“Τσίου” Νο “15”: Απαντήσεις Σε Αναγνώστες Και… ΥΓ!..

Φίλοι μου!

Ήλθε και πάλι ο καιρός για απαντήσεις! Συγκεντρώσαμε τις ερωτήσεις σας, τις αξιολογήσαμε και θα απαντήσουμε στις κατ’ εμάς σπουδαιότερες! Δυστυχώς είναι αδύνατον να απαντηθούν όλες!

“Πάμε” λοιπόν, αφού πούμε ότι τις απαντήσεις τις καταλαβαίνουν, κυρίως και πρωτίστως, οι ερωτήσαντες!

1. Πρέπει να σε πείραξε ο εγκλεισμός στο σπίτι (με βάση την ημερομηνία που υπογράφεις την ερώτησή σου), φίλε! Ό,τι εδώ(!) έχεις διαβάσει, 4 χρόνια τώρα (αν είσαι απ’ τους πρώτους… φίλους), είναι ασφαλές, έγκυρο και κυρίως… πρωτοποριακό στην εγχώριο, αλλά και στην παγκόσμιο… αγορά ειδήσεων – πληροφοριών, αναλύσεων και προσεγγίσεως (σε μεγάλο βαθμό) της αλήθειας, όπως τα αποτελέσματα, λέγε με δρώμενα, συνεχίζουν να μας δικαιώνουν, χωρίς ποτέ οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” να είχαν ή να έχουν σχέσεις με ΜΥ, ελληνικές ή ξένες! Πάντα το περιεχόμενό μας εδράζεται σε γεγονότα και όχι σε… αερολογίες, πάντα προβάλλονται αιτιολογημένα επιχειρήματα!

Τέλος, θα έπρεπε να ήσουν ευγενής!

Πάμε τώρα να δούμε το ποιός είναι ο… ανόητος, όπως έγραψες για εμάς, που γράψαμε ότι πίσω από τις φωτιές, κλπ, επί Τσίπρα ήσαν οι τ/ΜΥ, (που επεσήμαναν την τότε ανυπαρξία του Κράτους μας εγκαίρως), όπως πίσω και από τις απόπειρες εμπρησμού των εγκαταστάσεων της “ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ”, του Κου Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ (ας τον έχει ο Θεός καλά, για την Πατρίδα μας…), κλπ, κλπ, κλπ!.. Διάβαζε!

Η ΜΙΤ είχε ένα ειδησιογραφικό Πρακτορείο (το έχει ακόμα, αλλά απενεργοποιημένο), το “INAF”. Αυτό… κάποτε (10ετία 1990) είχε γράψει:

«Έλληνες στρατιωτικοί δημιούργησαν μια μυστική Μονάδα, για να βελτιώσουν την κατάσταση του ΡΚΚ, που τώρα χαροπαλεύει. Περίπου 100 Αξκοί του Στρατού, Υπξκοί και απόστρατοι εκπαιδεύουν 150 αντάρτες του ΡΚΚ, με την ονομασία “Εκδικητές των Μαρτύρων του Μαϊου”, στην Πεντέλη! 7 μέλη του στάλθηκαν στην Σερβία για εκπαίδευση στους πυραύλους (“Strella”)! Την συμφωνία με τους Σέρβους έκανε Ε/Κ Αξκός (1996). Στη Σερβία εκπαιδεύτηκαν οι ΡΚΚ – άδες αυτοί, με παρουσία τουρκόφωνου Σέρβου. Μετά από την επιστροφή τους στην Αθήνα ξεκουράστηκαν σε ξενοδοχείο, για κάποιες ημέρες, πριν πετάξουν για την Δαμασκό και απ’ εκεί για το Β. Ιράκ».

Κατάλαβες τώρα για την Πεντέλη, που “έπαιξε” στις  φονικές φωτιές στο Μάτι, κλπ, ή όχι ακόμα; (Θα θυμάσαι που μας είπαν ότι ο άνεμος, κλπ, οδήγησε την φωτιά από την Πεντέλη, στο Μάτι, κλπ. Ασχέτως και τυχόν άλλων λόγων προσβολής της υπόψη περιοχής (Πεντέλη), από τις τ/ΜΥ, λόγω ίσως της υπάρξεως εκεί κρισίμων στρατιωτικών στόχων, κλπ, στρατιωτικοί στόχοι που υπάρχουν αρκετοί και στον Μαραθώνα και στην Ν. Μάκρη, κλπ)!..

(Ομοίως και οι φωτιές στην Εύβοια, με το που “ανέβηκε” ο Μητσοτάκης στην εξουσία, ήταν… έργο των τ/ΜΥ, για να μας πουν ότι τάχα ήξεραν (και ότι ξέρουν φυσικά), τα μέρη στην Εύβοια, όπου εκπαιδεύονταν από τον ΕΣ αντάρτες του “ΡΚΚ”)!..

“Για την ιστορία”, όπως λέμε, οι Κούρδοι αγόρασαν από τους Σέρβους και έναν αριθμό πυραύλων “Strella”, έναντι 30.000 Μάρκων, τον καθένα, με οδηγίες χρήσεως στα Αραβικά, στα Κουρδικά και στα Τουρκικά, από τις… ΜΥ της Συρίας!

Άρα, αν είσαι ένας απλός αναγνώστης μας, ποιός είναι τώρα ο ανόητος φιλαράκο;

Αν είσαι όμως Όργανο κάποιας Υπηρεσίας Πληροφοριών, τότε:

Αν ρώτησες από μόνος σου, τότε θα πρέπει να απολυθείς αμέσως, αφού δεν κάνεις για τις “Πληροφορίες”.

Αν ήθελες να δεις τί ξέρουμε ή τί θα απαντήσουμε, διάβασε:

 • Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να “δώσουμε” κάτι που ήδη έχει “δώσει” ο εχθρός! Και
 • Πάντα όμως κάνουμε εμείς την επιλογή, του “τί” και κυρίως το “πότε” και “αν” θα δώσουμε το ο,τιδήποτε!

– Τώρα, σε ρωτάμε και πάλι! Για πες μας και εσύ! Ποιός είναι τελικά ο… ανόητος;

Σημείωσε, τέλος, φιλαράκο ότι, ΠΟΤΕ δεν υπήρξαν Κούρδοι, οποιουδήποτε βαθμού… επιχειρησιακότητος, στην χώρα μας, χωρίς ανάμεσά τους να μην υπήρχε πάντα τουλάχιστον(!) ένας… “ΜİΤ-Çİ”! Τα τελευταία 10-15 χρόνια η ΜΙΤ είχε με απίθανα υψηλό βαθμό επιτυχίας διεισδύσει στο “ΕΙΝΑΙ” του ε/Κράτους!.. (Ιδιαιτέρως στα χρόνια της πλήρους “Μπουρδελοποιήσεως” της χώρας μας, από τους “Διεθνιστές” του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, η υπόψη “καμπύλη” αποτόμως απέκτησε… μπόϊ και μάλιστα πολύ περισσότερο, από την αμέσως ακολουθούσα, επίσης πολύ υψηλή, περίοδο του “Νεο-Βούδα”).

Τώρα, σε ό,τι αφορά τους… αυτόμολους, που ρωτάς (2η ερ.), κλπ, διάβασε:

Οι 9 στους 10, κατά καιρούς, αυτόμολοι (από Τουρκία, στην Ελλάδα) και ιδιαιτέρως στα “Ελεύθερα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, ήσαν και είναι Όργανα των τ/ΜΥ και μάλιστα από τα επίλεκτα! Διάβασε παρακάτω ένα παράδειγμα, που κάποτε με είχε… ελκύσει και που είχε λάβει χώρα στην “Μεγαλόνησο”!

Το πιο “ζωντανό” παράδειγμα για την Κύπρο μας, κυρίως λόγω της δράσης του, ήταν (και είναι… “ιστορικά”) ο Τ/Κ… αυτόμολος Νετζίπ ΣΑΡΙΤΣΙΤΣΕΚΛΙ (“Κιτρινολούλουδος” / “ελεύθερη μετάφραση”), ο οποίος, το 1982, και σε ηλικία, αν θυμάμαι καλά, 45 ετών τότε, είχε περάσει στα “Ελεύθερα”με πλαστική βάρκα. Ήταν παντρεμένος με Τ/Κ και διέμενε στην Λεμεσό. Είχε συνεργάτες 2 Τ/Κ, τους 37 χρονους τότε Νετζίπ ΨΑΡΑ, ο οποίος ήταν ένας φανατικός Εθνικιστής, και Μουσταφά Εμέρ ΚΟΝΑΡ, ο οποίος ήταν υπάλληλος σε βιομηχανία αλλαντικών.

Ο ΨΑΡΑ είχε ως “Χειριστή” του έναν Τχη, ο οποίος υπηρετούσε στην ασφάλεια του Ραούφ ΝΤΕΝΚΤΑΣ! (Και ο ΣΑΡΙΤΣΙΤΣΕΚΛΙ βεβαίως αναφερόταν, ως “Σύνδεσμο” με την ΜΙΤ, σ’ αυτόν)!

Ο ΨΑΡΑ συζούσε με την Ε/Κ Λούση, η οποία είχε αδελφό ΜΕπλχία της “ΕΦ” και νύφη επίσης στρκό! (ΜΛχίας). Πριν από την Λούση, ο ΨΑΡΑ συζούσε με άλλη γυναίκα, την οποία χώρισε και πήγε μαζί της!

 

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:

Αυτό κάνουν και σήμερα, διότι πρόκειται περί γνωστής… διεθνούς πρακτικής, επιλεγμένοι Αλβανοί (… Έλληνες πια), Β΄Γενιάς, με βαθιά αλβανική συνείδηση- οι οποίοι εργάζονται για τις Α/ΜΥ, μέσω(!) του κάθε φορά Νο “2” της “εν Αθήναις” Αλβανικής Πρεσβείας, ο οποίος ανήκει στις Α/ΜΥ και συνεργάζεται με τον αντίστοιχο “Σύνδεσμο” της ΜΙΤ ή Τ/ΓΕΕΔ/ΥΣΠ, ανάλογα, στις εδώ τ/Πρεσβεία – Προξενεία!..(Ζουν κυρίως με κόρες Ελλήνων στρατιωτικών, στελεχών της ΕΥΠ, κλπ, κυρίως για ξεκάρφωμα στην όποια δράση τους! Οι Αλβανοί, σημειωτέον, έχουν μπει “βαθιά” και στην ΕΥΠ, ενώ αρκετοί εξ αυτών συνδέονται και με την Αλβανική Μαφία).

Η ντόπια αλβανική “ΜΑΦΙΑ” είναι υπό την άμεση καθοδήγηση της εδώ Α/Πρεσβείας-Α/ΜΥ!

Οι Α/ΜΥ χρησιμοποιούν ακόμα και πρώην – νυν (αποσπασμένα) στελέχη των Αλβανικών “Ειδικών Δυνάμεων”, που εδρεύουν στο Ζααλχέρ, των Τιράνων και τα οποία είτε ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, είτε όχι! Κάποιοι εξ αυτών εργάζονται μέχρι και σε κότερα Επιχειρηματιών, χωρίς αυτοί να αντιλαμβάνονται το πόσο και οι ίδιοι κινδυνεύουν, ενώ τα καλοκαίρια διατρέχουν, ως υπηρετούντα μέλη των σκαφών αυτών, τα ελληνικά πελάγη και χαρτογραφούν – φωτογραφίζουν, κλπ, τα πάντα!..

Ένα παράδειγμα της δράσης των (εισέτι διεφθαρμένων) Α/ΜΥ στην χώρα μας είναι το εμπόριο όπλων! Μια διαδρομή των όπλων είναι: Κόσσοβο – Αλβανία – Σφακιά Κρήτης και απ’ εκεί μπορεί αυτά να τα προμηθεύονται… διάφοροι, όπως πχ οι ντόπιες, κυρίως “στημένες”, αλλά και “μη”, τρομοκρατικές “ελληνικής καταγωγής” Οργανώσεις, όπως παλιότερα ο “ΕΛΑ”, πιο κοντά χρονικά η “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, που τα μισά σχεδόν “ψιλολόγια” σήμερα μέλη της είναι Αλβανοί Β’ Γενιάς στην χώρα μας, κλπ.

Θα είχες και εσύ φαντάζομαι διαβάσει πως το “RPG”, με το οποίο είχε βληθεί παλιότερα η Α/Πρεσβεία στην Αθήνα, ήταν από τον “δίαυλο” του καταζητούμενου Β. Παλαιοκώστα (με το νυν “baby face”), δίαυλος που “γνώριζε”(sic) την διαδρομή “Κόσσοβο-Αλβανία-Κρήτη / Σφακιά”!..

Για το “RPG” και την βολή του κατά της Α/Πρεσβείας, δεν… θυμάμαι να διάβασα κάτι στο βιβλίο του Παλαιοκώστα, στο οποίο όμως αρνείται σχέση του με τη δολοφονία του Αστυνόμου Βασιλάκη και κατ’ επέκταση του τότε, αλλά και νυν Υπ. Κου ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!

Και εμείς ρωτάμε!

ΟΚ! Δεν έχει σχέση! Αν όμως έδωσε στον ή στους φονιάδες, “αν” ξαναλέω, κανένας… “δίαυλός” του και πάλι, αχαχαχαχαχα, το περιεχόμενο του… θανατηφόρου φακέλου, όπως και την τεχνογνωσία, στους άνανδρους αυτούς δολοφόνους, μήπως τότε ο Κος Β.Π. έχει έστω και κάποια(sic) σχέση με τον (τελικώς)… φόνο του Βασιλάκη και “εν εκτάσει” με την απόπειρα δολοφονίας του τότε Υπ. Κου Χρυσοχοϊδη;

Είναι δυνατόν ένα πολύ δυνατό μυαλό, εφευρετικό κυρίως, σαν του Παλαιοκώστα, να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι “αθώος του όποιου αίματος“, όταν αμέσως ή εμμέσως συνδέεται με εμπόρους όπλων, ναρκωτικών, προαγωγούς, μαφιόζους, όπως με Έλληνες, Αλβανούς, Γεωργιανούς, “Ρ/Π”, κλπ, αλλά και όχι μόνον με την “νύχτα” γενικώς, αλλά και με την ένοπλη τρομοκρατία, όπως πχ αυτήν του παλιού “ΕΛΑ” ή των νυν τάχα μου “Αναρχικών” – “Αντι-εξουσιαστών”, των “αμερικανικής καταγωγής” “ANTI-FA”, “ANTAΡ-CIA”, κλπ, (χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι είναι και Κομμουνιστής), και συνεπώς, με βάση την “μεταβατική ιδιότητα”, ότι συνδέεται και με όλα τα παρακλάδια αυτών των… προσώπων, φυσικών και μη, παρακλάδια που σχεδόν όλα καταλήγουν σε ΜΥ, ντόπιες και άλλες, υπηρεσίες που κυρίως “εξυπηρετούν”, νομίμως ή παρανόμως, Κόμματα – Κ-Β σεις, την “Παγκοσμιοποίηση” (“Διεθνείς Εβραίοι”), κλπ;

Επίσης ένα 2ο ερώτημα στον Κο Β.Π., ο οποίος λέγει πως δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Κου ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (… όλως τυχαίως οι Κομμουνιστές θέλουν νεκρούς, όσους του αστικού Κράτους, όπως ονομάζουν οι “Κόκκινοι Φασίστες” το Κράτος γενικώς, αξίζουν… ), με την παράπλευρη (συγχωρέστε με για το επίθετο) απώλεια του Βασιλάκη, είναι το ακόλουθο:

Είχε ή όχι στην Ομάδα του ή έστω ως περιστασιακό συνεργάτη του, ο Β.Π. πχ τον Γ.Χ., ο οποίος ήταν / είναι φονιάς; (Σε άλλη στιγμή, αν απαιτηθεί θα δώσουμε το πλήρες ονοματεπώνυμό του)!..

Ο Β. Παλαιοκώστας (όπως και ο αδελφός του) φέρεται ότι είναι αριστερός, κλπ, αφού μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, φτωχή μεν, αλλά έντιμη και με αξίες! Ο πατέρας του ήταν λαχειοπώλης στην Αχαρνών και όσοι τον γνώριζαν, τον υπεραγαπούσαν!..

ΟΚ λοιπόν, δεν έχει σκοτώσει, δεν θέλει… αίμα, αλλά ένα μυαλό σαν του Παλαιοκώστα, πρέπει να σκέπτεται και λίγο πιο… πέρα, λίγο πιο… ελεύθερα!..

Τον Β. Παλαιοκώστα, και την “παρέα” του βεβαίως (παλιά και νέα), οι Ε/ΜΥ τους θέλουν ελεύθερους, πιστεύουμε(!), για τους λόγους τους, ενώ οι τυχόν “Χειριστές” τους, τους έχουν εφοδιάσει και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα (παθητικής κυρίως) προστασίας!..

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε οι “Χειριστές” τους είναι αυτοί -κυρίως- που μπορούν να εκτιμήσουν τον… Πατριωτισμό των Αφων Παλαιοκώστα!

Εμάς δεν μας αφορά αυτό ή ορθότερα μας αφορά, όσο η δράση όλων αυτών επεισέρχεται στην κατά της Τουρκίας δράση μας, αφού το αντικείμενό μας ήταν και παραμένει σταθερά εκτός… έδρας, εκτός Ελλάδος!..

Έως εδώ όμως!

Πολλά είχε η παρένθεση αυτή φιλαράκο, θα μπορούσε να είχε και άλλα, με περαιτέρω… φυσιολογική και παραγωγική πάντα λειτουργία του μυαλού μας, μέχρι και οδεύσεις σε περιοχές, αν όχι και σε περίεργες… γιάφκες, (λέμε τώρα), αλλά σταματάμε εδώ, διότι φαντάζομαι θα θες να μάθεις τί απέγινε ο… Σαριτσιτσεκλί, ε; Κάποια άλλη φορά, θα επανέλθουμε ίσως με… Οργανογράμματα και… συνδυαστικές σκέψεις – “στόχος”, στα της παρενθέσεως αυτής! Εδώ, και πριν κλείσουμε τη παρένθεση, σημειώνω, επειδή σε διάβασα και σ’ αυτό και διεπίστωσα ότι και πάλι σφάλλεις, πως η… “Τρομοκρατία” δεν χρησιμοποιεί, σχεδόν ποτέ, πιστόλια 45άρια! Αυτά μόνον ο Στρατός!..

Ο τεράστιος σύγχρονος (σχεδόν σύγχρονος πλέον) Έλληνας Πατριώτης Πολιτικός Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μας είχε αναπτύξει κάποτε την σημασία του ένα… πλοίο να έχει “ΕΡΜΑ”, αν καταλαβαίνεις την παρομοίωση, την οποία δεν θα στην εξηγήσω!..

Συνεχίζουμε!

Ο Σαριτσιτσεκλί λοιπόν συζούσε με μια επίσης Ε/Κ, κάποια Ειρήνη, η οποία ήταν το “Δεξιό Χέρι” του! Ο φίλος μας μιλούσε ελληνικά και είχε εντοπισθεί να φοράει στολές της Εθνοφρουράς και να περιδιαβαίνει τα Στρατόπεδα της ΕΦ και τις περιοχές – τα εδάφη της “Κ.Δ.”, βιντεοσκοπώντας, φωτογραφίζοντας, κλπ!.. (Να ασχοληθείς, αν είσαι του αντικειμένου, με την θεωρία δράσης, που φέρει τον τίτλο “Στην Φωλιά Του Λύκου”, η οποία έχει πολλές κατηγορίες)! Τότε, ο… Κος αυτός, ενδιαφερόταν πολύ για την περιοχή της Ασγάτας, για τις ακριβείς θέσεις των “exocet”, για τους οποίους και σήμερα ακόμα ψάχνουν οι Τούρκοι, κλπ, κλπ, κλπ!

Συνεργάτες των παραπάνω Κων ήσαν λαθρέμποροι, ιδιοκτήτες νυχτερινών Κέντρων, ιδιοκτήτες Λεσχών, Ινστιτούτων… Καλλονής (“Μασάζ”), Καμπαρετζήδες, κλπ!..

Ο Σαριτσιτσεκλί και οι… φίλοι του, προ της συλλήψεώς τους, κλπ, έφτιαξαν δίκτυο που δεν ξέρω να σου πω, αν εξαρθρώθηκε 100%, ή αν κάποια από τα… πλοκάμια του δεν φτάνουν πιθανώς μέχρι και τις μέρες μας!.. Πάντως μέχρι την περίοδο 1990-1992 “έφτανε” η χάρη του… “Κιτρινολούλουδου”!.. Υπήρξε τότε Αξκός της ΕΦ που εντόπισε Ε/Κ στρατιώτη, από την Πάφο / Μούταλο (που ζούσαν, τουλάχιστον τότε, πολλοί Τ/Κ / Τουρκομαχαλάς) που “έφτανε” μέχρι τον… παλιό Σαριτσιτσεκλί! Ο Αξκος, ο οποίος ήταν εκπ-νος… , ανέπτυξε ένα σχέδιο, το οποίο θα απέδιδε τελικά, αν δεν διεκόπτετο (μόλις στην αρχή του) από την “ΚΥΠ”, για τους λόγους της πιθανώς, αφού κάτι ή πολλά παραπάνω θα ήξερε αυτή τότε, ενώ ο Αξκός μετετέθη από την Μονάδα του, σε άλλη!.. Έως εδώ!..

Τέλος, ο Σαριτσιτσεκλί και η παρέα του ήσαν εκπ-νοι Σαμποτέρ!..

Σου έγραψα λοιπόν μια “Ιστορία Τ/Κ Αυτομόλου”, στην Κύπρο μας! Για την Ελλάδα θα σου γράψω, κάποια άλλη φορά, όταν θα με… ξαναπροκαλέσεις!

Πέτυχες πάντως φιλαράκο κάτι! Τί;

Να σου πω! Πέτυχες, να με σηκώσεις από την ΤV, (όπου είχα βάλει στο “DVD” και έβλεπα την “ΔΙΠΛΗ ΟΜΗΡΙΑ”, με τον Μπρους ΓΟΥΪΛΙΣ), και να με φέρεις στον… “ξεσκισμένο” (καταλαβαίνεις τί εννοώ), Η/Υ μου, να σου απαντώ!

 

2. Φίλε… ανώνυμε! Σκέφτηκα να μην σου απαντήσω, αλλά… “ας πάει και το παλιάμπελο”, που λέμε!

Διάβασε:

Όχι ρε φιλαράκο, δεν μπορεί κανείς ΕΣ να εμπιστευτεί τον εξαίρετο (όπως μου γράφεις) Κων-πολίτη Καθηγητή και ό,τι άλλο, του ΕΜΠ, όταν μέσα στο ίδιο Ίδρυμα ευρίσκεται και ο επίσης Πανεπιστημιακός Κος Κεμάλ ΠΕΣΚΕΤΖΗ!..

Τί σόϊ εκπ-ση έχεις περάσει βρε; … Καθαριστή τζαμιών, μήπως; Πληροφοριών πάντως, δεν νομίζω! Εκτός αν είσαι νεοσσός!..

Ο φίλος Κεμάλ είναι από την Ρόδο, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα (άλλη μια παλαιά μέθοδος “διείσδυσης”) και θα ξέρει σίγουρα ότι ο Πολίτης που μνημονεύεις συνεργαζόταν με τις ΕΕΔ!

Τώρα! Εσύ τί λες; Θα μπορούσε αυτός ο Κος, ως εκ της θέσεώς του, να είναι “τα μάτια και τα αφτιά” της ΜΙΤ, στο ΕΜΠ και άρα μέσα και σε όλη την γκάμα του λεγόμενου… “Αντι-Εξουσιαστικού Χώρου”, μέσα στον οποίον είχαν και έχουν “μπει” και Κούρδοι, αλλά και το… “DHKP-C”, όπως ίσως και άλλες ντόπιες, τουρκικές, αλλά και ευρύτερα… “διεθνείς” Ομάδες, στο λειτουργούν μέσα στο ΕΜΠ “INDYMEDIA” και τα όσα άλλα “κρύβει” το “ΕΜΠ”, για την “ΣΟΡΟΣ-COMPANY”, κλπ, κλπ, κλπ;

Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο φίλος Κεμάλ είναι “αυτό” ή “εκείνο”, ούτε καν τον γνωρίζουμε τον Κο, απλώς σκεφτόμαστε… δυνατά, για λόγους… εκπ-σεώς σου φίλε!

Σε κάθε περίπτωση, εμείς πιστεύουμε πως ο ΕΣ ακούει και σέβεται βεβαίως τους πάντες, (πόσο μάλλον τους Έλληνες της δούλας ακόμα Πρωτεύουσάς μας, σαν τον Κο Καθηγητή που μου γράφεις), αλλά το τί τελικά πράττει ο Στρατός μας είναι άλλο θέμα!

Να πω πάντως, στο σημείο αυτό, πως ο Καθηγητής μας αυτός, αυτός ο επιφανής Έλληνας της Πόλης, δεν είχε και τόσο καθαρό ρόλο, στο προ ετών προκύψαν θέμα της Περιουσίας του “Οικουμενικού μας Πατριαρχείου” και ειδικότερα στο θέμα της… τύχης των περιουσιών θανόντων Μητροπολιτών, ανηκόντων στο “Ο.Π.”, (προβαίνω σε… χοντρική μνεία), ενώ η συμπεριφορά του προς τις ΕΕΔ, των οποίων τη βοήθεια είχε τότε ζητήσει, ήταν τουλάχιστον… άκομψη και της μορφής ενός αήθους “δούναι και λαβείν”, κάτι που ασφαλώς δεν κατεδείκνυε και δεν καταδεικνύει… άδολο Πατριωτισμό, άσε που δεν υπήρξε ποτέ και το… “δούναι”!..

3. Απαντώ “Ησιόνη”!

   α. Το τί είναι ο Λιάνης ασφαλώς και είναι θέμα του, αλλά ως άτομο και όχι ως Έλληνας τέως Πολιτικός! Συμφωνώ μαζί σου λοιπόν, μερικώς!

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε, πως ο Λιάνης έχει ελληνική συνείδηση, παρά το γεγονός ότι χόρευε και χορεύει, για χρόνια τώρα, με τους “Μακεδόνες”(sic) Σκοπιανής συνειδήσεως Έλληνες, αλυτρωτικά σκοπιανά τραγούδια για την Μακεδονία μας, μιλώντας μαζί τους και το Βουλγαρικό ιδίωμα, που το παρουσιάζουν αυτοί ως… “Μακεδονική” γλώσσα!..

    β. Δεν θέλω να μπω σε καμιά συνωμοσιολογική σκέψη – θεωρία, κλπ, σε ό,τι αφορά την εξαδέλφη του Δήμητρα ΛΙΑΝΗ, η οποία βρέθηκε να είναι, κάποια στιγμή, και σύζυγος του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!..

Ακόμα όμως και έτσι να είναι, όπως μου γράφεις, ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Κέρδισαν κάτι από τον τότε Π-Θ μας οι Σκοπιανοί ή αντιθέτως τους “πήδηξε” κυριολεκτικά;

Ο Παπανδρέου, φιλαράκο, σε… ακτινογραφούσε από απόσταση ακόμα! Άστο, έχουμε “ιδία αντίληψη”, “που λένε”! Την Μιμή, η οποία ήταν κόρη διακεκριμένου Στρατηγού του Εθνικού Στρατού, κατά τον “Αντι-Συμμοριακό Αγώνα”, ο Πρόεδρος την είχε, με όλο το σεβασμό στον άνθρωπο Δήμητρα Λιάνη, για τα γεροντικά του… “νταχτιρντί”, για όργανο ενός λανθάνοντος, αν θέλεις, παλιμπαιδισμού του και μιας οιονεί διάθεσης ανανέωσης, που τον διέκρινε, άντε μέχρι για Νοσοκόμα του! Έως εκεί!

Φυσικά, για να μην με παρεξηγήσεις “Ησιόνη”, ο Α. Γ. Π. την σεβόταν την Δ. Λ., όπως σεβόταν τους πάντες στην ζωή του, αφού ο σεβασμός στους άλλους και ο αυτοσεβασμός ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά του! Αν ο Α. Γ. Π. είχε και την πλήρη ή μάλλον, ορθότερα, αν είχε την σφαιρική των πραγμάτων γνώση και όχι κυρίως μόνον των Οικονομικών της χώρας μας και του Πλανήτη, θα ήταν ένας πραγματικός ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ, στους Δέλτους της ελληνικής και παγκοσμίου Ιστορίας! Όχι δηλαδή πως δεν είναι, αλλά σίγουρα θα ήταν το “κάτι άλλο”!..

      γ. Μιας όμως και μου το “πήγες” εκεί φίλε, σου γράφω πως “καλόν είναι” και οι ΕΕΔ, πλην των Πολιτικών μας και των Κομμάτων που μνημονεύεις, να προσέξουν μήπως έχουν στις τάξεις τους σήμερα, (πχ στις “Πληροφορίες” τους), στελέχη με σκοπιανή συνείδηση, τα οποία τα ενέταξαν στον υπόψη Τομέα, λόγω της γνώσεως εκ μέρους τους του “Βουλγαρικού ιδιώματος”, αυτό δηλαδή που ομιλούν οι Σκοπιανοί!..

       δ. Να σου γράψω, τέλος, ποιοί ήσαν και ποιοί είναι και σήμερα, κάποιοι “Πρωταγωνιστές”, απ’ τους… άγνωστους ή αλλιώς… άσημους, αν θες, Έλληνες υπηκόους, Σκοπιανής συνειδήσεως, που όμως στις περιοχές τους, μαζί και με πολλούς συγγενείς τους, είναι ευρέως γνωστοί φιλο-Σκοπιανοί και βαθιά ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! Διάβασε μερικούς:

 • ΠΑΤΕΡΑΣ Ευάγγελος             (Πρώτη)
 • ΠΑΤΕΡΑΣ Δημήτριος             (—//—)
 • ΚΥΡΚΟΣ Παντελεήμων    (Πολυπόταμος)
 • ΣΤΟΪΚΟΣ Ηλίας                      (— // —)  
 • ΔΙΒΙΝΟΥ Βασίλειος                (Σκοπιά)
 • ΑΛΤΗΣ Χρήστος              (Τριανταφυλλιά)
 • ΜΠΕΚΙΡΗΣ Ευάγγελος       (Καληνίκη)
 • ΜΕΡΑΚΗΣ Δημήτριος              (Νίκη)
 • ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Γεώργιος          (Αμμοχώρι)
 • ΜΟΡΙΧΟΒΙΤΗ Ελισάβετ        (—//—)
 • ΔΟΝΤΣΙΟΣ Κων-νος               (Σκοπιά)

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ“!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΟΝ… ΜΑΟ ΚΑΙ ΤΟ… ΠΕΚΙΝΟ“!

[ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΤΕ “ΑΔΕΛΦΗΣ” ΣΑΣ ΚΙΝΑΣ; ΕΔΩ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΨΕΛΛΙΣΕΙ ΟΥΤΕ “ΓΡΙ”, ΓΙΑ ΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΟΝΟΣ ΚΙΜ ΓΙΟΥΝΓΚ ΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ; ΕΧΕΤΕ… ΔΙΚΙΟ!..

ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΓΑΡΟΥΦΩ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΪ-ΠΡΩΪ ΣΤΟΝ… “ΑΦΤΙΑ” (29-03-2020), ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ “ΕΘΝΑΡΧΗ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥ Α’, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ… ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΜΩΡΗ ΜΑΓΔΑΛΩ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ, ΜΙΑ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ “ΠΗΔΗΞΕ”… ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ); 

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ.

1. 

Απίστευτο… “ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ” ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Εν μέσω πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ πατρονάρει επιστολή Ευρωβουλευτών σε βάρος της Ελλάδας

ΣΤΟΧΟΣ – 27 Μαρτίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε μια επιστολή 122 Ευρωβουλευτών, με την οποία έμμεσα πλην σαφώς κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των παρανόμως εισερχομένων στην χώρα μας και ότι έχει αφαιρέσει το δικαίωμα της αίτησης ασύλου, σε όσους εισήλθαν με την χρήση βίας στην Ελλάδα από τον Έβρο.Γραφεί ο Τάσος Παπαδόπουλος

Καταγγέλλουν επίσης την Ελλάδα ότι μετάτρεψε σε κλειστά κέντρα κράτησης λόγω κορωνοϊού τα Hot Spot στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, υιοθετούν απόψεις, που έχουν διαψευσθεί περί χρήσης βίας των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, καθώς και περί βίαιης επαναπροώθησης των παρανόμως εισερχομένων στην Τουρκία.

Καταγγέλλουν ακόμη επιθέσεις σε βάρος των ανθρωπιστικών αποστολών, γράφε ΜΚΟ, και για την παρουσία οπλισμένων αγνώστων στα σύνορα.

Τις καταγγελίες αυτές έχουν υιοθετήσει με ερωτήσεις και δηλώσεις τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από το κείμενο γίνεται φανερό ότι στην σύνταξή του, έχουν συνεισφέρει οι εν λόγω εκπρόσωποι μας, που υποτίθεται ότι πάνω απ’ όλα βάζουν την πατρίδα τους και τα καλώς νοούμενα συμφέροντά της.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του περιεχομένου της επιστολής. Οι εν λόγω εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αγνοούν την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου 2020, με την προώθηση χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που ειρήσθω εν παρόδω δεν ήταν από το Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Επίσης δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τους φράκτες, είχαν την άμεση την ενίσχυση και την προώθηση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που υποστήριζαν την όλη επιχείρηση της βίαιης εισβολής, με την ρίψη προς την ελληνική πλευρά χημικών, δακρυγόνων, καπνογόνων, αλλά και μολότοφ.

Αυτοί κύριοι Ευρωβουλευτές ήταν οι αιτούντες άσυλο οι ικέτες ή μήπως εμπροσθοφυλακή του Ερντογάν, που επιχειρούσε εισβολή προκειμένου να ικανοποιήσουν τα σχέδια του νεοσουλτάνου της Τουρκίας, που επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να την κάνουν ευάλωτη στις ορέξεις του στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο;

Σε ότι αφορά τις ΜΚΟ, από τις τετρακόσιες και πλέον που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά, μόνο οι ογδόντα υπέβαλαν χαρτιά πιστοποίησης και αναλυτικά στοιχεία για την δραστηριότητά τους.

Δεν έχουν οι «122» δει τις εικόνες των ΜΚΟ στις ακτές της Λέσβου και των άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, να περιμένουν σε συγκεκριμένο σημείο τα φουσκωτά από την Τουρκία προκειμένου να τους μεταφέρουν με βανάκια στα σημεία υποδοχής και ταυτοποίησης;

Πως ήξεραν που θα φτάσουν οι άνθρωποι αυτοί; Μόνο αν ήταν σε συνεννόηση με τους διακινητές θα μπορούσαν να γνωρίζουν την ώρα και το σημείο άφιξης. Και με αυτή την έννοια δεν ήταν και οι ίδιοι συνδετικός κρίκος με τους διακινητές, άρα και ποινικά υπόλογοι απέναντι στη Δικαιοσύνη;

Με ξένα κόλλυβα δεν κάνουν μνημόσυνα λέμε στην Ελλάδα κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές. Και τέλος πάντων αφού η Τουρκία έχει χαρακτηρισθεί ασφαλής χώρα, οι προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Νιγηρία και λοιπές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, γιατί δεν ζητούν άσυλο σε αυτή τη χώρα;

Και τέλος γιατί δεν μέμφονται τις χώρες που εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν πιέζουν τις Κυβερνήσεις τους να δεχθούν τον διαμοιρασμό; Απ’ ότι φαίνεται τους βολεύει να παρκάρουν στην Ελλάδα το σύνολο των παρανόμως εισερχομένων, μια και θεωρούν την χώρα μας αποθήκη ψυχών.

Το να αραδιάζουν υποκριτικά ευρωπαϊκούς νομούς και προφήτες στην επιστολή τους ουδέν προσφέρουν επί της ουσίας ενός μεγάλου προβλήματος.

Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για την ασφάλειά της επιστρατεύει το λεγόμενο στους νομικούς κύκλους “Δίκαιο της Ανάγκης”. Σε αυτό προσέφυγε η χώρα μας στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Υ.Γ.1. Με απόφαση της Μείζονος Συνθέσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίστηκε παράνομη η είσοδος στον θύλακα της Melilla, που ανήκει στην Ισπανία και βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική στα σύνορα με το Μαρόκο, από τουλάχιστον 75 αλλοδαπούς, οι οποίοι, μαζί με άλλους 400 αλλοδαπούς, έκαναν κυριολεκτικά «ντου» επιχειρώντας να περάσουν παράνομα τον φράχτη πολλών χιλιομέτρων που έχουν τοποθετήσει οι ισπανικές αρχές στην περιοχή προκειμένου να περιορίσουν την παράνομη είσοδο μεταναστών.

2. 

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ…»

 

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ...» (video)
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του είναι ένα. Όπως ένα είμαστε και όλοι, αυτή τη στιγμή, στη χώρα… Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ένα τρομερό ποστάρισμα στα Social Media, έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους, οι οποίοι καθημερινά πασχίζουν για να στέκεται η Ελλάδα, εν μέσω αυτή της τεράστιας κρίσης… «Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς, τους αληθινούς ΗΡΩΕΣ που δουλεύετε νυχθημερόν ώστε να μας παρέχετε την απαραίτητη φροντίδα και τις υπηρεσίες που χρειάζεται η χώρα μας!», έγραψε η πειραϊκή ΠΑΕ στα Social Media, δείχνοντας την αγάπη της προς τον κόσμο που είναι καθημερινά εκεί έξω, πασχίζοντας για να συνεχίζει και να μην το βάζει κάτω η χώρα μας…

Olympiacos FC

@olympiacosfc

Ενσωματωμένο βίντεο

5. 

Wars Visible and Invisible

The virus and the coup.

 

[Editor’s note: This is Part 1 of a 3-Part Series.]

In mid-March, as America became the nation with the most cases of the coronavirus (if you trust the Chinese statistics), Trump declared himself “a wartime president,” fighting “an invisible enemy,” which he described as the most dangerous enemy of all.[1] But anyone paying attention to the political battlefield recently knows that there are actually two wars engulfing the country, posing dire threats to its future.

The second – visible – war was launched four years earlier by Democrats and their deep state allies to prevent Trump from being elected, then to sabotage his presidency through a vaunted “resistance,” and finally to remove him from office through several failed partisan impeachment attempts.

The first principal of psychological warfare is to attack the moral character and credibility of the adversary’s commander-in-chief. If their leader is convincingly portrayed as being driven by ulterior motives, which have nothing to do with the common good or winning the war, or worse as being a compulsive liar, he is effectively crippled in the task of mobilizing a united front in the war. Most people understand this, which is why there are so many calls for “unity” and working together in America’s current war with the invisible enemy.

Dealing with a viral epidemic is a complex matter for any leader. It requires a balancing act between reassurance and caution. Avoiding panic is one priority; sounding sufficient alarm so that potential targets will take precautions is another; and the two can obviously be in conflict. That’s why in wartime if the nation’s leader mis-speaks, or makes mistakes in assessing the battlefield, his countrymen who are dependent for their survival on his leadership normally rally around him, and hope he will do better. The last thing they do is exaggerate his errors, and do everything in their power to undermine his effectiveness as their leader.

Not so with Trump. The visible war to destroy his presidency by destroying the man has continued unabated throughout this crisis. Trump’s first action against the invisible enemy was his decision in January to ban all travel from China, the epicenter of the contagion. This life-saving move was immediately denounced by his chief political rival, former vice-president Joe Biden: “This is no time for Donald Trump’s record of hysteria and xenophobia, hysterical xenophobia,… and fearmongering.”[2]

Biden’s first presidential campaign ad followed in March, featuring this message: “Crisis comes to every presidency. We don’t blame them for that. What matters is how they handle it. Donald Trump didn’t create the coronavirus, but he is the one who called it a ‘hoax,’ who eliminated the pandemic response team, and who let the virus spread unchecked across America. He should stop talking and start listening to the medical experts.”[3] This was Biden’s response to the fact that Trump had shut down travel from China, declared a state of emergency  held daily hour-and-a-half briefings at the White House flanked by his scientific team to reassure, caution and guide the public in dealing with the virus and its spread. Every claim Biden made, moreover, was demonstrably false. Trump did not call the virus a “hoax”; he called the campaign to discredit him during the crisis a continuation of the “Russia hoax.” He did not eliminate the pandemic response team; and his chief medical adviser Dr. Anthony Fauci is on the record saying that whenever he and the president have disagreed on a matter affecting the virus, the president deferred to the doctor.[4]

When infections reached 100,000 making America the nation with the most cases in the world (assuming one could trust the numbers coming out of China), Trump’s political rival Hillary Clinton tweeted: “He did promise ‘America First.’”[5]

This was a reference to the slogan Trump used to defeat her in the 2016 election – it was, he had said, time to put America First. In using the phrase in this context, Hillary not only mocked the American victims of the virus but insinuated that Trump was responsible for the epidemic. She also denigrated Trump’s remarkably successful effort to revive America’s economy, restore its military, secure its borders, boost the nation’s confidence, and provide a leadership that put the safety and prosperity of Americans first.

In case anyone was uncertain of the priorities of Democrat leaders as to which war and which enemy was of primary importance, Nancy Pelosi was there to remind them. In a Sunday interview with CNN’s Jake Tapper on March 29, she accused the president of being responsible for the crisis. “His denial at the beginning was deadly. His delaying of getting equipment to where it is needed is deadly….When did the president know about this, and what did he know?….That’s for an after-action review.”[6] Quoting the key question in the Nixon impeachment inquiry was a not so subtle warning of what a new impeachment inquiry would look like if Democrats retained control of the House the following November.

Like Biden’s, Pelosi’s slanders had no basis in fact. The lack of masks, for example, was the result of the Obama administration’s failure to replenish the nation’s stockpile, which he and Biden had used up t during the H1N1 epidemic and failed to replace. The claim that Trump was in denial at the beginning of the crisis is belied by his swift ban on travel to China and the distortion of his remark that the Democrats’ attacks on him – not the virus – were an updated version of the Russia hoax.

A more pertinent question was what were Pelosi and the Democrats focused on as the virus spread from China outward and then to America in December and January 2018. Answer: led by Pelosi, Democrats were entirely focused on impeaching Trump on a partisan basis, and causing the entire nation to focus on that objective as well.

Here’s the timeline:

On December 18, the Democrats in the House impeached the president without a single Republican vote. During the process the House prosecutors defended the unprecedented speed with which they drove the process as a matter of “national security” alleging that Trump had tried to rig the elections once and would likely do so again. For the same reason, Rep. Adam Schiff who was running the prosecution said the 130 million voters scheduled to cast their ballots in the coming elections could not be trusted to decide the president’s fate, which was better kept in the hands of Schiff and the 232 Democrats in the House.[7]

Then, in an unexpected move, Pelosi refused to send the impeachment articles to the Senate for trial. A month later, she changed her mind, sending them on January 15. This was only four days after China’s state media reported the first death from the virus in Wuhan. Five days later the first U.S. case occurred in a man who had traveled to the infected city. On January 23, the Chinese government sealed off Wuhan to stop the virus’ spread, even as the House prosecutors opened their case for the removal of President Trump.

On January 30, the World Health Organization declared a “global health emergency” because of the dangers posed by the virus. The next day Trump declared a state of emergency and imposed a ban on travel from China, which Democrats opposed as “racist” and “anti-immigrant.”

Five days later, Trump delivered his State of the Union message to a joint session of Congress. In it he said, “Protecting Americans’ health also means fighting infectious diseases. We are coordinating with the Chinese government and working closely together on the Coronavirus outbreak in China. My Administration will take all necessary steps to safeguard our citizens from this threat.” When Trump’s remarks were over, Speaker Pelosi, who was standing on the podium behind him, tore up the official copy of his speech in front the television cameras, as a gesture of protest and contempt.

The next day the Senate voted to acquit Trump. It was only then that Pelosi’s party finally took up the subject of the virus in the House Foreign Affairs sub-committee on Asia.

Perhaps the most troubling aspect of the war on Trump – a war that for most Democrats takes precedence over the war on the virus, is how it shapes the attitudes of the media elites who should know better and who in other circumstances would have been critics not allies of self-absorbed, ethics-free Machiavellians like Nancy Pelosi.

Andrew Sullivan is a talented and nuanced writer, who has written sharp and valuable critiques of the ideological left. But when it comes to Trump, Sullivan’s usually astute judgment succumbs to calamitous outbreaks of Trump Derangement Syndrome. In a recent cleverly titled article “Trapped in Trump’s Blind Spot,” Sullivan dismisses Trump’s attempt to find light at the end of the tunnel before the measures to contain the virus kill the economy and leave millions of Americans without jobs to go back to. There were reasons to question Trump’s timetable – he originally proposed Easter Sunday as the day the nation would come back to life. But he has already adjusted the deadline by a month, and it is hard to fault his intention in providing a stricken nation with a ray of hope.

But Sullivan will have none of this. To him, Trump is an egomaniacal menace with no interest in the public good or in anything but himself. The nation is trapped because the Democrats’ three-year seditious effort to overthrow him failed. Therefore, since he is still the president, “given the crisis, we have only one option. We need to listen to the experts, rely on governors, trust in Drs. Fauci and Birx, and do our bit. But we also have a more urgent patriotic task: to ignore this president until we can eventually rid ourselves of him. This is too grave a crisis to give him the respect he doesn’t deserve.” (Emphasis added).

In other words, no support for the nation’s leader in his fight against the invisible enemy that has laid the nation low. To Sullivan, Trump’s determination to defeat the virus and revive the economy is “explained entirely by Trump’s reliably rock-solid instinct to preserve himself and his own perceived interests over any kind of rational assessment of the public good, or any measure of internal consistency or coherence.”[8]

This is the typical giveaway that shows we are dealing with an irrational tic rather than a credible analysis. It’s a giveaway because it is refuted by facts so obvious that everyone not so deranged can see them. One would never know from this arrogant dismissal, for example, that while Obama and Clinton made themselves multi-millionaires by exploiting the high offices with which they were entrusted, Donald Trump is the only American president who has donated his entire $400,000 annual salary to the public good, or that he had just given $100,000 – his first quarter paycheck – to the federal government to fight the corona virus decimating his countrymen.

To reduce Trump to such a repulsive caricature one has to ignore how he has dedicated himself against all odds – and opposition across the spectrum – to reshaping America’s trade deals in order to end the fleecing of his fellow citizens to the tune of trillions of dollars over three presidencies. The fleecing was done by foreign powers who took advantage of the laziness of previous presidents both Democrat and Republican who didn’t care enough to make those deals fair for the citizens they were supposed to serve. Truth be told, as a politician dedicated to the public good, Trump has few if any modern presidential rivals.

Ana Navarro is a pundit for CNN, ABC and other anti-Trump channels. Shocked by the fact that one poll was reporting that 51% of Americans approved of Trump’s handling of the corona virus, while only 45% disapproved, Navarro wrote: “Who are these 51% of Americans who approve of the way this lying, narcissistic, science-denying, petty, partisan, infantile, intellectual wasteland, lame excuse for a President with the vocabulary of a 4 year-old (apologies to 4 year-olds), is mishandling this crisis?”[9]

This was far more typical of media anti-Trumpers. These attitudes led to widespread calls from Democrats like Joe Biden for the president to just “shut up” as a way of helping the fight against the virus. The consensus among the anti-Trump media was that the hour-and-a-half daily press conferences held by Trump and his scientific team were Trump substitutes for the political rallies he could no longer hold because of the nation’s lockdown, and should be terminated for that reason. On the other hand, when the Democrat governor of New York, Andrew Cuomo held similar hour-long pressers about the virus, the response of the CNN-MSNBC-NY TimesWashington Post anti-Trump media was that the virus had caused the unlikely rise of a new “political hero” and would be a contender to replace the inadequate Biden as the party’s 2020 nominee.[10]

Few things could be more telling in revealing the agenda that the anti-Trump Democrats considered more important, or the war that was closest to their hearts. As for the damage they inflicted on a stricken nation by their sabotage of its duly elected leader, that toll was still being counted.

 David Horowitz is the author of the forthcoming Humanix book, Blitz: Trump Will Smash the Left and Win.

Notes:


[1] https://www.politico.com/news/2020/03/18/trump-administration-self-swab-coronavirus-tests-135590

ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ.

6. 

George Soros: Suriyeli mültecilerin yıllık maliyeti 11 milyar Euro
George Soros Suriyeli mültecilere ilişkin çözüm önerisini Türk yetkililerle de paylaştı. Dünyanın şu anda bir panik içinde olduğunu söyleyen Soros “Sinemada yangın çıktı ve çıkış işareti görülmüyor. Feci bir durum. Krizin farkına varılmalı ve Türkiye’nin haklı istekleri karşılanmalı” dedi.

DÜNYANIN en ünlü spekülatörü ve Açık Toplum Vakıfları’nın kurucusu George Soros’un gözü Suriyeli mültecilerde. Soros şu anda yaşananları ‘sinemada yangın çıkması’ gibi nitelendiriyor ve ‘çıkış işareti görülmediği için durumun çok feci olduğuna işaret ediyor. Soros “Gerçek bir kriz bunun farkına varılmalı. Avrupa Birliği’ni tahrip edebilecek bir süreç yaşanıyor” diyerek Avrupalı liderlere ve Birleşmiş Milletler’e (BM) sunduğu çözüm için ‘6 adım’ önerisi Türkiye’de de tartışmaya açtı. Önceki gün Türk yetkililerle de görüşen Soros’un hesaplarına göre tek bir mültecinin maliyeti 5 bin Euro. Yıllık maliyet ise 11 milyar Euro’ya varıyor ve Soros’a göre hiç bir ülkenin hesapları bu rakamlara yanaşmıyor. Türkiye’nin ise 2.5 milyona yaklaşan mülteci evsahipliğinden üstlendiği maliyetlerin karşılanması gerektiğini vurgulayan Soros bunu üstlenmesi gerekenin de AB olduğunu belirtiyor.

George Soros: Suriyeli mültecilerin yıllık maliyeti 11 milyar Euro

Soros bu durumu şöyle açıklıyor: “Türkiye’nin çıkarı ne olacak? Üstlendiği maliyetler telafi edilmeli. Ve maliyetler geçmişte olduğundan çok daha fazla artacak. Türkiye ile AB’nin yakınlaşmaya ihtiyacı var. Bir süre önce Türkiye Rusya ilişkileri çok yakındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i rol model olarak kabul ediyordu. Ancak bu ilişkiyi Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi bozdu. Rusya büyük Katherina dönemine döndü. Bu Ortodoks Hristiyanların çıkarlarını savunmak yani haçlı seferlerini başlatan zihniyettir. Rusya kendi geleneksel modeline döndü. Ve Erdoğan’ın amaçları arasında mutabakat mümkün değil. AB de Türkiye’de birbirine muhtaç.

GÜVENLİ SEYAHAT

Üç günlük bir seyahat için Türkiye’de bulunan Soros hem Açık Toplum Vakfı’nda yıllardır beraber çalıştıkları İshak Alaton’un 88’inci yaşını kutladı, hem Türk yetkililere modelini anlattı hem de gazetecilerle bir araya geldi. Soros bir süredir Avrupa ülkelerinde ‘6 nokta’ önerisini liderlere iletmek için ziyaretler gerçekleştiriyor. Çok yakın çalıştıklarını söyledikleri Birleşmiş Milletler’in ise bu öneriye çok daha sıcak baktığını söyleyen Soros henüz Avrupa’da kabul görmediğini de kaydediyor. Soros’un ‘6 nokta’ önerisinin özü Suriyeli mültecileri bulundukları yerde Avrupa’dan kabul gelene kadar bekletmeye dayanıyor. Soros başta Türkiye olmak üzere Suriye’ye sınır ülkeler Lübnan ve Ürdün’de bu merkezlerin oluşturulabileceğini dile getirerek modelini hangi Avrupa ülkesinden mülteciye kabul gelirse vize ve seyahat belgesiyle mültecinin güvenli bir şekilde o ülkeye gitmesi esasına dayandırıyor.

George Soros: Suriyeli mültecilerin yıllık maliyeti 11 milyar Euro

BAĞIŞÇI KONFERANSI

Şu anda tüm ülkelerde panik olduğunu kaydeden Soros yaşananları şöyle değerlendiriyor: “Panik hem mültecileri, hem kamuoyunu hem de yetkili makamları etkiliyor. Sinemada yangın çıkması gibi ve çıkış işareti görülmüyor. Feci bir durum gerçek bir kriz ve bunun farkına varılmıyor. AB’yi tahrip edebilecek bir kriz. AB yılda 1 milyon mülteci alabileceğini söyledi. Bu alımlar yapılana kadar insanların güvenli bir şekilde beklemesi ve beklerken destek alması gerekiyor. AB maliyeti nereden karşılayacağını bilmiyor. Bağışçı konferansı için Birleşmiş Milletler’den onay bekliyoruz. Obama yönetimi ve yeni Kanada başbakanı destekliyor.”

ÜLKELERDEN MİLLİ GELİRE GÖRE KATKI

AVRUPA’da çözümü Almanya Başbakanı Merkel’in istediğini ve Türkiye’nin kilit noktada olduğunu belirten Soros, Türkiye’nin tüm taleplerinin haklı zemini olduğunu dile getiriyor. Soros, AB’nin üye devletlere mülteci kabulunü çekici hale getirmesi gerektiğini ve ülkelerden milli gelirlerine göre katkı vermelerinin sağlanmasını isteyerek mültecilerin bulundukları ülkelerin milli gelirine de katkı sağlayacağını savunuyor.

ÇIKIŞ IŞIĞINI SOROS YAKIYOR

AÇIK Toplum Vakfı Başkanı İshak Alaton Soros’un önerileriyle ‘sinema yangınına’ çıkış ışığı yaktığını belirterek şöyle konuşuyor: “Öneri hem Türkiye’nin sorununu çözüyor hem Avrupa’nın bu önemli bir teklif.”

‘GEZİ’DE DİREKT DESTEĞİMİZ YOK

GEORGE Soros gazetecilerin “Gezi olayları sırasında eylemcileri desteklemekle ve faiz lobisi olmakla suçlandınız, nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine şu yanıtı verdi: “Vakıf’ın yaptığı aktif olarak protestocuları desteklemek veya tahrik etmet değildi ki bu yanlış bir tavırdır. Ama Vakıf bu olayların mağdurlarına hukuki ve tıbbi destek sağladı.”
7.

Dünya

Milyarder spekülator George Soros nasıl sağcı hükümetlerin hedefi oldu?

 

George Soros: Milyarder spekülator nasıl sağcı hükümetlerin hedefi oldu?

09 Eylül 2019

 

Macaristan doğumlu Yahudi asıllı Amerikalı işadamı George Soros dünyanın farklı köşelerindeki çeşitli sosyal destek projelerine bugüne kadar 32 milyar dolar harcayan bir “hayırsever” iken, nasıl olup da ABD’den Avustralya’ya Macaristan’dan Honduras’a sağ iktidarların küresel komplo iddialarının odağına yerleşti? Mike Rudin iddiaları ve gerisindekileri araştırdı:

Geçen yılın Ekim ayının sakin bir Pazartesi öğleden sonrası, multi-milyarder işadamı George Soros’un New York eyaletinin kuzeyinde, yeşillikler içindeki korunaklı malikanesinin posta kutusuna irice bir sarı zarf bırakıldı.

Zarf kuşkulu görünüyordu. İade adresi yanlış yazılmış ve sabah postasından sonra gelmişti. Hemen polis çağırıldı ve kısa süre içinde Federal Soruşturma Bürosu FBI ajanları da geldi.

Hava baloncuklu sarı zarf güvenlik görevlileri tadan dikkatle açıldı, içinden Soros’un üzerine kırmızı kalem ile çarpı işareti konmuş bir fotoğrafı çıktı. Fotoğrafın yanısıra zarfta 15 santimlik plastik bir boru, küçük bir saat, teller, pil ve kara baruttan imal edilmiş bir tür el yapımı bomba da vardı.

Eski başkan Barack Obama, eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ve önde gelen Demokrat siyasetçilere de buna çok benzeyen 10’u aşkın zarf yollanmıştı.

Sayoc's van
Florida’da bulunan Sayoc’un beyaz minibüsü Trump yanlısı çıkartma ve afişlerle donatılmıştı

Zarfların içindeki düzeneklerin hiç biri patlamadı. FBI bombaların izini sürdü ve Florida’da bir süpermarketin otoparkına bırakılan, Trump yanlısı ve Demokrat karşıtı çıkartmalarla süslenmiş beyaz bir minibüse ulaştı.

Sağcı medya derhal bunun kritik Kongre ara seçimi öncesinde Başkan Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti’yi karalamayı amaçlayan bir “yalan haber” olduğunu ileri süren haberler yayınladı.

Fox Business kanalında sohbet programı yapan Lou Dobbs “Sahte Haber – Sahte Bombalar. Böyle bir sahtecilikten kimin çıkarı olabilir?” diye sordu.

Muhafazakar radyo şovu sunucusu Rush Limbaugh “Cumhuriyetçiler böyle şeyler yapmaz” diye ekledi.

Muhafazakar göstericiler
Muhafazakar göstericiler “Sahte Haber Sahte Bombalar” pankartlarıyla yürüdü

 

Hemen ardından internette bombalı zarfların bizzat Soros tarafından örgütlenmiş bir komplo olduğu iddiaları dolaşmaya başladı.

Başkan Trump “iğrenç bir eylem” diye nitelediği olayı kınadıysa da Beyaz Saray’daki basın toplantısını dinleyenlerden biri “Soros! Kodese atın!” diye bağırdığı zaman anlamlı anlamlı gülümsedi.

Sonunda zarflarla ilgili olarak Cesar Sayoc adında 56 yaşında Floridalı biri tutuklandı.

Komplo teoricileri bu kişinin aslında Cumhuriyetçi olmadığını ileri sürmeye başladı.

Fakat eski bir iş arkadaşı bana bizzat Sayoc’un, üzerinde Trump yanlısı çıkartmalar bulunan minibüsüyle pizza dağıtımı yaptığını ve müşterilerin evlerinde Demokratların afişlerini görürse onlarla tartışmaya girdiğini anlattı:

“Onun için herşey bir komploydu. George Soros’un hepsinin arkasındaki kişi olduğuna inanıyordu. Soros Demokrat Parti’yi satın almıştı ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ters giden ne varsa onun odağında Soros vardı.”

Sayoc’un sosyal medya hesapları da onunla ilgili önemli bilgiler veriyordu.

George Soros’un posta kutusuna bombalı zarf konduğunda Sayoc “Dünya George Soros’un yarattığı dehşetin bilincine varıyor” yazılı bir afişi sosyal medyaya koymuştu.

Sayoc
Sayoc “Dünya George Soros’un yarattığı dehşetin bilincine varıyor” yazılı bir afişi tweetlemişti

 

Sayoc, mahkemede adam öldürmeye ya da yaralamaya teşebbüs de dahil hakkındaki 65 farklı suçlamayı kabul etti ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

‘Hayırsever’ işadamından ‘küresel komplonun arkasındaki kötü adam’a

Soros İngiltere’de 1992’de Merkez Bankası’nı çökerten adam olarak tanınıyor.

Diğer döviz spekülatörleriyle birlikte büyük miktarda sterlini ucuzken alıp pahalanınca satmak suretiyle paranın değerinde büyük oynamalara yol açmış, sonunda İngiltere, Avrupa Birliği içinde kurları belirleyen mekanizmadan çıkmak zorunda kalmıştı.

Bu süreçte Soros 1 milyar sterlin kar etti.

İkinci Dünya Savaşı sırasında soykırımdan kurtulan Yahudi asıllı bir Macar göçmeni olan Soros’un döviz spekülasyonundan toplam 44 milyar dolarlık bir servet yaptığı tahmin ediliyor.

İlginç olan Soros’un bu servetin önemli bir kısmını dünyanın farklı yerlerindeki binlerce sağlık, eğitim, insan hakları ve demokrasi projesi için harcamasıydı.

Soros 1993 yılında Moskova'dayken
Soros 1993 yılında Moskova’dayken

1979 yılında oluşturduğu Açık Toplum Vakıfları şu anda 120’yi aşkın ülkede faaliyet gösteriyor.

Fakat “liberal demokrasi”yi geliştirme hedefli bu dev faaliyet ağı kendisini bir yandan da komplo teorilerinin odağına oturtuyor.

George Soros hakkındaki komplo teorileri ilk olarak 1990’ların başlarında ortaya atılmaya başladı. Fakat asıl 2003’te Irak savaşını kınaması ve ABD’de Demokrat Parti’ye milyonlarca dolar bağış yapmaya başlamasıyla tırmandı.

O zaman bu zamandır Amerikan sağındaki yorumcular ve siyasetçilerin Soros nefreti hızla büyüyor ve iddiaların çoğu gerçeklere dayanmıyor.

Donald Trump’ın seçim zaferi ardından Soros hakkındaki salvolar yeni ve tehlikeli bir düzeye erişti.

ABD'de Charlottesville'de beyaz ırkın üstünlüğüne inanan ırkçıların bir gösterisi
ABD’de Charlottesville’de beyaz ırkın üstünlüğüne inanan ırkçıların bir gösterisi

Charlottesville iddiaları

2017 yılında Trump’ın başkanlığının 8. ayında, Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde neo naziler meşaleli bir gece yürüyüşü yaptılar.

Karşı göstericiler ile giriştikleri çatışmalar sırasında, bir ırkçı aracını kalabalığın içine sürdü ve 32 yaşındaki Heather Heyer’i ezerek öldürdü.

ABD’li sağcı çevrelerde kısa süre sonra bu şiddetin Soros tarafından Başkan Trump’ın itibarını zedelemek amacıyla örgütlendiği iddiaları yayılmaya başlandı.

Bu iddialara göre komplonun odağında Brennan Gilmore adlı biri vardı. Aracın ırkçılara karşı gösteri yapan topluluğun üzerine sürülmesini videoya çeken kişi oydu.

Sağcı radyo sunucusu Alex Jones Gilmore’a Soros tarafından “Başkan Trump’ın devrilmesine yönelik derin devlet operasyonunun bir parçası olarak” yılda 320 bin dolar ödendiğini iddia etti.

Fakat iddia edilen bağlantı çok kuşkuluydu.

Soros, videoyu çeken Gilmore’un yanında çalıştığı, Demokrat Virginia vali adayı Tom Perriello’nun seçim kampanyasına 500 bin dolar bağışlamıştı. Ama bunun ötesinde Soros ya da Açık Toplum Vakfı’nın herhangi bir şekilde Charlottesville’deki ırkçılık karşıtlarını protestoya sevkettiği ya da onlara para ödediğine ilişkin bir kanıt yoktu.

Gilmore hiç bir zaman Soros’dan hiç bir ödeme almamıştı ve hakkında bu iddiaları ortaya atan sunucu Alex Jones ve diğer kişiler hakkında kendisine iftira ettikleri gerekçesiyle dava açtı.

ırkçılarla ırkçılık karşıtları arasındaki çatışma
Charlottesville’de yaşanan olayda bir kişi ırkçılar tarafından üzerine araba sürülerek öldürüldü

 

Geçen yıl yaşananlardan bu yana Soros’a yönelik saldırılar yoğunlaşarak devam etti.

Göçmen konvoyu ‘komplosu’ iddiaları

Geçen sonbaharda tam da Cumhuriyetçilerin Kongre’deki denetiminin zayıflamasıyla sonuçlanabilecek Kongre ara seçimleri öncesinde Honduras’dan binlerce göçmenden oluşan dev bir konvoy ABD sınırına doğru ilerlemeye başladı.

Göçmenlerin hareketlenmesi hemen Soros’a bağlandı.

Fox Haber defalarca Soros’un açık sınır ve sınırsız göç politikaları güttüğüne ilişkin iddialar yayınladı.

Cumhuriyetçi eski Kongre üyesi Jack Kingston bana “Bu çok örgütlü bir şey ve arkasında biri var. Biri bunu finanse ediyor ve bu tam da George Soros’un karışabileceği türden bir iş” diye konuştu.

Başkan Trump da iddialara, Honduras’ta insanlara ABD sınırına yığılmaları için para dağıtıldığını gösterdiği iddia edilen bir video tweetleyerek katıldı ve bu işin arkasında Soros’un olabileceğini ima etti.

Beyaz Saray’ın önünde “Göç kervanını Soros mu finanse ediyor?” şeklindeki bir soruyu “Hiç şaşırmam. Bir çok kişi böyle olduğunu söylüyor” diye yanıtladı.

Geçen yıl Honduras’tan ABD sınırına yürüyen göçmenlerden Cindy Jerezano ile görüştüm. Kendisine kimsenin para teklif etmediğini, Honduras’dan sınırdaki San Diego kasabasına giden 3bin kilometrelik bu yolculuğa kendi iradesiyle çıktığını söyledi.

Honduraslı göçmenler geçen yıl ABD sınırına varmak için Guatemala'dan Meksika'ya geçerken
Honduraslı göçmenler geçen yıl ABD sınırına varmak için Guatemala’dan Meksika’ya geçerken

 

Cindy, ABD’ye ulaştığında San Diego Katolik kilisesine bağlı bir yardım kuruluşundan destek gördüğünü anlattı.

Yardım kuruluşunun mülteci ve göçmen hizmetleri bölümü başkanı Nadine Toppozada ile görüştüm.

Kendileriyle çalışan avukatların mültecilerle ayrıntılı görüşmeler yaptığını fakat, hiç kimsenin kendilerine Soros’tan bahsetmediğini, göç hareketiyle Soros’un ilgisi bulunduğuna dair hiç bir kanıta rastlamadıklarını söyledi.

Dahası, Trump tarafından kanıt diye tweetlenen videonun da hileli olduğu kısa süre içinde ortaya çıktı.

Yayınlandıktan sadece bir kaç saat sonra gazeteciler bu görüntülerin Honduras değil Guatemala’da çekildiğini ve dikkatle incelendiğinde yardım görevlisi olduğu öne sürülen kişilerden en az birinin silahlı olduğunu ortaya çıkardılar.

Aslında göçmenlerin yolculuğunun tamamı filme alınmıştı. Yerel yardım kuruluşlarının göçmenlere yardım ettiği görülebiliyordu. Fakat kayıtlarda Soros kaynaklı bir yardım faaliyeti yoktu.

27 Ekim 2018 tarihinde, göçmen kervanıyla ilgili ilk komplo teorileri ortaya çıktıktan bir kaç gün, Soros’un evine boru bombalı zarf bırakıldıktan ise beş gün sonra, bir makinalı tüfek ve üç tabanca kuşanmış beyaz bir Amerikalı, Pittsburgh’daki bir sinagoga girerek ateş açtı ve 11 Yahudi’yi öldürdü.

Bu, ABD tarihinin Yahudileri hedefleyen en kanlı saldırısıydı ve George Soros hakkındaki komplo teorilerine saplantılı bir adam tarafından gerçekleştirilmişti.

Pittsburgh'daki Yaşam Ağacı sinagogundaki katliamda ölenler için yapılan bir anma töreni
Pittsburgh’daki Yaşam Ağacı sinagogundaki katliamda ölenler için yapılan bir anma töreni

 

Silahlı saldırının faili Robert Bowers’ın sosyal medya hesapları görüşlerini açıkça ortaya koyuyordu.

Bowers “beyaz soykırım” adlı Yahudi düşmanlığına dayalı karanlık bir komplo teorisine inanıyordu.

Bu teoriye göre beyazlar yavaş yavaş göçmenlerle ikame ediliyordu ve zaman içinde yok edilmeleri hedefleniyordu.

Charlottesville’deki neo-Nazilerin “Yahudiler bizim yerimizi alamayacak” sloganının ardında yatan da bu inanıştı, ve bu planın arkasındaki “kötü adam”ın George Soros olduğuna inanılıyordu.

Görüştüğüm Network Contagion adlı Amerikan araştırma enstitüsünün başkanı Joel Finkelstein, Bowers’ın Soros’tan “Beyaz soykırımını finanse eden ve basını kontrol eden Yahudi” diye söz ettiği, Soros’u ABD’deki silah karşıtı lobiyi ve sınırların açılmasını destekleyen bir kişi olarak tarif ettiği bir sosyal medya iletisini gösterdi.

Hedef olduğu diğer ülkeler

İktidar çevreleri ve sağ odaklarda George Soros nefretinin yayıldığı ülkeler arasında Ermenistan, Avustralya, Honduras, Filipinler, Rusya ve daha niceleri var.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen yıl “Macar Yahudisi” diye tanımladığı Soros’u Gezi Parkı gösterilerinin ve genel olarak ülkeyi bölmeye yönelik bir komplonun ardında olmakla suçladı.

 

Erdoğan

İtalya’da eski başbakan yardımcısı Matteo Salvini Soros’u “ülkeyi göçmenlerle doldurmaya çalışmak” ile suçlamış “çünkü köle seviyor” dedi.

İngiltere’de göçmen karşıtı sağcı Brexit Partisi lideri Nigel Farage Soros’un “insanları Avrupa’yı işgale teşvik etmek” ile suçlamış ve bunun bir çok açıdan “Batı Dünyası’na yönelik en büyük tehdit” olduğunu söyledi.

Fakat Soros düşmanlığının diğer bütün ülkelerin önüne geçtiği bir ülke var: Soros’un okullarda bedava yemek dağıtımı ve insan hakları projelerine, hatta üniversite kurmaya milyonlarca dolar harcadığı, doğum yeri Macaristan.

Başbakan Viktor Orban ve milliyetçi popülist hükümeti Soros’un Macaristan’a göçmenleri yığarak ülkeyi yıkıma uğratmaya yönelik gizli bir planın peşinde olduğunu ileri sürüyor.

Macaristan'daki bu afişte Macaristan’daki bu afişte “Macarlar diyor ki: Son gülen Soros olmayacak” yazıyor

Açık Toplum Vakfı başkan yardımcısı Leonard Benardo, bunun apaçık bir yalan olduğunu söylüyor:

“Bu bir yalan. Ne George Soros ne de Açık Toplum Vakfı sınırların açılmasını savunuyor.”

Fakat bu tür açıklamalar Macaristan hükümetinin çizgisini etkilemiyor. Hükümet “Son gülen Soros olmayacak” medya kampanyasına 100 milyon euro harcadı ve “Soros’a Dur De” adını verdiği kanunlarla kaçak göçmenlere yardım etmeyi suç haline getirdi, göçmenleri teşvik ettiğini öne sürdüğü kuruluşlara ek vergiler getirdi.

Macar hükümet sözcüsü Zoltan Kovacs bana, “Soros imparatorluğuna son yirmi yıldır milyarlarca dolar gidiyor. Bu büyük para ve hiç kimse bu kadar paranın koşulsuz, amaçsız akıtıldığını düşünecek kadar naif olamaz” dedi.

Macaristan 2015 yılında göçmenleri engellemek için sınırlarına kesici tel döşediMacaristan 2015 yılında göçmenleri engellemek için sınırlarına kesici tel döşedi

 

Soros tarafından kurulan Avrupa Merkez Üniversitesi rektörü, liberal yazar Michael Ignatieff “Orban hükümeti Soros’un bir numaralı halk düşmanı ilan etmeye karar verdi” diye özetliyor.

Neden Soros?

Bu kararı anlamak için yine ABD’nin New York eyaletine dönmemiz gerekiyor.

Viktor Orban 2013 yılında yeniden seçime girmeden önce, efsanevi Amerikalı siyasi danışman Arthur Finkelstein’e (Yazıda sözü geçen Joel Finkelstein ile akrabalığı yok) başvurdu.

Finkelstein’ın Irvington’da yani Soros’un New York eyaletindeki malikanesine 20 kilometre mesafede, bir kuaförün üst katında, küçük bir ofisi vardı.

2017’de ölen Finkelstein, Donald Trump, baba George Bush, Ronald Reagan ve Richard Nixon’un başkanlık kampanyalarında çalışmıştı ve Amerikan siyasetinde “liberal” kelimesini siyasi hakarete dönüştüren kişi olarak ün yapmıştı.

İsveç’te yayınlanan Das Magazin dergisinden gazeteci Hannes Grassegger, Finkelstein’ın siyasete “Finkel Düşüncesi” diye adlandırılan yeni bir tarz getirdiğini yazıyor.

‘Mükemmel bir düşman seçmek’

“Arthur Finkelstein daima şunu söylerdi: ‘Taliban’la uğraşma, Usame bin Ladin’le uğraş.’ Yani kişiselleştirmek gerekiyordu. Mükemmel bir düşman profili seçip bu kişiye tüm kuvvetinizle yükleniyordunuz. Öyle ki insanlar bu kişiden korkar oluyordu. Finkelstein kendi adayının politikalarını anlatmaya hiç girmemek gerektiğini düşünürdü, çünkü bunun bir önemi yoktu.”

Finkelstein, Viktor Orban’ın Macaristan’da yeniden başbakan seçilebilmesinin en iyi yolunun bir düşman bulmak olduğunu gördü. Soros’u önerdi ve bu mükemmel bir seçimdi.

Grassegger “Sağ Soros’dan nefret etti çünkü Yahudi’ydi. En soldakiler de ondan nefret etti çünkü kapitalistti” diyor.

İlginç olan bu “Yahudi komplosu” teorisinin arkasında kendisi de Yahudi olan Arthur Finkelstein’in bulunmasıydı.

Orban, Finkelstein’ın tavsiyelerini harfiyyen yerine getirdi, hatta daha ileri gitti.

2018 genel seçimlerinden önce Soros’u yeniden gündeme getiren Orban şöyle konuşuyordu:

“Bizden çok farklı bir düşmanla karşı karşıyayız. Açıkta değil, saklanıyor. Açık konuşmuyor, kurnaz. Dürüst değil ama prensipleri de yok. Ulusal değil uluslararası. Çalışmaya değil, döviz spekülasyonuna inanıyor. Vatanı yok ama bütün dünyanın sahibi olduğunu sanıyor.”

Orban bir kez daha ve ezici bir seçim zaferiyle iktidara geldi. Seçimden sonra Soros tarafından desteklenen kurumlara yönelik baskılar yoğunlaştı.

Mayıs ayında Açık Toplum Vakfı Macaristan’daki şubesini kapattı.

‘1930’ların Yahudi düşmanlığı canlandırılıyor’

Michael Ignatieff Budapeşte’deki Avrupa Merkez Üniversitesi’ni kapatmamak için direndi.

1944’de sadece iki ay içinde yarım milyon Yahudi asıllı Macar vatandaşının öldürüldüğü Macaristan gibi bir ülkede bu tür Yahudi düşmanı bir söylemin çok tehlikeli olduğunu söylüyor.

Ignatieff, Soros karşıtı kampanyayı “1930’ların Yahudi düşmanı söylemlerinin bütün ince detaylarıyla yeniden canlandırılması” olarak değerlendiriyor:

“Tam bir fantezi bu. 21. yüzyıl polikası bu işte. Bir düşmanın yoksa hemen yarat ve onu olduğunca güçlü göster ve bingo! Tabanın harekete geçiyor ve seçimi kazanıyorsun.”

“Soykırım olmadı” diyen birine karşı İngiltere mahkemelerinde açtığı davayı kazanan Profesör Deborah Lipstadt da aşırı sağ hükümetlerin söylemlerinin çok kaygı verici olduğu görüşünü paylaşıyor.

“Bu tür söylemler beni dehşete düşürüyor. Eskiden karanlık köşelerde, barlarda duyabileceğiniz türden şeyleri politikacılar, ulusal liderlerden duyuyorsunuz. Bu dilin bu şekilde kullanılması şok edici.”

-/-