ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΟ… “7”!

τραπουλα

Φίλοι μου!

Ένα από τα πονηρά, θα λέγαμε, τραπουλόχαρτα είναι το 7άρι, ό,τι και να είναι! (Σπαθί, Καρό, κλπ).

Σας παρουσιάζω παρακάτω ένα τέτοιο ενδιαφέρον… 7άρι! “Πάμε” λοιπόν!

1. Χρόνια ακούγαμε και ακόμα ακούμε για τα “ελληνικά”, εκ Γερμανίας, Υ/Β, τα νέα Υ/Β μας, ότι “έγερναν” / “γέρνουν”, κλπ. Μόνον που δεν… κρεμαστήκανε και κάποιοι Έλληνες, για τα περίφημα αυτά Υ/Β!.. Για ψάξτε να δείτε, τί έγινε με το βρετανικό σχέδιο για το νέο βρετανικό αντιτορπιλικό, (ας το πω έτσι), αν πέτυχε, πόσο κόστισε και προβληματιστείτε μετά μόνοι σας, σε ό,τι εσείς νομίζετε, κάνοντας ασφαλώς και τις απαραίτητες πάντα αναγωγές και συγκρίσεις!..

2.  Ενοχλήθηκαν σφόδρα οι ακραίοι Εθνικιστές της Τουρκίας, με την επίσκεψη (14-17/06/2016) του Έλληνα Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Χρήστου Βαϊτση, στην Άγκυρα, μετά από την πρόσκληση του ομολόγου του, Αμπιντίν Ουνάλ.

– Τον παρουσίασαν ως Εχθρό των Τούρκων“, χωρίς όμως να το δικαιολογήσουν, και ως άκρως επιθετικό“, ως πιλότο, απέναντι στα τ/ α/φ, γράφοντας πως αυτή του η “επιθετικότητα” τον έκανε… Α/ΓΕΑ.

Έγραψαν πχ πως στις 17-02-2015 εμπόδισε (έτσι έγραψαν προφανώς το… “αναχαίτησε”), 16 φορές την Ομάδα α/φ, με επικεφαλής α/φ αυτό του τότε Τ/Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Ακίν Οζτούρκ, μέσα στον ΤΕΧ και μετά βραβεύτηκε με την… Αρχηγία. Συνεχίζοντας, έγραψαν πως έχει “περάσει” μια επιθετικότητα στην ΕΠΑ, με αποτέλεσμα τα ελληνικά πολεμικά α/φ να επιτίθενται (sic) και μέσα στον ΤΕΧ, σε τ/ Ε/Π και τ/ α/φ. Αυτή του η στάση ήταν η αιτία που πέταξε στις 20-04-2016 ο Ε/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Αποστολάκης, μέσα στον ΤΕΧ! (Το υπονοούν, δεν το γράφουν αναφερόμενοι στην υπόψη πτήση του Ε/ΓΕΕΘΑ).

Έγραψαν πως, το Τ/ΓΕΑ και ο Τ/Αρχηγός, Αντιπτέραρχος Αμπιντίν Ουνάλ, τον υποδέχθηκε με το “ανώτατο πρωτόκολλο” και πως τον φιλοξένησε σαν “Βασιλιά”, (ούτε με τους Άραβες δεν γίνεται έτσι, γράφουν / αυτό το έγραψαν βεβαίως επειδή στην είσοδο του ΓΕΑ υπήρχαν και από τις 2 πλευρές Τ/Αξκοί σε παράταξη, αλλά απηχεί και το γενικό τους αρνητικό προς εμάς πνεύμα, η αναφορά τους σε… Άραβες), ενώ την ίδια στιγμή, όπως έγραψαν, “οι Έλληνες μας έχουν κάνει σουρωτήρι τον εναέριο χώρο μας”!..

Ενοχλήθηκαν επίσης που, στην 143 Μοίρα α/φ (“FILO”) που επισκέφθηκε ο Έλληνας Αρχηγός, (επισκέφθηκε αεροπορικές Βάσεις, σε Άγκυρα και Σμύρνη), φωτογραφήθηκε μαζί με όλο το μάχιμο προσωπικό της.

Έγραψαν ακόμα πως το Τ/ΓΕΕΔ “έβγαλε” στο επίσημο “σάϊτ” του, μία μόνον φωτογραφία του Ε/Α/ΓΕΑ με τον Τ/Α/ΓΕΕΔ στις 17-06-2016, το Τ/ΓΕΑ επίσης μία φωτογραφία των 2 Α/ΓΕΑ, στις 20-06-2016, ενώ το Ε/ΓΕΑ ανήρτησε 29 (!) φωτογραφίες, από την επίσκεψη του Ε/Α/ΓΕΑ στην Τουρκία. Δεν κατάλαβα πραγματικά εδώ τί τους ενόχλησε!

Τέλος, έγραψαν, και εδώ έχουν δίκιο (!), πως το Ε/ΓΕΑ ανέφερε, στην Ιστοσελίδα του, τον Τ/Α/ΓΕΑ, ως Kor-General και όχι ως Or-General, και αυτό, όπως έγραψαν ήταν / είναι ασέβεια!

ΣΧΟΛΙΟ: Φίλοι, (που λέγει ο λόγος), Τούρκοι αεροπόροι και λοιποί απόγονοι Μογγόλων!

– Αν είναι όπως τον παρουσιάσατε ο Ε/Α/ΓΕΑ, πρέπει να χαρείτε, αφού και ο δικός σας Κος Ουνάλ είναι ακριβώς το ίδιο, “από την τουρκική έκδοση” ασφαλώς των επιθέτων, που χρησιμοποιήσατε για τον Κο Βαϊτση (πχ “Εχθρός των Ελλήνων”, το ίδιο “Επιθετικός” ως πιλότος, κλπ) και άρα θα συμφωνείτε -φαντάζομαι- ότι είναι καλό πως 2 τέτοιοι στρατιωτικοί χαρακτήρες συναντήθηκαν, σε μια προσπάθεια “να τα βρουν / να τα βρούμε”, όντας μάλιστα και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ! Τί λέτε; Δεν είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου; Εκτός αν δεν θέλετε την ειρήνη!..

Σε ό,τι αφορά την “επιθετικότητα”, εσείς πρώτοι, εδώ και μια 10ετία, (δεν είναι παραπάνω νομίζω), την εφαρμόζεται, μαζί μάλιστα με δολιότητα, κατά τις διάφορες “συναντήσεις” μας στο Αιγαίο! Είναι τακτική που οι υψηλά ιστάμενοί σας, αποφάσισαν να χρησιμοποιείτε, αφού είδατε στους… ουρανούς, στο ουράνιο… πεδίο, ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους Έλληνες πιλότους μας! Έτσι, διδάσκετε πλέον στα διάφορα αεροπορικά των πιλότων σας σχολεία, την άσκηση “επιθετικότητας” και “δολιότητας” στους αιθέρες, θέλοντας να μετατρέψετε τους πιλότους σας σε… “Καμικάζι” ή ορθότερα, για να μην σας αδικώ, θέλοντας να τους εμφυσήσετε ένα περίπου ανάλογο των Ιαπώνων “Καμικάζι” πνεύμα! (Αν δεν σφάλλω, το τονίζετε κιόλας, στα διάφορα σχολεία εκπαιδεύσεως των πιλότων σας, το ιαπωνικό αυτό… επίθετο! Ή όχι; Ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι παντού Μογγόλοι)!

Εδώ και πολύ καιρό (κάτι χρόνια είναι η αλήθεια), έχουμε “εντοπίσει” Τούρκοι το σημερινό σας Α/ΓΕΑ και την αξία του, και ως πιλότου, αλλά και κυρίως ως επιχειρησιακού Αξκου! Ξέρουμε ότι είναι αυτός που έχει σχεδιάσει τον αεροπορικό σας πόλεμο στο Αιγαίο. Ξέρουμε ότι τον “κρατήσατε”, επίτηδες μάλιστα, στη θέση του Επχη του ΓΕΑ σας, ενώ θα έπρεπε να είχε νωρίτερα, λόγω της επαγγελματικής του αξίας, (κάτι που εσείς σέβεστε), προαχθεί, ακριβώς για να ασχοληθεί σε βάθος με όλα τα πολεμικά αεροπορικά σας σχέδια!

Ξέρουμε επίσης ότι ασχοληθήκατε επ’ αρκετόν και με τα της ΔΜ της Αεροπορίας σας, με τον τομέα αυτόν όπου γινόταν της… Πόπης, όπως λέμε στο… Γιουνανιστάν, (Πόπη = Popi diyerek, Oruspu Kast edıyoruz) και γι’ αυτό είχατε βάλλει Α/ΓΕΑ εκείνον τον… “κοντό”, που είχε να “πετάξει” από Σμηναγός, αλλά ήξερε καλά τα της ΔΜ!

Όμως:

Ο νυν Α/ΓΕΑ σας είναι άκρως φανατικός, “ζηλωτή” τον έχω χαρακτηρίσει, (δεν είναι καλό αυτό νομίζω), είναι άτομο που δεν χαμογελά ποτέ (ή όχι;), ενώ ο δικός μας είναι σοβαρός, νουνεχής, με… χαμόγελο και σεμνός Αξκος! Ο δικός μας πχ δεν θα πήγαινε ποτέ, ως Αρχηγός, να προσβάλλει εχθρικές θέσεις! Θα το έπραττε, αν ήταν ο τελευταίος εναπομείνας Έλληνας πιλότος, ρε λαμόγια! Ο Ουνάλ σας όμως, “ανέβηκε” σε α/φ και πήγε και προσέβαλε θέσεις των δύστυχων Κούρδων, στο Β. Ιράκ, όπως μας γράφετε και δείχνετε! Γιατί το έκανε; Έπεσε μήπως το ηθικό των πιλότων σας; Ξεμείνατε μήπως από… πιλότους; Ήθελε να δείξει ότι είναι… μάγκας; Ήθελε να σας… παραδειγματίσει, στη “γραμμή” του παραπάνω αναφερθέντος… “επιθετικού πνεύματος”, που εσχάτως καλλιεργείται στους πιλότους σας; Κάτι άλλο;

– Ο δικός μας “πέταξε” και έκανε ό,τι γράφετε, προκειμένου να αντιληφθείτε ότι η ΕΠΑ είναι διαχρονικά σοβαρή και πάντα “επί του στόχου”, (αυτό όπως το αντιλαμβάνεστε), να νοιώσετε ότι μέχρι και ο Αρχηγός της ΕΠΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει όλες σας τις… νεο – εξυπνάδες στους αιθέρες του Αιγαίου, και όχι μόνον οι νεαροί “χθεσινοί” μας πιλότοι, όπως και οι άλλοι της κατηγορίας… “αρχιγάτος”, αλλά κυρίως το έπραξε, διότι ήθελε να τιμήσει τον τότε Κο Αρχηγό σας, Πτέραρχο Κο Ακίν Οζτούρκ, που πέταξε με καμιά, περίπου… 20αριά συνοδευτικά α/φ σας (γιατί, τί φοβόταν άραγε) και να του πει ο ίδιος ασυρματικά και όχι κανένας Σμηναγός μας, πως “Κε Αρχηγέ της ΤΠΑ, πετάτε στον ΕΕΧ και επιτέλους… ΕΛΕΟΣ”! Δεν ξέρω, εσείς θα γνωρίζετε καλύτερα το θέμα, είμαι σίγουρος γι’ αυτό! Κάτι τέτοιο δεν του είπε τότε στον αέρα ο Αρχηγός μας; Ενώ αν τον αναχαίτιζε κανένας… “γάτος” Υποσμηναγός ή Σμηναγός μας, θα κινδυνεύαμε να μας ξαναλέγατε… “ασεβείς”, αφού μπορεί και να του έριχναν και κανένα μπινελίκι!.. Σας αναχαίτισε λοιπόν ο “υπό εκκόλαψιν” -τότε- Αρχηγός της ΕΠΑ, που θα γινόταν Α/ΓΕΑ, διότι ήταν ο καλύτερος, αποδεικνύοντας ότι αυτός και όχι εσείς είναι… ΙΠΠΟΤΗΣ, ότι αυτός είναι ευγενής και με υψηλό μάλιστα δείκτη στρατιωτικής νοοτροπίας, ενώ υποτίθεται ότι το επιθετικοποιημένο ουσιαστικό… ΠΡΩΣΟΣ ιστορικά σας ανήκει, λόγω των παραδοσιακών σχέσεών σας με τους Γερμανούς – Ούνους!..

Πάντως για το βαθμό του Κου Ουνάλ, όπως εγράφη στο “σάϊτ” του Ε/ΓΕΑ, έχετε δίκιο, αλλά δεν ήταν ασέβεια, απλώς… “τεχνικό” λάθος, (κακώς βεβαίως), διότι στη γλώσσα σας (σας το γράφω, όσο πιο απλά μπορώ) υπάρχει ουσιαστικά ένας… ακόμα παραπάνω (λεκτικά) βαθμός, στους ανωτάτους! Σε εμάς είναι Ταξίαρχος, Υποπτέραρχος, Αντιπτέραρχος, Πτέραρχος, (4 βαθμοί), ενώ σε εσάς είναι Tuğgeneral, Tümgeneral, Korgeneral, Orgeneral, General, δηλαδή (5 βαθμοί)! Τώρα καταλάβατε Σχα (ε.α.) Κε Ουμίτ Γιαλίμ; “Anladınız mı efendim”?

Παρ’ όλα αυτά και καθ’ όσον ο γράψας, ο συντάξας το κείμενο εννοώ, δεν έπρεπε να μπερδευτεί, το Γρ. Τύπου του ΓΕΑ θα έπρεπε να διπλο-ελέγξει το κείμενο, πριν από την ανάρτησή του, και κυρίως διότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, προσωπικά πιστεύω ότι το Ε/ΓΕΑ θα ζητήσει, αν όχι συγγνώμη, τουλάχιστον την κατανόησή σας!

– Σχετικά με τη φωτογράφηση του Κου Βαϊτση, στην 143η Μοίρα σας, κλπ. μην τρομοκρατηθείτε, αλλά τους πιλότους σας, τους ξέρουμε όλους φίλοι Τούρκοι! Προσέξτε (!), επειδή μου είστε ιδιαιτέρως συμπαθείς, μην πάθετε ό,τι και το 1967 οι Αιγύπτιοι, στον τότε πόλεμό τους με το Ισραήλ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ μάλιστα είχε -αρχικά- υπολογίσει τον ακριβή αριθμό των πιλότων σας και μετά εσείς, μέσα από τα ΜΜΕ σας, μας τον επιβεβαιώσατε! Άρα, προς τί η αναφορά αυτή; Φοβηθήκατε ότι θα… μάθουμε ποιοί είναι; Έχετε κάνει φιλότιμη, αξιέπαινη προσπάθεια στο θέμα των πιλότων σας, αλλά ακόμα, σε σχέση με τα… “φτερά” μας, “θέλετε πολλά ψωμιά”!.. Όχι F-35 να πάρετε, F- 353535… να πάρετε, και πάλι ασθμένως,  θα… έπεστε ημών!

– Αντιπαρέρχομαι τις… παπαριές σας περί… υποδοχής Βασιλιά, κλπ και ζητώ να κρατήσετε την ύπαρξη αλληλοσεβασμού μεταξύ των 2 Αρχηγών, κάτι που σημαίνει πολλά, για τις 2 αεροπορίες μας, για τις 2 ΕΔ, Ελλάδος και Τουρκίας, και κυρίως πολλά, για την εδώ και 10ετίες βεβαρυμένη περιοχή μας!

Ανέκαθεν, οφείλω να ομολογήσω, ήσασταν “κορυφαίοι” στις υποδοχές και κυρίως των στελεχών μας, (από της επισκέψεως μάλιστα θα έλεγα του Βασιλιά μας Παύλου ακόμα, στις αρχές του 1950), και μπράβο σας! Είμαι βέβαιος ότι ο Αντιπτέραρχος Κος Βαϊτσης Χρήστος (επιτέλους επανήλθε το γράμμα… “ήτα” στο υπόψη όνομα) θα τύχει ακόμα καλυτέρας υποδοχής, όταν θα έλθει και ως Α/ΓΕΕΘΑ, στην χώρα σας!!! Πιστεύω όμως ότι και  ο δικός σας Α/ΓΕΑ, όταν έλθει -ανταποδοτικά- στην Ελλάδα, θα “περάσει” εξ ίσου καλά!..

– Σε κάθε περίπτωση, αν δεν βάλετε μυαλό και συνεχίσετε να αρθρώνετε λόγο μίσους, (όπως είναι πχ η ρητορική του Κου Καμαλάκ και των ομοίων του), και τελικά, αν επιχειρήσετε εναντίον μας, θα φάτε ισχυρότατο σκαμπίλι από την ΕΠΑ, κάτι που θα σας κάνει να εύχεστε να μην είχατε τολμήσει!!! Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για σας!..

3.  Αμερικανοί απελευθερώστε τον Οτζαλάν, για να κάνετε πραγματικά “δικούς σας” τους Κούρδους! Απελευθερώστε τον, ώστε να υψωθείτε όχι μόνον στα μάτια των Κούρδων, αλλά σχεδόν στα μάτια όλης της παγκοσμίου Κοινότητος! Και θα σας πρότεινα να τον κάνετε όχι απλώς έναν 2ο… Μαντέλα, αλλά κάτι ακόμα μεγαλύτερο, λόγω της Γεωγραφίας της περιοχής μας! Άλλο Ν. Αφρική (όχι πως είναι ανάξια λόγου, τα… διαμάντια και τα ρουμπίνια, αχαχαχαχα) και άλλο Μ. Ανατολή!

– Είδα προσωπικά με μεγάλη εντύπωση, ότι στο αριστερό μπράτσο των Κούρδων μαχητών του PYD, (“Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας”), οι οποίοι εισήλθαν στο ανακαταληφθέν Μενμπίτς, υπήρχε, επί της φόρμας παραλλαγής τους, η μορφή του Οτζαλάν και η φράση: Başkansız Yaşam Olmaz”, δηλαδή, “Χωρίς τον Πρόεδρο δεν Υπάρχει Ζωή! Τί άλλο ή τί περισσότερο θέλετε να δείτε Αμερικανοί, ώστε να αντιληφθείτε κάποια πράγματα και κυρίως ποιό είναι το… συμφέρον σας στη συγκεκριμένη περιοχή;   

1000 “Μπράβο” στην Κουρδική Ηγεσία, για την παραπάνω συγκεκριμένη πρωτοβουλία! Ο αγώνας πάντα είναι νικηφόρος όταν βεβαίως είναι δίκαιος(!), αλλά κυρίως όταν διέπεται από ΗΘΟΣ(!), από ΑΡΕΤΗ(!), κάτι που δείχνει αυτή τους η πράξη!                                      

                                                                 

                                                           “Τούρκοι ΔΕΝ πρόκειται να γλυτώσετε!

4. Ψηφίστηκε ο νέος…EMASYAστην Τουρκία! Βεβαίως τώρα τον ονόμασαν Νόμο Περί Αρμοδιοτήτων των ΤΕΔ“! (Στην πολιτική σήμερα φίλοι μου είναι πολύ σημαντική η εύρεση… λέξεων και φράσεων, ώστε το… τέρας να εμφανίζεται… κούκλα και… Οσία! Το κόλπο το έμαθαν πλέον και οι Τούρκοι)!.. 

Οι ΤΕΔ επαναπέκτησαν (μετά από 16 χρόνια), υπερεξουσίες και πλήρη κρατική προστασία, (νομική δηλαδή), σχεδόν σε κάθε τους ενέργεια! Για τους Αρχηγούς, επί παραδείγματι, των 3 Κλάδων και ο Α/ΓΕΕΔ, όχι μόνον για να… δικαστούν, αλλά ακόμα και για την παραμικρή, σχετική με το έργο τους, με το καθήκον τους, νομική πράξη ή ενέργεια, (θα) απαιτείται πλέον πρωθυπουργική απόφαση!

Ο Νόμος αυτός, [που εκτός του ότι αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι “Στρατοκράτος* και πως τελικά είναι ο Στρατός, (με την ευρεία έννοια), που πάντα κερδίζει, είτε έτσι, είτε αλλιώς], συνδέεται άμεσα και με το νέο Αντιτρομοκρατικό Δόγμα, η βάση του οποίου είναι πως όλα τα στελέχη αποκτούν κρατική προστασία, για όσα κάνουν εναντίον όλων των τρομοκρατών ή “τρομοκρατών”, ΡΚΚ-άδων και όποιων άλλων! “Πολεμήστε δηλαδή, χωρίς να σκέφτεστε τους… Εισαγγελείς”!.. Έτσι, η έννοια του λεγόμενου Στρατιωτικού Εγκλήματος και ο ορισμός του, καθίστανται “λάστιχο” στη διάθεση του όποιου Εισαγγελέως και στην πραγματικότητα στη διάθεση (διακρατική ευχέρεια) της εκάστοτε Κ-Β.

‘Αρα φίλοι μου, ο ΡΤΕ όχι μόνον δεν άλλαξε τον μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα τ/”Αντιτρομοκρατικό Νόμο”, όπως άλλωστε τον καλούσαν και οι Ευρωπαίοι, (θα θυμάστε ότι ήταν ένα από τα 72 κριτήρια / προαπαιτούμενα θα λέγαμε εμείς, αχαχαχαχαχαχα, για την παροχή “βίζας” στην Τουρκία), αλλ’ αντιθέτως τον σκλήρυνε έτι περαιτέρω, καθιστώντας τον θα λέγαμε ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ!!!

* Είδατε φίλοι μου για παράδειγμα ότι, στο θέμα της άρσεως της βουλευτικής ασυλίας των Κούρδων βουλευτών του “HDP”, το “CHP” “πείστηκε” από το Τ/ΓΕΕΔ, να ψηφίσει “ΥΠΕΡ” αυτής, μετά από… επιβληθείσα επίσκεψη του Προέδρου του “CHP” Κου Κιλιτσντάρογλου, στον Α/ΓΕΕΔ Κο Χουλουσί Ακάρ! (Εκλήθη να πάει στο Τ/ΓΕΕΔ)! Το θέμα αποτελεί ακόμα αντικείμενο σύγκρουσης των “HDP” και “CHP”!

ΤοHDP αντέχει ακόμα φίλοι μου, θα έλεγα μάλιστα ότι είναι το μόνο, αν δει κανείς πχ ότι το KDP“... αλώθηκε από τη ΜΙΤ, όπως και οι περισσότερες, αν όχι όλες, ΜΚΟ” / (“NGO”), όπως και όλες οι Οργανώσεις – Ιδρύματα της Σορο – “Κοινωνίας των Πολιτών”, (“Sivil Toplum Kurumları” / “STK”), κλπ. [Οι Τούρκοι έχουν καταγράψει (το Τ/ΓΕΕΔ συγκεκριμένα) και παρακολουθούν συνεχώς και “εκ του σύνεγγυς” όλες αυτές τις Οργανώσεις, κλπ, από το Μάρτιο του 2006, από την αρχή δηλαδή της εφαρμογής του “SOROS” – σχεδίου της CIAστην Τουρκία]!..

Επανερχόμενος!

Σας θυμίζω το σχέδιο του πρώην Α/ΓΕΕΔ Νετζντέτ Οζέλ, που τέθηκε σε ισχύ λίγο πριν από την αποχώρησή του, το “σχέδιο κατακρήμνισης (γκρεμίσματος) του ΡΚΚ”, το  γνωστό Çöktürme Planı, το νόημα του οποίου ήταν: Σκοτώστε ελεύθερα και μην σκέπτεστε τις συνέπειες, η Πατρίδα κινδυνεύει! Τώρα τα στελέχη δεν φοβούνται για συνέπειες και δύνανται να σκοτώνουν, να ενεργούν με συγχωρείτε, (αχαχαχαχαχα) … ελεύθερα! Νομικά επίσης προστατεύονται και οι συμβασιούχοι “Χωριοφύλακες” / “Κöykorucuları” (Πολιτοφύλακες), αλλά και οι “Εθελοντές” συνάδελφοί τους!

Σημαντική είναι η… παρέμβαση (ας την πω έτσι) στο Νόμο, σύμφωνα με την οποία, για τις όποιες αντιτρομοκρατικές… δράσεις, (“δράσεις”, όπως θα έλεγε και ο Ρ/Σ και ο Τ/Ο Βαζελο – Σταθμός … ΣΚΑΪ), των ΤΕΔ, στο πεδίο, υπεύθυνοι καθίστανται οι τοπικοί Διοικητές των ενεργουσών Μονάδων! Πρόκειται δηλαδή ουσιαστικά, για οριστική αποδέσμευση των “Κανόνων Εμπλοκής”, που αφορούν τον αντιτρομοκρατικό πόλεμο! Η ηγεσία λέγει δηλαδή στα στελέχη της: “Ενεργείστε και μην σκέφτεσθε ότι θα πρέπει να μας ενημερώσετε, να πάρετε άδεια ή όχι κλπ! Ενεργείστε (κατά την κρίση του τοπικού Διοικητή) και μας ενημερώνετε όποτε μπορέσετε”!

Φίλοι μου, τί να σας πω! Έχουν τέτοια παράκρουση ψυχής και πνεύματος πάθει οι Τ/στρατιωτικοί**, που έδωσαν υπερεξουσίες, “τρόπον τινά”, μέχρι και στους… Security, στην αποκαλούμενη ιδιωτική ασφάλεια!.. Αυτοί πλέον θα μπορούν να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, να χρησιμοποιούν σκυλιά, κλπ (Για οπλισμό δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει)! Επίσης, για τις μεγάλες πόλεις, πχ Πόλη, Άγκυρα, κλπ, οι Τούρκοι περνούν συνεχώς Αστυνομικούς τους, από εκπαιδεύσεις Κομάντος!..

** Έχουν δίκιο να φέρονται έτσι, θα λέγαμε, αφού από το 1978 και επίσημα από το 1984 (15/08), πολεμούν χωρίς αποτέλεσμα με το “ΡΚΚ”, ενώ σύντομα θα δουν, όπως σας το είχα γράψει (όσοι με μελετάτε) και τους το είχα (στους Τούρκους δηλαδή) επισημάνει, προτείνοντάς τους… “να κάτσουν και να το… χαρούν”, θα δουν λοιπόν να δημιουργείται και ο “Κουρδικός διάδρομος”, από την περιοχή του Μπαρζανί (και μέσω της Β. Συρίας), στη Μεσόγειο και θα πάθουν την απόλυτη… κολούμπρα!.. Οι υλακές του T/Α/ΓΕΕΔ Ακάρ, είναι “άσφαιρα πυρά” και έχουν ως στόχο τη “διατήρηση της φυσιογνωμίας της… μάχης”, κατευθύνονται δηλαδή προς τις τ/λαϊκές μάζες, στοχεύουν δηλαδή το εσωτερικό της χώρας!

Ποιές υλακές;

Πχ τα λεγόμενα του Ακάρ, ότι “αν οι Κούρδοι στραφούν τώρα, μετά από την ανακατάληψη του Μενμπίτς (το μετενόμασαν σε Μαμπούκ οι Κούρδοι) προς την Τζεραμπλούς, που ελέγχουν οι του “ISIS”, τότε θα επέμβουν οι ΤΕΔ, εισβάλλοντας στη Συρία, κλπ. (Είχε δηλώσει ο Ακάρ ότι οι ΤΕΔ θα επέμβουν, αν οι Κούρδοι του “PYD” πλησιάσουν σε απόσταση 15 χλμ τα τουρκικά σύνορα)!

Επίσης, ως υλακή χαρακτηρίζεται και η παρότρυνση του Ακάρ, (μετά την ανακατάληψη του Μενμπίτς), στον ΡΤΕ, να ασκήσει (“εδώ και τώρα”) πίεση (sic) στις Η.Π.Α., ώστε να μην “κλείσουν” τελικά το κενό Αζέζ – Τζεραμπλούς οι Κούρδοι και σχηματιστεί ο διάδρομος, διότι τότε οι ΤΕΔ θα υποχρεωθούν να επέμβουν, κλπ, κλπ, κλπ! Κατά τα λοιπά, ο ISIS δεν εξυπηρετούσε τα τουρκικά συμφέροντα έστω, αν δεχθούμε, ότι δεν συνεργαζόταν με τις ΤΕΔ!.. Αχαχαχαχαχαχαχα! Και…

Γιατί υλακές;

Διότι φίλοι μου, αν δεν σφάλλω (δύσκολο, έως πολύ δύσκολο / συγγνώμη για τη στιγμιαία… έπαρση) υπήρξε / υπάρχει συμφωνία Η.Π.Α. – Τουρκίας και “ΡΚΚ”, η οποία έλεγε / λέγει ότι οι μεν Κούρδοι του “ΡΚΚ” θα εγκαταλείψουν το Β. Ιράκ, το Καντίλ και κάποια συγκεκριμένα στρατόπεδά τους και οι Τούρκοι δεν θα ενοχλήσουν το σχεδιασμό του διαδρόμου στη Β. Συρία! Προς τούτο και έφυγε η Κουρδική ηγεσία από το Καντίλ, (Μπαγίκ, Καραγιλάν, κλπ), γι’ αυτό και δημιουργούνται νέα Κουρδικά στρατόπεδα στη Β. Συρία (Μεταξύ Χαλεπίου και Σουλεϊμανίγιε! 4 φορές συνομίλησε για το θέμα αυτό της Κουρδικής δηλαδή παρουσίας στη Β. Συρία, ο Τζεμίλ Μπαγίκ με τους Σιϊτες ενόπλους της “Haşdı Şabı” )!

Προς τούτο και η δόλια τουρκική πολιτικο – στρατιωτική ηγεσία στράφηκε αμέσως μετά, (ενώ συμφώνησε με τις Η.Π.Α.), πού λέτε; Στράφηκε στον Άσαντ φίλοι μου και διέρρευσε ότι διερευνά συνεργασία μαζί του, ώστε να μην δημιουργηθεί κουρδικός διάδρομος!.. Βρώμικοι μέχρι μυελού των οστέων οι Τούρκοι φίλοι μου!..

Σε μια τελική όμως, μακάρι να μπουν οι ΤΕΔ στη Συρία, (θα θυμάστε ότι τους… παρακαλούσα να το πράξουν), σ’ αυτό τον χώρο των -χονδρικά- 100Χ40 τετρ. χλμ, ώστε να δούμε και “πόσα απίδια θα πιάνει τότε ο σάκος τους”, αφού θα προσβληθούν αμέσως και από τους Κούρδους και κυρίως από τους Ρώσους!..

Παράλληλα και τί άλλο έπραξαν, ενώ συμφώνησαν / ενώ έχουν συμφωνήσει με τις Η.Π.Α.; Εκβίασαν και συνεχίζουν να εκβιάζουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο(!), με τη συνολική τους (σ’ αυτό και γι’ αυτό) στάση, λόγω της δράσεως του PYD στη Συρία και κυρίως λόγω του επικείμενου σχηματισμού του “Κουρδικού Διαδρόμου”!

Γι’ αυτό φίλοι μου ήθελαν οι ΤΕΔ να εισβάλλουν εκεί, (ως τακτικός στρατός εννοώ, αφού ως ΤΕΔ έχουν ήδη “μπει” κυρίως στη Β. Συρία και ασφαλώς και στο “κομμάτι” που διεκδικούν να γίνει Ουδετέρα Ζώνη, με τους Μπορντό Μπερελί τους και με πράκτορες της ΜΙΤ, που συμπολεμούσαν και συμπολεμούν και με το “δείγμα” Τουρκμένων στη Β. Συρία, και με την “Αλ Νούσρα”, ακόμα και με τον “ISIS”), να εισβάλλουν λοιπόν οι ΤΕΔ στη Β. Συρία, μαζί και με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, ώστε να το σκεφτόταν η Ρωσία, έτσι ώστε αν ακολούθως η Ρωσία… “τρελαινόταν” και τους κτύπαγε, να αντιμετώπιζε τότε όλη τη Δύση και να οδηγούμασταν πιθανώς σε έναν Γ’ Π.Π. ! (Γι’ αυτό και δεν… “τσίμπησαν” στην όζουσα… οθωμανική παγίδα οι Η.Π.Α.)! Είναι βέβαιο όμως ότι κάτι θα σκεφτούν οι Η.Π.Α., ώστε να μη θιγεί τελικά το “πρεστίζ” των Τούρκων… συμμάχων τους! Θεωρείστε το δεδομένο!

(Πχ θα “κατεβεί” το ΝΑΤΟ τελικά στη Μ. Ανατολή (Συρία, Ιράκ)… “κλιμακηδόν”! Ήδη συμβαίνει αυτό άλλωστε, αφού 7500 Αμερικανοί στρατιωτικοί είναι τώρα εκεί, όπως και 2000 με 3000 Αμερικανοί παραστρατιωτικοί (μέλη “ιδιωτικών -στρατιωτικών- εταιρειών”), (καταλάβατε), 800 με 1000 Βρετανοί, ενώ αναμένονται να μεταβούν περισσότεροι Γερμανοί (νομίζω ευρίσκονται εκεί περί τους 200 με 300), όπως και Γάλλοι, οι οποίοι μάλιστα “έψαχναν” μέχρι πρότινος για Βάση! (Βρήκαν τελικά)!

Βλέπετε επίσης φίλοι μου τα “παιχνίδια” των Τούρκων, τώρα, με τους Γερμανούς, σχετικά με το Ιντζιρλίκ! Λόγω της ψήφισης από το Γερμανικό Κοινοβούλιο, ως “Αρμενικής Γενοκτονίας”, των γεγονότων του 1915, οι Τούρκοι απαγόρευσαν στους Γερμανούς να έλθουν στο Ιντζιρλίκ! Όταν οι Γερμανοί απείλησαν ότι θα πάνε στην Ιορδανία, τότε οι Τούρκοι είπαν: “Ο.Κ. να έλθουν μόνον οι στρατιωτικοί σας και όχι οι πολιτικοί”!..

Τελικά φίλοι μου, θα πάει η ίδια η Γερμανίδα (είναι Βαρώνη νομίζω) ΥΠΑΜ, Ούρσουλα Φον Ντερ Λέγιερ, στην Τουρκία, να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού ο Γερμανός Α/ΓΕΕΔ, Βόλκερ Βίκερ… δεν τα κατάφερε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα! Η Λέγιερ δήλωσε χαρακτηριστικά μάλιστα, πως οι ίδιοι Γερμανοί βουλευτές που είχαν ψηφίσει “υπέρ” της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας, είχαν ψηφίσει και “υπέρ” της αποστολής των Γερμανικών PATRIOT, στην Τουρκία! Καταλάβατε φίλοι μου!..

                                                                      Αυτοί είναι οι Τούρκοι φίλοι μου!!!

Τέλος, για να σχηματίζετε μια πιο πλήρη εικόνα και να διευκολύνεται τη σκέψη σας, παρακαλώ να ανατρέχεται και σε προηγούμενα άρθρα μου, ώστε να διαπιστώνετε ότι υφίσταται και λογική συνέχεια των παρατιθεμένων κάθε φορά, αλλά και κυρίως ότι τελικά τα γεγονότα… συμβαίνουν έτσι!.. 

5.  Δεν πρόλαβα να σας γράψω και αναλύσω φίλοι μου γιατί είχαμε το “BREXİT, (προηγούμενο άρθρο μου), και οι εξελίξεις έσπευσαν να με δικαιώσουν! Οι Ρώσοι, φέρεται ότι κάλεσαν, (δια του ΥΦΕΞ τους Βασιλείου Νεμπένζια), την Τουρκία να συμμετάσχει στη Σύνοδο της “Οικονομικής Συνεργασίας των Χωρών της Μαύρης Θάλασσας”! STOP τώρα! Θα τα ξαναπούμε, μετά από τις επικείμενες διαπραγματεύσεις Η.Π.Α. – Ευρώπης, για το “Διεθνές Εμπόριο”! Στον… “1ο Γύρο” φαίνεται να νικούν οι… Ισραηλινοί, τους Ευρωπαίους και οι “Δεξιοί Διεθνείς Εβραίοι”, τους ισχυρότατους “Αριστερούς Διεθνείς Εβραίους”! Στη συνέχεια, “ίδωμεν”!!!

6. Σύμφωνα με τους Τούρκους, από 1,5 έως 3 δις $ Η.Π.Α. είναι τα ετήσια έσοδα των Κούρδων του “ΡΚΚ”, από το εμπόριο ναρκωτικών στην Τουρκία και στο εξωτερικό! Τίποτα δυστυχώς “καθαρό” φίλοι μου στο σύγχρονο κόσμο! Πρόκειται πάντα, για τον αέναο πόλεμο του “Καλού με το Κακό”, τα οποία θα συνυπάρχουν, όσο θα υπάρχει ζωή!

7.  Μήπως προσέξατε τί δήλωσε η Κα ΝΟΥΛΑΝΤ, στο τέλος της ασκήσεως ΑΝΑΚΟΝΤΑ 2016, η οποία διεξήχθη πρόσφατα στην Πολωνία, με συμμετοχή 31.000 στελεχών (ανδρών και γυναικών) και 35.000 παραστρατιωτικών; [31.000, ήτοι 14.000 Αμερικανοί + 12.000 Πολωνοί + 800 Άγγλοι + Λοιπά στελέχη στο Στρατηγείο της Άσκησης, όπως πχ 44 Τούρκοι, κλπ. Οι Τούρκοι για την άσκηση στο “Πεδίο”, έστειλαν -προσέξτε- μία Ομάδα “ΡΒΧΠ” (!!! / θυμίζω πως σας έγραφα ότι θέλουν προσοχή οι Τούρκοι στο αντικείμενο αυτό, αφού έχουν κάνει πρόοδο και έχουν… “συνεκπαιδευτεί” στην πράξη, μέχρι και με τον ISIS, στη Συρία) και μία Ομάδα Εφόδου απ’ Αέρος (προφανώς Αλεξιπτωτιστές)].

Δήλωσε φίλοι μου (και κυρίως απευθύνομαι στους Έλληνες φίλους), πως από το 2014, έως σήμερα, (Ιούνιος 2016), οι Η.Π.Α. και συγκεκριμένα το αμερικανικό ΥΠΕΞ, το “Αμερικανικό Πρακτορείο για τη Διεθνή Ανάπτυξη” (USAİD) και το “BBG” (Ρ/Φ και Διοικητικό Συμβούλιο) ξόδεψαν 100 εκ. $ σε θέματα Υποστηρίξεως Πληροφοριακών Επιχειρήσεων (και κυρίως σε θέματα “Ψυχολογικών Επιχειρήσεων”), κατά της Ρωσίας! Ανέφερε πως λειτούργησαν στην αποστολή αυτή, το “Ελεύθερο Ρ/Φ Ευρώπης”, “η Φωνή της Αμερικής” και το “BBG Broadcast και τα 3 με εκπομπές στα Ρωσικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προγράμματα , όπως “Μαθήματα Δημοσιογραφίας”, “Ελευθερίας Τύπου”, κλπ. Τέλος, είπε πως δαπανήθηκαν και 400 εκ. $ Η.Π.Α., για δραστηριότητες όμοιες αυτών της Ρωσίας, καθώς και για μια σειρά προγραμμάτων μέσα στη Ρωσία!..

Ρωτάω!

Στις ΕΕΔ τί γίνεται;

Ακόμα φίλοι μου φοβόμαστε να… μιλήσουμε και να πούμε, ότι έχουμε πχ ανάλογη (με όσα παραπάνω ανέφερε η Αμερικανίδα “γάτα” πολιτικός, Βικτόρια Νούλαντ) Διακλαδική Μονάδα Πεδίου, κλπ, μήπως το ακούσουν και το… παρερμηνεύσουν οι… “Δημοκράτες” και “μη Δημοκράτες” Έλληνες, πράκτορες και μη, (Έλληνες και ξένοι), που ζουν στην χώρα μας! Φοβόμαστε τάχα μήπως δημιουργήσουμε στο λαό μνήμες Χούντας υποτίθεται, κλπ, κλπ, κλπ και θίξουμε τις δημοκρατικές δήθεν ευαισθησίες, των κυβερνώντων τώρα “μασκωτών” Κομμουνιστών, του αριστερού παρακράτους παλαιότερα, κλπ!

Αυτά είναι τα τρομερά και φοβερά αποτελέσματα του ΔΙΧΑΣΜΟΥ των Ελλήνων, (διχασμό που συνεχίζουν σήμερα οι πολιτικοί μας να καλλιεργούν με ζήλο, με σύστημα και με… επιστημοσύνη), αυτά είναι τα αποτελέσματα των υφισταμένων ακόμα στην χώρα μας κατάλοιπων της… Τουρκοκρατίας! Είναι φίλοι μου οι “παράπλευρες απώλειες” της διχόνοιας μας και κυρίως είναι η θρασύτης των Κομμουνιστών που κυβερνούν ιδεολογικά την χώρα, από το 1950, έως σήμερα, καθώς και η φοβικότητα των “ελαφροδεξιών”, οι οποίοι κατέστησαν “πιόνια” του κάθε αναχρονιστή κόκκινου Φασίστα!.. Καταλάβατε!..

                                         ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ “ΠΗΓΑΙΝΕΙ” Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ!!!

                                                          Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! 

τρα3

                                                                                            “ΧΑΙΡΕΤΕ

                                                                                           “ΕΛΛΗΝΑΣ

ΥΓ.

α. Θα ακολουθήσουν και άλλα… τραπουλόχαρτα 7άρια ή και Άσσοι ή και 10άρια!..

β. Με τί ακριβώς ασχολείται ο Κος Σάββας Καλλιντερίδης (Σ.Κ.) στην εταιρεία του Κου Μελισσανίδη; Το ερώτημα ανεδύθη μετά από την κοινή τους εμφάνιση στο γάμο του Υιού Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη! Επίσης, ερωτάται! Ο Κος Σ. Κ. κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση “ΠΥΘΙΑ” και αν “ναι”, γιατί και ως τί άραγε;

γ. Καλούνται σε εγρήγορση, για το επόμενο χρονικό διάστημα μιας εβδομάδος, οι Ουτιδανός“, “Σέλευκος“, “Μελιδώνης” και… “Μήτρογλου!

                                                                                                   – / –