Μνήμη ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

mpakogiannhwΦίλοι μου!

– Σαν σήμερα, στις 26-09-1989, δολοφονήθηκε, από τα καθάρματα της 17Ν (Β’… Γενεάς), ο Παύλος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ! Πέρασαν από τότε 27 χρόνια!..

–  Δεν θα αναφερθώ στους δολοφόνους του στο πεδίο, γνωστά τομάρια άλλωστε, ούτε σε… τεχνικά και άλλα θέματα της δολοφονίας του, αλλά ούτε και στους πραγματικούς του δολοφόνους, τους εντολείς δηλαδή της δολοφονίας του, αυτούς που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμεηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι δεν δολοφόνησαν μόνον τον Παύλο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, αλλά θέλησαν να “προσβάλλουν στην… καρδιά”, όπως λέμε, και να… δολοφονήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ(!) των ΕΛΛΗΝΩΝ, μέγας Κήρυκας και Πρεσβευτής της οποίας ήταν ο συγκεκριμένος πολιτικός Άνδρας, ο συγκεκριμένος ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

mitsotakis-mpakogiannis

– Ποιόν σκότωσαν τα ανεγκέφαλα και μίσθαρνα Όργανα, λίαν προφανώς και ξένων δυνάμεων; Διαβάστε!

– Ένα παιδί ενός απλού, σεμνού και ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ Ιερέως, αγνού(!) και πιστού ΥΠΗΡΕΤΗ του Υψίστου, γεννημένο και μεγαλωμένο στην φτωχική οικογένεια του υπόψη Παπά, στην… φτωχική, αν όχι… στέρφα, εκείνα τα χρόνια, Ευρυτανία!

Αγωνιστής της ζωής, σπούδασε μόνος του, ζώντας δύσκολα τα χρόνια του εκείνα και νίκησε, διότι εντός του είχε, ως “θεμέλιο επιτυχίας” και ως “Φάρο Ζωής, την αγωγή που έλαβε από την οικογένειά του!

Αγάπησε την Ελλάδα και το λαό της με πάθος, μελέτησε σε βάθος την Ιστορία της που ζηλεύουν όλοι οι λαοί, ενώ άκουσε από διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων συμπατριώτες του, αλλά βεβαίως και από τους δικούς του, τί πέρασε ο Ελληνισμός, κυρίως την περίοδο της 2ης, κατά τον 20ο αι., (μετά τον περίφημο… Διχασμό, κυρίως στα μέσα της 10ετίας του 1910, αλλά και αυτής του 1920), αδελφοσφαγής, της περιόδου 1945 – 1949, και αποφάσισε, διότι είχε χαρακτηριστική οξεία κρίση, (ευφυΐα ορθότερα), διορατικότητα, καθώς και συναισθηματική νοημοσύνη, αλλά και διότι είδε ότι μόνον έτσι η Πατρίδα μας θα μπορούσε να μεγαλουργήσει και πάλι, να αγωνισθεί εφεξής στη ζωή του για την ΟΜΟΝΟΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ!

– Όντας “παιδί των ελληνικών βουνών”, είχε μέσα του πνοή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην ήταν γνήσιος ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και απολύτως απορριπτικός απέναντι σε κάθε είδους –ισμούς! Έτσι, μετείχε ενεργά και στον αντι – δικτατορικό αγώνα, κατά της τελευταίας Δικτατορίας στην Ελλάδα, αυτής των Σχων, (1967 – 1974), όντας επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, (“DW”) τα χρόνια εκείνα!

– Το σύστημα των λεγόμενων, και αυτοδιαφημιζόμενων μάλιστα, ΕλλήνωνΔημοκρατών που τον “έφαγε” (καταλαβαίνετε τί θέλω να πω) και το οποίο ήλεγχε για 10 ετίες και ελέγχει ακόμα(!) τα ελληνικά ΜΜΕ και γενικώς την όποια ενημέρωση στην Ελλάδα, (λέγε με ουσιαστικά προπαγάνδα), [μια ενημέρωση που τώρα οι “Νεο-Κομμουνιστές” (ΣΥΡΙΖΑ) και οι “Σαλτιμπάγκοι” (ΑΝΕΛ) υποστηρικτές τους(!), (που είναι και οι… χρήσιμοι “πολιτικοί ηλίθιοι” του Π-Θ Κου Τσίπρα), ως  συγκυβέρνηση, επιχειρούν να την καταστήσουν απλώς νεο-κομμουνιστική], τον χαρακτήρισε Δεξιό“, διότι ήταν… αντι-κομμουνιστής και πιο πολύ διότι παντρεύτηκε την κόρη του τέως Π-Θ, Κων/νου Κ. Μητσοτάκη, την Ντόρα, οικογένεια Μητσοτάκη που κάποιοι έμαθαν, αν όχι διδάχθηκαν, να μισούν, έχοντας και αναλόγου ποιότητος μυαλό, αλλά και ανάλογο μη ήθος! (Τα πάντα ξεκίνησαν, όταν θέλησε να διεκδικήσει την ηγεσία του Κέντρου ο Κ. Κ. Μητσοτάκης, ερχόμενος σε φυσική σύγκρουση, με το γιο, του μεγάλου Έλληνα Πατριώτη και τότε Αρχηγού του Κόμματος, Γ. Παπανδρέου, Α. Γ. Παπανδρέου. Δεν είναι όμως της παρούσης το τί έγινε τότε και πώς διχάστηκε το “Κέντρο”!.. Ίσως στο μέλλον ασχοληθούμε)!..

kideia-mpakogianni

– Είναι αυτές οι “ταμπέλες” λοιπόν, τις οποίες άκριτα και θα έλεγα ηλιθίως οι Έλληνες “κολλάμε” στους συνέλληνες, χωρίς να σκεπτόμαστε ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική πράξη – ενέργεια εχθρών μας, μη Ελλήνων, οι οποίοι μας ήθελαν και μας θέλουν τους Έλληνες διηρημένους σε πολιτικά… μαντριά, υπό την μορφή αντιπάλων στρατευμάτων, δηλαδή βαθιά διχασμένους, ώστε να μας ελέγχουν, αφού ξέρουν ότι οι Έλληνες ενωμένοι είναι λίαν… επικίνδυνοι!..

– Σας καλώ να θυμηθείτε και να προσπαθήσετε, μόνοι σας, να αντιπαραβάλλετε τον ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, με τον άλλον μεγάλο ΕΛΛΗΝΑ και σύγχρονό του, τον Αλέκο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, επίσης γνήσιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, επίσης πρώην στέλεχος του Κέντρου , επίσης αντικομμουνιστή, επίσης πολέμιου στο πεδίο, στην πράξη, της Δικτατορίας των Σχων, επίσης κήρυκα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ των Ελλήνων, και με επίσης παρόμοιο τραγικό, όσο και αρκούντως περίεργο έχοντα τέλος!.. [Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ είναι αυτός που “έπεσε θύμα” της ρητορικής, και όχι μόνον, καπηλείας των Κομμουνιστών, η προπαγάνδα των οποίων σχεδόν, τον παρουσίαζε στον ελληνικό λαό, ως δικό τους, λόγω ποιημάτων που έγραψε στη Φυλακή και μελοποίησε ο Μίκης ο Θεοδωράκης, όπως την ίδια καπηλεία έκαναν οι Κομμουνιστές και με ποιήματα του δεξιούΕλύτη, (που του είχαν κάνει, και πάλι οι Κομμουνιστές, μέγα πόλεμο, όταν είχε προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ, το οποίο, ως γνωστόν, και έλαβε τελικά / αυτοί είχαν προτείνει τότε τον Κομμουνιστή Γιάννη Ρίτσο, ο οποίος τελικά δεν πήρε Νόμπελ“, πήρε όμως, λίγο μετά, αν δεν σφάλλω, ύψιστο, αντίστοιχο του Νόμπελ, στις τότε χώρες του Παραπετάσματος, λογοτεχνικό βραβείο, από τη Μόσχα / ΕΣΣΔ), αλλά και σε καπηλεία – οικειοποίηση πολλών άλλων, ανθρώπων του Πνεύματος και μη]

– Μιλάμε φίλοι μου για 2 τεράστιες προσωπικότητες – σύμβολα, οι οποίες ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και οι οποίες θα έπρεπε να διδάσκονταν στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας μας, αν ασφαλώς υπήρχε Παιδεία στη σημερινή… ετοιμοθάνατη, όπως τη θέλουν οι παγκόσμιοι Κυβερνήτες, Ελλάδα!

–  Ο Παύλος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ είχε και άλλα πολλά ζηλευτά στοιχεία που θα τον οδηγούσαν να κερδίσει τελικά τις ψυχές των Ελλήνων, όπως μου τα διηγήθηκαν, στο διάβα του χρόνου και μετά από τη δολοφονία του, οι γονείς μου που τον γνώριζαν πολύ καλά. Προσωπικά τον είχα συναντήσει 2 φορές, στα πρώτα νεανικά μου στη ζωή βήματα, όταν ξεκίναγα ως επαγγελματίας.

– Αρκούν όμως μόνον τα παραπάνω!  Να ευχηθούμε ολόψυχα να είναι

                                                                           ” ΑΙΩΝΙΑ του η ΜΝΗΜΗ “!

– Μακάρι το όραμά του για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΟΜΟΝΟΙΑ του λαού μας, να αποτελέσει ΑΞΙΩΜΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και ΑΡΧΗ ΖΩΗΣ για τους σημερινούς πολιτικούς μας! Είθε!..

– Πάμε τώρα παρακάτω:

– Ο  Παύλος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ έκανε με τη σύζυγό του Ντόρα, 2 παιδιά, 1 γιό και μια κόρη!

– Ο γιός του είναι τα τελευταία χρόνια περιφερειάρχης Στερεάς ΕΛΛΑΔΟΣ και φέρει το όνομα του μεγάλου πολιτικού παππού του, Κ. Κ. Μητσοτάκη! Είναι ο Κωνσταντίνος ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ!

– Είναι ένας άνδρας που τον λατρεύει η κοινωνία της Στερεάς, αλλά και όσοι τον γνωρίζουν, διότι έχει πάρει από το “λαϊκό στοιχείο” του πατέρα του, είναι συνεχώς κοντά στους ανθρώπους της Περιφερείας του, έχοντας παράλληλα καθαρό”, σύγχρονο και φρέσκο μυαλό! Έχει υπηρετήσει κανονικότατα στις ΕΕΔ και τώρα κάνει το διδακτορικό του στις Η.Π.Α.!

Στόχος αυτών που τον αγαπούν είναι να τον δουν τουλάχιστον βουλευτή, οπωσδήποτε(!), ώστε να ξανακουστεί το όνομα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, (αρσενικό αυτήν τη φορά και πάλι), στη “Βουλή των Ελλήνων! Αγωνίστηκαν και θα αγωνιστούν και στη συνέχεια γι’αυτόν το στόχο, όσοι τον αγαπούν και γι’ αυτό που ο ίδιος είναι, αλλά και λόγω του πατέρα του! Μακάρι και εκείνος να “περπατήσει” στα χνάρια του ΜΕΓΑΛΟΥ πράγματι πατέρα του! Έτσι, θεωρούν ότι θα αναγαλλιάσει και θα αναπαυτεί καλύτερα, εκεί ψηλά στα Ουράνια, στον Παράδεισο, η ψυχή του Παύλου, αλλά και του παππού του Παππά, που είχε τη μαύρη μοίρα να θάψει το παιδί του!..

– Γιατί όμως μας γράφεις, θα με ρωτήσετε, για το γιο του Π.Μ., πού “κολλάει” η συγκεκριμένη αναφορά σου, αφού για τον θανόντα και την επέτειο της δολοφονίας του μας είπες ότι και μόνον θα αναφερόσουν;

– Απαντώ!

– Τις προάλλες βγήκε κάποια με 40… λίφτινγκ, και με 5-10… μπότοξ, που έχει κάνει την μούρη της απ’ όλα αυτά… λεκάνη τουαλέτας, για να μην γράψω… σκ..ά, και η οποία αυτοχαρακτηρίζεται… δημοσιογράφος και λέγεται ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ, αν θυμάμαι καλά, πρώην κομμουνίστρια και νυν νεο-κομμουνίστρια, ήτοι ΣΥΡΙΖΑ, και έβαλε στο αλήτικο στόμα της την οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, αλλά και ουσιαστικά, με μεγάλη απαξίωση, (για όσους καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα και τον τρόπο γραφής, αλλά και ερμηνείας των νοημάτων της),  τον Παύλο το ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

– Για να μην με ταυτίσετε και πάλι, (θα θυμάστε τί σας έγραφα στο προηγούμενο άρθρό μου για τις… ταυτίσεις των Ελλήνων, από… Έλληνες), σπεύδω να σας δηλώσω (θυμηθείτε επίσης τί σας έχω γράψει εδώ για τις… δηλώσεις” / ζούμε, σας έγραφα, στην εποχή των δηλώσεων, …δηλωτικό ότι δεν ζούμε φίλοι μου ελεύθεροι), πως ουδεμία σχέση έχω με την οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ο. Κ. ;

– Εσχάτως -σχεδόν- ζήτησα από την Κα Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ να μάθω την απάντηση ενός -προσωπικού- μου γιατί, δηλαδή ζήτησα να μάθω ένα διότι και ακόμα… περιμένω!..

– Ενόχλησα, για 1η φορά στη ζωή μου, πολιτικό Γραφείο, όντας πια “μη επαγγελματίας”, λόγω ενός… “Δούλο – Φονιά”, με το όνομα  ΤΕΛΛΙΔΗΣ, (όποια συνωνυμία με τον νυν Έλληνα Κο Α/ΓΕΣ, είναι απλώς και εντελώς “τυχαία” και “συμπτωματική”), ο οποίος με “σκότωσε”, κατ’ εντολήν, ως επαγγελματία και ως οικογενειάρχη, και πήγα στην Κα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, διότι η έρευνά μου, για μένα, για τον εαυτό μου, που ο ίδιος έκανα, εκεί με οδήγησε! Ο.Κ.;

– Μάλιστα θα μπορούσα να γράψω, αν αυτό θα σας έδειχνε κάτι, με σεβασμό βεβαίως πάντα, αφού μιλάμε για μια μάνα, (ακόμα και αν αυτή είναι η ισχυρή κόρη του Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ), ότι ως μάνα του Κωνσταντίνου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, δεν προστάτευσε –πολιτικά– μέχρι τώρα, την ιδιωτική ζωή του παιδιού της, όπως εκτιμώ ότι και μπορούσε και κυρίως όφειλε)!

– Προχωράμε!

– Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα υπερασπιστώ την οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, (άλλωστε δεν με έχουν καμία ανάγκη), απέναντι σ’ αυτό το δημοσιογραφικό και ανθρώπινο -πράγματι- λέσι!

– Πού πήγαν όμως τα περί… “πολιτικού πολιτισμού” και τα λοιπά δημοσιογραφικά… “σκουπιδοαναμασήματα”, όλων αυτών των “γνωστών” “μεγαλο-δημοσιογράφων”, Κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ; Είναι ένα ερώτημα ή όχι; Τί λέτε;

ΌΜΩΣ!

– Δεν σας κρύβω φίλοι μου ότι με όσο εμετό εκστόμισε η Κα Ακριβοπούλου, (και μάλιστα σε ένα… “tweet”), δεν ήταν δυστυχώς παρά μόνον ΜΙΣΟΣ(!), κρυμμένο στα εσώψυχά της! Δεν υποστήριξε, όπως στόχευε, καθόλου τους ΣΑΝΕΛ εντολείς της, αντιθέτως μάλιστα, ενώ έδειξε ότι πρόκειται για άτομο λίαν πλεγματικό, φθονερό και δυστυχώς… χυδαίο, αφού -επίσης- σε ουδεμία πολιτική κριτική δεν προέβη, αλλά η αναφορά της είχε στόχο να “πυροδοτήσει”, (γιατί άραγε), τα αντίστοιχα βρώμικα εσώψυχα  μιας συγκεκριμένης λαϊκής μερίδας, η οποία αποτελεί την… πλέμπα των οπαδών των ΣΑΝΕΛ και κυρίως των… περιθωρίων του ΣΥΡΙΖΑ!

–  Όμως (Και πάλι)! Κα ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ!

      •  Για τον δολοφονηθέντα ΕΛΛΗΝΑ Παύλο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ(!), όπως και για τα 2 του παιδιά και κυρίως για τον Κων/νο, και για λόγους που δεν σε αφορούν, μάθε στο εξής να σιωπάς(!) και να θυμάσαι ότι θα πρέπει εφεξής να είσαι πολύ προσεκτική! Είσαι στο… 1 – 0! Στο 2 – 0… “καίγεσαι”! Και δεν εννοώ για τη ζωή σου, δεν σε απειλώ, όπως οι πολιτικοί σου… εραστές, πρώην και νυν Κομμουνιστές, ξέρουν εύκολα να κάνουν, εμμέσως ή αμέσως, με τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αναμιμνησκόμενοι την ΟΠΛΑ“, τους Μελιγαλάδες, κλπ, και δημιουργώντας “ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ”, δήθεν “ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ”, κλπ!

  • Εννοώ απλώς ότι θα χαθείς από το δημοσιογραφικό στερέωμα, διότι το ίδιο αυτό σύστημα θα σε αποβάλλει, που, αν και πολύ βρώμικο, αναγνωρίζει πάντως προσωπικότητες, όπως του δολοφονηθέντος, από άνανδρους φονιάδες, Παύλου ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, αλλά και που φέρεται να στηρίζει και να θέλει νέους ανθρώπους, νέους πολιτικούς, σαν το παιδί του, τον Κων/νο!
  • ΥΓ. Ούτε καν έπρεπε να ασχοληθεί μαζί της ο Κ. Μπακογιάννης! Απέδειξε όμως… ασχολούμενος, το πόσο αγαπάει τους γονείς του, κάτι που ιδιαιτέρως τον τιμά, και για μένα το πόσο αρσενικός, αγνός και εξωστρεφές άτομο είναι, σε μια εποχή που βασιλεύουν οι κρυφοί, οι κρυψίνοες, οι υποκριτές, οι δόλιοι, κλπ. Χαρακτήρες όμως σαν αυτήν την Κα Κων/νε, επιβάλλουν, ας μου το επιτρέψεις, συμπεριφορές ανάλογες της δικής της! Ήταν πετυχημένη η αναφορά σου για τα… γουρούνια, αλλά σκέψου όμως, μήπως τα αδίκησες τα δόλια τα χοιρινά;
  • Τέλος,

– Σας είχα πει φίλοι μου ότι θα σας έγραφα αναλυτικά για τον Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και για την πρόσφατη παρουσία του στη ΔΕΘ! Μια το ένα, μια το άλλο, πολλά τα προβλήματα φίλοι μου μου “έπεσαν” δυστυχώς, λείπει και η… συντακτική μου Ομάδα, για κάποιους λόγους, και δεν τα κατάφερα! Σας γράφω όμως σήμερα και με την ευκαιρία, “2 λόγια” για τον Αρχηγό της ΝΔ, όπως τον είδα και τον άκουσα στη φετινή ΔΕΘ!

  • Σας γράφω ευθέως πως μιλάμε για έναν νέο πολιτικό άνδρα, ο οποίος είναι και ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (!) και Η-ΓΕ-ΤΗΣ!!! Αν γίνει Π-Θ θα αναδειχθεί σε πολύ δυνατή πολιτική – αρχηγική προσωπικότητα που θα αφήσει, πιστεύω “εποχή”, αν τον αφήσουν οι… κοσμοκράτορες και “χρηματο-κρατούντες”, αναδεικνυόμενος, λίαν πιθανώς, σε πολιτικό βεληνεκούς / αναστήματος των 3 μεγάλων “πολιτικών – μαμούθ” του 2ου μισού του 20ου αι., Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!
  • Έχει και παρουσία και πολιτικό λόγο που εκφράζει – παρουσιάζει με σαφήνεια, επιχειρήματα και κατά το δυνατόν με συντομία! Έχει μόρφωση, αλλά διαθέτει και παιδεία! Είναι κάτι που κάνει… “μπαμ”!
  • Γνωρίζει την ελληνική γλώσσα άριστα, την μεταχειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό, την χρωματίζει αναλόγως, όπου απαιτείται, προσέχει την τονικότητα και την καθαρότητα / ορθοφωνία του λόγου του, ενώ επιταχύνει ή επιβραδύνει το λόγο του με ευστοχία! Πού φτάσαμε φίλοι μου! Να είναι ζητούμενο στους πολιτικούς του 21ου αι. η γλώσσα μας! Είναι φοβερό! Και σε κάποια χρόνια, χωρίς και τα Αρχαία Ελληνικά στην Παιδεία μας, (αφού οι ΣΑΝΕΛ θέλουν να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας, με ξένη ή… ξενική εντολή, αλλά και διότι και οι ίδιοι δεν πιστεύουν στη συνέχεια της ελληνικής Φυλής, ούτε και στην ελληνική Φυλή), οι μελλοντικοί πολιτικοί μάλλον θα μιλούν κάτι άλλο, κάτι που ακόμα δεν… γνωρίζουμε, ίσως κάτι που να μοιάζει με ελληνικά…
  • Ξέρει να “κτυπάει”, ελλόγως πάντα, “επί των τύπων των ήλων”, χωρίς να φοβάται ή να αμφιταλαντεύεται!
  • Ο τόνος του λόγου του δηλώνει την αποφασιστικότητά του και τη θέλησή του να κάνει πράξη ό,τι λέγει! 
  • Αναγνωρίζει με σαφήνεια το ή τα μηνύματα που θέλει να περάσει -σουν ο/οι συνομιλητές του ή οι πολιτικοί του αντίπαλοι και ανταπαντά αυστηρά επ’αυτών και στοχευμένα!
  • Δεν αποφεύγει να απαντά στις ερωτήσεις που του τίθενται, απαντώντας “περί διαγραμμάτων” ή “περί ανέμων και υδάτων” και δεν εκνευρίζεται ή τουλάχιστον δεν το δείχνει, σε ερωτήσεις, είτε που δεν του αρέσουν, είτε που είναι, (ή αυτός θεωρεί ότι είναι), “στημένες!
  • ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • Διατηρεί το αυτό ύφος, και ορθά, (με την τακτική αυτή, δεν χάνεις, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις), αν και πιστεύω πως πρέπει να ασκηθεί και σε μεταβολές των… γραμμών του προσώπου του, ήτοι χαμόγελο, ειρωνικό χαμόγελο, σοβαρό ύφος, λυπηρό, κλπ. Θα βοηθήσει πολύ σ’ αυτό η γνώση της “γλώσσας του σώματος”!..
  • Εκτιμώ επίσης ότι θα πρέπει να προσέξει τις κινήσεις των χεριών του, όπου εκτιμώ ότι ακόμα έχει κάποιες αναστολές, δεν είναι “ελεύθερος”, και θα πρέπει να πάψει να έχει ενδοιασμό ή ενδοιασμούς, μήπως του πούνε ότι (τους)… κουνάει το δάκτυλο!..
  • Ενδυματολογικά έχει κάνει σημαντική πρόοδο! Είναι σημαντικά, στο θέμα αυτό, 2 πράγματα! Ποιά; Ο  συνδυασμός των χρωμάτων, αλλά και όταν “βγαίνει στο γυαλί”, η συμβατότητα των χρωμάτων, με αυτά της οθόνης, ώστε να φαίνεται! Το θέμα του μακιγιάζ, είναι θέμα “ισορροπίας”, ήτοι απαιτείται ούτε πολύ, ούτε λίγο!
  • Ο Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ φίλοι μου δείχνει να μην πολυνοιάζεται για την εμφάνισή του, δίνοντας σημασία στην ουσία του λόγου του και στην τεκμηριωμένη, όπως διεπίστωσα, αλήθεια του περιεχομένου του! Σωστό! Εδώ όμως είναι ΕΛΛΑΔΑ, δεν είναι, “ξέρω εγώ”, Η.Π.Α. ή Αγγλία, κλπ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι περίεργος φίλοι μου! Σας αναφέρω ένα παράδειγμα -περίπου- παρεμφερές, νομίζω! Ο Μ. Έβερτ διεκδίκησε κάποτε πρωθυπουργία, με το σύνθημα ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! Όπως ήταν φυσικό έχασε! Γιατί; Διότι δεν λένε ποτέ στον Έλληνα, ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, όταν αυτός είχε ήδη τότε διαφθαρεί από το πολύ χρήμα, την ήσσονα προσπάθεια, κλπ! Άσε που τον… προσβάλλεις, αφού αμέσως λέγει από μέσα του / έστω κάποιοι! “Δηλαδή, τόσα χρόνια δεν δουλεύω, τί κάνω”; Κλπ, κλπ, κλπ, καταλάβατε!..

– Θα ήθελα τέλος να τον άκουγα να μίλαγε και για τα ΕΘΝΙΚΑ θέματα, που δεν αγγίχτηκαν, ώστε να έχω πλήρη εικόνα των θέσεών του! Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις για Π-Θ και να μην πεις στο λαό ποιές είναι οι θέσεις σου πχ στα ΕΤ, στο Σκοπιανό, στις Ε-Ρωσικές σχέσεις, στις σχέσεις της Ελλάδος, με τις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ, με τους Άραβες, τους Ισραηλινούς, κλπ! Και μάλιστα φίλοι μου να ακούσουμε και κάτι νέο, που παρά την οικονομική κρίση στην Πατρίδα, αν θα εφαρμοζόταν, θα την αναδείκνυε και θα την ισχυροποιούσε εθνικά!..

                                                                           ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ“!!!

                                                                                                 “ΧΑΙΡΕΤΕ“!

                                                                                                 ΕΛΛΗΝΑΣ

ΥΓ.

α. Καμιά σχέση δεν έχει φίλοι μου η όλη παρουσία του Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, με αυτήν του Χουσεϊν Μπαράκ ΟΜΠΑΜΑ, που κάποιοι εσκεμμένα και με στόχο να τον μειώσουν, ανέφεραν! (Ότι οι επικοινωνιολόγοι του δηλαδή “κλέβουν” από τον Αμερικανό Πρόεδρο και την όλη του πολιτική, όλα αυτά τα χρόνια, παρουσία, την οποία θεωρούν προφανώς επιτυχημένη, και προσπαθούν να το “περάσουν” στο… μαθητή τους Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)!

                                                                                                           – / –

β.  Ο Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ανέλαβε εδώ και λίγους μήνες την αρχηγία στη ΝΔ, και ΟΥΔΕΜΙΑ πολιτική ή άλλη ΕΥΘΥΝΗ φέρει, είτε για τα όσα έγιναν στο Κόμμα πριν απ’ αυτόν, είτε και για όσα αρνητικά, κατά τους πολιτικούς του αντιπάλους, έπραξε στην πολιτική του καριέρα ο πατέρας του Κων/νος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Η θεωρία της συλλογικής ή και… οικογενειακής ευθύνης (αυτή προσφάτως τη… μάθαμε) ήταν των Ναζήδων και των Σοβιετικών και παραμένει… αγαπητή σε όσους είναι φίλοι ή και ακόμα περισσότερο θέλουν να επιβάλλουν (άκουσον – άκουσον) ολοκληρωτικά καθεστώτα!

– Άρα φίλοι μου, αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση του νέου Αρχηγού της ΝΔ, σε κάτι… πονηρούς!.. Πού είναι οι επικοινωνιολόγοι του; Γιατί δεν του το έχουν πει; Γι’ αυτό πληρώνονται οι Κοι αυτοί, για συμβουλές και κατευθύνσεις σε κάτι μικρές μεν, σοβαρές δε… λεπτομέρειες!..

– Είναι περίπου το ίδιο, με εκείνο που κάνουν οι δημοσιογράφοι που δεν γουστάρουν τη ΝΔ και το παίζουν αντικειμενικοί και οι οποίοι, όταν ρωτάνε πολιτικούς του κόμματος αυτού και αναγκάζονται να συμφωνήσουν, αμέσως μετά λένε: “Ναι, αλλά και εσείς, όταν κυβερνούσατε, κλπ, κλπ, κλπ”. (Αυτό δεν το έκαναν ή δεν το κάνουν ή δεν θα το κάνουν οι δημοσιογράφοι αυτοί, όταν η ΝΔ ήταν Κ-Β ή θα είναι Κ-Β και ρώταγαν ή ρωτάνε ή θα ρωτάνε αντίστοιχα πολιτικούς της δήθεν αριστερής Αντιπολίτευσης, αφού η πλειοψηφία τους είναι “δικοί” τους, ήτοι -δήθεν- αριστεροί με… φαρδιά όμως, δεξιά και άκρως γεμάτη τσέπη)!..

                                                                                                           – / –