα, ταυτόχρονα(!) τις αμυντικές και επιθετικές τους δυνατότητες, μη(!) συνυπολογιζομένης της όποιας υφισταμένης και προβλεπομένης «βοηθείας» από την 2α τ/Στρατιά και την τ/«Στρατιά Αιγαίου», που -έστω και «τύποις- εξακολουθεί να έχει ακόμα ‘‘χρεωμένη’’ (και) την Κύπρο»!

Οι ΤΕΔ στο νησί είναι πανέτοιμες για πολεμική σ’ αυτό αναμέτρηση!

Η Κύπρος θα είναι το Ε-Τ «Θ.Ε.» το οποίο θα «ανοίξει» πρώτο!..

Από πολιτικής πλευράς, το κρίσιμο «Σημείο Καμπής» είναι πως οι Τούρκοι ξεκαθάρισαν ότι εφεξής συνομιλούν μόνον για 2 Κράτη στο νησί!

  • «Θ.Ε.» ‘‘Αρχιπελάγους’’ (Αιγαίου / «Θάλασσας των Νήσων») / (2021-2022)

 Το Αιγαίο «άνοιξε» επικίνδυνα ως… θέμα («Σημείο Καμπής»), με τις 2 επιστολές των Τούρκων στον Ο.Η.Ε., (Ιούλιος 2021 και τέλη του 2021), με τις οποίες συνδέουν αμέσως και κατηγορηματικώς την στρατικοποίηση – αποστρατικοποίηση των ε/νήσων παρά την Μ. Ασία, με την ελληνική, επ’ αυτών, κυριαρχία!..

Παράλληλα:

(α) Αμφισβητούν και (!) την κυριαρχία, όσων γενικώς νήσων, νησίδων, κλπ, στο Αιγαίο, ανήκουν σήμερα στην Ελλάδα, αλλά αυτές, όπως διατείνονται, δεν έχουν δοθεί ονομαστικώς, και εγγράφως βεβαίως, δια της Συνθήκης της Λωζάννης, (Ιούλιος 1923), στην Ελλάδα!..

(β) Επανέφεραν (2022) δυναμικά(!) το θέμα του «Casus Belli» = «Αιτία Πολέμου», (Τ/Βουλή, 1995), αν η Ελλάδα επεκτείνει στο Αιγαίο τα χωρικά της ύδατα, από 6 ΝΜ σε 12 ΝΜ!..

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΩΣ «ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ», ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΝΙΣΑΜΕ, ΤΩΝ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ «Θ.Ε.» (ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ 2, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 3 ‘‘Θ.Ε.’’ ΘΑ «ΑΝΟΙΞΟΥΝ» ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ / ΚΥΠΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ ή ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ ορθότερα, όπως «προδίδει» και η σειρά που οι Τούρκοι τα «έβαλαν» στο «τραπέζι» και τα «παίζουν»), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΔΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΩΣ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ «Θ.Ε.», ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ «ΚΥΡΙΑ ΣΦΗΝΑ» ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ… ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΛΙΒΥΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ  ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ (2021) ΤΟ ΗΜΙΣΥ (Α. ΚΡΗΤΗ), ΕΝΩ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ(!) ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ – ΝΗΣΙΔΕΣ, ΒΟΡΕΙΩΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΓΑΥΔΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ, στην βάση του ολικού σχεδιασμού τους για τον… ερχομό τους στον 25ο Μεσημβρινό, νησιά και νησίδες που είναι επί(!) ή «λίγο δεξιά», «λίγο αριστερά», από τον 25ο Μεσ/νο!..

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ 25ου ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ (λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά απ’ αυτόν), ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗ, ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ!

(ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΥΔΟ! ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΕΒΕΡΤ, ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ T/ΑΣΚΗΣΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ Ε/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠ’ ΑΥΤΗΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ… «ΔΙΑΣΗΜΟ»(SIC) ΤΟΝ ΤΟΤΕ Κ/Δ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΚΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ KAI ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ… ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)!..

  • «Θ.Ε. ΘΡΑΚΗΣ» (2020-2021-2022)

Οι Τούρκοι και εδώ, αδιαμφισβήτητα, έχουν ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ πολλαπλώς την στάση τους!..

Τα τελευταία 2 χρόνια (2020-2021):

  • Επισκέφθηκε την περιοχή (2021) ο Τ/ΥΠΕΞ (για 5 ώρες), αλλά πρόλαβε και «δούλεψε» έξυπνα, σχετικά με την καλλιέργεια «πυροδότησης του κλίματος»!.. Μετέβη στον τάφο του Αχμέτ ΣΑΔΙΚ, όπου κατέθεσε στεφάνι, προσευχήθηκε και φύτεψε και ένα πλατάνι!..
  • (Επί Τσίπρα, θα θυμάστε τον στην Ελλάδα ερχομό και τον στην Θράκη, μετά από την Αθήνα, … πηγαιμό του ΡΤΕ, ο οποίος όμως δεν είχε προκαλέσει)!..
  • Επισκέφθηκε την περιοχή (2021) και ο Τ/ΥΦΕΞ, Γιαβούζ Σελήμ ΚΙΡΑΝ, ο οποίος (και αυτός) μετέβη και φωτογραφήθηκε στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ!..
  • Θεωρούν πρόκληση την οποιαδήποτε παρουσία των ΕΕΔ στην περιοχή αυτή της ε/Επικράτειας, ιδιαιτέρως σε περιοχές, όπου διαβιοί η Μουσουλμανική μειονότητα. (Αυτό «έπαιξε» πολύ το Καλοκαίρι του 2020, το 2021 λιγότερο, ενώ τώρα ξαναρχίζει)!
  • Άρχισαν τώρα (κρίσιμο «Σημείο Καμπής») και ομιλούν «ΔΥΝΑΤΑ»(!) για ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ «ΑΔΕΛΦΩΝ» ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Δ. ΘΡΑΚΗ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε/ΠΛΕΥΡΑ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! (Τα «δήθεν» και τα «τάχα» και τα «sic», όπου απαιτούνται, να τα θεωρείτε από εμάς ως δεδομένα, ώστε να μην κουραζόμαστε να τα βάζουμε συνεχώς)!..

Εκτιμούμε ότι, ακολούθως και… γοργά (!!!)… , θα αρχίσουν να αναφέρονται στην αριθμητική δύναμη της μειονότητος, την οποίαν συλλήβδην θα αναφέρουν όλη ως «δική» τους και ως τουρκική και στο τέλος, θα την συγκρίνουν αριθμητικά με τον αριθμό των Ελλήνων της Θράκης, αρχίζοντας να αμφισβητούν την ελληνική επ’ αυτής κυριαρχία, μια κατάσταση δηλαδή, πολύ πέραν αυτής της… «απλής» Κοσοβοποιήσεως!..

Στο πλαίσιο αυτού του παραπάνω σχεδιασμού κάλεσαν στην Άγκυρα «προχθές», σε εκδήλωση* που διοργάνωσε (ασφαλώς όχι τυχαία), η Τ/ «Προεδρία Της Δημοκρατίας» για τα 75 χρόνια από την γέννηση του γνωστού Ιατρού και παλαιού βουλευτού, Αχμέτ ΣΑΔΙΚ (07-01-1947), την χήρα του, κλπ, κλπ, κλπ, ένας Αχμέτ ΣΑΔΙΚ, (ιδρυτής του μειονοτικού Κόμματος «Dostluk Eşitlik Barış» / («DEB»), «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας»), ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στις 24-07-1995, έξω από το χωριό Σώστης (κοντά στην Κομοτηνή), όταν τράκαρε με ένα τρακτέρ, το οποίο οδηγούσε ο Έλληνας Ζήσης ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ.  

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κων-πολη, ο δρόμος που οδηγεί στο Φανάρι («Οικουμενικό Πατριαρχείο»), έχει πάρει το όνομά του.   

* Διαβάστε:

Doğumunun 75. Yılında anılan Dr. Sadık Ahmet için Başkan Erdoğan’dan anlamlı mesaj

Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet’i Anma Programı gerçekleştirildi. Programa mesaj yollayan Başkan Erdoğan “Batı Trakya Türklerinin kazanımlarını daha da ilerletmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından, doğumunun 75’inci yılında Batı Trakya Türklerinin unutulmaz önderi merhum Doktor Sadık Ahmet anısına hazırlanan kitabın tanıtma ve “Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet’i Anma” programı Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Programda Doktor Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerin hakları için geçirdiği mücadele dolu yaşamına dikkat çekildi.

Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet’i Anma Programına; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, YTB Başkanı Abdullah Eren, eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan,  AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Kuvvet Komutanları, Sadık Ahmet’in ailesi ve çok sayıda Batı Trakyalı genç katıldı. 

Program kapsamına Sadık Ahmet’e ait kişisel eşyalar da konferans salonunun dışında sergilendi. Sadık Ahmet’in sevdiği türküler Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları tarafından seslendirildi. Bir grup Batı Trakyalı öğrenci de Sadık Ahmet Marşı’nı söyledi. Programda Sadık Ahmet’in hayatı ve mücadelesi ile ilgili hazırlanan videonun gösterimi de davetlilere sunuldu. Aşık Kul Nuri tarafından türkü şöleni icra edildi. Batı Trakyalı bir öğrenci ise Sadık Ahmet’e yazdığı mektubu okudu.

“TÜM TÜRK-İSLAM COĞRAFYASINA İLHAM KAYNAĞI OLDU”

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yolladı. Erdoğan mesajında Doktor Sadık Ahmet’in, hak ve özgürlük mücadelesiyle; sadece Batı Trakya Türklerine değil tüm Türk-İslam coğrafyasına ve mazlum halklara ilham kaynağı olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları kaydetti; “84 milyon olarak tüm imkanlarımızla, Batı Trakya’daki kardeşlerimizi desteklemeyi, onlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz. İkili anlaşmalar ve uluslararası hukuk temelinde Batı Trakya Türklerinin kazanımlarını daha da ilerletmek için var gücümüzle çalışacağız.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ise yayınladığı videolu mesajında Doktur Sadık Ahmet’in, Batı Trakya Türkleri’nin uluslararası hukuka göre kazandıkları hakları yok saymaya çalışan zalimlere meydan okuyan bir yiğit olduğunun altını çizdi.

SADIK AHMET BATI TRAKYA TÜRKLÜĞÜNÜN SEMBOL İSMİ, KORKUSUZ LİDERİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yaptığı konuşmasında, Dr. Sadık Ahmet’i gelecek kuşaklara tanıtacak çok değerli bir eserin de tanıtımının yapıldığını aktararak Sadık Ahmet’i, mücadelesini ve Batı Trakya Türklerinin sorunlarını anlatan bu kıymetli eserin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.

Dr. Sadık Ahmet’in, Yunan idaresinin Batı Trakya Türklerine yönelik haksız-hukuksuz eylemlerine karşı, soydaşların sesini dünyaya duyuran ve Batı Trakya Türklüğünün sembol ismi, korkusuz lideri olduğunu bildiren Akar, “O, yaşadığı toprakları karış karış dolaşarak soydaşlarımızın dertlerini dinlemiş, bunlara çözüm üretmek için büyük çaba sarf etmiş, ömrünü davasına adamıştır. Bu çabaları gösterirken karşılaştığı zorluklar, baskılar, tehditler ve aldığı hapis cezalarına rağmen davasından asla geri adım atmamıştır” dedi.

Batı Trakya Türk toplumu da Dr. Sadık Ahmet’in açtığı yolda yürüyerek onu yalnız bırakmadığını söyleyen Akar, “Hayatı, mücadele azmi, cesareti ve fedakarlığı, Türk gençlerine ilham kaynağı olan Dr. Sadık Ahmet’in mirasına sahip çıkmak, bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin boynunun borcudur” dedi. Akar konuşmasının devamında ise Yunanistan ile Ege’de, Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta yaşanan birtakım sorunlara dikkat çekerek, “Batı Trakya Türklerinin durumlarının iyileştirilebilmesi için bütün konuları uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar kapsamında evrensel insan hakları çerçevesinde bakılması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz” diye konuştu.

BATI TRAKYA’DAKİ HAK İHLALLERİ DEVAM EDİYOR

YTB Başkanı Eren ise Balkanlar içerisinde Batı Trakya bölgesinin özel bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Batı Trakya’da 70’li yılların sonunda, 80’li yıllar boyunca soydaşlarımız üzerinde adeta abluka haline gelen hak ve özgülük ihlallerin bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Eren, vakıf idareleri meselelerinde, eğitim ve müftü seçimi gibi konularda bu ihlallerin net bir şekilde görüldüğünü kaydetti. Programın ve kitap çalışmasının hazırlanması sırasında duygu yoğunluğu yüksek haftalar geçirdiklerini kaydeden Eren, Sadık Ahmet’e layık olmaya çalışan bir eser meydana getirdiklerini belirtti. Eren, Dr. Sadık Ahmet’i anmak, davasını anlamak ve anlatmak için takdirlere sunulan bu kıymetli eser ve bu programın Batı Trakya Türklüğüne bir armağan olduğunu söyledi. Konuşmasını kitabın takdimine yazdığı bir bölümle bitiren Eren, Sadık Ahmet’in cesaretiyle, şecaatiyle, verdiği mücadelenin bugün ışık tuttuğunu aktararak, Batı Trakya’yı anlamak için Dr. Sadık Ahmet’i de tanımak gerektiğini bildirdi. 

SADIK AHMET’İN EN BÜYÜK MİRASI BİZE BIRAKTIĞI ÖĞRETİSİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam da geçmişten gelen bütün acı hatıralardan ders çıkararak, geçmişe doğru bir şekilde bakılması ve geleceğe güçlü adımlarla gitmenin yollarının bulunması gerektiği dile getirdi. Çam, Sadık Ahmet’in en büyük mesajının, öğretisinin; barıştan yana, siyasi hareketten yana, sokak hareketlerine tevessül etmeden, marjinalliğe başvurmadan sadece iyi yetişmiş bir lider olarak, bir toplumu ayağa kaldırmanın mümkün olduğunu ortaya koyması olarak anlattı.

HER SABAH DOKTOR SADIK AHMET’İN ADINI TAŞIYAN CADDEDEN GEÇİYORUZ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ise, her sabah bakanlığa giderken Dr. Sadık Ahmet’in adını taşıyan caddeden geçtiklerini vurgulayarak, “Her sabah mesaimize Dr. Sadık Ahmet’i anarak başlarız. Ama sadece anmakla kalmayız. Onun bizlere emanetini anlamlandırmaya çalışırken her bir Türk diplomatının üzerinde en önemli mirasın, en önemli görevin dünyanın her platformunda Batı Trakya davasını savunmak olduğunu da her gün hatırlarız.” dedi.

HER YERDE TÜRK OLDUĞUMUZU HAYKIRACAĞIZ

Doktor Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet konuşması sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Batı Trakya gençliğine seslenen Levent Sadık Ahmet, Batı Trakya davasını sonuna kadar sürdüreceklerini aktararak her zaman Türk olduklarına haykıracaklarını ifade etti. Levent Sadık Ahmet babasının hapse giderken bile, “Ben bir Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak suç ise burada bir kez daha tekrar ediyorum; ben bir Türküm ve öyle kalacağım” dediğini hatırlattı. Babasının sis perdesi henüz kalkmayan bir suikast sonucu hayatını kaybettiğinin altını çizen Levent Sadık Ahmet, “O gün biz bir söz verdik. Dedik ki bayrak yere düşmez, bu dava burada bitmez. Bitmedi ve bitmeyecek. Biz, Sadık Ahmet’in soyadını taşıyan ailem her zaman, her koşulda ve her yerde Türk olduğumuzu haykıracağız” diye konuştu.

BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN SORUNLARINI ULUSLARARASI PLATFORMLARA TAŞIDI

Kitabın editörlüğünü yapan Doç. Dr. Nilüfer Erdem, Dr. Sadık Ahmet’in her Batı Trakyalı Türk’ünün derdini dinlediğine dikkat çekerek, bölgede ziyaret etmediği Türk köyü olmadığının altını çizdi.  Dr. Sadık Ahmet’in Yunanistan parlamentosunda görev yapmış ilk bağımsız Batı Trakya Türk Vekili olduğunu hatırlanan Erdem, Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerinin sorunlarını uluslararası platformlara taşıdığını belirtti.

BÜYÜK LİDERLER SADIK AHMET GİBİ YAPAR

TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Köksal Toptan, Sadık Ahmet’in ilkelerini yaşatabilmenin bir görev olduğunu ifade ederek, “O bayrağı hiç indirmeden yukarıda tutmak, Batı Trakya gençliği üzerine verilmiş bir görevdir” dedi.  Sadık Ahmet’in kısa yaşam süresinde çok şey yaptığını belirtenToptan, “Büyük adamlar işte böyle yapar. Büyük devletler de böyle yaparlar” şeklinde konuştu.

BATI TRAKYA TÜRKLERİ SADIK AHMET’İ HİÇBİR ZAMAN UNUTMADI

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Batı Trakya Türklerinin sevginin, muhabbettin ve kardeşliğin sesini yükseltmeye çalıştığını aktararak, “Maalesef Yunanistan bu sesin çok uzağında, insanımızın onurunu hedef almaktadır. Batı Trakya Türkleri Sadık Ahmet’i hiçbir zaman unutmadı. Onun cesaretlendirmesiyle adeta bir şeb-i yelda gibi Türk varlığının üzerine gelen dönemin karanlığı dağılabilmiş, insanımızın umudu yeşermiştir” dedi.

TÜRK’ÜM VE MÜSLÜMANIM DEMEKTEN GERİ DURMADILAR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Balkan Türklerine ve Sadık Ahmet’e borçlu olunduğunu dile getirerek, “Balkan Türklüğü soykırıma uğradı, katliama uğradı, milyonlarcası hayatını kaybetti, ama orada Türk’üm ve Müslümanım demekten geri durmadı” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kâmil Aydın da Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklüğünün ruhunda sembolleşen bir isim olduğunu ve inandığı hak davasından asla vazgeçmediğini söyledi.

SADIK AHMET’İN FİKİRLERİ GELECEĞİMİZE YÖN VERMEKTE

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu da konuşmasında şunları kaydetti: “Sadık Ahmet’in fikirleri, hedefleri bizim bugünümüze ve geleceğimize yön vermektedir. Mücadele azmi ve davaya olan inancı bizlere, gençlere örnektir ve güç teşkil etmektedir.”

Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet’i Anma Programı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet’i Anma Programı

-/-

Ο ΚΥΡΙΟΣ Τ/ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ Δ. ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΠΗ-ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε/ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, («ΕΡΧΟΜΟΣ» ΤΩΝ ΤΕΔ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΚΟΜΜΑΤΙ» ΤΟΥ 25ου ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ), ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΑ, ΗΤΟΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΗΣ Ε/ΝΗΣΟΥ ΣΤΟ «ΑΙΓΑΙΟ», (ΠΧ ΛΕΣΒΟΣ), ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε/ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ(!) ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η «ΚΟΛΟΒΩΣΗ» ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η(ΔΙΑΖ) ΑΛΛΙΩΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑ!. (ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΙ ΠΧ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Δ. ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ!)

ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η «ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΛΠ!..

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, (ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ), ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ… ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ,

ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ «ΦΑΣΗ»:

 ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, «ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ» ΤΟ… ΜΥΑΛΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟ… ΜΥΑΛΟ KAI THN… ΨΥΧΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΕΞΑΓΟΜΕΝΑ «ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ».

ΣΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ «ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», ΕΝΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ Τ/ «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ Ε/ΛΑΟΥ!..

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ, Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 «Θ.Ε.» ΔΡΑΣΗ, ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ (!) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (!) ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΑΥΤΕΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

 

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»!

 

«ΕΛΛΗΝΑΣ»

 

-/-